PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - 206 CC Χαμύλωμα/ανάρτηση/τριγμοί/στρεπτική ακαμψία

shiba - Παρ 17 Σεπ 2004, 01:20:44
Θέμα δημοσίευσης: 206 CC Χαμύλωμα/ανάρτηση/τριγμοί/στρεπτική ακαμψία
καλησπεριζω ολουσ τουσ peugeotακηδες.ειμαι κατοχοσ 206xs 1.6.σε 15 μερες θα εχω+εγω το νεο μου αμαξι.συγκεκριμενα 206cc roland garros.πρωτα απο ολα εχω μαθει οτι ακουγοντα κατι ψιλοτριγμοι στην οροφη.λοιπον οι ερωτησεισ μου.ειναι πολυ ενοχλητικοι οι τριγμοι αυτοι?σε περιπτωση που το χαμηλωσω 3,5cm με το που το παρω αυξανονται οι τριγμοι?περιμενω τισ απαντησεισ σας....+επισης χαιρομαι που μπηκα επιτελουσ στην παρεα σας..shiba
argonaftis - Παρ 17 Σεπ 2004, 08:04:39
Θέμα δημοσίευσης:
Καλώς ήρθες στην παρέα.Υποθέτω ότι θέλεις να το χαμηλώσεις για να "μπαίνεις". Καλύτερα μην το πειράξεις ακόμα.Δες το πως πάει και μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα πράξε.Αν παίζει ρόλο στους τριγμούς δεν ξέρω...
Baphomet - Παρ 17 Σεπ 2004, 08:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
το χαμηλωμα με αμορτισερ και ελατηρια σιγουρα παιζει ρολο στους τριγμους αφου το αυτοκινητο σκληραινει άρα και κοπαναει πιο πολύ στις ανωμαλίες του δρόμου. τώρα αν απλα το χαμηλώσεις με μαμα αμορτισερ δε νομιζω να επηρρεαστουν οι τριγμοί και πολύ αλλά η λύση χαμηλωμα με μαμα αμορτισερ δεν ειναι και οτι καλυτερο. Τριγμοί απο την οροφή έχουν αναφερθεί από πολλά παιδιά αλλα σπάνια ήταν κάτι το πολύ ενοχλητικό.
Με γεια το rolland garros σου και καλως ήρθες στην μεγαλή παρέα μας!!!
Kouzman - Παρ 17 Σεπ 2004, 09:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου δυστυχως τα cc δεν εχουν και απο τα καλυτερα πλαισια στην αγορα... οι τριγμοι ειναι καθημερινο φαινομενο ειτε το χαμηλωσεις ειτε οχι... αυτο που μπορεις να κανεις που θα βοηθησει παρα πολυ το αμαξωμα ειναι μια μπαρα θολων εμπρος ωστε να δεσει περισσοτερο.

η ακαμψια του αμαξωματος δυστυχως ειναι πολυ χαλια και αυτο θα το καταλαβεις με το εξης πειραμα... με κλειστη οροφη οταν περνας γραμμες τρενου ή καμια ανωμαλια του δρομου βαλε το δαχτυλο σου στο σημειο ενωσης του παρμπριζ και της οροφης... θα καταλαβεις τι εννοω. Επειτα βαλε τη θολομπαρα εμπρος και ξαναπερνα απο το ιδιο σημειο... θα δεις πως θα εχει βελτιωθει σημαντικα...

παντως να ξερεις πως με αναρτηση το αμαξι θα υποφερει αρκετα, μιας και ο συνδυασμος ελληνικοι δρομοι και σκληρη αναρτηση δεν ειναι και ο καλυτερος... ειναι καθαρα θεμα επιλογων και προτεραιοτητων...(προσωπικα οι τριγμοι δεν με απασχολουν...εκτος αν ειχα κανα mercedes που θα το ειχα πληρωσει καμια 60αρα χιλιαρικα, αρα θα περιμενα κατι παραπανω....
kazanovas - Παρ 17 Σεπ 2004, 10:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη αυτή η μπάρα που αναφέρεις βελτιώνει υποθέτω την ακαμμψία και στα δικά μασ pug.Αν ναι που μπορώ να τη βρώ?Από τιμούλα τι παίζει?Υπάρχει καμιά foto να δω περίπου πωσ είναι?ευχαριστώ!
Kouzman - Παρ 17 Σεπ 2004, 10:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
βελτιωνει την ακαμψια σε ολα τα αυτοκινητα...
τιμη αν θυμαμαι καλα πρεπει να πεζει συν πλην 100 ευρωπουλα
TONY PAP - Παρ 17 Σεπ 2004, 12:56:43
Θέμα δημοσίευσης:
To 206cc δεν είναι κατασκευασμένο για χωσίματα-ταρζανιές κλπ.
Αν ρίξεις λεφτά (βλέπε koyzman) μπορείς να το μεταμορφώσεις όμως θα έχεις και παρενέργειες (τριγμοί, μειωμένη άνεση, νερό που στάζει απο την οροφή).
Βασικά - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - όσοι ''πολύ γρήγοροι'' πήραν 206cc μετά απο λίγο το πούλησαν.
Το 206cc είναι ενα όμορφο αυτοκίνητο με σχετικά καλό value for money (κουπέ-κάμπριο-εμφάνιση-design-ψιλογρήγορο-οικονομικό) όμως δεν είναι τοπ απο πλευράς ποιότητας κατασκευής κλπ.
Ρώτα τον κουζμαν να στο συγκρίνει με το ακριβότερο (βέβαια) megane cabrio...

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά να σου δώσω να καταλάβεις για το τι περίπου να περιμένεις απο το αυτοκίνητο σου. Wink

Ετσι ο φίλος μου ο Ηλίας που δεν τρέχει και είναι cool και ήρεμος τύπος είναι πολυ ευχαριστημένος απο το cc του ενώ ο φίλος μου ο Βαγγέλης που είναι ''γρήγορος'' το πούλησε μέσα σε λιγότερο απο χρόνο καθώς τον εκνευριζε το ηλεκτρονικό γκαζι, τα νερα που έσταζαν, που δεν ειχε πολύ καλό ηχο κλπ. Cool
kazanovas - Παρ 17 Σεπ 2004, 13:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
To 206cc δεν είναι κατασκευασμένο για χωσίματα-ταρζανιές κλπ.
Αν ρίξεις λεφτά (βλέπε koyzman) μπορείς να το μεταμορφώσεις όμως θα έχεις και παρενέργειες (τριγμοί, μειωμένη άνεση, νερό που στάζει απο την οροφή).
Βασικά - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - όσοι ''πολύ γρήγοροι'' πήραν 206cc μετά απο λίγο το πούλησαν.
Το 206cc είναι ενα όμορφο αυτοκίνητο με σχετικά καλό value for money (κουπέ-κάμπριο-εμφάνιση-design-ψιλογρήγορο-οικονομικό) όμως δεν είναι τοπ απο πλευράς ποιότητας κατασκευής κλπ.
Ρώτα τον κουζμαν να στο συγκρίνει με το ακριβότερο (βέβαια) megane cabrio...

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά να σου δώσω να καταλάβεις για το τι περίπου να περιμένεις απο το αυτοκίνητο σου. Wink

Ετσι ο φίλος μου ο Ηλίας που δεν τρέχει και είναι cool και ήρεμος τύπος είναι πολυ ευχαριστημένος απο το cc του ενώ ο φίλος μου ο Βαγγέλης που είναι ''γρήγορος'' το πούλησε μέσα σε λιγότερο απο χρόνο καθώς τον εκνευριζε το ηλεκτρονικό γκαζι, τα νερα που έσταζαν, που δεν ειχε πολύ καλό ηχο κλπ. Cool

όπα μισό λεπτό δεν έχω cc!Όπως γράφω και στην υπογραφή μου το 1.6 gti έχω και μεχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.Απλώς ρωτάω για την μπαρα γιατι ο Kouzman ανέφερε ότι μειώνει τουσ τριγμούς και κανει το αμάξι πιο άκαμπτο (άρα πιο ασφαλές σωστά? Question )Το τουτού μου το έχω ένα εξάμηνο και άρχισε να ψιλοτρίζει (σαν κατι ταξι ένα πραγμα!).Οπότε βάζοντας την μπάρα βέλτιώνω την κατάσταση ή μια από τα ίδια?
TONY PAP - Παρ 17 Σεπ 2004, 14:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη εγω απάντησα στον Shiba για το 206cc. Wink

Σχετικά με την μπάρα θόλων να μας εξηγήσει κάποιος που έχει βάλει σε κανονικό 206 (οχι σε cc) πόσο κερδίζει σε ακαμψία, εαν έχει περισσότερους τριγμούς απο πριν κλπ.

Κοίτα τριγμοί και 206 πάνε παρέα !!! Μαθαίνεις να ζεις με αυτούς Smile
Υπάρχουν λύσεις βέβαια ... ψάξε σε άλλα topic.
Touristas - Παρ 17 Σεπ 2004, 18:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="TONY PAP"]Ρώτα τον κουζμαν να στο συγκρίνει με το ακριβότερο (βέβαια) megane cabrio...
quote]
Άσχετο αλλά δεν νομίζω να το συγκρίνεται με το νέο Megane γιατί δεν έχουν καμία σχέση στην κατηγορία που είναι το καθένα !!
Απλά το ρωτάω και το αναφέρω αυτό γιατί έχω δει και άλλες φορές να γίνεται αυτή η σύγκριση!
CC-Gio - Δευ 20 Σεπ 2004, 13:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, εγω θελω να πω .οσον αφορα το θεμα τριγμων σε cc, οτι
εμφανιζονται τριγμοι στον θαλαμο των επιβατων που οφειλονται κατα κυριο λογο στην εφαρμογη της οροφης και λιγοτερο στη στιβαροτητα του ταμπλο!
Αυτο ειναι ενα στοιχειο που απλα επηρεαζει την ατμοσφαιρα σε ενα μακρυ ταξιδι.

Και εγω ειμαι ''ψειρας'' αλλα αυτο συνηθιζεται..... Wink

Οσο για την θολομπαρα σε cc το εχω ακουσει........πρεπει να κανει δουλεια!!!!!
Demis - Τετ 22 Σεπ 2004, 08:37:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πιστευω παντως πως καπια λύση πρεπει να υπαρχει στην καταπολεμηση των τριγμων στα cc μας..Στην ουσια δεν ειναι τοσο πολυ το θεμα οροφης που τριζει οσο τα παραθυρα...
NT1969 - Πεμ 23 Σεπ 2004, 15:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΑ CC ΤΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΟΡΟΦΗ-ΖΟΥAΝ-...ΚΛΠ ΚΛΠ ...ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕ 23 000 ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ, ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ CLK ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ HUNDAI
CC-Gio - Παρ 24 Σεπ 2004, 10:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
NT1969 έγραψε:
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΑ CC ΤΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΟΡΟΦΗ-ΖΟΥAΝ-...ΚΛΠ ΚΛΠ ...ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕ 23 000 ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ, ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ CLK ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ HUNDAI

Ειπαμε ρε Νικ! οχι και.................Hundai!!!!!! Wink
Εμενα παλι δεν μου τριζει σχεδον καθολου....ακομα! Ελαχιστα ανοιχτο να ειναι το ραδιο-cd.Δεν ακουγεται τιποτα!
Ισως αργοτερα να αρχισει , αλλα δεν πιστευω!

Θα δουμε................... Wink
George - Τετ 29 Σεπ 2004, 17:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστιχως αληθεια απο ποιοτητα υλικων και συναρμολογησης τα 206 πασχουν Crying or Very sad λογω του κοστους προφανως εεεεε δεν αγορασαμε και Γερμανο....
Touristas - Τετ 29 Σεπ 2004, 18:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί ρε παιδία τι το κακό έχει από υλικά και συναρμολογήσει για πείτε μου και μένα !!
Επειδή είναι σκληρά τα πλαστικά ? Ε κι εμένα δεν μου αρέσουν σε αφή και όψη αλλά όχι και ότι είναι χάλια!
Baphomet - Τετ 29 Σεπ 2004, 19:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα σε σχεση με το Yaris που ειχα πριν αλλα και με το Polo κολλητου μου φαινεται κλασσεις ανωτερο ποιοτικα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος...
Recifees - Τετ 29 Σεπ 2004, 21:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες το cc προήλθε απο το κλειστό 206 το οποίο ήταν και το αρχικό σχέδιο του πλαισίου γενικότερα .Ολα μα όλα τα ανοικτά που ακολούθησαν την οδό αυτή χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :
1.τριζάτα (π.χ 206-σύμφωνα με τα λεγομενά σας εγώ δεν έχω μπεί)
2.μη τριζάτα -Ποιος δίνει 70000-80000 ευρο να δώσει και σε μένα τα ρέστα Question
Recifees - Τετ 29 Σεπ 2004, 22:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
George έγραψε:
Δυστιχως αληθεια απο ποιοτητα υλικων και συναρμολογησης τα 206 πασχουν Crying or Very sad λογω του κοστους προφανως εεεεε δεν αγορασαμε και Γερμανο....

Α για αυτό μας κυνηγάνε όλοι ....για να αλλαξοπιστίσουμε και να πάρουμε Γερμανό Shocked Very happy
DIMCHRI - Κυρ 31 Οκτ 2004, 23:41:38
Θέμα δημοσίευσης: τριγμοι σε 206 cc
λοιπόν φίλοι μου σας λύνω τις αποροίες σας μία μία.
όταν το πήρα νορμάλ έτρυζε λίγο, στην ένωση παρμπριζ - οροφής.

το χαμήλωσα 3 πόντους μόνο με ελατήρια και μαμα αμορτισέρ και έτρυζε περισότερο. σκλήρυνε όμως αρκετά περισσοτερο από το μαμά και οι τριγμοί δεν αυξήθηκαν αναλόγως της σκληρότητας.

έβαλα μπάρα θόλων της momo (100 ευρώ οτομοτο), χωρίς να χρειάζεται κόψιμο το κάλυμα για να μπαίνει ο αέρας πάνω, από τον θόλο , και το αμάξι βελτιώθηκε δραματικά.
και ένα κόλπο για τους τρυγμούς. Βάλτε ταλκ στα λάστιχα της οροφής. έτσι μαλακώνουν και δεν ακούγονται οι τριγμοί σχεδόν καθόλου.

Όχι σπρεϊ σιλικόνης και άλλα τέτοια λιπαντικά διότι όταν στεγνώσουν κανουν πολύ χειρότερα τα πράγματα.
TONY PAP - Δευ 01 Νοέ 2004, 09:08:04
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως αν όταν βρέχει αρκετά δεν μπαίνουν νερά μέσα είσαι πολύ τυχερός!
shiba - Δευ 01 Νοέ 2004, 16:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
+εγω μητσο σκεφτομαι να κανω κατι σαν το δικο σου..δηλαδη χαμηλωμα 3 cm και μπαρα θολων..αληθεια κανει δουλεια αυτη?εισαι ευχαριστημενοσ?οσο αναφορα τουσ τριγμουσ μεχρι τωρα (φτου φτου)δεν εχω προβλημα.μονο για εναν αλλο θορυβο(ζουαν μαλλον)εχω ξενερωσει αλλα+αυτοσ παλι οχι σε απελπιστικο βαθμο.γενικα ενα μηνα σε γενικεσ γραμμεσ αρκετα ευχαριστημενοσ
DIMCHRI - Τρι 02 Νοέ 2004, 11:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
+εγω μητσο σκεφτομαι να κανω κατι σαν το δικο σου..δηλαδη χαμηλωμα 3 cm και μπαρα θολων..αληθεια κανει δουλεια αυτη?εισαι ευχαριστημενοσ?οσο αναφορα τουσ τριγμουσ μεχρι τωρα (φτου φτου)δεν εχω προβλημα.μονο για εναν αλλο θορυβο(ζουαν μαλλον)εχω ξενερωσει αλλα+αυτοσ παλι οχι σε απελπιστικο βαθμο.γενικα ενα μηνα σε γενικεσ γραμμεσ αρκετα ευχαριστημενοσ

ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ, ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ (ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ-ΥΨΟΣ) ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΤΑΞΕΣ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΤΙΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ.
Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ PEUGEOT SPORT ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΜΕ 950 ΕΥΡΩ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ Ε-ΜΑΙΛ 800 ΚΒ. Cool
MEMsound - Τρι 02 Νοέ 2004, 13:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
Της PS ειναι ρυθμιζομενα μονο σε σκληροτητα αν θυμαμαι καλα και οχι και σε υψος. Τουλαχιστον αυτα ειδα στην Κονδωρ. Αυτο ρυθμιζεται με ελατηρια χαμηλωματος ομως δεν εχουν ρυθμιζομενα πιατελα.
Ρυθμιζομενα σε υψος και σκλυροτητα εχει σιγουρα η FK και η KW.
Bεβαια στο site της PS http://www.rallycar.com/ εχει τετοιες ρυθμιζομενες και σε υψος αλλα δεν θυμαμαι να ειδα κατι τετοιο στην Κονδωρ.
Της FK κοστιζουν ε 920+120 τοποθετηση και της KW κατι παραπανω.
Ριξε μια ματια εδω:
http://www.fk-automotive.com/en/artikelobergruppenanzeige.php?id=100&sid=22211b2348f74f7feda07e92726ac0d1
και εδω:
http://www.kwsuspensions.com/coilovers.htm Smile
DIMCHRI - Τρι 02 Νοέ 2004, 14:33:28
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Της PS ειναι ρυθμιζομενα μονο σε σκληροτητα αν θυμαμαι καλα και οχι και σε υψος. Τουλαχιστον αυτα ειδα στην Κονδωρ. Αυτο ρυθμιζεται με ελατηρια χαμηλωματος ομως δεν εχουν ρυθμιζομενα πιατελα.
Ρυθμιζομενα σε υψος και σκλυροτητα εχει σιγουρα η FK και η KW.
Bεβαια στο site της PS http://www.rallycar.com/ εχει τετοιες ρυθμιζομενες και σε υψος αλλα δεν θυμαμαι να ειδα κατι τετοιο στην Κονδωρ.
Της FK κοστιζουν ε 920+120 τοποθετηση και της KW κατι παραπανω.
Ριξε μια ματια εδω:
http://www.fk-automotive.com/en/artikelobergruppenanzeige.php?id=100&sid=22211b2348f74f7feda07e92726ac0d1
και εδω:
http://www.kwsuspensions.com/coilovers.htm Smile

Ο ΚΟΝΔΩΡΑΣ ΕΧΕΙ 2 ΣΕΤ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.

650 ΕΥΡΩ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ 950 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΟΣ.

ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
MEMsound - Τρι 02 Νοέ 2004, 16:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
οκ. προφανως θυμαμαι λαθος.
μια διαευκρινιση ομως. σε καθε περιπτωση θες και ελατηρια.
οποτε τοτε ποσο παει το πακετο τηw PS?
η τιμη που εγραψα πιο πανω για τα FK ειναι με ελατηρια (διπλά).
DIMCHRI - Τρι 02 Νοέ 2004, 16:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
οκ. προφανως θυμαμαι λαθος.
μια διαευκρινιση ομως. σε καθε περιπτωση θες και ελατηρια.
οποτε τοτε ποσο παει το πακετο τηw PS?
η τιμη που εγραψα πιο πανω για τα FK ειναι με ελατηρια (διπλά).

Μανθο η τιμή το 950 ευρω είναι κομπλέ με στενα ελατήρια και ρυθμιζόμενα πιατέλα.
MEMsound - Τρι 02 Νοέ 2004, 16:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
ε τοτε ειναι σιγουρα μια πολυ καλη περιπτωση.
θελω να πιστευω οτι το εχουν ψαξει αρκετα στην PS για να καταλληξουν εκει.
αρκει βεβαια να υπαρχει και καποιος τεχνικος να στις ρυθμισει. Wink
CC-Gio - Τρι 02 Νοέ 2004, 18:41:11
Θέμα δημοσίευσης: Re: τριγμοι σε 206 cc
DIMCHRI έγραψε:

το χαμήλωσα 3 πόντους μόνο με ελατήρια και μαμα αμορτισέρ και έτρυζε περισότερο. σκλήρυνε όμως αρκετά περισσοτερο από το μαμά και οι τριγμοί δεν αυξήθηκαν αναλόγως της σκληρότητας.

έβαλα μπάρα θόλων της momo (100 ευρώ οτομοτο), χωρίς να χρειάζεται κόψιμο το κάλυμα για να μπαίνει ο αέρας πάνω, από τον θόλο , και το αμάξι βελτιώθηκε δραματικά.
και ένα κόλπο για τους τρυγμούς. Βάλτε ταλκ στα λάστιχα της οροφής. έτσι μαλακώνουν και δεν ακούγονται οι τριγμοί σχεδόν καθόλου.

Όχι σπρεϊ σιλικόνης και άλλα τέτοια λιπαντικά διότι όταν στεγνώσουν κανουν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Ρε Δημητρη για πες μου για αυτη τη θολομπαρα που με ενδιαφερει πολυ!!

Δεν χρειαστηκε να κοψεις καθολου απο τα λαστιχα που ειναι γυρω απο τον θολο??? Για πες!!!
MEMsound - Τρι 02 Νοέ 2004, 19:01:32
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ξερω για του Δημητρη, παντως υπαρχει μια της momo η οποια περνα πανω απο το λαστιχο του αριστερου θολου (εκει που ειναι η εισαγωγη αερα για τον κλιματισμο).
την εχω δει στην βιτρινα ενος καταστηματος με βελτιωτικα στην βουλιαγμενης (κατευθυνση προς αθηνα δεξια στο φαναρι πριν την βουτα) (χωρις να θελω να του κανω διαφυμιση, απλα η momo δεν την εχει στο site της).
CC-Gio - Τρι 02 Νοέ 2004, 19:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοοο και φοβομουν γι'αυτο το θεμα!!! Αν γινεται θα μπει συντομα!! Wink
volvos - Τρι 02 Νοέ 2004, 22:53:24
Θέμα δημοσίευσης:
η 650 της πεζο δεν ρυθμιζεται σε σκληροτητα....

καλω καποιον κυριο που την εχει βαλει απο εδω μεσα να εκφερει αποψη οπως επισης περιμενω βολτα ρεεεεεεεεεεεεεε
DIMCHRI - Τετ 03 Νοέ 2004, 01:18:10
Θέμα δημοσίευσης: Re: τριγμοι σε 206 cc
CC-Gio έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Ρε Δημητρη για πες μου για αυτη τη θολομπαρα που με ενδιαφερει πολυ!!

Δεν χρειαστηκε να κοψεις καθολου απο τα λαστιχα που ειναι γυρω απο τον θολο??? Για πες!!!

δεν κοβεισ τιποτα. βγαζεισ μονο το πλαστικο καπακι πανω απο το αμορτισερ και στο δινουν για να το φυλαξεις. ειναι της μομο και εκει που περναει πανω απο το λαστιχο γινεται πολύ πλακέ.

Και φαίνεται και μέσα από την γρύλια των αεραγωγων.

Δένει πολύ το αμάξι.
Παντως παιδιά δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά είχα 3 πεζω. 106, 306 σεδαν και 206 cc.
to cc δεν με εντυπωσιαζει καθόλου με τα κρατηματά του.
Μα καθόλου !!!
DIMCHRI - Δευ 08 Νοέ 2004, 22:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Πάντως αν όταν βρέχει αρκετά δεν μπαίνουν νερά μέσα είσαι πολύ τυχερός!

χτες έβρεξε καρέκλες όπως ξέρετε στον πειραια.

λοιπόν στο αμάξι δεν περναει σταγονα, και ας έχεουν περάσει δύο χρόνια απο πάνω του. Cool
shiba - Τρι 09 Νοέ 2004, 01:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
οντωσ ολα καλα με την στεγανοτητα χτεσ..
DIMCHRI - Τρι 09 Νοέ 2004, 08:12:19
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
οντωσ ολα καλα με την στεγανοτητα χτεσ..

αυτοί που λένε ότι μπάζει νερά, έχουν μεγάλο λάθος.

μπαίνουν νερά μέσα όταν ανοιξεις το παράθυρο , διότι η πόρτα μας δεν έχει πλάισιο πάνω από το τζάμι.
όλα τα αυτοκίνηα χωρίς πλαίσιο πάνω από το τζάμι του παραθυρου της πόρτας θα έπαιρναν νερα, όταν έβρεχε. Cool ή όταν εχεις ανοιχτό το παράθυρο Wink
CC-Gio - Τετ 10 Νοέ 2004, 11:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν βρεχει δεν παίρνει ουτε σταγονα και εμενα ΑΛΛΑ οταν το πλενω με την πιεση απο το λαστιχο μου ολο και κατι παίρνει!!! Wink

Μαλλον δεν πρεπει να το πλενω με πιεση στις εγκοπες των τζαμιων...
DIMCHRI - Τετ 10 Νοέ 2004, 13:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Οταν βρεχει δεν παίρνει ουτε σταγονα και εμενα ΑΛΛΑ οταν το πλενω με την πιεση απο το λαστιχο μου ολο και κατι παίρνει!!! Wink

αυτό το πρόβλημα το έχουν όλα τα αμάξια που δεν έχουν πλαίσιο στο παράθυρο.

Έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο !!!!!!!! Laughing
CC-Gio - Παρ 12 Νοέ 2004, 01:47:15
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

αυτό το πρόβλημα το έχουν όλα τα αμάξια που δεν έχουν πλαίσιο στο παράθυρο.

Έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο !!!!!!!! Laughing

αν ειναι ετσι τοτε δεν υπαρχει προβλημα!!

............ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!! (''αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας....'') Wink
DIMCHRI - Κυρ 05 Δεκ 2004, 21:30:42
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

με την θολόμπαρα τι έκανες?? την έβαλες??
DIMCHRI - Σαβ 18 Δεκ 2004, 17:36:05
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά το αμάξι με την βροχή δεν παίρνει σταγόνα. άσε που δεν τρίζει και καθόλου η οροφή με τα λάστιχα. Laughing

Βέβαια έχω βάλει και ταλκ περιποίησης τώρα τον χειμώνα. Wink Cool
Αλλά με την βροχή σου δίνει μια εντυπωσιακή αίσθηση στιβαρότητας. Very happy

Και μην ξεχνάμε ότι το έχω χαμηλωμένο, και με σκληρό ελατήριο. Exclamation Exclamation Exclamation
shiba - Δευ 20 Δεκ 2004, 09:27:18
Θέμα δημοσίευσης:
οντωσ παιδια μετα απο απιστευτη βροχη το σαββατοκυριακο το cc ουτε μια σταγονα δενεβαλε.δεν πιστευω αυτο καποτε να αλλαξει.το μονο προβλημα ειναι οπωσ πολλεσ φορεσ εχετε πει οταν ανοιγεισ τισ πορτεσ.θελω να δοκιμασω τωρα να το παω και μια μερα για πλυσιμο με πιεση σε βενζιναδικο..
DIMCHRI - Δευ 20 Δεκ 2004, 09:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
οντωσ παιδια μετα απο απιστευτη βροχη το σαββατοκυριακο το cc ουτε μια σταγονα δενεβαλε.δεν πιστευω αυτο καποτε να αλλαξει.το μονο προβλημα ειναι οπωσ πολλεσ φορεσ εχετε πει οταν ανοιγεισ τισ πορτεσ.θελω να δοκιμασω τωρα να το παω και μια μερα για πλυσιμο με πιεση σε βενζιναδικο..

shiba ίσως να περάσει νερό όταν το πλύνεις με πίεση σε βενζινάδικο.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όλοι όσοι, έχουν αυτοκίνητο χωρίς πλαίσιο στα παράθυρα.
MAG206cc1.6 - Τετ 02 Φεβ 2005, 23:09:03
Θέμα δημοσίευσης: oeoeo
8elw na balw 8olobara ala akousa ama trakareis i zimia ginete 5 fores xeiroteri logo 8olobaras. dimitri to talk soy einai idiko i ayto pou bazoume panw mas? 8elw na to xamhlwsw 2.5 pontoys me h&r. se pion to ekanes esu?
STELIOS - Τετ 02 Φεβ 2005, 23:34:48
Θέμα δημοσίευσης: Re: oeoeo
MAG206cc1.6 έγραψε:
8elw na balw 8olobara ala akousa ama trakareis i zimia ginete 5 fores xeiroteri logo 8olobaras.

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.
Η θολομπαρα γενικα ενισχυει ολο το μπροστινο σηστημα λειτουργοντας σαν γεφηρα μεταξι των θολων. Τωρα τι γινεται σε περιπτωση συγκρουσης? Για να στο εξηγησω απλα θα παρουμε 2 περιπτωσεις.

Περιπτωση 1η. Σε τρακαρουν απ'το πλαϊ με χαμηλη-μετρια ταχυτητα

Σ'αυτη τη περπτωση επειδη ακριβως ολο το μπροστα σηστημα ειναι πολυ πιο στιβαρο και μιραζεται τις ασκουμενες δηναμεις, η δηναμη κατανεμεται χωρις να προκαλεσει ζημια στους θολους. Σ'αυτη τη περιπτωση λειτουργει ευεργετικα.

Περπτωση 2η. Σε τρακαρουν παλι απ'το πλαϊ αλλα με μεγαλη ταχυτητα

Σ'αυτη την περιπτωση η ζημια ειναι αναποφεκτη. Επειδη οι δηναμη μεταφερεται και στους δυο θολους τους επιρεαζει και τους δυο. Ομως σε περπτωση τετοιας σηγκρουσης, και να μην ειχες τη μπαρα, το αμαξι σιγουρα θα παθενε μεγαλη ζημια και θα χρειαζοταν ΚΑΛΙΜΠΡΑ. Οποτε δεν γλειτωνεις τιποτα αν δεν την εχεις, το Καλιμπραρισμα παλι θα το κανεις.

Σημπερασμα? Σε ελαφρι στουκι σε σωζει, κερδιζεις. Σε βαρι η ζημια που θα παθεις ειναι ουτος η αλλως μεγαλη οποτε ουτε κερδιζεις ουτε χανεις.
shiba - Πεμ 03 Φεβ 2005, 00:32:55
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου το νοημα ειναι να μην τρακαρεισ.αν γινει τοκακο θα σε νοιαζει πιο πολυ το πληγωμενο pug παρα 150 ευρω ζημια παραπανω..γιαυτο θολομπαρα και προσοχη ειναι ο καλυτεροσ συνδυασμοσ...ειμαι και απιστευτα ξενερωμενοσ σημερα..θα αργησω να ξαναοδηγησω τη ccαρΑ μου μιασ και καταφερα και εσπασα σημερα το βραδυ σαε εναν αγωνα μπασκετ το χερι μου.αρα σε ενα μηνα παλι θα κυκλοφορησω την κουκλα.απιστευτα ξενερωμενοσ...καλο βραδυ σε ολουσ.
kanelj - Πεμ 03 Φεβ 2005, 01:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
φιλε μου το νοημα ειναι να μην τρακαρεισ.αν γινει τοκακο θα σε νοιαζει πιο πολυ το πληγωμενο pug παρα 150 ευρω ζημια παραπανω..γιαυτο θολομπαρα και προσοχη ειναι ο καλυτεροσ συνδυασμοσ...ειμαι και απιστευτα ξενερωμενοσ σημερα..θα αργησω να ξαναοδηγησω τη ccαρΑ μου μιασ και καταφερα και εσπασα σημερα το βραδυ σαε εναν αγωνα μπασκετ το χερι μου.αρα σε ενα μηνα παλι θα κυκλοφορησω την κουκλα.απιστευτα ξενερωμενοσ...καλο βραδυ σε ολουσ.

Περαστικα καταρχιν για το χερι.... Confused Rolling eyes

οσο για την ζημια....μαλλον δεν καταλαβατε για τι μιλαμε!
ΚΑι εγω ΗΘΕΛΑ να βαλω αλλα εχω δει ζημια σε 106 και Punto απο τρακαρισμα με μπαρα θολου και τρελαθηκα!!!!!
Το Punto ειχε φυγει στην εθνικη με μεγαλη ταχυτητα και λογω θολομπαρας ειχε στραβωσει ολη η μουρη προς τα δεξια!

Οσο για το 106 τον χτυπησε ενα Golf στο δεξι φτερο με πολυ λιγα χλμ και του στραβωσε ΟΛΟ το μπροστινο μερος λες και του εσκασε κανενας με 150χλμ!
Και το θεμα ειναι οτι αντι να πληρωνει ο αλλος μονο ενα φτερο του πληρωσε ολο το μπροστινο τμημα του αυτοκινητου! (αρα μονο για 150ε δεν μιλανε,μαλλον για πολυ περισσοτερα)
SOS Arrow
Aν θυμαμαι καλα,υπηρχε προβλημα και με την ασφαλεια που ειχε βαλει μπαρα γιατι ετσι η ζημια υπεραυξηθηκε σε σχεση με την ζημια που θα παθαινε χωρις αυτη....
Για ψαξτε το....
DIMCHRI - Πεμ 03 Φεβ 2005, 01:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
shiba έγραψε:

Περαστικα καταρχιν για το χερι.... Confused Rolling eyes

οσο για την ζημια....μαλλον δεν καταλαβατε για τι μιλαμε!
ΚΑι εγω ΗΘΕΛΑ να βαλω αλλα εχω δει ζημια σε 106 και Punto απο τρακαρισμα με μπαρα θολου και τρελαθηκα!!!!!
Το Punto ειχε φυγει στην εθνικη με μεγαλη ταχυτητα και λογω θολομπαρας ειχε στραβωσει ολη η μουρη προς τα δεξια!

Οσο για το 106 τον χτυπησε ενα Golf στο δεξι φτερο με πολυ λιγα χλμ και του στραβωσε ΟΛΟ το μπροστινο μερος λες και του εσκασε κανενας με 150χλμ!
Και το θεμα ειναι οτι αντι να πληρωνει ο αλλος μονο ενα φτερο του πληρωσε ολο το μπροστινο τμημα του αυτοκινητου! (αρα μονο για 150ε δεν μιλανε,μαλλον για πολυ περισσοτερα)
SOS Arrow
Aν θυμαμαι καλα,υπηρχε προβλημα και με την ασφαλεια που ειχε βαλει μπαρα γιατι ετσι η ζημια υπεραυξηθηκε σε σχεση με την ζημια που θα παθαινε χωρις αυτη....
Για ψαξτε το....

παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλά. μικτή ασφάλεια, γιατί ούτως η άλλως η μικρότερη ζημιά με 30 χλμ θα σου πάει ένα τάλιρο.
δευτερον: με την θολόμπαρα αν είναι έτσι όπως τα λες επειδή δεν θα συμφέρει η επισκευή απλά η ασφαλιστική θα στο πληρώσει στην αξία που το έχεις ασφαλίσει, εσύ θα το πουλήσεις σε ενα παλιατζη και μετά θα πάρεις το καινούργιο.

Είναι τόσο μεγαλη η διαφορά στο cc που ούτε καν το σκέφτομαι το τρακάρισμα. Wink
MEMsound - Πεμ 03 Φεβ 2005, 10:17:35
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτρεψτε μου να σας παραπεμψω εδω σχετικα με τις μπαρες.
Οσο για την περιπτωση τρακαρισματος υπαρχουν μπαρες θολων οι οιποιες σε περιπτωση στουκας ανοιγουν / σπανε σε ειδικο για την περιπτωση αυτη σημειο.
STELIOS - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
..θα αργησω να ξαναοδηγησω τη ccαρΑ μου μιασ και καταφερα και εσπασα σημερα το βραδυ σαε εναν αγωνα μπασκετ το χερι μου.αρα σε ενα μηνα παλι θα κυκλοφορησω την κουκλα.απιστευτα ξενερωμενοσ...καλο βραδυ σε ολουσ.

Περαστικα σου Γιωργο Cool Και μην στεναχωριεσαι ολα γινοντε, εδω ο Alex Zanardi εχασε και τα δυο του ποδια και οδηγει ακομα αγωνηστικα.
sps - Πεμ 03 Φεβ 2005, 14:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια, το 206 cup δε φορα μπαρα θολων.
Σας λεει κατι αυτο?
Εμενα μου λεει οτι οι θολοι ειναι αρκετα στιβαροι, αρα εχουμε καλη ακαμψια οποτε δε χρειαζεται να πειραματιζομαστε.

Εκει που θα βλεπατε σιγουρα διαφορα, τοση που θα τριβατε τα ματια σας, ειναι αν ποτε κατεβασετε κινητηρα να κανετε μερικες κολλησεις απο argon σε καθορισμενα σημεια του κινητηρα, που στα στελνει σε σκαριφημα η peugeot sport με ενα fax.
Η ακαμψια τοτε θα αυξηθει θεαματικα, μιλαμε για αλλο αμαξι, δε μπορειτε να φανταστειτε τι καλο κανει το "ραψιμο"

Τωρα για τα cc λογω μειωμενης ακαμψιας ενδεχομενως μια μπαρα να κανει καλο, αλλα αυτο δεν μπορω να το αποδειξω.

για τα 106 ο καλυτερο που εχω ακουσει ειναι η μπαρα ψαλιδιων γιατι δενει το 106 εκει που ποναει, στο οτι δεν εχει γεφυρα.

Να αλλος ενας λογος που τα 206 πανε χωμα, ενω τα 106 οχι.(αγωνες)
eve - Πεμ 03 Φεβ 2005, 15:17:07
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
..θα αργησω να ξαναοδηγησω τη ccαρΑ μου μιασ και καταφερα και εσπασα σημερα το βραδυ σαε εναν αγωνα μπασκετ το χερι μου.αρα σε ενα μηνα παλι θα κυκλοφορησω την κουκλα...

Περαστικά σου και σύντομα! Very happy

Thumb right Δεεεν ξενερώωωωωνουμε ποτέεεεεεεεεεε!!! Thumb right
MEMsound - Πεμ 03 Φεβ 2005, 18:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Η ακαμψια τοτε θα αυξηθει θεαματικα, μιλαμε για αλλο αμαξι, δε μπορειτε να φανταστειτε τι καλο κανει το "ραψιμο"

Και που να δεις τι γινεται σε ενδεχομενο τρακαρισμα που το argon δεν επανερχεται με τιποτα...
Εκει να δεις γελια.

sps έγραψε:
Τωρα για τα cc λογω μειωμενης ακαμψιας ενδεχομενως μια μπαρα να κανει καλο, αλλα αυτο δεν μπορω να το αποδειξω.

Τα κλειστα 206 εχουν καλυτερη στρεπτικη ακαμψια λογω του δεσιματος της οροφης αντιθετα με τα cc που η ακαμψια προκειπτει μονο απο το σασι.
Στα cc οπως λενε και παιδια που το εχουν δοκιμασει ηδη η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.

Τα 106 ειναι αλλη ιστορια λογω ελλειψης γεφυρας.
Εκει η μπαρα ψαλιδιων δενει ολο το εμπροσ συστημα αλλα θελει προσοχη στα σαμαρακια και στις λοιπες ανωμαλιες γιατι βρησκει σχετικα ευκολα.
sps - Παρ 04 Φεβ 2005, 14:55:18
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
sps έγραψε:

Και που να δεις τι γινεται σε ενδεχομενο τρακαρισμα που το argon δεν επανερχεται με τιποτα...
Εκει να δεις γελια.

sps έγραψε:

Τα κλειστα 206 εχουν καλυτερη στρεπτικη ακαμψια λογω του δεσιματος της οροφης αντιθετα με τα cc που η ακαμψια προκειπτει μονο απο το σασι.
Στα cc οπως λενε και παιδια που το εχουν δοκιμασει ηδη η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.

Εκει η μπαρα ψαλιδιων δενει ολο το εμπροσ συστημα αλλα θελει προσοχη στα σαμαρακια και στις λοιπες ανωμαλιες γιατι βρησκει σχετικα ευκολα.

Για το argon και το τρακαρισμα, πρωτη φορα το ακουω!
Για το 106 δε νομιζω να διαφωνουμε, τα ιδια λεμε.
CC-Gio - Παρ 04 Φεβ 2005, 15:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο δεν ξερω αν εχεις μπει σε cc να κανεις βολτα! Σου προτεινω εγω αν θελεις το καλοκαιρακι,οταν ανοιξει ο καιρος,να το ανοιξουμε και να παμε μια βολτα για να καταλαβεις για τι ακαμψια μιλαμε. Wink

Εγω εχω παραγγειλει την μπαρα και την περιμενω απο στιγμη σε στιγμη!

Δεν εχει καμια σχεση το κλειστο με το ανοιχτο 206! Shocked
sps - Παρ 04 Φεβ 2005, 19:26:14
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο, αν θεωρησουμε οτι το κλειστο 206 εχει την απαραιτητη ακαμψια στους θολους του, πιστευω το ιδιο θα ισχυει και για το cc.

Δε νομ ιζω οτι ειναι θεμα καμπριο ή οχι η ακαμψια στους θολους, γιατι αν δεν κανω λαθος, αυτο κανει η μπαρα θολων,βελτιωνει την ακαμψια αναμεσα στους 2 θολους.
Αλλα για να το λετε οτι αξιζει, ετσι θα ειναι.
Πασο! Wink
DIMCHRI - Παρ 04 Φεβ 2005, 20:47:06
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
MEMsound. έγραψε:
sps έγραψε:

Εκει να δεις γελια.

sps έγραψε:

Για το argon και το τρακαρισμα, πρωτη φορα το ακουω!
Για το 106 δε νομιζω να διαφωνουμε, τα ιδια λεμε.

εμπάς περιπτώση σπύρο και όλοι οι άλλοι που μιλάτε για το 206 το κλειστό επειδή έχετε βγεί εκτός θέματος επεξεργαστείτε τα ποστ σας ή σβήστε τα.

Ζώρζ, πηγαινέ τον τώρα που δεν έχεις την μπάρα βόλτα , και μετά θα τον πάω εγώ βόλτα στο καπάκι με την μπάρα, οπότε θα καταλάβει την διαφορά, και θα σταματήσει να λεει ότι η ακαμψία στους θόλους είναι η ιδια και στα 2 αυτοκίνητα.
εγώ την τεράστια διαφορά την είδα στην ταλάντφση του παρμπριζ, που έχει εξαφανιστεί σε μικρές λακούβες και έχει μειωθεί στο μισό, στις τεράστιες τρύπες των ελληνικών δρόμων.
τώρα αν το στουκάρεις από την μία καλίμπαρ θα θέλεις ούτως η άλλως οπότε τι να λέμε....
Εγώ έχω μικτή ασφάλεια και έχω την κεφάλα μου ήσυχη.
CC-Gio - Σαβ 05 Φεβ 2005, 16:14:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο εκει ειναι η διαφορα (που λεει ο Δημητρης) ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ!!! Shocked

Οταν κανει την ταλαντωση,καθως πεφτουμε σε καμια λακουβα,''τραβιεται'' μαζι με το παμπριζ και το μπροστινο μερος του αυτοκινητου,αρα και η ακαμψια παιζει το ρολο της!

Εκτος απο την καλη δουλεια που κανει η μπαρα,επισης το ''δενει''(το παμπριζ) με το υπολοιπο αμαξωμα

Τα κλειστα ισως να μην εχουν τοσο προβλημα πανω σε αυτο το θεμα----που δεν μας ενδιαφερει σε αυτο το τοπικ! Wink
TZAG - Σαβ 05 Φεβ 2005, 16:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση: Τι γίνεται σε εμπρόσθια σύγκρουση έχωντας τοποθετήσει αυτό το μαραφέτι;; Μήπως είναι επικίνδυνο; Γιατί έτσι έχω ακούσει. Διότι χάνει πλέον το όχημα ένα ποσοστό απο την μελετημένη - χωρίς αυτό - εργοστασιακή παθητική ασφάλεια!
DIMCHRI - Σαβ 05 Φεβ 2005, 17:12:04
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Ερώτηση: Τι γίνεται σε εμπρόσθια σύγκρουση έχωντας τοποθετήσει αυτό το μαραφέτι;; Μήπως είναι επικίνδυνο; Γιατί έτσι έχω ακούσει. Διότι χάνει πλέον το όχημα ένα ποσοστό απο την μελετημένη - χωρίς αυτό - εργοστασιακή παθητική ασφάλεια!
διάβασε τις προηγούμενες σελίδες.

αυτά συζητάμε τόσες μέρες και είναι κρίμα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια... Wink
TZAG - Τετ 09 Φεβ 2005, 08:35:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη δεν γράφει τίποτα στις προηγούμενες σελίδες παρά μόνο σε αυτήν εδώ (3)! Σε ευχαριστώ παρόλα αυτά.
Δυστυχώς τελικά φαίνεται ότι για να μην τοποθετήται απο το εργοστάσιο σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ Exclamation Γιατί άλλο οι μπάρες ασφαλείας που μπαίνουν εντός του χώρου επιβατών -για αγώνες- οι οποίες προστατεύουν τον οδηγό και συνοδηγό αγώνων, και άλλο πράγμα αυτό που αναφέρετε. Θεωρώ πως είναι επικίνδυνο να παίζεις με την ασφάλεια που προσφέρει το κάθε όχημα, η οποία σχεδιάστηκε βάση της κατηγορίας που απευθύνεται να κυκλοφορεί, δηλαδή του μέσου απλού οδηγού και όχι του οδηγού αγώνων. Έχω αυτή την γνώμη, διότι πιστεύω πως εκτός απο επικίνδυνη είναι και άσκοπη σπατάλη χρημάτων για κάτι άχρηστο. Συμφωνώ πως "είναι να μην σου τύχει το κακό" αλλά καλύτερα να πληρώσω ακριβά και να βάλω κλωβό ασφαλείας, και να ξέρω ότι μπορεί να γλυτώσω ή οτιδήποτε άλλο (φρένα, τακάκια, σωληνάκια, αμορτισερ, ελατήρια, χταπόδια, καλαμαράκια...) παρά θολόμπαρα η οποία ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Exclamation .
MEMsound - Τετ 09 Φεβ 2005, 10:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
......παρά θολόμπαρα η οποία ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Exclamation .

Στην περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει την θολομπαρα σε ενα αυτοκινητο δεν την βαζεις για ασφαλεια!!!!

Την βαζεις για αυξηση της ακαμψιας του εμπρος μερους και ετσι καλυτερη αισθηση στο τιμονι σε συνθηκες γρηγορης οδηγησης μιας και με τον τροπο αυτο η γεωμετρια της αναρτησης δεν αλλιωνεται απο την πιεση που ασκειται στις στροφες.

Επισης σε αυτοκινητα οπως το CC η μπαρα κανει πιο στιβαρο το εμπρος μερος μειωνοντας διαφορους κραδασμους, οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω.

Σε τρακαρισμα δεν σε προστατευει ουτε περισσοτερο ουτε λιγοτερο απο το να μην την εχεις καθολου.
sps - Τετ 09 Φεβ 2005, 11:20:41
Θέμα δημοσίευσης:
Και κατι τελευταιο για τη μπαρα θολων:Η τοποθετηση της προσδιδει στο αυτοκινητο ενα πιο υποστροφικο χαρακτηρα Smile
MEMsound - Τετ 09 Φεβ 2005, 11:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Και κατι τελευταιο για τη μπαρα θολων:Η τοποθετηση της προσδιδει στο αυτοκινητο ενα πιο υποστροφικο χαρακτηρα Smile

Σωστος.
Αρα στα 206 μας που υπερστρεφουν για πλακα..... αυτο τα κανει λιγο πιο ουδετερα.
TZAG - Σαβ 12 Φεβ 2005, 07:38:17
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
TZAG έγραψε:
......παρά θολόμπαρα η οποία ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Exclamation .

Στην περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει την θολομπαρα σε ενα αυτοκινητο δεν την βαζεις για ασφαλεια!!!!

Την βαζεις για αυξηση της ακαμψιας του εμπρος μερους και ετσι καλυτερη αισθηση στο τιμονι σε συνθηκες γρηγορης οδηγησης μιας και με τον τροπο αυτο η γεωμετρια της αναρτησης δεν αλλιωνεται απο την πιεση που ασκειται στις στροφες.

Επισης σε αυτοκινητα οπως το CC η μπαρα κανει πιο στιβαρο το εμπρος μερος μειωνοντας διαφορους κραδασμους, οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω.

Σε τρακαρισμα δεν σε προστατευει ουτε περισσοτερο ουτε λιγοτερο απο το να μην την εχεις καθολου.

Α) Μάνθο εγώ το ξέρω, αλλά υπάρχει και κόσμος που χωρίς να την ψάξει λίγο, ενθουσιάζεται με κάτι που διαβάζει και ίσως τον ενδιαφέρει και χωρίς να ξέρει και τα μειονεκτήματα, αποφασίζει λανθασμένα. Εδώ που καθόμαστε και γράφουμε κάτι που μας ενδιαφέρει και μπορεί και άλλους, θα πρέπει, και για το λόγο αυτό, να τα επισημαίνουμε όλα και φυσικά με τον σωστό τρόπο!

Β+Γ) Δεν διαφωνώ ότι μειώνει το πρόβλημα ακαμψίας που έχουν ειδικά όλα τα cabriolet. Αυτό όμως δεν το κάνει και απαραίτητο. Γιατί... Arrow

Δ) Διαφωνώ! Σε προστατεύει πολύ λιγότερο απο να μην το έχεις! Ειδάλλως γιατί δεν έρχονται όλα τα οχήματα απο το εργοστάσιο μαζί με αυτό;; Πιστεύουμε ότι για την αυτοκινητοβιομηχανία θεωρείται είναι είδος πολυτελείας; Δεν θα τοποθετούσε ένα ακόμα κομμάτι μέταλλο που κάνει τόσα καλά στο όχημα; Όχι βέβαια. Όλες έχουν σπαταλήσει πολλά χρήματα για την ασφάλεια, πρωτίστως για την παθητική. Συνεπώς κινδυνεύεις λιγότερο άμα δεν το έχεις Exclamation
MEMsound - Σαβ 12 Φεβ 2005, 11:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Δ) Διαφωνώ! Σε προστατεύει πολύ λιγότερο απο να μην το έχεις! Ειδάλλως γιατί δεν έρχονται όλα τα οχήματα απο το εργοστάσιο μαζί με αυτό;; Πιστεύουμε ότι για την αυτοκινητοβιομηχανία θεωρείται είναι είδος πολυτελείας; Δεν θα τοποθετούσε ένα ακόμα κομμάτι μέταλλο που κάνει τόσα καλά στο όχημα; Όχι βέβαια. Όλες έχουν σπαταλήσει πολλά χρήματα για την ασφάλεια, πρωτίστως για την παθητική. Συνεπώς κινδυνεύεις λιγότερο άμα δεν το έχεις Exclamation

Αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!
Μπορείς αν θες να μου εξηγήσεις πιο αναλυτικά γιατί κινδυνεύεις περισσότερο όταν το 206 σου έχει μπάρα θόλων???
Θα σου αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτοκινήτων:
Mitsubishi ΕVO έχει μπάρα θόλων και μπροστά και πίσω.
Corolla TSport έχει μπροστά.
Και μην μου πεις γιατί δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα.

Οιλόγοι είναι οι εξής:
1. Το επιπλέον κόστος πο για κάποιον που δεν οδηγεί γρήγορα είναι περιττό.
2. Το ενδεχόμενο σε "μέτρια" σύγκρουση να "πάρουν" και οι δύο θόλοι και όχι μόνο ένας.
Για την περίπτωση αυτή υπάρχουν μπάρες που "ανοίγουν" σε ειδική ασφάλεια που έχουν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν επηρεάζεται η ασφάλεια των επιβατών του οχήματος που έχει την μπάρα ή του αλλου αυτοκινητου με το οποίο θα συγκρουστεί.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι ή μπάρα προστατεύει τους θόλους από τα πολύ σκληρά αμορτισέρ που βάζουν μερικοί που χαμηλώνουν το αυτοκίνητο.

Αν έχεις αντίθετη άποψη για την ασφάλεια θα ήθελα πολύ να την ακούσω.
Sidobre - Σαβ 12 Φεβ 2005, 11:50:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω αντίθετη άποψη για την μπάρα θόλων και την έχω εκφράσει.

Κατ'αρχήν αν βρω τα σχεδιαγράμματα μελέτης σύγκρουσης των αυτοκινήτων να δείς, Μάνθο, ότι το ρύγχος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε σε μετωπική να "κλείνει" ώστε ο κινητήρας να πέφτει προς τα κάτω και να μην μπαίνει εύκολα προς την καμπίνα των επιβατών. Κάθε πρόσθετο αντικείμενο δημιουργεί αντίθετες παρενέργειες...
Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο ότι το ρύγχος ενώνεται ΜΟΝΟ από την μπροστινή τραβέρσα και πουθενά αλλού. Αυτό έχει γίνει για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, καμία εταιρία κατασκευής μπάρας θόλων δεν εγγυάται ότι ο σύνδεσμος θα σπάσει σε περίπτωση σύγκρουσης. Ο ρόλος του δεν είναι ασφαλείας, αλλά ρύθμισης. Ρυθμίζει πόσο "σφιχτή" θα είναι πάνω στους θόλους (με ότι συνεπάγεται αυτό).

Αυτό που είπε ο SPS στο προσπεράσατε τσάμπα. Ιδιαίτερα σε ήδη σφικτή ανάρτηση που εκεί φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά, η μπάρα δημιουργεί υποστορφή. Το ρύγχος λειτουργεί ως ζωντανό μέρος του αυτοκινήτου και κατά την στρέψη στρεβλώνεται τόσο, όσο να μένουν οι τροχοί πάντα σε πρόσφυση. Οταν μπαίνει η μπάρα θόλων, παρατηρείς εύκολα ότι σε κλειστά κομμάτια, ο τροχός που βρίσκεται στο εσωτερικό της στροφής χάνει περισσότερο πρόσφυση απ'ότι πριν, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστρέφει. Με την εργοστασιακή ανάρτηση η διαφορά δεν είναι τόσο έντονα διακριτή αλλά υπάρχει.
Η υπερστροφή δε, παραμένει ως έχει, γιατί εκεί έχει να κάνει καθαρά με την μεταφορά φορτίου, την σχεδίαση του πίσω άξονα και την κατανομή του βάρους. (ποιος άραγε θα ήθελε ένα έντονα υποστροφικό αυτοκίνητο με τάσεις υπερστροφής;;; )

Η χρήση της μπάρας θόλων ενδείκνεται για χρήση πίστας χωρίς ανωμαλίες όπου η απόλυτη ακαμψία είναι το παν. Οταν όμως πρόκειται για χρήση δρόμου, χρειάζεται μια σχετική ευκαμψία.
CC-Gio - Σαβ 12 Φεβ 2005, 11:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πιο πολλοι εχουν την αποψη οτι ''αφου δεν εχει απο το εργοστασιο..............''

Αυτην την αποψη την εχει ο πατερας μου που δεν εχει ψαξει τα aftermarket προιοντα.Πολλα προιοντα ειναι πολυ καλυτερα απο τα εργοστασιακα,αλλα διαλεγουν (τα εργοστασια) να βαζουν απο αυτους που εχουν συμφωνησει ή με αυτους που τους συμφερει! Σε καμια περιπτωση δεν βαζουν τα καλυτερα της αγορας!

Ετσι λοιπον γιατι να βαλουν τη θολομπαρα,αφου μπορει το αμαξι να πηγαινει και χωρις αυτη????? Rolling eyes

Τωρα αν ψαχνουμε τι θα γινει αν χτυπησουμε πλαγιομετωπικα κ διαγωνιαπισωπλευρικα δεν θα βγαλουμε ακρη!!!............Για τα παντα στη ζωη υπαρχουν και τα προταιρηματα κ τα μειονεκτηματα!(Ακομα και στα drugs Laughing ) Wink
STELIOS - Σαβ 12 Φεβ 2005, 12:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pε παιδια αυτη η ερωτηση: "Μα τοτε γιατι δεν το βαζει η ιδια η Peugeot ?" Εχει αρχισει και γινετε βαρετη.
-Γιατι η Peugeot δεν βαζει μπαρα θολων? (στο RC βαζει ενισχυτικες δοκους τουλαχιστο στη πισω αναρτηση, δεν ειμαι σιγουρος για μπροστα, και κανουν τη ιδια δουλεια)
-Γιατι δεν βαζει σκουπα?
-Γιατι εχει ηλεκτρονικο γκαζι?
-Γιατι δεν βαζει πιο φαρδια λαστηχα?
-Γιατι δεν βαζει πιο μεγαλες ζαντες?

Τα παντα εχουν να κανουν με:
1)το χαρακτηρα του αυτοκινητου
Tα 206 ΔΕΝ ειναι αγωνιστηκα ειναι για καθημερινη χρηση, ασχετως αν εμεις γουσταρουμε να τα πειραζουμε. Ειναι φταγμενα με γνωμονα, προσητη τιμη, νορμαλ επιδωσεις, χαμηλη καταναλωση.
2)την μεθοδο παραγωγης και το ΚΟΣΤΟΣ
Ρε παιδια οταν παιρνετε 2θεσιο αμαξι, κουπε-καμπριο με 19000 ευρω μην περιμενετε ποιοτητα Mercedes ουτε επιδωσεις Ralley. Ειδικα το CC βγαινοντας απ'το εγοστασιο ειναι για βολτες οχι για κοντρες. Αν θες να το αναγεις σε κοντραδικο ή τουλαχιστον ανταγωνιστικο ΠΡΕΠΕΙ να κανεις κατι για την ακαμψια του.
CC-Gio - Σαβ 12 Φεβ 2005, 12:06:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
.......

Η χρήση της μπάρας θόλων ενδείκνεται για χρήση πίστας χωρίς ανωμαλίες όπου η απόλυτη ακαμψία είναι το παν. Οταν όμως πρόκειται για χρήση δρόμου, χρειάζεται μια σχετική ευκαμψία.

Τασο ομως επειδη μιλαμε για τα cc,εχει πιστευω διαφορα! Εχει πολυ μεγαλυτερη ακαμψια απο το απλο,αποτελεσμα τριγμοι οροφης κ ταλαντωση του ανεμοθωρακα!

Αν ειχα το κλειστο 206 δεν πιστευω να εβαζα θολο μπαρα (αφου δεν τρεχω σε αγωνες-πιστες)
MEMsound - Σαβ 12 Φεβ 2005, 12:13:08
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Κατ'αρχήν αν βρω τα σχεδιαγράμματα μελέτης σύγκρουσης των αυτοκινήτων να δείς, Μάνθο, ότι το ρύγχος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε σε μετωπική να "κλείνει" ώστε ο κινητήρας να πέφτει προς τα κάτω και να μην μπαίνει εύκολα προς την καμπίνα των επιβατών. Κάθε πρόσθετο αντικείμενο δημιουργεί αντίθετες παρενέργειες...
Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο ότι το ρύγχος ενώνεται ΜΟΝΟ από την μπροστινή τραβέρσα και πουθενά αλλού. Αυτό έχει γίνει για λόγους ασφαλείας..

Οκ δεκτό.
Αυτό δεν το γνώριζα.
Αν τα βρεις αυτα τα σχεδιαγράμματα ανέβασέ τα να τους ρίξω μια ματιά.

Sidobre έγραψε:

Αυτό είναι προφανές φιλε μου!

Να σου πω την αληθεια έχω δοκιμάσει μπάρα θόλων σε fiat και η διαφορά που είχα στην αισθηση του τιμονιου ήταν τεράστια αλλά άλλο fiat και αλλο 206.
Αναμονη λίγο καιρό ακόμα και θα έχω ιδία άποψη επί του θέματος.
Πάντως μου φαίνεται λίγο περίεργο το να χάνει την προσφυση λόγω μπάρας.
Δηλαδη χωρίς την μπάρα ο εσωτερικός θόλος "στραβώνει προς τα κάτω" περισσότερο από ότι με την μπάρα.
Θα χρειαστώ μια σχετική ενημέρωση επί του θέματος στο στέκι την επόμενη Πέμπτη. Wink
TZAG - Σαβ 12 Φεβ 2005, 16:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Pε παιδια αυτη η ερωτηση: "Μα τοτε γιατι δεν το βαζει η ιδια η Peugeot ?" Εχει αρχισει και γινετε βαρετη.
-Γιατι η Peugeot δεν βαζει μπαρα θολων? (στο RC βαζει ενισχυτικες δοκους τουλαχιστο στη πισω αναρτηση, δεν ειμαι σιγουρος για μπροστα, και κανουν τη ιδια δουλεια)
-Γιατι δεν βαζει σκουπα?
-Γιατι εχει ηλεκτρονικο γκαζι?
-Γιατι δεν βαζει πιο φαρδια λαστηχα?
-Γιατι δεν βαζει πιο μεγαλες ζαντες?

Τα επιχειρήματά σου δεν τα βρίσκω σωστά διότι εδώ μιλάμε για μέρη οχήματος που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και όχι τις επιδόσεις. Η peugeot και κάθε άλλη εταιρία δεν πιστεύω να κάνει ποτέ περικοπές για την ασφάλεια των επιβατών. Πρώτα σχεδιάζει και βάζει όλα τα απαραίτητα κομμάτια για την ασφάλεια και μετά όλα τα άλλα. Και η θολόμπαρα τελικά δεν σου δίνει ούτε ασφάλεια, ούτε επιδόσεις Exclamation Exclamation

STELIOS έγραψε:
Τα παντα εχουν να κανουν με:
1)το χαρακτηρα του αυτοκινητου
Tα 206 ΔΕΝ ειναι αγωνιστηκα ειναι για καθημερινη χρηση, ασχετως αν εμεις γουσταρουμε να τα πειραζουμε. Ειναι φταγμενα με γνωμονα, προσητη τιμη, νορμαλ επιδωσεις, χαμηλη καταναλωση.

Τώρα μιλάς σωστά. Το ανάφερα κι εγώ αυτό νωρίτερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι γαρνιτούρα.

Κι ο Τάσος (Sidobre) τελικά τα είπε καλύτερα απο όλους μας...ΧΑΙΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ! Very happy
STELIOS - Σαβ 12 Φεβ 2005, 17:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Τα επιχειρήματά σου δεν τα βρίσκω σωστά διότι εδώ μιλάμε για μέρη οχήματος που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και όχι τις επιδόσεις. Η peugeot και κάθε άλλη εταιρία δεν πιστεύω να κάνει ποτέ περικοπές για την ασφάλεια των επιβατών. Πρώτα σχεδιάζει και βάζει όλα τα απαραίτητα κομμάτια για την ασφάλεια και μετά όλα τα άλλα. Και η θολόμπαρα τελικά δεν σου δίνει ούτε ασφάλεια, ούτε επιδόσεις Exclamation Exclamation

Για να πω την αληθεια δεν το ειχα ξανακουσει οτι η θολομπαρα επειρεαζει την ασφαλεια σε μετοπικη σιγκρουση, αν και θα ηθελα να βρω κατι πιο τεχνικο (πχ. αρθρο) που να το υποστιριζει. Εκτως απ'αυτο δεν θεωρω την μπαρα ως εξαρτημα επιδοσεων οσο ως εξαρτημα που "δενει" το πλαισιο και κατα τη αποψη μου ειναι απαραιτητο σε CC που οδηγουνται στο "οριο".

Ολα τα αλλα που ειπα ηταν για να φερω παραδειγμα για να μην κανουμε καραμελα τη φραση "Τοτε γιατι δεν το βαζουν απ΄το εργοστασιο?".
Αν θελαμε απ'το εργοστασιο μπαρες ή οτιδιποτε αλλο δεν εχει το 206 και το βρησκουμε aftermarket, τοτε ας περναμε αλλο αμαξι και με ΑΛΛΑ λεφτα. Το οτι κατι δεν μπαινει απ΄το εργοστασιο ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οτι ειναι κακο ή δεν κανει.
sps - Σαβ 12 Φεβ 2005, 18:45:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για το ερωτημα που τεθηκε "γιατι δεν βαζουν μπαρα απο το εργοστασιο", εχω να δηλωσω τα εξης!
Πιστευω πως ενα καλοσχεδιασμενο αυτοκινητο απο το εργοστασιο, δεν εχει αναγκη ουτε μπαρα, ουτε esp πχ.
Καθε τετοιου ειδους προσθετα, επιστρατευονται για να μπαλωσουν αδυναμιες σχεδιασης, οπως πχ η corolla.
Το εβο ομως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, ειναι μια εκδοση προορισμενη για αγωνες, οποτε γι αυτο εχει και μπαρα θολων.
DIMCHRI - Σαβ 12 Φεβ 2005, 19:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
....Δ) Διαφωνώ! Σε προστατεύει πολύ λιγότερο απο να μην το έχεις! Ειδάλλως γιατί δεν έρχονται όλα τα οχήματα απο το εργοστάσιο μαζί με αυτό;; Πιστεύουμε ότι για την αυτοκινητοβιομηχανία θεωρείται είναι είδος πολυτελείας; Δεν θα τοποθετούσε ένα ακόμα κομμάτι μέταλλο που κάνει τόσα καλά στο όχημα; Όχι βέβαια. Όλες έχουν σπαταλήσει πολλά χρήματα για την ασφάλεια, πρωτίστως για την παθητική. Συνεπώς κινδυνεύεις λιγότερο άμα δεν το έχεις Exclamation

σχετικά με αυτό θα σου πω ότι όλα τα΄καλά και γρήγορα αυτοκίνητα την έχουν στο στάνταρ εξοπλισμό από το εργοστάσιο...

Και αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω και μοντέλα !!!

Που την φοράνε Από Μαμά.
Οπότε σταμάτα να παραπληροφορεις τους υπολοίπους εδώ μέσα !!!
Και επειδή ένα δυνατό ααυτοκίνητο έχει πάντα πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί σε ατυχήμα εάν η μπάρα ήταν εις βάρος της ασφάλειας δεν θα την έβαζαν τα εργοστάσια.

Απλά στα φτηνά μοντέλα μας, δεν θέλουν να αυξάνουν το κόστος τους !!!
είναι όπως το μπλοκέ !!!

μόνο τα καλά φοράνε από το εργοστάσιο... και του προέδρου και σε λίγο καιρό του Μακη, και του Σταύρου Wink
DIMCHRI - Σαβ 12 Φεβ 2005, 19:11:16
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Για το ερωτημα που τεθηκε "γιατι δεν βαζουν μπαρα απο το εργοστασιο", εχω να δηλωσω τα εξης!
Πιστευω πως ενα καλοσχεδιασμενο αυτοκινητο απο το εργοστασιο, δεν εχει αναγκη ουτε μπαρα, ουτε esp πχ.
Καθε τετοιου ειδους προσθετα, επιστρατευονται για να μπαλωσουν αδυναμιες σχεδιασης, οπως πχ η corolla.
Το εβο ομως ειναι αλλου παπα ευαγγελιο, ειναι μια εκδοση προορισμενη για αγωνες, οποτε γι αυτο εχει και μπαρα θολων.

to saab 9.3 aero είναι και αυτό για αγώνες ???
sps - Σαβ 12 Φεβ 2005, 19:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανως δεν ειναι για αγωνες, αρα θα ειναι στην αλλη κατηγορια που ανεφερα Big wink
DIMCHRI - Σαβ 12 Φεβ 2005, 20:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Προφανως δεν ειναι για αγωνες, αρα θα ειναι στην αλλη κατηγορια που ανεφερα Big wink

τα δυνατά αυτοκίνητα έχουν μπάρα θόλων γιατί βοηθάει να μην αλιώνεται η γεωμετρία του μπροστινού συστήματος όταν τα στρίβεις/στύβεις...

Και σίγουρα δεν δημιουργεί κανένα παρατράγουδο στην παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου μας...

Ίσως να κανει ζημιά στο μεγαλύτερη στο αυτοκίνητο, σε περίπτωση ατυχήματος. λέω όμως ίσως, . αν και έχουν σχεδιαστει για να σπάνε.
τώρα στο ότι τα απλά καθημερινά αυτοκίνητα ίσως να μην την χρειάζονται, είναι ένα άλλο θέμα.

όλοι αυτοί όμως που θέλουν ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο μάλλον δεν θα αγόραζαν peugeot, θα αγόραζαν κανένα daewoo, (συγνώμη chevrolet), hundai, toyota, που όπως λένε δεν σπάνε δεν χαλάνε (και δεν στρίβουν θα έλεγα εγώ , ούτε σου προσφέρουν οδηγική ευχαρίστηση).

Αν έχουν αγοράσει peugeot, και πάλι δεν θέλουν να το πολυπειράζουν ας μην συνεχισουν αν γράφουν εδώ μέσα, ή μια και έχουμε ελευθερία λόγου ας μην συνεχίσουν την παραπληροφορηση...
DIMCHRI - Σαβ 12 Φεβ 2005, 21:05:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαίο ότι το ρύγχος ενώνεται ΜΟΝΟ από την μπροστινή τραβέρσα και πουθενά αλλού. Αυτό έχει γίνει για λόγους ασφαλείας.

Επίσης, καμία εταιρία κατασκευής μπάρας θόλων δεν εγγυάται ότι ο σύνδεσμος θα σπάσει σε περίπτωση σύγκρουσης. Ο ρόλος του δεν είναι ασφαλείας, αλλά ρύθμισης. Ρυθμίζει πόσο "σφιχτή" θα είναι πάνω στους θόλους (με ότι συνεπάγεται αυτό).

Αυτό που είπε ο SPS στο προσπεράσατε τσάμπα. Ιδιαίτερα σε ήδη σφικτή ανάρτηση που εκεί φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά, η μπάρα δημιουργεί υποστορφή. Το ρύγχος λειτουργεί ως ζωντανό μέρος του αυτοκινήτου και κατά την στρέψη στρεβλώνεται τόσο, όσο να μένουν οι τροχοί πάντα σε πρόσφυση. Οταν μπαίνει η μπάρα θόλων, παρατηρείς εύκολα ότι σε κλειστά κομμάτια, ο τροχός που βρίσκεται στο εσωτερικό της στροφής χάνει περισσότερο πρόσφυση απ'ότι πριν, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστρέφει. Με την εργοστασιακή ανάρτηση η διαφορά δεν είναι τόσο έντονα διακριτή αλλά υπάρχει.
Η υπερστροφή δε, παραμένει ως έχει, γιατί εκεί έχει να κάνει καθαρά με την μεταφορά φορτίου, την σχεδίαση του πίσω άξονα και την κατανομή του βάρους. (ποιος άραγε θα ήθελε ένα έντονα υποστροφικό αυτοκίνητο με τάσεις υπερστροφής;;; )

πρόεδρε άρπα μία κίτρινη κάρτα για το παραπάνω που έγραψες γιατί δεν αναφέρεσαι σε cc αλλά σε κλειστό 206 άρα είσαι σε λάθος τόπικ και σου δίνω και μια δεύτερη κιτρινη και αποβολή γιατί κάποτε μου είχες πει ότι sagem εγκέφalo δεν έχει βάλει ποτέ η peugeot, ενω τελικά έχει βάλει...

Αποβάλεσαι και κάνουμε τον Μιχάλη Πρόεδρο αφού είναι αντιπρόεδρος !!! Wink Wink Laughing

Ας κάνουμε και λίγο χιούμορ !!!! Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Σαβ 12 Φεβ 2005, 21:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:

επειδή το έχω οδηγήσει, (τυχάνει να το έχει ο αδελφός μου) δεν ανήκει ούτε στην άλλη κατηγορία που ανέφερες ... οπότε απλά οι υποθέσεις που κάνεις δεν είναι σωστες...

Απλά είναι πολλά τα άλογα !!!!!!

Πάρα πολλά !!!!!! Και πολύ χλιδάτα θα έλεγα !!!!!!

Και σίγουρα η saab φημίζεται για τα ασφαλέστατα αυτοκίνητα που βγάζει οπότε δεν θα την έπαιρνε να βάλει κάτι στο μαμά αμάξι, το οποίο θα έφερε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινοντων.... Wink
MEMsound - Κυρ 13 Φεβ 2005, 03:27:04
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συνφωνήσω με τον Dimchri ότι αλλο cc και άλλλο κλειστό 206.
Παρεπιπτόντως στα δυνατά αυτοκίνητα με μπροστα κίνηση (ή τετρκίνηση) ή μπάρα δένει σταθερόποιεί καλύτερα το ρύγχος του αυτοκινητου όχι μόνο στις στροφές αλλά και στις έντονες επιταχύνσεις.
Επίσης στα δυνατά πισώκινητα μπαίνει μπάρα και στους πίσω θολους...
TZAG - Κυρ 13 Φεβ 2005, 17:02:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση 2: Μήπως πάλι τα παραδείγματα που φέρνεται όσον αφορά αυτοκίνητα που έχουν τέτοια μπάρα (με την διαφορά ότι έχουν την ΕΓΓΥΗΣΗ του εργοστασίου Exclamation ), Saab, Evo κλπ είναι λανθασμένα; Ρωτάω διότι για αυτά τα αυτοκίνητα σίγουρα υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ απο το εργοστάσιο ώστε να παρέχουν -και όχι απο μόνα τους - ασφάλεια. Δηλαδή πχ σε περίπτωση σύγκρουσης να μην φτάσει το ταμπλό και η μηχανή πάνω σου. Όταν πάω εγώ και βάλω μπάρα aftermarket, που δεν έχει μελετηθεί απο το εργοστάσιο του οχήματός μου, πως εγω είμαι σίγουρος ότι αυτή δεν θα με σκοτώσει;;; Και μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα δρόμων που ΔΕΝ προβλέπεται τέτοια μπάρα. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι που έχουν τα Peugeot όπως πχ να αλλάξουμε τις λάμπες και να βάλουμε φωτινότερες ή δίσκους/τακάκια καλύτερα, αλλά με κάτι που δεν έχουν και παμε εμείς να το βάλουμε. Η Saab ή η Μitsoubishi μπορεί να το βάζει γιατί ΠΡΕΠΕΙ αλλά μαζί με αυτό βάζει και την ΥΠΟΓΡΑΦΗ της Exclamation Exclamation
Και στο φινάλε, τι με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες εταιρίες! Εγώ, όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα, Peugeot έχω, και για αυτό και μόνο θέλω να μιλάω, και να ακούω τι καλύτερο μπορώ να κάνω στο όχημά μου, με γνώμωνα πάντα την ασφάλεια. Ομολογώ πως αν μιλάω λανθασμένα, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Confused
DIMCHRI - Κυρ 13 Φεβ 2005, 18:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Ερώτηση 2: Μήπως πάλι τα παραδείγματα που φέρνεται όσον αφορά αυτοκίνητα που έχουν τέτοια μπάρα (με την διαφορά ότι έχουν την ΕΓΓΥΗΣΗ του εργοστασίου Exclamation ), Saab, Evo κλπ είναι λανθασμένα; Ρωτάω διότι για αυτά τα αυτοκίνητα σίγουρα υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ απο το εργοστάσιο ώστε να παρέχουν -και όχι απο μόνα τους - ασφάλεια. Δηλαδή πχ σε περίπτωση σύγκρουσης να μην φτάσει το ταμπλό και η μηχανή πάνω σου. Όταν πάω εγώ και βάλω μπάρα aftermarket, που δεν έχει μελετηθεί απο το εργοστάσιο του οχήματός μου, πως εγω είμαι σίγουρος ότι αυτή δεν θα με σκοτώσει;;; Και μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα δρόμων που ΔΕΝ προβλέπεται τέτοια μπάρα. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι που έχουν τα Peugeot όπως πχ να αλλάξουμε τις λάμπες και να βάλουμε φωτινότερες ή δίσκους/τακάκια καλύτερα, αλλά με κάτι που δεν έχουν και παμε εμείς να το βάλουμε. Η Saab ή η Μitsoubishi μπορεί να το βάζει γιατί ΠΡΕΠΕΙ αλλά μαζί με αυτό βάζει και την ΥΠΟΓΡΑΦΗ της Exclamation Exclamation
Και στο φινάλε, τι με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες εταιρίες! Εγώ, όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα, Peugeot έχω, και για αυτό και μόνο θέλω να μιλάω, και να ακούω τι καλύτερο μπορώ να κάνω στο όχημά μου, με γνώμωνα πάντα την ασφάλεια. Ομολογώ πως αν μιλάω λανθασμένα, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Confused

λοιπόν παιδιά επειδή γινόμαστε κουραστικοί.

Εγώ έχω βάλει μπάρα θόλων και είμαι ενθουσιασμένος, με την διαφορά του αυτοκινήτου.
Εχει μειωθεί στο ελάχιστο το παίξιμο του παρμπριζ όταν είναι ανοικτό.
Όσο για την εγγύηση, η πεζώ δεν μου είπε ότι είμαι εκτός εγγύησης επειδή έβαλα μπάρα.

Και δεν καταλαβαίνω όταν λες η saab βάζει την υπογραφή της.
Σε τι βάζει την υπογραφή της ? στο ότι την τοποθετεί η ίδια ?? ή στο ότι δεν θα πάθεις κατι λόγω της μπάρας.
Για να σοβαρευτούμε λίγο παιδιά , τα ατυχήματα είναι καταστάσεις μη μετρήσιμες...
Καθε ατύχημα είναι διαφορετικό, και καμία εταιρεία δεν θα σου βάλει την υπογραφή της για μια μπάρα θόλων.
Και αν πιστεύεις ότι κάποιος που έχει εμπλακεί σε ατύχημα μπορεί να απαιτήσει αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία, και να την κερδίσει μάλλον πλανάσαι οικτρά...
Το πολύ πολύ να σου πουν να πας να γα....

Η μπαρα έχει υπέρ και κατά. Για τον μένα τα υπέρ είναι περισσότερα από τα κατά. και για αυτό την έβαλα.
Αυτοί που δεν την έχουν βάλει είναι γιατί θεωρούν τα κατά περισσότερα από τα υπερ...
Ίσως και γιατί δεν θέλουν να πειράξουν τα αυτοκινητά τους.

Αλλά με την λογική σου ρε φιλαράκι, κι ο πρόεδρος και όλοι αυτοί που πειράζουμε τα αμάξια μας δεν θα έπρεπε να τα πειράζουμε να βγάλουν ίππους γιατί ο κατασκευαστής, τα δίνει με τους ίππους που το δίνει και εμείς το κάνουμε ποιό ανασφαλές...
Και αν το επεκτείνουμε αι άλλο αυτό το site δεν θα έπρεπε να είχε τόπικ με βετλτιώσεις....
Θα έπρεπε να είχε μόνο τα topic με τα ανέκδοτα τις εκδρομές και τις συναντήσεις....
Αν δεν θελεις να πειράξεις το αυτοκίνητο σου καλά κάνεις και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο κατα κάποιο τρόπο , αλλά αυτό δεν σημαίνει όοτι όλοι οι άλλοι που το πειράζουν, κάνουν κακώς...

Απλά κάνουν αυτό που τους αρέσει , και μέσω του club μας ενημερώνουν και τους υπολοίπους που θα ήθελαν να κανουν μια ανάλογη βελτίωση...

Αυτά...
volvos - Κυρ 13 Φεβ 2005, 22:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
συγνωμη εχετε δει τη μπαρα του σααμπ???
ειχα βγαλει για αυτο το λογο τη μπαρα θολων ενος volvo s60 για να τη ποσταρω αλλα την εσβησα απο το κινητο....
κυριοι αυτες οι μπαρες δεν εχουν καμια σχεση με τις δικιες σας αν θελετε καταλαβετε το.
ειναι μελετημενες απο το κατασκευαστη με 100αδες ωρες προσομοιωσης δυναμικης συμπεριφορας....
ειναι σα να λετε οτι θα χτισετε σπιτι βαζοντας 10 κολωνες εκει και εδω....το ιδιο ειναι με τη μελετη του μηχανικου?
ειδικα στο βολβο να φανταστειτε επιανε πανω στη μπαρα η βαση της μηχανης και βεβαια ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗς ΜΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΟΛΟ... ξεκιναγε σιδερο διπλα στο θολο και εκει επιανε η μπαρα οχι κατευθειαν πανω στις βιδες του τοπ μαουντ!!!!!!
σιγουρα το ιδιο ειναι και σααμπ.
το evo καλυτερα να μην το σχολιασω γιατι αν θυμαμαι καλα η μπαρα του πιανει και στο καθρεπτη του αυτοκινητου δηλαδη σε 3σημεια...
οσο αφορα κορολλα ανοιξτε να δειτε πως ειναι πιασμενη....νομιζω εχει φωτο τελευταιο drive....
ναι δεχομαι οτι σε ενα καμπριο μπορει να συνεισφερει η μπαρα αλλα προς θεου μην τρελαινεστε και μην περιμενετε να δειτε την χαωδη διαφορα....
οσο αφορα αυτο που ειχε πει ο sps κυριοι αλλο η παθητικη ασφαλεια και η στιβαροτητα του εμπρος μερους και αλλο η στιβαροτητα του μπαρμπριζ...
το οτι δεν κουνιεται με τη μπαρα τοσο το μπαρπριζ δεν παει να πει οτι αυξηθηκε η ακαμψια του ...αν δειτε τις εξτρα ενισχυσεις που εχει ενα οποιοδηποτε καμπριο σε σχεση με την αντιστοιχη κλειστη εκδοση ΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΜΗΜΑ. αρα αυτο παει να πει οτι η ακαμψια εμπροσ ειναι ιδια ειτε καμπριο ειτε κλειστο..

επισης οποιος νομιζει οτι η μομο και η καθε μομο εχει κανει ποτε εστω και ενα κρας τεστ για να δει πως επιδρα η μπαρα της....ειναι για την εκκλησια
STELIOS - Κυρ 13 Φεβ 2005, 23:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
...αν δειτε τις εξτρα ενισχυσεις που εχει ενα οποιοδηποτε καμπριο σε σχεση με την αντιστοιχη κλειστη εκδοση ΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΜΗΜΑ. αρα αυτο παει να πει οτι η ακαμψια εμπροσ ειναι ιδια ειτε καμπριο ειτε κλειστο..

Sorry αλλα εδω κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος. Ειδικα η κολονες του παρπριζ ειναι ενισχημενες. Και ξερεις γιατι? Για τον πολυ απλο λογο.....ανατροπης !!! Και οι κολονες δεν ειναι μονο οτι βλεπεις γυρο απ'το παρπριζ, ειναι ενηαιο κομματι και πανε μεχρι το πατομα του αυτοκινητου. Αυτα τα μερη ενισχηονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ στα καμπριο γιατι αν αναποδογυρισουν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τσακισουν. Πιστευω ειναι ευνοητο το γιατι.
DIMCHRI - Δευ 14 Φεβ 2005, 10:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos μαλλον δεν έχεις δει τις ενισχύσεις, του παρμπριζ του 206 του κλειστού .

έχει τεράστιες διαφορές το κλειστό από το ανοικτο υπερ του ανοικτου, και παρ'ολα αυτα το παρμπριζ κουνιέται...
Sidobre - Δευ 14 Φεβ 2005, 11:22:05
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

πρόεδρε άρπα μία κίτρινη κάρτα για το παραπάνω που έγραψες γιατί δεν αναφέρεσαι σε cc αλλά σε κλειστό 206 άρα είσαι σε λάθος τόπικ και σου δίνω και μια δεύτερη κιτρινη και αποβολή γιατί κάποτε μου είχες πει ότι sagem εγκέφalo δεν έχει βάλει ποτέ η peugeot, ενω τελικά έχει βάλει...

Αποβάλεσαι και κάνουμε τον Μιχάλη Πρόεδρο αφού είναι αντιπρόεδρος !!! Wink Wink Laughing

Σου επιστρέφω τις κίτρινες και σου λέω να ξαναδιαβάσεις λίγο το κείμενο... Δεν αναφέρω ούτε κλειστό, ούτε ανοικτό. Αν ήταν έτσι τα πράγματα όπως λές, τότε στην Peugeot Sport Boutique στους αγώνες πίστας για τα CC θα έδινε κωδικό για μια ωραία μπάρα θόλων. Την έχεις δει πουθενά; Και μην μου πεις θέμα κόστους μπλα μπλα μπλα.... Εντάξει εκεί έχουν ολόκληρο τον κλωβό ασφαλείας, αλλά για να μην βάζουν την μπάρα και να αφήνουν το ρύγχος ανεξάρτητο κάτι θα έπρεπε να σου λέει αυτό.

1ο φάουλ για εσένα λοιπόν....

Τώρα και το 2ο:
Αυτό που σου είχα πει εγώ και θυμίσου το καλά, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς 1,6 16v κινητηρήρα με Sagem εγκέφαλο. Αν βρείς, στείλτον στα "απίστευτα και όμως αληθινά"! Και αυτό γιατί εσφαλμένως υποστήριζες -ακουσον ακουσον- ότι το CC σου φοράει Sagem!!
Mάλλον εσένα πρέπει να στείλουμε στα "απίστευτα και όμως αληθινά"... ή μήπως στα "Funniest animal videos"?????? Razz
volvos - Δευ 14 Φεβ 2005, 14:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
εγω μιλησα αν διαβασετε καλα για ακαμψια εμπροσθιου μερους....
το μπαρμπριζ σορυ αλλα δεν ειναι στο εμπροσθιο μερος...
μπροστα ειναι τα 2 ραμφη αυτα αποτελουν τη κυρια παθητικη ασφαλεια ενος αυτοκινητου για εμπρος ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ....ειτε cc ειτε κλειστο
μια μπαρα θολών δενει τους θολους στους οποιους καταληγουν εν μερει τα ραμφη.αυτο δεν παει να πει οτι ενισχυει την ακαμψια των ραμφων.
απλα στους θολους στηριζεται εν μερει και το μπαρπριζ για αυτο και βλεπετε τη διαφορα.
sps - Δευ 14 Φεβ 2005, 14:17:20
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Παιδια, το 206 cup δε φορα μπαρα θολων.
Σας λεει κατι αυτο?
Εμενα μου λεει οτι οι θολοι ειναι αρκετα στιβαροι, αρα εχουμε καλη ακαμψια οποτε δε χρειαζεται να πειραματιζομαστε.

Αυτα ειχα γραψει στις 3 Φλεβαρη.
Ελπιζω να επιβεβαιωνομαι υστερα και απο τις τοποθετησεις volvos και sidobre.
MEMsound - Δευ 14 Φεβ 2005, 14:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εγω μιλησα αν διαβασετε καλα για ακαμψια εμπροσθιου μερους....μια μπαρα θολών δενει τους θολους στους οποιους καταληγουν εν μερει τα ραμφη.αυτο δεν παει να πει οτι ενισχυει την ακαμψια των ραμφων.
απλα στους θολους στηριζεται εν μερει και το μπαρπριζ για αυτο και βλεπετε τη διαφορα.

Είναι προφανες απως από το σημείο που στηρίζεται η μπάρα προστατευει του θόλους και όχι τα ράμφη!
Όταν λέμε ότι ενισχύεται η ακαμψία του αυτοκινήτου με μία μπαρα θόλων αναφερόμαστε την ακαμξία του τμήματος αυτού του αμαξώματος και μόνο.
Από εκει και πίσω και κυριως στο τμήμα του πατώματος κάτω από τα μπροστινα καθίσματα δεν αλλαζει τίποτα.
Η μόνη περιπτωση να αλλαξει κάτι, δηλαδή αυξηθεί εκεί η ακαμψία είναι η τοποθέτηση roll cage (όπως στα αγωνιστικα), αλλα δεν νομίζω να αρέσει κατί τέτοιο σε κανέναν από εμας (σε cc τουλάχιστον...) και η ενίσχυση όλων των κολλήσεων του σασί με argon αλλά ούτε και αυτό νομίζω ότι θα το έκανε καποιος με cc.
volvos - Δευ 14 Φεβ 2005, 14:28:18
Θέμα δημοσίευσης:
πιστεψε με κατω απο τα καθισματα τα εμπρος υπαρχουν τρελες ενισχυσεις σε ενα καμπριο.......σκεψου απλα οτι δεν υπαρχει μεσαια κολωνα για πλευρικες συγκρουσεις.

ενα καμπριο εχει τις εξτρα ενισχυσεις-βαρος στο μπαρμπριζ και οπου αυτο πιανει και στο πατωμα κατω απο καθισματα ....εκει κυριως πονανε τα καμπριο.....υπαρχουν και αλλου μικρες ενισχυσεις που παιζουν αλλο ρολο ομως απο αυτο της παθητικης ασφαλειας....
STELIOS - Δευ 14 Φεβ 2005, 14:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
...το οτι δεν κουνιεται με τη μπαρα τοσο το μπαρπριζ δεν παει να πει οτι αυξηθηκε η ακαμψια του

Mπα αληθεια? Αν δεν αυξηθηκε η ακαμψια τοτε τι εγινε?

volvos έγραψε:
...οσο αφορα αυτο που ειχε πει ο sps κυριοι αλλο η παθητικη ασφαλεια και η στιβαροτητα του εμπρος μερους και αλλο η στιβαροτητα του μπαρμπριζ...

Εδω εχεις δικιο. Σωστο ειναι να μην μπερδευουμε την παθητικη ασφαλεια του μπροστα μερους με την ακαμψια.

volvos έγραψε:
εγω μιλησα αν διαβασετε καλα για ακαμψια εμπροσθιου μερους....
το μπαρμπριζ σορυ αλλα δεν ειναι στο εμπροσθιο μερος...

Αν μηλας μονο για παθητικη ασφαλεια στο εμπροσθιο μερος εννοεις τα ραμφη (σωστο ειναι ομως να θεωρεις και τις βασεις παρπριζ "μπροστα μερος" γιατι αυτα δουλευουν μαζι σε μια σιγκρουση). Αν ομως μηλας για ακαμψια τοτε ναι εννοεις και τις βασεις του παρπριζ.

Νομιζω εχουμε αρχισει και μπερδευουμε τις ενοιες παθητικη ασφαλεις και ακαμψια.
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 11:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Σου επιστρέφω τις κίτρινες και σου λέω να ξαναδιαβάσεις λίγο το κείμενο... Δεν αναφέρω ούτε κλειστό, ούτε ανοικτό. Αν ήταν έτσι τα πράγματα όπως λές, τότε στην Peugeot Sport Boutique στους αγώνες πίστας για τα CC θα έδινε κωδικό για μια ωραία μπάρα θόλων. Την έχεις δει πουθενά; Και μην μου πεις θέμα κόστους μπλα μπλα μπλα.... Εντάξει εκεί έχουν ολόκληρο τον κλωβό ασφαλείας, αλλά για να μην βάζουν την μπάρα και να αφήνουν το ρύγχος ανεξάρτητο κάτι θα έπρεπε να σου λέει αυτό.

1ο φάουλ για εσένα λοιπόν....

Τώρα και το 2ο:
Αυτό που σου είχα πει εγώ και θυμίσου το καλά, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς 1,6 16v κινητηρήρα με Sagem εγκέφαλο. Αν βρείς, στείλτον στα "απίστευτα και όμως αληθινά"! Και αυτό γιατί εσφαλμένως υποστήριζες -ακουσον ακουσον- ότι το CC σου φοράει Sagem!!
Mάλλον εσένα πρέπει να στείλουμε στα "απίστευτα και όμως αληθινά"... ή μήπως στα "Funniest animal videos"?????? Razz

Δεν θα παρεξηγηθω για τα παραπάνω που γράφεις γιατί θέλω να πιστεύωω ότι τα γράφεις στα πλαίσια της πλάκιτσας που έκανα εγώ...

Τασο το γιατι δεν βαζουν την μπαρα θολων στο 206 καπ δεν το ξερω.
οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι πάνω σε αυτό...
Όσο για τον Σαζεμ πειτε μου που στο διάολο γραφει τι μάρκα είναι ο εγκεφαλος... ετσι για να μου φύγει η κολοϊδέα που μου έχει μπει...
Γιατι δυστυχώς κάτι αυτοκόλητα χαρτάκια που είχε στο πάνω μέρος του, έχουν ξεκολήσει όλα...

Πάντως είναι τρομακτική η επιμονή κάποιων εδώ μέσα να αποδείξουν ότι η μπάρα θόλων στο 206 cc δεν προσφέρει τίποτα ή κάνει κακό...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια επιμονή, και κυρίως από την στιγμη που κάποιοι δεν έχουν το συγκεκριμένο αμάξι...
Πάντως εμένα το ότι σταμάτησε να κουνιέται σαν τρελό το παρμπριζ από την στιγμή, που μπήκε η μπάρα, με ότι συνεπάγεται αυτό, μου κάνει πολύ καλό...
TZAG - Τρι 15 Φεβ 2005, 11:53:30
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Πάντως είναι τρομακτική η επιμονή κάποιων εδώ μέσα να αποδείξουν ότι η μπάρα θόλων στο 206 cc δεν προσφέρει τίποτα ή κάνει κακό...

Πάντως εμένα το ότι σταμάτησε να κουνιέται σαν τρελό το παρμπριζ από την στιγμή, που μπήκε η μπάρα, με ότι συνεπάγεται αυτό, μου κάνει πολύ καλό...

Φιλαράκι, περί ορέξεως ουδείς λόγος! Μπράβο σου που έβαλες την μπάρα. Εσύ πιστεύεις ότι πήρες την σωστή απόφαση βάση της δικής σου λογικής. Αυτό που ήθελα να πω ήταν μόνο, να μην ωραιοποιούμε το κάθε τι πριν ακόμα καλά καλά ανακαλύψουμε και πριν αναλύσουμε όχι μόνο τα υπέρ, αλλά ΚΑΙ τα κατά αυτού που πάμε να κάνουμε. Και μετά να προτείνουμε ή και να παροτρύνουμε να το κάνουν και άλλοι.
Δυστυχώς εμένα πάντως δεν με έπεισες. Και κάτι τελευταίο. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing
Νομίζω πως έχουμε τρελλαθεί τελείως Roll eyes
Αυτό που λογικότερα μπορεί να μετακινήται στο CC, όπως και σε κάθε κάμπριο, είναι η οροφή η οποία εκ φύσεως είναι κινητό μέρος και που δεν στηρίζεται πουθενά μπροστά παρά μόνο οριζόντια απο το παρμπρίζ!!
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:

Φιλαράκι, περί ορέξεως ουδείς λόγος! Μπράβο σου που έβαλες την μπάρα. Εσύ πιστεύεις ότι πήρες την σωστή απόφαση βάση της δικής σου λογικής. Αυτό που ήθελα να πω ήταν μόνο, να μην ωραιοποιούμε το κάθε τι πριν ακόμα καλά καλά ανακαλύψουμε και πούμε τα υπέρ και κατά αυτού που κάναμε. Και μετά να προτείνουμε ή και να παροτρίνουμε να το κάνουν και άλλοι.
Δυστυχώς εμένα πάντως δεν με έπεισες. Και κάτι τελευταίο. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing
Αυτό που λογικότερα μπορεί να μετακινήται στο CC, όπως και σε κάθε κάμπριο, είναι η οροφή η οποία εκ φύσεως είναι κινητό μέρος και που δεν στηρίζεται πουθενά μπροστά παρά μόνο οριζόντια απο το παρμπρίζ!!

πρώτα από όλα ποσώς με ενδιαφέρει να πείσω εσένα ή τον οποιοδήποτε εδω μέσα !!! ούτε και βέβαια περιμένω να μου πει κάποιος μπράβο.
ΚΑι εάν με αυτά που έχω γράψει αντιλαμβάνεσαι ότι προσπαθώ να πείσω κάποιο κάνεις λάθος.
Απλά παρατηρώ εδώ μέσα λογικές του στυλ, αμα δεν το βάζει το εργοστάσιο , δεν είναι καλό, και διαβάζω χίλιες δυό παπαρ....ς του στυλ ''δεν κανει καλό στην παθητική ασφάλεια'', '' θα στραβώσουν και οι δύο θόλοι '' θα στραβώσουν και οι 3 θόλοι '' κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Έχουν γίνει όλοι αμπελοφιλόσοφοι εδώ μέσα και επιδύδονται στο έθνικό μας σπορ, '' Τα ξέρω όλα και έχω άποψη για όλα , και έιεναι και σωστή....''

Ρε δεν πάνε να στραβώσουν και οι 500 θόλοι !!!
Το αμάξι δεν το βελτιώνεις με σκοπό το τι θα πάθεις εάν τρακάρεις...
Γιατί τότε δεν θα βελτιωνε κανείς το αυτοκινητό του όυτε θα υπήρχαν βελτιωτικοί οίκοι και θα ήταν και παράνομο με νόμο...

Αυτα που λέτε δεν είναι επιχειρήματα !!!

Όσο για το παρμπριζ τζαγκ σου λέω τα παρακάτω...

Είμαι 33 χρονών και έχω αλλάξει 4 αυτοκίνητα, έχω μπει και οδηγήσει 3 cabrio, (slk/96, cc 206, rover 214 cabrio)μπορώ να ξέρω και να αντιλαμβάνομαι πότε κουνιέται/τραντάζεται το παρ μπριζ.

Το παρμπριζ το δικό μου αλλά και όλων των 206 cc τραντάζεται, όταν είναι ανοικτό...
Δεν είναι τυχαίο ότι το γραφουν και όλα τα περιοδικά του ειδικού τύπυ !!!

Την ώρα που περνάς από λακούβες με μικρή ταχύτητα, αν κοιτάξεις τον μεσαίο καθρέπτη σου, κουνιέται ολόκληρος και μαζί κουνιούνται και όλα αυτά που δείχνει πίσω σου...
Τώρα το αν εσύ αυτό δεν το θεωρείς τράνταγμα, δεν θα κάτσω να μαλώσω και όλας.....
Το αν δεν σε ενοχλεί αυτό το φαινόμενο σαφώς και δεν με αφορά !!!!

Το εάν στο αυτοκινητό σου δεν παρατηρείται τράνταγμα του παρμπριζ, τότε έχεις ένα από τα λίγα cc (μάλλον το μοναδικό που το παρμπριζ του είναι σταθερό σαν βράχος) οπότε είσαι και πολύ τυχερός...

Για να κλείσω επαναλαμβάνω ότι δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν σας.
Εγώ απλά την τοποθέτησα και είπα 3 πράγματα.
εάν δεν μου έκανε θα την έβγαζα...

Θα ήταν πολύ όμορφο και εύκολο και οικονομικό για μένα να μην έκανα τίποτα στο αυτοκινητό μου, και εκ του ασφαλούς να καθόμουν και να έλεγα θεωριες για μπάρες, αμορτισέρ κ.τ.λ. - κ.τ.λ. και το πόσο κακό κάνουν
Όταν την δοκιμάσεις, έλα και πες μας την αποψή σου....Την δική σου.
Αλλα το να γίνεσαι ένθερμος υποστηρικτείς της γνώμης των άλλων, εντάξει τι να πω...
Τέλος πάντων το ότι περί όρέξεως ουδείς λόγος Συμφωνώ και επαυξάνω... Wink
CC-Gio - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:

Και κάτι τελευταίο. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing

Shocked Μηπως δεν το εχεις παρατηρησει?

Οταν το αυτοκινητο ειναι ανοιχτο και βρισκεσαι σε ανωμαλο δρομο(Ελλαδα) ή πεφτεις σε καμια λακουβα το παμπριζ κουνιεται!
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
συγνωμη εχετε δει τη μπαρα του σααμπ???

εσύ την έχεις δει ???
Αν όχι πάντως μπορώ να σας την στείλω σε φώτο ...

volvos έγραψε:
....ειχα βγαλει για αυτο το λογο τη μπαρα θολων ενος volvo s60 για να τη ποσταρω αλλα την εσβησα απο το κινητο....

κρίμα που τις έσβησες, γιατί έτσι θα γινόσουν ποιό πέιστικός Laughing

volvos έγραψε:
.κυριοι αυτες οι μπαρες δεν εχουν καμια σχεση με τις δικιες σας αν θελετε καταλαβετε το.
ειναι μελετημενες απο το κατασκευαστη με 100αδες ωρες προσομοιωσης δυναμικης συμπεριφορας....
ειναι σα να λετε οτι θα χτισετε σπιτι βαζοντας 10 κολωνες εκει και εδω....το ιδιο ειναι με τη μελετη του μηχανικου?
ειδικα στο βολβο να φανταστειτε επιανε πανω στη μπαρα η βαση της μηχανης και βεβαια ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗς ΜΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΟΛΟ... ξεκιναγε σιδερο διπλα στο θολο και εκει επιανε η μπαρα οχι κατευθειαν πανω στις βιδες του τοπ μαουντ!!!!!!
σιγουρα το ιδιο ειναι και σααμπ.....

από το τελευταίο που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν έχεις δει την μπάρα του saab.

volvos έγραψε:
.επισης οποιος νομιζει οτι η μομο και η καθε μομο εχει κανει ποτε εστω και ενα κρας τεστ για να δει πως επιδρα η μπαρα της....ειναι για την εκκλησια

Πιστεύω ότι πολλοί λίγοι δοκιμαστές κανουν crash test για τα προϊόντα τους...
Εάν το στουκάρω πάντως θα σας πω τα αποτελέσματα....
Και μετά θα πάρουμε του tzag να δοκιμάσουμε το ίδιο στουκάρισμα για να δούμε τις διαφορές !!!!
Laughing Laughing Razz Wink

ήμαρτον...
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:47:41
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
TZAG έγραψε:

Και κάτι τελευταίο. Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing

Shocked Μηπως δεν το εχεις παρατηρησει?

Οταν το αυτοκινητο ειναι ανοιχτο και βρισκεσαι σε ανωμαλο δρομο(Ελλαδα) ή πεφτεις σε καμια λακουβα το παμπριζ κουνιεται!

όχι ρε Γιώργο !!!! Shocked
του tzag κουνιέται η οροφή... το παρμπριζ είναι βράχος....
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε !!!!! Razz Razz

Πάντως φίλε tzag την πέμπτη στο στέκι μπορώ να σου δείξω τι εννοώ ''κουνιέται '' αρκεί να μην βρέχει ! Laughing
CC-Gio - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να καταλαβουμε οτι μεσα στο φορουμ ο καθενας ειμαστε για να ανταλαζουμε γνωμες (εκτος ολα τα αλλα).....γνωμες που μπορουμε να αναφερουμε με σιγουρια..πως γινεται αυτο? Με το να το εχουμε ζησει!

Ο καθενας απ'οτι καταλαβα σ'αυτο το τοπικ λεει το μακρυ του κ το κοντο του! Ελεος! τι ειναι αυτα τα πραγματα!

Αν δεν ξερετε,δεν το εχετε δει.......μην ποσταρετε!

Πιστευω με αυτο μου το ποστ να καταλαβουμε καποια πραγματα κ να σταματησουμε επιτελους αυτη την ηλ@@@α συζητηση!
STELIOS - Τρι 15 Φεβ 2005, 13:00:35
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing

Eνταξει, το οτι δεν αντιμετοπιζεις εσυ το προβλημα που εχει καποιος αλλος δεν σημαινει πως αυτο το προβλημα δεν υπαρχει. Και παιζουν πολλα ρολλο σ'αυτο οπως πχ. οι δρομοι που κινηται ο καθενας, το στιλ οδηγησης και αλλα. Δηλαδη αμα σου λεει ο αλλος οτι το δικο του παρπριζ τρανταζεται πιστευεις οτι σου λεει ψεματα? Εγω προσωπικα το εχω δει αυτο σε GOLF Cabrio (το παλιο με τα στρογκιλα φωτα), δεν ξερω του Δημητρη ποσο το κανει αλλα δεν εχω λογο να μην το πιστεψω αφου το εχω ξαναδει.
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 13:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
TZAG έγραψε:
Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι υπάρχει κάτοχος οχήματος που του κουνιέται το ΠΑΡΜΠΡΙΖ Exclamation Shocked Laughing Laughing

Eνταξει, το οτι δεν αντιμετοπιζεις εσυ το προβλημα που εχει καποιος αλλος δεν σημαινει πως αυτο το προβλημα δεν υπαρχει. Και παιζουν πολλα ρολλο σ'αυτο οπως πχ. οι δρομοι που κινηται ο καθενας, το στιλ οδηγησης και αλλα. Δηλαδη αμα σου λεει ο αλλος οτι το δικο του παρπριζ τρανταζεται πιστευεις οτι σου λεει ψεματα? Εγω προσωπικα το εχω δει αυτο σε GOLF Cabrio (το παλιο με τα στρογκιλα φωτα), δεν ξερω του Δημητρη ποσο το κανει αλλα δεν εχω λογο να μην το πιστεψω αφου το εχω ξαναδει.

Πές τα ρε Στέλιο .
Nα δεις ένα cc χωρίς την μπάρα και μετά να δεις το δικό μου...
Τότε θα καταλάβεις για το πόση διαφορά κανει η μπαρα στο cc μας...

Λες και υπάρχει κανείς που θέλει να βγάλει το αμάξι του σκάρτο...
Αλλά κάποια πράγματα δεν μπορω να μην τα αναφέρω. Θα κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου ???
shiba - Τρι 15 Φεβ 2005, 13:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
οντωσ το παρμπριζ πολυ τρανταζεται οταν εισαι σε cabrio κατασταση και σε ανωμαλο δρομο...και οπωσ ειπε και ο μητσοσ δοκιμασε το πατωντασ μια λακουβα και κοιταζοντασ τον μεσαιο καθρεφτη παραλληλα να δεισ tzag τι ακριβωσ εννοει ο dimchri
sps - Τρι 15 Φεβ 2005, 14:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
Dimchri,θα σε προετρεπα να κοιταξεις τα τελευταια σου ποστ και αν γινεται να τα διορθωσεις.
Δε χρειαζεται να εισαι τοσο εριστικος και τοσο ειρωνικος.
Επειδη εχεις cc ,και οντως ξερεις περισσοτερα απο ολους μας για το cc,δε χρειαζεται να λες οτι οι αλλοι λενε παπαριες Evil

Εδω μπαινουμε μια ωρα την ημερα, μετα απο τη δουλεια και να μαθουμε-ενημερωθουμε-χαλαρωσουμε, ο,τι αλλο θελει ο καθενας.

Αν ειναι ολοι να απαντανε οπως εσυ, παει το κλεισαμε το μαγαζι.

Ουτε ειδα κανενα να προσπαθει να επιβαλλει την αποψη του, ουτε κανενα να το παιζει ειδημων.
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 15:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Dimchri,θα σε προετρεπα να κοιταξεις τα τελευταια σου ποστ και αν γινεται να τα διορθωσεις.
Επειδη εχεις cc ,και οντως ξερεις περισσοτερα απο ολους μας για το cc,δε χρειαζεται να λες οτι οι αλλοι λενε παπαριες Evil

Εδω μπαινουμε μια ωρα την ημερα, μετα απο τη δουλεια και να μαθουμε-ενημερωθουμε-χαλαρωσουμε, ο,τι αλλο θελει ο καθενας.

Ουτε ειδα κανενα να προσπαθει να επιβαλλει την αποψη του, ουτε κανενα να το παιζει ειδημων.

Σπύρο συγνώμη αλλά το ότι μπαίνουμε μια ωρίτσα να χαλαρώσουμε, δεν δίνει κανένα δικαίωμα στον καθε έναν μας να λέει κάτι έτσι για να πει...

Το μαγαζί σίγουρα θα το κλείσουμε, γιατί όλοι τελικά έχουν άποψη όχι για αυτά που έχουν δοκιμάσει αλλά για αυτά που δεν έχουν δοκιμάσει, και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό.
Παντως αν διαβάσεις τα τελευταία ποστ μάλλον οι περισσοτεροι έχουν συμφωνήσει μαζί μου...
Όχι πως αυτό είναι το ζητούμενο. κατα την γνώμη μου το ζητουμενο είναι να λέμε ακριβώς τι και πως από κάποια μετατροπή που καναμε.
Οι άλλοι διαβάζοντας και ανάλογα τι θέλει ο καθένας αποφασίζει για το αν θα προχωρησει ή όχι....

υπάρχουν και κάποιοι ΄''άλλοι'' βέβαια που προσπαθούν να αποδείξουν ότι αυτό που λέω εγώ για το αμάξι μου, δεν είναι έτσι...
Από εκεί και πέρα τι να πω Question Question

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.
Sidobre - Τρι 15 Φεβ 2005, 15:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
sps έγραψε:

Σπύρο συγνώμη αλλά το ότι μπαίνουμε μια ωρίτσα να χαλαρώσουμε, δεν δίνει κανένα δικαίωμα στον καθε έναν μας να λέει κάτι έτσι για να πει...

Το μαγαζί σίγουρα θα το κλείσουμε, γιατί όλοι τελικά έχουν άποψη όχι για αυτά που έχουν δοκιμάσει αλλά για αυτά που δεν έχουν δοκιμάσει, και λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό.
Παντως αν διαβάσεις τα τελευταία ποστ μάλλον οι περισσοτεροι έχουν συμφωνήσει μαζί μου...
Όχι πως αυτό είναι το ζητούμενο. κατα την γνώμη μου το ζητουμενο είναι να λέμε ακριβώς τι και πως από κάποια μετατροπή που καναμε.
Οι άλλοι διαβάζοντας και ανάλογα τι θέλει ο καθένας αποφασίζει για το αν θα προχωρησει ή όχι....

υπάρχουν και κάποιοι ΄''άλλοι'' βέβαια που προσπαθούν να αποδείξουν ότι αυτό που λέω εγώ για το αμάξι μου, δεν είναι έτσι...
Από εκεί και πέρα τι να πω Question Question

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Eχει δίκιο όμως ο sps. Γίνεσαι εριστικός και μάλιστα ο τρόπος που τα γράφεις παίρνει μέσα άτομα που αποδεδειγμένα έχουν σωστή άποψη.

Εξ'άλλου άλλοι έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο σε δοκιμές, ψάχνονται συνέχεια και έχουν δικαίωμα να συμβουλεύουν εμπεριστατωμένα.

Σε ένα τέτοιο χώρο συζητήσεων ο καθένας εκφράζει την άποψή του και από εκεί και ύστερα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αν κάθε φορά θα πρέπει να "λιντσάρουμε" κάποιον επειδή έχει αντίθετη άποψη με αυτή που έχουμε εμείς, χαθήκαμε.

Πάντως η προσωπική μου άποψη, είναι ότι οι κραδασμοί που έχει ένα τζάμι, δεν είναι γνώμονας για να αλλάξουμε την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Εχω βρεθεί σε CC που καβάλησε με την μία ρόδα πεζοδρόμιο και μελέτησα αρκετά την στρέβλωση που έκανε πάνω στην οροφή.

Ομως τελικά -και σκεφτείτε το αυτό- η στρέβλωση του αμαξώματος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό (και επιθυμητό αρκετές φορές). Τα μέταλλα έχουν ένα βαθμό ελαστικότητας και αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ακόμα και πολύ σκληρές και χοντρές επιφάνειες μετάλλου έχουν ελαστικότητα.
Ο γνώμονας όμως δεν είναι αυτός. Είναι η συνολική εικόνα οδικής συμπεριφοράς του συνόλου των μετάλλων, και αυτό ρε παιδιά δεν βγαίνει σαν συμπέρασμα εύκολα βλέποντας αν... οι κραδασμοί στον καθρέφτη μειώθηκαν. Κανονικά χρειάζονται όργανα, μετρήσεις και δοκιμές με ακρίβεια. Δεκτό βέβαια αν το αποτέλεσμα προσωπικά τον καθένα τον ικανοποιεί για τον Α ή τον Β λόγο, αλλά αυτός ο ίδιος λόγος δεν είναι απαραίτητο ότι θα πείσει και κάποιον άλλο.

Προσέχετε μεταξύ σας, γιατί όλοι είμαστε μια παρέα και δεν σηκώνει αυτή η παρέα φαγωμάρες...
Sidobre - Τρι 15 Φεβ 2005, 15:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
Idea Το βρήκα! Dimchri δέχεσαι να μετρήσουμε σε skidpad το αυτοκίνητό σου ΜΕ και ΧΩΡΙΣ μπάρα θόλων; Το χρονόμετρο θα μας δείξει την πραγματική εικόνα στρέβλωσης του αμαξώματος πόσα πλευρικά G θα αντέξει πρίν και μετά!
CC-Gio - Τρι 15 Φεβ 2005, 15:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
...
Σε ένα τέτοιο χώρο συζητήσεων ο καθένας εκφράζει την άποψή του και από εκεί και ύστερα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αν κάθε φορά θα πρέπει να "λιντσάρουμε" κάποιον επειδή έχει αντίθετη άποψη με αυτή που έχουμε εμείς, χαθήκαμε....

Η γνωμη μου ειναι, πως να εκφραζει ο καθενας την αποψη του αλλα με γνωμονα την εμπειρια του και μονο και οχι ετσι το βρισκει λογικο και ετσι ΘΑ ειναι!
Γιατι οι περισσοτεροι αυτο κανουν και οχι μονο σε αυτο το τοπικ αλλα γενικα!

Δεν πιστευω οτι μπορει καποιος να μιλησει για το cc απο τη στιγμη που δεν το εχει οδηγησει ποτε,δεν εχει μπει σαν συνοδηγος εστω!
gianic - Τρι 15 Φεβ 2005, 17:30:15
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον η γνωμη μου . Διαβασα τα τοπικ περι μπαρας κλπ και ψηθηκα να βαλω μπαρα .
εβαλα αλλα δυστυχως η ευτυχως δεν βλεπω καμια διαφορα παρα μονο οτι υποστρεφει ελαχιστα περισσοτερο διαπιστωμενο απο γνωστη στροφη στη κηφησιας οπου ο κωλος εκανε τα δικα του .
ουτε κρυο ουτε ζεστη . απλα μου κολλησε στο μυαλο κι αν δεν το κανα θα το μετανιωνα .
MAG206cc1.6 - Τρι 15 Φεβ 2005, 17:41:37
Θέμα δημοσίευσης: oeoeo
pantos o dimitri einai oraio atomo. to xei k xamilomeno k isos giayto apodidei kalitera i mpara. proedre==== mono sto site sou de pianoun ta elinika mou. de mporo grafo etsi alo.
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 17:49:20
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Eχει δίκιο όμως ο sps. Γίνεσαι εριστικός και μάλιστα ο τρόπος που τα γράφεις παίρνει μέσα άτομα που αποδεδειγμένα έχουν σωστή άποψη.

Εξ'άλλου άλλοι έχουν αφιερώσει αρκετό χρόνο σε δοκιμές, ψάχνονται συνέχεια και έχουν δικαίωμα να συμβουλεύουν εμπεριστατωμένα.

Σε ένα τέτοιο χώρο συζητήσεων ο καθένας εκφράζει την άποψή του και από εκεί και ύστερα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Αν κάθε φορά θα πρέπει να "λιντσάρουμε" κάποιον επειδή έχει αντίθετη άποψη με αυτή που έχουμε εμείς, χαθήκαμε.

Πάντως η προσωπική μου άποψη, είναι ότι οι κραδασμοί που έχει ένα τζάμι, δεν είναι γνώμονας για να αλλάξουμε την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Εχω βρεθεί σε CC που καβάλησε με την μία ρόδα πεζοδρόμιο και μελέτησα αρκετά την στρέβλωση που έκανε πάνω στην οροφή.

Ομως τελικά -και σκεφτείτε το αυτό- η στρέβλωση του αμαξώματος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό (και επιθυμητό αρκετές φορές). Τα μέταλλα έχουν ένα βαθμό ελαστικότητας και αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ακόμα και πολύ σκληρές και χοντρές επιφάνειες μετάλλου έχουν ελαστικότητα.
Ο γνώμονας όμως δεν είναι αυτός. Είναι η συνολική εικόνα οδικής συμπεριφοράς του συνόλου των μετάλλων, και αυτό ρε παιδιά δεν βγαίνει σαν συμπέρασμα εύκολα βλέποντας αν... οι κραδασμοί στον καθρέφτη μειώθηκαν. Κανονικά χρειάζονται όργανα, μετρήσεις και δοκιμές με ακρίβεια. Δεκτό βέβαια αν το αποτέλεσμα προσωπικά τον καθένα τον ικανοποιεί για τον Α ή τον Β λόγο, αλλά αυτός ο ίδιος λόγος δεν είναι απαραίτητο ότι θα πείσει και κάποιον άλλο.

Προσέχετε μεταξύ σας, γιατί όλοι είμαστε μια παρέα και δεν σηκώνει αυτή η παρέα φαγωμάρες...

Εδώ γίνονται ερυστικοί αυτοί που μιλάνε γενικα, χωρίς να εχουν δοκιμάσει...
Αυτοί που με την λογική τους, ότι δεν κάνει η πεζω δεν είναι ασφαλές...
με αυτήν την λογική, το ποιό ανασφαλές αμάξι είναι το δικό σου !!!! Laughing Laughing Wink

και βέβαια δέχομαι να μετρησουμε το αμάξι μου σε πίστα -25η Μαρτίου είναι καλή μέρα νομιζω - με μπάρα θόλων και χωρίς μπάρα θόλων. Και δεν βέβαια μπορεί - δεν ξέρω - το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο χωρίς την μπαρα θόλων...

Από εκεί και πέρα όμως η άισθηση που έχω για το αμάξι μου είναι ότι το αμάξι μου έχει καλύτερη ακαμψία με την μπάρα. και ακόμη στα + για μενα είναι ότι το παρμπριζ έχει σταματήσει να χορευει με το παραμικρό...
Η αισθησή μου είναι αυτή.
Όσο για την ακαμψία όταν λένε ότι είναι επιθυμητη δεν εννοούν το cc ....
η ευκαμψία του cc είναι ανπιθύμητη οπότε με την μπάρα που βάζουμε την μειώνουμε (την ευκαμψια έτσι) αλλά και πάλι δεν φτάνει την επιθυμητή ακαμψία που θέλουμε να έχει το 206 το κλειστό και ελπίζω πλέον να καταλάβαται τι θέλω να πω...
sps - Τρι 15 Φεβ 2005, 20:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη, δεκτη και σεβαστη η απαντηση σου! Thumb right
DIMCHRI - Τρι 15 Φεβ 2005, 23:09:47
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206cc απορίες
it's ok σπύρο ! Thumb right

και μια και έχουν αρχίσει και ηρεμούν τα πράγματα ας θυμηθουμε πως ξεκίνησε αυτό το τοπικ....

shiba έγραψε:
καλησπεριζω ολουσ τουσ peugeotακηδες.ειμαι κατοχοσ 206xs 1.6.σε 15 μερες θα εχω+εγω το νεο μου αμαξι.συγκεκριμενα 206cc roland garros.πρωτα απο ολα εχω μαθει οτι ακουγοντα κατι ψιλοτριγμοι στην οροφη.λοιπον οι ερωτησεισ μου.ειναι πολυ ενοχλητικοι οι τριγμοι αυτοι?σε περιπτωση που το χαμηλωσω 3,5cm με το που το παρω αυξανονται οι τριγμοι?περιμενω τισ απαντησεισ σας....+επισης χαιρομαι που μπηκα επιτελουσ στην παρεα σας..shiba

μπορεί να παρεξήγησα μερικους όπως παρεξηγηθηκα και εγώ.
Σημασία έχει ότι μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οπότε όλα καλά παλι .....

Wink
gianic - Τετ 16 Φεβ 2005, 10:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα αυριο εκλεισα ραντεβου για χαμηλωμα . ευχαριστω σιμο και δημητρη για την βοηθεια .

λοιπον σημερα που επεξεργαζομουν το 206 προσεξα πως οσο και να το πιεζω (απο πανω προς το κατω ) ακριβως πανω απο τις μπροστινες αναρτησεις δεν καταφερα τιποτα . ουτε στην αριστερη ουτε στη δεξια . πισω με το πραμικρο αγγιγμα κουνιεται . σε μια φαση εκατσα κι ολοκληρος (οσο μπορουσα ) αλλα και παλι τπτ . εχουμε τοσο σκληρες αναρτησεις ή εχω προβλημα ?
DIMCHRI - Τετ 16 Φεβ 2005, 11:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
τελικα αυριο εκλεισα ραντεβου για χαμηλωμα . ευχαριστω σιμο και δημητρη για την βοηθεια .

λοιπον σημερα που επεξεργαζομουν το 206 προσεξα πως οσο και να το πιεζω (απο πανω προς το κατω ) ακριβως πανω απο τις μπροστινες αναρτησεις δεν καταφερα τιποτα . ουτε στην αριστερη ουτε στη δεξια . πισω με το πραμικρο αγγιγμα κουνιεται . σε μια φαση εκατσα κι ολοκληρος (οσο μπορουσα ) αλλα και παλι τπτ . εχουμε τοσο σκληρες αναρτησεις ή εχω προβλημα ?

Δεν έχεις πολύ σκληρές αναρτήσεις. το ελατήριο του cc είναι πολύ μαλακό ελατήριο απλά όταν είναι φορεμένο είναι ήδη συμπιεσμένο.
έτσι καταφέρνουν το συνδυασμό, σφικτό και παράλληλα αρκετά άνετο...
Αν θα δεις το χαμηλώματοσ που θα βάλεις πριν το βάλεις θα είναι γύρω στους 7 πόντους κοντύτερο από το μαμά !!! απλά είναι σκληρότερο...

πάντως προσοχή μην πιέζεται το αμάξι στα φτερά γιατί αν το κάνει κάποιος που δεν ξέρει μπορεί ευκολα να τα βουλιάξει ... καλύτερα να πιέζεται τον θόλο κατ' ευθείαν αν και είναι δύσκολο, να βαλεται πολύ δύναμη ...
gianic - Τετ 16 Φεβ 2005, 11:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
σφικτό και παράλληλα αρκετά άνετο...

μονοχα η μεση μου το ξερει αυτο ...

Παράθεση:
πάντως προσοχή μην πιέζεται το αμάξι στα φτερά γιατί αν το κάνει κάποιος που δεν ξέρει μπορεί ευκολα να τα βουλιάξει ... καλύτερα να πιέζεται τον θόλο κατ' ευθείαν αν και είναι δύσκολο, να βαλεται πολύ δύναμη ...

χαχα τι μου θυμησες . ετσι την πατησε κι ενας φιλαρακος μου και μου το βουλιαξε ! ειναι ευαισθητο το μωρο μου !

τελικα εχω προβλημα με τα αμορτισερ η οχι ??? σε σας κατεβαινει με ευκολια οταν το πιεζεται ??
shiba - Τετ 16 Φεβ 2005, 14:56:37
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
Παράθεση:
σφικτό και παράλληλα αρκετά άνετο...

μονοχα η μεση μου το ξερει αυτο ...

Παράθεση:

χαχα τι μου θυμησες . ετσι την πατησε κι ενας φιλαρακος μου και μου το βουλιαξε ! ειναι ευαισθητο το μωρο μου !

τελικα εχω προβλημα με τα αμορτισερ η οχι ??? σε σας κατεβαινει με ευκολια οταν το πιεζεται ??
giαννη να μασ πεισ αυριο πρωτεσ εντυπωσεισ χαμηλωματοσ του cc σου
shiba - Τετ 16 Φεβ 2005, 15:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
giαννη να μασ πεισ αυριο πρωτεσ εντυπωσεισ χαμηλωματοσ του cc σου
TZAG - Τετ 16 Φεβ 2005, 18:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες τελικά θα πάτε αύριο στο στέκι; Τι ώρα περίπου γιατί οι γ@μ0βάρδιές μου δεν με αφήνουν...Και Δημήτρη για να επιμένεις σημαίνει ότι συμβαίνει. Θέλω οπωσδήποτε μα το θεό να το δω με τα μάτια μου Shocked
CC-Gio - Τετ 16 Φεβ 2005, 19:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
Mετα απο 2 μηνες ηρθε επιτελους η μπαρα θολων της ΜΟΜΟ!

Και...............ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!! Πως σας φαινεται αυτο??? Shocked

Βρισκει παλι στους αεραγωγους μου! ΑΜΑΝ ΠΙΑ!

ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ???

Τελικα μπαρα δε θα μπει! Crying or Very sad
volvos - Τετ 16 Φεβ 2005, 20:15:59
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον για να ευθυμησουμε θα γραψω μεχρι να ξεκινησει ο παναθηναικος……αν και βλεπω να γραφω και μετα ετσι όπως παιζουμε….
μια ιστοριουλα για τα καμπριο και για να κοιμηθει οποιος δεν μπορει…….

καταρχην φιλε dichri εχεις καμια φωτο από σααμπ 9-3 με μπαρα θολων?
ναι τη μπαρα του συγκεκριμενου μοντελου δεν την εχω δει.εχω δει βεβαια του παλιου που επιανε σε 3σημεια δηλαδη και πισω καθρεπτη…
εψαχνα χτες 1ωρα και δεν βρηκα καμια φωτο αν και θυμαμαι και εγω ότι εχει μπαρα….
πιο απλΟ παραδειγμα δε από το saab 9-3 convertible το προηγουμενο δεν υπαρχει…από τα πρωτα σε κρας τεστ με τρελλες ενισχυσεις -δεστε φωτο http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=360
αλλα παναθλιο …αν λετε για 206 εκει να δειτε το μπαρμπριζ να χορευει και να τρελαινεσαι…. ασε τριγμους παντου μεσα. ο λογος είναι απλος . στη σουηδια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΚΟΥΒΕΣ οποτε δεν τους ειχε κοψει στα παλιοτερα μοντελα τι παιζει με την ακαμψια του μπαρμπριζ….
αρα συνοψιζοντας η μπαρα θολων αυξανει τραγικα την ακαμψια του μπαρμπριζ και ότι άλλο εχει αμεση σχεση με θολους αλλα όχι ακαμψια του αυτοκινητου…εγω εχω την αισθση ότι το ιδιο λετε ολοι με διαφορετικα λογια…..
επισης για μενα η μπαρα θολων σε ένα καμπριο ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ δεν αφαιρει όπως ειπε ο προεδρος….
τι εννοω.περα από τις μετωπικες συγκρουσεις που μπορει να γινει καποια μικρη επιπλεον ζημια ένα καμπριο πασχει στις ανατροπες και στις πλευρικες συγκρουσεις…σε μια πλευρικη συγκρουση στο σημειο ροδα-μεσαια κολωνα- η μπαρα θολων πιθανοτατα θα προσφερει καθως θα μεταφερει ένα μερος της ενεργειας απεναντι!διοτι ένα καμπριο σε τετοιες καταστασεις στηριζεται κυριως στο πατωμα και τις ενισχυσεις του….αν όμως πεσει πανω σας από π.χ στοπ ένα cayenne με κοτα οδηγο????????αρα μην την αποκεφαλιζετε τοσο ευκολα τη μπαρα θολων σαν βελτιωση.
εγω πρσωπιικα δεν θα βαλω ποτε καθαρα και μονο γιατι θα πρεπει να πιασει πανω στις βιδες του τοπ μαουντ αρα υπαρχει η απειροελαχιστη πιθανοτητα αυτές οι βιδες να χαλαρωσουν με ότι αυτό σημαινει και για την ιδεα υποστροφης που από ότι λενε ολοι δημιουργει…αλλιως όλα τα υπολοιπα είναι λογια για καταναλλωση
κακα τα ψεματα ο μυθος της μπαρας θολων και των θαυματουργων αποτελεσματων της δημιουργηθηκε από αυτοκινητα με αθλια ακαμψια στα οποια ακομα και αυτή η μικρη βελτιωση ηταν εμφανης π.χ swift gti,honda vti,fiat uno κλπ.

και….τωρα η ιστοριουλα….
καποτε μια φορα και ένα καιρο ---πριν πολλααααααα χρονια--- ηταν ένα σκατοκαυλωμενο μαλακισμενο 19-20χρονο που ειχε παει να δουλεψει ένα καλοκαιρι στο ams για να βγαλει τα απωθημενα του σε ξενα αμαξια!!!
επειδη εκει ξερανε ότι σπουδαζει μηχ.μηχ. τον ειχαν χωσει στην υπογα να βοηθα στις δυναμομετρησεις-μετρησεις επιδοσεων κλπ κλπ..
ειχαμε λοιπον ένα συγκριτικο – καλοκαιρι γαρ—με τα εξης καμπριο.
mercedes slk-192hp- τη καλη με το esp που εβγαινε….---ακομα θυμαμαι πως γλυτωσα τη γιαγια με το καροτσι στη δημοκρατιας-μελλισια ειχα βλεπεις βγαλει το esp o κουλομαγκας!!!
lotus elise—μα να μην τη δω ποτε από κοντα……………………………..

porsche boxter---μα ουτε αυτή να μη τη δω……………………..
bmw z3 1.9 140hp—πολυ επικινδυνο αυτοκινητο ρε παιδια το ειχα φοβηθει πολύ…
saab 9-3 turbo- το φαις λιφτ του 900… εκει ναδειτε ποιοτητα ετρεμε ολοκληρο το μπαρμπριζ καιτο αυτοκινητο νομιζες ότι θα φυγει το ταμπλο από τη θεση του αισχος…
fiat barchetta—τι μοτερ…….
mazda mx5 1.6—χτες εψαχνα στο mobile.de mx5 mk1 1.8 130din μπλοκε 7-8000ευρω…
αoydi a4 1.8—braxos
rover mgf 1.6—παναθλιο

είναι λοοιπον 4 το μεσημερι εχουμε φαει ολη τη μερα με ενα saab 9-5 το οποιο ελεω 35θαθμων κελσιου εβγαζε από 158ως 17kati αλογα σε 8διαφορετικες δυναμομετρησεις…ολοκληρη σααμπ να μη μπορει να μας πει αν είναι πουσαρισμενο 150αρι ή βλαμενο 180αρι….τα λατρεψα εκεινο το καλοκαιρι τα σααμπ…απειρα προβληματα…
και γυριζει ο υπευθυνος και μου λεει
-παναγιωτακη παρε τη ζυγαρια μετρα τα όλα κλειδωσε μετα παρε και το αουντι να πας σπιτι και τα λεμε…
-μα ξερεις πρεπει να φυγω
-αφου τελειωσεις
-μα εχω τη μανα μου στο νοσοκομειο
-ελα κλεινουμε τευχος….
τι να κανω ο τσαντισμενος δυσμοιρος επρεπε να σηκωσω μα το γρυλο στις 4 γωνιες να βαλω 4 ηλεκτρονικες ζυγαριες από κατω και να παρω 4 τιμες ώστε να βγει κατανομη εμπρος-πισω δεξια αριστερα κα ισυνολικο βαρος.όλα αυτά 1 ωρα πριν φυγω!
---προεδρε ασχετο ακομα περιμενω κατανομη 206 εμπρος πισω-δεξια αριστερα----
αρα λοιπον επρεπε να σηκωσω 4 φορες κάθε αυτοκινητο επι οσα ηταν……

εεεεεε μονος ημουν πιανω το γρυλο τον μεγαλο τον βαζω στη μεση του σασι…..και τσουκ τσουκ τσουκ σηκωνωωωωωωωωω
δεν εχετε ιδεα τι γινοταν από τα κρακ κρουκ κραααααααααακ κρουυυυυυυυυκ που ακουστηκαν…..
ειδικα σε 2 αυτοκινητα εκανε τοσο θορυβο που τρομαξα τα κατεβασα και τουςεβαλα κανονικα 4 φορες το γρυλο στις 4 ακρες….ξερετε ποια ηταν αυτά???
εεεε το saab και το mgf……..μιλαμε τα αυτοκινητα πρεπει να είναι επiοικως επικινδυνα …..
μιλαμε το mgf oταν το κατεβασα από γρυλο ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΚΑΛΑ η πορτα…… το δε σααμπ δεν τολμησα να κλεισω κουκουλα τοαφησα ετσι στο υπογειο!!!!
ξερετε ποια 2 δεν εκαναν κιχ – μονο κανα δυο κρικ κρουκ-
η slk kai to mx5……..
τελικα οι μαλ***ες πληρωνονται καθως καποιος εκει πανω με εβλεπε…..
την επομενη μερα γυρνωντας από θηβα εσκασα το στρατους---αα ειχαμε και τετοιο--- πισω από το μπαρκεταα…..
αχχχχχχχχχχχ ατιμα νιατα.
gianic - Πεμ 17 Φεβ 2005, 18:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον χαμηλωθηκε με eibach . μια χαρουλα κουκλα ειναι δεν κοπαναει αλλα νιωθεις στα σαμαρακια ασχημα την σκληροτητα του . μπηκε και σκουπα με πατεντα αλα αντωνης Idea Exclamation . ολα καλα . shiba το ειδες κι απο τι καταλαβα ψηθηκες εε? χαχα Very happy
gianic - Πεμ 17 Φεβ 2005, 18:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
αα και κατι αλλο ... σιμο το αυτοκινητακι σου (!) γαμαει . και κουκλα και γρηγορο . τετοια να βλεπουμε να παιρνουμε θαρρος !
DIMCHRI - Πεμ 17 Φεβ 2005, 18:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
λοιπον χαμηλωθηκε με eibach . μια χαρουλα κουκλα ειναι δεν κοπαναει αλλα νιωθεις στα σαμαρακια ασχημα την σκληροτητα του . μπηκε και σκουπα με πατεντα αλα αντωνης Idea Exclamation . ολα καλα . shiba το ειδες κι απο τι καταλαβα ψηθηκες εε? χαχα Very happy

καλορίζικα τα ελατηριακια !!!
για βγάλε τώρα την μπαρα θόλων και πες μας εντυπώσεις !!!

volvos το ματς χτες αποκλείεται να το είδες με τόσα που έγραψες !!!!

Πάντως και το cc δεν φημίζεται για την ακαμψία του.
Και εγώ αν είχα κλειστό δεν θα το έβαζα όπως δεν την έβαλα σε κανένα από τα προηγούμενα πεζώ μου....

όσο για την μπάρα θόλων του saab έχω φώτο από το παλίο 9.3 που λες γιατί το έχει ο αδελφος μου το αμάξι. έιναι αυτή πολυ λες, και νομίζω ότι είναι πολύ καλό που πιάνει και στo πίσω μέρος του χώρου της μηχανής..
αλλο ένα + του να την βάζει την μπάρα το εργοστάσιο !!!

tzag Το βράδυ μάλλον θα είμαι στο στέκι, αν και δεν θα δεις το παρμπριζ μου να ταλαντώνεται πολυ αφού έχω μπάρα !! Wink

αλλά μπορείς να δεις του Γιώργου που τελικά δεν την έβαλε ...

Ρε γιώργο δεν βγάζεις τους αεραγωγούς καλύτερα ???

το αμάξι βέβαια θα είναι χάλια αλλά μπάρα θα έχεις !!! Laughing
206ccsimos - Πεμ 17 Φεβ 2005, 20:03:03
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
αα και κατι αλλο ... σιμο το αυτοκινητακι σου (!) γαμαει . και κουκλα και γρηγορο . τετοια να βλεπουμε να παιρνουμε θαρρος !

Καλοφορετα τα ελατηρια Γιαννη μου. Wink
Ναι ε ??? Very happy Εγω δεν το εχω δει ακομα λογο δουλειας ! Crying or Very sad
MEMsound - Πεμ 17 Φεβ 2005, 20:15:23
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Ρε γιώργο δεν βγάζεις τους αεραγωγούς καλύτερα ???

το αμάξι βέβαια θα είναι χάλια αλλά μπάρα θα έχεις !!! Laughing

Ρε 'σεις δεν χρειάζεται να του βγάλει τελείως τους αεραγωγούς!
ένα κόψιμο πρέπει να χρειάζεται στο σημείο όπου ακουμπάνε στην μπάρα.
Γίνεται πολύ εύκολα και θα φαίνεται ελάχιστα και μόνο από μέσα!
DIMCHRI - Παρ 18 Φεβ 2005, 00:19:06
Θέμα δημοσίευσης:
206ccsimos έγραψε:

Ναι ε ??? Very happy Εγω δεν το εχω δει ακομα λογο δουλειας ! Crying or Very sad

πες μας που είναι να πάμε να το δούμε και εμείς !!!

όσο για το αμάξι σου Γιωργάκι μου ένα θα σου πω...

είναι μαϊμού ρε Shocked για αυτό βρίσκει η μπάρα θόλων !!! Laughing Laughing
shiba - Παρ 18 Φεβ 2005, 02:45:17
Θέμα δημοσίευσης:
loipoν χτεσ πεμπτη ειδα και εγω τα cc του γιαννη και σιμου...μιλαμε απιστευτα ομορφα και τα δυο με το χαμηλωμα που εχουνε κανει τα παιδια..κα ιγενικοτερα πολυ ομορφα...ναι οντωσ γιαννη με μπριζωσεσ αρκετα και μαλλον παραταω την λυση αμορτισερ και καταληγω στη λυση σιμοσ-γιαννησ..ποια ειναι αυτη?eibach 3cm μεχρι την δευτερα το πολυ...γιαννη για πεσ η σκουπα πωσ σου φαινεται?θορυβοσ κλπ?ικανοποιητικα ολα?κριμα σιμο που δεν ησουνα και συ να σε γνωρισω..καλο βραδυ σε ολουσ
TZAG - Παρ 18 Φεβ 2005, 02:46:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να έρθω όπως το καταλάβατε. Rolling eyes Αλλά την επόμενη Πέμπτη θα είμαι στο στέκι να σας δω παίδες και να τα πουμε. Συνήθως τι ώρα μαζευόμαστε;
gianic - Παρ 18 Φεβ 2005, 06:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
loipoν χτεσ πεμπτη ειδα και εγω τα cc του γιαννη και σιμου...μιλαμε απιστευτα ομορφα και τα δυο με το χαμηλωμα που εχουνε κανει τα παιδια..κα ιγενικοτερα πολυ ομορφα...ναι οντωσ γιαννη με μπριζωσεσ αρκετα και μαλλον παραταω την λυση αμορτισερ και καταληγω στη λυση σιμοσ-γιαννησ..ποια ειναι αυτη?eibach 3cm μεχρι την δευτερα το πολυ...γιαννη για πεσ η σκουπα πωσ σου φαινεται?θορυβοσ κλπ?ικανοποιητικα ολα?κριμα σιμο που δεν ησουνα και συ να σε γνωρισω..καλο βραδυ σε ολουσ

να σαι καλα ρε γιωργο . παντως μετα του σιμου μου ρχεται να παω να το βαψω μαυρο !!!
η σκουπα τωρα ... απιστευτος θορυβος και απολυτα ελεγχομενος . (οσο πατας μουγκριζει αυτο)
απο αποδοση θα σε γελασω . με ξεγελαει κι ο γ***μενος ο ηχος. ο αντωνης μου πε για 3-4 αλογα . τωρα αυτα πως μεταφραζονται θα σε γελασω. παντως ειναι καλη περιπτωση .
αντε καλες αγορες !
MEMsound - Παρ 18 Φεβ 2005, 10:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
η σκουπα τωρα ... απιστευτος θορυβος και απολυτα ελεγχομενος . (οσο πατας μουγκριζει αυτο)!

...αντε ρε χάλια είναι.... Laughing Laughing

giannis_cc έγραψε:
απο αποδοση θα σε γελασω . με ξεγελαει κι ο ΓΑ***ΕΝΟΣ ο ηχος. ο αντωνης μου πε για 3-4 αλογα ...

Ούτε στα καλύτερα όνειρά μας φίλε μου!
Αυτό που κερδίζεις είναι στις χαμυλομεσαίες στροφές όπου "γεμίζει" λίγο πιο γρήγορα.
Σε τελική απόδοση με το μαμα πρόγραμμα να σου δώσει 1-2 (max 3) αλογάκια.
Όμως αν αλλάξεις πρόγραμμα τότε η σκούπα ή το ελέυθερο φίλτρο ή χοάνη βοηθούν πολύ.
αυτα...! Wink
DIMCHRI - Παρ 18 Φεβ 2005, 13:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

ρε γιώργο (shiba) ήσουν χτές στο στέκι ????

Κια δεν μιλήσαμε ?????
shiba - Παρ 18 Φεβ 2005, 13:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:

ρε γιώργο (shiba) ήσουν χτές στο στέκι ????

Κια δεν μιλήσαμε ?????
μητσαρα καλημερα..τα παιδια τα ειδα στο μηχανικο που πανε τα cc τουσ..χτεσ βραδυ ημουνα γηπεδο..την επομενη βδομαδα αν ολα πανε καλα και δεν ειμαι ακομα κουλοσ θα περασω απτο στεκι σιγουρα για να τα πουμε κιολασ..
206ccsimos - Παρ 18 Φεβ 2005, 18:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
206ccsimos έγραψε:

πες μας που είναι να πάμε να το δούμε και εμείς !!!

όσο για το αμάξι σου Γιωργάκι μου ένα θα σου πω...

είναι μαϊμού ρε Shocked για αυτό βρίσκει η μπάρα θόλων !!! Laughing Laughing

Δημητρη , που αλλο θα μπορουσε να ειναι ?
Για Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil βελτιωση
( Μετρας διαβολακια ? μετρα !!! )
DIMCHRI - Παρ 18 Φεβ 2005, 20:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
από ότι μου είχες πει ήσουν ευχαριστημένος με την μετατροπή σου !! τώρα τι του κάνεις ????

Μηπως σου χάλασε ???? Laughing Laughing Wink
206ccsimos - Παρ 18 Φεβ 2005, 20:18:49
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
από ότι μου είχες πει ήσουν ευχαριστημένος με την μετατροπή σου !! τώρα τι του κάνεις ????

Μηπως σου χάλασε ???? Laughing Laughing Wink

Οχι βεβαια, δεν επαθε τιποτα.
Μολις το παρω στα χερια μου θα τα πω ολα Wink

Υ.Γ. Και συνεχιζω Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil ...
CC-Gio - Παρ 18 Φεβ 2005, 20:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

O Γιαννης εχει αιμπαχ και ο Σιμος εχει βαλει τα h&r!

Δημητρη κοιτα τη δικια σου σακαρακα ρε!!! Laughing Laughing
shiba - Παρ 18 Φεβ 2005, 23:04:18
Θέμα δημοσίευσης:
ελπιζω καποτε ολοι να ''μεγαλωσουμε'' οπωσ το σιμοαμαξο..
shiba - Παρ 18 Φεβ 2005, 23:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
εσυ σιμο τι θα μου προτεινεσ?hr σαν τα δικα σου η eibach σαν του γιαννη..ελπιζω τριτη τεταρτη να τα καταφερω και να το παω για να το χαμηλωσω
MAG206cc1.6 - Σαβ 19 Φεβ 2005, 12:21:31
Θέμα δημοσίευσης: 0e0e
ela nikaia ekei pou to xamilwsw k o dimitri . komple 100e. pame mazi ego gia h&r 8a paw.
shiba - Σαβ 19 Φεβ 2005, 12:41:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: 0e0e
MAG206cc1.6 έγραψε:
ela nikaia ekei pou to xamilwsw k o dimitri . komple 100e. pame mazi ego gia h&r 8a paw.
an anaferesai se mena mag,προτιμω να το παω στον ανθρωπο που το πηγαινουνε σιμοσ+γιαννησ..τι θελω να πω με αυτο?οτι εχει δουλεψει πανω σε cc και δεν θα ειμαι με το αγχοσ μην ειναι κανενασ πατατομαστορασ.αποτι μου ειπε ο γιαννησ το χαμηλωσε 180ευρωπουλακια...απο δω και περα οτι νομιζεισ...
DIMCHRI - Σαβ 19 Φεβ 2005, 18:03:39
shiba έγραψε:

an anaferesai se mena mag,προτιμω να το παω στον ανθρωπο που το πηγαινουνε σιμοσ+γιαννησ..τι θελω να πω με αυτο?οτι εχει δουλεψει πανω σε cc και δεν θα ειμαι με το αγχοσ μην ειναι κανενασ πατατομαστορασ.αποτι μου ειπε ο γιαννησ το χαμηλωσε
180ευρωπουλακια...απο δω και περα οτι νομιζεισ...

Γιωργάκη μου. ήδη έχεις πληρώσει 50 ευρώ παραπάνω στις μεμβράνες και 80 ευρώ στα ελατήρια !!!!

3 χρόνια συνδρομή στο κλαμπ μας !!!!

ελπίζω να έχεις γραφτεί γιατι αν βάλεις και τα ελατήρια δεν βλέπω να γράφεσαι !!! Wink
CC-Gio - Σαβ 19 Φεβ 2005, 19:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
εσυ σιμο τι θα μου προτεινεσ?hr σαν τα δικα σου η eibach σαν του γιαννη..ελπιζω τριτη τεταρτη να τα καταφερω και να το παω για να το χαμηλωσω

O Σιμος θα σου προτεινει στανταρ τα H&R!

Eπισης εκει που σου λεει ο MAG εχει δουλεψει με cc (του dimchri)!
Δεν πιστευω να εχεις προβλημα! Η αποφαση δικια σου!
shiba - Σαβ 19 Φεβ 2005, 20:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη μητσαρα τι μου προτεινεισ(λογοσ?) απο που +ποσο?αν ειναι 100 ευρω τα βαζω δευτερα και....εχεισ δικιο μου μενουνε και 40 ευρωπουλα για να γινω μελοσ στο club μασ.και 40 ευρω για ενα fullαρισμα..αναμενω απαντηση σου..εσυ cc-gio hr εχεισ?
CC-Gio - Κυρ 20 Φεβ 2005, 09:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω τα h&r φοραω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

Ο Σιμος με επεισε! Wink
shiba - Κυρ 20 Φεβ 2005, 14:16:20
Θέμα δημοσίευσης:
o mag μου ειπε οτι πηγε και ρωτησε χτεσ για τα hr κια του ειπανε 170 ευρω και οχι 100 οπωσ καταλαβα οτι ειπε οτι μητσαρασ..αρα για 10 ευρω λιγοτερο απο κει που ρωτησα πιστευω δεν αξιζει να τρεχω στην νικαια..αρα και συ γιργο μου προτεινεισ hr ε?ποσο τα ειχεσ βαλει και απο που?για θυμησε μου
CC-Gio - Κυρ 20 Φεβ 2005, 14:28:30
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
o mag μου ειπε οτι πηγε και ρωτησε χτεσ για τα hr κια του ειπανε 170 ευρω και οχι 100 οπωσ καταλαβα οτι ειπε οτι μητσαρασ..αρα για 10 ευρω λιγοτερο απο κει που ρωτησα πιστευω δεν αξιζει να τρεχω στην νικαια..αρα και συ γιργο μου προτεινεισ hr ε?ποσο τα ειχεσ βαλει και απο που?για θυμησε μου

Οπως νομιζεις! ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ!

ΤΑ H&R ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ! Wink
MAG206cc1.6 - Κυρ 20 Φεβ 2005, 16:19:09
Θέμα δημοσίευσης: 0e0e
ego to afinw gia meta. me 600e bazw apex pou einai dokimasmeni. diladi me 400e parapanw exeis anartiseis pou douleuoun, exeis asfales amaxi k kaliteri aistisi. k oxi mono omorfia .
CC-Gio - Κυρ 20 Φεβ 2005, 16:26:45
MAG206cc1.6 έγραψε:
ego to afinw gia meta. me 600e bazw apex pou einai dokimasmeni. diladi me 400e parapanw exeis anartiseis pou douleuoun, exeis asfales amaxi k kaliteri aistisi. k oxi mono omorfia .

ΔΕ σημαινει οτι τα δικα μας αυτοκινητα δεν ειναι ασφαλες ετσι;
Απλα εχεις μια ολοκληρωμενη αναρτηση!
Wink
DIMCHRI - Κυρ 20 Φεβ 2005, 18:01:16
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
δηλαδη μητσαρα τι μου προτεινεισ(λογοσ?) απο που +ποσο?αν ειναι 100 ευρω τα βαζω δευτερα και....εχεισ δικιο μου μενουνε και 40 ευρωπουλα για να γινω μελοσ στο club μασ.και 40 ευρω για ενα fullαρισμα..αναμενω απαντηση σου..εσυ cc-gio hr εχεισ?

εγώ τα έβαλα στον οικονόμου. στην αμφιαλη .

εκει θα τα βάλει και ο λευτέρης οπότε πιστεύω να σας κάνει καλύτερη τιμή.. αν και τα 100 ευρώ είναι ξευτίλα τιμή... τα έβαλα Μάϊο 2004
shiba - Κυρ 20 Φεβ 2005, 20:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:

εγώ τα έβαλα στον οικονόμου. στην αμφιαλη .

εκει θα τα βάλει και ο λευτέρης οπότε πιστεύω να σας κάνει καλύτερη τιμή.. αν και τα 100 ευρώ είναι ξευτίλα τιμή... τα έβαλα Μάϊο 2004
φιλε δημητρη καλησπερα καταρχασ...δεν ειναι πολυ παραξενο που ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα?8ο ευρω?παρα πολλα?μηπωσ μπορεισ να μου στειλεισ με πμ το τηλ. αυτου του οικονομου για να παρω τηλ να καν0νισω και εγω τα χαμηλωματα μου...λευτερη αν ψηνεσαι αυτη την βδομαδα παμε μαζι να τα βαλουμε μπασ και μασ κανουνε καλυτερη τιμουλα και μασ μεινει κανενα φραγκο για να γινουμε και μελη..
shiba - Κυρ 20 Φεβ 2005, 20:40:15
MAG206cc1.6 έγραψε:
τα apex ειναι ρυθμιζομενα σε υψοσ?γιατι αν δεν ειναι θα πρεπει να βαλεισ και ελατηρια..σωστα?
GIANNIS206 - Κυρ 20 Φεβ 2005, 22:24:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν αλλαχθούν και οι ράβδοι πίσω σωστή δουλειά δεν γίνεται!
Όσο για τα H&R με 100e τα φοράω ήδη 1,5 χρόνο και είναι μια χαρά.
Αν παρατηρήσατε όσοι τα βάλατε έχουν μεταβλητή σκληρότητα.
pugsang - Δευ 21 Φεβ 2005, 09:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια 100 Ευρώ τοποθετημένα ελατήρια που τα βρήκατε?

Αν ειναι οντως 100 Ευρά με τοποθέτηση δωστε μας το τηλέφωνο του συνεργείου να τον κανουμε επίτιμο μέλος.

Απ οτι εγω καταλαβαίνω 100 Ευρώ κοστίζουν τα ελατήρια σαν υλικό και απο κει και περα υπάρχει η τιμή της τοποθέτησης.

Τα λέω καλα??
206owner - Δευ 21 Φεβ 2005, 10:26:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά,

Εγώ είχα το 206 XS (3/1999) και μετά πήρα το 206CC (4/2001).

Παρατήρησα βελτίωση σε πολλές λεπτομέριες του νεου αυτοκινήτου
σε σχέση με το παλιό. Το CC πράγματι έτριζε στην αρχή.
Μου έκαναν καποιες ρυθμίσεις στην OSCAR αλλά τίποτα.

Δουλειά έγινε στην LION όπου μου άλλαξαν το δεξί κλείστρο
της οροφής και απο τότε ησύχασα! Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος
παρόλο που είμαι "ψείρας".

Για την ακαμψία έχετε δίκιο. Σε ανωμαλίες του δρόμου ακούγονται κάποιοι τριγμοί. Το περίμενα ποιο άκαμπτο. Σκέφτομαι και εγώ να βάλω μπάρα
206ccsimos - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

Γιωργο μου εγω οπως ειπε και ο αλλος Γιωργος θα πρωτινα τα H&R.
Με λιγη προσοχη δεν θα σου φανε γρηγορα τα αμορτισερ. Εγω τα φοραω
για σχεδον 60.000χλμ.
Μαλλον εγινε παρεξηγηση 100€ πρεπει να εχει μονο αγορα. + τοποθετηση
+ ευθηγραμ/ση.
pugsang - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ παντως Σιμο εισαι για αμορτισερ τωρα...Ειλικρινα δεν παει αλλο...
shiba - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:31:48
Θέμα δημοσίευσης:
206ccsimos έγραψε:
shiba έγραψε:

για σχεδον 60.000χλμ.
+ ευθηγραμ/ση.
σιμο θα ηθελα πολυ να μου εξηγησεισ τι εννοεισ με λιγη προσοχη...αρα πανω κατω τα ελατηρια θα πανε 150-180...σωστοσ?καλο μεσημερι σε ολουσ
206ccsimos - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:37:20
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Εσυ παντως Σιμο εισαι για αμορτισερ τωρα...Ειλικρινα δεν παει αλλο...

Το ξερω Μακη μου. Και πολυ κρατησανε !
Μου το ειπε και ο Αντωνης. Κατι θα κανουμε !!!
206ccsimos - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:42:07
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
206ccsimos έγραψε:
shiba έγραψε:

για σχεδον 60.000χλμ.
+ ευθηγραμ/ση.[/
σιμο θα ηθελα πολυ να μου εξηγησεισ τι εννοεισ με λιγη προσοχη...αρα πανω κατω τα ελατηρια θα πανε 150-180...σωστοσ?καλο μεσημερι σε ολουσ

Οταν λεω προσοχη λεω για τα σαμαρακια , λακουβες και γενικοτερα ανωμαλιες στον δρομο να τις αποφευγεις ή να τις περνας με πολυ μικρες ταχυτητες !
shiba - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
εσυ σιμο τα ελατηρια σου στον αντωνη τα ειχεσ βαλει?
206ccsimos - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:51:14
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
εσυ σιμο τα ελατηρια σου στον αντωνη τα ειχεσ βαλει?

Δεν ειχα την τυχη να τον γνωρισω τοτε που τα εβαλα !!! Wink
shiba - Δευ 21 Φεβ 2005, 12:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
μου εχουνε πει γενικα τα καλυτερα για τον αντωνη και σκεφτομαι να γινει και μενα ο ''γιατροσ'' του cc μου..
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 10:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον φιλοι ccαδεσ σιγα σιγα που ανοιγει ο καιροσ δεν κανουμε καμια μαζικη αγορα για ανεμοθραυστη?
gianic - Παρ 25 Φεβ 2005, 10:26:05
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχεις ανεμοθραυστη ρε ? ειναι ανεπιτρεπτο για τις βραδινες ανοιχτες βολτες μας !! αχ καλοκαιρακι ...
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 10:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
δεν εχεις ανεμοθραυστη ρε ? ειναι ανεπιτρεπτο για τις βραδινες ανοιχτες βολτες μας !! αχ καλοκαιρακι ...
εσυ εχεισ ρε γιαννη?αυτα που λεγαμε χτεσ..επιτρεπεται να δινεισ κοντα στα 22000 και να μην σου βαζουν οι γυφτοι ανεμοθραυστη?οπωσ και rollbars..ακομα και τα αλουμινενια που ειναι πισω για τισ βαλιτσεσ(οχι οτι με νοιαζει) επρεπε να μασ βαζουνε..δηλαδη τι να τα κανω τα αλουμινενια πεταλια αν ασ πουμε δεν σουχουνε ανεμοθραυστη...τι να πω...
gianic - Παρ 25 Φεβ 2005, 11:11:16
Θέμα δημοσίευσης:
ελα ντε. εχεις και το garros . πεταλακια λεβιεδακια παπαριτσες και τα σημαντικα τα εχεσαν

ναι ρε συ εχω και αξιζει 100% τσιμπημενη μεν η τιμη του αλλα προτιμω τον ανεμοθραυστη απο ενα τελικο ας πουμε ........(οχι ενισχυτη)
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 13:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
TI ENOEIS ΄΄ΟΧΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗ΄΄?ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?
gianic - Παρ 25 Φεβ 2005, 13:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
ηχου βρε... μου φαινεται καπου στα 320 ευρω το ειχε παρει το ματι μου καινουριο . ψαξε για μεταχειρισμενο στη χρυση ευκαιρια .
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 15:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
πολλα λ7 ρε φιλε...παρα πολλα.εσενα τον ειχε μαζι με το αμαξι οταν το πηρεσ ε?ακομα και 200 να τον εβρισκα λογικα δεν θα τα εδινα..αντε καλο μεσημερι σε ολουσ
DIMCHRI - Παρ 25 Φεβ 2005, 16:35:13
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
πολλα λ7 ρε φιλε...παρα πολλα.εσενα τον ειχε μαζι με το αμαξι οταν το πηρεσ ε?ακομα και 200 να τον εβρισκα λογικα δεν θα τα εδινα..αντε καλο μεσημερι σε ολουσ

Φιλαράκια θα σας πω εγώ για ανεμοθραύστη πως να τον φτιάξεται μόνοι σας με 20 ευρώ.

Θα είναι παρόμοιος με αυτόν που βάζει η slk kai θα πιάνει στις πλάτες των επμρός καθισμάτων.

Θέλεται ?
MEMsound - Παρ 25 Φεβ 2005, 17:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες.
Είμαι περίεργος.
Κοίτα μόνο να μην πεις καμιά μ....! 2gunfire χιχιχι
DIMCHRI - Παρ 25 Φεβ 2005, 17:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Για πες.
Είμαι περίεργος.
Κοίτα μόνο να μην πεις καμιά μ....! 2gunfire χιχιχι

θα το φέρω την πέμπτη να το δείται κατασκευασμένο ...
εντάξει ?

φέρται φωτογρφικές κ.τ.λ.
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 17:47:19
Θέμα δημοσίευσης:
που εισαι ρε μητσαρα...που εισαι χαμενοσ εσυ?....δεν πιστευω να πασ κανενα κομματι χαρτονι? Twisted evil Laughing Smile Evil
CC-Gio - Παρ 25 Φεβ 2005, 18:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ανεμοθραυστης κανει 275 ευρω απο την λαιον!

Δεν σου βαζουνε απο τη στιγμη που το αγοραζεις το αυτοκινητο γιατι στα χαρτια λεει οτι το αυτοκινητο ειναι 4-θεσεων(τον πισω χωρο μπορει καποιος να θελει να τον χρησιμοποιησει)
Δε σημαινει ομως οτι ολα τα 2θεσια εχουν στανταρ ανεμοθραυστη αλλα τα πιο πολλα εχουν!
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 20:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
loipon meχρι το καλοκαιρι πρεπει να γινει η κινηση ανεμοθραυστησ....μεταχειρισμενη φυσικα...απο απλη απορια γιατι καποιοσ μπορει να πουλαει τον ανεμοθραυστη του cc?ενταξει αν πουλαει ολο το cc δικαιολογημενα.μονο ανεμοθραυστη γιατι αραγε?δουλεια κανει καλη?
Lef205 - Παρ 25 Φεβ 2005, 20:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
O ανεμοθραυστης κανει τρομερη δουλεια!Ο ανεμοθραυστης που πηρα εγω ηταν απο εναν τυπο καποτε ειχε 206, το πουλησε και οταν αδειασε την αποθηκη του ειδε τον ανεμοθραυστη!και τον εβαλε αγγελια!
shiba - Παρ 25 Φεβ 2005, 21:37:57
Θέμα δημοσίευσης:
με λιγα λογια δεν αξιζει να τον παρουμε καινουριο ετσι δεν ειναι?λοιπον να ανοιξειο λιγο ακομα ο καιροσ να ναι και καλυτερα τα οικονομικα μου και ''χρυση ευκαιρια και τα μυαλα στα καγκελα''αντε καλο παρασκευοβραδο σε ολουσ μασ..''
TZAG - Σαβ 26 Φεβ 2005, 16:18:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καινούργιος ούτε συζήτηση να αγοράσει κανείς!...
Κι επειδή σας ενδιαφέρει και η χειροποίητη κατάσταση σας παραθέτω και ορισμένες τέτοιες πατέντες ανεμοθραύστη: Arrow
http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=99
http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=98
http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=100
Wink
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 16:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
η αληθεια ειναι οτι δεν θα μαρεσε να εκανα τετοιεσ πατεντεσ στο αμαξι μου..αξιζει πιστευετε στα cc μασ να κανουμε πειραματα?
STELIOS - Σαβ 26 Φεβ 2005, 16:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι δεν θα μαρεσε να εκανα τετοιεσ πατεντεσ στο αμαξι μου..αξιζει πιστευετε στα cc μασ να κανουμε πειραματα?

Ενταξει δεν θα παθει και τιποτα το αμαξι. Ομολογουμενος παντως κ'εμενα δεν μ'αρεσε καμια απ'τις παραπανω πατεντες. Ομως αν πιανουν λιγο τα χερια σου σιγουρα μορεις να φτιαξεις πρακτικο ανεμοθραυστη, ομορφο και φτηνο.
DIMCHRI - Σαβ 26 Φεβ 2005, 16:56:10
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
που εισαι ρε μητσαρα...που εισαι χαμενοσ εσυ?....δεν πιστευω να πασ κανενα κομματι χαρτονι? Twisted evil Laughing Smile Evil

όταν το δεις τότε :

α) δεν θα το πιστεύεις

β) είναι πανέυκολο να φτιαχτεί

γ) κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

δ) μπαινοβγασίνει σε χρόνο dt.

ε) δεν καταργεί τις πίσω θέσεις.

Λοιπόν τώρα που το καλοσκέφτομαι πουλάω θα τα φτιάχνω μόνος μου και θα τα πουλάω 50 ευρώ...
Εδώ ο καλός ανεμοθραύστης !!!!!!!

Ελάτε κόσμε.

ΑΑΑΑ, και το τελευταιο χωράει στο πορτ μπαγκαζ!!!
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:

όταν το δεις τότε :

α) δεν θα το πιστεύεις

β) είναι πανέυκολο να φτιαχτεί

γ) κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

δ) μπαινοβγασίνει σε χρόνο dt.

ε) δεν καταργεί τις πίσω θέσεις

Λοιπόν τώρα που το καλοσκέφτομαι πουλάω θα τα φτιάχνω μόνος μου και θα τα πουλάω 50 ευρώ...
Εδώ ο καλός ανεμοθραύστης !!!!!!!

Ελάτε κόσμε.

ΑΑΑΑ, και το τελευταιο χωράει στο πορτ μπαγκαζ!!!
.ενα 50ακι ειναι μια χαρα. Twisted evil ..καμια δεκαρια να δωσεισ... Twisted evil .θα ονομαστει και επισημα απτηv peugeot ανεμοθραυστησ by dimchri..περα τησ πλακασ μητσο σημασια εχει μην φαινεται ασχημο..ασπουμε οπωσ οι φωτογραφιεσ που postαρε ο φιλοσ μασ ο tzag
DIMCHRI - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
για τους δυσπιστους (βλέπε Μανθο) ένημερώνω ότι το αμάξι μου ήδη την φοράει εδώ και 2 χρόνια...

Βέβαια δεν έιναι σαν την εργοστασιακή.

είναι πολύ καλύτερη, φτηνότερη, ασύγκριτα ποιό εύκολη στην τοποθέτηση !!!! Wink Laughing
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Βέβαια δεν έιναι σαν την εργοστασιακή.

είναι πολύ καλύτερη, φτηνότερη, ασύγκριτα ποιό εύκολη στην τοποθέτηση !!!! Wink Laughing
παινεψε το σπιτι σου μην πεσει και σε πλακωσει ε?μακαρι μητσο μου να μασ δωσεισ τα φωτα σου....
DIMCHRI - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
από αυτές που είναι στα link δεν αξίσει καμία...
Θεωρώ ότι αυτή που έχω φτιάξει είναι πολύ ποιο όμορφη και μοιάζει λες και την πήρα από την peugeot....

ας πούμε η φτηνή εκδοχή του ορίτζιναλ ανεμοθώρακα...
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:25:19
Θέμα δημοσίευσης:
καμια φωτο δεν εχεισ?να δουμε τι λεει? Laughing Laughing
CC-Gio - Σαβ 26 Φεβ 2005, 19:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη δεν την εχω δει τον self-made ανεμοθραυστη σου........τον ειχες πανω,ή τον βαζεις το καλοκαιρι?

Η γνωμη μου ειναι να δωσω παραπανω χρηματα και να παω να παρω το γνησιο απο την pug μεσα με το φοβερο της υλικο που κουμπωνει σε 4 σημεια και μενεις ησυχος!

Δεν πιστευω ποτε να καθομουνα να φτιαξω εναν ανεμοθραυστη μονος μου!

Αν ηταν κατι αλλο...... Rolling eyes
Lef205 - Σαβ 26 Φεβ 2005, 19:45:32
Θέμα δημοσίευσης:
γιωργο οπως τον δημητρη και ολους εσας δεν εχω δει ποτε κανεναν απο κοντα αλλα απο αυτα που γραφει πιστευω πως δεν ειναι ανθρωπος να τσιγκουνευτει κατι για το αυτοκινητο του, αρα για να τον εφτιαξε και να τον εχει δυο χρονια σημαινει οτι ειναι καλος.Οσο για τα αξεσουαρ της αντιπροσωπειας μην θεωρεις οτι ολα ειναι πολυ καλα.Καποια μαλιστα ειναι ιδια με τα aftermarket απλα εχουν το σημα peugeot και τα πληρωνεις χρυσα!
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 20:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
εχεισ δικιο λευτερη...αναμενουμε τοτε...αν μπορεσω να ερθω την πεμπτη στο στεκι ισωσ δω απο κοντα την πατεντα του μητσου..και οπωσ ειπα παραπανω και αναφερομαι στον cc gio ειναι πολλα τα λ7 για αυθεντικο ανεμοθραυστη..μαυτα τα χρηματα και λιγα παραπανω μπορεισ να βαλεισ πχ αμορτισερ που θα ειναι κια πιο χρησιμα για τα τουτου μασ
DIMCHRI - Σαβ 26 Φεβ 2005, 20:42:59
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Δημητρη δεν την εχω δει τον self-made ανεμοθραυστη σου........τον ειχες πανω,ή τον βαζεις το καλοκαιρι?

Η γνωμη μου ειναι να δωσω παραπανω χρηματα και να παω να παρω το γνησιο απο την pug μεσα με το φοβερο της υλικο που κουμπωνει σε 4 σημεια και μενεις ησυχος!

όταν πήγαμε βόλτα τον είχα στο πορτ μπαγκαζ.

όταν αγόρασα το πεζώ ο πωλητής μου είπε ότι είναι η ποιό μαπα αξεσουάρ που θα μπορούσα να πάρω...

και για αυτό το άφησα.
Μετά όμως είδα ότι χρειάζεται.

Έτσι αποφάσισα να το φτιάξω.
τώρα που το έχω φιάξει θεωρώ ότι είναι πεταμενα λεφτα τα 320 ευρώ, και δεν θα το αγόραζα με τιποτα.
Τι να λέμε . με 10 ευρώ που μου κόστισε δεν υπάρχει λόγος να βάλω κάτι που κανει 320 ευρώ.
Και σας λέω είναι παρόμοιο, με του slk. όποιος το έχει δει θα καταλάβει. Wink
βάζω στοίχημα ότι μόλις τον δείτε το λιγότερο μέσα σε ένα μήνα οι περισσότεροι θα έχετε τον ίδιο με τον δικό μου.
MEMsound - Σαβ 26 Φεβ 2005, 20:50:47
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
για τους δυσπιστους (βλέπε Μανθο) .....

Χμμμ..
Αμέσως να με κακολογήσεις!!!
Laughing Laughing
Ανεβασε καμια φώτο να δούμε τι έχεις φτιάξει γιατί εγώ μετά από όλη αυτή την περιγραφή ειμαί πολύ περίεργος.
Παρεπιπτόντως είμαι λάτρης των χειροποίητων πραγμάτων αρκεί το τελικό απότελεσμα να είναι αισθητικά όμορφο, λειτουργικά σωστό και ανθεκτικό!
STELIOS - Σαβ 26 Φεβ 2005, 21:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι ρε Μητσο κ'εμενα μου εχεις κινησει τη περιεργεια, θελω να το δω. Μ'ολη αυτη τη κουβεντα σκεφτομουν να φτιαξω κ'εγω (παρολο που δεν εχω CC) ετσι για το γα**το, επειδη ειμαι σιγουρος πως γινετε.
shiba - Σαβ 26 Φεβ 2005, 21:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Nαι ρε Μητσο κ'εμενα μου εχεις κινησει τη περιεργεια, θελω να το δω. Μ'ολη αυτη τη κουβεντα σκεφτομουν να φτιαξω κ'εγω (παρολο που δεν εχω CC) ετσι για το γα**το, επειδη ειμαι σιγουρος πως γινετε.
ωραιοσ ο στελιοσ.....λοιπον ολοι εδω μεσα να φτιαξουμε απο ενα...ccαδεσ και μη...
MEMsound - Σαβ 26 Φεβ 2005, 21:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
Μ' αρέσετε γιατί ώρες ώρες είστε... "ότι να 'ναι"...! Silly
TZAG - Κυρ 27 Φεβ 2005, 16:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
CC-Gio έγραψε:

όταν πήγαμε βόλτα τον είχα στο πορτ μπαγκαζ.

όταν αγόρασα το πεζώ ο πωλητής μου είπε ότι είναι η ποιό μαπα αξεσουάρ που θα μπορούσα να πάρω...

και για αυτό το άφησα.
Μετά όμως είδα ότι χρειάζεται.

Έτσι αποφάσισα να το φτιάξω.
τώρα που το έχω φιάξει θεωρώ ότι είναι πεταμενα λεφτα τα 320 ευρώ, και δεν θα το αγόραζα με τιποτα.
Τι να λέμε . με 10 ευρώ που μου κόστισε δεν υπάρχει λόγος να βάλω κάτι που κανει 320 ευρώ.
Και σας λέω είναι παρόμοιο, με του slk. όποιος το έχει δει θα καταλάβει. Wink
βάζω στοίχημα ότι μόλις τον δείτε το λιγότερο μέσα σε ένα μήνα οι περισσότεροι θα έχετε τον ίδιο με τον δικό μου.

Ο Δημήτρης τα λέει σωστότατα! Γιατί να πας να δώσεις ΤΟΣΑ λεφτά για ένα τέτοιο αξεσουάρ, όταν μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα παρόμοιο, εξίσου καλαίσθητο και χρήσιμο με το γνήσιο, με πάρα πολύ λίγοτερα χρήματα;;
Δημήτρη θέλω να δω τον ανεμοθραύστη Δημήτρη θέλω να δω τον ανεμοθραύστη και θέλω να μάθω τον πωλητή σου, γιατί οι πωλητές που συνάντησα εγώ μόνο που δεν με παρακαλούσαν να τον πάρω!! Smile
DIMCHRI - Κυρ 27 Φεβ 2005, 19:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
τον πωλητή δεν θα τον αποκαλυψω, αλλά όταν είσαι 12 χρονια πελάτης της lion έχεις αγοράσει 3 αυτοκίνητα και σκουτερ πεζώ (Ναι - Ναι ) ίσως να ήμουν ο πρώτος που αγόρασε σκούτερ πεζώ... πλέον τότε δεν σε βλέπουν σαν υποψήφιο αγοραστή αλλά σαν φίλο... να το πω έτσι. παιδια θα έρθω στο στεκι μόνο και μόνο για να την δείται.

αλλά θα προσπαθήσω να την βγάλω και φώτογραφια γιατί βλέπω ανυπόμονησία μεγάλη ...
shiba - Κυρ 27 Φεβ 2005, 20:30:03
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε μητσο κανονισε να βγαλεισ την πατεντα σου kaμια φωτογραφια σε περιπτωση που δεν καταφερουμε να ερθουμε την πεμπτη στο στεκι
CC-Gio - Δευ 28 Φεβ 2005, 13:08:05
Θέμα δημοσίευσης:
1ον=κανει 50 ευρω πιο κατω αποτι αναφερετε!

2ον=αν μ'αρεσει και εμενα ο self-made ανεμοθραυστης,θα τον φτιαξω και εγω........αν με χαλασει εστω και κατι τοσο δα......θα παρω τον γνησιο! Wink
gianic - Δευ 28 Φεβ 2005, 16:33:48
Θέμα δημοσίευσης:
δημητρη περιμενουμε φοτο . αντε αντε !!!
shiba - Πεμ 10 Μάρ 2005, 00:19:19
Θέμα δημοσίευσης:
prιν καμια 10αρια μερεσ επιχειρησα να ανοιξω την οροφη για να κανω μια βολτιτσα...ενω ολα ηταν οκ με το που παταω το κουμπι για να ανοιξει ακουσα τον ηχο που κανει οταν εχεισ ξεχασει πχ να βαλεισ την σιτα στο πορτμπαγκαζ.φυσικα δεν υπακουσε και παρεμεινε κλειστη..υστερα εσβησα μηχανη ξαναεβαλα μπροςσ το επιχειρησα και ολα οκ ανοιξε..εχει συμβει σε κανεναν cc αυτο?
υ.γ.μητσο ακομα περιμενουμε φωτο απο την πατεντα σου
DIMCHRI - Πεμ 10 Μάρ 2005, 20:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε γιώργο . έχετε δίκιο....

έχω πήξει με την δουλεια..... και δεν με βοηθάει και ο καιρός που έχει παγωνιά, και δεν έχω όρεξη για ξεκουκουλωματα...

πάντως παιδιά είναι εύκολη πατέντα... θαπροσπαθησω να στειλω φωτογραφίες το σκδ.
gianic - Πεμ 10 Μάρ 2005, 22:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
βγαλτο με κλειστο δεν πειραζει ! Wink
TZAG - Κυρ 13 Μάρ 2005, 18:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
prιν καμια 10αρια μερεσ επιχειρησα να ανοιξω την οροφη για να κανω μια βολτιτσα...ενω ολα ηταν οκ με το που παταω το κουμπι για να ανοιξει ακουσα τον ηχο που κανει οταν εχεισ ξεχασει πχ να βαλεισ την σιτα στο πορτμπαγκαζ.φυσικα δεν υπακουσε και παρεμεινε κλειστη..υστερα εσβησα μηχανη ξαναεβαλα μπροςσ το επιχειρησα και ολα οκ ανοιξε..εχει συμβει σε κανεναν cc αυτο?

'Οχι δεν μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο αλλά το εξής: Τυχαίνει όταν κλείνω την οροφή, να μην χτυπά το κουδούνι ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Αυτό που κάνω, είναι να την ανοίγω πάλι μέχρι την μέση της διαδικασίας και την ξανακλείνω, οπότε χτυπά κανονικά. Αν δεν το κάνω, μπορεί μετά να μην λειτουργεί σωστά γενικά το άνοιξε/κλείσε Exclamation
shiba - Κυρ 13 Μάρ 2005, 19:19:42
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
shiba έγραψε:

'Οχι δεν μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο αλλά το εξής: Τυχαίνει όταν κλείνω την οροφή, να μην χτυπά το κουδούνι ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Αυτό που κάνω, είναι να την ανοίγω πάλι μέχρι την μέση της διαδικασίας και την ξανακλείνω, οπότε χτυπά κανονικά. Αν δεν το κάνω, μπορεί μετά να μην λειτουργεί σωστά γενικά το άνοιξε/κλείσε Exclamation
μηπωσ οταν την κλεινεισ την οροφη ακουγεται παραλληλα +ο ηχοσ τησ ζωνησ?ελπιζω νακαταλαβεσ ποιον εννοω..αν ναι δικαιολογημενα δεν ακουσ τον ηχο ολοκληρωσησ τησ διαδικασιασ...
DIMCHRI - Δευ 14 Μάρ 2005, 22:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Χμμμ..
Αμέσως να με κακολογήσεις!!!
Laughing Laughing
Ανεβασε καμια φώτο να δούμε τι έχεις φτιάξει γιατί εγώ μετά από όλη αυτή την περιγραφή ειμαί πολύ περίεργος.
Παρεπιπτόντως είμαι λάτρης των χειροποίητων πραγμάτων αρκεί το τελικό απότελεσμα να είναι αισθητικά όμορφο, λειτουργικά σωστό και ανθεκτικό!

λοιπόν την Πέμπτη έχει επίσημη παρουσίαση του χειροποίητου ανεμοθραύστη...
Που ???

Που αλλού ? στο στέκι που έχω και καιρο να έρθω να σας δω...
TZAG - Τρι 15 Μάρ 2005, 20:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι Γιώργο. Κατάλαβα τι εννοείς αλλά εγώ δεν έχω συναγερμό για τη ζώνη, άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Wink
shiba - Τετ 16 Μάρ 2005, 00:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει να το χει κανει και μενα φιλε τζαγκ και να μην τοχω παρει χαμπαρι..λογικα δεν ειναι τιποτα..
shiba - Τετ 16 Μάρ 2005, 00:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε dimchri αν θυμαμαι καλα πριν αρκετο καιρο ειχεσ πει στον cc gio να ου πουλησεισ την μπαρα θολων..αν ισχυει ακομα η προσφορα σου για στειλε να μου πεισ τιμη κλπ...
DIMCHRI - Τετ 16 Μάρ 2005, 22:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
φιλε dimchri αν θυμαμαι καλα πριν αρκετο καιρο ειχεσ πει στον cc gio να ου πουλησεισ την μπαρα θολων..αν ισχυει ακομα η προσφορα σου για στειλε να μου πεισ τιμη κλπ...

nai αλλά ο gio δεν αγόρασε μπαρα, οπότε εγώ φοράω την δική μου, σε κοκκινάκι να χτυπάει και έντονα μέσα από τυς αεραγωγούς. Wink
shiba - Πεμ 17 Μάρ 2005, 20:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
γεια χαρα παιδια..λοιπον σημερα πηγα να ρωτησω για σκουπα σε εναν μηχανικο,και μου ειπε οτι στο cc του εχει βαλει βαρελακι τησ simotta.ti leei arage ayto?θορυβο αποδοση κλπ?ξερει κανεισ?μου ειπε επισησ οτι το κοστοσ ειναι μικρο kai αξιζει τα λ7 του..100 ευρακια..τι απο ολα ισχυει αραγε?...σε περιπτωση που μπορω να βρω την απαντηση σε αλλο topic δωστε μου τα φωτα σασ
Lef205 - Παρ 18 Μάρ 2005, 03:30:23
Θέμα δημοσίευσης:
Να κανω μια ερωτηση?Αυτο το "τσουμπλεκι" που βρισκεται αναμεσα στα "πισω καθισματα" του cc μας, τι ειναι?
gianic - Παρ 18 Μάρ 2005, 03:46:48
Θέμα δημοσίευσης:
θηκη για μπουκαλι . το πιασες ετσι ? Laughing
CC-Gio - Παρ 18 Μάρ 2005, 12:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Να κανω μια ερωτηση?Αυτο το "τσουμπλεκι" που βρισκεται αναμεσα στα "πισω καθισματα" του cc μας, τι ειναι?

Η' για καμια μικρη ομπρελα Wink
DIMCHRI - Παρ 18 Μάρ 2005, 16:37:25
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Lef205 έγραψε:

ή για να βάζεις την μπάρα θόλων όταν δεν μπορείς να την βάλεις στους θόλους.
MEMsound - Παρ 18 Μάρ 2005, 16:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
....ή για να βάζεις την μπάρα θόλων όταν δεν μπορείς να την βάλεις στους θόλους.

αχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!
Φτάνει ρε συ Δημήτρη!
Άστο το παιδί.
Αφού δεν μπορεί αυτός θα του την βάλουμε εμείς...
(στην μπάρα αναφέρομαι έτσι...)
DIMCHRI - Παρ 18 Μάρ 2005, 17:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Γιώργο όταν θα την δω τοποθετημένη στο αμάξι σου θα σου κάνω δώρο ανεμοθραύστη !!! Laughing
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Σαβ 19 Μάρ 2005, 16:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Με τον ανεμοθραύστη τι έγινε?

Για πείτε εντυπώσεις και καμιά φώτο αν γίνεται.
STELIOS - Σαβ 19 Μάρ 2005, 17:33:41
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ_X έγραψε:
Με τον ανεμοθραύστη τι έγινε?

Για πείτε εντυπώσεις και καμιά φώτο αν γίνεται.

O ανεμοθραυστης του DIMCHRI ειναι καλη πατεντα. Απλος, λειτουργικος και ομορφος.
Βασικα ενα σκίαστρο για τζαμι ειναι, που εχει πιαστει στα προσκεφαλα ωστε να διμιουργει ενα φραγμα στον αερα. Ετσι οπως το ειδα εγω (με κλειστη οροφη) παντως εμοιαζε σχεδον με εργοστασιακη δουλεια. Μπραβο Μητσο.
TZAG - Δευ 21 Μάρ 2005, 07:46:27
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ με σκίαστρο Δημητράκη εε;; Μου έδωσες την ίδεα χωρίς να τον δώ Idea Θα το φτιάξω μόνος μου. Σε ευχαριστώ!
DIMCHRI - Δευ 21 Μάρ 2005, 20:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
χμμ με σκίαστρο Δημητράκη εε;; Μου έδωσες την ίδεα χωρίς να τον δώ Idea Θα το φτιάξω μόνος μου. Σε ευχαριστώ!

u r welcome.

sorry που δεν εχω ακομα ποστάρει φωτογραφίες...όποιος θέλει να το δει το αμάξι θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο κάθε Πέμπτη στο καφε dennis στους αγίους αναργύρους...
shiba - Δευ 21 Μάρ 2005, 23:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη εχω καιρο να κανω κουφη ερωτηση...τι ειναι το σκιαστρο?
DIMCHRI - Κυρ 17 Απρ 2005, 15:10:06
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:

γιάννη - γιώργο, την πέμπτη στο στέκι δεν μου είπατε να σας έδειχνα τον ανεμοθραύστη που σας έλεγα !!!

Δεν πειράζει την ερχόμενη Πέμπτη Wink
shiba - Κυρ 17 Απρ 2005, 15:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
giannis_cc έγραψε:

γιάννη - γιώργο, την πέμπτη στο στέκι δεν μου είπατε να σας έδειχνα τον ανεμοθραύστη που σας έλεγα !!!

Δεν πειράζει την ερχόμενη Πέμπτη Wink
ξεχασα ρε μητσο να σε ρωτησω για να μου την δειξεισ..ελπιζω την πεμπτη να τα καταφερω και να ερθω..
shiba - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 21:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον για να μην ανοιγω καινουριο topic....το τελευταιο καιρο κατα την διαρκεια που παιζω ενα cd(μαυρα εχω μονο Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ) στο εργοστασιακο παντα cd player πολλεσ φορεσ την κοβει την λειτουργια του cd και μπαινει αυτοματα το ραδιο..μπορει να φταει και η αλλαγη κεραιασ?ντοινγκκκκκκκκκκκκκ...κουφο?τι μπορει να φταει
STELIOS - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 21:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
λοιπον για να μην ανοιγω καινουριο topic....το τελευταιο καιρο κατα την διαρκεια που παιζω ενα cd(μαυρα εχω μονο Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ) στο εργοστασιακο παντα cd player πολλεσ φορεσ την κοβει την λειτουργια του cd και μπαινει αυτοματα το ραδιο..μπορει να φταει και η αλλαγη κεραιασ?ντοινγκκκκκκκκκκκκκ...κουφο?τι μπορει να φταει

99% φταιει μια ρυθμηση του ραδιοφωνου. Ειναι μια προεπιλογη για να ακους τις ειδησεις. Δες μηπως ειναι αυτο, μηπως καταλαθος το εχεις ενεργοποιησει.
shiba - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 21:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
shiba έγραψε:

Ειναι μια προεπιλογη για να ακους τις ειδησεις. Δες μηπως ειναι αυτο, μηπως καταλαθος το εχεις ενεργοποιησει.
Question Question Question Idea
STELIOS - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 21:53:10
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει σε πολλα ραδιο CD μια ρυθμηση οπου την ενεργοποιεις και οταν ο σταθμος που εχεις προεπηλεξει βαζει ειδησεις, στο γυρναει αυτοματα σάυτον τον σταθμο. Δεν σου ελω πως ειναι 100% αυτο αλλα υπαρχει η πιθανοτητα να το εχεις βαλει κατα λαθος. Μια ιδεα πεταξα κ'εγω.
shiba - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 21:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Υπαρχει σε πολλα ραδιο CD μια ρυθμηση οπου την ενεργοποιεις και οταν ο σταθμος που εχεις προεπηλεξει βαζει ειδησεις, στο γυρναει αυτοματα σάυτον τον σταθμο. Δεν σου ελω πως ειναι 100% αυτο αλλα υπαρχει η πιθανοτητα να το εχεις βαλει κατα λαθος. Μια ιδεα πεταξα κ'εγω.
τι λεσ τωρα???εχουμε τοσο εξελιγμενα radiocd?μπραβο και γω νομιζα οτι ειναι εντελωσ μουφα τα μαμα clarion Twisted evil Twisted evil
shiba - Δευ 13 Ιούν 2005, 03:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα γιωργαρα ποσο την εβαλεσ την θολομπαρα δεν μασ ειπεσ?διαφορεσ ειδεσ?
DIMCHRI - Τετ 15 Ιούν 2005, 23:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:

η μόνη διαφορά που είδε ο γιώργος είναι ένα φούσκωμα στο καπό του
Razz Razz Shocked Shocked Laughing Twisted evil Twisted evil

Rotfl Rotfl Tease Whistling W00t
shiba - Πεμ 16 Ιούν 2005, 00:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:

η μόνη διαφορά που είδε ο γιώργος είναι ένα φούσκωμα στο καπό του
Razz Razz Shocked Shocked Laughing Twisted evil Twisted evil

Rotfl Rotfl Tease Whistling W00t
και εγω την αγορασα και αυριο πρωι θα περασω μια βολτα απτο μηχανικο μου για να μου την τοποθετησει
DIMCHRI - Πεμ 16 Ιούν 2005, 00:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
...και εγω την αγορασα και αυριο πρωι θα περασω μια βολτα απτο μηχανικο μου για να μου την τοποθετησει

καλορίζικη ρε george.

την momo αγόρασες ?
shiba - Πεμ 16 Ιούν 2005, 00:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:
...και εγω την αγορασα και αυριο πρωι θα περασω μια βολτα απτο μηχανικο μου για να μου την τοποθετησει

καλορίζικη ρε george.

την momo αγόρασες ?
πρεπει να ειναι ιδια με του cc gio
shiba - Παρ 17 Ιούν 2005, 14:37:27
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν μπήκε και η μπάρα θόλων... Δεν ξέρω αν ήταν της ιδέας μου, αλλά το ένοιωσα καλύτερα το cc μου... Πρώτα απ' όλα το τιμόνι... Δεν τραβάει όσο τραβούσε και επίσης έκανα και μια βόλτα ''ανοιχτος'' και σε ψιλοχάλια δρόμο, με αποτέλεσμα να μείνω και από εκεί ευχαριστημένος σε σχέση με πριν... Όσο για στροφές κλπ. κλπ. δεν το 'χω δοκιμάσει ακόμα.
DIMCHRI - Παρ 17 Ιούν 2005, 15:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
λοιπον μπηκε και η μπαρα θολων...δεν ξερω αν ηταν τησ ιδεασ μου αλλα το ενοιωσα καλυτερα το cc μου..πρωτα απολα το τιμονι...δεν τραβαει οσο τραβουσε..και επισησ εκανα και μια βολτα ''ανοιχτοσ''και σε ψιλοχαλια δρομο με αποτελεσμα να μεινω και απο εκει ευχαριστημενοσ σε σχεση με πριν..οσο για στροφεσ κλπ κλπ δε ντο χω δοκιμασει ακομα

η ιδέα σου δεν είναι σίγουρα !!!!
shiba - Παρ 17 Ιούν 2005, 15:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
shiba έγραψε:
Λοιπόν μπήκε και η μπάρα θόλων... Δεν ξέρω αν ήταν της ιδέας μου, αλλά το ένοιωσα καλύτερα το cc μου... Πρώτα απ' όλα το τιμόνι... Δεν τραβάει όσο τραβούσε και επίσης έκανα και μια βόλτα ''ανοιχτος'' και σε ψιλοχάλια δρόμο, με αποτέλεσμα να μείνω και από εκεί ευχαριστημένος σε σχέση με πριν... Όσο για στροφές κλπ. κλπ. δεν το 'χω δοκιμάσει ακόμα.

η ιδέα σου δεν είναι σίγουρα !!!!

Xαίρομαι Laughing Laughing
Lef205 - Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
To αυτοκίνητο τρελλάθηκε (ή εγώ). Εδώ και κάποιες μέρες οδηγώντας το CC μου ακούω ήχους και βλέπω άσχετες προειδοποιήσεις στον πίνακα ενδείξεων. Όπως οδηγώ, ακούω το "καμπανάκι" που ακούγεται όταν ανοιγοκλείνει η οροφή, ή τον ήχο για το λαμπάκι της βενζίνης ή τον ήχο όταν θέλω να ανοίξω την οροφή χωρίς να έχω βάλει την προστατευτική σίτα στο πορτμπαγκάζ. Χθες που ανέβαινα μια ανηφόρα ο πίνακας έδειξε οτι η στάθμη του υγρού φρένων ειναι χαμηλή, σταμάτησα, κατέβηκα, έλεξα και δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Eπίσης οδηγούσα με λαμπάκι και ο πίνακας ενδείξεων από εκεί που έδειχνε ότι έχω ακόμη καύσιμο για 30 χλμ, ξαφνικά έδειξε ότι δεν εχω καθόλου.
Λέτε να το πείραξε η ζέστη?
Ghost Dog - Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
To αυτοκινητο τρελλαθηκε.(ή εγω).............................
Λετε να το πειραξε η ζεστη?

Μαλλον εσενα πειραξε! Shocked Μα να ακους κουδουνισματα,καμπανακια και δεν συμμαζευεται....? Tease Μηπως ειναι ερωτας?
Cool
ΓΙΑ ΤΑ ΥΓΡΑ: Επειδη ανεβαινες την ανηφορα εγινε βρε(ενταξει δεν εχεις και αααφθονα υγρα μεσα... Rolling eyes )
Μου το εκανε και εμενα οταν αλλαξα φρενα, αλλα με το που συμπληρωσα (εχει μια γραμμουλα για max) οοοολα τελεια!
ΚΑΥΣΙΜΑ: Μετα απο καποια χιλιομετρα <ρεζερβας> σταματαει να δειχνει ποσα σου απομενουν... ΜΟΝΙΜΟ τουρμποπροβλημα Wink
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΑΤΑ: Δεν ξερω, δεν ειχα ποτε καμπριο... Confused γιατι δεν δοκιμαζεις για αρχη να πας σε εναν ΟΡΛ? Razz Razz Razz
Lef205 - Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:28:01
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Ghost Dog Μηπως ειναι ερωτας?
Cool
[/quote]

μα τα ακουσε και ο ερωτας οταν μπηκε μεσα! Blink
Ghost Dog - Τετ 06 Ιούλ 2005, 13:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
μα τα ακουσε και ο ερωτας οταν μπηκε μεσα! Blink

E,τοτε παω πασο...! Shocked Silly Laughing Laughing Very happy
shiba - Τετ 12 Οκτ 2005, 02:22:49