PSClub - Hellas

Νέα - ΙΧ: Επανέρχονται τα τεκμήρια

chatasos - Δευ 25 Οκτ 2004, 15:06:01
Θέμα δημοσίευσης: ΙΧ: Επανέρχονται τα τεκμήρια
Επανέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από το 2005 το σύστημα του προσιοδρισμού της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης με βάση την κατοχή και συντήρηση ΙΧ αυτοκινήτου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται η επαναφορά των τεκμηρίων με κάποιες αλλαγές καθώς χωρίς τεκμήριο θα είναι μόνο το πρώτο αυτοκίνητο κάθε οικογένειας μέχρι 2.000 κ.ε. ανεξαρτήτως μάρκας και τιμολογιακής αξίας.

Αν, όμως, στο ίδιο νοικοκυριό υπάρχει δεύτερο ή και τρίτο αυτοκίνητο θα πρέπει τα οικογενειακά εισοδήματα να δικαιολογούν την απόκτηση και συντήρησή τους.

Πηγή : autopress.gr
XRHSTOS - Δευ 25 Οκτ 2004, 15:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
kala krasia....
crusader - Δευ 25 Οκτ 2004, 15:14:30
Θέμα δημοσίευσης:
και καλά ρούμια θα προσθέσω...
Kouzman - Δευ 25 Οκτ 2004, 16:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ρε τους ρεζιλιδες... και αυτοι που αγορασαν αμαξι με το καθεστως αυτο τι θα το κανουν??? θα το βαλουν στον Κ*λ* τους ?????????????????

ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ??????? Evil Evil Evil Evil Confused Confused
chatasos - Δευ 25 Οκτ 2004, 17:15:39
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Ελλάδα ισχύουν 2 ρητά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ :

1. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού
2. Τα πάντα ρέει

ΥΓ: Πάντως δεν χρειάζεται να αγχώνεστε....
Στις επόμενες εκλογές, όταν και αν αλλάξει η κυβέρνηση, θα ξανακαταργηθεί το τεκμήριο Shocked
COOL ALEXIS - Δευ 25 Οκτ 2004, 19:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Ελλάδα επικρατουν τα άκολουθα αρχικά: Γ.Τ.Π.
Μας έχουνε αλλάξει τα φώτα όλοι!!!
Άντε μην αρχίσω πάλι με τον καθε βλάκα που εχει κάποια ισχύ κι αντι να κανει κάτι καλό κοιταει να φαει και να μας πίνει το αίμα!!!
underage - Δευ 25 Οκτ 2004, 21:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
Δόλωμα ήτανε για να κάνουν τον κόσμο να πάρει αυτοκίνητα χωρίς να υπολογίσει τεκμήριο και να έρθουν μετά να εισπράξουν.
Πιάνοντε ποτέ κορόιδα? Ή μήπως αν ήταν η άλλη κυβέρνηση δεν θα έκανε τα ίδια?
DRAKE - Δευ 25 Οκτ 2004, 22:07:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαυτό επέμεναν στην "ενδεικτική" αναφορά των τεκμηρίων στις φορολογικές δηλώσεις; Σίγουρα κάποια κομπίνα έχουνε κάνει. Και με τα ντίζελ τί θα γίνει που τα μικρότερα είναι 1,9; Δώρο άδωρο και αυτό...
shark_zak - Τρι 26 Οκτ 2004, 11:10:42
Θέμα δημοσίευσης:
μια παροιμία λέει : " ο πνιγμένος από τα μαλλιά πια πιάνεται "

πολλά έχουμε να δούμε ακόμα ...υπομονή... Evil Evil Evil
MEMsound - Τρι 26 Οκτ 2004, 12:15:23
Θέμα δημοσίευσης:
οσο δεν παιζει χρημα στο κρατοσ και οποτε παιζει το εκμεταλλευονται ορισμενοι ολο τετοιου ειδουσ μετρα θα ισχυουν....
καθιστε να δειτε πως θα πεσουν οι πωλησεις νεων αυτοκινητων αν γινει κατι τετοιο...
ας ελπισουμε οτι δεν θα γινει κατι τετοιο.
206gti - Τρι 26 Οκτ 2004, 12:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
κι εμείς που το πήραμε θα το πουλήσουμε???
θα τους πάρει και θα τους σηκώσει...
Steve - Τρι 26 Οκτ 2004, 13:09:46
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
2. Τα πάντα ρέει

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Τα πάντα ρει... Wink

Ούτως ή άλλος, ο πέζουλας είναι στο όνομα μου, 1.400cc, και μπορώ να αποδείξω στην εφορία με τα ένσημα που παίρνω ότι είμαι άξιος συντήρησης και κατοχής.

Οπότε μου κλάνει ο νόμος για άλλη μια φορά Wink
Kouzman - Τρι 26 Οκτ 2004, 15:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε steve κοιταμε το γενικο καλο...
το προσωπικο ειναι διαφορετικο για τον καθενα...

και εγω λογω συγκεκριμενω καθεστωτος... μπορω να εχω ανεξαρτητων κυβικων αυτοκινητο στην ελλαδα και να ειναι καθολα νομιμο, ομως το να μας κοροιδευουν ετσι στην μαπα εεεε ειναι εξωφρενικο...
DimiP - Τρι 26 Οκτ 2004, 15:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
να πω κατι διαφορετικο;

εδω δεν εχουμε να φαμε , θελουμε και 2ο αυτοκινητο;
δηλ. βενζινη δεν εχουμε να βαλουμε στο ενα , θα παρουμε και δευτερο και μας κοφτει που θα μπει τεκμηριο στο δευτερο;
σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να φανω υπερ της θεσμοθετησης των τεκμηριων η να υπερασπιστω την κυβερνηση αλλα για σταθειτε!
δηλ. απο τη μια λεμε ειμαστε φτωχη χωρα, ολοι ξεσηκωνονται για τις συνταξεις, τους χαμηλους μισθους, την ακριβεια και τις αυξησεις και απο την αλλη θεωρουμε δεδομενο το 2ο, 3ο, κ.,λ.π αυτοκινητο;
ε οχι! αν δεν εχω να φαω θα βολευτω με το 1100 η 1400 και δεν θα παω να παρω 2ο αυτοκινητο, και αν το εχω και δεν με συμφερει και δεν μπορω να το συντηρησω θα το δωσω το ρημαδι. Twisted evil αυτο με τα 2-3 αυτοκινητα ανα οικογενεια μου θυμιζει καποτε πριν 20 χρονια που ειχαμε μια τηλεοραση και λεγαμε τι εχουμε! και σιγα σιγα καθε σπιτι εχει απο 3-4 αλλη στο χωλ αλλη στο σαλονι αλλη στην κρεββατοκαμαρα κ.λ.π...

κατα τη γνωμη μου για το 1ο αυτοκινητο δεν θα πρεπει να υπαρχει καθολου τεκμηριο ασχετου κυβισμου και τιμης . αλλα για τα επομενα να υπαρχει εφοσον η εργοστασιακη αξια ξεπερναει καποιο οριο προκλησης π.χ τζιπ 40000 Ε Wink
Steve - Τρι 26 Οκτ 2004, 15:29:58
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
αλλα για τα επομενα να υπαρχει εφοσον η εργοστασιακη αξια ξεπερναει καποιο οριο προκλησης π.χ τζιπ 40000 Ε Wink

Αυτό που λές νομίζω υπάρχει ήδη και ισχύει για €50.000... αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος που ξέρει!!!
shark_zak - Τετ 27 Οκτ 2004, 06:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
να πω κατι διαφορετικο;

εδω δεν εχουμε να φαμε , θελουμε και 2ο αυτοκινητο;
δηλ. βενζινη δεν εχουμε να βαλουμε στο ενα , θα παρουμε και δευτερο και μας κοφτει που θα μπει τεκμηριο στο δευτερο;
σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να φανω υπερ της θεσμοθετησης των τεκμηριων η να υπερασπιστω την κυβερνηση αλλα για σταθειτε!
δηλ. απο τη μια λεμε ειμαστε φτωχη χωρα, ολοι ξεσηκωνονται για τις συνταξεις, τους χαμηλους μισθους, την ακριβεια και τις αυξησεις και απο την αλλη θεωρουμε δεδομενο το 2ο, 3ο, κ.,λ.π αυτοκινητο;
ε οχι! αν δεν εχω να φαω θα βολευτω με το 1100 η 1400 και δεν θα παω να παρω 2ο αυτοκινητο, και αν το εχω και δεν με συμφερει και δεν μπορω να το συντηρησω θα το δωσω το ρημαδι. Twisted evil αυτο με τα 2-3 αυτοκινητα ανα οικογενεια μου θυμιζει καποτε πριν 20 χρονια που ειχαμε μια τηλεοραση και λεγαμε τι εχουμε! και σιγα σιγα καθε σπιτι εχει απο 3-4 αλλη στο χωλ αλλη στο σαλονι αλλη στην κρεββατοκαμαρα κ.λ.π...

κατα τη γνωμη μου για το 1ο αυτοκινητο δεν θα πρεπει να υπαρχει καθολου τεκμηριο ασχετου κυβισμου και τιμης . αλλα για τα επομενα να υπαρχει εφοσον η εργοστασιακη αξια ξεπερναει καποιο οριο προκλησης π.χ τζιπ 40000 Ε Wink

μπορει να ειμαστε φτωχη χωρα αλλα ειμαστε πλουσιοι πολιτες....(τεκμηριωμενο) Wink
Ghost Dog - Πεμ 28 Οκτ 2004, 10:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εμ, γι'αυτο εγω πηρα το 1400ακι μου με τα 75 αλογακια και εχω το κεφαλι μου ησυχο...! Shocked Wink
volvos - Πεμ 28 Οκτ 2004, 10:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει και το ενδεχομενο να ειναι ενα ακομα τρικ για να σταματησουν - παγωσουν οι πωλησεις ακριβων αυτοκινητων- εχουν ξασκιστει ολες οι μαντρες!!!- ως το τελος του χρονου και να κρατηθουν νουμερα οπως ο πληθωρισμος-τιμαρισθμος σε λογικα επιπεδα....

επισης ειναι απιθανο να επαναλθουν πληρως τα τεκμηρια... το πιο πιθανο ειναι να μεινει το καθεστως για το πρωτο αυτοκινητο της οικογενειας δηλ. πληρη απαλαγγη ως 50000ευρω -τιμολογιακη τιμη...- και να ισχυουν τα κριτηρια για τα υπολοιπα πραγμα που εγω το βρισκω απολυτα σωστο...
διοτι αυτος που εχει ενα καρο πανω απο ουσιαστικα 70000ευρω και θελει και δευτερο εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....
ultra-one - Παρ 29 Οκτ 2004, 15:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον τα τεκμήρια θα ισχύουν για >2000κυβικά, αλλά θα αθροίζονται τα κυβικά σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από 1 αυτοκίνητα......
(πχ 1400+1600=3000................ Shocked )

Welcome to the Banana Republic
Vaggelis - Παρ 29 Οκτ 2004, 21:53:21
Θέμα δημοσίευσης:
κατά την γνώμη μου, δεν είναι και τόσο κακή κίνηση....
στις μέρες μας, το δεύτερο αυτοκίνητο σε μια οικογένεια, το θεωρώ πολυτέλεια και ως πολυτέλεια, θα πρέπει να φορολογείται κανονικά.....
όσο για το πρώτο αυτοκίνητο, δεν θα ισχύουν τα τεκμήρια, όπως και προτείνετε, άρα μην ανησυχούν μερικοί, οτι επανέρχεται το τεκμήριο για όλους..........
Anonymous - Παρ 29 Οκτ 2004, 23:00:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΙΧ: Επανέρχονται τα τεκμήρια
YPARXEI KOYMPAKI "delete" SE AYTOYS TOYS "300 TOY LEONIDA" POY KYBEPNOYN AYTON TON TOPO?
madjas - Σαβ 30 Οκτ 2004, 00:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚ.ΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ Ο ΜΑΛ..ΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ...
TiMoRiS - Σαβ 30 Οκτ 2004, 09:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη δουλευω πωλητης σε μαντρα αυτοκινητων και τα περισσοτερα χαρακτηριζονται ως πολυτελειας(BMW,Mercedes,Jaguar,Porchse) αυτο που ισχυε μεχρι τωρα ηταν η εργοστασιακη αξια να μην ξεπερνα τις 50.000€. Που σημαινει οτι η τιμη του αυτοκινητου συν τα extra που ανεβαζουν την τιμη μειον τους δασμους βγαζουν την εργοστασιακη αξια!Ως τωρα λιγα αυτοκινητα εχουν τεκμηριο. Το μονο που δεν ξερω ειναι αν θα ισχυσει αναδρομικα δηλαδη αν το αγορασε καποιος το 2003 και πρεπει να πληρωσει τωρα τεκμηριο διαβιωσης.
Παντως το μονο που παρατηρω ειναι οτι ο καθε μαλ**ας που εχει καποια θεση στην βουλη κανει οτι του καπνισει χωρις να σκεφτει καθολου τον κοσμακη.[/list]
Ntinos - Κυρ 31 Οκτ 2004, 02:52:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μαγκες για εξηγηστε μου κατι αυτοι που λενε οτι δευτερο αμαξι ειναι ειδος πολυτελειας σε μια οικογενεια...
Ειμαι 26 χρονων και για 2-3 χρονια θα μενω ακομα με τους γονεις μου,δεν δικαιουμαι αμαξι δηλαδη?Δεν δουλευω εγω?Δεν εχω υποχρεωσεις?Θα πρεπει να παρω το τραμ ντε και καλα για να παω μια βολτα το Σαββατο?Η θα παιζουμε ξυλο με τον αδερφο μου για το ποιος θα παρει το αμαξι του πατερα μας???
Ρε πατε καλα?Πως μπορει να εφαρμοσει τετοιο νομο?Μην τρελαθουμε κιολας,να ξερουμε και τι λεμε,αμα δουλευω εγω στα οινοφυτα και ο πατερας μου στην ελευσινα θα πρεπει να με φορολογησει το κρατος για να παρω δευτερο αμαξι?
Να φορολογησει ΕΝΑΝ ΚΑΤΟΧΟ για δευτερο αμαξι ναι ενταξει, αλλα μια οικογενεια πως την φορολογεις?Με τι κριτηριο?Και τι σημαινει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ στην εφορια τελοσπαντων?
Μπουρδες ακουω,πως θα φανε οι πεινασμενοι ψαχνουν.
Εγω παντως λεω οτι ΚΑΤΟΧΟΙ Ι.Χ δικαιουνται να ειναι ΟΣΟΙ θελουν,το πως το χρησημοποιω να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ καλυτερα και οχι το ΑΝ θαγορασω.
Να χτυπησουν ολους αυτους που ΔΕΝ πανε με τα Μ.Μ.Μ στις δουλειες τους οταν μπορουν,αυτους και αυτες που μπαινουν στο κεντρο της Αθηνας ωρες καταστηματων και χωρις λογο ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΤΣΕΝΤΑ 4500CC και βγαινουν ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ επιβαρυνοντας την ατμοσφαιρα.
Να χτυπησει αυτον που αγοραζει τετραλιτρο cherokee εστω και για πρωτο και οχι τον δυσμοιρο που καταφερε να παρει ενα 1600αρι επιτελους να προσπερναει με ασφαλεια τις γερμανικες βολιδες 60 ιππων.
Αντε γιατι φιλελευθεροι ειναι μονο στα χαρτια αυτοι που μας κυβερνανε,αμα θελαμε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ φιλελευθερισμο να ξαναψηφιζαμε τους αλλους,ελευθερες αγορες και πρασινα αλογα,στην χωρα του δημοσιου ζουμε.
chatasos - Κυρ 31 Οκτ 2004, 16:39:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

Να φορολογησει ΕΝΑΝ ΚΑΤΟΧΟ για δευτερο αμαξι ναι ενταξει, αλλα μια οικογενεια πως την φορολογεις?Με τι κριτηριο?Και τι σημαινει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ στην εφορια τελοσπαντων?

Λογικά αν κάνεις δική σου φορολογική δήλωση και οι γονείς σου άλλη, τότε μπορείτε ο καθένας σας να έχει και ένα αμάξι. Από την άλλη, αν οι γονείς σου κάνουν μία κοινή δήλωση (που λογικά έτσι γίνεται στα ζευγάρια) και όχι 2 ξεχωριστές, τότε μπορούν και οι 2 να έχουν μόνο ένα αμάξι.
shark_zak - Δευ 01 Νοέ 2004, 07:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Εμ, γι'αυτο εγω πηρα το 1400ακι μου με τα 75 αλογακια και εχω το κεφαλι μου ησυχο...! Shocked Wink

Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Question Question Question το αλλο με τον τοτο το ξερεις..... Silly
pygolabida - Δευ 01 Νοέ 2004, 09:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Λογικά αν κάνεις δική σου φορολογική δήλωση και οι γονείς σου άλλη, τότε μπορείτε ο καθένας σας να έχει και ένα αμάξι. Από την άλλη, αν οι γονείς σου κάνουν μία κοινή δήλωση (που λογικά έτσι γίνεται στα ζευγάρια) και όχι 2 ξεχωριστές, τότε μπορούν και οι 2 να έχουν μόνο ένα αμάξι.

Εμείς που έχουμε 3 αυτοκίνητα είχαμε γράψει τα 2 peugeot (δικό μου και του αδερφού μου) στο όνομα της μητέρας μου γιατί δέν μπορούσαμε να τα δικαιολογήσουμε....με λίγα λόγια άμα ισχύσει αυτό τη βάψαμε?
206gti - Δευ 01 Νοέ 2004, 11:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
"οικογένεια" όταν λέει η εφορία ενοεί 1 φορολογική δήλωση στην οποία είναι δηλωμένοι γονείς και παιδιά.
Τώρα αν κάποιο παιδί μιας οικογένειας εργάζεται, κάνει δική του δήλωση και βγαίνει από των γονιών του, και μπορεί να έχει δικό του αυτοκίνητο άνετα. Όπως και οι γονείς αν κάνουν χωριστή δήλωση ενοείτε πιστεύω για τον καθένα χωριστά.

Εκτός κι αν κάποιος δουλεύει και δεν το δηλώνει....... Cool
pygolabida - Δευ 01 Νοέ 2004, 15:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων για αλλαγές στα τεκμήρια των ΙΧ αυτοκίνητων προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ζήτημα των τεκμηρίων των αυτοκινήτων» δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφούσε η φήμη ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα επανέφερε το τεκμήριο για το δεύτερο ΙΧ και ότι για το πρώτο αυτοκίνητο τεκμήριο θα αποτελούσε μόνο ο κυβισμός, με όριο τα 2.000 κυβικά.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΜΠΕ
chatasos - Τρι 02 Νοέ 2004, 03:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
pygolabida έγραψε:
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων για αλλαγές στα τεκμήρια των ΙΧ αυτοκίνητων προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης.

Τι έγινε? Έφαγε κράξιμο? Twisted evil
Vaggelis - Τρι 02 Νοέ 2004, 09:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
pygolabida έγραψε:

μάλλον επειδή μπορεί να πλησιάζουν εκλογές και δεν τον παίρνει....
MEMsound - Τρι 02 Νοέ 2004, 09:38:13
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
chatasos έγραψε:
pygolabida έγραψε:

μάλλον επειδή μπορεί να πλησιάζουν εκλογές και δεν τον παίρνει....

δεν ξερω αν οι εκλογες πλησιαζουν ομως σιγουρα η επαναφορα των τεκμηριων θα δημιουργουσε πολυ αρνητικο κλιμα για την κυβερνηση αλλα και ενα πολυ καλα πατημα για την αντιπολιτευση.
οπως και να χει παντως καλυτερα για μας που δεν θα γινει τελικα. Smile
Kouzman - Τρι 02 Νοέ 2004, 09:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
εχω την εντυπωση πως αυτο δεν το ειχε πει ο αλογοσκουφης αλλα ηταν το πασιγνωστο σε ολους τους ελληνες ραδιο αρβυλα...

τα τεκμηρια ειναι κουτο να τα επαναφερει αφου ο κοσμος αγοραζει μεγαλυτερου κυβισμου αυτοκινητα, πληρωνει υψηλοτερα τελη κυκλοφοριας, καιει περισσοτερη βενζινη, πληρωνει περισσοτερα ασφαλιστρα, κοινως εχει το κρατος εμεσα εσοδα οπου μπορει να τα παιρνει πιο σιγουρα και πιο ευκολα απο τους φορους των τεκμηριων...
Ghost Dog - Τρι 02 Νοέ 2004, 15:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
shark_zak έγραψε:
Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Question Question Question το αλλο με τον τοτο το ξερεις..... Silly
Laughing Laughing
pygolabida - Τρι 02 Νοέ 2004, 21:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
Η Ν.Δ. είχε το εξής δίλημμα όταν εκλέγηκε κυβέρνηση:
Να κρατήσει κρυφα απο την Ε.Ε τα αληθινά δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας που δείχνουν ότι υπάρχει έλλειμμα που αγγίζει το 3% (τα οποία είχε καλύψει με μαεστρία η κυβέρνηση Σημίτη με περίτεχνα λογιστικά τεχνάσματα για να καταφέρουμε να μπούμε στην Ο.Ν.Ε.) ή να τα αποκαλύψει και να επιβαρυνθεί κυρώσεις. Προτιμήσαν το 2ο, με τη λογική ότι το έλλειμμα σε κάποια χρονική στιγμή θα φαινόταν στα σίγουρα, καθώς στη λογιστική ότι και να κρύψεις δέν μπορείς να το εξαφανίσεις-θα το βρείς μπροστά σου στάνταρ(σε 5-10 ή ακόμη και 1 χρόνο-κανείς δέν θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα), και δεδομένου ότι θα μπορούσαν να γλιτώσουνε μέρος του κραξίματος χρεώνοντάς το στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Η Ε.Ε. τώρα έδωσε διωρία 1 χρόνο (νομίζω) να καλυφθεί-μετά θα αρχίσουν να "τρέχουν" τα πρόστιμα.Σε αυτό το χρονικό διάστημα αποκλείεται να
καλυφθει (με λιτότητα σε μια 5ετία ίσως....)
Συμπέρασμα?
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.....αυτό με τα αυτοκίνητα δέν είναι τίποτα...φοβάμαι ότι the worst has yet to come..... Sad
PHSYBORG - Κυρ 31 Αύγ 2008, 18:29:31
Θέμα δημοσίευσης:
τεκμηρια are back
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=933183&lngDtrID=251

μας @@@ησαν παλι !!!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! Shoot
DimiP - Κυρ 31 Αύγ 2008, 19:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
kala
αμα ξαναδουν αυτοι καρεκλα....

μας βλεπω με Γιωργακη Laughing
PHSYBORG - Δευ 08 Σεπ 2008, 18:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
H κυβέρνηση έκανε ελαφρώς πίσω.

Αυτή τι στιγμή συζητείται να παραμείνουν τα αυτοκίνητα έως 2000cc χωρίς τεκμήριο ... αλλά μάλλον θα μειωθεί το πλαφόν της εργοστασιακής αξίας στις 25000 ( απο 50 )
SnakeMJK - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:00:46
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Αυτή τι στιγμή συζητείται να παραμείνουν τα αυτοκίνητα έως 2000cc χωρίς τεκμήριο ... αλλά μάλλον θα μειωθεί το πλαφόν της εργοστασιακής αξίας στις 25000 ( απο 50 )

Άντε μπας κ γίνει κανά θαύμα και ξεφορτωθώ τον τάφο Razz
Lef205 - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

αντε γιατι με 3 αυτοκινητα στο ονομα μου θα ειχαμε προβλημα.
MEMsound - Δευ 08 Σεπ 2008, 19:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
...μη σου πω οτι και με ενα εχουμε "θεμα"... γνωστοποίησης κυρίως... Laughing
PHSYBORG - Τρι 09 Σεπ 2008, 08:22:22
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr/
ultra-one - Τρι 09 Σεπ 2008, 10:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα βρέθηκαν που σκεφτόμουν να ανέβω σε RC?!!!!!

Έλεος! Θα πάνε 20 χρόνια πίσω τη Χώρα και θα γεμίσουμε πάλι παν-αργά 1000άρια για να σκοτώνεται ο κόσμος! Evil
drdino - Τρι 09 Σεπ 2008, 11:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αν περάσουν τελικά, το επόμενο passat που θα βγαίνει και με 1,2Τ θα κλέψει εκκλησίες. Laughing Laughing Laughing
Άντε να δούμε ξανά το ηρωικό golf 1050. Razz Razz
pappaki - Τρι 09 Σεπ 2008, 11:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

αντε γιατι με 3 αυτοκινητα στο ονομα μου θα ειχαμε προβλημα.

Άντε να έρθει και ο Γιωργάκης να πάρεις πολυτελές SUV αφορολόγητο...παρέα με νέες δερμάτινες σαγιονάρες Laughing
Steve - Τρι 09 Σεπ 2008, 13:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Έλεος! Θα πάνε 20 χρόνια πίσω τη Χώρα και θα γεμίσουμε πάλι παν-αργά 1000άρια για να σκοτώνεται ο κόσμος! Evil

Ενώ με το RC δεν σκοτώνεται ε?
ultra-one - Τρι 09 Σεπ 2008, 14:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Ενώ με το RC δεν σκοτώνεται ε?

Σκέψου το σενάριο:
Μπαμπάς, Μαμά, 2 παιδιά και Πεθερά, με τις αποσκεύες τους σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο με ένα 407 ...1100κυβικά να προσπαθούν να προσπεράσουν διπλή νταλίκα που τους πάει με 30......

Τι πιθανότητες έχουν να σκοτωθουν αυτοί αν συναντήσουν αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι και τι πιθανότητες κάποιος με ΓΡΗΓΟΡΟ και συνεπώς ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ αυτοκίνητο?

Ξέχασες παλαιότερα τι σφαγή γινόταν στους δρόμους που όλοι είχαν οικογενειακά 1000άρια?

Ειδικά για προσπεράσματα, το αργό αυτοκίνητο είναι κίνδυνος-θάνατος!
Steve - Τρι 09 Σεπ 2008, 14:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Σκέψου το σενάριο:
Μπαμπάς, Μαμά, 2 παιδιά και Πεθερά, με τις αποσκεύες τους σε ανηφορικό επαρχιακό δρόμο με ένα 407 ...1100κυβικά να προσπαθούν να προσπεράσουν διπλή νταλίκα που τους πάει με 30......

Τι πιθανότητες έχουν να σκοτωθουν αυτοί αν συναντήσουν αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι και τι πιθανότητες κάποιος με ΓΡΗΓΟΡΟ και συνεπώς ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ αυτοκίνητο?

Ξέχασες παλαιότερα τι σφαγή γινόταν στους δρόμους που όλοι είχαν οικογενειακά 1000άρια?

Ειδικά για προσπεράσματα, το αργό αυτοκίνητο είναι κίνδυνος-θάνατος!

Δεν κάνεις προσπέραση και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Επίσης δεν νομίζω να βγει 407 με 1100 μοτέρ.

Τραγικέ, ε τραγικέ.
drdino - Τρι 09 Σεπ 2008, 15:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Steve δεν το λέω με διάθεση αντιπαράθεσης (είχα χθες έναν γερό καβγά με βενζινά γιατί μου γ@μησε το αμάξι με την κωλοβενζίνη του και έχω ηρεμήσει λιγάκι Laughing ), αλλά αμφιβάλλεις ότι ένα 2λιτρο ή 2,2 407 έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια από το 18αρι; Ασχέτως του αν είσαι συνειδητοποιημένος με το 18αρι και ξέρεις τι (δεν) έχεις δεν θα βγεις να κάνεις την προσπέραση πχ...
ultra-one - Τρι 09 Σεπ 2008, 15:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Τραγικέ, ε τραγικέ.

Γιατί όχι??

Παλαιότερα υπήρχαν μοντέλα "μόνο" για Ελλάδα....

π.χ Lancia B 1300, Opel Ascona 1200, Citroen BX 1100, Mazda 323 1100, Golf, Jetta, Polo 1050 και άπειρα άλλα.....

Οπότε, το σενάριο για 407 στα 1100 κυβικά δεν το βρίσκω ότι είναι επιστημονική φαντασία αν τα τεκμήρια είναι παρόμοια (ή χειρότερα) από παλαιότερα..... Evil
ΝΗΖ - Τρι 09 Σεπ 2008, 15:52:21
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Steve έγραψε:

Τραγικέ, ε τραγικέ.

Γιατί όχι??

Παλαιότερα υπήρχαν μοντέλα "μόνο" για Ελλάδα....

π.χ Lancia B 1300, Opel Ascona 1200, Citroen BX 1100, Mazda 323 1100, Golf, Jetta, Polo 1050 και άπειρα άλλα.....

Οπότε, το σενάριο για 407 στα 1100 κυβικά δεν το βρίσκω ότι είναι επιστημονική φαντασία αν τα τεκμήρια είναι παρόμοια (ή χειρότερα) από παλαιότερα..... Evil

Eγώ λέω να ...μπαζώσω τον έναν από τους 4 κυλίνδρους και να το κάνω 1200...

Λέτε με το μπάζωμα να γλυτώσω από την εφορία και να με πιάσει η πολεοδομία; Rolling eyes
Steve - Τρι 09 Σεπ 2008, 16:05:40
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 407 ΣΤΑ 1100 . ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ 107/C1/AYGO ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΑΝΕ ΣΤΟ 407 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΑΣΙ??

ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ
ultra-one - Τετ 10 Σεπ 2008, 10:44:51
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ultra-one έγραψε:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 407 ΣΤΑ 1100 . ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΤΟ 107/C1/AYGO ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΑΝΕ ΣΤΟ 407 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΑΣΙ??

ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ

Κάτσε να έρθουν τα τεκμήρια και "Οn Popular Demand" στην Ελλάδα θα γίνει και αυτό! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

407 με τον κινητήρα του 107 Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Jim207GT - Τετ 10 Σεπ 2008, 10:58:14
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Κάτσε να έρθουν τα τεκμήρια και "Οn Popular Demand" στην Ελλάδα θα γίνει και αυτό! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

407 με τον κινητήρα του 107 Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Ούτε ο Ιούλιος Βέρν δεν θα το σκεφτόταν αυτό βρέ.... Laughing
Απλά θα δείς όλο και ποιό μικρά τουρμπάτα.
Steve - Τετ 10 Σεπ 2008, 11:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ψήνεσαι να ακούσεις κανα ευχέλαιο ακόμα... Razz
micra_iro - Τετ 10 Σεπ 2008, 18:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει καποιος να μου εξηγησεις πως ακριβως λειτουργουν αυτα τα "τεκμηρια", απ' οτι καταλαβαινω δεν ειναι και κατι ευχαριστω.
γιατι ρε γα**το γκαντεμια τωρα που σκεφτομαι για αλλο αυτοκινητο??? Sad
Πάνος - Τετ 10 Σεπ 2008, 18:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι περιπλοκη διαδικασια,λογιστικα τουλαχιστον και με οτι ισχυε παλιοτερα.
Φυσικα ακομα δεν γνωριζουμε αν θα ισχυει οτι ισχυε και πριν ή κατι αντιστοιχο.
Παλιοτερα για να σου δωσω ενα απλο παραδειγμα αν σημερα ισχυαν τα τεκμηρια και αγοραζες ενα αυτοκινητο 15.000 ευρω ΜΕΤΡΗΤΑ και ειχες εισοδημα 15.000 ευρω θα σε φορολογουσαν ως εξης.
Μεχρι 12.000 ευρω ειναι αφορολογητο.
Απο τα 12.000 μεχρι τα 15.000 που εχεις εισοδημα θα σου φορολογουσαν τα 3.000.
Αν το αυτοκινητο σου ηταν μεχρι 10 φορολογησιμους ιππους ειχες τεκμηριο 9.999 ευρω.
Αρα 15.000 +10.000 που ειναι το τεκμηριο 25.000 ευρω.
Αρα συνολικα φορολογεισαι για 25.000 ευρω πληρωνοντας τωρα επιπλεον φορο περιπου 3.000 ευρω.
Αυτα ισχυουν σε περιπτωση αγορας καινουργιου με τα παλιοτερα μετρα αν το αγοραζες σημερα.
Και με την προυποθεση οτι δεν εχεις 2η κατοικια,σκαφος κλπ που θα αποτελουν και αυτα τεκμηριο.
Οποτε μπαινεις στη διαδικασια μεσα απο τη φορολογικη σου δηλωση να αποδειξεις οτι χρησιμοποιησες κεφαλαιο προηγουμενων χρονων αποταμιευμενο νομιζω μεχρι τα τελευταια χρονια εργασιας σου.
Και με τη παραμετρο των μετρητων.
Αλλαζει το θεμα αν μπει δανειο για την αγορα του υπολογιζοντας καθε φορα την αξια του δανειου που πληρωνεις καθε ετος.
Γι αυτο ολοι τρεχουν να πουλησουν τα αυτοκινητα που αγορασαν φετος.
Αν και θεωρω πως τα μετρα αυτα αν ισχυσουν θα ισχυσουν για τη φορολογικη δηλωση του 2009 και οχι του 2008.
Τεσπα ιδωμεν.

Υ.Γ.Τονιζω τα παραπανω ισχυουν μονο στην περιπτωση αγορας με μετρητα το τρεχον ετος αυτοκινητου μεχρι 10 φορολογησιμους ιππους.
DimiP - Παρ 12 Σεπ 2008, 01:21:15
Θέμα δημοσίευσης:

volvos - Παρ 12 Σεπ 2008, 08:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΛΛΟ το τεκμηριο αγορας αλλο το τεκμηριο διαβιωσης

το τεκμηριο διαβιωσης πως στο διαολο το λεγανε παλια
ειχε σχεση με το ποσα λεφτα εβγαζες

ησουν ας πουμε αρχιτεκτονας και δηλωνες 5000ευρω το χρονο αρα πληρωνες φορο για 5000

με τα τεκμηρια σου ελεγε
εχεις 1600αρι?
ελαχιστο εισοδημα 8500
εχεις και 2ο αμαξι βολβο?
ελαχιστο εισοδημα 4500
εχεις και ιντεαλ μαγκα μου?
βαλε αλλα 1000?
τι εισαι μουλτιφακερ διπλα σε πισινα?
βαλε αλλα 1000

αρα συνολο 15000

αρα θα πληρωσεις φορο για 15000 ευρω
και οχι για 5000 που εσυ δηλωσες οτι ειχες φετος εισοδηματα!!

πραγμα πολυ λογικο σα φιλοσοφια αφου σου λεει αμα εσυ θες να κοβεις μαυρα δικο σου θεμα αλλα δε γινεται να εχεις 2 αμαξια και ποδηλατο και να δηλωνεις 10000ευρω εσοδα για να μη πληρωσεις φορο
απλα ειναι λαθος η συλλογιστικη να γινεται βαση των κυβικων

Laughing Laughing
PHSYBORG - Παρ 12 Σεπ 2008, 09:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
τεκμηρια για τα ΙΧ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=937087&lngDtrID=251

κ σκεφτονται κ για τις πιστωτικες.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=936950&lngDtrID=251
DimiP - Κυρ 14 Σεπ 2008, 00:59:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΑΛΛΟ το τεκμηριο αγορας αλλο το τεκμηριο διαβιωσης

το τεκμηριο διαβιωσης πως στο διαολο το λεγανε παλια
ειχε σχεση με το ποσα λεφτα εβγαζες

ησουν ας πουμε αρχιτεκτονας και δηλωνες 5000ευρω το χρονο αρα πληρωνες φορο για 5000

με τα τεκμηρια σου ελεγε
εχεις 1600αρι?
ελαχιστο εισοδημα 8500
εχεις και 2ο αμαξι βολβο?
ελαχιστο εισοδημα 4500
εχεις και ιντεαλ μαγκα μου?
βαλε αλλα 1000?
τι εισαι μουλτιφακερ διπλα σε πισινα?
βαλε αλλα 1000

αρα συνολο 15000

αρα θα πληρωσεις φορο για 15000 ευρω
και οχι για 5000 που εσυ δηλωσες οτι ειχες φετος εισοδηματα!!

πραγμα πολυ λογικο σα φιλοσοφια αφου σου λεει αμα εσυ θες να κοβεις μαυρα δικο σου θεμα αλλα δε γινεται να εχεις 2 αμαξια και ποδηλατο και να δηλωνεις 10000ευρω εσοδα για να μη πληρωσεις φορο
απλα ειναι λαθος η συλλογιστικη να γινεται βαση των κυβικων

Laughing Laughing

και παλι ομως αδικο ειναι , γιατι θα "πιασει" το λαμογιο με τα 2 ιχ και την πισινα που δηλωνει 1000Ε αλλα θα πιασει ΑΔΙΚΑ και τον κακομοιρη που εχει ενα σπιτι , 2 καρτες και εκανε το σκ@7ο του παξιμαδι να παρει ενα ακριβο αμαξι 30-40-50 χιλιαρικα (μεχρι 50) και να το χαιρεται οπως μπορει.
ο τελευταιος λοιπον δεν εχει αλλη διασκεδαση, δεν τα τρωει στα μπουζουκια και στα ξενοδοχεια αλλα θελει να μπαινει π.χ. στο impreza
να πηγαινει βολτα στα λιμανακια και να ευχαριστιεται , κιας τσονταρει ολο το σοι για να γεμισει το ρεζερβουαρ βενζινη. αυτον γιατι να τον πιασει ;
δεν ειναι παραβιαση ατομικων ελευθεριων οταν ενω μπορεις να μαζεψεις με οικονομια (ασχετο σε ποσα χρονια) ή και να δανειστεις (πανευκολα) 40 χιλιαρικα για να αγορασεις οτι θελεις , να ερχεται το κρατος και ουσιαστικα να σου απαγορευει την αγορα αυτη ;
πως στο καλο μπορει να εξηγηθει νομικα,ηθικα,πολιτικα,κοινωνικα το γεγονος του να μην σε αφηνουν να αγορασεις αυτο που θελεις;
στο κατω κατω εγω μπορει να θελω να παρω μια ferari και να την παρκαρω απο κατω απο το σπιτι μου και να την κοιταω !
Πάνος - Κυρ 14 Σεπ 2008, 08:42:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το τεκμηριο αγορας οπως αναφερεις ο Πανος πιο πανω οντως διαφερει απο το τεκμηριο διαβιωσης.
Τεκμηριο αγορας ειχαμε κανονικα μεχρι σημερα και δεν ηταν αλλο απο το 2000 κυβικα και 50.000 ευρω αξια.
Μεχρι τα παραπανω δεδομενα δεν υπηρχε τεκμηριο αγορας οπως επισης δεν υπηρχε και τεκμηριο διαβιωσης.
Τωρα αυτο που συζητιεται ειναι η επαναφορα των τεκμηριων διαβιωσης και ισως μειωνοντας το τεκμηριο αγορας απο 50.000 σε 25.000 με 30.000.
Ενσταση μου ειναι τα κριτηρια με τα οποια αποφασιζονται τα ποσα που θα θεωρουνται τεκμηριο.
Με βαση τα παλια δεδομενα ενα αυτοκινητο 1400 με 10 φορολογησιμους ιππους με εκδοση αδειας την τελευταια 5ετια εχει τεκμηριο 9900.
Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει καποιος με 1400 να δηλωνει εισοδημα τουλαχιστον 9900 που απαιτουνται για τη συντηρηση του συγκεκριμενου αυτοκινητου μεσα σε ενα ετος.
Ποσο φυσικα εξωπραγματικο μιας και αν σκεφτουμε λογικα 700 ευρω ειναι τελη + ασφαλειες μαζι με καποια σερβις και καποιες ζημιες ας πουμε ζητημα να φτανουμε τα 2000 ευρω το χρονο.
Αν εγω απο κει και περα το κινω ή οχι ειναι δικο μου θεμα.
Αλλα και καθε μερα εκδρομες να κανω 7000 ευρω για βενζινες δεν προκειται να χρειαστω με τιποτα.
Επισης εινα αδικο να ισχυουν τεκμηρια σε αυτοκινητα μεχρι 1400 κυβικα και μια ορισμενη ιπποδυναμη μιας και τα συγκεκριμενα οχηματα αποτελουν την πλειοψηφια του μεσου Ελληνα.
Σκοπος ποιος ειναι να τα παρουμε απο το μεσο Ελληνα ή να πιασουμε μια μεγαλη γκαμα αυτων που θεωρουμε οτι κρυβουν εισοδημα προκειμενου να καλυψουμε τη μαυρη τρυπα του προυπολογισμου.
Και ας μην παμε σε αυτους που εχουν 2η κατοικια (ενα σπιτι ας πουμε στο χωριο) η οποια θα θεωρειται απέυθειας εξοχικη και θα φορολογειται αναλογα.
206xs - Κυρ 14 Σεπ 2008, 09:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά απ'ότι φαίνεται θα επικρατήσει η λογική και τα τεκμήρια θα είναι σχετικά κοντά στο πραγματικό κόστος χρήσης.
Από ότι γράφουν οι κυριακάτικες εφημερίδες θα κυμάινονται γύρω στα
2000 € για αυτοκίνητα έως 1200 κυβικά περί τα 3500€ για αυτοκίνητα έως 1600
κυβικά στα 4500€ για αυτοκίνητα έως 2000 κυβικά στα 6500€ για αυτοκίνητα έως 3500 κυβικά και στα 9000€ για αυτοκίνητα άνω των 4000.
Αν ισχύσουν αυτά οι παραπλήσια νούμερα είναι λογικά αν και για αυτοκίνητα μεταξύ 1400 και 2000 κεκ λίγο τσιμπημένα.
Εμένα ας πούμε το δίλιτρο με ένα πρόχειρο υπολογισμό μου κοστίζει περί τα 3000€ ετησίως.
Αν γίνει έτσι θα έχει κάποιο νόημα ως κίνηση αν γίνει όμως όπως παλιά που για δίλιτρο αμάξι η εφορία θεωρούσε ότι πρέπει να έχεις εισόδημα ΚΑΘΕ χρόνο 7.500.000 δρχ θα είναι και ηλίθιο και δεν θα οδηγήσει πουθενά πέρα από το να ζορίζει υπέρμετρα τους ήδη ζορισμένους βιοπαλεστές (αφού οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες το παίρνουν με λίζινγκ, το γράφουν στην εταιρεία, το έχουν με ξένες πινακίδες κτλ και
τέλος).
DimiP - Δευ 15 Σεπ 2008, 02:22:43
Θέμα δημοσίευσης:
περα απο το κοστος των :
τελων κυκλοφοριας,
καρτας καυσαεριων
ΚΤΕΟ (ανα 2 χρ)
ασφαλισης (υποχρεωτικη + τα οποια εξτρα)

τα οποια ειναι ας πουμε σταθερα εξοδα και ευκολα εντοπισιμα (αφου οι τιμες ειναι στανταρ)

τα υπολοιπα:

βενζινες και χλμ που κανει ο καθε ενας ανα χρονο και
servive (εργασια , ανταλλακτικα)
αναλωσιμα (π.χ. λαστιχα ανα 2χρ)

και ο,τι αλλο φανταστουν ΔΕΝ μπορουν να μετρηθουν και αν βγει ο μεσος ορος θα ειναι ΑΔΙΚΟ.

Αλλος παει στην αντιπροσωπεια και κανει service και σκαει 700 ευρω για λαδια και αλλος παει στον Μητσο τον Κατσαβιδι και πληρωνει 150 ευρω !

το τι πληρωνει ο καθενας μας για το αυτοκινητο του ΔΕΝ ειναι ευκολα μετρησιμο και ΔΕΝ υποκειται σε μεσους ορους.

γιατι πολυ απλα οι μ.ο θα βγουν απο επισημους φορεις (βλεπε αντιπροσωπια και φυσικα θα ειναι ανεβασμενοι)

Τελος παντων ακρη δε βγαζουμε.
υπομονη 1-2 χρονια ακομα Confused αν αντεξουν ...
ΝΗΖ - Δευ 15 Σεπ 2008, 02:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Eκτός από υπομονή ίσως να μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο δραστικό.

http://www.oxi-alloi-foroi-stis-rodes.gr/
Πάνος - Δευ 15 Σεπ 2008, 07:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω αξιζει το κοπο μια ματια.

"Στο στόχαστρο 2 εκατ. φορολογούμενοι

Όσοι δεν έχουν τα εισοδήματα για να καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης που έχει αποφασίσει να επαναφέρει η κυβέρνηση θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου

«Φορο-παγίδα» για περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενους αναμένεται να γίνουν τα περιουσιακά στοιχεία τους, όπως το εξοχικό, ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, το φουσκωτό σκάφος ή ακόμη και η κύρια κατοικία τους. Όσοι δεν έχουν τα εισοδήματα για να καλύψουν τα τεκμήρια διαβίωσης που έχει αποφασίσει να επαναφέρει η κυβέρνηση θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου για υποθετικά εισοδήματα.

«Χαμένοι» των νέων ρυθμίσεων θα είναι κυρίως οι μισθωτοί, αφού τα εισοδήματα που δηλώνουν δεν καλύπτουν τις τεκμαρτές δαπάνες που προσδιορίζονται με βάση διάφορα περιουσιακά στοιχεία τους.

Εχουν τρόπο...
Αντίθετα, οι φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν να ξεγλιστρούν από τις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης και του «πόθεν έσχες» «μεταβιβάζοντας» σκάφη αναψυχής, πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, βίλες και εξοχικά σε off shore εταιρείες ή αγοράζοντας πολυτελή αυτοκίνητα με τον θεσμό του leasing που δεν μπαίνουν στα τεκμήρια διαβίωσης.

Το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, αποφάσισε να καταφύγει στον μηχανισμό των τεκμηρίων διαβίωσης για να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα μέσα από τους φορολογούμενους που εμφανίζουν στην εφορία χαμηλά εισοδήματα και παράλληλα κατέχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ή συντηρούν εξοχική κατοικία ή είναι ιδιοκτήτες σκάφους αναψυχής.

Ποιοι κινδυνεύουν
Σύμφωνα με όσα τουλάχιστον δηλώνονται στην εφορία, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών με την επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης βρίσκονται κυρίως:

1 Πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες κατοικιών. Με το νέο καθεστώς τεκμηρίων που εξετάζει να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο:

Κάθε ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής κύριας κατοικίας θα υπόκειται σε τεκμήριο διαβίωσης, εφόσον η συνολική έκταση της κατοικίας αυτής υπερβαίνει τα 120 τετραγωνικά μέτρα. Για τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος θα συνυπολογίζονται και οι βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, γκαράζ) σε ποσοστό 20%, αλλά και οι ημιυπαίθριοι χώροι, οι οποίοι έχουν κλειστεί και έχουν μετατραπεί σε κύριους. Συνεπώς, ακόμη και ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών με έκταση κυρίων χώρων μικρότερη των 120 τ.μ. θα υπάγονται στο νέο τεκμήριο, αφού το σύνολο της επιφάνειας, με συνυπολογισμό του 20% των βοηθητικών χώρων και του 100% των ημιυπαίθριων, θα ξεπερνά το νέο χαμηλό όριο των 120 τ.μ.

Κάθε ιδιοκτήτης εξοχικής ή άλλης δευτερεύουσας κατοικίας θα υπάγεται στο τεκμήριο διαβίωσης εφόσον η συνολική επιφάνεια των κατοικιών αυτών υπερβαίνει τα 50 τ.μ. Το τεκμήριο αυτό απειλεί περισσότερους από 600.000 φορολογούμενους που δηλώνουν σήμερα εξοχική κατοικία.

2 Περισσότεροι από 1.000.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Το τεκμήριο διαβίωσης θα εφαρμοστεί για όλα τα αυτοκίνητα. Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προσδιορισθούν τα νέα ποσά των τεκμηρίων για τα Ι.Χ. θα είναι ο αριθμός των φορολογήσιμων ίππων, τα έτη κυκλοφορίας, αλλά και η εργοστασιακή τιμολογιακή αξία, όπως αυτή υπολογίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης. Όσο μεγαλύτερη είναι η αξία αυτή τόσο υψηλότερο θα είναι το τεκμήριο. Η επαναφορά του τεκμηρίου για τα Ι.Χ. θίγει κυρίως τους φορολογούμενους που αγόρασαν τα τελευταία πέντε έτη καινούρια Ι.Χ. αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, όσοι απέκτησαν αυτοκίνητα τύπου τζιπ και περίπου 800.000 οικογένειες που έχουν δύο Ι.Χ. Επιβαρύνσεις κινδυνεύουν, όμως, να υποστούν και χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι των οποίων τα ετήσια εισοδήματα δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τα νέα υψηλά τεκμήρια που θα ισχύουν ακόμη και για Ι.Χ. χαμηλού κυβισμού, τα οποία αυτοί έχουν αποκτήσει.

Στο σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για τα τεκμήρια διαβίωσης περιλαμβάνονται ακόμη όλα τα σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 10 μέτρων, όλες οι μοτοσικλέτες, τα δίδακτρα σε ιδιωτικό σχολείο, οι αμοιβές σε οικιακό προσωπικό και οι αγορές με πιστωτικές κάρτες.

Παραδείγματα
Μισθωτός με εισόδημα 30.000 ευρώ, το 2004 αγόρασε τζιπ και έχει ένα φουσκωτό σκάφος μήκους πέντε μέτρων. Ο φορολογούμενος αυτός δεν θα φορολογηθεί για το εισόδημά του, αλλά θα πιαστεί στην παγίδα των τεκμηρίων και θα φορολογηθεί για εισόδημα 60.000 ευρώ, αφού αυτό το ποσό θα υπολογίσει η εφορία για το Ι.Χ. και το σκάφος.

Φόρος για το δηλωθέν εισόδημα: 5.220 ευρώ.

Φόρος για το τεκμαρτό εισόδημα: 16.185 ευρώ.

Αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης: 210%

Μισθωτός με δύο παιδιά έχει εισόδημα 25.000 ευρώ, Ι.Χ. 1.600 κ.ε., αγορές με πιστωτικές κάρτες 5.000 ευρώ και πληρώνει δίδακτρα σε ιδιωτικό σχολείο 12.000 ευρώ ετησίως.

Φόρος για το δηλωθέν εισόδημα: 2.970 ευρώ.

Φόρος για το τεκμαρτό εισόδημα: 4.760 ευρώ.

Αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης: 60,3%

Συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ. Έχει ένα σπίτι 130 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά εκατοστά.

Φόρος για το δηλωθέν εισόδημα: 0 ευρώ.

Φόρος για το τεκμαρτό εισόδημα της κατοικίας και του αυτοκινήτου: 5.200 ευρώ.

Έγγαμος με δύο παιδιά έχει εισόδημα 35.000 ευρώ. Μαζί με την σύζυγό του έχουν πρώτη κατοικία 120 τ.μ. με 35 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, εξοχικό 110 τ.μ. με 40 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, δύο Ι.Χ. 1.600 κ.ε. και 1.300 κ.ε. και αγορές με πιστωτικές κάρτες 5.000 ευρώ.

Φόρος για το δηλωθέν εισόδημα: 6.170 ευρώ.

Φόρος για το τεκμαρτό εισόδημα: 7.058 ευρώ.

Αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης: 14,4%"

Πηγή Ημερησία
Steve - Δευ 15 Σεπ 2008, 08:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο πιο πολλά λεφτά, τόσο λιγότερος φόρος!
AlienHack - Δευ 15 Σεπ 2008, 09:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
καλα μιλαμε ειναι τραγική η εφαρμογή του συγκεκριμενου μετρου. Στην θεωρία ισως δουλευε αλλα με άλλα ποσα στα τεκμηρια κτλ.

Ακουστε απλό παράδειγμα. εγώ παίρνω 730Ε μισθό καθαρά 600Ε. δηλαδή δηλοθέν εισοδημα 600*14= 8400Ε . Το μονο γαμημ**ο πράγμα που εχω στο ονομα μου ειναι ενα 206cc 1.600 (μεταχειρισμενο το πηρα το 2008). Για ενα αμάξι 1600 κιβικών εχει λεει τεκμηριο δηλοθέν εισοδημα 14.200!!!

ΜΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ 1.600 κιβικά??

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ FERARI!!! ή κανω big life με γουστα σαμπανιες και γκομενες επειδη εχω ενα αμαξι 1600!!! ΕΛΕΩΣ!!!
Jim207GT - Δευ 15 Σεπ 2008, 10:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
Άν διάβασα καλά τα 1600 είναι 11φορολ ίπποι και έχουν 11.800€ τεκμήριο δλδ 200€ κάτω από το αφορολόγητο. Προυπόθεση να μήν έχεις κύρια κατοικία ή εξοχικό και περνάς τα 120τ.μ. Δεν το βλέπω και παράλογο αλλά σίγουρα τα μέτρα θέλουν περισσότερη δουλειά. Άντε γιατι η γειτονιά γέμησε Cayen και Cherokee και οι άνθρωποι που τα έχουν επειδή τους ξέρω ούτε δεκάρα τσακιστή δεν δείνουν στο κράτος(και το καμαρώνουν κιόλας).
AlienHack - Δευ 15 Σεπ 2008, 10:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
στο in.gr λεει για 1.600 14.200Ε ειναι το τεκμηριο, ΑΛΛΑ και 11.800€ να ειναι παλι με γαμαει γιατι ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ (ή το καταργουν!!)

Ναι ρε φιλε δικιο εχεις για αυτους με το cayene ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΟΛΟ ΚΙΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΞΥΜΑΔΙ ?

ΔΕΝ Ειπαμε να μην θεσπήσουνε νεα μετρα για να πιασουν του φοροδιαφυγαδες αλλα αυτοι κανουν σκουπα ολουα και τα παντα!!
Jim207GT - Δευ 15 Σεπ 2008, 11:17:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξέρω έχουν την νοοτροπία κάποιοι κλέβουν άρα όλοι κλέβουν και θα μας γαμ.... με τα νέα μέτρα. Όλα γίνονται γιατι δέν μπορούν(δεν θέλουν) και το παραδέχονται πλέον να ελένξουν την φοροδιαφυγή. Το παράδειγμα το δείχνουν και οι ίδιοι (βλέπε Βουλγαράκι και σια.) οπότε ο εύκολος τρόπος είναι οι μισθοτοί και το αυτοκίνητο(μικρο-μεσαίοι) για να βρούν αυτά τα 4, κάτι δις-ευρώ του ελλείματος του προυπολογισμού. Απλά περαστικά μας.

Αν και οριακά μέχρι τα 1600 δεν θα έχουμε πρόβλημα και για το αφορολόγιτο των 12.000 δεν έχει ακουστεί τπτ. Οι 11 φορολογήσιμοι έχουν 11.800 τεκμήριο.
netblaster - Τρι 16 Σεπ 2008, 10:48:01
Θέμα δημοσίευσης:
Υποχώρηση μετά τις αντιδράσεις
Με βάση τις «πραγματικές δαπάνες» θα υπολογίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης.
Απαλλακτικό όριο με βάση τον κυβισμό (2.000 κ.εκ.) εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για το τεκμήριο κατοχής ΙΧ.

Μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το «ήπιο» σενάριο για τα τεκμήρια διαβίωσης, ώστε αντί να φορολογούνται επιπλέον οι μισθωτοί να εντοπίζονται όσοι πολίτες δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα ενώ διάγουν πολυτελή ζωή.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα τεκμήρια θα είναι «λίγα, ξεκάθαρα και δίκαια», καθώς, όπως, φαίνεται το οικονομικό επιτελείο προκρίνει, αντί του αθροίσματος τεκμαρτών δαπανών στα πρότυπα του συστήματος που ίσχυε έως το 2002, το άθροισμα δαπανών του φορολογουμένου να υπολογίζεται τεκμαρτά, αλλά να προσεγγίζει τις «πραγματικές δαπάνες».

Ένα από τα τεκμήρια διαβίωσης που πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που αφορά στο ελάχιστο κόστος συντήρησης και χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων, το πιθανότερο πάνω από τα 2.000 κυβικά.

Οι 4.700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να υπολογίζουν ως ετήσια αντικειμενική δαπάνη για τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους ποσό ως 6.030 ευρώ για τα πάνω από 4.000 κυβικά εκατοστά. Πολύ χαμηλότερο θα είναι το κόστος χρήσης και συντήρησης αυτοκινήτων ως 2.000 κυβικά εκατοστά.

Οι αντικειμενικές δαπάνες των οχημάτων υπολογίζεται ότι θα αφορούν σε 13 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό.

Η Εφορία θα αθροίζει κατά περίπτωση τις παραπάνω τιμές κόστους με τις υπόλοιπες που θα αφορούν κατά σειράν προτεραιότητας στα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, την απασχόληση οικιακών βοηθών, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, το κόστος συντήρησης και χρήσης εξοχικών κατοικιών, και την πρώτη κατοικία πάνω από ένα όριο (μάλλον τα 120 τ.μ. ή 150 αντί των 200 που ισχύει σήμερα), προκειμένου να τα συγκρίνει στη συνέχεια με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Στην περίπτωση που θα υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ δαπανών και εισοδημάτων (όπως για παράδειγμα πάνω από 30%) θα επιβάλλεται πρόσθετη φορολογία.

Οι φορολογούμενοι, πάντως, μπορούν, βάσει της φορολογικής νομοθεσίας, να καλύψουν τα τεκμήρια ακόμα και αν έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Για παράδειγμα, μπορούν να δηλώσουν γονική παροχή χρηματικού ποσού, αρκεί η δήλωση να υποβληθεί στην Εφορία μέχρι το τέλος του έτους, δωρεά χρηματικού ποσού από συγγενικό πρόσωπο ή άλλο φορολογούμενο ή πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Πηγη:www.in.gr
COOL ALEXIS - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
17/07/2008
Ο αγαπητός μας υπουργός διαβεβαίωνε ότι όσα ακούγονται για τα τέλη κυκλοφορίας είναι απλά ανυπόστατες φήμες.

28/08/08
Σαράντα μέρες μετά ο ίδιος άνθρωπος ανακοίνωνε τις αυξήσεις κατά 20% στα τέλη.

Είδαν τα γκάλοπ και χέστηκαν πάνω τους και ο λαός είναι τόσο στόκος που πίστεψε απευθείας αυτά που είπε ο μικρός Γιωργάκης Splat
Ghost Dog - Τρι 16 Σεπ 2008, 11:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
+φωνω...! Laughing Laughing Laughing
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 16 Σεπ 2008, 12:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
Η Νέα Ελλάς είναι η χώρα που πρέπει να έχεις πολλά p.r.

Να δίνεις δωράκια στους ''φίλους'' που σε ''βοήθησαν''

Να είσαι το ''δίκό τους παιδί''!

Οι μεγάλοι-έχοντες είναι οι καλύτεροι πελάτες και τους γλύφουν...

Τα ΜΜΕ προωθούν τον-τους ''φίλους'' του αφεντικού....

Και εμείς οι μαμάκες το μόνο που μας νοιάζει είναι τα ΠΣΚ και να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα....

Και στις άλλες χώρες της Ευρώπης κάτι παρόμοιο ισχύει, απλά δεν είναι τόσο προκλητικό και προσβλητικό όσο εδω.... Γελοιότητα!

Η δημοκρατία στην απόλυτη παρακμή της..

Τώρα άντε μετρήστε τις PORsche που κυκλοφορούν και δείτε αν θα μειωθούν μετά τα τεκμήρια.... ναι αμέ πώς ... απλά εσύ ''μικρέ'' δεν θα μπορείς ΠΟΤΕ να πάρεις καλό αυτοκίνητο νόμιμα!!
netblaster - Παρ 19 Σεπ 2008, 12:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαγή πολιτικής για το υπουργείο Οικονομικών καθώς όλα δείχνουν ότι εξετάζει νέα σενάρια για το πως θα υπολογίζονται τα τεκμήρια. Ως πιθανότερο σενάριο εμφανίζεται ο υπολογισμός των τεκμηρίων με βάση το ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Το Βήμα» οι οικονομικές υπηρεσίες για τον υπολογισμό του ετήσιου κόστους χρήσης και συντήρησης ΙΧ θα λάβουν υπόψη τους τον πίνακα που έχει συντάξει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητου με τις 13 κατηγορίες αυτοκινήτων βάσει κυβικών εκατοστών.

Στο ετήσιο κόστος χρήσης & συντήρησης λαμβάνεται υπόψη το μέσο κόστος καυσίμου, τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλιση και η συντήρηση του οχήματος.

Αναλυτικά τα 13 νέα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα:

<1.000 κυβ.εκ. 1.296 ευρώ
1.100 κυβ.εκ. 1.562 ευρώ
1.200 κυβ.εκ. 1.722 ευρώ
1.300 κυβ.εκ. 1.924 ευρώ
1.400 κυβ.εκ. 2.202 ευρώ
1.500 κυβ.εκ. 2.272 ευρώ
1.600 κυβ.εκ. 2.452 ευρώ
1.800 κυβ.εκ. 2.652 ευρώ
2.000 κυβ.εκ. 3.446 ευρώ
2.400 κυβ.εκ. 3.780 ευρώ
3.000 κυβ.εκ. 4.080 ευρώ
3.500 κυβ.εκ. 4.400 ευρώ
4.000 κυβ.εκ. 6.030 ευρώ

Πηγη:www.autotriti.gr
Steve - Παρ 19 Σεπ 2008, 15:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
Έ ρε μαχαίρι που θα πέσει στα συνεργεία Laughing
Loukas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 00:10:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ας μου εξηγησει και μενα καποιος τι γινεται με τα τεκμηρια..?
Τι ειναι ακριβως τα τεκμηρια?
Πάνος - Σαβ 20 Σεπ 2008, 07:47:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω γραψει καποια πραγματα πιο πριν.
Κανε το κοπο να τα διαβασεις.
Με απλα λογια το τεκμηριο διαβιωσης ειναι το ελαχιστο εισοδημα που πρπει να εχεις για να συντηρησεις ενα αυτοκινητο,σκαφος,σπιτι κτλ.
Αν δηλαδη για ενα αυτοκινητο 1600 το τεκμηριο ειναι 2000€ αυτο πρακτικα σημαινει οτι εσυ το χρονο χρειαζεσαι να δηλωνεις τουλαχιστον 2000 εισοδημα για να μπορεις να συντηρεις το αυτοκινητο σου.
Θεωρητικα το τεκμηριο επανερχεται με σκοπο να σταματησει το φαινομενο της μη δηλωσης εισοδηματων.
Πρακτικα ομως επανερχεται και για αλλους λογους.
SnakeMJK - Σαβ 20 Σεπ 2008, 08:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πρακτικά επανέρχεται για τον υδραυλικό μου που έχει Μ3 και δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα...
vinman - Σαβ 20 Σεπ 2008, 09:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Πρακτικά επανέρχεται για τον υδραυλικό μου που έχει Μ3 και δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα...

...δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος........
Ο υδραυλικός με το Μ3 θα βρεί τρόπο να το καλύψει....ακόμα και να το κάνει εταιρικό.....
Εγώ και εσύ όμως π.χ. θα πάμε αδιάβαστοι....
Το μονο που ξέρω να πώ είναι ότι μια ζωή το κράτος θα μας τα παίρνει απο παντού...χωρίς να προσφέρει καμμια παροχή προς τον απλό πολίτη....
Ghost Dog - Σαβ 20 Σεπ 2008, 09:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
...δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος........
Ο υδραυλικός με το Μ3 θα βρεί τρόπο να το καλύψει....ακόμα και να το κάνει εταιρικό.....
Εγώ και εσύ όμως π.χ. θα πάμε αδιάβαστοι....
Το μονο που ξέρω να πώ είναι ότι μια ζωή το κράτος θα μας τα παίρνει απο παντού...χωρίς να προσφέρει καμμια παροχή προς τον απλό πολίτη....

Αυτο ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ σιγουρο.... Evil
volvos - Σαβ 20 Σεπ 2008, 09:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
το ερωτημα ειναι θα προσιθεται στο εισαοδημα?

π.χ εχει καποιος 10000ευρω εσσοδα και 1600 αμαξι

πληρωνει 10% φορο αρα 1000ευρω (αν καταργηθει αφορολογητο)

μετα θα ειναι αναγκασμενος να δηλωσει 10000+2452 (απο οτοτριτι)
αρα 12452 αρα θα πληρωσει 1245 φορο???????????
οεο??????

ή αφου υπερκαλυτπει τα 2452 ειναι καλυμενος????
netblaster - Σαβ 20 Σεπ 2008, 13:25:46
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανως το δευτερο...

Αλλα επειδη στην Ελλαδα ζουμε και τα παντα ανατρεπονται, ας περιμενουμε καμια επισημη ανακοινωση της κυβερνησης...
Loukas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 17:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτησα και εγω στην δουλεια μου και ειναι οντως το δευτερο διοτι εισαι καλυμενος..
Δηλ αν βγαζεις πανω απο 3κ τον χρονο και ειναι γραμμενα στο εκκαθαριστικο σου εισαι οκ αν οχι τοτε υπαρχει προβλημα...
Αλλα υπαρχει προβλημα δεν ξερω αν ειναι μεγαλο η οχι και για καποιο χρονικο διαστημα πριν...δηλ που βρηκες τα λεφτα και πηρες το χ,ψ αυτοκινητο,αν στον τελευταιο χρονο δηλωσεις το ποσο του αυτοκινητου σου τοτε επισης εχεις καποιο προβλημα αν το δηλωνεις καιρο εισαι οκ...
Βεβαια αν καταλαβα καλα αυτο παιζει ρολο στα καινουργια οχι στις μεταχειρες
διοτι οπως ολοι ξερουμε πολλα μπορεις να κανεις με τις μεταχειρες...
Αυτα ολα για το αμαξι για το υπολοιπα δεν γνωριζω τπτ Confused μου τα ειπε στο περιπου ετσι φοροτεχνικος...οποτε και εγω με την σειρα μου ενημερωνω!!οτι αλλο θελετε μου λετε και το μαθαινω Very happy
DimiP - Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

οεο??????

θα υπαρχει ενα +-20% διαφορα αυτου που θα δηλωνεις με αυτο που θα πρεπει να δηλωνεις (βαση τεκμηριου) που αν εισαι εκει μεσα δεν θα πληρωνεις τιποτα.

δηλ. αν καποιος δηλωνει 10.000 και τα τεκμηρια τον βγαζουν οτι πρεπει να δηλωνει 11.000 αυτος δεν θα επιβαρυνθει καθολου αφου η διαφορα των ποσων ειναι 10%. αν ομως δηλωνει 10.000 και τα τεκμηρια τον βγαζουν οτι πρεπει να δηλωνει 17000 τοτε υπερβαινει το +20% και επιβαρυνεται (αλλα δεν ξερω με πόσο)
Loukas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 20:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
Και αυτο το ποσο πρεπει να το πληρωσει στην εφορια δηλ?οταν υπερβαινει....
shiba - Σαβ 20 Σεπ 2008, 21:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
να κανω μια ερωτηση και εγω?επειδη σιγουρα καποιοι απο δω μεσα εχουν ασχοληθει..με τα σκαφη αναψυχης τι παιζεται?εχω ακουσει κατι για μεχρι 6 μετρα κλπ κλπ..ρωταω γιατι σκεφτομαι μεχρι το καλοκαιρι να αγορασω ενα φουσκωτο..αν τωρα η εφορια μου πιασει τον λοκο ισως το αφησω
Loukas - Σαβ 20 Σεπ 2008, 22:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Αυριο αν ειναι θα ρωτησω στην δουλεια μου και αν ξερουνε θα μαθω Smile
Πάνος - Κυρ 21 Σεπ 2008, 07:48:43
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

οεο??????

Φυσικα και ισχυει το 2ο.
Με μια αποκλιση παντα της ταξης του 20 % οπως αναφερθηκε πολυ σωστα πιο πανω.
Σε πιθανες περιπτωσεις οπου το εισοδημα σου ειναι μικροτερο της αξιας του τεκμηριου τοτε υπαρχουν διαφοροι τροποι να καλυφθεις οπως για παραδειγμα δηλωση χρησιμοποιησης εισοδηματων προηγουμενων ετων εφοσον βεβαια κανεις φορολογικη δηλωση ή παροχη δωρεας απο γονεις η οποια δεν φορολογειται.

shiba έγραψε:
να κανω μια ερωτηση και εγω?επειδη σιγουρα καποιοι απο δω μεσα εχουν ασχοληθει..με τα σκαφη αναψυχης τι παιζεται?εχω ακουσει κατι για μεχρι 6 μετρα κλπ κλπ..ρωταω γιατι σκεφτομαι μεχρι το καλοκαιρι να αγορασω ενα φουσκωτο..αν τωρα η εφορια μου πιασει τον λοκο ισως το αφησω

Οντας στα πρωτα βηματα της λογιστικης μου "καριερας" ομολογω πως πελατη που να εχει στη κτηση του σκαφος δεν εχω.
Και προς θεου δεν κανω διακρισεις στους πελατες.
Απλα ο αριθμος τους ακομα ειναι μικρος. Laughing
Παράυτα αν δεν σε εχει ενημερωσει καποιος αλλος μεχρι τη Δευτερα θα σε ενημερωσω αφου συμβουλευτω τα πρακτικα μου. Wink
volvos - Κυρ 21 Σεπ 2008, 08:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
παντως ξερω ενα λαχανα αρχιλογιστη εδω αθηνα που ειναι απο τα ''αγια χωματα'' σας καπου εξω απο κυπαρισια πρεπει να ειναι...
δεν υπαρχει περιπτωση να τον μπερδεψεις αν τον ξερεις ειχε ζ8 παλια Laughing

μπας και ειστε τιποτα συγγενεις?
Πάνος - Κυρ 21 Σεπ 2008, 19:36:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι Παναγο.
Αλλα οταν βρεθουμε αν εχεις καλες σχεσεις ευχαριστως παμε να ψαξουμε γενεολογικο δεντρο,μηπως και καταληξω και εγω ποτε με z8 παλια. Wink
netblaster - Τρι 23 Σεπ 2008, 10:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
Για δειτε αυτο...

"Ξηλώνουν τα τεκμήρια..."
Loukas - Τρι 23 Σεπ 2008, 11:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα λεω εγω οτι δεν ξερουμε τι μας γινεται εδω μεσα!!!
Ghost Dog - Τρι 23 Σεπ 2008, 12:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
oταν λες εδω μεσα, τι εννοεις? Scratch
Loukas - Τρι 23 Σεπ 2008, 12:18:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σε αυτο κρατος!!!!Μια λενε το ενα το στηριζουνε τοσες μερες και μετα το αλλαζουνε!!!!!!Σορρυ αφησα καπως να εννοηθει για το club....ενω εννοουσα για το κρατος!
Ghost Dog - Τρι 23 Σεπ 2008, 12:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
Kανενα προβλημα, απλως δεν καταλαβαινα τι ηθελες να πεις...... Wink

Απλως ειδαν οτι ο κομπος εχει φτασει στο χτενι και ο κοσμος εχει αγανακτησει και αρχιζουν και τα μαζευουν μπας και ξαναβγουν...... Evil
Loukas - Τρι 23 Σεπ 2008, 12:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις να θελω να θιξω καποιον για καποιο κομα διοτι εδω και 2 εκλογες δεν εχω ασχολιθει και ουτε προκειται...απλα μεσα απο τα ματια ενος απλου πολιτη καταλαβαινεις οτι δεν θα ξαναβγουνε,πανε να σωσουνε αυτο που δεν μπορει να σωθει....
salex - Τρι 23 Σεπ 2008, 12:58:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μόνο εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δείξει κανείς στους πολιτικούς.

Εις ό,τι αφορά τα της αξιοκρατίας στο Δημόσιο, δε βαριέσαι, στην Ελλάδα αν λέγεσαι Παπανδρέου ή Καραμανλής αυτό σημαίνει θα είσαι πολιτικος και θα γίνεις αρχηγός κόμματος όσο έξυπνος ή μορφωμένος κι αν είσαι (ή όχι).

Από εκεί όμως μέχρι να αφήνεις τον κάθε άσχετο να ορίζει τη ζωή του κοσμάκη και να ρυθμίζει την οικονομία ακολουθώντας το δόγμα ότι φόροι=έσοδα, πως να γίνει, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Που να είχε σπουδάσει και οικονομικά ο υπουργός...
DIMCHRI - Τρι 23 Σεπ 2008, 14:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μόνο εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δείξει κανείς στους πολιτικούς.

Εις ό,τι αφορά τα της αξιοκρατίας στο Δημόσιο, δε βαριέσαι, στην Ελλάδα αν λέγεσαι Παπανδρέου ή Καραμανλής αυτό σημαίνει θα είσαι πολιτικος και θα γίνεις αρχηγός κόμματος όσο έξυπνος ή μορφωμένος κι αν είσαι (ή όχι).

Από εκεί όμως μέχρι να αφήνεις τον κάθε άσχετο να ορίζει τη ζωή του κοσμάκη και να ρυθμίζει την οικονομία ακολουθώντας το δόγμα ότι φόροι=έσοδα, πως να γίνει, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Που να είχε σπουδάσει και οικονομικά ο υπουργός...

Συμφωνώ για τα περί εμπιστοσύνης...
Ευτυχώς ποιά μέσω του ιντερνετ οι κραυγες απελπισίας προς αλογοσκούφη ησακούστηκαν....
Τα τεκμήρια θα επανέλθουν για να πιάσουν τον ελυθερο επαγγελματία που δηλώνει ότι θέλει και όσα θέλει ανάλογα με το τι θέλει να αγοράσει τον επόμενο χρόνο (ώστε να καλύψει το πόθεν έσχες) ..

Αγοράζει μια βίλλα δισεκατομυρίων? έχει φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια , να καλύψει το ποσό αγοράς... μόλις την πάρει, ξανά 9000 ευρώ δήλωση...
Αυτούς πάνε να πιάσουνε...
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν το τεκμήριο για αμάξι ανω των 4000 κυυβικών δεν θα είναι πάνω από 6000 ευρώ.
για 1000 κυβικά αμάξι θα είναι στα 1000 ευρώ.

Τώρα εάν κάποιος έχει 4 αυτοκίνητα και 2 εξοχικά και ένα σκάφος, και θέλει να δηλώνει εισόδημα από ελευθερα επαγγέλματα 9000 για να μην πληρώνει εφορεία τότε ας πρόσεχε....

Αυτούς θα τους πιάσουν και κατά την αποψή μου καλά θα κάνουνε....
Δεν είναι δυνατόν το 80% των ελευθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από 10000 ευρώ και να μην πληρώνουν δραχμή στην εφορεία και το φορολογικό βάρος αυτής της χώρας να το παίρνουν στις πλάτες τους μισθωτοί και συνταξιούχοι !!!!
Sidobre - Τρι 23 Σεπ 2008, 14:43:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα (που αν ξέρει κανένας λογιστής να μας διαφωτίσει θα ήταν ευχής έργο).

Υπάρχουν κάποιοι "Ελεύθεροι επαγγελματίες" που έχουν επιχείρηση (ΟΕ ΕΕ κλπ)

Αυτοί λοιπόν, υποχρεωτικά "σπάνε" την δήλωσή τους στα δύο...
Τα μισά φορολογούται στην επιχείρηση (με μεγάλο μάλιστα φορολογικό συντελεστή -ανάλογα βέβαια τα κέρδη) και τα άλλα μισά στην προσωπική δήλωση.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι τα συνολικά εισοδήματα κάποιου είναι π.χ. 15.000 και τα μισά περίπου δηλώνονται στην εταιρία και αναγκαστικά λοιπόν δηλώσει τα άλλα μισα στην προσωπική του δήλωση, εκεί τί ακριβώς γίνεται;

Θα τον Μαμήσουνε κανονικά γιατί θα δηλώσει χαμηλά εισοδήματα (π.χ. 7.500);

Κατι έχω χάσει εδώ....... Rolling eyes Rolling eyes
DIMCHRI - Τρι 23 Σεπ 2008, 15:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Εδώ υπάρχει ένα μικρό θέμα (που αν ξέρει κανένας λογιστής να μας διαφωτίσει θα ήταν ευχής έργο).

Τα μισά φορολογούται στην επιχείρηση (με μεγάλο μάλιστα φορολογικό συντελεστή -ανάλογα βέβαια τα κέρδη) και τα άλλα μισά στην προσωπική δήλωση.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι τα συνολικά εισοδήματα κάποιου είναι π.χ. 15.000 και τα μισά περίπου δηλώνονται στην εταιρία και αναγκαστικά λοιπόν δηλώσει τα άλλα μισα στην προσωπική του δήλωση, εκεί τί ακριβώς γίνεται;

αυτοί που έχουν ΟΕ,ΕΕ δεν έχουν καν αυτοκινητο στο ονομά τους... τα έχουν όλα με LEASING.... οπότε πάλι λεφτά γλυτώνουνε και εκεί γιατί εμφανίζουν λιγότερα κέρδοι...

Αλλά και πάλι , αν το έχουν στο ονομά τους το αμάξι τότε πάλι δεν έχουνε πρόβλημα...όπως είπα για πάνω από 4000 cc αμάξι το τεκμήριο θα είναι 6000 ευρώ... αν έχεις δύο τέτοια αμάξια στο ονομά σου θα πληρώσεις φορο που αντιστοιχεί σε εισόδημα 12000 ευρώ...
Sidobre - Τρι 23 Σεπ 2008, 15:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

αυτοί που έχουν ΟΕ,ΕΕ δεν έχουν καν αυτοκινητο στο ονομά τους... τα έχουν όλα με LEASING.... οπότε πάλι λεφτά γλυτώνουνε και εκεί γιατί εμφανίζουν λιγότερα κέρδοι...

Μόνο στις ΑΕ επιτρέπονται τέτοια πράγματα. Δεν επιτρέπεται να έχεις οχήματα στο όνομα της εταιρίας παρά μόνο αν είναι αυτό το επάγγελμά σου.

Δεν είναι όλα ρόδινα δυστυχώς.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως π.χ. εγώ, που δεν μπορώ να δώσω δουλειά χωρίς τιμολόγιο, αφού αυτό που "δίνω" δεν απευθύνεται σε ιδιώτη αλλά σε άλλες εταιρίες. Ετσι κάθε τι που γίνεται από την εταιρία τιμολογείται έως το τελευταίο λεπτό.
volvos - Τρι 23 Σεπ 2008, 15:15:00
Θέμα δημοσίευσης:
xa
υπαρχουν και χειροτερα

για σκεψου να κοβεις αποδειξη για χ ποσο και να μπαινουν στη τσεπη σου χ/2 γιατι θελει και εκπτωση ο αλλος

αλλα εσυ να εισαι υποχρεωμενος να κοψεις τη γαμημενη την αποδειξη των χ ευρω για τη πολεοδομια και το τεε Evil Evil Evil
p206Mike - Τρι 23 Σεπ 2008, 15:17:33
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

+1000 και δικιά μου απορία???????
Πάνος - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:14:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα ή τουλαχιστον μεσω της διατυπωσης σου δεν το καταλαβα εγω καλα.
Στις νομικες μορφες που ανεφερες πιο πανω αυτο που σπαει δια του 2 δεν ειναι το εισοδημα σου.
Ειναι η φορολογηση επι των κερδων.
Δηλαδη σε μια ομορυθμη εταιρεια για να καταλαβεις η οποια παρουσιασε κερδη 100.000 ευρω.
Το 50% παει στην εταιρεια και φορολογειται με ποσοστο πολυ πιο μικρο απότι ισχυε παλιοτερα ( με προοπτικη να φτασει μεσα στο ετος στο 20%,και 25% για τις ανωνυμες.)
Αρα η εταιρεια θα φορολογηθει με :50.000 Χ 20%(με τα νεα ποσοστα που θα ισχυσουν)=10.000 ευρω φορος.
Τα υπολοιπα 50.000 ευρω πανε στους 2 εταιρους και τα οποια αφου μιλαμε για 2 διαιρουνται δια του 2.
Αρα ο καθενας θα φορολογηθει για 25.000 ευρω.
Μεχρι τα 12.000 ειναι αφορολογητο.
Αρα θα φορολογηθει για τα επομενα 13.000.
13.000Χ29%=3770.
Αυτο ειναι και ενα πολυ συμαντικο πλεονεκτημα των παραπανω νομικων μορφων που αναφερεις.
Αν καταλαβα λαθος εχω ολη τη καλη διαθεση να σε βοηθησω ειτε τηλεφωνικως ειτε μεσα απο δω περιμενοντας καλυτερη ισως διατυπωση.
Sidobre - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα ή τουλαχιστον μεσω της διατυπωσης σου δεν το καταλαβα εγω καλα.
Στις νομικες μορφες που ανεφερες πιο πανω αυτο που σπαει δια του 2 δεν ειναι το εισοδημα σου.
Ειναι η φορολογηση επι των κερδων.
Δηλαδη σε μια ομορυθμη εταιρεια για να καταλαβεις η οποια παρουσιασε κερδη 100.000 ευρω.
Το 50% παει στην εταιρεια και φορολογειται με ποσοστο πολυ πιο μικρο απότι ισχυε παλιοτερα ( με προοπτικη να φτασει μεσα στο ετος στο 20%,και 25% για τις ανωνυμες.)
Αρα η εταιρεια θα φορολογηθει με :50.000 Χ 20%(με τα νεα ποσοστα που θα ισχυσουν)=10.000 ευρω φορος.
Τα υπολοιπα 50.000 ευρω πανε στους 2 εταιρους και τα οποια αφου μιλαμε για 2 διαιρουνται δια του 2.
Αρα ο καθενας θα φορολογηθει για 25.000 ευρω.
Μεχρι τα 12.000 ειναι αφορολογητο.
Αρα θα φορολογηθει για τα επομενα 13.000.
13.000Χ29%=3770.
Αυτο ειναι και ενα πολυ συμαντικο πλεονεκτημα των παραπανω νομικων μορφων που αναφερεις.
Αν καταλαβα λαθος εχω ολη τη καλη διαθεση να σε βοηθησω ειτε τηλεφωνικως ειτε μεσα απο δω περιμενοντας καλυτερη ισως διατυπωση.

O προβληματισμός μου δεν είναι εκεί... μέχρι στιγμής λέμε το ίδιο πράγμα...

Λεω ακριβώς το αντίθετο το χειρότερο σενάριο δηλαδή που σε περίπτωση που η εταιρία έχει χαμηλά κέρδη και η προσωπική δήλωση κινείται στα όρια του αφορολόγητου...

Δηλαδή 48.000 ευρώ καθαρά κέρδη, τα 24 φορολογούνται στην εταιρία (20% φόρος), τα άλλα 24 στους δύο εταίρους 12 & 12 για τον κάθε έταιρο.

Τα 12.000 είναι αφορολόγητα αλλά το παγματικό σου εισόδημα είναι 24.000 ευρώ (του κάθε έταιρου αφού τα κέρδη της εταιρίας είναι δια του 2).
Με 24.000 ευρώ δικαιολογήσαι νά πάρεις αυτοκίνητα και να έχεις και ένα φουσκωτό κλπ., με τα 12.000 όμως όχι!

Ετσι αν με βάση τα τεκμήρια (επειδή έχεις σπίτι, εξοχικό, 2-3 αυτοκίνητα κλπ) τα 12.000 που δηλώνες στην προσωπική σου δήλωση ΔΕΝ φτάνουν, τότε θα αναγκαστείς να πληρώσεις ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ (ενώ ήδη έχεις πληρώσει το 20% στην εφορία του εισοδήματός σου λόγω εταιρίας.
Κατάλαβες που το πάω τώρα;

Το λέω γιατί βρίσκομαι ακριβώς πάνω σε αυτή την γραμμή και ψάχνω να δω αν για σαχλαμάρες έτσι όπως τα σκέφτονται θα πρέπει να πληρώσουμε καμία περιουσία από εκεί που δεν το περιμένουμε....
Πάνος - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:49:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλιστα,καταλαβα.
Κοιταξε σε αυτες τις περιπτωσεις απ'οσο τουλαχιστον γνωριζω το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να συγχεεις το δικο σου εισοδημα με το εισοδημα τις εταιρειας.
Εσυ θα φορολογηθεις σαν φυσικο προσωπο για τα 12.000 ευρω.
Τα υπολοιπα 12 ανηκουν στην εταιρεια και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει βαση τυπικοτητας εσυ να τα χρησιμοποιησεις δικαιολογοντας αγορες δικες σου.
Αυτο που μπορεις να κανεις και για το οποιο κραταω μια επιφυλαξη επιβεβαιωνωντας αυριο αν θελεις τηλεφωνικως ειναι να γραψεις το αυτοκινητο στο ονομα της εταιρεις καταχωροντας το σαν παγιο το οποιο θα αποσβενεται κι ολας εμφανιζοντας και εξοδα.
Τωρα για πιο κρυφες λογιστικες λεπτομερειες αν θελεις αυριο πρωι τηλεφωνικως να ειμαι στο γραφειο οποτε να μπορω να εξαντλησω καθε ενδεχομενο.
Τα παραπανω που σου γραφω ειναι καθαρα απο εμπειρια και απότι εχω συναντησει μεχρι τωρα.
Τυχον κρυφες παραμετροι ισως να υπαρχουν και ειμαι διατεθιμενος αν θελεις να ψαξω να δω τι μπορεις να κανεις.
gatonini - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:51:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κατα τη γνωμη μου καλα κανουν και επαναφερουν τα τεκμηρια τα οποια θα ισχυουν για αυτοκινητα ανω των 2000cc, και αυτο γιατι βρωμισε ο τοπος απο Cayenne kai 911, ξαφνικα μπορεσαν να τα αγορασουν, οχι ειναι μαυρα λεφτα που δε μπορουν να τα δικαιολογησουν νομιμα οποτε σωστα να τους σκισει τον πατο. Και εδω που τα λεμε ειδικα σε αυτο το φορουμ δε πιστευω να εχει κανεις τετοιο αυτοκινητο, και οσο για το ονειρο των πολλων κυβικων και ιππων να ειναι καλα οι τουρμπατοι 1.4-1.6.-1.8 επιλογες υπαρχουν πολλες και μη λυπαστε αυτους που εχουν αγορασει ηδη αυτοκινητο υψηλου κυβισμου, εχουν λεφτα ας πληρωσουν για τη καβλα τους
netblaster - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ο πατερας μου εχει φαρμακειο και το αυτοκινητο του το εχει σαν εταιρικο με leasing!!!
Sidobre - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:55:31
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
Μαλιστα,καταλαβα.
Κοιταξε σε αυτες τις περιπτωσεις απ'οσο τουλαχιστον γνωριζω το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να συγχεεις το δικο σου εισοδημα με το εισοδημα τις εταιρειας.
Εσυ θα φορολογηθεις σαν φυσικο προσωπο για τα 12.000 ευρω.
Τα υπολοιπα 12 ανηκουν στην εταιρεια και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει βαση τυπικοτητας εσυ να τα χρησιμοποιησεις δικαιολογοντας αγορες δικες σου.
Αυτο που μπορεις να κανεις και για το οποιο κραταω μια επιφυλαξη επιβεβαιωνωντας αυριο αν θελεις τηλεφωνικως ειναι να γραψεις το αυτοκινητο στο ονομα της εταιρεις καταχωροντας το σαν παγιο το οποιο θα αποσβενεται κι ολας εμφανιζοντας και εξοδα.
Τωρα για πιο κρυφες λογιστικες λεπτομερειες αν θελεις αυριο πρωι τηλεφωνικως να ειμαι στο γραφειο οποτε να μπορω να εξαντλησω καθε ενδεχομενο.
Τα παραπανω που σου γραφω ειναι καθαρα απο εμπειρια και απότι εχω συναντησει μεχρι τωρα.
Τυχον κρυφες παραμετροι ισως να υπαρχουν και ειμαι διατεθιμενος αν θελεις να ψαξω να δω τι μπορεις να κανεις.

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα.

Αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρίας δεν μπορείς να γράψεις (εξ όσων γνωρίζω βέβαια έτσι;) γιατί αφ'ενός είναι ΟΕ και αφ'εταίρου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί βάση του αντικειμένου της (δικαιολογείται μόνο απ'όσο ξέρω σε όσες εταιρίες το... χρειάζονται - είναι δηλαδή το αντικείμενό τους, μεταφορικές κλπ).

Γι'αυτό και "συγχέω" τα εισοδήματα. Γιατί ενώ π.χ. θα πληρώσω κανονικά φόρους, κινδυνεύω να πληρώσω και άλλους (απ'όσο τα βλέπω τα πράγματα) από εκεί που δεν υπάρχουν.. Shocked

(Τί να τα κάνει η εταιρία τα κέρδη... δικά μου είναι γιατί να μην τα μπερδεύω... )
volvos - Τρι 23 Σεπ 2008, 16:57:39
Θέμα δημοσίευσης:
to exei κανει και φιλος μου αυτο με φαρμακειο
ειναι ατομικο φαρμακειο σε ενα ατομο στου οποιου το ονομα ειναι και το αμαξι

ενω ο τασος μιλαει για 2 ατομων εταιρεια
AlienHack - Τρι 23 Σεπ 2008, 18:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
+1
οπως τα λες... τα παίρνουν απο μισθοτους και συνταξιουχους που ειναι ξεκαθαρο τι παιρνουν και οι ελευθεροι επαγγελαμτιες (οχι ολοι) δηλωνουν οτι γουστάρουν... 3 αμαξια, 1 εξοχικο, 2 σπιτια στην πόλη με εισόδημα 10.000! οκ!
PHSYBORG - Τρι 23 Σεπ 2008, 18:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ξηλώνονται» οριστικά τα τεκμήρια διαβίωσης. Mετά το σάλο που προκάλεσε σε φορολογούμενους και αγορά, ο υπουργός Oικονομίας Γιώργος Aλογοσκούφης κάνει ακόμη ένα βήμα πίσω, και προχωράει στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης με τη σημερινή τους μορφή.
Tα τεκμήρια μετονομάζονται σε «Eλάχιστο Kόστος Xρήσης Περιουσιακών Στοιχείων». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα προσδιορισμού του ετήσιου εισοδήματος μέσω του ύψους των δαπανών συντήρησης που καταβάλλει κάθε χρόνο ο φορολογούμενος για μια σειρά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων όπως:
1.Tο I.X. αυτοκίνητο. Kριτήρια για τον προσδιορισμό του ετήσιου κόστους χρήσης και συντήρησης θα αποτελούν η μέση διανυόμενη χιλιομετρική απόσταση, η μέση κατανάλωση καυσίμων, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα. Tο ετήσιο κόστος χρήσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

2. Oι κατοικίες
3. Tο σκάφος αναψυχής. Eξετάζεται να εξαιρεθούν τα σκάφη αναψυχής που είναι μικρότερα από 10 μέτρα. Στο ελάχιστο κόστος χρήσης θα περιλαμβάνονται τα ασφάλιστρα, τα καύσιμα και ίσως και το τακτικό ετήσιο σέρβις των μηχανών, που σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τα τεκμήρια που υπήρχαν πριν από το 2003.
4. Tα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη.
5. Oι αμοιβές σε οικιακές βοηθούς.
6. Oι πισίνες.
Eκτός των «τεκμηρίων» μένουν τελικά οι δαπάνες για αγορές με πιστωτικές κάρτες και τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ στο υπουργείο Oικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία.
O Γ.Aλογοσκούφης, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του κλάδου εισαγωγέων και αντιπροσώπων αυτοκινήτων τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα «τεκμήρια» θα είναι ήπια και χαμηλά και δεν θα ξεπερνούν τα 5.000 έως 6.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα. Mάλιστα ο κ. Aλογοσκούφης ζήτησε από τους εκπροσώπους των εισαγωγέων αυτοκινήτων τους πίνακες από τους οποίους προκύπτει το μέσο ετήσιο κόστος χρήσης των I.X.
Tο συνολικό ύψος του εισοδήματος που θα προσδιορίζεται με το ελάχιστο κόστος χρήσης περιουσιακών στοιχείων και θα συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος, θα είναι χαμηλό ώστε να μη θίγονται οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί με χαμηλά εισοδήματα.
Eξετάζεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12.000 ευρώ, στο ύψος δηλαδή του αφορολογήτου ορίου που έχουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Oυσιαστικά το νέο μέτρο αναμένεται να θίξει τους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ και έχουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα μεγάλης αξίας, σκάφος αναψυχής κ.λ.π.
Eισαγωγείς αυτοκινήτων
Aπόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Oικονομίας οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αυτοκίνητων.
O πρόεδρος του Συνδέσμου Eισαγωγέων Aντιπροσώπων Aυτοκινήτων Aνδρέας Aνδρικόπουλος, δήλωσε στην «H» ότι πείσθηκε πως ο υπουργός δεν αναζητά να επιβαρύνει με επιπρόσθετα βάρη τους φορολογούμενους, αλλά αναζητά και διεκδικεί το ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης των επιβατικών αυτοκινήτων.
Η κυβέρνηση θέτει τέλος με τον καλύτερο τρόπο στην «ομηρεία» χιλιάδων ιδιοκτητών IX οι οποίοι από το 2003 που έχουν καταργηθεί τα τεκμήρια μπόρεσαν και απέκτησαν οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού, τα οποία όμως είναι περισσότερο ασφαλή και ποιοτικά.
Eπίσης το «πάγωμα» στις πωλήσεις νέων IX αλλά και οι ακυρώσεις παραγγελιών που έφερε η φήμη και μόνο της επαναφοράς του μέτρου των τεκμηρίων αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν στην αγορά αυτοκινήτου.
Ακίνητα
Συνάντηση και με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών αυτοκινήτων αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Oικονομικών. O πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτήτων Aκινήτων Στρ. Παραδιάς δήλωσε στην «H» ότι το ετήσιο κόστος συντήρησης, αν εφαρμοστεί και για τις κατοικίες αποτελεί μια περίπλοκη υπόθεση και απαιτείται μελέτη, καθώς υπάρχουν παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η παλαιότητα της κατοικίας, η περιοχή και οι δαπάνες για ηλεκτρισμό, ύδρευση, θέρμανση κ.λπ.
Για παράδειγμα, όπως σημειώνει ο κ. Παραδιάς, μια κατοικία στα βόρεια προάστια της Aττικής δαπανά περισσότερα χρήματα για θέρμανση σε σχέση με μια αντίστοιχη κατοικία στα νότια προάστια.
Για τα αυτοκίνητα
Για το Ι.Χ. το ετήσιο κόστος χρήσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Ηδη ο Γ. Aλογοσκούφης ζήτησε από τους εκπροσώπους των εισαγωγέων αυτοκινήτων τους πίνακες από τους οποίους προκύπτει το μέσο ετήσιο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων.
Το νέο μέτρο αναμένεται να θίξει τους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ και έχουν στην κατοχή τους πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα μεγάλης αξίας, σκάφος αναψυχής κ.λ.π.
Περίπλοκη υπόθεση

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Iδιοκτήτων Aκινήτων Στράτος Παραδιάς δήλωσε στην «H» ότι το ετήσιο κόστος συντήρησης, αν εφαρμοστεί και για τις κατοικίες αποτελεί μια περίπλοκη υπόθεση και απαιτείται μελέτη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9424&pubid=3241110
Πάνος - Τρι 23 Σεπ 2008, 19:03:07
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα.

Αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρίας δεν μπορείς να γράψεις (εξ όσων γνωρίζω βέβαια έτσι;) γιατί αφ'ενός είναι ΟΕ και αφ'εταίρου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί βάση του αντικειμένου της (δικαιολογείται μόνο απ'όσο ξέρω σε όσες εταιρίες το... χρειάζονται - είναι δηλαδή το αντικείμενό τους, μεταφορικές κλπ).

Γι'αυτό και "συγχέω" τα εισοδήματα. Γιατί ενώ π.χ. θα πληρώσω κανονικά φόρους, κινδυνεύω να πληρώσω και άλλους (απ'όσο τα βλέπω τα πράγματα) από εκεί που δεν υπάρχουν.. Shocked

(Τί να τα κάνει η εταιρία τα κέρδη... δικά μου είναι γιατί να μην τα μπερδεύω... )

Ειναι φυσιολογικο η εταιρεια να εχει διαφορετικο και ξεχωριστο εισοδημα απο το νομιμο εκπροσωπο.
Αλλωστε ειναι και ενας τροπος ελεγχου της συγκεκιμενης εταιρειας αλλιως θα μιλαγαμε για ενα ταμειο μπαχαλο.
Αλλωστε απο καπου πρεπει να φαινεται οτι πληρωνει και αυτη τις υποχρεωσεις της.
Φορος εισοδηματος,εκκαθαριτικη,ΦΠΑ καθε μηνα κτλ κτλ ειναι λογιστικες κινησεις που αφορουν την εταιρεια και οχι τον ιδιοκτητη.
Οσον αφορα τα υπολοιπα περι μεταφορικων εταιρειων κτλ. και κατα ποσο μια ομουθμη ή ετερορυθμη μποει να εχει σαν παγιο περιουσιακο στοιχειο ενα αυτοκινητο επετρεψε μου να εχω μια αμφιβολια.
Τεκμηριωμενα ομως καλυτερα αυριο.
Sidobre - Τρι 23 Σεπ 2008, 23:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
+1
οπως τα λες... τα παίρνουν απο μισθοτους και συνταξιουχους που ειναι ξεκαθαρο τι παιρνουν και οι ελευθεροι επαγγελαμτιες (οχι ολοι) δηλωνουν οτι γουστάρουν... 3 αμαξια, 1 εξοχικο, 2 σπιτια στην πόλη με εισόδημα 10.000! οκ!

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφεις αλλά τέλος πάντων.
Σε όσους έχουν εταιρίες, πληρώνουν και για την επιχείρηση φόρους αλλά και προσωπικά φόρους. Αν έτσι στην δήλωσή τους φαίνεται 10.000 τότε το εισόδημά τους είναι 20.000 το χρόνο και πληρώνουν και για τα 20.000 φόρους (να μή πω για 40.000 σε σχέση μ'ενα μισθωτό).

Ασε αυτό το κράτος είναι φιαγμένο μόνο για πλούσιους και δημόσιους υπάλληλους!
salex - Τετ 24 Σεπ 2008, 07:26:56
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Ασε αυτό το κράτος είναι φιαγμένο μόνο για πλούσιους και δημόσιους υπάλληλους!

Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν έσοδα.
Λόγω της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα η αγορά είναι μόνιμα βραχυκυκλωμένη γιατί οι επιχειρηματίες (είτε είναι ο βιομήχανος είτε ο μπακάλης της γειτονιάς) πρέπει να προσέχουν ένα σωρό τέτοιες αηδίες.

Δεν συνειδητοποιεί κανένας ότι λόγω ύπαρξης του ΦΠΑ, όσο καλύτερα πηγαίνει το εμπόριο τόσο περισσότερα χρήματα παίρνει το κράτος. Οι φόροι διαβίωσης και τα τεκμήρια είναι αμελητέα ποσότητα σε σχέση με το 19% όλων των συναλλαγών που γίνονται καθημερινά. Για αυτό υπάρχουν χώρες που ανθίζουν οικονομικά (βλέπε Λεττονία) με εννιαίο καθεστώς φορολόγησης, δηλαδή 19% για όλους και όλα ανεξαρτήτως εσόδων.

Αντίστοιχης απερισκεψίας ήταν και οι πρωτοβουλίες για τεκμήρια στον κυβισμό, όπως ίσχυε παλαιότερα.
Το κράτος πληρώνεται έτσι κι αλλιώς από τους υψηλότατους φόρους στη βενζίνη, τα χρήματα που παίρνει από την αύξηση κατανάλωσης λόγω μεγάλου κυβισμού είναι πολύ περισσότερα από ό,τι μπορεί να πληρώσει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού στην εφορία, μία φορά το χρόνο.

Το πραγματικό πρόβλημα που οδήγησε σε όλες αυτές τις σκέψεις ήταν ότι δεν μπορούν να παρουσιάσουν στην Ευρωπαική Επιτροπή έναν προϋπολογισμό που να βρίσκεται εντός των κριτηρίων σύγκλισης.

Οπότε πάλι θα μπούμε σε καθεστώς επιτήρησης και δεν θα μπορούν να ανοίξουν τα ταμεία ενόψει εκλογών!
DIMCHRI - Τετ 24 Σεπ 2008, 09:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Το πραγματικό πρόβλημα που οδήγησε σε όλες αυτές τις σκέψεις ήταν ότι δεν μπορούν να παρουσιάσουν στην Ευρωπαική Επιτροπή έναν προϋπολογισμό που να βρίσκεται εντός των κριτηρίων σύγκλισης.

πως να μπορούν να τον παρουσιάσουν... όταν για 10 μύρια λαό έχεις 750000 δμοσίους υπαλλήλους ενώ η ολλανδία για 10 μύρια λαό έχει 75000 δημοσίους υπαλλήλους...

Κια μην μου πει κανείς ότι το ελληνικό δημόσιο δουλεύει καλύτερα από το Ολλανδικό... για αυτό το ελληνικό δημόσιο σέρνεται... γιατί έχουν βραχυκυκλώσει μεταξύ τους... και τώρα που θα κλείσει και η Altec, εδώ να δείτε βραχυκύκλωμα... που taxis , e-forologia , και όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυτοί τις υποστήριζαν ...

Πολλά γλέντια...
Πάνος - Τετ 24 Σεπ 2008, 10:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
O προβληματισμός μου δεν είναι εκεί... μέχρι στιγμής λέμε το ίδιο πράγμα...

Λεω ακριβώς το αντίθετο το χειρότερο σενάριο δηλαδή που σε περίπτωση που η εταιρία έχει χαμηλά κέρδη και η προσωπική δήλωση κινείται στα όρια του αφορολόγητου...

Δηλαδή 48.000 ευρώ καθαρά κέρδη, τα 24 φορολογούνται στην εταιρία (20% φόρος), τα άλλα 24 στους δύο εταίρους 12 & 12 για τον κάθε έταιρο.

Τα 12.000 είναι αφορολόγητα αλλά το παγματικό σου εισόδημα είναι 24.000 ευρώ (του κάθε έταιρου αφού τα κέρδη της εταιρίας είναι δια του 2).
Με 24.000 ευρώ δικαιολογήσαι νά πάρεις αυτοκίνητα και να έχεις και ένα φουσκωτό κλπ., με τα 12.000 όμως όχι!

Ετσι αν με βάση τα τεκμήρια (επειδή έχεις σπίτι, εξοχικό, 2-3 αυτοκίνητα κλπ) τα 12.000 που δηλώνες στην προσωπική σου δήλωση ΔΕΝ φτάνουν, τότε θα αναγκαστείς να πληρώσεις ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ (ενώ ήδη έχεις πληρώσει το 20% στην εφορία του εισοδήματός σου λόγω εταιρίας.
Κατάλαβες που το πάω τώρα;

Το λέω γιατί βρίσκομαι ακριβώς πάνω σε αυτή την γραμμή και ψάχνω να δω αν για σαχλαμάρες έτσι όπως τα σκέφτονται θα πρέπει να πληρώσουμε καμία περιουσία από εκεί που δεν το περιμένουμε....

Επανερχομαι στο θεμα που συζηταγαμε εχθες.
Λοιπον Τασο καταρχην οπως σου ειπα και εχθες αυτοκινητο στο ονομα της εταιρειας μπορεις να βαλεις κανονικα,παιρνωντας το σαν παγιο,αποσβενοντας το κι ολας ανεξαρτητα αν ειναι επαγγελματικο ή οχι.
Για να καταλαβεις μεχρι 1400 κυβικα εχεις ενα μικρο κερδος οσον αφορα την εγγραφη του αυτοκινητου στην εταιρεια.
Στα 1800 και μετα ειτε σε σενα ειτε στην εταιρεια ειναι το ιδιο πραγμα.
Απλα μεταφεροντας το στην εταιρεια μπορεις να γλιτωσεις καποιες επισκευες κτλ.
Γραφοντας ομως στην εταιρεις δεν σημαινει οτι εσυ δεν θα πληρωσεις τεκμηρια κτλ.
Ισχυει οτι ισχυει ακριβως και σε ενα φυσικο προσωπο το οποιο εχει ενα αυτοκινητο.
Αυτο που μπορειτε να κανετε ομως οταν μιλαμε για 2 εταιρους σε πιθανοτητα υψιλου κυβισμου ή υψηλων τεκμηριων να γραφτει και στους 2 οποτε να διαιρειτε και ο φορος.
Νομιζω οσο μπορω το εκανα κατανοητο.
Τωρα οσον αφορα το κεφαλαιο της εταιρειας και το συγκεκριμενο παραδειγμα που αναφερεις πιο πανω.
Αυτο που δεν γνωριζα ειναι το εξης.
Στο εισοδημα που ερχεται σε σενα δηλαδη στα 12.000 ευρω προστιθενται ακομα και το 50% απο τα κερδη της εταιρειας μειωμενα κατα το φορο.
Δηλαδη στο παραδειγμα μας απο τα 24000 ευρω που ειναι το κερδος της εταιρειας τα 12.000 πανε στον ενα εταιρο και τα 12.000 στον αλλο.
Πληρωνοντας φορο 20% το οποιο ισοδυναμει με 4800 αρα για τον καθε εταιρο 2400 ευρω φτανουμε στα 9600.
Αρα το δηλωθεν εισοδηαμ σου ειναι 12.000 + 9600= 21600.
Εσυ φορολογεισαι ομως μονο για τα 12.000 μιας και τα υπολοιπα 9000 εχουν ηδη φορολογηθει.
Μπορεις ομως να δικαιολογησεις πιθανα υψηλα τεκμηρια πραγμα ομως που δεν νομιζω οτι χρειαζεται μιας και απότι φαινεται αυτα θα ειναι πολυ χαμηλα.

Υ.Γ.Δηλωνοντας ενα αυτοκινητο στο ονομα της εταιρειας και ξεκινωντας αυτη την εταιρεια τωρα μπορει και να χρησιμοποιηθει και σαν μετοχικο κεφαλαιο.
Steve - Τετ 24 Σεπ 2008, 10:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
Πληρωνοντας φορο 20% το οποιο ισοδυναμει με 4800 αρα για τον καθε εταιρο 2400 ευρω φτανουμε στα 9600.
Αρα το δηλωθεν εισοδηαμ σου ειναι 12.000 + 9600= 21600.

Μήπως τα σκότωσες?
Πάνος - Τετ 24 Σεπ 2008, 11:17:35
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι.
Το 9600 προκυπτει αν απο τα 12.000 που ειναι το κερδος καθε εταιρου αφαιρεσουμε το 2400 που ειναι ο φορος(20% που φορολογουνται τα κερδη της εταιρειας).
Τα 9600 προστιθενται στο εισοδημα του φορολογουμενου.
Sidobre - Τετ 24 Σεπ 2008, 11:51:50
Θέμα δημοσίευσης:
OK, thanks!

Τώρα ψιλο-ησύχασα!
Steve - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνος έγραψε:
αφαιρεσουμε το 2400 που ειναι ο φορος

Εγώ τα έκανα πρόσθεση γι αυτό και δεν μου έβγαινε Laughing

Ευχαριστώ Cool
MTerry - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τελευταία νέα:

http://www.autolist.gr/index.php?page=detail_news&newsid=413&show=
micra_iro - Τετ 24 Σεπ 2008, 22:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
απο αυτο που διαβασα καταλαβα οτι αναιρεθηκε η ολη φαση για αυτοκινητα ως 2000 κυβικα σωστα?
αν ισχυει ψιλοσωθηκαμε Smile
MTerry - Πεμ 25 Σεπ 2008, 09:17:01
Θέμα δημοσίευσης:
Θα δούμε . . .
Πάντως το σίγουρο ειναι ότι τα ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ 1000 cc
δεν ξανάρχονται . . . δεν γίνεται να ξανάρθουν . . .
Πέταξε μια μ@λ@κί@ ο αλογοτέτοιος και πάγωσαν τα πάντα στο εμπόριο αυτοκινήτων . . . Τώρα??? Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Πεμ 25 Σεπ 2008, 09:24:03
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
Θα δούμε . . .
Πάντως το σίγουρο ειναι ότι τα ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ 1000 cc
δεν ξανάρχονται . . . δεν γίνεται να ξανάρθουν . . .
Πέταξε μια μ@λ@κί@ ο αλογοτέτοιος και πάγωσαν τα πάντα στο εμπόριο αυτοκινήτων . . . Τώρα??? Laughing Laughing Laughing

Μπορεί και να μην πέταξε μαλ***α ο Αλογοσκούφης...

Μπορεί εσκεμένα να το έκανε... Γιατί θέλει να παγώσει την άνοδο του πληθωρισμού....έβγαλ στον αέρα την ιστορία με τα τεκμήρια, πάγωσαν τα πάντα...ακυρώθηκαν παραγγελίες....καθήστε να δείτε τον επόμενο μήνα πόσο θα έχει πέσει ο πληθωρισμός... (αν μείνουνε σταθερά τα πετρέλαια....)
drdino - Πεμ 25 Σεπ 2008, 11:09:53
Θέμα δημοσίευσης:
micra_iro έγραψε:
απο αυτο που διαβασα καταλαβα οτι αναιρεθηκε η ολη φαση για αυτοκινητα ως 2000 κυβικα σωστα?
αν ισχυει ψιλοσωθηκαμε Smile

Nαι σωστά, μέχρι την επόμενη αναλαμπή. Κοινώς, βαζελίνη στο αγγούρι προς το παρόν, και βλέπουμε.
Pughell - Πεμ 25 Σεπ 2008, 11:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Μπορεί εσκεμένα να το έκανε... Γιατί θέλει να παγώσει την άνοδο του πληθωρισμού....έβγαλ στον αέρα την ιστορία με τα τεκμήρια, πάγωσαν τα πάντα...ακυρώθηκαν παραγγελίες....καθήστε να δείτε τον επόμενο μήνα πόσο θα έχει πέσει ο πληθωρισμός... (αν μείνουνε σταθερά τα πετρέλαια....)

Πολυ διορατικος... Wink
COOL ALEXIS - Πεμ 25 Σεπ 2008, 11:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Αυτές τις μαλaκιες μόνο στην Ελλάδα μπορούμε να τις κάνουμε αν είναι βεβαίως έτσι τα πράγματα...

Να δω από πού θα βρει τα ευρώ που έχασε από τις πτώσεις των πωλήσεων Twisted evil

Αμάν πια με την τακτική του ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα Exclamation

Θα σας έλεγα σε όλους αν δεν έβγαιναν τα γκάλοπ τι θα γινόταν, ούτε με χιλιαράκι δεν θα τη βγάζαμε Exclamation
Pughell - Πεμ 25 Σεπ 2008, 12:18:12
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην παρεξηγηθω,δεν εννοουσα οτι ηταν εξυπνη κινηση,απλα μου αρεσε που καποια ατομα(ο Μητσος στην συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι πιο διορατικοι και δεν βλεπουν μονο μια ξερη "εικονα"...
DIMCHRI - Πεμ 25 Σεπ 2008, 13:02:52
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Για να μην παρεξηγηθω,δεν εννοουσα οτι ηταν εξυπνη κινηση,απλα μου αρεσε που καποια ατομα(ο Μητσος στην συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι πιο διορατικοι και δεν βλεπουν μονο μια ξερη "εικονα"...

- όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις πάντοτε
(μερικές φορές έχουν και ακόμα παραπάνω) Wink
MTerry - Παρ 26 Σεπ 2008, 07:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Εχεις δίκιο ειναι μια πολύ εξυπνη εκδοχή ( του Μήτσου ) αλλα να δείς τι μαυρισμα έχει να φάει ο αλογοτραγιάσκας απο τους τελευταίους πιστούς ψηφοφόρους του κομματος με αυτή την κίνηση . . .
Πουλάγανε τα αυτοκίνητα ο κόσμος . . . καλά δεν συζητάμε για χαμένους δασμούς και την απραγία της αγοράς - μεγάλη ζημιά . . . Mad
και θα τραβήξει δεν κόπασε !!!!
DIMCHRI - Τρι 30 Σεπ 2008, 09:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

ρε μπας να πα να γίνω και εγω υπουργός Εθνικής οικονομίας ;;;

Τι σας έλεγα;;

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/30/1570454.htm

έπεσε ο πληθωρισμός τον αυγουστο παρ'όλο που όλοι οι έλληνες πήγαν διακοπές και ξόδευαν αβέρτα...
Και να δεις που ούτε τον Σεπτέμβριο θα ανέβει...

Ούτως η άλλως εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο (και θα πέσει και άλλο εως 70-80 το βλέπω τον Νοέμβριο)... δεν βλέπω να ανεβαίνει ο πληθωρισμός...
Ghost Dog - Τρι 30 Σεπ 2008, 09:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Τι σας έλεγα;;

..............................................
.................................
............

Το'χεις boy, το'χεις...... Thumb Left
COOL ALEXIS - Τρι 30 Σεπ 2008, 09:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Τι σας έλεγα;;

έπεσε ο πληθωρισμός τον αυγουστο παρ'όλο που όλοι οι έλληνες πήγαν διακοπές και ξόδευαν αβέρτα...

Ούτως η άλλως εκεί που έχει πάει το πετρέλαιο (και θα πέσει και άλλο εως 70-80 το βλέπω τον Νοέμβριο)... δεν βλέπω να ανεβαίνει ο πληθωρισμός...

Τα περί τεκμηρίων διέρρευσαν τον Σεπτέμβριο Wink
DIMCHRI - Τρι 30 Σεπ 2008, 09:36:16
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:

Τα περί τεκμηρίων διέρρευσαν τον Σεπτέμβριο Wink

μα αυτό σου λέω... απειδή φοβούνται ότι θα ανέβαινε η πληθωρισμός από σεπτέμβριο (όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια ) τα βγάλανε τα περι τεκμηρίων...

Όπως λέει και το άρθρο τον άυγουστο έπεσαν λόγω της μείωσης των τιμών των πετρελαίων... Wink
DIMCHRI - Τρι 30 Σεπ 2008, 10:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

όταν γίνω υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα αλλάξω το ονομά μου σε Αλογομούρης, και θα απαλλάσω όλους τους κατόχους πεζώ από τα τεκμήρια, με την προϋπόθεση να είναι γραμμένα μέλοι στον συλλογό μας!!!!
AlienHack - Τρι 30 Σεπ 2008, 11:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα σε ψηφήσω!! εχεις τον πρώτο σου ψηφοφόρο! μην με ξεχάσεις ομως ε? Laughing Cool
MTerry - Τρι 30 Σεπ 2008, 15:24:09
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

όταν γίνω υπουργός Εθνικής Οικονομίας, θα αλλάξω το ονομά μου σε Αλογομούρης, και θα απαλλάσω όλους τους κατόχους πεζώ από τα τεκμήρια, με την προϋπόθεση να είναι γραμμένα μέλοι στον συλλογό μας!!!!

Για το όνομα δεν συμφωνώ . . . αλογοτέτοιος . . . Confused ?????
Βρές κάτι αλλο . . .

Για τα αλλα . . . Yes ! Yes ! Yes ! Very happy Very happy Very happy
DIMCHRI - Τρι 30 Σεπ 2008, 16:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Για το όνομα δεν συμφωνώ . . . αλογοτέτοιος . . . Confused ?????
Βρές κάτι αλλο . . .

Για τα αλλα . . . Yes ! Yes ! Yes ! Very happy Very happy Very happy

τότε θα το αλλάξω σε Αυτιάς....
Athens - Παρ 03 Οκτ 2008, 08:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια δηλ τι γλιτώσαμε οι 1600ακιδες??? ποπο εγώ θα έδινα 2400.... Confused Confused Confused Confused
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 09:30:02
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
Παιδια δηλ τι γλιτώσαμε οι 1600ακιδες??? ποπο εγώ θα έδινα 2400.... Confused Confused Confused Confused

TI LES;;;

Δεν θα έδινες 2400...... τι λες... θα ήταν σαν να δηλωνες εισόδημα 2400...και πάνω σε αυτό θα πλήρωνεσ περίπου 200 ευρώ εφορεία αν δεν δηλώνεις τίποτα άλλο και αν είσαι ελευθερος επαγγελματίας....

το τεκμληριο και να έμπαινε στα κάτω από 2000 κυβικά είναι ουσιαστικά ελάχιστο....
Athens - Παρ 03 Οκτ 2008, 09:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
μιλούσα εχθές με έναν φίλο μου και μ είπε ότι το τεκμήριο θα υπολογιζόταν ανάλογα με την αρχική του αξία και τα κυβικά και το ετήσιο εισόδημά μου....(εαν ψηφιστεί αυτο)....και μ είπε εκεί γύρω θα δώσω Confused Confused Confused τι να πω... μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά... Cool Razz
DIMCHRI - Παρ 03 Οκτ 2008, 10:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
Athens έγραψε:
μιλούσα εχθές με έναν φίλο μου και μ είπε ότι το τεκμήριο θα υπολογιζόταν ανάλογα με την αρχική του αξία και τα κυβικά και το ετήσιο εισόδημά μου....(εαν ψηφιστεί αυτο)....και μ είπε εκεί γύρω θα δώσω Confused Confused Confused τι να πω... μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά... Cool Razz

Αν δηλώνεις λεφτά πάνω από 4000 ευρω δεν θα σε έπιανε το τεκμήριο....αν δήλωνες κάτω από 2400 τότε θα πλήρωνες εφορεία με βάση το τεκμήριο και όχι με βάση αυτα που δηλωνες.

αν εχεισ και σκαφος και σπιτια εξοχικά κτλ κτλ και πάλι πάει προσθετικά...πάντως σε κάθε περίπτωση, το βάλανε για αυτούς που δηλώνανε ψύχουλα, και ειχαν 2 αυτοκίνητα , ενα σκαφος , 2 εξοχικά...κτλ...
αυτούς θέλουνε να πιάσουνε...
DIMCHRI - Τρι 07 Οκτ 2008, 16:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Τι σας έλεγα;;

και να που με επιβεβαιώνει η Ναυτεμπορική !!!!

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/07/1573594.htm

Μπορείται πλέον να με φωνάζεται Γκουρού...της οικονομίας....

Και κάτι που είναι πολύ των ημερών και αρκετά off topic...

Η κρίση στην τραπεζική αγορά θα περάσει πολύ σύντομα... και δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα παπαγαλάκια την εμφανίζουνε...(όπου παπαγαλάκια βλέπε : ΜΜΕ )

Αυτά διαιωνίζουν την κατάσταση βγάζωντας μάλιστα ψευδές ειδήσεις που μετά από λίγο πάντα σπεύδουν να τις διαψεύσθουν...

Έχετε υπόψιν σας ότι κάποιοι αυτές τις μέρες αγοράζουνε μετοχές και μάλλον θα κερδίσουν...
Αυτοί οι κάποιοι είναι αυτοί που δεν είχαν προλάβει να μπούνε...

Δεν λέω ότι δεν πονάει η Αμερικάνικη οικονομία.. απλά λέω ότι η ευρωπαϊκή έχει επηρεαστεί ποιό πολύ από τισ φημολογίες παρά από τα θεμελιώδη μεγέθοι...
COOL ALEXIS - Τρι 07 Οκτ 2008, 17:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως ο Αλογοσκούφης είχε απόλυτο δίκιο με τις διαρροές του και τα μέτρα του και κατάφερε να μειώσει τον πληθωρισμό την ίδια στιγμή που μειώνεται σε ολόκληρη την Ευρωζώνη Exclamation

Τι πρωτότυπο την μια όταν ανεβαίνει ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος και όταν πέφτει ξαφνικά το κάνουμε από μόνοι μας χάρη στην εξαίρετη πολιτική μας Mad

ΥΓ Steve που είσαι Question
Steve - Τρι 07 Οκτ 2008, 20:25:52
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
ΥΓ Steve που είσαι Question

Εδώ, και παρακολουθώ από μια γωνία την ισοτιμία Ευρώ-Δολλαρίου τον τελευταίο μήνα και τραβάω τ' αρχ**ια μου.

Κρίση στην Αμερική και αντί να ξεφτυλιστεί το δολλάριο, η ισοτιμία κοντεύει να φτάσει στο 1.30! Rolling eyes
Athens - Τρι 07 Οκτ 2008, 20:26:28
Θέμα δημοσίευσης:
ουφ πάλι καλα!
πάντως ανησύχησα γτ άρχισαν οι περισσότεροι να δίνουν τα αυτοκίνητά τους Confused Confused Confused
DIMCHRI - Τρι 07 Οκτ 2008, 20:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
..... σε ολόκληρη την Ευρωζώνη Exclamation ....

Σε ολόκληρη την ευρωζώνη δεν κερδοσκοπούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών.....

μόνο στην ελλάδα γίνεται αυτό.... Ο πληθωρισμός στηνευρώπη πέφτει γιατί το πετρέλαιο πέφτει και πέφτει και στα βενζινάδικα...

Στην ελλάδα τι κάνει ??

Κανονικά αν λειτουργούσαν σωστά οι πετρελαϊκές εταιρείες έπρεπε να πέσει και εδώ ο πληθωρισμός...

Αλλά βέβαια φταίει ο αλογοσκούφης που το 75% των εσόδων του κράτους το πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούνε να κλέψουνε... και οι άλλοι 80% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνανε κάτω από 10000 ευρώ και δεν πληρώνανε μία στην εφορεία...

μια σε πιάνει το κομματικό σου...

άνοιξε τα ματάκια σου και κοίτα τι γίνεται...
Εάν δεν θες να τα ανοίξεις ίσως είναι γιατί μάλλον ανήκεις στο παραπάνω 80%...οπότε καλά κάνεις και φωνάζεις....

Μόνο εαν σαν λαός αλλάξουμε νοοτροπία θα δούμε προκοπή...
Πάνος - Τετ 08 Οκτ 2008, 07:25:18
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Και κάτι που είναι πολύ των ημερών και αρκετά off topic...

Η κρίση στην τραπεζική αγορά θα περάσει πολύ σύντομα... και δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα παπαγαλάκια την εμφανίζουνε...(όπου παπαγαλάκια βλέπε : ΜΜΕ )

+1

Αλλωστε χθεσινα ζημοσιευματα εφερναν αρκετα κεφαλαια στην ελληνικη τραπεζικη αγορα απο το εξωτερικο τα οποια και θα αυξησουν την ρευστοτητα εδω αλλα και κατα πασα πιθανοτητα θα μειωσουν και τα επιτοκια.
Τωρα το αν θα προκειται για ξεπλημα χρηματος ή οχι ιδωμεν.
Αυτο εξεταζουν και οι αρχες.
COOL ALEXIS - Τετ 08 Οκτ 2008, 12:47:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το κομματικό μου δεν με πιάνει γιατί πολύ απλά δεν ψήφισα κανένα από τα δύο κόμματα που διαχειρίζονται την εξουσία και κατά δεύτερον η φορολογική μου δήλωση υποδεικνύει περίτρανα ότι με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου (όλα σε ένα σακί τα βάζουμε) θα πληρώσω ακόμα 1000 επειδή δεν έχουν την βούληση να εφαρμόσουν τους νόμους τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη μας τρώνε.

DIMCHRI έγραψε:
Μόνο εάν σαν λαός αλλάξουμε νοοτροπία θα δούμε προκοπή...

Κι εδώ έρχεσαι ακριβώς στα λόγια μου γιατί πολύ απλά όλες οι κυβερνήσεις για τον μόνο που δεν νοιάζονται είναι ο λαός Mad

ΥΓ Και κάτι ακόμα όταν θα κάνουμε συγκρίσεις με έξω καλύτερα θα είναι να τις κάνουμε επί συνόλου Wink
shiba - Τετ 08 Οκτ 2008, 13:35:21
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα εψαξε κανεισ τι γινεται με τη φορολογια στα σκαφη αναψυχης?
DIMCHRI - Τετ 08 Οκτ 2008, 14:50:41
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
.....
ΥΓ Και κάτι ακόμα όταν θα κάνουμε συγκρίσεις με έξω καλύτερα θα είναι να τις κάνουμε επί συνόλου Wink

Αυτό που κολλάει ;;;
Είτε επι συνόλου είτε μεμονωμένα να τις κάνουμε τις συγκρίσεις.... πάλι πίσω μακραν σαν χώρα θα είμαστε...

Μιλάω πάντα για χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και όχι τις νεοεισελθούσες...

Τα παλιά κράτη μέλη.

έχουμε την νοοτροπία των αρπακτικών στην ελλάδα... πως να κλέψουμε , και πως να δηλώσουμε λιγότερα...
Το μόνο που δεν έχω ακόμη καταλάβει είναι με ποιό σκεπτικό ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε σαν λαός...

Με το σκεπτικό του κλέφτη ή του νοικοκύρη ;;;

Υ.Γ. σαφώς δεν είναι όλοι οι έλληνες κλέφτες, υπαρχουν και κάποιες εξαιρέσεις ....πολύ λίγες...
SnakeMJK - Τετ 20 Μάϊ 2009, 10:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχονται.... αλλά αυτή τη φορά μόνο οι 2λιτροι (παπάτζες και μη).

πωλείται 2.0 μοτέρ από 206 ή ανταλάσσεται με 1.6 Razz
Πάνος - Τετ 20 Μάϊ 2009, 10:30:53
Θέμα δημοσίευσης:
Η σημαντικότερη αλλαγή που σχεδιάζεται είναι η εφαρμογή τεκμηρίων τα οποία θα βασίζονται στο πραγματικό κόστος χρήσης των οχημάτων, των ακινήτων και των σκαφών αναψυχής.
Σε ό,τι αφορά το ελάχιστο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων, το σενάριο που επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξαιρούνται εκείνα που έχουν κινητήρα με κυλινδρισμό ως 2.000 κυβικά εκατοστά. Ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις το όριο αυτό να είναι ακόμη χαμηλότερο π.χ. κάτω από 1.600 κ.εκ. προκειμένου να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο νέο καθεστώς των τεκμηρίων. Πάντως σε κάθε περίπτωση τα τεκμήρια των αυτοκινήτων που θα βασιστούν στο ελάχιστο κόστος χρήσης θα κυμαίνονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και ένας φορολογούμενος ο οποίος δηλώνει ένα λογικό εισόδημα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την Εφορία.

Το ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο υφυπουργός Οικονομικών από τους επίσημους εισαγωγείς αυτοκινήτων διαμορφώνεται σε 3.000 ευρώ αν πρόκειται για όχημα με κινητήρα από 2.001 ως 2.500 κυβικά εκατοστά, σε 3.500 ευρώ για κινητήρα από 2.501 ως 3.000 κ.εκ., σε 4.000 ευρώ από 3.001 ως 4.000 κ.εκ., σε 5.000 ευρώ από 4.001 ως 5.000 κ.εκ. και σε 6.000 ευρώ αν πρόκειται για όχημα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 5.001 κυβικών εκατοστών. Για οχήματα με κυλινδρισμό κινητήρα κάτω των 2.000 κυβικών εκατοστών το ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης κυμαίνεται περί τα 1.500- 2.000 ευρώ.
DIMCHRI - Τετ 20 Μάϊ 2009, 14:59:22
Θέμα δημοσίευσης:
πολύ λογικά μου φαίνονται !!!
drdino - Τετ 20 Μάϊ 2009, 15:10:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εφόσον σου φαίνονται λογικά, μάλλον δεν θα ισχύσουν έτσι. Laughing
DIMCHRI - Τετ 20 Μάϊ 2009, 15:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
το σωστότερο μέτρο θα ήτανε ευρώ και κυβικό...

5000 κυβικά αμάξι 5000 ευρώ τεκμήριο....απλά και κατανοητά...βέβαια πάλι θα υπάρχουν αδικίες σε σχέση με ένα βοχτερ 2.4 και το πεζώ μου που είναι 2.2 αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας...

Και να πηγαίνουνε προσθετικά τα αμάξια.. και καθε χρόνο απαξίωση 10% όπως κάνουνε και οι ασφαλιστικές εταιρείες...

αν θες να έχεις πορσε πρέπει να πληρώνεις και κάτι για το κράτος...
Sidobre - Τετ 20 Μάϊ 2009, 15:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
Πίνακας τιμών όπως ασφαλιστικές.... Αυτο Τρίτη Wink

Εμ, μεταξύ μας δεν γίνεται να είσαι υπάλληλος γραφείου και να έχεις Cayenne....

To ζήτημα είναι να μπορείς να τα "πάρεις" από αυτούς που τα κρύβουν και όχι από αυτούς που δεν τα έχουν....

2λιτρο είναι και του Μάνθου, δίλιτρη είναι και η 320...
Πόσο έχει το ένα, πόσο έχει το άλλο....
drdino - Τετ 20 Μάϊ 2009, 16:03:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δες το αλλιώς, 2λιτρο του Μάνθου και μια 316 μπορεί να χτυπήσει 40k. Τιμή αγοράς. Wink
Gr13 - Τετ 20 Μάϊ 2009, 19:11:00
Θέμα δημοσίευσης: ΙΧ: Επανέρχονται τα τεκμήρια
Βασικά το καλύτερο είναι να ρωτήσει ο καθένας τον λογιστή του και να περιμένουμε τις εξελίξεις για το τι θα γίνει τελικά.

"Τέτοιο λαό έχουμε ,αυτοί οι πολιτικοί μας ταιριάζουν"
Ο κλέψας του κλέψαντος όπως λένε ισχύει στην χωρα μας.
DIMCHRI - Τετ 20 Μάϊ 2009, 21:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
...

μιλώ για τεκμήριο στο κόστος χρήσης....

και για αυτό αναφέρω κυβικά...πάνω κάτω τα ίδια καίνε 2 δίλιτρα, τα ίδια πληρώνουνε ασφάλεια και τέλη....

τώρα για το κόστος αγοράς υπάρχει το πόθεν έσχες....

ήτανε εντελώς άδικο αυτό που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τα τεκμήρια, που για να έχεις το δίλιτρο έπρεπε να δηλώνεις 7500000 δραχμές ...λες και το αγόρασες με τους μισθούς μιας χρονιάς.... τόσο άικο ήτανε και ευτυχώς ο Σημίτης καταλαβαίνωντας την μ@λ@κί@ το κατάργησε....

Το πόθεν έσχες θα έπρεπε να παίζει τον μοναδικό ρόλο στην αγορά του κάθε αυτοκινήτου και γιατί όχι κάθε πράγματος αξίας πάνω από 3000....ευρώ....

τότε να βλέπατε πως θα εμφανιζότανε το μαυρο χρήμα !!!!!

τεσπα.... ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα είναι λογικά και θα έχουν ως κύριο στόχο να πιάσουν αυτούς που μπορούν και τα κρύβουνε και απότην άλλη θέλουνε να κυκλοφορούνε με cayenne.... ε όχι ρε μάγκα.... να κυκλοφορουνε με ακριβά αυτοκίνητα οι πραγματικοί λεφτάδες και όχι οι δήθεν που θελουν να μοστράρονται με leasing....
MEMsound - Τετ 20 Μάϊ 2009, 21:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Sidobre έγραψε:
...

μιλώ για τεκμήριο στο κόστος χρήσης....

και για αυτό αναφέρω κυβικά...πάνω κάτω τα ίδια καίνε 2 δίλιτρα, τα ίδια πληρώνουνε ασφάλεια και τέλη....

τώρα για το κόστος αγοράς υπάρχει το πόθεν έσχες....

ήτανε εντελώς άδικο αυτό που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τα τεκμήρια, που για να έχεις το δίλιτρο έπρεπε να δηλώνεις 7500000 δραχμές ...λες και το αγόρασες με τους μισθούς μιας χρονιάς.... τόσο άικο ήτανε και ευτυχώς ο Σημίτης καταλαβαίνωντας την μ@λ@κί@ το κατάργησε....

Το πόθεν έσχες θα έπρεπε να παίζει τον μοναδικό ρόλο στην αγορά του κάθε αυτοκινήτου και γιατί όχι κάθε πράγματος αξίας πάνω από 3000....ευρώ....

τότε να βλέπατε πως θα εμφανιζότανε το μαυρο χρήμα !!!!!

τεσπα.... ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα είναι λογικά και θα έχουν ως κύριο στόχο να πιάσουν αυτούς που μπορούν και τα κρύβουνε και απότην άλλη θέλουνε να κυκλοφορούνε με cayenne.... ε όχι ρε μάγκα.... να κυκλοφορουνε με ακριβά αυτοκίνητα οι πραγματικοί λεφτάδες και όχι οι δήθεν που θελουν να μοστράρονται με leasing....

θα συμφωνήσω "γενικώς" αλλα
ποτε δεν καταλαβα γιατι τα τελη κυκλοφορίας αλλα και τα τεκμήρια (όταν ισχυαν και αν ξαναισχυσουν) πρέπει να εχουν σχεση με τα κιβικα.

γιατι να μην εξαρτόνται και τα τελη κυκλοφορίας αλλα και τα τεκμήρια από την αξία του κάθε αυτοκινήτου?

το ποθεν εσχες αφορα το που βρηκες τα χρηματα για την αγορα και καλά κάνει.

όμως το κόστος χρήσης και ιδοκτησίας δεν εχει να κάνει με το αν εναι 2000 η 3000 κιβικα ενα αμαξι αλλα από το ιδιο το αμαξι.

απλά επειδη τα κιβικα ειναι ο ευκολος τρόπος τον χρησιμοποιουν.

αλλιως θα επρεπε να εχουν ενα ολόκληρο μηχανισμό που να εξετάζει κόστος αγορας / κόστος σερβισε / κοστος στο περίπου επιμέρος ανταλλακτικών και αναλώσιμων / παλαιότητα και από κει να βγαίνει μια κλίμακα τεκμηρίου...

αλλα αυτό θέλει δουλεια... και φυσικα στην Μπανανια τετοια πραγματα δεν γίνονται...

υ.γ. πάντως αν ισχσουν τα νουμερα που εγραψε ο Πάνος ευτυχως ειναι σχετικα "λογικα"
Steve - Τετ 20 Μάϊ 2009, 22:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
Κατηγορείτε όλους αυτούς με τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα leasing...

Αν είστε τόσο μάγκες όσο αυτοί, βρείτε τα παραθυράκια και επωφεληθείτε και εσείς στον διαγωνισμό "ποιός βιάζει το κράτος καλύτερα και πουλάει περισσότερο μούρη".

Αν όχι, χαλβαδιάστε τους κάθε φορά που περνάνε και το παίζουν μάγκες Cool

Και επιτέλους αφήστε τις κλάψες και τις "Μπανανίες" κλπ. Έχουν καταντήσει κουραστικές.

Ή κάνετε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση, ή απολαύστε την ως έχει.

Ή απλά κάντε 10 σχολιαστικά επαναστατικά post κάτω από εμένα οι γνωστοί, ως είθισται να γίνεται και τελειώσαμε και με αυτό Laughing
Lefter1s RC - Πεμ 21 Μάϊ 2009, 00:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
...απολαύστε την ως έχει.

Very happy
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες