crusader έγραψε: |
καλά αμα σε χαλάει τόσο εδώ τράβα μείνε στην Αλβανία ή στην Τουρκία... |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Καλά αυτό το αφήνω ασχολίαστο... Ευτυχώς που δεν εξαρτώνται και πολλά πράγματα από εσένα... |
και πού ξέρεις εσύ τι εξαρτάται από εμένα και τι όχι??? |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Το αισθάνομαι (για να μην πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος). Και απο εμένα εξάλλου δεν εξαρτώνται πολλα. Αλλά αν υπονοείς ότι είσαι moderator κ.τ.λ, κάνε ό,τι νομίζεις, δεν με πολυνοιάζει... ![]() ![]() ![]() Απλά θεώρησα την απάντησή σου απαράδεκτη (άποψή μου)... |
καλά αμα σε χαλάει τόσο εδώ τράβα μείνε στην Αλβανία ή στην Τουρκία... |
christhehealer έγραψε: |
Είσαι σίγουρος Δημήτρη γι' αυτά που γράφεις;
Προφανώς δεν είσαι βαθύς μελετητής της διεθνούς πολιτικής σκηνής... Γιατί εάν ήσουν θα ήξερες ότι έτσι μας συμφέρει να τα παρουσιάζουμε εμείς στην Ελλάδα για να στηρίζουν κάποιοι "εθνοπατέρες" την καριέρα τους. Η πραγματικότητα... καμία σχέση!!!!!!!! |
Είσαι σίγουρος Δημήτρη γι' αυτά που γράφεις;
Προφανώς δεν είσαι βαθύς μελετητής της διεθνούς πολιτικής σκηνής... Γιατί εάν ήσουν θα ήξερες ότι έτσι μας συμφέρει να τα παρουσιάζουμε εμείς στην Ελλάδα για να στηρίζουν κάποιοι "εθνοπατέρες" την καριέρα τους. Η πραγματικότητα... καμία σχέση!!!!!!!! |
2) Για τα λοιπά.
Για τας παρελάσεις και τας σημαίας και τους Αλβανοί. Όταν καλείς τους Έλληνες μαθητές να παρελάσουν για μια εθνική εορτή πολεμικής επετείου (όπως είναι η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου), είναι προκλητικό και συγχρόνως γελοίο να φέρει τη σημαία μαθητής εκ της αλλοδαπής, επειδή και καλά είναι αριστούχος. Η σημαία αυτές τις δύο ημέρες δεν υψώνεται για μαθητικά βραβεία αλλά για έναν συγκεκριμένο λόγο. Τον περιέγραψε κάποιος αναφερόμενος στον Μακρυγιάννη. ¶ ρε Μακρυγιάννη έδωσες το χέρι σου, για να χορεύουν τα κωλόπαιδα σέικ στις δισκοτέκ. Αυτά τα κωλόπαιδα ας τιμήσουν 2 φορές (ελάχιστη κατανάλωση) τον χρόνο, τον κακόμοιρο Μακρυγιάννη... Όσο για εάν οι Αλβανοί θέλουν να γίνουν Έλληνες μια ματιά στην έρευνα της Ελευθεροτυπίας τις δύο περασμένες Κυριακές λέει πολλά. Όπως βγήκε και το συνθηματάκι "Δεν θα γίνεις ΄'Ελληνας ποτε..." όταν βγήκαν και πανηγυρίζαν για το Euro με τις Ελληνικές σημαίες... και μετά οι ίδιοι βγήκαν με τις Αλβανικές. Γούστα είναι αυτά. |
Όσο γιατί τα έργα των Ολυμπιακών, που τα έφτιαξαν οι Αλβανοί κι όχι οι Έλληνες... Μπορείς να μου θυμίσεις μια Αλβανική εταιρία που πήρε μέρος;
Γιατί πήραν Αλλοδαπούς εργάτες... ΄'Εχεις πάει ποτέ στον ΟΑΕΔ να ζητήσεις ως εργοδότης, εργάτες; Για πήγαινε κι έλα πες μου πόσους βρήκες... Τώρα εάν τα υπερτιμολόγησαν, δεν θύμαμαι παγκοσμίως καμία Α.Ε. να είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Απ' όσο ξέρω όλες σκοπό έχουν το κέρδος, άρα έχουν πετύχει το βασικό τους στόχο. |
Γι' αυτό πάνε κι ανοίγουν εργοστάσια στον Τρίτο Κόσμο. Επειδή το Εργατικό Δίκαιο είναι από υποβαθμισμένο έως ανύπαρκτο. Συγγνώμη που κάποιοι πάλεψαν για τα δίκαια του προλεταριάτου και έφτιαξαν την ουμανιστική Ευρώπη. Γιατί τουλάχιστον μπορεί να αδικούμε τους κακόμοιρους Αλβανούς εργάτες, αλλά απ' όσο ξέρω μένουν σε κανονικά σπίτια, έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν και πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Εν αντιθέσει με τους συναδέλφους τους στην Τουρκία και την Λιβύη... Ξέρω και προσωπικά, θα σου άρεσε πάρα πολύ να δουλεύεις σαν εργάτης με 2Ε την ώρα, να μπορεί ο αφέντικός να σε πετάει στον δρόμο όποτε γουστάρει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, να μένεις σε παραγκούπολη, χωρίς την στοιχειώδη υγειηνή...
Δεν πειράζει αγόρι μου, κάποιοι δεν στέκονται σε Τογιότες και φροντίζουν να έχει και το δικό σου το παιδί ένα πιάτο φαί και να ζει αν όχι πλούσια, τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Γιατί αγόρι μου, καλά μας τα λες, δεν αντιλέγω αλλά δεν μας είπες κάτι βασικό. Το παιδί σου θέλεις να παίζει με τα SMS ή με τις λάσπες σε κάποια παραγκούπολη, όπως Κωνσταντινούπολη; Γιατί αγόρι μου, εμείς οι Ελληνάρες των σκυλάδικων και των χεSMS έχουμε να υπερηφανευόμαστε ότι δεν υπάρχει παραγκούπολη σ' αυτή την χώρα. Και μην μου πεις για τους Τσιγκάνους, γιατί εάν θες το συζητάμε και αυτό και κατά πόσο θέλουν να ενταχτούν στο σύστημα. |
Κατά διαόλου πάμε Δημήτριε, με 4% ρυθμό ανάπτυξης. Μήπως μπορείς να μου θυμίσεις τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας, της Γαλλίας και τον μέσο όρο της Ε.Ε.; Έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης; Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης με τις κρατικοδίαιτες εταιρίες. Δηλαδή τις εταιρίες που έχουν νταραβέρια με το Δημόσιο, συνήθως ως προμηθευτές.
Εσύ ως Δημήτριος τι θες; Το Δημόσιο να τα φτιάχνει όλα μόνο του, σαν Ρωσσία προ περεστρόικα ένα πράγμα; Ή να τα κάνουμε όλα ιδιωτικά όπως Αττική Οδό, 0,50 ευρώ αύξηση γιατί έτσι γούσταραν... Γιατί κρατικοδίαιτες εταιρίες φτου κακά, αλλά ο ΟΤΕς π.χ. που θα βρει τελέφωνα να μας βάλει για να γράφουμε μαλ***ες στο Forum; Nα του τα φέρει ο Αη Βασίλης; Ή να τα πάρει από κάποιον Χριστιανό, έστω και ανορθόδοξο; Να τα φτιάχνει μόνος του, όπως Ρωσσία προ περεστρόικα; |
Σαφώς η Τουρκία θέλει να αποσυνδέσει τις διεκδικήσεις απ' το Αιγαίο με την ενταξή της. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει; Να κατεβάσει τα βρακιά; Εμάς όμως δεν κατάλαβα ποιον σχεδιασμό μας ανέτρεψαν. Το ότι όρος για να μπουν στην Ε.Ε. είναι να πάψουν να είναι κράτος των στρατηγών και να εκδημοκρατιστούν; Εμάς δεν οφελεί να πάψουν να παίζουν κυρίαρχο λόγο οι στρατηγοί στην πολιτική σκηνή της γείτονος; Υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε εμείς τους κακούς; Θα τους κάνουν αργότερα αυτοί που θα πληρώνουν τις τσάρκες των μαχητικών τους στην ¶νδρο
Γι' αυτό και οι βόλτες τώρα τελευταία στο Αιγαίο. Πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι στρατηγοί ποντάρουν στον "τσαμπουκά" των Ελλήνων, ν' ασκήσουν κανά βέτο, και δεν χάσουν την κουτάλα, μαζί και τα γλυκά. Ναι ένα κράτος είναι. Αυτό των Στρατηγών με τους αλλοινοί για γλάστρες. Κεμαλισμός λέγεται νομίζω αυτό, ο στρατός μπορεί να επέμβει εάν αυτός κρίνει ότι... κλπ. |
Μια χαρά είναι στην Τουρκία Δημήτριε. Προσωπικά δεν θέλω να έχω για παράδειγμα μία χώρα που η Δημοκρατία δεν υπάρχει ούτε σαν λήμα στο λεξικό και ένα γεύμα σε εστιατόριο κοστίζει 44.000.000... γιατί έχει καταπληκτική εξωτερική πολιτική και οι Τογιότες το προτιμούν. Δεν θέλω να μένω σε παραγκούπολη βρε γκαρντάση. Προτιμώ το Γκρεκοτέλ για να μου θυμίζει λόγω ονόματος την καταγωγή μου. Δεν πιστεύω να σε πειράζει... |
Παράθεση: |
Δεν βαριέσαι... Η ασημαντότητα και η ανηθικότητα πάντα βρίσκανε υποστηρικτές σε τούτον τον τόπο... |
Recifees έγραψε: |
Ναι έχουν πάει μπροστά οι γείτονες αλλά
Κούρδοι Αρμένιοι Λευκά κελιά η Διεθνής Αμνηστία να ετοιμάζει βάση .. Ωραία πρόοδος καλύτερα Ελλάδα 1000 φορές ![]() |
Ναι έχουν πάει μπροστά οι γείτονες αλλά
Κούρδοι Αρμένιοι Λευκά κελιά η Διεθνής Αμνηστία να ετοιμάζει βάση .. Ωραία πρόοδος καλύτερα Ελλάδα 1000 φορές ![]() |
Δημήτριος έγραψε: |
3) Ενταξη Τουρκιας σε ΕΕ Μεχρι τωρα εμεις σαν κρατος υποστηριζουμε οτι η Τουρκια πρεπει να μπει στην ΕΕ. Αποψη μου ειναι οτι καλα κανουμε για διαφορους λογους. α) Κατ'αρχας οσο και να λεμε ναι, η τουρκια μαλλον θα παρει οχι γιατι πολυ απλα δεν θα καταφερει να εξευρωπαιστει. Οποτε γιατι να μην δειχνουμε "καλοι" αφου ουτως η αλλως στην πραξη θα φαει το οχι? Εξ'αλλου ορισμενα κρατη λενε θα κανουν δημοψηφισματα για το συγκεκριμενο θεμα και η κοινη γνωμη αυτων των χωρων δεν δειχνει και πολυ θερμη στην ιδεα. Η κυπρος παλι, απειλει μεχρι και με βετο. Οσο και να σπρωχνουν οι Αμερικανοι οι Τουρκοι πρεπει να προσπαθησουν ΠΑΡΑ πολυ. β) Οσο η Τουρκια θα προσπαθει να αποδειξει οτι εξευρωπαϊζεται και σεβεται τους διεθνεις κανονες, εμεις μπορουμε καλλιστα να παιξουμε το χαρτι 12 Ναυτικα μιλια και να τελειωνει η ιστορια με το Αιγαιο και τις διεκδικησεις. Θα ισχυριστουμε οτι ενα κρατος που θελει να ανηκει στην Ευρωπαικη οικογενεια δεν μπορει να θεωρει casus belli την επικυρωση επεκτασης απο 6 σε 12 ΝΜ των χωρικων υδατων. Και οι 24 εταιροι θα συμφωνησουν γιατι πολυ απλα αυτα δεν περνανε εκει περα. Μολις συμφωνησουν τα παμε στα 12 ΝΜ και goodnight διεκδικησεις. Το απολυτο αδειασμα της εξωτερικης τουρκικης πολιτικης. Και κατι για την ιστορια: Αυτη τη στιγμη το προβλημα στο Αιγαιο (και φανταζομαι και η αφορμη στο ανοιγμα αυτου του τοπικ) εχει ως εξης. Με το παλιο διεθνες δικαιο το καθε κρατος ειχε 6 Ναυτικα Μιλια γυρω απ'τις ακτες και γυρω απ'τα κατοικημενα νησια του που θεωρουταν ως χωρικα υδατα. Ταυτοχρονα, και ο αερας ηταν στα 6 Ναυτικα μιλια. Καπου το '30 (νομιζω συμφωνια Λωζανης) οι τουρκοι συμφωνησαν οτι εμεις θα εχουμε 6 ΝΜ στην θαλασσα και 10 ΝΜ στον αερα. (προφανως τοτε ο αερας δεν φαινοταν τοσο σημαντικος). Σημερα αμφισβητουν τα 4 ΝΜ διαφορας λεγοντας οτι "μα παντου 6-6 ειναι". Απο μια αποψη βασικα μπορει να εχουν και δικιο. Γιατι οπως το βλεπω εγω, αυτοι νομικα δεν εχουν το δικαιωμα να παραχωρησουν σε μια συμφωνια σε μας αλλα 4 ΝΜ μιας και αυτα τα παραχωρηθεντα κανονικα ανοικουν στο διεθνη εναεριο χωρο. Ειναι σαν να γινει μια συμφωνια και να πω "Εγω η Ελλαδα συμφωνω οτι η Τουρκια θα εχει 10 στρεμματα γης στον Αρη". Αφου δεν τα χω? πορω να τα δωσω? Δηλαδη η Τουρκια δεν ειχε αυτα τα 4 μιλια που ειναι η διαφορα απ'τα 6 στα 10 για να μας τα παραχωρησει. Ηταν διεθνης εναεριος χωρος στον οποιο δεν εχει δικαιοδοσια, ποσο μαλλον τη δυνατοτητα εκχωρησης σε μας. Εχω την εντυπωση οτι σε διεθνες δικαστηριο θα το χαναμε το συγκεκριμενο ζητημα γιατι πολυ απλα η συμφωνια πρεπει να ειναι ακυρη με το ανωθεν σκεπτικο (η Τουρκια δηλαδη δεν μπορει να παραχωρησει διεθνη χωρο στην Ελλαδα). Φυσικα το θεμα ειναι GAME OVER αμα τα παμε στα 12 οποτε ουτε γκριζες ζωνες, ουτε FIR ουτε τιποτα. |
O Recifees αναφερόμενος πιο πάνω αλλα κανένας δεν το πρόσεξε έγραψε: |
2.Αν δεν είμασταν σε αυτή την θέση την γεωγραφική ..Αμερικανοί την Σούδα και Ρώσσοι να μην θέλουν κλειστή θάλασσα το Αιγαίο (που θα γίνει αν πάμε στα 12 ν.μιλια ) γιατί μετά θα πρέπει να ανακοινώνουν τα νηολόγια όλων των πλοίων ,υποβρυχίων γιώτ που θα φύγουν απο το Βόσπορο για την Μεσόγειο .Δεν τα κατάφερε η Αλλη Υπερδύναμη να τους κοντρολάρει θα το κάνει η σκ@@@λα Και μετά λέμε γιατί κοκορεύονται οι εξ'ανατολών γείτονες |
@Αlex
Το να δηλώνεις τα πάντα που πρόκειται να περάσουν είναι λίγο βαρύ ιδαίτερα για μια υπερδύναμη. |
Παράθεση: |
Υπάρχει πάντα η αντιπαλότητα οικονομικά (απορίφθηκε για χάρη του Eurofighter το Su-35) |