PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Ένδειξη ζώνης ασφαλείας

206gti - Τετ 20 Οκτ 2004, 15:00:55
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ένδειξη ζώνης ασφαλείας
ξέρετε σε ποιές εκδόσεις υπάρχει αυτή η ένδειξη?
(την είδα στο βιβλίο χρήσης)
Touristas - Πεμ 21 Οκτ 2004, 18:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
Σε λίγο καιρό θα το έχουν όλα !
Για την ώρα έχουν τα Gti και τα CC τις τρέχουσας παραγωγής !
CC-Gio - Παρ 22 Οκτ 2004, 00:01:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μου εχει σπασει τα νευρα αυτη η ενδειξη!!!

Δεν φτανει που σου αναβοσβηνει στο ταμπλο , σου βαραει με ενα εκνευριστικο ηχο , σαν να σου λεει καποιος επι κανενα 4 λεπτο στο αυτι σου '''ΒΑΛΕ ΤΗ ΖΩΝΗ ΡΕ Μ@Λ@Κ@!!!!!''' Laughing
argonaftis - Παρ 22 Οκτ 2004, 08:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

Δεν φτανει που σου αναβοσβηνει στο ταμπλο , σου βαραει με ενα εκνευριστικο ηχο , σαν να σου λεει καποιος επι κανενα 4 λεπτο στο αυτι σου '''ΒΑΛΕ ΤΗ ΖΩΝΗ ΡΕ Μ@Λ@Κ@!!!!!''' Laughing

Smile Σε εμάς δε χτυπάει Wink
shark_zak - Παρ 22 Οκτ 2004, 09:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

ΑΑΑ και εσυ δεν βαζεις εεεεεε.... Silly για να ξερεις οτι χτυπα 4 λεπτα... Idea
307__:)(dimitris) - Παρ 22 Οκτ 2004, 09:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
ουτε στα 307 χτυπαει απλα μενει σταθερα αναμμενο στο καντραν
206gti - Παρ 22 Οκτ 2004, 13:58:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα (gti) δέν ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλό...
Δηλαδή έχει πρόβλημα???

Ηλία εσενα δουλεύει?
-=N4X=- - Παρ 22 Οκτ 2004, 15:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ουτε εμενα εχει κατι τετοιο στο ταμπλο...μηπως ειναι στα 2.0 gti?
Touristas - Παρ 22 Οκτ 2004, 19:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον δεν διαβάσατε τι έγραψα ποιο πάνω!!
Cool Σε όσα 206 δεν ανάβει λαμπάκι για ζώνη απλά δεν έχουν Wink
Τώρα στα 307 απλά μένη αναμένω ενώ στα 307CC χτυπάει για 2 λεπτά περίπου
volvos - Παρ 22 Οκτ 2004, 21:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
ρε αργυρη εχεις ιδεα αν απενεργοποιειται αυτο σε 307cc εχω ενα κολλητο με ενα 1.6 τετοιο και κοντευει να αυτοκτονησει το παιδι με το σφυριγμα καθε πρωι.....
SnakeMJK - Παρ 22 Οκτ 2004, 22:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
άραγε είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί στο δικό μου; γιατί μερικές φορές την ξεχνάω και αναγκάζομαι να την φοράω εν κινήσει.
Touristas - Σαβ 23 Οκτ 2004, 19:00:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι μπορείς να το βγάλεις εκτός !
Τώρα όσα δεν έχουν για 206 πάντα δεν μπορείς να το βάλεις !
volvos - Σαβ 23 Οκτ 2004, 21:43:12
Θέμα δημοσίευσης:
πωςςςςςςςςςςς??????????????????????????
Touristas - Κυρ 24 Οκτ 2004, 11:24:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τι πωωωωωωωωωωωωωωςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς Twisted evil Twisted evil
volvos - Κυρ 24 Οκτ 2004, 16:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
πως γινεται να απενεργοποηθει...στο 307cc
tgi - Πεμ 04 Νοέ 2004, 12:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το tip ειναι για Renault Megane CC!!!
Πιστεύω ότι κάνει για όλα τα αυτοκίνητα!!!!

http://www.cabriault.com/meganecc/tips/beep/index_uk.htm
CC-Gio - Πεμ 04 Νοέ 2004, 13:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
άραγε είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί στο δικό μου; γιατί μερικές φορές την ξεχνάω και αναγκάζομαι να την φοράω εν κινήσει.

Γιατι να το ενεργοποιησεις???????

Ειναι πολυ εκνευριστικο!!! Twisted evil Twisted evil 4 λεπτα (εναμιση τραγουδι) να σου χτυπαει....Ασε που αρχιζει και χτυπαει μετα τα 20χλμ.!!! Mad
argonaftis - Πεμ 04 Νοέ 2004, 16:45:00
Θέμα δημοσίευσης:
206gti έγραψε:
Εμένα (gti) δέν ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλό...
Δηλαδή έχει πρόβλημα???

Ηλία εσενα δουλεύει?

Στέφανε εμείς δεν έχουμε αυτή την ένδειξη.Έχουμε μόνο για ανοιχτές πόρτες
ultra-one - Πεμ 04 Νοέ 2004, 17:11:23
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

Και ΚΑΛΑ κάνει να βαράει και το εννοεί ακριβώς όπως το έχεις πει! Very happy

Τι ζώνη σου πρέπει να τη φοράς παντού και πάντα είτε οδηγείς είτε είσαι επιβάτης και κάθεσαι σε οποιαδήποτε θέση (μπροστά ή πίσω), εκτός αν έχεις τάσεις αυτοκτονίας.

Το να μπεις μέσα σε αυτοκίνητο και να μην βάλεις ζώνη είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΖΟ με το να Γ@@@@@@Σ ξεπέτα χωρίς προφυλακτικό! Shocked
Touristas - Πεμ 04 Νοέ 2004, 17:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
tgi έγραψε:
Αυτο το tip ειναι για Renault Megane CC!!!
Πιστεύω ότι κάνει για όλα τα αυτοκίνητα!!!!

http://www.cabriault.com/meganecc/tips/beep/index_uk.htm
Όπως έγραψα και πιο πάνω δεν χρειάζεται τίποτα έξτρα .
Μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις παραμέτρους του BSI ….
Steve - Πεμ 04 Νοέ 2004, 18:42:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε σαν δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Ίσως όταν πάθετε καμιά χοντράδα ενώ φοράτε ζώνη, τότε θα την βάζετε συνέχεια ακόμα και για τσιγάρα να πάτε στο περίπτερο... Rolling eyes

Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να βγαίνουνε και ολόκληρα How-To για να απενεργοποιηθεί ο θόρυβος αυτός!!! Άντε μη κάνω How-To για να βγαίνει ο ήχος αυτός από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου για να σας σπάει περισσότερο τα νεύρα...

Σοβαρευτείτε λίγο και βάλτε ζώνες... και ας τσαλακωθεί το Gucci φόρεμα... Evil
klain - Παρ 05 Νοέ 2004, 21:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ζώνη rulez! Πάντως πέραν του διαγνωστικού απο όπου λογικά μπορείς να το απενεργοποιήσεις... Δέν μπορείς να πάρεις μια "κομμένη" ζώνη και να την έχεις όλη την ώρα κουμπωμένη; (βλακολύση) Άλλοι πάλι βάζουν την ζώνη πίσω απο την πλάτη τους όλο κι όλο για να μην χτυπάει η ειδοποίηση. Όλα τα λεφτά ένα παλιό mitsubishi αυτόματο που μόλις καθόσουν ερχόταν και η ζώνη στην μάπα σου... Εκνευριστικό όσο τίποτα άλλο... Σώζει ζωές όμως Thumb right
Orgix - Δευ 08 Νοέ 2004, 15:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
Xari eisai poly sostos! o pateras moy doukeyei stis Express Service.Den mporeitai na fantasteite ti blepei kathe mera. i zoni sozei zoes.den katalabaino gia poio logo na mi ti forame.prosopika etsi ematha na odeigao kai den niotho aneta ama mpo se amaksi kai den ti foreso....
ultra-one - Δευ 08 Νοέ 2004, 16:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ φοράω ζώνη ακόμη και αν μπω σε αυτοκίνητο για 20 μέτρα! Cool

Απλά σας αναφέρω ότι σε μια μικρή σύγκρουση με 30χαω μπορεί ΕΥΚΟΛΑ να σκοτωθεί κάποιος είτε χτυπώντας το στήθος στο τιμόνι, είτε τη μάπα του στο παρμπρίζ, είτε ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ κάποιος αερόσακος διότι θα είναι σε λάθος θέση αφού δεν θα τον συγκρατήσει η ζώνη, είτε ΟΛΑ μαζί τα παραπάνω.

Κάντε ένα πείραμα και πείτε μου το αποτέλεσμα.
Βάλτε 2-3 ωμά αυγά πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού και φρενάρετε ΑΠΟΤΟΜΑ με καμιά 50αριά χιλιόμετρα. Η επιβράδυνση θα είναι περίπου 1g και κάτι. (1g - η επιτάχυνση της βαρύτητας).
Σε μια σύγκρουση με "μόνο" 50χιλιόμετρα η επιβράδυνση μπορεί να είναι 35-40g!!
Σκεφτήτε πως θα γίνει και η μάπα (και όχι μόνον) κάποιου που δεν φοράει ζώνη σε ενδεχόμενη σύγκρουση........ Shocked

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΤΕ ΖΩΝΗ! Επίσης ποτέ μην επιτρέψετε σε κανέναν να κάτσει στις πίσω θέσεις χωρίς ζώνη. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΑΣ! Evil
Σε μια σύγκρουση και πάλι με "μόνο" 50χαω ένας επιβάτης που κάθεται στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη και έχοντας βάρος 75κιλά, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επιβράδυνση θα είναι περίπου 40g, τότε στη σύγκρουση θα έχει Crashweight 75x40=3000κιλά (3 ΤΟΝΟΥΣ!) και θα ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ το κάθισμα σας και εσάς μαζί! Και αυτά με "μόνο' 50χαω....... Shocked

Η ασφάλεια των αυτοκινήτων έχει κάνει άλματα την τελευταία δεκαετία (Πολύ γερά αμαξώματα, χιλίαδες αερόσακοι πολλαπλών σταδίων φόρτισης, προεντατήρες και load limiters στις ζώνες) αλλά ακόμη και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο είναι ΚΙΝΗΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ εάν δεν φοράει κάποιος ζώνη και εμπλακεί σε ατύχημα διότι για να δουλέψουν σωστά όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός αυτοκινήτου οι επιβάτες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Είμαι ίσως πολύ γραφικός αλλά θέλω να καταλάβετε πόσο σοβαρό ζήτημα είναι να φοράτε παντού και πάντοτε τη ζώνη σας.

Περιμένω τα σχόλιά σας.
Steve - Δευ 08 Νοέ 2004, 21:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τί σχόλια ρε ψηλέ? Ευτυχώς που είπες τα πράγματα με το όνομα τους... δεν ήθελα να τα παρουσιάσω και εγώ έτσι αλλά με πρόλαβες Sad
206gti - Τρι 09 Νοέ 2004, 11:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο ρε Χάρη!
Πές τα!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες