Slash έγραψε: |
Χμμ. ![]() Εφόσον δεν το κάνει εν κινήσει, ή πατώντας γκάζι ή στο ρελαντί, άρα η μέθοδος (και η εμπειρία) λέει: κοιτάμε τα κινούμενα μέρη. Αν ήταν το δυναμό πάλι θα το άκουγες και στο ρελαντί. Και αφού στο παρουσιάζει και στις ανηφόρες περισσότερο, κοίταξε λίγο τους συνδέσμους στη ρόδα σου από την κρεμαγιέρα (ζοάν λέγεται; ), τα αμορτισέρ σου επίσης. Προσπάθησε να εντοπίσεις από που ακούς το θόρυβο. Δεν θέλω να πιστεύω οτι είναι θέμα σαζμάν (το κακοποιείς; ), ή και δίσκος (συμπλέκτης) ή πλατώ, που τρώνε τα ζόρια σε τέτοιες καταστάσεις. Παρατηρείς πουθενά στην φάση της επιτάχυνσης σε κάποιο φάσμα των στροφών σου να χάνεις στροφές ή δύναμη; |
Alexandros έγραψε: |
Μηπως ειναι λασκα ο ιμαντας?] |
Miltellas έγραψε: |
Στάκη, μυρίζομαι δίσκο πλατώ, ημιαξόνιο, ή σασμάν, με τη σειρά κόστους σε χρήμα... Αν μπορούσα να τ'ακούσω κιόλας... ![]() Πήγαινε βρες τον μηχανικό σου στην Citroen στο Χαϊδάρι! (Στο είπα κι αλλού) |
StAkIS έγραψε: | ||
Ωωωχ(!) ![]() |
Slash έγραψε: |
Κάνε το εξής απλό πείραμα Stakis για να διακρίνεις τι παίζει και να δεις προς τα που να στραφείς.
Πείραμα συμπλέκτη-πλατώ: Βάλε την μιά ρόδα του αυτοκινήτου σου σε κάποιο χαμηλοϋψο πεζοδρόμιο, ή βάλε κάποια μεγάλη πέτρα μπροστά. Βάλε πρώτη και άφησε σιγά σιγά συμπλέκτη χωρίς να πατάς γκάζι. Αν σου σβήσει, ή ανεβείς το εμπόδιο, τότε ο δίσκος σου είναι μια χαρά και μην τον πειράζεις. Αν έχεις αφήσει το συμπλέκτη και το αυτοκίνητο τρεμοπαίζει μπρος πίσω, κάτι φθαρμένο έχεις. Εκτός από αυτό, με αυτό τον τρόπο θα δεις που συντονίζει και σε τι δύναμη, διότι ο εγκέφαλος με σταθερή απόκριση στον συμπλέκτη θα προσπαθίσει να ανεβάσει μόνος του στροφές για να αποκριθεί, και άρα θα βγάλει ροπή. Αλλιώς, με βάση το ιστορικό σου, ίσως να έχεις ελαττωματικό δυναμό, και πάνε κάπου να στον κοιτάξουν. Αν είσαι γραμμένος σε καμιά οδική βοήθεια, πχ Express Service, πάνε από ένα κέντρο ελέγχου τους, εκεί που κάνουν την διάγνωση για ΚΤΕΟ, και πες το και το μου συμβαίνει. Θα κατέβει από κάτω και θα δει. Αν θες κατέβα κι εσύ να δεις (θα εκπλαγεις να δεις το μοτέρ σου να δουλεύει κι εσυ να βλέπεις από κάτω τι παίζει), αν και ίσως σου πει να μείνεις μέσα για να δίνεις γκαζάκι να βλέπει αυτός που συντονίζει. ![]() Εγώ πάντως μέχρι τώρα για οποιαδήποτε αμφιβολία είχα και έχω, πρώτα το πάω στην Express και μετά στην Lion, γιατί στην Express μπορώ να δω κι εγώ τι παίζει, ενώ εκεί το κοιτάς πίσω από την τζαμαρία. |