giannis_cc έγραψε: |
Υπαρχει τροπος να καταλαβεις αν η βενζινη ειναι νοθευμενη ?
Βαζω εδω και ενα μηνα που εχω το αυτοκινητο απο τις φθηνες τις αγορας χωρις κανενα προβλημα . μηπως κανω μαμακια ? μηπως τα προβληματα θα αρχισουν μακροπροθεσμα ? |
netblaster έγραψε: |
Φιλε Γιαννη 1000 φορες να δωσεις κατι παραπανω για τη βενζινη παρα να τρεχεις μετα!!! Η πιο οικονομικη/αποδοτικη/ασφαλης (αναλογικα...) βενζινη της αγορας, για μενα, ειναι η ΕΚΟ 95+!!! Απο τη στιγμη που την εβαλα για πρωτη φορα δεν την αλλαζω!!! Αρκει να βρεις ΕΚΟ βενζιναδικο, γιατι δεν υπαρχουν και παααρα πολλα... ![]() |
Vaggelis έγραψε: | ||
μακροπρόθεσμα ε;;;; Λοιπόν, έχουμε και λέμε...... Αλλάγή τρόμπας βενζίνης, δυο βουλωμένα μπέκ, πλύση τεπόζιτου βενζίνης, τακτικός καθαρισμός πεταλούδας, σωλήνων κλπ κλπ........ |
DimiP έγραψε: |
χμ... κατι θα ξερεις εσυ.... ![]() |
gavanas έγραψε: | ||
Μακάρι να είχαμε ΕΚΟ στην πάτρα. Τώρα υπάρχουν δυο, και τα δύο καμιά 10αριά χιλιόμετρα από το κέντρο, και φαρμακεία. Επιμένω για την πάτρα γιατί από ότι κατάλαβα, ο Γιάννης είναι φοιτητής εδώ. Ε? |
gavanas έγραψε: |
kovac: Η άλλη η έκο έχεις δει που είναι? Στον δρόμο που φεύγει για τρίπολη - καλάβρυτα - πύργο πίσω από το παναχαϊκό (και γ@μώ τις διαδρομές). Κοντά κι αυτό ε? ![]() |
gavanas έγραψε: |
στο τέλος του πέμπτου έτους... |
reselie-206 έγραψε: |
Eγώ πάντως έχοντας ώς τρόπο υπολογισμού το απαιτητικό σε οκτάνια πρώην 206 μου (πρόγραμμα για 100άρα τρομάρα μου ![]() ![]() Πιστεύω οτι επειδή η v power racing είναι προιόν εισαγωγής απο την μαμά coral θα τους σκίζουν απο θέμα ποιότητας τουλάχιστον για την v power racing ωστε να μην υπάρχει θέμα δυσφήμισης... Μάλιστα έτυχε να κάνει φασαρία μια φορά κάποιος εκεί και επιτόπου φτιάξαν 2 δοχεία μαζί με τον πελάτη , το ένα με βενζίνη απο την αντλία που αναγραφόταν στην απόδειξη και το άλλο με βενζίνη απο το ρεζερβουάρ για αποστολή στο υπουργείο απ'οτι κατάλαβα.. Μακάρι να μη διαψευθώ αλλα εώς σήμερα βάζω αποκλειστικά απο εκεί.. |
Manos206 έγραψε: |
Κι εγω απο bp βαζω εδω και καμποσο καιρο και απο φουλ μεχρι λαμπακι μου βγαζει μεχρι και 450κμ εντος πολης τα οποια τα βρισκω αρκετα καλα.. Παντως πιστευω οτι ακομα και με το τεστ αυτο δε θα βρουμε βενζιναδικο με πεντακαθαρα καυσιμα ![]() |
Κι εγω απο bp βαζω εδω και καμποσο καιρο και απο φουλ μεχρι λαμπακι μου βγαζει μεχρι και 450κμ εντος πολης τα οποια τα βρισκω αρκετα καλα.. Παντως πιστευω οτι ακομα και με το τεστ αυτο δε θα βρουμε βενζιναδικο με πεντακαθαρα καυσιμα ![]() |
TopGear έγραψε: |
Έβαζα ΕΚΟ από κάποιο πρατήριο του στρατού (θεωρητικά καθαρή βενζίνη). Έβλεπα περίπου 400-430χλμ ως το λαμπάκι, ακόμη και με A/C το καλοκαίρι μερικές φορές. Μετά ήξερα έναν βενζινά BP προς νότια προάστεια, μου λέγανε έχει καθαρή (έστω και λίγο πιο ακριβή βενζίνη πχ κατά 8 λεπτά παραπάνω απ'το μ.ο.). Τους πίστευα, αλλά λόγω απόστασης, δεν πήγαινα εκεί. Έβαζα πού και πού, έβλεπα κάπου 480χλμ, είδα μέχρι και 500+! Απ'το καλοκαίρι ή κάπου στα μέσα του, άρχισα να βάζω από αυτόν πιο συστηματικά. Ενώ έβλεπα κάπου 450-460, πλέον βλέπω 400-420 ξανά και πιο "γήϊνες" τιμές πια. Να νόθευσε τη βενζίνη; Τον εμπιστεύονται πολλοί όμως. Να το έκανε η BP σε επίπεδο βυτιοφόρου ή διϋλιστηρίου; Who knows.
Μιλάω για 95άρα γενικά. |
Manos206 έγραψε: | ||
Βασικα πιστευω οτι στα του στρατου γινονται οι μεγαλυτερες νοθειες.. Αυτος που λες για bp ειναι επι της βουλιαγμενης στο νεο κοσμο; Παντως νομιζω οτι ειναι και θεμα παρτιδας.. Πχ ενας βενζινας μπορει να φερνει μια "καθαρη" και μια νοθευμενη.. Μονο αυτοι ξερουν.... |
TopGear έγραψε: | ||||
BP, παραδίπλα του παλαιού ιππόδρομου στην Καλλιθέα... Δεν ήμουν δυσαρεστημένος ποτέ, ούτε θυμάμαι να'χε θέμα το αμάξι ιδιαίτερα, απλά αυτή η "πτώση" των χλμ με προβλημάτισε. Είναι θέμα BP ή πρατηρίου; Γιατί είδα πώς όλοι έχετε κάποιες "ενστάσεις" με τη BP και την χιλιομετρική απόδοσή της πλέον. |
geo106xs έγραψε: |
Αυτο ειναι "χουι" του 106,μετα την πρωτη γραμμη,πεφτει λες και ειναι τρυπιο το ρεζερβουαρ ![]() |
marios_207_GT έγραψε: |
Μαγκες ρωτατε ταριφες για βενζιναδικα, ενας σοβαρος ταξιτζης ξερει, Ρωτησα εγω εναν (φιλος φιλου) και μου λεει βενζινη καλη εχει η ΕΚΟ στο τερμα της Πετρουπολεως (οσοι ειστε απο δυτικα προαστια θα ξερετε που εννοω), γιατι το πρατηριο ειναι της εταιριας και οχι ιδιωτης, πηγα λοιπον κι εγω και εβαλα 100αρα την εχει σε κανονικη τιμη. Παρατητηρηση οσον αφορα την 100αρα εκει λοιπον που ειχα τα long fuel trims στο +3.6% αφου εκαψα ολο το τεποζιτο ειδα 0.0% λεω εδω ειμαστε ομως δεν βαζω παντα 100αρα παρα μονο στα ταξιδια, με την απλη τα trims μου ειναι στο +1.6% ως προς την αισθηση μιας και δεν ειμαι τρελα απαιτητικος δεν μπορω να παρατηρησω καποια αισθητη διαφορα σε σχεση με την απλη παρα μονο σε καταναλωση. Στην ΕΚΟ λοιπον ζητας δειγμα και θα σου δωσουν απο την αντλια, θα παρω δειγμα για να επιβεβαιωσω με το συστημα που ειπε ο φιλος παραπανω αν οντως ειναι καθαρη. Προσωπικα εχω παει σε 4-5 βενζιναδικα σε Περιστερι-Πετρουπολη και το καλυτερο μου φαινεται αυτο και απο αντλιες και απο ποιοτητα.
Υ.Γ παραπανω αναφερθηκε οτι η Shell v-power Racing ειναι εισαγωγης, αυτο ισχυε τα πρωτα χρονια οπως και για την Ultimate, πλεον η καθε εταιρεια αγοραζει απλη απο τα διληστηρια και μετα σε δεξαμενες πεταει τα προσθετα της, ειχα γνωρισει ενα τυπακο καποια στιγμη δουλευε σε δηληστηρια και ειχε βουτηξει ενα μπουκαλι βελτιωτικο οκτανιων, το εβαλε σε παπακι αλλα εκανε λαθος στην αναλογια και το σπασε. |
αυτα ειναι της ΕΚΟ δες αμα εχεις καποιο που να σε βολευει http://www.eko.gr/uploads/KalypsoSites.pdf |
αυτα ειναι της ΕΚΟ δες αμα εχεις καποιο που να σε βολευει http://www.eko.gr/uploads/KalypsoSites.pdf |
Bill207 έγραψε: | ||
αυτά που γράφει δεν είναι όλα ΕΚΟ βρήκα εδώ γύρω στην περιοχή μου 2-3 που είναι BP αλλά όντως όσες φορές έχω πάρει απόδειξη γράφει πάνω ΕΚΟ-ΚΑΛΥΨΩ... οπότε μάλλον θα έχουν ίδια βενζίνη με τα υπόλοιπα ΕΚΟ |
marios_207_GT έγραψε: | ||||
Ευτυχώς που το επισήμανες, εγώ παντως το πρατήριο που βλαζω ειναι ΕΚΟ και ειναι το No17 απο τη λίστα, κουφό πάντως να είναι BP και να εχει απόδειξη Εκο, μηπως παιζει καμία αγορα της BP ελλαδος απο την ΕΚΟ? |
Gotcha έγραψε: |
Ρε παιδια, εντο στο Ελλαντα απο 2-3 διυλιστηρια ειναι οι βενζινες μας. Η νοθεια εξαρταται απο τον βενζινά τον ιδιο, οχι απο την μαρκα, μην τρελαθουμε κιολας. |
Gotcha έγραψε: |
Ρε παιδια, εντο στο Ελλαντα απο 2-3 διυλιστηρια ειναι οι βενζινες μας. Η νοθεια εξαρταται απο τον βενζινά τον ιδιο, οχι απο την μαρκα, μην τρελαθουμε κιολας. |
Apostolos-106 rallye έγραψε: |
Ρε παιδιά αυτό το τελευταίο που λέτε για "δείγματα", Τι εννοείτε ακριβώς?
Θα πάρετε δείγματα, για να ελέγξετε την καθαρότητα της βεντζίνης? Πώς θα γίνει αυτό ? Υπάρχει τέτοιο μηχάνημα που σ δείχνει? |
makis106 έγραψε: | ||
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=525210#525210 |
king207cc έγραψε: |
Mάνο ελπίζω να το κάνεις στην περιοχή μας εε να εχουμε κανενα σίγουρο εδω γύρω. ![]() |
Ο πρωτος μου ελεγχος.. Επιτυχης..! Εκο στο δρομο για μικρολιμανο.. ![]() ![]() |
Πιστευω στον ελεγχο της 100αρας θα εχει πιο πολυ ενδιαφερον.. ![]() |
king207cc έγραψε: |
Μανο 95αρα εβαλες στην ΕΚΟ? |
Bill207 έγραψε: |
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=BvgXHHr5u0I%3D&tabid=479
Τα 233 πρατήρια που δέχθηκαν πρόστιμο για νοθεία σε καύσιμα. Έχετε το νου σας αν βάζατε σε κανέναν από αυτούς. Εντύπωση μου κάνει που έχει μέσα και 2 ΕΚΟ Καλυψώ (186 & 216) γιατί σε αυτό το θέμα ( http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=28722&postdays=0&postorder=asc&start=0 ) είπαμε όλοι καλά λόγια. Και γω μέσα σε αυτούς |