PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - 206 1,6 16ν Εγκέφαλος Powersystem. Για να δούμε.

Anonymous - Δευ 12 Μάϊ 2003, 14:50:38
Θέμα δημοσίευσης: Επιλογή εγκεφάλου Power systems vs Peugeot-sport
Evil Loipon tha theso tin eksis erotisi!
Kalitera einai to egefalaki tis power systems gia to 206,1600cc 16V (10-13 alogata kai 2 kila ropis) i to programa pou einai remapped apo tin peugeot sport aglias kai anebazei tous koftes stis 7600???
Opoios/a mporei na boithisei euxaristos tha to ithela!!!
Euxaristo poli!!
Anonymous - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:06:39
Θέμα δημοσίευσης: Re: (KONTRA)--> power systems vs peugeot-sport aglias
Ksexasa na rotiso kai an to programa thelei kai ta "periferiaka" opos ekkentroforous kai genika peiragma i mporei kai na leitourgisei kai monos tou?
Δημήτριος - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:08:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: (KONTRA)--> power systems vs peugeot-sport aglias
Aladin έγραψε:
Evil Loipon tha theso tin eksis erotisi!
Kalitera einai to egefalaki tis power systems gia to 206,1600cc 16V (10-13 alogata kai 2 kila ropis) i to programa pou einai remapped apo tin peugeot sport aglias kai anebazei tous koftes stis 7600???
Opoios/a mporei na boithisei euxaristos tha to ithela!!!
Euxaristo poli!!

Μάλλον της power systems, αφού το όριο των στροφών λειτουργίας παραμένει ως έχει...
Από την άλλη, αφού οι κινητήρες του rallye μπορούν να περιστρέφονται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μέχρι τις 7.400 r.p.m (αν δεν κάνω λάθος), λογικά θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και οι δικοί μας...Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς έχει αλλαχτεί... Rolling eyes Wink
Sidobre - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
O κινητήρας μπορεί να φτάσει στον θεό....

Το θέμα είναι για να δουλέψει καλά ο εγκέφαλος της Peugeot Sport καλύτερο είναι να υπάρχουν και οι κατάλληλοι εκκεντροφόροι...

Για τον Power Systems δεν γνωρίζω τίποτα οπότε όποιος έχει πληροφορίες ας με διαφωτίσει...
Anonymous - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre o Vini exei grapsei polla gia ton power systems. Dinei giro sta 10-13 aloga kai 2 kila ropis kai apo oti ksero krataei tis strofer tou kinitira sto mamisio.
Sidobre - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
Aαααααα!!! Φαντάσου, είχα σοκαριστεί τόοοσο πολύ που το διέγραψα από την μνήμη μου!!! Ναι, είμουν και εγώ από αυτούς τους 4 που πήγαν από κοντά να εξετάσουν αυτό το πράγμα!

Αν ξαναδιαβάσεις αυτά που είχαμε γράψει, με τίποτα δεν θα βάζαμε κάτι που με κολλητήρια σου προσθέτουν στον εγκέφαλο.

Δεν είναι εγκέφαλος αυτό το πράγμα. Προσπαθεί να ξεγελάσει σε μερικούς παραμέτρους τον εγκέφαλο.

Εγώ όσο και να μου έδινε ΔΕΝ θα το έβαζα!
teoman - Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανώς μιλάμε γι'αυτό:
http://www.cartv.org/Merchant2/graphics/00000001/2000.JPG

Κοστίζει σχετικά λίγα (400Ε+μεταφορικά) και σου μένει και ο μαμά εγκέφαλος.Πολύ καλή (και πιο σίγουρη) επιλογή.
Anonymous - Δευ 12 Μάϊ 2003, 16:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
Toso xalia diladi?? Crying or Very sad Poooo!!!!
Pantos o teoman exei alli apopsi gia auto.
Psaxno na doso kapoia "grigora kai eukola" alogata sto peugot mou kai psaxnpo na do ti na kano.

Thanks pantos!!
Sidobre - Δευ 12 Μάϊ 2003, 16:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
Aladin έγραψε:
Toso xalia diladi?? Crying or Very sad Poooo!!!!
Pantos o teoman exei alli apopsi gia auto.
Psaxno na doso kapoia "grigora kai eukola" alogata sto peugot mou kai psaxnpo na do ti na kano.

Thanks pantos!!

O Teoman έβαλε φωτό τον εγκέφαλο της Peugeot Sport!!!!! Exclamation Exclamation
ΝΙΚΟΣ - Δευ 12 Μάϊ 2003, 16:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
Aladin έγραψε:
Psaxno na doso kapoia "grigora kai eukola" alogata sto peugot mou kai psaxnpo na do ti na kano.Thanks pantos!!

Γρηγορα και ευκολα αλογα Question Question Question Αυτο δεν προκειτε να το δεις ΠΟΤΕ.Δηλαδη η αγωνιστικες ομαδες σαν την Peugeotsport δεν θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο Question Για εμενα ξεκινας λαθος.Πας δηλαδη να χασεις τα λεφτα σου με αυτο το σκεπτικο.Αν θες να κανεις καλη δουλεια βαλε PEUGEOTSPORT και οτι αλλο χρειαστει.Δεν ειναι δυνατον ΜΟΝΟ απο ενα τσιπακι να περνεις 12-13 αλογα.......Αυτα μην τα πιστευεις.Τα αλογα δεν ειναι στραγαλια. Wink
Vini - Δευ 12 Μάϊ 2003, 17:59:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Aαααααα!!! Φαντάσου, είχα σοκαριστεί τόοοσο πολύ που το διέγραψα από την μνήμη μου!!! Ναι, είμουν και εγώ από αυτούς τους 4 που πήγαν από κοντά να εξετάσουν αυτό το πράγμα!

άτακτο παιδί... Rolling eyes Rolling eyes
ξέχασες εκείνο το μαγικό απόγευμα που κάποιος μας μοίραζε λαγούς με πετραχείλια χωρίς να δώσει εγγύηση .... ??? Twisted evil Twisted evil

Εγώ πάντως από εκείνο το απόγευμα θυμάμαι το αυτοκόλλητο που πήρα και κόλλησα 206Club of Greece ... που από μόνο του δίνει 15 άλογα στο νερό ... άλλη ψυχολογία ρε παιδί μου!!!!
Sidobre - Δευ 12 Μάϊ 2003, 18:06:51
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Εγώ πάντως από εκείνο το απόγευμα θυμάμαι το αυτοκόλλητο που πήρα και κόλλησα 206Club of Greece ... που από μόνο του δίνει 15 άλογα στο νερό ... άλλη ψυχολογία ρε παιδί μου!!!!

Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Ntinos - Τρι 13 Μάϊ 2003, 04:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
καλα ειμαστε σοβαροι? υπαρχει προγραμμα που δινει 2 κιλα ροπη και 13 αλογα?ρε ποιον πανε να δουλεψουν?πως ενα προγραμμα εδοσε 2 κιλα ροπη και παραλληλα 13 αλογα?αυξανοντας μονο το καυσιμο?ηηη ροπη θα δοσει ενα προγραμμα σε υψηλοτερες στροφες, και ελαχιστα αλογα, ηηη 8-9 αλογα με μικρη αυξηση της ροπης παλι σε αρκετα υψηλοτερες στροφες.
καλα ηθελα ναξερα αυτοι που τα πουλανε αν ξερουν τι σημαινει ροπη στρεψης εστω και πως υπολογιζεται η ιπποδυναμη.
ταλογα δεν ειναι οντως στραγαλια.peugeot sport ειναι η μονη αξιοπιστη λυση και αφηστε τους αλλους να πουλανε γαιδουρια για αλογα Very happy
αληθεια το τοπικ με τον εγκεφαλο της πεζο σπορ εγω το ειχα ανοιξει αλλα θυμαμαι μετα οτι καταληξαμε σε αδιεξοδο αφου αν εμπαινε σε cc λογικα δεν θα δουλευε ο μηχανισμος της οροφης και επισης οτι θα χρειαζοταν και τα υπολοιπα μερη, εκκεντροφορους κτλ.μαθατε τιποτα νεοτερο?σε xs δουλευει?ειναι προσθηκη τελικα και οχι εγκεφαλος?
Sidobre - Τρι 13 Μάϊ 2003, 09:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

αληθεια το τοπικ με τον εγκεφαλο της πεζο σπορ εγω το ειχα ανοιξει αλλα θυμαμαι μετα οτι καταληξαμε σε αδιεξοδο αφου αν εμπαινε σε cc λογικα δεν θα δουλευε ο μηχανισμος της οροφης και επισης οτι θα χρειαζοταν και τα υπολοιπα μερη, εκκεντροφορους κτλ.μαθατε τιποτα νεοτερο?σε xs δουλευει?ειναι προσθηκη τελικα και οχι εγκεφαλος?

Η Peugeot Sport πλέον έχει κατά κάποιο τρόπο 3 εγκεφάλους για 206

"Κατά κάποιο τρόπο" γιατί απ'ότι έχω δει είναι ψιλοίδιος αλλά αλλάζει η πλεξούδα.

Οι διαθέσιμοι είναι: 206 CC, 206 1,6 16v 2002 (multiplexing), 206 1,6 16v 2002 (No multiplexing)

Για να είμαι ειλικρηνής δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει αν δουλεύει και πως δουλεύει.

Μια προσπάθεια που είχε γίνει στο αμάξι του Giannis206 (206 1.6 16v 2001) δεν είχε πάρει καν μπροστά αλλά δεν είχαν τα παιδιά την σωστή πλεξούδα.

Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα σε λίγο καιρό οπότε θα ξέρουμε και περισσότερα.
GIANNIS206 - Τετ 14 Μάϊ 2003, 01:05:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά δοκίμασαν στο δικό μου αυτοκίνητο τον εγκέφαλο αλλά σε άλλο ίδια σειρά με το δικό μου!
Τασούλη ένα λαθάκι έκανες!Δεν πειράζει! Wink
Θεοδόσης - Πεμ 15 Μάϊ 2003, 09:11:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε γι'αστείο 10-13 άλογα και 2 κιλά ροπής μόνο με εγκέφαλο. Ούτε γι'αστείο.
Εκτός βέβαια και αν μιλάμε για κανένα Viper που μπορεί να πάρει και περισσότερα Smile
Pughell - Πεμ 15 Μάϊ 2003, 15:34:50
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ενα θα πω...ο εγκεφαλος της P.S. απιστευτη αποκριση!!!
Εκτος αυτου ειναι ο μοναδικος που σε συνδυασμο με τους εκκεντροφορους φτανει την ροπη στα 18 σχεδον χγμ με συμπιεση 11,4 πραγμα που κανενα aftermarket set δεν το κανει! Shocked
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 15 Μάϊ 2003, 16:44:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εμεις πηγαμε απο τον Ντινο και βαλαμε για μια βολτα τον εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT απο το CUP σε ενα 106 GTI.Το αμαξι φοραγε τσιπακι της SUPERCHIPS και μπορω να πω οτι παει και Γ@ΜΩ.Θελαμε να δουμε την διαφορα που θα ειχε ο εγκεφαλος με το SUPERCHIPS με τον εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT.Η διαφορα εμφανεις με το που βαλαμε μπροστα.Μπουμπουνατο δουλεμα ασταθες ρελαντι και εσβηνε.Βεβαια κανουν μια μαγκια στην πεταλουδα ανοιγωντας την λιγο και το προβλημα λυνετε.Στον δρομο τωρα το αμαξι σκοτωνε......Αν πας με σταθερο γκαζι πχ 2000 στροφες ξαφνικα το αμαξι λες και μπουκωνει και παει να σβησει.Εσυ σταθερο παντα το γκαζι και εκει που λες σβηνει...ξαφνικα αρχιζει και ανεβαζει στροφες λες και ο εγκεφαλος παταει μονος γκαζι.Σκασιματα-φλογες και γενικα ενας πανζουρλιζμος στο αφημα του γκαζιου.Ψηλα........απο αλλο πλανητη.Για αλλη μια φορα ειναι αυτο που λεω.....ΣΑΝ ΤΗΝ PEUGEOTSPORT KANENAΣ Wink Wink Wink Που να μπουνε και οι εκκεντροφοροι απο το MINI GROUP A Exclamation Question Μετα........... Question Twisted evil Evil Twisted evil Evil ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ntinos - Πεμ 15 Μάϊ 2003, 20:05:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εμεις πηγαμε απο τον Ντινο και βαλαμε για μια βολτα τον εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT απο το CUP σε ενα 106 GTI.Το αμαξι φοραγε τσιπακι της SUPERCHIPS και μπορω να πω οτι παει και Γ@ΜΩ.Θελαμε να δουμε την διαφορα που θα ειχε ο εγκεφαλος με το SUPERCHIPS με τον εγκεφαλο της PEUGEOTSPORT.Η διαφορα εμφανεις με το που βαλαμε μπροστα.Μπουμπουνατο δουλεμα ασταθες ρελαντι και εσβηνε.Βεβαια κανουν μια μαγκια στην πεταλουδα ανοιγωντας την λιγο και το προβλημα λυνετε.Στον δρομο τωρα το αμαξι σκοτωνε......Αν πας με σταθερο γκαζι πχ 2000 στροφες ξαφνικα το αμαξι λες και μπουκωνει και παει να σβησει.Εσυ σταθερο παντα το γκαζι και εκει που λες σβηνει...ξαφνικα αρχιζει και ανεβαζει στροφες λες και ο εγκεφαλος παταει μονος γκαζι.Σκασιματα-φλογες και γενικα ενας πανζουρλιζμος στο αφημα του γκαζιου.Ψηλα........απο αλλο πλανητη.Για αλλη μια φορα ειναι αυτο που λεω.....ΣΑΝ ΤΗΝ PEUGEOTSPORT KANENAΣ Wink Wink Wink Που να μπουνε και οι εκκεντροφοροι απο το MINI GROUP A Exclamation Question Μετα........... Question Twisted evil Evil Twisted evil Evil ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

καλα ωραια παει κομματια αλλα τα υπολοιπα μονο καλη αναβαθμιση δεν θυμιζουν. αποσα λες καταρχας φενεται οτι το αμαξι πασχει 1 απο υπερβολικο μειγμα 2 απο κακη αποκριση στο γκαζι αφου περιμενεις στην ουσια να αρχισει να δουλευει.
και ειδικα στο αφημα οταν αρχιζει τα σκασιματα και τις φλογες μηπως πεταει και την βενζινη ακαυτη απο πισω?
Very happy το δικο μου αυτα κανει εδω και 4 χρονια και η αιτια ειναι το πολυ κακο μειγμα.σε φαναρι μια φορα σταματαει ενας διπλα μου και μου λεει φιλε η φλογα που πεταξε η εξατμηση νομιζα οτι θα μεκαιγε Very happy
πλακα ειχε αλλα για καθημερινη χρηση?
επισης και το φαινομενο του παταω γκαζι στην αρχη δισταγμα και μετα γεμιζει σαν τρελο εχω,παλι απο κακο μειγμα
ΝΙΚΟΣ - Παρ 16 Μάϊ 2003, 08:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχην φιλε μου Ντινο πιστευω οτι ειναι απο τις καλυτερες αναβαθμισεις,αν οχι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ.Τετοιοι εγκεφαλοι δεν ειναι για να πας με 2-3 στροφες.Ειναι για γκαζι.Οσο για αυτο με το γκαζι......Οσα αγωνιστικα εχω οδηγησει ολα ετσι συμπεριφεροντε χαμηλα.Βεβαια δεν ειναι και τοσο μεγαλο το προβλημα σε σημειο να μην μπορεις να περπατας στην πολη μεσα.Δεν πιστευω οτι ειναι θεμα ΄΄κακου μιγματος΄΄ που πεταει φλογες.Μην ξεχναμε οτι αυτος ο εγκεφαλος ειναι φτιαγμενος να δουλευει με εκκεντροφορους Wink Παραπανω θεμα χρονου ειναι..Παντως η PEUGEOTSPORT δινει στην ολη μετατροπη και βαλβιδα πιεσης καυσιμου που μπαινει στην μπεκιερα και δουλευει σταθερα στα 3.9 BAR.Η φλογα δεν ειναι λογο ακαυτης βενζινας.Το φαινομενο παρατηρειτε οταν ζεσταθει καλα το αμαξι και ερθουν σε επαφη με το οξυγονο τα καυσαερια της εξατμισης. Wink
Pughell - Σαβ 17 Μάϊ 2003, 19:16:33
Θέμα δημοσίευσης:
Η φλογα ειναι λογο αρκετα "τραβηγμενου" χρονου ψεκασμου απο τα μπεκ καθως και πολυ πλουσιου μειγματος σε βενζινη λογο ελλειψης εκκεντροφορων...
Και το δικο μου προγραμμα που ειναι για group N κανει ακριβως τα ιδια και πεταει και φλογες αλλα δεν εχει καμια σχεση με ολα τα υπολοιπα της αγορας και κοστιζει και μονο 100 euro. Wink
Γενικα στην καθημερινη χρηση δεν μου δημιουργησε κανενα προβλημα.Το μονο προβλημα ειναι οτι χρειαζεται αλλον καταλυτη συρματος ή να τον βγαλεις εντελως γιατι ειναι θεμα ημερων το ποτε θα τον χαλασει. Confused Sad Απο ρελαντι παντως δεν εχω προβλημα.Κραταει μια χαρα+οτι μου το ανεβασε και στις 1200 στροφες σχεδον!
MAG206cc1.6 - Δευ 03 Μάϊ 2004, 14:19:13
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 1,6 16ν Εγκέφαλος Powersystem. Για να δούμε.
www.powersystem.fr .Προσωπικά δεν πιστεύω τoυς προγραματιστες.Αυτο ομως το χω πιστεψει.Εδώ εχει 600ε ,στη Γαλλια εχει 380ε.Ας πάρουμε ενα ολοι μαζι το δοκιμαζουμε και μετα τα περνουμε.10ps και 2kgm ροπη δινει.
Ntinos - Δευ 03 Μάϊ 2004, 18:40:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πιστευω να ειναι τοσο αξιοπιστο μια συσκευη που παιρναει λαθος σηματα στον Εγγεφαλο απο τους σενσορες για να παρει καλιτερα μιγματα.
Συμβουλη μου ειναι τετοιου ειδους βελτιωσεις να αποφευγονται.
2 κιλα ροπη και 10 αλογα σε ποιο μοτερ της P.S.A? στο 3.0lt v6?
μην τρελαθουμε κιολας,εδω μεκκεντροφορους ειναι δυσκολο να βγαλεις τοσα.
MAG206cc1.6 - Δευ 03 Μάϊ 2004, 20:21:36
Θέμα δημοσίευσης: ok
ΟΜΩΣ ΠΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ.ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.
Baphomet - Δευ 03 Μάϊ 2004, 22:58:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: ok
MAG206cc1.6 έγραψε:
ΟΜΩΣ ΠΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ.ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

ε, δοκιμασε το να μας πεις αρχηγε!
Lucifer - Τρι 04 Μάϊ 2004, 21:47:28
Θέμα δημοσίευσης: Re: Powersystem.Για να δούμε?
MAG206cc1.6 έγραψε:
www.powersystem.fr .Προσωπικά δεν πιστεύω τoυς προγραματιστες.Αυτο ομως το χω πιστεψει.Εδώ εχει 600ε ,στη Γαλλια εχει 380ε.Ας πάρουμε ενα ολοι μαζι το δοκιμαζουμε και μετα τα περνουμε.10ps και 2kgm ροπη δινει.

πολυ καλο το site και με βλεπω σε λιγο καιρο να το δοκιμαζω Twisted evil
Sidobre - Τρι 04 Μάϊ 2004, 22:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
Κάπου εδώ είχαμε γράψει για το μαραφέτι..

Ρίξτε ένα κόπο να το διαβάσετε! Μιλάμε το είχαμε δει τον Σεπτέμβριο του 2002... Wink

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=8410
Lucifer - Τρι 04 Μάϊ 2004, 23:04:18
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Ρίξτε ένα κόπο να το διαβάσετε! Μιλάμε το είχαμε δει τον Σεπτέμβριο του 2002... Wink

επειδη εκανα μια μικρη ερευνα στο θεμα κατεληξα στα εξης συμπερασματα.
1ον.κανενα προγραμμα δεν ειναι αξιοπιστο για τις επιδοσεις του τουλαχιστον για οσο λενε.
και 2ον. παροτι λενε οτι δινουν εγγυηση απο 1 εως 5 χρονια ειναι ψευτικες γιατι εχουν πολλες τρυπες και μπαζουν(δειτε προηγουμενα post) Shocked
ας βγει καποιος ρε παιδια που εχει ηδη τσιπαρει το αμαξι του και να ριξει λιγο φως στην ιστορια.
εγω παντως μ΄αυτα που διαβασα μαλλον αλλαξα γνωμη Crying or Very sad
να σαι καλα ρε Sidobre
Υ.Γ. προς αποφυγην παρεξηγησεων:δεν εχω προσωπικες εμπειριες και δεν κατηγορω καμια εταιρια.απλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα Wink
Ntinos - Τετ 05 Μάϊ 2004, 00:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Λιγο να σε κατατοπισω για τον προγραμματισμο γινεται ,αφου σπιτι μου διαθετω eprom burner τον οποιο χρησιμοποιει ο αδερφος μου για να 'τυπωσει' προγραμματα σε τσιπ για το civic vti που εχει.
Ολα τα λεφτα,στην διαδικασια ειναι να βρεθουν τα σωστα bin με μεταβλητες για τις ρυθμισεις καυσιμου,αβανς κτλ.
Με ενα καταλληλο προγραμμα που βρισκεις και στο internet, μπορεις να φτιαξεις μια χαρτογραφηση με τα καταλληλα bin αφου απο μονος σου χρειαζεσαι και την χρηση δυναμομετρου για να δοσεις δικες σου τιμες.Αυτο κανουν και οι καλοι programmer της αγορας,προγραμματιζουν σε real time τις μεταβλητες ωστε να ειναι ποιο καταλληλες.
Ολο το προβλημα λοιπον ειναι να βρεθει το καταλληλο λογισμικο,που για νεα μοντελα ειναι δυσκολο συνηθως και τα καταλληλα bin με μεταβλητες ωστε να εχεις απο καπου να βασιστεις, ωστε να βελτιωσεις την αποδοση.
Η αναξιοπιστια στα προγραμματα εμφανιζεται οταν ο αλλος για να πουλησει τραβαει πολυ τις τιμες των μεταβλητων ωστε να βγαλει περισσοτερο κερδος σε αποδοση,και να υποσχεθει περισσοτερα.Ενα καλο προγραμμα δεν ειναι αυτο που ταζει τα περισσοτερα αλλα αυτο που δουλευει το μοτερ οσο ποιο καταλληλα και ποιο αποδοτικα γινεται.
π.χ για το vti μπορει ρυθμιζοντας να εμπλεκεται το κοκορακι νωριτερα να παρεις καλιτερη αποδοση ποιο χαμηλα αλλα επειδη λογο ροπης αδρανειας οι εκκεντροφοροι πρεπει να εχουν μια α ταχυτητα για να αυξησει το βυθισμα χωρις να πεσει η αποδοση την συγκεκριμενη στιγμη που εμπλεκεται αν το παρακανεις και το βαλεις να γινεται στις π.χ 4000 σ.α.λ τοτε το αμαξι ψοφαει για καποιες στροφες και συνολικα χειροτερευουν οι επιδοσεις.Το αντιθετο ισχυει για το μικροτερο μοντελο με τα 125 αλογα vtec 1,6 και τον μονο εκκεντροφορο που λογο μικροτερης ροπης αδρανειας το συστημα εμπλεκεται στις 4400 αν δεν κανω λαθος αλλα στις υψηλες στροφες βεβαια η αποδοση δεν ειναι η ιδια με του vti.
Οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα του ο βελτιωτης να γνωριζει πως θαποδοσει καλιτερα το μοτερ και με ποιες ρυθμισεις,και να μην υπερβαλει παντοτε,μια ποιο γραμμικη αποδοση σε ολο το φασμα των στροφων ειναι η καλιτερη επιλογη ειδικα οταν βελτιωνεται μονο ο προγραμματισμος.
Και βεβαια θεωρω πως για να παρεις μια α αποδοση δεν πρεπει να καταργεις σενσορες ωστε να κοροιδεψεις τον εγγεφαλο.
Μπορει καταργωντας το δευτερο λ η ενα σενσορα υργασιας να παιρνουμε καποια κερδη αλλα οταν σε καθε γκαζια αφηνουμε δηλητηριο απο την εξατμιση και υπερβολικους ρυπους ειμαστε το λιγοτερο ΑΝΕΥΘΗΝΟΙ μην πω εγγληματιες.Τα ιδια ισχυουν και για την αφαιρεση του καταλυτη.Μην τα θελουμε και ολα δικα μας,οποιος θελει αμαξι με 400 αλογα δεν αγοραζει peugeot,βρισκει αυτο που μπορει να τα βγαλει χωρις βανδαλισμους στο περιβαλλον.
Το εχω πει και το ξαναλεω,το προβλημα των περισσοτερων με ταμαξι τους ειναι οτι δεν αγοραζουν αυτο που θελουν πραγματικα,αλλα αυτο που νομιζουν οτι θελουν.Δεν μπορει ναγορασεις 1,4 και να ζητας να πηγαινει σαν 2,0 λτ.Καλιτερα βρες ενα μεταχειρισμενο και παρε που να το ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΑΙ και μην αγοραζεις ενα αμαξι που δεν σου κανει και μετα μπαινεις στα φορουμ και προσπαθεις να βρεις πως θα παρεις 2-3 αλογα.
Η ακομα ποιο λογικο,αν θες 140 αλογα, βγαλε το 1,4 και βαλε το διλιτρο μοτερ
Sidobre - Τετ 05 Μάϊ 2004, 00:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
lucifer έγραψε:
ας βγει καποιος ρε παιδια που εχει ηδη τσιπαρει το αμαξι του και να ριξει λιγο φως στην ιστορια.

Κοίτα, ακούγομαι γενικά σκληροπυρηνικός, αλλά θεωρώ ότι όταν ένα αυτοκίνητο είναι μαμά δεν είναι απαραίτητο να τσιπαριστεί ή να επαναπρογραμματιστεί. Τα χρήματα συνήθως που δίνουμε είναι δυσανάλογα με το αποτέλεσμα και κυρίως όταν έχουμε ένα δύσκολο χαρτογραφικά εγκέφαλο όπως αυτός του 1,6.

Τι εννοώ; Τα καινούργια εγκεφαλάκια έχουν μερικές δικλείδες ασφαλείας όσο αφορά το πρόγραμμα. Αυτά με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γκάζι παίρνουν παραμέτρους π.χ. από τον λάμδα (και όχι μόνο) και αν δεν διαβάζει σωστά κόβει χρόνο ψεκασμού. Προσπαθεί να κρατήσει στοιχειομετρικά το μίγμα πάντα στην χαρτογράφηση μεσαίου φορτίου 14,1/1 ενώ στο πλήρες φορτίο 12,5/1. Οταν γνωστή εταιρία προγραμμάτων σου λέει ότι με chip αξίας 500 ευρώ θα πάρεις 1 ολόκληρο άλογο, καταλαβαίνεις τι παίζεται.

Ομως όταν γίνονται επεμβάσεις στον κινητήρα (αλλαγή εκκεντροφόρων, αύξηση συμπίεσης, τούρμπο κλπ κλπ) τότε ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου ή το τσιπάρισμά του (στην ουσία το τσιπ είναι ένα νέο πρόγραμμα που τοποθετούν σε κενή EPROM αφού πρώτα αφαιρέσουν την παλιά) είναι απαραίτητος γιατί θα πρέπει το πρόγραμμα να συνεργάζεται με τα παρελκόμενα (αλλαγή αβανς, περισσότερα μίγματα κλπ κλπ κλπ).

Αρα εδώ νομίζω θα πρέπει να σκεφτείτε ποιό είναι το βαλάντιό σας, πόσο βαθιά θέλετε να κολυμπήσετε και έως που πρέπει να φτάσετε και όλα αυτά από την αρχή. Διαφορετικά αφήστε το αυτοκίνητο ως έχει βάζοντας ψυχολογικά κυρίως βοηθήματα.
Ntinos - Τετ 05 Μάϊ 2004, 00:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
lucifer έγραψε:

Κοίτα, ακούγομαι γενικά σκληροπυρηνικός, αλλά θεωρώ ότι όταν ένα αυτοκίνητο είναι μαμά δεν είναι απαραίτητο να τσιπαριστεί ή να επαναπρογραμματιστεί. Τα χρήματα συνήθως που δίνουμε είναι δυσανάλογα με το αποτέλεσμα και κυρίως όταν έχουμε ένα δύσκολο χαρτογραφικά εγκέφαλο όπως αυτός του 1,6.

Τι εννοώ; Τα καινούργια εγκεφαλάκια έχουν μερικές δικλείδες ασφαλείας όσο αφορά το πρόγραμμα. Αυτά με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γκάζι παίρνουν παραμέτρους π.χ. από τον λάμδα (και όχι μόνο) και αν δεν διαβάζει σωστά κόβει χρόνο ψεκασμού. Προσπαθεί να κρατήσει στοιχειομετρικά το μίγμα πάντα στην χαρτογράφηση μεσαίου φορτίου 14,1/1 ενώ στο πλήρες φορτίο 12,5/1. Οταν γνωστή εταιρία προγραμμάτων σου λέει ότι με chip αξίας 500 ευρώ θα πάρεις 1 ολόκληρο άλογο, καταλαβαίνεις τι παίζεται.

Ομως όταν γίνονται επεμβάσεις στον κινητήρα (αλλαγή εκκεντροφόρων, αύξηση συμπίεσης, τούρμπο κλπ κλπ) τότε ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου ή το τσιπάρισμά του (στην ουσία το τσιπ είναι ένα νέο πρόγραμμα που τοποθετούν σε κενή EPROM αφού πρώτα αφαιρέσουν την παλιά) είναι απαραίτητος γιατί θα πρέπει το πρόγραμμα να συνεργάζεται με τα παρελκόμενα (αλλαγή αβανς, περισσότερα μίγματα κλπ κλπ κλπ).

Αρα εδώ νομίζω θα πρέπει να σκεφτείτε ποιό είναι το βαλάντιό σας, πόσο βαθιά θέλετε να κολυμπήσετε και έως που πρέπει να φτάσετε και όλα αυτά από την αρχή. Διαφορετικά αφήστε το αυτοκίνητο ως έχει βάζοντας ψυχολογικά κυρίως βοηθήματα.

στα λογια μου κιεσυ,η στοιχειωμετρικη αναλογια ειναι 14,7/1 συνηθως
Sidobre - Τετ 05 Μάϊ 2004, 00:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
στα λογια μου κιεσυ,η στοιχειωμετρικη αναλογια ειναι 14,7/1 συνηθως

Ναι έχεις δίκιο! Μετά από τόσες ώρες δουλειάς τα έχω παίξει Crying or Very sad Crying or Very sad
Steve - Τετ 05 Μάϊ 2004, 01:25:24
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Π Cussing out άρια μέντολες... Επικίνδυνο πολύ το powersystems τελικά! Sad Αλλά είναι cost effective όμως! Wink
Lucifer - Τετ 05 Μάϊ 2004, 14:53:52
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
lucifer έγραψε:

εγω ας πουμε για παραδειγμα που εχω βαλει σκουπα, χταποδι,μεσαιο και τελικο πιστευεις οτι ειναι απαραιτητο να κανω αναβαθμηση στον εγκεφαλο η
ειναι μονο θεμα κ...ας και περισοτερων αλογων Rolling eyes ?
Lucifer - Τετ 05 Μάϊ 2004, 14:55:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Λιγο να σε κατατοπισω για τον προγραμματισμο γινεται ,αφου σπιτι μου διαθετω eprom burner τον οποιο χρησιμοποιει ο αδερφος μου για να 'τυπωσει' προγραμματα σε τσιπ για το civic vti που εχει.
Ολα τα λεφτα,στην διαδικασια ειναι να βρεθουν τα σωστα bin με μεταβλητες για τις ρυθμισεις καυσιμου,αβανς κτλ.
Με ενα καταλληλο προγραμμα που βρισκεις και στο internet, μπορεις να φτιαξεις μια χαρτογραφηση με τα καταλληλα bin αφου απο μονος σου χρειαζεσαι και την χρηση δυναμομετρου για να δοσεις δικες σου τιμες.Αυτο κανουν και οι καλοι programmer της αγορας,προγραμματιζουν σε real time τις μεταβλητες ωστε να ειναι ποιο καταλληλες.
Ολο το προβλημα λοιπον ειναι να βρεθει το καταλληλο λογισμικο,που για νεα μοντελα ειναι δυσκολο συνηθως και τα καταλληλα bin με μεταβλητες ωστε να εχεις απο καπου να βασιστεις, ωστε να βελτιωσεις την αποδοση.
Η αναξιοπιστια στα προγραμματα εμφανιζεται οταν ο αλλος για να πουλησει τραβαει πολυ τις τιμες των μεταβλητων ωστε να βγαλει περισσοτερο κερδος σε αποδοση,και να υποσχεθει περισσοτερα.Ενα καλο προγραμμα δεν ειναι αυτο που ταζει τα περισσοτερα αλλα αυτο που δουλευει το μοτερ οσο ποιο καταλληλα και ποιο αποδοτικα γινεται.
π.χ για το vti μπορει ρυθμιζοντας να εμπλεκεται το κοκορακι νωριτερα να παρεις καλιτερη αποδοση ποιο χαμηλα αλλα επειδη λογο ροπης αδρανειας οι εκκεντροφοροι πρεπει να εχουν μια α ταχυτητα για να αυξησει το βυθισμα χωρις να πεσει η αποδοση την συγκεκριμενη στιγμη που εμπλεκεται αν το παρακανεις και το βαλεις να γινεται στις π.χ 4000 σ.α.λ τοτε το αμαξι ψοφαει για καποιες στροφες και συνολικα χειροτερευουν οι επιδοσεις.Το αντιθετο ισχυει για το μικροτερο μοντελο με τα 125 αλογα vtec 1,6 και τον μονο εκκεντροφορο που λογο μικροτερης ροπης αδρανειας το συστημα εμπλεκεται στις 4400 αν δεν κανω λαθος αλλα στις υψηλες στροφες βεβαια η αποδοση δεν ειναι η ιδια με του vti.
Οπως καταλαβαινεις ειναι θεμα του ο βελτιωτης να γνωριζει πως θαποδοσει καλιτερα το μοτερ και με ποιες ρυθμισεις,και να μην υπερβαλει παντοτε,μια ποιο γραμμικη αποδοση σε ολο το φασμα των στροφων ειναι η καλιτερη επιλογη ειδικα οταν βελτιωνεται μονο ο προγραμματισμος.
Και βεβαια θεωρω πως για να παρεις μια α αποδοση δεν πρεπει να καταργεις σενσορες ωστε να κοροιδεψεις τον εγγεφαλο.
Μπορει καταργωντας το δευτερο λ η ενα σενσορα υργασιας να παιρνουμε καποια κερδη αλλα οταν σε καθε γκαζια αφηνουμε δηλητηριο απο την εξατμιση και υπερβολικους ρυπους ειμαστε το λιγοτερο ΑΝΕΥΘΗΝΟΙ μην πω εγγληματιες.Τα ιδια ισχυουν και για την αφαιρεση του καταλυτη.Μην τα θελουμε και ολα δικα μας,οποιος θελει αμαξι με 400 αλογα δεν αγοραζει peugeot,βρισκει αυτο που μπορει να τα βγαλει χωρις βανδαλισμους στο περιβαλλον.
Το εχω πει και το ξαναλεω,το προβλημα των περισσοτερων με ταμαξι τους ειναι οτι δεν αγοραζουν αυτο που θελουν πραγματικα,αλλα αυτο που νομιζουν οτι θελουν.Δεν μπορει ναγορασεις 1,4 και να ζητας να πηγαινει σαν 2,0 λτ.Καλιτερα βρες ενα μεταχειρισμενο και παρε που να το ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΑΙ και μην αγοραζεις ενα αμαξι που δεν σου κανει και μετα μπαινεις στα φορουμ και προσπαθεις να βρεις πως θα παρεις 2-3 αλογα.
Η ακομα ποιο λογικο,αν θες 140 αλογα, βγαλε το 1,4 και βαλε το διλιτρο μοτερ

καταρχην δεν εχω 1.4 αλλα 1.6 Wink
Kouzman - Τετ 05 Μάϊ 2004, 15:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε κωστα... ναι καλο θα ηταν να βαλεις...
δεν σου λεω οτι θα παρεις 10 αλογα αυτα ειναι μαμακειες...
μπορει να παρεις 3-4 στο top end αλλα θα παρεις αρκετα καλη ροπη και αρκετη περισσοτερη δυναμη στις μεσαιες που εκει μπορει να αγγιξει τα 10 αλογα...

αν θες εχω την δυναμομετρηση μου με σκουπα και εξατμιση απο καταλυτη και πισω και ακριβως απο πανω την αλλαγη που ειχα με το superchip... μπορω να στο στειλω e-mail αν θες ή αν θελει καποιος moderator να του το στειλω να το σηκωσει... να το δουμε ολοι.

ειναι κατι που εγινε, το δοκιμασα και απαντω τεκμηριωμενα...το διαγραμμα θα λυσει πολλες απορειες...
Lucifer - Τετ 05 Μάϊ 2004, 15:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
φιλε κωστα... ναι καλο θα ηταν να βαλεις...
δεν σου λεω οτι θα παρεις 10 αλογα αυτα ειναι μαμακειες...
μπορει να παρεις 3-4 στο top end αλλα θα παρεις αρκετα καλη ροπη και αρκετη περισσοτερη δυναμη στις μεσαιες που εκει μπορει να αγγιξει τα 10 αλογα...

αν θες εχω την δυναμομετρηση μου με σκουπα και εξατμιση απο καταλυτη και πισω και ακριβως απο πανω την αλλαγη που ειχα με το superchip... μπορω να στο στειλω e-mail αν θες ή αν θελει καποιος moderator να του το στειλω να το σηκωσει... να το δουμε ολοι.

ειναι κατι που εγινε, το δοκιμασα και απαντω τεκμηριωμενα...το διαγραμμα θα λυσει πολλες απορειες...

ναι και το ρωτας? ριξε λιγο φως να ανοιξουν τα ματια μας Shocked Exclamation
Kouzman - Τετ 05 Μάϊ 2004, 15:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
θα την στειλω στοn TONY PAP το βραδυ γιατι τα εχω στον σκληρο στο σπιτι και πιστευω πως θα την σηκωσει online... Wink
Lucifer - Τετ 05 Μάϊ 2004, 15:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
θα την στειλω στοn TONY PAP το βραδυ γιατι τα εχω στον σκληρο στο σπιτι και πιστευω πως θα την σηκωσει online... Wink

thanks Wink
Ntinos - Τετ 05 Μάϊ 2004, 16:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

φυσικα και δεν εχεις 1,4 μιλαμε υποθετικα,δεν το λεω συγκεκριμενα σε σενα αλλα σε μια γενικη φαση.
Για το 206cc 1,6 επειδη εχω εμπειρια,και πεφτει ενα στα χερια μου πολυ συχνα και γενικα εχω κανει πολλα χιλιομετρα θελω να προσθεσω οτι αν εχεις σχετικα λιγα χιλιομετρα στο κοντερ κατω απο 25-30,000 κανε υπομονη γιατι η αποδοση του μεταμορφωνεται μετα τις 30,000.Μπορει εσυ που το οδηγας καθημερινα να μην το καταλαβαινεις τοσο,αλλα ενας ποιο ευκαιριακος χρηστης το καταλαβαινει αμεσως.Το αμαξι καινουργιο σερνοταν κανονικα,χαμηλα ηταν ψοφιο και μετα τις 4 ξυπναγε μεχρι τις 6.
Τωρα με 35,000 χιλιομετρα πραγματικα και ο κινητηρας στροφαρει,και ποιο ελαστικο ειναι χαμηλα.
Σε γενικες γραμμες θεωρω επαρκη εως αλη την αποδοση του και μην πω οτι και οταν ειναι ανοιχτο ο διλιτρος κινητηρας πρεπει να ζοριζει αρκετα το πλαισιο το οποιο ταλαντωνεται πολυ ειδικα σε τραχυ εδαφος.
Το αυτοκινητο ειναι μουν@ρ@ στην τελικη και εγω προσωπικα θα προτιμουσα να ριξω καποια χρηματα σε μια καλη ρυθμιζομενη αναρτηση ,μια ομορφη ζαντα, αν εχεις τα μαυρο-κοκκινα δερματα τον δερματινο μαυρο-κοκκινο λεβιε τις momo για το χειροφρενο (ειναι must), τα lexus-style φαναρια πισω παρα σε σκουπες,εξατμισεις και αλλα περιφερειακα που το πολυ να βελτιωσουν την αποδοση σε υψηλες στροφες με αδειασμα χαμηλα. Και ειδικα οταν υπαρχει ετοιμη επιλογη να βαλεις το διλιτρο με τα 136 αλογα και να εχεις ροπαρα και γραμμικη αποδοση-σκεψου το λιγο πουλωντας το δικο σου μοτερ με λιγα χιλιομετρα και βαζωντας αλλα 1000-1500 ευρω εχεις 30 αλογα και το σημαντικοτερο 4 κιλα ροπη σε ολο το φασμα των στροφων.
Lucifer - Τετ 05 Μάϊ 2004, 17:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Παράθεση:

φυσικα και δεν εχεις 1,4 μιλαμε υποθετικα,δεν το λεω συγκεκριμενα σε σενα αλλα σε μια γενικη φαση.
Για το 206cc 1,6 επειδη εχω εμπειρια,και πεφτει ενα στα χερια μου πολυ συχνα και γενικα εχω κανει πολλα χιλιομετρα θελω να προσθεσω οτι αν εχεις σχετικα λιγα χιλιομετρα στο κοντερ κατω απο 25-30,000 κανε υπομονη γιατι η αποδοση του μεταμορφωνεται μετα τις 30,000.Μπορει εσυ που το οδηγας καθημερινα να μην το καταλαβαινεις τοσο,αλλα ενας ποιο ευκαιριακος χρηστης το καταλαβαινει αμεσως.Το αμαξι καινουργιο σερνοταν κανονικα,χαμηλα ηταν ψοφιο και μετα τις 4 ξυπναγε μεχρι τις 6.
Τωρα με 35,000 χιλιομετρα πραγματικα και ο κινητηρας στροφαρει,και ποιο ελαστικο ειναι χαμηλα.
Σε γενικες γραμμες θεωρω επαρκη εως αλη την αποδοση του και μην πω οτι και οταν ειναι ανοιχτο ο διλιτρος κινητηρας πρεπει να ζοριζει αρκετα το πλαισιο το οποιο ταλαντωνεται πολυ ειδικα σε τραχυ εδαφος.
Το αυτοκινητο ειναι μουν@ρ@ στην τελικη και εγω προσωπικα θα προτιμουσα να ριξω καποια χρηματα σε μια καλη ρυθμιζομενη αναρτηση ,μια ομορφη ζαντα, αν εχεις τα μαυρο-κοκκινα δερματα τον δερματινο μαυρο-κοκκινο λεβιε τις momo για το χειροφρενο (ειναι must), τα lexus-style φαναρια πισω παρα σε σκουπες,εξατμισεις και αλλα περιφερειακα που το πολυ να βελτιωσουν την αποδοση σε υψηλες στροφες με αδειασμα χαμηλα. Και ειδικα οταν υπαρχει ετοιμη επιλογη να βαλεις το διλιτρο με τα 136 αλογα και να εχεις ροπαρα και γραμμικη αποδοση-σκεψου το λιγο πουλωντας το δικο σου μοτερ με λιγα χιλιομετρα και βαζωντας αλλα 1000-1500 ευρω εχεις 30 αλογα και το σημαντικοτερο 4 κιλα ροπη σε ολο το φασμα των στροφων.

το αμαξι το εχω 2 χρονια και εχω κανει 56000χλμ! ηδη εχω βαλει αναρτησεις εχουν ερθει και οι 17αρες ζαντες κτλ κτλ κτλ.προσωπικα θελω κατι μεσο δηλαδη οχι ενα αμαξι το οποιο θα ειναι κουκλα και θα σερνεται ουτε να ειναι βρομογκαζο και να εχω σιδερενιες ζαντες με τασια.απο οτι βλεπω εχουμε ξεφυγει λιγο. οσο για την αλλαγη του μοτερ δεν το σκεφτομαι τοσο νωρις.στο κατω κατω αυτα που βαζω δεν πανε χαμενα.εαν καποια στιγμη βαλω 2λιτρο μπορω να τα κοτσαρω και στο αλλο μοτερ.
Ntinos - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 02:10:59
Θέμα δημοσίευσης:
lucifer έγραψε:
Ntinos έγραψε:
Παράθεση:

το αμαξι το εχω 2 χρονια και εχω κανει 56000χλμ! ηδη εχω βαλει αναρτησεις εχουν ερθει και οι 17αρες ζαντες κτλ κτλ κτλ.προσωπικα θελω κατι μεσο δηλαδη οχι ενα αμαξι το οποιο θα ειναι κουκλα και θα σερνεται ουτε να ειναι βρομογκαζο και να εχω σιδερενιες ζαντες με τασια.απο οτι βλεπω εχουμε ξεφυγει λιγο. οσο για την αλλαγη του μοτερ δεν το σκεφτομαι τοσο νωρις.στο κατω κατω αυτα που βαζω δεν πανε χαμενα.εαν καποια στιγμη βαλω 2λιτρο μπορω να τα κοτσαρω και στο αλλο μοτερ.

το προγραμμα του 1,6 θα βαλεις στο διλιτρο? Very happy
και η σκουπα παρεπιπτοντως δεν μπαινει.
τελος αν εβαλες 17αρες ζαντες και φωναζεις οτι δεν παει εισαι αξιος της μοιρας σου.
εχω δει civic vti 1,6 type-r 180 αλογα σε κοντρα με 17αρες να τρωει κολωνα απο εντελως μαμα ιδιο (με 160 αλογα και το απλο vti μοτερ) για να παρεις μια γευση του ποσο εκοψε σε αμαξι 180 ιππων.
μην πιασουμε και σαυτο το ποστ τα περι ροπης αδρανειας και βαρους μη αναρτωμενων μαζων γιατι βαριεμαι Very happy
Εγω το 206cc που οδηγαω ειναι 1,6 με 15αρες momo και ιδια διασταση ελαστικων,στριβει-φρεναρει-επιταγχυνει μια χαρα και ειναι χαρμα οφθαλμου.
Μιας ομως και τις εβαλες τις 17αρες βαλε και το διλιτρο μοτερ να ησυχασεις Wink
Steve - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 03:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
By the way, πόσο πάει ένας νέος κινητήρας 2λιτρος κομπλέ? Cool
Kouzman - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 08:52:48
Θέμα δημοσίευσης:
ηταν κανενα παλικαρι κατα τις 8 και κατι στο φαναρι της πετρου ραλλη με κιφησο πισω απο το cc?

το οδηγουσε ο αδερφος μου και μου το ειπε...
ενα ασημι 206 με μεγαλα αυτοκολλητα του club και αν ειδε καλα φορουσε Gr.N...

φιλε TONY PAP δες ρε σε ποιον μπορεις να στειλεις τις φωτο να τις σηκωσει στη σελιδα...???
Tomcat - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 10:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
ηταν κανενα παλικαρι κατα τις 8 και κατι στο φαναρι της πετρου ραλλη με κιφησο πισω απο το cc?

φιλε TONY PAP δες ρε σε ποιον μπορεις να στειλεις τις φωτο να τις σηκωσει στη σελιδα...???

Τον κανέλλη (kanelj) μας , είδε ο αδερφός σου..... το συζητάγαμε μετα!
Lucifer - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 15:30:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
lucifer έγραψε:
Ntinos έγραψε:
Παράθεση:

το προγραμμα του 1,6 θα βαλεις στο διλιτρο? Very happy
και η σκουπα παρεπιπτοντως δεν μπαινει.
τελος αν εβαλες 17αρες ζαντες και φωναζεις οτι δεν παει εισαι αξιος της μοιρας σου.
εχω δει civic vti 1,6 type-r 180 αλογα σε κοντρα με 17αρες να τρωει κολωνα απο εντελως μαμα ιδιο (με 160 αλογα και το απλο vti μοτερ) για να παρεις μια γευση του ποσο εκοψε σε αμαξι 180 ιππων.
μην πιασουμε και σαυτο το ποστ τα περι ροπης αδρανειας και βαρους μη αναρτωμενων μαζων γιατι βαριεμαι Very happy
Εγω το 206cc που οδηγαω ειναι 1,6 με 15αρες momo και ιδια διασταση ελαστικων,στριβει-φρεναρει-επιταγχυνει μια χαρα και ειναι χαρμα οφθαλμου.
Μιας ομως και τις εβαλες τις 17αρες βαλε και το διλιτρο μοτερ να ησυχασεις Wink

ωραια μου την ειπες για την σκουπα που δεν ηξερα οτι δεν ταιριαζει.για το προγραμμα ημουν σιγουρος πως θα παει αχρηστο.αλλα δεν σε ειδα να αναφερεσαι για χταποδι μεσαιο τελικο τα οποια σε τελικη αναλυση ειναι και τα πιο ακριβα.οσο για τις ζαντες αραξε με τις δεκαπενταρες σου γιατι στις στροφες θα ψαχνεις να με βρεις.εαν εσυ εισαι πορωμενος με τις κοντρες στις ευθειες εγω δεν ειμαι.αυτο που με κα......νει ειναι οι στροφες.ΠΟΛΛΕς ΣΤΡΟΦΕΣ.
Lucifer - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 15:32:55
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

ελα ρε φιλε μας ξεχασες η δεν πηγες καθολου σπιτι χθες?? Laughing
Kouzman - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 15:40:05
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε τα εστειλα στον ΤΟΝΥ ΡΑΡ αλλα μου ειπε πως δεν μπορει να τα σηκωσει...
του εχω πει να τα στειλει σε καποιον που μπορει να τα σηκωσει να τα δουμε ολοι...

αυριο θα φερω τα αρχειακια στο γραφειο και οποιος θελει θα του τα δωσω εγω αν εν το μεταξυ δεν εχει κανει τιποτα ο αντωνης...
Ntinos - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 16:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
ωραια μου την ειπες για την σκουπα που δεν ηξερα οτι δεν ταιριαζει.για το προγραμμα ημουν σιγουρος πως θα παει αχρηστο.αλλα δεν σε ειδα να αναφερεσαι για χταποδι μεσαιο τελικο τα οποια σε τελικη αναλυση ειναι και τα πιο ακριβα.οσο για τις ζαντες αραξε με τις δεκαπενταρες σου γιατι στις στροφες θα ψαχνεις να με βρεις.εαν εσυ εισαι πορωμενος με τις κοντρες στις ευθειες εγω δεν ειμαι.αυτο που με κα......νει ειναι οι στροφες.ΠΟΛΛΕς ΣΤΡΟΦΕΣ.

καταρχας δεν στην ειπα και μαλλον το παρεξηγησες.αν δεν δεχεσαι συζητηση πανω στις επιλογες σου μην γραφεις καλιτερα σε φορουμ.
δευτερον το χταποδι ειναι πολυ πιθανον εως σιγουρο πως δεν θα ταιριαξει με το διλιτρο μοτερ αφου οι διαστασεις και η θεση της εξαγωγης διαφερουν ΣΙΓΟΥΡΑ.το μεσαιο και το τελικο μπορει να τα ξαναβαλεις μονο και εφοσον η διαμετρος τους ειναι καταλληλη.
Επισης σου εχει πει κανεις οτι αυξανωντας την διαμετρο της ζαντας αυξανεται και το κρατημα?
Το κρατημα και η προσφηση ειναι παραγοντες που εξαρτωνται απο το βαρος που ασκειται στον καθετο αξονα σε καθε τροχο,και για να στο πω μπακαλικα να το καταλαβεις μιας και φενεται οτι δεν το κατεχεις πολυ το αντικειμενο οσο μεγαλωνεις το βαρος του τροχου τοσο χειροτερευεις το κρατημα σε δεδομενη αποδοση.και αν μου πεις για την αυξημενη προσφυση λογο πλατους ελαστικου σε πληροφορω οτι ειναι πολυ δυσαναλογο το κερδος απο το πλατος σε σχεση με την μειωση λογο βαρους.
Μαλλον εσυ οπως καταλαβαινεις (αν καταλαβες)εφτιαξες αμαξι για ευθειες αφου βαζοντας 17αρες και φαρδια λαστιχα κερδισες μονο σε ευσταθεια μετο τιμονι στην ευθεια αφου λογο βαρους (και ροπης αδρανειας) οταν πας να στριψεις τους τροχους σου εχεις πλεον μεγαλυτερη αντισταση και τελικα χειροτερο κρατημα με κυριο γνωρισμα την αυξημενη υποστροφη.
Αν λοιπον δεν σε πειθουν αυτα ελα οποτε θες μετα το καλοκαιρι γιατι ειμαι εκτος Ελλαδος να παμε μια βολτα εσυ με τις 17αρες και εγω με το 106 με 14αρες και 165/65 λαστιχα να δεις αν θα με βλεπεις με κυαλια σε ορεινη διαδρομη με αμαξι 75 αλογα 815 κιλα.
τελος και φιλικα δεν ειμαι πορωμενος με κανενος ειδους κοντρες,αυτο το πραγμα (ταυτοκινητα) που εσυ θεωρεις ψυχαγωγια εγω το θεωρω επαγγελμα.
Lucifer - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 17:38:41
Θέμα δημοσίευσης:
απλα ειχα την εντυπωση οτι μου την ελεγες λιγακι και τα πηρα. δικο μου το λαθος.οσο για την κοντρα αδερφε εγω ελεγα για το 206cc με τις momo και οχι για ενα αμαξι 800 κιλων.γνωριζω τι ρολο παιζει το βαρος στις στροφες.δηλαδη θες να μου πεις οτι ακομα και με ενα λαστιχο 205/40/17 θα μου την κανεις με τα 165 λογω βαρους??
η παρεξηγηση παντως εληξε εκ μερους μου Wink
MAG206cc1.6 - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 20:18:37
Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΙΑ
ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΛΕΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΑΘΟΣ.
1. ΤΟ 195/55/15 ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΡΟΧΟΥ ΜΕ 205/40/17
2. ΤΟ 40 ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.
Lucifer - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 20:28:22
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΓΕΙΑ
MAG206cc1.6 έγραψε:
2. ΤΟ 40 ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.

μηπως πρεπει να αλλαξουμε τον τιτλο του θεματος Scratch
πλακα κανω Wink
Kouzman - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 22:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
για δειτε αυτο...

http://users.hol.gr/~kouzman/

μολις τωρα το εφτιαξα σε μια πολυ νεογνη μορφη...
ουτε ξερω καν αν δουλευει...

το πρωτο διαγραμμα ειναι πριν και μετα το superchip...με σκουπα simota και εξατμιση απο καταλυτη και πισω χωρις μεσαιο και με ενα τελικο remus universal το οποιο δεν ηταν σωστο για το μοτερ...
Lucifer - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 23:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
για δειτε αυτο...

το πρωτο διαγραμμα ειναι πριν και μετα το superchip...με σκουπα simota και εξατμιση απο καταλυτη και πισω χωρις μεσαιο και με ενα τελικο remus universal το οποιο δεν ηταν σωστο για το μοτερ...

μαλιστα...δηλαδη το chip σου εδωσε καποια αλογα παραπανω αλλα αυτο που πραγματικα αξιζει ειναι οτι τα εδωσε πιο χαμηλα.φυσικα ενοω και για τις ροπες.
κατι αλλο ρε φιλε. εαν βαλεις μεσαιο που στην δικη μου περιπτωση εβαλα, τι απωλειες εχει??
διωρθωσε με αν κανω λαθος, αν καταλαβα καλα αυτες οι μετρησεις ειναι χωρις χταποδι.
για δωσε μερικες λεπτομεριες για το τσιπαρισμα δηλ. μαρκα κοστος?
thanks
κατι ασχετο τωρα Rolling eyes μηπως κρατας απο Κρητη?
Ntinos - Πεμ 06 Μάϊ 2004, 23:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
lucifer έγραψε:
απλα ειχα την εντυπωση οτι μου την ελεγες λιγακι και τα πηρα. δικο μου το λαθος.οσο για την κοντρα αδερφε εγω ελεγα για το 206cc με τις momo και οχι για ενα αμαξι 800 κιλων.γνωριζω τι ρολο παιζει το βαρος στις στροφες.δηλαδη θες να μου πεις οτι ακομα και με ενα λαστιχο 205/40/17 θα μου την κανεις με τα 165 λογω βαρους??
η παρεξηγηση παντως εληξε εκ μερους μου Wink

δεν θα στην κανω λογο βαρους αλλα λογο καταλληλου τροχου με την δεδομενη αποδοση.Παρεξηγηση δεν υπηρξε απο μερους μου εξαρχης και συνεχιζει.

Παράθεση:
2. ΤΟ 40 ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ

και εσυ πεφτεις στην παγιδα του χαμηλοπροφιλου ελαστικου με την καλιτερη αισθηση και οχι αναγκαστικα το αποτελεσμα.Σιγουρα τα 205/40/17 ειναι καλιτερα για στροφες απο τα 195/55/15 αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι καλιτερα ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΕΡΝΙΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΡΟΠΗ ΑΔΡΑΝΡΕΙΑΣ.Δεν ξαναγραφω τιποτα σαυτο το τοπικ γιατι ξεφυγαμε.
κouzman 19 κιλα ροπη απο 1,6 μου φενονται λιγο εως πολυ υπερβολικα.τα αλογα μπορουν να βγουν και θεωρητικα σε υψηλες στροφες αλλα τοση ροπη δυσκολο το βλεπω αφου η ροπη ειναι μεγεθος που εξαρταται (και υπολογιζεται) απο τις μεσες πιεσεις (mean effective pressure) και σε μια βελτιωση μονο περιφεριακων στην ουσια το βλεπω δυσκολο ναυξηθηκε τοσο πολυ.Το δυναμομετρο ισως να ειναι λιγο αισιοδοξο 19, κιλα ροπη αποδιδει ο διλιτρος
kanelj - Παρ 07 Μάϊ 2004, 00:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:

πρεπει να του μαθεις πως οδηγουν ενα 206( Laughing Laughing Laughing Laughing )
ολο το αυτοκολλητο μου εβλεπε Cool Cool Cool Cool Cool
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 06:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
για δειτε αυτο...

Αν βλέπω καλά, έχεις 130 άλογα τροχό και 157 μηχανή? Rolling eyes Πώς πήγες 157 ρε συ θηρίο? Twisted evil
Kouzman - Παρ 07 Μάϊ 2004, 08:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχιν το κανονικο νουμερο ειναι 19.53 κιλα ροπη...
αυτη την μετρηση δεν την βρισκω...
το να ρωτατε πως εχει βγαλει αυτη τη ροπη μαλλον δεν εχετε δει τα specs του μοτερ...
η καλυτερη μετρηση που εχουμε ειναι 159,7 αλογα (133τροχο) και 19,53 κιλα ροπη...
οπου και να το εχω μετρησει (διαφορετικα δυναμομετρα) δεν εχω δει κατω απο 18.7 κιλα...

απο εκει και μετα, βαλαμε:
1. αλουμινενιο βολαν οπου υπολογιζουμε βελτιωση της δυναμης στους τροχους και περιπου 5-6 αλογα στο στροφαλο
2. με την αποτυχη λειτουργια των ΡΤ52 με τον τριφυσο ειχαμε βαλει και σετ αγωνιστικων διπλων ελατηριων της ΚΕΝΤ τα οποια φυσικα τα αφησαμε...

φιλε kalenj ο αδερφος μου ειναι κατεξοχην ευθειακιας... Wink Wink
για πες μου εντυπωσεις πως το ακουσες 3ες 7800σαλ? ο αδερφος μου λεει μονο αυτο ανοιξε και μετα ηταν μια ταχυτητα πανω...

φιλε ντινο το αμαξι δεν εχει 19+ ροπη με περιφερειακες βελτιωσεις...τωρα αν εσυ θεωρεις περιφεριακα σφυριλατα εμβολα, 13.5 συμπιεση, φουλ καπακι, και γενικοτερα specs αγωνιστικου επιπεδου...τοτε...τι να πω... μαλλον θα πρεπει να βγαλω το μοτερ και να βαλω jet engine... Cool
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 13:22:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δεν ρώτησα πάντως που βγήκε αυτή η ροπή... Αλλά αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, πώς και έχεις τόσο μεγάλη απώλεια (26 άλογα)? Sad

Ή μήπως είναι λογική?
Kouzman - Παρ 07 Μάϊ 2004, 14:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
οι απωλειες σε μαμα 206CC ειναι τουλαχιστο 12 αλογα οταν εισαι μαμα...
οσο πιο πολλα κανεις οι απωλειες αυξανονται δυστυχως...

υπολογιζουμε με το βολαν να εχουμε μια μειωση των απωλειων της ταξεως των 4-5 αλογων τροχο
και μετα την αλλαγη του σασμαν με πιο κοντο βελτιωση και απο εκει...
διαβασα πως το ποσοστο τοις εκατο κοντυμα της τελικης σχεσης μεταδοσης ειναι το ιδιο ποσοστο με την βελτιωση των απωλειων στους τροχους (πηγη: gmc motorsport)

τελικος μας στοχος ειναι να ξεπερασουμε τα 160 τροχο δηλαδη υπολογιζουμε πανω απο 190 στροφαλο με τους ΡΤ52, τον αγραφο, την μεγαλη πεταλουδα, το καλο το σασμαν, και ισως καλυτερο χταποδι...
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 17:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει, τώρα το γυρνάμε σε συζήτηση περί του αμαξιού σου, αλλά, καλό κάνει, κακό δεν κάνει! Very happy

Και δε μου λες, έχεις μοτερ 206 και φόρεσες PT52? Στις πόσες στροφές έχεις το ρελαντί? Επίσης έχω διαβάσει εδώ στο forum πως είναι λίγο "απολίτιστοι" αυτοί οι εκκεντροφόροι... Rolling eyes
Kouzman - Παρ 07 Μάϊ 2004, 19:58:14
Θέμα δημοσίευσης:
διαβασε το thread για την τοποθετηση των ΡΤ52 που εχουμε γραψει

εκει αναφερω πως ΡΤ52 με τριφυσο δεν δουλεψαν ποτε και το μοτερ πεισματικα αρνιοταν να κρατησει ρελαντι ουτε στις 2000σαλ...

εν αναμονη του αγραφου λοιπον...
Steve - Παρ 07 Μάϊ 2004, 20:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα καλά είχα διαβάσει ότι μέχρι και στις 2000 σ.α.λ. (όπως λες και εσύ) δυσκολεύοταν πάλι να κρατήσουν ρελαντί!

Και ο άγραφος κάνει €1.500 αν έχω πληροφορηθεί καλά? Rolling eyes

Τέλος, θα μπορούσες έστω με πμ ή με post εδώ να μου δώσεις το link του thread για να δώ για τους PT52? Cool
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες