seridim έγραψε: |
Dimip
Καλησπέρα. Σαν πολλά μου φαίνονται τα 265 euro που αναφέρεις. Εγώ τα έβαψα όλα αυτά με 150 Euro |
Alexandros έγραψε: |
Μου πηρε 2 ημερες αλλα το αναγεννημενο 206 μου ειναι γεγονος.Εβαψα την κεντρικη κονσολα το περιγραμμα των αεραγωγων τα πλαισια απο τα χερουλια σε στυλ GT(δειτε του Νικελ για να παρετε μια γευση)καθως και το περιγραμμα των οργανων σε στυλ RC σε χρωμα Ασημι :D
Και ολα αυτα μονος μου και με ελαχιστο κοστος αλλα με θαρρος και μερακι |
Nikel έγραψε: |
Φιλε Αλεξ εισαι μερακλης εεεε ![]() |
Vini έγραψε: |
Για τα εξωτερικά...ούτε κουβέντα....δεν δέχτηκαν λόγω υλικού πλαστικών |
Kαλημέρα.
Εγώ ρε παιδιά έχω πάει σε δύο φανοποιία και δεν δέχτηκαν να μου βάψουν κανένα πλαστικό γιατί δεν μου εγγυόνται ότι θα παραμείνει πάνω από χρόνο. Για τα εξωτερικά...ούτε κουβέντα....δεν δέχτηκαν λόγω υλικού πλαστικών. Για τα εσωτερικά μου είπαν ότι με το παραμικρό (π.χ. κλειδί, μπρελόκ, δαχτυλίδι) θα ξέβαφε το χρώμα.... ![]() Πάντως Alex είσαι κορυφαίος....μπράβο ρε συ φίλε.... dimip έβαψες και εσύ πραγματάκια? Που στον MastroJohn? Για πες εντυπώσεις, τι έβαψες? |
TZAG έγραψε: |
Θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να χρωμιώσω πλαστικά μέρη. ![]() Ξέρει κανείς πού καί πως;; Σας παραθέτω επίσης το παρακάτω παράδειγμα. ![]() TZAG |
Λοιπον στο Carrefour εχει Cosmo Lac σπρει χρωμιου.Θα κοιταξω κωδικο-ισως και να το παρω να το δοκιμασω και να σου πω τι παιζει σημερα το απογευμα |
Εγινε και η πρωτη δοκιμη .Το πλαστικο γινεται χρωμε ομως δεν ειναι τοσο γυαλιστερο οσο της Φωτο.Μαλλον φταιει η το πλαστικο που εχει πορους η το πιο πιθανο οτι το ειχα βαψει σε προηγουμενο πειραμα ![]() ![]() |
Alexandros PM to Dimip έγραψε: |
Καταρχας Δημ εχεις το Cd του 206? Εαν ναι θα σε βοηθησει αρκετα στο ξεμονταρισμα Καταρχας θα χρειαστεις ενα κατσαβιδακι ωρολογοποιου(αυτα που πουλανε στα μπλε κουτακια)ευθυ το μεγαλυτερο μεγεθος -νομιζω ειναι το εξι.Αν δεν εχεις δοκιμασε ενα μικρο κατσαβιδι,και αυτο γιατι το χρειαζεσαι για να ξεκαλουπωσεις τα πλαστικα στα χερουλια και τους αεραγωγους.Προτιμησε στο περιγραμμα απο τα χερουλια να ξεκινησεις απο την πανω και πισω(προς το πορτ παγκαζ) γωνια και σηκωνοντας λιγο λιγο θα βγει.Ο αεραγωγος αν και σε προδιαθετει για στιβαρη τοποθετηση μολις βαλεις το κατσαβιδι απανω και εξω(προς την πορτα )θα σου πεταχτει ολος προς τα εξω-αν οχι βοηθησε με το χερι.Αν στο βαθος φαινεται οτι υπαρχει ενας σωληνας με σφουγγαρι γυρω γυρω τοτε τον εχεις βγαλει επιτυχως ολο. Αν δυσκολευεσαι ξεκαλουπωσε τα πλαινα του ταμπλω (αυτα που καλυβει η πορτα οταν κλεινει) για καλυτερη προσβαση. Για την μεσαια κονσολα βαζεις το χερι στο τουνελακι του ρολογιου τραβας προς τα πανω και το μισο εχει φυγει.Ξεβιδωνεις τις βιδες που αποκαλυπτονται με το ειδικο κατσαβιδι(νομιζω ειναι το Τ20 ηΤ25).Τραβας το στερεοφωνικο εξω (το Pioneer με την συσκευασια εχει δυο λαμακια που τα βαζεις εκατερωθεν) αποσυνδεεις την κεραια και την φισα και το απομακρυνεις. Τραβας το υπολοιπο μισο της κονσολας προς εσενα και βγαινει μαζι με τους μεσαιους αεραγωγους. Τραβας το μαυρο πλαστικο που καλυβει τα οργανα προς τα πανω απο εμπρος και το βγαζεις (προσοχη μην χασεις τα 4 μεταλλικα ελασματα που το κουμπωνουν)Ζουλας προς τα κατω μια μια τις εγκοπες που σκαλωνουν το τζαμι και παει κι αυτο .Ξεβιδωνεις την μια και μοναδικη βιδα στο κεντρο και τραβας τον πινακα προς το μερος σου ,αυτος ξεκουμπωνει και αποκτας προσβαση στις φισες.Αυτες δεν βγαινουν τραβηχτα,αλλα συρεις το μαυρο λεβιεδακι απο απανω τους μεχρι τερμα και αυτες σηκωνονται και απασφαλιζουν.Οποτε παιρνεις στο χερι και τον πινακα οργανων Τιπ 1.Ολες οι βιδες στο αμαξι θελουν το ειδικο κατσαβιδι (Τ20 ηΤ25) Ανεβαζεις ολα τα εξαρτηματα στο σπιτι για να κανεις με ανεση την δουλεια σου Τιπ 2 Προτου λυσεις οτιδηποτε να θυμασαι πως ηταν και να δωσεις σημασια στην λεπτομερεια πχ ειναι αδυνατον να μονταρεις τον αεραγωγο αν η ροδελα ειναι στο ON και το κλαπετακι στο χοανακι ειναι κλειστο Για να λυσεις επιπλεον τους αεραγωγους πρωτα βγαζεις τραβηκτα το χοανακι .Μην λυσεις και τους δυο πλαινους αλλα μονο τον ενα για να βοηθηθεις στο μονταρισμα.Στον πλαινο πριν βγαλεις το χοανακι βγαλε τον ασπρο βραχιονα.Οταν βγουν τα χοανακια αποκαλυπτονται οι γρυλλιες και οι ροδελες.Πρεπει πρωτα να βγουν οι ροδελες για να μπορεσεις να βγαλεις τις γρυλλιες.Προσοχη η ροδελα των μεσαιων αεραγωγων ειναι διαφορετικη απο των πλαινων και εχει πανω κατω.Αν δεις απανω εχει μια ουριτσα. Θελει λιγη δυναμη για να βγαλεις τις ροδελες.Το λεπτο κατσαβιδακι μπορει να σε βοηθησει.Μην ανυσηχεις τα πλαστικα εχουν ελαστικοτητα και θα αντεξουν στο ξεχειλωμα.Στην συνεχεια βγαζεις μπλοκ τις γρυλλιες παλι ξεκουμπωνοντας-Θα δεις οτι ξεκουμπωνουν πιο ευκολα πιεζοντας προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση(δεν θυμαμαι πια -νομιζω ειναι προς τα μεσα-το σιγουρο ειναι οτι θα τραυματισεις λιγο τους αντιχειρες σου απο το αστραπιαιο ξεκουμπωμα.(Να φανταστεις στο πρωτο ενταξει αιφνιδιαστηκα,στο αλλο που προσεχα ,παλι τον τραυματισα) Στο να λυσω τις γρυλλιες εγω δεν προχωρησα..... Αυτα τα .....ΟΛΙΓΑ |
Nikel έγραψε: |
Eσεις λοιπον που θελετε χρωμιομενα πραγματακια μεσα στο τουτου σας για δειτε το ρακατω site και θα καταλαβετε και πωε εφτιαξε ο τυπος το εσωτερικο του αυτοκινητου της παρανω φωτο ![]() |
Αντιγραφω εδω τις οδηγιες που εστειλα στον Δημητρη
|
DimiP έγραψε: |
ισως αν ηξερα γερμανικα.... |
Γεια σου ρε Αlexandre μάστορα!!!!!!!!!
Eίσαι φοβερός!!!!!!! |
Alexandros έγραψε: | ||
Καποιος απο το Club το εχει πει http://world.altavista.com/ δινεις την διευθυνση και translate German to English και ιδου ![]() |
Nikel έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Οχι απλα ακριβοι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ειναι φιλε Τzag |
αυθεντικα καπακια Peugeot στο χρωμα του αμαξωματος 9000 δρχ.!!!!! σε οποια Peugeot θελετε. τιμη πριν 4 μηνες περιπου |
Alexandros έγραψε: | ||
Εννοεις να δωσουμε για βαψιμο τα καπακια που εχουμε?Η τα παιρνουμε ετοιμα βαμμενα? |
dim3ugr έγραψε: |
Παιδια,ειμαι νεος στο forum και εχω peugeot 106.Οπως ξερετε το 106 εχει προφηλακτηρες πλαστικους μαυρους.Επειδη ειμαι λιγο ασχετος συγχωρεστε μου αν πω καμια μλκιουλα...Πως θα γινει να αλλαξω αυτους τους προφυλακτηρες και να τους κανω στο μεταλικο χρωμα του αυτοκινητου?Πρεπει να τους βαψω?(Το αυτοκινητο θα παει για βαψιμο σε μια βδομαδα)Η να τους αλλαξω?Νομιζω αυτο λεγεται"χαμηλωμα"ετσι?Ξερετε ποσο θα κοστισει περιπου?Kαι παλι sorry που ειμαι ασχετος αλλα προσπαθω να μαθω σιγα σιγα... |
Οχι μονο βοηθησες,αλλα μολις γυρισα απ'το φανοποιο και μου ειπε και σχεδον τις ιδιες τιμες!!!!Ευχαριστω!Εμενα μου ειπε 50.000(αγρατζουνιστοι).Να ρωτησω κατι αλλο?Αν θελησω να βαλω σιτα στον προφυλακτηρα θα πρεπει να τη βαλω τωρα καλυτερα που θα το παω για αλλαγη χρωματος το αυτοκινητο η δεν εχει σημασια αυτο? |
Επειδη το ειχε παρει ο πατερας μου πριν 4 χρονακια,το χρωμα εχει ψιλοχαλασει.Ασε που το πηρε στο γνωστο κυπαρισσυ,που δε μ'αρεσει καθολου!!!Και τωρα πηρε εκεινος ενα Avensis και μου εδωσε εμενα το 106.Μου ζητανε 350 χιλιαδες +50 χιλ.για τους προφυλακτηρες.Ενω στην αντιπροσωπια της Toyota που πηγα και ειπαν πως θα μας εκαναν καλυτερη τιμη επειδη πηραμε το Avensis απο κει μου ειπαν....550 χιλιαδες χωρις βαψιμο προφυλακτηρων.Αληθεια τι χρωμα λες να του πηγαινει?Σκεφτομαι ενα μπλε ουρανι,η μαυρο η μλε σκουρο μεταλλικο βεβαια.Αρα μαζι με το βαψιμο θα του βαλω και τη σιτα.Επισης θελω να του βαλω αεροτομη...Ποσο περιπου θα μου παρουν ξερεις?Να τη βαλω τωρα μαζι με το βαψιμο?Μη ξεχνας οτι ειμαι απο Σαμο,οποτε κανενα προβλημα να πηγαινω συνεργειο.Ολοι γνωστοι ειμαστε εδω και δεν εχει και τοοοοσο κοσμο στα συνεργεια... |
Ελπιζω να βοηθησα οσους τυχων ασχοληθουν. Τωρα που απεκτησα τεχνογνωσια ειμαι εδω για ερωτησεις. Αν δεν το κανεις μονος σου δε μαθαινεις ποτε... |
Mηπως η Peugeot αλλαξε το υλικο κατασκευης στα μοντελα της μετα το 99;;;; κατι παιζει εδω περα. |
Vini έγραψε: | ||
Εννοείτε ότι κάτι παίζει.... Είναι πλέον γυαλιστερά και όχι ματ.... Για αυτό ΔΕΝ βάφονται εύκολα... Το κακό μεγαλώνει αν χρησιμοποιείς καθαριστικά με βάση την σιλικόνη ή αντιστατικά, γαλακτώματα κλπ... Τότε δεν βάφονται με τίποτα. Το χρώμα δακρύζει πολύ εύκολα. Είναι ένας από τους λόγους που πολλοί φανοποιοί δεν συνιστούν βάψιμο. |
Τα καταφερες βρε θηριο?Αντε και δεν μου ξανατηλεφωνησες και λεω και γω τα κατεστρεψε και τωρα εχει τις μαυρες του.Πολυ τα μπερδεψες βρε παιδι μου.Μολις περασουν οι admins τις φωτο θα δεις οτι ολα ειναι απλα.Μηπως ψεκασες απο πολυ κοντα?Μηπως βιαστηκες να το καλυψεις και δεν εβαψες σε 3-4 χερια ?Μηπως δεν επλυνες τα πλαστικα με σαπουνι?
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου ετρεξε η μπογια Τα πλαστικα του 206 ειναι μπορω να πω ιδανικα για βαψιμο.Να σκεφτεις οτι με το σπρευ που περισσεψε εβαψα μα 14αρα TV απο μαυρη ασημι(εγινε και πολυ μοντερνα )και η μπογια γρατζουνιεται σχετικα ευκολα ενω στο 206 δεν φευγει με τιποτα.Ασε που δεν εχω του 99 αλλα του 2000 οποτε εχουμε το ιδιο υλικο |
christhehealer έγραψε: |
http://sportbikeguy.com/garage/floor/painting.html
Internet βρίσκεις τα πάντα. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πάντως να πω στον DIMIP ότι ψέκαζε πολύ κοντά και γι' αυτό του δάκρυζε. Συμβουλή για πάσης φύσεως μαστορέματα. Δοκίμασε πάντα σε κάτι που δεν θα σε πειράξει εάν το χαλάσεις. |
Mimis έγραψε: |
Θέλω τη γνώμη σας.... Σκέφτομαι να βάψω τις λορίδες στις πόρτες και το πίσω διακοσμητικό του πορτ μαγκάζ στο χρώμα του αμαξώματος (ασημί). Αξίζει τον κόπο απο άποψη αισθητικής. Υπάρχει περίπτωση να μήν αντέξει το βάψημο στο Χρόνο; Απο τιμούλα καμια ιδέα,για να ξέρω τι να περιμένω; Τα χερούλια στις πόρτες για να βαφτούν και αυτά,θέλει πολύ δουλειά για να βγούνε; |
Βάψιμο 2 λορίδων + πίσω διακριτικό πορτ μαγκαζ = 60 Euro... Τωρα δεν ξέρω αν μου κάνουν και καλύτερη τιμη, επειδή θέλω μαζι μ'αυτά να βάψω και το πίσω αριστερό φτερο, που έχει ενα βαθουλοματακι.... ![]() |
Θέλω τη γνώμη σας.... Σκέφτομαι να βάψω τις λορίδες στις πόρτες και το πίσω διακοσμητικό του πορτ μαγκάζ στο χρώμα του αμαξώματος (ασημί). Αξίζει τον κόπο απο άποψη αισθητικής. Υπάρχει περίπτωση να μήν αντέξει το βάψημο στο Χρόνο; Απο τιμούλα καμια ιδέα,για να ξέρω τι να περιμένω; Τα χερούλια στις πόρτες για να βαφτούν και αυτά,θέλει πολύ δουλειά για να βγούνε; |
kostas έγραψε: |
Παιδια θα ηθελα οποιος μπορει να μου λυσει μια απορια σχετικα με το βαψιμο των εσωτερικων πλαστικων.
Εκανα μια δοκιμη και εβαψα το πανω μερος του καθρεφτη.Πρωτα τον επλυνα,μετα τον ετριψα με γυαλοχαρτο(το πιο μαλακο που υπαρχει),μετα τον ξαναεπλυνα,τον περασα με το ασταρι 3 φορες,μετα με το χρωμα 3 φορες και μετα με το λουστρο 3 φορες.Αναμεσα σε καθε περασμα μεσολαβουσε ενα διαστημα 3-5 λεπτων για να στεγνωσουν. Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο εκτος απο ενα σημειο: Στο κεντρο του πλαστικου η επιφανεια ειναι τραχεια(σαν να νομιζεις οτι ειναι ετοιμη να ξεφλουδισει) σε αντιθεση με το γυρω γυρω το οποιο ειναι λειο και ομαλο. Κατι αλλο επισης:Το λουστρο δε μου φανηκε να κανει κατι.Οπως ηταν πριν το περασω ετσι ηταν και αφου το περασα. Τα σπρεϋ που χρησιμοποιησα ειναι τα τρια που προτεινει ο Αλεξανδρος της Cosmo Lac. |
smaraghi έγραψε: |
Πήγα χθες να ρωτήσω για το βάψιμο των εσωτερικών πλαστικών. Μου είπαν
1. ότι την κονσόλα με το ράδιο πρέπει να την βγάλει ο ηλεκτρολόγος. 2. ότι το χερούλι που ανοίγει η πόρτα δεν πρέπει να βαφτεί γιατί λέει θα γραντζουνιέτε από δακτυλίδια κτλ, μόνο το περίγραμμα. 3. να μην τα βάψω γιατί θα χτυπάει το χρώμα στο τζάμι και δεν θα βλέπω. 4. Η γνώμη σας, παρακαλώ 5. Ευχαριστώ |
Πήγα χθες να ρωτήσω για το βάψιμο των εσωτερικών πλαστικών. Μου είπαν
1. ότι την κονσόλα με το ράδιο πρέπει να την βγάλει ο ηλεκτρολόγος. 2. ότι το χερούλι που ανοίγει η πόρτα δεν πρέπει να βαφτεί γιατί λέει θα γραντζουνιέτε από δακτυλίδια κτλ, μόνο το περίγραμμα. 3. να μην τα βάψω γιατί θα χτυπάει το χρώμα στο τζάμι και δεν θα βλέπω. 4. Η γνώμη σας, παρακαλώ 5. Ευχαριστώ |
kovac έγραψε: |
Μήπως κατάλαβαν πως θες να βάψεις ΟΛΑ τα πλαστικά? Δηλαδή και αυτό που είναι πίσω από το παρ-μπριζ, μπροστά από το τιμόνι, το πλαστικό του αερόσακου?
Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον έχουν δίκιο. Ειδικά αν είναι ανοιχτό το χρώμα (λευκό, ασημί). ![]() |
PHSYBORG έγραψε: |
Δεν το πας σε φανοποιο με 20ε να στα βαψει στο χρωμα του αμαξωματος καλυτερα? |
elias έγραψε: | ||
Τα θέλω σε μαύρο χρώμα γιατί κάνει πολύ ωραία αντίθεση με το χρώμα του αυτοκινήτου. Θέλω μια φθηνή και καλή λύση. Αν πετύχει βάφω και τα υπόλοιπα πλαστικά στις πόρτες και στους καθρέπτες. |
PHSYBORG έγραψε: | ||||
Τοτε παρε ενα βερνικι για τα εξωτερικα πλαστικα της SONAX ( προσεξε εχει κ γκρι κ μαυρο), εσυ θα παρεις το μαυρο θα τα περασεις ενα χερι κ θα γινουν σαν καινουρια !Μεχρι κ οι γρατζουνιες δεν φαινονται που τυχον εχεις ! |
Steve έγραψε: |
Ηλία, και στο φανοποιείο του Ευαγγέλου έχουνε αρκετά καλές τιμές! Δεν νομίζω να σου πάρουνε πάνω από €20-30! ![]() |
zzzleepy έγραψε: | ||
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ποιο είναι αυτό το πλαστικό ![]() ![]() ![]() |
Ηλία, το έχει ο Λιάκος αυτό το σπρέυ βερνίκι (απέναντι από την BP στην Ηρ. Πολυτεχνείου, δίπλα σχεδόν στο φανάρι). Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας, και έχει και καλύτερες τιμές από Praktiker/Carrefour. ![]() Και το βερνίκι, όχι δεν φεύγει με τίποτα, ίσα ίσα προστατεύει το χρώμα (από μικρογρατζουνιές και ξυσίματα) και του δίνει και μια γυαλάδα! ![]() |
elias έγραψε: | ||
Πήγα χθες το απόγευμα και μου είπε ότι θα πρέπει να περάσω πρώτα αστάρι και μετά βερνίκι. Θέλει δουλειά και δεν είναι κάτι απλό. Επίσης στο αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο και το είδος του πλαστικού. Κόστος και τα δύο σπρέυ 10 ευρώ. Έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο να μου πεί εντυπώσεις? |
kovac έγραψε: | ||||
Στείλε ένα pm στον DimiP και ρώτα τον. ![]() |
Εγώ μάλλον θα χρωμιώσω ή θα νικελώσω το εσωτερικό του 206 μου... ![]() ![]() |
Skull έγραψε: |
Τα εξηγει ολα ο DimiP στην σελιδα 2 αυτου του topic!!!! ![]() Θελει διακοπες ο ανθρωπος μην τον κουραζετε.... ![]() |
zzzleepy είχες δίκιο!!!!
Πήγα σήμερα, μου είχε βάψει δύο διαφορετικά κομμάτια για να τα συγκρίνω, το ματ ήταν τέλειο. (και το γυαλιστερό ήταν ωραίο αλλά το ματ ήταν κάτι το διαφορετικό). Την Τετάρτη θα πάω για σέρβις και θα είναι έτοιμα. Μόλις έρθουν και τα νίκελ χερουλάκια της πόρτας (Kovac ![]() ![]() |
manaros έγραψε: |
ρε παιδες οποιος τα εχει βαψει τα εσωτερικα πλαστικα οπως αεραγωγους κλπ,και τα εχει κανα χρονο βαμμενα,μπορει να μου πει αν τελικα χαλαει το χρωμα οταν το βαφουμε μονοι μας η μενει οπως ηταν στην αρχη που το βαφουμε.επισης χρησιμοποιειτε τωρα γυαλιστικα για το ταμπλο η υπαρχει κινδυνος να ξεβαψουν;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
elias έγραψε: |
Τελικά πέρασα με σπρέυ βερνίκι τα εξωτερικά χερούλια του αυτοκινήτου.
Εντυπώσεις από την όλη υπόθεση: 1. Θέλει πολύ καλή κάλυψη γύρω από το χερούλι γιατί αν πέσει βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου, αυτό χάνει τη γυαλάδα του. 2. θέλει πολύ καλό και ομοιόμορφο ψέκασμα γιατί αν πέσει περισσότερο βερνίκι σε κάποιο σημείο εκτός του ότι γυαλίζει περισσότερο, μπορεί να κυλίσει το βερνίκι προς τα κάτω και να φαίνεται άσχημα. 3. Αν γίνει κάποιο λάθος δεν βγαίνει το βερνίκι παρά μόνο ξύνοντας με γυαλόχαρτο. 4. Γυαλίζει πολύ καλά. 5. Βασικό μειονέκτημα. Θα πρέπει να περαστούν όλα τα πλαστικά με βερνίκι για να υπάρχει ομοιομορφία. Και λέγοντας πλαστικά εννοώ πλαινά στις πόρτες, καθρέπτες, το μαύρο μεταξύ εμπρός και πίσω πόρτας, για μην πω και για τα μαύρα γύρω από τα τζάμια. 6. Γενικά θέλει πολύ δουλειά και δεν νομίζω ότι αξίζει. Γιατί αν τα κάνεις όλα τα παραπάνω, τότε όλα θα γυαλίζουν εκτός από το χρώμα του αυτοκινήτου που θα έχει την θαμπάδα του χρόνου. 7. Δεν ξέρω πόσο κρατάει το βερνίκι. Αν ξερένεται και φεύγει τι κάνεις? Πάλι τα ίδια? 8. Καλύτερα να συμβιβαστούμε με την φθορά του χρόνου. |
αλλα παντα να θυμαστε : τα βαμμενα πλαστικα ΛΕΝΕ!
αλλαζει η οψη του 206. ![]() |
-=N4X=- έγραψε: |
Παιδια εγω εχω βαψει εδω και κανα μηνα τα πλαστικα μεσα (κονσολες,αεραγωγοι,τασακι,η βλακεια διπλα απο το χειροφρενο) ασημενια ματ και πραγματικα ειναι υπεροχα.
Βεβαια εμενα βαφτηκαν σε φουρνο με πλαστηκοποιητες και λοιπες χαζομαρες. Στην αρχη τα ηθελα γυαλιστερα αλλα το παιδι που μου τα εβαψε μου ειπε οτι δεν μου τα περναει βερνικι γιατι δεν θα μου αρεσουν σιγουρα. Το εχει κανει σε αλλα 2 αμαξια και τα φεραν πισω επειδη χτυπαει πολυ ασχημα. |
-=N4X=- έγραψε: |
Παιδια εγω εχω βαψει εδω και κανα μηνα τα πλαστικα μεσα (κονσολες,αεραγωγοι,τασακι,η βλακεια διπλα απο το χειροφρενο) ασημενια ματ και πραγματικα ειναι υπεροχα.
Βεβαια εμενα βαφτηκαν σε φουρνο με πλαστηκοποιητες και λοιπες χαζομαρες. Στην αρχη τα ηθελα γυαλιστερα αλλα το παιδι που μου τα εβαψε μου ειπε οτι δεν μου τα περναει βερνικι γιατι δεν θα μου αρεσουν σιγουρα. Το εχει κανει σε αλλα 2 αμαξια και τα φεραν πισω επειδη χτυπαει πολυ ασχημα. |
Όλη η ιστορία με το βάψιμο έπιασε τα 155,75 € (- ηλεκτρολόγος 36,39 €, αφαίρεση πλαστικών & ραδίου(δεν το ήξερα)) |
Λέτε για να μου βάλουν λεβιέ ταχυτήτων και χερουλάκια να πληρώσω κόπο 36,39€; |
kovac έγραψε: |
Σμαράγδη, να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, τα χερούλια τα μεταλλικά της Peugeot, μπαίνουν και στις πίσω πόρτες κανονικά? Πόσο έχει το ένα (ή αν τα πουλάνε μαζί πόσο έχει το ζεύγος?)?
Ευχαριστώωωω... ![]() ![]() |
DimiP ![]() |
DimiP έγραψε: | ||
χερουλια "μεταλλικα" για 206 -> 9Ε έκαστο, αγορα 10 μηνες πριν. αν εισαι τυχερος δεν θα εχουν αλλαξει οι τιμες! |
PHSYBORG έγραψε: | ||||
40ε δηλαδη! απο τοποθετηση?ειναι ευκολο? |
Παράθεση: |
Τι χερούλια και ιστορίες... πολυεστέρας και μηχανισμός που να πετάει την πόρτα έξω... έτσι κρύβεις και την κλειδαριά |
smaraghi έγραψε: | ||
kovac (Χρήστος) Δεν λες και μας πως μπαίνουν σε περίπτωση που
μου ζητήσουν μαστορικά να τα βάλω μόνη μου!
|
Ο δεν κατάλαβα τι λέει ο Σταύρος έγραψε: | ||||
εσωτερικα! |
Φίλε Dio78 μαύρα εξωτερικά πλαστικά έχει το:
XR, COLOR LINE, XT, ενώ δεν χρειάζονται βάψιμο γιατί είναι ήδη βαμένα τα: XS. GTI, RC. |
kovac (Χρήστος) Δεν λες και μας πως μπαίνουν σε περίπτωση που
μου ζητήσουν μαστορικά να τα βάλω μόνη μου! |
Steve έγραψε: | ||||||
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΡΕΕΕ ![]() ![]() ![]() Είναι δυνατόν να καλύψεις τα εσωτερικά? ![]() Καλύπτεις τα εξωτερικά, όπως και την κλειδαρότρυπα την οποία καταργείς, και με την εγκατάσταση ενός μηχανισμού, η πόρτα πετάγεται λίγο έξω με το ξεκλείδωμα! ![]() Άμα μείνεις από μπαταρία όμως... ![]() ![]() ![]() |
Πρέπει να κάνω κάτι να περιορίσω τις σφήνες μου... δεν γίνεται να μεταφέρω τα καμώματα μου από τον δρόμο στο forum ![]() ![]() |
Steve Σταυρος Σφηνας ![]() ![]() |
τελικα υστερα απο πολλη σκεψη ξενινησα να βαφω τα πλαστικα.το αποτελεσμα φαινεται πολυ καλο(αν και εκανα 1 χοντρη βλακεια.αληθεια πως θα το διορθωσω;)το αμαξι γινεται τζετ!θα κοιταξω οταν τελειωσω να ανεβασω φωτο να ακουσω την γνωμη σας.παντως οι πληροφοριες απο το φορουμ ηταν πραγματικα πολυτιμες |
By the way, χθες κέρασα μια BMW Compact 3.16 ![]() |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Αυτή το κατάλαβε το κέρασμα; No offence ![]() |
εριξα στο 3ο χερι του λουστρου περισσοτερο και μου δακρυσε.πηγα να το μαζεψω με χαρτοπετσετα(ξερω πολυ εξυπναδα....) και τωρα φαινεται ασχημο σε αυτο το σημειο.απλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο.ξυσιμο και περασμα ολο με μπογια η ξεβαψιμο και ολο απο την αρχη;υποθετω το δευτερο για να μην υπαρξουν μελλοντικα ξεφλουδισματα.πως να το κανω;το κομματι ειναι το πλαισιο απο τον αεραγωγο του οδηγου |
βρε Dimip αλλιως την επαθα.ενω ξεκινησα να τα κανω μονος μου,ηπθε ενας ξαδερφος για παρεα.οπως τα λεγαμε εγω ξεχαστηκα και του εριξα παραπανω ο stupido.μιλαμε για τελειως ηλιθιο λαθος.τελος παντων,αν φτιαχνεται ετσι ευκολα,θα το βελτιωσω.ετσι και αλλιως εχω αφησει και την κεντρικη κονσολα για το τελος.thank you very much!αυριο το πρωι δουλεια!και να σκεφτειτε οτι μεθαυριο γραφω...μου φαγες ολα τα dαχτυλιδια............. |
![]() Πως σας φαίνετε; ![]() (Μπήκανε τα ασημί χερουλάκια και ο λεβιές!!!! ![]() Βέβαια η φώτο είναι λίγο χάλια θα δοκιμάσω και πρωινή μήπως και βγει καλύτερη ![]() |
lucifer έγραψε: |
με ολο το θαρος και ελπιζω να μη παρεξηγησεις την παρατηρηση μου.
ολα ωραια ολα καλα αλλα δεν μου πολυαρεσει το μπλε χρωμα στο τιμονι. ποσο πηγε το μαλι για το βαψιμο της κονσολας και υπολοιπων πλαστικων??το πηγες στην πεζο? |
![]() Πως σας φαίνετε; ![]() (Μπήκανε τα ασημί χερουλάκια και ο λεβιές!!!! ![]() Βέβαια η φώτο είναι λίγο χάλια θα δοκιμάσω και πρωινή μήπως και βγει καλύτερη ![]() |
Είναι Pilot ( ![]() Τα πήρα από την όμορφη Ρόδο ![]() ![]() |
N1GHTM4R3 έγραψε: |
@smaraghi
pou ise re patrioti ?? :p ki esi apo rodo? orea doulia sto amaksaki.. se pion mpogiatzi to pires? |
αφησε αφησε.τους αεραγωγους κατω αριστερα και δεξια του λεβιε ταχυτητων... ![]() ![]() ![]() ![]() |
PHSYBORG έγραψε: | ||
ακριβως το ιδιο θα λεγα ! ![]() |
αφου λενε οτι η λεπτομερεια κανει τον πρωταθλητη.σωστος;;;;; |
αφησε αφησε.τους αεραγωγους κατω αριστερα και δεξια του λεβιε ταχυτητων... |
επανορθωσεις αμεσα... |
smaraghi έγραψε: | ||||
Manare μου το είπαν οι ίδιοι να τους βάψουν αλλά δεν βγαίνουν.
......... ![]() ![]() Τον υαλοκαθαριστήρα πίσω τον πρόσεξες ![]() |
Παράθεση: |
mick206
|
elias έγραψε: |
Τελικά πέρασα με σπρέυ βερνίκι τα εξωτερικά χερούλια του αυτοκινήτου.
Εντυπώσεις από την όλη υπόθεση: 1. Θέλει πολύ καλή κάλυψη γύρω από το χερούλι γιατί αν πέσει βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου, αυτό χάνει τη γυαλάδα του. 2. θέλει πολύ καλό και ομοιόμορφο ψέκασμα γιατί αν πέσει περισσότερο βερνίκι σε κάποιο σημείο εκτός του ότι γυαλίζει περισσότερο, μπορεί να κυλίσει το βερνίκι προς τα κάτω και να φαίνεται άσχημα. 3. Αν γίνει κάποιο λάθος δεν βγαίνει το βερνίκι παρά μόνο ξύνοντας με γυαλόχαρτο. 4. Γυαλίζει πολύ καλά. 5. Βασικό μειονέκτημα. Θα πρέπει να περαστούν όλα τα πλαστικά με βερνίκι για να υπάρχει ομοιομορφία. Και λέγοντας πλαστικά εννοώ πλαινά στις πόρτες, καθρέπτες, το μαύρο μεταξύ εμπρός και πίσω πόρτας, για μην πω και για τα μαύρα γύρω από τα τζάμια. 6. Γενικά θέλει πολύ δουλειά και δεν νομίζω ότι αξίζει. Γιατί αν τα κάνεις όλα τα παραπάνω, τότε όλα θα γυαλίζουν εκτός από το χρώμα του αυτοκινήτου που θα έχει την θαμπάδα του χρόνου. 7. Δεν ξέρω πόσο κρατάει το βερνίκι. Αν ξερένεται και φεύγει τι κάνεις? Πάλι τα ίδια? 8. Καλύτερα να συμβιβαστούμε με την φθορά του χρόνου. |
Ηλία, παίζει όμως και να μην έκανες σωστή δουλειά... ![]() Δεν δικαιολογείται τόσο χάλια (όσο το περιγράφεις) αποτέλεσμα! ![]() |
HYPER_Piccolo έγραψε: |
330 euro !?!?!?!!? gia ola auta ?!?!!?!??!? trexa kai perimene na sou doso na mou bapseis kai emena kapia pragmata :pppp
ego prin paro eksatmisi skeutomoun na bapso merika plastika gia na omorfinei... kai pigak ai rotisa gia ta 4 maura plastika pou exei guro guro to autokinito (portes profilaktires) kai mou zitisan 200 euro.... para pola mou fanikan... pou na tou elega kai merikes leptomeries mesa ston ntamplo... tha mou petouse kamia 1000ara euro :ppppp |
δεν θυμαμαι αν ρωτησα αλλα ζηταω γνωμες... θελω να βαψω μερικα πλαστικα εξωτερικα τα κλασικα στισ πορτες στους προφυλακτηρες και θελω να βαψω και αλλα διαφορα οπωσ την αεροτομη αλλα ελεγα να τα βαψω μπλε στο χρομα του αμαξιου (μπλε οπως το RC) αλλα ο brother μου προτεινε να τα βαψω σε ανοικτο ασιμη.... τι λετε καλη ιδεα ? εκτος τα πλαστικα μελοντικα τηα παο και πισο φαναρια και λεω και αυτα να τα βαψω ασημενια οπως επισησ και αεροτομη... και διαφορα αλλα μαυρα πλαστικα... τι λετε καλοσ συνδιασμοσ το ασημενιο με το μπλε ? εχω δει ενα 307 SW με ασημενια τα επανω τα χερουλια και ενα διο πλαστικα και ηταν ωραιο ![]() |
Steve έγραψε: | ||
Για εμένα η ιδανική αντίθεση θα ήταν Μπλε-Άσπρο (εφόσον συνδυάσεις και άσπρες ζάντες φυσικά! ![]() ![]() |
το κακο ρε πεδια ειναι οτι μαλον εδω στο ηρακλειο εχουν παρει αερα οι φανοποιοι... πηγα και σε εναν αλο και μου ζαηταει και αυτος 210 euro για τα 4 πλαστικα και του ειπα για την κλασικη αεροτομη και μου ειπε οτι αν το παω εκει θα μου κανει δωρο το βαψιμο της αεροτομης... τωρα που να του πω οτι ο αλος με σχεδον τα ιδια λευτα εβαψε σχεδον ολοκλιρο το αμαξι και κεροματα μεσα και περιποιησεισ,,, μου φενεται οτι θα βρω κανενα παρεακι απο εδω μεσα και θα του στειλω τα πλαστικα να μου τα βαψει αθηνα η οπου βρω φτηνα ![]() ![]() |
μεσσαρα ε? εκει ειμουνα φανταρος... στο τυμπακι παρολο που ηταν χυμα κατασταση ψυχολογικα περασα σκ**α λογο μαλοματοσ με τον διηκητη και μετα κσερεις ![]() ![]() |
ρε παιδια θα με τρελανουν εδω ο αλος εβαψε σχεδον ολο το αυτοκινητο και εδοσε 330 ευρο και εδο ψαχνω ενα μηνα τωρα να βρω να βαψω 4 καταραμενα πλαστικα και δεν εχω βρει ακομα κανεναν κατω απο τα 170 ευρο... αποφασισα να τα βαψω εγω,,, φυσικα μονο αν υπαρξεθ βοηθεια απο καποιον που ειτε ξερει ειτε εχει βαψει τα δικα του... αρα οποιο καλο παιδακι εχει βαψει πλαστικα η οτι αλο στο αμαξι του και ξερει πως μπορω και εγω να βαψω τα πλαστικα μου αλλα θελω να γινουν οπως το υπολοιπο αμαξι.... τεσπα απλα οποιος μπορει να μου δωσει πληροφοριες για το ποια υλικα και το πος να το κανω ασ με βηθησει ![]() ![]() |
thanks steve θα παω να ζητησω αυτα τα υλικα και θα προσπαθησω να τα βαψω.... τωρα το αν θα τα καταφερω ειναι αλη υποθεση... απο που μπορω να τα εφοδιαστω ? απο μαγαζι με χρωματα ? για πεσ μου σε παρακαλω τι ακριβως χρειαζομαι... θα τα φωτογραφισω ετσι ωστε να βοηθησω και τα υπολοιπα παιδια....
ευχαριστω kovac αλλα ειναι ολοκληρη διαδικασια οσα θα γλειτοσω απο τα βαψιματα θα τα δοσω στα μεταφορικα :ppppppppp |
asimenio esoterikou ----- LS7N
αυτο ειναι ο κωδικος για ενα ασημενιο το οποιο ειχε στην κονσολα του ενα smart και ειναι πανομοιοτυπο με πολα PUGS που εχω δει... ειναι αρκετα ανοικτο και με εντονη την αποχρωση του γρι... πηγενε σε ενα μαγαζι με χρωματα (εγω πηγα σε ενα οπου ηταν αποκληστικα για αμαξια... και ζητα αυτο το γρι με τον κωδικο και δες αν σου αρεσει... |
εκει δεν μπορω να σε βοηθησω... αλλα ετσι οπως φανταζομαι το ασημοανθρακι που λες πιστευω οτι αυτο θα σου αρεσει... δεν ξερω την ετερια γιατι εγω τα επαιρνα σε σπρει ετσι ωστε να τα χρησιμοποιουσα μονος μου...
--------------- κοιταξε δυο Post επανω να δεις την φωτο με το ντουλαπακι και τον αεραγογο... αυτο ειναι το χρωμα... |
MEMsound έγραψε: |
Για τα μαυράκια...
Άριστα.... ![]() |
Σα να σου αρέσει κάνεις.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Υπουργός τύπου έγραψε: |
καλά καλά...
πάπε κάτι σε κιρτινοπορτοκαλάκι να χεις... http://www.showoffyourcar.com//cars/PEUGEOT/8927.jpg ![]() ![]() |
Υπουργός ανάπτυξης Δικτύου έγραψε: |
αααα και σε ασημί σε συνδυασμό με ασημί RCD.
άριστο: http://i14.photobucket.com/albums/a334/king261/Photo-5.jpg |
γιατί όχι κDimiP μας. ![]() |
ασε καλυτερα ολα μαζι στο αυτοκινητο του μηνα. μονο να δουμε ποιο μηνα θα ειναι η μαλλον ποιο ετος ![]() ![]() παμε για αναρτηση τωρα ![]() |
Vaggelis έγραψε: | ||||
Mήτσο, μόνο πές μου ποιο μήνα θα βάλεις υποψηφιότητα, για να βάλω και εγώ..... έτσι θα είναι σίγουρη η ήττα σου και θα αναβληθεί η προβολή σου για το επόμενο έτος..... |
ok θα σε ενημερωσω. αφου θα βαλεις υποψηφιοτητα , ευκαιρια θα ειναι να γνωρισει το νερο και το σαπουνι το 206 σου! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saxo kit kar έγραψε: |
Καλησπέρα, θέλω και εγώ να χρωμιοσω μερικά κομμάτια μέσα στο αμάξι, πήρα και εγώ χρώμα σε σπρέι χρωμίου και δοκίμασα χωρίς περάσματα με αστάρια η λούστρο και δεν μου άρεσε καθόλου, δεν έδειχνε σαν χρώμιο όπως π.χ είναι το σηματάκι με τον λέοντα στο τιμόνι, έδειχνε πιο θαμπό το χρώμα και τα παράτησα. Τι μου προτείνεται να κάνω για τη έχω αρχίσει να σκέπτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τα στείλω για χρωμιοση, ξέρετε (τα βουτάνε στην μπογιά και τα αφήνουν και στεγνώνουν). Αν δεν βρω λύση θα πρέπει να το κάνω, και αν το κάνω ξέρετε πόσο στοιχίζουν η χρωμιοσεις; Και κάτι τελευταίο και βασικό, με τον χρόνο ξέρετε αν χαλάει η αν σκάει το χρώμα από το πλαστικό, και με την χρίση, αν π.χ βάψω την χειρολαβή που τραβάμε την πόρτα για να κλίση η τους διακόπτες που ανεβοκατεβάζουμε τα παράθυρα φεύγει το χρώμα με την πολύ χρίση; |
saxo kit kar έγραψε: |
Πάει ακριβά, ξέρεις; Άντε σαν όγκος να είναι αυτά που θα βάψω σαν μισός προφιλακτιρας. |