gic έγραψε: |
Το "μεγάλο" σερβις γινεται συμφωνα με το βιβλιο του αυτοκινητου στα 60000 km,αλλα στην ΕΨΙΛΟΝ μου λενε οτι πρεπει να γινει στα 40000 km.
Οχι οτι πειραζει ν'αλλαχτουν μπουζι και φιλτρα νωριτερα,αλλα αναρωτιεμαι τι λενε αλλες αντιπροσωπειες.Περιμενω νεα. |
Vini έγραψε: | ||
Kαταρχήν φίλε ή φίλη qic καλωσόρισες στη παρέα μας.... Οσο για την ερώτηση που κάνεις τα Service των 206 έχουν ως εξής: Α. 10.000χλμ..Service...επίσκεψη λήξης εγγύησης.... Β. 20.000χλμ...μικρό Service....λάδια,φίλτρα Γ. 30.000χλμ...πρώτο μεγάλο Service Δ. 45.000χλμ...δεύτερο μικρό Service....λάδια,φίλτρα Ε. 60.000χλμ...δεύτερο μεγάλο Service, επιθεώρηση ΣΤ.75.000χλμ...τρίτο μικρό Service....λάδια,φίλτρα Ζ. 90.000χλμ...τρίτο μεγάλο Service, επιθεώρηση Καλό είναι να ακολουθήσεις το σενάριο αυτό αλλά με περισσότερες ενδιάμεσες αλλάγες λαδιών και φίλτρων λαδιού και αέρος. π.χ. κάθε 5.000 με 7.000χλμ... ![]() |
Vini έγραψε: |
Πράγματι τα μοντέλα 2002 και μετά έχουν άλλο ρυθμό Service αφού υποστηρίζει η PEUGEOT ότι είναι φτιαγμένα καλύτερα. Το ίδιο έχει γίνει και με τις εγγυήσεις που έχουν γίνει πλέον 2 χρόνια.
Ο ρυθμός SERVICE για μοντέλα 2002 και μετά, είναι αυτός που ανέλυσα παραπάνω... ![]() ![]() |
theflame έγραψε: | ||
Που τα είδες αυτά Vini μου; Και εγώ μοντ.2002 έχω (το 1400 βέβαια) και στο βιβλίο αναφέρει ακριβώς αυτά που λέει ο chatasos για A και C στα 15χιλ και 30χιλ. χιλιόμετρα... ![]() Στις εκθέσεις και στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, εδώ στην Αθήνα τουλάχιστον, λένε όχι 15 και 30 χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά 10 και 20 γιατί οι συνθήκες κυκλοφορίας είναι χάλια ![]() Βέβαια αν βγάλεις εκείνο το σέρβις στα 20.000 χλμ. δεν λες και κάτι διαφορετικό από το chataso.... :D |
Πράγματι τα μοντέλα 2002 και μετά έχουν άλλο ρυθμό Service αφού υποστηρίζει η PEUGEOT ότι είναι φτιαγμένα καλύτερα. Το ίδιο έχει γίνει και με τις εγγυήσεις που έχουν γίνει πλέον 2 χρόνια.
![]() ![]() |
Miltellas έγραψε: | ||
Αυτήν την μεγάλη κοτσάνα στην είπε η Peugeot; Δηλαδή ο δικός μου κινητήρας έχει χειρότερα μέταλλα από τον δικό σου; Τα μπουζί μου είναι χειρότερα από τα δικά σου; Εάν ναι, πες μου σε παρακαλώ τί μπουζί φοράς να πάω να βάλω τα ίδια για να τα αλλάζω στα 30000χλμ όπως και συ... Λες γι αυτό να "χρειάζομαι" service πιο συχνά από σένα; Διαβάστε λίγο καλύτερα τί γράφει το manual για τα service! Εγώ το διάβασα... Λέει κάτι για service στα 30000χλμ και για τα 20000χλμ... Marketing συν-οδηγοί μου, marketing! Και μια που αναφερθήκαμε στην 2ετή εγγύηση, από πότε ισχύει τελικά; Για αυτοκίνητα που αγοράστηκαν από την 1/1/2002 ή από τον Μάιο; Γιατί μία αντιπροσωπεία εδώ λέει "από τον Μάιο" και δεν την πιστεύω... |
svstouk έγραψε: |
"Για όσα αυτοκίνητα έχουν τιμολογηθεί από 01/06/2002 και μετά", ήταν η απάντηση της LION. Και να φανταστείς ότι το πήρα Φεβρουάριο ![]() Κανονικά δεν θα έπρεπε ρε γα**το να ισχύει από 01/1/2002; ![]() |
Vini έγραψε: | ||||
Μην κοιτάς το manual γιατί είναι COPY-PASTE από το παλιό...και αφορά γενικότητες.... Κοίτα το βιβλίο συντήρησης....που λέει τις επισκέψεις που πρέπει να κάνει το δικό σου... Αλλωστε μπορώ εύκολα να στο αποδείξω θυμίζοντας σου ότι ο υπολογιστής SERVICE ξεκινά την αντίθετη μέτρηση από τις 30.000χλμ...και όχι από τις 20000χλμ ![]() ![]() Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο το δικό σου να είναι κατασκευή 2001 και να το πήρες το 2002....οπότε ακολουθείς το παλιό πρόγραμμα service... ![]() |
theflame έγραψε: |
Από που μπορείς να δείς το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου. Η παραγγελία έγινε Μάρτιο, το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα τέλος Απριλίου και το παρέλαβα 15/5/2002. Είναι δε το νέο XS με clima και ABS στον στάνταρ εξοπλισμό που στους καταλόγους τις Peugeot υπάρχει μετά την 1/1/2002. |
Σαφώς και ο υπολογιστής ξεκινά από τα 30.000χλμ (άλλωστε έχω "πλακωθεί" και με μηχανικό σε εξουσιοδοτημένο γιατί έκοβε τις φλέβες του ότι ξεκινά από τις 20.000χλμ. (δες σε άλλο topic). Το βιβλίο συντήρησης έχει στο χώρο για βενζινοκινητήρες σέρβις στα 10,30,45,60,75,90,105,120,135,150,165,180 χιλιάδες χλμ. ή 6 μήνες,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 χρόνια αντίστοιχα! Από που μπορείς να δείς το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου. Η παραγγελία έγινε Μάρτιο, το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα τέλος Απριλίου και το παρέλαβα 15/5/2002. Είναι δε το νέο XS με clima και ABS στον στάνταρ εξοπλισμό που στους καταλόγους τις Peugeot υπάρχει μετά την 1/1/2002. |
Τελικά πόσο μας απασχολεί αυτό?
Προσωπικά ΚΑΘΟΛΟΥ αφού το δικό μου ξέρω ότι κανονικά έχει 2 χρόνια εγγύηση...άσχετα αν στην πορεία μου την έφαγαν...επειδή ζω στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ.... ![]() ![]() ![]() |
Τι λέει η μαμά Peugeot για αυτή τη δυσφήμηση, γιατί δυσφήμηση είναι, τι λένε και οι του Marketing;;;; ![]() |
theflame έγραψε: | ||
Παρέλαβα το αυτοκίνητο 15/5/2002 και ούτε κουβέντα για 2 χρόνια. Ισχύει από 1/6/2002 και δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για όσους έκαναν αγορά νωρίτερα, ακόμα και 15 ημέρες όπως εγώ. Ούτε κουβέντα για εξαγορά του 2ου χρόνου (βλέπε FORD) ![]() |
Προς όλους για τις εγγυήσεις Φυσικά και εγώ αν και το πήρα τον Απρίλιο του 2002 είμαι εκτός 2ετής εγγύησης!! Γιατί όμως είμαστε εκτός εγγύησης??? ------------------------------------- Τώρα αν με ρωτήσετε γιατί εμείς έχουμε 1 χρόνο εγγύηση...θα σας πω αυτό που μου είπαν στην PEUGEOT: Κύριε η PEUGEOT Ελλάδος θέλει ένα διάστημα 6 μηνών για να εναρμονιστεί με τον νέο κανόνα και για να ετοιμαστεί να δώσει 2 χρόνια εγγύηση! Τελικά πόσο μας απασχολεί αυτό? Προσωπικά ΚΑΘΟΛΟΥ αφού το δικό μου ξέρω ότι κανονικά έχει 2 χρόνια εγγύηση...άσχετα αν στην πορεία μου την έφαγαν...επειδή ζω στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ.... ![]() ![]() ![]() |
christhehealer έγραψε: | ||
Eπαναλαμβάνω εάν η EE είπε από 1/1/2002 , 2 τουλάχιστον χρόνια εγγύηση, το θέμα έχει τελειώσει. Θέλουν δεν θέλουν, θα δώσουν 2 χρόνια εγγύηση, αλλοιώς το κλείνουν. Kι ας λέει η Lion ότι θέλει. Tο διάστημα των 6 μηνών είναι για να ενταχτούν στα νέα δεδομένα και όχι να αρχίσουν να δίνουν την εγγύηση από τον 6ο μήνα και μετά. Aν ήταν έτσι θα έλεγαν από 1/7/02 και μετά. Kάτι τέτοια μου γράφετε και με φορτώνετε μεσημεριάτικο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Φίλε Chris πως θα βρεις όμως το δίκιο σου??
Mην φορτώνεις...άκου που σου λέω....δεν βγάζεις άκρη... ![]() Εμείς καλά τα λέμε εδώ....αλλά ποιος μας ακούει?? ![]() Μάλλον μεταξύ μας τα λέμε.... ![]() ![]() ![]() |
christhehealer έγραψε: | ||
Bρίσκεις το ΦEK που το γράφει και τους το στέλνεις μαζί με την ερώτηση , τι σκοπεύουν να κάνουν... Bάσει του Συντάγματος, τιμωρήται και η άγνοια νόμου :D :D :D :D :D |