PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Οβαλ ηχεία στην εταζιέρα

manaros - Τρι 22 Ιούν 2004, 19:18:48
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Οβαλ ηχεία στην εταζιέρα
Υστερα απο πολλες μαχες με τον εαυτο μου περι εταζιερας(το εγραψα σωστα; Rolling eyes )λεω να την τρυπησω και να πεταξω 2 οβαλακια.για ραδιο σι ντι εχω το jvc lhd 501 και μπροστα τα peerless d6,πισω στις πορτες εχω 2 pioneer 13αρια νομιζω που μαλλον θα τα σουταρω.ακουω τα παντα.περιμενω προτασεις μεχρι 200 ευρω.μαλλον δεν εχω σκοπο για ενισχυτη-sub λογω του χωρου.τι προβλημα θα εχω με την εταζερα;ευχαριστω!!!! Laughing Laughing Laughing
manaros - Τρι 22 Ιούν 2004, 19:27:25
Θέμα δημοσίευσης:
επισης μπορει να μπει απο πανω απο τα ηχεια πανι ωστε να μην φαινονται καθολou;δηλαδη να περνα ο ηχος κανονικα και να επενδυσει ολη την εταζερα χωρις να προεξεχουν καθολου
mick206 - Τρι 22 Ιούν 2004, 20:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε για την εταζιέρα μην ανησυχείς καθόλου! Έκανες την πιο σωστή επιλογή! Wink Σ' εμένα δεν χτυπιέται ούτε πηδάει καθόλου. Πιστεύω πως θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Χώρια που ο ήχος θα "εκτονώνεται" καλύτερα. Τώρα για ηχεία μέχρι 200 Ευρώ υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Σε βαθμό που να σε πιάνει ευχάριστος πονοκέφαλος Very happy
Μια επιλογή είναι να πάρεις και ένα ζευγάρι peerless για πίσω αφού έχεις και μπροστά,αν έχεις μείνει ικανοποιημένος βέβαια από αυτά. Wink
Ελπίζω διαβάζοντας λίγο από τα παρακάτω Links να πάρεις μερικές ιδέες... Smile
www.caraudioforum.gr
www.kalogeropoulos.gr
Καλή επιλογή! Wink
manaros - Τρι 22 Ιούν 2004, 21:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
μακαρι γιατι πολλοι λενε οχι ηχεια στην εταζερα αλλα με ενισχυτη και σαμπ το κοστος ανεβαινει πολυ.για τα jbl τι λετε;οπως καταλαβαινετε αφου δεν θα παιξει σαμπακι(μαλλον) αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποιοτικο μπασο απο τα οβαλ.
mick206 - Τρι 22 Ιούν 2004, 21:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του. Σίγουρα δεν θέλω να κάνω τη δουλειά του επαγγελματία(δεν έχω τέτοιο σκοπό Wink ) και γι αυτό δεν θα κριτικάρω...
Εγώ θέλω απλά να ακούω την ωραία μου μουσικούλα μέσα στο ωραίο μου αμαξάκι. Τι έκανα; Κάρφωσα 4 ηχεία,έβαλα το ραδιο-CD-MP3 player και τον ενισχυτάκο και ακούω μουσικούλα! Πολύ απλό!
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Μπες σε ένα 206 που έχει 4 ηχεία και άμα σου αρέσει προχώρα Wink
JBL έχει φίλος συν-forumίτης από εδώ και μπορώ να πώ πως είναι άψογα τα ηχειάκια! Βάγγοοοοοοοοοοοοοοοο!!! Άντε πάλι promotion σου έκανα ρε μπαγάσα!! Laughing Laughing Laughing
Steve - Τρι 22 Ιούν 2004, 23:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αν αργότερα σκέφτεσαι για sub, ή αν όντως σκέφτεσαι για δυνατά οβάλ πίσω, τότε άλλαξε την εταζέρα και βάλε φτιαχτή. Το κόστος έγκειται στα €50 αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σαφέστατα καλύτερο. Αν θέλεις μπορώ να σου βρώ τιμές και από τί φτιάχνεται η εταζέρα πίσω! Wink (Η καλύτερη επιλογή είναι φτιαχτή και από ξύλο. Είναι βαρυά αλλά λέει Wink )
Vaggelis - Τετ 23 Ιούν 2004, 08:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
JBL έχει φίλος συν-forumίτης από εδώ και μπορώ να πώ πως είναι άψογα τα ηχειάκια! Βάγγοοοοοοοοοοοοοοοο!!! Άντε πάλι promotion σου έκανα ρε μπαγάσα!! Laughing Laughing Laughing

JBL.... Thumb right
κατά τη γνώμη μου κορυφαία ηχεία, με μεγάλη αντοχή και τα οποία συνεργάζονται τέλεια με το 12ιντσο sub και τους δυο Cadence ενισχυτές στο πορτ-μπαγκάζ μου......
manaros - Τετ 23 Ιούν 2004, 13:08:48
Θέμα δημοσίευσης:
θα μπορεσωνα τα κανω χωνευτα αν η εταζερα ειναι χωνευτη;οπως ειπα θα ηθελα να μην φαινονται καθολου.αν βεβαια γινεται.δηλαδη αντι να ειναι στην επιφανεια της εταζερας,να υπαρχει πατουρα και να ειναι λιγο πιο μεσα.ελπιζω να εγινα κατανοητος.θα μπορουσα να μαθω και τιμουλα στο περιπου με επενδυση σαν αυτη που εχει η τωρινη εταζερα.το ξυλο τι μειονεκτηματα εχει που ειναι βαρυ;τριγμοι,επιβαρυνση της πορτας πισω;
Steve - Τετ 23 Ιούν 2004, 16:52:08
Θέμα δημοσίευσης:
Για να τα βάλεις χωνευτά, θέλει και κάποιο πάχος η εταζέρα. Η εργοστασιακή δυστυχώς θα πρέπει να αλλαχθεί (κατά την ταπεινή μου γνώμη!). Με πιο παχιά εταζέρα, θα έχεις και περισσότερο βάρος. Όσο για την επένδυση, ρώτα έναν ταπετσέρη. Επίσης μπορείς να πάρεις ύφασμα της αρεσκείας σου και να την ντύσεις εσύ ακριβώς όπως θέλεις. Το ξύλο πιο πολύ πλεονέκτημα έχει λόγω μόνωσης, παρά μειονέκτημα λόγω βάρους. Οι τριγμοί θα υπάρχουνε, εάν το χώνεις συνέχεια στα τέρματα της έντασης και σε τραγούδια με μπάσο! Wink

Επίσης η εταζέρα δεν ακουμπάει στις πίσω πόρτες, οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Cool
manaros - Τετ 23 Ιούν 2004, 19:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
αν ειναι για χωνευτο εννοειται πως μιλαμε για νεα κατασκευη.για το βαρος που μου ειπατε εννοειτε πως θα επηρεασει το αυτοκινητο;παραλογο μου φαινεται για τις επιδοσεις(εελα αλεκο,ποσοοοοοο;χαχαχαχαχα Laughing Laughing ).οταν ελεγα για την πισω πορτα εννοουσα το πορτ μπαγκαζ.μηπως επηρεασει το βαρος της τα αμορτισερακια που εχει για να ενεβοκατεβαινει.επισεις μηπως σπασει τις βασεις που πατα η εταζερα;οποιος την εχει αλλαξει ας απαντησει παρακαλω.
Steve - Τετ 23 Ιούν 2004, 21:42:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τα αμορτισεράκια δεν νομίζω να τα επηρεάσει. Άλλωστε, το πορτ μπαγκάζ το χρησιμοποιούμε ελάχιστα! Wink Για το βάρος, σιγά τις επιδόσεις που θα χαλάσεις. Σκέψου πως όταν θα μπούνε μέσα τα ηχεία, ο/οι ενισχυτής/ες, το sub με την κούτα του... Το βάρος της εταζέρας θα είναι αμελητέο Razz

Για να σπάσουνε οι βάσεις της δεν νομίζω. Αυτός ο φίλος μου που ανέφερα πιο πάνω, έχει ένα Suzuki στο οποίο έχει βάλει αρκετά καλό ηχοσύστημα, και με τραγουδάκια που του έχω πάει με βρωμόμπασσο, η εταζέρα ακόμα καλά κρατεί! Cool Very happy
manaros - Πεμ 24 Ιούν 2004, 09:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
αρα το μονο μειον της εταζερας ειναι το κοστος,σωστα;επισης αλλοι λενε πως τα οβαλ της cadence ειναι κορυφαια και με καλη ευαισθησια και αλλοι λενε οτι ειναι ψιλομαπα γιατι χαλανε.τα εχει κανεις να μου πει τις εντυπωσεις του;
Steve - Πεμ 24 Ιούν 2004, 13:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ για cadence θα προτιμήσω σίγουρα ενισχυτή όταν έρθει η ώρα μου Cool

Για ηχεία δεν ξέρω. Τα Magnat οβάλ με crossover, έχουνε καθαρότατο ήχο και πολύ όμορφο μπάσσο. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω κωδικούς να τα ψάξεις! Wink
manaros - Πεμ 24 Ιούν 2004, 14:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
για στειλε για στειλε.δεν τα εχω ακουσει αν και σαν να εχω την εντυπωση πως δεν συγκρινονται με jbl και cadence.μπορει βεβαια να κανω και λαθος γιατι τωρα αρχισα ναψαχνω για οβαλ.παντως στειλε να το ψαξω
Skull - Πεμ 24 Ιούν 2004, 19:52:52
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αν αργότερα σκέφτεσαι για sub, ή αν όντως σκέφτεσαι για δυνατά οβάλ πίσω, τότε άλλαξε την εταζέρα και βάλε φτιαχτή. Το κόστος έγκειται στα €50 αλλά το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σαφέστατα καλύτερο. Αν θέλεις μπορώ να σου βρώ τιμές και από τί φτιάχνεται η εταζέρα πίσω! Wink (Η καλύτερη επιλογή είναι φτιαχτή και από ξύλο. Είναι βαρυά αλλά λέει Wink )

Δεν νομιζω να ειναι μονο 50euro αλλα τελος παντων... Confused μπορεις να το κανεις μονος σου με ξυλο κοντρα πλακε θαλασσης το οποιο δεν ειναι καθολου πιο βαρυ οπως ειπε ο Σταυρος!Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να πας σε καποιον τεχνικτη και να κοψει ενα τετοιο κοματι οπως ακριβως ειναι η εταζερα σου τωρα!Αυτο θα θελει μετα πολυ προσωπικη δουλεια και απο οτι εχω ακουσει δεν μπορει ο καθενας να την κανει αυτην γιατι χρειαζοντε ειδικευμενες γνωσεις περι ηχου για να το πετυχεις!
Η αλλη λυση ειναι μια ετοιμη,αν μπορεσεις και βρεις,καπου στα 100ευρα!Για αυτο να απευθυνθεις σε καποιο μαγαζι caraudio!

Κατα την ταπεινημου,παντα,γνωμη δεν θα χρειαστεις αλλη εταζερα...και αυτη ειναι πολυ καλη!Κια εγω καποτε ηθελα να φτιαξω μια,ψαξε λιγο καλητερα υπαρχει ενα δικο μου τοπικ με προβληματα που δημιουργησε το παραπανω βαρος των ηχειων στην εταζερα και βρεθηκαν λυσεις!!! Very happy

Οσο για τα ηχεια προσωπικες αποψεις ειναι του καθενος αν και αυτα που ειχες διαλεξει ειναι πολυ καλα!!!! Very happy
manaros - Παρ 25 Ιούν 2004, 10:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω πολυ τους παντες.η αληθεια ειναι πως με την εταζερα θα κοιταξω να την φτιαξω αν ειναι μονος μου.θα ψαξω να βρω πληροφοριες περι ηχου και θα προχωρησω.ετσι και αλλιως δεν πιστευω να διαφωνει κανεις πως αρκετοι εγκαταστατες δεν ξερω οσα θα επρεπε περι τοποθετησης...ευτυχως δεν εχω καποια δυσαρεστη εμπειρια αλλα εχω ακουσει ποοοοοοοοολλλλλλλλλαααααααααααα...θα ενημερωσω οταν υπαρχει εξελιξη του προτζεκτ.
ice gus - Παρ 25 Ιούν 2004, 14:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Μανο εγω εχω εγκαταστησει μονος μου οβαλ ηχεια στην εταζιερα
στρογγυλα 13αρια στις πορτες και τελικο τετρακαναλο που τα οδηγο ολα.
cd jvc αλλα δεν θυμαμαι μοντελο.
επειδη ειμαστε σχετικα κοντα < ΕΛΕΥΣΙΝΑ ειμαι εγω> μπορω αν θελεις να σε βοηθησω. για οτι θελεις στειλε π.μ.
PHSYBORG - Παρ 25 Ιούν 2004, 14:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
ice gus έγραψε:
φιλε Μανο εγω εχω εγκαταστησει μονος μου οβαλ ηχεια στην εταζιερα
στρογγυλα 13αρια στις πορτες και τελικο τετρακαναλο που τα οδηγο ολα.
cd jvc αλλα δεν θυμαμαι μοντελο.
επειδη ειμαστε σχετικα κοντα < ΕΛΕΥΣΙΝΑ ειμαι εγω> μπορω αν θελεις να σε βοηθησω. για οτι θελεις στειλε π.μ.

Ασχετο αλλα μια που εισαι απο Ελευσινα , ξερεις κανα μαγαζι εκει ΚΑΤΣΑΜΠΙΔΗΣ ?
manaros - Παρ 25 Ιούν 2004, 20:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
ice guz για εξηγησε λιγο τι εχεις γιατι δεν μου βγαινουν.13αρια παιρνουν οι πισω πορτες συν τα οβαλ στην εταζερα ισον 4 ηχεια.υποθετω πως εχεις και μπροστα 2 αρα 6.πως παιζουν ολα με τον 4καναλο.εκτος και αν τα 2 (τα 13αρια μαλλον) παιζουν απο την πηγη και τα αλλα 4 απο ενισχυτη.η εκτος και αν δεν εχεις μπροστα ηχεια.η εκτος και αν μπροστα εχεις τα 13αρια(γιατι).τι μαρκα ειναι τα οβαλ;αυριο το βραδυ πιθανοτατα να περασω απο ελευσινα το βραδακι.αν ειναι θα στειλω πμ να βρεθουμε.αρκει βεβαια να μπορεις και συ
mick206 - Σαβ 26 Ιούν 2004, 09:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μπροστά δεν μπαίνουν 13άρια αλλά 16.5".
Πίσω είναι που μπαίνουν 13άρια.
Steve - Σαβ 26 Ιούν 2004, 12:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως το παληκάρι μιλάει για 4πορτο? Για το 2πορτο είναι 16,5" μπρος και 13" πίσω σίγουρα! Wink
manaros - Κυρ 27 Ιούν 2004, 12:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
και γω τετραπορτο εχω και εχουμε τις ιδιες διαστασεις .ισως απλα να μπερδεψε τα μπροστα και να νομιζε πως ηταν 13αρια.
Vini - Τετ 29 Απρ 2020, 16:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει κανείς ακόμη με 206; Laughing

Τα έφτυσε το ένα εργασιακό ηχείο μπροστά.

Έχω στην αποθήκη μου ένα αχρησιμοποίητο ζευγάρι Alpine SX 1725S 16,5cm
https://www.e-shop.gr/alpine-sxe-1725s-220w-40rms-2-way-speakers-p-PER.659287

Τι λέτε μπαίνει στις πόρτες;;;

Λέω να το συνδυάσω με οβάλ 6Χ9 στην εταζέρα. Κάποια πρόταση για οβάλ μέχρι 100euro;;;;
christos_99 - Τετ 29 Απρ 2020, 18:00:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπροστα σου, αφου ειναι 16.5cm θεωρω θα μπαινουν κανονικα, εγω με λιγο πατεντα χωρεσα 17cm!

Για πισω, ειχα βαλει περιπου το 2012 οταν πηρα το αυτοκινητο κατι παμφθηνα sony xplod(σιγουρα κατω απο 100 ευρω). 340W max - 80rms αν θυμαμαι σωστα. Τα πρωτα χρονια τα ειχα σκετα συνδεδεμενα με το ραδιο, πολυ καλος ηχος, μετα εβαλα κι εναν ενισχυτη που μου εδωσε φιλος οταν πουλησε το αμαξι του και παιζουν ακομα μεχρι σημερα πεντακαθαρα!

Σιγουρα δεν ειναι για ταρζανιες, στην δυνατη ενταση παραμορφονουν, αλλα για καποιον που θελει απλα να ακουει καθαρα μουσικη στο ταξιδακι, ειναι πολυ τιμια για τα λεφτα τους!

Και σημερα αν εψαχνα, παλι απο την σειρα sony xplod θα εβαζα
Vini - Τετ 29 Απρ 2020, 18:56:28
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ νομίζω ότι θα μπαίνουν. Τα είχα πάρει για τις πίσω πόρτες ενός Fiat Panda αλλά τελικά δεν τα έβαλα και μου έμειναν.

Οπότε ευκαιρεία είναι να τα βάλω στο 206 μπροστά. Θα πάω σε ένα μαγαζί και θα τους πω να μου βάλουν στην εταζέρα και ένα ζευγάρι οβάλ για να ρίξω εκεί τον περισσότερο ήχο. Αν ρίξω ήχο μπροστά και ειδικά μπάσο βλέπω να διαλύονται οι πόρτες και να τρίζουν όλα μετά... Laughing

Θα αγοράσω και μία εταζέρα από car.gr για να κάνω μία πατέντα για να μην στραβώσει και να μην αρχίσει να χορεύει. Το είχα κάνει και σε άλλο αυτοκίνητο και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα.
jimakos205 - Κυρ 03 Μάϊ 2020, 16:40:07
Θέμα δημοσίευσης:
στο panda με πατεντα φανταζομαι θα τα βαζες γιατι αποκλειεται να παιρνει 16,5 αρια...επισης το σωστο ειναι ο ηχος να ερχεται απο τα μπροστα ηχεια οποτε εγω θα προτεινα να βαλεις πρωτα τα μποστινα ,σωστα ομως,να δεις αν σε ικανοποιουν κ μετα βλεπεις.Θα σου προτεινουν λυσεισ κ στο μαγαζι που θα πας
Vini - Κυρ 03 Μάϊ 2020, 16:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
Και όμως το Panda έπαιρνε 16,5 μπρος-πίσω.
Αναφέρομαι στο Panda 169, 2004-2012.

Είχα πάρει όλο το set μπρος/πίσω από ebay για να κουμπώσουν εύκολα. Αλλά τα πίσω δεν τα έβαλα και μου έμειναν.

Και εγώ σκέφτομαι να βάλω μόνο τα μπροστινά αλλά δεν θέλω να πάω σε μαγαζί με τα Alpine μόνο για τοποθέτηση. Οπότε σκέφτηκα μήπως τα συνδυάσω με ηχεία στην εταζέρα.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι αν βάλω άλλα ηχεία μπροστά θα μου μείνουν τα Alpine στην αποθήκη. Μπέρδεμα...
jimakos205 - Κυρ 03 Μάϊ 2020, 17:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι αναγκη να πας σε ειδκο καταστημα παντως κ το συνεργειο που το πας μια χαρα θα στα βαλει
Vini - Κυρ 03 Μάϊ 2020, 19:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δίκιο έχεις. Δεν μου έκοψε πριν ένα μήνα που το πήγα για service να πάρω και τα ηχεία μαζί.

Τις επόμενες μέρες θα το ψάξω το θέμα γιατί το ηχείο του συνοδηγού τσιρίζει αρκετά και μου έχει φάει τα αυτιά. Άλλαξα και πηγή για να δω μήπως εκεί ήταν το πρόβλημα, αλλά δεν...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες