lucifer έγραψε: |
ρε παιδια σημερα καθως εκανα μια γρηγορη εκινηση απο το φαναρι πλακωσα την πρωτη με συμπλεκτια αντι για να σπινιαρει το αμαξι η και οχι, τουλαχιστον να κανει μια γρηγορη εκινηση παρατηρησα τις στροφες να ανεβαινουν τρελα χωρις να δινει χιλιομετρα το κοντερ!δηλαδη η πρωτη μου επιασε κοφτες στα 30 χλμ ![]() ![]() αναγκαστικα αφησα λιγο το γκαζι ωστε να ρολαρει το αμαξι κανονικα. τι λετε να φταιει? 1ον. οτι εβαλα 17αρες ζαντες και πατιναρουν τους δισκους λογο αυξημενου βαρους? 2ον οτι εχω κανει 60000χλμ και τα φτυνει σιγα σιγα ο δισκος ? και κατι αλλο, στα ποσα χλμ. θελει αλλαγη ο δισκος?? |
Ntinos έγραψε: |
το extra βαρος σε συνδιασμο με τον φθαρμενο δισκο.Οχι τοσο το βαρος αλλα το φαινομενο γινεται ποιο αντιλυπτο τωρα.Παντως τον δισκο αν και συνηθως χρειαζεται αλλαγη στα 60-70000 χλμ εγω τον κρατησα 102000 χλμ χωρις να πατιναρει |
Steve έγραψε: |
lucifer, μήπως πιο πριν το "πλάκωνες" 1ες 2ες 3ες το αμάξι? Αν ναι, τότε είχες κάνει αυτό που λέμε "δισκόσουπα"... ![]() ![]() ![]() |
Kouzman έγραψε: |
δισκοι πανε γυρω στα 200 ευρωπουλα και δεν θα εχεις προβλημα... γνωμη μου ειναι να αλλαξεις και το πλατο μαζι ωστε να εισαι 100% σιγουρος...
συνολικο κοστος περι τα 400 ευρω... |
lucifer έγραψε: | ||
εσυ τους αλλαξες καθολου?αν ναι στα ποσα χλμ.?? |
μηπως ξερεις αν υπαρχουν στην αγορα πιο ανθεκτικοι δισκοι ωστε να αποφυγω παρομοιες ιστοριες στο μελλον? αν ξερεις και καποια τιμη ακομα καλητερα. |
Δημήτριος έγραψε: | ||||
Τα 60.000 χλμ λίγα μου φαίνονται. Αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Αν πατινάρει ο δίσκος σου πρέπει να το αλλάξεις... Από την άλλη σκέφτομαι το εξής!! : Να πως μπορεί οι ζάντες να "φάγανε" τον δίσκο! Επειδή το βήμα του αυτοκινήτου μεγάλωσε, οι εκκινήσεις του είναι πιο γρήγορες. Δηλαδή επειδή, ενώ οι ρόδες περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα (αυτήν των ημιαξονίων), θα διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση στον ίδιο χρόνο (αφού άλλαξε όπως είπαμε το βήμα). Αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί η γραμμική ταχύτητα. Έτσι οι εκκινήσεις του αυτοκινήτου είναι πιο γρήγορες, κάτι που καταπονεί τον συμπλέκτη. Αν είναι έτσι όπως τα λέω, τότε καλό είναι να βάλεις έναν καλύτερο συμπλέκτη... |
οχι ποιο γρηγορες μαλλον ποιο 'μακρυες' θες να πεις,με μια περιστροφη του ημιαξονιου εχει περιστραφει ο τροχος περισοοτερο απο πριν.για να ειναι ποιο γρηγορες πρεπει η να καλυψει και αυτο το περισσοτερο διαστημα σε χρονο λιγοτερο απο αυτον που καλυπτε το προηγουμενο διαστημα σε μια περιστροφη,αναλογικα.
Τωρα ισα ισα που ο χρονος αυτος αυξηθηκε λογο αυξημενων αντιστασεων (βαρος,τριβη). |
Δημήτριος έγραψε: | ||
Ναι, πιο μακυές εννοώ. Αλλά αυτό σημαίνει και ποιο γρήγορες. Αφού η περιστροφική ταχύτητα του τροχού είναι ίδια (όση και του ημιαξονίου), η γραμμική ταχύτητα (αυτή που "βλέπει" ο δρόμος) μεγάλωσε, αφού αυξήθηκε το βήμα (στον ίδιο χρόνο καλύπτει μεγαλύτερη απόσταση, άρα έχει και μεγαλύτερη ταχύτητα). Οι τριβές και το βάρος (αν είναι πιο βαριές) δεν νομίζω ότι μπορούν να αντισταθμίσουν την αύξηση του βήματος. Απλά το αυτοκίνητο πρέπει να ξεκινήσει με μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα (λόγω μεγαλύτερου βήματος). Έτσι, με το άφημα του συμπλέκτη, υπάρχει μεγαλύτερη αδράνεια, λόγω όλου του βάρους του αυτοκινήτου που πρέπει να ξεκολλήσει πιο σβέλτα (χώρια τις τριβές, λόγω μεγαλύτερου πέλματος). Ο κινητήρας μπορεί μεν να ανταπεξέλθει (τουλάχιστον στις χαμηλές ταχύτητες), αλλά ο συμπλέκτης ζορίζεται. Το μεγαλύτερο βήμα θα επιδρούσε αρνητικά στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ψηλές ταχύτητες Αλλά αφού ο lucifer λέει ότι δεν αυξήθηκε το βήμα του. Οπότε τι συζητάμε; Αυξήθηκε μόνο η τριβή του πέλματός του. |
lucifer δοκιμασε να κανεις αυτο που σου ειπα να τσεκαρεις τον δισκο παντως. ![]() |
netblaster έγραψε: |
Φιλε Κωστα μπορει να φταιει και η ποιοτητα της ασφαλτου!!! Εκει στο φαναρι θα εχουν γινει εκκινησεις και εκκινησεις οποτε ο συντελεστης τριβης θα εχει μειωθει αρκετα!!! Αν υποθεσουμε οτι ειχες και κρυα λαστιχα τοτε πιθανοτατα να γυριζαν τρελα οι τροχοι...Αυτο το εχω παθει κιεγω με κρυα λαστιχα (και μερικες φορες και με ζεστα) σε σημεια που η ασφαλτος ειναι ποιοτητας "γυαλιου"!!! ![]() |
το δοκιμασα και εσβησε κανονικα χωρις καμια καθυστερηση |
Jongou έγραψε: |
Έχει καιρό που έκανα όπισθεν σε μία ανηφόρα και μυρισε κάτι καμένο, οι δίσκοι ήταν; ![]() |