PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Εργαλείο διάγνωσης OBD ΙΙ

volvos - Σαβ 11 Σεπ 2004, 15:42:49
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Εργαλείο διάγνωσης OBD ΙΙ
οπως γνωριζετε ολοι το α και το ω σε μια βελτιωση ειναι η συνδεση του εγκεφαλου με ενα λαπτοπ και το διαβασμα-αλλαγη δεδομενων.

και ερωτω εχει καταφερει κανεις να συνδεσει μεσω της θυρας obd λαπτοπ με τον εγκεφαλο για απλη καταγραφη δεδομενων σε πρωτη φαση?

παλιοτερα που ειχα προσπαθησει σε ξαρα 1.6 λογω διπλωματικης τα ειχα βρει μπαστουνια καθως παρολο που ειχαμε καλωδια, το προγραμμα - το εχω χιχι- εβλεπε ελαχιστα δεδομενα....
gavanas - Σαβ 11 Σεπ 2004, 19:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
5-6 προγραμματα που έχω βρεί δεν βλέπουν τίποτα. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Ίσως φταίει ο μετατροπέας obdII σε com.
PHSYBORG - Κυρ 12 Σεπ 2004, 07:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
5-6 προγραμματα που έχω βρεί δεν βλέπουν τίποτα. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Ίσως φταίει ο μετατροπέας obdII σε com.

Δεν νομιζω γιατι στην Oscar που ειχα παει για αλλαγη πολ/στη κ ειχαν διαβασει τον εγκεφαλο να δουν τι βλαβες εχει καταγραψει δεν ειχαν διαγνωστικο αλλα ενα ''κοινο λαπτοπ'' με το προγραμμα της Peugeot !
Μαλλον το προγραμμα πρεπει να ειναι το προβλημα!
Απ οτι ειχα δει πρεπει να δηλωσεις ακριβως πιο αμαξι-μοντελο κ ποιο εγκεφαλο φοραει μεσω κωδικων-σεριακων αριθμων ωστε να αναγνωρισει κ να διαβασει τον εγκεφαλο!
glf - Κυρ 12 Σεπ 2004, 11:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ έχω περάσει το πρόγραμμα σε pc που δουλεύει το obd. αγορασμένο φυσικά και το είχαν σε συνεργείο. το δοκιμάσαμε με τον PSport εγκέφαλο μου που φυσικά δε διάβασε τίποτα αλλά σε κανονικά αυτοκίνητα επαιζε μια χαρα. Μιλάμε για το κανονικό πακέτο που αγοράζουν τα συνεργεία μαζί με τις φύσες για κάθε αυοτοκίνητο.
chatasos - Κυρ 12 Σεπ 2004, 13:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον σωστό μετατροπέα OBD-II <-> COM.
Από εκεί και πέρα αν έχεις και το πρόγραμμα της Peugeot, μπορείς να δεις παραπάνω πράγματα...
Sidobre - Κυρ 12 Σεπ 2004, 13:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:

Δεν νομιζω γιατι στην Oscar που ειχα παει για αλλαγη πολ/στη κ ειχαν διαβασει τον εγκεφαλο να δουν τι βλαβες εχει καταγραψει δεν ειχαν διαγνωστικο αλλα ενα ''κοινο λαπτοπ'' με το προγραμμα της Peugeot !

Aυτό το Laptop που είδες είναι η αντικατάσταση του Diag2000. Laptop μεν αλλά με ειδική εγκατάσταση έτσι ώστε να μην μπαίνει εύκολα σε ένα κοινό laptop...
(κάποιοι ήδη το δοκίμασαν και δεν έπαιξε... Εκτός αν προσπαθήσει κανένα αστέρι....)
gavanas - Κυρ 12 Σεπ 2004, 14:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τα free προγράμματα δεν δουλεύουν σε μένα.
Παιδιά μπορούμε να την ξανακοιτάξουμε τη δουλειά... Αν κάποιος το σκέφτεται εγώ ενδιαφέρομαι για το diag2000 και υπάρχουν και πμ. Wink
Δημήτριος - Κυρ 12 Σεπ 2004, 18:00:09
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
Τα free προγράμματα δεν δουλεύουν σε μένα.
Παιδιά μπορούμε να την ξανακοιτάξουμε τη δουλειά... Αν κάποιος το σκέφτεται εγώ ενδιαφέρομαι για το diag2000 και υπάρχουν και πμ. Wink

Αυτά τα προγράμματα που τα βρίσκετε;

Επίσης το OBD II (το, απ' ό,τι ξέρω, οποίο ακολουθούν όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη από το 2000 και μετά) έχει 3 διαφορετικά πρωτόκολλα. Αυτά τα τρία πρωτόκολλα διαφοροποιούνται σε ό,τι αφορά το πλάτος των σημάτων (παλμών) και την μορφή της φίσσας.

Υπάρχει ένα καλό αφιέρωμα σε ένα τεχνικό (για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) περιδικό σε ό,τι αφορά το OBD II. Θα συνεχιστεί και σε επόμενα τεύχη του περιοδικού αυτού.

Στο άρθρο αυτό λέει πως υπάρχουν 3 είδη προωτοκόλλων τα οποία μπορείς να τα καταλάβεις από την διάταξη των pins μέσα στην φίσσα.
1) Το J1850 VPW κατά το οποίο η φίσα έχει επαφές στις υποδοχές 2,4,5,16 (16 είναι όλες οι υποδοχές)
2) To ISO 9141-2 στο οποίο οι επαφές είναι στις θέσεις 4,5,7,15,16
3) Το J1850 PWM με 2,4,5,10,16.

Στην επόμενη συνέχεια, λέει, ότι θα δοθούν οδηγίες για το πως μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε έναν αποκωδικοποιητή OBD.
gavanas - Κυρ 12 Σεπ 2004, 20:15:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρης εμείς έχουμε ISO και ο μετατροπέας μου είναι για ISO.

Δες www.scantool.net και τα links που δίνει
volvos - Κυρ 12 Σεπ 2004, 21:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια η εταιρεια ειναι ease obd 2
· http://www.obd-onboarddiagnostics.com/

se xsara 1.4 2000 που δοκιμασα δουλεψε αλλα μερικως και δεν εδινε απο οτι μου ειχε πει το ατομο που το τεσταρε ολες τις ενδειξεις που θελαμε τοτε.

βεβαια τωρα εμεις εχουυμε αλλες ιδεες.
αν καποοιος εχει τα καλωδια εγω βαζω το προγραμμα για ενα τσεκ
αθηνα παντα ε....
gavanas - Κυρ 12 Σεπ 2004, 21:44:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πριν τον οκτώβριο δύσκολο. Διαβαστική - εξεταστική. Άλλωστε το OBDII to COM πάει μαζί με το laptop Γερμανία για μετρήσεις και ρυθμίσεις με octavia(o φίλιππος πρέπει να ξέρει από SPS 3 Wink). Συνδυασμός αναψυχής με tuning...
speedy100 - Κυρ 12 Σεπ 2004, 22:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Στο άρθρο αυτό λέει πως υπάρχουν 3 είδη προωτοκόλλων τα οποία μπορείς να τα καταλάβεις από την διάταξη των pins μέσα στην φίσσα.
1) Το J1850 VPW κατά το οποίο η φίσα έχει επαφές στις υποδοχές 2,4,5,16 (16 είναι όλες οι υποδοχές)
2) To ISO 9141-2 στο οποίο οι επαφές είναι στις θέσεις 4,5,7,15,16
3) Το J1850 PWM με 2,4,5,10,16.

Για και από εμένα,

Τα πρωτόκολλα έχουν ως εξής:
VPW: Όλα τα αυτοκίνητα της GM (USA)
PWM: Όλα τα αυτοκίνητα της FORD (USA)
ISO: Όλα τα Ευρωπαϊκά, Ασιατικά και Chrysler αυτοκίνητα

Στα παραπάνω υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις σε μεμονωμένα μοντέλα κάποιων εταιρειών αλλά ασήμαντες.

Κοινά pins για όλα είναι τα 4-5-16
Το ISO χρησιμοποιεί το pin 7
Το VPW χρησιμοποιεί το pin 2
Το PWM χρησιμοποιεί τα pins 2 & 10

Σε όλα τα παραπάνω ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποια άλλα από τα 16 pins για συγκεκριμένη χρήση όπως επαναπρογραμματισμό… Wink

Φιλικά
volvos - Κυρ 12 Σεπ 2004, 22:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
η φυσα στα σιτροεν αρα και πεζο ειναι 16πινη

εγω σε αυτη τη φαση μιλαω απλα για καταγραφη παρακολουθηση καποιων παραμετρων και οχι για αλλες επεμβασεις....
Δημήτριος - Δευ 13 Σεπ 2004, 14:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά έχω απορίες...

Κατέβασα το scantool (δεν έχω laptop Confused ), αλλά πως θα καταλάβει το scantool ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (το 206); Ή δεν χρειάζεται; Αρκεί μόνο ο αποκωδικοποιητής;
Ο αποκωδικοποιητής δεν είναι μόνο για το πρωτόκολλο του ISO, ώστε μπορει να δουλέψει ο υπολογιστής και το πρόγραμμα;
Κάθε εταιρία έχει την δικιά της κωδικοποίηση των πληροφοριών, πέρα από το πρωτόκολλο. Αυτήν την κωδικοποίηση πως την σπάμε; Μπορεί το scantool να το κάνει αυτό; Τι άλλο χρειάζεται;
Μήπως το scantool κάνει ΚΑΙ για το 206; Υπάρχει ένας κατάλογος στο site αυτό που σε ενημερώνει ποια μοντέλα ακολουθούν ποιο πρωτόκολλο. Μέσα σε αυτά υπάρχει και το 206 (γράφει από δίπλα όμως μια χρονολογία 2003, αλλά τέλος πάντων). Μήπως αυτός ο κατάλογος αφορά και σε όλα τα αυτοκίνητα που μπορεί να αναγνωρίσει το scantool;

Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Ας πούμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα (π.χ. ο καταλύτης έχει πρόβλημα και τα καυσαέρια ανέβηκαν. Συνεπώς αλλάζει το λαμπάκι αυτοδιάγνωσης).
Τώρα το πρόγραμμα τι θα βγάλει; Θα παρουσιάσει κάποιον από τους κωδικούς βλάβης και μετά από την λειτουργία "read codes" θα μπορέσουμε να δούμε την περιγραφή του; (δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό παρόλο που διάβασα όλη την περιγραφή του προγράμματος)

Αν πατηθεί το κουμπί "clear" τι γίνεται; (και πότε μπορούμε να το κάνουμε αυτό;)
Το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να αλλαχθεί ο καταλύτης.
Όταν λέει ότι το σύστημα "recalibrates" τι ακριβώς κάνει;

Για παράδειγμα μια φορά που είχα κάνει διάγνωση σε εξουσιοδοτημένο, το μηχάνημα (diag2000) είχε βγάλει "σποραδική τροφοδοσία στους κιλύνδρους 2,4" (ή άλλα νούμερα δεν παίζει ρόλο). Πάτησε το κουμπί "clear" και η βλάβη σβήστηκε. Μετά ξανάκανε την διαδικασία διάγνωσης αλλά δεν εμφανίστηκε τίποτα.
Τις προάλλες που έκανα αναβάθμιση προγράμματος (πριν 2-3 μήνες), μου είπαν ότι κανένας αισθητήρας ή συσκευή στον κινητήρα δεν έχει πρόβλημα, αφού αυτό θα φαινόταν στην διασικασία εγκατάστασης του νέου λογισμικού στον εγκέφαλο. Αυτό ισχύει;
gavanas - Δευ 13 Σεπ 2004, 16:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
Στο obdII δεν υπάρχουν διαφορές από εταιρία σε εταιρία. Δυο αυτοκίνητα ISO δίνουν στις ίδιες διευθύνσεις μνήμης τα ίδια blocks (τιμές αισθητήρων) οπότε στο scantool δεν χρειάζεται να πείς πιο αμάξι είναι.

Σε περίπτωση βλάβης, το πρόγραμμα δίνει κωδικούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα προβλήματα. Ευτυχώς όσα αμάξια έχω δοκιμάσει δεν έχουν δώσει σφάλμα...

Όσο για τις βλάβες που σβήνονται, αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, την επόμενη φορά θα ξαναεμφανιστούν. Οι αναφορές αυτές λειτουργούν άλλες φορές ώς προειδοποιησεις(ενημέρωση του μάστορα), αλλά και ως προστασία(πχ αν διαγνώσει σημαντικό σφάλμα ρίχνει το μοτέρ σε safe mode).
Δημήτριος - Δευ 13 Σεπ 2004, 16:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
Στο obdII δεν υπάρχουν διαφορές από εταιρία σε εταιρία. Δυο αυτοκίνητα ISO δίνουν στις ίδιες διευθύνσεις μνήμης τα ίδια blocks (τιμές αισθητήρων) οπότε στο scantool δεν χρειάζεται να πείς πιο αμάξι είναι.

Σε περίπτωση βλάβης, το πρόγραμμα δίνει κωδικούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα προβλήματα. Ευτυχώς όσα αμάξια έχω δοκιμάσει δεν έχουν δώσει σφάλμα...

Όσο για τις βλάβες που σβήνονται, αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί, την επόμενη φορά θα ξαναεμφανιστούν. Οι αναφορές αυτές λειτουργούν άλλες φορές ώς προειδοποιησεις(ενημέρωση του μάστορα), αλλά και ως προστασία(πχ αν διαγνώσει σημαντικό σφάλμα ρίχνει το μοτέρ σε safe mode).

Κάτσε, τι εννοείς όταν λες ότι το πρόγραμμα δίνει κωδικούς;
Δηλαδή αν κάποιο αυτοκίνητο κατά την διάγνωση βγάλει πρόβλημα, θα παρουσιαστεί στην οθόνη του laptop ένας κωδικός βλάβης, του οποίου την περιγραφή θα πρέπει να αναζητήσεις εσύ αργότερα; (μέσω του read codes). Γιατί δεν βγάζει απευθείας την περιγραφή;
gavanas - Δευ 13 Σεπ 2004, 16:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ανάλογα το πρόργαμμά μπορεί να βγάζει όχι μόνο τον κωδικό αλλά και το πρόβλημα αναλυτικά. Συνήθως ένα free πρόγραμμα θα δώσει τους κωδικούς ενώ το αγορασμένο μπορεί να είναι πιο αναλυτικό
Ady - Δευ 27 Σεπ 2004, 08:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταφέρω post του HYPER_Piccolo από άλλο topic:

Μέχρι σήμερα , τα διαγνωστικά συστήματα αυτοκινήτων είχαν χαρακτηριστικά του κάθε κατασκευαστή και η σχεδίαση τους ήταν τέτοια ώστε να δύναται να έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον απο το προσωπικό εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Το καθεστός αυτό αλλάζει με την εισαγωγή του τυποποιημένου συστήματος OBD-2 , το οποίο μάλιστα αποτελεί και Ευρωπαϊκό πρότυπο (EOBD) για ολα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων.

Το σύστημα αυτο καλείται στα Ελληνικά "Διάγνωση επί του οχήματος" ή στα Αγγλικά "On Board Diagnosis"

Σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση 89/69EU , με ημερομηνία 13/10/1998 επέβαλε την εγκατάσταση συστημάτων διάγνωσης εντός των οχημάτων απο όλους τους κατασκευαστές. Πάντα σύμφωνα με την οδηγία αυτή , οι κατασκευαστές είναι πλέον για πρώτη φορά υποχρεωμένοι να εξοπλίζουν τα οχήματα με συστήματα διάγνωσης τα οποία θα διαθέτουν τυποποιημένες μονάδες διασύνδεσης και συνδέσμους (φισες) , ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση του οποιοδήποτε κατάλληλου εξοπλισμού διάγνωσης.

Οι κατασκευαστές υποχρεώνονται επίσης να δημοσιεύουν τις λεπτομέρειες απο τα σημαντικά μέρη των διαγνωστικών τους συστημάτων , οι οποίες μέχρι σήμερα αποτελούσαν ιδιοκτησία των εταιρειών. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν για όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με βενζίνη που θα παραχθούν απο το 2000 και μετά , καθώς και για τους κινητήρες πετρελαίου που θα παραχθούν απο το 2003 και μετά. Πολλοί κατασκευαστές ομως είχαν υιοθετήσει το πρότυπο αρκετά πιο πρίν το 2000 , μερικοί και απο το 1996.

Σύμφωνα με τις παραπάνω απαιτήσεις ο σύνδεσμος OBD-2 , ή EOBD (European On Board Diagnosis) επιβάλλεται να βρίσκεται μέσα στον χώρο των επιβατών και κοντά στην θέση του οδηγού. Αυτή η υποχρέωση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενα συστήματα όπου ο αντίστοιχος σύνδεσμος βρισκόταν μέσα στον χώρο του κινητήρα και τώρα πλέον θα βρίσκεται κάπου κάτω απο το ταμπλό των οργάνων, ή στην κεντρική κονσόλα , μερικές φορές πίσω απο το τασάκι.

INTERFACE ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΙΑΚΗ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ META TO 1996 ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ OBD ISO (ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ PALM ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ HOTSYNC SERIAL CABLE!!!!

ΜΕ ΤΟ SOFTWARE ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ Ή ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ (DTC) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ON LINE ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ Π.Χ. ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ , ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ , ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ , ΦΟΡΤΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ , ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ (LAMDA) , ADVANCE , MAF SENSOR , MAP SENSOR ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 3000 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ.

TO INTERFACE ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ , DRIVERS , SOFTWARE ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΤΟ OBD2 CONECTOR ΕΤΟΙΜO ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ!!

Βρηκα αυτο εδω το πραγματακι να πωλειται προς 120ευρο σε ενα site.
ξερει κανεις αν, και τι ενδειξεις μπορει να προσφερει σε ενα peuget 1400cc 90Hp 2004 μοντελο. και πως μπορω να δω περισοτερες πληροφοριες ?

DaSoP - Δευ 27 Σεπ 2004, 08:37:23
Θέμα δημοσίευσης:
site please?
HYPER_Piccolo - Δευ 27 Σεπ 2004, 12:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
χμμμμ δεν πολυκαταλαβα τιποτα... αλλα μαλον μεταφερατε το thread επειδη υπαρχει ηδη αυτη υ στζητηση ? και η μονη απαντηση ειναι του dasop ετσι? site θα σου δοσω το βραδακι γιατι τωρα μπαινω απο αλο pc οκ? απλα εγω ρωτησα για να μου πει καποιος αν ισχυει οτι μεταφερει τα δεδομενα, ποια δεδομετα μεταφερει απο τιν στιγμη που το αμαξι ειναι εργοστασιακο και ο εγκεφαλος του και αν μπορω τι παραπανω στοιχεια μπρω να παρω...
------------------------------------
οσο αναφορα το site. δεν εχει τιποτα παραπανω απο οτι εχω κανει copy paste. μονο δυο πινακακια. αλλα το απογευμα που θα παω σπιτι θα σου το στειλω
gavanas - Δευ 27 Σεπ 2004, 12:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικά μπορείς να δείς τα πάντα. Όλες τις τιμές από όλους τους αισθητήρες .

Πρακτικά δεν βλεπεις σχεδόν τίποτα. Εκτός αν έχεις το επίσημο πρόγραμμα της Peugeot.
HYPER_Piccolo - Δευ 27 Σεπ 2004, 12:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
αυτος λεει οτι δινει και ενα cd μαζι... αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε να το θυμηθω να το κανο ποστ και το ονομα του cd (αν και αν θυμαμαι καλα αντεγραμενο ειναι) εχει και μαι φωτογραφια στο site θα την ανευασω και θα σας την δοσω... σε καμια διο ωριτσες που θα παω σπιτι
HYPER_Piccolo - Δευ 27 Σεπ 2004, 21:18:57
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.xpphotoalbum.com/showphoto.php?photo=388387
αυτη εδω ειναι μια φωτογραφια απο το προιον....
http://homepages.pathfinder.gr/erasor
αυτη ειναι η σελιδα του παιδιου...
τελικα τελειωσε η πωληση δεν το πουλησε...
gavanas - Τρι 28 Σεπ 2004, 00:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
Δημήτρης εμείς έχουμε ISO και ο μετατροπέας μου είναι για ISO.

Δες www.scantool.net και τα links που δίνει

Στην πρώτη σελίδα Wink

Στο forum που έχει, όσοι έχουν δοκιμάσει σε peugeot citroen βλέπουν μονο στροφές. Μαζί τους κι εγώ Crying or Very sad
volvos - Τρι 28 Σεπ 2004, 16:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas οταν ερθεις αθηνα στειλε pm να δοκιμασουμε το δικο μου το software http://www.obd-onboarddiagnostics.com
se xsara 1.4 του 2000 εβλεπε και αλλα περα απο στροφες.... και ελπιζω σε εμας 04 μοντελα να δουλευει καλυτερα...

α επισης ειμαστε 16πινοι ε??? αυτο μιλαει για 9πινο συστημα που λεει ο Picolo
Miltellas - Τετ 16 Νοέ 2005, 11:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει πλέον αντιπρόσωπος Scantool στην Γαλλία. Άρα θα πρέπει να δουλεύει σωστά πλέον καί στα αυτοκίνητά μας.

Αυτό που δεν έχω βρει ακόμη είναι να μπορούμε να αλλάζουμε τα δεδομένα μέσω του OBD-II... (για αλλαγή χαρτογράφησης του εγκεφάλου) Rolling eyes

Άλλη σελίδα κατασκευαστή διαγνωστικών αλλά και επαναπρογραμματισμού εγκεφάλων βρήκα εδώ. Αλλά δεν βρήκα στην λίστα τους τον νεότερο κινητήρα της PSA 1.6 16V.
pugsang - Τετ 16 Νοέ 2005, 13:32:52
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.lioliosracing.gr/main.php?id=154&lang=el

Ξαναλέω οτι αυτά τα πράγματα είναι ακριβά.........
Miltellas - Τετ 16 Νοέ 2005, 14:51:58
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
http://www.lioliosracing.gr/main.php?id=154&lang=el

Ξαναλέω οτι αυτά τα πράγματα είναι ακριβά.........

Ρε Μάκη! Το πουλάει αυτό ο Λιόλιος; Ίσως είναι καλύτερα να του τηλεφωνήσω για να μάθω ολικό κόστος hardware+software+support. Αλλά από ότι ξέρω τον γνωρίζεις προσωπικά οπότε μπορείς να του μιλήσεις από κοντά για να μας εξηγήσει τί, πώς και πόσο! Και αν αξίζει τότε συζητάμε για περαιτέρω. Αν είναι λίγα τα λεφτά τότε μπορεί να προχωρήσω και μόνος, αν είναι πολλά τότε υπάρχει ένα καλό συνεργείο στην Θεσσαλονίκη που ενδιαφέρεται, αλλά χρειάζεται πλήρης ανάλυση από τον πωλητή.

Όπως και να έχει, και τίποτα να μην κάνουμε, από όλη αυτή την ιστορία θα μας λυθούν πολλές απορίες κατανοώντας το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Chip Tuning! Και φυσικά πολλοί εδώ μέσα θα αποφασίσουν ευκολότερα το αν θα προχωρήσουν και πού να απευθυνθούν!

Βέβαια παρότι διάβασα την σελίδα του Λιόλιου δεν κατάλαβα ακόμη πώς λειτουργεί. Αρκεί καλώδιο σύνδεσης με laptop μέσω OBD-II και απευθείας διαχείριση μέσω software (θά'θελα); Πρέπει να ξεκολλήσουμε το chip από τον εγκέφαλο (και να φτιάξουμε βάση για περεταίρω ευκολία), να το βάλουμε στον programmer, να το αντιγράψουμε σε ένα άλλο και να τοποθετήσουμε το καινούριο στον εγκέφαλο; Να αντιγράψουμε μέσω ODB-II τους χάρτες, να τους βάλουμε σε νέο memory chip που θα επαναπρογραμματιστεί και θα το τοποθετήσουμε παράλληλα χωρίς να ανοίξουμε εγκέφαλο;

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
pugsang - Τετ 16 Νοέ 2005, 15:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κατσε να τα γραψω μια και καλη γιατι σε βλεπω συγχισμένο.

Ο Λιολιος μεταξύ άλλων είναι και αντιπροσωπος του συγκεκριμένου συστήματος στην Ελλαδα. Παρομοια συστηματα εχουν και αλλοι οπως εχω ξαναπει-εδωσα το Link μονο και μονο για να διαβασεις. Το πακετο αποτελείται από καλώδιο σύνδεσης laptop με OBDII , το καταλληλο software και εκπαιδευση. Με το εν λογω συστημα συνδέεις το laptop με την θυρα OBDII και αυτοματως μπορεις να διαβασεις και να προγραμματισεις τον εγκεφαλο. Αυτο ακριβως σημαινει σειριακος προγραμματισμος. Αυτο που λες με programmer chipακια κλπ κλπ γινοντουσαν παλια ή σε οποια αυτοκίνητα δεν είναι διαθέσιμος ο σειριακος προγραμαμτισμος.

Το κοστος φευγει λιγο πανω απο τα 4.000 ευρω αν δεν κανω λαθος μπορει και περισσότερα.

Ενα τηλεφωνο θα σε πεισει......

Αυτα.
brz20 - Τετ 16 Νοέ 2005, 15:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ομως δεν ειναι πολυ πιο αργο να προγραματιστει σειριακα?Η OBD ειναι σειριακη θυρα?Εχει δει κανεις το Interfece του προγραμματος που περνεις μαζι με τα αλλα?
Miltellas - Τετ 16 Νοέ 2005, 18:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Κατσε να τα γραψω μια και καλη γιατι σε βλεπω συγχισμένο.

....

Ενα τηλεφωνο θα σε πεισει......

Μάκη, σε ευχαριστώ! Salute
Οπότε όλα καλά. Λεφτά θέλει και όρεξη για δουλειά! Very happy
Τόσα λεφτά δεν έχω αλλά θα επικοινωνήσω με τον Λιόλιο για να δω τί μπορώ να κάνω. Wink
Miltellas - Παρ 18 Νοέ 2005, 13:14:08
Θέμα δημοσίευσης:
Επικοινώνησα με τον Λιόλιο. Μου εξήγησε πολλά πράγματα. Μιλάμε για μεγάλο γνώστη. Μακάρι να τον είχαμε στην Θεσσαλονίκη. Θα προσπαθήσω να βρω τρόπο συνεργασίας μαζί του.

Το όλο εγχείρημα θα μου βγει περί τα 6000Ε (μαζί με αγορά laptop). Πολλά λεφτά... Δεν έχει νόημα να δώσω τόσα λεφτά (που δεν τα έχω εξάλλου) εκτός και αν ανοίξω επιχείρηση... Μπήκα στον φούρνο...

Μάκη του είπα ότι εσύ μου τον πρότεινες! Wink
Miltellas - Παρ 18 Νοέ 2005, 23:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Θεσσαλονίκη ψάχνω για την άκρη με τους Βασίληδες, καθότι μόνος μάλλον δεν έχω ούτε την οικονομική κάλυψη αλλά ούτε και το βάθος των γνώσεων ενός καλού μηχανικού. Ειδικά το 1ο αποτελεί τροχοπέδη.
Αν όλα πάνε καλά με βλέπω να γίνομαι μέχρι και προγραμματιστής ECU μέσω OBD-II και laptop στους Βασίληδες... Δεν με χαλάει καθόλου! Wink

Πάντως, αν είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω ανέξοδα κάποιο καλό πρόγραμμα που να διαβάζει τους χάρτες μας, θα αγόραζα και μόνος μου καλώδιο OBD και laptop, θα δοκίμαζα στην πράξη, θα καταλάβαινα πολλά περισσότερα και θα αποφάσιζα με περισσότερη σιγουριά για την επόμενή μου κίνηση... Στην χειρότερη περίπτωση με το καλώδιο θα μπορώ να κάνω τουλάχιστον αξιόπιστες διαγνώσεις στο αμάξι μου (και σε φίλους) και με το laptop θα μπορώ να κάνω και ένα σωρό άλλα πράγματα.
sps - Σαβ 03 Δεκ 2005, 19:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.tuning.it/index.php?l=e
Miltellas - Κυρ 04 Δεκ 2005, 04:28:23
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.onboarddiagnostics.co.uk/dec/dechardware.html
brz20 - Τετ 11 Οκτ 2006, 00:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα παιδια.Διαβασα ολα τα παραπανω και εχω να ρωτησω καποιες αποριες.Τωρα το αμαξι μου εχει γινει εργοταξιο γιατι βαζω υπολογιστη με οθονη και τα σχετικα.Στο προγραμμα που εχω κατεβασει για να βαλω στο αμαξι εχει μια λειτουργια που λεει για OBD-2.Πατας το εικονιδιο και εχει διαφορα μεσα.Στροφες κινητηρα,Θερμοκρασια εισερχομενου αερα,Ποσο της % ειναι ανοιχτη η πεταλουδα και παρα πολλα αλλα.Μπορω να συνδεσω στο laptop καλωδιο που να μου εμφανιζει τιμες σε αυτο το προγραμμα?
Tomcat - Τετ 11 Οκτ 2006, 11:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα ασχοληθεί με την OBD πριν 1-2 χρόνια .... το πάλεψα αρχικά αρκετα..αλλά μετά ξέμεινα απο χρόνο. Για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω είχα φτιάξει αυτό:

http://briefcase.pathfinder.gr/file/TOMCAT/47025/550099
brz20 - Τετ 11 Οκτ 2006, 12:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ φιλε μου.
brz20 - Δευ 06 Νοέ 2006, 13:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να μου πει καποιος τι πρωτοκολο χρησιμοποιει η OBD II?
Υπαρχουν 3 διαφορετικα και επειδη θελω να παρω μετατροπεα απο OBD->COM θελω να ξερω.Εχω 307 και το εχω παρει το 2004.
drdino - Τρι 02 Ιαν 2007, 14:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως έχω κάνει την δουλειά μου (όσον αφορά την διάγνωση τουλάχιστον και την ανάγνωση δεδομένων) με ppc, ένα καλώδιο-interface και ένα πρόγραμμα. Smile
Steve - Παρ 05 Ιαν 2007, 11:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δείτε λίγο εδώ Cool
Sidobre - Παρ 05 Ιαν 2007, 12:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δείτε λίγο εδώ Cool

Μπράβο ψηλέ,

Ωραίο Link! Μου άρεσε πολύ αυτό:

Παράθεση:
Διαγράφει όλους τους κωδικούς σφαλμάτων DTC (Data Trouble Code) και σβήνει την ενδεικτική λυχνία MIL (Mulfunction Indicator Lump) στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου.

Μάλλον θα το δούμε Wink
Steve - Παρ 05 Ιαν 2007, 12:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα ή με δουλεύεις ή μιλάς σοβαρά...

Τί από τα 2? Confused
Sidobre - Παρ 05 Ιαν 2007, 12:56:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σοβαρά μιλάω...

Αν και πριν από λίγο πήρε το αυτάκι μου για ένα μαραφέτι αντίστοιχο με οθονίτσα πάνω που κάνει την ίδια δουλειά και δεν χρειάζεται καν υπολογιστή.

Αν η τιμή του είναι πάνω κάτω στα ίδια χρήματα τότε θα είναι ιδανικό!
Steve - Παρ 05 Ιαν 2007, 12:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν πόσο "λίγο"?
drdino - Δευ 08 Ιαν 2007, 13:07:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και είναι σε 307 και όχι σε 206, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τι έχω κάνει εγώ...

Καταρχήν, χρειαζόμαστε ένα pocketpc ή ένα laptop.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

Επίσης, απαραίτητο είναι ένα καλώδιο obd, μαζί με το απαραίτητο interface, το οποίο θα καταλήγει σε μια θύρα, ώστε να μπορέσουμε να το συνδέσουμε στο ppc ή στο laptop. Υπάρχουν 2 επιλογές, είτε usb, είτε serial.

Επειδή το δικό μου το ppc δεν έχει υποδοχή για usb, ούτε υποστηρίζει usb hosting, εγώ πήρα ένα καλώδιο obd-->serial, και μπορώ να το συνδέω και στο laptop φυσικά.

Τέτοιο καλώδιο μπορείτε να βρείτε στο ebay σε αρκετά καλές τιμές, αλλά και από άλλα e-shop.

Για την σύνδεση του καλωδίου με το ppc είναι απαραίτητο και ένα ακόμα καλώδιο, το οποίο μετατρέπει το βύσμα του σε serial.

Εγώ το προμηθεύτηκα από εδώ

Έχοντας όλο το απαραίτητο hardware πλέον, μένει το software. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν αρκετά προγράμματα, τόσο freeware όσο και shareware.

Στο ppc εγώ χρησιμοποιώ το obd gauge:

Το οποίο το βρίσκετε εδώ.
Υπάρχει έκδοση για pocket pc, για palm και για pc. ΤΟ ενδιαφέρον είναι ότι με το ppc μπορούμε να κάνουμε καταγραφή διαφόρων αισθητήρων, και στην συνέχεια να δούμε το αρχείο στο κανονικό μας pc σε διαγράμματα.

Στο pc, τελευταία έπεσε στα χέρια μου το PCMSCAN, το οποίο φαίνεται αρκετά καλό, αλλά θέλει να αγοραστεί άδεια λειτουργίας, εκτός αν το βρείτε αλλιώς. Cool Wink

Για ότι άλλο χρειαστείτε, εδώ είμαι!!! Very happy
tsosmoulis - Τρι 09 Ιαν 2007, 10:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Αν και είναι σε 307 και όχι σε 206, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τι έχω κάνει εγώ...

Καταρχήν, χρειαζόμαστε ένα pocketpc ή ένα laptop.

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

Επίσης, απαραίτητο είναι ένα καλώδιο obd, μαζί με το απαραίτητο interface, το οποίο θα καταλήγει σε μια θύρα, ώστε να μπορέσουμε να το συνδέσουμε στο ppc ή στο laptop. Υπάρχουν 2 επιλογές, είτε usb, είτε serial.

Επειδή το δικό μου το ppc δεν έχει υποδοχή για usb, ούτε υποστηρίζει usb hosting, εγώ πήρα ένα καλώδιο obd-->serial, και μπορώ να το συνδέω και στο laptop φυσικά.

Τέτοιο καλώδιο μπορείτε να βρείτε στο ebay σε αρκετά καλές τιμές, αλλά και από άλλα e-shop.

Για την σύνδεση του καλωδίου με το ppc είναι απαραίτητο και ένα ακόμα καλώδιο, το οποίο μετατρέπει το βύσμα του σε serial.

Εγώ το προμηθεύτηκα από εδώ

Έχοντας όλο το απαραίτητο hardware πλέον, μένει το software. Στο ίντερνετ κυκλοφορούν αρκετά προγράμματα, τόσο freeware όσο και shareware.

Στο ppc εγώ χρησιμοποιώ το obd gauge:

Το οποίο το βρίσκετε εδώ.
Υπάρχει έκδοση για pocket pc, για palm και για pc. ΤΟ ενδιαφέρον είναι ότι με το ppc μπορούμε να κάνουμε καταγραφή διαφόρων αισθητήρων, και στην συνέχεια να δούμε το αρχείο στο κανονικό μας pc σε διαγράμματα.

Στο pc, τελευταία έπεσε στα χέρια μου το PCMSCAN, το οποίο φαίνεται αρκετά καλό, αλλά θέλει να αγοραστεί άδεια λειτουργίας, εκτός αν το βρείτε αλλιώς. Cool Wink

Για ότι άλλο χρειαστείτε, εδώ είμαι!!! Very happy

ποιο είναι το απαραίτητο interface?
ευχαριστώ προκαταβολικά Thumb Left

το digimoto σαν πρόγραμμα τί σου λέει?
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 10:55:17
Θέμα δημοσίευσης:
Aν ψωνίσεις από ebay, χτσιμπάς αυτό.

Τo digimoto δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ήρθε η ώρα του σήμερα. Very happy
tsosmoulis - Τρι 09 Ιαν 2007, 11:00:49
Θέμα δημοσίευσης:
έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αν και το PCMSCAN φαίνεται να είναι φονικό σαν πρόγραμμα.
Άντε να κάνω κι εγώ το connection!
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 11:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Mωρέ όλα καλά φαίνονται, αλλά τα περισσότερα θελουν σπάσιμο.

Εγώ γιαυτό έχω το obdgauge, γιατί είναι ανοιχτό...
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:13:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δείτε λίγο εδώ Cool

Ρε συ αυτο κανει για το δικο μου?
Το προγραμμα που εχω στο αμαξι μπορει να διαβαζει την OBD II.
Αλλα δεν ξερω αν με αυτο το εργαλειο θα κανω δουλεια ωστε να βλεπω σε Real Time στοιχεια απο τον κινητηρα.
tsosmoulis - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
τους έστειλα mail με τις απορίες μου και ακόμα περιμένω απάντηση Rolling eyes
Steve - Τετ 10 Ιαν 2007, 09:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Steve έγραψε:
Δείτε λίγο εδώ Cool

Ρε συ αυτο κανει για το δικο μου?
Το προγραμμα που εχω στο αμαξι μπορει να διαβαζει την OBD II.
Αλλα δεν ξερω αν με αυτο το εργαλειο θα κανω δουλεια ωστε να βλεπω σε Real Time στοιχεια απο τον κινητηρα.

Βρες αν είσαι σε κάποιο από αυτά

Peugeot 307 2001 1,4 Sagem 2000P
Peugeot 307 2001 1,1 Motronic MP 7.4.4
Peugeot 307 2001 1,1 Motronic MP 7.4.4
Peugeot 307 2001 2 Magneti Marelli 48P
Peugeot 307 2001 2 Siemens SID 801
Peugeot 307 2001 2 Bosch EDC 15 C2
Peugeot 307 2001 2 Bosch EDC 15 C2

brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 11:21:58
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου φοραει Bosch.Δεν ξερω ποιο ακριβως.
Αλλα λογικα ειμαι μεσα.
bakclima - Σαβ 20 Ιαν 2007, 00:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
μητσακο μαλλον θα το παρω αλλα θελω πρωτα τα φωτα σου Wink
bakclima - Δευ 29 Ιαν 2007, 17:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
μητσακο, ελπιζω να μην με ξεχασες Wink
Steve - Τρι 30 Ιαν 2007, 12:27:48
Θέμα δημοσίευσης:
Παίζει και να σε έχει συνδέσει με Κάιρο Cool
brz20 - Τρι 30 Ιαν 2007, 12:41:36
Θέμα δημοσίευσης:
Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly

Ειχες δεν ειχες την πεταξες παλι.
Steve - Τρι 30 Ιαν 2007, 12:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly Silly

Ειχες δεν ειχες την πεταξες παλι.

Splat
Και σου ήρθε μια χαρά!
tsosmoulis - Τρι 30 Ιαν 2007, 13:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
τόσοι μπούφοι υπάρχουν σε αυτό το forum να κράξεις ρε συ steve και εσύ κολλημένος με εμένα.ρε μπας και με γουστάρεις?τόσες πιστόλες δεν πήρες γραμμή ότι είμαι λογοδοσμένος αλλού? Laughing Laughing
Steve - Τρι 30 Ιαν 2007, 13:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πές μου πως να το εξηγήσω τόσα βράδια μόνος και δεν έρχεσαιιιι.... δεν με σκέφτεσαιιι.... Beer
RASTAVIPER - Τρι 13 Μάρ 2007, 09:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή ενδιαφέρομαι πολύ σοβαρά για απόκτηση τέτοιου μηχανήματος (ειδικά αυτά τα scanner χωρίς φορητό είναι τρέλα), ξέρει κανείς πόσο αξιόπιστο είναι το http://www.obd2.gr?
Έχει ψωνίσει κανείς απο εκεί και πώς θα γίνει να κάνουμε κάποια δοκιμή πρώτα, γιατί είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να μη δουλεύει.
plaketokofths - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:07:39
Θέμα δημοσίευσης:
Όποιος έχει όρεξη μπορεί να κοιτάξει εδώ
Arrow http://www.scangauge.gr/
οι δυνατότητες απο αυτό το "μηχανάκι" είναι πολλές διαβάστε και θα δείτε.
Η τιμή για να το αποκτήσεις είναι επίσης ενδιαφέρουσα.
Θα το δοκιμάσω λογικά στο τελός της εβδομάδας στο 206.
brz20 - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:13:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι αυτα τα μηχανηματακια θα μπορουν να διαβαζουν πληροφοριες?
Καποιος μηχανικος μου ειπε οτι δεν προκειτε να δουλεψει.
plaketokofths - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Το θεμα ειναι αυτα τα μηχανηματακια θα μπορουν να διαβαζουν πληροφοριες?
Καποιος μηχανικος μου ειπε οτι δεν προκειτε να δουλεψει.

για το δικό μου θα ξέρω σε λίγες μέρες να σας πω
RASTAVIPER - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:28:46
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Τι λες βρε φίλε!!!! Shocked Shocked
Κάνει τα πάντα και συμφέρει και μάλιστα με 200 ευρώ!!!
Αλλά πείτε μου κάτι..Πώς δουλεύουν όλοι αυτοί οι μετρητές?
Πώς συνδέεται?
Πώς ξέρει για το καύσιμο που καίει το αμάξι?
Πώς βρίσκει τα χλμ του αυτοκινήτου?
plaketokofths - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Τι λες βρε φίλε!!!! Shocked Shocked
Κάνει τα πάντα και συμφέρει και μάλιστα με 200 ευρώ!!!
Αλλά πείτε μου κάτι..Πώς δουλεύουν όλοι αυτοί οι μετρητές?
Πώς συνδέεται?
Πώς ξέρει για το καύσιμο που καίει το αμάξι?
Πώς βρίσκει τα χλμ του αυτοκινήτου?

Δεν το έχω ψάξει αλλά φαντάζομαι πως κάποια πράγματα είναι συνάρτηση κάποιων τιμών απο τους πολλούς αισθητήρες που διαθέτει ενα αυτοκίνητο.

Για την κατανάλωση και την ταχύτητα που αναφέρεις είναι εύκολο για κάποιο αυτοκίνητο που έχει ψηφιακό ταχύμετρο και trip computer. Σε σένα που δεν έχει απο το εργοστάσιο trip computer δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργούσε αυτή η ένδειξη. Πολύ καλή ερώτηση πάντως.
drdino - Τρι 13 Μάρ 2007, 14:55:50
Θέμα δημοσίευσης:
Για την κατανάλωση, δεν διαβάσει τα στοιχεία του trip computer, αλλά τους αισθητήρες που διαβάζει αυτό. Δλδ παλμούς μπεκ, ταχύτητα/απόσταση κτλ.
nik_marin - Τρι 13 Μάρ 2007, 15:05:05
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Καλό μου φαίνεται αλλά δεν είδα να δείχνει την αναλογία καύσιμου / αέρα
brz20 - Τρι 13 Μάρ 2007, 15:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο ας πουμε κανει δουλεια?
Ειναι USB και εχει και τα συμβατα μοντελα.
Το δικο μου δεν ξερω με σιγουρια τι εγκεφαλο φοραει.Νομιζω οτι ειναι Bosch.
plaketokofths - Τρι 13 Μάρ 2007, 15:18:32
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Για την κατανάλωση, δεν διαβάσει τα στοιχεία του trip computer, αλλά τους αισθητήρες που διαβάζει αυτό. Δλδ παλμούς μπεκ, ταχύτητα/απόσταση κτλ.

Άρα ενδεχομένως και στου RASTAVIPER θα λειτουργούσε για την κατανάλωση λες?

Εγώ απλά λέω πως σε κάποιο που ήδη έχει trip computer είναι περισσότερες οι πιθανότητες να δουλεψει.
drdino - Τρι 13 Μάρ 2007, 16:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εξαρτάται. Αν το αμάξι του είναι OBDΙΙ, ναι θα δουλέψει και ας μην έχει trip computer. Μετά το 2000 όλα είναι OBDII, πριν από αυτήν την χρονολογία παίζει... Confused
plaketokofths - Τρι 13 Μάρ 2007, 16:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εξαρτάται. Αν το αμάξι του είναι OBDΙΙ, ναι θα δουλέψει και ας μην έχει trip computer. Μετά το 2000 όλα είναι OBDII, πριν από αυτήν την χρονολογία παίζει... Confused

Μάλιστα, πολύ χρήσιμη πληροφορία για όποιον ενδιαφερεται...
RASTAVIPER - Τρι 13 Μάρ 2007, 17:00:31
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν κατέβασα το manual στα ελληνικά και μου λύθηκαν όλες οι απορίες.Βέβαια από τη θεωρία στην πράξη έχουμε συνήθως διαφορά, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε.
Λοιπόν καταρχήν επειδή έχω μοτέρ μετά το 2000, υποστηρίζω τα σχετικά προτόκολλα, άλλα η συσκευή δουλεύει.
Ενδεικτικά αναγνωρίζει:

Το σύστημα με το ρεζερβουάρ που υπολογίζει κατανάλωση γίνεται με σετάρισμα κατά το 1ο γέμισμα και μόλις η βενζίνη φτάσει στο 1/4 του ντεπόζιτου.

Τα χλμ κλπ τα υπολογίζει μέσα από αισθητήρες.

Πραγματικά έχω περιέργεια πόσα από αυτά τα συστήματα μπορούν να δουλεύουν στο αμάξι μας.Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο τέτοιο για δοκιμή σε διάφορα αμάξια (106,206,307) για να δούμε αν αξίζει να το αγοράσουμε.
drdino - Τρι 13 Μάρ 2007, 18:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
χμμμ... δύσκολο να πετύχεις πάντως ακριβώς το 1/4 του ρεζερβουάρ. Και τι, του δηλώνεις την συνολική χωρητικότητα;
salex - Τρι 13 Μάρ 2007, 19:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
Λόγω καθημερινής ενασχόλησης με τα καλώδια που έχετε παραθέσει, έχω να προειδοποιήσω τα εξής:
1)Το πρωτόκολλο OBD2 υποστηρίζει τη διάγνωση σφαλμάτων κινητήρα μόνο. Οχι αερόσακους, όχι ABS, όχι τίποτε άλλο.
2)Τα αυτοκινητάκια μας έχουν European OBD (EOBD) και πέραν κάποιων βασικών μεγεθών που παραθέτουν προς παρακολούθηση, δεν δίνουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που έχει διαθέσιμα ο εγκέφαλος. Το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας βλέπει πάντοτε περισσότερα.
3)Ο υπολογιστής ταξιδίου είναι άχρηστος σε αυτοκίνητα που ο εγκέφαλός τους δεν υποστηρίζει παρακολούθηση της κατανάλωσης.
Για παράδειγμα, σε Bosch M7.4.4 (106 1.1lt ή Saxo 1.1lt) δεν υποστηρίζεται.
Σε Bosch ΜΕ7.4.4, που φοράνε τα 206 1.6, η λειτουργία υποστηρίζεται. Αλλά αυτά έχουν και το δικό τους trip computer, οπότε τα υπόλοιπα τζάρτζαλα είναι περιττά.

Αυτά προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων. Από εκεί και πέρα, ειδικά σε όσους σκαλίζουν τα αυτοκίνητά τους είναι απολύτως απαραίτητα!
Άσε που κάνεις και μετρήσεις/δυναμομετρήσεις στο δρόμο, όπως αρχικά θέλησε ο volvos.
RASTAVIPER - Τρι 13 Μάρ 2007, 20:10:38
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Λόγω καθημερινής ενασχόλησης με τα καλώδια που έχετε παραθέσει, έχω να προειδοποιήσω τα εξής:
1)Το πρωτόκολλο OBD2 υποστηρίζει τη διάγνωση σφαλμάτων κινητήρα μόνο. Οχι αερόσακους, όχι ABS, όχι τίποτε άλλο.
2)Τα αυτοκινητάκια μας έχουν European OBD (EOBD) και πέραν κάποιων βασικών μεγεθών που παραθέτουν προς παρακολούθηση, δεν δίνουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που έχει διαθέσιμα ο εγκέφαλος. Το διαγνωστικό της αντιπροσωπείας βλέπει πάντοτε περισσότερα.
3)Ο υπολογιστής ταξιδίου είναι άχρηστος σε αυτοκίνητα που ο εγκέφαλός τους δεν υποστηρίζει παρακολούθηση της κατανάλωσης.
Για παράδειγμα, σε Bosch M7.4.4 (106 1.1lt ή Saxo 1.1lt) δεν υποστηρίζεται.
Σε Bosch ΜΕ7.4.4, που φοράνε τα 206 1.6, η λειτουργία υποστηρίζεται. Αλλά αυτά έχουν και το δικό τους trip computer, οπότε τα υπόλοιπα τζάρτζαλα είναι περιττά.

Αυτά προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων. Από εκεί και πέρα, ειδικά σε όσους σκαλίζουν τα αυτοκίνητά τους είναι απολύτως απαραίτητα!
Άσε που κάνεις και μετρήσεις/δυναμομετρήσεις στο δρόμο, όπως αρχικά θέλησε ο volvos.

Καταρχήν αυτό το gadget (scangauge) δεν είναι για δυναμομετρήσεις.Τώρα όσο αφορά τη βενζίνη, αν του πεις ότι το ντεπόζιτο είναι 45 λίτρων, στο γέμισμα είμαι εδώ και στο 1/4 βρίσκομαι εκεί, ε μετά στο περίπου μπορεί να υπολογίσει κατανάλωση ιδιαίτερα αν βλέπει και πόσο πατάς το γκάζι, κάτι που είναι μέσα στις λειτουργίες του.Πάντως ότι δε θα σου βλεπει και τα πάντα είναι στάνταρ.
Sidobre - Τετ 14 Μάρ 2007, 10:30:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία τα λέτε!!!

Η φύσα όμωςβγια την OBD είναι κάτω από το τιμόνι. Πως ρε καραβάγγο θα έχεις μόνιμα το καλώδιο εκεί και θα φαίνονται και όλες οι ασφάλειες χύμα? ε? Η φύσα της ΟBD δεν είναι και κανένα minijack. Είναι φύσα με τα όλα της! Το μήκος της, το πλάτος της.... Ε εξέχει καμια 10αριά πόντους....

Για ένα - δύο δοκιμαστικά μπορείς να το κάνεις, αλλά για κάθε μέρα τρεχαγυρευόπουλος
volvos - Τετ 14 Μάρ 2007, 11:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
einai απλο...εχεις μονιμα ξηλωμενο το καπακι οπως ειμαι εγω κανα διμηνο τωρα Laughing

ή κανεις τρυπα στο πλαστικο.

το καλυτερο ειναι να βρεις ενα καλο παιδι ηλεκτρολογο Laughing να περασει το καλωδιο ΠΙΣΩ απο ταμπλο και να το βγαλει μεσα στο ντουλαπακι...
(απο τη μερια την αλλη που ειναι usb περνα ευκολα απο παντου)
οποτε μετα ειναι οκ...

παντως το πλεον απαραιτητο οργανο σε μενα ειναι πλεον ενα πολυμπριζο.
μια φυσα για το gtech
μια για τον αναλυτη καυσαεριων
μια για το winols...
RASTAVIPER - Τετ 14 Μάρ 2007, 14:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ωραία τα λέτε!!!

Η φύσα όμωςβγια την OBD είναι κάτω από το τιμόνι. Πως ρε καραβάγγο θα έχεις μόνιμα το καλώδιο εκεί και θα φαίνονται και όλες οι ασφάλειες χύμα? ε? Η φύσα της ΟBD δεν είναι και κανένα minijack. Είναι φύσα με τα όλα της! Το μήκος της, το πλάτος της.... Ε εξέχει καμια 10αριά πόντους....

Για ένα - δύο δοκιμαστικά μπορείς να το κάνεις, αλλά για κάθε μέρα τρεχαγυρευόπουλος

Δεν ξέρω τι μου λες, αλλά σε μένα η φύσα είναι εύκολα προσβάσιμη κάτω από το ταμπλώ, χωριστά από τις ασφάλειες και εφόσον το καλώδιο είναι αποσπώμενο από τη συσκευή, μπορείς να έχεις το καλώδιο μόνιμα αφημένο στη φύσα και απλά να πηγαινοφέρνεις τη συσκευή.
salex - Τετ 14 Μάρ 2007, 21:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

παντως το πλεον απαραιτητο οργανο σε μενα ειναι πλεον ενα πολυμπριζο.
μια φυσα για το gtech
μια για τον αναλυτη καυσαεριων
μια για το winols...

Και άλλη μια μπρίζα για τον φορτιστή του κινητού μου, καθότι οποιαδήποτε συσκευή με μπαταρίες βρίσκεται γύρω μου, εκφορτίζεται τάχιστα!!!
Μακάρι να βρίσκαμε κι ένα πολύμπριζο OBD-2 για να έχουμε και το διαγνωστικό κουμπωμένο ταυτόχρονα Razz
RASTAVIPER - Πεμ 15 Μάρ 2007, 16:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Φίλε δεν ξέρω αν είσαι από Αθήνα, αλλά αν μπορείς φέρτο από τη λέσχη σήμερα να το δούμε τι λέει.
Πάντως περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, γιατί ψήνομαι και εγώ πολύ.Μακάρι να μαζευόμασταν μερικά παιδιά να πάμε να το πάρουμε αν κάνει δουλειά.Στάνταρ θα κόβανε κανένα 15άρι ευρώ.
plaketokofths - Σαβ 17 Μάρ 2007, 17:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Φίλε δεν ξέρω αν είσαι από Αθήνα, αλλά αν μπορείς φέρτο από τη λέσχη σήμερα να το δούμε τι λέει.
Πάντως περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, γιατί ψήνομαι και εγώ πολύ.Μακάρι να μαζευόμασταν μερικά παιδιά να πάμε να το πάρουμε αν κάνει δουλειά.Στάνταρ θα κόβανε κανένα 15άρι ευρώ.

Επειδή έλειπα διακοπές στο Πήλιο δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, απο Δευτέρα λογικά θα το δοκιμάσω στο 206, πάντως σε toyota land cruiser δουλεύουν όσες λειτουργίες δοκιμάστηκαν. Από Αθήνα είμαι αλλά δεν κατεβαίνω στην λέσχη, ωστόσο μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω εδώ.
RASTAVIPER - Δευ 19 Μάρ 2007, 12:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Επειδή έλειπα διακοπές στο Πήλιο δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, απο Δευτέρα λογικά θα το δοκιμάσω στο 206, πάντως σε toyota land cruiser δουλεύουν όσες λειτουργίες δοκιμάστηκαν. Από Αθήνα είμαι αλλά δεν κατεβαίνω στην λέσχη, ωστόσο μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω εδώ.

Λύσε μου 1πορία φίλε μου.
Το Land cruiser και το 206 έχουν την ίδια φύσα (τετράγωνη με pins πάνω κάτω και πλακέτα στη μέση)??Πώς είναι δυνατόν αυτοκίνητα από διαφορετικές εταιρείες να έχουν την ίδια φύσα?Δεν έπρεπε να παίζει και κανένας αντάπτορας?Σε μένα πχ δεν κάνει, που έχω παλιότερη φύσα και ψάχνω να δω τι θα κάνω για να μπορώ να το συνδέσω.
Άντε περιμένω νέα σου.
STELIOS - Δευ 19 Μάρ 2007, 12:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Το Land cruiser και το 206 έχουν την ίδια φύσα (τετράγωνη με pins πάνω κάτω και πλακέτα στη μέση)??Πώς είναι δυνατόν αυτοκίνητα από διαφορετικές εταιρείες να έχουν την ίδια φύσα?Δεν έπρεπε να παίζει και κανένας αντάπτορας?Σε μένα πχ δεν κάνει, που έχω παλιότερη φύσα και ψάχνω να δω τι θα κάνω για να μπορώ να το συνδέσω.
Άντε περιμένω νέα σου.

Εχει καθιερωθει απο διεθνη στανταρ το ειδος της φισας καθος και το προτοκολο με το οποιο λειτουργει το OBD II (για το προγενεστερο δεν ειμαι σιγουρος τι ισχυει). Για φαντασου καθε εταιρια να ειχε τη δικια της φισα. Τα ανεξαρτητα συνεγερια θα επρεπε να εχουν 200 διαφορεικα φις για να σου κανουν μια διαγνωση. Ειναι δυνατον ρε Θωμα ?
plaketokofths - Δευ 19 Μάρ 2007, 13:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Άντε περιμένω νέα σου.

Οτι σου είπε ο Στέλιος έχεις obd τώρα αν ειναι obd1 or obd2 δεν ξέρω. Αν έχεις obd1 χάνεις κάποιες ενδειξης αλλα λειτουργεί. Κάποια αυτοκινητα έχουν και usb!
RASTAVIPER - Δευ 19 Μάρ 2007, 14:27:43
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
Άντε περιμένω νέα σου.

Εχει καθιερωθει απο διεθνη στανταρ το ειδος της φισας καθος και το προτοκολο με το οποιο λειτουργει το OBD II (για το προγενεστερο δεν ειμαι σιγουρος τι ισχυει). Για φαντασου καθε εταιρια να ειχε τη δικια της φισα. Τα ανεξαρτητα συνεγερια θα επρεπε να εχουν 200 διαφορεικα φις για να σου κανουν μια διαγνωση. Ειναι δυνατον ρε Θωμα ?

Δε γνωρίζω ρε Στέλιο τι ακριβώς ισχύει και για αυτό ρωτάω.
Για να δούμε όμως τι μπορεί να γίνει με τη δικιά μου φύσα.Είναι κρίμα να μη μπορώ να δω όσες ενδείξεις προσφέρει ο εγκέφαλος.
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 02:52:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπίζω να βοηθήσω...

Το δοκιμάσα στο δικό μου (206) και όλα καλά.
Όλες οι ενδείξεις λειτούργησαν κανονικά. Η σύνδεση είναι απλή.
Σε γενικές γραμμές σύγκρινα το trip computer μου με το scangauge για να δω αποκλίσεις, έτσι το scangauge είναι πιο γρήγορο στις μετρήσεις, η μέση κατανάλωση μου βγήκε ίδια σχέδον ενώ η στιγμιαία βγήκε καρμπόν. Στροφόμετρο,χλμ/ω,βολτς,map, όλα οκ.
(στο ταχύμετρο έχω μικρή απόκλιση, στα 180 έδειξε το scangauge 177 και στα 100 έδειξε το scangauge 98)
Υπάρχουν αρκετές μετρησεις πιστεύω χρήσιμες για στα χερια κάποιου που ξέρει να τις ερμηνεύσει βοηθάνε. Είναι λίγο αργά και δεν την παλεύω να γράψω περισσότερα, αν θελετε κάτι συγκεκριμένο ρωτήστε, ευχαρίστως να βοηθήσω. Να κάποιες φωτο.

http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06682.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06681.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06680.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06679.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06677.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06676.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06674.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06673.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06672.jpg

ΥΓ. Έχει δοκιμαστεί σε 206,suzuki ignis sport, toyota land cruiser και nissan micra. Λειτουργεί κανονικά εκτος απο το μικρα που δεν δείχνει τιμές του map γιατι δεν έχει, εχει maf.

Προς rastaviper: στην Πάτρα έχει 30ε λιγοτερο απ'οτι εδώ. Οι τύποι ξηγιούνται μια χαρά και είναι συνεπείς. Το αμάξι σου έχει κι εσένα την κλασική 16pin obd θύρα άρα κάνει. κόιτα στο δικό μου και σύγκρινε
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06688.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06683.jpg
salex - Τρι 20 Μάρ 2007, 09:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μα προφανώς θα είναι ακριβές στις μετρήσεις του, αφού ο εγκέφαλος υποστηρίζει την παροχή πληροφοριών κατανάλωσης μέσω της OBD.
Αν δείτε ένα από τα σοβαρά προγράμματα διάγνωσης, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο 206.

Για δοκίμασέ το σε αυτοκίνητο χωρίς trip computer, εκεί αξίζει τον κόπο να δεις αν είναι ακριβές. Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να πάρω ένα και για το δικό μου, όμως αμφιβάλλω αν ποτέ μπορεί να λειτουργήσει σωστά, καθώς ο σκέτος Μ7.4.4 δεν παρέχει πληροφορίες για παροχή καυσίμου.
RASTAVIPER - Τρι 20 Μάρ 2007, 10:41:11
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Μα προφανώς θα είναι ακριβές στις μετρήσεις του, αφού ο εγκέφαλος υποστηρίζει την παροχή πληροφοριών κατανάλωσης μέσω της OBD.
Αν δείτε ένα από τα σοβαρά προγράμματα διάγνωσης, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο 206.

Για δοκίμασέ το σε αυτοκίνητο χωρίς trip computer, εκεί αξίζει τον κόπο να δεις αν είναι ακριβές. Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να πάρω ένα και για το δικό μου, όμως αμφιβάλλω αν ποτέ μπορεί να λειτουργήσει σωστά, καθώς ο σκέτος Μ7.4.4 δεν παρέχει πληροφορίες για παροχή καυσίμου.

Ο δικός μου (3φυσος) παρέχει έτσι?
Μπράβο plaketokofths πολύ καλή δουλειά με τις μετρήσεις και ευχαριστούμε που τις ανέβασες κιόλας.Μόνο που κάποιες φωτό είναι λίγο κουνημένες.
Θέλω να σε ρωτήσω πιο συκεκριμένα.Οι τιμές του χρονισμού της κάυσης, του κλειστου/ανοιχτού βρόχγου,το φορτίο μηχανής και η θέση πεντάλ γκαζιού βγαίνανε σωστές??
Μένει να δω τι θα κάνω με τη φύσα τώρα..
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 11:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Δοκιμάστηκε και σε αυτοκίνητα που δεν έχουν τριπ κομπούτερ, πως όμως ξέρεις σε αυτά αν είναι ακριβής οι μετρήσεις? Όσα έχουν obd2 παρέχονται οι ενδείξεις για κατανάλωση κτλ.

RASTAVIPER έγραψε:

Γιατί δεν κοιτάς πρώτα να δεις αν έχουμε ίδια φύσα, κοίτα λίγο να δεις πως είναι η δικιά σου και αν μοιάζει με τις φωτογραφίας.

RASTAVIPER έγραψε:
Μπράβο plaketokofths πολύ καλή δουλειά με τις μετρήσεις και ευχαριστούμε που τις ανέβασες κιόλας.Μόνο που κάποιες φωτό είναι λίγο κουνημένες.

Αυτή είναι κουνημένη http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06673.jpg
μην φανταστείς απο κινητό είναι δεν γινόταν κάτι καλύτερο, οι άλλες νομίζω φαίνονται. Αυτή που πράγματι δεν φαίνεται θα σου πω τι δείχνει.
Κόιτα το trip computer του 206 δείχνει στιγμιαία κατανάλωση 7,0 και το scangauge δείχνει 7,1(πάνω δεξία της οθόνης).

RASTAVIPER έγραψε:

Θέλω να σε ρωτήσω πιο συκεκριμένα.Οι τιμές του χρονισμού της κάυσης, του κλειστου/ανοιχτού βρόχγου,το φορτίο μηχανής και η θέση πεντάλ γκαζιού βγαίνανε σωστές??

Την θέση του πεντάλ, του χρονισμού κάυσης το φορτίο μηχανής ρωτάς αν βγαίνανε σωστά... δεν είχα κάποιο μέτρο σύγκρισης γι αυτά. Το σύστημα κλειστού βρόγχου δεν τίθεται σωστό ή λάθος, ή είναι σύστημα με ανάδραση-κλειστό ή όχι.
MEMsound - Τρι 20 Μάρ 2007, 11:47:40
Θέμα δημοσίευσης:
ωραίος ο plaketokofths (γράψε ρε και το μικρό σου στο προφίλ) Wink Cool
Πόσο είπαμε ότι κάνει αυτό το πραγματάκι?
και από που το αγοράζουμε? Question
plaketokofths - Τρι 20 Μάρ 2007, 11:57:01
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ωραίος ο plaketokofths (γράψε ρε και το μικρό σου στο προφίλ) Wink Cool

αμα θέλετε τπτ άλλο πείτε, αν και αν κάποιος διαβάσει στο site τι ακριβως κάνει αυτο το μηχανηματάκι νομίζω θα καταλάβει. (το όνομα οκ)

MEMsound έγραψε:
Πόσο είπαμε ότι κάνει αυτό το πραγματάκι?
και από που το αγοράζουμε? Question

200e απο Πάτρα, αν δεις το παραπάνω site

Πωλείται και στην Αθήνα, νομίζω 30ε παραπάνω. Οι τύποι απο Πάτρα είναι οκ, έρχεται με αντικαταβολή χωρίς καμμία καθυστέρηση
RASTAVIPER - Τρι 20 Μάρ 2007, 12:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Πωλείται και στην Αθήνα, νομίζω 30ε παραπάνω. Οι τύποι απο Πάτρα είναι οκ, έρχεται με αντικαταβολή χωρίς καμμία καθυστέρηση

Είπαμε υπάρχει συνεργάτης στον Άλιμο.Τον ήδη επισκεφτεί και είναι πολύ ξηγημένο παληκάρι.Η τιμή είναι ίδια και άμα παίξει και καμιά ομαδική θα πέσει στάνταρ και άλλο.
RASTAVIPER - Κυρ 25 Μάρ 2007, 10:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
salex έγραψε:

Δοκιμάστηκε και σε αυτοκίνητα που δεν έχουν τριπ κομπούτερ, πως όμως ξέρεις σε αυτά αν είναι ακριβής οι μετρήσεις? Όσα έχουν obd2 παρέχονται οι ενδείξεις για κατανάλωση κτλ.

RASTAVIPER έγραψε:

Γιατί δεν κοιτάς πρώτα να δεις αν έχουμε ίδια φύσα, κοίτα λίγο να δεις πως είναι η δικιά σου και αν μοιάζει με τις φωτογραφίας.

RASTAVIPER έγραψε:

Αυτή είναι κουνημένη http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/dsc06673.jpg
μην φανταστείς απο κινητό είναι δεν γινόταν κάτι καλύτερο, οι άλλες νομίζω φαίνονται. Αυτή που πράγματι δεν φαίνεται θα σου πω τι δείχνει.
Κόιτα το trip computer του 206 δείχνει στιγμιαία κατανάλωση 7,0 και το scangauge δείχνει 7,1(πάνω δεξία της οθόνης).

RASTAVIPER έγραψε:

Την θέση του πεντάλ, του χρονισμού κάυσης το φορτίο μηχανής ρωτάς αν βγαίνανε σωστά... δεν είχα κάποιο μέτρο σύγκρισης γι αυτά. Το σύστημα κλειστού βρόγχου δεν τίθεται σωστό ή λάθος, ή είναι σύστημα με ανάδραση-κλειστό ή όχι.

Πήγα και έβαλα φύσα OBD επιτέλους!!!
Πήγα χτες στον αντιπρόσωπο στον Άλιμο http://www.carcrazy.gr- +30 210 9941460) και το βάλαμε πάνω για δοκιμή.
Συνδέθηκε και τα έδειξε όλα μια χαρά, εκτός από την πίεση καυσίμου.Αυτό δυστυχώς είναι πολύ βασικό και κρίμα που δε το δείχνει.Εσένα την έδειχνε?
Επίσης να ρωτήσω κάτι για τον χρονισμό καύσης.Ξέρουμε πώς καταλαβαίνεις αν είναι πλούσιο ή όχι το καύσιμο?
Επίσης βρέθηκαν 3 κωδικοί προβλημάτων.
Από τη σελίδα:http://www.scangauge.gr/DTC/Powertrain.html βρήκα τα παρακάτω:

Ξέρει κανεις τι μπορεί να σημαίνουν??
Πάντως μέσα στη βδομάδα πάω να το πάρω.200 € το δίνει κανονικά.
kanelj - Σαβ 14 Απρ 2007, 12:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Οτι σου είπε ο Στέλιος έχεις obd τώρα αν ειναι obd1 or obd2 δεν ξέρω. Αν έχεις obd1 χάνεις κάποιες ενδειξης αλλα λειτουργεί. Κάποια αυτοκινητα έχουν και usb!

Mερικα εχουν συνδεση και με Bluetooth τωρα πια! Cool
δεν κανω πλακα.....!
brz20 - Τετ 05 Σεπ 2007, 17:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
Plaketokofti για πες καμια λεπτομερια για το μηχανημα.
Πρωτον περνεις το καλωδιο απο ODB2 σε RJ45?
Αυτο κανει την δουλεια?
Συνδεετε στην ethernet του PC?
Εχω βρει καποιο που εχει συνδεση bluetooth.
Το ζητημα ειναι το πρωτοκολλο.
Υποστηριζει τα ISO 9141-2/14230-4 KWP2000.
Εγω με το 307 1.6 16V με εγκεφαλο Bosch υποθετω ειμαι σε ενα απο τα παραπανω πρωτοκολλα?
Το πηρα το 2004 και ειναι προ facelift.
Τα ειπα ολα για να μην εχουμε παρεξηγησεις.
Εχω προγραμμα στο PC που διαβαζει δεδομενα απο OBD2.
Αλλα πρεπει να παρω μηχανημα και δεν ξερω πιο απο ολα.
drdino - Παρ 11 Απρ 2008, 01:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
406 του 98 με XU5 υποστηρίζει OBD άραγε; Rolling eyes Θα έπαιρνα όρκο ότι στο συνεργείο το διαβάζουν κανονικά (όχι με PPS), αλλά για κάποιον λόγο εγώ δν μπορώ να συνδεθώ.
manaros - Δευ 14 Απρ 2008, 19:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
παντως σημερα που πηγα εγω στην ελευσινα για να το αγορασω,δεν καταφεραμε να το κανουμε να δει απο τον εγκεφαλο τιποτα....το αμαξι μου ειναι 206 1.1 μοντελο 2000 με εγκεφαλο magneti marelli εκδοση ΧΤ με την κεντρικη κονσολα να εχει μονο το ρολοι σαν οθονη...
RoadRunner122 - Κυρ 09 Ιαν 2011, 15:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και προχθές ήταν η γιορτή μου, μου αγόρασα για δωράκι το ScanGaugeII.

Το αυτοκίνητό μου (106 16V τρίφυσο) διαθέτει θύρα OBDII οπότε θεώρησα ότι θα λειτουργούσε.

Κατα τη σύνδεση λοιπόν, ενώ αρχικά βγάζει την ένδειξη "connecting...", στη συνέχεια δείχνει να συνδέεται.

Αλλά στο menu "Gauges" οι μόνες τιμές που εμφανίζει είναι oι RPM και VLT (volt). Όλες οι υπόλοιπες μένουν κενές (δε βγάζει νούμερα).

Ας με ενημερώσει όποιος έχει ψαχτεί με το αντικείμενο παρακαλώ Confused
blackpug106 - Πεμ 13 Ιαν 2011, 11:33:31
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Μιας και προχθές ήταν η γιορτή μου, μου αγόρασα για δωράκι το ScanGaugeII.

Το αυτοκίνητό μου (106 16V τρίφυσο) διαθέτει θύρα OBDII οπότε θεώρησα ότι θα λειτουργούσε.

Κατα τη σύνδεση λοιπόν, ενώ αρχικά βγάζει την ένδειξη "connecting...", στη συνέχεια δείχνει να συνδέεται.

Αλλά στο menu "Gauges" οι μόνες τιμές που εμφανίζει είναι oι RPM και VLT (volt). Όλες οι υπόλοιπες μένουν κενές (δε βγάζει νούμερα).

Ας με ενημερώσει όποιος έχει ψαχτεί με το αντικείμενο παρακαλώ Confused

καλωδιο για OBDII με USB ειχα δοκιμασει και στο δικο μου, τριφυσσο του 2001 (Ιουνιο), αλλα δεν καταφερα να δω τιποτα, ειχα μπλεξει και με τα vista που γ@μιοτ@ν ο Διας με τα port,

δοκιμασαμε καποια στιγμη ενα καλωδιο OBDII με bluetooth του drdino και εδιξε μονο στροφομετρο και πως δεν ειχε κανενα κωδικο σφαλματος

μαλλον τα υπολοιπα δεν μπορουμε να τα δουμε
plaketokofths - Πεμ 13 Ιαν 2011, 11:52:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και σε μένα σε saxo 2001 το scangauge δεν εχει δουλέψει. Ξέρει κάποιος κάποιο που να δουλεύει σίγουρα σε psa εκτός lexia?
Randy - Κυρ 25 Σεπ 2011, 19:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εμαθα οτι η Peugeot χρησιμοποιει αυτο το προγραμμα με κοινο λαπτοπ

http://softarchive.net/blogs/hat/peugeot_planet_v.216148.html

Αν καποιος θελει να το αγορασει, τις φυσες συνδεσης που θα τις βρει?

Ειναι καλο, για update στον εγκεφαλο και παρακολουθηση.
Steve - Δευ 26 Σεπ 2011, 22:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
Τί βρήκε ρε το άτομο Shocked Shocked Shocked
drdino - Δευ 26 Σεπ 2011, 22:36:21
Θέμα δημοσίευσης:
To έχω εδώ και χρόνια, το θέμα είναι ότι θέλει και το κατάλληλο interface για να συνδεθεί.
Randy - Τρι 27 Σεπ 2011, 12:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι ακριβο? Που το αγοραζουμε?
drdino - Τρι 27 Σεπ 2011, 12:50:02
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.ebay.co.uk/itm/Lexia-3-Peugeot-Citroen-Diagnostic-Interface-5-cable-version-UK-STOCK-/110747854047?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item19c91624df

xmmm, το θυμόμουν πιο ακριβό. Ίσως τσιμπήσω ένα να παίξω, αν και δεν έχω το κάρο εδώ προς το παρόν.
Randy - Τρι 27 Σεπ 2011, 13:04:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ καλωδιο ρε.. Δινει και το προγραμμα μαζι?

Στην OBD κατω απο το τιμονι συνδεεται, σωστα?

Κατι απο Ελλαδα εχουμε?
drdino - Τρι 27 Σεπ 2011, 13:17:08
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι (έτσι λέει), ναι, όχι κάτι που να ξέρω.
Randy - Τρι 27 Σεπ 2011, 13:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και με αυτο το προγραμμα μπορουμε αν περναμε αναβαθμισεις ετσι απλα?

Αξιζει οντως τα λεφτα του το ολο θεμα(δηλαδη σπασμενο προγραμμα και το Kit καλωδιων)? Τι κερδιζουμε?

http://www.door2doorshop.com/wholesale/Lexia-3-Diagnostic-Scanner-Tool-For-Citroen-and-Peugeot-1022.html

Βρηκα κι αυτο.. Καλυτερη τιμη.
drdino - Τρι 27 Σεπ 2011, 13:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αναβαθμίσεις χλωμό έως άσπρο σε κόβω, για αυτό θέλεις σύνδεση με διακομιστές Γαλλίας μάλλον.
Randy - Τρι 27 Σεπ 2011, 13:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μπερδεμα δηλαδη.. Ουσιαστικα απ'οτι καταλαβα μονο για παρακολουθηση των ηλεκτρονικων μοναδων, αντε και κανα reset αμα βγαλει καποιο σφαλμα..
greenpug106 - Τετ 23 Νοέ 2011, 13:57:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά και εγώ ELM 327 με USB έχω αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ.

Τώρα laptop έχω Windows 7 64 bit που νομίζω δεν κάνει.

Τρέχω παράλληλα και Windows XP αλλά δεν το αναγνωρίζει.
Μήπως έχει κανένας drivers για το εν λόγω καλώδιο?

Να προσθέσω ότι μου άναψε και το check engine πιθανόν λόγω εφαρμογής αγωνηστικού καταλύτη.
Steve - Τετ 23 Νοέ 2011, 18:42:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάξε στο internet για " usb to com " και θα σου βγάλει αρκετούς drivers Cool
reselie-206 - Τετ 23 Νοέ 2011, 21:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ είχα χρησιμοποιήσει αυτό
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
και ήταν οκ
greenpug106 - Πεμ 24 Νοέ 2011, 08:10:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ παιδιά θα το δοκιμάσω
Karembe1478 - Σαβ 07 Ιαν 2017, 01:47:38