PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Αναβάθμιση Εγκεφάλου! Πως και γιατί??

Tomcat - Πεμ 03 Οκτ 2002, 02:56:26
Θέμα δημοσίευσης: Αναβάθμιση Εγκεφάλου! Πως και γιατί??
Ετοιμάζομαι τώρα να πάω για το ετήσιο και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το τί θα συναντήσω μπροστά μου!Ερώτηση?Vini θυμάσαι που μου είχες πει ότι είχες πάει στην LION και σου αναβαθμίσαν το πρόγραμμα , λες αν πάω στα κεντρικά για το ετήσιο να φροντίσουν να αναβαθμίσουν και το δικό μου? Θα μου δώσει διαφορά μιας και δεν έχω πειράξει κάτι στον κινητήρα ή σε εξάτμιση.
Vini - Πεμ 03 Οκτ 2002, 07:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
206Tomcat έγραψε:
Ετοιμάζομαι τώρα να πάω για το ετήσιο και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το τί θα συναντήσω μπροστά μου!Ερώτηση?Vini θυμάσαι που μου είχες πει ότι είχες πάει στην LION και σου αναβαθμίσαν το πρόγραμμα , λες αν πάω στα κεντρικά για το ετήσιο να φροντίσουν να αναβαθμίσουν και το δικό μου? Θα μου δώσει διαφορά μιας και δεν έχω πειράξει κάτι στον κινητήρα ή σε εξάτμιση.

Kαλημέρα...
χμμμ...αν δουλεύει καλά το εργαλείο μην κάνεις τίποτα....περί αναβάθμισης....Αν πρόκειται να το πειράξεις το εργαλείο τότε πήγαινε μετά το πείραγμα να κάνεις αναβάθμιση....
teoman - Πεμ 03 Οκτ 2002, 09:06:59
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
206Tomcat έγραψε:

Kαλημέρα...
χμμμ...αν δουλεύει καλά το εργαλείο μην κάνεις τίποτα....περί αναβάθμισης....Αν πρόκειται να το πειράξεις το εργαλείο τότε πήγαινε μετά το πείραγμα να κάνεις αναβάθμιση....

Την ίδια απορία έχω και εγώ.Τον άλλο μήνα πάω για service,αν τους πω για αναβάθμιση,μήπως δεν θα ξέρουν για τί τους λέω-ή μήπως κάνουν πως δεν ξέρουν?Η αναβάθμιση γίνετε μόνο από τα κεντρικά?
Vini,τί επηρεάζει ένα φιλτράκι ή ένα τελικό και προτείνεις αναβάθμιση μετά την τοποθέτησή τους?
Vini - Πεμ 03 Οκτ 2002, 10:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Vini έγραψε:
206Tomcat έγραψε:

Kαλημέρα...

Την ίδια απορία έχω και εγώ.Τον άλλο μήνα πάω για service,αν τους πω για αναβάθμιση,μήπως δεν θα ξέρουν για τί τους λέω-ή μήπως κάνουν πως δεν ξέρουν?Η αναβάθμιση γίνετε μόνο από τα κεντρικά?
Vini,τί επηρεάζει ένα φιλτράκι ή ένα τελικό και προτείνεις αναβάθμιση μετά την τοποθέτησή τους?

Λοιπόν όταν το πήρα το αυτοκίνητο μετά την αναβάθμιση το γκάζι ήταν πολύ ευαίσθητο στο πάτημα τόσο που μου έσβησε δύο φορές. Το αυτοκίνητο τράβαγε σίγουρα καλύτερα και το διαπίστωσα και στο δρόμο προς Χαλκίδα στην συνάντηση.

Με το φτωχό μυαλό μου και τις λίγες γνώσεις που έχω σκέφτομαι τα εξής. Εχω αλλάξει φίλτρο με ένα ποιο ελεύθερο της BMC...τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Εχω όμως καταργήσει το μεσαίο τελικό της εξάτμισης με ένα ελευθέρο (σχεδόν σωλήνας) και έχω βάλει και ελεύθερο τελικό. Δηλ. πλέον η έξοδος είναι σίγουρα διαφορετική και λίγο και η είσοδος.
Φαντάζομαι ότι κάποιοι παράμετροι σίγουρα πειράζονται στον εγκέφαλο που αφορούν την είσοδο, την έξοδο ίσως την κατανάλωση ίσως ακόμη και την ρύθμιση βενζίνης ώστε να υπάρχει ισσοροπία με την νέα είσοδο και έξοδο...
Ισως για αυτό να άλλαξε προς το καλύτερο...

Φυσικά αυτό μπορούσε να γίνει και χωρίς αναβάθμιση αλλά αυτοί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση ώστε να διορθώσουν και το πρόβλημα στην μίζα...(το οποίο φαίνεται ότι λύθηκε!!!)...

Μην με ρωτήσεις αν ξέρω ότι έγινε αναβάθμιση ή απλά έπαιξαν στο λογισμικό που είχα!...!

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ψεύτες...ή είναι? Who knows!?!?
teoman - Πεμ 03 Οκτ 2002, 11:13:58
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Λοιπόν όταν το πήρα το αυτοκίνητο μετά την αναβάθμιση το γκάζι ήταν πολύ ευαίσθητο στο πάτημα τόσο που μου έσβησε δύο φορές. Το αυτοκίνητο τράβαγε σίγουρα καλύτερα και το διαπίστωσα και στο δρόμο προς Χαλκίδα στην συνάντηση.

Με το φτωχό μυαλό μου και τις λίγες γνώσεις που έχω σκέφτομαι τα εξής. Εχω αλλάξει φίλτρο με ένα ποιο ελεύθερο της BMC...τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Εχω όμως καταργήσει το μεσαίο τελικό της εξάτμισης με ένα ελευθέρο (σχεδόν σωλήνας) και έχω βάλει και ελεύθερο τελικό. Δηλ. πλέον η έξοδος είναι σίγουρα διαφορετική και λίγο και η είσοδος.
Φαντάζομαι ότι κάποιοι παράμετροι σίγουρα πειράζονται στον εγκέφαλο που αφορούν την είσοδο, την έξοδο ίσως την κατανάλωση ίσως ακόμη και την ρύθμιση βενζίνης ώστε να υπάρχει ισσοροπία με την νέα είσοδο και έξοδο...
Ισως για αυτό να άλλαξε προς το καλύτερο...

Φυσικά αυτό μπορούσε να γίνει και χωρίς αναβάθμιση αλλά αυτοί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση ώστε να διορθώσουν και το πρόβλημα στην μίζα...(το οποίο φαίνεται ότι λύθηκε!!!)...

Μην με ρωτήσεις αν ξέρω ότι έγινε αναβάθμιση ή απλά έπαιξαν στο λογισμικό που είχα!...!

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο ψεύτες...ή είναι? Who knows!?!?

Ok,thanx.
Και όσον αφορά αν γίνετε μόνο στα κεντρικά γνωρίζεις?
Vini - Πεμ 03 Οκτ 2002, 11:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Ok,thanx.
Και όσον αφορά αν γίνετε μόνο στα κεντρικά γνωρίζεις?

Γίνεται σε όλα τα εξουσιοδοτημένα αλλά είναι την υπομονής....συνήθως βαριούνται να κάνουν σύνδεση με Γαλλία...οπότε επινοούν και διάφορες δικαιολογίες
π.χ.
Εχει πολύ κίνηση το Ιντερνετ το πρωί! (που κολάει το ιντερνετ?)
Εχουν μπει όλα τα εξουσιοδοτημένα στην Γαλλία και δεν πιάνουμε εύκολα γραμμή!
Ο ηλεκτρολόγος έχει κάποια άλλη δουλειά τώρα ίσως αύριο, μεθάυριο...
Αυτή η δουλειά γίνεται μόνο πολύ πρωί κατά τις 7, ή μετά τις 5 το απόγευμα αλλά είμαστε κλειστά!... Shocked
Τα πράγματα αυτά δεν γίνονται έτσι απλά! Θέλει ειδική έγκριση....

Φυσικά στην LION όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν....
Tomcat - Πεμ 03 Οκτ 2002, 13:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
Thanx Vini για τις πληροφορίες , αν είναι τώρα δεν θα την κυνηγήσω την αναβάθμιση άστο για λίγο αργότερα που θα έχει να πάρει ο κινητήρας.
Svstouk - Πεμ 03 Οκτ 2002, 14:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μάγκες την αναβάθμιση μου την κάνανε μπροστά στα μάτια μου και πιστέψτε με δεν έχει καμιά σχέση με Internet!!! Evil

Ένα τροχήλατο μηχάνημα συνδέεται με κάποιες φίσες στο μέρος των ασφαλειών, το μηχάνημα παίρνει ρεύμα από την μπαταρία σας και φορτώνει το καινούριο πρόγραμμα επί τόπου μέσα σε 20 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! : Ρωτήστε την τιμή πριν τους πείτε να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού. Σας το λέω για να μην σας τρέχουν στο πρώτο εφημερεύον.
Wink Wink Wink
Slash - Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:04:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά ρε παιδιά λέτε για αναβάθμιση; Τι είναι τελικά; Τι αναβαθμίζουν; Και γίνεται σε όλα τα μοντέλα;
Και αφού τα αυτοκίνητα βγαίνουν με ορισμένα standards και ορισμένες ανοχές, πώς γίνεται να κάνεις update στον εγκέφαλό τους; Τι έιναι, pc; Δεν θα επηρεάσει αυτό τίποτα άλλο;
DimiP - Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Εμένα μάγκες την αναβάθμιση μου την κάνανε μπροστά στα μάτια μου και πιστέψτε με δεν έχει καμιά σχέση με Internet!!! Evil

Ένα τροχήλατο μηχάνημα συνδέεται με κάποιες φίσες στο μέρος των ασφαλειών, το μηχάνημα παίρνει ρεύμα από την μπαταρία σας και φορτώνει το καινούριο πρόγραμμα επί τόπου μέσα σε 20 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! : Ρωτήστε την τιμή πριν τους πείτε να κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού. Σας το λέω για να μην σας τρέχουν στο πρώτο εφημερεύον.
Wink Wink Wink

για πες την τιμη φιλε.
εχω παρει τα χαπια μου μπορω να το αντεξω. αν ειναι πανω απο 30 Ε ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ !!! Evil Evil
Alex - Πεμ 03 Οκτ 2002, 17:00:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια μηπως τα update που κανουν δεν εχουν σχεση με οδηγησιμοτητα (ρυθμισεις αναφλεξης/καυσιμου - χαρτογραφηση κινητηρα) αλλα αλλες παραμετρους του software? Τωρα θα μου πειτε οτι "μα ειδα αμεσως διαφορα με το που το πηρα απ'το Service".. Υπαρχει η πιθανοτητα, με το που γινεται το upgrade να γινονται reset και οι ρυθμισεις, οποτε αυτοματως η οδηγησιμοτητα του αυτοκινητου αλλιωνεται (πχ. καντε μια βολτα, σταματηστε το αμαξι, βγαλτε τον πολο της μπαταριας, ξαναβαλτε τον και ξανακαντε μια βολτα... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!).

Δεν λεω οτι δεν γινεται αλλαγη στη χαρτογραφηση - ειλικρινα δεν ξερω τι κανουν - αλλα πιστευω οτι μπορει να παιζει και αυτο σαν σεναριο...

Τωρα εγω το σκεφτομαι να παω να ρωτησω αν εχουν και για μενα κανα update γιατι βασικα εχω να πατησω σε επισημο συνεργειο Peugeot εδω και 2μιση χρονια οποτε ολο και κατι μπορει να εχει βγει για τον κινητηρα μου... αλλα σκεφτομαι οτι αφου δεν εχω προβληματα μηπως γινει καμια μ***κια και μετα τρεχω... οπως λενε και οι Αμερικανοι "if it ain't broken don't fix it"...
Vini - Πεμ 03 Οκτ 2002, 19:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Ρε παιδια μηπως τα update που κανουν δεν εχουν σχεση με οδηγησιμοτητα (ρυθμισεις αναφλεξης/καυσιμου - χαρτογραφηση κινητηρα) αλλα αλλες παραμετρους του software? Τωρα θα μου πειτε οτι "μα ειδα αμεσως διαφορα με το που το πηρα απ'το Service".. Υπαρχει η πιθανοτητα, με το που γινεται το upgrade να γινονται reset και οι ρυθμισεις, οποτε αυτοματως η οδηγησιμοτητα του αυτοκινητου αλλιωνεται (πχ. καντε μια βολτα, σταματηστε το αμαξι, βγαλτε τον πολο της μπαταριας, ξαναβαλτε τον και ξανακαντε μια βολτα... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!).

Δεν λεω οτι δεν γινεται αλλαγη στη χαρτογραφηση - ειλικρινα δεν ξερω τι κανουν - αλλα πιστευω οτι μπορει να παιζει και αυτο σαν σεναριο...

Τωρα εγω το σκεφτομαι να παω να ρωτησω αν εχουν και για μενα κανα update γιατι βασικα εχω να πατησω σε επισημο συνεργειο Peugeot εδω και 2μιση χρονια οποτε ολο και κατι μπορει να εχει βγει για τον κινητηρα μου... αλλα σκεφτομαι οτι αφου δεν εχω προβληματα μηπως γινει καμια μ***κια και μετα τρεχω... οπως λενε και οι Αμερικανοι "if it ain't broken don't fix it"...

Alex έχεις δίκιο σε αυτά που λες....και εγώ τα έχω σκεφτεί...Ελα όμως που προσωπικά είχα κάνει την φάση με τους πόλους δύο-τρεις φορές όταν έψαχνα να δω τι γίνεται με την μίζα...

Πάντως χαρτογράφηση χλωμό το κόβω και εγώ να γίνεται....
Ομως το ποιο πιθανό είναι να βελτιώνονται κάποιες παράμετροι ή να μπαίνουν κάποιοι καινούριοι παράμετροι με την αναβάθμιση....άλλωστε το multiplex στα 206 τώρα μπήκε οπότε σίγουρα θα το βελτιώσουν....
Svstouk - Πεμ 03 Οκτ 2002, 21:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Svstouk έγραψε:

Wink Wink Wink

για πες την τιμη φιλε.
εχω παρει τα χαπια μου μπορω να το αντεξω. αν ειναι πανω απο 30 Ε ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ !!! Evil Evil

Θα σε ξενερώσω φίλε μου. Δεν ξέρω πόσο έχει γιατί εμένα μου το έκανε τσάμπα ο ηλεκτρολόγος επ'ευκαιρίας που είχα πάει για το σπασμένο δείκτη λαδιού και είχε χρόνο κι αυτός και μου το έκανε στα πλαίσια λέει της εγγύησης. (Δεν μπορώ να πω, ξηγήθηκε πολύ ωραία το παλικάρι). Wink

Υποπτεύομαι όμως ότι θα πρέπει να κοστίζει γι'αυτό και συνιστώ προσοχή. Αν βρω χρόνο αύριο, θα πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω έτσι από περιέργεια και θα σου πω. Wink
Αλεξ@νδρος - Πεμ 03 Οκτ 2002, 22:29:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως μου ειπαν οτι γινεται με αλλο μηχανημα και οχι με αυτο που κανει τις διαγνωσεις.Ισχυει?
Και φυσικα δεν μου την εκαναν λογω φορτου εργασιας-κλασσικα πραγματα
Nikel - Παρ 04 Οκτ 2002, 01:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Παντως μου ειπαν οτι γινεται με αλλο μηχανημα και οχι με αυτο που κανει τις διαγνωσεις.Ισχυει?
Και φυσικα δεν μου την εκαναν λογω φορτου εργασιας-κλασσικα πραγματα

Με το ιδιο γινεται φιλε Αλεξ...μιλαω εκ πειρας Wink
Miltellas - Παρ 04 Οκτ 2002, 02:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, λογικά η αναβάθμιση δεν θα χρεώνεται. Αυτό είναι παροχή της Peugeot στους πελάτες της και όχι προϊόν προς πώληση. Όποιος έχει το απαιτούμενο μηχάνημα συνδέεται με Γαλλία, αναβαθμίζει το λογισμικό του δωρεάν και είναι σε θέση να σας αναβαθμίσει δωρεάν. Όταν βελτιώνει το πρόγραμμα ενός εγκεφάλου η Peugeot το κάνει γιατί έχει εντοπίσει κάποιες ατέλειες ή έχει βρει έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας του εγκεφάλου με το ηλεκτρικό σύστημα. Άρα, είναι μία ευγενική δωρεάν παροχή της Peugeot στους πελάτες της που την εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν τα προϊόντα της. Μην τυχόν σας ξεγελάσει κανείς πουλώντας σας φούμαρα.
Wink
teoman - Παρ 04 Οκτ 2002, 08:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Παιδιά, λογικά η αναβάθμιση δεν θα χρεώνεται. Αυτό είναι παροχή της Peugeot στους πελάτες της και όχι προϊόν προς πώληση. Όποιος έχει το απαιτούμενο μηχάνημα συνδέεται με Γαλλία, αναβαθμίζει το λογισμικό του δωρεάν και είναι σε θέση να σας αναβαθμίσει δωρεάν. Όταν βελτιώνει το πρόγραμμα ενός εγκεφάλου η Peugeot το κάνει γιατί έχει εντοπίσει κάποιες ατέλειες ή έχει βρει έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας του εγκεφάλου με το ηλεκτρικό σύστημα. Άρα, είναι μία ευγενική δωρεάν παροχή της Peugeot στους πελάτες της που την εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν τα προϊόντα της. Μην τυχόν σας ξεγελάσει κανείς πουλώντας σας φούμαρα.
Wink

Πολύ μου άρεσε αυτό το post!
"Αναβάθμιση δωρεάν","ευγενική παροχή","βελτίωση προγράμματος","στους πελάτες που την εμπιστεύτηκαν"...
Ωραίες λεξούλες,συνήθως όμως μακρυά από την ελληνική πραγματικότητα Confused
Johnny - Παρ 04 Οκτ 2002, 20:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά η αναβάθμιση αφορά μόνο για τα μοντέλα με multiplexing ή και για τα προηγούμενα;
Miltellas - Παρ 04 Οκτ 2002, 23:49:05
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

"Αναβάθμιση δωρεάν","ευγενική παροχή","βελτίωση προγράμματος","στους πελάτες που την εμπιστεύτηκαν"...
Ωραίες λεξούλες,συνήθως όμως μακρυά από την ελληνική πραγματικότητα Confused

Τουλάχιστον, στην Ελλάδα έχουμε ωραίες... λέξεις! Shocked Laughing
Nikel - Σαβ 05 Οκτ 2002, 00:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:
ρε παιδιά η αναβάθμιση αφορά μόνο για τα μοντέλα με multiplexing ή και για τα προηγούμενα;

Και για τα προηγουμενα ομως το δικο μου που ηδη εχω κανει 1 αναβαθμιση
Johnny - Δευ 07 Οκτ 2002, 15:14:09
Θέμα δημοσίευσης:
Έστειλα ερώτηση στην Peugeot hellas μέσω της επιλογής που έχει στο ελληνικό site και Ω!!! του θαύματος πήρα απάντηση μέσα σε λίγες ώρες:
Παραθέτω πρώτα την ερώτηση και στη συνέχεια την απάντηση:

----------------

Είμαι κάτοχος ενός 206 XS 16003d 110hp αγορασμένο τον 11/2001. Πρόκειται εντός
του μηνός να το πάω για το ετήσιο service και ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια
αναβάθμιση λογισμικού που πρέπει να του κάνω(κάποιοι που ξέρω έχουν κάνει);Και
επίσης θα ήθελα να μάθω αν το εξουσιοδοτημένο συνεργείο χρεώνει την παραπάνω
εργασία, γιατί αλλοι από ότι έχω μάθει το πληρώνουν και άλλοι όχι...

-----------------------------

Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας στα αυτοκίνητα PEUGEOT.
Αναφορικά με την ερώτησή σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αναβάθμιση
λογισμικού στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου γίνεται μόνο αν έχει παρουσιαστεί
κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του. Η ενημέρωση στο λογισμικό του εγκεφάλου
χρεώνεται εκτός εάν το πρόβλημα είναι εργοστασιακό και καλύπτεται από την
εγγύηση ή υπάρχει σχετική τεχνική οδηγία από την AUTOMOBILES PEUGEOT.

----------------------

Όσοι έχουν κάνει αναβάθμιση για Multiplexing μοντέλα είχαν κληθεί από την Peugeot να την κάνουν; (όπως έγινε με τα 307 1.6 110hp;)

Όσοι έχουν κάνει αναβάθμιση προ multiplexing είχαν κάποιο πρόβλημα και την έκαναν;
Εγώ πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει (αν αυτό έχει σχεσει με την συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ότι διαπιστώνω μία σχετική υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού κατά την σχετικά "ομαλή" εκκίνηση...σαν ένα "κόμπιασμα"...
Τελικά να ζητήσω αναβάθμιση... Question Question Question
christhehealer - Δευ 07 Οκτ 2002, 15:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:

Εγώ πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει (αν αυτό έχει σχεσει με την συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ότι διαπιστώνω μία σχετική υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού κατά την σχετικά "ομαλή" εκκίνηση...σαν ένα "κόμπιασμα"...
Τελικά να ζητήσω αναβάθμιση... Question Question Question

Φίλε Johnny στο χωριό μου αυτό το λένε κουσούρια του ηλεκτρικού γκαζιού. 400 αναβαθμήσεις να κάνεις , το "πρόβλημα" θα είναι εκεί. Tο φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ηλεκτρικό γκάζι.
DimiP - Δευ 07 Οκτ 2002, 20:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
ατιμο ηλεκτρονικο γκαζι που το σανιδωνεις κιαυτο το ζαβα του . ανοιγει με το πασο του....

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Alex - Τρι 08 Οκτ 2002, 01:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και εδω κολαει αυτο που ειπε ο Κρασουλης για τη μηχανη του rallye οτι ειναι καλυτερη πλατφορμα για το 206 (ο Vini το ειπε αν δεν κανω λαθος)

Ισως το μηχανικο γκαζι του 16V του Rallye να ειναι στα μεγαλα "+" αυτου του κινητηρα..

Παντως εγω πιστευω θα εβαζα μαλλον τον 118 παρα τον 122 για το δικο μου αμαξι..
Miltellas - Τρι 08 Οκτ 2002, 01:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ατιμο ηλεκτρονικο γκαζι που το σανιδωνεις κιαυτο το ζαβα του . ανοιγει με το πασο του....

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Να ξέρετε όμως ότι το πρόβλημα της απόκρισης βελτιώνεται αισθητά μετά την βελτίωση της αναπνοής του συγκεκριμένου κινητήρα. Διασταυρωμένο...
alekos - Τετ 23 Οκτ 2002, 12:07:40
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλλαγη - αναβαθμιση του λογισμικου συνηθως γινεται για προβληματα
που δεν φαινονται επι τοπου πχ σβησιμο κινητηρα στα καλα καθουμενα
Γενικα οταν δημιουργηται ενα προβλημα και δεν παει κατι καλα στο αμαξι
καταγραφεται στον εγκεφαλλο οταν λοιπον το παμε για service βαζουν
το αυτοκινητο στην αυτοδιαγνωση και ο εγκεφαλλος τους δειχνη την βλαβη
υπαρχουν βλαβες ομως που ειναι λιγο 'κουφες' συγκεκριμενα το αυτοκινητο μου εσβηνε καποιες φορες αναμεσα στις αλλαγες των ταχυτητων μολις αφηνα
το γκαζι το στροφομετρο δεν σταματαγε στις 800-900 στροφες αλλα επεφτε στις 500-600 ετρεμε και εσβηνε
αφου το πηγα για ελεγχο το βαλαν στην διαγνωση , οεγκεφαλος δεν εδειξε βλαβη ,και μου ειπαν το αμαξι ειναι μια χαρα ,μαλλον θα φταιει
η βενζινη (ειχα αλλαξει 3 βενζιναδικα και εβαζα βενζινη 98 οκτανιων)
μετα απο μια εβδομαδα το ξαναπηγα οπου κατεβασαν απο γαλλια το καινουργειο λογισμικο το βαλλαν αλλα τιποτα μετα απο μια βδομαδα ξαναπηγα και τοτε μου ειπαν οτι ο εγκεφαλλος εδειξε την βλαβη οπου εφταιγε ο πολλαπλασιαστης.

το αυτοκινητο δεν αλλαξε καθολου συμπεριφορα μετα την αναβαθμιση
υποψιαζομαι οτι καναν αναβαθμιση γιατι πιστευαν οτι τελικα σε ενα καινουργιο αυτοκινητο περι τα 1200χλμ δεν μπορει να φταιει ο πολλαπλασιαστης αλλα το λογισμικο του εγκεφαλου (ολοι ξερεται τα κολληματα των υπολογιστων χωρις λογω και αιτια)

και μαλλον η προηγουμενη εκδοση δεν θα μπορουσε να καταγραψει σφαλμα που προερχοταν απο τον πολλαπλασιαστη η επομενη το εδειξε αμεσως .

πιστευω οτι δεν πρεπει να αλλαζουμε κατι χωρις να εχουμε προβλημα.
Miltellas - Παρ 25 Οκτ 2002, 01:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
alekos έγραψε:
πιστευω οτι δεν πρεπει να αλλαζουμε κατι χωρις να εχουμε προβλημα.

Μερικοί το λένε και αλλιώς: Μην πειράζεις κάτι που δεν σε πειράζει.

Πόσο μάλλον εάν είσαι και ευχαριστημένος! Wink
TZAG - Παρ 22 Νοέ 2002, 19:14:45
Θέμα δημοσίευσης:
To δικό μου το πήγα γιά έλεγχο κι μου άλλαξαν το λογισμικό όχι από internet καί Γαλλίες, Αγγλίες, κτλ. αλλά "κατεβάζοντάς" το από CD Exclamation Όλα έγιναν μέσω του ειδικού διαγνωστικού DIAG2000 που έχουν ΜΟΝΟ οι εξουσιοδοτημένοι της Peugeot.
Προσωπικά διαπίστωσα διαφορά στο γκάζι όπως έχει προαναφερθεί. Η διαφορά είναι προς το καλύτερο κάνοντας το γκάζι πιό ομαλά προοδευτικό, κι όχι πάτημα και μετά από κάποια δεύτερα απόκριση.
Παρόλα αυτά έχω ένα "προβληματάκι" όχι ΤΟΣΟ σημαντικό. Το οποίο συμβαίνει μόνο κατά την ανάφλεξη (εκκίνηση της μηχανής) όπου μου αναγράφεται η ένδειξη ANTIPOLUTION FAULT γιά κλάσμα του δευτερολέπτου και μετά σβήνει. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα κι όχι τακτικά.
Την άλλη εβδομάδα πάω DAKAR γιά ένα ακόμα έλεγχο.
206ccsimos - Παρ 22 Νοέ 2002, 20:07:59
Θέμα δημοσίευσης:
:D Φίλε tzag καλησπέρα !
Το ίδιο μήνυμα κτυπάει και σε 'μενα!
Η αντιπροσωπεία μου είπε είναι γιατί έχω βάλει cd διαφορετικό
Από τα «μαμά!». Και πως θα πρέπει να βάλω έναν ανταπτορα που θα έχουν σε λίγες μέρες!
Η ερώτηση μου είναι εσύ τι έχεις?
TZAG - Σαβ 23 Νοέ 2002, 07:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
Γειά σου Σίμο :D
Το δικό μου δεν είχε προεγκατεστημένο το εργοστασιακό CD καί έβαλα άλλο δικό μου Kenwood MD το KMD-971R. Πήγα στην DAKAR και το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν έναν αντάπτορα του οποίου τον κωδικό έχω αναφέρει στο αγγλικό forum peugeot206cc.co.uk . Θα τον δείς εκεί σε σχέδιο που φαίνεται κιόλας ότι είναι πατέντα Peugeot γιά όλα τα ηχοσυστήματα πέραν του εργοστασιακού. Βρίσκεται στην αρχική σελίδα χαμηλά και κάνε κλίκ στη λέξη STEREO INTERFACE.
Επίσης, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (αν ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ και το άλλαξες με διαφορετικό) να πας στην αντιπροσωπεία κι ο τεχνικός να σου ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ BSI ΓΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ Exclamation Exclamation Exclamation Ειδάλλως θα έχεις σίγουρα προβλήματα με την BSI Shocked
Το πρόβλημα σε μένα δεν είναι μόνιμο αλλά όποτε του έρθει κατά την εκκίνηση της μηχανής καί γιά κλάσμα του δευτερολέπτου. Ο τεχνικός μου ανάφερε ότι δεν είναι σοβαρό γιατί σοβαρό θα ήταν αν έμενε συνεχώς αναμμένο το alarm αυτό. Κι όπως πρόσθετα μου ανάφερε, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι όχι μη λειτουργείας κάποιου στοιχείου, αλλά προσωρινής δυσλειτουργείας του.
206ccsimos - Δευ 25 Νοέ 2002, 09:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Γειά σου Σίμο :D
Το δικό μου δεν είχε προεγκατεστημένο το εργοστασιακό CD καί έβαλα άλλο δικό μου Kenwood MD το KMD-971R. Πήγα στην DAKAR και το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν έναν αντάπτορα του οποίου τον κωδικό έχω αναφέρει στο αγγλικό forum peugeot206cc.co.uk . Θα τον δείς εκεί σε σχέδιο που φαίνεται κιόλας ότι είναι πατέντα Peugeot γιά όλα τα ηχοσυστήματα πέραν του εργοστασιακού. Βρίσκεται στην αρχική σελίδα χαμηλά και κάνε κλίκ στη λέξη STEREO INTERFACE.
Επίσης, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (αν ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ και το άλλαξες με διαφορετικό) να πας στην αντιπροσωπεία κι ο τεχνικός να σου ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ BSI ΓΙΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ Exclamation Exclamation Exclamation Ειδάλλως θα έχεις σίγουρα προβλήματα με την BSI Shocked
Το πρόβλημα σε μένα δεν είναι μόνιμο αλλά όποτε του έρθει κατά την εκκίνηση της μηχανής καί γιά κλάσμα του δευτερολέπτου. Ο τεχνικός μου ανάφερε ότι δεν είναι σοβαρό γιατί σοβαρό θα ήταν αν έμενε συνεχώς αναμμένο το alarm αυτό. Κι όπως πρόσθετα μου ανάφερε, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι όχι μη λειτουργείας κάποιου στοιχείου, αλλά προσωρινής δυσλειτουργείας του.

Εμένα μου είπαν ότι αυτό το πρόβλημα (που έχουμε)
Είναι από εκεί και ότι αν μπει ο ανταπτορας θα διορθωθούν!!!
Θυμάσαι μήπως το κόστος του?
Υ.Γ.Ευχαριστω!!!! :D

TZAG - Παρ 29 Νοέ 2002, 08:32:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σίμο ο αντάπτορας δεν κάνει παραπάνω από 5Εuro Exclamation
Eπίσης, έτυχε λόγω προβλήματος στο βραχίονα των flash να μου αλλάξουν αυτό το κομμάτι, και λόγω της αναβάθμησης (μάλλον γιατί πριν αλλάξω το κομμάτι αυτο δεν το έκανε, ενώ είχα ήδη αλλάξει πρόγραμμα) τώρα τα ηχητικά σήματα γιά τα αναμμένα φώτα, ανοιχτές πόρτες, κτλ έχουν αλλάξει και ηχούν διαφορετικά Exclamation Exclamation Exclamation
racing-girl - Κυρ 09 Φεβ 2003, 22:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου έκαναν την αναβάθμιση από μόνοι τους και μάλιστα μου είπαν πως τους ζήτησαν από την Lion να το κάνουν σε όλα τα 206 για την διόρθωση κάποιου προβλήματος. Η διαφορά που κατάλαβα είναι στις ροπές και βελτιώθηκε κάπως το πρόβλημα που είχα με το να βάλω δευτέρα σε κίνηση που πήγαινε να σβήσει. Επίσης λύθηκε και το πρόβλημα της μίζας, που δεν ξεκίναγε εύκολα κάποιες φορές.Βέβαια τώρα άρχισε τις αρυθμίες το ρελαντί, όταν ξεκινάω και αν δεν πατήσω αρκετό γκάζι για κανα 5λεπτο μπορεί να μου σβήσει.
Προτείνω να ζητήσετε όλοι να σας κάνουν την αναβάθμιση. Εγώ την έκανα αφού είχε λήξει η εγγύηση και δεν μου χρέωσαν τίποτα.
GIANNIS206 - Κυρ 09 Φεβ 2003, 22:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι η λεγόμενη τηλεφόρτωση!Εγώ ζήτησνα μου την κάνουν online από Γαλλία επιτόπου και όχι από καποιο από τα cd που είχαν στον υπολογιστή τους!
overgr - Πεμ 13 Μάρ 2003, 19:28:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά την αναβάθμιση λογισμικού στο CC μου, έχω να παρατηρήσω σημαντικότατη βελτιώση στην απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές στροφές.

Επίσης η καθυστέρηση στα φώτα και στην κόρνα αποκαταστάθηκε σχεδόν στο 100%.

Σημειώνω ότι έγινε αναβάθμιση τόσο στο BSI (εγκέφαλος βασικών λειτουργιών) όσο και στον εγκέφαλο του ψεκασμού.

Το συστήνω θερμότατα σε όλους τους κατόχους 206 με multiplex!!!!!!
TZAG - Παρ 28 Μάρ 2003, 22:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Έκανα πάλι αναβάθμηση λογισμικού στο CC και όπως αναφέρει κι ο overgr, καλό είναι ιδιαιτέρως όσοι έχουν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, να κάνουν αναβάθμηση η οποία μέχρι σήμερα (28/3/03) έχει φτάσει την έκδοση 27
ultra-one - Δευ 31 Ιούλ 2006, 11:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Μετά την αναβάθμιση λογισμικού στο CC μου, έχω να παρατηρήσω σημαντικότατη βελτιώση στην απόκριση του γκαζιού στις χαμηλές στροφές......

.....Το συστήνω θερμότατα σε όλους τους κατόχους 206 με multiplex!!!!!!

Touristas έγραψε:
Αναβάθμιση γίνεται και στον εγκέφαλο του κινητήρα αλλά και στην μονάδα ελέγχου αυτοματισμών (BSI). Το τη αλλαγές έχει η κάθε νέα έκδοση γνωρίζει μόνο το εργοστάσιο , πάντως σίγουρα είναι για καλύτερα . Smile

Θα διαφωνίσω καθέτως και διαγωνίως με τα πιο πάνω!!!!

Παιδιά εμένα με το Update που μου έκαναν την περασμένη βδομάδα στο BSI το αυτοκίνητο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΙΑ και καίει τουλάχιστον 1,5-2,0λ/100χμ περισσότερο (στην εθνική).

Έκανα 450χμ το ΣΚ και σε πολλές περιπτώσεις νόμιζα ότι το αυτοκίνητο θα με άφηνε αφού πατούσα γκάζι και δεν γινόταν τίποτα.

Κάτω από τις 4000 στροφές το αυτοκίνητο έχει ΨΟΦΗΣΕΙ τελείως. Ροπή ΜΗΔΕΝ!!!!Shocked

Στην Εθνική με 90χαω και 5η πρέπει να κατεβάσεις 4η για να επιταχύνεις διότι απλά δεν γίνεται τίποτα αν πατήσεις γκάζι. Το μόνο που βλέπεις είναι κάτι νούμερα στιγμιαίας κατανάλωσης 20+ λίτρα όταν πατήσεις το γκάζι.

Επίσης είχα πάει στον Άγιο Νικόλαο και στην Αλυκή Βοιωτίας και όταν ανέβαινα το βουνό (2 άτομα ΧΩΡΙΣ A/C) σε πολλά σημεία έπρεπε να βάζω 1η διότι η 2α κάτω από τις 4000 στροφές δεν ανέβαζε στροφές με τίποτα. Evil

Συν ότι τα προβλήματα μπουκώματος όταν ξεκινάω σε ανηφόρα έχουν γίνει χειρότερα από πριν!!!!!! Evil

Βενζίνη βάζω ΜΟΝΟ ΒΡ 100άρα από το ίδιο πρατήριο και ίδια αντλία πάντα.

HELP!!!!!
MEMsound - Δευ 31 Ιούλ 2006, 11:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη είσαι σίγουρος ότι είναι από την αναβάθμιση?
Μήπως κάτι άλλο έχει γίνει στραβά?

Δεν πας μια βΟλτα από τον Αργύρη...
ultra-one - Δευ 31 Ιούλ 2006, 14:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το πάω στις 8 του Μήνα στην Λάιον Αθηνών (Συγγρού) να το δουν.

Όπως και να έχει το πράγμα το αυτοκίνητο καίει τα άντερα του και δεν πάει μια. Evil

Θα πάω να βάλω Shell V-Power Racing που μου με αυτήν μου έκανε εντύπωση πως "πετούσε" το αυτοκίνητο πριν την αναβάθμιση και θα δω αν αλλάξει κάτι..... Confused
Cobras - Τετ 09 Αύγ 2006, 02:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
αυτα παθαινει οποιος πειραζει αυτα που δε πρεπει...
ultra-one - Τετ 09 Αύγ 2006, 10:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

To πήγα στη Λάιον και το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα! Evil

Αργύρη, το πρόγραμα που έχω είναι η έκδοση 29,17. Μου είπαν ότι αυτή είναι η τελευταία. Έτσι είναι?????

Συμφωνήσαμε να ξαναπάω το αμάξι όταν υπάρχει νεότερη έκδοση προγράμματος για να το αναβαθμίσουν και πάλι..........
MEMsound - Τετ 09 Αύγ 2006, 10:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Cobras έγραψε:
αυτα παθαινει οποιος πειραζει αυτα που δε πρεπει...

Προφανώς έσυ να φανταστώ ότι ξέρεις τι να πειράξεις εεε?!?!?!?
Thumb Down Thumb Down Thumb Down Thumb Down Thumb Down
Touristas - Τετ 09 Αύγ 2006, 19:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
ultra-one έγραψε:

To πήγα στη Λάιον και το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα! Evil

Αργύρη, το πρόγραμα που έχω είναι η έκδοση 29,17. Μου είπαν ότι αυτή είναι η τελευταία. Έτσι είναι?????

Συμφωνήσαμε να ξαναπάω το αμάξι όταν υπάρχει νεότερη έκδοση προγράμματος για να το αναβαθμίσουν και πάλι..........

Σου είπα ότι δεν πρόκειται να βγάλει τίποτα.
Η έκδοση είναι όντως η τελευταία.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες