PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Το χάλασα...(Σασμάν)

SnakeMJK - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:19:27
Θέμα δημοσίευσης: Το χάλασα...(Σασμάν)
Προχθές εκεί που πήγαινα, όπως πάντα κάπως άτακτα, τραβάω ένα χειροφρενάκι τρελό και δώσ'του τα ανάποδα κλπ κλπ κλπ ε και μετα όταν το φέρνω στην ευθεία ακούω ένα κρα-κρα-κρα-κρα (κράξιμο) ακριβώς κάτω από το κιβώτιο... Ωχ, λέω... Το πάω αμέσως σε έναν μηχανικό εδώ κοντά... Σασμάν-διαφορικό μου λέει... 500 ευρώ για επισκευή, μου ξαναλέει. Μα καλά, είναι δυνατόν να διαλύσω το σασμάν σε μόλις 54.000χλμ;;;; ΟΚ, η χρήση που του έκανα ήταν πολύ ζόρικη, αλλά περίμενα να αντέξει τουλάχιστον μέχρι τα 80000. Αύριο θα το πάω στην αντιπροσωπεία, μπας και καλύπτει τπτ η εγγύηση...

Κάτι να προτείνετε;
PHSYBORG - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:24:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πετας ενα πιο κοντο σασμαν ( απο ραλλακι) μεταχειρα με 300 ?
mick206 - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
Drive slow and safe! Very happy

Περαστικά Ζήση... Rolling eyes
SnakeMJK - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Δεν πετας ενα πιο κοντο σασμαν ( απο ραλλακι) μεταχειρα με 300 ?

Το σκέφτομαι... Αλλά φοβάμαι πως η μεταχείρα θα μου μείνει στην χείρα με τις ταρζανιές που κάνω Razz
PHSYBORG - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:37:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου κανεις ταρζανιες λογικα θα σου μενει κ το καινουργιο αλλα του ραλλι ειναι ενισχυμενο σε σχεση με το δικο μας το μαμα ΑΡΑ....εγω παντως θα πηγαινα για ραλλοσασμαν !
Tomcat - Κυρ 05 Σεπ 2004, 17:55:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Το χάλασα...
SnakeMJK έγραψε:
Προχθές εκεί που πήγαινα, όπως πάντα κάπως άτακτα, τραβάω ένα χειροφρενάκι τρελό και δώσ'του τα ανάποδα κλπ κλπ κλπ ε και μετα όταν το φέρνω στην ευθεία ακούω ένα κρα-κρα-κρα-κρα (κράξιμο) ακριβώς κάτω από το κιβώτιο... Ωχ, λέω... Το πάω αμέσως σε έναν μηχανικό εδώ κοντά... Σασμάν-διαφορικό μου λέει... 500 ευρώ για επισκευή, μου ξαναλέει. Μα καλά, είναι δυνατόν να διαλύσω το σασμάν σε μόλις 54.000χλμ;;;; ΟΚ, η χρήση που του έκανα ήταν πολύ ζόρικη, αλλά περίμενα να αντέξει τουλάχιστον μέχρι τα 80000. Αύριο θα το πάω στην αντιπροσωπεία, μπας και καλύπτει τπτ η εγγύηση...

Κάτι να προτείνετε;

Ασε ζήση υπάρχουν και άλλοι που τα κατάφεραν απο τα 40.000!!

Τουλάχιστον το κοντίναμε σε 14/60 απο 16/65 και τουλάχιστον έχουμε έναν λογο να χαιρόμαστε...

Γενικά ταρζανιές - χειρόφρενα και στροφιλίκια πρέπει να καταπονούν δομικά πολύ τα κιβώτια.

Αντε και εις ανώτερα.
SnakeMJK - Κυρ 05 Σεπ 2004, 18:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα κι εγώ ήταν το 14/60... Αλλά πόσο θα αντέξει ένα σασμάν που έχει σταματήσει η παραγωγή του από το 98; Και πόσα χλμ θα είναι φορτωμένο; Μετά είναι και το 13/59, αλλά θα παρακοντύνει... Όπως μου είπε και ο μηχανικός "θα ξεκινάω με 2α" Razz
crusader - Κυρ 05 Σεπ 2004, 21:44:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: Το χάλασα...
SnakeMJK έγραψε:

Κάτι να προτείνετε;

Ζήση περαστικά και εις άλλα με υγεια!!!
Χάρης-Ηρακλειο - Κυρ 05 Σεπ 2004, 21:57:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ζηση αυτα που λες δεν ειναι τιποτα. Εγω εχω κανει 40.000 χιλ. και εχω αλλαξει 2 φορες σασμαν και μαλιστα με πολυ καλη χρηση (ουτε χειροφρενα ουτε καρφωτες) Το πρωτο το αλλαξα στα 12.000 και το δευτερο στα 30.000 . Γενικα παντος η Peugeot δεν φημηζεται γα τα σασμαν της.
Recifees - Κυρ 05 Σεπ 2004, 22:28:28
Θέμα δημοσίευσης:
Περαστικά στον μικρό και να είναι κοντό και το χέρι που θα μπεί στην τσέπη σου .
SnakeMJK - Δευ 06 Σεπ 2004, 17:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το πήγα σήμερα το πρωί σε εξουσιοδοτημένο να δω τι θα μου πουν... Πριν λίγο με πήραν τηλ... 1.300 ευρώ!!

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω!! Θα πάω αύριο το πρωί από εκεί να τα πούμε από κοντά... Να μου πουν τι ακριβώς έχει χαλάσει και τι θα σκόπευαν να κάνουν με τα 1300 ευρώ μου. Λογικά θα ψάξω για μεταχειρισμένο (και πιο κοντό) σασμάν.

Ερωτήσεις!

1. Μεταχειρισμένο σε "έξω" συνεργείο, για πόσα λεφτά μιλάμε; τα γνωστά 300;

2. Τι μπορώ να κάνω για να είναι ανθεκτικό το σασμάν μου και να μην θέλω αλλαγή πάλι σε κανα χρόνο. Απαντήσεις του στυλ "άλλαξε τρόπο οδήγησης" δεν θα γίνουν αποδεκτές!

Ε ρε μπελάς που με βρήκε... ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ HONDA!
SnakeMJK - Τρι 07 Σεπ 2004, 17:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά πήγα τσίμπησα ένα σασμάν από λιοσίων το πρωί... Αύριο το απόγευμα θα το έχω... Την βγάλαμε με 500 ευρώ... Από αύριο, τέρμα τα χειρόφρενα, τέρμα τα σπινιαρίσματα, τέρμα οι καρφωτές ταχύτητες... Easy rider και έτσι Razz
crusader - Τρι 07 Σεπ 2004, 17:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Τελικά πήγα τσίμπησα ένα σασμάν από λιοσίων το πρωί... Αύριο το απόγευμα θα το έχω... Την βγάλαμε με 500 ευρώ... Από αύριο, τέρμα τα χειρόφρενα, τέρμα τα σπινιαρίσματα, τέρμα οι καρφωτές ταχύτητες... Easy rider και έτσι Razz

Καλά μας έπεισες...
Σε καμιά βδομάδα θα το έχεις ξεχάσει και θα τρομοκρατείς πάλι ανυποψίαστους περαστικους Laughing Laughing Laughing
PRWZSS - Κυρ 26 Σεπ 2004, 23:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΛΛΑΓΗ ΣΑΣΜΑΝ ΣΤΙΣ 12.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΙΣΙΜΟ.ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΨΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ (ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ,ΤΡΑΛΑΛΙ-ΤΡΑΛΑΛΟ)ΟΤΑΝ ΜΕ 2Α ΚΑΙ 30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΑΣΜΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑ....ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΟΔΙΚΗ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΙ.......ΚΡΕΒΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ...ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!!!!!!!
netblaster - Δευ 27 Σεπ 2004, 12:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω ρε παιδες, πολυ ευαισθητα τα σασμαν των 206!!! Το 205 μου εχει 123.000km και το σασμαν δε νιωθει!!! Τι κιαν του καρφωνω τις ταχυτητες που και που, τι κιαν χανω καμια γρηγορη αλλαγη καμια φορα και ακους το χαρακτηριστικο γκρρρρρρρρρ, τι που ωρες ωρες με πιανει το ραλλιαρικο μου και αλλαζω χωρις συμπλεκτη (αλλες φορες πετυχαινει κιαλλες οχι), τι που τοχω πεθανει στα κατεβασματα...Αυτο εκει!!! Εχει χαλαρωσει καπως ο επιλογεας βεβαια,αλλα αυτο το θεωρω λογικο μετα απο 120.000Km!!! Wink
Touristas - Δευ 27 Σεπ 2004, 16:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Και να φανταστής ότι είναι τα ίδια !! Laughing
netblaster - Τρι 28 Σεπ 2004, 11:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ειπες τωρα Αργυρη??? Ειναι τα ιδια σασμαν??? Καλα τι εγινε με τους Γαλλους, ο,τι stock εχουν το "πετανε" στην παραγωγη?!?!?!? Shocked Ακου να χρησιμοποιουν τα ιδια σασμαν εδω και 10+ χρονια...Τστστς...
Tomcat - Τρι 28 Σεπ 2004, 15:54:35
Θέμα δημοσίευσης:
Αχχ αυτά τα MA σασμάν!!!
Touristas - Τρι 28 Σεπ 2004, 16:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι στοκ τα σαζμαν αλλά αυτά κατασκευάζουν ακόμα και σήμερα !
Αν τα βάλεις δίπλα διπλα μαλων δεν θα βρεις και πολλές διαφορές!!
Από εκεί και πέρα αλλάζουν η σχέσεις του καθενός και λογικά είναι πιο εξελιγμένα (λέμε τώρα ) !
Πάντως για το πρόβλημα ιδικά στο κούμπωμα τις 1ης υπάρχει από το εργοστάσιο μια λύση αλλά θα πρέπει να κατέβει το σαζμαν, οπότε αυτό το κάνεις όταν αλλάξεις δίσκο!!
volvos - Τρι 28 Σεπ 2004, 19:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
αφορα και εμας η ... λυση?
Touristas - Τετ 29 Σεπ 2004, 16:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
Όσα έχουν πρόβλημα με την 1η και φοράνε το ΜΑ
pygolabida - Τετ 29 Σεπ 2004, 20:02:01
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί στα peugeot μπαινοβγαίνουν οι ταχύτητες δίχως να πατάς συμπλέκτη?
Bluewinter - Πεμ 30 Σεπ 2004, 00:38:46
Θέμα δημοσίευσης:
pygolabida έγραψε:

Γιάννα προσωπικά νομίζω σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό..
(τουλάχιστον δική μου εμπειρία)
kanelj - Πεμ 30 Σεπ 2004, 00:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
pygolabida έγραψε:

δεν μπαινοβγαινουν αλλα μονο βγαινουν χωρις συμπλεκτη Exclamation
σε ολα συμβαινει αυτο αλλα καλυτερα να μην το κανεις....
netblaster - Πεμ 30 Σεπ 2004, 00:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννα σε ολα τα αυτοκινητα γινεται αυτο, αρκει να βρεις τις στροφες που μπορεις να το κανεις (να συγχρονισεις, δηλαδη τα γραναζια)!!!

Οσο για τη λυση αυτη που λες Αργυρη, αν παω και πω σεναν εξουσιοδητημενο ετσι κετσι, θα κανει την παπια ή ειναι ενημερωμενοι??? Και ποσο παει αυτη η διαδικασια??? Confused
Touristas - Δευ 04 Οκτ 2004, 19:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό είναι μόνο για τα 206 και 307 !! πάντως οταν κάποια στιγμή αλλάξεις δίσκο μπορείς να το κανείς . Εξάλλου και στο δικό μου 205 που φόραγα σαμάν από rallye δεν έμπαινε εύκολα η πρωτη !
vio - Τρι 05 Οκτ 2004, 15:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά σε όλους. Tourist, Δεν μας την λές την λύση γιατί μεθαύριο κατεβαίνει το σασμάν μου για αλλαγή συγχρονιζέ ??
Touristas - Τρι 05 Οκτ 2004, 17:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πρέπει να καθαριστή και να γρασαριστη το χωνάκι που δουλεύει το ρουλεμάν του δίσκου
Είναι κάτι που το κάνουν έτσι κι αλλιώς!
Τώρα αν έχει όντως διαφορά αυτό δεν το ξέρω !
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες