PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Μόλις κλείνω τη μουσική, ακούγεται 'ΓΝΤΟΥΠ'!

ΣΦΗΝΑΣ! - Τετ 13 Οκτ 2004, 22:31:13
Θέμα δημοσίευσης: Μόλις κλείνω τη μουσική, ακούγεται 'ΓΝΤΟΥΠ'!
Exclamation μόλις ρε πιαδια κλείνω την μοναδα, ακουγεται ενα δυνατο σχετικα ντουπ απο το sub κια τα ηχεία, το οποιο με ενοχλει και με φοβιζει ιδιαιτερα. μήπως ξέρετε τι είναι αυτο το πραγμα?
volvos - Τετ 13 Οκτ 2004, 22:34:31
Θέμα δημοσίευσης:
κλασικο προβλημα......
πηγαινε πισω στον ηχεια σου γρηγοοοοορα....

αν θυμαμαι καλα απο το δικο μου νοοοοοοοομιζω οτι ειναι η γειωση του ενισχυτη
ΣΦΗΝΑΣ! - Τετ 13 Οκτ 2004, 23:16:28
Θέμα δημοσίευσης: νομιζω οτι το εχω κανει αυτο
φίλε μου αυτο θυμαμαι οτι το εχουμε κανει. έχουμε γειώσει τους ενισχυτές σε μια βίδα κάτω απο τα πίσω καθίσματα. Μήπως είναι κατι άλλο? Rolling eyes Confused
netblaster - Πεμ 14 Οκτ 2004, 12:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Aυτο το προβλημα το εχει ενα παλιο ηχοσυστημα που εχω σπιτι!!! Οταν το κλεινω ακουγεται αυτος ο θορυβος!!! Ο θορυβος σημαινει οτι απο καπου περναει ρευμα (υπαρχει μικρη διαρροη απο καπου) μολις το κλεινεις και φτανει στα ηχεια ως ηχος!!! Ισως να προερχεται απο καποια γειωση ή μονωση!!! Wink
kanelj - Πεμ 14 Οκτ 2004, 12:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι τιποτα σοβαρο!
μην φοβασαι!και μενα ετσι κανει και ειναι λογικο (το τσεκαρα!)
μηπως εχεις 2 ενισχυτες?
volvos - Πεμ 14 Οκτ 2004, 22:06:15
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι πολλα τα χρονια δεν θυμαμαι........
δεν δοκιμαζεις να αλλαξεις τη γειωση και να το πιασεις σε αλλη βιδα?
volvos - Δευ 18 Οκτ 2004, 21:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
φλασσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

μολις τωρα θυμηθηκα οτι πρεπει να ειχα καψει την γειωση της προενισχυσης του ραδιοκασσετοφωνου μου και εκανε το γκντουυυυπ
gianic - Τρι 19 Οκτ 2004, 03:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
πιθανοτατα να να χει καταστραφει η γειωση του προενισχυτη οπως εγινε και στο δικο μου προ ολιγον ημερων. δεν ειναι τιποτα. ο τεχνικος μου πε πως καμια φορα ο ενισχυτης χρησιμοποιει τη γειωση του προενισχυτη και η γειωση καπουτ .
MEMsound - Τετ 20 Οκτ 2004, 10:18:24
Θέμα δημοσίευσης:
καποια απο τις γειωσεις εχει καει.
πολυ πιθανο να ειναι απο καποιο rca, αν πχ πηγες να συνδεσεις τα rca στο r/cd ενω αυτο ηταν αναμμενο.
επισης πολλοι ενισχυτες εχουν γειωμενο το σασι τους (πχ οι em-phaser) που σημαινει οτι δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να ερχονται σε επαφη οι ενισχυτες με μεταλλικα μέρη του αμαξωματος (πχ να ειναι βιδωμενοι σε πλατη καθισματος κλπ κλπ). αυτο πιθανον να σου προκαλει φορυβο στα ηχεια καθως και τα "ντουπ". Wink
volvos - Τετ 20 Οκτ 2004, 16:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
α. ελεγξε ξανα γειωση ενισχυτη και δοκιμασε αλλη βιδα
β.πηγαινε εκει που αγορασες το ραδιοσιντι να το ελεγξουν.
αν ειναι το μαμα πετα το...
μην το αφηνεις ετσι θα καψεις τα τουιτερ πιθανοτατα αν σε νοιαζει
ΣΦΗΝΑΣ! - Πεμ 11 Νοέ 2004, 02:13:47
Θέμα δημοσίευσης:
οχι ρε το έψαξα.ειναι λογικο αυτο λενε ολοι γιατι κλεινει πρωτα η μονάδα μπροστα και μετα οι ενισχυτες με αποτέλεσμα να εχω επιστροφή ρευματος στα ηχεια (με βαση την σχολη μου αυτο ειναι ρεύμα εξ επαγωγης που δημιουργειται στους αναλογικούς ενισχυτές και εφόσον δεν βρισκει άλλη δίοδο διαφυγής καταναλώνεται στις αντιστάσεις των ηχείων! Idea Idea Idea Idea ) ( ελπίζω να μην είπα μ@@κ@@ια!!!) Shocked Shocked
volvos - Παρ 12 Νοέ 2004, 00:03:18
Θέμα δημοσίευσης:
η διοδιος αυτη ειναι η ΓΕΙΩΣΗ αρα επιγοντως δοκιμασε σε αλλα σημεια γειωση.... η κατι πιο απλο παρε εξωτερικη γειωση π.χ καλωδιο απο εδαφος και συνεδεσε το με την υπαρχουσα γειωση ωστε το ρευμα να βρισκει διαφυγη στο εδαφος...αν και τοτε το κανει......
ΣΦΗΝΑΣ! - Παρ 12 Νοέ 2004, 00:35:05
Θέμα δημοσίευσης:
στην προκειμένη περίπτωση (ενός αυτοκινήτου) η αντισταση γειωσης δεν γίνεται να είναι μικρότερη απο την αντίσταση του ηχειου. Γι'αυτο το ρευμα παει στο ηχειο (αν οχι ολο το περισσοτερο) και ετσι ακουγεται αυτος ο θόρυβος. ( τι ειπα πάλι ο π@@στ@@ης!!!!!) Shocked Shocked Shocked Shocked
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Δευ 17 Ιούλ 2006, 21:36:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα ολοκλήρωσα και εγώ την εγκατάσταση του ενισχυτή με την βοήθεια των παιδιών απο την Ηχοκίνηση.

Δυστυχώς όμως πέρα από το γντουπ που κάνει όταν κλείνει, το κάνει και όταν αλλάζω σταθμό στο ραδιόφωνο και επιπλέον οταν χαμηλώνω τελείως την ένταση ακούγεται ένα συνεχές βουητό από τα ηχεία.
Όταν χαμηλώνω την ένταση του ενισχυτή το βουητό δεν ακούγεται αλλά τότε δεν εχει και νόημα η ύπαρξη του ενισχ. αφού παίζει όπως και πριν.

Τα RCA και το καλώδιο ρεύματος δεν έρχονται καθόλου σε επαφή μιας και είναι περασμένα το καθένα από μια πλευρά του αυτοκινήτου.

Τα παιδιά στην Ηχοκίνηση μου είπαν ότι ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα ο ενισχυτής.

Πριν τον ξυλώσω και τον στείλω για έλεγχο έχει κάποιος να προτείνει κάτι μήπως και??????????
MEMsound - Τρι 18 Ιούλ 2006, 00:35:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν τον στείλεις για δοκιμή θα τον δοκιμάσουμε και σε άλλο αυτοκίνητο.
Την Πέμπτη στην Λέσχη...

πάρε με τηλ να σου πω Wink
Γείωση έβαλες πάνω στην μπαταρία ή στο σασί?
(δυστυχώς η ηχοκίνηση έχει την κακιά συνήθεια να γειώνει στο σασί....)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 18 Ιούλ 2006, 10:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
Την γείωση την έβαλα εγώ πάνω στο σασί.
Συγκεκριμένα, έτριψα ένα κομματι για να φύγει το χρώμα και έβαλα τη γείωση.
MEMsound - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:16:15
Θέμα δημοσίευσης:
γκουχ...
γκουχ...
ο λαιμός μου...
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

ε τώρα τι να σου πω δηλαδή???????
MEMsound - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
πες μου ότι βίδωσατε και τον ενισχυτή με λαμαρινόβιδες πάνω σε κάνα κάθισμα ή άλλη λαμαρίνα....????? W00t Stunned
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:25:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω και εγώ τώρα? Rolling eyes Embarassed
Εκτος της μπαταρίας, που αλλού μπορώ να το τοποθετήσω ωστε να κάνω μια δοκιμή? Question
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ενισχυτής είναι κάθεται πάνω στη μοκέτα και δεν πρόκειται να βιδωθει.

Και να εξηγήσω, στην ηχοκίνηση πήγα για να συνδέσουν τα ηχεία, αφού δεν ήθελα να μπλέξω με τα πυκνωτάκια, το ρεύμα και γενικά να κάνουν ένα έλεγχο.

Στο θέμα ενισχυτή είμαι ημιμαθής και δεν με εμπιστεύομαι Confused
MEMsound - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
έχει ακούσει για "βρόνχους"?
βρόνχος είναι κάθε σημείο όπου "διακλαδίζετε" το ρεύμα.

το κακό με την γείωση πάνω στο σασί είναι ότι από το σημείο εκείνο μέχρι την μπαταρία γειώνουν άπειρα ακόμα πράγματα....

επίσης άν ο ενισχυτής σου έχει μεταλλικό σασί και τον έχει βιδωμένο πάνω σε λαμαρίνα ενδεχομένος περνάει θόρυβος και από εκεί.

Η "ήσυχη" υλοποίηση είναι η εξής:
1ον Καλώδιο χοντρό μέχρι την μπαταρία και για το + και για το -
2ον Βίδωμα του ενισχυτή σε ένα κομμάτι ξύλο και μετά βίδωμα του ξύλου στην λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

όλα τα άλλα είναι απλά προχειροδουλειές για μείωση του κόστους ή του χρόνου ασχολίας με το αντικείμενο...

Ορισμένοι βάζουν φίλτρο (πηνίο ουσιαστικά) για θόρυβο στην τροφοδοσία του ενισχυτή αλλά εμένα σε όσα αυτοκίνητα έχω φτιάξει κατά καιρούς δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ... Wink
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 18 Ιούλ 2006, 11:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Μία τελευταία ερώτηση και τα υπόλοιπα στη λέσχη.

Όταν λες καλώδιο χοντρό μέχρι την μπαταρία και στο συν και στο πλήν εννοείς την γείωση? Και πως γίνεται να μπαίνει και στους δύο πόλους?
MEMsound - Τρι 18 Ιούλ 2006, 12:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
Dizzy2 εννοώ 2 καλώδια...
ένα κατά προτίμηση κόκκινο για το + και
ένα κατά προτίμηση μαυρο για το -

ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4249&start=20&postdays=0&postorder=asc&highlight=
καθώς και σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ποστ.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=61547#61547
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Τρι 18 Ιούλ 2006, 22:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνοντας στο διαδικτυο βρήκα στο caraudioforum πιθανές αιτίες
για το βουητό.
Το κείμενο είναι το εξής:

πιθανές αιτίες παραγωγής τέτοιων παράσιτων είναι
-καλώδια σήματος κακής ποιότητας (η μη θωρακισμένα)
-καλώδια σήματος κοντά σε καλώδια ρεύματος είτε του ενισχυτή είτε του αυτοκίνητου(πχ αντλίας βενζίνης)
-γειώσεις, το πιο βάρβαρο απο όλα ,σου έρχεται απο εκεί που δεν το περιμένεις.
ενδεχομένως η έξοδος της πηγής σου να μην είναι γειωμένη στο σασί της ,όποτε το δοκιμάζεις με ένα καλωδιακή ,ενώνοντας το σασί με τον εξωτερικό αγωγό του καλωδίου.
δοκίμασε να βγάλεις την κεραία, η ύπαρξη πολλών γειώσεων καμία φορά δημιουργεί πρόβλημα.
άλλαξε θέση στη γείωση του ενισχυτή, η ύπαρξη έστω και μικρής αντίστασης μεταξύ της γείωσης του ενισχυτή και της πηγής μπορεί να δημιουργήσει παράσιτα.
γενικά τα καλώδια πρέπει να εφαρμόζουν πολύ καλά σε όλα τα σημεία.
(αν το βρεις παίξε και ένα joker, είναι να μην σου τύχει).
αν τα παραπάνω αποτύχουν, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον ενισχυτή σου προετοιμάσου ψυχολογικά να κανείς ακροβατικά με ένα καλώδιο σε όλο το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα ,εκτός αν είσαι πολύ τυχερός.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο
plaketokofths - Τρι 02 Ιαν 2007, 17:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το γντουπ που αναφέρθηκε αρχικά ωφείλεται καθαρά σε επαγωγικά ρεύματα λόγω πηνίων του ενισχυτή. (πληροφοριακά μιας κι εχει περάσει καιρός απο το ποστ
ΣΦΗΝΑΣ! - Τετ 10 Ιαν 2007, 09:44:10
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, ποτέ δεν περίμενα ένα post που θα άνοιγα πριν ΄τοσο καιρό, θα ξαναρχόταν τώρα στην επιφάνεια..!!1 Laughing
Έπειτα απο αρκετές αλλαγές που έκανα στο ηχοσύστημά μου, κατάλαβα ότι για αυτούς τους θορύβους που ανέφερα στην αρχή, υπαίτιοι, είναι αρκετοί παράγοντες. Μερικοί απο αυτούς τους παράγοντες, είναι οι εξής:

1.Επαγωγικά παραμένοντα ρεύματα απο τα τροφοδοτικά των ενισχυτών. (κακή ποιότητα των ενισχυτών)
2.Χωρητικά ρεύματα αιχμής που παραμένουν στους πυκνωτές των ενισχυτών(κακή ποιότητα ενισχυτών ή αρκετά ταλεπορημένοι και ίσως αναμένοι πυκνωτές, άρα ταλαιπορημένοι ενισχυτές)
2.Άσχημες γειώσεις. (Λεπτά καλώδια γειώσεων ή μεγάλο μήκος καλωδίου γείωσης ή πολλές γειώσεις σε ένα σημείο του αμαξιού ή όχι πολύ αγώγιμο το σημείο επαφής των γειώσεων του αυτοκινήτου.
3.Παράσιτα δημιουργούμενα απο τα rca που καταλήγουν στους ενισχυτές (κακή ποιότητα των rca ή και του δυναμομού! Αυτό εξαλείφεται με την τοποθέτηση αντιπαρασιτικών φίλτρων)

Ελπίζω να μοήθησα μέσα απο αυτό το θέμα.
Καλά ηχοσυστήματα σε όλους! Clapping
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες