PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 307 - Στήσιμο

sayras - Κυρ 06 Ιούν 2004, 11:37:16
Θέμα δημοσίευσης: 307 - Στήσιμο
Cool ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 307 ΤΡΙΠΟΡΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΜΕ ΚΟΝΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ VENTOYRA 4,5cm. ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΙ PILOT SPORT 205/55/16. TO ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙ...ΤΡΕΝΟ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ... ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....
nikapos - Δευ 07 Ιούν 2004, 07:54:04
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστούμε για το τιπ, εμεις με τα 307!

πάντως ειδικά τα 205/55/16 τα θεωρώ επιβεβλημένη αλλαγή από τα 195/65/15. Ζάντες 16άρες σιδερένις παίζουνε?
Touristas - Δευ 07 Ιούν 2004, 10:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
nai iparxoun siderenies 16ares !!
ta XSI exoun 16 rezerva siderenia!!
netblaster - Δευ 07 Ιούν 2004, 22:16:27
Θέμα δημοσίευσης: Re: Στήσιμο στο 307
πΕτΡοS έγραψε:

4.5 εκατοστα δεν ειναι πολύ...?

Τα 307 εχουν μεγαλυτερη διαδρομη αναρτησης, αρα και σε σχεση με τα 206 "αντεχουν" και μεγαλυτερο χαμηλωμα χωρις προβληματα!!! Wink
sayras - Σαβ 12 Ιούν 2004, 10:21:51
Θέμα δημοσίευσης: Στησιμο 307
Τα σωληνακια υψηλης κανουν πολυ καλη δουλεια και παντα εχεις το ιδιο φρενο καθως δεν υπαρχει συστολη-διαστολη στα σωληνακια. Κοστιζουν περιπου 170 Ευρω. Οσο για το στησιμο 4,5 ποντοι ειναι οτι πρεπει και το αυτοκινητο στριβει πολυ καλα. Κοστος περιπου 220 ευρω. Το XSi εχει ετσι και αλλιως 16αρες αλουμινιου απο την "μανα του". Ολα τα παραπανω βοηθουν πολυ οσους κινουνται αρκετα γρηγορα και ειναι αλλαγες που χρειαζονται. Επισης το χαμηλωμα κανει και το αυτοκινητο πιο ομορφο.
jtheogr - Σαβ 12 Ιούν 2004, 10:48:37
sayras έγραψε:
Cool ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 307 ΤΡΙΠΟΡΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΜΕ ΚΟΝΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ VENTOYRA 4,5cm. ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΙ PILOT SPORT 205/55/16. TO ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΡΙΒΕΙ...ΤΡΕΝΟ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ... ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....

Ενδιαφέρομαι να μάθω για το κόστος των παραπάνω γιατί το δικο μου 307 είναι μαμα και είναι λίγο βάρκα.Για τα λάστιχα διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, έχω δοκιμάσει πολλά και απο τα FIRESTONE SZ240 έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος οχι σε 307 αλλά σε 306 1.6 16ν.
Ευχαριστώ
sayras - Σαβ 12 Ιούν 2004, 11:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΑ MICHELIN ΠΑΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΕ ΕΛΑΤΗΡΙΑ VENTURA ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΧΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑ PEUGEOT. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ 307 ΣΤΡΙΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ RALLYE KAI 205 ΑΛΛΑ ΤΟ 307 ΣΤΡΙΒΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΟΝΙΟΥ. ΛΙΓΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΘΕΛΕΙ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΑ GREEN ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ REMUS ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 125 ΑΛΟΓΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ AUTO MOTO AND SPORT. EΓΩ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.
Recifees - Σαβ 12 Ιούν 2004, 19:18:58
netblaster έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

Τα 307 εχουν μεγαλυτερη διαδρομη αναρτησης, αρα και σε σχεση με τα 206 "αντεχουν" και μεγαλυτερο χαμηλωμα χωρις προβληματα!!! Wink

Μεγαλύτερη διαδρομή μόνο ?
Βλεπω το 307 του αδελφού και είναι σαν 4Χ4 συγκριτικά με το xousou1.6 .
Το κενό απο το λάστιχο(195/65-15 παρακαλώ) εώς το φτερό είναι τεράστια Shocked
Vaggelis - Κυρ 13 Ιούν 2004, 20:42:45
gskarmou έγραψε:
Μεγαλύτερη διαδρομή μόνο ?
Βλεπω το 307 του αδελφού και είναι σαν 4Χ4 συγκριτικά με το xousou1.6 .
Το κενό απο το λάστιχο(195/65-15 παρακαλώ) εώς το φτερό είναι τεράστια Shocked

Το μεγάλο κενό στον θόλο, είναι χαρακτηρηστικό της σχεδίασης όλων των νέων μοντέλων της Peugeot......
Και τα πρώτα 206 που εμφανίστηκαν, είχαν το ίδιο "κενό", που αργότερα διορθώθηκε......
jtheogr - Παρ 18 Ιούν 2004, 09:51:59
Θέμα δημοσίευσης: Στήσιμο 307 1.6 16V
Εβαλα 17αρα ζάντα 205/50/17 Continental SportContact2 οι πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, οταν στρωθούν τα λάστιχα θα σας πώ περισσότερα.
Για την τιμή θα σας πω απλά οτι πήρα τις ζάντες και τα λάστιχα 200 ευρώ φθηνότερα απο ότι έκαναν οι ζάντες απο την PEUGEOT. http://www.peugeot.gr/accessories/details.php?model=307&category=Σχεδίαση%20εξωτερικού&subcategory=Ζάντες&item=322
ultra-one - Σαβ 13 Νοέ 2004, 22:32:05
netblaster έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

Ούτε στο όνειρο σου!!! Cool

Τουλάχιστον πίσω το 206 με την παραδοσιακή ανάρτηση έχει πολύ μεγαλύτερες διαδρομές από το 307 με τον άξονα.

307 έχει η μάνα μου και όταν πέσεις σε εγκάρσιο χαντάκι κοπανάει τρελλά εκεί που το 206 περνάει σαν να μην υπάρχει τρύπα΄ Laughing
PoLiThS - Κυρ 14 Νοέ 2004, 01:26:26
jtheogr έγραψε:
....FIRESTONE SZ240 έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος οχι σε 307 αλλά σε 306 1.6 16ν.
Ευχαριστώ

306 1,6 16V ?????? παλιομετατροπή μου μυρίζει...
PoLiThS - Κυρ 14 Νοέ 2004, 01:30:19
ultra-one έγραψε:
netblaster έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

Ούτε στο όνειρο σου!!! Cool

Τουλάχιστον πίσω το 206 με την παραδοσιακή ανάρτηση έχει πολύ μεγαλύτερες διαδρομές από το 307 με τον άξονα.

307 έχει η μάνα μου και όταν πέσεις σε εγκάρσιο χαντάκι κοπανάει τρελλά εκεί που το 206 περνάει σαν να μην υπάρχει τρύπα΄ Laughing

Και σαφώς το 307 έχει μεγαλύτερη ελευθερία αρθρωσης απο το 206. Όσο για το κοπάνημα.... Ημιακαμπτος οπίσθιος άξοπνας και όχι all time classic υστερούντες βραγχίονες με ραβδους στρέψης.
tsikis - Κυρ 14 Νοέ 2004, 19:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια όσον αφορά το στήσιμο του 307 , έχω βάλει αϊμπαχ 3,5 με ανάρτηση χειροποίητη και διάσταση ελαστικού 215/45/17 , το αυτοκίνητο είναι τρένο!! Μου έχει πειράξει και λίγο τα καμπερ εκεί που πήγα και είναι jet !! Smile
Θα κανονίσουμε καμια συνάντηση να κατέβουμε λιμανάκια ?? Cool
PoLiThS - Τρι 16 Νοέ 2004, 20:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εξηγησέ μας λιγάκι το χειροποίητη αναρτηση...
volvos - Τρι 16 Νοέ 2004, 21:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
NIKO ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡ ΑΝΑΡΤΗΣΗ???????????????????? Evil

μιλωντας και συνοδηγωντας με μελος του κλαμπ που εχει βαλει την πεζο σπορτ την απλη λυση -610ευρω- με ραβδους20αρες και 21αντιστρ. πισω διαπιστωσα οτι το προβλημα με το 206 και το δικο του παραμενει και μαλιστα χειροτερο....
ο κωλος δεν παει πουθενα δεν αντιδρα δεν δειχνει καμια διαθεση να μιμηθει το ραλλυ το αυτοκινητο.... αντιθετα πεταει μουτρα... μηπως εχεις καμια αποψη? εγω προσωπικα πιστευω οτι θελει καμπερωμα εμπρος μεσω ακρων παζο σπορτ... τι λες?
PoLiThS - Τετ 17 Νοέ 2004, 09:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
Πανούλη έχει PM...
307cc alu - Τετ 17 Νοέ 2004, 16:25:25
Θέμα δημοσίευσης: Eλατήρια χαμηλώματος για 307cc 1.6
Καλημέρα παίδες. Καινούργιος στο forum με ένα 307cc 1.6. Θα ήθελα να μου πει αν ξέρει κανείς, για ελατήρια χαμηλώματος (μάρκα - κόστος) γιατί το CC αν το δείτε πιo προσεκτικά το εμπρός του μέρος είναι σηκωμένο γύρω στους 5 πόντους από το πίσω. Επειδή δεν θα ήθελα να αλλάξω τα μαμίσια αμορτισέρ για την ώρα, τι προτείνετε ;;;
tsikis - Τετ 17 Νοέ 2004, 23:35:00
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου poliths , κρατάς το κέλιφος την μαμας ανάρτησης και αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα , είχε 400 e και είναι τύπου koni και με ένα προοδευτικό ελατήριο eibach, ;έφτασα στο κοστούμι των 650 e . Cool και το αυτοκίνητο μπαίνει πάρα πολύ καλα, δεν είναι καθόλου σκληρό και έχει αποκτήσει ουδέτερη συμπεριφορά .. Smile
PoLiThS - Πεμ 18 Νοέ 2004, 04:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Φιλε μου poliths , κρατάς το κέλιφος την μαμας ανάρτησης και αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα , είχε 400 e και είναι τύπου koni και με ένα προοδευτικό ελατήριο eibach, ;έφτασα στο κοστούμι των 650 e . Cool και το αυτοκίνητο μπαίνει πάρα πολύ καλα, δεν είναι καθόλου σκληρό και έχει αποκτήσει ουδέτερη συμπεριφορά .. Smile

Αρα μήπως εννοείς ανακατασκευή των υπαρχόντων αμορτισές ? Και αν ναι ποιος εγγυάται την αντοχή τους σε τεζαρισμένη χρήση ? Μιλάμε για ένα κομμάτι της ανάρτησης το οποιο δεν παίζουμε γιατί πολύ απλα αν διαλύσει στον δρόμο τα γαμ)^$@!#)$!@# και ψόφησε και αντε και καλά χωράφια..
Touristas - Πεμ 18 Νοέ 2004, 17:30:44
Θέμα δημοσίευσης: Re: Eλατήρια χαμηλώματος για 307cc 1.6
307cc alu έγραψε:
Καλημέρα παίδες. Καινούργιος στο forum με ένα 307cc 1.6. Θα ήθελα να μου πει αν ξέρει κανείς, για ελατήρια χαμηλώματος (μάρκα - κόστος) γιατί το CC αν το δείτε πιo προσεκτικά το εμπρός του μέρος είναι σηκωμένο γύρω στους 5 πόντους από το πίσω. Επειδή δεν θα ήθελα να αλλάξω τα μαμίσια αμορτισέρ για την ώρα, τι προτείνετε ;;;
Νομίζεις ότι είναι πιο ψιλό γιατί έχει άλλο σχήμα το φτερό (μεγαλύτερη καμπύλη)
307cc alu - Πεμ 18 Νοέ 2004, 20:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Tourista δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες γιατί μέχρι τώρα το μάτι μου πήγαινε στο κενό μεταξυ τροχού - φτερού. Το ζητούμενο είναι ότι απο οπτικής πλευράς είναι ανασηκωμένο και με χαλάει, γιαυτό προσπαθώ να βρω μια λύση.
Touristas - Πεμ 18 Νοέ 2004, 21:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν γίνεται να το χαμηλώσεις μόνο μπροστά πάλι άσχημα θα είναι για κοίτα και το δικό μου στις φωτώ που το έχω χαμηλώσει και είναι και με 17αρες.
Συνήθεια είναι σε λίγο καιρό θα το βλέπεις και δεν θα σε πειράζει !
Πάντως ότι και να κάνεις αυτό δεν διορθώνει !!
307cc alu - Πεμ 18 Νοέ 2004, 23:41:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν γίνεται να το χαμηλώσω μόνο μπροστά γιατί θα χαλάσει η γεωμετρία του αυτοκινήτου, απλά ποντάρω στους ελατηριάκηδες (Eibach H&R κλπ) μήπως έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και τα ελατήριά τους να τα ρυθμίσουν έτσι ώστε χαμηλώνοντας το να έρθει σε μια ισορροπία. Απλά δεν θα ήθελα κάποια σκληρά. Όσο για τις ζάντες σκοπεύω να τις αλλάξω αλλά πάλι με 16'' γιατί ρωτώντας κάποιον που τις άλλαξε σε 17'' το νοιώθει κομμένο στις εκκινήσεις και πίστεψέ με δύο φορές το δικό μου με πρόδωσε όταν το χρειάστηκα - λειτουργώντας βέβαια και ο κλιματισμός. Εμφανισιακά σίγουρα κερδίζει αλλά ..............................
tsikis - Παρ 19 Νοέ 2004, 02:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε poliths , ναι ανακατασκευη είναι , και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρη στιγμής , το αυτοκίνητο στρήβει !!
Μου εγγυάται αυτός που τα έφτιαξε , και το παλικάρι ξέρει ! φτιάχνει και αγωνιστικά ..
Είχε φτιάξει και φιλαράκι μου ένα πεντάποντο που εκεί του τα άλλαξε όλα
και το κέλιφος .
Έχουν περίπου όσο τα Bilstain sprint , 400 κατι e . Σήμερα πήγα και του έβαλα κομπλέ σήστημα εξάτμησης απο μπρος μέχρι πίσω .. το αυτοκίνητο έχει αρχίσει και ανοίγει !!! Smile
PoLiThS - Παρ 19 Νοέ 2004, 09:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Νικόλα μου απλα είμαι λιγάκι προκατειλημένος στις πρωσοπικές εγγυήσεις του Κου Ταδη ή του Κου Δηνά.. Δεν μας παίρνει για αστοχίες υλικών εκεί πέρα... και τετοια εγγύηση... πέρα απο κάποιους επώνυμους... ποιος μπορεί να σου δώσει ?

Δεν αμφιβάλω οτι δεν είναι καλά.. απλά με ζορίζει η ιδέα...
Touristas - Παρ 19 Νοέ 2004, 21:24:04
Θέμα δημοσίευσης:
307cc alu έγραψε:
Δεν γίνεται να το χαμηλώσω μόνο μπροστά γιατί θα χαλάσει η γεωμετρία του αυτοκινήτου, απλά ποντάρω στους ελατηριάκηδες (Eibach H&R κλπ) μήπως έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και τα ελατήριά τους να τα ρυθμίσουν έτσι ώστε χαμηλώνοντας το να έρθει σε μια ισορροπία. Απλά δεν θα ήθελα κάποια σκληρά. Όσο για τις ζάντες σκοπεύω να τις αλλάξω αλλά πάλι με 16'' γιατί ρωτώντας κάποιον που τις άλλαξε σε 17'' το νοιώθει κομμένο στις εκκινήσεις και πίστεψέ με δύο φορές το δικό μου με πρόδωσε όταν το χρειάστηκα - λειτουργώντας βέβαια και ο κλιματισμός. Εμφανισιακά σίγουρα κερδίζει αλλά ..............................
Καταρχήν δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα πουθενά και επειδή φοράω Eibach αυτό που θες δεν γίνεται εκτός αν πας για ρυθμιζόμενα πιατέλα εμπρός αλλά και πάλι η μούρη θα είναι πολύ ποιο κάτω Rolling eyes
Όσο για τις 17αρες δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη διαφορά στο δρόμο τουλάχιστον για μένα !!!
Wink
307cc alu - Σαβ 20 Νοέ 2004, 00:57:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο βάρους 1.532 κιλών με όλο το παραπάνω βάρος πίσω. Σχεδόν 350 κιλά πάνω από το δικό σου (πιο είναι το 1.6 ή το 2.0Wink. Στο προσπέκτους της PEUGEOT το δείχνει να είναι οι αποστάσεις τροχών - θόλων ίδιες. Μοντάζ είναι; Όσο για τις ζάντες στο δρόμο δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά στις γρήγορες εκκινήσεις χάνει την σπιρτάδα του. Αν τύχει και πέσει στα χέρια σου κάποιο 307cc θα καταλάβεις γιατί πράγμα σου λέω, και μακριά από εκκινήσεις σε μεγάλη ανηφόρα. Θα μυρίσει ο τόπος δίσκο. Δεν τραβάει !!!!!!!![/img]
Touristas - Σαβ 20 Νοέ 2004, 11:50:36
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι το CC είναι είδη χαμηλωμένο από το εργοστάσιο κατά 3cm . Για το βάρος που λες ότι έχει πείσω αυτό δεν σημαίνει ότι καλοκάθεται , κοίτα των μάρσιπε και όχι τα φτερά . Επίσης έχει πολύ ποιο σκληρά αμορτησερ και ελατήρια λόγο βάρους . Εγώ πίσω φοράω από CC και έχει σκληρύνει αρκετά άσε που είναι για χαμήλωμα μάνα γιατί είναι ποιο κοντά από το εργοστάσιο !
Wink Τώρα αν έχει πέσει στα χέρια μου …..όχι μόνο 1.6 αλλά και 2.0 με 136 και 2.0 με 180.
Laughing Το 1.6 είναι απλά για να τσουλαει , το 2.0 με τα 136 είναι ότι καλύτερο για τα κιλά λόγο τις ροπής του κινητήρα χαμηλά !
Το 180 χαμηλά απλά απαράδεκτο και κουραστικό πρέπει να είσαι πάνω από τις 4000 rpm για πεις ότι κάτι γίνεται ! Rolling eyes
307cc alu - Κυρ 21 Νοέ 2004, 16:41:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τοποθετώντας τα EIBACH πέρα από το ότι σκλήρυνε, το δικό σου πίσω πως το αντιλαμβάνεσαι, χοροπηδάει - κοπανάει; ή μήπως βάζοντας κάποια άλλα ( π.χ. H&R) χαμηλώνει και είναι λιγότερο σκληρά. Άλλωστε μου είπαν ότι για το CC, της EIBACH τα ελατήρια είναι διαφορετικά από του απλού 307. Αληθεύει;
Touristas - Κυρ 21 Νοέ 2004, 22:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χοροπηδάει ούτε κοπανάει είναι σκληρό όσο πρέπει βέβαια σε αυτό βοηθούν και τα αμορτισέρ που δεν είναι σκληρά πολύ!
Τώρα για το αν διαφέρουν για το CC δεν ξέρω σίγουρα , μπορεί όμως λόγο διαφορετικού βάρους !
307cc alu - Δευ 22 Νοέ 2004, 15:35:05
Θέμα δημοσίευσης:
Θα περιμένω να τα φέρουν και θα προσπαθήσω να μάθω από το προσπέκτους τι προσφέρουν σε χαμήλωμα. Πάντως το ότι στέκονται καλά στο δικό σου τουλάχιστον είναι ενθαρρυντικό για μένα. Με την πρώτη ευκαιρία -έχω δανείσει την ψηφιακή - θα ποστάρω φωτο να δεις.
frixos - Σαβ 27 Νοέ 2004, 20:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά επειδή δεν κατάλαβα... του cc η ανάρτηση κάνει για το δικό μας ή όχι και αν κάνει τελικά ξέρουμε αν και πόσο το χαμηλώνει?
Touristas - Σαβ 27 Νοέ 2004, 21:04:19
Θέμα δημοσίευσης:
frixos έγραψε:
Τελικά επειδή δεν κατάλαβα... του cc η ανάρτηση κάνει για το δικό μας ή όχι και αν κάνει τελικά ξέρουμε αν και πόσο το χαμηλώνει?
Κάνη και το χαμηλώνει περιπoυ 3cm
frixos - Σαβ 27 Νοέ 2004, 21:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
frixos έγραψε:
Κάνη και το χαμηλώνει περιπoυ 3cm

Επόμενη ερώτηση, κόστος γνωρίζεις καθόλου, μπαίνει χωρίς καμιά πατέντα?,τι + θα δώσει στο τουτού μια τέτοια εφαρμογή?
Τα ρωτάω όλα αυτά και ελπίζω να μην σε ζαλίζω επειδή είμαι στα 60.000 χλμ και σαν να νομίζω ότι πρέπει να κάνω αντικατάσταση των αμορτισέρ
307__:)(dimitris) - Πεμ 09 Δεκ 2004, 13:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΩ ΤΟ CAR ΜΟΥ ΜΕ ΒΙLSTEIN SPRINT KAI APEX 4ΠONTA ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ Η ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΛΑ? ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?
307cc alu - Παρ 10 Δεκ 2004, 08:09:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μια μικρή ενημέρωση για τα EIBACH χαμηλώματος του 307cc
Χαμηλώνουν το αυτοκίνητο 2,5 πόντους, μπρος _ πίσω. Τα πίσω ελατήρια έχουν ειδική επεξεργασία να αντέχουν επιπλέον και το βάρος της οροφής όταν αυτή είναι ανοικτή. Δεν επιδέχονται τροποποιήσεις (κόψιμο σπείρας) γιατί χαλάει η γεωμετρία στησίματος. Η τιμή τους είναι από 205 έως 230 €.
307__:)(dimitris) - Πεμ 03 Μάρ 2005, 10:29:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σε ολους για να μην ανοιξω αλλο τοπικ θα τα πω εδω. Λοιπον εδω και κανα 2 μερες εχει αυξηθει ο θορυβος του πισω αξονα και σε ανωμαλιες και σε εντονες κλισεις του αμαξωματος πολυ τικ τικ τακ τακ οχι παντα αλλα κανει πηγα στην peugeot μου ειπαν αλλαγη σινεμπλοκ πισω αξονα εσεις τι λετε ειναι αυτο? Οποιος γνωριζει please ας με βοηθησει Idea
DrJekyll - Πεμ 03 Μάρ 2005, 11:23:57
Θέμα δημοσίευσης: ...
Έλα Μητσάρα....
Από οτι θυμάμαι πρόσφατα άλλαξες ζάντες ε??

Και εγω το ίδιο...Γιατί στο λέω τώρα....
Εγω τις έβαλα επάνω (τις ζάντες) και δεν μου έκανε ακόμα ζυγοστάθμιση και ακούω ακριβώς το ίδιο ήχο....από το μπροστά μέρος όμως - όταν πέρνω στροφή απότομα...

Μήως έχει να κάνει κάτι με αυτό???
307__:)(dimitris) - Πεμ 03 Μάρ 2005, 12:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω να ειναι απο αυτο γιατι δεν το εκανε τωρα κανα 2 ημερες εχει παιδια εσεις τι λετε καμια αλλη γνωμη Question
307__:)(dimitris) - Πεμ 03 Μάρ 2005, 14:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
sos παιδια προτου παω στη peugeot. Shocked
DrJekyll - Παρ 18 Μάρ 2005, 14:15:00
Θέλω γνώμες σας...

Έχει ψάξει κανείς για μπάρα θόλων για το 307???
Υπάρχει κανένας που να την έχει τοποθετήσει???
LEFT - Παρ 18 Μάρ 2005, 15:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Mitso για μπαρα θολων εχω ακουσει καλα πραγματα οπως πιο σκληρος σκελετος καλυτερο μπασιμο στις στροφες και γενικοτερα καλη αντιδραση σε αρκετα αυτοκινητα !Ομως στο 307 και μερικα αλλα εχω ακουσει για εντονη υποστροφη......και αλλο υπερστροφη χωνεις δυο τρια αναποδα και συνερχεται,υποστροφη ομως?!Αυτα !
Χαιρετω!

Υ.Σ. οσο για τον φιλο μας με τον θορυβο φοβαμε πως ειναι αυτο ακριβως που του ειπε η peugeot!!!
307__:)(dimitris) - Σαβ 19 Μάρ 2005, 09:06:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα παιδια το προβλημα οντως ηταν τα σινεμπλοκ του πισω αξονα. Παντως εγω μετα απο τα bilstein sprint και τα apex 4ponta ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος αλλο αυτοκινητο μπαινει με οσα τωρα τελειο κρατημα. Αν και θα ηθελα να το ριξω κανα 1,5 με 2 ποντους πισω ακομα για θεμα ομορφιας πλεον γιατι αυτη οι θολοι μας δεν γεμιζουν με τιποτα.
Touristas - Σαβ 19 Μάρ 2005, 14:55:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα .
Σήμερα τοποθετήθηκε και η ανάρτηση .Πλήρες κιτ της APEX με χαμήλωμα 4 πόντους πλέον . Smile
Το αμάξι είναι λίγο πιο σφικτό από πριν χωρίς να κοπανάει όμως , και συγχρόνως είναι και άνετο. Wink
MEMsound - Σαβ 19 Μάρ 2005, 15:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεεε Αργύρη....
ΞΑΝΑΘΕΛΩ ΒΟΛΤΑ!
χχαχαχαχα Laughing Laughing
Touristas - Σαβ 19 Μάρ 2005, 15:03:42
Θέμα δημοσίευσης:
Α και κάτι που ξέχασα για να μην το γράφου αλλού τώρα .
Τοποθετήθηκαν και νέα φρένα 302mm πλέων , από 283 mm Razz Razz
Μόλις πατήσουν λίγο θα σας πω εντυπώσεις Very happy Very happy
vinman - Σαβ 19 Μάρ 2005, 22:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Καλησπέρα .
Σήμερα τοποθετήθηκε και η ανάρτηση .Πλήρες κιτ της APEX με χαμήλωμα 4 πόντους πλέον . Smile
Το αμάξι είναι λίγο πιο σφικτό από πριν χωρίς να κοπανάει όμως , και συγχρόνως είναι και άνετο. Wink

....θελω βολτα.... Laughing Laughing Laughing Laughing
bouboulis - Κυρ 20 Μάρ 2005, 03:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη(Touristas) πες μας λιγο πόσο σου κόστισε το όλο στήσιμο χωρίς την αλλαγή φρένων... Το αμάξι μου έχει σχεδόν 60000km και νομίζω πως ήρθε η ώρα για ένα καλό στήσιμο ώστε να συνεχίσει να είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Επίσης να ρωτήσω αν κάποιος έχει βάλει μπάρα θόλων να μας πει εντυπώσεις. Ακούω διάφορα και τελικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να την βάλω ή όχι.
Touristas - Δευ 21 Μάρ 2005, 09:29:54
Θέμα δημοσίευσης:
!!
DrJekyll - Δευ 21 Μάρ 2005, 09:45:27
Καλως ήρθες boubouli!
Επιτέλους ένα 307 από την Θεσσαλονίκη...Να είμαι και ο μόνος!
Το έψαχνα και εγω...Έχεις βρει να πουλάνε μπάρα θόλων για το 307????
Γιατί εγω έχω φάει τα πάντα και ακόμα να το βρω μπροστά μου....

Α!Lefty! όσο για την υποστροφή (αν βάλεις μπάρα θόλων)....μήπως θα πρέπει παράλληλα να βάλεις και κάτι πιο σκληρό από ανάρτηση..γιατί όπως είναι το 307 (με την ανάρτησή του και την προσθήκη μπάρας) σίγουρα θα υποστρέφει....
bouboulis - Τρι 22 Μάρ 2005, 21:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
Mitsara δεν το έχω πολυψάξει το θέμα (μπάρα θόλων), όμως μια από αυτές τις μέρες θα περάσω από ένα συνεργείο που λέει ότι κάνει βελτιώσεις σε αυτοκίνητα του group PSA. Μπορεί να το ξέρεις και εσύ. Είναι στην 26ης Οκτωβρίου 92 (στα Σφαγεία-κοντά στα ΚΤΕΛ) με την επωνυμία PEUGEOT Power Center. Για οτιδήποτε νέο θα ενημερώσω το forum.
Touristas - Τρι 29 Μάρ 2005, 12:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα έγινε ξανά αλλαγή αναρτήσεων !
Έβγαλα τα αμορτισέρ τις APEX γιατί τερμάτιζαν και χτύπαγε όλο το αυτοκίνητο Confused Confused
Τοποθέτησα ξανά τα μαμά αμορτισέρ αλλά με τα ίδια ελατήρια (APEX) Razz Το αποτέλεσμα , μέχρι στιγμής τουλάχιστον πολύ καλύτερο από πριν , θα δούμε όμως στην πορεία κατά πόσο θα αντέξουν τα αμορτισέρ. Smile Smile
MEMsound - Τρι 29 Μάρ 2005, 12:58:45
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Έβγαλα τα αμορτισέρ τις APEX γιατί τερμάτιζαν και χτύπαγε όλο το αυτοκίνητο Confused Confused
Τοποθέτησα ξανά τα μαμά αμορτισέρ αλλά με τα ίδια ελατήρια (APEX) Razz Το αποτέλεσμα , μέχρι στιγμής τουλάχιστον πολύ καλύτερο από πριν , θα δούμε όμως στην πορεία κατά πόσο θα αντέξουν τα αμορτισέρ. Smile Smile

Ερώτησεις:

Πως και τερμάτιζαν?
Μήπως δεν ήταν αμορτισέρ για χαμήλωμα?
Ή μήπως τα συγκεκριμένα ελατήρια είναι πολύ "χαμηλά"?
Αν θυμάμαι καλά μου είχες πει ότι ήταν πακέτο η συγκεκριμένη ανάρτηση.
Μήπως τελικά δεν ήταν πακέτο αλλά συνδιασμός από κάποιον αμορτισερά???

Πάντως αν είναι πολύ κοντά αυτά τα ελατήρια της APEX προβλέπω τα μαμά αμορτισεράκια του 307 σου τα βλέπω να "τα παίζουν" ταχύτατα....

Ίδωμεν.
DrJekyll - Δευ 06 Ιούν 2005, 14:27:32
Γκούχου Γκούχου!
Επανέρχομαι στο θέμα "στήσιμο στο 307" γιατί θέλω να λύσω το πρόβλημα κατσικίασης του 307 (κάτι που μπορώ να επιτύχω με χρήση νέων ελατηρίων)....
Βέβαια...τώρα που το σκέφτομαι (γιατί είδα την τιμή των Eibach - 200ευρώ) - λέω...200 ευρώ + καμιά 60-100 ευρώ περαστικά (ή κάνω λάθος...-λιγότερο)???Έχουμε και λέμε...+- 280 με 300ευρώ...

γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για την FK Highsport ή οποία θα μου κρατήσει και καιρό....(η οποία κοστίζει 832 + περαστικά - πόσο άραγε τα περαστικά???) - 950 - 1000?
Τι λέτε?Πόσο να υπολογίσω τα περαστικά...γνωρίζει πάνω κάτω κανείς - για να μην μου πουλήσουν παπάδες????
Εγω πάντως έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για την FK...
Ειδικά οί κάτοχοι VW-Group πίνουν νερό στο όνομά της...
MEMsound - Δευ 06 Ιούν 2005, 20:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ που είχα ρωτήσει για την FK για τοποθέτηση στο 206, μου είχαν ζητήσει 120ε για την εργασία.

Για το 307 που έχει και πίσω ελατήρια δεν ξέρω πόσο κοστίζει η εργασία τοποθέτησης.

Παρεπιπτόνως γι αυτό και είναι πιο ακριβές οι τιμές των ελατηρίων του 307 (σε σχέση με των 106 / 206) στον κατάλογό μας αφού μιλάμε για 4άδα ελατηρίων(=μπρος και πίσω) και όχι για ζευγάρι (=μπρος) που έχουν τα 106 / 206.

Προσωπικά είμαι υπέρ οποιουδήποτε ολοκληρωμένου κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης έναντι οποιουδήποτε συνδυασμού απλού αμορτισέρ/ελατηρίου.
307 turbo-nos - Δευ 06 Ιούν 2005, 22:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΙΤ ΟΠΩΣ ΛΕΙ Ο ΜΕΜsound ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟ ΚW.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ TA ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΒΑΡΚΑ.
DIMCHRI - Τετ 08 Ιούν 2005, 00:21:45
Θέμα δημοσίευσης:
για δείτε και τα ρυθμιζόμενα osrav.
DrJekyll - Τετ 08 Ιούν 2005, 13:00:21
Λοιπόν....επειδή δεν το ανέφερε κανένας μέχρι τώρα...(ίσως δεν το έχω ξαναδεί)....μήπως μπορούμε να αναφέρουμε με λεπτομέρειες από τι αποτελείται η αναρτηση του 307???
Για παράδειγμα μπορώ να τα βρω στα αγγλικά αλλά αδυνατώ να τα μεταφράσω...

μπορεί να με βοηθήσει κανείς...???δεν θα ήταν καλύτερα να μάθουμε πρώτα όλα τα μέρη της ανάρτησης και μετά να προχωρήσουμε σε σωστές κινήσεις αλλαγής....???

SUSPENSION
Front: Independent, MacPherson struts, anti-roll bar
Rear: Beam axle, coil springs, anti-roll bar

αν είχαμε και καμία φωτό.... Rolling eyes
Touristas - Τετ 08 Ιούν 2005, 13:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εμπρός έχει ανεξάρτητη ανάρτηση με γόνατα MacPherson με αντιστρεπτική δοκό
Πίσω έχει ημιάκαμπτο άξονα με ελικοειδή ελατήρια και αντιστρεπτική δοκό
DrJekyll - Τετ 08 Ιούν 2005, 17:38:40
Thanks Αργύρη! Thumb Left

Άρα μπορούμε να παρέμβουμε μόνο σε αμορτισερ - ελατήρια, αντιστρεπτικές & silent block....
Τώρα αν ήθελα ενα setup πιο οδηγικό...η καλύτερή μου κίνηση θα ήταν
1. ένας σκληρότερος απο μαμά συνδυασμός σε ίδιας μάρκας αμορτισέρ-ελατήρια...
2. μεγαλύτερες αντιστρεπτικοί....(χμμμ...και μπρος και πίσω ή είναι πολύ ακραία αλλαγή?πόσο πηγαίνει το μαλλί σε αυτά...λογικά το 2λιτρο 307 να έχει πιο μεγάλες από το 1,6??? Rolling eyes )
3. πιο σκληρά σινεμπλόκ...έχει από αυτά ή peugeot???...ή μόνο aftermarket???

Ολο ερωτήσεις είμαι!!! Embarassed Blush Embarassed
Ελπίζω να μην κουράζω... W00t
Touristas - Πεμ 09 Ιούν 2005, 06:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να παρέμβεις σε αμορτισέρ και ελατήρια εμπρός πίσω.
Αντιστρεπτική μπορείς να αλλάξεις μόνο μπροστά , πίσω είναι ενσωματωμένη πάνω στων άξονα.
DrJekyll - Δευ 13 Ιούν 2005, 14:36:26
Πρώτο μου βήμα ανάρτηση....
Εννοείτε οτι έχω επιλέξει ίδιας μάρκας ελατήριο - αμορτισέρ....
Πιστεύω ότι θα συνεργάζονται καλύτερα, γιατί έχουν σχεδιαστεί να δουλεύουν μαζί...
Τώρα...
Επειδή είμαι μάλλον κατά FK Highsport μεριά....(ρυθμιζόμενη καθ' ύψος)...υπάρχει μήπως κανένας που να την έχει τοποθετήσει ή έχει ακούσει κάτι γι' αυτήν???
Είναι αυτή... Είναι πράγματι inox..έτσι όπως φαίνεται???
Για την KW Variant (αν και έχω γνωστό στον Ακρίτα που θα μπορούσα να ρωτήσω) μάλλον δεν...γιατί ξεφεύγει (1080 έναντι 830 της FK)......
Ξεθολώστε με πλιιζζζ! Shocked
Baphomet - Δευ 13 Ιούν 2005, 17:49:28
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
307Lucifer έγραψε:
Πρώτο μου βήμα ανάρτηση....
Εννοείτε οτι έχω επιλέξει ίδιας μάρκας ελατήριο - αμορτισέρ....
Πιστεύω ότι θα συνεργάζονται καλύτερα, γιατί έχουν σχεδιαστεί να δουλεύουν μαζί...
Τώρα...
Επειδή είμαι μάλλον κατά FK Highsport μεριά....(ρυθμιζόμενη καθ' ύψος)...υπάρχει μήπως κανένας που να την έχει τοποθετήσει ή έχει ακούσει κάτι γι' αυτήν???
Είναι αυτή... Είναι πράγματι inox..έτσι όπως φαίνεται???
Για την KW Variant (αν και έχω γνωστό στον Ακρίτα που θα μπορούσα να ρωτήσω) μάλλον δεν...γιατί ξεφεύγει (1080 έναντι 830 της FK)......
Ξεθολώστε με πλιιζζζ! Shocked

inox ειναι η silverline που κοστίζει 951, η απλή κοστίζει 832. το γράφει στο eshop. Η KW variant 1 κοστίζει 1080 (η Inox) οπότε η διαφορά δεν είναι και τραγική (130 ευρω παραπανω). Διαλέγεις και παίρνεις. Αν θες μια δοκισμένη λύση παιρνεις KW. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι νέο με ρίσκο να μη σου κάνει αλλά και την πιθανότητα να είναι super πας για FK. Προσωπικά θεωρώ οτι ότι και να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος... Εγώ θέλω να πας σε FK για να δούμε τι παίζει μια και δεν ξερω άλλον απο το club να την φοραει... τώρα δικη σου η επιλογη.
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 01:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες να σας πω την προσωπικη μου γνωμη.....θεωρω την αλλαγη των διαστασεων των τροχων επιτακτικη αναγκη για καλυτερο "περπατημα" στο 307 απο 195/65/15 σε 205/55/16 γιατι το αμαξι με τα μαμα παει βαρκα γιαλο...Εγω φορεσα την 16αρα OZ GEMINI με 205/55/16 Continental Sport Kontakt 2 και ειδα απιστευτη διαφορα.... Shocked !!!Το λαστιχο ειναι παρα πολυ καλο και ειμαι περαν του δεοντος ευχαριστημενος οσον αφορα και το πατημα και το φρενο του πλεον.Αυτο που μου τη δινει ομως ειναι η αποσταση θολου-τροχου που ειναι αρκετα μεγαλη για αυτο και λεω να αλλαξω ελλατηρια προσ το παρον γιατι ακομα εχο 32000km και οι αναρτησεις ειναι ακομα καινουργιες.Τι ελατηριο προτεινετε?Και αν μπορειτε ενδεικτικα να μου πειτε και καποια τιμη.Εχω ακουσει τα καλυτερα παντως για τα KONI.Τι λετε?
Rolling eyes
STELIOS - Τετ 19 Οκτ 2005, 01:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε συμβουλευα να αλλαξεις και αμορτησερ. Με 32.000χλμ δεν ειναι ακριβως καινουρια.... Εξαλου οταν βαλεις ελατηρια επειδη θα ειναι πιο χαμηλα και πιο σκληρα θα καταπωνουν αρκετα περισσοτερο τα μαμα αμορτησερ, τα οποια εχοντας καμποσες χιλιαδες χλμ. στη πλατη τους, δεν θα αντεξουν πολυ ακομα.
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 01:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες καμια ιδεα ρε στελλιο...τι προτεινεις???
STELIOS - Τετ 19 Οκτ 2005, 01:56:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ε κοιτα εχεις τρεις βασικες επιλογες: φτηνη, ακριβη και ακριβοτερη.
Φτηνη:
Παιρνεις αμορτησερ απο μεγαλητερο μοντελο 307 πχ. το 2λιτρο και βαζεις τα ελατηρια που γουσταρεις. Τα αμορτησερ παλι θα "κουραζονται" αλλα τουλαχιστον θα ειναι καινουρια και θα σου αντεξουν παραπανω απο αυτα που εχεις τωρα και θα δουλευουν καλητερα.

Ακριβη:
Βαζεις φουλ σετ μπροστα-πισω αναρτηση αμορτησερ-ελατηρια απο καποια καταξιωμενη εταιρια πχ. Apex, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Vogtland, κτλ. Η ακομα καλητερα της Peugeot Sport ΑΝ βγαζει για 307 (δεν ξερω αν βγαζει)

Ακριβοτερη:
Βαζεις φουλ σετ μπροστα-πισω αναρτηση αμορτησερ-ελατηρια ρυθμηζιμενα σε ηψος ή σκληρωτητα ή και τα δυο. Παλι εξεταζεις ολες τις μεγαλες εταιριες που ειπαμε πιο πριν.

Αυτα πολυ γενικα.

Κοιτα κ'εδω να παρεις μια ιδεα
http://www.rsportscars.com/eng/tuning/suspension.asp
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 16:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λες για το συνδυασμο Bilstein κιτρινο με Eibach ελατηριο?Αν δε κανω λαθος το χαμηλωμα παει 3,5cm μπροστα και κοντα στο 1,5 με 2,0 cm πισω.Το μονο που δε θελω παντως ειναι το αμαξι να κοπαναει και εχω ακουσει οτι αυτος ο συνδυασμος το κανει αυτο....πολυ κοπανημα! Rolling eyes
MEMsound - Πεμ 20 Οκτ 2005, 11:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
εεε τότε γιατί το σκέφτεσαι??

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα κιτ ανάρτησης που σίγουρα δεν θα κοπανάει.

πχ FK, KW κλπ κλπ

Το 307 δεν είναι "πιστάδικο" αυτοκίνητο να είναι κούτσουρο..... Wink
DIMCHRI - Πεμ 20 Οκτ 2005, 19:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Τι λες για το συνδυασμο Bilstein κιτρινο με Eibach ελατηριο?Αν δε κανω λαθος το χαμηλωμα παει 3,5cm μπροστα και κοντα στο 1,5 με 2,0 cm πισω.Το μονο που δε θελω παντως ειναι το αμαξι να κοπαναει και εχω ακουσει οτι αυτος ο συνδυασμος το κανει αυτο....πολυ κοπανημα! Rolling eyes

αν δεν θες να κοπαναει οποσδήποτε θα παρεισ μια ρυθμιζόμνης σκληροτητας.

κονι κιτρινο , φκ, οσραβ,
tirokomos - Πεμ 20 Οκτ 2005, 23:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερεις ποσο παει το μαλλι φιλε Dimichri?
Baphomet - Παρ 21 Οκτ 2005, 00:25:07
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Ξερεις ποσο παει το μαλλι φιλε Dimichri?

www.psclub.gr/eshop

σου λέει κάτι??? Laughing Laughing Laughing
tirokomos - Παρ 21 Οκτ 2005, 00:43:17
Θέμα δημοσίευσης:
Thank you!!!!Συγγνωμη αλλα δε το σκεφτηκα καν.....αλλου παταω αλλου βρισκομαι τισ τελευταιες μερες! Shocked Βρηκα τις απαντησεις που ηθελα!
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 03:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια.Διαβασα ολα τα post μολις τωρα μια και πριν απο λιγες μερες εγινα επισημο μελος.Θελω να χαμηλωσω το αμαξι μου και θελω να με βοηθησετε.Καταρχην θελω Sport χαρακτηρα για να μπαινω τρενο στις στροφες αλλα να μην χασω και ολη την ανεση σαν να του εχω φορεσει τσιμεντοκολονες.Χανει την αξια του και την λειτουργικοτητα του.Επισης βλεπω μονο σε ρυθμιζομενες τουλαχιστον καθ'υψος για να μπορω να επεμβω στο χαμηλωμα του.Συμφωνα μου εχουν προτινει τις εξης λυσεις:

Arrow Να φορεσω KW Variant1,δοκιμασμενη και ρυθμιζομενη

Arrow Να φορεσω FK,αν και δεν δεν εχω δει κανεναν να την φοραει αυτη η εταιρια ειναι καλη και πιστευω οτι θα εχει κανει καλη δουλεια.Καποιος που ειχε μεγαλωσει Γερμανια μου ειχε πει οτι εδω δεν τις ξερουν και οτι στιν Γερμανια τις φορανε πολλοι.Υπαρχουν και ρυθμιζομενες για 307 αν δεν κανω λαθος.

Arrow Να φορεσω αμορτισερ Bilstein B14 PSS που ειναι ρυθμιζομενα με προοδευτικα ελατηρια Eibach ωστε να μην χασω και την ανεση.Αυτο βεβαια διαβασα παραπανω οτι ισως κοπαναει.

Arrow Και υπαρχει και η λυση της Ultimate.Η οποια ειναι γαλλικη και λενε οτι καθετε πολυ καλα στους γαλλους μας.Ειναι πληρως ρυθμιζομενη.Το κακο ειναι οτι η τιμη της ειναι πολυ τσουχτερη.3500 ευρω.Καπως πολλα.

Εσεις τι μου προτινετε?Θελω να ακουσω πολλες γνωμες.Βοηθιστε με οποιος ξερει κατι επι του θεματος.
Miltellas - Πεμ 17 Νοέ 2005, 08:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

...
Arrow Και υπαρχει και η λυση της Ultimate.Η οποια ειναι γαλλικη και λενε οτι καθετε πολυ καλα στους γαλλους μας.Ειναι πληρως ρυθμιζομενη.Το κακο ειναι οτι η τιμη της ειναι πολυ τσουχτερη.3500 ευρω.Καπως πολλα.
...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση!
Βέβαια το κόστος είναι "κουφό" αλλά ίσως η Ultimate να έχει και οικονομικότερες προτάσεις.

Για να ψάξω να βρω τον αντιπρόσωπο...
MEMsound - Πεμ 17 Νοέ 2005, 11:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρειάζονται υπερβολές πχ Ultimate με 3500€ για ένα αυτοκίνητο δρόμου, εκτός και αν έχεις διαθέσιμα χρήματα οπότε πάω πάσσο.

Τα FK είναι ουσιαστικά KONI (τα κίτρινα με ρύθμιση σκληρότητας) με στενά ρυθμιζόμενα πιατέλα και διπλά ελατήρια.

Τα KW τα γνωστά... απλά επειδή άει προς κατάρηγησει η απλή σειρά (η ΜΗ INOX) ξεφευγεις λίγο σε τιμή.

Τα PSS της Bilstein όλοι λένε ότι είναι πο΄λύ καλά αλλά λίγοι τα φορούν προφανώς λόγω τιμής.

Τσέκαρε πάντως και τιμές στο e-shop μας.... Wink
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 17:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι παρα πολλα τα 3500 ευρωπουλα για αναρτηση.Ειδικα οταν δεν εχεις εσοδα και ολα τα κανει το χαρτζιλικι τον γονιων.Αλλα ειναι κορυφη να κανεις οτι θες στο αμαξι σου ευκολα και απλα.Τα Koni ειναι καλα?Βασικα πιστευω οτι ενα kit της KW ή της FK θα ειναι πολυ καλυτερα απο το να παντρεψω αμορτισερ-ελατηριο.Δεν θα εχει καλυτερη συνεργασια ενα kit?Τι λετε γι'αυτο?Κατι τετοιο διαβασα παραπανω.Τα αμορτισερ της FK δηλαδη ειναι ρυμθιζομενα σε σκληροτητα και καθ'υψος?
tirokomos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 17:55:19
Θέμα δημοσίευσης:
Yπαρχουν πολλα δοκιμασμενα σετακια,εμπειρικα παντα,τα οποια φαινονται να αποδιδουν αρκετα καλα μεταξυ τους αλλα οπως και να το κανουμε οταν ενα σετ βγαινει απο μια εταιρεια ειναι μελετημενο να αποδιδει τα μεγιστα. Wink
Miltellas - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
Και αν θέλετε να πληρώσετε τα λιγότερα και να πάρετε περισσότερα υπάρχουν και τα Record. Χωρίς ενδοιασμό για την πρόταση αφού αυτά φοράω εδώ και πάνω από 2 χρόνια.

Miltellas speaking Wink
MEMsound - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:12:21
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
......Δεν θα εχει καλυτερη συνεργασια ενα kit?Τι λετε γι'αυτο?Κατι τετοιο διαβασα παραπανω.Τα αμορτισερ της FK δηλαδη ειναι ρυμθιζομενα σε σκληροτητα και καθ'υψος?

Το σίγουρο είναι ότι ένα κιτ έχει καλή συνεργασία αμορτισερ-ελατηρίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να πετύχεις και μόνος σου ένα καλό συνδιασμό (με πειραματισμούς ή ακούγοντας γνώμες άλλων)

Τα FK Konigsport, όπως και τα KW Variant 2 είναι ρυθμιζόμενα σε ύψος και σκληρότητα (bound) και έχουν και τα 2 σετ διπλά ελατήρια (=main + helper)

αυτά.

Επίσης τα Record που λεει ο Μίλτος είναι μια φθηνή και αξιόπιστη λύση που στα 206 δουλεύουν δοκιμασμένα αλλά στα 307 δεν ξέρω.
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τις συμβουλες που μου δινετε.Κατι τελευταιο που μου ηρθε μολις τωρα.Τα FK Konigsport βγαινουν για 307 σιγουρα?Γιατι τα KW Variant 2 δεν βγαινουν για το αμαξακι μου.Καλος και ο πειραματισμος αλλα οταν δεν παιζουν αρκετα λεφτα ψαχνεις τις σιγουρες λυσεις για να ξεμπερδευεις μια και καλη.
MEMsound - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω στο σπίτι τον κατάλογο με τα μοντέλα Peugeot για τα οποία η KW βγάζει Variant 1 και 2.
Θα το δω το βράδυ και θα σου πω.

Η FK πάντως έχει σίγουρα. Wink
brz20 - Παρ 18 Νοέ 2005, 23:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα δει καποτε ενα φιλαδιο απο την KW και δεν ειχε Variant 2 για 307.Βεβαια μπορεις να κανεις παραγγελια και να στην φτιαξουν στα μετρα του αμαξιου που θες αλλα μαλλον θα παει πολυ περισσοτερο.Μαλλον ολα διχνουν προς FK.Να την δοκιμασουμε κιολας.Πιστευω να ειναι καλη γιατι ειναι σοβαρη εταιρια.
tirokomos - Σαβ 19 Νοέ 2005, 02:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
στα μετρα του αμαξιου που θες αλλα μαλλον θα παει πολυ περισσοτερο.
Και σε χρονο και σε χρημα!!!!!Οποτε δοκιμαζεις κατι ετοιμο! Wink Και μας λες και εμας γιατι ψηνομαι να παω να τις βαλω και γω!
brz20 - Κυρ 20 Νοέ 2005, 14:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
Η FK νομιζω οτι δεν θα ειναι ενοχλητικη γιατι θα μπορεις να την ρυθμισεις να ειναι καπως μαλακη αλλα να ειναι και χαμηλωμενο 4 ποντους.Αρα θα ρυθμιζω και την ανεση και το υψος και θα εχω παντα αυτο που θελω.Ολα μου λενε να παω προς τα εκει.Εχουν καλη ποιοτητα τα προιντα τους αν κρινω απο τα φαναρια που πηρα προσφατα.
Kalxas - Τετ 14 Δεκ 2005, 00:43:42
Θέμα δημοσίευσης: Προβληματισμός με 307
Παιδιά καλησπέρα σε όλους, είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος peugeto 307 1.6
Το πρόβλημα μου είναι πως θέλω να αλλάξω τα αμορτισέρ και τα ελατήρια, να το χαμηλώσω λίγο, επειδή είμαι σχετικά καινούριος στο club τις peugeot, θα ήθελα την συμβουλή σας για το τι ελατήρια και αμορτισέρ πρέπει να βάλω

edited by Toyristas
brz20 - Τετ 14 Δεκ 2005, 03:35:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ'αρχην φιλε μου Wellcome!!!Κατα δευτερο και βασικοτερο.Πρεπει να γραφεις με ελληνικα.Για να ειναι πιο ευαναγνωστο το κειμενο.Ετσι κανεις πιο ευκολη την ζωη ολων μας!!!!Οσο για τα ελατηρια και τα αμορτισερ που θες να βαλεις επειδη ειμαι και εγω σε αυτην την φαση τωρα θα σου προτεινω 5 πραγματακια και επιλεγεις εσυ αυτο που σου αρεσει περισστερο.
Υπαρχουν 3 kit για 307.

Ενα τις KW το Variant 1 και ενα της FK το Konigsport και ενα της Ultimate!!!

Το πλεονεκτημα των kit ειναι οτι το συστημα ελατηριο-αμορτισερ εχουν μελετηθει να μην "κοπανανε"!!!!Δηλαδη αποδιδουν τα μεγιστα!Τωρα πιο συγκεκριμενα.

Το Variant 1 της KW ειναι ρυθμιζομενο μονο καθ'υψος.Υπαρχουν και τα Variant 2 και Variant 3 με περισσοτερες ρυθμισεις αλλα δυστυχως οχι για το δικο μας.Το Variant 1 παιζει κοντα στα 1200 ευρω(Inox Line)!!
To Konigsport της FK ειναι ρυθμιζομενο καθ΄υψος και σκληροτητα συμπιεσης(Bound).Το καλο που εχει αυτο το kit ειναι οτι μπορεις να κανεις το αμαξι σου πολυ χαμηλο αλλα να μην χασεις την γαλλικη ανεση.Στην γερμανια φορανε πολυ FK!!!Η τιμη του kit παιζει στα 1000 με 1100 ευρω.
Της Ultimate τωρα ειναι η πιο ακριβη λυση.3500 ευρω.Αλλα ειναι πληρως ρυθμιζομενα και μπορεις να κανεις τα παντα.Το στηνεις οπως θες εσυ.

Μπορεις επισης να κανεις συνδιασμο αμορτισερ-ελατηριο.
Μια λυση που προτεινουν πολλοι ειναι η συνταγη(γνωστη για τους ελληνικους δρομους λενε)αμορτισερ Bilstain και ελατηρια Eibach!!!Αυτο δεν ξερω κατα ποσο θα παει καλα.Μπορει και να κοπαναει.Τα αμορτισερ της Bilstain ειναι τα κιτρινα PSS ρυθμιζομενα καθ'υψος.Καπου 1000 ευρω μονο τα αμορτισερ.Και τα ελατηρια της Eibach κανουν πανω κατω αλλα 300 ευρω(δεν περνω και ορκο) αρα εισαι στα 1300 ευρω.Και με το ρισκο οτι μπορει να μην πετυχει η συνταγη και να μην δεσει το σιροπι τελικα.
Η αποφαση δικη σου.Εγω οτι εχω ψαξει μεχρι τωρα στο ειπα.
307__:)(dimitris) - Τετ 14 Δεκ 2005, 09:24:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το δενουμε και κομπο οτι ενα ανεξαρτητο αμορτισερ και ελατηριο κοπανανε εχω αλλαξει μεχρι στιγμης 3 αναρτησεις και καμια δεν κοπανουσε και η προτελευταια νομιζω ηταν οτι σκληροτερο υπαρχει αμορτισερ Βilstein sprint χοντροκαλαμο και ελατηριο apex 55 mm ποτε δεν κοπανησε δεν αντιλεγω ομως οτι μια ρυθμιζομενη κανει αλλη δουλεια Wink
brz20 - Τετ 14 Δεκ 2005, 21:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν λεω οτι θα κοπαναει ο συνδιασμος αλλα υπαρχει μια πιθανοτητα να βγει ετσι.Ενω το kit εχει μελετηθει να δουλευει ρολοι.Αν και εχω ακουσει πολλα και γι'αυτα!!!!

Edited by MEMsound
Kalxas - Κυρ 18 Δεκ 2005, 11:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ πάρα ΄πολύ για την χρήσιμη απάντηση σου,και για να είμαι και ειλικρινής μάλλον θα ακολουθήσω την λύση της fk με τα konigsport.Επειδή βλέπω οτι έχεις κάνει διατριβή επάνω στο θέμα των αναρτήσεων ( χαριτολογώντας το λέω ),θα σου παραθέσω μια λύση που άκουσα εχθές απο έναν μηχανικό. Αναφέρω για άλλη μια φορά οτι δεν εχω ιδιαίτερη σχέση με το θέμα,λοιπόν μου πρότεινε την λύση των ελατηρίων H&R και των αμορτισερ μιασ μαρκας ALKO εαν λεω καλα την ονομασια τησ εταιρείας, η γνώμη σου ποια είναι?
brz20 - Κυρ 18 Δεκ 2005, 21:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορω να σου πω σιγουρα.Την μαρκα των αμορτισερ δεν την ξερω.Πρωτη φορα την ακουω.Αλλα εγω ειμαι για FK γιατι με 1070 ευρω εχεις και ρυθμιση καθ'υψος και σκληροτητας.Την εμπιστευομαι πολυ την FK.Εχω βαλει φαναρια Led και ειναι φοβερα.Καμια σχεση με τα εργοστασιακα.Οποτε αναρτησεις μονο απο εκει και ας ειμαι και ο πρωτος που θα τις φορεσω.
MEMsound - Δευ 19 Δεκ 2005, 03:18:50
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ήθελα να καταλαβετε ότι το forum έχει ορισμένους κανόνες οι οποίοι και αναγράφονται στην αρχή κάθε θεματικής ενότητας όπως πχ "εδώ" και τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε όλοι (ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι με αυτούς)

Το τόπικ "Προβληματισμός με 307" ενσωματώθηκε στο παρών.

Επίσης διαγράφηκαν τα άσχετα ποστ.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Miltellas - Δευ 19 Δεκ 2005, 11:29:51
Θέμα δημοσίευσης:
Kalxas έγραψε:
H&R και των αμορτισερ μιασ μαρκας ALKO εαν λεω καλα την ονομασια τησ εταιρείας, η γνώμη σου ποια είναι?

Η AL-KO κατασκευάζει αμορτισέρ από το 1931 και είναι προμηθευτής της KW στις απλές της εκδόσεις. Τα H&R όπως και τα Eibach θεωρούνται τα σκληρότερα των προοδευτικών ελατηρίων. Πιστεύω ότι τα AL-KO έχουν περισσότερες πιθανότητες να σου δουλέψουν σωστά με Apex* ή GM που είναι μαλακά (με την καλή έννοια της άνεσης) και είναι πολύ οικονομική λύση. Αν θέλεις να την βγάλεις εξίσου οικονομικά πες στον μηχανικό σου να παραγγείλει να σου βάλει τα Record SP (αυτός που εισάγει τα AL-KO εισάγει και τα Record). Αυτά συνδυάζονται και με H&R. Wink
Αυτή η επιλογή δεν θα σου κοστίσει πάνω από 450Ε. Και μην χαμηλώσεις σε καμία περίπτωση κάτω από 3 πόντους.

* Τα Apex δεν θεωρούνται σκληρά ελατήρια όπως προαναφέρθηκε. Αντιθέτως είναι πολύ φιλικά προς τα αμορτισέρ και το αυτοκίνητο (και όχι απλώς μαλακά). Αυτά για τα 3ποντα γιατί όταν μιλάμε και 5ποντα ελατήρια δεν μπορούμε να μιλάμε για άνεση...

ΥΓ Όπως βλέπεις Κάλχα, έχει πολλά οφέλη το να είσαι μέλος στο PS Club. Wink
Kalxas - Τρι 20 Δεκ 2005, 15:00:08
Θέμα δημοσίευσης: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολυ για την βοήθεια που μου δώσατε,μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να σασ βοηθήσω και εγώ με τις αμυδρές γνώσεις που έχω επάνω στα αυτοκίνητα.
DrJekyll - Πεμ 29 Δεκ 2005, 22:27:52
Θέμα δημοσίευσης: ....
Σκεφτόμουν για καλή λύση στο στήσιμο, αμορτισέρ από 307 CC 2.0 (180) και με Apex ελατήρια που όπως είπες είναι πιο μαλακά....Φτηνή λύση...αλλά είναι καλή????

Edited by MEMsound
MEMsound - Παρ 30 Δεκ 2005, 03:32:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη δεν είναι κακή ιδέα.
Εγώ στην θέση σου θα το δοκίμαζα...
Touristas - Παρ 30 Δεκ 2005, 08:08:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μα καλά όταν τα γράφω εγώ δεν τα διαβάζεται.
Τόσο καιρό τη έχω επάνω στο αμάξι Smile
Miltellas - Παρ 30 Δεκ 2005, 10:39:36
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Βέβαια δεν θα έλεγα είσαι και ιδιαίτερα κατατοπιστικός... Γι αυτό και ξανασυζητείται το θέμα. Χρειάζονται κι άλλες λεπτομέρειες... Smile

Για να επανέλθουμε λίγο στα Apex και δεδομένου ότι πέρασε και λίγος καιρός ακόμη... Έχεις νεότερες εντυπώσεις να μας πεις; Εξακολουθεί να δουλεύει καλύτερα ο συνδυασμός Apex 4cm με μαμά αμορτισέρ; Άλλαξε κάτι; Τα μαμά που έβαλες είναι για 1.6 ή για 2.0;

Πώς το εξηγείς το ότι δεν σου δούλεψε σωστά το κιτ της Apex; Σίγουρα ήταν κιτ; Γιατί από ό,τι ξέρω υπάρχουν 2 κιτ της Apex για κάθε αυτοκίνητο, ένα χαμηλό και ένα πολύ χαμηλό. Μήπως σου έβαλαν αμορτισέρ Apex διαφορετικού κιτ από τα ελατήρια; Δηλ. να σου έκαναν καμιά "πονηριά" και να τοποθέτησαν ελατήρια περίσσευμα με αμορτισέρ περίσσευμα και όχι κανονικό κιτ...
Στην Ελλάδα τα πάντα μπορούν να συμβούν...
MEMsound - Παρ 30 Δεκ 2005, 10:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas, την Σαβ 19 Μάρ 2005, 14:55:26 έγραψε:
Καλησπέρα .

Touristas, την Τρι 29 Μάρ 2005, 12:03:15 έγραψε:

Αργύρη δεν βρήσκω που έχεις γράψει για του 2λιτρου. Confused Shocked
DrJekyll - Παρ 30 Δεκ 2005, 13:04:36
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

Τι εννοείς Αργύρη?
Ότι έχεις δοκιμάσει τον συνδυασμό που είπα παραπάνω...?
Ή ότι έχεις το kit της Apex που είπε ο Miltellas??? Confused Confused Confused

Πάντως η λύση που είπα είναι δοκιμασμένη από κάποιον εδω σε 307 1,4 και είναι υπερικανοποιημένος σε σχέση με τα λεφτά που έδωσε...και επειδή παρατήρησα το αυτοκίνητό του από απόσταση στην γνώστη πίστα με τα πρόβατα...έμεινα...το αυτοκίνητο ήταν τρένο...τώρα βέβαια μένει να με πάει βόλτα να σας πω και καλύτερες εντυπώσεις...

Λογικά όμως...τα αμορτισέρ του 2.0 cc (180) δεν είναι σκληρά, για να περιορίσουν έστω τις τεράστιες κλίσεις του πλοίου της αγάπης???
Touristas - Παρ 30 Δεκ 2005, 13:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Έψαξα στο site τις APEX και βρήκα τα νούμερα και ήταν οκ.
Όλες τις δουλειές στο αμάξι τις κάνω εγώ δεν μπαίνει άλλο χέρι επάνω με την καμία.

Αυτή τι στιγμή το αμάξι φοράει εμπρός πίσω αμορτισέρ από 307CC 2.0λιτρο με τα APEX τα οποία δεν είναι 4τράποντα αλλά 5άποντα δυστυχώς. Confused

Μετά από σχεδόν ένα μήνα χρίσης μιας και δεν το μετακινώ ιδιαίτερα δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.
Ο λόγος είναι ότι τα αμορτισέρ αδυνατούν πλέων να ακολουθήσουν τα ελατήρια και ιδικά στην έκταση αυτών το αμάξι χτυπάει πού άσχημα.
Κατά δεύτερον έχουν αρχίσει πλέων να μην αντέχουν και στην συμπίεση , κυνός στα εγκάρσια σαμαράκια είναι πολλές οι φορές που τερματίζουν και χτυπάνε.
Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω ακόμα αλλά όταν έχω κάτι νέο θα σας πω.
MEMsound - Παρ 30 Δεκ 2005, 14:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
....Αυτή τι στιγμή το αμάξι φοράει εμπρός πίσω αμορτισέρ από 307CC 2.0λιτρο με τα APEX τα οποία δεν είναι 4τράποντα αλλά 5άποντα δυστυχώς.....

DrJeckyl έγραψε:
Σκεφτόμουν για καλή λύση στο στήσιμο, αμορτισέρ από 307 CC 2.0 (180) και με Apex ελατήρια που όπως είπες είναι πιο μαλακά....Φτηνή λύση...αλλά είναι καλή????

Αργύρη το 2Λιτρο CC με τα 138ps έχει τα ίδια αμρτισερ με το CC Sport (180) στο οποίο αναφέρεται ο Δημητρης???

Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι τα ίδια.
Mάλλον παίζει κάτι αντίστοιχo με το 206 (μεταξύ 1,6/2,0 GTI και RC)
Miltellas - Παρ 30 Δεκ 2005, 17:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ως γνωστόν είμαι της άποψης ότι για να βρεις αμορτισέρ να δουλέψουν σωστά σε διαφορά ύψους άνω των 3εκ θα ξοδέψεις πολλά λεφτά... Και πάλι αυτό δεν θα σημαίνει ότι στο τέλος θα βγεις αναρτησιακά κερδισμένος.

Βέβαια, ο Αργύρης το ξέρει ήδη αυτό. Προφανώς Αργύρη δεν περίμενες να χαμηλώσει τόσο ε; Η Apex πόσα εκ έλεγε ότι χαμηλώνει;
volvos - Σαβ 31 Δεκ 2005, 04:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
παντως εμενα μου φανηκε σα μαγικο χαλι το 307 του αργυρη μπρος στο δικο μου Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Touristas - Σαβ 31 Δεκ 2005, 10:35:18
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Αργύρη το 2Λιτρο CC με τα 138ps έχει τα ίδια αμρτισερ με το CC Sport (180) στο οποίο αναφέρεται ο Δημητρης???

Αν θυμάμαι καλά είναι τα ίδια αλλά για σίγουρα θα το δω από Δευτέρα

Miltellas έγραψε:
Ως γνωστόν είμαι της άποψης ότι για να βρεις αμορτισέρ να δουλέψουν σωστά σε διαφορά ύψους άνω των 3εκ θα ξοδέψεις πολλά λεφτά... Και πάλι αυτό δεν θα σημαίνει ότι στο τέλος θα βγεις αναρτησιακά κερδισμένος.

Οι αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να χαμηλώσει τόσο πολύ αλλά πίστευα ότι θα βρω μια άκρη να το κάνω να δουλέψει όπως ήθελα αλλά είναι αρκετά δύσκολο από ότι φαίνετε.

Miltellas έγραψε:
Η Apex πόσα εκ έλεγε ότι χαμηλώνει;

Θα κοιτάξω των κωδικό από τα ελατήρια και θα σας πω γιατί δεν θυμάμαι
Miltellas - Σαβ 31 Δεκ 2005, 10:53:17
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
παντως εμενα μου φανηκε σα μαγικο χαλι το 307 του αργυρη μπρος στο δικο μου Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Λογικό! Κάποιος που αγοράζει 307 αναζητά κάτι άνετο και θα το αναζητά ακόμη και όταν θέλει να βελτιώσει το κράτημα (και ακόμη περισσότερο αυτοί που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση - Βέβαια, είμαι αντίθετος σε τέτοιου είδους προσέγγιση - χαμήλωμα για εμφάνιση). Και ο συνδυασμός κράτημα-άνεση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τις επιλογές του ειδικού σε αυτά γάλλου κατασκευαστή.
Όχι όσο για το 307 αλλά και για το 206 οι κάτοχοί τους συνήθως επιθυμούν την άνεση. Αλλιώς όλοι θα αγόραζαν Rallye.
Παναγιώτη, μόνο ορισμένοι (όπως εμείς, ο πρόεδρος, ο Χάρης, ο Σπύρος, ο Γιάννης κλπ), αγοράσαμε 206 (ή ακόμη και 307) προϋπολογίζοντας ότι θα το βελτιώσουμε (κυρίως στην ανάρτηση) για να το φέρουμε στα μέτρα μας αρχίζοντας ευθύς αμέσως μετά την αγορά του (αφού το μάθουμε μαμίσιο εννοείται για να ξέρουμε τί να τροποποιήσουμε).

Επί του θέματος τα άνετα και οικονομικά κιτ υποτίθεται ότι τα βγάζει η GM, η Apex (ίσως και άλλοι που δεν γνωρίζω όπως η Cobra που είναι θυγατρική της Apex - και όχι η Εibach ή HR). Αλλά σίγουρα όχι αυτά που χαμηλώνουν κάτω από 3εκ, όπου δεν υπάρχει καν η απαραίτητη διαδρομή στην ανάρτηση για να υπάρξει και άνεση. Αν και το 307 δείχνει να έχει αρκετή διαδρομή ανάρτησης... Πόση άνεση όμως είναι διατεθειμένος να χάσει ο κάτοχος ενός 307;
Πιστεύω ότι το φαινόμενο που περιέγραψε παλιότερα ο Αργύρης με τα 5ποντα (μήπως 4ποντα; ) Apex που χτυπάνε στο bound (συμπίεση) έχει άμεση σχέση με την παραδοσιακά μαλακή-άνετη ρύθμιση της Apex και την πολύ μικρή διαδρομή της ανάρτησης...
Touristas - Σαβ 31 Δεκ 2005, 11:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να φανταστείς τι έπαθα όταν μετά το 205 μπήκα μέσα στο 307 μου φάνηκε σαν φορτηγό.
Στο θέμα μας τώρα …… όπως έχω ξαναγράψει προφανώς το συγκεκριμένο κιτ ΔΕΝ κάνει για τους Ελληνικούς καρόδρομους. Πίστευα όμως ότι θα δουλέψει μιας και ήταν πακέτο ελατήρια αμορτισέρ μαζί.
Πριν από αυτό το set up είχα τα ίδια αμορτισέρ(όταν λέω τα ίδια καταλαβαίνεται τι εννοώ) αλλά με ελατήρια Eibach , καμία σχέση με τώρα. Ήταν άνετο χωρίς να κοπανάει , κάτι που το ήθελα αλλά και πάλι ένιωθα ότι έγερνε αρκετά για τα δικά μου δεδομένα.
Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ή να το σηκώσω αλλάζοντας ελατήρια και να αφήσω τα ίδια αμορτισέρ μιας και είναι καινούργια ακόμα ή να αλλάξω μόνο αμορτισέρ με ξέροντας ότι θα σκληρύνει αρκετά.
volvos - Σαβ 31 Δεκ 2005, 13:35:46
Θέμα δημοσίευσης:
aργυρη εχω την αισθηση οτι ισως τη λυση σου τη δωσει το νεο τριπορτο 307 με τα 180αλογα. ελπιζω να ειναι πιο αναβαθμιζμενο απο το cc...
Touristas - Δευ 02 Ιαν 2006, 07:58:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομίζω γιατί δεν θα έχει διαφορά στο ύψος από τα υπάρχον 307.
Το CC είναι χαμηλωμένο από το εργοστάσιο οπότε με βολεύουν καλύτερα τα αμορτισέρ του.
Touristas - Δευ 02 Ιαν 2006, 10:17:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά βρήκα τον αριθμό για τα ελατήρια και στο site τις APEX τα έχει για 4τράποντα.
Ο κωδικός είναι αυτός 70-62001

Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι σαν ελατήρια τα έχει με άλλο ύψος δείτε εδώ
DrJekyll - Δευ 02 Ιαν 2006, 20:45:15
Άρα από οτι κατάλαβα εσυ διάλεξες τα 70-6260 και ΟΧΙ τα 70-6200 τα οποία είναι των 35mm....
Λες τα 70-6200 να δουλέψουν καλύτερα από αυτά που έβαλες εσυ?Τα 5ποντα..?

Και κάτι τελευταίο...Εκείνη η βόλτα που είχαμε κάνει στον περιφερειακό της Θεσ/νίκης ήταν με τον συνδυασμό που έχεις τώρα?
Touristas - Τρι 03 Ιαν 2006, 08:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αααααχχχ Razz Razz Razz
Τα 70- 6200 φοράει επάνω το αμάξι και όχι τα70- 6260
Η βόλτα που είχαμε κάνει ήταν με τα Eibach αυτά που έχω τώρα τα έβαλα πιο μετά
DrJekyll - Πεμ 05 Ιαν 2006, 15:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Αααααχχχ Razz Razz Razz

Ε τότε τι λέει μέσα στην ΑΡΕΧ ότι το 70- 6200 χαμηλώνει κατά 35mm???
Τα 70-6260 τα έχει 60/40mm (να φανταστώ 60mm μπροστά / 40mm πίσω)?

Τέσπα...εμένα με βλέπω για Eibach που παρόλο οτι είναι πιο σκληρά απο APEX πιστεύω το πάντρεμα με τα αμορτισέρ του CC να είναι πιο καλό...
Αφού τα αμορτισέρ του cc είναι ήδη μικρότερα σε διαδρομή από τα δικά μας.... (ή είναι απλά πιο σκληρά) Confused
DrJekyll - Τρι 10 Ιαν 2006, 17:06:03
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Αααααχχχ Razz Razz Razz

Ωραία...Με τα Eibach (τα οποία τρίποντα δεν είναι???) πως ήταν το αμάξι???
Φορούσες τότε τα του CC τα αμορτισέρ???
Touristas - Τετ 11 Ιαν 2006, 07:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φόραγα του CC τα αμορτισέρ και ήταν πολύ καλό
DrJekyll - Τρι 17 Ιαν 2006, 12:13:45
Κάπου είδα και για μια Γαλλική εταιρία - Ultimate Sport Suspension....
Έψαξα λίγο στο internet και δεν είδα πουθενα εμπλοκή της συγκεκριμένης εταιρίας σε αγώνες και φοβάμαι μην είναι τίποτα γαλλο-τσαρλατάνοι....

Ξέρει κανείς τίποτα?
Την έχει τοποθετήσει κανείς?

Μίλησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε για το απλό kit (όχι ρυθμιζόμενο - μόνιμο χαμήλωμα 40mm) και η τιμή του είναι 550ευρώ...

Αργύρη!Τα φώτα σου...
Τα αμορτισέρ του cc πόσο τα είχες πάρει?Θα με βοηθήσει να καταλήξω... Rolling eyes
brz20 - Τρι 17 Ιαν 2006, 13:39:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη οι πληροφοριες μου λενε οτι σε γαλλικα αμαξια καθονται πολυ καλα αυτες οι αναρτησεις.Δεν εχουν εμπλοκη οπως η KW και αλλες εταιριες αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και τσαρλατανοι.Δεν ξερω κανεναν να την εχει τοπεθετησει.Ξερεις ποσα kitακια δεν εχουν δοκιμαστει οσο πρεπει.Ουτε για την FK(που θελω να βαλω εγω) εχω δειγματα.
DrJekyll - Δευ 23 Ιαν 2006, 14:32:50
Τα έβαλα μαζί και βρήκα άκρη....

Δεν θα κάνω το πάντρεμα με τα αμορτισέρ από το 307cc (180) μαζί με ελατήρια χαμηλώματος γιατί μπορεί πολύ εύκολα τα λεφτά που θα δώσω να πάνε για πέταμα...Δεν ξέρω τι θα βγεί.... Rolling eyes

Καταλήγω όμως σε απλό σετ από KW...και θα μοιραστώ σύντομα τις εντυπώσεις μου μαζί σας... Wink

Εξάλλου μιλάμε για διαφορά 150 ευρώ στην τιμή, μεταξύ τους....
MEMsound - Δευ 23 Ιαν 2006, 14:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ αναμένω να ακούσω εντυπώσεις.

υ.γ. πόσο και από που τα KW?
brz20 - Δευ 23 Ιαν 2006, 23:05:00
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμενω με αγωνια.Εγω βλεπω σε FK μερια.Θριλερ εχει καταντισει με αυτες τις FK.Για μια μερα διαφορα μου τις εφαγαν.
MEMsound - Τρι 24 Ιαν 2006, 10:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σε κάνω πες μου! Shocked
Τα λεφτά τα έχεις?
Αν τις έχουν τώρα θα τις πάρεις? Question
brz20 - Τρι 24 Ιαν 2006, 12:18:10
Θέμα δημοσίευσης:
Απ'οσο θυμαμαι τα εχω.Το θεμα τωρα ειναι οτι πρεπει να μπουν στον λογαρισμο μου και να τα καταθεσω εγω στο λογαρισμο του συλογου.Καταλαβαινεις τους λογους.Δεν θελω να μαθουν οι δικοι μου οτι εδωσα 900 ευρω για το αμαξι.Το θεωρουν καπως.Κατσε να αρχισω τις διαδικασιες να παρω τα λεφτα στα χερια μου και θα σου πω οταν ολα ειναι οκ.
MEMsound - Τρι 24 Ιαν 2006, 12:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
ok.
u know
όποτε είναι πες μου. Wink
brz20 - Τρι 24 Ιαν 2006, 12:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πως τα καταφερνεις να σκαναρεις ολο το φορουμ σε κλασματα δευτερολεπτου και να απαντας κιολας.Απορω?
DrJekyll - Δευ 13 Φεβ 2006, 10:27:56
Να μοιραστώ και εγω την εμπειρία μου για το απλο σετ της KW...Ύστερα από 3 μέρες συμβίωσης.... Twisted evil
Ότι ακριβώς υπόσχεται η KW...ο συγκεκριμένος συνδυασμός (ελατήρια-αμορτισερ) είναι ισορροπημένος - μεταξύ άνεσης και σπόρ οδήγησης...
1. οι κλίσεις του αμαξώματος μειώθηκαν πάρα πολύ (σε σχέση με την αίσθηση πλοίου που είχε πριν).
2. Ακόμα περισσότερα περιθώρια πρόσφυσης και αίσθησης σε συνεχείς στροφές...Το αυτοκίνητο πλέον δεν με φοβίζει...
3. Δεν κοπανάει - μόνο σε συνεχείς εγκάρσιες ανωμαλίες έχεις την αίσθηση ότι είναι σφιχτή η ρύθμιση - πάντως, σε λογικά πλαίσια, η απόσβεση των αμορτισέρ μπορεί να ανταπεξέλθει στους Ελληνικούς δρόμους...
4. Με 4 άτομα (από 80 κιλά ο καθένας) και σε λακούβα - τα αμορτισέρ δεν τερμάτησαν...βασικό.... Shocked
5. Το χαμήλωμα μόνο δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο...οι μπροστά θόλοι είναι 4 δάκτυλα μακριά από το λάστιχο.... Evil (την στιγμή που πρίν ήταν 5+)...τέσπα... Confused

Γενικά, η σχέση τιμής/απόδοσης είναι πολύ καλή...

Η ανάρτηση τοποθετήθηκε στον Ακρίτα, (Θεσσαλονίκη)...
Τελική τιμή για Club (στο 307) - μαζί με τοποθέτηση + ευθυγράμμιση + ζυγοστάθμιση... 580 ευρώ
Α!Και η εξυπηρέτησή τους, άψογη...

(Η παραπάνω τιμή μπορεί να παίζει +- 20ευρώ /ανάλογα με τις παραγγελίες που έχουν)...
thanasis - Δευ 13 Φεβ 2006, 20:26:06
Θέμα δημοσίευσης:
για sw προτεινει κανεις κατι?
brz20 - Δευ 13 Φεβ 2006, 22:32:12
Θέμα δημοσίευσης:
H FK εχει καποια kitακια για SW.Και η Ultimate πρεπει να βγαζει κατι.Ριξε μια ματια στις ιστοσελιδες τους για να μαθεις περισσοτερα.
DrJekyll - Τρι 14 Φεβ 2006, 10:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
thanasis έγραψε:
για sw προτεινει κανεις κατι?

Εξαρτάται τι ακριβώς ψάχνεις Θανάση...
MEMsound - Τρι 14 Φεβ 2006, 12:34:19
DrJekyll έγραψε:
Να μοιραστώ και εγω την εμπειρία μου για το απλο σετ της KW...Ύστερα από 3 μέρες συμβίωσης.... Twisted evil
Ότι ακριβώς υπόσχεται η KW...ο συγκεκριμένος συνδυασμός (ελατήρια-αμορτισερ) είναι ισορροπημένος - μεταξύ άνεσης και σπόρ οδήγησης...
1. οι κλίσεις του αμαξώματος μειώθηκαν πάρα πολύ (σε σχέση με την αίσθηση πλοίου που είχε πριν).
2. Ακόμα περισσότερα περιθώρια πρόσφυσης και αίσθησης σε συνεχείς στροφές...Το αυτοκίνητο πλέον δεν με φοβίζει...
3. Δεν κοπανάει - μόνο σε συνεχείς εγκάρσιες ανωμαλίες έχεις την αίσθηση ότι είναι σφιχτή η ρύθμιση - πάντως, σε λογικά πλαίσια, η απόσβεση των αμορτισέρ μπορεί να ανταπεξέλθει στους Ελληνικούς δρόμους...
4. Με 4 άτομα (από 80 κιλά ο καθένας) και σε λακούβα - τα αμορτισέρ δεν τερμάτησαν...βασικό.... Shocked
5. Το χαμήλωμα μόνο δεν με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο...οι μπροστά θόλοι είναι 4 δάκτυλα μακριά από το λάστιχο.... Evil (την στιγμή που πρίν ήταν 5+)...τέσπα... Confused

Γενικά, η σχέση τιμής/απόδοσης είναι πολύ καλή...

Η ανάρτηση τοποθετήθηκε στον Ακρίτα, (Θεσσαλονίκη)...
Τελική τιμή για Club (στο 307) - μαζί με τοποθέτηση + ευθυγράμμιση + ζυγοστάθμιση... 580 ευρώ
Α!Και η εξυπηρέτησή τους, άψογη...

(Η παραπάνω τιμή μπορεί να παίζει +- 20ευρώ /ανάλογα με τις παραγγελίες που έχουν)...

Πάρα πάρα πολύ όμορφα.
Σταθερή αξία η KW... και σε "σωστή" τιμή... Wink Wink
thanasis - Τρι 14 Φεβ 2006, 18:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω για τισ προτασεις,βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εξαλειψω το αισθημα της βαρκας και αν αυτο μπορουσε να γινει χωρις να χαμηλωσω το αμαξι η να σκληρηνουν ιδιαιτερα οι αναρτησεις θα ημουνα ευχαριστημενος Smile
brz20 - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:31:37
Θέμα δημοσίευσης:
Στο φαινομενο της βαρκας θα σε βοηθουσε πολυ ενα set σαν και του Δημητρη.Πιστευω οτι και να φορεσεις θα εχεις ενα σχετικο χαμηλωμα.Ακομα και στις ρυθμιζομενες καθ'υψος αν προσεξεις ο κατασκευαστης προβλεπει χαμηλωμα απο 3 εως 7 ποντους.Αρα οτι και να κανεις θα πεσει καπως το αμαξι.
brz20 - Παρ 24 Φεβ 2006, 17:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια την Τεταρτη εκανα παραγγελια τις αναρτησεις για το αμαξι μου.Τελικα πηρα το μοντελο KonigSport της FK.Αυτην την τεταρτη που μας ερχετε θα τις περασω κιολας οποτε θα σας πω εντυπωσεις απο το σετακι.
MEMsound - Παρ 24 Φεβ 2006, 17:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Από που τις παράγγειλες και πόσο?
brz20 - Παρ 24 Φεβ 2006, 19:40:53
Θέμα δημοσίευσης:
Της παραγγειλα απο ενα μαγαζι εδω στα 3καλα.Ειχα υποχεωση γιατι εχουν παρει υπολογιστη απο τον πατερα μου και τους εχει και μαθητες στην σχολη του.1000 ευρω ακριβως και μαζι με καθρεφτες Μ3 Ε46 look η τιμη παει στα 1200.
MEMsound - Παρ 24 Φεβ 2006, 20:21:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδιαφέρουσα τιμή... Cool
brz20 - Σαβ 25 Φεβ 2006, 21:32:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για το πακετο θα μιλας υποθετω.Πραγματι ενδιαφερουσα.Αν υπολογισεις οτι οι ηλεκτρικοι-θερμενομενοι+βαση για 307 κανουν 250 ευρω μου κοβει 50 ευρωπουλακια.Απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο.
Το ολο καλο τις υποθεσης ομως δεν βρισκετε εκει.Το καλο ειναι οτι το παλικαρι εχει μεγαλωσει Γερμανια και εχει αλλη παιδια στο θεμα της βελτιωσης.Επισης δεν τα φερνει απο Αθηνα τα πραγματα της FK.Τα φερνει απο το εργοστασιο με την μια αφου εχει και μαγαζι εκει.Οπως επισης στην Γλυφαδα και στην Καλαμαρια της Θεσσαλονικης.
DrJekyll - Σαβ 25 Φεβ 2006, 21:39:15
Φοβερή τιμή...όντως..αν το είχες πει λίγο πιο πριν θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρα να τις έβαζα και εγω....
γα**το... Evil
tsosmoulis - Σαβ 25 Φεβ 2006, 22:05:45
Θέμα δημοσίευσης:
μητσακο δεν εισαι ευχαριστημενος εσυ με αυτα που εβαλες?
MEMsound - Κυρ 26 Φεβ 2006, 04:59:41
DrJekyll έγραψε:
Φοβερή τιμή...όντως..αν το είχες πει λίγο πιο πριν θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρα να τις έβαζα και εγω....
γα**το... Evil

βρε "κουκουρούκου" Laughing Shocked Laughing Shocked τόσο καιρό λέει ο Κωσταντίνος ότι αυτή θα βάλει και μάλιστα είχαμε κανονήσει και αντίστοιχη τιμή (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο για να σου πω και έχω τις σημειώσεις στην δουλειά) από την ίδια την FK (Αθήνας) μέσω της συνεργασίας του PSClub (υπαρχει στο e-shop σαν συνεργάτης)

Τελικά λόγω "υποχρέωσης" όπως έγραψε ο Κώστας την πήρε από αλλού = και είναι απόλητα λογικό.

Παρεπιπτόντως υποτίθεται ότι περίμενω να μου πείτε τι έχετε κάνει με συνεργασίες στην Θεσσαλονίκη (μέσα σε αυτές από όσο μου είχατε πει ήταν και η FK Θεσσαλονίκης και μάλιστα θα γινόταν κλαι οι σχετική σύγκριση με την Αθήνα)

Anyway... και αυτό που έβαλες εσύ είναι πάρα πολύ καλό απλά η Konigsport (όπως και η Variant 2 της KW) έχουν το κατιτίς Cool παραπάνω λόγω της 2πλής δυνατότητας ρύθμισης.
brz20 - Κυρ 26 Φεβ 2006, 18:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
Θα συμφωνισω Μανθο.
Ηταν απολυτα λογικο γιατι οπως και εσυ ετσι και ο πατερας μου ειναι επαγγελματιας και κοιταει λιγο παραπερα(τα ειχαμε πει και τηλεφωνικα αυτα καποτε).Βεβαια εσυ μου ειχες πει 900 ευρω αν θυμαμαι καλα.Προσωπικα με συμφερε γιατι κερδιζα 100 ευρω και λιγοτερη αναμονη μεχρι την επομενη αγορα.
Σας ειχα πει οτι η KW Variant 2 μου αρεσε λογο διπλης ρυθμισης αλλα δεν την εβγαζε για το μοντελο μου και αν εκανα παραγγελια στο εργοστασιο να μου φτιαξουν ενα set(ισχυει κατι τετοιο)θα μου στοιχιζε ο κουκος αηδονη.Ετσι κατεληξα στη FK που ειναι αυτο που θελω και σε καλη τιμη.Ουσιαστικα θα φορεσω τα κιτρινα KONI με ελατηρια της FK μελετημενα να δουλευουν σωστα.Ειναι η μια απο τις δυο εταιριες που εμπιστευεται ο πατερας μου στα αμορτισερ.Κατι παραπανω ξερει.
DrJekyll - Δευ 27 Φεβ 2006, 09:44:46
όχι ρε σεις...ευχαριστημένος Είμαι....ίσα ίσα...έχω πάθει πλάκα με την συμπεριφορά της ανάρτησης...σε κάποιες ανωμαλίες συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα και από μαμά...(όταν παλιά κοπανούσε)
Άλλο αυτοκίνητο....

απλά στο χαμήλωμα δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος....
ήθελα παραπάνω.. Rolling eyes
αυτός ο καταραμένος ο θώλος... Twisted evil

Περιμένω να ακούσω εντυπώσεις σου Κώστα από την FK... Cool
brz20 - Δευ 27 Φεβ 2006, 12:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν την βαλω με το καλο.Θα γραψω ενα post με παλλες πολλες γραμμες ωστε να μην εχει κανεις αποριες.Θα προσπαθησω να σας παρασω τις νεες μου εμπειριες με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
brz20 - Τετ 01 Μάρ 2006, 18:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μολις χθες φορεσα τις αναρτησεις τις FK.
Αυτην την στιγμη βεβαια εχω κανει μια προχειρη ρυθμηση γιατι οπως μου ειπε ο μαστορας καλο θα ειναι να παρει λιγο το βαρος του αμαξιου τα ελατηρια και να τα ξαναρυθμησουμε.Οι ρυθμησεις αυτην την στιγμη ειναι 4 ποντους κατω οσο αναφορα το υψος.Και απο ειναι 180 μοιρες σκληρη απο τις 360 που μπορει να κανει η βαλβιδα.Υπ'οψην αν την γυρισεις τερμα(δηλ 360 μοιρες)γινετε κουτσουρο.Αρα εγω το εχω στην μεση.
Μετα απο μια μερα κινησης του αυτοκινητου και αφου εχω κανει 120 χιλιομετρα σχεδον σας παραθετω τα παρακατω συμπερασματα μου.
Το αυτοκινητο πρεπει να ψηλωσει 1 ποντο γιατι τωρα βρησκω απο κατω.Και πρεπει να γυρισω την βαλβιδα στις 0 μοιρες ωστε να ειναι τελειως μαλακη αλλα πιο σπορ απο την εργοστεσιακη.
Το αυτοκινητο πλεον δεν ειναι αυτοκινητο αλλα τρενο.Οποια στροφη και να βρω μπροστα στρειβω σαν να ειναι σε ραγες(δεν το παρακανω κιολας.Παντα στο μετρο του δυνατου)
Απο εκει που εμπαινα στις δεξιες(κυριος)στροφες και επεφτα πανω στην πορτα,βαζοντας το γονατο προσπαθοντας να κρατηθω τωρα απλα κραταω το τιμονι.
Η ταχυτητα εισοδου εχει αυξηθει κατα 20 χιλιομετρα στην χειροτερη των περιπτωσεων.Το βασικοτερο ειναι οτι τα μουτρα του αυτοκινητου υπακουν και εντος της στροφης.Πραγμα που δεν εκαναν οι εργοστασιακες.
Την συστηνω σε οσους θελουν κατι καλο.Το αυτοκινητο δεν κοπαναει απλα εχει γινει πιο απολυτο.Σιγουρα με τις ρυθμησεις που θα κανω θα την φερω στα μετρα μου.
Lef205 - Τετ 01 Μάρ 2006, 19:42:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσες λιμπρες ελατηριο φορας?
MEMsound - Τετ 01 Μάρ 2006, 20:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτέρη τό 307 έχει ελατήρια και εμπρός και πίσω.
Η FK Konigsport έχει διπλά ελατήρια (με helpers) και ρυθμιζόμενα πιατέλα για το ύψος σε συνδυασμό με τις μπουλάκες της Koni (ουσιαστικά οι κίτρινες οι ρυθμιζόμενης σκληρότητας)

Πόσες λιμπρες είναι (τα βασικά ελατήρια) δεν ξέρω αν μπορούμε να το βρούμε από κάπου.
Θα το ψάξω πάντως. Wink

Edit. Cool

Από όσο είδα στο site της FK δεν γράφει κάτι σχετικό: http://www.fk-automotive.com/en/artikelanzeige.php?id=102&sid=ca2edea60c4422498e1d164678ee2295

Λες να στείλουμε κάνα mail να δούμε τι θα μας πουν? (αν θέλουν να πουν... που λογικά δεν, αλλά λέμε τώρα...)
brz20 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 22:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια σημερα εκανα την τελικη ρυθμηση της αναρτησης.Μιλαμε το εφερα στα μετρα μου.Ειμαι παρα πολυ ευχαριστιμενος απο το αποτελεσμα.Ανεβασα κατα 1 ποντο το υψος και εκανα την σκληροτητα λουκουμι.Τωρα ειναι 3 ποντους χαμηλωμενο.Το μεγαλο κενο του θολου εχει εξαφανιστει τελειος αλλα θελει προσοχη γιατι δεν ειναι jeepακι οπως πριν.Η σκληροτητα ειναι καταπληκτικη.Λογο των προοδευτικων ελατηριων οι λακουβες της πολης στις μικρες ταχυτητες(μεχρι 60km/h-70km/h)δεν τις καταλαβαινεις καθολου και στα πιο ψηλα νουμερα του κοντερ το διαβασμα του δρομου γινετε πολυ καλα.Παραμενει τρενο στις στροφες το κυριοτερο.
Αυτο το set ειναι επισκευαζομενο σωστα?Δεν πιστευω μετα απο τα χιομετρα των προδιαγραφων να εχουμε παρατραγουδα?
tsosmoulis - Πεμ 02 Μάρ 2006, 22:26:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Λευτέρη τό 307 έχει ελατήρια και εμπρός και πίσω.
Η FK Konigsport έχει διπλά ελατήρια (με helpers) και ρυθμιζόμενα πιατέλα για το ύψος σε συνδυασμό με τις μπουλάκες της Koni (ουσιαστικά οι κίτρινες οι ρυθμιζόμενης σκληρότητας)

Πόσες λιμπρες είναι (τα βασικά ελατήρια) δεν ξέρω αν μπορούμε να το βρούμε από κάπου.
Θα το ψάξω πάντως. Wink

Edit. Cool

Από όσο είδα στο site της FK δεν γράφει κάτι σχετικό: http://www.fk-automotive.com/en/artikelanzeige.php?id=102&sid=ca2edea60c4422498e1d164678ee2295

Λες να στείλουμε κάνα mail να δούμε τι θα μας πουν? (αν θέλουν να πουν... που λογικά δεν, αλλά λέμε τώρα...)

Εγω ειχα στειλει για εργασια που χρειαζομουν κατι τιμες και δεν μου στειλαν καν απαντηση Shocked
MEMsound - Παρ 03 Μάρ 2006, 03:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που λες Μήτσό το έχω υποψιαστεί κι εγώ ότι θα γίνει.....

Όσο για το αν επισκευάζονται Κωσταντίνε.
Ναι, έτσι λένε τουλάχιστον.
Το θέμα είναι το κόστος της επισκευής και αν αξίζει τελικά... Wink
brz20 - Πεμ 09 Μάρ 2006, 00:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Koni κιτρινα ειναι αποκλειετε να μην επισκευαζονται.Το θεμα ειναι αλλο που με απασχολει.Πληρωσα 1070 ευρω για αναρτηση και θα πρεπει να τα ξαναδωσω μετα απο 60000 χιλιομετρα?Ποσο κοστιζει μια επισκευη?
Touristas - Δευ 05 Ιούν 2006, 20:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ότι η φωτογραφία τα λέει όλα……

Θα υπάρξει και συνέχεια σε φωτογραφίες.
brz20 - Τρι 06 Ιούν 2006, 13:24:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτες ειναι οι KW Variant 1?Εγω παντως παιδια κατεβασα το αμαξι στο Ηρακλειο με εργοστασιακες αναρτησεις και εχω βρει την υγεια μου.Τωρα σκεφτομαι να βαλω μονο ελατηρια χαμηλωματος γιατι τα ΚΟΝΙ ηταν πολυ σκληρα και κανουν μονο για Τρικαλα που συγκριτικα εχουν πολυ λιγοτερες λακουβες.
MEMsound - Τρι 06 Ιούν 2006, 14:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
τα FK?!?!?!?
brz20 - Τρι 06 Ιούν 2006, 14:32:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να βρω εναν τροπο να βαζω μονος μου τα αμορτισερ.Μπορω?

Τελικα η Peugeot δεν ειχε κανει κατι με τα αμορτισερ και ετσι για να το κατεβασω επρεπε να βαλω τα εργοστασιακα.Ετσι λοιπον πηρα τα FK στο χερι και τα πηγα στο καταστημα που τα πηρα.
Παραγγειλα λοιπον ενα μπροστινο αριστερο αμορτισερ(αφου ειχε στραβωσει η βαση του παλιου)και με την ευκαιρια αλλαξα και το πισω δεξι γιατι μου ειχε βγαλει ενα προβλημα οπως σας ειχα πει.
Οταν ξαναπαω Τρικαλα θα τα φορεσω για να το κανω τρενο και παλι.
Το θεμα ειναι οτι στο Ηρακλειο με τα FK θα μου ξεμονταριστει ολη η καμπινα.Τι λυση μπορω να βρω?
Εψαξα και βρηκα στο E-Shop του Club οραιοτατα ελατηρια.
Touristas - Παρ 09 Ιούν 2006, 21:29:13
Θέμα δημοσίευσης:
στο κουτί..

πίσω πριν..

πίσω μετά ..

ελατήρια πίσω..

εμπρός...

εμπρός μετά..

Δίπλα δίπλα...

Δεν γνωρίζω δεν απαντώ...

Όσο για φωτογραφίες από το αμάξι σύντομα και αυτές.
Όσοι το είδαν εχτές πάντως ξέρουν Cool
DrJekyll - Παρ 09 Ιούν 2006, 23:17:19
Θέμα δημοσίευσης: ....
Καλοφόρετες και καλοτάξιδες, Αργυρη!!!
εντυπώσεις???
Touristas - Σαβ 10 Ιούν 2006, 07:42:08
Θέμα δημοσίευσης: Re: ....
DrJekyll έγραψε:
Καλοφόρετες και καλοτάξιδες, Αργυρη!!!
εντυπώσεις???

Αν και το οδήγησα μόνο για να γυρίσω σπίτι ήταν σαν να είχα άλλο αμάξι .
Μια καλή εικόνα θα έχω στο GTCC Very happy
Touristas - Κυρ 11 Ιούν 2006, 10:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εχτές πήγα μία βόλτα μέχρι Χαλκίδα και κατέβηκα από Ριτσώνα.
Αν και δεν το πίεσα καθόλου μιας και δεν ήμουν μόνος , το αμάξι στρίβει απίστευτα , και σε προδιαθέτει να πας γρήγορα.
vinman - Κυρ 11 Ιούν 2006, 11:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εχτές πήγα μία βόλτα μέχρι Χαλκίδα και κατέβηκα από Ριτσώνα.
Αν και δεν το πίεσα καθόλου μιας και δεν ήμουν μόνος , το αμάξι στρίβει απίστευτα , και σε προδιαθέτει να πας γρήγορα.

Το αμάξι σου εξωτερικά είναι τρέλα....
όσο για την οδική του συμπεριφορά...τώρα θα είναι σαφώς καλύτερο....Το 1,00 στην πίστα έρχεται.... Wink Wink
Road_Runner - Δευ 12 Ιούν 2006, 12:09:27
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε και 4 ημισκλίκ πάνω και θα γίνει ακόμα πιο απίστευτο.... Very happy
brz20 - Τρι 19 Σεπ 2006, 12:34:29
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά έκανα μια διαπίστωση τρελή.
Από χθες που ήρθα στο Ηράκλειο κατάλαβα ότι όταν ένας μάστορας είναι ΜAΣΤΟΡΑΣ τότε μπορεί να κάνει παπάδες.Πριν τρακάρω το αμάξι μου φορούσα τα FK KonigSport.Ο μάστορας που μου τα είχε περάσει μου είχε κάνει τόσο χαλια δουλειά που κοπανούσε λες και είχα βάλει τσιμεντοκολώνες.Να φανταστείτε είχε ξεχάσει να μου βάλει και πράγματα από το ίδιο το kit με αποτέλεσμα να έχω πολλούς θορύβους μέσα στην καμπίνα όπως σας είχα πει και παλιότερα.Ενώ τώρα το αυτοκίνητο έχει γίνει ένα άλλο αμάξι.Ούτε κοπανάει ούτε τίποτα.Βεβαια ήμουν και λίγο τυχερός μέσα στην ατυχία μου με το ατύχημα.Στην τιμή τις KonigSport πήρα τελικά την KonigSport SilverLine ολοκαίνουργια.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Δευ 05 Φεβ 2007, 10:12:03
Θέμα δημοσίευσης: ελατηρια
καλημερα ηθελα να ρωτησω το εξης επανω στο 307 μου εχω εργοστασιακα αμορτισερ και ελατηρια και θελω να βαλω ελατηρια να το χαμηλωσω λιγο, υπαρχουν ελατηρια που να το χαμηλωσουν 2 ποντουσ δε θελω παραπανω γιατι το αυτοκινητο το εχω για καθημερινη χρηση αλλα και ταξιδια και ξερετε τη σημαινουν ελληνικη δρομοι, θελω να μου πειτε μαρκα και κοστοσ
brz20 - Δευ 05 Φεβ 2007, 11:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
Συνηθως το χαμηλωμα παιζει απο τους 3 ποντους και πανω.
Ολα τα ελατηρια που εχω κοιταξει κατα καιρους αυτο δειχνουν.
3 ποντοι πιστευω ειναι το ιδανικοτερο χαμηλωμα.
Για να δεις τιμες μπες και στο e-shop του κλαμπ.Τα Eibach απο οσο θυμαμαι κοστιζουν καπου στα 200 ευρω.
Παύλος - Σαβ 24 Φεβ 2007, 23:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα από Εδεσσα.
Ειμαι νέος στο forum κάτοχος 307sw, και όχι ιδιαίτερα "ψαγμένος" σε ότι αφορά το θέμα, αναρτήσεις. Θέλω να βελτιώσω την ανάρτηση του, χωρίς να καταστρέψω την άνεση, (που είναι απο τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου μου).Η ερώτηση είναι αν γίνεται με λίγο ή χωρίς χαμήλωμα, και αν υπάρχουν σχετικές εμπειρίες από κάποιους. Διάβασα τις προηγουμενες ανακοινώσεις και θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για την εμπειρία ορισμένων που τοποθέτησαν το απλό κιτ της KW (παρεπιπτόντως η τρέχουσα τιμή που μου έδωσαν για το απλό σετ -τοποθετημένο σε SW είναι 800 euro). Αναρωτιέμαι αν αξίζει τα (μάλλον αρκετά) λεφτά του λαμβάνοντας υπόψη πάντα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω άνεση, ποιότητα κύλισης. Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε ποιοτικά αμορτισέρ κρατώντας τα ελατήρια της Peugeot?.
DrJekyll - Δευ 26 Φεβ 2007, 16:45:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παύλος έγραψε:
Καλησπέρα από Εδεσσα.
Ειμαι νέος στο forum κάτοχος 307sw, και όχι ιδιαίτερα "ψαγμένος" σε ότι αφορά το θέμα, αναρτήσεις. Θέλω να βελτιώσω την ανάρτηση του, χωρίς να καταστρέψω την άνεση, (που είναι απο τα καλύτερα σημεία του αυτοκινήτου μου).Η ερώτηση είναι αν γίνεται με λίγο ή χωρίς χαμήλωμα, και αν υπάρχουν σχετικές εμπειρίες από κάποιους. Διάβασα τις προηγουμενες ανακοινώσεις και θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για την εμπειρία ορισμένων που τοποθέτησαν το απλό κιτ της KW (παρεπιπτόντως η τρέχουσα τιμή που μου έδωσαν για το απλό σετ -τοποθετημένο σε SW είναι 800 euro). Αναρωτιέμαι αν αξίζει τα (μάλλον αρκετά) λεφτά του λαμβάνοντας υπόψη πάντα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω άνεση, ποιότητα κύλισης. Μήπως είναι καλύτερα να πάω σε ποιοτικά αμορτισέρ κρατώντας τα ελατήρια της Peugeot?.

Εγω έβαλα το απλό kit της KW, Παύλο...
Πρέπει να τα γράφω και πιο πίσω...από τα πρ'ωτα κιόλας χλμ. μου έκανε φοβερη εντύπωση η ρυθμιση της ανάρτησης...δεν κοπαναγε, είχε καλή συμπεριφορά σε εγκάρσιες ανωμαλίες και από την άλλη δεν έγερνε στις στροφές, σου έδινε ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στο τιμόνι και γενικά μεταμόρφωσε το αυτοκίνητο στο "πάτημά" του στο δρόμο....
Με το συγκεκριμένο κιτ έκανα και 15 γύρους στην πίστα των σερρών και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει κάτι μεταξύ sport και καθημερινής χρήσης (ειδικά για χιλιόμετρα σε ταξίδια...)
Εμένα προσωπικά μου άρεσε και δεν θά έδινα ευρώ παραπάνω για να πάρω κάτι καλύτερο...
ΑΑΑ!!!
Και κάτι είδα να γράφεις για 800 ευρώ...ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ...
Θεσσαλονίκη στον Ακρίτα με 560 ευρώ το απλό kit της KW... Wink
αν θέλεις περισσότερα info στείλε pm... Cool
Βέβαια σε βλέπω κάπως..."μπερδεμένο"...
Να θυμάσαι ότι άμα θέλεις να βάλεις aftermarket αμορτισέρ (από όσο ξέρω-διορθώστε με αν είμαι λάθος) θα πρέπει να κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις στην άνεση...στην προκειμένη περίπτωση (KW) θα είναι μικρές...
Δεν μπορέις να έχεις ΚΑΙ καλή συμπεριφορά στο δρόμο ΚΑΙ φοβερή άνεση...Το πάν έιναι να ξέρεις εσυ ό ίδιος σε πιό σημείο αυτής της ισορροπίας θέλεις να πάς... Rolling eyes
brz20 - Δευ 26 Φεβ 2007, 18:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τελευταια λογια ειναι σοφα.
Αν ειναι να αλλαξεις αμορτισερ για να γινει μπρικι σε 3 χρονια καλυτερα να μην κανεις τιποτα.
Πρεπει να παραμεινει λειτουργικο γιατι θα παει σε δρομο και μαλιστα ελληνικο και οχι σε πιστα.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Δευ 26 Φεβ 2007, 23:13:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω έβαλα το απλό kit της KW, Παύλο...
Πρέπει να τα γράφω και πιο πίσω...από τα πρ'ωτα κιόλας χλμ. μου έκανε φοβερη εντύπωση η ρυθμιση της ανάρτησης...δεν κοπαναγε, είχε καλή συμπεριφορά σε εγκάρσιες ανωμαλίες και από την άλλη δεν έγερνε στις στροφές, σου έδινε ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στο τιμόνι και γενικά μεταμόρφωσε το αυτοκίνητο στο "πάτημά" του στο δρόμο....
Με το συγκεκριμένο κιτ έκανα και 15 γύρους στην πίστα των σερρών και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει κάτι μεταξύ sport και καθημερινής χρήσης (ειδικά για χιλιόμετρα σε ταξίδια...)
Εμένα προσωπικά μου άρεσε και δεν θά έδινα ευρώ παραπάνω για να πάρω κάτι καλύτερο...
ΑΑΑ!!!
Και κάτι είδα να γράφεις για 800 ευρώ...ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ...
Θεσσαλονίκη στον Ακρίτα με 560 ευρώ το απλό kit της KW...
αν θέλεις περισσότερα info στείλε pm...
Βέβαια σε βλέπω κάπως..."μπερδεμένο"...
Να θυμάσαι ότι άμα θέλεις να βάλεις aftermarket αμορτισέρ (από όσο ξέρω-διορθώστε με αν είμαι λάθος) θα πρέπει να κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις στην άνεση...στην προκειμένη περίπτωση (KW) θα είναι μικρές...
Δεν μπορέις να έχεις ΚΑΙ καλή συμπεριφορά στο δρόμο ΚΑΙ φοβερή άνεση...Το πάν έιναι να ξέρεις εσυ ό ίδιος σε πιό σημείο αυτής της ισορροπίας θέλεις να πάς...

καλησπερα Δημητρη απο τι γραφεισ το κοστοσ τησ KW ειπεσ οτι εχουν στην Θεσσαλονικη 560 ευρω αυτα τα αμορτισερ που λεσ σε τι κατηγορια ειναι? δηλαδη ειναι σπορ? πεσ μου και το αλλο υπαρχει περιπτωση με τα αμορτισερ να εχει χαμηλωσει κανα ποντο το αυτοκινητο?. Σε ρωταω γιατι το προβλημα μου ειναι με το υψοσ του αυτοκινητου ξερω βεβαια οτι το κοστοσ για ελατηρια χαμηλωματος ειναι χαμηλο αλλα δυστυχωσ με τουσ δρομουσ που εχουμε δεν θελω χαμηλωμα αντε μεχρι 2ποντουσ κατι γινεται αλλα για παραπανω δεν παιζει
brz20 - Τρι 27 Φεβ 2007, 00:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα μην το λες.
3,5 ποντοι ειναι ιδανικοι για ελληνικο δρομο.Μην φοβασε.
Στο λεω εγω που κυκλοφορω στο Ηρακλειο και ξερω απο χαλια δρομους.
Δεν υπονοω τιποτα για το Ηρακλειο.Το δηλωνω στα ισα.
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Η KW που λεει ο Δημητρης εχει μια σπορ πινελια.
Για το 307 αυτη η εταιρια βγαζει αυτο το Kit και την Variant 1 που ειναι ρυθμιζομενη καθ'υψος.
Ειχα οδηγησει 307 με KW και ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος απο το κρατημα αλλα και την συμπεριφορα στις ανωμαλιες.
Ο μονος λογος που δεν τις επελεξα ηταν καθαρα η τιμη.
Αν και εγω ηθελα την Variant 1 που εκανε 1350 ενω η KonigSport της FK εκανε 1000 ευρω και εκτος απο καθ'υψος ρυθμηση εχει και ρυθμηση σκληροτητας.
Αν παντως δεν θες να εχεις διαφορες ρυθμησεις στο υψος και στην σκληροτητα τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις.
DrJekyll - Τρι 27 Φεβ 2007, 15:09:20
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
καλησπερα Δημητρη απο τι γραφεισ το κοστοσ τησ KW ειπεσ οτι εχουν στην Θεσσαλονικη 560 ευρω αυτα τα αμορτισερ που λεσ σε τι κατηγορια ειναι? δηλαδη ειναι σπορ? πεσ μου και το αλλο υπαρχει περιπτωση με τα αμορτισερ να εχει χαμηλωσει κανα ποντο το αυτοκινητο?. Σε ρωταω γιατι το προβλημα μου ειναι με το υψοσ του αυτοκινητου ξερω βεβαια οτι το κοστοσ για ελατηρια χαμηλωματος ειναι χαμηλο αλλα δυστυχωσ με τουσ δρομουσ που εχουμε δεν θελω χαμηλωμα αντε μεχρι 2ποντουσ κατι γινεται αλλα για παραπανω δεν παιζει

Ναι όλο το κιτ έχει 560ευρώ (είναι ο αντιπρόσωπος και είναι και γνωστός) αποτελείται από αμορτισέρ και ελατήρια...αα!σου κάνει και free ευθυγραμμιση μετά... Wink
Το αυτοκίνητο χαμήλωσε γύρω στους 3 πόντους...όπως είπα και πριν για μένα είναι ιδανική σπορ ρύθμιση - δεν με έχει κουράσει ποτέ και έχει και σπορ χαρακτήρα (δεν γέρνει στις στροφές - οπως πριν σαν πλοίο), είχε θεαματική αλλαγή στην συμπεριφορά στο τιμόνι...κλπ...για τα λεφτά της σε σχέση με την απόδοση και την συμπεριφορά που έχω περιγράψει, θα την ξαναεπέλεγα με κλειστά μάτια....
Κοίτα Αντώνη...
αμα βάλεις μόνο ελατήρια χαμηλώματος για μένα είναι κακή επιλογή γιατί δεν έχεις σωστή συμπεριφορά...ζητάς από το αμορτισέρ να δουλέψει αλλιώς...στην δική μας περίπτωση (που δεν θέλουμε να δαπανήσουμε μια περιουσία) το παν είναι το σωστό "πάντρεμα" μεταξύ ελατήριου και αμορτισέρ... Wink
beboulis - Κυρ 18 Μάρ 2007, 11:03:05
Θέμα δημοσίευσης: 307 1.4 8v XT 2001
Υστερα απο πολυ ψαξιμο για αναρτηση κατεληξα στο να βαλω μονο ελατηρια της H&R 3ποντα και ειμαι ευχαριστημενος. βεβαια και το κιτ της KW ειναι πολυ καλο απο οτι εχω ακουσει.Βεβαια εγω δεν εχω αλλαξει διαστασεις ελαστικων.Φοραω τα 195/65/15 continental eco contact.βεβαια πρωτα ειχα 5ποντα ελατηρια της viden . το αμαξι ηταν σαυρα και το καλο ηταν οτι δεν κοπαναγε. αλλα πρεπει να οδηγεις με προσοχη γιατι εδω δεν ειναι γερμανια.Επισης οποιος ενδιαφερεταιτο κιτ της ΚW το εχω βρει 580 ευρω στη supersprint στο ελληνικο.
Giannis307 - Κυρ 18 Μάρ 2007, 12:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω την εντυπωση οτι απο 3,5 ποντους και βαλε εχεουν ελατηρια γιατι με 2 ποντους δεν θα φαινεται...(νομιζω)αλλα μην νομιζεις οτι ειναι τπτ το φοβερο!!
brz20 - Κυρ 18 Μάρ 2007, 13:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
Οι 3 με 3,5 ποντοι ειναι το ιδανικοτερο χαμηλωμα.
Αρκει για να μην φαινετε ο θολος που πραγματικα ειναι πολυ χαλια.
Το αν βαλει καποιος ελατηρια ή ολοκληρο κιτ ειναι καθαρα τι θελει να πετυχει.
Εχω οδηγησει και 307 μονο με ελατηρια και πραγματικα δεν ειχε χασει καθολου απο την εργοστασιακη ανεση οπως μου ελεγαν καποιοι καταστηματαρχες για να πουλησουν.
Οδηγω και το δικο μου που φοραει τα KonigSport της FK.
Το ειχα 5 ποντους χαμηλο και ειναι σαυρα.Αλλα δεν μπορουσα να κανω τιποτα με αυτην την ρυθμηση.Οποτε κατεληξα στους 3 ποντους.
Μια αλλη ρυθμηση που εκανα ηταν στην σκληροτητα.Το ειχα στην μεση και τωρα οσο πιο μαλακο γινετε.
Η αληθεια ειναι οτι για εδω δεν ειναι εστω και στο τερμα μαλακο.Στο Ηρακλειο τα εχω βρει σκουρα πραγματικα.
Ευχαριστιεμαι μονο οταν παω Ηρακλειο - Ρεθυμνο οχι γιατι εχει κανεναν δρομο τις προκοπης αλλα εχει στροφες και μπαινω τρενο.
PILAXENO - Παρ 06 Απρ 2007, 22:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι για εδω δεν ειναι εστω και στο τερμα μαλακο.Στο Ηρακλειο τα εχω βρει σκουρα πραγματικα.
Ευχαριστιεμαι μονο οταν παω Ηρακλειο - Ρεθυμνο οχι γιατι εχει κανεναν δρομο τις προκοπης αλλα εχει στροφες και μπαινω τρενο.

Και αυτό τι είναι περί Ηράκλειο και Ρέθυμνο μήπως είναι στα Τρίκαλα ?
Η στην Κρήτη άμα δεν είσαι από Κρήτη το παίρνω πίσω Κωνσταντίνε
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Σαβ 07 Απρ 2007, 09:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σπουδαζω Ηρακλειο.
Αυτο ειναι ολο.
tsikis - Παρ 21 Σεπ 2007, 18:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
στο κουτί..

πίσω πριν..

πίσω μετά ..

ελατήρια πίσω..

εμπρός...

εμπρός μετά..

Δίπλα δίπλα...

Δεν γνωρίζω δεν απαντώ...

Όσο για φωτογραφίες από το αμάξι σύντομα και αυτές.
Όσοι το είδαν εχτές πάντως ξέρουν Cool

Αργύρη ποιά είναι ακριβώς ?

και πόσο έχουν πάνω κάτω ?
Touristas - Παρ 21 Σεπ 2007, 19:06:01
Θέμα δημοσίευσης:
Variant 1
1000 κάτι τις είχα πάρει πόσο έχουν τώρα δεν ξέρω…!!
tsikis - Παρ 21 Σεπ 2007, 19:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
τώρα δεν έχει βγάλει και τισ 3 ?

αυτές θα αντέξουν μια ζωή τώρα !

εγ'ω τις δικές μου τις 'εχω 60000 τουλαχιστον και είναι μια χαρα !!
Touristas - Παρ 21 Σεπ 2007, 19:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ναι έχει και 3 αλλά δεν νομίζω πως θέλω κάτι παραπάνω από ότι τώρα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.
brz20 - Παρ 21 Σεπ 2007, 22:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι επισκευασημες Αργυρη?
Ghost Dog - Σαβ 22 Σεπ 2007, 00:06:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,αλλα μονο στη Γερμανια... (400 ευρω και οι 4!)
drdino - Σαβ 22 Σεπ 2007, 00:14:42
Θέμα δημοσίευσης:
Για χιλιάρικο πάντως εγώ θα πήγαινα σε χειροποίητο. Αυτό σκέφτομαι δηλαδή... Rolling eyes
brz20 - Σαβ 22 Σεπ 2007, 09:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
Χειροποιητο?
Για συνεχισε την σκεψη σου.

400 ευρω επισκευη και τα τεσσερα?Καλο ακουγετε αλλα πρεπει να βαλεις το αμαξι μεσα,να το λυσεις και να περιμενεις καποιες μερες μεχρι να τις ξαναπερασεις.Δεν ειναι και διπλα η Γερμανια.
Και το Koni τα κιτρινα ειναι επισκευασημα.Γιαυτο τα ειχα παρει και γι'αυτο ρωτησα να δω πως και που μπορω να τα επισκευασω.
drdino - Σαβ 22 Σεπ 2007, 09:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοώ σε χειροποίητη ανάρτηση. Έχω δει την δουλειά του Κυρλαγκίτση εδώ στην σαλόνικα και έχω μείνει (περίπου) άναυδος. Για αθήνα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον μαρακάκη. Rolling eyes

Το θέμα είναι ότι ο κυρλαγκλίτσης τουλάχιστον, δεν χαμηλώνει σχεδόν καθόλου, οπότε όσοι θέλουν κάτι τέτοιο καλύτερα να μην πάνε εκεί, μπορεί να τους πετάξει καμιά μπουκάλα στο κεφάλι. Laughing
bobatos307 - Τρι 27 Νοέ 2007, 11:56:19
Θέμα δημοσίευσης: ΤΙ ΑΝΑΡΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ 307 1.6
ΤΙ ΑΝΑΡΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ 307 1.6 ΜΑΜΑ. ΑΜΟΤΡΙΣΕΡ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΕΙΑ ΜΑΜΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΟΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ .ΤΙ ΛΕΤΕ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
brz20 - Τρι 27 Νοέ 2007, 14:19:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τι θες να πετυχεις με τα αμορτισερ ή τα ελατηρια ή τον συνδιασμο και των δυο?
Θες απλα να χαμηλωσει?Θες να γινει σκληρο?
Ποσα λεφτα διαθετεις για κατι τετοιο?
Υπαρχουν αρκετες λυσεις αλλα καποιες απο αυτες ειναι και δοκιμασμενες απο αλλα παιδια εδω μεσα.
KW Variant1 ας πουμε ειναι κατι καλο.
Λιγο ακριβο αλλα μπορεις να παιξεις με το υψος που θες.
Ενα αλλο καλο και επισης δοκιμασμενο ειναι το απλο kit της KW.
Νομιζω οτι τα φορα ο DrJekyll στο 307 και εχει απο οτι εχω διαβασει καλες εντυπωσεις.
Υπαρχουν η FK Konigsport.Τα φοραω εγω στο δικο μου.Λιγο σκληρα(ισως σκληροτερα απο τα προαναφερθεντα)αλλα κανουν πολυ καλα την δουλεια τους στις στροφες.
Εχει αλλη αισθηση το αμαξι.Το αμαξι εχει γινει πιο αμεσο σε σχεση με πριν που πρωτα εστριβες το τιμονι και μετα απο 1 χρονο ακολουθουσε το αμαξι.
1200 ευρω κανουν τα KW Variant 1
1070 ευρω ειχα παρει εγω τα FK Konigsport
Και 800 κατι κανει το kit της KW.

Θα βοηθουσε αν ελεγες τι περιπου θες να πετυχεις.
307Giannis - Τετ 28 Νοέ 2007, 12:38:53
Θέμα δημοσίευσης: ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΓΙΑ 307
Καλημέρα παιδιά,
Καινούργιο μέλος του PSClub και αυτό γιατί έχω ανάγκη από τις συμβουλές σας. Πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ στο 307 1.4 (το οχταβάλβιδο) και ζητάω τη συμβουλή σας. έχω κάνει ήδη 100.000+ χιλιόμετρα οπότε η αλλαγή είναι αναγκαία. Σκέφτομαι να βάλω ή τα bilstein τα μαύρα ή τα monroe τα reflex μιας και τα μαμήσια βγαίνουν ακριβότερα και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα από αυτά. Όπως καταλάβατε θέλω να διατηρήσω τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου αφού με 75 άλογα τι να το κάνω το στήσιμο... άπλα θέλω κάτι καλύτερο από τα εργοστασιακά...

ευχαριστώ [/b]
DrJekyll - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:24:49
Θέμα δημοσίευσης:
αν θέλεις τα μανίσια σου δίνω τα δικά μου, μαζί με τα ελατήρια
- έχουν 10.000χλμ
- αν θέλεις σου βγάζω φωτό
κάθονται έτσι γιατί φόρεσα το kit της KW....

αν τελικά δεν τα θέλεις μην τυχόν βάλεις τα μαύρα της Bilstein - εχω ακούσει τα χειρότερα...
307Giannis - Τετ 28 Νοέ 2007, 13:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
ώστε έτσι για τα bilstein τα μαύρα εεε?
βασικά τείνω περισσότερο προς τα mornoe...
για τα sacks και τα decarbon καμιά άποψη?
τα μαμίσια έχω ακούσει ότι τα φτιάχνει η decarbon, μπορεί όμως να έλεγε και μούφες ο αμορτισεράς. τα μαμίσια πόσο τα δίνεις? στείλε pm να θες με τιμή...
(μόνα τους και μαζί με τα ελατήρια)
sps - Τετ 28 Νοέ 2007, 15:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
Τα de carbon ειναι πολυ καλα αμορτισερ.
Επισης σε αυτη την κατηγορια και βαση των κριτηριων σου πολυ καλα θα κατσουν τα sachs(210 5704600)
και boge.(210 5153913)
Εναλλακτικα σου προτεινω για κατι καλυτερο:
κονι κοκκινα www.koni.gr
selex sport (210 4202150)

και κοιτα μηπως μπαινουν τα αμορτισερ του 307 2λιτρου απο την αντιπροσωπεια(λογικα θα εχουν πολυ καλη τιμη)
Tα μονροε τα απορριπτω ως τραγικα μαλακά και αντι σπορ αμορτισερ
Τα εχει βαλει φιλος σε 146 και του κατεστρεψε το σπορτιφ χαρακτηρα που ειχε απο το εργοστασιο.
307Giannis - Πεμ 29 Νοέ 2007, 13:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
καλά, δεν έχει και ιδιαίτερα σπορτίφ χαρακτήρα το 307 με τα 75 αλογάκια...
κατέληξα τελικά στα mornoe reflex με 265 € με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση. άλλαξα και λάστιχα, τα bridgestone turanza er300 με 320 €.

585 € για αμορτισέρ, ελαστικά, ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση.

καλά δεν είναι?

απόγευμα το παίρνω έτοιμο...

απλά τα αναφέρω, όχι πως περιμένω να ακούσω καλή κριτική για τις επιλογές μου...
307__:)(dimitris) - Τετ 19 Δεκ 2007, 19:35:18
Θέμα δημοσίευσης:

Μπορει καποιος να μου πει ποιο ειναι το topmount και ποιο το ρουλεμαν? Rolling eyes
307 S16 - Τετ 05 Μάρ 2008, 01:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια φοραω στο 307 μου Bilstein χοντρομπουκαλα με apex 5,5cm και το αυτοκινητο ειναι οχι απλα τρενο αλλα ιντερσιτι. οι στροφες πολλες στην μακεδονια και τα χιλιομετρα μεσα σε αυτες ακομα περισσοτερα. και να σκεφτεις οτι αν βρεθει καποιος και παρει τα μπροστινα μου θα βαλω ρυθμιζομενα -7cm.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595248?thumb=1
drdino - Τετ 05 Μάρ 2008, 09:29:31
Θέμα δημοσίευσης:
7 εκατοστά χαμήλωμα εννοείς;
307 S16 - Τετ 05 Μάρ 2008, 12:18:21
Θέμα δημοσίευσης:
ναι. μπαινει κουτι η ρυθμιζομενη απο το citroen c4 και επειδη το δοκιμασαμε σε c4 2,0 το λεω. ειναι αλλο πραγμα. αν βρεθει καποιοσ να παρει την αναρτηση μου θα την κανω την αλλαγη. ουτε κενα στους θολους ουτε τιποτα. ασε που κενα και τωρα δεν εχω.
307 S16 - Σαβ 08 Μάρ 2008, 00:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
υπ'οψιν οτι φοραω και 18αρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595248
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595357
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595358
MEMsound - Σαβ 08 Μάρ 2008, 01:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
ομορφιές Cool Cool

(αν και λίγο υπερβολικές οι 4 εξατμίσεις, ιδίως αν εισαι σχετικά μαμά, εκτός και αν δεν)
Steve - Σαβ 08 Μάρ 2008, 01:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:

Μπορει καποιος να μου πει ποιο ειναι το topmount και ποιο το ρουλεμαν? Rolling eyes

Το top mount είναι όλο το 10, ενώ το ρουλεμάν το 9.
brz20 - Κυρ 09 Μάρ 2008, 16:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
307 S16 έγραψε:
υπ'οψιν οτι φοραω και 18αρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595248
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595357
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595358

Πολυ καλος.Τελικα μεγαλη ζαντα ειναι αλλη φαση.Τι διαστασεις εχεις ακριβως?
307 S16 - Δευ 10 Μάρ 2008, 20:38:41
Θέμα δημοσίευσης:
οι διαστασεις ειναι 225-40-18. δεν ειναι και εντελως μαμα. οι διπλες εξατμισεις μετα απο πολλες σκεψεις κανουν καλη δουλεια με το χταποδι και τον καταλυτη.
drdino - Τρι 18 Μάρ 2008, 02:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
Toυ δίλιτρου άραγε είναι σφιχτότερα από του 1,6; Rolling eyes
307 S16 - Πεμ 20 Μάρ 2008, 21:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
αν εννοεις τα αμορτισερ στην peugeot συγκεκριμενα στο διλιτρο υπαρχει αμορτισερ heavy duty. απλα μην φανταστεις τρελη διαφορα. για αυτους που θελουν κατι ελαφρως καλυτερο απο τα αλλα μαμα αμορτισερ.
http://briefcases.pathfinder.gr/download/595894?thumb=1
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:44:04
Θέμα δημοσίευσης: αναρτηση
καλημερα καλο μηνα και χρονια πολλα.
Ηθελα να ρωτησω το εξης ηρθε ο καιρος να ασχοληθω με την αναρτηση και εχω τις εξης αποριες.
Επειδη το αυτοκινητο το χρησημοποιο και για οικογενειακη χρηση ξερετε μωρο μεσα κ.τ.λ.
Σκεφτομουνα να κανω και κανα χαμηλωμα αλλα πολυ λιγο απο οσο ξερω το ελαχιστο ειναι 2ποντους, το μονο που με απασχολη ειναι οτι θα χασω σε ανεση.
Βασικα θελω να μου προτεινετε ενα πακετο ελατηρια και αμορτισερ σε καποια κοστος εαν υπαρχει εωσ 400 ευρω.
Εαν δεν υπαρχει τι προτεινετε εαν βαλω μονο αμορτισερ μεχρι κανα 200 ή 300ευρω. Μη ξεχναμε οτι και εγω εχω το γνωστο προβλημα με τις πισω αναρτισεις που χτυπανε σε εγκαρσιες λακουβες.
Πηρα τον Φωκα και μου ειπε ενα πακετο κονι ρυθμιζομενα και ειμπαχ ελατηρια 650ευρω δε ξερω εαν ειναι καλη τιμη, παντος δεν διαθετω τοσα λεφτα.

ευχαριστω
Steve - Παρ 02 Μάϊ 2008, 10:55:30
Θέμα δημοσίευσης: Re: αναρτηση
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
Πηρα τον Φωκα και μου ειπε ενα πακετο κονι ρυθμιζομενα και ειμπαχ ελατηρια 650ευρω δε ξερω εαν ειναι καλη τιμη, παντος δεν διαθετω τοσα λεφτα.

ευχαριστω

Με πορδές, ανάρτηση δεν βάφουμε.

Η λύση είναι μια: κάνε οικονομία και μάζεψε περισσότερα λεφτά. Δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις 200-300 ευρώ για ελατήρια μόνο τα οποία το μόνο που θα σου κάνουν είναι να σου βγάλουν πιο γρήγορα off τα αμορτισέρ.

Με λίγα λόγια, ή δίνεις λεφτά για ανάρτηση, ή κρατάς την ήδη υπάρχουσα.

ευχαριστω
MEMsound - Παρ 02 Μάϊ 2008, 11:09:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: αναρτηση
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε:
καλημερα καλο μηνα και χρονια πολλα.
Ηθελα να ρωτησω το εξης ηρθε ο καιρος να ασχοληθω με την αναρτηση και εχω τις εξης αποριες...

μιλας με Τουριστα...
κι εκείνος στην ιδια φάση με εσενα ειναι με παιδί γυναίκα κλπ κλπ
εχει βάλει KW...
αξίζει να δεις το συγκεκριμένο 307 από κοντα και να καταλάβεις γιατί αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για μια ανάρτηση... Wink Wink
Touristas - Παρ 02 Μάϊ 2008, 21:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μου είχε στείλει πμ και του απάντησα.
Η ποιο φτηνή και αξιοπρεπείς λύση για εμένα είναι eibach ελατήρια με αμορτισέρ από 307 CC 2λιτρο. Στην αρχή το είχα έτσι το αμάξι και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Όχι πολύ χαμηλό τόσο όσο χρειάζεται για να δείξει , αρκετά άνετο και φιλικό χωρίς να κοπανάει.
Επίσης είχα δοκιμάσει και ελατήρια Apex με τα ίδια αμορτισέρ και δεν μου άρεσε τόσο όσο με τα Eibach.
Απλά κάποια στιγμή λόγο GTCC αποφάσισα να πληρώσω κάτι παραπάνω και έβαλα KW. Τελικά μία φορά την έβαλα πίστα και ήταν και η τελευταία μιας και το αμάξι δεν θα ξαναμπεί για την ώρα τουλάχιστον , μου έμεινε όμως η ανάρτηση η οποία είναι πάρα πολύ καλή ακόμα και για την οικογένεια.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Δευ 05 Μάϊ 2008, 07:53:24
Θέμα δημοσίευσης: αναρτηση
καλημερα να ρωτησω επειδη δεν γνωριζω για την αναρτηση του 307cc καλα ποσο διαφορετικη ειναι απο τα 307 3θυρα ή 5θυρα?
Γνωριζει καποιος το κοστος της αναρτησεις? νομιζω τα ελατηρια ειναι γυρω στα 200ευρω.
drdino - Τετ 25 Ιούν 2008, 18:08:58
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Μου είχε στείλει πμ και του απάντησα.
Η ποιο φτηνή και αξιοπρεπείς λύση για εμένα είναι eibach ελατήρια με αμορτισέρ από 307 CC 2λιτρο. Στην αρχή το είχα έτσι το αμάξι και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Όχι πολύ χαμηλό τόσο όσο χρειάζεται για να δείξει , αρκετά άνετο και φιλικό χωρίς να κοπανάει.
Επίσης είχα δοκιμάσει και ελατήρια Apex με τα ίδια αμορτισέρ και δεν μου άρεσε τόσο όσο με τα Eibach.
Απλά κάποια στιγμή λόγο GTCC αποφάσισα να πληρώσω κάτι παραπάνω και έβαλα KW. Τελικά μία φορά την έβαλα πίστα και ήταν και η τελευταία μιας και το αμάξι δεν θα ξαναμπεί για την ώρα τουλάχιστον , μου έμεινε όμως η ανάρτηση η οποία είναι πάρα πολύ καλή ακόμα και για την οικογένεια.

Αργύρη η πρώτη λύση που λες (αμορτισερ 2λιτρου+ελατηρια eibach) πόσο πρπ πάει;
volvos - Τετ 25 Ιούν 2008, 19:55:06
Θέμα δημοσίευσης:
οταν λεει διλιτρο εχω την αισθηση οτι εννοει το 180αρι ο αργυρης...
drdino - Τετ 25 Ιούν 2008, 19:56:58
Θέμα δημοσίευσης:
E ναι, προφανώς...
Touristas - Τετ 25 Ιούν 2008, 20:19:59
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή το είδα τώρα τιμές για αμορτισέρ θα ξέρω αύριο.
drdino - Παρ 27 Ιούν 2008, 19:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Απο ότιβλέπω πάντως, ίδιες τιμές δίνει το servicebox για του 180αριου με τα δικά μου. Rolling eyes Όσον αφορά τα ελατήρια, τι παίζει; Του 1,6 ή του 2λιτρου;
drdino - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 08:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
αργύρη βλέπω πως η άιμπαχ για το 307 δίνει το Pro-Kit με 3 πόντους χαμήλωμα. Αυτό εννοούσες; Δεν θα ζοριστούν λίγο τα αμορτισέρ του cc με αυτήν την διαφορά;
Giannis307 - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 11:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι γω με την σειρα μου εκανα την αλαγη αμορτισεροελατηριων....
Βγηκαν τα μαμα (σε τευχη διοτι ηταν τελιωμενα) και μπηκαν Bilstein sprint με Apex ελατηριο στους 5.5 ποντους......
Η διαφορα απιστευτη...απλα απιστευτη το αμαξι ακομη βεβαια μαθαινω τι μπορει να κανει και τι οχι αλλα ηδη το νιωθω πολυ πιο σιγουρο....
Τωρα απο αποψη χαμηλωματος οι 5,5 ποντοι στην αρχη μου φανηκαν πολυ αλλα τελικα δεν ειανι και οπτικα και λειτουργικα το αμαξι ειναι οκ.....
drdino - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 12:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Κόστος αν επιτρέπεται;
Giannis307 - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 12:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πηρα τα πραγματα απο ενα φιλο....οποτε τι τιμη να σε πω..... Rolling eyes
drdino - Πεμ 31 Ιούλ 2008, 12:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλική τιμη δλδ. Very happy Οκ...

Και εγώ μόλις επιστρέψω θα δρομολογήσω την αντικατάσταση, γιατί τα πίσω ειδικά φαίνονται να μην έχουν καθόλου απόσβεση.

Τα σινεμπλόκ πίσω σε τι κατάσταση ήταν;
drdino - Κυρ 03 Αύγ 2008, 12:13:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αργύρη μπορείς να επιβεβαιώσεις τους κωδικούς;

Εκτός αυτών, τι άλλο θα χρειαστώ που είναι του 180αριου αποκλειστικά;
Touristas - Δευ 04 Αύγ 2008, 06:05:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά είναι δεν θέλεις κάτι άλλο.
Θα αντέξουν μια χαρά με το χαμήλωμα πάντως μην σε ανησυχεί αυτό.
drdino - Παρ 08 Αύγ 2008, 14:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ελατήρια βρήκαμε, αμορτισέρ μπροστινά στην Αθήνα, πισινά στην Γαλλία. Evil Evil
drdino - Δευ 11 Αύγ 2008, 16:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ήρθαν τα ελατήρια. Twisted evil

Αμορτισέρ πίσω αριστερό στην θεσσαλονίκη, μπροστινά στην αθήνα, πίσω δεξί από γαλλία. Laughing Laughing Razz

Top-mounts έχει νόημα να αλλάξω; 60k χλμ έχω...
Steve - Τρι 12 Αύγ 2008, 07:30:04
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Top-mounts έχει νόημα να αλλάξω; 60k χλμ έχω...

Είναι μια χαρά τα χιλιόμετρα για την αλλαγή των top mount. Και μιας που θα βγει η ανάρτηση, δεν θα έχεις και επιπλέον κόστος εργατικών Very happy
drdino - Τρι 12 Αύγ 2008, 10:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δίκιο έχεις...
Touristas - Πεμ 14 Αύγ 2008, 06:30:55
Θέμα δημοσίευσης:
Να τα αλλάξεις κομπλέ μαζί με ρουλεμάν.
Τέλος….!!! Laughing
drdino - Τρι 19 Αύγ 2008, 09:00:59
Θέμα δημοσίευσης:
Η συνταγή είναι η εξής: τα απλά eibach pro-kit που χαμηλώνουν μέχρι 3,5 πόντους, προοδευτικού τύπου, και αμορτισέρ από 307 CC δίλιτρο με τα 180. Ο λόγος που μπαίνουν του CC, εκτός του ότι είναι αρκετά πιο σφιχτά, είναι ότι είναι και 3 πόντους χαμηλότερα από του χατσμπακ, οπότε θεωρητικά ταιριάζουν καλύτερα με ελατήρια χαμηλώματος.

Μερικές φωτό για όσους ενδιαφέρονται:

Αλλάχτηκαν και τοπ μάουντ μπρος πίσω, και ρουλεμάν μπροστά. Τα τοπ μάουντ ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά τα ρουλεμάν ηταν χάλι μαύρο... κενά, σκαλωματάκια κτλ. Αν δεν ήταν τόση φασαρία το βάλε-βγάλε, παίζει και να τα άλλαζα κάθε 30k χλμ. Έπαθα πλάκα... Laughing :hmmm:

Από εντυπώσεις, για στρίψιμο δεν ξέρω ακόμα καθώς δεν είχα την ευκαιρία να πιέσω, αλλά από κοπανήματα μηδέν (τα περίμενα χειρότερα να πω την αλήθεια), σφιχτό όσο πρέπει, χαμήλωμα όχι υπερβολικό. Άντε να δούμε...
Touristas - Τρι 19 Αύγ 2008, 10:20:38
Θέμα δημοσίευσης:
Επόμενo στάδιο ζάντες Very happy
drdino - Τρι 19 Αύγ 2008, 14:38:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνω να βρω... Laughing
Touristas - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:26:27
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως θα το ευχαριστηθείς αρκετά με αυτό το σετ απ αναρτήσεων.
drdino - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ήδη είμαι απίστευτα ικανοποιημένος από άνεση, φαντάσου... Shocked Δεν το περίμενα... Λίγο που το πίεσα είναι πολύ καλός ο συνδυασμός... Ένα θεματάκι έχουμε στην ευθυγράμμιση, καθώς τραβάει δεξιά και ο ευθυγραμμισάς 2 φορές δεν το έσιαξε... Μάλλον θα πάω σε άλλον. Confused
Steve - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:35:02
Θέμα δημοσίευσης:
Και ξαναλέω ότι το ελάχιστο τράβηγμα δεξιά είναι φυσικό για όλα τα Peugeot.

Το πολύ τράβηγμα δεξιά, δεν είναι φυσικό Razz
drdino - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:38:36
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα είναι ότι γίνεται περίεργο όταν πριν δεν τραβούσε καθόλου... Confused
Μήπως αναφέρεσαι σε torque steer;
Steve - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:49:05
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Το θέμα είναι ότι γίνεται περίεργο όταν πριν δεν τραβούσε καθόλου... Confused
Μήπως αναφέρεσαι σε torque steer;

Πριν δεν ήσουν χαμηλωμένος νομίζω.

Και πια δεν έχεις τόση torque για να έχεις και torque steer, ταπεινέ ατμοσφαιρικέ μου φίλε Very happy
drdino - Τρι 19 Αύγ 2008, 17:54:52
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι πριν δεν ήμουν. Αλλά όταν το οδήγησα μεταξύ συνεργείου-ευθυγραμμισά δεν τραβούσε τόσο. Confused Τέσπα, θα δούμε τι θα γίνει...

Υ.γ. Είμαι ο 16αρης που πάει ωσάν δίλιτρος. Laughing Laughing Laughing Razz Σε σαπούνι και με peugeot 2 σπινάρω. Laughing
drdino - Τρι 26 Αύγ 2008, 18:59:07
Θέμα δημοσίευσης:
Update: εξακολουθώ να είμαι εντυπωσιασμένος από την άνεση. Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά ο πίσω άξονας αντιδρά πολύ σωστότερα πλέον, και θυμίζει αρκετά 207/308. Μόνο ο θόρυβος είναι περισσότερος από αυτά τα 2. Η μόνη φορά που έσφιξα τα δόντια μου είναι όταν χτύπησα σε μάζα ασφάλτου που είχε σχηματιστεί από συνδυασμό φορτηγού και ζέστης, περίπου 10-15 πόντους σε ύψος. Αλλά και πάλι, δεν νομίζω πως με την μαμά να ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Σε κράτημα, δεν μπορώ να πω ότι είδα ΤΙΣ τρελές διαφορές σε ταχύτητες, κυρίως γιατί όσες φορές έχω παει να πιέσω έχει τρελή ζέστη, και ως γνωστών premiumcontact2 και καύσωνας δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σε μια χαρακτηριστική στροφή δοκιμών (αριστερή 3ης) με καινούρια ανάρτηση μαμάς έμπαινα με 90 σχεδόν οριακά, όχι τόσο από άποψη πρόσφυσης όσο σιγουριάς/αίσθησης. Με την κουρασμένη ανάρτηση είχα πέσει σταδιακά στα 80-85, πλέον με την καινούρια και καύσωνα είμαι στα 90+ αλλά με πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα στις ταλαντώσεις του πίσω μέρους κυρίως, αλλά και του μπροστινού. Πιστεύω πως όταν το μάθω και γίνουν πιο ανθρώπινες οι θερμοκρασίες θα έχω πιο σίγουρα αποτελέσματα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι πλέον δεν δίνει την αίσθηση ότι θα διώξει τα μούτρα, αλλά νιώθεις την ουρά έτοιμη να ανοίξει λίγο ώστε να βοηθήσει. Θα δούμε...

Πάντως μέχρι τώρα είμαι 1000% ικανοποιημένος από όλες τις απόψεις. Smile
volvos - Τρι 26 Αύγ 2008, 19:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
epomeno βημα το καμπερ

κοιτα μηπωσς βρεις τιποτα καμπεροβιδες...
ακομα και με μιση μοιρα που εδωσε ο τουριστας απο τη kw
το αμαξι μεταμορφωθηκε εμπρος Wink
drdino - Τρι 26 Αύγ 2008, 19:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό έψαχνα με τον μηχανικό μου, αλλά άμεση λύση στον ορίζοντα δεν βλέπουμε. Το γόνατο έχει σταθερές τρύπες.
volvos - Τρι 26 Αύγ 2008, 19:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
δε παιρνεις ενα τηλ το ντοκτορα?πουπακη εννοω?

απο οσο θυμαμαι οι καμπεροβιδες δε σχετιζονται με τη τρυπα και την αφηνουν ανεπαφη αλλα κλεβουν το πως παταει το γονατο μεσα στη τρυπα
drdino - Τρι 26 Αύγ 2008, 19:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα πρέπει να δει το γόνατο για να πει; Λες να ξέρει ο Κυρλαγκίτσης;
volvos - Τρι 26 Αύγ 2008, 20:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
μιχαλης στανταρ....

λογικα θα τρωνε τρυπες... Confused
Touristas - Τετ 27 Αύγ 2008, 05:35:58
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει στοπ το άκρο οπότε θα πρέπει να φας τη βάση του αμορτισέρ που πιάνει στο άκρο για να πάει ποιο μέσα.

307__:)(dimitris) - Τετ 24 Σεπ 2008, 11:48:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια να ρωτησω σκεφτομαι να αλλαξω την αντιστρεπτικη μπροστα που τωρα εμενα ειναι 21mm με αυτη του cc με τα 180 που ειναι 23 θα κερδισω κατι θα αλλαξει κατι στη συμπεριφορα του προς το καλυτερο? Rolling eyes
Steve - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
Μείωση των κλίσεων του αυτοκινήτου στις στροφές.
MEMsound - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
και ίσως λίγο περισσότερα μουτρα σε γλιστερες στροφές
δες αν μπορείς να βάλεις και την πίσω του cc
για να γινει ομοιομορφο
307__:)(dimitris) - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
και ίσως λίγο περισσότερα μουτρα σε γλιστερες στροφές
δες αν μπορείς να βάλεις και την πίσω του cc
για να γινει ομοιομορφο

Nομιζω πισω παει ολο με τον αξονα αν δεν κανω λαθος Rolling eyes σταθεροτητα σε ευθεια και σε κλισεις του δρομου, θα εχω καλυτερη απο τωρα? σε σχεση παντα με ευθυγραμμιση που αυτη τη φορα θα εχει διαφορετικα νουμερα απο τα εργοστασιακα που ειναι τωρα Idea
drdino - Τετ 24 Σεπ 2008, 12:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σύγκλιση ή απόκλιση θα δώσεις;
307__:)(dimitris) - Τετ 24 Σεπ 2008, 13:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Σύγκλιση ή απόκλιση θα δώσεις;

Λαθος δικο μου αρνητικο camper εννουσα και αποκλιση (\ / καπως ετσι περιπου) τωρα απο τιμες θα δειξουν στο δρομο τι θα γινει
drdino - Τετ 24 Σεπ 2008, 14:07:52
Θέμα δημοσίευσης:
Κάμπερ πώς θα δώσεις;
307__:)(dimitris) - Τετ 24 Σεπ 2008, 15:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Κάμπερ πώς θα δώσεις;

Απο την kw Wink
volvos - Τετ 24 Σεπ 2008, 15:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
ή αμα εχεις μαγκα ευθυγραμμισα και εχει ορεξη να σου ανοιξει σωστα τις τρυπες των υπαρχοντων αμορτισερ συμφωνα με φωτο τουριστα Cool
jimsid - Παρ 21 Νοέ 2008, 20:49:59
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας φιλοι μου επειδη και εγω σιγα σιγα οδευω προσ αλλαγη αμορτισερ ή σετ ελατηρια και αμορτισερ θα ηθελα να ρωτησω τα παρακατω (δεν καιγομαι να το χαμηλωσω αλλωστε).

1. Τα αμορτισερ του διλιτρου CC με τα 180 ποιον κωδικο ανταλλακτικου εχουν γιατι δεν το καταλαβα απο το πινακακι του Αργυρη και αν ξερει κανεις ποσο κανουν.

2. Χρειαζεται και αλλαγη ελατηριων με αυτα του διλιτρου CC η το 307/1.6/16V που εχω φοραει τα ιδια η αν δεν ειναι ιδια θα δειχνει ψηλο σαν κατσικι με τα δικα μου ελατηρια η θα εχει καποιο αλλο προβλημα.

3. Τα ελατηρια του διλιτρου CC 180 αλογα παντα τι κωδικο και τι κοστος εχουν?

Ευχαριστω εκ των πρωτερω.
vamvakoolas - Δευ 24 Νοέ 2008, 14:35:39
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε καλα που εκανες την ερωτηση γιατι και εγω το σκεπτομουν Wink
drdino - Δευ 24 Νοέ 2008, 14:42:37
Θέμα δημοσίευσης:
Kωδικοί:

Για αυτούς με τα χατσμπακ, τα αμορτισέρ του ψψ επειδή είναι περίπου 2,5-3 πόντους κοντύτερα από αυτά των hatch, το σωστό θα είναι να μπουν και τα ελατήρια χαμηλώματος για τα hatch, που είναι 2,5-3 πόντων. Αλλιώς τα αμορτισέρ βρίσκονται εκτός φάσματος λειτουργίας και είναι πιθανότατο να τερματίζουν στις εκτάσεις/συμπιέσεις.
jimsid - Δευ 24 Νοέ 2008, 19:37:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη αν καταλαβα καλα ο πρωτος κωδικος ειναι τα μπροστα αμορτισερ που παιρνουμε 2 τεμαχια και οι αλλοι δυο τα πισω που παιρνουμε απο ενα τεμαχιο? Γιατι οι κωδικοι στα πισω ειναι διαφορετικοι?

Ξερει κανεις κοστος χωρις και με τα ελατηρια?
Touristas - Δευ 24 Νοέ 2008, 22:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
Τα μπροστινά έχουν δεξί – αριστερό.
Τα πίσω είναι ένας κωδικός και για τα δύο.
Στο πινακάκι έχει και τιμές.
jimsid - Τρι 25 Νοέ 2008, 06:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω Αργυρη!!! Very happy Για ελλατηρια εχουμε τιμες και κωδικους? Τελικα ειναι αναγκαια η αλλαγη τους αν παω στα αμορτισερ του διλιτρου cc ?
volvos - Τρι 25 Νοέ 2008, 09:25:41
Θέμα δημοσίευσης:
AN παντως βλεπατε το 307 του αγρυρη πως εστριβε καρτοδρομο
και σκεφτειτε το γεγονος οτι η αναστασια και ο μικρος δε γκρινιαζουν καθολου για κοπανηματα κλπ κλπ
συν το ποσο φτηνη βγαινει με την εκπτωση του κλαμπ στα kw

δε θα το συζητουσαμε καθολου τωρα Crying or Very sad
drdino - Τρι 25 Νοέ 2008, 12:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο βγαίνει με την έκπτωση η KW είπαμε;

Ελατήρια 150-190 ευρώ. eibach pro-kit E10-70-004-01-22
Touristas - Τρι 25 Νοέ 2008, 13:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει και βίντεο ντοκουμέντο.....αλλά ούτε εγώ δεν το έχω δει ακόμα.
Στελιοοοοοοοο Laughing Laughing Laughing
jimsid - Πεμ 27 Νοέ 2008, 10:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπω οτι πολυς κοσμος τελικα ψηφιζει eibach με τα αμορτισερ του cc
leontokardos 30 - Πεμ 27 Νοέ 2008, 14:00:47
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια καλησπέρα,
και εγω koni κίτρινα έχω με HR ελατήρια όμως και χαμήλωμα 3,50 πόντους.Εκανα αυτη την επιλογη και λιγο χαμήλωμα για να μην χάσω άνεση και για να μην σκουπίζω την μιση Αθηνα οταν βγαίνω.Το αμάξι κρατάει καλά (όχι τέλεια όμως) .Πιστέυω ότι γενικά το χαμήλωμα στύλ σαύρα και το πολύ σκληρό απορτισέρ δεν είναι για τους δικούς μας δρόμους μην ξεχνάτε πόσοι από εμας εχουμε χτυπήσεί κάρτερ ,ψαλήδια , στραβωμένες ζάντες . Anyway αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι εάν το 307 πέρνει ζαμφόρ ενίσχυμένα ή μπάρες ψαλληδιών Question κάποια φορά είχα ρωτήσει αλλά μου είπαν ξέχνα το δεν είναι χόντα Twisted evil (επίσης το αμάξι έχει ζάντες μαμίσιες του xsi ).
jimsid - Πεμ 27 Νοέ 2008, 17:13:10
Θέμα δημοσίευσης:
Για μπαρα ψαλιδιων μπορεις να βρεις στο εμποριο aftermarket παντα
drdino - Πεμ 27 Νοέ 2008, 17:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχει ανάγκη το 307 από ψαλιδόμπαρα.
Giannis307 - Πεμ 27 Νοέ 2008, 17:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει γεφυρα μπροστα και να θες δεν μπαινει...
drdino - Πεμ 27 Νοέ 2008, 18:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα με εντυπωσίαζε αν κάποιος προσπαθούσε να την βγάλει για να βάλει ψαλιδόμπαρα. Laughing Laughing Laughing
Giannis307 - Πεμ 27 Νοέ 2008, 18:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
Whistling
jimsid - Παρ 28 Νοέ 2008, 11:20:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μην μου πεις οτι το εχεις κανει?? Shocked
kostas307 - Πεμ 15 Ιαν 2009, 13:46:30
Θέμα δημοσίευσης: Αμορτισερ De Carbon (Confort) - 307 Leader 1.4 (90PS)
Γεια σας. Ειμαι νεο μελος του PSClub.

Αλλαζω αμορτισερ (80000+ ΚΜ) στο 307 και θα ηθελα την γνωμη καποιου που ισως εχει φορεσει τα De Carbon Confort.

Ευχαριστω!
kostas307 - Παρ 16 Ιαν 2009, 09:19:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αμορτισερ De Carbon (Confort) - 307 Leader 1.4 (90PS)
κανείς?
kostas307 - Δευ 19 Ιαν 2009, 10:43:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αμορτισερ De Carbon (Confort) - 307 Leader 1.4 (90PS)
Περασα ΚΤΕΟ Σαββατο.
Η μετρηση των μαμα απορτισερ μετα απο 82000km ηταν
Μπροστα : 78 Αριστερο 77Δεξια
Πισω : 58 Αριστερο 55Δεξια
Περασε χωρις παρατηρηση.

ΟΧΙ και ασχημα για την χρηση που ειχε.(Εχει φαει σκληρη χρηση χωματοδρομο, πεζοδρομια).

Τελος παντων θα αλλαχτουν συντομα.
Εχει φορεσει κανεις τελικα τα συγκεκριμενα αμορτισερ de carbon comfort σε 307?
Αν οχι, η λυση των μαμα αμορτισερ δεν φανταζει μετα τα παραπανω και ασχημη ιδεα.
Stevon - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κώστα,λογικά για να μην σου έχουν απαντήσει οι υπόλοιποι κάτοχοι 307,προφανώς δέν θα έχουν δοκιμάσει το σέτ που θές να βάλεις.

Πάντως και τα εργοστασιακά να βάλεις ,είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή,και μάλιστα οικονομική.
Τώρα σε περίπτωση που θές να είναι γίνει και ένα "κλίκ" ποιο σπορτίφ , υπάρχει η λύση των αμορτισέρ απο το 2λιτρο "αδερφάκι" σου. Wink
kostas307 - Δευ 19 Ιαν 2009, 15:40:06
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon συγνωμη αν φανηκα ανυπομονος.
Ευχαριστω για το tip θα ψαξω και την λυση που λες.
Το ειχα σκεφτει και αυτο αλλα ειχα την εντυπωση οτι δεν συνεργαζονται καλα τα αμορτησερ του 2λιτρου με τα ελατηρια που φοραω(μαμα).
307__:)(dimitris) - Πεμ 12 Φεβ 2009, 00:20:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλησπερα να ρωτησω ξερεις κανεις αν η kw variant 1 επισκευαζεται? Γιατι μαλλον το μπροστα αριστερο αμορτισερ αρχιζει και τα φτυνει Evil
jimsid - Παρ 27 Μάρ 2009, 11:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα εαν παμε στα αμορτισερ του διλιτρου πρεπει υποχρωτικα να αλλαξουμε και ελλατηρια?? Confused Confused Confused
jimsid - Σαβ 28 Μάρ 2009, 12:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλη ερωτηση. Μου προτειναν το Monroe Reflex. Εχει κανενας φιλος αποψη για τα συγκεκριμενα???
vamvakoolas - Δευ 30 Μάρ 2009, 10:59:27
Θέμα δημοσίευσης:
ψιλομουφα (αν και παλια ημουν πορωμενος οταν τα βαζεις.......κλαις Thumb Down )
drdino - Δευ 30 Μάρ 2009, 20:06:25
Θέμα δημοσίευσης:
Βρακιάζουν πολύ εύκολα. No go.
KEVIN TAS - Κυρ 12 Απρ 2009, 20:27:10
Θέμα δημοσίευσης: Επιλογη αμορτισερ
καλησπερα σε ολους.
Ειναι το πρωτο μυνημα που στελνω και θελω την βοηθεια σας. Εχω ενα 307 του 2003 με 45.οοο χλμ κα θελω να αλλαξω αμορτισερ αλλα να κρατησω τα μαμισια ελατηρια και ο λογος ειναι γιατι τα αμορτισερ παρολο που εχουν σχετικα λιγα χιλιομετρα οταν πεφτω σε λακουβα κοπαναει λιγο το αυτοκινητο. Θελω λοιπον την βοηθεια σας στην επιλογη των αμορτισερ. Δεν θέλω να είναι κούτσουρο το αμάξι, αλλά ούτε και βάρκα στο γυαλό. Θέλω να είναι άνετο για οδήγηση μέσα σε πόλη (δρόμοι με λακούβες, σαμαράκια), να περναει οσο δυνατον ποιο αναπαυτικα αυτες αλλά και ευκολοδήγητο σε ταξίδι (να μην πηγαίνω με την βοήθεια του Θεού)... Επίσης να αναφέρω και κάτι πολύ σημαντικό. Το αυτοκίνητο δεν το κινώ πάρα πολύ εγω αλλα η συζηγος . Εγω το παίρνω μόνο όταν βρέχει, γιατί κυκλοφορω με την μηχανη. Πρεπει να αλλαξω και τα ελατηρια ? Εχω μπερδευτει γιατι αλλοι μου προτεινουν sachs και αλλοι bilstein. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη
KEVIN TAS - Τρι 14 Απρ 2009, 09:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο αρκετο διαβασμα εδω μεσα και αρκετες γνωμες αποφασισα να βαλω τα μαμα αμορτισερ αλλα μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια και μαλιστα απο 2 διαφορετικες οτι καλυτερα να μην βαλω του 307cc οπως προτεινουν καποιοι φιλοι εδω μεσα αλλα τα κανονικα που φοραει το αμαξι. Τιμη αγορας 299,18 € + 189 € τοποθετηση ζυγοσταθμιση. Το κοστος της τοποθετησης ειναι μεγαλο. Ξερετε αν μπορω να τα αγορασω απο την αντιπροσωπεια και να τα βαλω εξω ? επισης ξερει κανεις ποσο ειναι το κοστος της τοποθετησης σε ενα αμορτισεραδικο ?
vamvakoolas - Τρι 14 Απρ 2009, 11:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
καλα πλακα κανεις?189 ευρα? τρελαθηκαμε

Βεβαια αγορασετα και πηγαινε σε οποιδηποτε συνεργειο.Πανω απο 150 ευρα πολυ δυσκολα 8α βρεις
drdino - Τρι 14 Απρ 2009, 11:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αν βάλεις του CC, αλλάζεις απαραίτητα και τα ελατήρια με τα pro-kit της eibach.

Τα 190 είναι κλασσική τιμή αντιπροσωπείας, εννοείται ότι δεν αλλάζεις σε αυτούς. Εγώ σε εξειδικευμένο peugeot έδωσα 100 για τοποθέτηση + ρουλεμαν/τοπ μάουντ. Άλλαξε τα και εσύ αυτά μιας και βγαίνει η ανάρτηση.

Σε αμορτισεράδικο μου είχαν ζητήσει για το βγάλε βάλε ένα 50αρι.
KEVIN TAS - Τρι 14 Απρ 2009, 12:07:00
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Αν βάλεις του CC, αλλάζεις απαραίτητα και τα ελατήρια με τα pro-kit της eibach.

Τα 190 είναι κλασσική τιμή αντιπροσωπείας, εννοείται ότι δεν αλλάζεις σε αυτούς. Εγώ σε εξειδικευμένο peugeot έδωσα 100 για τοποθέτηση + ρουλεμαν/τοπ μάουντ. Άλλαξε τα και εσύ αυτά μιας και βγαίνει η ανάρτηση.

Σε αμορτισεράδικο μου είχαν ζητήσει για το βγάλε βάλε ένα 50αρι.

και στους δυο ανεφερα και την λυση να βαλω αλλα ελατηρια με τα αμορτισερ του cc και οι δυο ειπαν καλυτερα οχι. Δεν διαφωνω με εσας μιας και εγω μαλλον αυτο θα κανω απλα το βαζω σαν επισημη απαντηση της peugeot.

τοπ μαουντ και ρουλεμαν θα εχει ο αμορτισερας η πρεπει να τα αγορασω απο την αντιπροσωπεια και ποσο κοστιζουν ?
Vlasis - Τρι 14 Απρ 2009, 16:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι δεν ειναι κατι το απαγορευτικο.

Απλα ξεκοιλιαζει τη μαμα μπουκαλα του αμορτισερ και περναει μεσα της το κιτρινο κονι. Στη συνεχεια αντικαθιστα τα φαρδια ελατηρια της μαμας με αντιστοιχα φαρδια αλλα σκληροτερα και χαμηλοτερα (λιγοτερες σπειρες δηλαδη).

Ετσι εχεις μια οικονομικη λυση με μισο κοστος μιας PSS9,
αλλα με παρομοιες επιδοσεις (τα κιτρινα κονι πχ. ειναι ρυθμιζομενα)

κανεις και μια ευθυγραμμισουλα σπορ, βαζεις και δυο αντιστρεπικες και εισαι μια χαρα.

ΑΝ γινει απο εμπειρο βελτιωτη το προτζεκτ, πανε ολα μια χαρα και χωρις πολλα εξοδα.
DALAS - Κυρ 15 Νοέ 2009, 21:57:30
Θέμα δημοσίευσης: ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΓΙΑ 307...!!
Έχω το 307 το δίλιτρο και σκέφτομαι να βάλω billstein αμορτισέρ μιας κ έχω πάνω και ελατήρια χαμηλώματος.Ποιός γνωρίζει αν θα είναι καλή επιλογή και τι άλλες επιλογές έχω απο αμορτισέρ?
Giannis307 - Κυρ 15 Νοέ 2009, 23:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13645

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=3463
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 29 Νοέ 2009, 21:04:26
Θέμα δημοσίευσης: αναρτηση και ελατηρια
καλησπερα εχω διαβαση σχεδον ολο το φορουμ για την ανααρτηση. Επειδη ηρθε η ωρα να αλλαξω αναρτηση.
Αποφασιασα να κανω και ενα κλικ χαμηλωμα. Απο τι ειδα μια οινομικη λυση ειναι αναρτηση απο 307cc και ελατηρια χμηλωματος την eibach.

Τελικα δουλευει καλα ο παραπανω συνδιασμος? Ξερεις κανεις καμια τελευταια τιμη ποσο κοστιζουν ολα μαζι και εργασια βεβαια?
MEMsound - Κυρ 29 Νοέ 2009, 22:42:46
Θέμα δημοσίευσης:
θα "δουλεψουν" (υποκειμενικα και για τα δικα μου δεδομένα) ικανοποιητικά (για βολτα) για ~15000κμ και μέτρια από κει και πέραν για το πολυ ακόμα 15000κμ
μετα θα εισαι "στον αερα" (για τα δικά μου δεδομενα ξαναλέω)
Giannis307 - Δευ 30 Νοέ 2009, 10:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε ολη την αναρτηση απο διλιτρο χωρις χαμηλωματος....Τα μαμα αορτισερ δεν αντεχουν με ελατηρια χαμηλωματος....σε ελαχιστα χλμ θα γιννουν κοματια...
vamvakoolas - Δευ 30 Νοέ 2009, 13:04:07
Θέμα δημοσίευσης:
+1000000000000000000000000000000000000
vamvakoolas - Δευ 30 Νοέ 2009, 13:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
τα αμορτισερακια που θες τα περνουν 270 ευρα χωρις περαστικα
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Δευ 30 Νοέ 2009, 22:22:45
Θέμα δημοσίευσης: απορτισερ και ελατηρια
μου προτεινανε το παρακατω πακετο για πειτε μου γνωμες

Αμορτισέρ BOCE H MONROE

Ελατήρια MAD

Τιμή σετ 450€
action_peugeot - Δευ 30 Νοέ 2009, 23:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως πολύ σφιχτός συνδυασμός
drdino - Τρι 01 Δεκ 2009, 01:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Βαλε ολη την αναρτηση απο διλιτρο χωρις χαμηλωματος....Τα μαμα αορτισερ δεν αντεχουν με ελατηρια χαμηλωματος....σε ελαχιστα χλμ θα γιννουν κοματια...

Eμένα πάντως μια χαρά είναι ακόμα, σε ένα κομμάτι και χωρίς ιδιαιτερο βράκιασμα. Confused
Giannis307 - Τρι 01 Δεκ 2009, 02:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσα χλμ εχεις κανει?Και σε τι δρομους?
drdino - Τρι 01 Δεκ 2009, 02:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
1 πιστα, δρομοι από όλα: χωματόδρομος, επαρχιακο και εθνικη. Πολη οχι τοσο.

Χιλιομετρα δεν θυμαμαι, καμια 30k σιγουρα παντως.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Τρι 01 Δεκ 2009, 20:47:48
Θέμα δημοσίευσης: αναρτηση και ελατηρια
μου προτεινανε και αλλη μια λυση
BILSTEIN+HR=470ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
sonermgb - Πεμ 10 Δεκ 2009, 22:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
θα γουσταρα πολυ να το χαμηλωνα να δειχνει ποιο ομορφο κ να στριβει πραγματικα αλλα αυτο θελει κ 16 ή 17αρες ζαντες κ σκεφτομαι οτι θα κοψει το αμαξι αρκετα......δεν ξερω τοσο σε τελικη αλλα σε εκκινηση κ ''μπαμ'' σιγουρα....οποτε θα χρειαστει οπως προειπατε κ σκουπα με κιτ εξατμισης για να αναιβει λιγο κ να μην κομπιαζει....κ δεν πολυ ψινομαι.....αν κ εχω μπει πολλες φορες στο τρυπακι να σκεφτω κ να αλλαξω ζαντες κ να το χαμηλωσω αλλα μετα παντα σκεφτομαι οτι θα μειωθουν οι επειδωσεις και ξενερωνω........κανω καποιο λαθος?
sonermgb - Δευ 14 Δεκ 2009, 20:47:34
Θέμα δημοσίευσης:
βαλτε καμια φωτο απτο αμξι σας χαμηλομενο να παρουν καμια ιδεα κ εκεινοι που δεν εχουν μπει στο τρυπακι.....τουλαχιστον ακομα..
angelokeeper - Πεμ 07 Ιαν 2010, 01:51:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Στήσιμο
sayras έγραψε:

file ''sayra'' exw ena 307 1.4 3d me elastika 205/55/16 kai thelw na valw mono elathria 35mm kratwntas thn mamisia anarthsh..endeiknytai ayth h kinhsh?
drdino - Πεμ 07 Ιαν 2010, 02:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τσουκου.
drdino - Σαβ 20 Φεβ 2010, 22:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ντουκ με στριμμένο τιμόνι που το νιώθουμε κιόλας σαν μικρο τζογο αριστερα δεξια αν συναντήσουμε λακούβα πάνω στην στροφή; Να κοιτάξω ακρόμπαρα/ημίμπαρα; Rolling eyes
Sinanai - Σαβ 20 Φεβ 2010, 22:18:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μηχανικός μου, Κωνσταντίνε, για πανομοιότυπο θόρυβο, είπε ότι είναι κρεμαγιέρα. Wink
drdino - Κυρ 21 Φεβ 2010, 01:02:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σε 100.000; Τι στον φέο. Άντε καλά, θα ρίξουμε μια ματιά Confused
geo106xs - Κυρ 21 Φεβ 2010, 18:08:39
Θέμα δημοσίευσης:
Sinanai έγραψε:
Ο μηχανικός μου, Κωνσταντίνε, για πανομοιότυπο θόρυβο, είπε ότι είναι κρεμαγιέρα. Wink

Στο δικο μου ηταν ακρομπαρο...με κοστος γυρω στα 37 ευρα,αλλα κανονικα θελει και ευθυγραμμιση... Evil Ξεχασα! Ηταν γυρω στα 79.000 χλμ.
Steve - Δευ 22 Φεβ 2010, 12:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Ντουκ με στριμμένο τιμόνι που το νιώθουμε κιόλας σαν μικρο τζογο αριστερα δεξια αν συναντήσουμε λακούβα πάνω στην στροφή; Να κοιτάξω ακρόμπαρα/ημίμπαρα; Rolling eyes
Top mount Rolling eyes
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Κυρ 28 Φεβ 2010, 13:29:46
Θέμα δημοσίευσης: αναρτηση σε 307 απο 307cc γινεται?
καλησπερα θα ηθελα την συμβουλη σας εχω 50,000χλμ θεωρειτε οτι χρειαζονται αλλαγη τα αμορτισερ?
Επισης ηθελα να ρωτησω τα αμορτισερ απο 307cc ειναι πιο σκληρα απο το 307? προσαρμοζονται στο 307?
Μπορω να βαλω σε αυτα τα αμορτισερ και ελατηρια χαμηλωτας μεχρι 2εκατοστα χαμηλωμα?
Απο συμπεριφορα και ανεση θα χασω πολυ?
Συγνωμη για της πολλες ερωτησεις αλλα θελω να ξερω απο τους συναδελφους μου κατοχους 307 τι παιζει?
Ευχαριστω αναμρνω τις απαντησεις σας.
Lapas - Παρ 14 Μάϊ 2010, 14:37:00
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Αντωνη τα χιλιομετρα δεν ειναι πολα. καλητερα πανε σε καποιο σηνεργειο που εχει αμορτισερομετρο να τα μετρισεις για ποιο σηγουρα. τα αμορτισερ παντος απο 307cc ειναι τα ειδια γιατι ψαχνω και εγω για top mount ποιο ενυσχιμενα αλλα δεν εχω βρει τιποτα εως τωρα!
Lapas - Παρ 14 Μάϊ 2010, 14:41:29
Θέμα δημοσίευσης:
αν θελεις παντος για μενα καλητερη λυση ειναι τα ρυθμιζομενα. εγω φοραω τα NEX αμερικανικα και τα πειρα 1000 ευρο!
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Σαβ 12 Φεβ 2011, 22:21:42
Θέμα δημοσίευσης: καταλληλα αμορτισερ για 307
καλησπερα εχει δοκιμασει καποιος αμορτισερ blistein sport χωρις χαμηλωμα εαν χανεις σε ανεση? επισης απο εμπειρια καποιος απο εσας τι θεωρει καλυτερα αμορτισερ (μαρκα) για 307 1600?
drdino - Δευ 14 Φεβ 2011, 15:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει αλλάξει κανείς απόκλιση μπροστά;
silva - Παρ 13 Μάϊ 2011, 05:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
με 15αρια ποσο μπορει να κατεβει σε χαμηλωμα χωρις να "κοπαναει'?
επισης προτεινομενα αμορτισερ για τετοια κινηση χωρις να γινεται κουτσουρο ποια προτεινετε??
stefan307 - Τετ 15 Ιούν 2011, 17:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει βαλει κανεις μπροστα αντιστρεπτικη δοκο 23mm σε 1.6? εντυπωσεις?
tsikis - Πεμ 20 Μάρ 2014, 10:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά απο 10 χρόνια σχεδόν με τα ίδα αμορτισερ(ανακατασκευασμένα) και ελατήρια (Eibach χαμηλώματος) και περίπου στις 160.000 χλμ πέρασα κτεο και μου είπαν ότι το ένα απο τα πίσω αμορτισερ έχει πέσει και κάτι πρέπει να κάνω! Οπότε μήπως είναι ευκαιρία να κάνω επισκευή και στα 4 με περίπου 150 ευρώ ? ή μήπως πρέπει να του βάλω κάτι άλλο καινούριο? Τι μου προτείνεται ?
Όπως έγγραψα και σε άλλο topic μήπως πρέπει να αλλάξω και τα top mount προληπτικά?
Πρέπει να πω ότι και μέχρι περίπου τα 120.000 που ήμουν τουρμπισμένος το αμάξι είχε ταλαιπωρηθεί πολύ! Πλεον το έχω χαλαρώσει και είναι απλά για να κάνει τη δουλεία μου.
sps - Πεμ 20 Μάρ 2014, 10:44:00
Θέμα δημοσίευσης:
Να μας ελεγες και τι αμορτισερ φορας ...για να δουμε αν μπορουμε να βοηθησουμε.
tsikis - Πεμ 20 Μάρ 2014, 10:48:20
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι τα μαμά ανακατασκευασμένα απο τον Μαρακάκη στο Μοσχάτο.
tsikis - Δευ 24 Μάρ 2014, 00:44:40
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα άλλαξα μπρος πίσω δίσκους και τακάκια ... όταν έβγαλα την πίσω αριστερή ρόδα ... διαπίστωσα ότι το αμορτισερ έχει γίνει χάλια μετά απο 160,000 χλμ !!! έχει ξεράσει τα υγρά του
Οπότε πρέπει να γίνει άμεση αντικατάσταση ! μήπως ξέρουμε κάποιο value for money αμορτισερ χαμηλώματος ?
nik_marin - Δευ 24 Μάρ 2014, 00:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Σήμερα άλλαξα μπρος πίσω δίσκους και τακάκια ... όταν έβγαλα την πίσω αριστερή ρόδα ... διαπίστωσα ότι το αμορτισερ έχει γίνει χάλια μετά απο 160,000 χλμ !!! έχει ξεράσει τα υγρά του
Οπότε πρέπει να γίνει άμεση αντικατάσταση ! μήπως ξέρουμε κάποιο value for money αμορτισερ χαμηλώματος ?

Γιατί δεν τα πάς άλλη μία στον Μαρακακη?
tsikis - Δευ 24 Μάρ 2014, 02:21:28
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι σκεφτομαι οτι εχουν ταλαιπωρηθεί τα μεταλα του ίδιου του αμορτισερ και με το να κανω ανακασκευη νομίζω ότι θα το ρισκάρω πολύ αυτή τη φορά!
Αλλά αν είναι να πάω να δώσω 500 για καινουρια ... τοτε θα τα παω για ανακασκευή.
Ghost Dog - Δευ 20 Οκτ 2014, 02:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια, το 307cc camber παιρνει με καμπεροβιδες και όχι με ολοκληρο ακρο, όπως το 206........... σωστα???
Που θα μπορούσαμε να βρουμε??? Confused
Pughell - Δευ 20 Οκτ 2014, 08:06:03
Θέμα δημοσίευσης:
Eibach καθοτι με γκροβερ και οχι σκετες.
Απλά το θεμα ειναι ποσο καμπερ χρειαζεται και σε τι υψος στηριζεται το ακρο της κρεμαγιερας στο γονατο.
Ghost Dog - Δευ 20 Οκτ 2014, 09:25:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ωπα, ωπααααα.... εχει κιτακι με καμπεροβιδες η eibach???
Φανταζομαι 1.5 μοιρα καλα θα είναι "όπως και να'χει"....... Confused
(Ρε μπελαδες που βαλαμε στο κεφαλι μας! Laughing )
Pughell - Δευ 20 Οκτ 2014, 19:18:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά πόσο έχει μαμά;
Γιατί και να του δώσεις πολύ καμπερ,μετά δεν θα μπορείς να το οδηγήσεις στο βρεγμένο...
volvos - Δευ 20 Οκτ 2014, 19:21:07
Θέμα δημοσίευσης:
με τοσο λαστιχο και βαρος οτι δινεις καλο ειναι
μη παρεις no name γιατι στριβουν και χανει ευθυγραμμιση στις...μπουκες
ισως εχει whiteline
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες