Makis77 έγραψε: |
Χαιρετώ το πολυμήχανο Club μας και μπαίνω στο ψητό.
Αγόρασα από Γερμανία ένα PIONEER DEH-P7600MP. Για να μην κάθομαι λοιπόν να το βλέπω μέσα στο κουτί του, θα ήθελα λίγη βοήθεια για να προχωρήσω στην εγκατάστασή του. Επειδή δεν έχω ξαναεγκαταστήσει μόνος μου ραδιο-CD, τι λέτε...είναι σχετικά εύκολο ή όχι; Κατ' αρχήν πρέπει να βγάλω το μαμά ραδιο-CD. Χρειάζομαι ειδικά εργαλεία γι' αυτό; Με το χειριστήριο στο τιμόνι τι γίνεται απ' τη στιγμή που δεν θα έχω ειδικό αντάπτορα γι' αυτό (λόγω multiplex κυρίως); Επίσης έχω αλλάξει τα μπροστινά ηχεία, αλλά όχι τα πίσω. Μήπως δεν πρέπει τώρα να συνδέσω τα πίσω με τη νέα δυνατότερη πηγή; Κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. |
TiMoRiS έγραψε: |
Λοιπον εγω εχθες πηγα και μου τοποθετησαν το pioneer 7400 που ειχα στο προηγουμενο μου αμαξι! Μου εβαλαν και 2 οβαλ DLS 330 watt στην εταζερα και μου καταργησαν τα πισω! Συνολικο κοστος 40€ γιατι χρειαζονταν καλωδιοσεις! Δεν αξιζει να κανεις καποια ζημια που θα σου κοστισει σιγουρα παρπανω απο 15€!
Οο αναφορα τον ανταπτορα δεν υπαρχει παρα μονο για ενα συγκεκριμενο μοντελο alpine! |
Κατ' αρχήν πρέπει να βγάλω το μαμά ραδιο-CD. Χρειάζομαι ειδικά εργαλεία γι' αυτό; |
kovac έγραψε: |
Όσο για τα ειδικά εργαλεία, αν το κάνεις όπως σου λέω, θα χρειαστείς μόνο torx ή αν δεν έχεις, τότε άλεν ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skull έγραψε: | ||
Καμια σχεση...η περιγραφη για να βγαλεις το radio-cd ειναι αυτην που περιγραφω! ![]() Αν χρειαζοταν κατσαβιδια και torx οι κλεφτες θα εκαναν εναν αιωνα να το βγαλουν κ να κλεψουν!Αυτο που λεω εγω γινετε σε ενα δευτερολεπτο! ![]() |
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής:
Θα χρησιμοποιήσω τα εργαλεία εγκατάστασης του καινούριου ραδιο-CD για να βγάλω το μαμά; Γιατί δεν νομίζω να έχω τα αντίστοιχα του μαμά (και ποιος τα έχει άλλωστε αφού δεν τα δίνουν με την αγορά). |
kovac έγραψε: | ||||
Γιάννη μπερδεύτηκες μάλλον. Δεν είπα πως δε βγαίνει έτσι όπως λες, απλά είναι πιο εύκολο να βρεις torx ή άλεν παρά τα σιδεράκια που λες. ![]() ![]() Απλά γίνεται κι αλλιώς! Λες οι φωτογραφίες να είναι φωτομοντάζ? ![]() ![]() ![]() Έχω δοκιμάσει και με τους 2 τρόπους και προτιμώ αυτόν με τα torx. Είναι θέμα επιλογών. ![]() Αν γίνω ποτέ κλέφτης θα αλλάξω τρόπο αφαίρεσης του RCD. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skull έγραψε: |
Μακη για τα καλωδεια λογικα ετσι οπως θα τα βγαλεις απο το μαμα θα τα ξαναβαλεις στο καινουργειο!Δηλαδη 4 καλωδεια RCA απο τα ηχεια μπρος-πισω,κεραια και τροφοδοσια!Δεν νομιζω να ξεχασα τιποτα!Για το χειρηστηριο στο τιμονι να μην τα συνδεσεις πουθενα γιατι δεν θα υπαρχουν! ![]() |
kovac έγραψε: | ||
Δεν υπάρχουν RCA καλώδια στο μαμίσιο RCD! Τα μόνα που υπάρχουν είναι 2 κλιπς (ένα άσπρο κι ένα μαύρο) και ένα βύσμα. Για την αφαίρεσή τους http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=3387 βήμα 7. ![]() |
Skull έγραψε: | ||||
Μονο αυτα?? Μηπως εσυ δεν εχεις και πισω ηχεια??Λογικα θα πρεπει να εχει περισσοτερα... |
Παιδιά ευχαριστώ για τα tips, αλλά το ραδιο-CD δεν κατάφερα να το βγάλω. Βασικά προσπάθησα με κατσαβιδάκια και αλενάκια και χωρίς να βγάλω πριν όλο το σύστημα με τους αεραγωγούς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να το πιάσεις από πουθενά για να το τραβήξεις έξω έτσι που είναι χωμένο. Φαντάζομαι ότι χρειάζεται ειδικό εργαλείο που να μπαίνει στις τρύπες και ταυτόχρονα να το γατζώνει κάπως. Μάλλον θα καταλήξω σε κάποιο μαγαζί γιατί δεν με βλέπω να προσπαθώ για ολόκληρη την πρόσοψη. |
Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα που έχω είναι το εξής:
Ό,τι ρυθμίσεις και να κάνω στο PIONEER (χρώματα, μπάσα, πρίμα, fader, random, ρολόι κ.α.), δεν τις κρατάει και την επόμενη φορά που θα μπω στο αυτοκίνητο είναι όλα στις default τιμές. Τι κάνω τώρα; Θέμα λειτουργίας του ραδιοCD μάλλον δεν είναι γιατί διάβασα όλο το manual. Παρατήρησα στο καλώδιο αντάπτορα του PIONEER ότι δεν υπάρχουν pins σε όλες τις θέσεις του βύσματος. Λέει αυτό κάτι; Μήπως πρέπει να αποσυνδέσω τους πόλους της μπαταρίας και μετά να συνδέσω το PIONEER; Πάντως κάτι πρέπει να γίνει γιατί η τωρινή του καθημερινή χρήση είναι απαράδεκτη. Τα φώτα σας... |
Παράθεση: |
Μέχρι εδώ όλα καλά. Πάω να συνδέσω το βύσμα της κεραίας και βλέπω ότι δεν ταιριάζει στην είσοδο κεραίας του PIONEER. Οπότε είμαι χωρίς ραδιόφωνο μέχρι να βρώ (ελπίζω) έναν αντάπτορα.
Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα που έχω είναι το εξής: Ό,τι ρυθμίσεις και να κάνω στο PIONEER (χρώματα, μπάσα, πρίμα, fader, random, ρολόι κ.α.), δεν τις κρατάει και την επόμενη φορά που θα μπω στο αυτοκίνητο είναι όλα στις default τιμές |
Sig206 έγραψε: |
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΗΧΟΣΥΤΗΜΑ ΤΟ CLARION ΜΕ ΤΟ JVC KD G731 ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΟΘΟΝΗ. Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΤΛ. ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ADAPTOR KTΛ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΚΑΠΩΣ!!!! ![]() Το τόπικ μεταφέρθηκε στην σωστή θεματική ενότητα . Επίσης σε παρακαλώ να γράφεις με μικρά και όχι με κεφαλαία (φαίνεται σάν να φωνάζεις) Εκ της Mod-Team Stevon |