Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Σκουριασμένος πίσω άξονας nasoss - Πεμ 21 Οκτ 2004, 00:33:09 Θέμα δημοσίευσης: Σκουριασμένος πίσω άξονας
Μερικά πράγματα δυστυχώς πρέπει να λέγονται γιατί δεν είναι απλά κάποια πράγματα αλλά είναι απαράδεκτα !!!
Το θέμα που γράφω έχει να κάνει με τον πίσω άξονα του 206 ο οποίας υπέστη γενική σήψη δηλαδή με λίγα λόγια σκούριασε!!! λες και είναι αυτοκίνητο του 70.
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανιστήκανε στο πίσω μέρος όταν πέρναγα από κάποια πολύ μικρή λακκούβα και ακουγόταν κάποιος μεταλλικός ήχος .Σταδιακά ο ήχος αυτός άρχισε να μεγαλώνει και να χτυπάει σαν σκουριασμένος ματρακας. Μέσα σε διάστημα 3ον εβδομάδων ακουγότανε τόσο πολύ που νόμιζες ότι το πίσω μέρος θα ξεκόλλαγε.
Στο συνεργείο που πήγα φάνηκε ότι τα Ρουλεμάν τα οποία είναι πάνω στον άξονα είχανε αποκτήσει κάποιο τζόγο που είχε και σαν αποτέλεσμα οι τροχοί να έχουν πάρει και κάποια ελαφριά κλίση προς τα έξω, και για να καταλάβετε τις σας λέω θυμηθείτε το FIAT 127 η το ZASTAVA που άνοιγαν οι τροχοί οι πίσω όταν το φόρτωνες (άσε που είχα γίνει και ρεζίλι στο δρόμο και όση το βλέπανε γελάγανε και εγώ τους έλεγα ότι το έχω ανοίξει για αγωνιστικούς σκοπούς και μετά με κοιτάγανε σαν βλαμμένοι, τέλος πάντων } Η πρώτη εκτίμηση ήτανε ότι είναι από τα ζόρια (στροφές μάλλον) και αποκτήσανε κάποιο τζόγο .
Δύσκολα πείσθηκα ότι αυτά έχουν γίνει από ζόρια, γιατί στην τελική ήμαρτον δηλαδή δεν επιτρέπετε αυτό ,είναι απαράδεκτο να πάρει ο άξονας από στροφές κτλ τι στο καλό από ζάχαρη είναι, σκέφτηκα…και προχώρησα στην αγορά τον ρουλεμάν….
Είμαι στο συνεργείο, ο άξονας κατεβαίνει , τον βάζουνε πάνω στον πάγκο και αρχίζει διαχώριση τον ρουλεμάν από τον άξονα.
Το θέαμα που ακολουθεί στη συνέχεια είναι για τα πανηγύρια : Δεν υπάρχει ίχνος από ρουλεμάν καθώς έχουν διαλύσει τελείως, έχουν σκουριάσει τόσο που έχουν γίνει θρύψαλα, και σαν να μην έφτανε αυτό ο άξονας στον οποίο πατά πάνω το ρουλεμάν έχει κάνη πατουρα!!! Που σημαίνει τι; πέταμα όλος ο άξονας !!!
Και σας ρωτάω ,επιτρέπετε το υλικό που είναι φτιαγμένο ο άξονας να είναι από ένα απλό σίδερο που μεταβάλετε τόσο εύκολα με τα νερά και γενικά με την υγρασία;;
Δεν λέω, σα σκέψη είναι καλή πατέντα τα ρουλεμάν εκεί που είναι αλλά μου βάζεις ρουλεμάν με μια λεπτή τσιμούχα η οποία μόλις ξεραθεί θα πάρει νερά και θα διαλύσει όλο; Ενίσχυσε το, βαλε κάτι ανάλογο μην το αφήνεις έτσι, βαλε ρουλεμάν ποτήρι (για όσους ξέρουν). ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΜΑΞΙ!!! δηλαδή τι πρέπει να κάνω όταν πάω στο βενζινάδικο να το πλύνω από κάτω; Να βάλω σακούλες για να μην βραχύ ;Ε ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ. λίγη ποιότητα παραπάνω δεν βλάπτει ρε Γαλακια
Και δεν μιλάω για το κόστος που έχει φτάσει ψιλά και κάνουν και 15 μέρες για να έρθουν, αυτό είναι άλλο πακέτο, θα μιλήσω άλλη φορά για αυτό.
Τέλος πάντων ελπίζω να μην συμβεί σε κανέναν αυτό που έτυχε σε εμένα γιατί είναι μεγάλο μανίκι και δεν λέει καθόλου.(α ρε γαλάκια με της πατέντες σας) glf - Πεμ 21 Οκτ 2004, 09:27:43 Θέμα δημοσίευσης:
εγώ το έχω αποδεκτεί οτι κάθε 10-20.000 χλμ πρέπει να αλλάζω ρουλεμαν πίσω άξονα για να μην αρχίσει να τρώγεται ο άξονας.... σκουριά δεν είχα ποτέ, απλά... παίρνανε τζόγο τα ρουλεμάν. Svstouk - Πεμ 21 Οκτ 2004, 10:36:29 Θέμα δημοσίευσης:
Γράψε μια επιστολή στην Peugeot Ελλάς και κοινοποίησέ την και στη Γαλλία. tanas500 - Πεμ 21 Οκτ 2004, 13:35:35 Θέμα δημοσίευσης:
Οτι ακριβώς έπαθε ο nasoss το έπαθα και εγώ.Στα 49000Km. Πήγα στο συνεργείο για να αλλάξω τα αμορτισερ και ειδα και τον πίσω άξονα και έφριξα !! Δεν υπήρχε ίχνος ρουλεμάν και ο άξονας σκουριασμένος. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο και συνηθως στον πίσω δεξί τροχό. Τα ρουλεμάν μου τα άλλαξαν απο 20€ το ένα. Παντως το ΄θεμα το γνωρίσουν στην lion hellas. Ronin - Πεμ 21 Οκτ 2004, 15:09:34 Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Γράψε μια επιστολή στην Peugeot Ελλάς και κοινοποίησέ την και στη Γαλλία.
Στέφανε...Λίγο δύσκολο αυτο,γιατι ο άξονας που αναφέρει ο Νάσος μας δεν είναι ο εργοστασιακός του αυτοκινήτου.Είναι μεταχειρισμένο ανταλλακτικό,απο 1600αρι.
Αλλιώς είναι δηλαδή ο άξονας να είναι πάνω στο αυτοκίνητο και να χαλάσει,και αλλιώς το να υπάρχει για κάμποσους μήνες παρατημένος σε κάποιο μαγαζί με ανταλλακτικά και ξαφνικά να τον πάρεις και να τον βάλεις στο αμαξι σου.
Και άν έχει και κάποιο κουσούρι απο κανένα τρακάρισμα,ας τα να πάνε.
Απλά η γκαντεμιά έχει χτυπήσει την πόρτα του Νάσου αυτο τον καιρό.
Κουράγιο φιλαράκι ,και το αμαξάκι θα φτιαχτεί καλύτερο απο πρίν.Είναι άλλωστε σε έμπειρα χέρια...