PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 206 - Ασύμμετρο τιμόνι

scrat - Δευ 06 Σεπ 2004, 23:49:12
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ασύμμετρο τιμόνι
1,5 στροφές αριστερά, 1,6 δεξιά... είναι λογικό;
pugsang - Τρι 07 Σεπ 2004, 07:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Η κρεμαγίερα είναι ουσιαστικά ενα γρανάζι που κινείται επανω στις βόλτες μιας βίδας (πολυ απλοικά περιγραφόμενο) ενα σύστημα ατερμονα-κοχλία για να το πουμε και επιστημονικά.Αν εχουν φτιάξει διαφορετικό βήμα (βόλτες στην βιδα) για την καθε πλευρά μπορεί να γίνει αυτό.

Που το είδες να συμβαίνει αυτό???
TiMoRiS - Τρι 07 Σεπ 2004, 08:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μπραβο παρατηριτικοτητα!!! Wink
netblaster - Τρι 07 Σεπ 2004, 09:46:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ασύμμετρο τιμόνι
Dio78 έγραψε:
1,5 στροφές αριστερά, 1,6 δεξιά... είναι λογικό;

Τη 0,1 μια στροφη πως την καταλαβες?!?!?!? Shocked Anyway, μπορει οταν τερματιζει η κρεμαγιερα (και ακουγεται αυτος ο χαρακτηριστικος θορυβος) να εχει λιγο περισσοτερο τζογο απο τη μια μερια!!! Το τερματιζεις περισσοτερες φορες απο τη δεξια μερια???
scrat - Τρι 07 Σεπ 2004, 11:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
Συμβαίνει στο 206 μου. Καλό ε; Laughing

Απλά το τιμόνι, από αριστερά φτάνει ακριβώς ανάποδα (1,5 στροφές), από δεξιά φτάνει ανάποδα και παίρνει και λίγο ακόμα...τώρα, 1,6, 1,7, 1,63432098 δεν ξέρω, απλά πάει φανερά περισσότερο (15-20 μοίρες).

Δεν είναι θέμα τζόγου, γιατί όντως τερματίζει εκεί (ακούγεται η αντλία του υδραυλικού που κάνει εκτόνωση) και στις δύο πλευρές. Έτσι κι αλλιώς είναι μίας εβδομάδας, δε νομίζω να έχει προλάβει να "ανοίξει" (αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο) από τη μία πλευρά, ούτε του έχω φερθεί απότομα στο τέρμα του.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει πρόβλημα στην ευθεία, το τιμόνι κοιτάει μπροστά. Ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ. να βρίσκουν οι τροχοί κάπου. Δεν έχω μετρήσει διάμετρο στροφής για να δω αν έχει διαφορά, αλλά πού να το κάνω αυτό Question
pugsang - Τρι 07 Σεπ 2004, 11:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει ειναι εχει να κανει και με την θεση τοποθετησης της κρεμαγιερας στον καθρέπτη του αυτοκινήτου.Αφου το αμαξι ειναι αριστεροτίμονο και η κρεμαγιερα ειναι τοποθετημενη αριστερα εχει διαφορετικη αποσταστη απο το δεξι και απο τον αριστερο τροχο.Μπορει να οφειλεται και εκει
scrat - Τρι 07 Σεπ 2004, 11:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον ναι έχει να κάνει με κάποια τέτοιου είδους ασυμμετρία. Δεν το έχω δει να συμβαίνει σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο αυτό όμως Rolling eyes πάντως ΙΜΗΟ πιο πολύ ενδιαφέρον έχει παρά είναι ανησυχητικό.
COOL ALEXIS - Τετ 08 Σεπ 2004, 11:18:59
Θέμα δημοσίευσης: Εχει κανεις ιδεα?
Αν υπαρχει κιτ που να κανει πιο κοντη την κρεμαγιερα? Νομιζω υπηρχε κατι για τα 106! Για εμας υπαρχει τιποτα?
Sidobre - Τετ 08 Σεπ 2004, 11:35:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: Εχει κανεις ιδεα?
COOL ALEXIS έγραψε:
Αν υπαρχει κιτ που να κανει πιο κοντη την κρεμαγιερα? Νομιζω υπηρχε κατι για τα 106! Για εμας υπαρχει τιποτα?

Στις μικρές εκδόσεις όχι δεν δίνει. Εχει όμως για JWRC αν θές....
Πολλάαααα λεφτάαααααα!ν 10.000 ευρώ μόνο! (και αν μπαίνει μόνο του)
-=N4X=- - Κυρ 26 Σεπ 2004, 14:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το παρατηρησα και σε μενα αυτο.
Απο την αριστερη μερια οταν τερματιζει το λιονταρακι ειναι οριζοντια ενω απο την δεξια ειναι διαγωνια προς καθετα.
Το θεμα ειναι ομως οτι εμενα το αμαξια τραβαει δεξια σχεδον απο τοτε που το πηρα παρα της τοσες ευθυγραμμισεις οποτε τωρα που το προσεξα καιρος να το ρωτησω....αν και την απαντηση την ξερω..."ετσι κανουν ολα!!!"
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες