PoLiThS έγραψε: |
Τα ψαλίδια στα 1,6 16V είναι με σινεμπλοκ αλουμινίου αντίθετα με τα 1,1 και 1,4 που είναι λαστιχο
Ίσως το ψαλίδι να είναι ποιο μακρύ 'η να έχει διαφορετική γωνια καστερ.. |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: |
Αυτα το καλο που εχουν ειναι οτι δεν εχουν ελαστικα συνεμπλοκ αλλα ειναι απο μεταλο (UNIBALL).Φυσικα και ειναι ποιο ενυσχημενα.
Καλη επιλογη αν τα βαλεις ![]() |
PoLiThS έγραψε: |
Ίσως το ψαλίδι να είναι ποιο μακρύ 'η να έχει διαφορετική γωνια καστερ.. |
volvos έγραψε: |
μια και θα παρεις τηλ κοιτα και για σινεμπλοκ μπας και εχει βγει τιποτα. δυστυχως ως τωρα η powerflex δεν εβδαζε... καποιοι μου ειχαν πει οτι εκει ειναι η αιτια του κακου.........
και προς θεου μακρια απο μεταλλικα συνεμπλοκ και συνδεσμους στα ψαλιδια. με το ενα χερι θα οδηγεις και μετο αλλο θα κρατας το ταμπλο που θα εχει κραμασει απο κραδασμους....... ![]() |
gskarmou έγραψε: |
[Απο ότι μου είπε το παληκάρι μόνο ένας είχε 206(kouzman???) και έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο αλλά απο τοτε δεν έχει ακούσει τίποτα αν ταίριαξε η όχι .
Απο αυτά που λες για τους κραδασμούς ??Αν θέλεις το εξηγείς λίγο |
Sidobre έγραψε: | ||
A! εγώ είμαι αυτός!!! ![]() ![]() Μια χαρά είναι η κόντρα (βάση σασμαν)! Μπαίνει κανονικά και με τον νόμο! |
NIKOΣ έγραψε: |
..... γιατι γινετε ξυραφακι ...... |
gskarmou έγραψε: |
Σ' 'επιασα Skoulik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Start Speaking κρασδασμοι?? Οι αλλες βασεις πως την <<δεχτηκαν>> ?? Υπηρχαν προβληματα ??Κοστος ολης της διαδικασιας ? ------- Το κιβωτιο αλλαξε συμπεριφορα η οχι? |
Sidobre έγραψε: |
...... Σταθεροποιήθηκε όμως το κιβώτιο και δεν κουνάει καθόλου πράγμα που βοηθάει τις γρήγορες αλλαγές. ........ |
....ψαλιδια της πεζο σπορτ με κωδικο cc17021 |
Steve έγραψε: |
Επειδή με είχε απασχολήσει πριν από 1 χρόνο το θέμα, ξέρω ότι για τα συγκεκριμένα ψαλίδια ... πρέπει να στάξουμε κάτι λιγότερο από χιλιάρικο ![]() Και δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο value for money ![]() |
2/ rc17021 with 2 ball joint
|
αυριο θα παρω ντινο αν και αυτος θα θελει να προωθησει τα cc17021 που τα εχει στο μαγαζι.. |
115 me ekptosi kondor
90 ntinos.... |
115 me ekptosi kondor
|
...το θεμα ειναι οτι μαλλον διαφορα κανουν μονο τα rc που ειναι ουνιμπολ χωρις καθολου συνεμπλοκ... |
Παράθεση: |
το θεμα ειναι οτι μαλλον διαφορα κανουν μονο τα rc που ειναι ουνιμπολ χωρις καθολου συνεμπλοκ... |
spyro απο οτι εμαθα τα σχολια για τα ψαλιδια που σου ελεγα ηταν για αυτα με ουνιμπολ kai στα 3 στηριγματα...
και στα 2 206 δεν ειχαν προβλημα εδω και ενα χρονο.... σε 106 ομως εχω ακουσει και εγω διαφορα... τι λες ψηνομαι? |
τα σχολια ειναι για του xs
σε τηλ στο ντινο που εχει και τα δυο μου ειπε τις διαφορες και παρειγγειλα τα cc17021. |
τα σχολια ειναι για του xs
σε τηλ στο ντινο που εχει και τα δυο μου ειπε τις διαφορες και παρειγγειλα τα cc17021. |
δηλαδη με λιγα λογια μαλλον τα rc ειναι για ασφαλτο και εντελως αγωνιστικη χρηση και κοπανανε αρκετα παραπανω απο τα cc. |
δηλαδη με λιγα λογια μαλλον τα rc ειναι για ασφαλτο και εντελως αγωνιστικη χρηση και κοπανανε αρκετα παραπανω απο τα cc. |
ultra-one έγραψε: |
[Αν δεν έχεις, τώρα χωρίς λαστιχένια σινεμπλόκ πρέπει να το δέσεις το αμάξι και από την πάνω πλευρά! ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Για το μέλη του PSClub από την JSV Racing υπάρχει αλουμινένια μπάρα θόλων για το 206 (ρυθμιζόμενη, όχι σπαστή) με τιμή 85€ (από 105€)
Φωτογραφίες εδώ: ftp://kentitos.com/ pic00033 και pic00044 (σύντομα και στο e-shop) |
μιλτο διαφωνω και ερωτω. ποια η διαφορα μεταξυ συνεμπλοκ και ουνιμπολ?
εγω απο τις φωτος τα βλεπω σα να ειναι συνεμπλοκ με μεταλλικο δακτυλιο απο εξω...μιλαω για αυτα που πιανει στο υποπλαισιο. το αλλο ειναι σιγουρα συνεμπλοκ που πιανει στο ακρο και ειναι υπευθυνο για το κοπανημα! |
Μίλτο ή Παναγιώτη έχετε καμια φωτογραφία τους? Και ακόμα μια ερώτηση όταν λέμε ότι "σε μερικούς έχουν χαλάσει" γρήγορα εννοούμε ότι έχει φθαρεί η αθρωση του uniball και έχει πλέον τζόγο ή κάτι άλλο? |
Miltellas έγραψε: | ||
Φωτογραφία δεν έχω... Το μόνο που μπορούν να πάθουν είναι να τζογάρει κανά uniball και μετά θα χτυπάει στην παραμικρή ανωμαλία και φυσικά θα είναι όλο τα ψαλίδι για πέταμα (δεν έχω ακούσει αν γίνεται να αλλαχτεί μόνο το uniball και να γλιτώσεις χρόνο-χρήμα). |
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=590 |
Miltellas έγραψε: |
Η σαφήνεια στα πολλά χαω και ειδικά στρίβωντας είναι υποδειγματική (τέρμα και στα ψαλιδίσματα της ουράς) και θα αισθάνεσαι πλέον μόνο το μαγούλιασμα των ελαστικών σου που λιγοστεύει στα χαμηλοπρόφιλα και εξαφανίζεται δια παντός στα ημισλίκ. ![]() Το 206 αποκτά το τιμόνι που του αξίζει! |
προβλεπω το χαρη να μη κοιμαται ![]() ![]() ![]() |
kavaliotis έγραψε: |
Παιδια σας παρακαλω μια γρηγορη βοηθεια. Εδω ( http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=6611 ) εξηγω το προβλημα μου. Βλεπω οτι ολοι λετε για αυτα τα cc17021, επειδη καιγομαι να αλλαξω αμεσα τα ψαλιδια, απο που μπορω να τα παραγγειλω αυτα? Θεσσαλονικη ειμαι, εχει εδω Peugeot Sport? Αλλιως αν δεν εχει εδω, μπορω να τα παρω με αντικαταβολη με courier ή λεωφορειο ή οτιδηποτε? Θελω την αλλη βδομαδα να τα περασω για να μην παθει τιποτα το αμαξακι μου... |
kavaliotis έγραψε: |
...σιγα μην με θυμασαι... |
OXI ΛΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ....
ακουγεται σε χαμηλες ταχυτητες...... και ναι ειναι εμπρος και χαμηλα...το νιωθεις στο πατωμα. πρεπει να το δω πιο αναλυτικα. |
Andreas έγραψε: |
Ευχαριστω Μιλτο για την απαντηση σου.
Αυριο θα παω να αλλαξω ψαλιδια cineblock και μετα θα παω στον φωκα να μου κανει μια ηλεκ/κη μετρηση και αναλογως βλεπουμε τι κανουμε. thnx again |
antrea με μπιλια ειναι μετα το φεις λιφτ...ψαλιδια για 206 εχουν 2 τυπους προ και μετα φεις λιφτ...ολα τα αλλα ειναι παπατζες.
αν θες ρωτα ντινο γκαγκασταθη σαλλονικ φερνει τα πεζο σπορτ του 206 rc gr.N Που ειναι ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΑ των φεις λιφτ με 90-100 το ενα...νομιζω οτι στη πεζο ειναι πιο ακριβα.!!! και μη διανοηθεις για ημιτασιον ![]() υ.γ.σπυρο αληθεια ολα οκ με τα ψαλιδια? |
Tomakos έγραψε: |
Διάβασα και τις 5 σελίδες και ομολογώ ότι ψιλομπερδεύτηκα λίγο!! ![]() Ελπίζω όμως να με ξεμπερδέψετε... ![]() ![]() Μετά από κάποιους θορύβους και ψιλοαλλαγής της συμπεριφοράς του τιμονιού ειπα να κοιτάξω να δω τι "τρεχει"!Τελικά θέλει άλλαγμα το μπροστά αριστερό ψαλίδι!Το αμάξι είναι προ face lift 2001! Και ρωτώ... αλλάζω μόνο το ένα με το ίδιο? αλλάζω και τα δύο με αυτά του face lift? ή βάζω αυτά του cc που έχουν αναφερθεί πιο πρίν? Είμαι μπερδεμένος απ'ότι καταλάβατε... ![]() |
nik_marin έγραψε: |
Από την στιγμή που το αυτοκίνητο είναι προ face lift 2001, Καλό θα ήταν να τα αλλάξεις και τα Δυο ….
Εσύ πληρώνεις όμως .... ![]() |
Tomakos έγραψε: |
Ποιά του cc?Τα μαμά?Έχει διαφορετικά ψαλίδια από το 3πορτο??
Ζαλίστηκα... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sps έγραψε: |
Τελικα αριστερο πεζω σπορτ ψαλιδι βγηκε οφφ στα 40.000χλμ!
Βεβαια κραταει ακομα, αλλα μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το τριξιμο που κανει,οποτε συντομα θα αντικατασταθει με αλλο ιδιου φυλου ![]() Διαγνωση: εχει αρχισει και φθειρεται-κοβεται στο λαστιχο το πρωτο μπροστα. |
Πάνος έγραψε: |
Εγω πως την εχω σκαπουλαρει και δεν εχω ασχοληθει με το θεμα ψαλιδια μετα απο 79.000χλμ και 7 χρονια ζωης;
Ή μηπωςθα επρεπε; ![]() |
Ενω τα εργοστασιακα f/l ειναι ακριβως ιδια και σε σκληροτητα και σε εμφανιση και οπως και τα αλλα παιδια δεν εχουμε ακομα καταληξει που ειναι οι διαφορες τους... |
του (ΠΣ) CC ειναι για πιστα... (πιστα εξωτερικου χωρις λακουβες... που να καταπονουν τα μπολλ-τζοινς) οπου ζητας μεγιστη ακριβεια στον χειρισμο μιας και εκει τα πραγματα ειναι πολυ συγκεκριμενα (συγκεκριμενη επαναλαμβανομενη διαδρομη κλπ κλπ)
του (ΠΣ) RC ειναι για βουνο οπου το τεραιν μπορει να ειναι γενικώς οτι να ναι...= οπως οι Ελληνικοι δρομοι... θεωρω οτι ειναι πιο σοφο να βαλεις τα ρψ παρα του ψψ...απο πλευρας διαρκειας |
nickterc έγραψε: | ||
![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||||
Νικο, απλη, κοινη λογικη ειναι.... ![]() ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Χιλιόμετρα Νίκο ![]() |
nickterc έγραψε: |
A ok απλα ελεγα μηπως ειχαμε κατι επισημο.Καμια διαθεση ειρωνιας η οτιδηποτε...Εγω τα CC φοραω κ μεχρις στιγμης ειναι ησυχα παντως... |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Οχι ρε, ουτε εγω εχω καμια διαθεση ειρωνιας! ![]() Ο Καταφρακτος παντως "ειχε θορυβο" ![]() Μηπως εχεις καμια εξατμιση επανω και δεν ακουγεται τοσο? ![]() Εχεις δει καμια διαφορα σε σχεση με τα Gr. N?? |
σετακι ψαλιδια rc gr.N apo βελιμεζακη 180και κατι ευρω
τα παιρνεις και ξενοιαζεις για μια ζωη με το θεμα ψαλιδια στα 206.\μην παρεις ιμιτασιον μη μπλεξεις με συνεμπλοκ |
Εχουμε προηγουμενο με αυτα που εβαλες Μανθο;
Διαρκεια ζωης κτλ; Γιατι του Κωστη το 60.000 με ανησυχησε αρκετα. Πρεπει να ψαχτω και εγω τι γινεται με τα ψαλιδια μου μετα απο 83.000χλμ και 7,5 χρονια ζωης. |
plaketokofths έγραψε: |
3) Ντινος ισχυριζεται οτι υπάρχουν 2 delphi που ειναι αντιστοιχα καλά με τα μαμα με σινεμπλοκ. Υπαρχουν 2 τυποι delphi, εχουν ιδια ψαλίδια αλλα σινεμπλοκ. |
kammenos έγραψε: | ||
λες πάνο να είναι τα ψαλίδια που κάνουν τον θόρυβο τελικά? εγώ έχω 102.000χλμ με 6,5 χρονια. ![]() |
Εχουμε προηγουμενο με αυτα που εβαλες Μανθο;
Διαρκεια ζωης κτλ; Γιατι του Κωστη το 60.000 με ανησυχησε αρκετα. Πρεπει να ψαχτω και εγω τι γινεται με τα ψαλιδια μου μετα απο 83.000χλμ και 7,5 χρονια ζωης. |
Αν δεν έχουν φθορά, δε χρειάζεται.
Edit: Εγώ π.χ. τώρα μαζί με τα delphi πήρα και top-mounts προληπτικά, μπας και χρειάζονταν, αλλά τελικά "δεν". Μου είπε μηχανικός μου, δλδ, ότι είναι τσάμπα λεφτά να τα αλλάξουμε. ![]() |
Γιάννη, για να είμαι ειλικρινής από άποψη "αίσθησης" δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή. Τώρα, αν τα παίξουν νωρίτερα, τι να πω, κομμάτια να γίνει.
Απλά θέλω να κάνω κ μια ευθυγράμμιση, αλλά δε μπορώ να βγάλω και πολλά συμπεράσματα για σαφήνεια μπροστινού, καθώς τα μπροστά R1-R πνέουν τα λοίσθια... |
77 το ένα είχαν.
Το μεσαίο συνεμπλόκ είχε διαλυθεί και σε εμένα... Μιλάμε δεν υπήρχε, όμως... Αλλά ήξερα ότι στο 206 δεν αλλάζουν σκέτα τα συνεμπλόκ. ![]() Ναι για σύγκριση καινούργιο με καινούργιο μιλώ. ![]() |
καθώς τα μπροστά R1-R πνέουν τα λοίσθια... |
μαλ***α, τότε, |
plaketokofths έγραψε: |
μπορει να λεω κι εγω μαλ***ες |
AlienHack έγραψε: |
Αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι τι ποιο ενισχυμενο απο το ενισχυμενο μπορουμε να βαλουμε καθοτι δεν γινεται καθε 30.000 χλμ να θελω ψαλιδια... ![]() |
sps έγραψε: | ||
Μετα πας σε αυτο, να το δοκιμασεις για να παρουμε σειρα και οι επομενοι ![]() www.superflex.co.uk |
ρε παιδες,,, εχουμε βρει τελικα καμια αλλη λυση για ψαλιδια? εχω βαρεθει καθε 6μηνο να παιρνουν κενα τα μπαλακια και να κοπανανε..
περασα κτεο προχτες και μου ειπε αυτο που φοβομουν (καθοτι τα ακουγα και ενοιωθα να κοπανανε) οτι και τα 2 ψαλιδια εχουν μεγαλα κενα στις μπιλιες... αντε το δεξι ειναι απο τοποθετηση 1μιση χρονου, λες οκ, εχει και χλμ πανω του (40.000-50.000χλμ) αλλα το αριστερο το εβαλα πριν απο 6 μηνες και ειναι NGK (απο γκαγκα) , ενισχυμενο αποσο μου ειχε πει. ειναι δυνατον να πηρε τοοοσσσοο τζογο? τι πιο ανθεκτικο μπορουμε να βαλουμε? τελικα κανεναν αξιολογο που να πρεσαρει μπαλακια βρηκαμε? |
Άμα κάθεσαι να ανοίξεις συζήτηση για ψαλίδια με ένα άτομο που έχει σπάσει 4 φορές τον προφυλακτήρα του, ότι και να του πεις, τζάμπα είναι.
Δες πως κινείται στις λακούβες ο Αλέξης, βάλε και την υπερανάρτηση των 160 ευρώ... και τελικά θα καταλάβεις ότι η ανάρτηση σου γαμάει και τα ψαλίδια... αλλά, είπαμε γλίτωσε λεφτά από αλλού, θα τα πληρώσει αλλού ![]() |
επισης τα ψαλιδια του 206 ΠΑΝΤΑ εχουν τζογους μετα το πρωτο 6μηνο. το θεμα ειναι να μη κοπανανε-σκουζουν και ειναι χαρχαλο το τιμονι. |
reselie-206 έγραψε: |
μαλλον αυτά? Εκτός και αν υπάρχει και άλλο σετ με διαφορετικά σινεμπλόκ
2.0 16V RC GRN ΣΕΤ Κατασκευαστής: PEUGEOT SPORT Κωδικός #: RC17021-00 Τεχνικά στοιχεία: ΕΜΠΡΟΣ, ΚΙΤ €153,75 |
AlienHack έγραψε: | ||
150 το ενα? ![]() χμμμ διπλασια τιμη απο τα ΤΡW και τα ενισχυμενα delphi... του RC τα μαμα? γνοριζουμε ποσο κανουν? εκεινα απο αντοχη? |
ρε παιδες,,, εχουμε βρει τελικα καμια αλλη λυση για ψαλιδια? εχω βαρεθει καθε 6μηνο να παιρνουν κενα τα μπαλακια και να κοπανανε..
|
nido έγραψε: |
Κάτι έσπασε στη μπροστινή μου ανάρτηση σήμερα το βράδυ - σε "αργή" κλειστή αριστερή που η αντιστρεπτική μάχεται να κρατήσει το αμάξωμα οριζόντιο ακούστηκε ένα "γκράγκ!!!" και τώρα σε σχετικά απότομο βύθισμα του γκαζιού ή απότομο άφημα ακούω μέταλλα να χτυπάνε μεταξύ τους....
![]() Να είναι κανένας σύνδεσμος από το ψαλίδι που υποψιαζόμαστε ότι την έχει ακούσει? Καμιά μπάρα?... Δεν πρόλαβα να το σηκώσω να δω, το πάρκαρα σπίτι και να δω πότε θα προλάβω αυτή τη βδομάδα να το κοιτάξω.... |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
Good morning Sir, The price depend of the weight of the parcel. For <5 kg it’ less expensive by air (rapide) For <5 kg it’s less expensive by road (standard) Best regards. |
οπως εχουμε ξαναματαπει τα cc ψαλιδια ειναι με μεταλικα μπολςςς
και ειναι θεμα χρονου και χρησης να αρχισουν οι θορυβοι. δεν εχουν προβλημα αλλα γαμιουνται στο τσικι τσικι... επισης δεν ειδα καμια σοβαρη διαφορα απο τα μαμα του rc ![]() |
Στείλε ένα mail και ζήτα τους για μεταφορικά καμιά καλύτερη τιμή (γνώμη μου) ![]() |
Μια μικρή διαφορά που πιάνει το μάτι αμέσως είναι ο κάθετος πύρος στην πλευρά που πιάνει η πλήμνη του τροχού, που αντί για αυλάκι γύρω γύρω (μαμά) έχει ένα σκάψιμο μόνο στην εσωτερική πλευρά (απ' όπου περνάει η οριζόντια βίδα που τα σφίγγει)
![]() |
Σε ξεγελάει η φωτογραφία Γιώργο, δες τις σκιές
(αλλά πολύ ενδιαφέρουσα η σκέψη σου) Να άλλη μία στην οποία φαίνεται και το "σκάψιμο" που ανέφερα. ![]() |
CC17021-01 CC17021-02 Μπορώ να στα βγάλω φωτογραφία αν θέλεις να τα δείς, είναι ψαλίδια με αρχ@%^$#ια πάντως ![]() |
Για τα μεταφορικά ότι και να πάρεις είναι ταρίφα το 200ευρο ![]() |
ναι αμε, αλλα η τιμη τους ειναι απο αλλο πλανητη και φαρδαινει το μετατροχιο, κτ καρ, f2000 klp!
http://www.tricompetition.com/fr/chassis/trains/train-avant-triangule/train-avant-triangule-pour-206-f2000-voie-etoite.html |
Πιο φθηνά θα μας ερχόταν να φτιάξουμε δικά μας σε μηχανουργείο, έστω βαρύτερα από αυτά, με τίποτα μπολ-τζόιντς γαϊδούρια.... |
iceage έγραψε: | ||
Ούτε κατά διάνοια. Το κόστος των ¨καλών ¨ rod-end είναι πολύ μεγάλο. Και μιλάω για επώνυμα σοβαρά και όχι για κινέζικα. Εκεί είναι το κόστος των ψαλιδιών. |
christos_99 έγραψε: |
Καλησπερα.!
Περασα κτεο (με χιλια ζορια), και το ψαλιδι του οδηγου θελει αλλαγη το μπαλακι που πιανει στη ροδα, ενω τα σινε μπλοκ μου ειναι μια χαρα. (το ειδα κι εγω και οντως ειχε μποσκα) Τωρα υπαρχει περιπτωση να γινει αλλαγη μονο το μπαλακι (το λαστιχενιο κομματι) μπροστα η οποσδηποτε παει ολοκληρο ψαλιδι.? Απ οσο ξερω ειναι πρεσαριστα, αλλα αν υπαρχει καποιος μαστορας ή σιδηρουργειο που να μπορει να κανει αλλαγη μονο το μπαλακι απο Θεσσαλονικη θα με εβγαζε απ το κοστος της αλλαγης ψαλιδιου ή ολοκληρου σετ οπως προτεινει ο Steve.!! Σημειωση το αυτοκινητο ειναι μοντελο 2005 1.6, γτ διαβασα στις προηγουμενες σελιδες πως ειναι διαφορετικα τα ψαλιδια με τα F/L κλπ Ευχαριστω.!! |
Σορρυ για την ψιλοκαταστροφη του θεματος, λογω οτι το θεμα ειναι για ψαλιδια P.S.
Οποτε παμε για ψαλιδι. Πηρα τηλ Γκαγκασταθη ετοιμοπαραδωτο ειχε μονο sagic 60 ευρω, σκετη φλομπα απ οσο ξερω η μαρκα... Και απο RC μονο με παραγγελια κοντα στα 75 ευρω. Οποτε βρηκα απο αυτο το σιτε: http://www.mister-auto.gr/el/timoni-anartese-tr-khon/peugeot-206-khatsmpak-2a-c-1-6-16v-109bhp_v15705_g273.html Εχω καταληξει στα Febi Bilstein, μου ειπαν πως ειναι σχετικα τιμια για τα λευτα τους. Τι λετε εσεις.? Εχει κανεις αποψη για την συγκεκριμενη μαρκα ή προς τα που να προσανατολιστω.? Ευχαριστω.! |
TopGear έγραψε: |
Ντίνος παραγγελία πόσο καιρό κάνει να φέρει έστω RC; |
christos_99 έγραψε: | ||
|
Pughell έγραψε: |
Σιγουρα οχι Sasic αλλά σε γενικες γραμμες δεν εχεις θεμα μιας και η ποιοτητα θα παιξει στο μπαλακι και οχι στο σινεμπλοκ μιας και ειναι μπιλια και οχι λαστιχο.
Στα απλά μοντελα ειναι λαστιχο,για αυτο και γινονται σωβρακο... |
στης γυναίκας το 206 1400 8ν του 2007 τι να βαλω? |
...εχει ηδη... ![]() ![]() ![]() ![]() |
OFF TOPIC αλλά...
βαζεις απο rc 20+mm...used... ή gti 19,5+mm 21mm/22mm/23mm κλπ απο PS δεν υπαρχει λογος... ζανφορ οχι ενοω οχι απαραιτητα. από εσενα εξαρταται πως θες το σεταπ του αυτοκινητου σου βλ σχετικ τοπικ ![]() ![]() |
pduke έγραψε: |
1. πόσο δίνει η μαμά τα ορίτζιναλ ψαλίδια του RC?
2. αξίζουν αντί των after market? |
3. τι άλλο μπορεί να κοπανάει σαν να διαλύεται η οδοντοστοιχία του metal man με στριμμένο τιμόνι σε λακκούβες κλασικού ελληνικού στενού γειτονιάς? |
4. γιατί παράλληλα ακούω και έναν ψιλό θόρυβο σαν τσίγκινο πιατάκι που χτυπάει πάνω σε μια σούστα? |
5. Χωράει δίλιτρο να περάσει από το παχύ έντερο? το σκέφτομαι.....
ευχαριστώ προκαταβολικά και χαιρετώ τους ήρωες και φίλους τούτου του ιστότοπου που τόσα χρόνια τον κρατάνε ζωντανό και ρωμαλέο!!! |
Γειά σου Βροντόσαυρε! |
Η καλύτερη λύση είναι αυτή και αξίζει
http://www.peugeotsport-store.com/product.php?id_product=3999 Η αμέσως επόμενη είναι τα ψαλίδια από CC. |
top mount των εμπρός αμορτισέρ |
Είναι τα ρουλεμάν του πίσω άξονα που έχουν πει το ποίημα |
ΟΚ κοίτα τώρα τι γίνεται. τα PS βγαίνουν κοντά στα 400. πολλά χρήματα για αυτοκίνητο 16ετίας ή καλύτερα …για μένα .
προ 2 ημερών πήρα γιαννίρη και μου είπαν ότι τα δικά μου κοστίζουν 220 το ένα!!!! έχουν πάρει πάνω τα ανταλλακτικά? εγώ τα θυμάμαι κοντά στο 100 αρικο. και τα PS φτηνότερα από τα απλά….. γιατί προτείνεις CC και όχι RC? |
γενικά έχει τρομάξει το μάτι μου με τα ψαλίδια. νοιώθω ότι με 3 ελληνικές λακκούβες τα παίρνω στο χέρι
τα TRW είναι στα 90. είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας όσο η τιμή τους?? |
μπα δεν παίζει. μόλις άλλαξα πίσω άξονα και είναι σφιχτό σαν αυγό τριπλοβρασμένο!
πριν αλλάξω ο θόρυβος που αναφέρεσαι (μάλλον…) ήταν σαν να κοπανιούνται σιδηρικά στην καρότσα….. ντρεπόμουν να κυκλοφορώ στην πόλη… αυτό που ακούω είναι σαν ένα πολύ λεπτό λαμαρινένιο πιατάκι που το χτυπάς με ένα …. πιρούνι….. |
Τα 400 για αθάνατα και επισκευαζόμενα ψαλίδια, δεν είναι πολλά. Τα ψαλίδια, όντως τόσο είχαν αλλά όσο παλαιώνει ένα κρασί.. ανεβαίνει και η αξία του ![]() Το CC έχει μεγαλύτερο βάρος και κατά συνέπεια πιο ανθεκτικά ψαλίδια. |
Αν είσαι σίγουρος πως ο άξονας που άλλαξες δεν είναι κι αυτός φαγωμένος στα σημεία των ρουλεμάν, πάω πάσο.
Τα σινεμπλόκ τα άλλαξες; |
δλδ τα CC είναι προτιμότερα από τα RC? ή είναι ίδια ? (όλα αυτά αν η λαιον έχει ξεχασμένα ανταλλακτικά με ξεχασμένες τιμές γιατί αλλιώς τα PS είναι φτηνότερα!!!) |
μετά από ασταμάτητη 10ετή χρήση του υπολογιστή διάστασης ελαστικών ... επιστρέφω στο φόρουμ με ερωτήσεις που καίνε.... όλα ξεκινάνε μετά την μεγάλη απόφασή να κάνω τον τζίτουρα ξανά από βρακί ... αυτοκίνητο, μιας και ο Αλέξης και ο προκάτοχός του Αντώνης αποφάσισαν πως θα πεθάνω μαζί του
... ευχαριστώ προκαταβολικά και χαιρετώ τους ήρωες και φίλους τούτου του ιστότοπου που τόσα χρόνια τον κρατάνε ζωντανό και ρωμαλέο!!! |
Το ότι δεν πας ίσια δεν σημαίνει απόλυτα ότι είναι τα ψαλίδια σε ένα σασί 10+ ετών σε τέτοιες διαδρομές... ![]() (ο δρόμος για Χαλκιδική πλέον είναι δρομάρα ![]() |
παίδες είμαι έτοιμος για παραγγελία, υπάρχει περίπτωση το JTC1177 να έχει ασυμβατότητα? (μου φαίνεται ότι έχει 2 μπουλόνια επιπλέον....) |
Ο κωδικος που βλεπω οτι πηρες, βαση mister-auto ειναι για 1.6, 2.0 και για RC.
Του CC εχουν κωδικο JTC949 και JTC950 αριστερο-δεξι. Στην ουσια, απ οτι συγκρινα κωδικους TRW και κωδικους servicebox, οι κωδικοι της TRW ειναι για 1.6 16V... Ωστοσο πρακτικα ταιριαζουν σε ολες τις καροτσες. |
Ο κωδικος που βλεπω οτι πηρες, βαση mister-auto ειναι για 1.6, 2.0 και για RC.
Του CC εχουν κωδικο JTC949 και JTC950 αριστερο-δεξι. Στην ουσια, απ οτι συγκρινα κωδικους TRW και κωδικους servicebox, οι κωδικοι της TRW ειναι για 1.6 16V... Ωστοσο πρακτικα ταιριαζουν σε ολες τις καροτσες. Μηπως να τα εστελνες πισω και να επερνες για CC.?? Κι εγω ετσι την πατησα πριν 1 χρονο, οχι οτι το μετανοιωσα απλα βιαστηκα και τωρα με τρωει ο κ*λος μου να ξαναλλαξω με CC. |
Οσο για το μπαλακι στο ακρο, με μια γερη βεργα ή μια παλια αντιστρεπτικη ραβδο (οχι να βγαλεις την δικη σου, παραδεγμα εφερα για να καταλαβεις τι εννοω, γτ και στα συνεργεια ετσι κανουν) μπορεις να την βαλεις κοντρα πανω απο το ψαλιδι και αναμεσα στο ακρο, και την αλλη μερια της ραβδου βαθια στο σασι, εκεινη την στιγμη ο 2ος θα σηκωσει λιγο το ακρο, αμεσως βγηκε. ![]() ![]() |
Το ημιαξόνιο ή μπαίνει, ή δε μπαίνει, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση π.χ. "καλά" ![]() Η δύναμη που λες είναι λογική ![]() |
Ολοσωστος ![]() Αν χτυπησεις τον κωδικου ΟΕΜ στην αναζητηση του servibox, σου βγαζει ακριβως για ποιο-α μοντελα ειναι το ανταλλακτικο.! ![]() |
...θέλεις να μου πεις ότι πήρα αυτά που αναγράφονται μόνο στο CC, είναι 10 ευρώ ακριβότερα και τα ενισχυμένα είναι τα άλλα...????? |
το μισό μου δουκάτο για μια λύση |
christos_99 έγραψε: | ||||
Βασει TRW ναι, Βασει κατασκευαστη εχεις παρει τα σωστα για το GT σου ![]()
WTF ![]() ![]() https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF ![]() ![]() Πριν κανα μηνα, επειδη ετυχε φιλος πηρε σουπα 206 για ανταλλακτικα, 2 ατομα ετσι τα βγαλαμε, θελει δυναμη ή αυτο με τον γρυλο που κανεις γτ στην ουσια συμπιεζεται το αμορτισερ, μανικι αλλα το καταφεραμε.!! Αν εισαι Θεσσαλονικη ανετα ερχομαι για βοηθεια ![]() ![]() |
(ελπίζω το 99 να μην είναι ημερομηνία γέννησης ....) |
το ημιαξόνιο συνοδηγού έχει τον ίδιο φόβο να φύγει? |
να αλλάξω βαλβολίνες μπας και παω καμιά βόλτα ή να αλλάξω και το άλλο και μετά τις βαλβολίνες? |
αλλά είμαι 30χλμ προς χαλκιδική |
Σαλονίκη είμαι που λες, αλλά είμαι 30χλμ προς χαλκιδική οπότε δεν με λες και "μέσα". Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου! αν και όποτε σε βγάλει ο δρόμος πάντως, τον καφέ τον κερνάω. εκτός και είσαι του 99 οπότε θα πάρεις πορτοκαλάδα..... |
Βαλβολίνες χάνεις όταν ξεκουμπώνει το ημιαξόνιο... που ξεκουμπώνει για να βγάλεις το ψαλίδι ![]() |
Ενημέρωση:
δεν ξέρω αν θέλουν λίγα χιλιόμετρα για να στρώσουν τα ψαλίδια, αλλά δεν τνομίζω. |
επίσης δεν μπορώ να σκεφτώ τι να της κάνω για να σφίξει...
|
2. Ροδέλα που ?? Μιαλάω για το στέλεχος που αφαιρείς την βίδα και ανοίγεις προς τα πάνω για να αλλάξεις τακάκια. |
Steve έγραψε: | ||
![]() |
Αμα πας και κανεις ευθυγραμμιση "στο κωριο",ετσι ειναι... ![]() ![]() ![]() Τωρα για τα ψαλιδια,με μπιλια ειναι μονον αυτα του CC οπως ειχα πει. Αυτο το "ματζαφλερι" που λες,στην ακρη του ψαλιδιου,λεγεται μπαλακι ψαλιδιου,και ναι μεν πρεπει να κινειται κανονικα σαν joystick αλλά θελει καμποσο ζορι για να το κουνας,οχι απλά να το σπρωχνεις με το δαχτυλο και να πηγαινοερχεται. Για αρχη,κατεβα πολη,πηγαινε μεχρι τον Γαλανη να σου κανει μια την ευθυγραμμιση σωστα και στην πορεια βλεπεις. |
Μήπως τώρα που σφίξαν τα ψαλίδια, φάνηκε κάποια άλλη αδυναμία της ηλικίας του αυτοκινήτου...; |
Αν δεν ειχες πει οτι μαζεψες τον πισω αξονα,θα σου ελεγα οτι πιθανον το συμμαζεμα του εμπροσθιου συστηματος να δειχνει οτι υπαρχει θεμα πισω(αυτο που λεει ο Σταυρος δηλαδη).
Αλλά απο την στιγμη που θεωρητικα πισω εισαι ΟΚ,τοτε κατι δεν εχει γινει σωστα μπροστα. Σχετικα με το ποσο παιζουν τα μπαλακια,ε,ΟΚ,μαλακωνουν,αλλά οχι τοσο συντομα ωστε για να πεις οτι με το που τα εβαλες/εβγαλες,αρχισαν και κουνιουνται και απο μονα τους με το που περιστρεφεις το ψαλιδι(πχ το γυρνας αναποδα στα χερια σου). Εκτος και αν τα ζορισες με κανα λοστο/λεβιε/κλπ. Εναλλακτικα μαλλον η ποιοτητα δεν ειναι αυτη που πρεπει. Ο Γαλανης ειναι γωνια Μεγ.Αλεξανδρου με Αδριανουπολεως. Οπως φευγεις δηλαδη απο πχ την παλια νομαρχια και συνεχιζεις προς αεροδρομιο,περνας την παλια καλη γνωστη στροφη της Express Service και συνεχιζεις. Λιγο πριν φτασεις στο στρατοπεδο Νταλιπη,στο δεξι σου χερι ειναι η εκκλησια του Αγ.Παντελεημονα. Απεναντι(αριστερο χερι) και καμια 100αρια μετρα πιο πριν,ακριβως στο φαναρι,εχει ζαντες/ελαστικα/ευθυγραμμισεις. Πηγαινε εκει,τουλαχιστον το προβλημα της ευθυγραμμισης θα λυθει οριστικα και σιγουρα. |
pduke έγραψε: | ||
μήπως...? ποια αδυναμία όμως? τι μπορεί να το πηγαίνει σαν μεθυσμένο? |
Steve έγραψε: | ||||
|
Δεν ειναι μεμονωμενα ρουλεμαν,μαζι με το top mount αλλαζουν. |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Στελάρα, χώρια είναι. Όπως και του 106 και μάλιστα σε SKF έχουν ίδιο κωδικό τα ρουλεμάν (VKD 35002). |
- πάντως έχεις απόλυτο δίκιο. πρέπει κάποιος να σηκώσει το άκρο. εγώ το έκανα με το .... γρύλο και έφυγαν όλα.... |
σχετικά με τα τοπ μαουντ και ρουλεμάν, το μόνο που δεν ξέρω είναι αν τα αλλάζουν μαζί με τα αμορτισέρ, γιατί και τις 2 φορές που άλλαξα αμορτισέρ ήταν στην αντιπροσωπεία. |
επίσης πήρα λαιον για ψαλίδια: 185 το ένα.
όσο παλιώνει το αυτοκίνητο οι τιμές ξεφεύγουν |
Steve έγραψε: | ||||
![]() |
Εκει που δινουν ρεστα ειναι σε αποτομες κοψιες τιμονιου, ζιγκ-ζαγκ και αλλαγες πορειας! |
Τα αρχiδια μου παντρευεσαι... ![]() |
Φ55mm και εμπρός και πίσω.
![]() |
Πάντως δεν πρέπει να είναι και καμιά τρομερή επιφανειακή "βαφή" αυτή που κάνουν στα uniball των ψαλιδιών της PS. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν κάποια uniball του εμπορίου σαν αυτά που πρέσαρε ο Χρήστος ήταν πιο ποιοτικά... |
Pughell έγραψε: | ||
Guess again... ![]() |
Στο αγωνιστικο δεν αλλαχτηκαν ποτέ τους,εδω και καμια 5ετια περιπου αγωνες,ισως καμια 20αρια στο συνολο τους.
Σαν μπιλια,ειναι πολυ καλη ποιοτητα. Ενδεικτικά μια καλη μπιλια για το συγκεκριμενο ψαλιδι κοστιζει καπου στα 25-30€ το κομματι. |
Καλές μπίλιες είχαν τα uniball στα εργοστασιακά ψαλίδια του RC μου, που έβγαλαν 10 χρόνια και πρέπει να είχαν κι άλλο (τα άλλαξα με Gr.N λόγω σκισμένης εξωτερικής φούσκας στο αριστερό).
Εσείς που πρεσάρατε σινεμπλόκ αφότου τα 'φτυσαν τα μπαλάκια σας ![]() |
Ωραίος, για να δούμε πόσα χλμ θα βγάλουν...
Ποια uniball έβαλες? |
nickterc έγραψε: | ||
|
Αλήθεια, τα εξωτερικά uniball στα ψαλίδια μας (που πιάνουν στο άκρο) αλλάζουν? Υπάρχουν ως ανταλλακτικό?
Τα μέσα τα βγάζουν ένα σωρό μάρκες, έχω δει από Swag, Febi-Bilstein, Moog (ακριβότερα αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα, δίνουν lifetime σε κάποια πράγματα) αλλά για τα έξω (μικρά) δεν.... |
Πως καταλαβαινετε οτι την ακουει σε αυτο το μπαλακι?
Τι σας παρουσιάζει? Θόρυβο? |
και σε μενα παντα το εξω (πρασινο)την ακουει, το οποιο δεν ξεπρεσσαρεται. |
Θα κοιτάξω μια από αυτές τις μέρες να δοκιμάσω να ξεπρεσάρω ένα από τα παλιά μου, που έτσι κι αλλιώς για πέταμα είναι... |