PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Πρόγραμμα σε 206 GTI 2.0lt 16v

zuper206 - Τρι 11 Ιούν 2002, 12:44:44
Θέμα δημοσίευσης: Εγκέφαλος και Superchip
Ax! ti trabaw....apo tote pou arxisa na diabazw auto to forum exw xasei ola ta leutakia moy se metatropes. Sad Sad Sad

Akolouthei CHIP re mapping. Rolling eyes

Sta diafora site kai forum diabazw mono kala logia gia to Superchip.
Den brisko omws ta problhmata pou mporei na parousiasei enas tetoios epanaprogrammatismos.

Ap oti exw katalabei (eimai kai ligo asxetos Rolling eyes Rolling eyes ) den ginetai allagh sto chip alla meso mias thyras epikoinwnias oi texnikoi afou apothikeusoun to original programma toy eggefaloy (se periptosh poy kati paei straba) se ena eidos kartas kanoun update.

Auto to onomazoun serial programming.

Peugeot 206 Gti/S16 +10 bhp £293.75
Peugeot 206 1.6 +8 bhp £293.75
Peugeot 206 1.4 +6 bhp £293.75

Mporei kapoios na moy dwsei ta fwta toy Idea
pugsang - Τρι 11 Ιούν 2002, 13:18:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ειχα βαλει ενα chipακι της Superchips σε ενα seicento 1.1 sporting. Μου ειχε φανει καλό σε σχεση τουλάχιστον με τα αλλα προγραμματα που ειχα δοκιμάσει κατα καιρούς.Ψηλά ιδιως "ξύριζε".Η καταναλωση δεν ειχε ανέβει.Αυτα για το sei.

Για το Rallye που ειχα ρωτήσει τον απατεώνα τον Σπέη (RS MOTORSPORTS-Αγ. ΠΑρασκευή αντιπρόσωπος της superchips για την Ελλαδα) μου είχε πει για επαναπρογραμματισμό 180.000 και ραντεβού σε 2 εβδομάδες.Πολλά!!!!

Εγω θα πρότεινα να περιμένεις τις προτάσεις της PTS.
DimiP - Τρι 11 Ιούν 2002, 21:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ρε συ zuper206, δεν σου φτανουν 137?
αυτο καπου το χω ξανακουσει...vini?
δηλαδη εμεις με τα μισα (απο τα 137), πρεπει να παμε να κρυφτουμε, δεν ειναι να κυκλοφορουμε καθολου.
Παντως ψαξτο καλα πριν κανεις καποια κινηση , επειδη ξερω οτι δεν δισταζεις να "χαλασεις" λεφτα.
Anonymous - Τρι 11 Ιούν 2002, 23:06:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: Superchip
καλη φαση!
ουσιαστικα κανουν κατι αντιστοιχο με BIOS Update και περνουν 300£?
ετσι βγαινουν τα λεφτα
επι της ουσιας δεν εχω να προσθεσω κατι η να βοηθησω απλα να πω οτι ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλα λεφτα αυτα οσα και να βγαζεις το μηνα

Παράθεση:
Auto to onomazoun serial programming.

Peugeot 206 Gti/S16 +10 bhp £293.75
Peugeot 206 1.6 +8 bhp £293.75
Peugeot 206 1.4 +6 bhp £293.75

Mporei kapoios na moy dwsei ta fwta toy Idea

Nikel - Τετ 12 Ιούν 2002, 02:01:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ego pantos pou rotisa tin superchip stin Agglia mou ipan ta parakato

Thank you for your enquiry. Unfortunately not, we cannot modify any Peugeot with a Sagem ECU.
Regards,
Michael Anderson.

-----Original Message-----
Sent: 19 April 2002 01:41
To: tech@superchips.co.uk
Subject: Superchip Question?

Dear sirs I own a Peugeot 206 cc (cabrio) which has a 1600 cc motor (110hp) and uses a Sagem ECU (I think). I wonder, is it chippable? If so what is the gain in horse power? Thank you in advance for helping my inquiry.
Nikel - Τετ 12 Ιούν 2002, 02:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
Aaaa ksexasa na po pos eixa petixi kapou ena tipo me CC kai autos pou to eixe chiparei stin superchip edo Ellada kai vasika meta aptin sizitisi kateliksa pos tzampa edose ta omorfa leftoudakia tou. Ipomoni kati tha gini me auton ton katarameno ton trifiso. :changes:
Vini - Τετ 12 Ιούν 2002, 07:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
Και πως εξασφαλίζει κάποιος ότι του έβαλαν πρόγραμμα? ? Υπάρχει κάποιος τρόπος εκτός της δυναμομέτρησης? Αλλά και αυτή μπορείτε να την εμπιστευθείτε?

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι ένα ρίσκο εδώ στην Ελλάδα.... Confused Confused
zuper206 - Τετ 12 Ιούν 2002, 11:40:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ontws Nikel, sto site tis superchip den leei gia 206CC alla mono gia ta montela poy egrapsa poio panw.

Pisteuw pws o monos tropos na katalabeis an yparxei beltiwsh meta apo ena tetoio chip remapping einai h dynamometrisi gia na deis arithmitika kai grafika thn beltiwsh alla kai mia kalh bolta sthn athina kai thn ethnikh.

Bebaia fobamai pros to parwn na to paw giti den toys empisteuomai.
Mallon tha perimenw na paei allos prwta Twisted evil

DIMIP oxi 137 alla 146.5 prin balw to messaio 8) Wink Wink Wink
Vini - Τετ 12 Ιούν 2002, 11:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
zuper206 έγραψε:

DIMIP oxi 137 alla 146.5 prin balw to messaio 8) Wink Wink Wink

ZUPER δηλαδή από την εξάτμιση και φίλτρο έχεις πάρει περίπου 10 άλογα χωρίς να δυναμομετρείς το μεσαίο?

σαν πολλά μου φαίνονται....
Πάντως αν είναι έτσι....επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι το 206 είναι πνιγμένο και στην είσοδο και στην έξοδο...
zuper206 - Πεμ 13 Ιούν 2002, 10:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
H deuterh dynamometrish poy ekana edeixe 146.5 8O (to filtro eixe doulepsei gia 100km). Oi typoi moy eipan oti exei na dwsei ligo akoma to idio kai h ejatmisi. To messaio den jero an prosfere kati.

Alla ola auta einai arithmoi den shmainoyn kai tipota. H diafora einai sto dromo. Ena bradi poy phga Megalo Peyko to pathsa ligo parapanw.
Bebaia amesws ekopsa giati h gynaika apo dipla htan etoimh na ekragei 2gunfire apo thymo... Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Exw dei megalh diafora se epitaxynsh (milame gia polla G Wink Exclamation )alla kai me 4h h 5h epitaxynei kalhtera. Gia telikh I have no idea prin to filtro kai thn ejatmish to eixa termatish (220. den jerw poso klebei)

Skeftomai aytoys poy exoyn 180 kai 200 alogakia . Tha prepei na einai apolaysh....Sniffffffff

Arage h mhxanh toy RC na mpainei sto diko mou Rolling eyes Question Question Question
DimiP - Πεμ 13 Ιούν 2002, 11:54:02
Θέμα δημοσίευσης:
μην ταγραφεις αυτα ρε Zuper206, δεν μας λυπασαι? ζηλευουμε .
Αλεξ@νδρος - Πεμ 13 Ιούν 2002, 20:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
Η αληθεια ειναι οτι οσο πιο πολλα κυβικα εισαι τοσο πιο πολλους ιππους κερδιζεις με αυτες τις βελτιωσεις.Καλα λεει ο zuper.To 1100 μου πχ δεν νομιζω να κερδιζε πανω απο 3-4 αλογακια.
Α τωρα που το θυμηθηκα .Ακολουθει διαφημιστικο μυνημα:
Φιλε οδηγε δεν μπορεις να τσιπαρεις τον τριφυσο sagem εγκεφαλο σου?
Η Alexandros teleshopping σου δινει την λυση 8)
Ανταλλαξε τον μαζι με τον κινητηρα σου με του Αλεξανδρου που ειναι Magnetti Marelli Twisted evil
Αλεξ@νδρος - Πεμ 13 Ιούν 2002, 20:49:43
Θέμα δημοσίευσης:
zuper206 έγραψε:

Exw dei megalh diafora se epitaxynsh (milame gia polla G Wink Exclamation

Arage h mhxanh toy RC na mpainei sto diko mou Rolling eyes Question Question Question

Εγω μια φορα ξεχαστηκα και το ανοιξα.Μιλαμε για πολλα MACH...Surprised
ΤΙ ΛΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣ ΤΩΡΡΡΡΡΑ.Βρε ακαρδε ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ
alatsat - Τρι 09 Ιούλ 2002, 13:45:48
Θέμα δημοσίευσης: SUPERCHIP WORKS
Είχα βάλει ένα τσιπάκι της SUPERCHIP σε ένα LANCIA Y 1.2 8V που είχα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. H ελαστικότητα του κινητήρα βελτιώθηκε, καλύτερη ροπή χαμηλά και πάρα πολύ ψηλά ο κόφτης. Να φανταστείτε η 3η έβγαζε 130km.

Το καλύτερο όμως ήταν η κατανάλωση η οποία δεν μεταβλήθηκε. Επειδή μετράω πάντα όταν φουλάρω, είδα ότι ειδικά σε ανοιχτούς δρόμους είχα και οικονομία.

Επίσης είχα βάλει και ένα βαρελάκι της BMC το οποίο είναι μεν ακριβό αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο και έτσι ο κινητήρας παίρνει τη δύναμη που θα έπαιρνε και με μια απλή χοάνη αλλά δεν παύει να είναι πολιτισμένο αφού δε σου παίρνει τα αυτιά.

Πάντως όταν βάζει κάποιος τσιπάκι εύλογο είναι ότι πρέπει να το σετάρει με μια καλή εξάτμιση και μία χοάνη αφού πλέον ο κινητήρας θέλει περισσότερο αέρα και καλύτερη εξαγωγή.

Τέλος μετά από 33000km που έκανα service δεν υπήρχε το παραμικρό σε καυσαέρια ή σε πρόβλημα ρελαντί όπως κάποιοι που είχαν βάλει "POWERCHIP" σε ίδιο αμάξι. Με λίγα λόγια το "SUPERCHIP" αξίζει αλλά μαζί με χοάνη και εξάτμιση για να δείτε τη βέλτιστη απόδοση.
pduke - Τετ 17 Ιούλ 2002, 19:31:35
Θέμα δημοσίευσης: Ιδέα με βάρος.......
Παιδιά ψαχνω το θεμα πολύ καιρό και μόνο στο ψάξιμο μένω!Η λύση είναι μια 8O 8O
εδώ στο ελλάντα όλοι ειναι πιασοκώληδες και εμείς σαν παπάρες τους τα χώνουμε γιατί δεν έχουμε άλλους.σε αυτό εδώ το forum όμως είμαστε πολλοί (και καλοί Wink ).στην αγγλία τα superchips και οι devil Evil (ειδικά οι devil Evil )είναι από λίγο εως πολύ πολύ φθηνότερα αλλά αν παραγγείλει κανείς μόνος του ,του βγαίνει μαζί με τα έξοδα αποστολής ,ο κούκος αιδόνι.Οπότε μαζευόμαστε και κάνουμε μια ομαδική παραγγελία
ε; ιδεάρα;
λοιπόν περιμένω γνώμες και λεμονόκουπες!! Rolling eyes

οι πρώτοι τρείς που θα απαντήσουν θετικά κερδίζουν ενα σετ λαδοξυδο αλτιςΤΟΡ για να περιποιούντε το νέο τους devil χταποδάκι!!!
Rolling eyes

Sidobre - Τετ 17 Ιούλ 2002, 22:35:03
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ιδέα με βάρος.......
pduke έγραψε:
Παιδιά ψαχνω το θεμα πολύ καιρό και μόνο στο ψάξιμο μένω!Η λύση είναι μια 8O 8O
εδώ στο ελλάντα όλοι ειναι πιασοκώληδες και εμείς σαν παπάρες τους τα χώνουμε γιατί δεν έχουμε άλλους.σε αυτό εδώ το forum όμως είμαστε πολλοί (και καλοί Wink ).στην αγγλία τα superchips και οι devil Evil (ειδικά οι devil Evil )είναι από λίγο εως πολύ πολύ φθηνότερα αλλά αν παραγγείλει κανείς μόνος του ,του βγαίνει μαζί με τα έξοδα αποστολής ,ο κούκος αιδόνι.Οπότε μαζευόμαστε και κάνουμε μια ομαδική παραγγελία
ε; ιδεάρα;
λοιπόν περιμένω γνώμες και λεμονόκουπες!! Rolling eyes

οι πρώτοι τρείς που θα απαντήσουν θετικά κερδίζουν ενα σετ λαδοξυδο αλτιςΤΟΡ για να περιποιούντε το νέο τους devil χταποδάκι!!!
Rolling eyes

Yπομονηηηηηηηη.....
H Peugeot Sport δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της παγκοσμίως και πραγματικά δεν γνωριζω γιατί! Eίχε δώσει deadline τον Iούνιο και σε λίγο μπαίνει Aύγουστος... Mε ψιλοαπογοητεύει!

Aναφέρομαι τουλάχιστον για το Πρόγραμμα ή τον νέο εγκέφαλο που θα αφορά το 206 Cup (ή miniGroupA). Aυτό θα αξίζει σίγουρα πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε Chip.

Oσο για την Devil μόνο τιμές Γαλλίας δεν γνωρίζω. H Aγγλία έχει ακριβώς της ίδιες τιμές με το Eλλάντα και μάλιστα οι Aγγλοι φημίζονται ότι σε μερικά προϊόντα είναι και λίγο πιο ακριβοί από εμάς (όταν οι Eλληνες δεν αισχροκερδούν).

Πάντως που έχω κοιτάξει τον τιμοκατάλογο για την Devil οι ίδιες τιμές είναι.

Xταποδάκι; Mπά το 1,6 16v δεν έχει χταποδάκι. Tους χάλασε διότι έχει 2 αισθητήρες λαμδα και ένα καταλύτη φορεμένο πάνω στην πολλαπλή!

Για Gti όποιος θέλει (που να μην έχει 2 αισθητήρες λάμδα)
pezomania - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 07:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα!

Πάντος στην αντιπροσωπεία που ρώτησα εγώ για χταπόδι - μεσαίο - τελικό, μου είπαν οτί καλά έκανα και άλλαξα μόνο το τελικό. Μάλιστα για μεσαίο μου είπαν ότι του 1.6 είναι αρκετά ελεύθερο Neutral και ότι χταπόδι δεν χρειάζετε, γιατί η εξαγωγή που έχει είναι πολύ καλή 8O

Και αυτό που πραγματικά θα του δώσει φτερά θα είναι μια σκούπα και ένα πρόγραμμα Neutral Φυσικά από την Peugeot Sport Smile
alatsat - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 08:19:19
Θέμα δημοσίευσης: ΣΕΙΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Φίλε pduke δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε το τσιπάκι της SUPERCHIP διότι στο 206 δεν αλλάζει το τσιπάκι αλλά γίνεται σειριακός προγραμματισμός με Laptop.
pduke - Πεμ 18 Ιούλ 2002, 09:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μια στιγμή να πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.
για το chipακι δεν ξέρω ,πήρα ενα αγενέστατο τύπο στην rs motorsport και μου είπε 180000.οπότε φίλε alatsat σε εμπιστεύομαι.

Τώρα σχετικά με το χταποδάκι,και μιλάμε μόνο για χτποδάκι Evil ,έχουμε και λέμε:
1.για το 1.6 δεν υπάρχει.
2.για τα GT/GTi υπάρχουν δύο.
α)για μοντέλα όπως το δικό μου με ένα lamda
αριθμός :59062 , 4-2-1 το ιδιο που φοράει και το WRC Exclamation (ναι ναι και εγώ γελούσα στην αρχή) , φωτο δεν έχω.αν κάποιος βρει πολύ θα την ήθελα.ΤΙΜΗ : 280.000 δρχ μου είπαν εμένα!!!!!!(στην αγγλία έχει 200000 με 220000)

β)για μοντέλα με διπλό lamda 2001 και μετά νομίζω.
αριθμός : 59061 , 4-1 τιμή δεν γνωρίζω.Φωτό έχουμε πάντως

Στο site απόπου είναι και η φωτό έχει αναλυτικό πίνακα για όλα τα 206
http://automotif.co.uk/cgi-bin/model.cgi?site=devil&make=peugeot&modelmenu=206&submit=Go

thanks για το τιπ της φωτό ,το δοκίμασα αλλά μαλλον κατι εκανα λαθος,τώρα δουλεύει
fpug - Τρι 30 Ιούλ 2002, 11:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Emena pantws pou esteila ta stoixeia mou mesw internet stin superchips Agglias meta apo dyo meres me piran tilefwno apo tis r&s (ag.paraskeyi) kai mou edwsan plirofories. Episis mou esteilan kai e-mail me oles tis plirofories.
chatasos - Τρι 30 Ιούλ 2002, 11:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως σου είναι εύκολο να τα βάλεις και στο forum ή να τα στείλεις στο
email του club (info@206club.gr)?
pduke - Τρι 30 Ιούλ 2002, 11:52:18
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Emena pantws pou esteila ta stoixeia mou mesw internet stin superchips Agglias meta apo dyo meres me piran tilefwno apo tis r&s (ag.paraskeyi) kai mou edwsan plirofories. Episis mou esteilan kai e-mail me oles tis plirofories.

Αδελφέ τουρίστα δεν το στέλνεις και κατά εδώ?
Επίσης αν έχεις αλλάξει κάτι στο μωρό σου ή αν έχεις κάτι να επισημάνεις κάντο Smile όχι τίποτα αλλά για να δω δίλιτρο κάνω μαύρα μάτια!!! Morning
fpug - Τρι 30 Ιούλ 2002, 11:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
tha valw to mail pou mou esteilan apo superchip an kai den leei kai tipote kainourgio.
Akomi den exw kanei tipote giati to exw 1 mina alla siga siga kati tha ginei.
Molis exw neotera tha sou pw entypwseis.
sto http://206gti.net/206gti-180/ exei photos apo to kainourgio? 206 (gti 180).
~FoCuS~ - Τετ 31 Ιούλ 2002, 00:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
paidia thelw na pw oti ola ta pug einai fimwmena se duo simeia
to ena einai h eisagwgi kai to allo to xtapodi
stou kolitoumou to 1,6 16v exei blaei full eksatmisi (xtapodi-kataliti agwnistiko-teliko) xeiropiiti kai to amaksi anastithike....
katebasma 3-->2 petaei floga miso metro
o thoribos pou bgazei einai anatrixiastikos

oso gia ta chipakia aste kanenan allo na petaksei ta lefta tou
to 206 opws kai to focus exoun mexri stigmis aspasto eggefalo
yposxontai MEXRI 10% ayksisi yppwn alla den dexontai na kaneis dinamometrisi prin kai meta........
melos tou clubfocus eixe paei stin elliniki antiproswpoia tis Superchip kai itan etoimos na paragili to chipaki
mou stelnei txt na rwtisw poso exei edw (agglia)
kai mou lene kirie den exoume bgalei akomi chipaki gia to focus.......
katalabate pisteuw ti ennow etsi

0X TRUST NO ONE 0X
pduke - Τετ 31 Ιούλ 2002, 08:51:33
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι βάσιμες οι φοβίες σου και καλά κάνεις και τις επισημαίνεις,παντως εγώ προσωπικά κλείνω 1,5 χρόνο που ψάχνω το θέμα και έχω μάθει(από άγγλους και μόνο )τι ακριβώς παίρνει ο δίλιτρος.Το χταπόδι είναι η πρώτη προτεραιότητα πάντα και το superchip είναι δοκιμασμένο και υπάρχει για τους δίλιτρους δίνοντας 8 άλογα δυναμομετρημένα.Το δίλιτρο πάσχει και από εισαγωγή η οποία όμως είναι μια πολυ δύσκολη περίπτωση. Wink
Αλεξ@νδρος - Τετ 31 Ιούλ 2002, 16:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Σε οσες βελτιωσεις 206 εχω διαβασει το μαμα χταποδι(χταποδι....τελος παντων) δεν αλλαζοταν αλλα
αντιθετα το θεωρουσαν και πολυ καλο
Miltellas - Πεμ 01 Αύγ 2002, 00:24:11
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωστός μου εδώ στη Θεσσαλονίκη που δυστυχώς δεν έχει ΗΥ για να μας κάνει παρέα, έχει ένα 206 1.4 ΧΤ και του έχει βάλει χταπόδι Supersprint, τελικό Supersprint, φιλτροχοάνη, και ζαντολάστιχα 195/50/15 Bridgestone RE720. Το οδήγησα και έπαθα πλάκα, το αυτοκίνητο πηγαίνει σαν μανίσιο. Ίσως και χειρότερα. Είναι δυνατόν;;!!
Με 1η και τέρμα το γκάζι δεν σπινάρει!! Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι το 195/50/15 το πνίγει, δεν δικαιολογείται!

Μήπως με ρύθμιση πίεσης καυσίμου στο 1bar από 0,5bar που είναι, δώσει παραπάνω καύσιμο και στρώσει η κατάσταση;
Μήπως το χταπόδι δεν μπορεί να κάνει δουλειά παρουσία εργοστασιακού καταλύτη;
Μήπως επιβάλλεται νέο τσιπάκι ή επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου;

Σημειώστε ότι όταν επιταχύνει δυνατά, το χταπόδι δεν παράγει αυτόν τον χαρακτηριστικό ήχο (βρρρ) που έχω μάθει να ακούω από τα χταπόδια (ναι, φοράει χταπόδι, το είδα και είναι οπτικά εντυπωσιακό, προδιαθέτει).
Επίσης, ότι παρ' όλο που δεν έχει αλλάξει ανάρτηση το νέο ζαντολάστιχο του έχει δώσει πολύ καλό τιμόνι και γενικά σαφή βελτίωση στο κράτημα.
Alex - Πεμ 01 Αύγ 2002, 00:41:38
Θέμα δημοσίευσης:
To 195/50 pnigei POLY. Den einai pekse-gelase sto lew ek-peiras Smile Mexri tis 3-4 xiliades strofes to mama me exei mias kai h mhxanh den roparei wste na kinhsei ta theobara zantolastixa syn to pniksimo apo to fardos.. meta omws tis 4 xines tous pinw to aima. (logo mods)
Miltellas - Πεμ 01 Αύγ 2002, 01:10:37
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε το 195/50/15 του 1.4 του πέφτει πολύ.
Το 185/55/15 μάλλον είναι ιδανικότερο αφού ταιριάζει και με το μανίσιο βήμα του 175/65/14.
Alex - Πεμ 01 Αύγ 2002, 02:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ontws.. apla to Bridgestone to S02 eixe minimum diastash 195/50 gi'afto kai phga gi'afth th diastash.. ase pou nai pio fthna ta 50aria/60aria apo oti ta 45aria/55aria..

Elpizw h michelin kai h bridgestone me tis teleftees texnologies formula1 na bgaloun kana KALO lastixo dromou gia 185/55 na erthw sta isia mou giati tora s'afth th diastash den yparxoun kai tipota trella lastixa.. Smile
pugsang - Πεμ 01 Αύγ 2002, 06:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητέ φίλε Μιλτιάδη,

Πες του φίλου σου να παει να ξαναβάλει το μαμα χταπόδι.Για τετοια βελτίωση του τύπου ζαντα-μπούκα-φιλότιμο το χταπόδι κρίνεται υπερβολικό.Ενταξει ειναι και το λαστιχο που το πεθαίνει το αυτοκίνητο(ακου φιλε 195αρι λαστιχο σε 1.4 τι αλλο θα δούμε) αλλα το χταπόδι σ αυτη την περίπτωση μονο κακο κάνει.Οταν η peugeot σχεδίασε το χταπόδι το εκανε με γνωμονα την ομαλή απόδοση σε ολο το φάσμα των στροφών.Με το νεο χταπόδι το αμαξι θελει μόνιμο σκίσιμο στους κόφτες για παει.Γενικότερα το χταπόδι κρίνεται απαραίτητο για βελτιώσεις ανω του 40% της αρχικής ισχύος.

Ελπιζω να εχει κρατήσει το μαμα χταπόδι ο φίλος σου αλλιως βουρ για Χαλκιδική να πίασετε κανένα Laughing Laughing
Alex - Πεμ 01 Αύγ 2002, 09:04:35
Θέμα δημοσίευσης:
Se ena palio power techniques eixe ena 1.4 206 kai o typos tou xe (an thymamai ki'olas kala): xtapodi, eksatmish, chip, ekkentroforo kai skoupa kai ebgaze ante to poly 92-93 (pali an den me apata h mnhmh mou) .. to thema einai edwse kai gw den kserw posa gia na dei TI? 15 aloga? me tosa lefta syn ta lefta pou tha perne ama poulage to moter tou tha agoraze ena 1600 122hp...
DimiP - Πεμ 01 Αύγ 2002, 10:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
ιδιοκτητης 1.4 με λαστιχο 195/50/15 speaking :

Εκτος του οτι το 206 εχει γινει τερας με τα λαστιχα 195, εκτος του οτι εχω καλυτερο κρατημα παντου, εκτος του οτι δεν σπιναρει ευκολα αρα δεν μπαινω στον πειρασμο να το σπιναρω και να χαλασω το πελμα μου μια ωρα αρχύτερα, εκτος του οτι μου αρεσει το 195/50/15, τελικα εχασα στα εξης και μονον στα εξης:

1.ισως τελικη ταχυτητα ....... αδιαφορο (για μενα) αν τελικιαζει στα 168 αντι στα 173 χλμ/ω
2.βαρυτερο υδρ. τιμονι .........αδιαφορο (για μενα) γιατι το συνηθιζεις και ουτως η αλλως το 206 δεν ειχε ποτε το σθπερ τιμονι τυπου saxo που το φερνεις γυρα με την καρδια ενος μαρουλιου.
αυτα παρατηρησα εγω τους τελευταιους 8 μηνες.

Ομως θελω να πω πως το 185/55/15 ειναι οντως σωστοτερο για το 1400, και για οποιον εχει ενδιασμους.
konstantinos - Πεμ 01 Αύγ 2002, 11:03:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε απο εδώ μέχρι να το καταλάβουμε όλοι, οτι ο καθένας επιλέγει ότι του ταιριάζει, η τσέπη είναι δική του το αυτοκίνητο δικό του και φυσικά οι επιλογές δικές του. Οταν λοιπόν ξανα-αλλάξεις λάστιχα μην ζητήσεις χρήματα απο κανέναν μας γιατί δεν θα σου δώσουμε, καθότι κάνεις λάθος επιλογές... ο νοών νοείτω.
Alex - Πεμ 01 Αύγ 2002, 12:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
Basika re dimip kai gw 195/50 exw kai pragmatika otan to ebala den katalaba kamia diafora (oti ekobe diladh) opote se pistebw oti to pistebeis.. alla egw ksereis pote to katalaba oti kobei? Otan ena brady eixe erthei apo dw enas filos me 1.4 kai mama lastixa 175aria kai ta pername ta amaksia enalaks opote otan odhghsa to diko tou eida to fws to alithino blepontas poso pio analafro einai stis xamhles strofes. Kamia sxesh - ti leme twra.. Apaks kai parei mpros o kinhthras omws (meta tis 3.500) den to niwtheis toso...Entwmetaksy kai o allos mou lege "po po einai pnigmeno sta xamhla.." - den to katalaba mono egw diladh.

Kai panta pezei rolo poso baros exei h zanta.. allo na exeis mia zanta 15ara 8-9 kilwn (oi perissoteres) kai allo na exeis mia super-legera 5 kilwn. Exei terastia shmasia sth dynamh pou xriazetai to moter na ypernikhsei thn epipleon adranh maza. Oso gia to timoni - h dynamh pou xreiazetai pezei apo mera se mera se mena.. ena periergo prama...Alles meres einai panalafro alles pali einai kanoniko (barytero).. Ti na pw..

Twra kati sxetiko me CHIPPAKIA gia na mhn ksefevgoume kai apo ta topic.. eixa skeftei palia oti afou ta chipakia einai EPROM flash chips me kostos kana 500ariko/xiliariko to ena giati den paei enas sth superchips na parei to programma kai meta na to kanei 10 antigrafa me ena flash-copier opote na pesei to kostos 10 fores, poulontas to chipaki se alla 9 atoma me to idio montelo. Thewritika kapoios, me afton ton tropo mporei na bgalei mexri kai trello kerdos. Giati px tou to dinei h SuperChips 120 xhnes (toso mou xan pei gia to 1.4) kai meta paei to kanei epipleon 5 kopies kai poulaei thn kathe mia 50. Etsi exei kanei 250 xhnes tziro - 120 eksoda = 130 xhnes kerdos + chipwmeno amaksi!

Palia eixa antigrapsei ena BIOS ypologisth etsi katw sth stournara opou kai eixan eprom copiers.. Ebgala me ta pins tou me ena katsabidi to makrosteno to chip to katebasa katw kai mou to antegrapsan se ena adeio me kostos 1-2 xiliarika.

Ola afta AN ginetai kai den einai "kleidwmena" opws exw akousei.. Alla kai pali re paidia TI NA KLEIDWSOUN? Den einai ena chippaki pou aplws exei plhrofories xartografrhshs, trofodothshs kafsimou kai tetoia?.. ti einai kana leitourgiko systhma sa ta windows? SETTINGS exei mesa ti sk@ta...? To programma leitourgias to exei h ECU... Basika epeidh oi perissoteroi computerades eimaste pistebw an ginetai kai den yparxei texniko problhma MPOROUME na to kanoume. Kai akribws epeidh eimai computeras - gi'afto den anexomai na mou poulane AERA (software) mesa se ena chippaki pou kanei 500drx kai na mou lene "PARE PROGRAMMA" kai na mou to dinoun 120 xhnes. Afta isws na ta anexetai kapios asxetos pou den kserei ti agorazei alla egw paidia sorry Smile Ama kanoume kamia monta kai ta copiaroume tote mesa.
DimiP - Πεμ 01 Αύγ 2002, 13:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
Δημήτρη, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε απο εδώ μέχρι να το καταλάβουμε όλοι, οτι ο καθένας επιλέγει ότι του ταιριάζει, η τσέπη είναι δική του το αυτοκίνητο δικό του και φυσικά οι επιλογές δικές του. Οταν λοιπόν ξανα-αλλάξεις λάστιχα μην ζητήσεις χρήματα απο κανέναν μας γιατί δεν θα σου δώσουμε, καθότι κάνεις λάθος επιλογές... ο νοών νοείτω.

Οσον αφορα τα λεφτα , αν ειναι να μου πληρωνει το club , τα λαστιχα τοτε να κανω τη θυσια και να γυρισω στη "σωστη" διασταση 185/55/15.
pugsang - Πεμ 01 Αύγ 2002, 14:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως σου λεει κατι η υπογραφή του?????
fpug - Πεμ 01 Αύγ 2002, 15:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
to e-mail apo superchip:

July 8, 2002

Peugeot 206 GT '99

Mr xxxxxxxxxx

tel:xxxxxxxxxx

Dear Mr xxxxxxxxxx

Thank you for your interest shown in Superchips.

Your Peugeot 206 GT would gain up to 10 bhp and 10-15% gain in low to mid range torque by using our exclusive Customer Key Serial Reprogramming System (detailed Power and torque curves are included, if available). This will allow your car's ECU to be programmed with the revised ignition timing to create a more sporting advance curve, the fuel map is modified to further optimise power output on full power and to improve throttle response without destroying economy on part throttle. This gives you low speed flexibility and swifter overtaking. Driven carefully fuel consumption may even improve.

Our approved fitting centres within your area are

R&S Motorsport, Yakinthou 1, Agia Paraskevi, Athens, GR15341.

tel: 00301 06008737
fax:00301 06009429

If I, or any one of the team can be of further assistance please do not hesitate to call.

Yours sincerely

Constantin
Technical Sales
Vini - Πεμ 01 Αύγ 2002, 17:37:07
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασα με ενδιαφέρον το email του fpug από την SUPERCHIPS.
Δυστυχώς όμως δεν λέει κάτι το καινούριο... Sad
Οι γενικότητες αυτές ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα... Sad
Λες και το email το έχουν και το στέλνουν ίδιο σε όλους ... Sad

Που είναι η αναφορά στο προιόν που αναφέρεται ο μαρκετίστας?
Γενικές αοριστολογίες και που τελικά σε στέλνουν στο πλέον "έμπειρο" Ελληνα... Sad

Εγώ πάντως περίμενα κάτι παραπάνω από την απάντηση των ξένων...
Τουλάχιστον κάποιο κωδικό "προιόντος" αφού κάτι πάνε να πουλήσουν....ή τελικά δεν πουλάνε τίποτα ??? Question Question
Sad Sad
~FoCuS~ - Πεμ 01 Αύγ 2002, 23:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
Loipon paidia epeidi to exw psaksei polu to thema kai gia mena alla kai gia alla pedia tou club
h kaliteri lisi einai enas paralilos egefalou to prosarmozeis akribws sto amaksi sou analoga me tis anagkes sou kai analoga me tis metatropes pou exeis kanei apo aplo mpouri mexri polu metepita stadia.....
egw ta lefta mou mono gia paralilo tha ta edina ta chipakia einai kati geniko
px
polla focus 1,600 einai 115 aloga
to 95% omws einai mono 100 aloga
opote an balei kai o enas kai o allos to idio chipaki den tha exoun kai oi duo kala apotelesmata afou to chipaki einai grameno gia ayto me ta 100 aloga.......
opote kalitera na balw kati poio akribo kai kommeno kai rameno sta metra mou :D:D:D
Slash - Παρ 02 Αύγ 2002, 01:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP έγραψε:

Εκτος του οτι το 206 εχει γινει τερας με τα λαστιχα 195, εκτος του οτι εχω καλυτερο κρατημα παντου, εκτος του οτι δεν σπιναρει ευκολα αρα δεν μπαινω στον πειρασμο να το σπιναρω και να χαλασω το πελμα μου μια ωρα αρχύτερα, εκτος του οτι μου αρεσει το 195/50/15, τελικα εχασα στα εξης και μονον στα εξης:

1.ισως τελικη ταχυτητα ....... αδιαφορο (για μενα) αν τελικιαζει στα 168 αντι στα 173 χλμ/ω
2.βαρυτερο υδρ. τιμονι .........αδιαφορο (για μενα) γιατι το συνηθιζεις και ουτως η αλλως το 206 δεν ειχε ποτε το σθπερ τιμονι τυπου saxo που το φερνεις γυρα με την καρδια ενος μαρουλιου.

Ομως θελω να πω πως το 185/55/15 ειναι οντως σωστοτερο για το 1400, και για οποιον εχει ενδιασμους.

Φίλε σε λίγο καιρό μάλλον θα βρίσκομαι στη δική σου θέση με 195/50/15 σε 1400,και εκτός του οτι το αυτοκίνητο θα γίνει πολύ κακό (χεχε!) μου έδωσες λύση σε πολλά ερωτήματα. Thanks!
Αλήθεια άφησες την ίδια ανάρτηση; Μήπως φαίνεται λίγο άσχημο με τόσο χαμηλό προφίλ χωρίς χαμήλωμα; Πίσω οκ έχει πιο μικρή απόσταση από το ελαστικό αλλά μπροστά ίσως δείξει λίγο άσχημο. Και αυτό γιατί δεν είμαι έτοιμος να αλλάξω αναρτήσεις στο αυτοκίνητο μου γιατί οι μανίσιες μου είναι πολύ καλές σε στροφές όσο και λακούβες όπως τις θέλω.
Alex - Παρ 02 Αύγ 2002, 03:00:21
Θέμα δημοσίευσης:
H alitheia einai oti einai asxhmo to mprosta axamhlwto..
chatasos - Παρ 02 Αύγ 2002, 08:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Twra kati sxetiko me CHIPPAKIA gia na mhn ksefevgoume kai apo ta topic.. eixa skeftei palia oti afou ta chipakia einai EPROM flash chips me kostos kana 500ariko/xiliariko to ena giati den paei enas sth superchips na parei to programma kai meta na to kanei 10 antigrafa me ena flash-copier opote na pesei to kostos 10 fores, poulontas to chipaki se alla 9 atoma me to idio montelo. Thewritika kapoios, me afton ton tropo mporei na bgalei mexri kai trello kerdos. Giati px tou to dinei h SuperChips 120 xhnes (toso mou xan pei gia to 1.4) kai meta paei to kanei epipleon 5 kopies kai poulaei thn kathe mia 50. Etsi exei kanei 250 xhnes tziro - 120 eksoda = 130 xhnes kerdos + chipwmeno amaksi!

Palia eixa antigrapsei ena BIOS ypologisth etsi katw sth stournara opou kai eixan eprom copiers.. Ebgala me ta pins tou me ena katsabidi to makrosteno to chip to katebasa katw kai mou to antegrapsan se ena adeio me kostos 1-2 xiliarika.

Ola afta AN ginetai kai den einai "kleidwmena" opws exw akousei.. Alla kai pali re paidia TI NA KLEIDWSOUN? Den einai ena chippaki pou aplws exei plhrofories xartografrhshs, trofodothshs kafsimou kai tetoia?.. ti einai kana leitourgiko systhma sa ta windows? SETTINGS exei mesa ti sk@ta...? To programma leitourgias to exei h ECU... Basika epeidh oi perissoteroi computerades eimaste pistebw an ginetai kai den yparxei texniko problhma MPOROUME na to kanoume. Kai akribws epeidh eimai computeras - gi'afto den anexomai na mou poulane AERA (software) mesa se ena chippaki pou kanei 500drx kai na mou lene "PARE PROGRAMMA" kai na mou to dinoun 120 xhnes. Afta isws na ta anexetai kapios asxetos pou den kserei ti agorazei alla egw paidia sorry Smile Ama kanoume kamia monta kai ta copiaroume tote mesa.

Alex, δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το παρακάτω topic, αλλά και εγώ για κάτι
παρόμοιο ψάχνομαι...
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=193
DimiP - Παρ 02 Αύγ 2002, 09:52:14
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
DIMIP έγραψε:

Φίλε σε λίγο καιρό μάλλον θα βρίσκομαι στη δική σου θέση με 195/50/15 σε 1400,και εκτός του οτι το αυτοκίνητο θα γίνει πολύ κακό (χεχε!) μου έδωσες λύση σε πολλά ερωτήματα. Thanks!
Αλήθεια άφησες την ίδια ανάρτηση; Μήπως φαίνεται λίγο άσχημο με τόσο χαμηλό προφίλ χωρίς χαμήλωμα; Πίσω οκ έχει πιο μικρή απόσταση από το ελαστικό αλλά μπροστά ίσως δείξει λίγο άσχημο. Και αυτό γιατί δεν είμαι έτοιμος να αλλάξω αναρτήσεις στο αυτοκίνητο μου γιατί οι μανίσιες μου είναι πολύ καλές σε στροφές όσο και λακούβες όπως τις θέλω.

το χαμηλωσα 3.5 cm με mad ελατηρια αφηνοντας τα μαμα αμορτισερ για την ωρα, ηδη θελουν πεταμα.
το αν ειναι ασχημο η ομορφο θα το κρινεις αν δεις τις φωτογραφιες που εχω στειλει στο club (gallerie). Απο κοντα ειναι ακομη πιο ομορφο.
Alex - Παρ 02 Αύγ 2002, 12:34:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ypologize oti to 195/50 15 einai 0.6 cm xamhlotero apo to 175/65 14 ara synoliko xamhlwma 4.1 cm
chatasos - Παρ 02 Αύγ 2002, 12:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μόνο με αλλαγή διάστασης ελαστικού (χωρίς extra χαμήλωμα) από
175/65/14 σε 195/50/15 η μεταβολή (σύμφωνα με τον Υπολογιστή Διαστάσεων
Ελαστικών) είναι

583.1 - 576 = 7.1 mm (στην διάμετρο του ελαστικού)

οπότε το αμάξι είναι χαμηλωμένο κατά 7.1/2 = 3.55 mm δηλαδή κατά 3μιση χιλιοστά !!!

Όλα τα παραπάνω εφόσον δεν πάρουμε υπόψιν τυχόν παραμορφώσεις
λόγω του βάρους...
Και εννοείται ότι πάντα εξαρτάται και από το πλάτος της ζάντας.
Αμάξι με 15x7 είναι πιο χαμηλωμένο (έστω και ελάχιστα) από το αντίστοιχο
με 15Χ6.5 κι ας φοράνε τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών (195/50/15).
Vini - Παρ 02 Αύγ 2002, 12:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Μόνο με αλλαγή διάστασης ελαστικού (χωρίς extra χαμήλωμα) από
175/65/14 σε 195/50/15 η μεταβολή (σύμφωνα με τον Υπολογιστή Διαστάσεων
Ελαστικών) είναι

583.1 - 576 = 7.1 mm (στην διάμετρο του ελαστικού)

οπότε το αμάξι είναι χαμηλωμένο κατά 7.1/2 = 3.55 mm δηλαδή κατά 3μιση χιλιοστά !!!

Όλα τα παραπάνω εφόσον δεν πάρουμε υπόψιν τυχόν παραμορφώσεις
λόγω του βάρους...
Και εννοείται ότι πάντα εξαρτάται και από το πλάτος της ζάντας.
Αμάξι με 15x7 είναι πιο χαμηλωμένο (έστω και ελάχιστα) από το αντίστοιχο
με 15Χ6.5 κι ας φοράνε τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών (195/50/15).

Σωστός....
Απλά να προσθέσω ότι ακόμα και ελαστικά ίδιων διαστάσεων έχουν μικροδιαφορές τέτοιες στα τεχνικά χαρακτηρηστικά τους....
Slash - Παρ 02 Αύγ 2002, 14:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
DIMIP έγραψε:

το χαμηλωσα 3.5 cm με mad ελατηρια αφηνοντας τα μαμα αμορτισερ για την ωρα, ηδη θελουν πεταμα.
το αν ειναι ασχημο η ομορφο θα το κρινεις αν δεις τις φωτογραφιες που εχω στειλει στο club (gallerie). Απο κοντα ειναι ακομη πιο ομορφο.

Φίλε πολύ ωραίο και μπάνικο είναι. Τι να το χαμηλώσεις κι άλλο;
DaSoP - Παρ 07 Μάϊ 2004, 16:56:51
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πρόγραμμα σε 206 GTI 2.0lt 16v
Παιδια help... Τι προγραμμα να παρω για το ταπεινο μου GTI 2.0 και σε τι κοστος? Καποιος γνωστος μου που εχει ενα Punto Gt μου ειπε πως αν βάλω Superchips θα προκόψω... Ποια η γνώμη σας? Ευχαριστω!!!
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 17:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα όχι Powersystems Twisted evil Wink

Και το Superchips αν το κοιτάξεις γνώμες ατόμων εδώ μέσα που το έχουν "φορέσει", έχει αποδειχθεί αρκετά καλό! Wink
BUBA - Παρ 07 Μάϊ 2004, 22:07:56
Θέμα δημοσίευσης:
Eχοντας διαβασει τα post του forum προκυπτει kατα γενικη ομολογια οτι το Superchips ειναι το πιο αξιοπιστο αλλα δυστυχως δεν υπαρχει ουτε ενα post apo ιδιοκτητη 2.0 που να λεει οτι το εβαλε ο ιδιος προσωπικα και να αναφερει συμπερασματα.
Εγω που ρωτησα στην RS Mototsport μου ειπαν 500ε, +9hp και οτι το προγραμμα ειναι "κονσερβα" για αμαξι μεχρι 1ο σταδιο (Αλλαγη σε Φιλτρο και εξαγωγη απο καταλυτη και πισω).
Απο κει και περα αν δηλαδη εχεις βαλει για παραδειγμα full εξαγωγη Supersprint (χταποδι, κατάλυτη, μεσαιο, τελικο) αλλαζει.
Τωρα πως αλλαζει δεν ρωτησα, φανταζομαι (..και ευχομαι) στελνουν σε Αγγλια τα specs και ερχεται το καταλληλο.
DaSoP - Παρ 07 Μάϊ 2004, 22:31:16
Θέμα δημοσίευσης:
χμ.... Προφανως μου ταιριαζει απολυτα... Εχω φιλτρο ΚΝ στο εργοστασιακο κουτι (το οποιο θα ανοιχτει λιγακι...) και εξατμιση χειροποιητη απο καταλυτη και πισω με 3mm μεγαλυτερη διαμετρο σωληνα(54mm)... Κανενα τηλεφωνο μηπως να παρω να ενημερωθω? Γιατι ειμαι και λιγο μακρια απο την πρωτευουσα... Wink
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 22:56:30
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2836

Δες εδώ για το Superchips. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το 1.4 αλλά κάπου αναφέρεται και το 2λιτρο Wink

BUBA, δεν είναι κονσέρβα, όντως πάει και έρχεται Αγγλία Wink
Baphomet - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 00:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
παει κι ερχεται στην αγγλια μονο αν το αμαξι εχει άλλες σημαντικές μετατροπές ηδη... αν πας με σκουπα τελικο σιγα μη το στειλουν στην αγγλία...το ετοιμο θα φορεσεις και θα πεις κι ευχαριστώ. κι ετσι ειναι και το λογικο φυσικά.

Dasop δες εδώ για τηλεφωνα κτλ www.rsmotorsport.gr
BUBA - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 12:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχασα επισης να πω οτι ο κοφτης παει στις 7000 rpm
Το site της superchips http://www.superchips.co.uk/car/frameset.htm εχει ειδικα για 2.0 και ενα PDF με τις καμπυλες ισχυως/ροπης πριν και μετα
Steve - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 17:23:53
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
Ξεχασα επισης να πω οτι ο κοφτης παει στις 7000 rpm
Το site της superchips http://www.superchips.co.uk/car/frameset.htm εχει ειδικα για 2.0 και ενα PDF με τις καμπυλες ισχυως/ροπης πριν και μετα

7000 σ.α.λ? Cool Cool Cool Very happy Very happy Very happy

Η μελωδία της ευτυχίας Wink
DaSoP - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 10:15:58
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες το βραδυ βρηκα και αυτο http://users.otenet.gr/~mwise/power-tuning/index.html . Απο οτι δαβασα τα παλικαρια πρεπει να κανουν τρελη δουλεια... Χμ... Υποσχονται 13 αλογα στο 2.0 καλα ειναι αρκει οντως να τα δινει....
Baphomet - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 13:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
εχει συζητηθεί πολλές φορές το συγκεκριμένο...
δε ξερουμε κανέναν που να εχει βάλει και οι περισσότεροι εικάζουν πως δεν ειναι αξιόπιστο...και το κόστος αυτού 650 ευρω...

πρόγραμμα για πολλά peugeot (αναλογα με τον εγκέφαλο) φτιάχνει και η Vamag και μάλιστα όχι κονσέρβα...
Pughell - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 14:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια η Vamag οντως κανει προγραμματα πανω σε δυναμομετρο αλλα ειναι επιεικως κακα...Εως απαραδεκτα...Ρωτηστε τον παππου με το μπλε 106 Laughing ...
Baphomet - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 19:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Παιδια η Vamag οντως κανει προγραμματα πανω σε δυναμομετρο αλλα ειναι επιεικως κακα...Εως απαραδεκτα...Ρωτηστε τον παππου με το μπλε 106 Laughing ...

o george4 εβαλε εκει και ειναι πολυ ευχαριστημενος... Wink
Pughell - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 19:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Και ο Pugsang στην αρχη ηταν πολυ ευχαριστημενος αλλα μετα... Wink
George4 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 20:22:08
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο ειμαι ο γιωργος που εβαλα το προγραμμα στη Vamag. γιατι λες οτι δεν ειναι καλο? εγω παντως οταν πηγα τεσταραμε τον προγραμματισμο στο δυναμομετρο 6-7 φορες τουλαχιστον μεχρι να καταληξουμε στον καλυτερο, αυτο κατι μου λεει εμενα. εξαλου μου εδωσε σχεδον 6 αλογα και καλυτερη ροπη. απο 88.1 σε 93.7 και απο 64.9/5383 σε 68.8/5605. προσωπικα δεν πιστευω οτι ενα 206 μπορει να παρει κατι παραπανω. τελος παντων θα ηθελα να ακουσω και τοις γνωμες των αλλων που το εχουν βαλει
George4 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 20:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε χρηστο για δες εδω.
Vamag tel. 2109237008, 2109237920
παντως σε ford focus 1.4 φιλου μου εδωσε 10 γεματα αλογα.
πολλοι απο το club focus που εχουν παει ειναι αρκετα ευχαριστημενοι
Pughell - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 20:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε και τα παιδια απο το Clio Club ειναι ευχαριστημενα αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο καλυτερο μπορει να γινει,οχι απλα να λειτουργει...
Σχετικα με το τι εδειξε το δυναμομετρο μην τα πιστευεις ρε Γιωργο.Το δυναμομετρο το κανει ο καθενας οτι θελει χωρις να παρεις πρεφα τιποτα... Sad
Steve - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 21:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το δυναμομετρο το κανει ο καθενας οτι θελει χωρις να παρεις πρεφα τιποτα... Sad

Θα συμφωνήσω με σένα αναγκαστικά... Rolling eyes Ά ρε Ελλάδα Sad
George4 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 23:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μωρε και τα παιδια απο το Clio Club ειναι ευχαριστημενα αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο καλυτερο μπορει να γινει,οχι απλα να λειτουργει...
Σχετικα με το τι εδειξε το δυναμομετρο μην τα πιστευεις ρε Γιωργο.Το δυναμομετρο το κανει ο καθενας οτι θελει χωρις να παρεις πρεφα τιποτα... Sad

ακομα και αν συμφωνησω για οσα λες για το δυναμομετρο, δε μου δινεις καποια στοιχεια τα οποια να κανουν το συγκεκριμενο προγραμμα χειροτερο απο τα αλλα, και πραγματικα θα ηθελα καποιες τεκμηριωμενες γνωμες οπως εγραψα και πριν για να ξερω και εγω τι πληρωνω
S16 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 23:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και ο Pugsang στην αρχη ηταν πολυ ευχαριστημενος αλλα μετα... Wink

Γιατι τι επαθε ο Μακης με το προγραμμα; Embarassed Crying or Very sad Crying or Very sad
DaSoP - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 23:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
χμ... αμφιλεγομενες οι αποψεις... Τιμη περιπου?
Baphomet - Δευ 10 Μάϊ 2004, 00:06:19
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
χμ... αμφιλεγομενες οι αποψεις... Τιμη περιπου?

τιμή περι τα 400 ευρω όπως ειπε ο γιώργος...
αναμενουμε τα σχόλια του Μάκη και οποιουδηποτε άλλου εχει εμπειρία καθώς σε πολλους απο εμας για την ωρα η vamag μοιάζει σαφώς πιο ελκυστική απο τις άλλες λύσεις... Wink
pugsang - Δευ 10 Μάϊ 2004, 08:04:20
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον για να μαθετε και τι επαθε ο Μακης με το πρόγραμμα (και οχι μονο εγω αλλα και ο Sidobre που φοραει ιδιο πρόγραμμα)

Κατ αρχην το προγραμμα δεν ειναι της Vamag ειναι ενος προγραμματιστη που συνεργαζεται με τα παιδια της Vamag οπως επίσης και με το δυναμομετρο της Powerland.Ουσιαστικα η Vamag και η Powerland και τα αλλα δυναμομετρα προσφερουν εναντι αμοιβης το δυναμομετρο τους για το προγραμαμα που θα σου φτιαξει ο προγραμματιστης.Ετσι εγινε και με εμενα.Πηγα στην Vamag ήρθε ο προγραμματισης εφτιαξε το προγραμμα το δυναμομετρησαμε το ξαναδιορθωσε λιγο το ξαναδυναμομετρησαμε το πηρα χαρουμενος και εφυγα.Δυστυχως ή ευτυχως ο καλυτερος κριτης ειναι ο δρομος και εκει το αμαξι δεν πήγαινε.Μετα απο πολυ ψαξιμο και αφου πηρα την αποφαση να ξαναπληρωσω για να φτιαξω κατι σωστο πλεον και να λυσω τα προβληματα εμαθα και την πηγη του κακου.Στο 106 υπάρχουν 2 χάρτες στην μνημη ενας της επιταχυνσης και ενας σταθερου φορτιου.Οι χαρτες αυτοι ελεγχουν τον κινητρα και μεταβαλλονται ανα 500 rpm.Ο μάγκας που μου εφτιαξε στην αρχη το προγραμμα ειχε απλα επεμβει στον χαρτη σταθερου φορτιου και οχι σε βαθος αφου απλα ειχε ανεβασει το αβανς παντου 2 μοίρες ( σε ολες τις στροφες δηλαδη,πράγμα που δεν χρειαζεται σε ολες τις στροφες).Αυτο ειχε ως αποτέλεσμα στις 7000 rpm ο χαρτης σταθερου φορτιου να εχει αβανς 39 μοίρες και ο επιταχυνσης 21 μοιρες ενω επρεπε να ειχαν και οι 2 χαρτες 29 μοιρες αβανς.Γι αυτο το αμαξι κολλαγε ψηλα και ηταν κρατημενο.Στο 206 τωρα του Sidobre τα πραγματα ηταν ακομη πιο τραγικα αφου το 206 εχει αλλους 2 αντιστοιχους χαρτες στην πεταλουδα (ηλεκτρονικο γκάζι).Αυτοι οι χαρτες δεν ειχαν επισης πειραχτει.Ολα τα ανωτερω σημαινουν οτι οσο το αμαξι πηγαινε με σταθερο γκαζι λειτουργουσε το υποτιθεμενο προγραμμα αλλα οταν παταγες γκαζι ησουν με την μαμα χαρτογραφηση..καλο ε?

Τελος παντων για να καταληξω θελω να πω οτι δεν φταιει η Vamag ή καποιος αλλος ιδιοκτητης δυναμομετρου αλλα ο προγραμματιστης που συνεργαζεται μαζι τους.Επισης οσοι φορατε Bosch ή Sagem εγκαφαλο δεν αξιζει να ασχοληθειτε με προγραμμα αφου κανενας δεν εχει επεμβει σ αυτους τους εγκεφαλους στους χαρτες τις πεταλουδας.

Αυτα.

Υ.Γ. Προς pughell
Οσο για εσενα μικρε ατιθασε 13αρι με το μαυρο Σαλονικιοτικο χρεπι την επομενη φορα θα ερθω με αμαξι και θα σου δειξω εγω πιος ειναι παππους ή ακομα καλυτερα θα μιλησω στον παππου που οδηγαει το αμαξι σου και θα του πω οτι στις 8000rpm παιε καλυτερα...να το κραταει πιο ψηλα ο ανθρωπος στις αλλαγες μεχρι να βγει ο δεικτης λαδιου απο το καπω
George4 - Δευ 10 Μάϊ 2004, 14:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον μακη και λοιποι ακουστε. εγω μιλησα με τη vamag σημερα, το συγκεκριμενο δυναμομετρο συνεργαζετε με αρκετους προγραματιστες. οσα λες μακη για το car του Sidobre ειναι αληθεια αλλα το προγραμμα του το ειχε βαλει αλλος προγραμματιστης και οχι τα παιδια απο τη vamag. για την ακριβεια ο προγραμματιστης θα πρεπει να ηταν καποιος σαλιας ή καπως ετσι. το προγραμμα το δικο μου το βαλανε τα παιδια της vamag (οι αδερφοι ofart οπως ειναι το ονομα τους) και μαλιστα ηταν οπως μου ειπαν το 1ο 206 που προγραματισανε οι ιδιοι. τωρα οσο αφορα για τις ψηλες στροφες υπαρχει ενα μικρο χαλαρωμα που ομως δεν διορθωνεται απο το προγραμμα αλλα απο τον εκκεντροφορο, και μαλιστα θελει αγριο γιατι ο δικος μου απο 206 1.6 ειναι αρκετα ησυχος.
αντε να μαζεψω λεφτα να βαλω kent για να ειμαι πιο Very happy
pugsang - Δευ 10 Μάϊ 2004, 14:50:21
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο μου φαινεται οτι πριν παρεις τηλεφωνα θα πρεπει να διαβασεις πιο προσεκτικα.Επισης μερικες φορες καλυτερα να μασας παρα να μιλας

pugsang έγραψε:

Κατ αρχην το προγραμμα δεν ειναι της Vamag ειναι ενος προγραμματιστη που συνεργαζεται με τα παιδια της Vamag

pugsang έγραψε:

Τελος παντων για να καταληξω θελω να πω οτι δεν φταιει η Vamag ή καποιος αλλος ιδιοκτητης δυναμομετρου αλλα ο προγραμματιστης που συνεργαζεται μαζι τους

Επίσης ψαξε λιγο την δουλεια με τους χαρτες της πεταλουδας και μετα θα μου πεις αν κρεμαει ψηλα ή οχι.Αυτο που λες ισχυει μεχρι καποιο σημειο.Τελος παντων δεν προσπαθω να σου αποδειξω τιποτε ουτε να κατηγορησω κανεναν.Ελευθερη αγορα εχουμε ελευθεροι ειναι ολοι να επενσυσουν τα ευρακια τους οπως οπου και σε οποιον γουσταρουν

Και για το τελος σου λεω πως δεν ειναι αναγκη να πας σε ΚΕΝΤ μπορεις να βαλεις και εναν εκκεντροφορο απο 106 1.6 16V
George4 - Δευ 10 Μάϊ 2004, 15:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
εγω μακη δεν ειπα οτι θελεις να κατηγωρησεις καποιον, και ουτε εγω εχω καποιο προσωπικο οφελος να υποστηριξω τη vamag. οσα εγραψα τα εγραψα για να αποδειξω γιατι σε εμενα το προγραμμα δε παρουσιαζει τοσο εντονα το προβλημα που παρουσιαζει στα αυτοκινητα σας. και φυσικα οσα τηλ κανω και οτι ρωταω αλλου αλλα και στο club ειναι για να μαθαινω καποια πραγματα. εχω ξανα πει οτι απλος καταναλωτης ειμαι και δεν γνωριζω πολλα απο μηχανικα.
οσο αφορα τον εκκεντροφορο εχω σκεφτει και τη λυση που μου προτεινεις. αληθεια εχεις ιδεα για την τιμη του απο 106 1.6 16v, ο kent οπο οσο ξερω εχει γυρω στα 370 ευρω μονο αγορα.
pugsang - Δευ 10 Μάϊ 2004, 15:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αν σου κανει ο εισαγωγης απο 106 1.6 16V εχω εγω εναν απο το δικο μου.Αν ενδιαφερεσαι στειλε μου pm.Παντως σιγουρα δεν θα τον παρεις 370 Ευρα
Kouzman - Δευ 10 Μάϊ 2004, 16:06:41
Θέμα δημοσίευσης:
οι κωλομαμα εγκεφαλοι ειναι πολυ μπλεξιμο... και μιλαω για τον bosch τον δικο μας οπου μας βγαζει το λαδι...
και τελικα σε κοστος ειμαστε ψηλα χωρις να εχουμε κανει τιποτα...
δηλαδη:

1ο superchips 500 ευρω
αναβαθμιση superchips 100 ευρω

δεν μπορεσαμε να παρουμε αυτα που θελαμε και τελικα πηγαμε μαραβελια powerlogic και με τιμη μαγαζιου βαλαμε νεο προγραμμα

powerlogic 300 ευρω

δηλαδη εχουμε φτασει τα 900 ευρω και ακομα εχουμε προβληματα...
βαλε τωρα και 2 καμμενα map sensors περι τα 200 ευρω εχουμε φτασει τα 1100

Με 1650 ευρω βαζουμε αγραφο εγκεφαλο της Lumenition με ολα του τα παρελκομενα, και προγραμματισμενο σε δυναμομετρο οπου ρυθμιζεται κατα βουληση οτι και να κανουμε στο μοτερ...

κοινως στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...

τωρα αυτα τα λεφτα θα τα πληρωσουμε τωρα αναγκαστικα αλλα τουλαχιστο δεν προκειται να ξανασχολειθουμε οτι και να κανουμε στο μοτερ μετα...
DaSoP - Τρι 11 Μάϊ 2004, 10:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

Με 1650 ευρω βαζουμε αγραφο εγκεφαλο της Lumenition με ολα του τα παρελκομενα, και προγραμματισμενο σε δυναμομετρο οπου ρυθμιζεται κατα βουληση οτι και να κανουμε στο μοτερ...

Μεγαλη μαγκια ο αγραφος Γιαννη αλλα ποιος θα στον ρυθμισει..?
Τελικα πολυ δυσκολη υποθεση η ΣΩΣΤΗ βελτιωση... Ειδωμεν...
Bagus - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 21:34:02
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο εχεις κατι με τα παιδια στη Vamag???? Laughing Laughing
Εγω απο οσα εχω δει μεχρι τωρα και απο τα ψαξιματα που εχω κανει στο δικο μου,εχω καταληξει οτι ειναι απο τους τιμιοτερους.....
Πριν φοραγα προγραμμα γνωστου βελτιωτη που το ειχα χρυσοπληρωσει κιολας,αλλα μολις ειδαμε τους χαρτες Evil Evil Evil τρελαθηκαμε.....
Εφτιαξα το προγραμμα στη vamag οπου καναμε πανω απο 8!!!!!! δυναμομετρησεις για να βρουμε το καλυτερο setup....Αποτελεσμα:+6 αλογα απο το παλιο προγραμμα.Οτι εδειξε το δυναμομετρο τους,τα ιδια ακριβως εδειξε και το δυναμομετρο του power στο dyno day που μας εκαναν...Στον δρομο οι μετρησεις ηταν καλυτερες με μαρτυρα το Ac22 performance meter του φιλου Κουζμαν Very happy
Το προγραμμα ηταν τοσο καλο που οταν αλλαξα την πεταλουδα με μια μεγαλυτερη κατα 5 χιλιοστα δεν χρειαστηκε καμμια αλλαγη του....Οι καμπυλες μετα την τοποθετηση της πεταλουδας εμειναν οι ιδιες ακριβως,απλα μετατοπιστηκαν προς τα επανω!!!
Τα μπουζι οποτε τα βγαζω ειναι μια χαρα,ενω και τα μπεκ το ιδιο....
Για τα λεφτα του(350 € για εμας λογω renault club) ειναι οτι καλυτερο...Και πολλοι απο εμας που φορανε προγραμμα vamag ειναι ευχαριστημενοι..χωρις να εχει υπαρξει κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα..
Μπορω να αναφερω πολλα παραδειγματα ομως με αλλους βελτιωτες που κανονικα επρεπε να τους εχουμε δειρει.. Evil
speedy100 - Κυρ 06 Ιούν 2004, 15:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας,

Μια ερώτηση παρακαλώ.
Ολες αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα της ECU που αναφέρονται σε αυτό το topic, λές και μιλάμε για αλλαγή μπουζί..., γίνονται σειριακά από OBDII ή ξεκόλλα-κόλλα EPROM?

Φιλικά
Ntinos - Δευ 07 Ιούν 2004, 00:29:54
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σας,

Μια ερώτηση παρακαλώ.
Ολες αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα της ECU που αναφέρονται σε αυτό το topic, λές και μιλάμε για αλλαγή μπουζί..., γίνονται σειριακά από OBDII ή ξεκόλλα-κόλλα EPROM?

Φιλικά

για να γινουν σειριακα πρεπει ο βελτιωτης να εχει αριστες σχεσεις με την μαμα πεζο για τους ευνοητους λογους.Μερικοι κανουν σειριακο αλλα το ποιο στανταρ και ευκολο βεβαια ειναι το ξεκολα-κολα που δεν νομιζω πως εχει καποιο μειονεκτημα.εγω με τον αδερφο μου κανουμε home-made chip για honda και εχουμε δει σε δυναμομετρο και +6 αλογα σε vti απο προγραμμα μονο ξεκολα-κολα το οποιο δουλευει αψογα.

και εχουμε κανει τοσες αλλαγες και σε τοσα αμαξια που οχι μπουζι,ουτε τασακι να ηταν.που ειναι το περιεργο?
speedy100 - Τρι 08 Ιούν 2004, 00:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση μου.
Και εγώ απαγγελματίας του χώρου είμαι και ξέρω πολύ καλά πως γίνεται , αν γίνεται κλπ.
Η απορία μου είναι σχετικά με το post του Bagus όπου λέει ότι "μετά από 8 δυναμομετρήσεις για να βρούν το σωστό setup... κατέληξαν".
Καταλαβαίνεις ότι αυτό γίνεται μόνο με Real time Emulator ή μέσω OBDII... και η απορία μου είναι πώς τελικά έγινε Question , άν έγινε, γιατί 8 φορές κόλλα-ξεκόλλα Exclamation Exclamation Exclamation σε ένα dyno session δε λέει... Wink

Φιλικά
Ntinos - Τρι 08 Ιούν 2004, 01:58:09
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την ερώτηση μου.
Και εγώ απαγγελματίας του χώρου είμαι και ξέρω πολύ καλά πως γίνεται , αν γίνεται κλπ.
Η απορία μου είναι σχετικά με το post του Bagus όπου λέει ότι "μετά από 8 δυναμομετρήσεις για να βρούν το σωστό setup... κατέληξαν".
Καταλαβαίνεις ότι αυτό γίνεται μόνο με Real time Emulator ή μέσω OBDII... και η απορία μου είναι πώς τελικά έγινε Question , άν έγινε, γιατί 8 φορές κόλλα-ξεκόλλα Exclamation Exclamation Exclamation σε ένα dyno session δε λέει... Wink

Φιλικά

Α αυτο θα στο απαντησει ο ιδιος Wink
Bagus - Τρι 08 Ιούν 2004, 08:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαινει βαση(γεφυρα η καπως ετσι λεγεται Laughing ) για το τσιπακι,οποτε δεν χρειαζεται να το κολλανε-ξεκολλανε συνεχεια.... Wink Wink Wink
speedy100 - Τρι 08 Ιούν 2004, 13:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
Bagus ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η ECU του αυτοκινήτου σου έχει Flash Rom PSOP 29F200 και αυτο που περιγράφεις δηλαδή βάση δεν γίνεται. Αν σου βάλανε αντάπτορα και αλλάξανε απο Flash Rom σε EPROM παλαιού τύπου τότε η επεξεργασία των δεδομένων απο τον MPU έχει γίνει ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ Exclamation ...
Καθόλου καλή ιδέα... αν είναι έτσι.

Φιλικά
kaisaras96 - Τρι 08 Ιούν 2004, 23:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Bagus ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η ECU του αυτοκινήτου σου έχει Flash Rom PSOP 29F200 και αυτο που περιγράφεις δηλαδή βάση δεν γίνεται. Αν σου βάλανε αντάπτορα και αλλάξανε απο Flash Rom σε EPROM παλαιού τύπου τότε η επεξεργασία των δεδομένων απο τον MPU έχει γίνει ΠΟΛΥ ΑΡΓΗ Exclamation ...
Καθόλου καλή ιδέα... αν είναι έτσι.

Φιλικά

Δηλαδη speedy μας προτεινεις επαναπρογραμματισμο μεσω OBD καλυτερα?
Αυτη η Flash Rom γιατι δεν μπορει να κουμπωσει σε μια βασουλα και να μπαινο-βγει αρκετες φορες?Μηπως δεν προγραμματιζεται σε ειδικη βαση αλλα μονο σειριακα απο τον εγκεφαλο?
Αν γινει πολυ αργη η επεξεργασια σε τι χανουμε πρακτικα?
Για τους χαρτες σταθερου φορτιου,επιταχυνσης και ηλεκτρονικου γκαζιου τι εχεις να μας πεις?

Το αμαξι μου ειναι 1600 16ν με Bosch απο τα πρωτα multiplexing 8-2002 και θα με ενδιεφερε η αποψη σου!
speedy100 - Τετ 09 Ιούν 2004, 00:59:19
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου Kaisaras Smile

OBD προγραμματισμός είναι μια λύση αλλά όχι η μόνη σωστή.

Οι Flash Rom τύπου PSOP που έχουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα προγραμματίζονται επάνω σε ειδική βάση που συνδέεται με τον programmer. Το πρόβλημα με τις σύγχρονες πλακέτες που υπάρχουν μέσα στις ECU είναι ότι δεν έχουν τρύπες όπως παλιά για το μοντάρισμα-συγκόλληση των εξαρτημάτων επάνω τους αλλά χρησιμοποιούν επιφανειακή (SMD) συγκόλληση η οποία όμως είναι πολύ ευαίσθητη σε αποκολλήσεις. Έτσι λοιπόν οι βάσεις που χρησιμοποιούνται στους programmers δεν είναι δυνατόν να κολληθούν εγγυημένα ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύντομο μέλλον...
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο ασφαλίζουν οι Flash ROMs μέσα σε αυτές είναι ΟΚ για τον programmer που δεν κουνιέται αλλά σε συνθήκες εντός αυτοκινήτου όπου υπάρχουν τόσοι κραδασμοί, συντονισμοί κλπ. είναι σίγουρο ότι θα ξεκουμπώσουν. Φαντάζεσαι να κινείσαι σε προσπέρασμα στη εθνική και να σου ξεκουμπώσει η Flash Rom Shocked Shocked Shocked

Το θέμα της ταχύτητας της επεξεργασίας είναι απλό.
Οι ECU ξεκίνησαν από 8-μπιτες έγιναν 16-μπιτες και τώρα 32-μπιτες μόνο και μόνο για το λόγο της ταχύτητας επεξεργασίας έτσι ώστε αφ' ενός να προλαβαίνουν τα όλο και περισσότερα παρελκόμενα που καλούνται να επεξεργαστούν (βλέπε clima κλπ), αλλά και από την ανάγκη μεγαλύτερου "δείγματος" δεδομένων προς επεξεργασία ανά στιγμή έτσι ώστε να υπάρχει άριστος έλεγχος της λειτουργίας του κινητήρα με στόχο κατανάλωση και καυσαέρια.
Παράλληλα με τους γρήγορους επεξεργαστές εξελίχθηκαν και οι ανάλογες μνήμες (κυρίως Flash ROMs) για να προλαβαίνουν να ακολουθούν τους γρήγορους ρυθμούς του επεξεργαστή. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αλλαχθεί μια γρήγορη Flash Rom με μια αργή EPROM... γιατί είναι κάτι ανάλογο με το να βάλουμε λάστιχα rally σε μια F1. Idea

Για τους χάρτες δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό ως προς την διαδικασία του chip tuning. Αυτός που θέλει πολύ προσοχή είναι αυτός του ηλεκτρονικού γκαζιού που αν γίνει λάθος το αυτοκίνητο δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά. Στα αγωνιστικά το ηλεκτρονικό γκάζι μετατρέπεται σε παλαιού τύπου με ντίζα αλλά βέβαια αλλάζει και η ECU...

Για το αυτοκίνητο σου αν μου πεις τον κωδικό αριθμό της ECU μπορώ να σου πω αν γίνεται chip tuning.

Φιλικά
Ntinos - Τετ 09 Ιούν 2004, 02:56:10
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σου Kaisaras Smile

OBD προγραμματισμός είναι μια λύση αλλά όχι η μόνη σωστή.

Οι Flash Rom τύπου PSOP που έχουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα προγραμματίζονται επάνω σε ειδική βάση που συνδέεται με τον programmer. Το πρόβλημα με τις σύγχρονες πλακέτες που υπάρχουν μέσα στις ECU είναι ότι δεν έχουν τρύπες όπως παλιά για το μοντάρισμα-συγκόλληση των εξαρτημάτων επάνω τους αλλά χρησιμοποιούν επιφανειακή (SMD) συγκόλληση η οποία όμως είναι πολύ ευαίσθητη σε αποκολλήσεις. Έτσι λοιπόν οι βάσεις που χρησιμοποιούνται στους programmers δεν είναι δυνατόν να κολληθούν εγγυημένα ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο σύντομο μέλλον...
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο ασφαλίζουν οι Flash ROMs μέσα σε αυτές είναι ΟΚ για τον programmer που δεν κουνιέται αλλά σε συνθήκες εντός αυτοκινήτου όπου υπάρχουν τόσοι κραδασμοί, συντονισμοί κλπ. είναι σίγουρο ότι θα ξεκουμπώσουν. Φαντάζεσαι να κινείσαι σε προσπέρασμα στη εθνική και να σου ξεκουμπώσει η Flash Rom Shocked Shocked Shocked

Το θέμα της ταχύτητας της επεξεργασίας είναι απλό.
Οι ECU ξεκίνησαν από 8-μπιτες έγιναν 16-μπιτες και τώρα 32-μπιτες μόνο και μόνο για το λόγο της ταχύτητας επεξεργασίας έτσι ώστε αφ' ενός να προλαβαίνουν τα όλο και περισσότερα παρελκόμενα που καλούνται να επεξεργαστούν (βλέπε clima κλπ), αλλά και από την ανάγκη μεγαλύτερου "δείγματος" δεδομένων προς επεξεργασία ανά στιγμή έτσι ώστε να υπάρχει άριστος έλεγχος της λειτουργίας του κινητήρα με στόχο κατανάλωση και καυσαέρια.
Παράλληλα με τους γρήγορους επεξεργαστές εξελίχθηκαν και οι ανάλογες μνήμες (κυρίως Flash ROMs) για να προλαβαίνουν να ακολουθούν τους γρήγορους ρυθμούς του επεξεργαστή. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αλλαχθεί μια γρήγορη Flash Rom με μια αργή EPROM... γιατί είναι κάτι ανάλογο με το να βάλουμε λάστιχα rally σε μια F1. Idea

Για τους χάρτες δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο ή διαφορετικό ως προς την διαδικασία του chip tuning. Αυτός που θέλει πολύ προσοχή είναι αυτός του ηλεκτρονικού γκαζιού που αν γίνει λάθος το αυτοκίνητο δεν θα δουλέψει ποτέ σωστά. Στα αγωνιστικά το ηλεκτρονικό γκάζι μετατρέπεται σε παλαιού τύπου με ντίζα αλλά βέβαια αλλάζει και η ECU...

Για το αυτοκίνητο σου αν μου πεις τον κωδικό αριθμό της ECU μπορώ να σου πω αν γίνεται chip tuning.

Φιλικά

Εγω ειμαι για κατι αλλο περιεργος και μιας και εισαι του χωρου θα ηθελα να μου το απαντησεις.Ασχολεισαι με chip τuning λοιπον.Αποτι καταλαβα εισαι ηλεκτρολογος μηχανικος η κατι σχετικο απο το ποστ.Αν κανω λαθος διορθωσε με.
Οταν εκει που εργαζεσαι,ρυθμιζεται μια ecu ,ποιος το κανει?Ο Ηλεκτρολογος?Εχει και καποιον Μηχανολογο διπλα του?Ο Μηχανολογος αυτος ειναι Μηχανολογος η εχει ασχοληθει με Automotive Engineering?Απαντησε μου και θα σου αιτιολογησω το γιατι ρωταω.

Παράθεση:
Αν γινει πολυ αργη η επεξεργασια σε τι χανουμε πρακτικα?

Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος αφου οι γνωσεις μου σε ηλεκτρολογικα ειναι περιορισμενες.
Εφοσον η τεχνολογια επεξεργαστων ειναι σειριακη, ο επεξ/στης λαμβανει τα σηματα και εκτελει σειριακα δηλαδη ενα-ενα και οχι ολα μαζι ταυτοχρονα.Ερχεσαι εσυ λοιπον και μειωνεις την ταχυτητα επεξ/σιας οποτε η ecu δεν μπορει να ανταπεξελθει στο σωστο χρονο αφου στα καινουργια αμαξια οπως αναφερθηκε ειναι περισσοτερα τα δεδομενα που πανει προς επεξ/σια.Συνεπως σε καποια φαση πες οτι το AFR δεν ειναι σωστο και παει σημα για διορθωση.Εχοντας αργοτερη αποκριση σε αυτο το σημα, παιρναει μεγαλυτερο διαστημα μεχρι να διορθωθει με οτι συνεπαγεται αυτο.Εχουμε κατι στην ουσια σαν εναν υπολ/στη που ανοιξαμε 50 προγραμματα στα windows και αργει υπερβολικα να εκτελεσει το καθενα απο αυτα (ατιμε bill gates εσυ και το ριμαδο dos που πουλησες στην ΙBM Twisted evil και δεν ηταν και δικο σου Twisted evil Twisted evil Twisted evil )
speedy100 - Τετ 09 Ιούν 2004, 22:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου Ntinos Smile

Έχεις δίκιο σχετικά με εμένα αλλά δεν θέλω να πω πολλές λεπτομέρειες γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθεί η παρουσία μου εδώ στο Forum. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί πιστεύω ότι η γνώση δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων και απλά έχω την διάθεση να μοιρασθώ αυτά που ξέρω αλλά και να μάθω και άλλα ακόμη. Μετά από πολλά χρόνια σπουδών και εμπλοκής πίστεψε με ακόμη μαθαίνω κάθε μέρα. Πιστεύω ότι δύο ζωές δεν θα έφταναν για να εξαντλήσει κανείς τα τεχνικά του αυτοκινήτου μαζί φυσικά με τις ενημερώσεις για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.
Ας αρκεστούμε λοιπόν στο ότι έχω κάνει σπουδές στο εξωτερικό σχετικά με Μηχανολογία αυτοκινήτων και με Προγραμματισμό συστημάτων Η/Υ.
Με τίποτα δεν θα ήθελα να φανεί ότι είμαι εδώ για να «ψαρέψω» πελάτες…

Σχετικά με την ερώτηση σου για το ποιος κάνει τι στο chip tuning, είναι μια κουβέντα που θα μπορούσε να έχει ένα topic από μόνη της.
Συνοπτικά λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να συνυπάρχουν δύο «γνώσεις» αυτή του «μοτερατζή»-μηχανολόγου και αυτή του ηλεκτρονικού-προγραμματιστή.
Τώρα αυτά τα δύο μπορεί να τα καλύπτει ένα άτομο αλλά και δύο διαφορετικά άτομα που όμως θα πρέπει να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν αρκούν οι γνώσεις του ηλεκτρονικού-προγραμματιστή μόνο. Για να σου δικαιολογήσω αυτό απλά σκέψου ότι πριν την εποχή των συστημάτων διαχείρισης (ECUs), το ίδιο ακριβώς tuning γινόταν και τότε απλά με διαφορετικά μέσα λιγότερο ηλεκτρονικά και τότε οι ηλεκτρονικοί της εποχής δεν μπορούσαν να διανοηθούν καν την εμπλοκή τους σε κάτι τέτοιο.
Σήμερα ξέρω ότι οι περισσότεροι που κάνουν chip tuning στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ακόμη είναι μόνο ηλεκτρονικοί. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα κατηγορηματικά λέω πως αυτό είναι λάθος. Πολλοί από αυτούς έχουν μισομάθει την δουλειά στο 50% επάνω σε αυτοκίνητα των πρώτων πελατών τους… Και λέω 50% γιατί κάνουν την δουλειά μεν με την βοήθεια ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως αναλυτές καυσαερίων, πυρόμετρα κλπ. αλλά ποτέ δεν ξέρουν το «γιατί» πρέπει να είναι έτσι ή αλλιώς. Επίσης δεν ξέρουν τι εναλλακτικές οδοί υπάρχουν που μπορούν να ακολουθήσουν για να αντεπεξέλθουν σε διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και που αφορούν καθαρά μηχανολογία. Για παράδειγμα δεν ξέρουν γιατί ένας Χ κινητήρας θέλει 20 μοίρες αβάνς στις 2000 σ.α.λ. Και όχι 18 ή 22 ή τι πρέπει να κάνουν μηχανολογικά για να αλλάξουν αυτό το νούμερο προς τα επάνω ή προς τα κάτω και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό. Και άλλα πολλά…

Σχετικά με τη δεύτερη ερώτηση σου έχεις δίκιο κάπως έτσι είναι τα πράγματα και χειροτερεύουν πολύ αν βγάλουμε την Flash Rom και βάλουμε παλαιού τύπου αργή EPROM.

Φιλικά
206xs - Παρ 17 Νοέ 2006, 11:48:53
Θέμα δημοσίευσης: Superchips
Παιδιά εγώ επειδή δεν εμπιστεύομαι κανένα ντόπιο να βάλει χέρι τόσο βαθιά σε ηλεκτρονικά (το έχουμε στο αίμα μας άλλωστε εδώ στη ρημάδα αυτή τη χώρα να θέλουμε εισαγώμενο βρε παιδί μου) έβαλα superchips. Και έβαλα από ξένους μόνο αυτή την εταιρεία γιατί όσο παλιά και αν σκαλίσω το μυαλό μου ή το αρχείο από περιοδικά μου αυτοί είναι οι μόνοι που ασχολούνται ανελιπώς με το σπορ από αρχές 90 ίσως και πιο πίσω. Στις εντυπώσεις τώρα: Το ESP απενεργοποιήται πλήρως πλεον. Ο κόφτης έχει πάει στις 7000 στροφές το αμάξι εκεί που κρέμαγε στις 5500-5700 που έβγαζε τη δύναμη, τώρα τραβάει δυνατά μέχρι το κόφτη. Χαμηλά και κρύο δουλεύει πιο ομαλά, σε νορμάλ συνθήκες καίει πολύ λιγότερο. Ο εγκέφαλος δεν πειράχτηκε όλη η δουλειά έγινε μέσω της OBD και κόστισε 530 ευρώ με γραπτή εγγύηση. Μου έδωσε αντίγραφο του εργοστασιακού προγράμματος που κατέβασε από το διαγνωστικό και μου είπε ότι υπάρχουν κάθε 6μηνο πιθανές αναβαθμίσεις. Ο άνθρωπος φάνηκε σοβαρός και γνώστης, αν και δεν έκανε τίποτα, έκανε download το πρόγραμμα και μαζί με τα serial numbers το έστειλε στους άγγλους οι οποίοι μετά από λίγο έστειλαν πίσω το βελτιωμένο. Το καλό είναι ότι η Superchips μαζεύει έτσι χάρτες από όλο το κόσμο εργοστασιακούς και δουλεύει πάνω τους Wink το αμάξι έχει κάνει 3000χλμ περίπου μετά από την επέμβαση και χαίρει άκρας υγείας. Μου είπε ότι αν κάνω κάποια μηχανική επέμβαση να πάω να περάσει τα δεδομένα στο πρόγραμμα. Δεν έχω δυναμομετρήση αν και η αίσθηση μου στο δρόμο είναι ότι πραγματοποιεί ότι υπόσχεται. Τι υπόσχεται; οι Άγγλοι στο σίτε τους λένε +15 brake horse power (είναι διαφορετικό από τα HP που μετράμε συνήθως νομίζω λίγο παραπάνω βγάζει αυτή η μέτρηση) και + 6nm στη μέγιστη ροπή ΑΛΛΑ και +23 Nm στις 1500 σαλ!! για μένα αυτή η υπόσχεση για ροπή χαμηλά με έπεισε να πάω και ισχύει σύμφωνα με την αίσθηση που έχω από τα αυτοκίνητο. Εγώ υπόλογίζω ότι το αμάξι έχει πάρει ~12 άλογα (τόσο μου είπε κ ο αντιπρόσωπος) κάπου στις 6500+ οπότε λογικά είμαι τώρα 150 άλογα και 21 κιλά ροπή αν κάποιος ξέρει καλό δυναμόμετρο εγώ προσφέρομαι να πάμε να το μετρήσουμε και να πώ και στους υπόλοιπους δίλιτρους τι έδειξε.
Η Superchips δίνει pdf με το δικό της δυναμόμετρο στο site της. Εμένα πάντως μου άρεσε ότι υπάρχει εγγύηση και δυνατότητα επιστροφής του εγκεφάλου στην εργοστασιακή του μορφή. Αυτά !
MEMsound - Παρ 17 Νοέ 2006, 12:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
... MHN μου χαλάς τον προγραμματισμό εξόδων...
530 ευρώ?
άκρως ενδιαφέρον...
http://www.superchips.co.uk/curves/206gti.pdf

Μου έκανε εντύπωση όμως αυτό:.
Παράθεση:
Στις εντυπώσεις τώρα: Το ESP απενεργοποιήται πλήρως πλεον.
και επειδή το ανέφερε και ο dimchri εδώ μου κάνει εντύπωση. Στο δικό μου 2lt gti 6ος/2005 απενεργοποιείται πλήρως από μαμά. Anyway

Στα του προγράμματος τώρα.

Πραγματικά θέλω βόλτα με το cc σου να δούμε τι γίνεται.
Σε εισαγωγή/εξαγωγή έχεις πειράξει τίποτα ή είσαι τελείως μαμά?
COOL ALEXIS - Παρ 17 Νοέ 2006, 13:56:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως πιστεύω πως μια δυναμομέτρηση πριν και μετά θα ήταν ένας πιο ολοκληρωμένος και αντικειμενικός κριτής!

Όπως και να έχει τα λεγόμενα σου είναι αξιόλογα Exclamation
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 17 Νοέ 2006, 15:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Να με συνχωρειτε αν σας ξενερωσω, αλλα εμένα μου φαίνονται πολύ αισιόδοξα τα νούμερα...
Απότι έχω ακούσει και απο προσωπικη εμπειρία με εγκέφαλο στο rc, και όχι μονο,
μια καλη (αλλα ΚΑΛΗ) χαρτογράφιση,στα ατμοσφαιρικα, μπορει να δόσει περίπου ένα 5% απο την εργοστασιακή ισχυ...και αυτο όχι πάντα.
Το καλό είναι πως έχει κανεις τη δυνατότητα να βελτιώση απόκριση και ροπή από ΄΄χαμηλα΄΄ αυξάνοντας κύρίως το εμβαδόν της καμπύλης ισχύος και ροπής.
Ετσι μπορει να βελτιώσει αισθητα τις επιδόσεις, όχι όμως και τις μέγιστες τιμές.
Ο συνδιασμός μιας αξιόπιστης δυναμομέτρησης, πριν και μετα, αλλα κυρίως η μέτρηση και σύγκριση επιδόσεων στο δρόμο μπορουν να δείξουν το αποτέλεσμα.....
Τα πράγματα σε μια ECU είναι πολύ σύνθετα και υπάρχουν πολλοι χάρτες...
Γενικά, για μια κάλη χαρτογράφιση, εκτος απο γνώση των χαρτών πλήρους φορτίου ειναι απαραιτητος μετρητής καυσαερίων και ένα καλό δυναμόμετρο ίσως και disassembler ΄ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ της assembly για ρύθμιση και πληρέστερη γνώση του κάθε χαρτη.
(Μπορεί αυτο που νομίζει ο ΄΄μαστορας΄΄ οτι είναι χάρτης να κάνει άλλη δουλεια!!!)
Ακόμη ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ γνώση βασικών μηχανολογικών αρχων και της φιλοσοφίας που είναι κατασκευασμένο το κάθε μοτερ.
Για παραδειγμα εστω οτι βρήκε ενα χαρτη διαχειρησης...ειναι πλήρους φορτιίου ? Είναι κανονικός ΄΄η ενας απο τους safe mode?
Εστω οτι βρίκε το ζητόυμενο... Ξέρει τι πρέπει να κάνει????
Υπάρχει για κάθε μοτερ με δεδομένα χαρακτηριστικά και εισαγωγή και εξαγωγή μια ιδανική συνάρτηση-σχέση avans-μείγματος στο εκάστοτε φορτίο και ρυθμό περιστροφής....
Τί παροχή αέρα έχει το μοτέρ?
Πολλοι φλωμώνουν παντού το καύσιμο (και μάλιστα χωρίς να ξέρουν πόσο!!!) και....μα για να καεί θελει ΟΞΥΓΟΝΟ-αερα και για να καει ΚΑΛΑ στην κατάλληλη στοιχειομετρία! Και έστω οτι αυξάνεις και το αέρα με χ τρόπους... όλο αυτο το μείγμα έχει την κατάλληλη αναλογία και είναι ΣΩΣΤΟ για δεδομένη ογκομετρία μοτέρ???
Άφήστε το avans που.....
Θαρρω μετα απο δοκιμές στο rc αλλα και σε 106 ότι για να γίνει σωστη δουλεια με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ πρέπει να γίνει ρύθμιση στο εκάστοτε όχημα με τα κατάλληλα εργαλεία και απο γνώστη και μάλιστα με αλλεπάληλες δοκιμές!
Νομίζω οτι θέλει προσοχή.....
brz20 - Παρ 17 Νοέ 2006, 15:26:35
Θέμα δημοσίευσης:
Η ιδια εταιρια για 16αρι μοτερ δεινει 8 αλογα.Και οπως ειπε και ο φιλος πανω για 20αρι δεινει 12.
Υπαρχει περιπτωση να τα δεις αυτα τα νουμερα.Εγω παντως με το προγραμμα ειχα παρει 7 αλογα.Και μιλαμε εκανα δυναμομετρηση πριν(οταν ηταν εργοστασιακο)και μετα.Οποτε και να εχανε το δυναμομετρο θα εχανε και στις δυο μετρησεις.Αρα τα 7 ειναι συγουρα.
COOL ALEXIS - Παρ 17 Νοέ 2006, 15:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Mιλαμε εκανα δυναμομετρηση πριν(οταν ηταν εργοστασιακο)και μετα.Οποτε και να εχανε το δυναμομετρο θα εχανε και στις δυο μετρησεις.Αρα τα 7 ειναι συγουρα.

Ακριβώς Thumb Left
Ghost Dog - Παρ 17 Νοέ 2006, 15:57:01
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
brz20 έγραψε:
Mιλαμε εκανα δυναμομετρηση πριν(οταν ηταν εργοστασιακο)και μετα.Οποτε και να εχανε το δυναμομετρο θα εχανε και στις δυο μετρησεις.Αρα τα 7 ειναι συγουρα.

Ακριβώς Thumb Left

Αρκει να πας σε αλλο δυναμομετρο απο αυτο που σου λεει ο προγραμματιστης... Wink
brz20 - Παρ 17 Νοέ 2006, 15:58:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ολα τα σκεφτικα ο ατιμος.Μολις το πρωτοπηρα το πηγα σε δυναμομετρο.Τοτε εβγαλε 113 αλογα μετα με το φιλτρο παλι το ξανακανα και εβγαλε 116 και με το προγραμμα εβγαλα 123 ή 125.Αρα μου εδωσε 7 με 9 αλογα.
Ακριβως παιδια δεν θυμαμαι γιατι παει καιρος.Το θεμα ειναι οτι εκει κυμενονται ολα τα chipακια για 16αρια.Αν ακουσετε κανεναν να υποσχετε 15 αλογα σε 16αρι τοτε πουλαει φουμαρα.Εδω αν τσιπαρεις 20αρι τουρμπο θα παρεις καμια 20αρα αλογα και αν και με το απο το 1600 θα παρεις 15 ολοκληρα αλογα.Αποκλειετε.
Steve - Παρ 17 Νοέ 2006, 17:49:30
Θέμα δημοσίευσης:
red206rc , καλά κάνεις και τα γράφεις αυτά, αλλά σε έχει προλάβει και ο Πρόεδρας, και ο Γραμματέας, τουλάχιστον 2 χρόνια πριν, και έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να τα λένε...

brz20 , πάλι έφαγες 2 post, και αποτέλεσμα δεν είδαμε. Θα μας δώσεις καμιά φωτό της δυναμομέτρησης σου?
MEMsound - Παρ 17 Νοέ 2006, 19:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
red206rc έγραψε:
μια καλη (αλλα ΚΑΛΗ) χαρτογράφιση,στα ατμοσφαιρικα, μπορει να δόσει περίπου ένα 5% απο την εργοστασιακή ισχυ...και αυτο όχι πάντα.
Το καλό είναι πως έχει κανεις τη δυνατότητα να βελτιώση απόκριση και ροπή από ΄΄χαμηλα΄΄ αυξάνοντας κύρίως το εμβαδόν της καμπύλης ισχύος και ροπής.
Ετσι μπορει να βελτιώσει αισθητα τις επιδόσεις, όχι όμως και τις μέγιστες τιμές......

μοι μέγιστες τιμές ενδιάφέρουν μόνο όσους κάνουν κόντρες.
εμένα δεν θα με χάλαγε αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο.
εμένα με ενδιαφέρει το ξεκόλλημα στην έξοδο μιας στροφής που δεν θα είμαι απαραίτητα στις +5500rpm.

red206rc έγραψε:
Ο συνδιασμός μιας αξιόπιστης δυναμομέτρησης, πριν και μετα, αλλα κυρίως η μέτρηση και σύγκριση επιδόσεων στο δρόμο μπορουν να δείξουν το αποτέλεσμα..........

συμφωνώ και επαυξάνω.

red206rc έγραψε:
Τα πράγματα σε μια ECU είναι πολύ σύνθετα και υπάρχουν πολλοι χάρτες...
Γενικά, για μια κάλη χαρτογράφιση, εκτος απο γνώση των χαρτών πλήρους φορτίου ειναι απαραιτητος μετρητής καυσαερίων και ένα καλό δυναμόμετρο ίσως και disassembler ΄ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ της assembly για ρύθμιση και πληρέστερη γνώση του κάθε χαρτη.
(Μπορεί αυτο που νομίζει ο ΄΄μαστορας΄΄ οτι είναι χάρτης να κάνει άλλη δουλεια!!!).....

Μα το Θεό όταν ακούω για "μάστορες" μου ανάβουν τα λαμπάκια.Ακούγονται τόσα πολλά για όλους αυτούς που πραγματικά δεν ξέρω που μπορεί κανείς να φτιάξει το αυοκίνητό του αξιόπιστα.
Εδώ γνωστοί μας μηχανικοί που έχουμε δει ότι έχουν φτιάξει πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα έχει τύχει να φτιάξουν άλλα αμάξια και να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Για εμένα το αυτοκίνητο είναι καθημερινό εργαλείο που δεν μπορεί την μία μέρα να δουλευει και την άλλη να μην.

Δεν είναι δυνατόν το αυτοκίνητο να είναι κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο για ρυθμίσεις ανανεώσεις κλπ κλπ ΟΧΙ γιατί δεν θέλω ή γιατί με ενοχλεί αλλά γιατί η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει χρονικά κάτι τέτοιο
Εδώ για servise πρέπει να το πάω και πρέπει να οργανώσω ολόκληρο κολποσχέδιο.

red206rc έγραψε:
Ακόμη ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ γνώση βασικών μηχανολογικών αρχων και της φιλοσοφίας που είναι κατασκευασμένο το κάθε μοτερ.
Για παραδειγμα εστω οτι βρήκε ενα χαρτη διαχειρησης...ειναι πλήρους φορτιίου ? Είναι κανονικός ΄΄η ενας απο τους safe mode?
Εστω οτι βρίκε το ζητόυμενο... Ξέρει τι πρέπει να κάνει????
Υπάρχει για κάθε μοτερ με δεδομένα χαρακτηριστικά και εισαγωγή και εξαγωγή μια ιδανική συνάρτηση-σχέση avans-μείγματος στο εκάστοτε φορτίο και ρυθμό περιστροφής....
Τί παροχή αέρα έχει το μοτέρ?
Πολλοι φλωμώνουν παντού το καύσιμο (και μάλιστα χωρίς να ξέρουν πόσο!!!) και....μα για να καεί θελει ΟΞΥΓΟΝΟ-αερα και για να καει ΚΑΛΑ στην κατάλληλη στοιχειομετρία! Και έστω οτι αυξάνεις και το αέρα με χ τρόπους... όλο αυτο το μείγμα έχει την κατάλληλη αναλογία και είναι ΣΩΣΤΟ για δεδομένη ογκομετρία μοτέρ???
Άφήστε το avans που.....
Θαρρω μετα απο δοκιμές στο rc αλλα και σε 106 ότι για να γίνει σωστη δουλεια με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ πρέπει να γίνει ρύθμιση στο εκάστοτε όχημα με τα κατάλληλα εργαλεία και απο γνώστη και μάλιστα με αλλεπάληλες δοκιμές!
Νομίζω οτι θέλει προσοχή.....

συμφωνω για ρυθμίσεις στο εκάστοτε όχημα...
το θέμα είναι ποιος.
και αν αυτός ο κάποιος (με τις κατάλληλες γνώσεις) έχει πάντα όρεξη και διάθεση να κάνει καλή δουλειά... Wink (ή αλλιώς να έχει τον επαγγελματισμό και υπευθυνότητα να έχει πάντα όρεξη/διάθεση...)
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Σαβ 18 Νοέ 2006, 12:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="MEMsound"]εμένα με ενδιαφέρει το ξεκόλλημα στην έξοδο μιας στροφής που δεν θα είμαι απαραίτητα στις +5500rpm[quote]

Μάνθο νομίζω ότι για να γράψεις χρόνους στα ατμοσφαιρικά αυτο είναι μονόδρομος.
Άλλωστε, θαρρώ πώς εκεί βασίζεται και η φιλοσοφία σχεδιασμού ενός αγωνιστικού σασμάν....
MEMsound - Σαβ 18 Νοέ 2006, 13:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΟΝΟ που δεν έχουμε αγωνιστικο!

Εχουμε πολιτικό αμάξι που κυκλοφορεί μέσα σε δημόσιους δρόμους και δεν είναι δυνατόν να το δουλευουμε σε τέτοιες rpm... (αν δεν θέλουμε να το πληρώνουμε για χρυσό)

Η φιλοσοφία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου στα ΠΑΝΤΑ απέχει πολύ από την φιλοσοφία ενός καθημερινού.

Eπίσης οι περισσότεροι από εμάς δεν νομίζω ότι προτίθενται να αρχίσουν να σκαλίζουν το σασμάν με σχέσεις κλπ κλπ τουλάχιστον στην παρούσα φάση...

Bέβαια μπορεί κανείς να κάνει δουλεια με ένα κοντύτερο κορωνοπήνιο (κ/π) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Βασικά πολλά μπορεί να κάνει κανείς. Ακόμα και αγωνιστικό δρόμου (πχ ένα ωραιότατο RC με 2 μπάκετ ρεψαρο εμπρός χωρίς πίσω καθίσματα με μισό ή ολόκληρο κλουβί ημισλικ μπλοκε αναρτηση PS μοτερ με εντόσθια από 206 RC group A κλπ κλπ....) να φτιάξει αλλά τελικά σε κάθε περίπτωση όλοι μετράμε τα λεφτά που βγάζουμε από την τσέπη και προσαρμοζόμαστε ανάλογα... Wink Wink
brz20 - Σαβ 18 Νοέ 2006, 13:23:43
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
brz20 , πάλι έφαγες 2 post, και αποτέλεσμα δεν είδαμε. Θα μας δώσεις καμιά φωτό της δυναμομέτρησης σου?

Δεν εχω ρε Steve.Αν θες παλι μπορω να επικοινωνισω με τον Μηχανικο μου και να μου στειλει σε email την δυναμομετρηση.Μου την ειχε τυπωση αλλα την εχω χασει.Παει και τοσος καιρος.
206xs - Δευ 11 Δεκ 2006, 09:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο μόνο ένα φίλτρο Κ&Ν στο μαμά φιλτροκούτι έχει το αμάξι μου. Να κανονίσουμε βόλτα όποτε θες άλλωστε πρέπει να βρεθούμε και για το μπλοκέ. Συμφωνώ ότι μια δυναμομέτρηση θα δείξει πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα αλλά ακόμη περιμένω ένα φίλο μου με Σουμπαρού να βρει δυναμόμετρο να πάμε μαζί να μετρήσουμε. όσο για το φίλο με το rc ας έχει υπόψη του ότι ο δικός μου κινητήρας δεν είναι πιεσμένος ενώ ο δικός του είναι εξελιγμένος από το εργοστάσιο με γνώμονα την ισχύ οπότε ήδη το εργοστασιακό του πρόγραμμα έχει τέτοιο προσανατολισμό που δύσκολα θα κάνει διαφορά μια βελτίωση. Δεν διαφωνώ ότι τα νούμερα μπορεί να είναι αισιόδοξα, σίγουρα θα είναι οι μέγιστες τιμές που έχουν πετύχει, δεν τα βρίσκω όμως εκτός πραγματικότητας αφού αν το δούμε ποσοστιαία μιλάμε για 8% αύξηση στη δύναμη και 10% στη ροπή. Επίσης σημασία έχουν και οι στροφές. Δηλαδή το εργοστασιακό βγάζει 138-140 στις 5500 το να βγάλει άλλα 12 εκεί είναι πάνχλωμο αλλά στις 6800 που λέει ο βελτιωτής είναι εφικτό. Όσο για τη ροπή η διαφορά δεν είναι τόσο στη μέγιστη ροπή όσο χαμηλά που λόγω νομοθεσίας ρύπων το εργοστασιακό πρόγραμμα φιμώνει τον κινητήρα 2500-3500 για να βγάζει καλύτερες τιμές στις μετρήσεις καυσαερίων. Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και μετά από ένα μήνα και 3200 χλμ το αμάξι συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν απολύτως εργοστασιακό.
brz20 - Δευ 11 Δεκ 2006, 09:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
206xs έγραψε:
Επίσης σημασία έχουν και οι στροφές. Δηλαδή το εργοστασιακό βγάζει 138-140 στις 5500 το να βγάλει άλλα 12 εκεί είναι πάνχλωμο αλλά στις 6800 που λέει ο βελτιωτής είναι εφικτό.

Σε αυτο εχεις απολυτο δικαιο.
ultra-one - Δευ 11 Δεκ 2006, 11:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
εμένα με ενδιαφέρει το ξεκόλλημα στην έξοδο μιας στροφής που δεν θα είμαι απαραίτητα στις +5500rpm.

Τι να πούμε εμείς με τα 1.6 16v που το αυτοκίνητο κάτω από τις 4000-4200 δεν πάει μια!

Πολύ σωστός και συμφωνώ απόλυτα!
Αυτό ακριβώς θα ήθελα να κάνω στο 206 1.6 16v.
Καλύτερη ροπή και απόκριση από χαμηλά και αν έρθουν και κάποια άλογα στις ψηλές στροφές είναι ευπρόσδεκτα....

(Και να σκεφτείς ότι εσύ έχεις το δίλιτρο GTi που είναι το πιο ροπάτο 206 από χαμηλά!!!!!!!!!! Evil)
Sidobre - Δευ 11 Δεκ 2006, 15:48:09
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Καλύτερη ροπή και απόκριση από χαμηλά και αν έρθουν και κάποια άλογα στις ψηλές στροφές είναι ευπρόσδεκτα....

Δεν θες πρόγραμμα, διαφορικό θέλεις.
pugsang - Δευ 11 Δεκ 2006, 15:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Δευ 11 Δεκ 2006, 15:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβώς Wink
για την ακρίβεια κ/π.... Wink
ultra-one - Δευ 11 Δεκ 2006, 17:04:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Δεν θες πρόγραμμα, διαφορικό θέλεις.

ΡΟΠΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!

Δεν φτάνει που 1η και 2α είναι θεόκοντες από τη μάνα τους, το κ/π θα τις κάνει ακόμα χειρότερες!

Οφ τόπικ εδώ αλλά το έχω ξαναπεί σε άλλο τόπικ ότι η 3η, 4η και 5η έχουν οκ κλιμάκωση από μαμά, αλλά η 1η και 2α είναι πολύ κοντές και θα τις ήθελα πιο μακριές από ότι είναι τώρα.......
Steve - Δευ 11 Δεκ 2006, 20:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν παίρνεις κανα κιβώτιο από την Quaife, bbo, να τελειώνουμε? Twisted evil
Gr@lly - Δευ 11 Δεκ 2006, 21:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
Και το Δικο μου κατω απο τις 5.500 σερνετε. Απο εκει και πανω
αρχιζει ο πόλεμος..
Σιγα μην σου δώσει το πρόγραμμα 20 άλογα...
Απλα αλλάζει η χαρτογράφηση για το μίγμα και αυτό ειναι.
Εδώ στα Rallye 16v 7 άλογα είναι πολλά..
Πως Ξαφνικά αλλάξανε ολα..
Και το δυναμόμετρο δεν είναι πάντα σωστό..
Το ίδιο αμάξι αν το μετρήσεις 10 φορές θα σου βγάλει αλλο
αποτέλεσμα. Οχι κάτι το τρελό αλλα θα το βγάλει.

Εμπιστοσυνη μόνο σε δοκιμασμένα πράγματα..

Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Δευ 11 Δεκ 2006, 21:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
[ΡΟΠΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!

Δεν φτάνει που 1η και 2α είναι θεόκοντες από τη μάνα τους, το κ/π θα τις κάνει ακόμα χειρότερες!

Shocked

ultra-one έγραψε:

Οφ τόπικ εδώ αλλά το έχω ξαναπεί σε άλλο τόπικ ότι η 3η, 4η και 5η έχουν οκ κλιμάκωση από μαμά, αλλά η 1η και 2α είναι πολύ κοντές και θα τις ήθελα πιο μακριές από ότι είναι τώρα.......

Shocked Shocked Shocked Shocked

5η με 6.500 στα 227χλμ είναι ΟΚ? Scratch

Αν μακρύνεις και την 1η/2α μετά δεν θα σε περνάνε μόνο τα Audi 80... KAI TA SEICENTO ΘΑ ΣΕ ΡΑΒΟΥΝΕ!!!!

Βάλε μυαλό Χάρη. Μυαλό και ένα 14/60 να κάνεις την δουλειά σου!!!
Lef205 - Τρι 12 Δεκ 2006, 01:58:38
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
ultra-one έγραψε:
[ΡΟΠΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!!!!!

Shocked

ultra-one έγραψε:

Shocked Shocked Shocked Shocked

Αν μακρύνεις και την 1η/2α μετά δεν θα σε περνάνε μόνο τα Audi 80... KAI TA SEICENTO ΘΑ ΣΕ ΡΑΒΟΥΝΕ!!!!

Βάλε μυαλό Χάρη. Μυαλό και ένα 14/60 να κάνεις την δουλειά σου!!!

Συμφωνω απολυτα.Σε ανηφορα ειδικα με μακρια πρωτη δευτερα το ρολοι τοιχου θα γυρναει πιο γρηγορα απο το στροφομετρο σου.
14/60 επειγοντως!
vinman - Τρι 12 Δεκ 2006, 06:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τρι 12 Δεκ 2006, 12:25:01
Θέμα δημοσίευσης:
Αν μακρυνεις μονο την 5η τοτε μπορεις να μιλας για 200+?
Sidobre - Τρι 12 Δεκ 2006, 12:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Με 14/60 στον κόφτη βλέπεις 200. Πόσοι (και πόσο) τα πάμε μέχρι εκεί;

Αλλά ναι, μπορείς να αλλάξεις και την 5η
pugsang - Τρι 12 Δεκ 2006, 12:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Πόσοι (και πόσο) τα πάμε μέχρι εκεί;

Whistling
Sidobre - Τρι 12 Δεκ 2006, 12:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Πόσοι (και πόσο) τα πάμε μέχρι εκεί;

Whistling

Καλά εσένα το πάτωμα έχει κάνει γούβα πια.

Ασε που η Νικολούλη ακόμα ψάχνει για τις ακίδες των μπουζί σου... Laughing
brz20 - Τρι 12 Δεκ 2006, 13:55:14
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
brz20 έγραψε:

Με 14/60 στον κόφτη βλέπεις 200. Πόσοι (και πόσο) τα πάμε μέχρι εκεί;

Αλλά ναι, μπορείς να αλλάξεις και την 5η

To 307 τι φοραει?
Τελευταια ερωτηση γιατι το εχουμε βγαλει λιγο τα ματια.
ultra-one - Τρι 12 Δεκ 2006, 13:56:36
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

H κλιμάκωση της 5ης σε μαμά 206 1.6 είναι ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ αφού στις 5750 στροφές που αντιστοιχούν στη ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥ, η ταχύτητα υπολογίζεται σε 200,74 χαω που είναι και η πραγματική τελική ταχύτητα του!

Στο παρελθόν η Peugeot έβαζε παραδοσιακά πιο μακρίες 1ες και 2ες από τη χάλια κλιμάκωση που έβαλε στο 206 1.6 16v.
(Σχεδόν όλα τα μοντέλα 205 έπιαναν 100+ χαω με 2α για παράδειγμα)

Αν θέλετε συζητάμε για τις σχέσεις του κιβωτίου στο σωστό τόπικ (ανκαι το έχουμε ξανασυζητήσει νομίζω).

Ο 1.6 16v έχει εμφανή "τρύπα" ροπής στις 3000-3500 στροφές και αυτό σίγουρα φτιάχνεται με πρόγραμμα ή/και ένα ήπιο καλοσχεδιασμένο εκκεντροφόρο μεταξύ άλλων.
Sidobre - Τρι 12 Δεκ 2006, 14:05:58
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ, εσύ ξέρεις.....
Steve - Τρι 12 Δεκ 2006, 14:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Στο παρελθόν η Peugeot έβαζε παραδοσιακά πιο μακρίες 1ες και 2ες από τη χάλια κλιμάκωση που έβαλε στο 206 1.6 16v.
(Σχεδόν όλα τα μοντέλα 205 έπιαναν 100+ χαω με 2α για παράδειγμα)

Στο 107 η 2α βγάζει 100κάτι... Cool
MEMsound - Τρι 12 Δεκ 2006, 15:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
Evil ΘΕΛΕΤΕ να σταματήσετε να λέτε για Κ/Π εδώ.

ευχαριστώ.

Εκ της MOD Team
MEMsound

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 12 Δεκ 2006, 16:07:50
Θέμα δημοσίευσης:
Να Τονίσω παλι πως απο τις λίγες γνώσεις και εμπειρίες που έχω ότι

1) Οι χάρτες διαχείρησης κάυσης είναι ίσως απο τα πίο δύσκολα αντικείμενα ρύθμισης σε ένα κινητήρα, και σε πολλα πανεπιστήμια αποτελεί αντικείμενο διπλωματικής μεταπτυχιακού επιπέδου!!! Laughing

2) Η εύρεση του ιδανικού avans απαιτει το μοτέρ στον πάγκο και χρήση ειδικών οργάνων όπως πιεζοηλεκτρικό μπουζί, παλμογράφος αυτοκινήτου κτλ.

3) Οι χάρτες είναι με διαφορετικό αλγόρυθμο σε κάθε εγκέφαλο και μπορει ο λόγος λ να είναι αντεστραμένος!! Οπότε να απαιτούνται άνάποδες ρυθμίσεις στο λ μείγματος για καλή καύση.

4) Κάποιοι επεξεργαστές έχουν άλλους χάρτες για safe λειτουργεία και κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν ποιοτηκή ρύθμιση......

5) Το avans έχει ποσοτική ρύθμιση από χάρτη και καλό θα ήταν να υπάρχει η δέουσα προσοχή και η γνώση αν υπάρχει αλγόρυθμος αυτορύθμισης ή όχι.

6)Εφόσον οι χάρτες είναι ποιοτικοι και είναι οι ζητούμενοι, κααι εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλοι αισθητήρες(maf, map) μπορούν να γίνουν προσαρμογές-ρυθμίσεις βελτίωσης της απόδοσης.(Εμπειρικές και λίγο του ποδαριού)

7) Για τις προσαρμογές αυτές-νέες ρυθμίσεις απαιτούνται γνώσεις θεμελειώδεις για τη λειτουργία και τον έλενχο της καύσης και μή απόκλιση ανω ενός ποσοστού απο τις εργοστασιακές τιμές(Κάθε κινητήρας απαιτει μια συγκεκριμένη συνάρτηση καύσης για την ομαλή ευρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του που μπορείς να αυξήσεις τις τιμές της αλλα τη μορφή της την ξέρει καλα ΜΟΝΟ ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ!!!!).
Ακόμη απαιτείται έλενχος της ποιότητας καύσης συνήθως μέσω αισθητήρα λ και μετατροπαία σήματος με ενσοματωμένα μοντέλα για τα ΝΟχ (wideband).

8) Α!! Για το δύσκολο κομμάτι το...avans Χριάζεται και καλή τύχη!!!!!

Διορθωστε με αν ξεχνω ή λεω κάτι που είναι λάθος

Κατεπέκτασην καλό θα ήταν να αποφύγετε τις έτοιμες λύσεις.

Επειδή μαίνεται μία ψηφοφορία χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω προσωπικά έχω ακούσει ότι ο Δημητριάδης ακολουθει Question την παραπάνω ή μερος της διαδικασίας και με καποια εμπειρία.
Δεν είμαι σίγουρος. Ουτε προτείνω κάτι.

Προσοχή λάθος avans σε σκληρή χρήση και χωρίς προστατευτικούς χάρτες σημαινει.....

Φιλικα Smile
brz20 - Τετ 13 Δεκ 2006, 16:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
red206rc έγραψε:
Να Τονίσω παλι πως απο τις λίγες γνώσεις και εμπειρίες που έχω ότι

1) Οι χάρτες διαχείρησης κάυσης είναι ίσως απο τα πίο δύσκολα αντικείμενα ρύθμισης σε ένα κινητήρα, και σε πολλα πανεπιστήμια αποτελεί αντικείμενο διπλωματικής μεταπτυχιακού επιπέδου!!! Laughing

2) Η εύρεση του ιδανικού avans απαιτει το μοτέρ στον πάγκο και χρήση ειδικών οργάνων όπως πιεζοηλεκτρικό μπουζί, παλμογράφος αυτοκινήτου κτλ.

3) Οι χάρτες είναι με διαφορετικό αλγόρυθμο σε κάθε εγκέφαλο και μπορει ο λόγος λ να είναι αντεστραμένος!! Οπότε να απαιτούνται άνάποδες ρυθμίσεις στο λ μείγματος για καλή καύση.

4) Κάποιοι επεξεργαστές έχουν άλλους χάρτες για safe λειτουργεία και κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν ποιοτηκή ρύθμιση......

5) Το avans έχει ποσοτική ρύθμιση από χάρτη και καλό θα ήταν να υπάρχει η δέουσα προσοχή και η γνώση αν υπάρχει αλγόρυθμος αυτορύθμισης ή όχι.

6)Εφόσον οι χάρτες είναι ποιοτικοι και είναι οι ζητούμενοι, κααι εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλοι αισθητήρες(maf, map) μπορούν να γίνουν προσαρμογές-ρυθμίσεις βελτίωσης της απόδοσης.(Εμπειρικές και λίγο του ποδαριού)

7) Για τις προσαρμογές αυτές-νέες ρυθμίσεις απαιτούνται γνώσεις θεμελειώδεις για τη λειτουργία και τον έλενχο της καύσης και μή απόκλιση ανω ενός ποσοστού απο τις εργοστασιακές τιμές(Κάθε κινητήρας απαιτει μια συγκεκριμένη συνάρτηση καύσης για την ομαλή ευρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του που μπορείς να αυξήσεις τις τιμές της αλλα τη μορφή της την ξέρει καλα ΜΟΝΟ ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ!!!!).
Ακόμη απαιτείται έλενχος της ποιότητας καύσης συνήθως μέσω αισθητήρα λ και μετατροπαία σήματος με ενσοματωμένα μοντέλα για τα ΝΟχ (wideband).

8) Α!! Για το δύσκολο κομμάτι το...avans Χριάζεται και καλή τύχη!!!!!

Διορθωστε με αν ξεχνω ή λεω κάτι που είναι λάθος

Κατεπέκτασην καλό θα ήταν να αποφύγετε τις έτοιμες λύσεις.

Επειδή μαίνεται μία ψηφοφορία χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω προσωπικά έχω ακούσει ότι ο Δημητριάδης ακολουθει Question την παραπάνω ή μερος της διαδικασίας και με καποια εμπειρία.
Δεν είμαι σίγουρος. Ουτε προτείνω κάτι.

Προσοχή λάθος avans σε σκληρή χρήση και χωρίς προστατευτικούς χάρτες σημαινει.....

Φιλικα Smile

Εγω θα σταθω σε δυο κομματια.
Θα μου αρεσε πολυ να ημουν φοιτητης σε αυτα τα πανεπιστημια που ασχολουνται με κατι τετοια.Αυτο ειναι το πρωτο.Και το δευτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι προγραμματιστες περνουν κατι ετοιμο,σου το βαζουν και τσιμπανε τα λεφτα.
Ενταξει αυτο θα κανει την δουλεια του αλλα αν παμε και αλλαξουμε χταποδι,πεταλουδα ή αλλα παρομοια πραγματα τοτε τι γινετε που θελει επαναπρογραμματισμο?Ποιος θα μας αναλαβει?
Οι περισσοτεροι απο αυτους αν τους δωσεις εναν αγραφο εγκεφαλο και τους πεις "οριστε,βαλ'τον να δουλεψει" θα σε κοιτανε με ανοιχτα τα ματια.
Και σας λεω αυτο.Το καλοκαιρι ο μηχανικος μου(που πολυ σωστα ανελαβε και τον προγραμματισμο του αυτοκινητου μου)τον πηραν τηλεφωνο απο τα Χανια για να παει να προγραμματισει 2 αγραφους για 2 ραλακια.
Lef205 - Πεμ 14 Δεκ 2006, 03:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
γενικα ειναι καλυτερο να κανεις πρωτα οσα περισσοτερα μπορεις και μετα να πηγαινεις για προγραμμα ωστε να αποφευγεις επαναπρογραμματισμους κλπ αρα και επιπλεον χρημα.
Απο προγραμματα κλπ δεν ξερω και πολλα γιατι τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι αλλα ολοι λενε οτι ο Δημητριαδης ειναι πολυ καλος.

Δημητρη ασε τους παλμογραφους κλπ και μην μπερδευεις την θεωρια με την πραξη,γιατι στην θεωρια ολα ωραια ειναι αλλα στην πραξη δυσκολευουν λιγο τα πραματα! Very happy
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Πεμ 14 Δεκ 2006, 10:48:00
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτερη με αυτά που είπα κατάλαβες ότι όλα είναι απλά στη θεωρία??? Rolling eyes

Είναι ενδεικτηκά της ορθής μελέτης που πρέπει να γίνει!!!

Εχει κανείς να διορθώσει-προσθέσει-τονίσει κάτι??

Και δεν είναι καθόλου απλά γιαυτό τα αναφέρω!

Σαφώς και η υλοποίηση είναι πιο δύσκολή καθώς απαιτεί την απαραιτητη τεχνογνωσία υλικοτεχνική υποδομή και εμπειρία (και σαφώς γνώση της θεωρίας οποιας και να είναι αυτής) , ΠΟΥ ΚΑΤ¨ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Τα λεω ΟΟΟΛΛΑΑ αυτα οχι για να κουράσω αλλα για να προβληματίσω.

Φιλικα πάντα, παίδες
206xs - Πεμ 14 Δεκ 2006, 11:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
H Superchips είναι από τις παλαιότερες αν όχι η παλαιότερη στο χώρο. Στην Αγγλία έχει και εγκαταστάσεις και επιστήμονες. Εδώ ο τύπος απλά συνδέεται με το μόντεμ και στέλνει τα δικά σου σε αυτούς και τα δικά τους στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Cool Επίσης φαίνεται ότι κάτι παίζει με τον απλό δίλιτρο γιατί μόνο για αυτόν ανακοινώνει κέρδη για ροπή, στο RC λέει απλώς 10 άλογα συν και στο 1.6 8 άλογα συν ενώ στους δύο 1400 και στον 1100 ανακοινώνει 4 άλογα συν. Μου φαίνονται πολύ λογικές και πολύ σοβαρές αυτές οι ανακοινώσεις, αν ήταν φιδέμπορες δεν θα διαφήμιζαν μια αύξηση 4 αλόγων με 300 λίρες αγγλίας !! (~450ευρώ). Τέλος πάντων εγώ είμαι υπέρ της άποψης αν μπορείς να αφήνεις το αμάξι όπως είναι από το εργοστάσιο. Το δικό μου το πείραξα όταν αποφάσισα ότι το αμάξι θα το κρατήσω μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου ! και καθότι ανύπαντρος ακόμα αυτό σημαίνει για πάντα! Αν κάποιος σκέφτεται να αλλάξει αμάξι μέσα σε 3-6 χρόνια καλό είναι να το αφήνει όπως είναι. Αν κάποιος δεν γουστάρει να ρισκάρει και να πειραματίζεται (μυαλωμένα όχι όπου να ναι) δεν κάνει τίποτα. Επίσης ένα άλλο στοιχείο που με κάνει να πιστεύω ότι οι διαφορές είναι αληθινές είναι ότι μου είπαν ότι έχουν αφαιρέσει σε μεγάλο βαθμό τις ανοχές για κακή βενζίνη και πλημελή συντήρηση (μη πραγματοποίηση των σέρβις ή να γίνονται πολύ καθηστεριμένα και όχι ολοκληρωμένα) και να προσέχω στο εξής από που γεμίζω. Πάντως εγώ έχω μείνει ευχαριστημένος από τη μετατροπή χωρίς να υποστηρίζω ότι κάποιος άλλος δεν μπορεί να πετύχει παρόμοιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Πεμ 14 Δεκ 2006, 12:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να είναι και οι καλύτεροι!

Μα πως θα ρυθμίσει το avans στατικά και ,αν δεν έχει εκει το όχημα, λογου χάρει εάν υπάρχει εξαγωγή που ΄΄αδειάζει΄΄ καλύτερα το θάλαμο καύσης?
Το έμβολο ΄΄βλέπει΄΄ άλλο περιβάλλον απότι πρίν.
Πότε θα εκκενώσει ο σπινθηριστής?

Αν ξερουν και ΄χουν τα απαραίτητα όργανα μπορούν να το ρυθμίσουν σωστά, αλλα νομίζω πως όχι εξ αποστάσεως.

Θαρρω πως είναι λύσεις για την εργοστασιακή ρυθμιση.
brz20 - Πεμ 14 Δεκ 2006, 15:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
γενικα ειναι καλυτερο να κανεις πρωτα οσα περισσοτερα μπορεις και μετα να πηγαινεις για προγραμμα ωστε να αποφευγεις επαναπρογραμματισμους κλπ αρα και επιπλεον χρημα.

Οσο γι'αυτο μου εχει πει οτι καθε επαναπρογραμματισμος που θα χρειαστει θα γινετε χωρις χρηματα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες