206Tomcat έγραψε: |
Ετοιμάζομαι τώρα να πάω για το ετήσιο και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το τί θα συναντήσω μπροστά μου!Ερώτηση?Vini θυμάσαι που μου είχες πει ότι είχες πάει στην LION και σου αναβαθμίσαν το πρόγραμμα , λες αν πάω στα κεντρικά για το ετήσιο να φροντίσουν να αναβαθμίσουν και το δικό μου? Θα μου δώσει διαφορά μιας και δεν έχω πειράξει κάτι στον κινητήρα ή σε εξάτμιση. |
Vini έγραψε: | ||
Kαλημέρα... χμμμ...αν δουλεύει καλά το εργαλείο μην κάνεις τίποτα....περί αναβάθμισης....Αν πρόκειται να το πειράξεις το εργαλείο τότε πήγαινε μετά το πείραγμα να κάνεις αναβάθμιση.... |
teoman έγραψε: | ||||
Την ίδια απορία έχω και εγώ.Τον άλλο μήνα πάω για service,αν τους πω για αναβάθμιση,μήπως δεν θα ξέρουν για τί τους λέω-ή μήπως κάνουν πως δεν ξέρουν?Η αναβάθμιση γίνετε μόνο από τα κεντρικά? Vini,τί επηρεάζει ένα φιλτράκι ή ένα τελικό και προτείνεις αναβάθμιση μετά την τοποθέτησή τους? |
Vini έγραψε: |
Λοιπόν όταν το πήρα το αυτοκίνητο μετά την αναβάθμιση το γκάζι ήταν πολύ ευαίσθητο στο πάτημα τόσο που μου έσβησε δύο φορές. Το αυτοκίνητο τράβαγε σίγουρα καλύτερα και το διαπίστωσα και στο δρόμο προς Χαλκίδα στην συνάντηση. Με το φτωχό μυαλό μου και τις λίγες γνώσεις που έχω σκέφτομαι τα εξής. Εχω αλλάξει φίλτρο με ένα ποιο ελεύθερο της BMC...τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Εχω όμως καταργήσει το μεσαίο τελικό της εξάτμισης με ένα ελευθέρο (σχεδόν σωλήνας) και έχω βάλει και ελεύθερο τελικό. Δηλ. πλέον η έξοδος είναι σίγουρα διαφορετική και λίγο και η είσοδος. Φαντάζομαι ότι κάποιοι παράμετροι σίγουρα πειράζονται στον εγκέφαλο που αφορούν την είσοδο, την έξοδο ίσως την κατανάλωση ίσως ακόμη και την ρύθμιση βενζίνης ώστε να υπάρχει ισσοροπία με την νέα είσοδο και έξοδο... Ισως για αυτό να άλλαξε προς το καλύτερο... Φυσικά αυτό μπορούσε να γίνει και χωρίς αναβάθμιση αλλά αυτοί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση ώστε να διορθώσουν και το πρόβλημα στην μίζα...(το οποίο φαίνεται ότι λύθηκε!!!)... Μην με ρωτήσεις αν ξέρω ότι έγινε αναβάθμιση ή απλά έπαιξαν στο λογισμικό που είχα!...! Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ψεύτες...ή είναι? Who knows!?!? |
Παράθεση: |
Ok,thanx.
Και όσον αφορά αν γίνετε μόνο στα κεντρικά γνωρίζεις? |
Svstouk έγραψε: |
Εμένα μάγκες την αναβάθμιση μου την κάνανε μπροστά στα μάτια μου και πιστέψτε με δεν έχει καμιά σχέση με Internet!!! ![]() Ένα τροχήλατο μηχάνημα συνδέεται με κάποιες φίσες στο μέρος των ασφαλειών, το μηχάνημα παίρνει ρεύμα από την μπαταρία σας και φορτώνει το καινούριο πρόγραμμα επί τόπου μέσα σε 20 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ! : Ρωτήστε την τιμή πριν τους πείτε να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού. Σας το λέω για να μην σας τρέχουν στο πρώτο εφημερεύον. ![]() ![]() ![]() |
Alex έγραψε: |
Ρε παιδια μηπως τα update που κανουν δεν εχουν σχεση με οδηγησιμοτητα (ρυθμισεις αναφλεξης/καυσιμου - χαρτογραφηση κινητηρα) αλλα αλλες παραμετρους του software? Τωρα θα μου πειτε οτι "μα ειδα αμεσως διαφορα με το που το πηρα απ'το Service".. Υπαρχει η πιθανοτητα, με το που γινεται το upgrade να γινονται reset και οι ρυθμισεις, οποτε αυτοματως η οδηγησιμοτητα του αυτοκινητου αλλιωνεται (πχ. καντε μια βολτα, σταματηστε το αμαξι, βγαλτε τον πολο της μπαταριας, ξαναβαλτε τον και ξανακαντε μια βολτα... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!).
Δεν λεω οτι δεν γινεται αλλαγη στη χαρτογραφηση - ειλικρινα δεν ξερω τι κανουν - αλλα πιστευω οτι μπορει να παιζει και αυτο σαν σεναριο... Τωρα εγω το σκεφτομαι να παω να ρωτησω αν εχουν και για μενα κανα update γιατι βασικα εχω να πατησω σε επισημο συνεργειο Peugeot εδω και 2μιση χρονια οποτε ολο και κατι μπορει να εχει βγει για τον κινητηρα μου... αλλα σκεφτομαι οτι αφου δεν εχω προβληματα μηπως γινει καμια μ***κια και μετα τρεχω... οπως λενε και οι Αμερικανοι "if it ain't broken don't fix it"... |
DimiP έγραψε: | ||
για πες την τιμη φιλε. εχω παρει τα χαπια μου μπορω να το αντεξω. αν ειναι πανω απο 30 Ε ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ !!! ![]() ![]() |
Alexandros έγραψε: |
Παντως μου ειπαν οτι γινεται με αλλο μηχανημα και οχι με αυτο που κανει τις διαγνωσεις.Ισχυει?
Και φυσικα δεν μου την εκαναν λογω φορτου εργασιας-κλασσικα πραγματα |
Miltellas έγραψε: |
Παιδιά, λογικά η αναβάθμιση δεν θα χρεώνεται. Αυτό είναι παροχή της Peugeot στους πελάτες της και όχι προϊόν προς πώληση. Όποιος έχει το απαιτούμενο μηχάνημα συνδέεται με Γαλλία, αναβαθμίζει το λογισμικό του δωρεάν και είναι σε θέση να σας αναβαθμίσει δωρεάν. Όταν βελτιώνει το πρόγραμμα ενός εγκεφάλου η Peugeot το κάνει γιατί έχει εντοπίσει κάποιες ατέλειες ή έχει βρει έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας του εγκεφάλου με το ηλεκτρικό σύστημα. Άρα, είναι μία ευγενική δωρεάν παροχή της Peugeot στους πελάτες της που την εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν τα προϊόντα της. Μην τυχόν σας ξεγελάσει κανείς πουλώντας σας φούμαρα.
![]() |
teoman έγραψε: |
"Αναβάθμιση δωρεάν","ευγενική παροχή","βελτίωση προγράμματος","στους πελάτες που την εμπιστεύτηκαν"... Ωραίες λεξούλες,συνήθως όμως μακρυά από την ελληνική πραγματικότητα ![]() |
Johnny έγραψε: |
ρε παιδιά η αναβάθμιση αφορά μόνο για τα μοντέλα με multiplexing ή και για τα προηγούμενα; |
Johnny έγραψε: |
Εγώ πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει (αν αυτό έχει σχεσει με την συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ότι διαπιστώνω μία σχετική υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού κατά την σχετικά "ομαλή" εκκίνηση...σαν ένα "κόμπιασμα"... Τελικά να ζητήσω αναβάθμιση... ![]() ![]() ![]() |
DimiP έγραψε: |
ατιμο ηλεκτρονικο γκαζι που το σανιδωνεις κιαυτο το ζαβα του . ανοιγει με το πασο του....
![]() ![]() ![]() ![]() |
alekos έγραψε: |
πιστευω οτι δεν πρεπει να αλλαζουμε κατι χωρις να εχουμε προβλημα. |
TZAG έγραψε: |
Γειά σου Σίμο :D
Το δικό μου δεν είχε προεγκατεστημένο το εργοστασιακό CD καί έβαλα άλλο δικό μου Kenwood MD το KMD-971R. Πήγα στην DAKAR και το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν έναν αντάπτορα του οποίου τον κωδικό έχω αναφέρει στο αγγλικό forum peugeot206cc.co.uk . Θα τον δείς εκεί σε σχέδιο που φαίνεται κιόλας ότι είναι πατέντα Peugeot γιά όλα τα ηχοσυστήματα πέραν του εργοστασιακού. Βρίσκεται στην αρχική σελίδα χαμηλά και κάνε κλίκ στη λέξη STEREO INTERFACE. Επίσης, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (αν ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ και το άλλαξες με διαφορετικό) να πας στην αντιπροσωπεία κι ο τεχνικός να σου ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ BSI ΓΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ![]() ![]() ![]() ![]() Το πρόβλημα σε μένα δεν είναι μόνιμο αλλά όποτε του έρθει κατά την εκκίνηση της μηχανής καί γιά κλάσμα του δευτερολέπτου. Ο τεχνικός μου ανάφερε ότι δεν είναι σοβαρό γιατί σοβαρό θα ήταν αν έμενε συνεχώς αναμμένο το alarm αυτό. Κι όπως πρόσθετα μου ανάφερε, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι όχι μη λειτουργείας κάποιου στοιχείου, αλλά προσωρινής δυσλειτουργείας του. |
overgr έγραψε: |
Μετά την αναβάθμιση λογισμικού στο CC μου, έχω να παρατηρήσω σημαντικότατη βελτιώση στην απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές στροφές......
.....Το συστήνω θερμότατα σε όλους τους κατόχους 206 με multiplex!!!!!! |
Touristas έγραψε: |
Αναβάθμιση γίνεται και στον εγκέφαλο του κινητήρα αλλά και στην μονάδα ελέγχου αυτοματισμών (BSI). Το τη αλλαγές έχει η κάθε νέα έκδοση γνωρίζει μόνο το εργοστάσιο , πάντως σίγουρα είναι για καλύτερα . ![]() |
ultra-one έγραψε: |
Θα το πάω στις 8 του Μήνα στην Λάιον Αθηνών (Συγγρού) να το δουν. |
Cobras έγραψε: |
αυτα παθαινει οποιος πειραζει αυτα που δε πρεπει... |
ultra-one έγραψε: | ||
To πήγα στη Λάιον και το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα! ![]() Αργύρη, το πρόγραμα που έχω είναι η έκδοση 29,17. Μου είπαν ότι αυτή είναι η τελευταία. Έτσι είναι????? Συμφωνήσαμε να ξαναπάω το αμάξι όταν υπάρχει νεότερη έκδοση προγράμματος για να το αναβαθμίσουν και πάλι.......... |