PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 4 φορές ιμάντα μήπως ειναι κάτι αλλο?

Anonymous - Δευ 31 Μάϊ 2004, 12:45:08
Θέμα δημοσίευσης: 4 φορές ιμάντα μήπως ειναι κάτι αλλο?
εχω παρει το 206 cc εδω και 2 χρονια
στο 1 εξαμηνω ακουγα απο μπροστα ενα σφυριγμα ... το πηγα στο ντασιο απο εκει που το αγορασα ... μου αλλαξαν ιμαντα.. σε εγγυηση.
στα 7.000 χλμ ξανα σφυριζε παλι ιμαντα.στα 12.000 παλι τα ιδια και πηγα στην lion kai παλι τα ιδια... και το κουφο ειναι οτι μου ειπαν οτι ειναι αναλωσιμο και συμβενει συχνα....
τωρα ειμια στα 17.000 και παλι εχω το ιδιο σφυρηγμα μολις ζεσταθει το αυτοκινητο σταματει ... τι σκ**α να κανω ρε παιδια ! Evil
ασε που την τελευταια φορα πληρωσα και τον ιμαντα...στην lion...
Evil φυσικα δεν δεχτεικα να πληρωσω εργασια.
μηπως φταει κατι αλλο
εχει συμβει σε καποιον απο εσας Question [/b]
Steve - Δευ 31 Μάϊ 2004, 17:35:04
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο από τους Ambelogardens Razz Αύριο πάω συνεργείο και εγώ διότι έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα... είμαι σχεδόν στα 2.300 χλμ και από τα 1.000 χλμ ήδη ακούγεται αυτό το "τζιτζίκισμα" στην αρχή, αν μείνει εν στάσει και σβηστό το αμάξι πάνω από 5 ώρες Rolling eyes
Δημήτριος - Δευ 31 Μάϊ 2004, 23:21:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το να χαλάει ο ιμάντας τόσο συχνα δεν είναι καλό σημάδι.
Μάλλον δε είχε ευθυγραμμιστεί σωστά από το εργοστάσιο. Αυτή η μη ευθυγράμμιση προκαλεί ανάπτυξη επιπλέον φορτίσεων στον ιμάντα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει διάρκεια ζωής μικρότερη της προβλεφθείσας.
Δηλαδή μπορεί κάποιο εξάρτημα στο οποίο δίνει κίνηση ο ιμάντας (π.χ. η αντλία του τιμονιού) να μην είναι τοποθετημένη σωστά και να δημιουργείται αυτή η έλλειψη ευθυγράμμισης.
Επίσης μπορεί να μην έχει την σωστή προένταση (τέντωμα), λόγω κάποιου ελαττωματικού εξαρτήματος. Έτσι αν έχει μπόσικα ο ιμάντας, ταλαντώνεται κατά την περιστροφή του, κάτι που του μειώνει την διάρκεια ζωής του. Και αυτό παίζει...

Κοιτάξτε το!! (και οι δυό σας). Είναι σημαντικό!
Steve - Τρι 01 Ιούν 2004, 00:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριε, το κακό είναι ότι δεν μου το παρουσίασε από την αρχή το πρόβλημα, αλλά μετά τα 1.000 χλμ. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Τέλοσπαντων, 10 ώρες υπομονή και θα λυθούν οι απορίες μου Rolling eyes
Δημήτριος - Τρι 01 Ιούν 2004, 00:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δημήτριε, το κακό είναι ότι δεν μου το παρουσίασε από την αρχή το πρόβλημα, αλλά μετά τα 1.000 χλμ.

Ακρβώς έτσι θα έπρεπε να στο παρουσιάσει...
Εντάξει, μειώνεται η διάρκεια ζωής του, αλλά όχι και έτσι!!
Kouzman - Τρι 01 Ιούν 2004, 08:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου σε κοβω ειτε για μη ευθειγραμμισμενες τροχαλιες, ειτε για στραβωμενες... οι αχρηστοι στις αντιπροσωπειες χλωμο το βλεπω να ασχολουνται να βρουν το προβλημα...

δωσε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, διοτι δεν θελεις να σου σπασει κανας ιμαντας και να κλαις ολοκληρο το μοτερ...
Anonymous - Τρι 01 Ιούν 2004, 09:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
φιλε μου σε κοβω ειτε για μη ευθειγραμμισμενες τροχαλιες, ειτε για στραβωμενες... οι αχρηστοι στις αντιπροσωπειες χλωμο το βλεπω να ασχολουνται να βρουν το προβλημα...

δωσε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, διοτι δεν θελεις να σου σπασει κανας ιμαντας και να κλαις ολοκληρο το μοτερ...

και που σκ...α να παω πηγα 3 φορες ντασιο και μια lion ellas.
Recifees - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:03:20
Θέμα δημοσίευσης:
GBO206CC έγραψε:
Kouzman έγραψε:

και που σκ...α να παω πηγα 3 φορες ντασιο και μια lion ellas.

Πήγαινε πρώτα απο έναν καλό μηχανικό ρώτα τον για το πρόβλημα αυτό Ο μηχανικός θα σε δεί και ώς μελλοντικό πελάτη με όσα θετικά ή αρνητικά μπορεί να το ακολουθούν αυτο ,η αντιπροσωπεία να μην πω πως μας βλέπει Evil Evil Evil
Οι αντιπροσωπείες έχουν πλέον εκτός το¨"δημοσιουπαλληλίκι" Evil ,την αναμονή για πέρας της εγγύησης Evil και την γραμμή απο την εταιρία μας Evil να περιορίζονται στην αλλαγή μηχανικών μερών Evil Evil Evil για τα αυτοκίνητα που είναι εντός εγγυήσεως
Recifees - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:19:40
Θέμα δημοσίευσης: Re: 4 φορές ιμάντα μήπως ειναι κάτι αλλο?
GBO206CC έγραψε:
στο 1 εξαμηνω ακουγα απο μπροστα ενα σφυριγμα ... το πηγα στο ντασιο απο εκει που το αγορασα ... μου αλλαξαν ιμαντα.. σε εγγυηση.
στα 7.000 χλμ ξανα σφυριζε παλι ιμαντα.στα 12.000 παλι τα ιδια και πηγα στην lion kai παλι τα ιδια... και το κουφο ειναι οτι μου ειπαν οτι ειναι αναλωσιμο και συμβενει συχνα....
τωρα ειμια στα 17.000 και παλι εχω το ιδιο σφυρηγμα μολις ζεσταθει το αυτοκινητο σταματει ... τι σκ**α να κανω ρε παιδια ! Evil
μηπως φταει κατι αλλο

Δεν ξέρω κατα πόσο βοηθάει αλλα εκτός του ιμάντα και των τζόγων που πιθανών να έχει μήπως καμια ανλτία υδραυλικου τιμονιού ??Μια αλλαγή αντλίας υ/τ έξαφάνισε ανάλογο θόρυβο απο 307 .
Μια σύγκριση πάντως με άλλο 206 και με μετρήσεις των αποστάσεων των εξαρτημάτων μπορούν να σου δώσουν κάποια στοχεια για το αν κάποιο είναι λάθος τοποθετημένο.
Sidobre - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε μπας και το πλένετε συχνά και πάνε νερά πάνω στον ιμάντα και ξερένεται;;;
Anonymous - Τρι 01 Ιούν 2004, 10:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Βρε μπας και το πλένετε συχνά και πάνε νερά πάνω στον ιμάντα και ξερένεται;;;

oxi φιλε μου τασο ... το εχω σε γκαραζ και εχω να το πλυνω κατα εξαμηνο και γενικα δεν ειμαι πολυ του πλυσιματος.
Anonymous - Τρι 01 Ιούν 2004, 11:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δημήτριε, το κακό είναι ότι δεν μου το παρουσίασε από την αρχή το πρόβλημα, αλλά μετά τα 1.000 χλμ. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Τέλοσπαντων, 10 ώρες υπομονή και θα λυθούν οι απορίες μου Rolling eyes

οταν θα πας πεσ μου νεα σου ... εγω παω την πεμπτη.
Steve - Τρι 01 Ιούν 2004, 12:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο σήμερα μου αλλάξανε τον ιμάντα τελικά (μέσα στην εγγύηση). Αν κατάλαβα καλά πρέπει να ήτανε από το δυναμό. Cool

Θα δώ πως θα εξελιχθεί το θέμα και άν έχω πάλι τριξήματα θα τα γράψω εδώ. Προς το παρόν, το αμάξι πάει όμορφα και σταματίσανε τα "τζιτζικίσματα" Wink
Touristas - Τρι 01 Ιούν 2004, 16:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

Ε όχι και να κλαίει αν του κοπή ο ιμάντας σαν να τα παραλές λιγάκι δεν νομίζεις !!
Και όσο για τους άχρηστους σε πληροφορώ ότι το έχουν ψάξει το θέμα !!
PoLiThS - Τρι 01 Ιούν 2004, 21:32:45
Θέμα δημοσίευσης:
Πές τα Ανάργυρε Πές τα... Δεν κάνει να τους βάζουμε ολους στο ιδιο καζάνι
Touristas - Τρι 01 Ιούν 2004, 22:02:22
Θέμα δημοσίευσης:
Είπαμε μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά Evil Evil

Υ.Γ. Αργύριος είμαι Wink
PoLiThS - Τρι 01 Ιούν 2004, 23:08:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα θειε Αργυρη Smile
teoman - Τετ 02 Ιούν 2004, 09:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω κάνει 37000km και χθες με την ευκαιρία ενός μικρού service που του έκανα τον έλεγξα.Είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση (αν και είναι δύσκολο να το τσεκάρεις μόνο οπτικά).Και δεν τον έχω αλλάξει ποτέ.Μου φαίνεται πολύ περίεργο να υπάρχει τέτοια δυσλειτουργία για το ίδιο υλικό και στον ίδιο κινητήρα.Αν αυτό το σφύριγμα ακούγεται για 1-2 δευτερόλεπτα κατά την εκκίνηση του μοτέρ,δεν είναι ανησυχητικό.Αν ακούγεται για περισσότερο,δοκίμασε να του ρίξεις λίγο νερό κατά την λειτουργία του.Θα σταματήσει να σφυρίζει?
Ronin - Τετ 02 Ιούν 2004, 10:58:44
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Εγώ έχω κάνει 37000km

Πόσα??

Περίεργα πράγματα βρε Θοδωρή μου...Και εγω,να δεις έχω κάνει σε 6 μήνες 15.000km... Wink

teoman έγραψε:

Αν ακούγεται για περισσότερο,δοκίμασε να του ρίξεις λίγο νερό κατά την λειτουργία του.Θα σταματήσει να σφυρίζει?

Η υγρασία θα το χειροτερέψει... Exclamation Exclamation
teoman - Τετ 02 Ιούν 2004, 11:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
teoman έγραψε:
Εγώ έχω κάνει 37000km

Πόσα??

Περίεργα πράγματα βρε Θοδωρή μου...Και εγω,να δεις έχω κάνει σε 6 μήνες 15.000km... Wink

Αφού κάθε βράδυ τριγυρνάς σε μέρη ακατανόμαστα,λογικό είναι... Laughing

Judger έγραψε:

Η υγρασία θα το χειροτερέψει... Exclamation Exclamation

Όχι,όταν είναι ξερό σταματάει να σφυράει.Λίγο νερό ρίχνεις,όχι ένα κουβά...
PUGMAD - Πεμ 03 Ιούν 2004, 00:12:20
Θέμα δημοσίευσης: ΣΠΡΕΥ ΙΜΑΝΤΩΝ (BELT DRESSING)
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΟ (ΣΦΥΡΙΖΕ) ΣΤΑ 56000χλμ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΑΞΩ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ Ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΣΠΡΕΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΘΡΓΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ .ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΤΩΝ ΙΜΑΝΤΩΝ GATES ,ΑΠΟ ΤΗΝ ELTREKKA ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΑΝΤΕΣ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΟ ΚΑΘΕ 60000χλμ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΖΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ.
PoLiThS - Πεμ 03 Ιούν 2004, 13:43:40
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 1,1 και 1,4 ι ιμάντας χρονισμού αλλάζεται κάθε 60,000Κμ

Στα 1,6 16V απο ανοιξη 2002 και μετα ανα 80,000κμ
Anonymous - Πεμ 03 Ιούν 2004, 14:56:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: 4 φορές ιμάντα μήπως ειναι κάτι αλλο?
GBO206CC έγραψε:
μηπως φταει κατι αλλο

ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑΞΑ:
1.ΤΕΝΤΝΩΤΗΡΑ ΙΜΑΝΤΑ
2.ΡΟΥΛΕΜΑΝ
3.ΙΜΑΝΤΑ Κ6-LE 1560
...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ....ΑΚΟΜΑ Wink
ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΛΑ ΒΕΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ
Vaggelis - Παρ 04 Ιούν 2004, 08:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Στα 1,1 και 1,4 ι ιμάντας χρονισμού αλλάζεται κάθε 60,000Κμ

Στα 1,6 16V απο ανοιξη 2002 και μετα ανα 80,000κμ

Εγώ άλλαξα στα 80.000 km...
Ρώτησα και μου είπαν οτι τα μοντέλα πρίν το 2000, αλλάζουν στα 70.000, ενώ τα μοντέλα μετά το 2000, αλλάζουν στα 80.000
PoLiThS - Σαβ 05 Ιούν 2004, 00:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ό,τι νά'ναι ο καθένας...

Υπάρχουν σχετικές τεχνικές οδηγίες περί αυτού..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες