savras έγραψε: |
καλημέρα σερ όλους...
παρέλαβα και εγω το 206 μου και έχω αρχίσει τις βόλτες μιας και ο καιρός είναι τέλειος... θέλω να θέσω όμως ένα σημαντικό ερώτημα... η πρώτη αλλαγή λαδιών πρέπει να γίνει στα 10.000 χιλ ή στους 6 μήνες όπως μου είπαν στην ΠΕΖΟ; Είναι υπερβολή να κάνω μία αλάγή νωρίτερα, όπως κάναμε κάποτε στα καινούργια αυτοκίνητα (πχ στα 1500 χιλ); |
Ydwr έγραψε: |
Λαδια μπορεις να αλλαζεις οσο συχνα θες, θυμισου οτι τα πρωτα πρεπει να ειναι στην αντιπροσωπεια. |
πΕτΡοS έγραψε: |
εγω όπως έχω ξαναγράψει τα άλλαξα στα 3500 χιλιομετρα με συνθετικά 5W40 της ELF.
Και ΌΧΙ στην αντιπροσωπεία... ![]() |
PoLiThS έγραψε: |
Αμνοερίφιο για αυτό βάζουμε πολλαπλού ιξώδους λιπαντικό για να καλύπτουμε μεγάλο φάσμα θερμοκρασιών |
teodor_v έγραψε: | ||
Και πόσα χλμ έχεις τώρα; είχες κανένα πρόβλημα με την εγγύηση; |
πΕτΡοS έγραψε: | ||||
τώρα εχω 7000 και στα 10.000 θα κανω εναν γενικο έλεγχο και θα τα ξαναλλαξω. τι προβλημα να εχεις με την εγγυηση ρε παιδια? σιγά!! λάδια άλλαξες!! λες και αμα σου αλλαξουν λαδια αυτοι μετα θα καταλαβουν οτι τα εχεις αλλαξει ξανα στο ενδιαμεσο... |
εγω όπως έχω ξαναγράψει τα άλλαξα στα 3500 χιλιομετρα με συνθετικά 5W40 της ELF.
Και ΌΧΙ στην αντιπροσωπεία... ![]() |
PoLiThS έγραψε: | ||
Και χαλαρά έθεσες εαυτόν και αυτοκίνητο εκτος εγγυήσεως.. |
volvos έγραψε: |
ειστε σιγουροι οτι τα πρωτα λαδια ειναι ειδικα για στρωσιμο?? αν ειναι ετσι γιατι στα 10000 αλλαγη και οχι οταν σταματησουμε το στρωσιμο? |
aυτο κανω σταδιακο ανοιγμα με προσοχη και συνεση ως τα 5-6000χλμ...το θεμα ειναι μετα αν αρχισω να σκιζω τι κανω?? αλλαζω λαδια η περιμανω μεχρι τα 10000χλμ στο σερβις...... |
εφοσον ο κατασκευαστης λεει καθε 30000χλμ αλλαγη λαδιων...(ειναι σιγουρο αυτο?) εγω γιατι να αλλαζω λιγοτερο απο καθε 10000χλμ?? |
Steve έγραψε: |
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ή δεν διάβασες καλά το βιβλιαράκι, ή τα μπέρδεψες ![]() Κάθε 10.000 χλμ ενα check up και κάθε 30.000 χλμ το χοντρό service ![]() Λαδάκια όποτε λέει ο κατασκευαστής των λαδιών (το βλέπεις στο μπουκάλι/τενεκέ που αγόρασες). Αν πάλι βάλεις λάδια και δεν τα ξανααλλάξεις, τότε μιλάμε για diesel κινητήρα και ειδικά λάδια που τα βάζεις μια φορά. Κόστος? 1.000.000 δρχ το βαρέλι αν θυμάμαι καλά ![]() ![]() ![]() |
Ναι, υπάρχουνε τέτοια λάδια για τους πετρελαιοκινητήρες και είναι πανάκριβα... Αλλά μακροπρόθεσμα, το κόστος αγοράς τους κάνει μια πάρα πολύ καλή απόσβεση στην τσέπη σου ![]() |
zzzleepy έγραψε: |
Ωωωωωχ Θέεε μου!!!
Πρώτον oi diesel κινητήρες χρειάζονται service (και άρα και αλλαγή λαδιών) συχνότερα από τους βενζινοκινητήρες. Δεύτερον τέτοια λάδια που αναφέρεις πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! |
Άχχχχχ με κάνετε και γελάω... ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ Πρώτον οι diesel κινητήρες έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης (Δέν έχουν καν μπουζί). Δευτερον οι diesel κινητήρες έχουν αραιότερες αλλαγές λαδιών (είναι και ποιο αργόστροφοι) Τρίτον οι σημερινοί diesel έχουν εφάμιλη απόδοση με τους αντιστοίχου κυβισμού βενζινοκινητήρες στο θέμα της ιπποδύναμης και τους κατακρεουργούνε στο θέμα της ροπής ( Peugeot 206 1.4 16V HDI 92PS 200Nm ροπής και Opel Vectra OPC 1.9 TDi 212PS 400Nm ροπής) Είπε κανείς τίποτα ? Τέταρτον οι σημερινοί diesel είναι σαφώς ποιο φιλικοι προς το περιβάλον απο αντίστοιχους βενζινοκινητήρες Πέμπτον οι σημερινοί diesel είναι επίσης σαφώς ποιό οικονομικοι (Mercedes E-Class 270CDi κινούμενη με 230km/h στον υπολογιστή ταξιδίου είχε στιγμιαία κατανάλωση 7,8lt/100km- ας το δικομάσουμε με ενα βενζινοκίνητο αυτο... ΧΑΣΑΜΕ) Εκτον... Ας μήν μιλήσω για θέματα αξιοπιστίας... Αυτά για τα diesel γιατί είναι υπέροχοι κινητήρες απλα η Ελλαδα και το Ελληνικό σύστημα τους έχει χαντακώσει. Βλέπεις Σε όλη την Ευρώπη είναι βλαμμένοι και εμείς είμαστε οι έξυπνοι. Αντώνη δεν θελω να σε θίξω για όνομα του Θεού αλλα έτσι έχουν τα πράγματα |
zzzleepy έγραψε: |
Δε μας είπες όμως τίποτα για τα λάδια που δε θέλουν ποτέ αλλαγή... ![]() |
......Δευτερον οι diesel κινητήρες έχουν αραιότερες αλλαγές λαδιών...... |
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι ή δεν διάβασες καλά το βιβλιαράκι, ή τα μπέρδεψες ![]() Κάθε 10.000 χλμ ενα check up και κάθε 30.000 χλμ το χοντρό service ![]() Λαδάκια όποτε λέει ο κατασκευαστής των λαδιών (το βλέπεις στο μπουκάλι/τενεκέ που αγόρασες). Αν πάλι βάλεις λάδια και δεν τα ξανααλλάξεις, τότε μιλάμε για diesel κινητήρα και ειδικά λάδια που τα βάζεις μια φορά. Κόστος? 1.000.000 δρχ το βαρέλι αν θυμάμαι καλά ![]() ![]() ![]() |
PHSYBORG έγραψε: | ||
O Αντωνης αναφερεται στο ποστ του ΣSS κ οχι στου Nικου ![]() |
Δεν το υποστηρίζω αυτό το περί ειδικών συνθετικών λαδιών τα οποία τα βάζεις μια φορά στους πετρελαιοκινητήρες, αλλά επειδή το είχα ακούσει σε μια συζήτηση σε ένα συνεργείο που πήγε το van ένας φίλος του πατέρα μου, το ανέφερα μήπως και φανεί χρήσιμο, άσχετα με το ότι δεν ξέρω αν αληθεύει η όχι. Έκανα ότι κάνουνε και οι περισσότεροι, πέταξα δηλαδή μια μ#@#κεία, άσχετα αν ήτανε σωστή ή όχι. Αν έβγαινε σωστή όμως και επαληθεύονταν από κάποιους, τότε θα συμφωνούσαν και οι υπόλοιποι. Έλα όμως που τελικά ίσως είναι λάθος!
Και πΕτΡο με τους όμορφους υπολογισμούς σου, δες που χρησιμοποιείται ο πετρελαιοκινητήρας πρώτα... (taxi, νταλίκες κλπ.) και δες τα κοντέρ τους πόσα χλμ έχουνε... τα 300.000 χλμ είναι ακόμα για το στρώσιμο σε τέτοιες μηχανές... ![]() ![]() Και για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο στους υπολογισμούς σου, εγώ ανέφερα ΤΙΜΗ ΒΑΡΕΛΙΟΥ 1.000.000 ΔΡΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΗ ΛΙΤΡΟΥ 1.000.000 ΔΡΧ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ 10 ΛΙΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ. Άρα ξανακάνε τους υπολογισμούς σου και δες πως συμφέρουνε αυτά τα λάδια που λέω, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... Και φυσικά δώστε προσοχή στο ύφος που ο zzzleepy και ο πΕτΡοS (ο οποίος έχει φάει σύσταση όπως και εγώ για τις μεταξύ μας σχέσεις στο club) με το οποίο απαντάνε σε εμένα και στο ύφος στο οποίο απαντάει ο zzzleepy στον PoLiTh... Νομίζω πως όλοι δικαιούμαστε σεβασμό όταν δίνουμε σεβασμό. Και δεν αναφέρθηκα σε κανένα post προηγουμένως σε κάποιο άτομο ειδικά. Αλλά για άλλη μια φορά δυστυχώς, οι καταστάσεις με αναγκάζουν. πΕτΡο, συνέχισε να μου την μπαίνεις σε όλα τα post ![]() ![]() |
Και φυσικά δώστε προσοχή στο ύφος που ο zzzleepy και ο πΕτΡοS (ο οποίος έχει φάει σύσταση όπως και εγώ για τις μεταξύ μας σχέσεις στο club) με το οποίο απαντάνε σε εμένα και στο ύφος στο οποίο απαντάει ο zzzleepy στον PoLiTh... Νομίζω πως όλοι δικαιούμαστε σεβασμό όταν δίνουμε σεβασμό. Και δεν αναφέρθηκα σε κανένα post προηγουμένως σε κάποιο άτομο ειδικά. Αλλά για άλλη μια φορά δυστυχώς, οι καταστάσεις με αναγκάζουν. |
Δεν είχα καταλάβει οτι υπαρχει 206 νταλίκα ή ταξι... Μια και το ποστ σου αναφερόταν σε 206 όμως ![]() |
Και αν δε το εχεις καταλαβει κανουμε μια χαζή κουβέντα για λάδια που κατα 99% ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και το λες και μονος σου τελικα... |
Αν υπαρχει και μια δοση χιουμορ την οποια δε δεχεσαι προβλημα σου. Όταν 9/10 ποστ σου δινουν λαβες για γέλια αλλα και αγανακτηση ειναι λογικό να συναντας αντιδράσεις αγαπητε. |
Καλη συνεχεια!! ![]() |
pugsang έγραψε: |
Επισης αφηστε και κατι να πεσει κατω.Μην ψαχνετε αφορμη να την πειτε στον αλλον για να φανειτε πιο εξυπνοι.
Αν ανατρεξετε σε πιο παλια topic θα δειτε ενα πιο τυπικο κλιμα και πιο σοβαρο.Οποιος ηξερε μιλαγε, οποιος δεν ηξερε διαβαζε για να μαθει και ολοι σεβοντουσαν ο ενας τον αλλο ακριβως λογο της μη υπαρξης διαπροσωπικης σχεσης. |
Επιδή έχω την τιμή να γνωριζω απο κοντά και τον Σταύρο και τον Πέτρο.. Κόβω τον π****ο μου οτι μόλις συναντηθούν θα γίνουν κολητόι
Τάδε έφη ο Ταβερνιάρης |
Επιδή έχω την τιμή να γνωριζω απο κοντά και τον Σταύρο και τον Πέτρο.. Κόβω τον π****ο μου οτι μόλις συναντηθούν θα γίνουν κολητόι
Τάδε έφη ο Ταβερνιάρης |
klain έγραψε: |
Όντας εντός εγγύησης τα 1α λάδια στην peugeot είναι free η μπά; |
klain έγραψε: |
Όχι φίλτρο δεν άλλαξα.. μου είπε ο τύπος να το αλλάξω σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα.
Βιβλίο συντηρήσεων κτλ... ίσως ναι ίσως όχι.. Για να είμαι ειλικρινής δεν το πρόσεξα καθόλου. Το άφησα μέν στην peugeot για τον 6μηνο έλεγχο αλλα δεν είδα μετά μήπως και έχουν σημειώσει κάτι. Το ποιο πιθανό είναι όχι... |