PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - DRIVE Project - Peugeot 206 1.6

chatasos - Δευ 23 Σεπ 2002, 13:17:45
Θέμα δημοσίευσης: 206 - DRIVE Project - Peugeot 206 1.6
Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά μετά το τωρινό Punto που έχει σαν project
στο Drive και το οποίο θα κληρωθεί στην Auto-Exelixis 2002, θα πάρουν
για "φτιάξιμο" ένα Peugeot 206 1.6 (2002).

Ανυπομονώ να δω που θα το φτάσουν μιας και στα συγκεκριμένα projects
του περιοδικού τα λεφτά μπαίνουν σε 2η μοίρα.

ΥΓ1: Έχω την εντύπωση πως μαθεύτηκαν τα περί PS (βλέπε σχετικό topic),
και αποφάσισαν να ασχοληθούνε.....και αυτοί.
ΥΓ2: Γιατί έχω το προαίσθημα ότι σύσσωμο όλο το club θα αγοράζει τα
συγκεκριμένα τεύχη μήπως κάποιου του κάτσει το 206 στην κλήρωση?
christhehealer - Δευ 23 Σεπ 2002, 13:35:36
Θέμα δημοσίευσης:
Kατ' αρχήν αγοράζω το Drive, αλλά το τελευταίο τεύχος δεν το έχω ανοίξει καν.

Kατά δεύτερον είμαι σίγουρος ότι θα του βάλουν κανένα γύφτικο Body Kit και δεν θα βλέπεται το αυτοκίνητο.

Kατά τρίτον, μήπως αυτά που θα του κάνουν θα τα έχουμε διαβάσει κάπου; Σ' ένα γνωστό forum κάπου στο άπειρο του διαδυκτίου; Wink

Kατά τέταρτον σε μία προσπάθεια που έκαναν να βελτιώσουν αυτοκίνητο που δεν είχαν ασχοληθεί γνωστοί οίκοι (Skoda Fabia) το όλο project έμεινε ατελείωτο. Kάτι τέτοιο μου μυρίζει και εδώ...
Nikel - Δευ 23 Σεπ 2002, 13:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Τασο απο πιο τευχος θα ξεκινησει το project Question Απ'αυτο που ηδη κυκλοφορει η απ'το επομενο Question
chatasos - Δευ 23 Σεπ 2002, 13:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Ρε συ Τασο απο πιο τευχος θα ξεκινησει το project Question Απ'αυτο που ηδη κυκλοφορει η απ'το επομενο Question

Μάλλον από το μεθεπόμενο....
Nikel - Δευ 23 Σεπ 2002, 13:47:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εγινε ρε εμαθαν απ'το Drive οτι γιναμε πολλοι και ειπαν να τα κονομησουν Question Αντε...μετα απο 2 χρονια θα αρχισω να αγορασω το Drive παλι Exclamation
Vini - Δευ 23 Σεπ 2002, 17:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σας πω εγώ που θα το φτάσουν.... Wink

Αν δεν πειράξουν κινητήρα τότε θα το φτάσουν στα 145άλογα άνετα!

Αν πειράξουν κινητήρα τότε θα το φτάσουν 175άλογα....καθαρά!

Που το ξέρω?
Κάτι έμαθα και εγώ το Σ/Κ που πέρασε.... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
christhehealer - Τρι 24 Σεπ 2002, 14:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Nα δω πως θα γίνει αυτό...

Mήπως με την νέα καταχώρηση που υπάρχει στο Drive για φτιάξιμο 206 με supercharger rotrex, από βελτιωτή BMW που τώρα φτιάχνει και Group PSA;;;;;;;;΄

Aυτά που έλεγα πριν κάτι μήνες....

Kαι που το project αρχίζει από Nοέμβριο.
chatasos - Τρι 24 Σεπ 2002, 14:49:38
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Vini έγραψε:

Mήπως με την νέα καταχώρηση που υπάρχει στο Drive για φτιάξιμο 206 με supercharger rotrex, από βελτιωτή BMW που τώρα φτιάχνει και Group PSA;;;;;;;;΄

Πάντως εμένα μου έχει μπει η ιδέα εδώ και καιρό....
Πολλά τα λεφτά όμως Mad Mad Mad
christhehealer - Τρι 24 Σεπ 2002, 15:37:19
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Eάν εννοείς supercharger, θα σε απογοητεύσω γιατί όσο το έχω ψάξει στο διαδύκτιο ο μικρότερος κινητήρας που παίρνει supercharger είναι ο 1600 και μόνο η rotrex βγάζει για τόσα κυβικά.

Kαι από όσο είχα διαβάσει στέλνεις στην gmc-motorsport ένα mail με το νούμερο του ιμάντα και σου στέλνουν τον supercharger με οδηγίες τοποθέτησης. Για τόσο απλό πράγμα μιλάμε...
Nikel - Τρι 24 Σεπ 2002, 15:40:00
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
christhehealer έγραψε:
Vini έγραψε:

Πολλά τα λεφτά όμως
Mad Mad Mad

Για δωστε πληροφοριες για αυτη την μετατροπη (αυξηση ιππων&ροπης, Κοστος, Ποιος ειναι αυτος ο μετατροπεας)
christhehealer - Τρι 24 Σεπ 2002, 15:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Για δωστε πληροφοριες για αυτη την μετατροπη (αυξηση ιππων&ροπης, Κοστος, Ποιος ειναι αυτος ο μετατροπεας)

Nikel εάν εννοείς τον Άγγλο http://www.gmcmotorsport.co.uk

Eάν εννοείς τον έλληνα, το βράδυ από το σπίτι που έχω το περιοδικό, με την καταχώρηση
chatasos - Τρι 24 Σεπ 2002, 15:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
chatasos έγραψε:

Eάν εννοείς supercharger, θα σε απογοητεύσω γιατί όσο το έχω ψάξει στο διαδύκτιο ο μικρότερος κινητήρας που παίρνει supercharger είναι ο 1600 και μόνο η rotrex βγάζει για τόσα κυβικά.

Kαι από όσο είχα διαβάσει στέλνεις στην gmc-motorsport ένα mail με το νούμερο του ιμάντα και σου στέλνουν τον supercharger με οδηγίες τοποθέτησης. Για τόσο απλό πράγμα μιλάμε...

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως μπαίνει και σε 1.400? Κάπου είχα
διαβάσει για 70% αύξηση στην ιπποδύναμη και 40% στην ροπή για ένα VW Polo 75hp.
christhehealer - Τρι 24 Σεπ 2002, 17:04:45
Θέμα δημοσίευσης:
όντως έχεις δίκιο. Έχει βγάλει και τύπο για 1.0Lt -2.0 Lt

http://www.roulunds-rotrex.com/rotrex/Pages/products.htm

Kαι τιμές Shocked Laughing Confused Shocked Laughing Confused

http://www.g-powertech.com/rotrex/eursett.htm
Vini - Τρι 24 Σεπ 2002, 17:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως εγώ που μίλησα την Παρασκευή με γνωστό βελτιωτή της PEUGEOT....μου είπε ότι φθάνει το 206/1600 στα 145 άλογα, άνετα χωρίς να πειράξει κινητήρα και μάλιστα με εγγύηση δυναμόμετρου πριν και μετά.

Ο ίδιος φθάνει αν ανοίξει καπάκι τα 175 άλογα πάντα με απόδειξη το δυναμόμετρο και φυσικά με άλογα που θα φανούν στο δρόμο.

Οσο για την ερώτηση περί εγκεφάλων....έβαλε τα γέλια...όλοι είναι σπασμένοι και μάλιστα ο 1600 παίρνει άνετα από εγκέφαλο 13άλογα.....

Παρακαλώ μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο βελτιωτής.
Nikel - Τρι 24 Σεπ 2002, 18:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Πάντως εγώ που μίλησα την Παρασκευή με γνωστό βελτιωτή της PEUGEOT....μου είπε ότι φθάνει το 206/1600 στα 145 άλογα, άνετα χωρίς να πειράξει κινητήρα και μάλιστα με εγγύηση δυναμόμετρου πριν και μετά.

Ο ίδιος φθάνει αν ανοίξει καπάκι τα 175 άλογα πάντα με απόδειξη το δυναμόμετρο και φυσικά με άλογα που θα φανούν στο δρόμο.

Οσο για την ερώτηση περί εγκεφάλων....έβαλε τα γέλια...όλοι είναι σπασμένοι και μάλιστα ο 1600 παίρνει άνετα από εγκέφαλο 13άλογα.....

Παρακαλώ μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο βελτιωτής.

Μα καλα ρε Vini πρωτα μας αναβεις φωτιες με τον εγκεφαλο και μετα δεν μας λες Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
overgr - Τρι 24 Σεπ 2002, 18:02:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΛΤΙΩΤΗΣ????
Αλεξ@νδρος - Τρι 24 Σεπ 2002, 18:09:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Νικο ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝΜΠΛΕ ?
Δεν πιστευω να σου μπηκε καμμια ιδεα παλι...... Rolling eyes Rolling eyes Crying or Very sad
Nikel - Τρι 24 Σεπ 2002, 18:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Eάν εννοείς τον έλληνα, το βράδυ από το σπίτι που έχω το περιοδικό, με την καταχώρηση

Τον ελληνα εννοω γιατρε Exclamation Τον αγγλο τον ειχα δει και στο παρελθον οταν ψαχνομουνα για τουρμπο και μου φανηκε ενδιαφερον η προταση του για supercharger αλλλα σταματησα να ονειρευομαι οταν ρωτησα ποιοι ειναι οι κυριοι στην Ελλαδα που κανουν μετατροπες supercharger και ολοι μου ειπαν ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Exclamation Για πες λοιπον αυτος ο τυπος κανει μετατροπες σε 206 με supercharger Question Κοστος και τιμες αυξησης ιπποδυναμης-ροπης εχουμε Question
Vini - Τρι 24 Σεπ 2002, 18:34:31
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Ρε συ Νικο ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝΜΠΛΕ ?
Δεν πιστευω να σου μπηκε καμμια ιδεα παλι...... Rolling eyes Rolling eyes Crying or Very sad

Πλέον είμαι "τρελαμένος" φίλε Alex....νομίζω ότι αρκεί αυτό.... Wink Wink
christhehealer - Τρι 24 Σεπ 2002, 21:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Τον ελληνα εννοω γιατρε Exclamation Τον αγγλο τον ειχα δει και στο παρελθον οταν ψαχνομουνα για τουρμπο και μου φανηκε ενδιαφερον η προταση του για supercharger αλλλα σταματησα να ονειρευομαι οταν ρωτησα ποιοι ειναι οι κυριοι στην Ελλαδα που κανουν μετατροπες supercharger και ολοι μου ειπαν ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Exclamation Για πες λοιπον αυτος ο τυπος κανει μετατροπες σε 206 με supercharger Question Κοστος και τιμες αυξησης ιπποδυναμης-ροπης εχουμε Question

Mandilas Power

Λ. Βουλιαγμένης 20 Γλυφάδα

Τηλ: 010 9616327, 010 9650971

Ατμοσφαιρική αύξηση ιπποδύναμης έως 35%

Kompressor Power Performance έως 50%
DimiP - Τρι 24 Σεπ 2002, 23:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
θα πει κατι κανεις και για το μαλι?
ποσο παει περιπου αυτο το 35%?
εδω σας θελω....

Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Nikel - Τετ 25 Σεπ 2002, 01:37:10
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Mandilas Power

Ρε γιατρε εισαι σιγουρος οτι εχει supercharger-kit για 206 (1600 16v) γιατι αν δεν κανω λαθος ο τυπος ειδικευεται σε BMW Exclamation
Miltellas - Τετ 25 Σεπ 2002, 04:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
35% αύξηση ιπποδύναμης;!!
50%;!!
Ωχ! Ωχ! Θα με χωρίσει η γυναίκα μου...
chatasos - Τετ 25 Σεπ 2002, 06:45:03
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Mandilas Power

Ρε γιατρε εισαι σιγουρος οτι εχει supercharger-kit για 206 (1600 16v) γιατι αν δεν κανω λαθος ο τυπος ειδικευεται σε BMW Exclamation

Τώρα το έχει γυρίσει και σε PSA αφού είδε ότι υπάρχει και εκεί ψωμί.
christhehealer - Τετ 25 Σεπ 2002, 10:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Aυτά που αναφέρω είναι για το Group PSA. Για BMW ούτε που κοίταξα αλλά όπως πολύ σωστά λες, εκεί έχει ειδίκευση...

Aυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι πέρνει έτοιμα κιτ από έξω (πιθανόν Γερμανία) και στα τοποθετεί.
Nikel - Τετ 25 Σεπ 2002, 12:53:26
Θέμα δημοσίευσης:
Θα τον παρω τον τυπο σημερα τηλεφωνο να μαθουμε τιμες κτλ.
Vini - Τετ 25 Σεπ 2002, 22:10:51
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν πως βγαίνουν τα 145 άλογα σε 1600/16V???

Απλά:
1. 10 άλογα σκούπα μόνο με ΠΑΝΙΝΗ φιλτροχοάνη...με εγγύηση δυναμομέτρο....μην ρωτήσετε πως...κοιτάχτε το αντίστοιχο topic....κάτι ξέρω και εγώ.... Wink

2. 10 άλογα πρόγραμμα στο χαλαρό πλέον από δύο οίκους... Wink

3. 4 άλογα από ελεύθερη εξάτμιση με στάνταρ αλλαγή μεσαίου και ως καλύτερη λύση η οβίδα της SUPERSPRINT (τάδε έφη γνωστός βελτιωτικός οίκος PEUGEOT και έτυχε -ευτυχώς- να είμαι μέσα στην επιλογή μου να βάλω L&W+SUPERSPRINT)

4. 7 άλογα από περιφερειακές φτηνές βελτιωσούλες π.χ. μπουζοκαλώδια, μπουζί, ίσως ρυθμιστής βενζίνης κά

Αν πούμε ότι το 206 βγάζει στρόφαλο 114 άλογα (μέσος όρος 118+110)

τότε:
114+10+10+4+7 = 145 άλογα!...! δυναμόμετρο....

Φυσικά η τιμή αυτή κυμαίνεται +4,-4 άλογα λόγω χρήσης, χιλιομέτρων, κλπ....

Tα 170 πως βγαίνουν?
Pezomania ήρθε η σειρά σου.... ανέλυσε το Project....

Wink Wink Wink Wink
Nikel - Πεμ 26 Σεπ 2002, 13:32:47
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον πηρα τηλ. τον Mandilas Power και τον ρωτησα για τον εγχειρημα τοποθετηση supercharger στο 206. Μου ειπε πως το εγχειρημα ειναι στο τελικο του σταδιο και γιαυτο δεν μπορουσε να μου δωσει τελικες τιμες ομως μου ειπε στο περιπου πως στο 206 1.6 16v (110 αλογα) η ροπη θα παει περιπου στα 21 κιλα η ιπποδυναμη ισως και λιγο παραπανω απο 170 το supercharger (με ψυγειο) που χρησημοποιειται δεν ειναι Rotrex αλλα σαν το Ιτον (δεν το ξερω) και το κοστος θα πηγαινει περιπου 1.5 χαρτι. Η μετατροπη θα συνοδευεται με εγγυηση και ο τυπος που μου μιλησε μου φανηκε παραπανω απο σιγουρος γι'αυτο που κανει και μου απαντησε ολα τα ερωτηματα με ανεση και θεληση.

ΥΓ1. Σε λιγες μερες (μαλλον στο επομενο τευχος) ολη η μετατροπη θα ειναι στο Drive
ΥΓ2. Δεν του ειπα για το club
Nikel - Παρ 27 Σεπ 2002, 12:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εγινε ρε δεν ειδα σχολια για τις πληροφοριες που εδωσα Question
christhehealer - Παρ 27 Σεπ 2002, 13:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Άντε και να περιμένουμε το Drive. Tα λεφτά καλά. Γιατί έχω ακούσει για μετατροπή με κομπρέσορα σε BMW, 2 χαρτιά.

Nομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο supercharger

http://www.automotive.eaton.com/product/engine_controls/superchargers.html.
Vini - Παρ 27 Σεπ 2002, 17:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Σχόλια? χμμμ! ΠΑΝΑΚΡΙΒΑΑΑΑ!!!!!!
Nikel - Παρ 27 Σεπ 2002, 21:10:36
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Συμφωνω απολυτα Vini Laughing Δηλαδη τοσο ακριβα που καλυτερα ατμοσφαιρα (δεν λεω νιτρο γιατι θα κραξεται παλι...κρα-κρα) που στην χειροτερη με 1 χαρτι το εχεις φτασει ανετα στα 170 αλογα (dyno) και παρε μετα το μισο χαρτι και φαε στραγαλια Exclamation
pduke - Κυρ 29 Σεπ 2002, 22:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
Οι 16άρηδες γιατί δεν ψάχνετε για τον δίλιτρο?Πολύ φτηνοτερα θα σας βγεί.
Κιαν δεν σας αρκεί τότε πάμε όλοι για μαζική παραγγελία του κινητήρα από το RC! Wink
Svstouk - Κυρ 29 Σεπ 2002, 23:19:08
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Οι 16άρηδες γιατί δεν ψάχνετε για τον δίλιτρο?Πολύ φτηνοτερα θα σας βγεί.
Κιαν δεν σας αρκεί τότε πάμε όλοι για μαζική παραγγελία του κινητήρα από το RC! Wink

Σε αυτήν την περίπτωση, όποιος 1.6άρης δεν ξέρει πού να πουλήσει τη μηχανή του, τώρα ξέρει. ΣΕ ΕΜΕΝΑ!!! Mr. Green Mr. Green

Σοβαρολογώ Wink
Miltellas - Δευ 30 Σεπ 2002, 02:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Έχουν να γίνουν συναλλαγές-ανταλλαγές εδώ μέσα... Wink
Slash - Δευ 30 Σεπ 2002, 15:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

- Να μην προσπαθήσετε μέσω του Forum είτε να μεταπωλήσετε υλικά είτε να διαφημιστείτε έμμεσα.
Από τους όρους του forum. Surprised

Slash gone legal? Don't think so... Evil Twisted evil :fist:
Nikel - Δευ 30 Σεπ 2002, 16:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

Που εισαι πεζομανιακε να μας αναλυσεις πως βγαινουν τα 170 αλογα Question

Πες μας και τιμη στο περιπου Wink
DimiP - Δευ 30 Σεπ 2002, 19:05:38
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Miltellas έγραψε:

- Να μην προσπαθήσετε μέσω του Forum είτε να μεταπωλήσετε υλικά είτε να διαφημιστείτε έμμεσα.
Από τους όρους του forum. Surprised

Slash gone legal? Don't think so... Evil Twisted evil :fist:

1. δεν προσπαθουμε να διαφημηστουμε !
2. δεν μεταπωλουμε υλικα αλλα ανταλλασουμε υλικα δινοντας ο ενας στον αλλο λιγα χρηματα για να πιει 2-3 καφεδες.

σωωσσσστττοοοοςςςςςς ΄;;;;;;;;

περα απο την πλακα , αυτο ουτε που μας περασε απο το μυαλο αλλα αν λαβουμε υποψιν (και πρεπει) την παραπανω φραση δεν θα επρεπε να υπηρχαν τα topics "ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ" και "ΑΓΟΡΕΣ-ΖΗΤΗΣΕΙΣ".
Miltellas - Τετ 02 Οκτ 2002, 01:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά...
Στο εν τω μεταξύ, ας ετοιμάζονται οι 11άρηδες να παραλάβουν, αντιστρεπτικές από 14άρηδες, κι αυτοί με τη σειρά τους από τους 16άρηδες, κι αυτοί να ετοιμαστούν να γίνουν αναρτησιακά 2λιτροι για να μας βγει όλους φτηνά... Για να μην πω τους 2λιτρους να κάνουν το ίδιο παραγγέλνοντας ανάρτηση από 206RC και να ξεκινήσει το τραινάκι από αυτούς.

Η βελτίωση αυτή βγάζει μάτια!!! Θα γουστάρει ο κάθε πικραμένος!

Βελτιωθείτε... με τρέλλα...
Αλεξ@νδρος - Τετ 02 Οκτ 2002, 15:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
Mε Τρελλα και Μιλτελλα Mr. Green
DimiP - Τετ 02 Οκτ 2002, 15:57:29
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Mε Τρελλα και Μιλτελλα Mr. Green

εμεις στο club αυτο,
δε βα- δε βα- δε βαζουμε μυαλο,
ειμαστ΄αρωστοιιιιιιιιι
με το μιλτελα το τρελλο!!!
Slash - Τετ 02 Οκτ 2002, 16:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑ!!! Laughing Laughing :D Razz
Miltellas - Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Shocked Silly Silly Onfire Onfire Roll eyes Roll eyes
pezomania - Πεμ 24 Οκτ 2002, 19:02:15
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

Ρε παιδιά δεν ξέρω πώς μπορούν να πάνε 170! Απλώς ο Κρασούλης μας ανέφερε ότι έφτιαξε 206 που παίζει στα 170 άλογα!!

Ότι προανέφερε και vini + εκκεντροφόρους + απαλαγή από καταλύτη!!
Slash - Πεμ 24 Οκτ 2002, 23:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

Ρε παιδιά δεν ξέρω πώς μπορούν να πάνε 170! Απλώς ο Κρασούλης μας ανέφερε ότι έφτιαξε 206 που παίζει στα 170 άλογα!!

Πολύ μεγάλη μλκία.
Tomcat - Παρ 25 Οκτ 2002, 00:58:04
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Slash για κάποιο ο οποίος κοιτάζει τις επιδόσεις στιγνά , η αλλάγη του καταλύτη είναι από τα πλέον must!Πολλοί τον βγάζουν κίολας και τον επανατοποθετούν όταν περνάνε ΚΤΕΟ!Μπορεί να σου δώσει πάνω από 8 άλογα άνετα!τώρα σε 1600 να έχει δώσει 50 άλογα ατμοσφαιρικά ο Κρασούλης?Πολύ θα ήθελα να μάθω τον τρόπο!
Alex - Παρ 25 Οκτ 2002, 01:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πιθανον μια ξεναγηση σε κλινικη καρκινοπαθων να απετρεπε τους επιδοξους "καταλυτο-εξοντωτες"... Οι αμολυβδες βενζινες περιεχουν απιστευτα τοξικα/καρκινογονα αρωματικα τα οποια χωρις τον καταλυτη φευγουν ελευθερα στην ατμοσφαιρα.. Το χω ξαναπει και το ξαναλεω τωρα οτι καλες οι επιδοσεις αλλα υπαρχει ενα μετρο στο τι μπορει ο καθενας να κανει για να τις επιτυχει. Ελευθερος καταλυτης ΝΑΙ, αφαιρεση ΟΧΙ! Τερμα!
Nikel - Παρ 25 Οκτ 2002, 02:15:08
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Ελευθερος καταλυτης ΝΑΙ, αφαιρεση ΟΧΙ! Τερμα!

Γεια σου ρε Αλεξ...ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣ
Tomcat - Παρ 25 Οκτ 2002, 02:28:49
Θέμα δημοσίευσης:
Onfire O καταλύτης οτι και να σου κόβει είναι απαραίτητος! Onfire
chatasos - Κυρ 19 Ιαν 2003, 14:57:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν πήρατε ήδη το drive, αλλά εγώ τουλάχιστον απογοητεύτηκα από τη μία, αλλά και επιβεβαιώθηκα από την άλλη.

Οι βελτίωσεις του κινητήρα θα είναι από την PeugeotSport διότι "πέρα από το εγγυημένο του αποτελέσματος σε θέματα ιπποδύναμης, δεν θα χρειαστεί να ψαχνόμαστε και να πειραματιζόμαστε με λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ πάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Απογοήτευση : Οπότε βρίσκουμε την "εύκολη λύση" και την πλασάρουμε. Βέβαια είναι και η σίγουρη λύση. Αλλά στην τελική, αυτό για μένα σημαίνει οτι δεν υπάρχει έλληνας βελτιωτής 206 που να τον εμπιστεύεται το drive, οπότε και καταφεύγει στα πεπατημένα.

Επιβεβαίωση : Μόνο η ίδια η Peugeot ξέρει τόσο καλά το αμάξι, οπότε αν θέλουμε να γλυτώσουμε διάφορα τρεχάματα, πληρώνουμε λίγο παραπάνω και είμαστε μια χαρά.

Επίσης αναφέρουν για αρκετά "ψαγμένη" ανάρτηση (μάλλον ρυθμιζόμενη), μεγαλύτερους δίσκους και ζάντες, επιλογή on/off για το abs, και το τελευταίο : εξωτερικά δεν θα γίνει καμία βελτίωση, παρά μόνο εσωτερικά (καθίσματα, τιμόνι, ηχεία).

Σε δυναμομέτρηση το εργοστασιακό 206 τους έβγαλε 113,7 hp (5.750 στροφές) στον τροχό και ροπή 14,6kgm στις 4000 στροφές.

Και τέλος οι γνωστές παρατηρήσεις για διάφορους θορύβους Cool
pduke - Κυρ 19 Ιαν 2003, 23:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
πεζό 206 στο CUP,206 στο DRIVE ,τρεις τίτλοι στο WRC....΄δυνατό come back(??) στην αγορά.Η που το πάνε μόνο για διαφήμηση ή που θα έρθουν με προτάσεις.
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 02:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Δεν ξέρω αν πήρατε ήδη το drive, αλλά εγώ τουλάχιστον απογοητεύτηκα από τη μία, αλλά και επιβεβαιώθηκα από την άλλη.

Οντως ρε Τασο...μεγαλη απογοητευση! Μα καλα τοσες λυσεις ειχαν να προτεινουν για το Rallye-VTS γιατι οχι και για το 206??? Τι το τοσο διαφορετικο εχει??? Το ιδιο γκρουπ (PSA) βγαζει τις μηχανες.......

chatasos έγραψε:
Σε δυναμομέτρηση το εργοστασιακό 206 τους έβγαλε 113,7 hp (5.750 στροφές) στον τροχό και ροπή 14,6kgm στις 4000 στροφές.

Ξερει κανεις τι ειδους δυναμομετρο χρησιμοποιουν??? Κατι ακουσα οτι το αλλαξαν τωρα τελευταια και πηραν ενα δικο τους πολυ καλο...αλλα πιο???
danielos - Δευ 20 Ιαν 2003, 08:54:44
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

sorry chatasos αλλα εργοστασιακο 206 1.6 xs (διορθωσε με αν κανω λαθος) και εβγαλε 113.7 hp στον τροχο Question Question Question Question Question αν μιλαμε για μαμα αυτοκινητο τοτε αυτοι που το μετρησαν ειναι να παρουν αγκαλια το δυναμομετρο οσο καινουργιο και αν ειναι να παρουν φορα και να φουνταρουν στο λιμανι!!!γιατι 113.7 αλογα στο τροχο αντιστοιχουν σε τουλαχιστον 130 αλογα στο στροφαλο!!!!!!!ε δεν υπαρχει αυτο.
Petros - Δευ 20 Ιαν 2003, 11:05:51
Θέμα δημοσίευσης:
"Τυπογραφικό" λάθος του chatasos ήταν... Wink

Το Drive μέτρησε στο στρόφαλο 114 και στον τροχό σχεδόν 105 άλογα.
danielos - Δευ 20 Ιαν 2003, 11:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:

πετρο το να βγαζει 114 αλογα στο στροφαλο μου φαινεται λογικο την ιδια ωρα που εχω δει σε περιοδικο να βγαζουν σε δυναμομετρηση ραλλια απο 125 εως 130 αλογα.οπως εχω δει και ραλλυ με 118 αλογα.με αυτο θελω να πω οτι τυχαινει και απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο να παρουσιαζεται μεγαλη διαφορα.το ραλλυ η peugeot το δινει 120 αλογα αντε 122 και βλεπουμε ομως μεγαλες διαφορες.απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο υπαρχουν μεγαλες διαφορες.για παραδειγμα μου φαινεται παρα πολθ μικρη η απωλεια μολις 9 αλογων απο τον στροφαλο στον τροχο.την ιδια ωρα που στο δικο μου για παραδειγμα ειδα εκει που εβγαζε την μεγιστη ιπποδυναμη να εχω απωλειες των 20-22 αλογων.κατι το οποιο το εχω παρατηρησει και σε αλλα αυτοκινητα.ημουν παρον σε δυναμομετρηση στη vamag σε ασημι s3 'φτιαγμενο 'απο την mtm 344 αλογα και ειχε απωλειες απο τον στροφαλο στον τροχο 67 αλογα!!!!!!!!
εχω εβγαζα 158 αλογα στροφαλο και 137 στον τροχο.δυναμομετρηση απο δυναμομετρηση εχει τεραστια αποκλιση!!!!!!!!
Petros - Δευ 20 Ιαν 2003, 12:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ απλώς μετέφερα τα όσα διάβασα, κατά τ' άλλα δεν έχω λόγο να διαφωνήσω με τα όσα λες.

Επιπλέον παρατήρηση που έκανα, ότι τα σχόλια του περιοδικού είναι ακριβή: Όντως ο κινητήρας στο στρώσιμο είναι αρκετά "σφιχτός".
Petros - Δευ 20 Ιαν 2003, 12:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

Στον Κρασούλη είδα μία μέρα ανεβασμένο στη ράμπα ένα Rallye 1.6, άνευ καταλύτη και τον ιδιοκτήτη περιχαρή κάτω από τη ράμπα...
Δεν έκανα ζήτημα (κακώς) γιατί δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκηνικό.
Πάντως την κίνηση του τυπάκου που κέρδισε (?) 3-4 αλογάκια τη θεωρώ επιοικώς ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ! Twisted evil

Σημείωση: Η αφαίρεση καταλύτη σε μοντέρνο κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ιπποδύναμης, ο οποίος θα χρειαστεί οπωσδήποτε επαναπρογραμματισμό μετά από μία τέτοια κίνηση.
Sidobre - Δευ 20 Ιαν 2003, 12:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
pezomania έγραψε:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

Στον Κρασούλη είδα μία μέρα ανεβασμένο στη ράμπα ένα Rallye 1.6, άνευ καταλύτη και τον ιδιοκτήτη περιχαρή κάτω από τη ράμπα...
Πάντως την κίνηση του τυπάκου που κέρδισε (?) 3-4 αλογάκια τη θεωρώ επιοικώς ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ! Twisted evil

Σημείωση: Η αφαίρεση καταλύτη σε μοντέρνο κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ιπποδύναμης, ο οποίος θα χρειαστεί οπωσδήποτε επαναπρογραμματισμό μετά από μία τέτοια κίνηση.

Είναι κάτι που επανηλειμμένα έχουμε θίξει σαν θέμα.

Είναι απαράδεκτο για την αύξηση ιπποδύναμης (της τάξης του 1 ίππου) να αφαιρείται ο καταλύτης!

Εγκληματικό και εντελώς ανώριμο που κανονικά θα έπρεπε να ακολουθείται από ποινική δίωξη!

Στο κάτω κάτω όποιος θέλει ας πάρει ενα συρμάτινο!

Η καλύτερη εκδίκηση για αυτή την πράξη θα ήταν να τον βάλεις να αναπνέει από την δική του εξάτμηση πατώντας ξερογκαζιές! Evil Evil Evil
danielos - Δευ 20 Ιαν 2003, 12:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
pezomania έγραψε:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:
Tα 170 πως βγαίνουν?

Wink Wink Wink Wink

φιλε πετρο συμφωνω απολυτα μαζι σου και η λεξη γαιδουρια ειναι πολυ λιγη για μια τετοια κινηση!!!!!!εγω εσκασα 300 ευρωα για να αντικαταστησω τον μαμισιο καταλυτη που οντως ειναι στουμπωμα με αλλον americat συρματινο ελευθερας ροης!!για να καταλαβεις διαφορα αντιληψης απο ραλλακια σε ραλλακια και απο ανθρωπο σε ανθρωπο γενικοτερα!!!
chatasos - Δευ 20 Ιαν 2003, 13:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:

καλά, μη βαράτε... τώρα τελευταία έχω ζαλιστεί και δεν ξέρω τι γράφω Shocked Shocked Shocked
chatasos - Δευ 20 Ιαν 2003, 13:18:41
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
chatasos έγραψε:

Οντως ρε Τασο...μεγαλη απογοητευση! Μα καλα τοσες λυσεις ειχαν να προτεινουν για το Rallye-VTS γιατι οχι και για το 206??? Τι το τοσο διαφορετικο εχει??? Το ιδιο γκρουπ (PSA) βγαζει τις μηχανες.......

Και μετά σου προτείνουν πόσους βελτιωτές 206. Τώρα που πήγαν όλοι αυτοί?
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 16:06:16
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Petros έγραψε:

πετρο το να βγαζει 114 αλογα στο στροφαλο μου φαινεται λογικο την ιδια ωρα που εχω δει σε περιοδικο να βγαζουν σε δυναμομετρηση ραλλια απο 125 εως 130 αλογα.οπως εχω δει και ραλλυ με 118 αλογα.με αυτο θελω να πω οτι τυχαινει και απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο να παρουσιαζεται μεγαλη διαφορα.το ραλλυ η peugeot το δινει 120 αλογα αντε 122 και βλεπουμε ομως μεγαλες διαφορες.απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο υπαρχουν μεγαλες διαφορες.για παραδειγμα μου φαινεται παρα πολθ μικρη η απωλεια μολις 9 αλογων απο τον στροφαλο στον τροχο.την ιδια ωρα που στο δικο μου για παραδειγμα ειδα εκει που εβγαζε την μεγιστη ιπποδυναμη να εχω απωλειες των 20-22 αλογων.κατι το οποιο το εχω παρατηρησει και σε αλλα αυτοκινητα.ημουν παρον σε δυναμομετρηση στη vamag σε ασημι s3 'φτιαγμενο 'απο την mtm 344 αλογα και ειχε απωλειες απο τον στροφαλο στον τροχο 67 αλογα!!!!!!!!
εχω εβγαζα 158 αλογα στροφαλο και 137 στον τροχο.δυναμομετρηση απο δυναμομετρηση εχει τεραστια αποκλιση!!!!!!!!

Συμφωνω απολυτα με τον Ντανιελ...και εγω ειδα στο VaMag διαφορα περιπου 28 αλογα...Γι'αυτο ρωταω και εγω εαν ξερετε που δυναμομετρουν απο το drive...διοτι μου φενεται πολυ καλο (για μαμα) για να ειναι αληθινο!
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 16:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Nikel έγραψε:
chatasos έγραψε:

Και μετά σου προτείνουν πόσους βελτιωτές 206. Τώρα που πήγαν όλοι αυτοί?

Ελα ντε..... Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Δευ 20 Ιαν 2003, 16:14:31
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Γι'αυτο ρωταω και εγω εαν ξερετε που δυναμομετρουν απο το drive...διοτι μου φενεται πολυ καλο (για μαμα) για να ειναι αληθινο!

Τόσο είναι μαμά τα 16v και μάλιστα με Multiplexing (114-115)

Τα παλαιότερα 16v (χωρίς multiplex) δείχνουν 117 με 118 στο στόφαλο.
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 16:29:28
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Nikel έγραψε:
Γι'αυτο ρωταω και εγω εαν ξερετε που δυναμομετρουν απο το drive...διοτι μου φενεται πολυ καλο (για μαμα) για να ειναι αληθινο!

Ρε Τασο να ρωτησω τοτε κατι απο περιεργεια...γιατι λοιπον αφου ειναι 117-118 δεν το δηλωνουν ετσι παρα λενε 110 αλογα???
Αλεξ@νδρος - Δευ 20 Ιαν 2003, 17:05:52
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι στο βαθος Peugeot sport....
Tωρα ειναι θεμα ανυπαρξιας βελτιωτων,ασχετοσυνης της συντακτικης ομαδας να πειραματιστει απο μονη της ,θεμα διαφημισης(σαν πιο μεγαλη εταιρια η Peugeot μπορει να διαθεσει στο Drive δωρεαν τα παντα φιμωνοντας τους μικροτερους και διατηρωντας την υστεροφημια της σαν ο μοναδικος αξιοπιστος βελτιωτης 206) η οτιδηποτε αλλο δεν ξερω
Το μονο καλο ειναι το ατιμο το κουπονι-και οχι τιποτε αλλο αλλα η ημερα της κληρωσης ειναι η μερα της γιορτης μου..Βρε λες να... Cool Cool Shocked Very happy
christhehealer - Δευ 20 Ιαν 2003, 17:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Ρε Τασο να ρωτησω τοτε κατι απο περιεργεια...γιατι λοιπον αφου ειναι 117-118 δεν το δηλωνουν ετσι παρα λενε 110 αλογα???

Για να μην κόψουν πωλήσεις από το rallye. Tόσο απλό. O μέσος αγοραστής εάν άκουγε ότι το 206 είναι 118 άλογα, δύσκολα θα προτιμούσε το rallye που είναι μια 10ετία αυτοκίνητο και με τον μισό εξοπλισμό.

Kαι μην πεταχτούν κάποιοι να πουν αυτοί που αγοράζουν rallye είναι ειδική κατηγορία και το αγοράζουν γιατί είναι το μοναδικό αγνό GTI κλπ., γιατί θα πουν κοτσάνα.
Petros - Δευ 20 Ιαν 2003, 18:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Kαι μην πεταχτούν κάποιοι να πουν αυτοί που αγοράζουν rallye είναι ειδική κατηγορία και το αγοράζουν γιατί είναι το μοναδικό αγνό GTI κλπ., γιατί θα πουν κοτσάνα.

Να κάνω κοτσάνα ερώτηση; Rolling eyes

Γιατί; (δηλ. γιατί όσοι πουν ότι το Rallye είναι άλλη κατηγορία από το 206 1.6 θα πουν κοτσάνα; )
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 19:33:03
Θέμα δημοσίευσης:
Alexandros έγραψε:
Kαι στο βαθος Peugeot sport....
Tωρα ειναι θεμα ανυπαρξιας βελτιωτων,ασχετοσυνης της συντακτικης ομαδας να πειραματιστει απο μονη της ,θεμα διαφημισης(σαν πιο μεγαλη εταιρια η Peugeot μπορει να διαθεσει στο Drive δωρεαν τα παντα φιμωνοντας τους μικροτερους και διατηρωντας την υστεροφημια της σαν ο μοναδικος αξιοπιστος βελτιωτης 206) η οτιδηποτε αλλο δεν ξερω
Το μονο καλο ειναι το ατιμο το κουπονι-και οχι τιποτε αλλο αλλα η ημερα της κληρωσης ειναι η μερα της γιορτης μου..Βρε λες να... Cool Cool Shocked Very happy

Θα ειμαι και εγω εκει Wink Laughing Twisted evil Razz
danielos - Δευ 20 Ιαν 2003, 19:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

sidobre εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε 206 με τοσα αλογα στο στροφαλο.σε σοβαρα δυναμομετρα γιατι υπαρχουν και αλλα που βγαζουν σαν του drive για παραδειγμα 9 αλογα απωλεια στο συστημα μεταδοσης.δηλαδη μιλαμε οτι το 206 εχει μπλοκε,αντισπινESP και τετοιο συστημα εμπροστιας κινησης που του αφηνει να φυγουν μονο 9 Question Question Question Question αλογα?
Nikel - Δευ 20 Ιαν 2003, 19:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Γιατί; (δηλ. γιατί όσοι πουν ότι το Rallye είναι άλλη κατηγορία από το 206 1.6 θα πουν κοτσάνα; )

Οντως ρε Χρηστο γιατι??? Καταλαβαινω πως ο μεσος αγοραστης ισως και να επηρεαζοταν αλλα και παλι την ιδια διαφορα δεν θα ειχαν δηλαδη 117 το 206 και 127 το Rallye αρα πιο το νοημα να το κρυβουν???
GIANNIS206 - Δευ 20 Ιαν 2003, 22:23:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά στο τροχό πόσο βγάζουν?
christhehealer - Δευ 20 Ιαν 2003, 22:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:

Γιατί είναι στην ίδια κατηγορία. Είναι και τα δύο "μικρά". Το ότι το 206 είναι κατάτι μεγαλύτερο από το 106, ενδιαφέρει τους ψαγμένους και το marketing.

Nikel έγραψε:
Οντως ρε Χρηστο γιατι??? Καταλαβαινω πως ο μεσος αγοραστης ισως και να επηρεαζοταν αλλα και παλι την ιδια διαφορα δεν θα ειχαν δηλαδη 117 το 206 και 127 το Rallye αρα πιο το νοημα να το κρυβουν???

Νικόλα εάν σου πλασάρανε ότι το 206XS είναι το νέο rallye, του κοτσάρανε και δύο αυτοκόλλητα, τι θα τους έλεγες; Ή εάν σου έλεγαν ότι ο κινητήρας είναι 122 όσο του rallye, που θα το καταλάβαινες;

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορούσες να πεις τίποτα, γιατί το βασικό σου feedback είναι από τα περιοδικά. Εάν διαβάσεις ένα παλιό συγκριτικό των 4Τροχών που τα μάζεψαν όλα και τα πήγαν μια μικρή γύρα στην Πελλοπόνησο, το ουσιαστικό συμπέρασμα ήταν ότι όλα είναι πρακτικά ίδια από άποψη επιδόσεων.

Ή μήπως θα ανέβεις το Κωλοσούρτη με ένα rallye θα έχεις μ.ω.τ. 100 και θα πάρεις μετά το 206 και θα ανέβεις με 50; Όποιος πιστέυει τέτοια πράγματα ας γυρίσει πλευρό και ας κλείσει και το παράθυρο.

Όλα τα παραπάνω τα ξέρει η Peugeot και η κάθε Peugeot και παίζει το παιχνίδι της για να καλύπτει segments της αγοράς, και να αποκομίζει κέρδη.
Petros - Τρι 21 Ιαν 2003, 01:03:58
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε Χρήστο μου δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει και τα δύο (ή μάλλον και τα τρία: Rallye 1.3, Rallye 1.6 16V και 206 1.6XS); Εγώ που τα έχω οδηγήσει (όντας επιπλέον κάτοχος, τόσο του πρώτου, όσο και του τελευταίου), αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι στο μόνο που μοιάζουν είναι:
1. Λόγω μεγέθους και τα δύο παρκάρουν εύκολα Laughing
2. Το σηματάκι στο καπώ Laughing Laughing Laughing
Άντε και ορισμένοι διακόπτες...

Η φιλοσοφία οδήγησης του 206 είναι τρομακτικά διαφορετική από του Rallye. Στο κατά πόσο και τα δύο είναι εξίσου αποτελεσματικά... τα βρίσκουμε, όμως ο τρόπος που αποδίδουν την ίδια (?) αποτελεσματικότητα στο δρόμο είναι εντελώς διαφορετική...
Nikel - Τρι 21 Ιαν 2003, 03:23:18
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Νικόλα εάν σου πλασάρανε ότι το 206XS είναι το νέο rallye, του κοτσάρανε και δύο αυτοκόλλητα, τι θα τους έλεγες; Ή εάν σου έλεγαν ότι ο κινητήρας είναι 122 όσο του rallye, που θα το καταλάβαινες;

Μα εδω ειναι το θεμα ρε Χρηστο οτι δεν ειναι αναγκη να στο πλασαρουν ως το νεο rallye διοτι και να ηθελαν δεν θα μπορουσαν (πλεον Laughing )! Ειναι δυο διαφορετικα αυτοκινητα ακομα και αν κουβαλανε την ιδια μηχανη! Απλα θα μπορουσαν οι φιλοι μας οι Γαλλοι να ελεγαν την αληθεια ως προς τα αλογα...τοσο απλα! Ετσι και αλλιως τα αλογα που κουβαλας απο μονα τους δεν κανουν την διαφορα...παιζουν και η ροπη που εχεις, και το προγραμμα και οι εκκεντροφοροι και και και...πραγματα τα οποια ειναι διαφορετικα στα 2 αυτοκινητα! Για αυτο αλλωστε και το rallye μπαινει (οχι απο εμενα...για να μην λες δηλαδη) στην κατηγορια των μικρων Gti...

christhehealer έγραψε:
Όλα τα παραπάνω τα ξέρει η Peugeot και η κάθε Peugeot και παίζει το παιχνίδι της για να καλύπτει segments της αγοράς, και να αποκομίζει κέρδη.

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο φιλε μου......
Miltellas - Τρι 21 Ιαν 2003, 04:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το μάρκετινγκ καθόρισε τις διαφορές. Καθαρόαιμο το Rallye, φιλτραρισμένο το 206 1.6 16V. Από την άλλη, ως αντίστοιχο μεγαλύτερο αδερφάκι του 106GTi, έχει βγάλει το 206GTi (για να είμαστε ακριβοδίκαιοι), με όχι υπερβολικά μεγαλύτερο κόστος. Τα έχουμε πει όμως κι αλλού και για να αποφύγω να ξαναρχίσω τις υπερφίαλες συγκρίσεις, θα απαντήσω πλέον σε καθαρά προσωπικό επίπεδο:

Καθ'ότι πρώην ένδοξος κάτοχος R5AT πήγαινα καρφί για Rallye για να μείνω στα ίδια. Αλλά όταν έπεσαν στα χέρια μου αρχές του 2001 οι 4Τροχοί και το ΑΜS με το "νέο" 206 1.6 XS και τους δυναμομετρημένους 118 ίππους (όχι βέβαια στην ρόδα και μην πλανάστε μιλώντας για ίππους στην ρόδα, υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, παίζει ρόλο το λάστιχο, ο δρόμος, το βάρος κλπ) καί από τα δύο περιοδικά, αμέσως κατάλαβα ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι για μένα. Γνωρίζω τί εστί 100% καθαρόαιμο GTi (με την γνήσια παλιά έννοια) και σε αυτό το σημείο ούτε το Rallye δεν συναγωνίζεται το ατίθασο και για πολύ λίγους και εκλεκτούς Renault5AT, όπου ακόμη και τα 200χαω σε ισιάδι ήταν κατόρθωμα, πόσο μάλλον να στρίβεις σε αυτά τα χαω (όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν)!!
Το 206 όμως μου προσφέρει ότι δεν είχα ποτέ. Άνεση, δύναμη, ευκινησία, και στην εργοστασιακή έκδοση, λογικό κράτημα! Ένα overall πακέτο για έναν απαιτητικό οδηγό ο οποίος ανακάλυψε ότι (διαθέτωντας μόνο 4,5εκατομμύρια) αναζητούσε ένα 206 με οδική συμπεριφορά εργοστασιακού Rallye. Έτσι λοιπόν, με 150 χιλιάρικα επιπλέον για έξυπνα και προσεκτικά στημένη ανάρτηση (οι παλιοί του Forum ξέρουν), ξεπέρασε και το μαμίσιο Rallye (φυσικά και έχω οδηγήσει Rallye), διατηρώντας σε ικανοποιητικό βαθμό την άνεση. Εξάλλου μέχρι πρότινος οδηγούσα και ταξίδευα "χωρίς αύριο" άνευ ουδεμίας στοιχειώδους ανέσεως!
Τί κι αν το 1.6ΧS υπολείπεται ελαφρώς σε επιδόσεις από το Rallye; Οι δρόμοι έχουν και στροφές και εκεί είναι η ευχαρίστηση! Κι ας μην έχω ΤΟ απόλυτο στήσιμο (συνειδητή επιλογή, όποτε θέλω μπορώ να στήσω το 206 καί απόλυτα καί όπως θέλω καί με λίγα λεφτά). Μπορώ να στρίβω σχεδόν σε αγωνιστικούς ρυθμούς που μόνο ανάλογοι συν-οδηγοί με Rallye μπορούν να ακολουθήσουν και εκεί είναι η ουσία για μένα, κι όχι το άν έχω 118 ή 110 ίππους! Και δεν μιλάω πώς θα ήταν εάν είχα την οικονομική δυνατότητα να έχω το 2λιτρο 206 (το απλό με τους ~138 ίππους και την άφθονη ροπή από χαμηλά). Στο ισιάδι υπάρχουν πάντα πολλοί καλύτεροι "οδηγοί", όσο γκάζι και να έχουμε. Έτσι έχω ένα αυτοκίνητο που με ευχαριστεί παντού, καί στην πόλη, καί στο ταξίδι, καί στην βόλτα, καί στην τρέλλα.

Τελικά θα έλεγα ότι το 206 είναι ένα ωριμασμένο 106 από το οποίο αφαιρέθηκε ένα μικρό μέρος από την υπέροχη θρυλική αγριάδα του. Και όποιος θέλει να την αποζητήσει μπορεί να βάλει και λίγο αλατοπίπερο στην ανάρτησή του και να θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές. Wink
chatasos - Τρι 21 Ιαν 2003, 09:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλατε δεν θέλατε, πάλι στη "κόντρα" 106-206 το γυρίσατε Evil Evil Evil

Μην ξεχνάτε ότι εδώ μιλάμε για το project του Drive. Άντε μην γίνω πάλι κακός Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Βtw, η Vamag χρησιμοποιεί δυναμόμετρο dynapack ενώ το Drive dynojet.
Sidobre - Τρι 21 Ιαν 2003, 09:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Petros έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Εκτός από αυτά που λέει ο Χρήστος υπάρχει και κάτι άλλο που χαρακτηρίζει την Peugeot.

Εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια "Πολιτική" που δίνει στην δημοσιότητα λιγότερη ιπποδύναμη απ'ότι πραγματικά είναι για λόγους marketing.

Γιατί αυτό; Γιατί απλά είναι διαφορετικά "ψυχολογικά" να παίρνεις ένα αυτοκίνητο 110 ίππων και ξαφνικά να δείχνει δυναμόμετρο 115 ή ακόμα και 117 και εντελώς διαφορετικό να αγοράζεις ένα Γερμανικό που σου λέει 107 ίππους και στο δυναμόμετρο να βγαίνει 103.

Ακόμα και το Rallye το δίνουν 122 άλογα αλλά τα περισσότερα έχουν δείξει μέχρι και 127 άλογα στα δυναμόμετρα.

DANIELO: Δεν μιλάω μόνο για το Drive ή οποιοδήποτε άλλο περιοδικό.
Αυτά είναι test απ'έξω μαζί με πλήρη spec.
Πάντως αν είσαι δύσπιστος, σου δίνω το δικό μου αλλά μήν ξαφνιαστείς αν σου δείξει παραπάνω από 120(και βάαααλε)... δεν φταίω εγώ.... μόνο του τα βρήκε Rolling eyes Rolling eyes ..

Σοβαρά τώρα! Για μέτρα του Pezomania ή του Gianni206 και πές μου πόσα δείχνουν!
Τα πρώτα 16v βγάλανε παραπάνω άλογα απ'όσα δηλώνανε!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 21 Ιαν 2003, 09:31:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν περνανε οι κυριοι του Drive ενα 206 SUPER 1600 και να τελειωνει το πανυγηρη Wink Οι να βαζανε επιλεγμενα κοματια απο την PEUGEOTSPORT.Θυμηθητε τo 106 πως το ειχανε φτιαξει Idea Ο επομενως ιδιοκτητης ηταν ολο παραπωνα Exclamation
chatasos - Τρι 21 Ιαν 2003, 09:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Οι να βαζανε επιλεγμενα κοματια απο την PEUGEOTSPORT.

Αφού τελικά μάλλον αυτό θα κάνουν Shocked Shocked Shocked
GIANNIS206 - Τρι 21 Ιαν 2003, 11:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι ο Sidobre έχει δίκιο ενας σερραίος που τα πήραμε σχεδόν μαζι και έχει βάλει χταπόδι κλπ μέχρι πίσω και φιλτροχοάνη έβγαλε 122 άλογα τώρα ψέμα αλήθεια αυτό μου είπε!
christhehealer - Τρι 21 Ιαν 2003, 12:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
Mου αρέσει πάντως σε αυτό το topic που υποτιμάτε τους εαυτούς σας.

Oι περισσότεροι εδώ έχουν φάει τα λυσακά τους να βρουν μία αξιόπιστη μετατροπή για το 206 και δεν έχουν καταφέρει.

Oι συντάκτες του Drive γιατί θα τα κατάφερναν δηλαδή;

Yπάρχει κάποιος βελτιωτης Peugeot στην Eλλάδα και δεν τον έχει πλησιάσει κάποιος από το club Question Question Question Question Question Question Question Question

Aυτά που είδαν κάποιοι από εμάς, τα είδαν και αυτοί και έβγαλαν τα ίδια συμπεράσματα, και πήγαν στην μόνη "αξιόπιστη" λύση αυτή τη στιγμή. Tο βαφτίζουμε "να τσεκάρουμε τις λύσεις της αντιπροσωπείας", και να πως βγαίνει το θέματάκι.
chatasos - Τρι 21 Ιαν 2003, 13:08:36
Θέμα δημοσίευσης:
Γι'αυτό λέω ότι εμμέσως μας λένε: μην εμπιστεύεστε τους διάφορους βελτιωτές 206 που διαφημίζουμε και παρουσιάζουμε σε κάποια τεύχη. Αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, πληρώστε κάτι παραπάνω και πηγαίντε σε PTS.
Nikel - Τρι 21 Ιαν 2003, 14:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Βtw, η Vamag χρησιμοποιεί δυναμόμετρο dynapack ενώ το Drive dynojet.

Ξερεις παραπανω λεπτομερειες Τασο??? Δηλαδη αποκλισεις μεταξυ τους, αξιοπιστια κτλ....Παντως το Drive oσοι το πηρατε-διαασατε θα ειδατε τα 11 φτιαγμενα αυτοκινητα σωστα??? Παατηρησατε τις απωλειες (engine-wheel)??? Τεραστιες....
Rally - Τρι 21 Ιαν 2003, 16:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
αφου το γυρισαμε σε θεμα μαρκετινγκ εγω θα πω μπραβο στην peugeot!!τα rallye -vts απο μονα τους καθοριζουν και απαρτιζουν μια ολοκληρη κατηγορια. θες γρηγορο μικρο gti??? ειμαστε εδω με 3.700.000 και δικο σου. θες να το κανεις ακομα πιο γρηγορο??? αρχιζοντας με μια 250.000 το κανεις 130-140 αλογα, με 500.000 160??? τι αλλο θες??? και φυσικα μηχανη για την οποια εχουν βγει απειρα βελτιωτικα προιοντα, υποστηριζεται πληρως και χρονια τωρα και συμφωνα με τις αξιολογησεις του ΑUTO ΤΡΙΤΗ μια απο τις δεκα καλυτερες μηχανες εργοστασιακες που εχουν βγει ποτε.αν θα ηθελα ενα 206rallye???μα φυσικα, αλλα δεν θα μου το εδιναν με 3700000, αλλα με 5-5,5 δηλαδη 30-40% πιο πανω που σε αυτες τις κατηγοριες ειναι μεγαλη η διαφορα. τωρα γιατι δεν βγαινουν και τα δυο και ας αφησουμε τον καθενα να επιλεξει.εγω μπορω να δωσω μια απαντηση. γιατι αυτος που τον ενδιαφερει αυτη η κατηγορια και αμφιταλαντευοταν μεταξυ των δυο για αγορα αν τα εβαζε κατω με την διαφορα την χρηματικη θα εκανε θαυματα στο ραλλακι. μην ξεχνατε οτι η peugeot εχει ηδη τεσταρει την ιδεα αυτη, αφου το 106gti ειναι σαφως πιο πολιτισμενο, με δερματινα, ABS, ζαντες, πληθωρα χρωματων, και ομως η εμπορικη επιτυχια του ραλλυ ειναι σαφεστατα πολυ καλυτερη.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 21 Ιαν 2003, 17:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Crazy Crazy Μεγαλε τι αναφορα ηταν αυτην Question Μου πεταξες τα ματια Laughing Laughing Laughing Laughing

Πες τα πες τα.......Τρεξτε να προλαβετε γιατι θα γινουν αναρπαστα Laughing Laughing
pezomania - Τετ 22 Ιαν 2003, 09:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
αφου το γυρισαμε σε θεμα μαρκετινγκ εγω θα πω μπραβο στην peugeot!!τα rallye -vts απο μονα τους καθοριζουν και απαρτιζουν μια ολοκληρη κατηγορια. θες γρηγορο μικρο gti??? ειμαστε εδω με 3.700.000 και δικο σου. θες να το κανεις ακομα πιο γρηγορο??? αρχιζοντας με μια 250.000 το κανεις 130-140 αλογα, με 500.000 160??? τι αλλο θες??? και φυσικα μηχανη για την οποια εχουν βγει απειρα βελτιωτικα προιοντα, υποστηριζεται πληρως και χρονια τωρα και συμφωνα με τις αξιολογησεις του ΑUTO ΤΡΙΤΗ μια απο τις δεκα καλυτερες μηχανες εργοστασιακες που εχουν βγει ποτε.αν θα ηθελα ενα 206rallye???μα φυσικα, αλλα δεν θα μου το εδιναν με 3700000, αλλα με 5-5,5 δηλαδη 30-40% πιο πανω που σε αυτες τις κατηγοριες ειναι μεγαλη η διαφορα. τωρα γιατι δεν βγαινουν και τα δυο και ας αφησουμε τον καθενα να επιλεξει.εγω μπορω να δωσω μια απαντηση. γιατι αυτος που τον ενδιαφερει αυτη η κατηγορια και αμφιταλαντευοταν μεταξυ των δυο για αγορα αν τα εβαζε κατω με την διαφορα την χρηματικη θα εκανε θαυματα στο ραλλακι. μην ξεχνατε οτι η peugeot εχει ηδη τεσταρει την ιδεα αυτη, αφου το 106gti ειναι σαφως πιο πολιτισμενο, με δερματινα, ABS, ζαντες, πληθωρα χρωματων, και ομως η εμπορικη επιτυχια του ραλλυ ειναι σαφεστατα πολυ καλυτερη.

Φίλε Rallye! Εγώ είμουν ένας από αυτούς που αμφιταλαντευόταν μεταξύ rallye - vts - 206. Λοιπόν κατέληξα στο 206, γιατί και 1.000.000 να έριχνα στα άλλα δύο, όπως αισθάνεσαι μέσα στο 206, δεν θα μπορούσα να το πετύχω. Άρα υπάρχει και άλλη μία κατηγορία πελατών (ηλικία 27-35) που θέλει το αμάξι εκτός από γρήγορο και άνετο!! Να κάνει ταξίδι 400χλμετρων με μ.ο.τ 160-170 χωρίς να τσαλακωθεί!!

Τέλος γιατί απορίτε με τις τιμές τις αντιπροσωπείας στο θέμα της δυναμομέτρησεις;; Να σας πώ μερικές που ανακοινώνουν λιγότερα ή περισσότερα;; Όπως Alfa Romeo - VW - Opel - Seat - Hyundai κτλ κτλ
Rally - Τετ 22 Ιαν 2003, 09:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Rally έγραψε:

Φίλε Rallye! Εγώ είμουν ένας από αυτούς που αμφιταλαντευόταν μεταξύ rallye - vts - 206. Λοιπόν κατέληξα στο 206, γιατί και 1.000.000 να έριχνα στα άλλα δύο, όπως αισθάνεσαι μέσα στο 206, δεν θα μπορούσα να το πετύχω. Άρα υπάρχει και άλλη μία κατηγορία πελατών (ηλικία 27-35) που θέλει το αμάξι εκτός από γρήγορο και άνετο!! Να κάνει ταξίδι 400χλμετρων με μ.ο.τ 160-170 χωρίς να τσαλακωθεί!!

Τέλος γιατί απορίτε με τις τιμές τις αντιπροσωπείας στο θέμα της δυναμομέτρησεις;; Να σας πώ μερικές που ανακοινώνουν λιγότερα ή περισσότερα;; Όπως Alfa Romeo - VW - Opel - Seat - Hyundai κτλ κτλ

ετσι ειναι φιλε μου ακριβως ο καθενας ζηταει και διαφορετικα πραγματα αλλιως θα ειχαμε ολοι τα ιδια!!!παντως εχω κανει ταξιδακια με τι ραλακι και με 4 ατομα, το αμαξακι μονο για μικρο δεν συμπεριφερεται με την στηβαρη αναρτηση καθεται στον δρομο βαζεις 5η και δεν χρειαζεται να την ξανααλλαξεις, τιμονι στηβαρο και σκληρο καμια σχεση με το 206 και vts σου εμπνεει εμπιστοσυνη να το κρατας και με το ενα χερι και πηγαινεις ανετα και γρηγορα χωρις να το καταλαβαινεις. λειπει ομως μια θηκη για τον καφε!!! Laughing Laughing Laughing
danielos - Τετ 22 Ιαν 2003, 11:12:59
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
λειπει ομως μια θηκη για τον καφε!!! Laughing Laughing Laughing

ασε ρε john μια απο τα ιδια.ξερεις ποσες φορες εχω ψαξει και εγω για να ακουμπησω κατι καπου και τελικα καταληγω να το αφηνω στο καθισμα του συνοδηγου???? Rolling eyes Embarassed Embarassed Crying or Very sad Laughing
GIANNIS206 - Τετ 22 Ιαν 2003, 13:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τοα θέματα δυναμομέτρων και αμορτισερομέτρων μου βρωμάν πολύ!
pezomania - Τετ 22 Ιαν 2003, 13:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

ασε ρε john μια απο τα ιδια.ξερεις ποσες φορες εχω ψαξει και εγω για να ακουμπησω κατι καπου και τελικα καταληγω να το αφηνω στο καθισμα του συνοδηγου???? Rolling eyes Embarassed Embarassed Crying or Very sad Laughing

Το 206 έχει θήκες πολλές!! Γι' αυτό το επέλεξα Laughing Laughing Laughing Laughing
Rally - Τετ 22 Ιαν 2003, 14:52:32
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

ετσι ετσι φιλε μου!!!!βλεπω βελτιωθηκες απιστευτα με την παραθεση ε??? Laughing Laughing
danielos - Τετ 22 Ιαν 2003, 16:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

ετσι ετσι φιλε μου!!!!βλεπω βελτιωθηκες απιστευτα με την παραθεση ε??? Laughing Laughing

με την παραθεση βελτιωθηκα βρε το αυτοκινητο να δω πως θα βελτιωσω(λιγουλακι ακομα μεχρι να το πεταξω και να παρω αλλο) Shocked Shocked Crazy Crazy
christhehealer - Τετ 22 Ιαν 2003, 17:06:13
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

Πρόταση για το επόμενο project του Drive.

Ποτηροθήκες στο 106 Confused Confused Confused Confused Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Cool Cool Cool Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Τετ 22 Ιαν 2003, 17:10:10
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

Πρόταση για το επόμενο project του Drive.

Ποτηροθήκες στο 106 Confused Confused Confused Confused Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Cool Cool Cool Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

καλα και να ειχε το 106 ποτηροθηκες, λετε να στεκονταν καφες στη βολιδα του danielloy ;;; δεν νομιζω....
Nikel - Πεμ 23 Ιαν 2003, 02:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

Το 206 έχει θήκες πολλές!! Γι' αυτό το επέλεξα Laughing Laughing Laughing Laughing

Smile colors Smile colors Smile colors Smile colors
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 23 Ιαν 2003, 21:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου παντος και να ειχε δεν θα στεκωταν τιποτα λογο αναρτησης.
Αυτο ειναι μονο για γεννα και αμα σου κατσει τιποτα στον λαιμο.
Αλλα δεν εχω παραπονο κανενα.Στα ταξιδια σε κουναει και δεν σε αφηνει να κοιμηθεις και απο θορυβο αναστενει και νεκρους Wink
GIANNIS206 - Παρ 24 Ιαν 2003, 00:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό αυτό να είναι ο συνοδηγος ξύπνιος και να μιλαει@@
!
pezomania - Παρ 24 Ιαν 2003, 09:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Καλό αυτό να είναι ο συνοδηγος ξύπνιος και να μιλαει@@
!

Ο συνοδηγός θα μιλάει, ο οδηγός θα τον ακούει;;;; Very happy Very happy Very happy
christhehealer - Πεμ 30 Ιαν 2003, 18:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea Idea

Mαζεύω τα κουπόνια (που έτσι κι αλλιώς θα τα έχω αφου παίρνω το περιοδικό) τα στέλνω και κερδίζω το 206.

Tον κινητήρα του cup θα τον έχει. Backet, τιμόνι χωστό, ανάρτηση και φρένα θα του βάλουν.

To ξεγυμνώνω με προσωπική εργασία (στο να διαλύω είμαι πρώτος), βάζω roll cage και συστήματα ασφαλείας και το πιάσατε το υπονοούμενο...

Zητήτε συνοδηγός (κατά προτίμηση ψηλή ξανθιά) για συμμετοχή σε ασφάλτινους αγώνες rally με σκοπό να πατήσουμε το NIKO που εν τω μεταξύ θα έχει πάρει 106MAXI. Eάν κατέβει με το Subaru δεν παίζω γιατί κάνει ζαβολιές Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ivan - Κυρ 16 Φεβ 2003, 00:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Όσοι αγόρασαν το τεύχος Μαρτίου θα έχουν δει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έκανε το περιοδικό πριν να αρχίσουν τις βελτιώσεις. Τα 0-100 km/h μετρήθηκαν σε 8,7'' Exclamation Exclamation Exclamation Very happy Very happy Very happy το 400αρι καλύφθηκε σε 16'' και το χιλιόμετρο σε 30,5''. Οι συντακτες ακόμα τρίβουν το κεφάλι τους Scratch Shocked
Slash - Κυρ 16 Φεβ 2003, 17:10:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ταχύτητα εξόδου από το 400άρι;
ivan - Κυρ 16 Φεβ 2003, 18:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:

131,9 km/h
Slash - Δευ 17 Φεβ 2003, 02:30:31
Θέμα δημοσίευσης:
ivan έγραψε:
Slash έγραψε:

131,9 km/h

Σφαιράτο για μαμά. Με ολίγο πείραγμα σε αβάνς, και λοιπά περιφερειακά, ίσως να έφτανε τα 140 (αν και στόχος μου θα ήταν για αυτό το μοτέρ ταχύτητα εξόδου 150 χλμ, για να πούμε οτι βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι με τα μεγάλα παιδιά) Wink
Πολύ καλό όμως. Cool

Αλήθεια έχει μετρήσει κανείς το 1400 σε κάτι ανάλογο;
chatasos - Δευ 17 Φεβ 2003, 11:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταφέρω από άλλο topic...

Judger έγραψε:
Και κατι ακομα...Στο ειδικο ενθετο( drive faster) που συνοδευει το εκαστοτε τευχος εχει μετρησεις για το τελευταιο project του περιοδικου,που για οσους δεν γνωριζουν ειναι το 206 1,6 16V.Το αυτοκινητο μετρηθηκε σε επιταχυνσεις απο σταση καθως και σε ρεπριζ.Δεν εχω συγκρατησει το νουμερα ακριβως αλλα η μετρηση για τα 0-100 μου εμεινε.... 0-100 σε 8,7''!!!!!!!!!Ειναι νουμερο που δεν εχει βγει ποτε αλλοτε απο κανενα περιοδικο του ειδικου τυπου και μαλιστα ειναι πολυ κοντα στην επιδοση του 206 Gti( συμφωνα με το αρχειο του drive)Εγω απο την μερια μου ξερω( ως κατοχος του βεβαια!!!!) οτι το αυτοκινητο παει παρα πολυ καλα για τα αλογα του αλλα θεωρω το νουμερο αρκετα χαμηλο μεταξυ μας.Δεν ξερω βεβαια αν το αυτοκινητο το μετρησαν με τις 16αρες τις ζαντες και με την καινουργια την αναρτηση(δεν γραφουν κατι σχετικο).Απ οτι λενε θα το ψαξουν το θεμα ( και οι ιδιοι κουφαθηκαν) και στο απομενο τευχος θα επανελθουν με περισσοτερες πληροφοριες.Ειδωμεν!!!!!!!!!

GIANNIS206 έγραψε:
Εγώ έχω βγάλει παρόμοιους χρόνουσ πολλές φορές αλλά δεν το λέω γιατι θα με παρετε με τισ πέτρες!!!

Miltellas έγραψε:
Πάντως όταν κοντράρομαι με τον PDuke βρίσκομαι το πολύ 1-2 μέτρα από τον προφυλακτήρα του. Αυτό σημαίνει διαφορά στα 0-100χαω λιγότερο από 0.5sec.
Μιλάω για ισιάδι, γιατί σε ανηφόρα βρίσκομαι έναν αιώνα πίσω...
Άλλο πράμα η πολλή ροπή, κι άλλο τα άλογα!

danielos έγραψε:
μιλτελλα σε βρισκω πολυ σωστο παληκαρι μου!!!
μου αρεσε αυτο για την ροπη και ειμαι της ιδιας αποψης.
οσο για την κοντρα με τον pduke εισαι μεχρι τα 100 στον προφυλακτηρα του ή και μετα συνεχιζεις να κρατας την ιδια αποσταση!!??
μεχρι τα 100 οι διαφορες ειναι μικρες!!!τα 110 αλογα τα δικα σου με τα 138 του pduke δεν φαινονται τοσο πολυ μεχρι τα 100 χιλιομετρα.οταν μπει η τριτη ξεχωριζουν τα γρηγορα απο τα αργα!!!οι δυνατες ταχυτητες(τριτη,τεταρτη) ειναι αυτες που χαρακτηριζουν για μενα παντα την ιπποδυναμη ενος αυτοκινητου!!!!
οταν για παραδειγμα ενα ραλλυ εχει 8.7sec τα 100χαω και ενα 206 xs με 110 αλογα εχει 9.6 τα 100χαω αυτη η διαφορα του 0.9 sec δεν ειναι μεγαλη μιλαμε δηλαδη οτι το 206 βρισκεται λιγο πιο πισω απο τον προφυλακτηρα του ραλλυ!!οσο ανεβαινουν ομως τα χιλιομετρα αλλαζουν και τα δεδομενα!!!

christhehealer - Δευ 17 Φεβ 2003, 12:04:18
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Πάντως όταν κοντράρομαι με τον PDuke βρίσκομαι το πολύ 1-2 μέτρα από τον προφυλακτήρα του. Αυτό σημαίνει διαφορά στα 0-100χαω λιγότερο από 0.5sec.
Μιλάω για ισιάδι, γιατί σε ανηφόρα βρίσκομαι έναν αιώνα πίσω...
Άλλο πράμα η πολλή ροπή, κι άλλο τα άλογα!

Aυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο χρόνος έγινε με 16αρες ζάντες με 205/45 λάστιχο.

Eπίσης λάστιχα επιλέχθηκαν τα Verdestein, και ανάρτηση η KW.
Miltellas - Πεμ 20 Φεβ 2003, 03:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
οσο για την κοντρα με τον pduke εισαι μεχρι τα 100 στον προφυλακτηρα του ή και μετα συνεχιζεις να κρατας την ιδια αποσταση!!??

Τα έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές και με διάφορες ταχύτητες. Το 1.6 16V βρίσκεται συνέχεια κοντά ακόμη και σε επίπεδο τελικής. Πρέπει να ανηφορίσει ο δρόμος για να κερδίσει μέτρα το 2.0 και όσο πιο μεγάλη η ανηφόρα τόσο πιο πολλά τα μέτρα (αν τα μέτρα πήγαιναν με τις μοίρες θα έλεγα ότι για κάθε μοίρα κερδίζει επιταχύνοντας 10μέτρα τουλάχιστον - τέτοια διαφορά). Στο ισιάδι οι διαφορές είναι μικρές, αν δεν οδηγούσε ο PDuke το 2.0 θα τον έκανα να το πουλήσει... Αλλά ο "άτιμος" δεν έκανε μία φορά ένα λάθος σε κάποια αλλαγή να τον "καθαρίσω"... Πού θα μου πάει. Θα τον φάει το άγχος στο τέλος (εγώ δεν έχω αφού έχω το άλλοθι των λιγότερων κυβικών).
peugeot206cc - Πεμ 20 Φεβ 2003, 09:52:30
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Aυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο χρόνος έγινε με 16αρες ζάντες με 205/45 λάστιχο.

Eπίσης λάστιχα επιλέχθηκαν τα Verdestein, και ανάρτηση η KW.

Εγώ πιστεύω ότι οι επιδόσεις αυτές είναι βελτιωμένες από τα ζαντολάστιχα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Πάντως ενθουσιάστηκα. Μακάρι να είχα χρήμα να πάρω και ένα κλειστό 206 1.6 !!!
kaisaras96 - Πεμ 20 Φεβ 2003, 22:02:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτες οι μετρησεις ακουγονταν απο πριν βγει το περιοδικο και μαλιστα το αμαξι μετρηθηκε 2 διαφορετικες μερες ακουσα για επιβαιβεωση Twisted evil !
Το αμαξι μετρηθηκε χωρις τα 16α φυσικα!
Το κουφο 0-100 οφειλεται στο οτι εκανε 0-40 σε 1,4sec σε αντιθεση με το νορμαλ η πειραγμενο saxo(με15ες και αναρτηση) του ιδιου τευχους που εκανε για τα ιδια χλμ 2,4sec!!!!!Δηλαδη πολυ λιγο σπινιαρισμα και φοβερη εκκινηση κατι που μπορειτε να το διαπιστωσετε και μονοι σας ευκολα!Φαινεται τα xs λογω ελαστικων πανε καλυτερα απο τα 5θυρα ή το multiplexing εκανε το θαυμα του!

Το βλεπω και το καμαρωνω και φανταζομαι οτι ειναι το δικο μου,αλλωστε ξεκινησαν ολοιδια(ακομα και στο χρωμα) απο την αντιπροσωπια! Evil
Miltellas - Παρ 21 Φεβ 2003, 04:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω αναφερθεί ξανά στην εκπληκτική πρόσφυση του 206 16V (ακόμη και με τα μαμά ελαστικά - Conti Premium Contact). Με προσεκτική δόση γκαζιού εξφενδονίζεται. Σας έχω πει τί έπαθε ένα PuntoGT από την φοβερή πρόσφυση του 206 μου με τα καινούρια P7000.

Με 16άρες ζάντες δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει τα 9,5sec, κατά την γνώμη μου. Και με 205 λάστιχο θα βγάζει ίσως και πάνω από 10sec. Είναι λογικό. Με 14άρες θα έχει θεωρητικά ακόμη καλύτερη επιτάχυνση, αλλά στην πράξη ίσως να χαθεί αυτή η "φοβερή" ελκτική πρόσφυση. Εάν κάποιος έχει το 5θυρο 1.6 16V με τις 14άρες και τα 185/65/14, ίσως να ξέρει να μας πει.
pezomania - Παρ 21 Φεβ 2003, 08:45:06
Θέμα δημοσίευσης:
Τα έχουμε ξανα πεί Μίλτο, ότι η καλύτερη λύση από πλευράς άνεσης-επιδόσεις είναι 195/50 R15!!!

Γιατί εμείς ..........ξέρουμε Wink
Johnny - Παρ 21 Φεβ 2003, 14:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Έχω αναφερθεί ξανά στην εκπληκτική πρόσφυση του 206 16V (ακόμη και με τα μαμά ελαστικά - Conti Premium Contact). Με προσεκτική δόση γκαζιού εξφενδονίζεται. Σας έχω πει τί έπαθε ένα PuntoGT από την φοβερή πρόσφυση του 206 μου με τα καινούρια P7000.

Με 16άρες ζάντες δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει τα 9,5sec, κατά την γνώμη μου. Και με 205 λάστιχο θα βγάζει ίσως και πάνω από 10sec. Είναι λογικό. Με 14άρες θα έχει θεωρητικά ακόμη καλύτερη επιτάχυνση, αλλά στην πράξη ίσως να χαθεί αυτή η "φοβερή" ελκτική πρόσφυση. Εάν κάποιος έχει το 5θυρο 1.6 16V με τις 14άρες και τα 185/65/14, ίσως να ξέρει να μας πει.

χμμμμ....μάλιστα....φίλτατε Μίλτο 4-5 postings πριν ο "christhehealer" έγραψε ότι το συγκεκριμένο 206 που έκανε το 0-100 σε 8,7" φορούσε 205/45/16...
Και φυσικά αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ!
Μήν γενικεύεις λοιπόν συμπεράσματα για τις επιδόσεις ή τουλάχιστον να γίνεσε πιο συγκεκριμένος για αυτά που ξέρεις...

Φιλικά
danielos - Παρ 21 Φεβ 2003, 14:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:
Miltellas έγραψε:

χμμμμ....μάλιστα....φίλτατε Μίλτο 4-5 postings πριν ο "christhehealer" έγραψε ότι το συγκεκριμένο 206 που έκανε το 0-100 σε 8,7" φορούσε 205/45/16...
Μήν γενικεύεις λοιπόν συμπεράσματα για τις επιδόσεις ή τουλάχιστον να γίνεσε πιο συγκεκριμένος για αυτά που ξέρεις...

Φιλικά

παιδια απλα να υπενθυμισω οτι ειχαν γραψει σε παραθεση στο περιοδικο οτι θα ξανακοιταξουν τις επιδοσεις και τα οργανα τους.γιατι δεν φαινεται και πολυ 'λογικο'.ειδικα με τις 16αρες.και δεν μιλαω για το 0-100 που παιζει ρολο η ελκτικη προσφυση αλλα για τα 0-160 και για εξοδο απο χιλιομετρο.εκει λογικα επρεπε να βγει μειον.
Petros - Παρ 21 Φεβ 2003, 16:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως οι ρεπρίζ είναι ψιλομέτριες με τα 16άρια...
Ghost Dog - Σαβ 22 Φεβ 2003, 10:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ειδικα με τις 16αρες

danielo εχω την εντυπωση οτι οι μετρησεις εγιναν με τις μαμα ζαντες.....
Wink
Ntinos - Σαβ 22 Φεβ 2003, 11:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
η γνωμη μου ειναι οτι οι μετρησεις φενονται αρκετα λογικες αν λαβουμε υποψην μας τα εξης.
1.η διασταση 205/45 16 'κοντενει' τη συνολικη διαμετρο του τροχου που σημαινει θεωρητικα μιας και δεν αλλαξε τραγικα η διασταση σε καλυτερες επιταχυνσεις και μειωμενη τελικη (η εστω σε υψηλοτερες στροφες).τρανταχτο παραδειγμα τα saxo του 2000 με 15 αρες και 195/45 15 ειναι γρηγοροτερα απο τα προηγουμενα με 185/55 14.
2. αυτο που κανει ενα αυτοκινητο να χανει σε επιταχυνση αλλαζοντας σε ποιο φαρδυ λαστιχο και μεγαλυτερη ζαντα ειναι και το φαρδος του πελματος που νομιζουν μερικοι αλλα και το βαρος του ελαστικου και της ζαντας,γιατι υπαρχει μεγαλυτερη ροπη αδρανειας οποτε χρειαζεται περισσοτερη δυναμη απο τον κινητηρα (ροπη στρεψης)για να νικηθει η αδρανεια και να γυρισει ο τροχος(οσο μεγαλυτερη αδρανεια εχει ενα σωμα τοσο μεγαλυτερη αντισταση φερνει προς την αλλαγη της κινητικης του καταστασης).αν τωρα υποθεσουμε οτι η ζαντα που εβαλαν εχει μικροτερο βαρος απο την μαμισια (ενα καλο κραμα αλουμινιου γιατι after market ζαντες βαριες υπαρχουν αρκετες ) τοτε η αλλαγη ισοσταθμιζεται.
3.οι μετρησεις εγιναν χειμωνα με χαμηλες θερμοκρασιες και σαν αποτελεσμα μεγαλυτερη πυκνοτητα του εισερχομενου αερα στον θαλαμο καυσης.
παντως αν οι ρεπριζ χειροτερεψαν τοτε μια καλη εξηγηση ειναι οτι το αμαξι κερδισε επιταχυνσεις λογο κοντυτερου τροχου και εχασε ρεπριζ απο το βαρος του λαστιχου με την ζαντα.
στο παιδι τωρα που λεει για 14αρες ζαντες εγω απανταω την περιπτωση με τα saxo που ειναι λιγο πολυ πασιγνωστη οπως και σε ολα τα rallye που βαζουν 195/45 15 για καλυτερες επιταχυνσεις σε συνδυασμο με την ομαλοτερη αποδοση ισχυος στον δρομο που παιζει βασικο ρολο (οχι πολυ 'γραψιμο' στην εκκινηση)
sps - Σαβ 22 Φεβ 2003, 18:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Απο μεσα απο το drive,εμαθα πως οι μετρησεις ειναι με 15ρες.
Και ειναι λογικο να το μετρησουν τελειως μαμα για να δουν μετα τις διαφορες με το φτιαγμενο.
Και οπως ειπε ο Καισαρας,ξαναμετρηθηκε και εκανε 0-100 σε 8.8.
kaisaras96 - Κυρ 23 Φεβ 2003, 01:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
Pε παιδια ειναι λογικο να ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΜΕ 15 αλλιως τι νοημα θα ειχε?
Οταν κανεις μια βελτιωση εφ ολης της υλης σε ενδιαφερουν οι ικανοτητες του αυτοκινητου τελειως νορμαλ για συγκριση!
Εγω εχω δει μετρημενο 106 16ν που σε 14ες με 175 /50(αν θυμαμαι καλα) πηγαινε καλυτερα σε ολες τις μετρησεις!(danielο αυτο που καηκε σε παλιοτερο σταδιο)
'η ακομα τα πρωτα clio 1,416ν που εχασαν με τις 15 3-4sec στα 160
Το κοντυτερο βημα δινει στο 99% καλυτερες ρεπριζ και ποτε χειροτερες!
Η εxtra ελκτικη απο φαρδυτερα συνηθως εξανεμιζεται απο πολυ μεγαλυτερες τριβες!Οποτε οτι και (αν) παρεις στην αρχη και μετα....
Τα φαρδια μπαινουν για οδικη συμπεριφορα κυριως χωρις να αγνοειται βεβαια ο παραγων ελκτικη!Και μη πειτε για τα dragster ας ειχατε τοσα αλογα και το συζηταγαμε!Γενικα η σχεση ελαστικων δρομου δεν ειναι επιστημονικα ξεκαθαρισμενη οποτε μιλαει κυριως η πραξη!και το καταλληλο φαρδος βρισκεται με δοκιμες μονο!Ειναι πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν.
Mπορει και να παει καλυτερα(αν και δεν το πιστευω οτι θα μπορουσε καποιος να το μετρησει χαμηλοτερα με οποιεσδηποτε συνθηκες)με 16 το 206 αλλα αυτο ειναι λιγο απιθανο,αν βαλει κανεις σας.... Evil Twisted evil !
danielos - Δευ 24 Φεβ 2003, 09:04:53
Θέμα δημοσίευσης:
απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν βγαζουν στις μετρησεις 8.7 και 8.8 sec η μαμα peugeot δινει 9.4 αν δεν κανω λαθος!!!!
ειναι μεγαλη η αποκλιση . δεν ειναι λιγα κλασματα του δευτερολεπτου!
για παραδειγμα: εστω οτι δεν ειναι 110 αλογα που το δινει το εργοστασιο και ειναι 118 αλογα που βγαζουν στις δυναμομετρησεις!το βαρος του αν δεν κανω λαθος ειναι 1050 κιλα! δηλαδη αναλογια κιλων ανα ιππο 8.898.
το ραλλυ το δινει 122 αλογα.αγνοω οτι τα καινουργια τα τριφισα εχουν απο 124 εως 128 αλογα!με 950 κιλα.αναλογια κιλων ανα ιππο 7.786.και το δινει 8.7sec η peugeot.σε μια μετρηση που εκαναν στο drive σε ενα κοκκινο saxo με σκουπα και ρυθμιστη πιεσης ηταν 8.3sec τα 100 χιλιομετρα.παλι κατι δεν παει καλα. αυτη η διαφορα του 1 κιλου ανα ιππο ειναι πολυ!!! μεγαλη για να εχουν τις ιδιες επιδοσεις.και μην μου πει κανεις οτι για αυτο παιζει ρολο το σασμαν γιατι εδω εχουμε ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα.
Vaggelis - Δευ 24 Φεβ 2003, 09:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ο 1.6 16V, έχει δώσει κατα καιρούς μεγάλες διαφορές στην ιπποδύναμη...
Αρχικά, παρουσιάστηκε με απόδοση 122 ίππων, αργότερα μετά από μετρήσεις του Auto Motor Sport, τα Rally, 106 Gti και Saxo έβγαζαν 128 - 129 ίππους!!!
Τότε τα 0-100, άγγιζαν και τα 8 sec!!!!
Μετά από λίγο καιρό, παρουσιάστηκε ο 1.6 με τα (υποθετικά) 110 άλογα...
Την ίδια περίοδο, έγιναν πάλι μετρήσεις σε Saxo και Rally και έδιναν ~124 ίππους (μάλλον λόγω των αυστηρότερων ορίων στα καυσαέρια)
Τελευταία, ο 1.6 16V και στο 206 και στα Rally, Saxo, φαίνεται να έχει πάρει πάλι την ανιούσα...
Δεν έχει γίνει κάποια μέτρηση απο το AMS, και περιμένω με περιέργεια, γιατί είναι όντως πολύ "πονηρή" αυτή η επίδοση.
Αν ισχύει αυτή η επίδοση, ίσως θα έπρεπε να γίνει κάποια ανακοίνωση από την επίσημη Peugeot...
Miltellas - Τετ 26 Φεβ 2003, 09:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Φιλικά

Όπως θα κατάλαβες Τζόννυ δεν απέχω από την αλήθεια. Είναι αδύνατο να κάνει 8,7sec με 16άρες και 205 ελαστικά. Το 2λιτρο κάνει αυτό το χρόνο με 195 ελαστικά. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Ο Πάνος με το 2λιτρο μου ρίχνει κανονικά (επανηλλειμένα) έστω και δύσκολα, και ανταποκρίνεται σε διαφορά της τάξεως των 0,5sec. Αν το Drive βγάλει κάτω από 10sec με τα 205/45/16 θα δυσκολευτώ να το πιστέψω. Βέβαια αν ισχύει το ενδεχόμενο η 16άρα αλουμινίου να ζυγίζει όσο η 15άρα σιδερένια (που δεν το πιστεύω και πολύ) ίσως να μπορούσε ο χρόνος να παίξει στα 9,5+sec, δεδομένης της άριστης πρόσφυσης. Υπόψιν, ότι το 1.6 θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από ότι το 2λιτρο από το βάρος της 16άρας ζάντας, λόγω αισθητά χαμηλότερης ροπής. Εδώ, έβαλα 195/50/15 από 195/55/15 και είδα διαφορά (πολύ μικρή μεν) στις επιταχύνσεις.
Ειδάλλως θα θεωρήσω ότι το συγκεκριμένο 1.6 16V του Drive είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση και δεν είναι σαν τα δικά μας.

Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε...

ΥΓ. Άν γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος σε αυτά που λέω, δεν θα μείνει χώρος στον Σέρβερ να γράψει και κανείς άλλος.. Laughing
ΝΙΚΟΣ - Τετ 26 Φεβ 2003, 19:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Johnny έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Φιλικά

Όπως θα κατάλαβες Τζόννυ δεν απέχω από την αλήθεια. Είναι αδύνατο να κάνει 8,7sec με 16άρες και 205 ελαστικά. Το 2λιτρο κάνει αυτό το χρόνο με 195 ελαστικά. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Ο Πάνος με το 2λιτρο μου ρίχνει κανονικά (επανηλλειμένα) έστω και δύσκολα, και ανταποκρίνεται σε διαφορά της τάξεως των 0,5sec. Αν το Drive βγάλει κάτω από 10sec με τα 205/45/16 θα δυσκολευτώ να το πιστέψω. Βέβαια αν ισχύει το ενδεχόμενο η 16άρα αλουμινίου να ζυγίζει όσο η 15άρα σιδερένια (που δεν το πιστεύω και πολύ) ίσως να μπορούσε ο χρόνος να παίξει στα 9,5+sec, δεδομένης της άριστης πρόσφυσης. Υπόψιν, ότι το 1.6 θα επηρεαστεί πολύ περισσότερο από ότι το 2λιτρο από το βάρος της 16άρας ζάντας, λόγω αισθητά χαμηλότερης ροπής. Εδώ, έβαλα 195/50/15 από 195/55/15 και είδα διαφορά (πολύ μικρή μεν) στις επιταχύνσεις.
Ειδάλλως θα θεωρήσω ότι το συγκεκριμένο 1.6 16V του Drive είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση και δεν είναι σαν τα δικά μας.

Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε...

ΥΓ. Άν γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος σε αυτά που λέω, δεν θα μείνει χώρος στον Σέρβερ να γράψει και κανείς άλλος.. Laughing

Θα συμφωνησω με τον Μιλτο.
Η μαμα διασταση ειναι και η καλυτερη.
Παντως μην νομιζετε οτι αυτοι οι κυριοι στο DRIVE ξερουν και τι κανουν ή οτι αυτο που κανουν ειναι και το καλυτερο.
Θυμαστε τι ειχαν κανει στο 106 Wink

Μιλτο γραψε οσα θες.Ο Server ειναι COMPETITION Laughing Laughing Laughing
Ntinos - Τετ 26 Φεβ 2003, 20:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Pε παιδια ειναι λογικο να ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΜΕ 15 αλλιως τι νοημα θα ειχε?
Οταν κανεις μια βελτιωση εφ ολης της υλης σε ενδιαφερουν οι ικανοτητες του αυτοκινητου τελειως νορμαλ για συγκριση!
Εγω εχω δει μετρημενο 106 16ν που σε 14ες με 175 /50(αν θυμαμαι καλα) πηγαινε καλυτερα σε ολες τις μετρησεις!(danielο αυτο που καηκε σε παλιοτερο σταδιο)
'η ακομα τα πρωτα clio 1,416ν που εχασαν με τις 15 3-4sec στα 160
Το κοντυτερο βημα δινει στο 99% καλυτερες ρεπριζ και ποτε χειροτερες!
Η εxtra ελκτικη απο φαρδυτερα συνηθως εξανεμιζεται απο πολυ μεγαλυτερες τριβες!Οποτε οτι και (αν) παρεις στην αρχη και μετα....
Τα φαρδια μπαινουν για οδικη συμπεριφορα κυριως χωρις να αγνοειται βεβαια ο παραγων ελκτικη!Και μη πειτε για τα dragster ας ειχατε τοσα αλογα και το συζηταγαμε!Γενικα η σχεση ελαστικων δρομου δεν ειναι επιστημονικα ξεκαθαρισμενη οποτε μιλαει κυριως η πραξη!και το καταλληλο φαρδος βρισκεται με δοκιμες μονο!Ειναι πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν.
Mπορει και να παει καλυτερα(αν και δεν το πιστευω οτι θα μπορουσε καποιος να το μετρησει χαμηλοτερα με οποιεσδηποτε συνθηκες)με 16 το 206 αλλα αυτο ειναι λιγο απιθανο,αν βαλει κανεις σας.... Evil Twisted evil !

den eipa oti to kontitero vima prokalese omws tin ptwsi repriz Twisted evil alla to megalitero varos.telos se ipsiles taxytites ena fardi elastiko kovei epidoseis kai logo aerodynamikis (poio fardy lastixo simainei megaliteri antistasi aera).
egw pistevw parola ayta pws o kyrios logos einai i meiwmeni 8ermokrasia logo xeimwna.exoume dei kata kairous poli megales diakymanseis se epidoseis apo tin 8ermokrasia.
pantws yparxei i periptwsi twn saxo pou anaferw pou me 15ares kai 195/45 eixan kaliteres epidoseis apo ta 14 185/55
pezomania - Παρ 28 Φεβ 2003, 08:34:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, το 205/45 R16 έχει το ίδιο βήμα με 195/55 R15, που φοράει από μαμα.

Άρα αν έχει καλύτερα λάστιχα & η 16αρα είναι στα ίδια κιλά ή και ελαφρύτερη (βλέπε superlegera OZ ) τότε πολύ πιθανόν, ο χρόνος να είναι καλύτερος (τουλάχιστον στα 0-100 και να χάνει στις ρεπριζ ή στα 0-160 ).
pezomania - Τρι 11 Μάρ 2003, 09:02:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά πήρα το Σάββατο το Drive για να το διαβάσω, καλά έριξα πολύ γέλιο με το άρθρο που είχαν στο project του 206, με τίτλο " Ο Βασιλειάς, Πού είναι ο Βασιλειάς;; "

Όταν θα γράφανε τις επιδόσεις του, θα πρέπει να έτρεμε το χεράκι τους Very happy

Για άλλη μια φορά (τώρα όχι μόνο από αισθητικής πλευράς) το 206 εξέπληξε Cool Very happy Wink
Tomcat - Τρι 11 Μάρ 2003, 13:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μας λες και τι επιδόσεις δίνει??? Smile Smile Smile
pezomania - Τρι 11 Μάρ 2003, 16:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Δεν μας λες και τι επιδόσεις δίνει??? Smile Smile Smile

Φίλε Τομ επειδή είχαν αναφερθεί πρίν γι'αυτό δεν τις είπα Wink

Ένα θα σου πώ (μόνο αυτό θυμάμαι απέξω Laughing ) 0-100 σε 8,7sec!!

Γενικά έλεγε ότι 0-100 είναι λίγο γρηγορότερο από το 2.0!!! και οι επιδόσεις του (0-100, ρεπρίζ, 0-400m κτλ) είναι εφάμιλες των vts & rallye.
chatasos - Κυρ 20 Απρ 2003, 22:08:16
Θέμα δημοσίευσης:
Τις είδατε τις νέες χρονομετρήσεις?
Δεν πήγε κάτω από 9.5" όσο και αν προσπάθησαν.

Και το πρόβλημα οφείλονταν στο ότι το VBOX δεν μέτραγε τα πρώτα 20 μέτρα. Γι'αυτό είχαν φρίξει όσοι είχαν διαβάσει τις πρώτες χρονομετρήσεις.
ivan - Δευ 21 Απρ 2003, 10:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σε προηγούμενο post κάποια παιδιά είχαν επιβεβαιώσει ότι οι αρχικές μετρήσεις έγιναν με μαμά ζαντολάστιχα. Τώρα προφανώς στο Drive κάνανε μετρήσεις με τα νέες διαστάσεις και πιαθανώς και για πρώτη φορά με την ανάρτηση KW. Δεν ξέρω κατά πόσο λοιπόν η σύγκριση μπορεί να στέκει (και κατά πόσο οι τύποι στο Drive μπορούν να θεωρηθούν γενικά αξιόπιστη στο τί και πώς το μετράνε). Confused
pezomania - Τρι 29 Απρ 2003, 10:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
To 9,5'' βγήκε με 16αρες ζάντες και 205 λάστιχο.

Σίγουρα και η νέα του ανάρτηση το βοήθησε να κάνει καλό χρόνο, αλλά και το 9,5'' με 16αρα, για μένα είναι πολύ καλός χρόνος!! (Εμένα με 195/50 R15 θα είναι στα 9-8,8'' ε;; Μην πετάξει κανενάς ντομάτα τον έφαγα Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing )
danielos - Τρι 29 Απρ 2003, 12:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Σίγουρα και η νέα του ανάρτηση το βοήθησε να κάνει καλό χρόνο, αλλά και το 9,5'' με 16αρα, για μένα είναι πολύ καλός χρόνος!! (Εμένα με 195/50 R15 θα είναι στα 9-8,8'' ε;; Μην πετάξει κανενάς ντομάτα τον έφαγα Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing )
.
μην πεταξει κανεις ντοματΑ παρε ντοματΕΣ
Splat Splat Splat
Splat Splat Splat Splat
Splat Splat Splat Splat
Αντε που θες και 8.8!!! τρομαρα σου!!!!!!!!
pezomania - Τρι 29 Απρ 2003, 12:51:25
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
pezomania έγραψε:

.
μην πεταξει κανεις ντοματΑ παρε ντοματΕΣ
Splat Splat Splat
Splat Splat Splat Splat
Splat Splat Splat Splat
Αντε που θες και 8.8!!! τρομαρα σου!!!!!!!!

Καλά Ντανούλη, την επόμενη φορά που θα σε πετύχω σε φανάρι, θα σε κάνω να ανέβεις σε βουνό Twisted evil Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
TONY PAP - Τρι 24 Ιούν 2003, 16:23:33
Θέμα δημοσίευσης:
παίδες μήπως αγόρασε κανείς το τελευταίο DRIVE
για να μάθουμε τι γίνεται ή μάλλον τι καινούργιο έκαναν
τον τελευταίο μήνα με το project 206 ?

γιατί την προηγούμενη φορά δεν είχαν κάνει σχεδόν τίποτα
για έναν ολόκληρο μήνα....
Ghost Dog - Τρι 24 Ιούν 2003, 16:28:04
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
γιατί την προηγούμενη φορά δεν είχαν κάνει σχεδόν τίποτα
για έναν ολόκληρο μήνα....

Μάντεψε??? Question
Ούτε αυτόν τον μήνα κάνανε κάτι….(ένα bucketακι βαλαν μόνο!!!) Evil Twisted evil Mad
PHSYBORG - Τρι 24 Ιούν 2003, 17:36:39
Θέμα δημοσίευσης:
Κλασικο φαινομενο για το Drive ρε παιδες.Εγω το παιρνω απο το πρωτο τευχος κ εχω δει ολα τα Project.Ολο προβληματα κ καθυστερησεις ειναι!!!!Καλο Σεπτεμβρη το 206 !!!! Laughing
Αλεξ@νδρος - Τρι 24 Ιούν 2003, 18:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και ειναι το περιοδικο που προτιμω εντουτοις θα πρεπει να ντρεπονται.Στο προηγουμενο δεν εβαλαν καν το αναπληρωματικο κουπονι με αστεια δικαιολογια.Δηλαδη οσοι τους ελειπε ενα κουπονι και το πηραν μονο και μονο γι'αυτο εδωσαν τα 5,5 Ευρω τζαμπα.....
Ghost Dog - Τρι 24 Ιούν 2003, 20:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
και εγώ το παίρνω ανελλιπώς αλλά τώρα τελευταία έχει αρχίσει να μου την δίνει!!! Evil Twisted evil
TONY PAP - Τετ 25 Ιούν 2003, 08:59:09
Θέμα δημοσίευσης:
παίδες συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

έχει πέσει σούπερ κ@λοβάρεμα για να μην πω τίποτα χειρότερο...

τα project μερικές φορές προχωρούν αδικαιολόγητα αργά
και επίσης στάματησαν να κάνουν και τεστ ελαστικών που
έκαναν κάθε χρόνο αφήστε που τρώμε στη μάπα και ένα τεύχος
4χ4 κάθε χρόνο!

Αλλά και από τους 4Τ που έχουν αλλάξει target group
και παρουσιάζουν έιτε 2λιτρα έιτε πανάκριβα τζιπ ή λιμουζίνες
τι να πει κανείς. Γίναμε ξαφνικά λόγω ευρώ πολύ φραγκάτοι....
α ρε στράτη...
TONY PAP - Τετ 16 Ιούλ 2003, 16:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
παίδες ο μήνας πήγε 16 οπότε Idea

μήπως αγόρασε κανείς το τελευταίο DRIVE
τον τελευταίο μήνα με το project 206 ?

γιατί την προηγούμενη φορά δεν είχαν κάνει σχεδόν τίποτα *
για έναν ολόκληρο μήνα...

*(έβαλαν μόνο bucket !!!)
Kouzman - Πεμ 17 Ιούλ 2003, 08:58:10
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες οσων αφορά το 0-100 του Drive το πρωτο τρελο νουμερο που εδειξε ειπαν οτι οφειλοταν σε λαθος calibration του οργανου... αν θυμαμαι καλα ξεκιναγε να μετραει αφου το καρο ειχε ηδη 20χλμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petros - Τρι 22 Ιούλ 2003, 10:23:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μάπα το καρπούζι...

Εκτός του ότι έσκασα 7,5 ολόκληρα ευρώπουλα Shocked Shocked για το τελευταίο τεύχος, το χρυσαφί 206 βρίσκεται στο πάρκινγκ και το κειμενάκι περιείχε μόνο "όταν", "άμα", "θα δείτε", "από Σεπτέμβρη" κ.λπ.

Α, μας είπαν ότι το "φτιάξιμο" θα γίνει από την Peugeot Sport, θα περιλαμβάνει επεμβάσεις στην εισαγωγή-εκκεντροφόρους-πρόγραμμα, αλλά τα πάντα παραμένουν "απόρρητα" (κάτι σαν τον Πόλεμο των Άστρων ένα πράγμα Rolling eyes )
TONY PAP - Τρι 22 Ιούλ 2003, 10:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
Petros έγραψε:
Μάπα το καρπούζι...

Εκτός του ότι έσκασα 7,5 ολόκληρα ευρώπουλα Shocked Shocked για το τελευταίο τεύχος, το χρυσαφί 206 βρίσκεται στο πάρκινγκ και το κειμενάκι περιείχε μόνο "όταν", "άμα", "θα δείτε", "από Σεπτέμβρη" κ.λπ.

Α, μας είπαν ότι το "φτιάξιμο" θα γίνει από την Peugeot Sport, θα περιλαμβάνει επεμβάσεις στην εισαγωγή-εκκεντροφόρους-πρόγραμμα, αλλά τα πάντα παραμένουν "απόρρητα" (κάτι σαν τον Πόλεμο των Άστρων ένα πράγμα Rolling eyes )

Καλά υποτίθεται ότι τον Αυγουστο θα κάνουν και την κλήρωση του
project !!!
Καλά Χριστούγεννα !!! Very happy
Εγώ επειδή τους βαρέθηκα Confused προτιμώ τα 7,5 ευρω να τα δίνω για
ακριβότερη βενζίνη (πχ ΒΡ100)
Ghost Dog - Τρι 22 Ιούλ 2003, 16:28:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τουλάχιστον άξιζε το drive cannonball run 2003! Wink
TONY PAP - Παρ 19 Σεπ 2003, 08:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
παίδες μήπως αγόρασε κανείς το τελευταίο τεύχος του DRIVE
τον τελευταίο μήνα με το project 206 το οποίο το καλοκαίρι
έκανε διακοπές Question Question Question
crazy206gs - Παρ 19 Σεπ 2003, 09:00:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εννοείς για το Drive Faster, έχει ένα 206 1600 το οποίο το έχουν χαμηλωμένο,ζαντολάστιχα, ηλιοροφή και ηχοσύστημα.
Petros - Παρ 19 Σεπ 2003, 13:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Να προλάβω όποιον δεν αγόρασε.
Κανένα νέο από το δυτικό μέτωπο (για μία ακόμη φορά).
Περιμένουν λέει τα ανταλλακτικά από Γαλλία και θα έχουμε νεότερα (υπόσχονται το τελικό αποτέλεσμα) τον επόμενο μήνα. Σε αυτό το τεύχος, το χρυσαφί 206 δεν τιμήθηκε ούτε με μία σελίδα καν!!!
TONY PAP - Παρ 19 Σεπ 2003, 15:13:25
Θέμα δημοσίευσης:
Υποτίθεται ότι η κλήρωση του 206 θα γινόταν τον Αύγουστο Laughing Laughing

Τι λένε θα το κληρώσουν στην έκθεση στο Περιστέρι ?

Πέτρο υπάρχει κανένα καλό αρθρο για να το πάρουμε ?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες