Γιωργος77 έγραψε: |
Τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι στο εξωτερικό για δουλειά. Συγκεκριμένα βρίσκομαι στη Γαλλια κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και φυσικά έφερα το Πεζάκι μου πίσω στη χώρα που γεννήθηκε.
Όλο αυτό τον καιρό είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω οτι παρόλο που εμείς έχουμε μια εξιδανικευμένη εικόνα για την οδηγική συμπεριφορα των Ευρωπαίων (τουλάχιστον εγω ετσι;) στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα βλέπω καθημερινά, παρα πολλες φορες επικινδυνα έως ηλίθια προσπεράσματα, παραβιάσεις λωρίδων, στροφές χωρίς προειδοποίηση, σταμάτημα - ξεκίνημα χωρίς φλάς κλπ. Επίσης καβάλημα πεζοδρομίου με άπειρη φόρα , καβάλημα διαχωριστικής νησίδας, κλπ. και τελικά έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι όταν δεν αισθάνονται τον μπάτσο να καιροφυλακτεί, επιδίδονται σε οποιαδήποτε Μ....κια τους έρθει στον εγκέφαλο. Τελικά μήπως δεν πρέπει να κατηγορούμε τους Έλληνες για την οδήγηση τους; Μήπως μόνοι μας έχουμε φτιάξει αυτή τη φήμη; Εγώ τους βρίσκω πολυ καλύτερους από τους Γάλλους πάντως! Βέβαια για να λέμε και την άλλη όψη του νομίσματος, εδω υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία των οδηγών σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα όταν περνάει πεζός σταματάνε όλοι, όταν έρχεται ασθενοφόρο ξέρουν πώς να κάνουν στην άκρη κλπ. Μηπως τελικά απλά μου λείπει η Ελλαδάρα μας; Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία; Περιμένω σχόλια. |
Makis77 έγραψε: |
Μια ερώτηση:
Πόσο καλύτερα κρατάει το 206 στην ευρωπαϊκή άσφαλτο; Στη Γερμανία έτυχε να είμαι επιβάτης σε BMW 320 σε δρόμο με στροφές και βροχή. Νόμιζα ότι έχει κόλλα ο δρόμος. |