PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με τη ζώνη

George4 - Παρ 07 Μάϊ 2004, 15:34:04
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με τη ζώνη
λοιπον μου παρουσιαστηκε το εξης προβλημα στη ζωνη του συνοδηγου. ενω λειτουργει κανονικα στα φρεναρισματα δηλαδη λειτουργουν οι προεντατηρες οταν την λυσουν δεν μαζι πισω με κανεναν αλλον τροπο παρα μονο με το χερι. πηγα στην peugeot και μου ειπαν οτι εχει χαλασει το ελατηριο και οτι θελει αλλαγη ολος ο μηχανισμος. το κοστος ειναι αρκετα υψηλο (177 ευρω) και ετσι τους προτεινα αν γινεται να αλλαξουμε το μηχανισμο με εναν απο τις πισω ζωνες, αλλου μου ειπαν οτι δεν γινεται. εχει κανενας καμια ιδεα?
TiMoRiS - Παρ 07 Μάϊ 2004, 16:07:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μια αρκετα οικονομικη λυση ειναι να πας στον Νεο Κοσμο και να αγορασει ενα μεταχειρισμενο!Θα ειναι καπως δυσκολο να βρεις αλλα αξιζει μια προσπαθεια σε αντιθεση με τα 177€!Για κατι τετοια ανταλακτικα λυπαμαι να τα χρυσοπληρωνω στην αντιπροσωπεια!
George4 - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 03:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
εγω να δεις ποσο λοιπαμε να τα δωσω Crying or Very sad . το προβλημα που φανταζομαι oti θα δημιουργηθει με την ευρεση μεταχειρισμενου ειναι οτι σε ενα χοντρο τρακαρισμα οι ζωνες συνηθως βγαινουν off. ασε που αυτη η δουλεια πρεπει να γινει πρωι και εγω απο εδω και περα δεν θα εχω ελευθερα πρωινα λογο αεροποριας. δε χαλαγε 3 μερες νωριτερα που ειχα και κανα πρωινο ελευθερο.
ρε παιδια τοσοι διαβασατε το topic κανενας καμια αλλη ιδεα?
PoLiThS - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 08:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
To κόλημα της ζώνης στο απότομο φρενάρισμα δεν είναι λόγω προεντατήρα αλλα λόγω ενος αδρανειακού συστήματος το οποιο σε περίπτωση απότομου φρενου ή απότομης στροφής μπλοκάρει την ζώνη για να σε κρατά το κάθισμα..

Στην δικιά σου περίπτωση δεν έχει χαλάσει ο προεντατήρας απλά έχει χαλαρώσει - σπάσει το ελατήριο που μαζεύει την ζώνη πίσω...

Μόλις μίλησα με τα ανταλακτικά της PEugeot και έμαθα οτι το καρούλι πάει μαζί με τον προεντατήρα....

Αλλα για να σπάσει το ελατήριο... πρέπει να έχει τρακάρει το αυτοκίνητο και να έχει σκάσει το καψούλι του προεντατήρα.. ειδάλως είναι αδιανόητο απ'οτι μου είπανε... Μηπως έχει σκαλώσει κάπου η ζώνη και δεν την αφήνει να την μαζέψει ?
George4 - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 11:03:24
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει σκαλωσει πουθενα η ζωνη γιατι την εχω τραβηξει μεχρι εξω και την εχω ξανα σπρωξει μεσα 2-3 φορες. εξαλου με την υποβοηθεια του χεριου μαζευει κανονικα, δηλαδη το προβλημα ειναι οτι το ελατηριο δεν εχει την ¨δυναμη¨ να μαζεψει απο μονο του τη ζωνη. για τρακαρισμα ειχα ενα πολυ μικρο (μονο οι βασεις απο τα φαναρια σπασανε και λιγο πηρε το καπο απο μπροστα) πριν 5 μηνες περιπου αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι αυτος ειναι ο λογος
Lucifer - Σαβ 08 Μάϊ 2004, 20:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
George4 έγραψε:
δεν εχει σκαλωσει πουθενα η ζωνη γιατι την εχω τραβηξει μεχρι εξω και την εχω ξανα σπρωξει μεσα 2-3 φορες. εξαλου με την υποβοηθεια του χεριου μαζευει κανονικα, δηλαδη το προβλημα ειναι οτι το ελατηριο δεν εχει την ¨δυναμη¨ να μαζεψει απο μονο του τη ζωνη. για τρακαρισμα ειχα ενα πολυ μικρο (μονο οι βασεις απο τα φαναρια σπασανε και λιγο πηρε το καπο απο μπροστα) πριν 5 μηνες περιπου αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι αυτος ειναι ο λογος

ενα φιλαρακι μου ειχε το ιδιο προβλημα με ενα 307 απο την ημερα που το αγορασε! αφου να φανταστεις νομιζε οτι ετσι ηταν απο τη μαμα του μεχρι που του εκανα την παρατηρηση σε σχεση με το δικο μου.μηπως εχεις βαλει μαξιλαρακια στη ζωνη?απο οτι νομιζω αυτα τα αξεσουαρ κουραζουν την περιελξη της ζωνης.
PoLiThS - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 00:36:58
Θέμα δημοσίευσης:
Καλού κακού τσέκαρε τον προεντατήρα... μην και εκανε ΜποοοουυυΜ
George4 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 03:06:46
Θέμα δημοσίευσης:
οχι μαξιλαρακια δεν εχω.
οταν λες να τσεκαρω τον προεντατιρα, μια ποιον ακριβως τροπο?
PoLiThS - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 08:55:37
Θέμα δημοσίευσης:
Να πάς σε ένα μηχανικό να βγάλει και να ελεγξει τον μηχανισμό περιτύλιξης της ζώνης
Touristas - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 09:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είχε σκάσει η ζώνη θα άναβε λαμπάκι για Air Bag Wink
Lucifer - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 15:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
δες μηπως εχει κολησει κανενα πετραδακι, σκουπιδακι και την εμποδιζει αλλιως δεν τον γλιτωνεις τον μηχανικο Mad.κοιτα κατι περα απο την πεζο μηπως βρεις φθηνοτερες τιμες .
George4 - Κυρ 09 Μάϊ 2004, 19:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
καταλαβα παω δηλαδη για ελενχο και μετα, μαλλον για να τα σκασω, και καλα αμα βρω μεταχειρισμενη αλλιως Crying or Very sad Crying or Very sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες