PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Εντυπώσεις από test drive

scrat - Τετ 09 Ιούν 2004, 15:18:00
Θέμα δημοσίευσης: Εντυπώσεις από test drive
Γειά σας Smile

Μόλις χθες κατάφερα να οδηγήσω για λίγο ένα test drive car 206 SX 1.4 16V γύρω από τα κεντρικά τις Lion στον Κιφησό. Δυστυχώς δε βρέθηκε 1.6 που είναι το μοντέλο που με ενδιαφέρει να αγοράσω. Το αυτοκίνητο είχε 383 χλμ. στο οδόμετρο. Ήθελα λοιπόν να μοιραστώ την πρώτη μου εμπειρία σε 206 μαζί σας Smile

Τι συγκράτησα:
-Πεντάλ φρένων χωρίς νεκρή διαδρομή, και πιάνει δυνατά, πολύ θετική αίσθηση αλλά θέλει συνήθεια.
-Ηλεκτρονικό γκάζι που αργεί λίγο και στο on και στο off, αλλά μάλλον συνηθίζεται κι αυτό.
- Επιλογέας ταχυτήτων αρκετά χαλαρός και ασαφής στο κούμπωμα, με μεγάλες διαδρομές. Αν δεν είχα οδηγήσει ΖΧ παλιότερα, θα είχα απογοητευτεί πολύ.
- Ο κινητήρας αρκετά δυνατός (δε με ενδιέφερε άμεσα) αλλά με πολύ τραχιά χροιά μεταξύ 1500 και 2500 σαλ. Ο πωλητής μου είπε ότι αυτό μάλλον οφείλεται στην απουσία ηχομόνωσης από το καπό, αλλά το γεγονός με ανησύχησε. Αν ενδιαφερόμουν να αγοράσω ακριβώς αυτό το μοντέλο, θα το σκεφτόμουν σοβαρά.
- Τα άσπρα όργανα τα περίμενα λίγο πιο ποιοτικά στην όψη, οι βελόνες μου φάνηκαν πολύ λεπτές (οκ ίσως είμαι υπερβολικός αλλά μου χτήπησε ψιλοάσχημα).

Κατά τ' άλλα, θετικό μου φάνηκε το trade-off μεταξύ άνεσης και κρατήματος της ανάρτησης, δε με κούρασε και την ένιωσα να έχει αρκετά μεγάλη διαδρομή και να μην αντιδρά ξερά. Επίσης μου άρεσε το κάθισμα το οποίο συγκρατεί ωραία το σώμα και μου φαίνεται ξεκούραστο, ίσως υπερβολικά μαλακό.

Γενικά, το περίμενα λίγο χειρότερο σε άνεση, και λίγο καλύτερο αισθητικά. Δυστυχώς, οδηγώντας Corolla τα τελευταία χρόνια, έχω καλομάθει με τα μαλακά πλαστικά του ταμπλό και τα πολύ ποιοτικά όργανα (για την εποχή τους). Παρ' όλ' αυτά, για χάρη του 206 είμαι προετοιμασμένος για κάποιους συμβιβασμούς...

Τι λέτε κύριες και κύριοι κάτοχοι και λάτρεις; Laughing Πώς σας φάνηκε το 206 την πρώτη φορά που το οδηγήσατε;
teoman - Τετ 09 Ιούν 2004, 15:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ'αρχήν στο μετέφερα στην σωστή ενότητα. Very happy
Λοιπόν,από αυτά που λες συμπεραίνω ότι μάλλον δεν πολυευχαριστήθηκες την βόλτα που έκανες.Λογικό είναι.Από την στιγμή που έχεις corolla,θα πρέπει να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις στο θέμα ποιότητας (να μην πω για after sales από τώρα και σε σταναχωρήσω Laughing ).Ακόμα και ο κινητήρας που είναι από τα ατού του 206,λες ότι δεν σε πολυενδιαφέρει.Θα πρέπει λοιπόν να "ζυγίσεις" τις απαιτήσεις που έχεις από το μελλοντικό σου αυτοκίνητο,και κατόπιν να αποφασίσεις,για να μην απογοητευτείς.
scrat - Τετ 09 Ιούν 2004, 15:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Κατ'αρχήν στο μετέφερα στην σωστή ενότητα. Very happy

Ευχαριστώ. Ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά Smile αναρωτιώμουν για την αρτιότητα του μυαλού μου.

teoman έγραψε:
Λοιπόν,από αυτά που λες συμπεραίνω ότι μάλλον δεν πολυευχαριστήθηκες την βόλτα που έκανες.Λογικό είναι.Από την στιγμή που έχεις corolla,θα πρέπει να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις στο θέμα ποιότητας (να μην πω για after sales από τώρα και σε σταναχωρήσω Laughing ).Ακόμα και ο κινητήρας που είναι από τα ατού του 206,λες ότι δεν σε πολυενδιαφέρει.Θα πρέπει λοιπόν να "ζυγίσεις" τις απαιτήσεις που έχεις από το μελλοντικό σου αυτοκίνητο,και κατόπιν να αποφασίσεις,για να μην απογοητευτείς.

Ευχαριστώ για τα σχόλια Smile Ο κινητήρας που δοκίμασα δε με ενδιέφερε γιατί πάω για το 1.6, οπότε δεν έδωσα μεγάλη βάση σε απόδοση και λειτουργία. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισα για το 206 είναι ο κινητήρας του στα 1600.
Εδώ και αρκετούς μήνες ζυγίζω, και καταλήγω στο ότι είμαι έτοιμος να κάνω τους συμβιβασμούς που θέτει η μεταπήδηση από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο. Απλά περίμενα λίιιιιιιιιγο πιο θετικά τα πράγματα στην πρώτη μου επαφή, και ήθελα αφενός να το μοιραστώ μαζί σας από την άλλη να μάθω και τις δικές σας αντίστοιχες εντυπώσεις στην ίδια κατάσταση.
Skull - Τετ 09 Ιούν 2004, 16:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ενταξη ολοι κανουμε συμβιβασμους και ολοι την πρωτη φορα ψιλοαπογοητευομαστε απο την επιλογη μας! Very happy
Κατα τα αλλα στην συνεχεια γενιετε το παθος....
Εγω θυμαμε οταν πρωτοοδηγησα 206(μεταχειρισμενο)μου φανικε αθλιο!Αυτο το αμξι που εψαχνα και ονειρευομουνα δεν μπορουσε να ειναι ετσι! Very happy
Τωρα ειμαι πανευτυχης που κατεχω ενα,λιγο τα κυβικα με χαλανε αλλα ειπαμε συμβιβασμους Twisted evil !!!!

Μπορει βαθυα μεσα μου να την εχω πατησει με αυτο το αυτοκινητο και να ειναι οντως αθλιο,μαλον για αυτο σε οσους με ρωτανε το προτεινω ανεπιφυλακτα για να την πατησουν και αλλοι...τι μαλ**ες? ειμαστε εμεις οι 1000+μελη του club(και αλλοι πολλοι) που αγορασαμε 206!!!!! Twisted evil

Βεβαια και αστειευομαι!!! Laughing Laughing Laughing
teoman - Τετ 09 Ιούν 2004, 16:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου.Το αυτοκίνητο δεν το είχα οδηγήσει ποτέ,και από μέσα το είδα μια φορά σε έκθεση.Πρώτο μου κριτήριο λοιπόν,να έχει ζωηρό κινητήρα,δεύτερο κριτήριο να έχει άλογα,τρίτο κριτήριο να έχει επιταχύνσεις και τελική Laughing
Α,και να μου φτάνουν τα λεφτά να το αγοράσω (αχ αυτή η corolla G6 γιατί να είναι τόσο ακριβή... Laughing ).
Πρώτη εντύπωση οδηγώντας από την αντιπροσωπεία μέχρι το σπίτι μου (απόσταση όχι μεγαλύτερη από αυτή που έκανες χθες)?Ξενέρωσα!Μου φαινόταν ότι σερνόταν τουλάχιστον μέχρι τις 3000 που το πήγα.Και όλη την υπόλοιπη μέρα με απασχολούσε το αν τελικά "πάει" το αυτοκίνητο και αν έκανα καλά που το πήρα.Τα υπόλοιπα ήταν σε δεύτερη μοίρα.Το κιβώτιο ήταν σκληρό με μακρυές σχέσεις,ο κινητήρας ψιλοθορυβώδεις,η ανάρτηση σφιχτή,όλα καλά δηλαδή μου φάνηκαν με την πρώτη οδηγική επαφή. Laughing

Μέρα με την μέρα βέβαια,αποκτούσα και πιο θετική γνώμη για το αυτοκίνητο.Προσπαθώ να χαίρομαι τα θετικά του στοιχεία και συνάμα να συμβιώνω αρμονικά με τα αρνητικά του.Πλέον μπορώ να πω ότι δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή που το πήρα.
DimiP - Πεμ 10 Ιούν 2004, 08:49:22
Θέμα δημοσίευσης: Re: Εντυπώσεις από test drive
Dio78 έγραψε:
Γειά σας Smile

Μόλις χθες κατάφερα να οδηγήσω για λίγο ένα test drive car 206 SX 1.4 16V γύρω από τα κεντρικά τις Lion στον Κιφησό. Δυστυχώς δε βρέθηκε 1.6 που είναι το μοντέλο που με ενδιαφέρει να αγοράσω. Το αυτοκίνητο είχε 383 χλμ. στο οδόμετρο. Ήθελα λοιπόν να μοιραστώ την πρώτη μου εμπειρία σε 206 μαζί σας Smile

Τι συγκράτησα:
-Πεντάλ φρένων χωρίς νεκρή διαδρομή, και πιάνει δυνατά, πολύ θετική αίσθηση αλλά θέλει συνήθεια.
-Ηλεκτρονικό γκάζι που αργεί λίγο και στο on και στο off, αλλά μάλλον συνηθίζεται κι αυτό.

θα δεις που αργοτερα θα σε ενοχλει!

Dio78 έγραψε:

- Επιλογέας ταχυτήτων αρκετά χαλαρός και ασαφής στο κούμπωμα, με μεγάλες διαδρομές. Αν δεν είχα οδηγήσει ΖΧ παλιότερα, θα είχα απογοητευτεί πολύ.

αργοτερα θα γινει λιγο χειροτερος και πιο χαλαρος Crying or Very sad

Dio78 έγραψε:

- Ο κινητήρας αρκετά δυνατός (δε με ενδιέφερε άμεσα) αλλά με πολύ τραχιά χροιά μεταξύ 1500 και 2500 σαλ.

θα δεις που σιγα σιγα οχι μονο θα σε ενδιαφερει αλλα θα ψαχνεις για περισσοτερη δυναμη Twisted evil

Dio78 έγραψε:

Ο πωλητής μου είπε ότι αυτό μάλλον οφείλεται στην απουσία ηχομόνωσης από το καπό, αλλά το γεγονός με ανησύχησε. Αν ενδιαφερόμουν να αγοράσω ακριβώς αυτό το μοντέλο, θα το σκεφτόμουν σοβαρά.
- Τα άσπρα όργανα τα περίμενα λίγο πιο ποιοτικά στην όψη, οι βελόνες μου φάνηκαν πολύ λεπτές (οκ ίσως είμαι υπερβολικός αλλά μου χτήπησε ψιλοάσχημα).

Κατά τ' άλλα, θετικό μου φάνηκε το trade-off μεταξύ άνεσης και κρατήματος της ανάρτησης, δε με κούρασε και την ένιωσα να έχει αρκετά μεγάλη διαδρομή και να μην αντιδρά ξερά. Επίσης μου άρεσε το κάθισμα το οποίο συγκρατεί ωραία το σώμα και μου φαίνεται ξεκούραστο, ίσως υπερβολικά μαλακό.

Γενικά, το περίμενα λίγο χειρότερο σε άνεση, και λίγο καλύτερο αισθητικά. Δυστυχώς, οδηγώντας Corolla τα τελευταία χρόνια, έχω καλομάθει με τα μαλακά πλαστικά του ταμπλό και τα πολύ ποιοτικά όργανα (για την εποχή τους). Παρ' όλ' αυτά, για χάρη του 206 είμαι προετοιμασμένος για κάποιους συμβιβασμούς...

ιεροσυλε!!! οχι και συγκριση με corolla Confused Laughing Laughing

Dio78 έγραψε:

Τι λέτε κύριες και κύριοι κάτοχοι και λάτρεις; Laughing Πώς σας φάνηκε το 206 την πρώτη φορά που το οδηγήσατε;

δεν το οδηγησαμε γιατι οταν το πηραμε δεν ειχε test drive Crying or Very sad Crying or Very sad
Vaggelis - Πεμ 10 Ιούν 2004, 09:04:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο ρε Μήτσο, τα κατάφερες......
ένας πελάτης μείον για την Lion......
πές και τίποτα θετικό.....
teoman - Πεμ 10 Ιούν 2004, 09:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Μπράβο ρε Μήτσο, τα κατάφερες......
ένας πελάτης μείον για την Lion......
πές και τίποτα θετικό.....

Και όχι τίποτα άλλο,ο άνθρωπος ζήτησε εντυπώσεις από 1.6... Razz
scrat - Πεμ 10 Ιούν 2004, 12:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, βλέπω ότι σας μπέρδεψα λίγο με τον κινητήρα Rolling eyes .... πάω για τον 1.6 οπότε οι +20 ίπποι θα κάνουν διαφορά.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή Smile DimiP μου έκανες λίγο την κραδιά περιβόλι.... δύσκολα όμως θα αλλάξω απόφαση, άλλωστε 15000Ε για 1600 κυβικά είναι καλή ευκαιρία κατά τη γνώμη μου. Επιπλέον (για όσους ενδιαφέρονται), υπάρχει έκπτωση 1000Ε στα 206 (τουλάχιστον στα 1.6) Smile

Γενικά καταλαβαίνω ότι με τις πρώτες επαφές υπάρχει η τάση να υπερτονίζονται τα αρνητικά...με τον καιρό όμως προζαρμοζόμαστε Wink

Με ενδιαφέρει η πρώτη σας οδηγική εμπειρία, ακόμα και αν ήταν μετά την αγορά του τουτουνιού.
Vaggelis - Πεμ 10 Ιούν 2004, 12:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
Dio78 έγραψε:
....δύσκολα όμως θα αλλάξω απόφαση, άλλωστε 15000Ε για 1600 κυβικά είναι καλή ευκαιρία κατά τη γνώμη μου. Επιπλέον (για όσους ενδιαφέρονται), υπάρχει έκπτωση 1000Ε στα 206 (τουλάχιστον στα 1.6) Smile

Συμφωνώ.....
το 206 1.6, είναι αυτή την στιγμή, αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα value for money αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς..... + οτι είναι και πολύ εύκολα εξελίξιμο...... Wink
DimiP - Πεμ 10 Ιούν 2004, 16:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
συγγνωμη αν σου εκανα την καρδια περιβολι και με συγχωρειτε πολυ που απαντησα στο post.
netblaster - Πεμ 10 Ιούν 2004, 22:36:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω οδηγησει κιεγω ενα 206, 1.4 ομως!!! Εκτος απτον κινητηρα (που δεν μας ενδιαφερει εδω), το τιμονι εχει παρα πολυ καλη αισθηση και αμεσοτητα και ειναι και οσο βαρυ πρεπει (ισως και λιγο παραπανω, αλλα μαρεσε Twisted evil ), εχει πολυ καλη αισθηση στα πενταλ (ειδικα σε σχεση με τα πουπουλα της toyota), το σασμαν του ειναι λιγο "καπως", αλλα τι να κανεις, αρκετα δυνατα τα φρενα και καλη αναρτηση (αν και σε μερικα "καλα" σημεια ακουγα κατι γκαπ-γκουπ)!!! Το μονο που δεν μου αρεσε (τα γαλλικα σασμαν τα εχω συνηθισει) ηταν το ηλεκτρονικο γκαζι!!! Τι τους χαλαγε στη ντιζα, μια χαρα δεν ηταν??? Οσο για το ταμπλο και τα υλικα, μπορει να ειναι σκληρα, αλλα το μονο αυτοκινητο στην κατηγορια που εχει μαλ**α ειναι το Polo!!! Η Corolla ειναι μια κατηγορια πανω...Με 15000Ε ομως, δεν μπορεις να εχεις τον κοσμο ολο!!! Καποιες υποχωρησεις ειναι απαραιτητες!!! Wink
scrat - Παρ 11 Ιούν 2004, 08:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
συγγνωμη αν σου εκανα την καρδια περιβολι και με συγχωρειτε πολυ που απαντησα στο post.

Η απάντησή μου ήταν σε ανάλαφρο ύφος και δεν είχα κανένα σκοπό να σε προσβάλλω ή να σε αποπάρω.... Confused Confused ίσα ίσα που εκτιμώ πολύ το ότι πήρες χρόνο να απαντήσεις
scrat - Παρ 11 Ιούν 2004, 08:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
το τιμονι εχει παρα πολυ καλη αισθηση και αμεσοτητα και ειναι και οσο βαρυ πρεπει (ισως και λιγο παραπανω, αλλα μαρεσε Twisted evil )

Ναι ήταν λίγο βαρύ για υδραυλικό, φαντάζομαι ότι αποζημιώνει σε αίσθηση σε μέσες και υψηλές ταχύτητες

netblaster έγραψε:
Το μονο που δεν μου αρεσε (τα γαλλικα σασμαν τα εχω συνηθισει) ηταν το ηλεκτρονικο γκαζι!!! Τι τους χαλαγε στη ντιζα, μια χαρα δεν ηταν??? Οσο για το ταμπλο και τα υλικα, μπορει να ειναι σκληρα, αλλα το μονο αυτοκινητο στην κατηγορια που εχει μαλ**α ειναι το Polo!!! Η Corolla ειναι μια κατηγορια πανω...Με 15000Ε ομως, δεν μπορεις να εχεις τον κοσμο ολο!!! Καποιες υποχωρησεις ειναι απαραιτητες!!! Wink

Ναι ρε γμτ, το γκάζι είναι η μεγαλύτερη υποχώρηση για την αγορά, χωρίς αμφιβολία... Confused
Συμφωνώ ότι σε τέτοιες κατηγορίες τιμής δε μπορείς να τα έχεις όλα! Άρα, θέτεις προτεραιότητες και προσπαθείς να ικανοποιήσεις αυτές Smile
TONY PAP - Παρ 11 Ιούν 2004, 09:16:03
Θέμα δημοσίευσης:
Διονύση νομίζω ότι το 1600 το αγοράζεις πρωταρχικά για τα οδηγικά του πλεονεκτήματα και απλά συμβιβάζεσαι πχ με τους τριγμούς ή την ποιότητα των πλαστικών ή το μέτριο κιβώτιο.

Overall είμαι πολύ ικανοποιημένος αν και για τις οικογενειακές μου ανάγκες είναι σχετικά μικρό.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες