PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - 206 "εναντίον" 106 rallye !!

peugeot206cc - Πεμ 26 Σεπ 2002, 15:47:07
Θέμα δημοσίευσης: 206 "εναντίον" 106 rallye !!
Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως τόσοι τρελλαμένοι εδω μέσα επέλεξαν το 206 1.6 16v αντί για το 106 rallye. Θεωρούσα πάντα τα καλύτερα αυτοκίνητα τα Peugeot γιατί αυτό που με ενδιέφερε πάνω από όλα ήταν να στρίβουν καλά. Τα τελευταία προϊόντα της Peugeot αρχίζουν νομίζω να χάνουν αυτό τον χαρακτήρα. Το 307 θεωρείται αδιάφορο σε σχέση με το 306, το 206 όχι αντίστοιχο του 205 (για να μην πω του 106) και το 107 φαίνεται να έχει ψηλά το κέντρο βάρους του.
Με δεδομένο λοιπόν ότι πολλοί από εσάς ψάχνεστε με αναρτήσεις και πιέσεις ελαστικών μου κάνει εντύπωση πως επιλέξατε το 206 και όχι το 106.
Φυσικά δεν περιμένω να ακούσω τους προφανείς λόγους :
Εμφάνιση-παθητική ασφάλεια-καινουργια τεχνολογία
αλλά περιμένω να ακούσω από εσάς που γνωρίζεται, πόσο απέχει το ένα αυτοκίνητο από το άλλο όσο αφορά την οδική συμπεριφορά ;

Με τις πόρτες και ευτυχώς σπάνια με το πίσω παμπριζ.
Sidobre - Πεμ 26 Σεπ 2002, 16:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου απαντήσω μια και ξέρω καλά και τα δύο αυτοκίνητα.

Οι λόγοι που επέλεξα το 206 είναι αρκετοί, αν και ακόμα σκέφτομαι το rallye.

To Rallye είναι πιο σπαρτιάτικο σαν αυτοκίνητο. Η χαρά του γρήγορου οδηγού που ψάχνει κάτι παραπάνω από αυτοκίνητο. Ενα μικρό αυτοκίνητο πόλης, θα το χαρακτήριζα, με καρδιά ενός αγωνιστικού.

Οπως θα έβλεπες ένα Mitsubishi και θα έλεγες ότι αυτό το αυτοκίνητο το μόνο που θέλει είναι ένα roll cage έτσι και το Rallye είναι ένα έτοιμο αυτοκίνητο για αναβάσεις.

Ομως υστερεί σε κάποια πραγματάκια σε σχέση με το 206 που τα βλέπεις μόνο μεγαλώνοντας!

Η επιλογή μου έγινε την ώρα που άκουσα ότι το 206 θα κυκλοφορούσε με τον 16v κινητήρα παρόμοιο με αυτό του rallye.

Οκ ίσως να περίμενα κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι, αλλά αποζημιώθηκα από αυτά που δεν περίμενα.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, περίμενα να έχει τα κρατήματα του Rallye, την σφιχτή του δηλαδή ανάρτηση, τα ξεσπάσματα του κινητήρα και την δυνατή του καρδιά σε όλο το φάσμα των στροφών και πάνω απ'όλα περίμενα αυτόν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που έχει ένα Rallye.

Το 206 δεν είχε όλα τα παραπάνω στην κλίμακα που περίμενα, αλλά παραμένει ένα αυτοκίνητο δυνατό, που στρίβει ωραία και πολύ πάνω από τον ανταγωνισμό, που το μόνο που υστερεί είναι στις χαμηλο-μεσαίες στροφές του κινητήρα που το rallye δίνει απλόχαιρα γκάζι στο "αφεντικό" του. Ποτέ δεν με προβλημάτισε στις στροφές παρ'ότι γέρνει λίγο και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να το μάθω πρώτα λίγο, πρωτού μπώ με λύσα μέσα σε μια στροφή και το πιέσω οριακά, αφού τα όριά του ακόμα και τώρα είναι ανεξάντλητα. Με λίγα λόγια σε φοβίζει λίγο, αλλά στην ουσία είναι ένα δυνατό όπλο για αυτόν που το ξέρει.

Αυτό που με χαροποίεισε ήταν ότι διατηρούσε όλη την Γαλλική φιλοσοφία και το παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. Η άνεση και η "πολυτέλεια" δεν είχαν εξαλήψει αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ.

Η εκπλήξεις ήρθαν από την πρώτη επαφή. Η θέση οδήγησης είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με το Rallye, μια θέση που πραγματικά σε "αγγαλιάζει".

Η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά είναι λίγο καλύτερα και η ασφάλεια είναι σαφώς ανώτερη.

Σχεδιαστικά είναι πολύ πιο μοντέρνο και αισθητικά πιο "πλήρες".

Το κυριότερο: δεν θα σε κουράσει ποτέ να οδηγάς (πολιτισμένο), όπως δεν θα σε κουράσει ποτέ να το κοιτάζεις.

Εχει τελικά ένα χαρακτήρα αυτό το αυτοκίνητο, ένα κάτι.
Σε συνδυασμό με την ψυχή που έχουν όλα τα Γαλλικά, το σύνολό του το κάνει ένα ζωντανό οργανισμό!

Από την άλλη, τέλος, θεώρησα ότι αν του λείπει κάτι (σκληρότερη ανάρτηση κτλ.) θα είμουν (και είμαι) διαθέσιμος να του την προσφέρω.

Στην τελική, τα έχουμε μετρήσει πολλές φορές τα αυτοκίνητα (Rallye vs 206) με τον αδερφό μου (που έχει Rallye) και δεν διαφέρουν τόσο πολύ όσο μερικοί νομίζουν!
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 18:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίο topic!!!!

Λοιπόν προσωπικά πιστεύω ότι το 206/1600/16V διαφέρει αρκετά από το 106rallye και gti... Το αναλύω ως εξής:

Το 206 είναι ακριβώς ότι λέει η διαφήμιση με τον Iνδό...δηλαδή ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα, σύγχρονο, με πολλές αρετές σε όλους τους τομείς που έλκει τα βλέμματα...ακόμη και μετά από τόσα χρόνια στην παραγωγή. Συγκεκριμένα το 206/1600/16V είναι μία απο τα ίδια αλλά με σπορ χαρακτήρα όχι rallye όμως....Προσωπικά θα σύγκρινα το 1600XS με το 106XSi....παρόλο που ήταν 1400

Το 106/1600/16V από την άλλη είναι το αυτοκίνητο πρότυπο σε όλους τους τομείς οδήγησης και συμπεριφοράς. Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι κάτι σαν το mini cooper...δηλ ανεκτίμητης αξίας συναισθηματικής αλλά και αξίας προτύπου....
Για μένα το 106 είναι το αυτοκίνητο εκείνο που θα περάσει δίπλα μου σφαίρα...δεν θα το πάρω είδηση και από μέσα μου θα αναλογιστώ...το εξής:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!!! ΣΑΥΡΟΝΙ και ΤΑ ΧΩΝΕΙ!!!!!

Τι άποψη έχει όμως ο γνωστός βελτιωτής ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΡΑΣΟΥΛΗΣ (Powerboost) για το ίδιο θέμα?
Σαν την μηχανή και το στήσιμο του 106/1600 κανένα κύριοι!!! Οτι και αν κάνετε στο 206/1600 ποτέ δεν θα φτάσετε το 106 και τις βελτιώσεις του. Στην ερώτηση πως αξίζει να βελτιωθεί μηχανικά ένα 206, 1100 ή 1400?....
Με μηχανή από 206/1600 ή με μηχανή από το 106/1600....?
Απαντάει απλά...φυσικά με την μηχανή του 106....

Wink Wink Wink Wink
DimiP - Παρ 27 Σεπ 2002, 00:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΩΡΑ εγω τι να πω; ο sidobre με καλυπτει απολυτα στο θεμα αισθητικης και εξοπλισμου. βεβαια εγω δεν περιμενα αρκετα να παρω το 16v αλλα επεσα με τα μουτρα στο 8v που τοτε σας πληροφορω μου φαινοταν και πολυ!!!!

Παντα τα rallye και περισσοτερο τα ομορφα μαυρα 106 gti με κανουν να στριψω το κεφαλι, αλλα και το 206 αποτελει την πρωτη ερωμενη!!!

οπα! τι ειπα τωρα;;;; Embarassed Embarassed
καλα μη βαρατε , τελειωσα.
Tomcat - Παρ 27 Σεπ 2002, 01:10:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το topic πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει μια σκέψη και ένα δίλλημα όλων των κατόχων πεζό που έχουν μέσα τους το μικρόβιο της βελτίωσης!Πλέον τα Rallye και λιγότερο το Gti έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους πρότυπο ζωής για τους κατόχους τους .Τέτοια εργαλεία έχουν γίνει σύμβολα νεανικής τρέλας , νεανικής αντίδρασης , επανάστασης.Πολλές είναι οι φορές που κάποιος πιτσιρικάς αγοράζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο με σκοπό να βρει ένα νοήμα στη ζωή του.Συμφωνώ απόλυτα με τον Vini που είπε ότι πρέπει να περιμένουμε σε λίγα χρόνια αυτο το αμάξι να είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας για τους κατόχους του.Για την ακρίβεια πιστεύω πως η αίσθηση ενός τέτοιο αμαξίου θα εξελιχθεί σε κάτι αντίστοιχο με την Harley Davidson στην αμερική , έκφραση τρόπου ζωής (Life in Danger, Out of limits κ.α) Τώρα σε σχέση με το 206 έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και αυτό είναι λογικό αφου το κοινό στο οποίο προσανατολίζονται τα δύο αμάξια είναι εντελώς διαφορετικό.Το Rallye προσανατολίζεται στον νέο που δεν μπορεί να ξοδέψει πάρα πολλά για να ζήσει κάποιες οδηγικές συγκινήσεις , που δεν ενδιαφέρεται για το αν το αμάξι του θα έχει air condition , ηλ. παράθυρα κ.α .Απευθύνεται στα άτομα που θέλουν να ζουν τον δρόμο.Από την άλλη το 206 γενικά απευθύνεται σε άτομα που θέλουν και την άνεση στην ζωή τους , γι'αυτό η όλη φιλοσοφία ανάπτυξης του αυτοκινήτου βασίζεται στις αρχές της εργονομίας και της ασφάλειας χωρίς υπερβολές όμως .Πρωσοπικά πιστεύω ότι στην οδήγηση η άνεση που σου προσφέρει το αυτοκινήτο είναι απαραίτητη παράμετρος και βέβαια αν αυτή συνοδεύεται με τις δέουσες επιδόσεις τότε αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό!Όποτε συμπερασματικά αναφέρω ότι οι κάτοχοι 1600 και άνω 206 είναι ιδιαίτερα τυχεροι, τι να πουμε και εμείς οι υπόλοιποι! "Τουλάχιστον έχουμε air condition"

Γι'αυτο απανταχού 1100-1400 αρηδες ξεσηκωθείτε γυρίστε μάντρες μαντριά και στάβλους .Αρπάξτε τους εναπομήναντες κινητήρες Rallye με τα συναφή ζιμπράγαλα και τιμωρείστε τους άπιστους 1600αρηδες!!!

Πάντως το δίλλειμμα είναι απόλυτα κατανοητό!
KASFIKIS NIKOS - Παρ 27 Σεπ 2002, 07:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Γι αυτο αγοραζετε και τα δυο και ξενοιαζετε. :D :D :D :D
overgr - Παρ 27 Σεπ 2002, 07:44:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Γι αυτο αγοραζετε και τα δυο και ξενοιαζετε.

Ωραίος ο Χασάν!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
pezomania - Παρ 27 Σεπ 2002, 07:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν!

Όταν έψαχνα γι αμάξι και πήγα στην peugeot, πήγενα για το rallye!! To είχε στην έκθεση να κάθετε αγέροχο και εγώ το κοίταγα με θαυμασμό. Μόλις άνοιξα την πόρτα, σε μερικά δλτ την έκλεισα απογοϋτευμένος! Το 206 ήταν και είναι ένα αμάξι που στα έδεινε όλα πλην δύναμης! Το 1600 16v είναι ένα ολοκληρωμένο μικρό αμάξι!! Και στο δρόμο; Οι διαφορές με τα rallye δεν είναι μεγάλες Wink Άρα το ερώτημα είναι αυτοί που πέρνουν τα 106 gti γιατί δεν παίρνουν 206 Question Rolling eyes
KASFIKIS NIKOS - Παρ 27 Σεπ 2002, 08:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίος ο Χασάν!!!

Γιατι ; Αδικο εχω..
pugsang - Παρ 27 Σεπ 2002, 08:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Το 206 ήταν και είναι ένα αμάξι που στα έδεινε όλα πλην δύναμης! Το 1600 16v είναι ένα ολοκληρωμένο μικρό αμάξι!! Και στο δρόμο; Οι διαφορές με τα rallye δεν είναι μεγάλες Wink Άρα το ερώτημα είναι αυτοί που πέρνουν τα 106 gti γιατί δεν παίρνουν 206 Question Rolling eyes

Νομίζω πως απάντησες ηδη αγαπητε φίλε αν και το gti ειναι αλλο καπέλο.Αυτοι που το περνουν θελουν δερματινα καθίσματα και το !$@$%%$ το ABS που δεν σ αφηνει στήσεις το αμάξι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Οι διαφορές δεν ειναι μεγάλες ομως υπάρχουν.Περα απο αυτό θεωρώ το rallye πιο fun to drive.Εσυ έκλεισες την πορτα του 106 μεσα σε λιγα sec εγω εκανα το ιδιο με την πορτα του 206.

Αλλωστε η επιλογη αυτοκινήτου είναι καθαρα προσωπική υπόθεση.
Για μερικούς ειναι θέμα λογικής για άλλους είναι ζήτημα πάθους και έρωτα.
Εγω ήμουν παντα τρελλαμένος με το rallye αυτό πήρα.Δεν ξερω αν θα ημουν το ιδιο χαρούμενος αν αλλαζα τελευταία στιγμή την επιλογή μου και καθε πρωι γυρναγα το διακόπτη σε κατι που παντα θα ηθελα να λέγεται και να είναι rallye.Εσυ ξετρελλάθηκες με το 206.ΟΚ αυτο σου εκανε κλικ.Πως σου εκανε κλικ μια γυναίκα και την παντρεύτηκες?Ενα τέτοιο πράγμα ειναι και η επιλογή αυτοκινήτου!Το ζήτμα απντα ειναι να εισαι χαρούμενος και ικονοποιημένος με αυτό που οδηγάς!Απο εκει και πέρα......

Παντα φιλικά και ελπίζοντας να μην παρεξηγηθούν τα ανωτέρω

Μάκης[/b]
peugeot206cc - Παρ 27 Σεπ 2002, 08:37:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωρίζεται ότι το Rallye δεν έχει γέφυρα και ότι τα ψαλίδια στηρίζονται στο σασί; Αυτό από μόνο του δείχνει τη διαφορετική φιλοσοφία της κατασκεύης.
Ακαμψία εις βάρος άνεσης κτλ. Σκεφτείτε να βρείτε σε κανένα πεζοδρόμιο με το Rallye.
Το είχα πάρει καινούργιο τον Φεβρουάριο και μετά από 3 μήνες μου το έκλεψαν. Πίκρα !!! Evil
Δεν το ξαναπήρα γιατί παντού μου είπαν ότι είναι το νούμερο ένα στις κλοπές.
Γι' αυτό σας ρωτάω για να δώ τις διαφορές που θα έχει το CC σε σχέση με το Rallye. Εντάξει καμία σχέση θα μου πείτε... Το CC είναι χειρότερο και από τα δικά σας (λόγω βάρους και ακαμψίας) αλλά προσπαθώ να πάρω μία γεύση.

Ας ελπίσουμε ότι το RC Θα είναι αντάξιο του Rallye.
ΑΑΑ!! και μια που το ανέφερα. Πως θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους με 40άρι προφίλ ; Αυτό θα είναι πρόβλημα. Στην Ελλάδα πρέπει να έρθει με 16άρα ζάντα νομίζω.
peugeot206cc - Παρ 27 Σεπ 2002, 08:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Vini δυστυχώς και δεν ξέρω γιατί αλλά πιστεύω ότι θα χαθεί και αυτό μέσα στο χρόνο. Δες 205 GTi.
Και ξέρω τι θα μου πείς. Ότι το 205 ήταν ακριβό στην Ελλάδα λόγω κυβικών.
Ναι αλλά τώρα είναι φτυνό. Δεν είναι κανένα club για το 205...
Που εάν θές την άποψη μου το θεωρώ καλύτερο από το Rallye (αναφέρομαι βέβαια στο 1.9)
Miltellas - Σαβ 28 Σεπ 2002, 05:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
Με εκπλήσσει το γεγονός που θέλει τους διάφορους επαγγελματίες του χώρου να κρίνουν τα πράγματα από την ψυχρή επαγγελματική τους πλευρά.
Γιατί ο επαγγελματίας κος τάδε λέει ότι το καλύτερο στήσιμο το δίνει το Rallye και ο καλύτερος 1600 είναι του Rallye; Μα φυσικά, γιατί αυτός έχει φτιάξει άπειρα Rallye, τα έχει κάνει τραίνα και τα έχει βελτιώσει σε χχχ ιπποδυνάμεις. Για κανέναν άλλον ευσταθή λόγο.

Το 206 έχει σαφώς πιο άκαμπτο πλαίσιο. Βάλτε μπάρα θόλων, την διαφορά ελάχιστοι θα την καταλάβουν. Βάλτε στο Rallye μπάρα θόλων, την διαφορά σχεδόν όλοι θα την καταλάβουν. Και το Rallye να φανταστείτε ότι θεωρείται αυγκριτικά με τον ανταγωνισμό άκαμπτο.

Το Rallye έχει τα ψαλίδια στο σασί. Κόστος κύριοι, τίποτα άλλο. Και το 206 WRC γέφυρα έχει, δεν του βίδωσαν τα ψαλίδια στο σασί!

Ο κινητήρας του Rallye είναι καλύτερος. Με ποιό κριτήριο;
Επειδή φτιάχνεται ευκολότερα; Μέχρι πότε;
Επειδή είναι ελαφρώς δυνατότερος και ψηλόστροφος; Μα ο κινητήρας του 206 βγάζει ιπποδύναμη 1000 στροφές πιο κάτω και έχει ροπή παντού! Αυτό κι αν είναι εξέλιξη. Και για βελτίωση; Αναμείνατε! Ήδη έσκασαν τα πρώτα νέα...

Φαντάζεστε ένα 206 με κινητήρα Rallye; Καλή φάση, αν και δεν πρόκειται ποτέ να πηγαίνει σαν Rallye...
Φανταστείτε τώρα, ένα 106 με κινητήρα 206 1.6 16V! Να ροπιάζει από 1500 στροφές και από τις 2500σαλ μέχρι τις 6500σαλ να σκοτώνει!
Εδώ με 206 16V κυνηγάς από κοντά τα Rallye, με σασμάν από Rallye πώς φαντάζεστε να πηγαίνει το 206; Από τις 2000σαλ στον κόφτη σε χρόνο DT.
Πεζομανιακέ τί λες;

Απλά, η Peugeot χρησιμοποίησε, πλαίσιο κορυφή, αναρτήσεις κορυφή και κινητήρα κορυφή. Τα προσάρμοσε σε μία εμπορική φόρμουλα και μας τα σερβίρισε. Ο δρόμος για τους βελτιωτές είναι και παραμένει ανοιχτός στους παλαβούς. Και οι λογικότεροι μπορούν να απολαμβάνουν!

Τί σημαίνουν όλα αυτά;
Εξέλιξη!

Αν θέλετε το συνοψίζω και σε μία στρατιωτική φράση:
Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος! (και θα γίνει και παλιός)
theflame - Σαβ 28 Σεπ 2002, 09:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχω γράψει και κάπου αλλού, θεωρώ το 206 εξέλιξη του 106. Είναι ένα αυτοκίνητο με καλύτερους χώρους, ποιότητα κατασκευής, πιο όμορφο και πρακτικό. Όλα αυτά οδηγούν σε αύξηση του βάρους, του ύψους και του κόστους του οχήματος, κάτι που με τη σειρά του απαιτεί ακριβότερες λύσεις στο θέμα ανάρτησης ή περισσότερους συμβιβασμούς.
Αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι οι καιροί αλλάζουν (βλέπε σε άλλο topic το 107 Crying or Very sad αλλά και το 307 Crying or Very sad ) άλλά και ότι είναι διαφορετικό το target group του 206 (δύσκολα θα πάρει οικογενειάρχης το 106 σαν μοναδικό αυτοκίνητο, εκτός αν είναι τρελαμένος), το 206 έχει μία όχι τόσο απόλυτη συμπεριφορά. Τα πάντα όμως είναι εκεί, κριμένα κάτω από την άνεση (είπαμε οι καιροί και τα target group αλλάζουν) ανα πάσα στιγμή έτοιμα να βγουν έξω (βλέπε GTi, GT, και σύντομα RC).
Η άποψή μου είναι ότι αν η Peugeot έβγαζε ένα 206 με την συμπεριφορά του 106 θα είχε αποτύχει εμπορικά γιατί το κόστος θα ήταν τεράστιο και λίγοι θα εκτιμούσαν και θα μπορούσαν να πληρώσουν για τα όσα το αυτοκίνητο θα προσέφερε απέναντι στο Golf για παράδειγμα.
Από την άλλη θεωρώ άδικο να συγκρίνουμε αυτά τα δύο αυτοκίνητα (106 & 206). Είναι διαφορετικά, για αυτό άλλωστε δεν τα κρατά ταυτόχρονα στην παραγωγή η Peugeot; Καμιά εταιρεία δεν νομίζω ότι θέλει εσωτερικό ανταγωνισμό στα προϊόντα της (οι γνώστες Marketing ας με διορθώσουν).
Μετά δεν μπορεί να συγκρίνεις ένα αμάξι του μεγέθους και του βάρους του 106 στα 1600cc με ένα 206 πάλι στα 1600cc. Για το δεύτερο πρέπει να πας στα 2000cc (αν έβγαζε κανένα καλό 1800cc ίσως με αυτόν)
Όσο για τις μετατροπές, πάλι άδικο να συγκρίνουμε 2 αυτοκίνητα που το ένα είναι στην αγορά περίπου 11-12 χρόνια (νομίζω, ίσως και παραπάνω) με ένα που είναι στην αγορά 4-5 χρόνια, σαφώς και το πρώτο έχει το χρόνο του να εξελιχθεί αλλά και μεγαλύτερο κοινό για να το κάνει. Και εξηγούμε: 8 στους 10 που αγοράζουν 106 είναι πιτσιρικάδες ή ψαγμένοι και το παίρνουν για να το βελτιώσουν έτοιμοι να κάνουν τους όποιους συμβιβασμούς τους στην άνεση, σαφώς λοιπόν και οι βελτιωτές έχουν λαό να εξυπηρετήσουν και προχωρούν σε εξελίξεις γιατί υπάρχει πελατεία.
Στο 206 8 στους 10 είναι οικογενειάρχες που δεν σκέφτονται το παραπέρα. Άρα για τους βελτιωτές η πελατεία είναι πολύ μικρότερη, κατά συνέπεια και η εξέλιξη που θα κάνουν.
Τα νούμερα είναι σαφώς υποθετικά αλλά πιστεύω ενδεικτικά!
Svstouk - Σαβ 28 Σεπ 2002, 09:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:
Το έχω γράψει και κάπου αλλού, θεωρώ το 206 εξέλιξη του 106. Είναι ένα αυτοκίνητο με καλύτερους χώρους, ποιότητα κατασκευής, πιο όμορφο και πρακτικό. Όλα αυτά οδηγούν σε αύξηση του βάρους, του ύψους και του κόστους του οχήματος, κάτι που με τη σειρά του απαιτεί ακριβότερες λύσεις στο θέμα ανάρτησης ή περισσότερους συμβιβασμούς.
Αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι οι καιροί αλλάζουν (βλέπε σε άλλο topic το 107 Crying or Very sad αλλά και το 307 Crying or Very sad ) άλλά και ότι είναι διαφορετικό το target group του 206 (δύσκολα θα πάρει οικογενειάρχης το 106 σαν μοναδικό αυτοκίνητο, εκτός αν είναι τρελαμένος), το 206 έχει μία όχι τόσο απόλυτη συμπεριφορά. Τα πάντα όμως είναι εκεί, κριμένα κάτω από την άνεση (είπαμε οι καιροί και τα target group αλλάζουν) ανα πάσα στιγμή έτοιμα να βγουν έξω (βλέπε GTi, GT, και σύντομα RC).
Η άποψή μου είναι ότι αν η Peugeot έβγαζε ένα 206 με την συμπεριφορά του 106 θα είχε αποτύχει εμπορικά γιατί το κόστος θα ήταν τεράστιο και λίγοι θα εκτιμούσαν και θα μπορούσαν να πληρώσουν για τα όσα το αυτοκίνητο θα προσέφερε απέναντι στο Golf για παράδειγμα.
Από την άλλη θεωρώ άδικο να συγκρίνουμε αυτά τα δύο αυτοκίνητα (106 & 206). Είναι διαφορετικά, για αυτό άλλωστε δεν τα κρατά ταυτόχρονα στην παραγωγή η Peugeot; Καμιά εταιρεία δεν νομίζω ότι θέλει εσωτερικό ανταγωνισμό στα προϊόντα της (οι γνώστες Marketing ας με διορθώσουν).
Μετά δεν μπορεί να συγκρίνεις ένα αμάξι του μεγέθους και του βάρους του 106 στα 1600cc με ένα 206 πάλι στα 1600cc. Για το δεύτερο πρέπει να πας στα 2000cc (αν έβγαζε κανένα καλό 1800cc ίσως με αυτόν)
Όσο για τις μετατροπές, πάλι άδικο να συγκρίνουμε 2 αυτοκίνητα που το ένα είναι στην αγορά περίπου 11-12 χρόνια (νομίζω, ίσως και παραπάνω) με ένα που είναι στην αγορά 4-5 χρόνια, σαφώς και το πρώτο έχει το χρόνο του να εξελιχθεί αλλά και μεγαλύτερο κοινό για να το κάνει. Και εξηγούμε: 8 στους 10 που αγοράζουν 106 είναι πιτσιρικάδες ή ψαγμένοι και το παίρνουν για να το βελτιώσουν έτοιμοι να κάνουν τους όποιους συμβιβασμούς τους στην άνεση, σαφώς λοιπόν και οι βελτιωτές έχουν λαό να εξυπηρετήσουν και προχωρούν σε εξελίξεις γιατί υπάρχει πελατεία.
Στο 206 8 στους 10 είναι οικογενειάρχες που δεν σκέφτονται το παραπέρα. Άρα για τους βελτιωτές η πελατεία είναι πολύ μικρότερη, κατά συνέπεια και η εξέλιξη που θα κάνουν.
Τα νούμερα είναι σαφώς υποθετικά αλλά πιστεύω ενδεικτικά!

Συμφωνώ μαζί σου, Φλόγα. Πρόκειται για τελειώς διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητα και απλώς παραπλανιόμαστε, και ίσως κάποιοι μπήκαν στο δίλημμα ποιο από τα δύο, εξαιτίας του παραπλήσιου μεγέθους τους.

Είναι άδικο πιστεύω να σκεφτόμαστε τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει το 206 απέναντι στο Rallye. Αντίστροφα, τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει το 106 απέναντι στο 206; Question

Νομίζω ότι η απάντηση στο τελευταίο αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε το 206, άλλοι τις ήρεμες και άλλοι στις γρήγορες εκδόσεις του (σε συνάρτηση πάντα με την γαμ#$#$νη την τσέπη μας Crying or Very sad )
theflame - Σαβ 28 Σεπ 2002, 09:33:40
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Είναι άδικο πιστεύω να σκεφτόμαστε τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει το 206 απέναντι στο Rallye. Αντίστροφα, τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει το 106 απέναντι στο 206; Question

Νομίζω ότι η απάντηση στο τελευταίο αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε το 206, άλλοι τις ήρεμες και άλλοι στις γρήγορες εκδόσεις του (σε συνάρτηση πάντα με την γαμ#$#$νη την τσέπη μας Crying or Very sad )

Ακριβώς έτσι.
Slash - Σαβ 28 Σεπ 2002, 21:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ. Θέμα τσέπης; Το 206 είναι φτηνότερο από το 106; Δεν νομίζω...
Απλά το όλο θέμα μιλάει μόνο του, μόνο και μόνο από τον αριθμό του μοντέλου. Η σειρά 106 βγήκε για γκαζιάρηδες, για φίλους της μετατροπής, τελείως λιτό (ούτε καν με ηλεκτρικά παράθυρα), με το να δημιουργήσει μια σχολή απόλυτης οδήγησης (μαζί με Saxo, και εν μέρει το Punto), να ικανοποιήσει την χαρά του κάθε τρελλαμένου με τρικυμία εν κρανίω για στροφιλίκια, γκάζια, δεξιοτεχνίες κλπ. Είναι, ίσως, η έννοια της άποψης νεύρο στο γκάζι, fast n' furious (αφού δεν μπορούμε να τρέχουμε RX-7 ή Skyline Laughing ), και γενικά κάτι μικρό με μπόλικο γκάζι. Ανεβαίνοντας κατηγορία πάμε στο 206, μουράτο, με πιο άνετους χώρους, με πολύ ανεβασμένο εξοπλισμό για την κατηγορία του, με γκάζι, με δυνατότητα βελτίωσης, για πιο ήρεμους γενικά. Ανεβαίνοντας κι άλλο συναντάμε το 307, οικογενειακό αυτοκίνητο, με άπλετους χώρους, όχι τόσο απόλυτο στο δρόμο, στοχεύοντας την άνεση. Ακόμη πιο πάνω συναντάμε ένα ακόμη οικογενειακό αυτοκίνητο, το μεγαλύτερο της εταιρίας, αλλά και σε έκδοση κουπέ που είναι κορυφαίο. Απο ΄κει και μετά ανεβαίνει η κατηγορία, αλλά πάμε πάλι σε πιο sport έκδοση που από οτι βλέπουμε θα έχει εξέλιξη κοντά στα 400 άλογα, και ευχόμαστε γρήγορα και περισσότερα (και για καλύτερους δρόμους ελπίζουμε ,αλλά...). Μην ξεχνάμε οτι η Peugeot είναι η αγωνιστική και γκαζιάρικη έκδοση του PSA Group. Αν θέλετε πιο άνεση σε γαλλικό, πάρτε μια C5 με σειριακό. :D
theflame - Σαβ 28 Σεπ 2002, 21:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:

Ποιος είπε ότι το 206 είναι φτηνότερο;;;;; Shocked Shocked Shocked
Slash - Σαβ 28 Σεπ 2002, 21:52:40
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:
Slash έγραψε:

Ποιος είπε ότι το 206 είναι φτηνότερο;;;;; Shocked Shocked Shocked

Sorry. Έγινε εκ παραδρομής επειδή διάβασα βιαστικά το :
Νομίζω ότι η απάντηση στο τελευταίο αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε το 206, άλλοι τις ήρεμες και άλλοι στις γρήγορες εκδόσεις του (σε συνάρτηση πάντα με την γαμ#$#$νη την τσέπη μας )

Νόμιζα την σύγκριση με το 106. Rolling eyes
peugeot206cc - Δευ 30 Σεπ 2002, 11:27:58
Θέμα δημοσίευσης: Κέντρο Βάρους και κατανομή βάρους
Εάν συκρίνουμε άλλες εκδόσεις και όχι του Rallye ;;;
Τι διαφορές βλέπουμε (αναφέρομαι πάντα στα οδηγικά χαρακτηριστικά) ;;;
Μήπως τα 106 είναι πάλι καλύτερα ;;;
Φταίει το κέντρο βάρους ή η κατανομή τους βάρους ή ακόμα και το επιπλέον βάρος ;;;

Και για να μην παρεξηγηθούμε δεν ισχυρίζομαι ότι τα 106 είναι καλύτερα.
Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Απλώς έχω ακούσει όμως ότι είναι καλύτερα...
christhehealer - Δευ 30 Σεπ 2002, 12:54:49
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κέντρο Βάρους και κατανομή βάρους
peugeot206cc έγραψε:

106 Rallye με το 206 XS/1600 είναι μήλα με πορτοκάλια. Tο μεν πρώτο είναι καθαρόαιμο GTI, το δε, δεύτερο GT.

Σαφώς το Rallye έχει καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά μέχρι εκεί. Oι διαφορές δεν είναι τόσο τεράστιες στην ουσία, που να μην καλύπτονται από την ικανότητα του οδηγού. Wink
theflame - Δευ 30 Σεπ 2002, 21:10:38
peugeot206cc έγραψε:
Φταίει το κέντρο βάρους ή η κατανομή τους βάρους ή ακόμα και το επιπλέον βάρος ;;;

Δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθείς γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικά αυτοκίνητα. Η ίδια η Peugeot ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι το ένα αυτοκίνητο αναιρεί το άλλο.
Σίγουρα το 106 έχει σοβαρά πλεονεκτήματα εναντίον του 206 (τα αναφέρεις: χαμηλότερο κέντρο βάρους και μικρότερο βάρος) με αποτέλεσμα οδηγικά να μπορεί να είναι ένα κλικ πιο πάνω από το 206.
Το 206 δε σαν αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε έχοντας ως στόχο όχι να είναι το απόλυτο αυτοκίνητο οδηγικής ευχαρίστησης αλλά ένα ξεκούραστο και καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο με μεγαλύτερη βάση στην ευχρηστία και στο design, θέλει κάτι ακόμα, έχω την αίσθηση, για να γίνει 106 στη θέση του 106.
Σίγουρα το 206 χρειάζεται ένα πιο δυνατό κινητήρα, το 106-1600 έχει 7,91kg/hp ενώ το 206-1600 έχει 9.5Kg/hp. Στο 1400 το χάος (10,9 έναντι 12,7!!!! ) Με απλά λόγια το 106 στα 1400 "τραβάει" λίγο χειρότερα από το 206 στα 1600 (σαφώς και η ροπή παίζει το δικό της ρόλο - μην παρεξηγούμαστε).
Σίγουρα το 206 είναι πιο δύσκολο αμάξι στο στήσιμό και θέλει περισσότερο ψάξιμο (έχοντας οδηγήσει το 106 στα 1400 νομίζω ότι ακόμα και αυτό είναι ένα μικρό "όπλο" ).
Όμως όλα είναι εκεί. Απλά η μαμά δεν το προχώρησε περισσότερο, δεν θέλησε γιατί στόχευε αλλού ή γιατί είχε το 106 ή γιατί θα ανέβαζε το κόστος αρκετά με αποτέλεσμα να έχανε το παιχνίδι σε άλλα σημεία.
Περιμένω την ανταπόκριση του Μίλτου για τις αλλαγές στην ανάρτησή του. Πιστεύω ότι είναι στο σωστό δρόμο. Οι βάσεις υπάρχουν. Εξέλιξη χρειάζεται. Ίσως και οι αντιστρεπτικές και οι ράβδοι στρέψεις από το Gt να είναι λίγα για το 1600. Για να κάνεις στήσιμο τύπου rally μάλλον εγώ στο 1400 πρέπει να βάλω τα του δίλιτρου!!!! (Μίλτο τι λες; )
Βέβαια το 206 δεν μπορεί να γίνει 106 για τον απλό λόγο ότι λόγο κέντρου βάρους πάντα θα πρέπει να συμβιβάζει περισσότερο την άνεση με το κράτημα από το 106.
Δεν ξέρω τι λέτε.
Ακούω απόψεις.
peugeot206cc - Τρι 01 Οκτ 2002, 08:28:23
theflame έγραψε:
peugeot206cc έγραψε:

Δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθείς γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικά αυτοκίνητα. Η ίδια η Peugeot ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι το ένα αυτοκίνητο αναιρεί το άλλο.
Σίγουρα το 106 έχει σοβαρά πλεονεκτήματα εναντίον του 206 (τα αναφέρεις: χαμηλότερο κέντρο βάρους και μικρότερο βάρος) με αποτέλεσμα οδηγικά να μπορεί να είναι ένα κλικ πιο πάνω από το 206.
Το 206 δε σαν αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε έχοντας ως στόχο όχι να είναι το απόλυτο αυτοκίνητο οδηγικής ευχαρίστησης αλλά ένα ξεκούραστο και καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο με μεγαλύτερη βάση στην ευχρηστία και στο design, θέλει κάτι ακόμα, έχω την αίσθηση, για να γίνει 106 στη θέση του 106.
Σίγουρα το 206 χρειάζεται ένα πιο δυνατό κινητήρα, το 106-1600 έχει 7,91kg/hp ενώ το 206-1600 έχει 9.5Kg/hp. Στο 1400 το χάος (10,9 έναντι 12,7!!!! ) Με απλά λόγια το 106 στα 1400 "τραβάει" λίγο χειρότερα από το 206 στα 1600 (σαφώς και η ροπή παίζει το δικό της ρόλο - μην παρεξηγούμαστε).
Σίγουρα το 206 είναι πιο δύσκολο αμάξι στο στήσιμό και θέλει περισσότερο ψάξιμο (έχοντας οδηγήσει το 106 στα 1400 νομίζω ότι ακόμα και αυτό είναι ένα μικρό "όπλο" ).
Όμως όλα είναι εκεί. Απλά η μαμά δεν το προχώρησε περισσότερο, δεν θέλησε γιατί στόχευε αλλού ή γιατί είχε το 106 ή γιατί θα ανέβαζε το κόστος αρκετά με αποτέλεσμα να έχανε το παιχνίδι σε άλλα σημεία.
Περιμένω την ανταπόκριση του Μίλτου για τις αλλαγές στην ανάρτησή του. Πιστεύω ότι είναι στο σωστό δρόμο. Οι βάσεις υπάρχουν. Εξέλιξη χρειάζεται. Ίσως και οι αντιστρεπτικές και οι ράβδοι στρέψεις από το Gt να είναι λίγα για το 1600. Για να κάνεις στήσιμο τύπου rally μάλλον εγώ στο 1400 πρέπει να βάλω τα του δίλιτρου!!!! (Μίλτο τι λες; )
Βέβαια το 206 δεν μπορεί να γίνει 106 για τον απλό λόγο ότι λόγο κέντρου βάρους πάντα θα πρέπει να συμβιβάζει περισσότερο την άνεση με το κράτημα από το 106.
Δεν ξέρω τι λέτε.
Ακούω απόψεις.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Δεν θα προτιμούσαμε όμως όλοι το 206 να έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους εις βάρος των εσωτερικών χώρων. Γιατί η Peugeot το γύρισε και αρχίζει να φτιάχνει αυτοκίνητα που μοιάζουν όλο και περισσότερο με τα του ανταγωνισμού !!! (Βλέπε ύψος του 307 καθώς και άκαμπτο άξονα πίσω !!!)
Miltellas - Τετ 02 Οκτ 2002, 01:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως, εξήγησα και σε προηγούμενο post, είναι απολύτως φυσιολογικό το 206 να είναι καλύτερο από το 106 όχι μόνο γενικώς σαν αυτοκίνητο (εννοείται) αλλά και σαν βάση για χτίσιμο. 106 παραγωγής βγαίνει μέχρι 1600 και 127 ίππους. 206 παραγωγής βγαίνει πλέον μέχρι 2000 και 180 ίππους. Να μην λέω τα ίδια...

Ως απόδειξη των παραπάνω θα σας δείξω πώς με μερικές απλές και οικονομικές κινήσεις το 206 1.6 16V και φυσικά το 2λιτρο με τους 140 ίππους, αποκτούν οδηγική συμπεριφορά εφάμμιλη και με καλύτερο κράτημα από το 106. Το 2λιτρο με ελατήρια χαμηλώματος 3-3,5εκ και ένα δόντι χαμήλωμα πίσω 2,5-3εκ, και με αμορτισέρ De Carbon Performance και είστε έτοιμοι με 450Ε περίπου. Εάν προχωρήσουμε και σε αντιστρεπτικές και ράβδους από το RC, τότε δεν το συζητώ καν. Για το 1.6 προσθέστε απλώς την αλλαγή αντιστρεπτικών-ράβδων με του 2λιτρου (ή μήπως και του RC; ). Μόνο με την τοποθέτηση της πίσω ανάρτησης του 2λιτρου το 206 μου από τραίνο έγινε... τραίνο. Εμ, αν ξεκινάς από τραίνο που να καταλήξεις; Το θεαματικό είναι ότι φτιάχνεις, εκπλήσσεσαι από το αποτέλεσμα και... είσαι μόνο στην αρχή.

Το θέμα είναι ότι με λίγα λεφτά, το 206 αποκτά φοβερό κράτημα και συμπεριφορά! Γιατί, εάν τα χρήματα είναι πολλά, πάντα καταλήγεις να λοξοκοιτάς σε συνολική αξία αυτοκινήτου+μετατροπή το επόμενο μοντέλο της γκάμας...

Μην ψάχνεστε, ψάχνεται ο Miltellas για σας... Wink
pezomania - Τετ 02 Οκτ 2002, 08:21:49
Δεν ξέρω τι λέτε.
Ακούω απόψεις.[/quote]

Συγνώμη, αλλά λές ότι το 206 1.6 είναι λίγο πιο γρήγορο από 1.4 Shocked Shocked Shocked Αν αυτό λές είσαι πολυυυυυυυυυυυυυύ λάθος!! Αν εξερέσεις το 16v όλες οι παλιότερες εκδόσεις rallye δεν έχουν καμία πιθανότητα σε άμεση αντιπαράθεση με το 16v!! (Α! και η αναλογία κιλά ανά ίππο έιναι 8,7! καί όχι 9,5! και το 8,7 βγαίνει αν από τα 1035 κιλά που είναι το 206 το διαιρούμε με τα 118hp και βγαίνει 8,7!)
christhehealer - Τετ 02 Οκτ 2002, 11:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Το θέμα είναι ότι με λίγα λεφτά, το 206 αποκτά φοβερό κράτημα και συμπεριφορά! Γιατί, εάν τα χρήματα είναι πολλά, πάντα καταλήγεις να λοξοκοιτάς σε συνολική αξία αυτοκινήτου+μετατροπή το επόμενο μοντέλο της γκάμας...

Mίλτο συντονίσου. Mιλάμε για τελείως νορμάλ αυτοκίνητα. Mε 450E φτιάχνεις, αυτό που το Rallye έχει απο τη μάνα του.

Για μετατροπές, τα ασφάλτινα ράλυ βρωμάνε από τα 106 και τα Saxo. Mπορείς να φανταστείς την ποσότητα και ποιότητα των λύσεων που υπάρχουν.
pugsang - Τετ 02 Οκτ 2002, 12:00:29
Θέμα δημοσίευσης:
Να σας πω εγω γιατι βρωμανε τα ασφάλτινα ραλλυ.

Γιατι μερικοί αλήτες πανε & βγάζουν τους καταλύτες (as per FIA freedoms και καλα) για να πηγαίνουν πιο γρήγορα

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Παντως φίλε Μιλτ sorry αλλα ο Chris εχει δίκιο!!!!!
theflame - Τετ 02 Οκτ 2002, 12:42:50
pezomania έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέτε.
Ακούω απόψεις.

Συγνώμη, αλλά λές ότι το 206 1.6 είναι λίγο πιο γρήγορο από 1.4 Shocked Shocked Shocked Αν αυτό λές είσαι πολυυυυυυυυυυυυυύ λάθος!! Αν εξερέσεις το 16v όλες οι παλιότερες εκδόσεις rallye δεν έχουν καμία πιθανότητα σε άμεση αντιπαράθεση με το 16v!! (Α! και η αναλογία κιλά ανά ίππο έιναι 8,7! καί όχι 9,5! και το 8,7 βγαίνει αν από τα 1035 κιλά που είναι το 206 το διαιρούμε με τα 118hp και βγαίνει 8,7!)[/quote]

Καλέ μου pezomania έχεις απόλυτο δίκαιο. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και όχι για στατιστική ανάλυση, τα πήρα δε από τις τελευταίες σελίδες των 4Τ. Τα 118hp που τα βρήκες; Εγώ πήρα νούμερα κατασκευαστή γιατί με την ίδια λογική έχει παίξει ότι ο TU στα 1400 βγάζει 80!!! και τα 75 πλέον αφορούν ισχύει στους τροχούς. Εκείνο που δεν πρόσεξες είναι το "η ροπή παίζει το δικό της ρόλο-μην παρεξηγούμαστε". Αυτή σου δίνει την δυνατότητα να έχεις μακρίτερες σχέσεις με καλύτερες ρεπριζ άρα πολύ πιο γρήγορο αμάξι!!!! Άλλωστε η σχέση hp/Kgr λέει τη μισή αλήθεια!!!!

Σκοπός άλλωστε ήταν να δείξω ότι τα 2 peg είναι διαφορετικά.
Miltellas - Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Mίλτο συντονίσου. Mιλάμε για τελείως νορμάλ αυτοκίνητα. Mε 450E φτιάχνεις, αυτό που το Rallye έχει απο τη μάνα του.

Για μετατροπές, τα ασφάλτινα ράλυ βρωμάνε από τα 106 και τα Saxo. Mπορείς να φανταστείς την ποσότητα και ποιότητα των λύσεων που υπάρχουν.

Συντονισμένος είμαι, όπως πάντα! Δεν είπα τίποτα διαφορετικό. Στην ουσία είπα ότι εάν θέλεις με 450Ε επιπλέον το 206 σου γίνεται περισσότερο και από Rallye. Το 206 έχει γενικότερη εμπορική κατεύθυνση, αλλά είναι έτοιμο να αναδείξει την όποια ορθολογική επέμβαση στην ανάρτηση. Το Rallye θα χρειαστεί καί αυτό, αντίστοιχα αμορτισέρ (αν όχι και ελατήρια-χαμήλωμα) για να πιάσει ξανά το 206. Τα 450Ε θα δώσουν τεράστιο άλμα στην οδική συμπεριφορά του 206, αποκαλύπτοντας τα περιθώρια που έδωσε σε αυτήν την κατασκευή της η Peugeot! Σκέψου το λίγο περισσότερο... Wink

Pugsang... επίσης. Wink

Η μόνη διαφορά που δεν θα μπορέσει να καλύψει το 206 σε σχέση με το 106, είναι το βάρος! Και αυτό ξεπερνιέται μόνο όσον αφορά την οδική συμπεριφορά και μόνο χάρη στο στιβαρότερο αμάξωμα του 206 και εφόσον πέσουν τα επιπλέον 450Ε που προανέφερα!
pugsang - Πεμ 03 Οκτ 2002, 07:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ρωτήσω κατι τον Μίλτο και θα παρακαλούσα να μην παρεξηγηθεί:

Δηλαδη εγω που εχω ριξει 1400 Ευρά στην ανάρτηση του Rallye πόσα θέλεις εσυ στο 206 για να το στήσεις καλύτερα?Βλέπεις λοιπόν φίλε Μίλτο οτι δεν ειναι τα πράγματα οπως τα λες.Εχουμε μπει ολοι στον κικεώνα των μετατροπών και βλέπουμε μονο ετσι τα πράγματα.Εδω μιλάμε να παρεις ενα 206 και να το διατηρήσεις μαμα και να κανεις το ιδιο και στο Rallye που εχεις αγοράσει.Ποιο θα ειναι καλύτερο στο δρόμο?Οταν αρχίσεις να πληρώνεις ολα γίνονται.Το ζήτημα είναι τι γίνεται χωρίς να πληρώσεις!!
pezomania - Πεμ 03 Οκτ 2002, 07:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πρός Theflame :

Φίλε μου το 1.4 έχει 77hp και όχι 80hp σε καμία δυναμομέτρηση!! Εναντιθέση με το 1.6 που σε όλα τα περιοδικά που το δυναμομέτρησαν έβγαζε 118hp!!

Αν θές ροπές, σου αναφέρω ενδεικτικά:

206 1.6 16v: 15,3kg (μαμά) & 16kg (δυναμομετρημένη)
106 1.6 16v: 15kg (δέν ξέρω αν δυναμομετρημένη δίνει άλλη τιμή)

Το 206 ΕΙΝΑΙ πιο αργό από το rallye, αλλά η διαφορά δεν είναι μεγάλη! Όχι τουλάχιστον τόσο μεγάλη, που ένας καλός οδηγός να μην μπορεί να την αντισταθμίση Wink

Πρός pugsang:

Μάκη το 206 μαμά είναι πιο μαλακό από rallye, όπου αυτό συνεπάγετε 2 αρνητικά και 1 θετικό:
Τα αρνητικά είναι, ότι το αμάξι σε κλειστά κομάτια σε τρομάζει (με τις κλίσεις που παίρνει), ενό στην πραγματικότητα ΚΡΑΤΑΕΙ! Και 2ο ότι αν μιλάμε σε χρόνους πίστα, επειδή είναι μαλακό το μπροστά μέρος, το αμάξι σε κλειστά κομάτια "χαζοσπινιάρει" με αποτέλεσμα να χάνει χρόνους Neutral
Το θετικό είναι, ότι το 206 συγχωρεί λάθοι καο δεν είναι τόσο απόλυτο όσο το rallye!!
pugsang - Πεμ 03 Οκτ 2002, 08:07:46
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ απόλυτα φιλε Γιώργο.

Ομως...

Το να ειναι πιο σκληρό δεν το κάνει και κατ ανάγκη ακραία απόλυτο.Τουλάχιστον οχι τοσο ωστε ενας καλος οδηγός να μην μπορεί να το προβλέψει Wink
theflame - Πεμ 03 Οκτ 2002, 10:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Πρός Theflame :

Φίλε μου το 1.4 έχει 77hp και όχι 80hp σε καμία δυναμομέτρηση!! Εναντιθέση με το 1.6 που σε όλα τα περιοδικά που το δυναμομέτρησαν έβγαζε 118hp!!

Αν θές ροπές, σου αναφέρω ενδεικτικά:

206 1.6 16v: 15,3kg (μαμά) & 16kg (δυναμομετρημένη)
106 1.6 16v: 15kg (δέν ξέρω αν δυναμομετρημένη δίνει άλλη τιμή)

Φίλε μου pezomania τις ροπές την ανέφερα για να συγκρίνω το 106 1,4 με το 206 1,6 και γιατί να συμφωνήσω ότι το δεύτερο είναι πολύ ταχύτερο από το πρώτο από ότι λένε τα κιλά ανά ίππο.
Νομίζω ότι σε κάποιο drive είχα δεί για τον 1400 δυναμομέτρηση κάπου 75 στους τροχούς συν 4 απώλειες. Από μνήμης το έγραψα, αλλά πάλι σου λέω ότι σε κάθε περίπτωση έγραψα τα μαμά χαρακτηριστικά από τελευταίες σελίδες περιοδικού σαν αναφορά.
Τελικά λέμε τα ίδια πράγματα. Τα δύο αυτοκίνητα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Το 106 έχει διαφορετικό κράτημα από το 206 αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για τεράστια διαφορά. Κάλλιστα ένας καλό οδηγός μπορεί να ισοσκελίσει τα πράγματα. Δύο ιδίων δυνατοτήτων οδηγοί στα δύο αυτοκίνητα όμως;
Νομίζω ότι το 106 είναι πιό φιλικό στο μέτριο οδηγό αλλά και έχει περισσότερα περιθώρια για τον έμπειρο...
pugsang - Πεμ 03 Οκτ 2002, 10:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη αλλα θα διαφωνήσω.

Ενας μέτριος οδηγος θα ειναι καλύτερα στο 206 παρα στο Rallye.Το 106 δαγκώνει άσχημα αν δεν ξερεις τι κανεις που το κάνεις γιατί το κάνεις και προπάντων πως να το κανεις
theflame - Πεμ 03 Οκτ 2002, 10:10:07
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Συγνώμη αλλα θα διαφωνήσω.

Ενας μέτριος οδηγος θα ειναι καλύτερα στο 206 παρα στο Rallye.Το 106 δαγκώνει άσχημα αν δεν ξερεις τι κανεις που το κάνεις γιατί το κάνεις και προπάντων πως να το κανεις

Δεν αναφέρομαι στο rally συγκεκριμένα αλλά στο ΜΟ της σειράς 106!!!!
pugsang - Πεμ 03 Οκτ 2002, 10:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα αναφέρεται το topic.............
christhehealer - Πεμ 03 Οκτ 2002, 11:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Συντονισμένος είμαι, όπως πάντα! Δεν είπα τίποτα διαφορετικό. Στην ουσία είπα ότι εάν θέλεις με 450Ε επιπλέον το 206 σου γίνεται περισσότερο και από Rallye. Το 206 έχει γενικότερη εμπορική κατεύθυνση, αλλά είναι έτοιμο να αναδείξει την όποια ορθολογική επέμβαση στην ανάρτηση. Το Rallye θα χρειαστεί καί αυτό, αντίστοιχα αμορτισέρ (αν όχι και ελατήρια-χαμήλωμα) για να πιάσει ξανά το 206. Τα 450Ε θα δώσουν τεράστιο άλμα στην οδική συμπεριφορά του 206, αποκαλύπτοντας τα περιθώρια που έδωσε σε αυτήν την κατασκευή της η Peugeot! Σκέψου το λίγο περισσότερο... Wink

Πάλι αδιάβαστος ήρθες στο μάθημα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Mιλάς για το rallye που το μόνο που είναι πιο ταχύτερο στην πίστα είναι το Impreza της πρώτης γενιάς σε συγκριτικό κρατήματος που έκανε το Drive πριν από χρόνια στα Mέγαρα.

To ότι το 106 έχει 8 κιλά/ίππο και το 206 10 κιλά ανά ίππο δεν σου λέει τίποτα; Mου λές ότι με 450E (ήτοι 153.337 μεταλικές δραχμές) θα έχεις κάτι καλύτερο από rallye; Δηλαδή με 4 "φθηνά" αμοτρισέρ και 2 ελατήρια θα ξεπεράσεις τη διαφορά 2 κιλών/ίππο Exclamation Question Exclamation Question Exclamation Question Exclamation Question Exclamation

Aν μου έλεγες για λύσεις στην ανάρτηση τύπου Bilstein PPS, K&W, Apex, Leda (που δεν βγάζει για 206 δυστηχώς), θα έλεγα OK αλλά το κόστος τότε είναι σίγουρα πάνω από 1400 E.

Kαι προς Pugsang...
Δεν ξέρω πιο από τα rallye ή 206 είναι πιο φιλικό για το μέσο οδηγό αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι το rallye είναι πολύ μεγαλύτερο σχολείο.
pugsang - Πεμ 03 Οκτ 2002, 11:47:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί είπα το αντίθετο φιλε Chris Question Question
Vini - Πεμ 03 Οκτ 2002, 11:56:04
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

αχ!! Ετσι και έβρισκα ένα 106Gti μοντέλο 2002 σε καλη κατάσταση θα το είχα βουτήξει....τώρα!!!!!! Το ψάχνω αλλά....τίποτα.....
Αχ Μάκη μου! μου τα έλεγες τότε....αλλά εγώ ήμουν αλλού...

(παιδιά και αυτό Peugeot είναι! Μην γκρινιάξετε!!!!! Wink Wink Wink )
pezomania - Πεμ 03 Οκτ 2002, 14:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
pugsang έγραψε:

αχ!! Ετσι και έβρισκα ένα 106Gti μοντέλο 2002 σε καλη κατάσταση θα το είχα βουτήξει....τώρα!!!!!! Το ψάχνω αλλά....τίποτα.....
Αχ Μάκη μου! μου τα έλεγες τότε....αλλά εγώ ήμουν αλλού...

(παιδιά και αυτό Peugeot είναι! Μην γκρινιάξετε!!!!! Wink Wink Wink )

Ναι αγόρι μου, θα το έπαιρνες τώρα και θα το πουλούσες αύριο Mr. Green

Βλέπεις έχει τριγμούς!! (Σε σημείο που όταν θα μπεις στο 206, θα νομίζεις ότι έχεις mercentes Wink ) Είπαμε εσύ για καμιά BMW τίποτα λιγότερο Cool Laughing Embarassed Twisted evil Wink
theflame - Πεμ 03 Οκτ 2002, 14:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Ναι αλλα αναφέρεται το topic.............

Ναι αλλά....

peugeot206cc έγραψε:

Slash - Πεμ 03 Οκτ 2002, 15:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε αμα είναι έτσι τι σκοτίζεστε;
Στήστε τα, να έρθουμε να ρίξουμε τα στοιχήματά μας, να περάσουμε καλά, κι εσείς καλύτερα. :D
Miltellas - Παρ 04 Οκτ 2002, 01:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
Θεραπευτάκο μου, χάνεις τα λόγια σου. Είπα πουθενά ότι καλύπτεται με 450Ε το κενό στην ιπποδύναμη; Για οδική συμπεριφορά μιλάω και μόνο!

Προς Μάκη:
Βελτίωση ανάρτησης με αξία 1400Ε δεν θα την έβαζα! Είναι πολλά τα λεφτά γι αυτό που θα πάρω. Μόνο για αγώνες που αναζητάς την ελαχιστότατη λεπτομέρεια θα είχε νόημα. Στο παλιό μου το αμάξι (Renault 5 Alpine Turbo) έριξα εκατομμύρια μέχρι να καταλάβω ότι αυτό που έκανα δεν διέφερε σε πρακτική αξία, από λύσεις του 1/3 της τιμής. Ράβδοι στρέψης από GroupA, αντιστρεπτικές τις ισχυρότερες για το συγκεκριμένο μοντέλο και αμορτισέρ De Carbon Performance εμπρός, Comfort πίσω. Το αυτοκίνητο για να μάθω να το πάω όπως του άξιζε μου χρειάστηκε ένας χρόνος και ένα σετ λάστιχα! Το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό. Δεν έχασα ποτέ (το ξαναλέω: ΠΟΤΕ) κόντρα σε στροφιλίκι από οτιδήποτε! Το αυτοκίνητο όμως ήταν απόλυτο, υπερστροφικότατο και απαιτούσε χέρια και μυαλό πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Το αυτοκίνητο αυτό το κράτησα 7,5 χρόνια.

Αναλογιζόμενος την ακαμπτότητα του πλαισίου του 206 και ό,τι αυτό συνεπάγεται, γι αυτό και λέω ότι 450Ε στο 206 αρκούν για να καλυφθεί (και να ξεπεραστεί) η διαφορά σε οδική συμπεριφορά με ένα μανίσιο Rallye, το οποίο είναι σχεδόν αγωνιστικό από τη μάνα του! Ο καλός οδηγός ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί το κάτι παραπάνω που θα του δώσει μία σωστή και ακριβής (στα σωστά σημεία, εκεί που χρειάζεται) βελτίωση στην ανάρτηση (και με τα σωστά λάστιχα φυσικά). Από τότε που αγόρασα το 206 ασχολούμαι (όσο με τίποτα άλλο), με το πώς θα φέρω την ανάρτησή του στο επίπεδο που την θέλω, που μου αξίζει, χωρίς να αλλοιώσω δραματικά το επίπεδο άνεσης! Και νομίζω ότι έχω βρει, τί ακριβώς πρέπει να κάνω... Το μόνο λάθος που έκανα, ήταν ότι έβαλα εμπρός τα Monroe Reflex, όχι γιατί δεν είναι καλά αμορτισέρ (το αντίθετο), αλλά γιατί δεν θα δέσουν στο τελικό αποτέλεσμα που μαγειρεύω (τα Ventura τα ταιριάζω μιά χαρά). Εάν είχα ένα Rallye, δεν θα κοιτούσα παρά να πάρω ό,τι περισσότερο μπορώ από το πλαίσιό του όσο και αν μου κόστιζε, καθ'ότι πέρα από ευχαρίστηση στον έμπειρο οδηγό, δεν προσφέρει τίποτα άλλο σε ικανοποιητικές ποσότητες (και αυτή ίσως είναι η μαγεία του).

Και να θυμάστε, το 106 και το 206 είναι Peugeot, και αυτό λέει πολλά... όλα!
Rally - Δευ 21 Οκτ 2002, 10:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Όπως, εξήγησα και σε προηγούμενο post, είναι απολύτως φυσιολογικό το 206 να είναι καλύτερο από το 106 όχι μόνο γενικώς σαν αυτοκίνητο (εννοείται) αλλά και σαν βάση για χτίσιμο. 106 παραγωγής βγαίνει μέχρι 1600 και 127 ίππους. 206 παραγωγής βγαίνει πλέον μέχρι 2000 και 180 ίππους. Να μην λέω τα ίδια...

Ως απόδειξη των παραπάνω θα σας δείξω πώς με μερικές απλές και οικονομικές κινήσεις το 206 1.6 16V και φυσικά το 2λιτρο με τους 140 ίππους, αποκτούν οδηγική συμπεριφορά εφάμμιλη και με καλύτερο κράτημα από το 106. Το 2λιτρο με ελατήρια χαμηλώματος 3-3,5εκ και ένα δόντι χαμήλωμα πίσω 2,5-3εκ, και με αμορτισέρ De Carbon Performance και είστε έτοιμοι με 450Ε περίπου. Εάν προχωρήσουμε και σε αντιστρεπτικές και ράβδους από το RC, τότε δεν το συζητώ καν. Για το 1.6 προσθέστε απλώς την αλλαγή αντιστρεπτικών-ράβδων με του 2λιτρου (ή μήπως και του RC; ). Μόνο με την τοποθέτηση της πίσω ανάρτησης του 2λιτρου το 206 μου από τραίνο έγινε... τραίνο. Εμ, αν ξεκινάς από τραίνο που να καταλήξεις; Το θεαματικό είναι ότι φτιάχνεις, εκπλήσσεσαι από το αποτέλεσμα και... είσαι μόνο στην αρχή.

106 MAXI 200 HP Exclamation Exclamation Exclamation
pezomania - Τρι 22 Οκτ 2002, 08:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Miltellas έγραψε:

106 MAXI 200 HP Exclamation Exclamation Exclamation

206 WRC 320+ HP Exclamation Exclamation Exclamation

Αλλά μιλάμε για παραγωγής. Α! super 1600 220HP Wink
Sidobre - Τρι 22 Οκτ 2002, 08:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι , ναι παραγωγής: Boing 747 -> 3.000 hp
Concorde -> 10.000 hp

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Rally - Τρι 22 Οκτ 2002, 08:46:27
Θέμα δημοσίευσης:
καλα μην τρελλαθουμε τελειως, οχι επειδη εχω ραλλακι αλλα οι δυο μηχανες οι 1600 δεν συγκρινονται, και οπωσ ειναι μαμα αλλα και με το τι μπορει να γινει σε αυτες.
τωρα για το ποιο αμαξι ειναι καλυτερο ποιοτικα δεν το συζηταμε σαφως το 206!!!
ποιο ειναι πιο εμφανισιμο, σαφως το 206!!!
αλλα και τα δυο ειναι peugeot και ....θεος βοηθα, ποιος δεν ειχε προβληματα εγγυησης????ποιο αμαξι δεν τριζει????ποιος δεν εχει παραπονο απο συνεργεια????
αλλα δεν πα να εχω χιλια προβληματα, οταν βρισκομαι πισω απο το τιμονι του ραλλυ μου δεν με απασχολει τιποτα η κ@υλα ειναι απιστευτη, σαν να μην εχω ξαναοδηγησει αυτοκινητο.αλλωστε γιάυτο το πηρα.

Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Sidobre - Τρι 22 Οκτ 2002, 08:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
αλλα δεν πα να εχω χιλια προβληματα, οταν βρισκομαι πισω απο το τιμονι του ραλλυ μου δεν με απασχολει τιποτα η κ@υλα ειναι απιστευτη, σαν να μην εχω ξαναοδηγησει αυτοκινητο.αλλωστε γιάυτο το πηρα.

Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Αυτό ακριβώς σημαίνει να έχεις Peugeot!!!!

Πάντως μην θεωρείς ότι ο κινητήρας δεν πειράζεται.
Ετσι όπως είναι μαμα όντως του rallye είναι καλύτερη.
Ετσι όμως όπως θα την κάνει η Peugeot Sport... σαφώς του 206 ανώτερη.

Εχω ακούσει πολλά (αν και κρατώ μικρό καλάθι) και περιμένω εναγωνίως τους καταλόγους...
Tomcat - Τετ 23 Οκτ 2002, 06:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό έλλειπε η τεχνολογία να έμενε στάσιμη!Ανόμοιες εποχές για τα δύο μοντέλα!Οσο για 206WRC εχω την αίσθηση ότι είναι 300 τα αλογάκια του από τον 2.0L και όχι 320
pezomania - Τετ 23 Οκτ 2002, 08:07:28
Θέμα δημοσίευσης:
Χμ! Καλύτερη τη σημαίνει;

Του Rallye αποδίδει 127 άλογα και του 206 118. Αν αυτό εννοείται ναι του Rallye είναι καλύτερη. Αν όμως εννοείται ότι αν τα βάζαμε σε πίστα και τα πηγαίναμε τσίτα ποιο θα σπάσει πρώτο, τότε του 206 είναι καλύτερη. Το τεκμηριώνω (νομίζω το είχε΄πεί και ο Μίλτος) σε τέστ του 206 1.6 16v επί 4 συνεχόμενες ώρες οδήγησης στους κόφτες μέσα σε πίστα έχασε μόνον 1 ίππο, όταν είχε γίνει η αντίστοιχη δοκιμασία με το Rallye είχε χάσει 4 ίππους!

Για να δώ: Rallye 127 - 4 =123
206: 118 - 1 = 117

ΠΟΥ!!!! Πάλι μας παίρνει Laughing Laughing :D Wink
Rally - Τετ 23 Οκτ 2002, 10:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδες αλλη μηχανη η μια αλλη η αλλη. και οι δυο καλες αλλα
την 1600 με τα 110 την ειδαμε στα clio megane laguna,πολυ καλη μηχανη,sto xsara και θυμηθηκε και η peugeot να αντικαταστησει τα 75 αλογα μετα απο δεκα χρονια!!!καιρος ηταν. η μηχανη του ραλλυ σε σχετικο αρθρο auto τριτη εχει ψηφιστει μεσα στις δεκα καλυτερες ολων των εποχων.σε 1600 δεν προκειται ποτε το 206 να ειναι καλυτερο απο το 106!!!μην τα θελετε ολα εχετε την ομορφια και εχουμε την χαρη.
Vaggelis - Τετ 23 Οκτ 2002, 12:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
Κακά τα ψέματα!!

Το Rally, είναι μια μικρή σφαίρα και το κράτημα του... εξωγήϊνο, σε τέτοιο βαθμό που νομίζεις οτι οδηγείς κάρτ. Βελτιώνοντας το, είτε μηχανικά, είτε στο στήσιμο του, μπορεί να φτάσει στα όρια του Group N!!!!
To 206, είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για πιο νορμαλ καταστάσεις. Μην ξεχνάμε όμως οτι τα γονίδια της "μαμάς" PEUGEOT υπάρχουν, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Μερικά... ΕΥΡΩ €, λίγη καλή διάθεση και πολύ μεράκι, μπορούν να μεταμορφώσουν το όμορφο και γλυκό "αρνάκι", σε ένα άγριο, αλλά πανέμορφο λιοντάρι Evil που "πυροβολεί".
Ας ελπίσουμε οτι με την αντικατάσταση του 106 από το νέο (πολυμορφικό) 107, η PEUGEOT να κυκλοφορήσει μια έκδοση 206 Rally (αμήν!!!) με τον κινητήρα του 106 Rally 16V, ώστε να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση και ο μύθος γύρω από το όνομα Rally, που ξεκίνησε με τον πρόγονο του 206
Κλείνοντας, να θυμίσω οτι όπως έχουν πεί πολλοί και έχουν γράψει άλλοι τόσοι, το 206 είναι ο "βασιλιάς των λιονταριών"....
pezomania - Πεμ 24 Οκτ 2002, 07:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
την 1600 με τα 110 την ειδαμε στα clio megane laguna,πολυ καλη μηχανη,sto xsara και θυμηθηκε και η peugeot να αντικαταστησει τα 75 αλογα μετα απο δεκα χρονια!!!καιρος ηταν. η μηχανη του ραλλυ σε σχετικο αρθρο auto τριτη εχει ψηφιστει μεσα στις δεκα καλυτερες ολων των εποχων.σε 1600 δεν προκειται ποτε το 206 να ειναι καλυτερο απο το 106!!!μην τα θελετε ολα εχετε την ομορφια και εχουμε την χαρη.

Φίλε rallye, η μηχανές του megane-laguna-clio ακόμα και του xsara και του 206cc δεν είναι ίδια με του 206 xs! Πήγαινε μόνος σου σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία θές και ρώτα. Ο ξαδερφός μου έχει το cc και ρώτησε διαφορές με την μηχανή του xs και του ανέφερε (στην lion)τα εξής:
Διαφορετική σχέση συμπίεσης - άλλο management κινητήρα - και (νομίζω δεν το θυμάμε καλά) μικρότερη πολαπλή εισαγωγής (το cc σε σχέση με το xs). Από τα παραπάνω προκύπτουν και οι διαφορές στις δυναμομετρήσεις των περιοδικών +8hp και 0,6 κιλό ροπής παραπάνω ο κινητήρας του xs σχέση με τους αντίστοιχους 1.6.

Τέλος δεν είναι δυνατόν ένα αμάξι (το 206) που είναι 100 κιλά ποιο βαρύ από το rallye και φοράει 195/55 r15 σε σχέση 185/55 r14 και να έχει ΜΟΝΟ 110 άλογα να καταφέρνει να είναι στα τεστ 0-100 μόνο 4 - 5 κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω από το rallye! Όταν τα αντίστοιχα 1.6 16v έχουν 10,5+ 0-100 (ακόμα και το clio).
Rally - Πεμ 24 Οκτ 2002, 08:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Rally έγραψε:

Φίλε rallye, η μηχανές του megane-laguna-clio ακόμα και του xsara και του 206cc δεν είναι ίδια με του 206 xs! Πήγαινε μόνος σου σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία θές και ρώτα. Ο ξαδερφός μου έχει το cc και ρώτησε διαφορές με την μηχανή του xs και του ανέφερε (στην lion)τα εξής:
Διαφορετική σχέση συμπίεσης - άλλο management κινητήρα - και (νομίζω δεν το θυμάμε καλά) μικρότερη πολαπλή εισαγωγής (το cc σε σχέση με το xs). Από τα παραπάνω προκύπτουν και οι διαφορές στις δυναμομετρήσεις των περιοδικών +8hp και 0,6 κιλό ροπής παραπάνω ο κινητήρας του xs σχέση με τους αντίστοιχους 1.6.

Τέλος δεν είναι δυνατόν ένα αμάξι (το 206) που είναι 100 κιλά ποιο βαρύ από το rallye και φοράει 195/55 r15 σε σχέση 185/55 r14 και να έχει ΜΟΝΟ 110 άλογα να καταφέρνει να είναι στα τεστ 0-100 μόνο 4 - 5 κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω από το rallye! Όταν τα αντίστοιχα 1.6 16v έχουν 10,5+ 0-100 (ακόμα και το clio).

και ποια τεστ ειναι αυτα που δινουν στο xs 118 ατια και μιλαμε για 118 πραγματικα αλογα? γιατι το ραλακι σε δυναμομετρηση του drive δινει 118 πραγματικα αλογα 0-100 8,7 και 205 τελικη. που σημαινει οτι σε 0-100 ειναι γυρω στα 18-20 μετρα μπροστα δηλαδη 5-6 καροτσες μπροστα, τωρα αυτα που μου λες για το xs δεν τα γνωριζα, αλλα μου φαινεται περιεργο να φοραει αλλη μηχανη το cc αλλη το xs και αλλη το rallye.ποσες βγαζει πια Question Question Question
teoman - Πεμ 24 Οκτ 2002, 09:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

και ποια τεστ ειναι αυτα που δινουν στο xs 118 ατια και μιλαμε για 118 πραγματικα αλογα? γιατι το ραλακι σε δυναμομετρηση του drive δινει 118 πραγματικα αλογα 0-100 8,7 και 205 τελικη. που σημαινει οτι σε 0-100 ειναι γυρω στα 18-20 μετρα μπροστα δηλαδη 5-6 καροτσες μπροστα, τωρα αυτα που μου λες για το xs δεν τα γνωριζα, αλλα μου φαινεται περιεργο να φοραει αλλη μηχανη το cc αλλη το xs και αλλη το rallye.ποσες βγαζει πια Question Question Question

Σε καμία περίπτωση... Μετά το γέμισμα της 2ας φεύγει max 2 αυτοκίνητα.
(Πάντα για 0-100)
pezomania - Πεμ 24 Οκτ 2002, 17:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Auto Τρίτη, Τέστ 1.6 16v Μάιος του 2001 (αν θυμάμαι καλά) Τίτλος: Ένα 206 με 118hp!! ΑutoCatalog δυναμομετρήσεις βάση ISO 9002
206 xs 118 hp.

Μετρήσεις: 0-100: 9,3 ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

Αν νομίζεις ότι με 5 κλάσματα του δευτερολέπτου (μέχρι τα 100) είσαι 5 καρότσες μπροστά Rolling eyes Δύσκολο!

Τέλος δεν λέω ότι είναι τελείως διαφορετικές μηχανές, αλλά έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις! Το 307 με το cc και το χsara έχουν ακριβώς την ίδια μηχανή.

Τέλος σε δυναμομέτρηση ο κινητήρας του rallye έχει 125 - 127 άλογα, 118 δεν τον έχω δεί πουθενά!
Vini - Πεμ 24 Οκτ 2002, 19:04:02
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Auto Τρίτη, Τέστ 1.6 16v Μάιος του 2001 (αν θυμάμαι καλά) Τίτλος: Ένα 206 με 118hp!! ΑutoCatalog δυναμομετρήσεις βάση ISO 9002
206 xs 118 hp.

Mην παιδευεσαι George... Wink

Καντε κλικ....
http://www.autotriti.gr/00_new/choose_montel/show_sig_6.asp?b_id=735&t_id=626&montelo=PEUGEOT

206 1.6 3d 110 PS XS 2AB,ABS,CLIMA,RCD
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ (ΑΡΙΘΜΟΣ-ΘΕΣΗ) 4
ΒΑΛΒΙΔΕΣ 16
ΚΥΒΙΚΑ 1587
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (ps) - (κατασκευαστής) 110
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (στροφές ανά λεπτό) - (κατασκευαστής) 5750
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (ps) - (ISO9002) 118
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ (στροφές ανά λεπτό) - (ISO9002) 5720
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ (NM) - (κατασκευαστής) 147
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ (στροφές ανά λεπτό) - (κατασκευαστής) 4000
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ (NM) - (ISO 9002) 160
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ (στροφές ανά λεπτό) - (ISO 9002) 4460
ΨΥΞΗ Υδρόψυκτος
ΘΕΣΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Εμπρός-Εγκάρσια
ΣΤΡΟΦΑΛΟΦΟΡΟΣ (ΕΔΡΑΝΑ ΒΑΣΗΣ) 5
ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΙ-ΔΙΑΤΑΞΗ 2E
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
ΑΝΑΦΛΕΞΗ Ηλεκτρονική
ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ Τριοδικός
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ (χιλιοστά) 78,5
ΔΙΑΔΡΟΜΗ (χιλιοστά) 82
ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ 10,8
ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΟΥ στίς στροφές ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ (μέτρα/δλ) 15,6
ΕΙΔΙΚΗ ΙΣΧΥΣ (ps/λίτρο) - (ISO 9002) 73,8
ΚΙΛΑ ανά ΙΠΠΟ - (ISO 9002) 8,7
Rally - Πεμ 24 Οκτ 2002, 23:43:48
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε vini να σαι καλα για το site γιατι μπηκα εφαγα κανα μισαωρο και ασχοληθηκα με τα σχετικα αρθρα που ειναι για γελια!!!ακουσον ακουσον το ραλακι με 127 αλογακια λες και εγω δεν θα το ηθελα Exclamation αληθεια εχει παρει κανεις αυτο τριτη να ανατρεξει σε πληροφοριες των μοντελων στις τελευταιες σελιδες? δινει το ραλακι 0-100 8,4 αντε με ενα τελικο και σκουπιτσα θα σπασουμε το φραγμα των 8΄΄.τι ειναι αυτα ρε παιδια .το αυτο τριτη ειναι περιοδικο για τον οικογενειαρχη που ψαχνει τα καινουργια μοντελα.

λοιπον το 206xs εχει την ιδια μηχανη με ΟΛΑ τα 206 και η μονη διαφορα με το cc ειναι 120κιλα που ενταξει δεν ειναι και λιγα. σε καμια μα σε καμια περιπτωση δεν εχει 0-100 9,3 αλλα 10,6 δευτερα και 11,2 το cc. και ολα αυτα τα δινει το εργοστασιο που αμα πας να κανεις δυναμομετρηση οπως ειναι μαμα το 206 να εισαι σιγουρος οτι δεν ξεπερναει σε ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ δεν φτανει καν τα 110 και το ραλακι τα 120.

λοιπον στο drive faster 2ou εξαμηνου 2002 εχει τεστ δυναμομετρησης πριν και μετα τοποθετηση σκουπας στο SAXO που εχει ακριβως την ιδια μηχανη με το ραλακι. το δυναμομετρο εδειξε μαμα 118 ιππους αντι 122 που δινει το εργοστασιο.

οσο για τον ξαδελφο σου φιλε πεζομανια δεν μου λεει τιποτα τι του ειπε ο μηχανικος γιατι αμα σου πω τι εχω ακουσει εγω απο την αντιπρωσοπεια θα τραβατε τα μαλλια σας.χαρακτηριστικα αναφερω οτι τα καινουργια ραλακια οπως και πολλα cc εχουν διαφορα στις αποστασεις στο καπο πισω και μπροστα με απλα λογια αμα βαλεις το δαχτυλο σου στην εσοχη (εκει που το καπο συνανταει το φτερο) απο την μια πλευρα χωραει ενω απο την αλλη οχι, ειναι εμφανεστατο μαλιστα στα πισω φωτιστικα σωματα του cc. η επισημη απαντηση της αντιπροσωπειας ηταν οτι αυτο γινεται επιτηδες ωστε το αμαξι να εχει καλυτερη ασφαλεια σε περιπτωση τρακαρισματος.ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΤΗΝ PEUGEOT.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΕΧΕΙ.!!!!!
και ενα σωρο αλλα απο προσωπικη εμπειρια. τελος προτεινο σε οσους αγαπουν το αυτοκινητακι τους μετα το τελος της εγγυησης να βρουνε εναν πραγματικο μαστορα που σπανιζουν σημερα στις αντιπρωσοπειες αυτοκινητων που την εχουν δει εταιρειες και αν μη τι αλλο δεν υπαρχει ουτε ορεξη ουτε μερακι απλα κοιτουν ποσα περισσοτερα αυτοκινητα να αναβοκατεβασουν!!!!
Miltellas - Παρ 25 Οκτ 2002, 05:18:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω διάθεση να ανατρέξω στα παλιά μου τεύχη για να αναφέρω αριθμό τεύχους, ημερομηνία και σελίδα. Άσχετα με τα νούμερα που δίνουν στους πίνακες, τόσο οι 4ΤΡΟΧΟΙ, όσο και το AutoMotorSport και το ΑutoΤρίτη, δίνουν 9,3 και 9,4 για 0-100, 198 τελική, και 117,5-118 ίππους. Πιστεύω ότι και το DRIVE δεν θα διαφέρει. Τα υπόλοιπα, και πολλά άλλα, τα έχω πει σε παραπάνω topic να μην τα ξαναλέμε. Ο υπέροχος κινητήρας του Rallye δεν θα ξαναφορεθεί σε μοντέλο της Πεζό. Ο νέος 1600 είναι ο κινητήρας του 206. Περί αξιοπιστίας, έχω αναφέρει κάπου για το ρεκόρ στα 1600 (και όχι μόνο) που σημείωσε ο νέος κινητήρας.
Vini - Παρ 25 Οκτ 2002, 07:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
φιλε vini να σαι καλα για το site γιατι μπηκα εφαγα κανα μισαωρο και ασχοληθηκα με τα σχετικα αρθρα που ειναι για γελια!!!ακουσον ακουσον το ραλακι με 127 αλογακια λες και εγω δεν θα το ηθελα Exclamation αληθεια εχει παρει κανεις αυτο τριτη να ανατρεξει σε πληροφοριες των μοντελων στις τελευταιες σελιδες? δινει το ραλακι 0-100 8,4 αντε με ενα τελικο και σκουπιτσα θα σπασουμε το φραγμα των 8΄΄.τι ειναι αυτα ρε παιδια .το αυτο τριτη ειναι περιοδικο για τον οικογενειαρχη που ψαχνει τα καινουργια μοντελα.

λοιπον το 206xs εχει την ιδια μηχανη με ΟΛΑ τα 206 και η μονη διαφορα με το cc ειναι 120κιλα που ενταξει δεν ειναι και λιγα. σε καμια μα σε καμια περιπτωση δεν εχει 0-100 9,3 αλλα 10,6 δευτερα και 11,2 το cc. και ολα αυτα τα δινει το εργοστασιο που αμα πας να κανεις δυναμομετρηση οπως ειναι μαμα το 206 να εισαι σιγουρος οτι δεν ξεπερναει σε ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ δεν φτανει καν τα 110 και το ραλακι τα 120.

λοιπον στο drive faster 2ou εξαμηνου 2002 εχει τεστ δυναμομετρησης πριν και μετα τοποθετηση σκουπας στο SAXO που εχει ακριβως την ιδια μηχανη με το ραλακι. το δυναμομετρο εδειξε μαμα 118 ιππους αντι 122 που δινει το εργοστασιο.

Καλημέρα...

Φίλε rally...

1. Αρχικά αν πρόσεξες οι τιμές που έχω δώσει είναι ISO 9002 (αν τυχόν καταλαβαίνεις από ποιοτικό έλεγχο και πιστοποιήσεις)

2. Οι τιμέ που δίνει το AUTO TRITΙ είναι τιμές από τις μετρήσεις του AUTOMOTOR UND SPORT που γίνονται στην γερμανία με προδιαγραφές TUV (ISO9002).

3. Δυναμομετρήσεις στην Ελλάδα από διάφορα δυνομόμετρα είναι αμφιβόλου αποτελέσματος και ποιότητας. Οπως επίσης και τα δυνομομετρημένα αυτοκίνητα.

4. Οσο για τις επιδόσεις δεν μπορώ να πω ποιες είναι σωστές και ποιες τείνουν στην πραγματικότητα αφού εδώ παίζουν πολλοί παράγοντες.
teoman - Παρ 25 Οκτ 2002, 10:21:20
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

Έχω κάνει 3 χρονομετρήσεις,μόνος,βενζίνη περίπου στην μέση...
09:507 sec
09:590 sec
09:575 sec

(τους χρόνους τους κρατάω για αρχείο Wink )
Sidobre - Παρ 25 Οκτ 2002, 10:39:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παρακολουθώ αμίλητος στην ουσία αλλά επειδή είχα μια τέτοια συζήτηση και με τον αδερφό μου έχω να αναλύσω πλέον τα εξής:

206 XS 1,6 16v VS 106 Rallye 16V

Κινητήρες

1. Rallye -> 127 ίππους με μπόλικη ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών.
2. 206 -> 118 ίππους

Το μπλοκ των κινητήρων είναι ίδιο αλλά έχουν γίνει κάποιες διαφορές. Ανατρέξτε και στο διαφημιστικό του 206 να τις εντοπίσετε...

- Εχουν αντικατασταθεί πολλά μέρη του κινητήρα από κράματα αλουμινίου για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και μεγαλύτερη αντοχή.

- Εχει αλλάξει όλο το καπάκι με διαφορετικούς εκκεντροφόρους πιο "μαλακούς".

- Εχει αλλάξει η εισαγωγή με ηλεκτονική πεταλούδα ώστε να ανοίγει όσο πρέπει και όχι περισσότερο για λόγους οικονομίας και μείωσης καυσαερίων.

- Εχει αλλάξει η εξαγωγή με μεγαλύτερη διαφορά την προσθήκη ενός προκαταλύτη στην πολλαπλή για μείωση των καυσαερίων.

Ολα αυτά δίνουν την διαφορά των 9 ίππων στον κινητήρα.

Σχέσεις - μετάδοση

To σασμάν είναι ίδιο και στα δύο αυτοκίνητα. Το Rallye έχει πιο κοντό διαφορικό (μικρή διαφορά)

Eπιταχύνσεις - Ελαστικότητα

Rallye - > 0-100 σε 8,6 sec
206 -> 0 - 100 σε 9,2

H διαφορά τους είναι όμως αισθητή από 80 - 140 όπου το Rallye υπερτερεί λόγω κοντού διαφορικού. Ομως ενδέχεται στα 190 - 200 το 206 να μαζέψει την διαφορά. Να σημειωθεί ότι το Rallye στην τελική του είναι σε πολύ ψηλές στροφές, ενώ το 206 τελικιάζει χαμηλότερα λόγω έλλειψης δυνάμεως

Φρένα

Εδώ μάλλον υπερτερεί το 206 όπου έχει μεγαλύτερους δίσκους από το Rallye με δαγκάνες της Bosh.

Πλαίσιο

Και εδώ υπερτερεί το 206 μάλλον με μεγάλη διαφορά.

Το 206 έχει πιο άκαμπτο πλαίσιο με μεγαλύτερες ενισχύσεις γεγονός που του το έκανε να διακριθεί για την ασφάλειά του.

Επίσης να σημειωθεί ότι το rallye ΔΕΝ έχει γέφυρα!

Oδική συμπεριφορά
Eδώ το rallye έναι πρωταθλητής.
Η σφικτή ανάρτησή του και το σύνολό του δεν μπορεί να συγκριθεί με το 206 που είναι από την μαμά του ένα αυτικίνητο "πολιτισμένο"
Το Rallye είναι ένα μικρό καρτ.

Ομως εδώ υπάρχει μια διαφορά που κανένα Rallye δεν παραδέχεται. Το 206 μπορεί να υπερνικήσει το Rallye αν προσεχθεί.

Δεν είναι τυχαίο που πριν κάποια χρόνια που ξεκίνησε ο θεσμός των Super 1600 (πλέον JWRC) το Rallye ήταν έξω από τις επιλογές της Peugeot.

Παρόλο που το PSA Group έβαλε το Saxo στο JWRC η ίδια επέλεξε το 206. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε διότι το 106 σβήνει από την αγορά αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το 206 έχει πιο ενισχυμένο πλαίσιο, μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχιο και η κατανομή βάρους είναι ιδανική.

Με μια μικρή αλλαγή σε ανάρτηση και αντιστρεπτικές/ραβδους στρέψεις μετατρέπεται σε ένα απόλυτο αυτοκίνητο με μεγάλη στρεπτική ακαμψία που υπερνικά κάθε Rallye.

Συνολικά

To Rallye είναι ένα αυτοκίνητο με συγκεκριμένο κοινό: Αυτούς που ψάχνουν την απόλυτη αγωνιστική οδήγηση με μικρό κόστος. Τους τρελλαμένους που δεν έχουν ακόμα "μεγαλώσει".
Το παιχνιδάκι που πάντα θα είναι πρόθυμο να υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή του αφεντικού του.

Το 206 είναι ένα αυτοκίνητο με πιο πολιτισμένο χαρακτήρα. Απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό που ακόμα δεν έχει ξεχάσει τις τρέλλες του αλλά θέλει λίγο και την "βολή" του. Ομως με λίγο βελτίωση από την ίδια την "μαμά" του είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε ακόμα και να κατέβει σε αγώνες και δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτοκίνητα με διπλάσια τιμή.
pugsang - Παρ 25 Οκτ 2002, 12:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Συνολικά

To Rallye είναι ένα αυτοκίνητο με συγκεκριμένο κοινό: Αυτούς που ψάχνουν την απόλυτη αγωνιστική οδήγηση με μικρό κόστος. Τους τρελλαμένους που δεν έχουν ακόμα "μεγαλώσει".
Το παιχνιδάκι που πάντα θα είναι πρόθυμο να υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή του αφεντικού του.

Το 206 είναι ένα αυτοκίνητο με πιο πολιτισμένο χαρακτήρα. Απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό που ακόμα δεν έχει ξεχάσει τις τρέλλες του αλλά θέλει λίγο και την "βολή" του. Ομως με λίγο βελτίωση από την ίδια την "μαμά" του είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε ακόμα και να κατέβει σε αγώνες και δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτοκίνητα με διπλάσια τιμή.

Νομίζω οτι μετα την εύστοχη παρέμβαση του αγαπητού φίλου Sidobre το topic μπορεί να κλείσει και να μείνει σε όλους μας η παράγραφος του quote.
pezomania - Παρ 25 Οκτ 2002, 15:44:37
Θέμα δημοσίευσης:
Mε κάλυψε πλήρως ο φίλος Τάσος αλλά και ο φίλος Μάκης Wink
Vini - Παρ 25 Οκτ 2002, 19:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Δηλαδή εγώ δεν σε κάλυψα ε? Evil Evil Evil

Δεν θα σε πετύχω πουθενά σε κανένα φανάρι?....θα σου πω εγώ! Surprised Surprised
Και αν βρέχει θα σου πω περισσότερα! Evil Evil Surprised Surprised Surprised
Εχω βροχοContinental... Shocked Shocked Rolling eyes Rolling eyes
Miltellas - Σαβ 26 Οκτ 2002, 01:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά, ο Sidobre καθάρισε το θέμα. Αποκτήσαμε και δεύτερο σερίφη στο γουέστερν...
Wink
pezomania - Τρι 29 Οκτ 2002, 10:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
pezomania έγραψε:

Δηλαδή εγώ δεν σε κάλυψα ε? Evil Evil Evil

Δεν θα σε πετύχω πουθενά σε κανένα φανάρι?....θα σου πω εγώ! Surprised Surprised
Και αν βρέχει θα σου πω περισσότερα! Evil Evil Surprised Surprised Surprised
Εχω βροχοContinental... Shocked Shocked Rolling eyes Rolling eyes

Συγνώμη βρε φίλε, δεν είχα δεί καθόλου τα 2 post σου στην σελίδα 3 Crying or Very sad
Φυσικά και με κάλυψες πλήρως Wink
Svstouk - Τρι 29 Οκτ 2002, 14:28:37
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Τελικά, ο Sidobre καθάρισε το θέμα. Αποκτήσαμε και δεύτερο σερίφη στο γουέστερν...
Wink

Φροντίστε μόνο να μην αλληλοσκοτωθείτε! Shocked Shocked Laughing Laughing
Sidobre - Τρι 29 Οκτ 2002, 14:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ο καλός ο κακός και ο άσχημος....

Rolling eyes Twisted evil Silly

2gunfire Sniper Splat

:beigedead: :beigedead: :beigedead:
Rally - Τρι 29 Οκτ 2002, 18:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Rally έγραψε:

απο απλη περιεργεια πως χρονομετρησες τα 0-100????????????????????γιατι απο οτι γνωριζω δεν ειναι μια απλη διαδικασια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vini - Τρι 29 Οκτ 2002, 19:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
206 εναντίον 106Rallye....
Eίπα να μην το αναφέρω αλλά μάλλον αξίζει το κόπο...

Προχθές Κυριακή είπα να ξεχυθώ προς Σούνιο από Παραλιακή και να γυρίσω από πίσω από Λαύριο/Κερατέα/Παιανία...

Ολη η διαδρομή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα...το 206 έδινε τα ρέστα του παντού....με το γκάζι στο όριο τις περισσότερες φορές σε κάθε ταχύτητα...

Και ενώ όλα πήγαιναν κατ'ευχήν έφθασα στην μεγάλη ευθεία που είναι έξω από την Κερατέα...στο πρώτο φανάρι...και μετά αχανής ευθεία που τελικιάζεις άνετα....

Και εκεί στο φανάρι....σταματώ δίπλα σε ένα 106rallye λευκό. Από την όψη και ήχο φαινόταν πολύ απλό.....βασικά δεν άκουγα τίποτα και είχα ανοικτό και το παραθύρι....ούτε μπούκες, ούτε σκούπες, ούτε βρουμμμ! ούτε βραμμμμ!

Βασικά δεν πήγα δίπλα του....αφού είμαι από αυτούς που πιστεύω στην υπεροχή του 106. Ετσι έκατσα λίγο ποιο πίσω περίπου μισό μέτρο....

Ελα όμως που με κοίταξε ο τύπος...μεγάλο λάθος....! Και εκεί είπα να το πατήσω....μεγάλο δικό μου λάθος...
Αλλά ήθελε στρατηγική...ώστε να μην αφήσω το ηλεκτρονικό γκάζι να σταματήσει το απότομο πάτημα στο γκάζι...

Και μόλις άνοιξε το πράσινο έγινε της π****νας....Ξεχυθήκαμε δύο λιοντάρια στην αχανή ευθεία......

Και εδώ αρχίζει η πίκρα... Κάποια στιγμή και ενώ το πόδι μου ήταν έτοιμο να βγει από κάτω από το δάπεδο....παρατηρώ ότι το λιονταράκι 106 άρχισε και έφευγε άνετα....ώσπου έφυγε και σταθεροποιήθηκε η διαφορά στα 30 μέτρα περίπου....
Μάταιος κόπος.... ο τύπος έπαιζε μαζί μου και μπράβο του...

Κάποια στιγμή τον "πέρασα".... σε ένα απομακρυσμένο φανάρι που αυτός σταμάτησε για να στρίψει....

Πολλοί θα πουν ότι είναι θέμα οδηγού, είναι θέμα αντίδρασης είναι θέμα ένστικτου...
Θα πω, ίσως ναι...αλλά εμένα τελικά με πέρασε άνετα το 106...

σημείωση: Ο δρόμος δεν είχε στροφές....και ούτε φανάρια.....

Αυτά....
Miltellas - Τετ 30 Οκτ 2002, 02:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Vini, όπως τα λες είναι. Ο μόνος τρόπος για να τη βγεις σε Ραλάκι, είναι να εκμεταλλευτείς την άριστη πρόσφυση που έχει το 206 στις εκκινήσεις. Όχι ότι δεν θα χάσεις, αλλά τουλάχιστον η διαφορά θα είναι μικρή (και αν καθυστερήσει καμιά αλλαγή, τον έφαγες). Να εύχεσαι μόνο να μην κάνει το ίδιο και ο Ραλάκιας (που δεν θα το κάνει γιατί θα σε υποτιμήσει).

Πώς θα ξεκινήσετε καλύτερα; Ανάλογα πόσο το λυπάστε το αμαξάκι σας. Εγώ έχω καταλήξει. Ιδανικές στροφές είναι οι 3000σαλ. Πράσινο και σανίδα και μέχρι τον κόφτη η κάθε ταχύτητα. Στις δύσκολες περιπτώσεις πριν την εκκίνηση τραβάμε λίγο το αμάξι να κάτσει πίσω (για να πάρει τα μπόσκα της εμπρός ανάρτησης και να κερδίσουμε κανα δέκατο) με τραβηγμένο χειρόφρενο το οποίο το απελευθερώνουμε ταυτόχρονα με το βαθύ πάτημα του γκαζιού. Το χρησιμοποίησα σε κόντρα με μηχανή... Πολύ θεαματικό ξεκόλλημα! Εννοείται ότι έχασα...

Σημείωση 1: Το ίδιο μπορεί να σας κάνουν και οι άλλοι!
Σημείωση 2: Το πιο πολύ γκάζι κερδίζει (ο κανόνας).
Alex - Τετ 30 Οκτ 2002, 02:16:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σημειωση 3: Αν ο ραλλακιας ειναι φτωχομπατηρης η απλα σιδηροφαγος και φοραει καμενα λαστιχα κανατε την τυχη σας καθως θα γραφει την 1η,2α 10 ωρες την στιγμη που εσεις θα προσπερνατε ανετα... Twisted evil
Slash - Τετ 30 Οκτ 2002, 02:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός κι αν φοράς τίποτα GT2 οπότε θα κάνεις πατινάζ επί ασφάλτου. Τώρα τελευταία μου έχει τύχει να ξεκινώ και να σπινιάρει ακατάσχετα το λάστιχο, και άντε καλά αυτό, δεν κάνει ούτε θόρυβο!!!! Δηλαδή μπορεί να ξεκινήσεις, να πηγαίνεις με 1η ενώ το λάστιχο έχει ξεσκιστεί να σπινάρει, εσύ να μην το έχεις πάρει πρέφα, και να το καταλάβεις μόνο πατώτνας συμπλέκτη για 2α που κόβεται απότομα η δύναμη της ρόδας. Μου συνέβει και σήμερα. Τουλάχιστον αν σφύριζε λιγάκι να άφηνα το γκάζι να πιάσει traction, δεν ακούγεται τίποτα είτε σπινάρει είτε πάει κανονικά. Και να πεις οτι είναι παλιά; 12000 χλμ έχουν κάνει. Rolling eyes
Miltellas - Τετ 30 Οκτ 2002, 03:05:25
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Εκτός κι αν φοράς τίποτα GT2 οπότε θα κάνεις πατινάζ επί ασφάλτου.

Υπάρχουν Αγωνιστικά λάστιχα, λάστιχα δρόμου, λάστιχα 4Χ4, βροχολάστιχα, χιονολάστιχα, υπάρχουν και τα γιαουρτολάστιχα...
Laughing
peugeot206cc - Τετ 30 Οκτ 2002, 09:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Miltellas"]Πώς θα ξεκινήσετε καλύτερα; Ανάλογα πόσο το λυπάστε το αμαξάκι σας. Εγώ έχω καταλήξει. Ιδανικές στροφές είναι οι 3000σαλ. Πράσινο και σανίδα και μέχρι τον κόφτη η κάθε ταχύτητα.

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι ένας καλός κοντράκιας εκτιμά την πρόσφυση της ασφάλτου και αναλόγως επιταχύνει. Υπάρχουν δρόμοι σαπούνια που ξεκινώντας από το ρελαντί μπορείς να σανιδώσεις και να σπινιάρει ακατάσχετα. Επίσης μπορεί να βρεθείται σε δρόμο, που ξεκινώντας από τις 3000-4000 χιλιάδες στροφές πριν να αφήσετε το συμπλέκτη, να το μπουκώσετε! Νομίζω ότι είναι θέμα εμπειρίας εκτίμησης τόσο της ασφάλτου όσο και του αυτοκινήτου.
peugeot206cc - Τετ 30 Οκτ 2002, 09:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="teoman"]
Rally έγραψε:

Με το rallaki πρόλαβα να κάνω μία μέτρηση (όταν είχε περίπου 7000 km).
Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε λόγω διαφορετικών συνθηκών (διαφορετική εξωτερική θερμοκρασία, πρόσφυση ασφάλτου, πρόσθετο βάρος, σφάλμα κοντέρ κτλ.). Απλά αναφέρω το νούμερο σαν μια ένδειξη της διαφοράς. 7:75 sec με δύο άτομα και σχετικά άδειο ρεζερβουάρ!
Rally - Πεμ 31 Οκτ 2002, 00:54:59
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Και εδώ αρχίζει η πίκρα... Κάποια στιγμή και ενώ το πόδι μου ήταν έτοιμο να βγει από κάτω από το δάπεδο....παρατηρώ ότι το λιονταράκι 106 άρχισε και έφευγε άνετα....ώσπου έφυγε και σταθεροποιήθηκε η διαφορά στα 30 μέτρα περίπου....

Σε προηγουμενο ποστ μου ειχα πει οτι τι ραλακι σε 0-100 εχει γυρω στα 18-20 μετρα διαφορα με το 206 πραγμα που αμφισβητηθηκε λεγοντας μου οτι το 206xs που εχει 9,3΄΄ 0-100 δεν ειναι δυνατον να εχει τοσα μετρα διαφορα με το ραλακι με 5 δευτερα διαφορα!!!και αν δεν κανω λαθος φιλε vini αυτο το αμαξακι δεν εχεις???
και ξαναλεω το 206 εχει ουτε 110 αλογα με 0-100 10,6 και το ραλακι 118 αλογα.η τεραστιες διαφορες στην αποδοση δεν αποδιδονται φυσικα στα 8 αλογα διαφορα αλλα σε πολλα που δεν ειναι αναγκη να αναλυσω τωρα.γεγονος ειναι ενα παντως οτι συμφωνω και διαφωνω με πολλα που εχουν γραφτει σε αυτην την ενοτητα αλλα εχει γινει ενα μεγαλο λαθος,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ τα δυο αυτα αυτοκινητα!!!
το ραλακι ειναι οδηγηση ειναι γκαζι ειναι πανω απο ολα φιλοσοφια που δεν υπαρχει σε κανενα αμαξι της κατηγοριας του σε κανενα αμαξι στα κυβικα του.
το 206 ειναι ενα πολυ ομορφο αμαξι, ευχαριστο με πολιτισμενες επιδοσεις στα 1600, που το μονο πραγμα που το διαφοροποιει απο τον ανταγωνισμο του ειναι η εξωτερικη εμφανιση. τωρα αμα το ενα και αμα το αλλο και του φτιαξω και αμα του βαλω και αμα μου παει και 7 εκατ.................. Idea επαιρνα και κατι αλλο!!!

οποιος εχει οδηγησει ραλακι καταλαβαινει τι θελω να πω οποιος τα εχει στησει με ραλακι ακομα περισσοτερο.δεν προκειται ομως για την κοντρα γιατι αν ηταν ετσι εβαζα και ενα τουρμπακι η νος στο πολακι που ειχα και εκανα την δουλεια μου,προκειται για την φιλοσοφια φιλοι μου και μην σας φαινεται τραβηγμενο αυτο, προκειται για την οδηγηση που εκανα στο βουνο του πηλιου το ΠΣΚ.το 206 οταν βγει το 207 θα τον ξεχασουμε ολοι ενω για οταν βγει το 107 που δεν θα υπαρχει σε εκδοση ραλακι τοτε θα το αναπολουμε ολοι......οπως αναπολουμε το 1300 το πουντακι το τουρμπο οπως το UNΟ TURBO και οπως ολα τα παλια GTI. αλλωστε γι΄αυτο πουλαει ακομα αν και γερασμενο αν και ξεπερασμενο σχεδιαστικα αν και αν...... Exclamation Exclamation Exclamation Wink Wink
seridim - Πεμ 31 Οκτ 2002, 00:55:33
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Εκτός κι αν φοράς τίποτα GT2 οπότε θα κάνεις πατινάζ επί ασφάλτου. Τώρα τελευταία μου έχει τύχει να ξεκινώ και να σπινιάρει ακατάσχετα το λάστιχο, και άντε καλά αυτό, δεν κάνει ούτε θόρυβο!!!! Δηλαδή μπορεί να ξεκινήσεις, να πηγαίνεις με 1η ενώ το λάστιχο έχει ξεσκιστεί να σπινάρει, εσύ να μην το έχεις πάρει πρέφα.

Slash και νόμιζα ότι εγώ είχα μόνο αυτή την απορία. Όσες φορές και αω δοκίμασα δεν σφύριζε. Μήπως τελικά φοράμε το μοναδικό αθόρυβο λάστιχο που κυκλοφορεί στην αγορά; Twisted evil Twisted evil
Alex - Πεμ 31 Οκτ 2002, 01:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα τα GT2 και ενα ξερω. Που και που βγαζουν "κιχ"...

Τα S02 της Bridgestone δεν βγαζουν ΟΥΤΕ ΚΙΧ...μιλαμε ειναι αθορυβο περαν της λογικης που περιμενει να υπαρξει καποιος ηχος σε καποια σημεια (μπλοκαρισματα, επιταχυνσεις, στροφες).. ΡΕ ΤΙΙΙΙΙΠΟΟΟΟΟΤΑΑΑΑΑΑ... απιστευτο πραμα..
KASFIKIS NIKOS - Πεμ 31 Οκτ 2002, 08:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Vini έγραψε:

Σε προηγουμενο ποστ μου ειχα πει οτι τι ραλακι σε 0-100 εχει γυρω στα 18-20 μετρα διαφορα με το 206 πραγμα που αμφισβητηθηκε λεγοντας μου οτι το 206xs που εχει 9,3΄΄ 0-100 δεν ειναι δυνατον να εχει τοσα μετρα διαφορα με το ραλακι με 5 δευτερα διαφορα!!!και αν δεν κανω λαθος φιλε vini αυτο το αμαξακι δεν εχεις???
και ξαναλεω το 206 εχει ουτε 110 αλογα με 0-100 10,6 και το ραλακι 118 αλογα.η τεραστιες διαφορες στην αποδοση δεν αποδιδονται φυσικα στα 8 αλογα διαφορα αλλα σε πολλα που δεν ειναι αναγκη να αναλυσω τωρα.γεγονος ειναι ενα παντως οτι συμφωνω και διαφωνω με πολλα που εχουν γραφτει σε αυτην την ενοτητα αλλα εχει γινει ενα μεγαλο λαθος,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ τα δυο αυτα αυτοκινητα!!!
το ραλακι ειναι οδηγηση ειναι γκαζι ειναι πανω απο ολα φιλοσοφια που δεν υπαρχει σε κανενα αμαξι της κατηγοριας του σε κανενα αμαξι στα κυβικα του.
το 206 ειναι ενα πολυ ομορφο αμαξι, ευχαριστο με πολιτισμενες επιδοσεις στα 1600, που το μονο πραγμα που το διαφοροποιει απο τον ανταγωνισμο του ειναι η εξωτερικη εμφανιση. τωρα αμα το ενα και αμα το αλλο και του φτιαξω και αμα του βαλω και αμα μου παει και 7 εκατ.................. Idea επαιρνα και κατι αλλο!!!

οποιος εχει οδηγησει ραλακι καταλαβαινει τι θελω να πω οποιος τα εχει στησει με ραλακι ακομα περισσοτερο.δεν προκειται ομως για την κοντρα γιατι αν ηταν ετσι εβαζα και ενα τουρμπακι η νος στο πολακι που ειχα και εκανα την δουλεια μου,προκειται για την φιλοσοφια φιλοι μου και μην σας φαινεται τραβηγμενο αυτο, προκειται για την οδηγηση που εκανα στο βουνο του πηλιου το ΠΣΚ.το 206 οταν βγει το 207 θα τον ξεχασουμε ολοι ενω για οταν βγει το 107 που δεν θα υπαρχει σε εκδοση ραλακι τοτε θα το αναπολουμε ολοι......οπως αναπολουμε το 1300 το πουντακι το τουρμπο οπως το UNΟ TURBO και οπως ολα τα παλια GTI. αλλωστε γι΄αυτο πουλαει ακομα αν και γερασμενο αν και ξεπερασμενο σχεδιαστικα αν και αν...... Exclamation Exclamation Exclamation Wink Wink

Εχεις απολυτα δικιο.
Ειναι τροπος ζωης.
Vini - Σαβ 02 Νοέ 2002, 18:50:04
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν καταρχήν να πω ότι ο φίλος rally είχε δίκιο... Wink

Το ζουμί της ιστορίας....ιπποδύναμη σε 206/1600....
Μετά από κουβέντα με τον άνθρωπο στο συνεργείο μου είπε κατηγορηματικά ότι έχει μετρηθεί στο τροχό το περισσότερο 105 άλογα. Και όχι σε ένα ή δύο, αλλά σε πολλά 1600άρια....μάλιστα έχουν βρεθεί και ορισμένα με 102-103 άλογα...

Το αντίστοιχο για το 106 και SAXO/VTS είναι το πολύ 116-118...στο τρόχο...ενώ ορισμένα είναι στα 112/113 άλογα....

Τι γίνεται όμως με την τρίπτυχο βελτίωσης ΕΞΑΤΜΙΣΗ - ΣΚΟΥΠΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ?

1. Μόνη η εξάτμιση δίνει ροπή στις χαμηλές και 1 με 2 άλογα τα οποία όμως ΔΕΝ θεωρούνται βελτίωση γιατί μπορεί κάποιος να μην τα πάρει ούτε αυτά αν ο κινητήρας είναι χάλια (λάδι της πλάκας, βενζίνης της πλάκας, συντήρηση της πλάκας)

2. Η σκούπα δίνει ροπή καλή στις χαμηλές και 4-5 άλογα σε όλο το φάσμα. Χάνει όμως την αξία της στις ψηλές.

3. Μαζί με το πρόγραμμα παίρνεις 10 καθαρά άλογα στο τροχό στην χειρότερη. Η χειρότερη είναι για ταλαιπωρημένο κινητήρα. Τα 10 αν ο κινητήρας σου είναι καινούριος και φροντισμένος μπορεί να μας δώσει μέχρι και 15 άλογα....αλλά αυτά τα λέει το δυναμομέτρο και η επιτόπου χαρτογράφηση....

Άρα σημειώστε ότι το ΤΡΙΠΤΥΧΟ, ΕΞΑΤΜΙΣΗ - ΣΚΟΥΠΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ δίνει στην χειρότερη 10 καθάρα άλογα εγγυημένα από συνεργείο της PEUGEOT.
Tomcat - Σαβ 02 Νοέ 2002, 19:09:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν Vini αυτά που λές είναι μια πλήρης αναβάθμιση πρώτου σταδίου (εκτός από χταπόδι αλλά...) .Καταρχήν τα άλογα τα οποία μας αναφέρονται στα εγχειρίδια θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στον δρόμο ή στον στρόφαλο.Μάλλον στο δεύτερο.
Nikel - Σαβ 02 Νοέ 2002, 19:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Καταρχήν Vini αυτά που λές είναι μια πλήρης αναβάθμιση πρώτου σταδίου (εκτός από χταπόδι αλλά...) .Καταρχήν τα άλογα τα οποία μας αναφέρονται στα εγχειρίδια θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι στον δρόμο ή στον στρόφαλο.Μάλλον στο δεύτερο.

Στον στροφαλο Exclamation
Tomcat - Σαβ 02 Νοέ 2002, 19:17:56
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε είναι φυσιολογικά τα νούμερα που δίνει ο VINI αφού η δυναμομέτρηση δίνει 15% περίπου πάνω από του ίππους στον δρόμο!

NIKEL τι λές το δίαβασα το μάθημα μου?
Vini - Σαβ 02 Νοέ 2002, 20:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:

Χταπόδι ΔΕΝ παίρνει λόγω καταλύτη/καλοριφέρ...
Επειδή ξέχασα να πω τα περί εξάτμισης ο τύπος μου είπε ότι όλο το σκηνικό είναι το μεσαίο και όχι το τελικό....στο 1600....
Μόλις του είπα ότι έχω βάλει SUPERSPRINT μεσαίο....είπε έκανες την καλύτερη κίνηση....γιατί το εργοστασιακό είναι μεγάλος πνίχτης....
Είναι προτιμότερο για κάποιον που δεν έχει λεφτά να αλλάξει το μεσαίο παρά το τελικό για σωστή βελτίωση....

Οσο για τα εργοστασιακά άλογα αυτό είναι λίγο μπλέξιμο....
Από την εμπειρία φαντάζομαι ότι τα 110 που λέει το εργοστάσιο είναι στο στρόφαλο και αφορά την συγκεκριμένη μηχανή που φοριέται σε πολλα μοντέλα του PSA....
Φαντάζομαι ότι έχουν δυναμομετρήσει την μηχανή μόνη της χωρίς σασί, περιφερειακά σε ειδικό θάλαμο....

Η ιπποδύναμη έτσι αλλάζει τελικά με την χρήση σασί την αεροδυναμική και το βάρος....του κάθε μοντέλου...
Βολεύει και συμφέρει την Peugeot/Citroen να κάνουν χρήση του νούμερου 110...

Το σκηνικό είναι γενικό σε όλες τις εταιρίες....με χειρότερη την Hyundai...
Παρουσιάζει το Coupe 105 και βγάζει τελικά 90
Ενώ το προηγούμενο έλεγε ότι ήταν 116 και με το ζόρι έβγαζε 105 ενώ είχαν βρεθεί και ορισμένα με 97άλογα!!! Shocked Shocked

Πάντως από την κουβέντα που είχα με τον τύπο μου είπε ότι βασικά μας νοιάζει η ιποδύναμη στο τροχό γιατί αυτό θα βλέπεις και όχι το στρόφαλο...εκεί μπορεί να έχουμε πολλά άλογα αλλά μέχρι τον τροχό να έχεις πολλές απώλειες....

Για αυτό γίνονται μια σειρά από ρυθμίσεις στο θέμα εγκεφάλου...
Alex - Σαβ 02 Νοέ 2002, 23:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θυμαμαι συγκεκριμενα αλλα καποιος μου φαινεται εδωσε εδω μεσα αποτελεσματα δυναμομετρου και εβγαζε 140+ με 3-4 σχετικα απλες μηχανικες τροποποιησεις, αν δεν κανω λαθος...

Εξαλλου γιατι στο ISO μετρανε 118 που πραγματοποιουντε οι μετρησεις υπο σχετικα αυστηρα ελεγχομενες συνθηκες?? Περιεργο μου φαινεται να βγαζει κοντα στα 100.. Ισως να παιζουν ρολο τα δυναμομετρα..
Miltellas - Δευ 04 Νοέ 2002, 04:39:43
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Η ιπποδύναμη έτσι αλλάζει τελικά με την χρήση σασί την αεροδυναμική και το βάρος....του κάθε μοντέλου...

Δεν είναι λογικό αυτό που λες εδώ Vini. Μήπως εννοείς κάτι άλλο;
Δεν μπορώ να βρω την σχέση του πλαισίου, αεροδυναμικής και βάρους με την ιπποδύναμη στον στρόφαλο που αναφέρει το εργοστάσιο!
chatasos - Δευ 04 Νοέ 2002, 08:00:34
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Πάντως από την κουβέντα που είχα με τον τύπο μου είπε ότι βασικά μας νοιάζει η ιποδύναμη στο τροχό γιατί αυτό θα βλέπεις και όχι το στρόφαλο...εκεί μπορεί να έχουμε πολλά άλογα αλλά μέχρι τον τροχό να έχεις πολλές απώλειες....

Για αυτό γίνονται μια σειρά από ρυθμίσεις στο θέμα εγκεφάλου...

Σίγουρα αυτό που σε νοιάζει είναι η ιπποδύναμη στον τροχό, αλλά όταν κάθε δυναμόμετρο μετράει διαφορετικά την ιπποδύναμη (και άρα και τις απώλειες) στον τροχό, δύσκολα σε βλέπω να βγάζεις άκρη.
Vini - Δευ 04 Νοέ 2002, 08:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Vini έγραψε:

Δεν μπορώ να βρω την σχέση του πλαισίου, αεροδυναμικής και βάρους με την ιπποδύναμη στον στρόφαλο που αναφέρει το εργοστάσιο!

Οταν λέω μοντέλο εννοώ:
CITROEN XSARA 110
PEUGEOT 307 110
PEUGEOT 206 110

Διαφορετικά βάρη, ίδιες μηχανές, ίδια απόδωση?
Οπότε μάλλον η ιπποδύναμη αφορά στρόφαλο και όχι με το περιτίλυγμα...στις ρόδες
Rally - Δευ 04 Νοέ 2002, 16:00:15
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Οταν λέω μοντέλο εννοώ:
CITROEN XSARA 110
PEUGEOT 307 110
PEUGEOT 206 110

Ετσι ειναι. τα 110 αλογα αφορουν το μηχ. συνολο.τωρα τι βγαζει στον τροχο εξαρταται μεχρι και αν εχασες τα παραπανισια κιλακια του χειμωνα!!!
η lotus elice εχει 120 αλογακια αλλα μολις 650 κιλα εξου και οι επιδοσεις της. τωρα οποιος θελει να τραβηξει και τροχοσπιτο.... Exclamation Razz
teoman - Δευ 04 Νοέ 2002, 16:10:44
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
teoman έγραψε:
Rally έγραψε:

απο απλη περιεργεια πως χρονομετρησες τα 0-100????????????????????γιατι απο οτι γνωριζω δεν ειναι μια απλη διαδικασια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μιάς και είχες την απορία-και είχε κλειδώσει το topic- να απαντήσω τώρα:
με τον παραδοσιακό τρόπο του χρονόμετρου.Απλή διαδικασία μπορεί να μην είναι αλλά από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει να είμαι 0,0001 δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Σουμάχερ στην πίστα της Ίμολα,έχω την δυνατότητα να την απλοποιήσω...
Rally - Δευ 04 Νοέ 2002, 16:31:40
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Rally έγραψε:
teoman έγραψε:
Rally έγραψε:

Μιάς και είχες την απορία-και είχε κλειδώσει το topic- να απαντήσω τώρα:
με τον παραδοσιακό τρόπο του χρονόμετρου.Απλή διαδικασία μπορεί να μην είναι αλλά από την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει να είμαι 0,0001 δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Σουμάχερ στην πίστα της Ίμολα,έχω την δυνατότητα να την απλοποιήσω...

αυτο υποπτευομουν γι΄αυτο εχεις και τοσο καλο χρονο, ισως εχεις και 118 ιππους. συγγνωμη για την ειρωνεια καλοπροαιρετη ειναι απλα φιλε teoman ουτε ο κεντερης δεν χρονομετρει ετσι τους χρονους του, ποσο μαλλον 0-100 που ο τροπος που χρησιμοποιησες δεν ειναι καθολου παραδοσιακος. ειναι σαν να δενεις το αμαξι με ενα σχοινι απο την αλλη 110 φοραδες και τραβα απο την μια τραβα απο την αλλη κανοντας και προσθαφαιρεσεις φοραδων να κανουμε δυναμομετρηση Exclamation Exclamation Exclamation Cool
pezomania - Τρι 05 Νοέ 2002, 08:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Rallye, έχεις απόλυτο δίκιο ότι έτσι δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα του 0-100! Απλά θα σου θυμίσω, ότι τα 0-100 9,4 δεν τα χρονομετρήσαμε εμείς και με αυτό τον τρόπο, αλλά τα περιοδικά που είχαν ΤΕΣΤ το αμάξι. Θεωρώ ότι εκεί το κάνουν με τον σωστό τρόπο και όχι με χρονόμετρο χεριού :D
Miltellas - Πεμ 07 Νοέ 2002, 05:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Miltellas έγραψε:
Vini έγραψε:

Οταν λέω μοντέλο εννοώ:
CITROEN XSARA 110
PEUGEOT 307 110
PEUGEOT 206 110

Δεν φαντάστηκα ότι εννοούσες αυτό.
Όλοι ανεξεραίτως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι βελτιωτές και οι λοιποί, αναφέρονται σε ιπποδυνάμεις στον στρόφαλο και είναι το σωστό.
Τί να λέει; 'Οτι θα πάρεις 10 ίππους στον τροχό και να του σκάσεις μύτη με τίποτα ζαντολάστιχα 225/40/18;
Rally - Πεμ 07 Νοέ 2002, 10:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Vini έγραψε:
Miltellas έγραψε:
Vini έγραψε:

Οταν λέω μοντέλο εννοώ:
CITROEN XSARA 110
PEUGEOT 307 110
PEUGEOT 206 110

Δεν φαντάστηκα ότι εννοούσες αυτό.
Όλοι ανεξεραίτως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι βελτιωτές και οι λοιποί, αναφέρονται σε ιπποδυνάμεις στον στρόφαλο και είναι το σωστό.
Τί να λέει; 'Οτι θα πάρεις 10 ίππους στον τροχό και να του σκάσεις μύτη με τίποτα ζαντολάστιχα 225/40/18;

αυτο που μετραει ομως ειναι η ιπποδυναμη στον τροχο!!!κυριως οι βελτιωτες μιλανε για αλογα στον τροχο και αυτο μας ενδιαφερει.τωρα αν εσυ θες τα δεκα αλογα που πηρες να τα χαραμισεις φοροντας 18 ζαντες η εχοντας 100 κιλα ηχοσυστημα η τραβοντας σκαφος, τροχοσπιτο και σκηνη τοτε...
Slash - Παρ 08 Νοέ 2002, 00:01:28
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

αυτο που μετραει ομως ειναι η ιπποδυναμη στον τροχο!!!κυριως οι βελτιωτες μιλανε για αλογα στον τροχο και αυτο μας ενδιαφερει.τωρα αν εσυ θες τα δεκα αλογα που πηρες να τα χαραμισεις φοροντας 18 ζαντες η εχοντας 100 κιλα ηχοσυστημα η τραβοντας σκαφος, τροχοσπιτο και σκηνη τοτε..

Seat Leon 180 hp!!
teoman - Παρ 08 Νοέ 2002, 12:25:04
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Rally έγραψε:

αυτο που μετραει ομως ειναι η ιπποδυναμη στον τροχο!!!κυριως οι βελτιωτες μιλανε για αλογα στον τροχο και αυτο μας ενδιαφερει.τωρα αν εσυ θες τα δεκα αλογα που πηρες να τα χαραμισεις φοροντας 18 ζαντες η εχοντας 100 κιλα ηχοσυστημα η τραβοντας σκαφος, τροχοσπιτο και σκηνη τοτε..

Seat Leon 180 hp!!

Η σχετική διαφήμιση πάντως,αναφέρεται στο toledo,άσχετα αν το μέγιστο επιτρεπτό βάρος (ρυμουλκούμενου ή όχι) παραμένει το ίδιο με το leon Wink
theflame - Κυρ 10 Νοέ 2002, 01:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Slash έγραψε:
Rally έγραψε:

Seat Leon 180 hp!!

Η σχετική διαφήμιση πάντως,αναφέρεται στο toledo,άσχετα αν το μέγιστο επιτρεπτό βάρος (ρυμουλκούμενου ή όχι) παραμένει το ίδιο με το leon Wink

Αφού στη διαφήμιση το δείχνει καθαρά: Δεν μπορεί να τραβήξει τροχόσπιτο, γιατί το φέρνετε σαν παράδειγμα; Shocked
Svstouk - Κυρ 10 Νοέ 2002, 17:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:
teoman έγραψε:
Slash έγραψε:
Rally έγραψε:

Seat Leon 180 hp!!

Αφού στη διαφήμιση το δείχνει καθαρά: Δεν μπορεί να τραβήξει τροχόσπιτο, γιατί το φέρνετε σαν παράδειγμα; Shocked

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Είναι πάντως ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου επί του θέματος! Rolling eyes Rolling eyes
alemao - Σαβ 28 Δεκ 2002, 15:03:12
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πω και εγώ την αποψή μου αν και λίγο αργά, αφου βλέπω το έχετε εξαντλήσει το θέμα Confused

Η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι μεταξύ 106 Rallye/Gti και 206 Gti, όσον αφορά το θέμα των επιδόσεων. Αυτά τα 3 αυτοκίνητα έχουν σχεδόν όμοιο χαρακτήρα.

Επίσης σύγκριση μεταξύ 106Xsi και 206 1,6 ίσως γίνεται. Είναι και τα δύο νευρικά αυτοκίνητα, αλλά όχι και τα πιο γρήγορα μοντέλα της σειράς 106/206. Είναι επίσης πιο άνετα οδηγικά από τα γρηγορότερά τους 1,3 Rallye και 206 Gti.

106 Rallye διαλέγει κάποιος που θέλει ιδανικά κρατήματα στις στροφές, να μπαίνει με 100km/h σε κλειστές καμπές με τέρμα γκάζι, έχει πολύ καλές ρεπρίζ, κορυφαία φρένα, δεν τον ενδιαφέρει η άνεση, δεν τον ενδιαφέρει η τσιμπημένη κατανάλωση καυσίμου, δεν τον ενδιαφέρει που ακούγονται διάφοροι θόρυβοι από τριξίματα (λες και το αυτοκίνητο είναι κουδουνίστρα), δεν τον ενδιαφέρει που τα γόνατά του είναι στριμωγμένα κάτω από το τιμόνι. Λίγοι θα καταφέρουν να φτάσουν το αυτοκίνητο αυτό στο όριό του. Επίσης δεν προτείνεται να το οδηγούν άπεροι οδηγοί. Δεν συγχωρεί λάθη. Στην κατηγορία των Gti είναι κορυφαίο (μαζί με το 206 Gti).

206 1,6 αγοράζει αυτός που θέλει και καλές επιδόσεις, αλλά και άνεση, χώρους, ποιότητα κατασκευής. Για κάποιον "ανήσυχο" οικογενειάρχη (μην βαράτε, για τους χώρους το λέω) είναι πολύ καλό. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους δεν αρέσουν τα "δεν" που γράφω παραπάνω για το 106 rallye.
pezomania - Παρ 03 Ιαν 2003, 16:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
alemao_rallye έγραψε:
Θα πω και εγώ την αποψή μου αν και λίγο αργά, αφου βλέπω το έχετε εξαντλήσει το θέμα Confused

Επίσης σύγκριση μεταξύ 106Xsi και 206 1,6 ίσως γίνεται. Είναι και τα δύο νευρικά αυτοκίνητα, αλλά όχι και τα πιο γρήγορα μοντέλα της σειράς 106/206. Είναι επίσης πιο άνετα οδηγικά από τα γρηγορότερά τους 1,3 Rallye και 206 Gti.

Φίλε Alemao συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα παραπάνω, εκτός από το κειμενάκι που έχω κάνει quote. Το 206 1.6 16v δεν το συγκρίνουμε με το 106 xsi διότι η σύγκρισή τους είναι άνυση. Αλλά με το rallye (μάλλον θα ήταν πιο σωστό με το GTI και λόγω τιμής).
Και φυσικά το 206 1.6 είναι πολύ πιο γρήγορο από το rallye 1.3!

Τέλος το 206 1.6 16v με το 2.0 είναι ακριβώς το ίδιο άνετα, μιας που τα αμορτισέρ και τα ελατήρια είναι ακριβώς τα ίδια Wink

Για όλα τα άλλα που έγραψες με βρίσκεις 100% σύμφωνω.
Petros - Παρ 03 Ιαν 2003, 17:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Επ... το 206 1.6 είναι ισοδύναμο με το 106 Rallye 1.3 από πλευράς επιδόσεων καθώς εμφανίζεται πιο αργό στις ρεπριζ (ειδικά στις υψηλές στροφές) και λίγο πιο σβέλτο στα 0-100 (παντελώς αδιάφορο για το συνδειδητοποιημένο οδηγό). Μη ξεχνάς ότι το ένα ζυγίζει 1025-1050 κιλά και το άλλο μόλις 810 κιλα, ενώ οι κοντές σχέσεις του δεύτερου (27χαω/1000σ.α.λ. με 5η) σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό περιστροφής όχι μόνο το σώζουν συγκριτικά με το 206 των 34χαω/1000σαλ, αλλά και το κάνουν να προσπερνάει όταν οι στροφές ανεβαίνουν.
pezomania - Τετ 08 Ιαν 2003, 13:06:31
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
pezomania έγραψε:

Επ... το 206 1.6 είναι ισοδύναμο με το 106 Rallye 1.3 από πλευράς επιδόσεων καθώς εμφανίζεται πιο αργό στις ρεπριζ (ειδικά στις υψηλές στροφές) και λίγο πιο σβέλτο στα 0-100 (παντελώς αδιάφορο για το συνδειδητοποιημένο οδηγό). Μη ξεχνάς ότι το ένα ζυγίζει 1025-1050 κιλά και το άλλο μόλις 810 κιλα, ενώ οι κοντές σχέσεις του δεύτερου (27χαω/1000σ.α.λ. με 5η) σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό περιστροφής όχι μόνο το σώζουν συγκριτικά με το 206 των 34χαω/1000σαλ, αλλά και το κάνουν να προσπερνάει όταν οι στροφές ανεβαίνουν.

Mε κανα δυο που έτυχε σε φαναράκι να "τολμήσουν " να αμφισβητήσουν την κυριαρχία μου (rallye 1.3 & 1.6 8V) το μόνο που είδαν (και αυτό όχι για πολύ) ήταν η μπούκα μου Wink
danielos - Τετ 08 Ιαν 2003, 13:19:40
Θέμα δημοσίευσης: γρρρρ
[quote="pezomania"]
Petros έγραψε:
pezomania έγραψε:

quote]

Mε κανα δυο που έτυχε σε φαναράκι να "τολμήσουν " να αμφισβητήσουν την κυριαρχία μου (rallye 1.3 & 1.6 8V) το μόνο που είδαν (και αυτό όχι για πολύ) ήταν η μπούκα μου Wink

pezomania ασε ησυχα τα μικρουλια και πηγαινε να βαλεις με 16V κινητηρες.και εγω τα εστησα με ενα διλιτρο 206 και οχι μπουκα δεν ειδε λυπομουν να πατησω το γκαζι.μιλαμε για ακαταλληλες σκηνες για ανηλικους!!!!!!!τον περναγα αφηνα γκαζι να περασει και τον ξαναπερναγα!!!!!αφηστε τα ραλλυ στην ησυχια τους αδελφια λεοντες.διοτι καθημερινα φροντιζουν να κυματιζει ψηλα η σημαια με το σουζα λιονταρακι!!!!
p206Mike - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είσαι μαμίσιος rallakias ...........
Δεν σε περιμένω φίλε μου....Απλά σε ΨάΧνω.............
Evil Evil Και απλά δεν πιστεύω ότι λες για δίλιτρους........
Twisted evil Twisted evil Ελα να τα πούμε παρέα........όποτε θελήσεις χωρίς να θέλω να γίνω προκλητικός......αλλά μάλλον τα νούμερα σε διαψευδουν....

106 rallye 16v
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) -----------205
Επιτάχυνση (sec) 0-100 km/h -------8.7
Επιτάχυνση (sec) 1000m από στάση-29,9

206 Gti 16v
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) -----------210
Επιτάχυνση (sec) 0-100 km/h -------8,3
Επιτάχυνση (sec) 1000m από στάση-29,4

Η πηγή έιναι σε όλους γνωστή....
www.peugeot.gr

Έτσι και εκτός από την δικιά μου πήρα με rallakia και saxoures Που πίνουν τσαγάκια αυτή τη στιγμή και χωρίς να υποστηρίζω ότι έχω το υπεραυτοκίνητο...ή ότι τα αφήνω μίλια πίσω.....
θα μου επιτρέψεις αγαπητέ φίλε danielo.....Απλά να μην πιστεύω αφτά που λες και με αποδείξεις.......
Τώρα υπάρχουν και πολύ κουλά ατομάκια μερικές φορές......
p206Mike - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Στην διάθεσή σου και η ροπή....
106 rallye 16v
κατά EEC (mN) -------145/5200
κατά DIN (mkg)-------15/5200

206 Gti 16V
Μέγιστη ροπή Nm (mkg)---190 (19,8)

Με αυτά τα δεδομένα φίλε μου εσύ αφήνεις και το γκάζι...????Μήπως ήταν μούφα gti αυτό που πέτυχες???

Υ.Γ. Δεν έχω καμία πρόθεση για τσακωμό.....Απλά η αλήθεια πρέπει να λάμπει και να μην λασπολογούμε...... Wink
danielos - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Twisted evil Twisted evil Ελα να τα πούμε παρέα........όποτε θελήσεις χωρίς να θέλω να γίνω προκλητικός......αλλά μάλλον τα νούμερα σε διαψευδουν....

106 rallye 16v

206 Gti 16v

www.peugeot.gr

Έτσι και εκτός από την δικιά μου πήρα με rallakia και saxoures Που πίνουν τσαγάκια αυτή τη στιγμή και χωρίς να υποστηρίζω ότι έχω το υπεραυτοκίνητο...ή ότι τα αφήνω μίλια πίσω.....
θα μου επιτρέψεις αγαπητέ φίλε danielo.....Απλά να μην πιστεύω αφτά που λες και με αποδείξεις.......

προσεχε φιλε mike.θα δαγκωσω ασχημα.δεν ειμαι μαμα.νομιζα οτι το ειχες διαβασει απο τα διαφορα forum που το εχω γραψει.πρεπει να το δεις για να το πιστεψεις??δεν εχω προβλημα .αλλα μην πεις οτι δεν σε προειδοποιησα.160 αλογα ειναι πολλα ακομα και για σενα.απλα ηθελα να πω πριν οτι τα 2λιτρα gti ειναι πια αλλου.ναι τα μαμα ραλλακια ισως εχεις δικιο.αλλα τα γεγονοτα ειναι διαφορετικα!!!και οχι μονο 0-100.σου δινω και 2 αυτοκινητα μπροστα!κανενα προβλημα!!!!!θα περασω απο πανω και θα σε καταπιω.............
p206Mike - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:47:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν δεν είσαι μαμά πάω πάσω φίλε και συμφωνώ μαζί σου......
Αλλα τώρα που το σκέφτομαι..... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Θα ήταν ωραία προκληση να παίζαμε λίγο παρέα...... Evil Evil
Έστω και αν δεν με συμφερει και πολύ...... Sad Sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Να χαίρεσε το αμαξάκι σου φίλε και να τσαγιάζεις τους αλόθρησκους μιας και τελικά δεν υπάρχει θέμα απ την στιγμή που είσαι tuned rallakias..... Wink
Ady - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:

106 rallye 16v

206 Gti 16v

www.peugeot.gr

danielos έγραψε:
προσεχε φιλε mike.θα δαγκωσω ασχημα.δεν ειμαι μαμα.νομιζα οτι το ειχες διαβασει απο τα διαφορα forum που το εχω γραψει.πρεπει να το δεις για να το πιστεψεις??δεν εχω προβλημα .αλλα μην πεις οτι δεν σε προειδοποιησα.160 αλογα ειναι πολλα ακομα και για σενα.απλα ηθελα να πω πριν οτι τα 2λιτρα gti ειναι πια αλλου.ναι τα μαμα ραλλακια ισως εχεις δικιο.αλλα τα γεγονοτα ειναι διαφορετικα!!!και οχι μονο 0-100.σου δινω και 2 αυτοκινητα μπροστα!κανενα προβλημα!!!!!θα περασω απο πανω και θα σε καταπιω.............

Ρε, θα κάτσετε καλά εσείς οι δύο, μην έρθω και εγώ και σας κάνω σκόνη....

Μη γελάτε, γιατί πρόσεξα από το Σάββατο που έχω βάλει τη σίτα ότι μου έχει δώσει 114,5 ίππους.........
pezomania - Τετ 08 Ιαν 2003, 14:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε danielo, εμείς δεν μιλάμε για "πειραγμένα", αλλά για μαμά. Εγώ προσωπικά τα rallye τα αφήνω στην ησυχία τους, απλά καμιά φορά τυχαίνει να "παίξουμε" με κανα φίλο. Νομίζω ότι δεν είναι κακό, πάντα με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύεις για την μαμά peugeot.

Και εγώ έχω πιεί τσαγάκι, από 1.6 16v και το ευχαριστήθηκα μπορώ να πώ Laughing .
christhehealer - Τετ 08 Ιαν 2003, 15:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Και εγώ έχω πιεί τσαγάκι, από 1.6 16v και το ευχαριστήθηκα μπορώ να πώ Laughing .

Eγώ πάλι τσάι δεν πίνω γενικά, γιατί δεν μου αρέσει.

Άμα είναι για καμιά ντραμιτζάνα τσίπουρο, το συζητάμε. Rolling eyes Rolling eyes
Petros - Τετ 08 Ιαν 2003, 15:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ady έγραψε:

Ρε, θα κάτσετε καλά εσείς οι δύο, μην έρθω και εγώ και σας κάνω σκόνη....

Μη γελάτε, γιατί πρόσεξα από το Σάββατο που έχω βάλει τη σίτα ότι μου έχει δώσει 114,5 ίππους.........

Ρε Ady, αυτό το ",5" μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικό! Rolling eyes Laughing Laughing
Sidobre - Τετ 08 Ιαν 2003, 15:51:28
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Αλλα τώρα που το σκέφτομαι..... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Έστω και αν δεν με συμφερει και πολύ...... Sad Sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Να χαίρεσε το αμαξάκι σου φίλε και να τσαγιάζεις τους αλόθρησκους μιας και τελικά δεν υπάρχει θέμα απ την στιγμή που είσαι tuned rallakias..... Wink

Mike....

Κάτσε να παίξουμε πρώτα μαζί γιατί σε έχω.... άχτι!

Κάτι μου λέει οτι το 206 μου ζωντάνεψε περίεργα.... Rolling eyes
Ady - Τετ 08 Ιαν 2003, 15:55:16
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:

Ρε Ady, αυτό το ",5" μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικό! Rolling eyes Laughing Laughing

To ",5" μου το δίνει το logo που έβαψα.

Ολους τους άλλους τους παίρνω καθαρά από τη σίτα..... Rolling eyes
Vaggelis - Τετ 08 Ιαν 2003, 16:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ady έγραψε:

Στον τροχό ή στον άξονα;
Γιατί έχει διαφορά....
DimiP - Τετ 08 Ιαν 2003, 16:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
206gt και rallye μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα.
Ρε αμα κατεβουν οι ορδες των 1400 απο ολο το club σας πηρε ο αερας....
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Τετ 08 Ιαν 2003, 16:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ρίχτους DimiP.... Θα σε σμπρώχνω από πίσω!!! Laughing Laughing Laughing
Ronin - Τετ 08 Ιαν 2003, 16:35:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΠΟ ΞΥΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΜΦΥΛΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petros - Τετ 08 Ιαν 2003, 16:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικά πάντως παιδιά τι να σας πω; Δεν τον αντέχω τόσο πολιτισμό... Στο στρώσιμο το XS και η πέμπτη του βγάζει 140 με περίπου 4.000 στροφές, τη στιγμή που ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι αυτός της κύλησης των ελαστικών... και κάτι ψηλά από την ηλιοροφή. Shocked

Το rallye ήδη από τα 120 σου προκαλούσε μερική κώφωση!

Πάντως είμαι στο τσακ να μην το πουλήσω και να κρατήσω και τα δύο!!!
DimiP - Τετ 08 Ιαν 2003, 17:19:37
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ρίχτους DimiP.... Θα σε σμπρώχνω από πίσω!!! Laughing Laughing Laughing

ΣΜΠΡΩΧΝΕ! ΣΜΠΡΩΧΝΕ SIDOBRE, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΣ.
Tomcat - Τετ 08 Ιαν 2003, 22:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool

Dimip φρόντισε στις εκλογές να κατεβάσουμε συνδυασμό "1400 και φυσάει" ! Οταν πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας θα δουν οι παλιο1600 αρηδες!!!!!
DimiP - Πεμ 09 Ιαν 2003, 00:30:27
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
DimiP έγραψε:

Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool

Dimip φρόντισε στις εκλογές να κατεβάσουμε συνδυασμό "1400 και φυσάει" ! Οταν πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας θα δουν οι παλιο1600 αρηδες!!!!!

Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Rally - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
Προσωπικά πάντως παιδιά τι να σας πω; Δεν τον αντέχω τόσο πολιτισμό... Στο στρώσιμο το XS και η πέμπτη του βγάζει 140 με περίπου 4.000 στροφές, τη στιγμή που ο μόνος θόρυβος που ακούγεται είναι αυτός της κύλησης των ελαστικών... και κάτι ψηλά από την ηλιοροφή. Shocked

αχ φιλε πετρο λυπαμαι που θα σου το πω αλλα μπορει το δικο σου το αμαξακι να ειναι το 206 αλλα ειναι λιονταρακι και αυτο και γρηγορα θα καταλαβεις τι σημαινει τριζουν τα παντα. εγω εχω το ραλακι και ναι τριζει πολυ λογικο λογω αναρτησεων, αλλα και του φιλου μου του νικελ που εχω οδηγησει εκει μεσα γινεται συναυλια τριγμων τι να λεμε τωρα.
θα σας πω μια ιστορια που δυσκολα θα την πιστευε κανεις αλλα ευτυχως ειχα και μαρτυρα. η ιστορια αφορα το φαινομενο που λεγεται ραλλυ. πριν καμια 10αρια μερες ξεκιναω απο γλυφαδα για καλλιθεα.μολισ βγαινω απο το φαναρι ερχεται και κολλαει απο πισω μου ενα σταρλετ gti. για οσους δεν γνωριζουν 130 αλογα τουρμπατα!!!ο τυπος ειδε το ραλακι και λεει κατσε να περασουμε καλα.πηγαιναμε κομματια μεχρι καλλιθεα και δεν μπορουσε να με περασει με τιποτα.στο φαναρι εκκινηση δεν με περνουσε με τιποτα με το ραλακι να περνει μισο αυτοκινιτο στο τελειωμα της 3ης. στο φαναρι του τροκαντερο το παλικαρακι με ρωτουσε τι του εχω κανει και απλα του ειπα οτι εχω βαλει μονο μια σκουπιτσα και οτι ειναι μαμα!!!το αμαξι ειναι φαινομενο, κ@υλα και πονοκεφαλος τρελος. τωρα το μονο που ξαχνω ειναι 400χιλιαρικα για να γινει σαν του danielou (μπραβο φιλε ο ενθουσιασμος στα λεγομενα σου με εχει βαλει σε τρελες σκεψεις, εχω οδηγησει ραλακι με μονο ροικη και τρελαθηκα, οταν ερθει η ωρα του δικου μου θα σου στειλω pm). τελος να σας πω οτι οταν μιλαμε για μικρες διαφορες στις εργοστασιακες επιδοσεις παιζει μεγαλο ρολο το στρωσιμο που εχει γινει και φυσικα ο οδηγος επομενως το διλιτρο το 206 μπορει ευκολα να γινει θυμα απο θυτης.
p206Mike - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
p206mike έγραψε:

Mike....

Δεν φταις εσύ Τάσούλη........
Φταίω εγώ που στην Εθνική οταν ήσουν μπροστά μου, είπα στο Λέοντά μου οτί είσαι φίλος και να μην σε φάει......(με το ζόρι τον κράταγα)...όταν είχε ανοίξει τη στοματάρα του και φαινόντουσαν τα δόντια του....
Πρέπει να τα διέκρινες απο τον μεγάλο καθρέφτη σου νομιζω....
Τελικά για να τον ηρεμίσω του δωσα να φάει έναν saxoura ........ Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Sidobre - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Sidobre έγραψε:
p206mike έγραψε:

Mike....

Δεν φταις εσύ Τάσούλη........
Φταίω εγώ που στην Εθνική οταν ήσουν μπροστά μου, είπα στο Λέοντά μου οτί είσαι φίλος και να μην σε φάει......(με το ζόρι τον κράταγα)...όταν είχε ανοίξει τη στοματάρα του και φαινόντουσαν τα δόντια του....
Πρέπει να τα διέκρινες απο τον μεγάλο καθρέφτη σου νομιζω....
Τελικά για να τον ηρεμίσω του δωσα να φάει έναν saxoura ........ Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Τι λέ ρε καραβάγγο! Στην Εθνική είχα μέσα 5 άτομα και βαριόμουνα να πατήσω και το γκάζι! Δεν μιλάω για εκεί, γενικά μιλάω!

Εχω την αίσθηση ότι τα 13#κάτι σου είναι ψόφια!!! Twisted evil
p206Mike - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κρίμα και σκεφτόμουνα να στο δώσω βόλτα.....και μιας και θα αλλάξω λάστιχα θα σε άφηνα να πλαγιολισθήσεις κι όλας....
Razz Razz Razz Razz Razz

Υ.Γ. Ρε πάνο που είσαι να με υπεραπιστείς λίγο........? Confused Confused Confused
Sidobre - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:36:41
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Κρίμα και σκεφτόμουνα να στο δώσω βόλτα.....και μιας και θα αλλάξω λάστιχα θα σε άφηνα να πλαγιολισθήσεις κι όλας....
Razz Razz Razz Razz Razz

Υ.Γ. Ρε πάνο που είσαι να με υπεραπιστείς λίγο........? Confused Confused Confused

Τι να το κάνω το κουβαδάκι σου ρε? Οι δυό μας πάντως θα τα πούμε στα Μέγαρα! Για αυτό μην πετάξεις τα παλιά σου λάστιχα!

Για τον Πάνο άστον.... Φοβάται μην τον ρουφήξει η σκούπα μου!
Vaggelis - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:

Eεεεεεεεεε!!!!!
Είμαι και εγώ εδώ, μαζί σας!!!!
Η "κλίκα" των νοτίων 1400άρηδων!!!!!!
p206Mike - Πεμ 09 Ιαν 2003, 10:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε Βρε τον Sidobre......Ξύπνησε με άγριες διαθέσεις σήμερα.......
DimiP - Πεμ 09 Ιαν 2003, 17:06:20
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Tomcat έγραψε:

Eεεεεεεεεε!!!!!

ρε vaggelis 3 χ 75 ξερουν αραγε ποσα αλογα μας κανουν;;;; οι πτωχοι 1600ρηδες και 2λιτροι;;;;
225 αλογα παρακαλω . οποτε θελουμε μονο τροπο να συνδιασουμε 3 μηχανουλες απο 1400. σωστα;;;
dimip,vaggelis,tomcat = 225 αλογα , ασε την τρελη ροπη... Very happy Very happy Very happy Shocked Shocked Shocked Very happy Very happy Very happy
Petros - Πεμ 09 Ιαν 2003, 17:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

225 αλογα παρακαλω . οποτε θελουμε μονο τροπο να συνδιασουμε 3 μηχανουλες απο 1400. σωστα;;;

Πώς το θέλετε, σειριακά ή παράλληλα; Rolling eyes

Πάντως το δικό μου 1600άρι μπορεί και να το πατήσετε...................................... Το στρώνω ακόμη. Razz
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 09 Ιαν 2003, 18:58:23
Θέμα δημοσίευσης:
Που ΄σαι ρε Μακηηηηηηηη Question Question Question
Ελα να σου δανεισω μια Bilstain group n στην επομενη εκδηλωση που θα γινει να περασουμε αερα απο εξωτερικη τις ορδες απο λοιπα 206 Laughing Laughing Laughing
Παιδες δεν συγκρινετε το ενα αμαξι με το αλλο.Το RC παντως απο οτι λενε θα ειναι ενα 2λιτρο 106 απο θεμα αναρτησης και συμπεριφορας.(το σκεφτωμαι πλακα πλακα γιατι το 106 αρχισε να κουραζει το ασθενες φιλο).Καποιος ειπε οτι το 1600 το 206 δεν εχει πολι μεγαλη διαφορα με το 106 το 1600.(δεν θυμαμαι ποιος γιατι το διαβασα βιαστικα το Topic).E λοιπον κανετε λαθος.Που δεν εχει διαφορα?στα γκαζια?Σας πληροφορω οτι μπορει στην ευθεια να τον βλεπει αλλα μολις ερθει η πρωτη στροφη αντε γειααααααααα.Μακη τα λεω καλα Question Question Question Δεν κατηγορο το 206 ισα ισα που ειναι και γυναικοπαγηδα και μου αρεσει πολυ,απλα δεν συγκρινωντε τα δυο τους.
Λοιπον ακουστε μια ιστορια...
Εδω κοζανη η παρεα εχει αξιολογα και καλα αυτοκινητα και μπαινουν κοντρες συνεχεια μεταξυ μας
Ειδα 106 gti με μια σκουπα και ενα τελικο να ριχνει 5 καροτσες μεχρι τα 210 περιπου Honda 1600 vti το τελευταιο.Αυτην η δουλεια ξανα και ξανα.
Μετα Rallue του φιλου μου του glf βεβαια με αρκετη διαιτα λογο προετοιμασιας σε αγωνιστηκο,το ιδιο φαινομενο.Απο τοτε ο φιλος με το Honda κυκλοφορει μονιμος με την φιαλη του νιτρου σε θεση on. Laughing Laughing Laughing
Πιστευω να μν ανοιξα εμφυλιο μεταξυ μας και χωρις να θελω να παρεξηγηθω Embarassed
GIANNIS206 - Παρ 10 Ιαν 2003, 01:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλετε τόσο πολύ κόντρες και γκάζια?Ελάτε στην πίστα των Σερρών με φιλικό περιβάλλον,χωρίς στρουμφάκια,χωρίς διπλανούς και κάντε τισ μετρήσεισ σας!!!!Τονίζω ότι ιδιότυπος αγώνας δεν μπορει να στηθεί!ΑΠΑΓΟΡΕΥΡΕΤΑΙ ρητά!Για αυτό όμως υπάρχουν τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα τησ Λ.Α.Μ.Σ(ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ)με λίγο βύσμα όλα δικά μας!!!!και μαθημα για ασφαλή οδήγηση απο οδηγούς αγώνων!
Petros - Παρ 10 Ιαν 2003, 01:09:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία ιδέα... έρχομαι μέχρι τις Σέρρες, το στρώνω στο ταξίδι και στη συνέχεια, το... λιώνω! Wink
Tomcat - Παρ 10 Ιαν 2003, 01:55:10
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
Tomcat έγραψε:

Eεεεεεεεεε!!!!!

ρε vaggelis 3 χ 75 ξερουν αραγε ποσα αλογα μας κανουν;;;; οι πτωχοι 1600ρηδες και 2λιτροι;;;;

dimip,vaggelis,tomcat = 225 αλογα , ασε την τρελη ροπη... Very happy Very happy Very happy Shocked Shocked Shocked Very happy Very happy Very happy

Μάγκες δεν τους κάνουμε τέσσερις καλύτερα τους κινητήρες γιατι δεν μου βγαίνουν οι υπολογισμοί ρε γα**το! Ένας κινητήρας σε κάθε τροχό και everything all right my friend!!300 hp και 45kg ροπή!!Θα μοιράζουμε τσαγάκι σε κάθε Ιmpreza βάρκιζας και περιχώρων!!!

Άλλος για την βάρκα μάς????????????????????
Miltellas - Παρ 10 Ιαν 2003, 02:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τί να πω; Σας αφήνω λοιπόν να εκτονωθείτε... στο Forum. Twisted evil

Στο δρόμο άλλος εκτονώνεται... Twisted evil

--------

Όταν έρθει η ώρα του Μιλτέλλα
όλοι οι άλλοι κάνουν πέρα! Laughing

--------

Τί είπατε; Το 206 1.6 δεν χτυπάει το 106 Rallye; Πόσο κ@βλώνω όταν διαβάζω (ακούω) κάτι τέτοια... Twisted evil Twisted evil

Μεγάλες κουβέντες;
Όλες οι κουβέντες χωράνε στο Forum, στον δρόμο (στην πίστα μήπως;!) χωράνε ΜΟΝΟ οι αληθινές!

Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να μιλήσουν και οι οδηγοί πιάνοντας το τιμόνι και όχι το πληκτρολόγιο. Μέχρι τότε περαστικά στα Σταρλετάκια και στα Χοντάκια... Laughing

ΥΓ Και στα Ραλάκια! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing
GIANNIS206 - Παρ 10 Ιαν 2003, 07:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε Μιλτο δώσε και εγω μαζι σου!!!
Ady - Παρ 10 Ιαν 2003, 07:59:46
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Ο παππούς από τα βόρεια,
δίνει γκάζι δίχως όρια..... Smile Smile

Adyς speaking......
Vaggelis - Παρ 10 Ιαν 2003, 08:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

Όπα, όπα, δεν τα υπολόγισες σωστά
77 hp (κατα ISO 9002) X 3 = 231 hp
βάλε μέσα βαρελάκια, φιλτροχοάνες, εξατμίσεις, δεν πιάνουμε τα 240 - 245 στο νερό; Shocked Laughing
pezomania - Παρ 10 Ιαν 2003, 08:38:42
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Τί να πω; Σας αφήνω λοιπόν να εκτονωθείτε... στο Forum. Twisted evil

Στο δρόμο άλλος εκτονώνεται... Twisted evil

--------

--------

Τί είπατε; Το 206 1.6 δεν χτυπάει το 106 Rallye; Πόσο κ@βλώνω όταν διαβάζω (ακούω) κάτι τέτοια... Twisted evil Twisted evil

Μεγάλες κουβέντες;
Όλες οι κουβέντες χωράνε στο Forum, στον δρόμο (στην πίστα μήπως;!) χωράνε ΜΟΝΟ οι αληθινές!

Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να μιλήσουν και οι οδηγοί πιάνοντας το τιμόνι και όχι το πληκτρολόγιο. Μέχρι τότε περαστικά στα Σταρλετάκια και στα Χοντάκια... Laughing

ΥΓ Και στα Ραλάκια! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing

Πές τα Παπού πές τα Wink
danielos - Παρ 10 Ιαν 2003, 09:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Petros έγραψε:

αχ φιλε πετρο λυπαμαι που θα σου το πω αλλα μπορει το δικο σου το αμαξακι να ειναι το 206 αλλα ειναι λιονταρακι και αυτο και γρηγορα θα καταλαβεις τι σημαινει τριζουν τα παντα. εγω εχω το ραλακι και ναι τριζει πολυ λογικο λογω αναρτησεων, αλλα και του φιλου μου του νικελ που εχω οδηγησει εκει μεσα γινεται συναυλια τριγμων τι να λεμε τωρα.
θα σας πω μια ιστορια που δυσκολα θα την πιστευε κανεις αλλα ευτυχως ειχα και μαρτυρα. η ιστορια αφορα το φαινομενο που λεγεται ραλλυ. πριν καμια 10αρια μερες ξεκιναω απο γλυφαδα για καλλιθεα.μολισ βγαινω απο το φαναρι ερχεται και κολλαει απο πισω μου ενα σταρλετ gti. για οσους δεν γνωριζουν 130 αλογα τουρμπατα!!!ο τυπος ειδε το ραλακι και λεει κατσε να περασουμε καλα.πηγαιναμε κομματια μεχρι καλλιθεα και δεν μπορουσε να με περασει με τιποτα.στο φαναρι εκκινηση δεν με περνουσε με τιποτα με το ραλακι να περνει μισο αυτοκινιτο στο τελειωμα της 3ης. στο φαναρι του τροκαντερο το παλικαρακι με ρωτουσε τι του εχω κανει και απλα του ειπα οτι εχω βαλει μονο μια σκουπιτσα και οτι ειναι μαμα!!!το αμαξι ειναι φαινομενο, κ@υλα και πονοκεφαλος τρελος. τωρα το μονο που ξαχνω ειναι 400χιλιαρικα για να γινει σαν του danielou (μπραβο φιλε ο ενθουσιασμος στα λεγομενα σου με εχει βαλει σε τρελες σκεψεις, εχω οδηγησει ραλακι με μονο ροικη και τρελαθηκα, οταν ερθει η ωρα του δικου μου θα σου στειλω pm). τελος να σας πω οτι οταν μιλαμε για μικρες διαφορες στις εργοστασιακες επιδοσεις παιζει μεγαλο ρολο το στρωσιμο που εχει γινει και φυσικα ο οδηγος επομενως το διλιτρο το 206 μπορει ευκολα να γινει θυμα απο θυτης.

ρε brother ραλλακια ειμαστε και κοντα.παγκρατιωτης ειμαι.σημερα απο τα μερη σου θα περασω.στη θησεως θα ειμαι.οποτε θες παντως στο δινω για μια βολτα να καταλαβεις περι τινος προκειται!!μιλαμε ωραιο πραγμα.χθες απτοητος απο την κληση που εφαγα προχθες τα εστησα σε φαναρι με ενα 200SX.αληθεια ποσα αλογα βγαζει??δεν εχω ιδεα!το θεμα ειναι οτι τον καταπια και αυτον.ενα μπασταρδολεον δεν μπορουσα να πιασω αλλα...μετα καταλαβα γιατι μου εφευγε σχετικα δυσκολα ομως.τα εστησε με ενα ΑUDI TT 225 PS στο φαναρι και του εριξε του αρειου γερμανου μια καροτσα και βαλε.καταλαβαινεις τι επαιζε με το λεον!!!!παντως για ατμοσφαιρα 1.6 λιτρα το ραλλυ γα@@@@ κο@@@@!!!
Rally - Παρ 10 Ιαν 2003, 10:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:
Petros έγραψε:

ρε brother ραλλακια ειμαστε και κοντα.παγκρατιωτης ειμαι.σημερα απο τα μερη σου θα περασω.στη θησεως θα ειμαι.οποτε θες παντως στο δινω για μια βολτα να καταλαβεις περι τινος προκειται!!μιλαμε ωραιο πραγμα.χθες απτοητος απο την κληση που εφαγα προχθες τα εστησα σε φαναρι με ενα 200SX.αληθεια ποσα αλογα βγαζει??δεν εχω ιδεα!το θεμα ειναι οτι τον καταπια και αυτον.ενα μπασταρδολεον δεν μπορουσα να πιασω αλλα...μετα καταλαβα γιατι μου εφευγε σχετικα δυσκολα ομως.τα εστησε με ενα ΑUDI TT 225 PS στο φαναρι και του εριξε του αρειου γερμανου μια καροτσα και βαλε.καταλαβαινεις τι επαιζε με το λεον!!!!παντως για ατμοσφαιρα 1.6 λιτρα το ραλλυ γα@@@@ κο@@@@!!!

να σαι καλα ρε φιλε αλλα σημερα θα ειμαι μεχρι το μεσημερι αθηνα.ειμαι ναυτης βλε[πεις και υπηρετω, οποτε θες ομως κανονιζουμε για καφεδακι. νομιζω παντως οτι εχουμε την δικια μας νοοτροπια φιλε την οποια καποιοι δεν καταλαβαινουν, για παραδειγμα υπαρχει καποιος μεσα εδω που νομιζει οτι το 1600xs περνει το ραλλακι. ρε μηπως μας περνει το 1400????εσυ τι λες ρε danielo αντι να κανω ροικη να βαλω προγραμμα, να ρυθμισω εκκεντροφορους, να βαλω εξατμιση μηπως ειναι καλυτερα να βαλω την μηχανη του 206???
danielos - Παρ 10 Ιαν 2003, 10:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
[/quote]

να σαι καλα ρε φιλε αλλα σημερα θα ειμαι μεχρι το μεσημερι αθηνα.ειμαι ναυτης βλε[πεις και υπηρετω, οποτε θες ομως κανονιζουμε για καφεδακι. νομιζω παντως οτι εχουμε την δικια μας νοοτροπια φιλε την οποια καποιοι δεν καταλαβαινουν, για παραδειγμα υπαρχει καποιος μεσα εδω που νομιζει οτι το 1600xs περνει το ραλλακι. ρε μηπως μας περνει το 1400????εσυ τι λες ρε danielo αντι να κανω ροικη να βαλω προγραμμα, να ρυθμισω εκκεντροφορους, να βαλω εξατμιση μηπως ειναι καλυτερα να βαλω την μηχανη του 206???[/quote]
ρεεεεεεεε τι ειναι αυτα που μου λες??ποια μηχανη του 206 μου λες??εμεις ειμαστε η χαρα της μηχανικης βελτιωσης.ολος ο κοσμος μιλαει για κολοφτιαγμενα ραλλια δεν λεει για 206xs,206gti.δεν λεω οτι δεν παιρνουν αλλα τουλαχιστον στην ελλαδα δεν εχει ασχοληθει κοσμος και κοσμακης σοβαρα με την βελτιωση τους.για εμας οπου και να στριψεις το κεφαλι σου βλεπεις απειρες προτασεις βελτιωσης.ενδεικτικα απο γνωστο περιοδικο(μου φαινεται το power techni) αναφερει οτι υπαρχουν 40!!!!!! διαφορετικοι εκκεντροφοροι για βελτιωση στο ραλλυ.
την βελτιωση να την κανεις ολοκληρωμενα και οχι κομματι κομματι για να ρυθμιστει το αυτοκινητο οπως πρεπει απο την αρχη.400 χιλιαρικα τι ακριβως θα κανεις ??πες μου για να σε ορμηνεψω!!τα εψαξα πολυ πριν κανω την βελτιωση!!!!!
Rally - Παρ 10 Ιαν 2003, 10:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:

να σαι καλα ρε φιλε αλλα σημερα θα ειμαι μεχρι το μεσημερι αθηνα.ειμαι ναυτης βλε[πεις και υπηρετω, οποτε θες ομως κανονιζουμε για καφεδακι. νομιζω παντως οτι εχουμε την δικια μας νοοτροπια φιλε την οποια καποιοι δεν καταλαβαινουν, για παραδειγμα υπαρχει καποιος μεσα εδω που νομιζει οτι το 1600xs περνει το ραλλακι. ρε μηπως μας περνει το 1400????εσυ τι λες ρε danielo αντι να κανω ροικη να βαλω προγραμμα, να ρυθμισω εκκεντροφορους, να βαλω εξατμιση μηπως ειναι καλυτερα να βαλω την μηχανη του 206???[/quote]
ρεεεεεεεε τι ειναι αυτα που μου λες??ποια μηχανη του 206 μου λες??εμεις ειμαστε η χαρα της μηχανικης βελτιωσης.ολος ο κοσμος μιλαει για κολοφτιαγμενα ραλλια δεν λεει για 206xs,206gti.δεν λεω οτι δεν παιρνουν αλλα τουλαχιστον στην ελλαδα δεν εχει ασχοληθει κοσμος και κοσμακης σοβαρα με την βελτιωση τους.για εμας οπου και να στριψεις το κεφαλι σου βλεπεις απειρες προτασεις βελτιωσης.ενδεικτικα απο γνωστο περιοδικο(μου φαινεται το power techni) αναφερει οτι υπαρχουν 40!!!!!! διαφορετικοι εκκεντροφοροι για βελτιωση στο ραλλυ.
την βελτιωση να την κανεις ολοκληρωμενα και οχι κομματι κομματι για να ρυθμιστει το αυτοκινητο οπως πρεπει απο την αρχη.400 χιλιαρικα τι ακριβως θα κανεις ??πες μου για να σε ορμηνεψω!!τα εψαξα πολυ πριν κανω την βελτιωση!!!!![/quote]

εννοειται οτι κανω πλακα φιλε μου. τι να σου λεω για αυτα που εχω ψαξει τωρα.αυτα μαζι με τις απορειες μου απο κοντα. εχω παντως τριφυσο εγκεφαλο και γι αυτο περιμενα και περιμενω μεχρι τωρα. σχετικα με την ζαντα σου καλλιθεα πας που?για περνα και απο τον Χοϊμε μια διπλα στον κοτσοβολο και μια που θα εισαι κοντα και απο τον παπαδοπουλο για την εξατμιση.
danielos - Παρ 10 Ιαν 2003, 10:59:05
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
danielos έγραψε:

. εχω παντως τριφυσο εγκεφαλο και γι αυτο περιμενα και περιμενω μεχρι τωρα. σχετικα με την ζαντα σου καλλιθεα πας που?για περνα και απο τον Χοϊμε μια διπλα στον κοτσοβολο και μια που θα εισαι κοντα και απο τον παπαδοπουλο για την εξατμιση.

στο χοιμε τις εβαλα τις ζαντες και εκει θα παω το μεσημερακι για να κανουμε την αλλαγη.ελπιζω να κατσει η φαση με τους καινουργιους αποστατες γιατι δεν θελω να αποχωριστω τις ζαντες γιατι με τρελαινουν.ειναι ερωτας τρελος.οσο για τον τριφισο τον εγκεφαλο μην μασας.εχω κανει ηδη 4500 χιλιομετρα βελτιωμενος και δεν εχω προβλημα.ενα προβλημα που ειχα με το ρελαντι οφειλοταν στο πολυ πλουσιο μειγμα βενζινης που ειχα χαμηλα.ρυθμιστηκε και ξεπεραστηκε!!!αερα σου λεω!!προσεχε το μηχανικο που θα σου κανει τη ροικη!!!!!!!!!!!!!ειναι κινδυνος θανατος αν πεσεις σε ασχετο θα σου μεταβαλλει τη γεωμετρια των αυλων και δεν διορθωνεται μετα!!!
Rally - Παρ 10 Ιαν 2003, 11:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω στον χοιμε τις εβαλα, εκει κοντα μενω.λοιπον θα κανονισουμε να τα πουμε απο κοντα
danielos - Παρ 10 Ιαν 2003, 13:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι δυσκολος ο δρομος προς την δοξα.αφηνιασμενο το λιονταρακι τρεχει και δαγκωνει.αλλοθρησκοι υποταχτειτε στη μανια του γαλλικου λεοντα!καλα το πηγα ε??? Twisted evil Cool Very happy
Ady - Παρ 10 Ιαν 2003, 13:26:39
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ειναι δυσκολος ο δρομος προς την δοξα.αφηνιασμενο το λιονταρακι τρεχει και δαγκωνει.αλλοθρησκοι υποταχτειτε στη μανια του γαλλικου λεοντα!καλα το πηγα ε??? Twisted evil Cool Very happy

Πολύ καλά το πας......συνέχισε έτσι........

Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά, αυτός δαγκώνει πολύ !!!!!

Αντιλυσσικό εμβόλιο γρήγορααααααα !!!!!!!!
ΝΙΚΟΣ - Παρ 10 Ιαν 2003, 15:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα το σκεφτηκα καλυτερα.....Αντι για την μηχανη απο το MINI GROUP A θα βαλω απο 206 1400.Η καλυτερη μετατροπη...και αντι να δωσω λεφτα θα παρω και απο πανω Laughing Laughing

Τι παει το ιδιο με τα 106 Question Question Question

Μπα ποιο γρηγορο ειναι το 206 Laughing Laughing Laughing Στην οπισθεν

Πλακα εεεεε μην τσιμπατε αδελφια με τα λοιπα 206.

Απαγορευωνται οι εμφυλιοι στο ΦΟΡΟΥΜ
christhehealer - Παρ 10 Ιαν 2003, 16:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Mην τσιμπάμε. Question Question Question

Δεν θα κάνω την μετατροπή φέτος (ελπίζω) από 206/1600 σε RC ή Type-R; Tότε θα τα πούμε!!! Shocked Shocked Shocked Shocked

Σε Impreza STI μου είπε ο τραπεζίτης μου ότι δεν γίνεται μετατροπή. Δεν χωράει ο λογαριασμός μου στην τιμή. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Miltellas - Σαβ 11 Ιαν 2003, 10:45:29
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Δεν θα κάνω την μετατροπή φέτος (ελπίζω) από 206/1600 σε RC ή Type-R; Tότε θα τα πούμε!!! Shocked Shocked Shocked Shocked

Σε Impreza STI μου είπε ο τραπεζίτης μου ότι δεν γίνεται μετατροπή. Δεν χωράει ο λογαριασμός μου στην τιμή. Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Προδοσία μυρίζομαι... Razz
christhehealer - Σαβ 11 Ιαν 2003, 11:30:46
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

http://acousticguitar.com/lessons/jazz_chords/audio/Ex5.ram

A blues in G, up to tempo. Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
Miltellas - Κυρ 12 Ιαν 2003, 08:07:36
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Miltellas έγραψε:

http://acousticguitar.com/lessons/jazz_chords/audio/Ex5.ram

A blues in G, up to tempo. Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool

Μία κιθαρούλα να είχα και θα το έπαιζα το κομμάτι..
Πολύ... θεραπευτικό! Laughing Laughing Laughing
Nikel - Δευ 13 Ιαν 2003, 03:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

Δεν φτανει ρε αχαριστε που σε ειχα 1ο τραπεζι πιστα και μαλιστα δωρεαν, ζητας και τα ρεστα απο πανω??? Τι να πεις...ραλακηδες Laughing
Nikel - Δευ 13 Ιαν 2003, 03:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Mην τσιμπάμε. Question Question Question

Και αν κρινω απο το signature σου μαλλον για το type-r σε κοβω...
Προδοσια........
Rally - Δευ 13 Ιαν 2003, 09:29:50
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Rally έγραψε:

Δεν φτανει ρε αχαριστε που σε ειχα 1ο τραπεζι πιστα και μαλιστα δωρεαν, ζητας και τα ρεστα απο πανω??? Τι να πεις...ραλακηδες Laughing

Razz Razz Razz οχι φιλε μου δεν ειμαι αχαριστος συγνωμη!!! για ενα αλλο τραπεζι ομως που λεγαμε τηλ δεν πηρες!!!
christhehealer - Δευ 13 Ιαν 2003, 13:50:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Προδοσια........

Δύσκολος γρίφος.

Tο όλο concept λέει δίλιτρο αλλά ποιο, είναι το θέμα.

25000 ευρώ για δύο χρόνια εγγύηση, την ποιότητα κατασκευής και την θέση οδήγησης του 206 είναι πολλά. Nα έχεις επιδόσεις και συμπεριφορά και να μην μπορείς να τα εκμεταλευτείς λόγω κακής θέσης οδήγησης (κατά τη γνώμη μου πάντα), καλύτερα να μην το πάρεις.

31000 ευρώ, τελική τιμή για το ST170 υπερβολικά.

31000 περίπου για το Type-R επίσης πολλά, γιατί δεν τα έχω και μέχρι να μαζέψω τα +6000 ευρώ που μου λείπουν, το 206 θα έχει χάσει και άλλη αξία. Άσε που και στο Type-R άκουσα ότι όταν κάθεσαι σωστά το δεξί πόδι ακουμπά στην μεσαία κολόνα.

Mύλος. Θα δω, εν τέλει τι θα κάνω.
danielos - Δευ 13 Ιαν 2003, 14:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
τι ψαχνεσαι??παρε ενα ραλλυ να βρεις την υγεια σου!!!!!!!!!!!!!! Very happy Shocked Cool Laughing Rolling eyes Wink Twisted evil Question Idea Razz Embarassed Sad
konstantinos - Δευ 13 Ιαν 2003, 14:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Nikel έγραψε:
Προδοσια........

Δύσκολος γρίφος.

25000 ευρώ για δύο χρόνια εγγύηση, την ποιότητα κατασκευής και την θέση οδήγησης του 206 είναι πολλά. Nα έχεις επιδόσεις και συμπεριφορά και να μην μπορείς να τα εκμεταλευτείς λόγω κακής θέσης οδήγησης (κατά τη γνώμη μου πάντα), καλύτερα να μην το πάρεις.

31000 περίπου για το Type-R επίσης πολλά, γιατί δεν τα έχω και μέχρι να μαζέψω τα +6000 ευρώ που μου λείπουν, το 206 θα έχει χάσει και άλλη αξία. Άσε που και στο Type-R άκουσα ότι όταν κάθεσαι σωστά το δεξί πόδι ακουμπά στην μεσαία κολόνα.

Αντε πάρε αγόρι μου το ποδηλατάκι της υπογραφής μου, μπας και δείς άσπρη μέρα..
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Shocked Shocked Shocked Rolling eyes Twisted evil Twisted evil
Vaggelis - Δευ 13 Ιαν 2003, 14:40:47
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Nikel έγραψε:
Προδοσια........

Δύσκολος γρίφος.

Για 6000 ψωροευρώπουλα κάνεις έτσι;
Άς είναι καλά η Eurobank, Εθνική, Alpha κλπ.
Όλη η Ελλάδα χρωστάει, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν χρωστάς και εσύ!
Άντε, περιμένω να με πας βόλτα με το Type-R (πάρτο όμως σε μαύρο χρώμα)
........Ή μήπως να περιμένεις το 307 RC που θα σκάσει μύτη το Σεπτέμβριο;;;;;; Evil Evil
Περίμενε να δούμε τα χαρακτηριστικά του και μετά τα λέμε
christhehealer - Δευ 13 Ιαν 2003, 15:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
Αντε πάρε αγόρι μου το ποδηλατάκι της υπογραφής μου, μπας και δείς άσπρη μέρα..
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Shocked Shocked Shocked Rolling eyes Twisted evil Twisted evil

Tέτοιο είχα και το έδωσα για να πάρω το 206. Eίχα βαρεθεί την υπερστροφή και είπα να πάρω κάτι πιο ήρεμο. Afroman

Kαι έχεις το Danielo, και σου λέει πάρε ραλάκι. Nαι Danielo μου, εγώ αγαπάω κόρη σου, κόψει 10 πόντους.

Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο θα είναι τελικά, αλλά θα είναι δίλιτρο, κόκκινο, και θα έχει αυτοκολλητάκι 206club.gr στο πίσω παρπριτς. Kαι μόνο μετρητά, Vaggelis. In God we trust...
Slash - Δευ 13 Ιαν 2003, 16:30:41
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Kαι μόνο μετρητά, Vaggelis. In God we trust...

Σωστός ο μάγκας!! Wink Cash only! Cool
ΝΙΚΟΣ - Δευ 13 Ιαν 2003, 18:47:00
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε και αλλα 2 μυρια και ελα να σου πουλησω ενα FOCUS RS.

TYPE R KAI Π@Π@ΡΙΕΣ.

Η βρες ενα 106 GROUP A ατρακαριστο (τοσα πωλουνται) και παρε τα βουνα. Evil Evil Evil Και αντε μετα να εξηγεισει ο κατοχος TYPE R στην καλη του γιατι δεν προλαβε να διαβασει ουτε το πρωτο γραμμα της πινακιδα σου Cool
GIANNIS206 - Δευ 13 Ιαν 2003, 23:07:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά το TYPE R είναι ΤΥPE R και το 106 είναι 106.Μην Τα βάζετε στον ίδιο κουβα!
Μην παρεξηγηθει κανείς!!!!!
christhehealer - Δευ 13 Ιαν 2003, 23:13:55
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Βαλε και αλλα 2 μυρια και ελα να σου πουλησω ενα FOCUS RS.

TYPE R KAI Π@Π@ΡΙΕΣ.

Η μούρη, της μούρης, ώ μούρη.
Κράτα το αυτό και θα με θυμηθείς όταν έρθει στην Ελλάδα.

Αλήθεια υπάρχουν διαθέσιμα;Γιατί άκουσα ότι έχουν προπωληθεί όλα και εάν κάποιος θέλει δεν μπορεί να αγοράσει. Shocked Shocked

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Η βρες ενα 106 GROUP A ατρακαριστο (τοσα πωλουνται) και παρε τα βουνα. Evil Evil Evil Και αντε μετα να εξηγεισει ο κατοχος TYPE R στην καλη του γιατι δεν προλαβε να διαβασει ουτε το πρωτο γραμμα της πινακιδα σου Cool

Μιλάς με υπεργηρο μπλούζμεν με sport καταβολές.
Το μπλουζ αγαπητέ ΝΙΚΟ δεν πετάει, έρπεται. Χάνεται στις ατραπούς των δώδεκα μέτρων, δημιουργώντας...

Άμα είμαι εγώ με τη δίμετρη ξανθιά, δε πα να με περάσει ο κ@^λογκαζός, από πάνω, από κάτω, από διπλα. Στο τέλος της ημέρας ότι και να γίνει, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα έχω αναπνεύσει και καθαρό οξυγόνο στο βουνό... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Petros - Τρι 14 Ιαν 2003, 00:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Άμα είμαι εγώ με τη δίμετρη ξανθιά, δε πα να με περάσει ο κ@^λογκαζός, από πάνω, από κάτω, από διπλα. Στο τέλος της ημέρας ότι και να γίνει, εγώ θα είμαι ο νικητής. Θα έχω αναπνεύσει και καθαρό οξυγόνο στο βουνό... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Πες το ψέμματα...
Ααααααααααααχ, η μεσούλα μου (και της) έγειναε και... τέλος η γκρίνια (γιατί κοπανάει έτσι; τι φασαρία είναι αυτή, χαλασμένο είναι; Πού είναι ο αναπτήρας;!!!) Laughing Laughing Laughing

Υ.Γ. Ντροπή μου και αίσχος μου, που κάνω τέτοια κρύα πλάκα για το Rallye! (τύψεις συνειδήσεως)
Miltellas - Τρι 14 Ιαν 2003, 02:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Άρα. εγώ που θα πληρώνω άλλα 2,5 χρόνια με δόσεις μαγκιά δεν έχω; Μάλλον όχι. Sad

Ο πληρών τοις μετρητοίς... είναι πλούσιος!
pezomania - Τρι 14 Ιαν 2003, 08:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Slash έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Άρα. εγώ που θα πληρώνω άλλα 2,5 χρόνια με δόσεις μαγκιά δεν έχω; Μάλλον όχι. Sad

Μην στεναχωριέσε Μίλτο μου και εγώ για άλλα 2,5 χρόνια δόσεις θα πληρώνω Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Και έχεις τον Χρήστο και σου μιλάει για Type R Twisted evil Όχι ρε φίλε, περίμενε να ξοφλήσω και εγώ το δικό μου και πάμε μαζί να τα πάρουμε μεταχειρισμένα, που η τιμή τους θα είναι και πιο χαμηλή Wink
christhehealer - Τρι 14 Ιαν 2003, 12:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Oύτε μάγκας, ούτε πλούσιος, μόνον υπομονετικός.

pezomania έγραψε:
Και έχεις τον Χρήστο και σου μιλάει για Type R Twisted evil Όχι ρε φίλε, περίμενε να ξοφλήσω και εγώ το δικό μου και πάμε μαζί να τα πάρουμε μεταχειρισμένα, που η τιμή τους θα είναι και πιο χαμηλή Wink

Geo μου δεν θα το πάρω αύριο το πρωί. Oύτε σ' ένα μήνα. Kάνω τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Tόσα θα βγάλω, τόσα από αυτά θα πάνε υπέρ δίλιτρου.
Miltellas - Πεμ 16 Ιαν 2003, 02:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν έκανα υπομονή για να μαζέψω λεφτά για αγορά αυτοκινήτου τοις μετρητοίς, τώρα δεν θα είχα αυτοκίνητο... Τί υπομονή μου λες; Περνάνε και τα χρόνια...

Σου εύχομαι να τα μαζέψεις γρήγορα και να δεις τί μοντέλο θα παίζει τότε και να πάρεις το καλύτερο (μη νομίζεις ότι το TypeR θα βόσκει μόνο του). Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες