PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Αποριες σχετικα με το immobiliser

geo1st487 - Τετ 02 Ιούν 2004, 22:44:37
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Αποριες σχετικα με το immobiliser
Αγορασα προσφατα ενα Peugeot 206 ΧΤ 1.4 90hp και εχω την εξης απορια.
Μου δωσανε 2 κλειδια το ενα ειναι ηλεκτρονικο με μπαταρια και το αλλο ειναι απλο. Απο την αντιπροσωπεια μου ειπανε οτι αν χασω το ηλεκτρονικο κλειδι θα μπορω να χρησιμοποιησω το απλο. Πως μπορει το απλο κλειδι να δωσει κωδικο για ενεργοποιηθει και να λειτουργησει η μηχανη; Εαν καποιος βγαλει αντικλειδι σαν το απλο κλειδι θα μπορει να κλεψει το αυτοκινητο;
Ευχαριστω
Lucifer - Τετ 02 Ιούν 2004, 23:34:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αποριες σχετικα με το immobiliser
geo1st487 έγραψε:
Μου δωσανε 2 κλειδια το ενα ειναι ηλεκτρονικο με μπαταρια και το αλλο ειναι απλο. Απο την αντιπροσωπεια μου ειπανε οτι αν χασω το ηλεκτρονικο κλειδι θα μπορω να χρησιμοποιησω το απλο. Πως μπορει το απλο κλειδι να δωσει κωδικο για ενεργοποιηθει και να λειτουργησει η μηχανη; Εαν καποιος βγαλει αντικλειδι σαν το απλο κλειδι θα μπορει να κλεψει το αυτοκινητο;
Ευχαριστω

απο οτι ξερω και τα δυο κλειδια εχουν καποιο κυκλωμα ωστε να απενεργοποιουν το Immobiliser.
απλα το ενα εχει και τηλεχειρισμο.
με λιγα λογια δεν ειναι τοσο απλο(κλειδι) οσο φαινεται και δεν αντιγραφεται απο εναν κλειδαρα
BUBA - Πεμ 03 Ιούν 2004, 00:14:06
lucifer έγραψε:
geo1st487 έγραψε:
Ευχαριστω

απο οτι ξερω και τα δυο κλειδια εχουν καποιο κυκλωμα ωστε να απενεργοποιουν το Immobiliser.
απλα το ενα εχει και τηλεχειρισμο.
με λιγα λογια δεν ειναι τοσο απλο(κλειδι) οσο φαινεται και δεν αντιγραφεται απο εναν κλειδαρα

Απλα επιβεβαιωνω και εγω το παραπανω γιατι προσφατα εκανα "Τηλεφορτωση BSI" για να διορθωθει το γνωστο προβλημα με τον ηλεκτρονικο δεικτη σταθμης λαδιου που εδειχνε οτι ηθελε. Μετα την "τηλεφορτωση" λοπον πρεπει να ακολουθησει μια διαδικασια που λεγεται "Εκμαθηση Κλειδιων" για να λειτουργουν αυτα.
Εκτος απο τα 2 κλειδια απαιτειται και η καρτα Immobilizer
Steve - Πεμ 03 Ιούν 2004, 03:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
206 ΧΤ με τα 90hp στα 1.4? Μήπως XS? Rolling eyes
zzzleepy - Πεμ 03 Ιούν 2004, 07:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δε βγαίνει μόνο το XS με 90 άλογα Wink
Baphomet - Πεμ 03 Ιούν 2004, 08:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
ασχετο αλλα σημερα το πρωι μου εβγαλε ENGINE IMMOBILISER FAULT και δεν επαιρνε μπροστα. Δοκιμασα καμμια δεκαρια φορες ωσπου έβγαλα το κλειδι και το καθαρισα λιγο και τελικα ολα καλα. Θελει διαγνωστικο? λέτε να εχω κανενα προβλημα??
teoman - Πεμ 03 Ιούν 2004, 09:52:46
geo1st487 έγραψε:
Ευχαριστω

Το ηλεκτρονικό κλειδί με την μπαταρία,είναι προφανώς για τον τηλεχειρισμό των ηλεκτρικών πορτών.Δεν έχει να κάνει ο μηχανισμός με το immobiliser.Τα δύο κλειδιά είναι ίδια μεταξύ τους,και μπορείς να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα εξίσου και με τα δύο.Για να βγάλεις αντικλείδι,μόνο από την αντιπροσωπεία και με τον κωδικό όπως αναφέρθηκε.
fantom - Πεμ 03 Ιούν 2004, 14:14:48
Θέμα δημοσίευσης:
πετρο απ'οτι ξερω(μου ειπαν στην πεζο) αμα λυθει το προβλημα, το διαγνωστικο δε δειχνει τιποτα. οπωτε μαλλον ηταν λιγη βρωμια στο κλειδι και τιποτα αλλο.
οσο για το φιλο με την απορια για τα κλειδια, οντως το ενα εχει απλως τον τηλεχειρισμο παραπανω απο το το αλλο. και τα 2 εχουν τον κωδικο. θα μου πεις το ειπαν και οι αλλοι!!! Very happy
Helias_ - Παρ 11 Ιαν 2008, 19:22:18
Θέμα δημοσίευσης: αντικλειδι
Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις το εξης:Εχω μονο ενα κλειδι για το αυτοκινητο μου και ειναι αυτο με τον χειρισμο για τις πορτες.Εχω βρει ακριβως ιδιο κλειδι ακοπο στο εμποριο, αν το παω σε κλειδαρα και μου το κοψει ιδιο με το δικο μου μπορω να το συγχρονισω ωστε να λειτουργει κανονικα ή αυτο το κανει μονο η αντιπροσωπεια?Να σημειωσω οτι δεν εχω την καρτα immobilazer.
Επισης ενα δευτερο που ηθελα να ρωτησω.Αν αντικαταστησω την παραβιασμενη κλειδαρια του συνοδηγου θα ξεκλειδωνει αυτοματα η χειροκινητα με το κλειδι μου?
Giannis307 - Παρ 11 Ιαν 2008, 21:40:55
Θέμα δημοσίευσης:
H Κλειδαρια δεν ειναι ενα κοματι μονο μεσα στην πορτα...και καθολου κλειδαρι α να μην εφησεις η πορτα κλειδωνει ξεκλειδωνει κανονικα....
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες