Vini έγραψε: |
Οπότε αν εγώ θα ήμουν στη θέση σου αμέσως θα καταργούσα την πιθανότητα να βάλω devil γιατί πολύ απλά όλες οι devil απευθύνονται σε racing καταστάσεις δηλ. πειραγμένα εργαλεία...και εκτός των άλλων οι τιμές είναι άκρως απογοητευτικές για κάτι που μπορεί να κρατήσει και 1 μόνο χρόνο.... |
pduke έγραψε: | ||
Για ανέλυε Νικο μου τώρα γιατί δεν το είχα δει εγώ αυτό και το πήρα κατάκαρδα! ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΕΖΩ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ DEVIL ΤΟΥ!!!!! |
pezomania έγραψε: |
Πέστα αγόρι μου ![]() Τι να μας πεί η Devil L&W και ξερό ψωμί ![]() ![]() ![]() |
Αν με ρωτήσεις αν το πίστεψα το παλικάρι εκεί, θα σου πω ΝΑΙ γιατί είναι από τους λίγους που δεν προσπάθησαν να πασάρουν ΠΡΟΙΟΝΤΑ σε έναν που ήταν αποφασισμένος να αγοράσει DEVIL (εγώ δηλαδή)....αλλά μου μίλησε ειλικρινά.... |
Και καλά έκανες και εγώ πιστεύω εσένα γιατί επιβεβαιώνεις αυτά που διάβασα στους εγλέζους. Εγώ έβαλα το Devil με σκοπό να βάλω όλο το σύστημα στο μέλλον. Δεν το συζητώ πάντος,μόνο η Devil ξέρει την πεζώ τόσο καλά. |
Sidobre έγραψε: |
Συμφωνών και επαυξάνω! Devil ΔΑΓΚΩΤΩ!!! (Που θα πάει θα τα μαζέψω τα ρημάδια!) |
Το μεσαίο να το αλλάξω με Devil ή να το πετάξω? Θα αλλάξουν τα καυσαέριά μου?(θα είμαι ρυπαρός?) Αν βελτιώσεις την εξαγωγή(πιο ανοιχτή) θα δουλεύει καλύτερα και μια βελτιωμένη εισαγωγή?(βλέπε βαρελάκι για παράδειγμα)ή δεν έχει σχέση? |
pezomania έγραψε: |
Καλημέρα!
Νίκο ο μόνος πνίχτης εννοείς είναι ο καταλύτης και όχι το χταπόδι;! |
γιατί ο καταλύτης δεν είναι πάνω στο χταπόδι...??? μπορει και να κάνω λάθος.... ![]() ![]() ![]() |
christhehealer έγραψε: | ||
O αισθητήρας λ, είναι στην εξαγωγή για να ζεστένεται πιο γρήγορα. |
Μετά από τον καταλύτη υπάρχει το ζοάν (σύνδεσμος εξάτμισης) με τον σωλήνα της εξάτμισης όπου στο μέσο του υπάρχει το μεσαίο καζανάκι που παίζει το ρόλο του σιγαστήρα.
Τέλος ο σωλήνας καταλήγει στο τελικό καζανάκι όπου έχει τον κύριο λόγο του σιγαστήρα. Απ'όσο γνωρίζω, όλα τα μέρη της εξάτμισης μαζί παίζουν ρόλο Backpressure και όχι μόνο ένα. ......... Ετσι με μικρή εξάτμιση ή με πολλούς πνίχτες θα πέφτουν το ένα στο άλλο, αυξάνοντας έτσι την απαιτούμενη δύναμη στον κινητήρα να διώξει τα καυσαέρια... ... και με μεγάλη εξάτμιση θα χάνεται πίεση καθώς τα καυσαέρια θα έχουν μικρότερο όγκο από την διάμετρο του σωλήνα και θα στροβιλίζονται χάνοντας την απαιτούμενη ταχύτητα. |
Mε τις λίγες γνώσεις που διαθέτω.... Δηλαδή αν καταργήσεις και τον καταλύτη τότε δεν θα έχεις και κατακόρυφη πτώση του backpressure οπότε και κρέμασμα του κινητήρα?? (μιλώ για την περίπτωση που χρησιμοποιείται το εργοστασιακό φιλτροκούτι και όχι σκούπα ή χοάνη και έχουν καταργηθεί το μεσαίο και το τελικό εργοστασιακό).... |
Sidobre έγραψε: | ||
Φαντάζομαι πως όχι (ρε παιδιά κανένας μηχανολόγος δεν υπάρχει;) Ατομα που αφαίρεσαν τελείως τον καταλύτη (ΚΑΦΡΟΙ) σε δυναμομέτρηση είδαν αύξηση ιπποδύναμης της τάξης των 2-3 ίππων και ανάλογη αύξηση ροππής. Δεν γνωρίζω άτομο που να έβγαλε καταλύτη από μπροστά (λόγω αισθητήρων λ)αλλά φαντάζομαι ότι η αύξηση ίσως να είναι μεγαλύτερη. |
Δηλαδή αναφαίρει ότι το Backpressure είναι αρνητικό και όχι θετικό.
ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?????????? |
Vini έγραψε: | ||
καλά τα λέει!...! το θέμα είναι αν, με την κατάργηση του μεσαίου και του τελικού (με ποιο ελεύθερα), αυτό γίνεται ΠΟΙΟ θετικό οπότε έχουμε μηχανική βελτίωση.... |
chatasos έγραψε: | ||||
Φαντάζομαι αν έχουν την "σωστή" διατομή, τότε ναι.... Τώρα ποια είναι η σωστή ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alex έγραψε: |
Γι'αυτο ακριβως το λογω εχουν φτιαχτει και Variable backpressure εξατμισεις που οταν εισαι με λιγες στροφες εχει ενα κλαπετο που δεν ανοιγει ωστε να δημιουργειται πιεση στη μηχανη και να ροπαρει χαμηλα, αλλα οταν το μοτερι παρει μπρος και ανεβασει στροφες τοτε το κλαπετο της εξατμισης ανοιγει και εχουμε full ροη οποτε και σκαει ολα τα αλογα το εργαλειο!. Τωρα τετοιες δεν ξερω που θα βρειτε ψαχτε σε κανα search engine η καντε καμια πατεντια... ποσο δυσκολο μπορει να ναι να φτιαξεις ενα κλαπετο μεσα σε ενα σωληνα που να ανοιγει πανω απο καποια συγκεκριμενη δυναμη? (Χμμμ τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα να το αγορασεις ετοιμο.. ) |
mimis82gr έγραψε: |
ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ SITE ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ 206 ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ....... ![]() |
vassop26 έγραψε: |
Είναι καλά τα 200€ ![]() ![]() |
vassop26 έγραψε: |
Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι να βάλω εξάτμιση ... ρώτησα στον Ποπάϋ και μου έδειξε μια έτοιμη για 206xs 1400 αλλά μόνο το πίσω καζανάκι..
Μου είπε πως κοστίζει 200€ και έχει 5 χρόνια εγγύηση. Η ερώτηση είναι τι αξίζει τελικά να βάλεις ? Επειδή διάβασα όλα όσα γράφετε μέχρι στιγμής και δεν έχω καταλάβει ακόμα... αξίζει μόνο το καζανάκι ? Από τον καταλύτη και πίσω ? ή τελικά μαζί με τον καταλύτη? |
Παράθεση: |
Τώρα για το αν αξίζει, προσωπικά θα πώ ΝΑΙ αν είναι θέμα εμφάνισης,και ΟΧΙ αν είναι θέμα ιπποδύναμης. |
Εγω σε συμβουλευω Βασω να το βαλεις και δεν θα απογοητευτεις ουτε απο εμφανιση-ηχο αλλα ουτε απο αποδοση. Δεν ειναι τοσο η θεαματικη αυξηση οσο η ουσιωδης αυξηση που βελτιωνει την οδηγησιμοτητα. |
Alexandros έγραψε: |
Περισσοτερο να κοιταξεις το θεμα εμφανιση και οχι αποδοση.
Ετσι να βαλεις μονο το τελικο και οχι και μεσαιο και συρματινο καταλυτη Επισης να αναρωτηθεις κατα ποσο εισαι ετοιμη να υπομεινεις τον εξτρα θορυβο(ειναι γνωστο οτι τα χειροποιητα ειναι πιο βαρβαρα απο τα επωνυμα) Η τιμη εαν το τελικο ειναι ολο αλουμινιο ειναι πολυ καλη και ο ΠΟΠΑΥ απο τα πιο γνωστα Χειροποιητα του χωρου Να εχεις υποψη οτι εαν μετα απο καποια χρονια παραδωσει το πνευμα θα ειναι απο διαβρωση στις κολλησεις... (Μην παρατησεις εκει το μαμισιο σου..Δεν ξερεις ποτε το ποτε θα σου χρειαστει....) |
DIMIP έγραψε: |
ρε αλεξανδρε χαλας το κλιμα και το χαρακτηρα του club, ακου εκει να κοιταξει την εμφανιση και οχι την αποδοση.... ρε προδοτη !!! στην πυρά ρε!!!! |
takhs έγραψε: |
καλησπερα απο κεφαλονια ειμαι νεω μελωσ και δεν κσερω τι γεινεται σε αυτο το side αν γεινεται να με ενειμερωσεις πως λειτουργη που μιλαται ολοι και που στελνω η λαβαινω e mail εχω ενα 206 color line 1 .4 75 ηποι με εξατμισει απο χταποδι μεχρι τελικω ανοξειδωτη χειροποιητη και μου στοιχησε 733 ευρω επισης θα ηθελα να μου πεισ πωσ παιρνω κωδικο ονωμα και επισεις πωσ και που στελνω λοιπες πληροφωριες για το 206 μου ευχαρειστω |
Miltellas έγραψε: |
Όσον αφορά το θέμα της απόδοσης νομίζω ότι ο Αλέξης μας κάλυψε: Ροπούλα χαμηλά και τίποτα άλλο... (Παίζεται και η ελαφριά μείωση της τελικής ταχύτητας εάν το τελικό καζανάκι παραείναι ελεύθερο) |
PetrosG έγραψε: | ||
Μόλις γύρισα από το εξατμισάδικο. Έβαλα στο 106 μου ένα τελικό καζανάκι από ελληνική εταιρία, έδειχνε προσεγμένη κατασκευή. Το θέμα είναι ότι ενώ είναι σχετικά ήσυχο ψηλά, στο ρελαντί κάνει πολύ θόρυβο! Το κυριότερο όμως είναι, ότι ναι μεν χαμηλά τραβάει λίγο καλύτερα, αλλά έχασε την ευστροφία του! Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος που ανέβαζε στροφές πριν με τώρα. Είναι φυσιολογικό αυτό με τις ελεύθερες εξατμίσεις ή απλώς η δικιά μου έχει κακή σχεδίαση; |
Αν είναι φυσιολογικό ή όχι? Φυσικά όχι...ένα καλό τελικό καζανάκι ελεύθερο δίνει και θόρυβο και μικρή βελτίωση (κυρίως στις χαμηλές και ροπή) αλλά δεν πρέπει να χαλάσει το αυτοκίνητο... Αν έχεις βάλει FESTUS....σε ενημερώνω ότι ο κος FESTUS για τους πελάτες που ξέρουν δύο πράγματα τους κάνει "ειδικές" κατασκευές για τον κινητήρα... Εχει βάλει συνάδελφος με 106/Gti και είναι μούρλια.... |
PetrosG έγραψε: |
Περισσότερες πληροφορίες για τον mr Festus??? |
Εγώ προσωπικά θα έβαζα ένα τελικό REMUS - LW - SEBRING - SUPERSPRINT (με την σειρά που τα λέω, λόγω θορύβου) με 55.000 δρχ. (160euro) στον ΖΑΠΑΤΙΝΑ και με 2 χρόνια εγγύηση και με άριστη ποιότητα κατασκευής. |
theflame έγραψε: | ||
Νίκο μία διευκρίνηση... Πιό είναι το πιό ήσυχο (για να καταλάβω πιά "άκρη" με ενδιαφέρει!) |
Mimis έγραψε: |
Διάβασα μεσα στην σελίδα της FESTUS οτι βγάζει τελικό άμεσης τοποθέτησης. Ξέρει κανείς να μου πεί γιατί πρέπει να προτιμήσω αυτή απο κάποια άλλη. ![]() ![]() ![]() |
Εκτός από την FESTUS ποιά άλλη εταιρία βγάζει άμεσης τοποθέτησης για 206 ![]() ![]() ![]() |
Τήν FESTUS την έχει δοκιμάσει κανείς σας ![]() |
Alexandros έγραψε: | ||
Εγω εχω το προηγουμενο μοντελο.Πολυ καλη ![]() |
Mimis έγραψε: | ||||
Alexandre διαφορές στις επιδόσεις του 206 σου είδες; Και εγώ 1100 έχω..... ![]() |
kaisaras96 έγραψε: |
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΥΦΟΣ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ(ΕΣΤΩ ΦΟΙΤΗΤΗΣ)(ΣΕ ΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ) |
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΤΟ 206(1,6 16ν)!ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΑΣΕ!ΤΑ ΚΑΖΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ! ΚΑΙ ΤΟ BACKPRESURE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΤΛ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ(ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ)!BACKPRESURE ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!
ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 206 ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ! |
...ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΤΛ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ(ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ)! |
Alex έγραψε: |
Βασικα οταν καποιος εχει μολις πληρωσει 200-300 χιλιαδες για χταποδια ακομα και να καταλαβει οτι δεν τραβαει ισως να προσπαθει να πεισει τον εαυτο του οτι τραβαει καλυτερα για να μην νιωθει σαν μ@λ@κας που τα σκασε και ανοιξε μια τρυπα στο νερο... Οποτε μπορει να ακουτε περισσοτερους "ευχαριστημενους" απο οτι δυσαρεστημενους γι'αυτον ακριβως το λογο οτι δυσκολευονται να το παραδεχτουν μεσα τους... |
ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 206 ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ!
|
Πάντως, σε όσα ραλλάκια από παιδιά που ξέρουν έχω δεί μικρή απόληξη στην εξάτμηση. Μήπως αυτό λέει κάτι; |
ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ BACKPRESSURE ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ! Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΟΦΕΛΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ,ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΧ ΑΒΑΝΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ BACKPRESSURE ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ!ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ |
Σχετικά με το θέμα το θορύβου, ξέρει κανεις να μου πεί τι προβλέπει η τροχαία; Υπάρχει περίπτωση αν αλλάξω εξάτμιση,να έχω προβλήματα με το ΚΤΕΟ ; |
Η ιδέα, του να τοποθετήσω απλώς ενα μπουράκι, χωρίς να αλλάξω εξάτμιση, πώς σας φαίνεται; Αξίζει τον κόπο ; Τα χρήματα; κατι ακουσα για 50Euro) |
Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει τίποτα προβλήματα; Μου άρεσε αυτή η λύση γιατι και ποιο οικονομική είναι, αλλα και ποιό όμορφη φαινεται η εξάτμιση πάνω στο αυτοκίνητο, απο την άλλη όμως είναι μονο για διακοσμητικούς λόγους. Εσείς τι γνώμη έχεται; |
Η ιδέα, του να τοποθετήσω απλώς ενα μπουράκι, χωρίς να αλλάξω εξάτμιση, πώς σας φαίνεται; Αξίζει τον κόπο ; Τα χρήματα; κατι ακουσα για 50Euro). Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει τίποτα προβλήματα; Μου άρεσε αυτή η λύση γιατι και ποιο οικονομική είναι, αλλα και ποιό όμορφη φαινεται η εξάτμιση πάνω στο αυτοκίνητο, απο την άλλη όμως είναι μονο για διακοσμητικούς λόγους. Εσείς τι γνώμη έχεται; |
Alexandros έγραψε: |
Στην σελ 4 εχω κανει ηδη review.ΠΡΟΣΟΧΗ εχω το προηγουμενο μοντελο |
PoLiThS έγραψε: |
Εγω πάντως Ψηφίζω Grapnel Custom Fit... Ακουκεται καλα... και αποδίδει καλα... |
KASFIKIS NIKOS έγραψε: |
Γεια χαρα σε ολους.
Θα μπορουσα να εχω την γνωμη σας για τις εξατμισεις της POWERFULL; |
seridim έγραψε: |
Για διαβάστε και αυτό. Ρώτησα έναν γνωστό εξατμισά της Θεσσαλονίκης σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για το σύστημα εξάτμισης του 206 μας συνολικά. Η απάντησή του;;;;;;;
Υπάρχει λέει ένα πλήρες σύστημα εγκεκριμένο από την Peugeot ![]() ![]() |
ποιος είναι αυτός???? |
Για διαβάστε και αυτό. Ρώτησα έναν γνωστό εξατμισά της Θεσσαλονίκης σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε για το σύστημα εξάτμισης του 206 μας συνολικά. Η απάντησή του;;;;;;;
Υπάρχει λέει ένα πλήρες σύστημα εγκεκριμένο από την Peugeot ![]() ![]() |
...μπορεί να μας φτιάξει χταπόδι χωρίς να υπάρξει πρόβλημα με τον καταλύτη και τους αισθητήρες λάμδα... |
Έμαθα οτι η BEDA βγάζει εξάτμιση άμεσης τοποθέτησης για 206 και κοστίζει γύρω στις 65.000 δρχ. Τις ξέρεται αυτές τις εξατμίσεις; αξίζουν τον κόπο; (συνοδεύονται με 1 χρόνο εγγύηση) |
BTS έγραψε: | ||
Είναι ελληνικές. Το site : http://www.beda.gr/ |
Το ξέρω το site τους. Αυτό που ρωτάω είναι αν τίς έχει δοκιμάσει κάποιος, να μου πεί τις προσωπικές του εμπειρίες.. ![]() |
Το ξέρω το site τους. Αυτό που ρωτάω είναι αν τίς έχει δοκιμάσει κάποιος, να μου πεί τις προσωπικές του εμπειρίες.. ![]() |
smaraghi έγραψε: |
Κάποιο site ![]() ![]() ![]() |
Κάποιο site ![]() ![]() ![]() |
Στον μηχανικό που πήγα μου πρότεινε festus αλλά σαν γυναίκα θέλω και λίγο εμφάνιση. Ακόμα το ψάχνω. ![]() |
teoman έγραψε: | ||
Μια χαρά είναι και από εμφάνιση,έχει αρκετά σχέδια και είναι και η μοναδική που δίνει 5 χρόνια εγγύηση. |
Bάλτε, βάλτε! Οσο πιο πολλά έχει πάνω τόσο πιο ακριβή είναι!
Την απόδοση να δω ποιός θα μετρήσει! Εχετε σκεφτεί ποτέ αν τελικά μια Α εξάτμιση έχει διαφορά με μία Β πέρα από το αισθητικό μέρος (γιατί η τελική μπούκα είναι εντελώς διακοσμητική, η διατομή του εσωτερικού σωλήνα παίζει ρόλο) και άντε από την ποιότητα των υλικών όσο αφορά την αντοχή στον χρόνο κάνει τίποτα άλλο ουσιαστικά; Γιατί άλλο 70 ευρώ και άλλο 350! |
smaraghi έγραψε: | ||
1. Πολλά: Τι έχει δηλαδή; 2. Απόδοση: Δεν θα έχω καμία βελτίωση 3. Α-Β: Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Εξαρτάται 4. Αισθητική: Να αφήσω την παλιά; Το όμορφο το θαυμάζεις. 5. Ποιότητα-αντοχή: Εφόσον δεν έχει ποιότητα πως έχει αντοχή!!!! 6. 70-350: Μιλάμε για τι 220, τι 390. ![]() |
Tώρα να απαντήσω ότι έβαλα τελικό ελεύθερο με 45 ευρώ ολοκαίνουργιο και ελεύθερο;;;;; |
TONY PAP έγραψε: |
Εδω να αναφέρω τιμές που πήρα αυτήν την εβδομάδα για τελικά καζανάκια για το 206 (1,6) :
Sebring (& remus ανήκει πια στην SEBRING) 300-330 Supersprint 300 Powerfull 250-280 Festus 200 Beda 200 ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ! ![]() |
MAG206cc1.6 έγραψε: |
ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟ ΣΠΟΡ. ΜΕ ΣΕΜΠΡΙΝΚ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΔΥΟ ΣΕΚ ΣΤΑ 80ΧΛΜ-120ΧΛΜ. ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΔΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑΤΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ , ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΣΨΣΤΟ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΕΤΣΙ . ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΑΚΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΝΗΛΘΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 16ΑΡΕΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ 160Ε ΚΙ ΕΔΩ Η ΠΕΖΟ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ 800Ε. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ 15 ΚΑΙ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ 800Ε. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ , ΡΕ . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΣΟΜΗ ΣΣΠΡΕΕΝΤ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 400Ε. ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ. |
πΕτΡοS έγραψε: |
και μην έχεις το στυλ "κοιμαστε και σας εκμεταλλεύονται" όταν σου έχουν μαγαρησει όλο το αμαξι οι σκιτζήδες που το πας! σου κρεμονται οι λάμπες, σου πεφτουν τα προβολακια, κοβεις σιτες (και τις πληρωνεις 60 ευρω) και λες οτι εκμεταλλευονται εμας..??? χαλαρωσε λιγο ρε λευτερη... |
gavanas έγραψε: |
Τα 45 ευρώ ( ![]() |
gavanas έγραψε: |
Είχα δει παλιότερα μια τιμή του Ζαπατίνα για σαξό 75 ευρώ, αλλά δεν το είχα πάρει σοβαρά.
Και το πολύ πολύ αν σου πάρει τα μυαλά (λέμε τώρα) ή σκουριάσει ή whatever το πετάς ![]() |
pugsang έγραψε: |
Σε πληροφορω οτι εισαι αρκετα παπ**ας.
|
Πάρε το κουβαδάκι σου τώρα και δρόμο! Αντε μη σε πατήσω! |
παντωσ επειδη χτυπησεσ το αυαισθητο σημειο μου τι λαμπα ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ![]() ![]() |
παντωσ επειδη χτυπησεσ το αυαισθητο σημειο μου τι λαμπα ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ![]() ![]() |
27 χρονων ειμαι φιλαρακι και αμα θεσ σε παω μια κοντρα στα πτυχια του πανεπιστιμιου που εχω, απλα κανω χουμορ. λοιπον με σεμπριν κερδιζεις 1 δευτερολεπτο και κατι τελικα στα 80-120 οχι γιατι ειναι καμια σουπερ εξατμιση αλλα γιατι το μαμα ειναι σουπερ παπαρα={ βρεμενο ψωμι}. |
27 χρονων ειμαι φιλαρακι και αμα θεσ σε παω μια κοντρα στα πτυχια του πανεπιστιμιου που εχω, απλα κανω χουμορ. λοιπον με σεμπριν κερδιζεις 1 δευτερολεπτο και κατι τελικα στα 80-120 οχι γιατι ειναι καμια σουπερ εξατμιση αλλα γιατι το μαμα ειναι σουπερ παπαρα={ βρεμενο ψωμι}. |
Όταν μιλάς για Sebring εννοείς την Universal; γιατι σκέφτομαι και εγώ να βάλω. Αξίζει τον κόπο; Εχετε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένη Sebring. Ο εξατμισας που ρώτησα μου είπε να μην βάλω custom fit γιατί έχουν υπερβολικό κόστος και λιγότερο θόρυβο. Αξίζει τελικα η Universal Sebring; Μόνο τελικό θα βάλω. Η sebring βγάζει μια συγκεκριμένη εξάτμιση ή έχει διάφορους τύπους; Ταιρίάζουν στο 206 κανονικά ή χρειάζονται πατέντες; |
Καμια Foto απο Sebring; Προτείνετε καποια που να ταιριάζει κατα τη γνώμη σας περισσότερο στο 206.... Universal ή Custom Fit προτείνετε;
Έμαθα οτι η Sebring δεν βγάζει custom fit για το 1,4xs 16v..... |
πΕτΡοS έγραψε: | ||
καμμία εταιρία δεν βγάζει... μονο για το 1.6 και το 2.0 βγάζουν καποιες. Δεν εχει σημασία τι θα βάλεις... απλα να μαθεις την εσωτερικη διατομη του σωληνα και αν ειναι δυνατον να μην την αλλαξεις βαζοντας νεο καζανακι γιατι τοτε μαλλον θα χασεις... εκτος αν σε νοιαζει μονο ο ήχος. Όσο για σχημα μπουκας διαλεξε οτι σου αρεσει, δεν εχει καμμια ουσιαστικη διαφορα. |
Πώς θα μάθω την εσωτερικη διατομή του σωλήνα; Εννοείς απο την παλιά εξάτμιση; Να ζητήσω δηλαδη η Sebring να έχει την ίδια; |
πΕτΡοS έγραψε: |
γιατι πολλοι την εχουν πατησει. ειναι π.χ. μαμα 42 και πανε και βαζουν 50 και χανουν...
ρώτα τον Πολίτη για την διατομη. |
Στον εξατμισά που ρώτησα μου είπε ότι τα Universal Sebring, remus κτλπ...
δεν βγαίνουν ευθεία προς τα πίσω αλλα λίγο λοξά ![]() ![]() ![]() |
Lucifer έγραψε: | ||
και εμενα που ειναι custom fit(supersprint) βγαινει λιγο λοξα. γιατι αυτο ρε παιδια? μηπως υπαρχει καποιος λογος η ειναι καθαρα θεμα αισθητικης?? |
netblaster έγραψε: |
Ποσο λιγο δηλαδη??? Για κοιτα το τελικο και δες αν η μπουκα κανει με το καζανακι το "σπασιμο", ωστε να βγαινει ισια απο την τρυπα του προφυλακτηρα!!! Αν δεν εχει αυτο το "σπασιμο" τοτε δεν ειναι custom και γιαυτο βγαινει λοξα!!! ![]() |
Στον εξατμισά που ρώτησα μου είπε ότι τα Universal Sebring, remus κτλπ...
δεν βγαίνουν ευθεία προς τα πίσω αλλα λίγο λοξά ![]() ![]() ![]() |
marianthi έγραψε: | ||
ΩΧ! στανταρ είναι αυτο, λοξά βγαίνει? πήρα sebring universal, σε δυο τρείς μερες θα τη βάλω, δε θα βγαίνει ίσια??? Δε μ'αρεσει λοξά! ![]() |
manaros έγραψε: |
ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος αν αλλαξω την εξατμιση με το κιτ της bosal θα παρω οντως τα 7 αλογα που υποσχονται;δεν θελω να την βαλω πανω και να κανει μονο θορυβο.7 αλογα στα 60 ειναι κατι... |
ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος αν αλλαξω την εξατμιση με το κιτ της bosal θα παρω οντως τα 7 αλογα που υποσχονται;δεν θελω να την βαλω πανω και να κανει μονο θορυβο.7 αλογα στα 60 ειναι κατι... |
ωραιος ο Γιαννης.θα συμφωνησω.εξου και ο λογος που εκανα την ερωτηση γιατι εχω βαρεθει να ακουω φιδεμπορους.το θεμα ειναι τι θα παρω στον δρομο.και απ οτι καταλαβα δεν θα παρω...αρα μονο κανα τελικο για ηχο και τιποτα αλλο. |
PHSYBORG έγραψε: |
Kανε τη δουλεια σου με 150e ! |
300 φουλ συστημα ???εστω οτι βρισκεις με 300!
Σε μαμα μοτερ χταποδι-μεσαιο-τελικο παλι ΔΕΝ δινει τιποτα σπουδαιο ! |
pezomania έγραψε: | ||
ΛΑΘΟΣ !!!! Ειδικά στο 1.6 16v ένα χταπόδι από rallye ή κάτι παρεμφερές δίνει και μάλιστα αρκετά. Και όταν λέω αρκετά δεν εννοώ δεκάδες άλογα, αλλά απόδοση του κινητήρα που αυτό φαίνεται στο δρόμο. Ρώτα κάποιους 16αριδες το έχουν κάνει, ο ποιο δυσαρεστημένος είναι καταενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα !! Άρα γνώμη μου είναι να πειράξεις το αμάξι εκεί που υστερεί για να σου αποδώσει, για παράδειγμα το rallye παίρνει πολύ λίγα ή καθόλου από νέο χταπόδι, γιατί το μαμά είναι απλά καταπληκτικό. Άρα πρώτα ενημερωνόμαστε που πάσχει το αμάξι μας και ύστερα το βελτιώνουμε με σωστά υλικά!! |
Συμφωνω με την αποψη του Φιλιππου!!! Ο Pezomania εχει 1.6, ενα μοτερ που διαφερει σε σχεση με το 1.4 8ν οσον αφορα τη βελτιωση του!!! Δε σημαινει οτι επειδη αυτη η βελτιωση στο 1.6 αποδιδει, θα αποδωσει και στο 1.4 8ν!!! Ως κατοχος ενος τετοιου μοτερ (οπως και ο Φιλιππος) κατι παραπανω θα εχουμε ψαξει για να το λεμε!!! Προσοχη ομως, δεν ειπαμε οτι η λυση χταποδι-μεσαιο-τελικο δεν αποδιδει γενικως, μιλαμε παντα για τον ΤU 1.4 8ν!!! ![]() |
-=N4X=- έγραψε: |
Στα αμεσα σχεδια ειναι αντικατασταση ολου του συστηματος εξαγωγης με supersprint.
Λεει οτι ειναι 15 αλογα δυναμομετρημενα....αμφιβαλλω αλλα τεσπα. |
-=N4X=- έγραψε: |
Εχει μπει περα απο την σκουπα ηδη ενα σπεσιαλ τελικο που πραγματικα ειναι το μοναδικο στην ελλαδα προς το παρον και δεν ειναι χειροποιητο με φ48.
|
Το μυστικό είναι να πηγαίνεις τόσο γρήγορα όσο να μην προλαβαίνει να μπαίνει ο ήχος στην καμπίνα... ![]() ![]() ![]() ![]() (Aυτά για κάποιους κάποιους που πάνε και βάζουν ξανά τα μαμά καζανάκια για να μην κάνει θόρυβο... ![]() |
TONY PAP έγραψε: |
Παίδες λίγη βοήθεια. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς που είχε γραφτεί...
Μπαίνει κομπλέ συστημα SUPERSPRINT (από χταπόδι μέχρι τελικό) απο rallye 16v σε 206 1600 16v. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ![]() |
sps έγραψε: |
Για νορμαλ κινητηρα ο σωληνας της peugeot sport που αντικαθιστα το κομματι του καταλυτη,+ εναν ελευθερο καταλυτη κατω δε θα ηταν μια αξιοπρεπης βελτιωση? |
ok thanks for the info!
Απο οτι εχω δει το φιλτρο λαδιου εχει αλλη θεση σε 106 και 206.Αυτος ο υφαλος πως ξεπερνιεται? Παντως εχω αρχισει να ψαχνω για φτηνο aftermarket χταποδι. |
rallye man έγραψε: |
Παιδια την προηγουμενη εβδομαδα ημουν στην condor για να ρωτησω για group N εξατμιση για το rallye μου. η εξατμιση ειναι της peugeot sport πολυ καλη αλλα η τιμη διστυχως αλμηρη ![]() |
pugsang έγραψε: | ||
Δεν μας λες τι ψαχνεις μηπως και σε βοηθήσουμε με την τιμή? Εχεις τις εξης επιλογές: Την εξάτμιση του S16 mini Group A sta 900 Ευρώ που περιλαμβάνει σωληνα Φ50 απο το ζοαν και πισω με ενα μεσαίο καζανι χωρις καταλύτη και ενα τελικό καζάνι στα 900 Ευρώ Και την εξατμιση του Gr.N με 2 επιλογές: Μια με τον μαμα καταλύτη σου σωλήνα Φ50 χωρις μεσαίο καζανι και τελικό στα 700 Ευρώ Και μια με τον αγωνιστικο καταλύτη και το υπόλοιπο σύστημα σωληνα και τελικό στα 1600 ευρώ |
pugsang έγραψε: | ||
Μια με τον μαμα καταλύτη σου σωλήνα Φ50 χωρις μεσαίο καζανι και τελικό στα 700 Ευρώ |
Παντως η γνωμη μου ειναι πως στα rallye και δη τα μαμα, δε χρειαζεται να πονοκεφαλιαζετε για την εξατμιση.
Μια χειροποιητη απο καταλυτη και πισω με 200 ευρω και 2 καζανακια θα προτεινα εγω για θεμα θορυβου και οχι μονο και ειστε αρχοντες. Πεζω σπορτ γιατι ? Για 0.5 αλογα παραπανω? |
Τα προϊοντα της Peugeot Sport δεν ειναι ολα δικης της κατασκευης!!! Για παραδειγμα, εχω διαβασει μεσα στο club, οτι οι εξατμισεις της προερχονται απο την devil!!! Η τιμες της devil δεν μπορουν να θεωρηθουν φθηνες, αλλα ειναι σιγουρα πιο φθηνες απο αυτες της Peugeot Sport και στην ουσια παιρνεις το ιδιο πραγμα!!! ![]() |
307Lucifer έγραψε: |
Αυτά που είδα εγω είναι μόνο με 54mm εσωτερική διάμετρο (άλλα με διπλή μπουκα, άλλα με μονή στρόγγυλη)...
Δεδομένου ότι το 307 1.6 έχει 45mm στην μαμά σωλήνα, πιστεύετε να χάσω σε επιδόσεις αν διαλέξω 54mm..???...λέτε να κρεμάσει????Άν ναι...Ποιά είναι η σωστή διάμετρος εσωτερικού σωλήνα στο τελικό??? |
Roadrunner έγραψε: |
Μπραβο Κωστα. ![]() ![]() Για πες που εκανες τη δουλεια. Αμα δε θες να το πεις εδω στειλε pm. ![]() Λεω εγω τωρα. Μηπως αμα αλλαζες ενα χταποδι ( πχ Supersprint) και αφηνες ολο το υπολοιπο συστημα μαμα ειχες τα ιδια αποτελεσματα με λιγοτερες 'πατεντες'; ![]() |
Το αμαξι κοντρα δεν το εχω βαλει,ουτε μπορεσα να δοκιμασω τελικη ακομα αλλα σε κατι μετρησεις που ειχα κανει πιανω τωρα περισοτερα χιλιομετρα ειτε εχω καλυτερο χρονο οποτε η αισθηση επαληθευεται. |
Τελικά, σήμερα αγόρασα τελικό custom fit καζανάκι για το 206 μου, πήρα Sebring. 360 ευρώ μου βγήκε.
Αύριο θα πάω να την περάσω και θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου ![]() Για όσους ενδιαφέρονται η εξάτμιση είναι αυτή : ![]() |
Ουφ...Ουφ!!! ![]() ![]() ![]() Τέλειο το Universal της L&W.... ![]() Ειλικρινά, δεν έχω ξανακούσει τόσο γλυκό μπάσο..... Φυσάει το τελικό.....! Α! και χωρίς να κράζει σαν κάποια άλλα....Πάνω από 3500 με 4000 ίσα που ακούγεται... Από απόδοση..??? Είμαι σίγουρος ότι κέρδισα σε απόκριση στο γκάζι, ροπή χαμηλά και τουλάχιστον 5χλμ. τελικής.... Συνιστώ ανεπιφύλακτα πάιδες!!! |
elias έγραψε: | ||
Αν θες γράψε τις εντυπώσεις σου από το συγκεκριμένο τελικό. Ρώτησα στην Peugeot για τα τελικά devil που έχει στους καταλόγους και μου είπαν ότι δεν έχουν ενοχλητικό θόρυβο και από τιμή στα 380 ευρώ. Αξίζει? Έχει βάλει κανείς? Θέλω να αλλάξω την εξάτμιση (αναγκαστικά γιατί έχει σκουριάσει) και να βάλω κάτι που: 1. Να μην έχει θόρυβο ή αν έχει να μην ακούγεται περισσότερο από τον θόρυβο της μηχανής. 2. Να έχει ωραία πίσω εμφάνιση (μπούκα). 3. Αν δίνει και κάνα ίππο καλώς, αλλά σε καμιά περίπτωση να μην χάσω. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Δυστυχώς στα μέρη μας δεν υπάρχει και κάνα μαγαζί της προκοπής να πάς να δεις και να ρωτήσεις πέντε πράγματα. |
kaisaras96 έγραψε: | ||||
Εγω φοραω αυτο το custom fit Sebring,δεν κανει καθολου θορυβο(μονο διαφορα στην χροια απο το εργοστασιακο)και φαινεται να βοηθαει λιγο την αποδοση.....για αντικατασταση χαλασμενου μου φαινεται μονοδρομος τετοια λυση αφου δεν θες θορυβο |
elias έγραψε: |
Αυτό το συγκεκριμένο τελικό μπαίνει και σε 1.4 και σε 1.6? Μήπως εγώ πρέπει να πάρω κάτι που να ταιριάζει στο δικό μου 206 1.4 8v? Με λίγα λόγια πως να το παραγγείλω? Δεν πρέπει να έχω κάποιο κωδικό και να πω: "αυτό θέλω να μου φέρεις"? |
MEMsound. έγραψε: | ||
Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να μαθεις πιο ειναι αυτο που ταιριαζει στο 206 1,4 8ν. Ενα τηλεφωνο σια παραπανω αντιπροσωπιες και σου λενε. Sebring : Τροχος ΑΒΕΕ 210.57.04.600 L&W: >> Remus: Ericlub 210.80.66.666 Devil: Gaston ΕΠΕ 2710.24.26.68 Supersprint: Epsilon ΕΠΕ 210.41.79.186 κλπ (σε ενα περιοδικο βελτιωσεων βρισκεις τα παντα) Επισης να εχεις υποψη σου οτι και οι διαφοροι Ελληνες εξατμισαδες (δεν αναφερομαι σε αυτου που απλα τοποθετουν εξατμισεις, αλλα σε κατασκευαστες, οπως Ποπάι, Παπαδοπουλος. Νινος, Festus κλπ κλπ) μπορουν να σου φτιαξουν αντιστοιχα ελευθερα αθορυβα τελικα. Το ποσοστο του θορυβου σε μια ελευθερη εξατμιση (χωρις διαφραγματτα εσωτρικα δηλαδη) εξαρταται απο το μεγεθος του καζανιου (οσο μεγαλυτερο τοσο λιγοτερος θορυβος) και απο την πυκνοτητα / ποσοτητα ηχοαπορροφητικου υλικο ου περιεχει (οσο περισσοτερο τοσο λιγοτερος θορυβος). Αρα κατοπιν συνενοησεως μπορουν να σου φτιαξουν ενα Custom τελικο που να ταιριαζει στις ηχητικες προτιμησεις σου. |
elias έγραψε: |
Μάνθο ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο χώρος και μαθαίνουμε κάποια πράγματα! |
Υπάρχει τρόπος να μαζέψουμε την εξάτμιση πιο πάνω; για να μην εχει μεγάλο κενό η μπούκα απο το κόψιμο του προφυλακτήρα; |
Αν στραβώσεις προς τα κάτω την βάση όπου στηρίζεται το λαστιχο που συγκρατεί το τελικό θα ανέβει το τελικό πιο ψηλά. Προσεξέ όμως να το στραβώσεις όσο γίνετι πιο κατακόρυφα ωστε να μην μετακινηθεί η εξατμισή προς τα δεξιά ή αριστερά. |
shiba έγραψε: |
Λοιπον θέλω την βοήθεια σας!Ένας φιλος μου ειχε βαλει μια εξατμιση REMUS πριν ενα χρονο 330£!Σημερα την εβγαλε για να βαλει μια ελευθερας και ειπε οτι μου την δινει με 100!Αξιζει τον κοπο?Ρωτας απλα επειδη είναι μεταχειρισμένη και δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι πριν πεντε μηνες εβαλε και TURBO στο αμαξι του. |
shiba έγραψε: |
καλημερα σασ.σε ενα polακι 1.4την ειχε την συγκεκριμενη εξατμιση..τωρα δεν ξερω τι να κανω..βασικα κακο στο αμαξι να μην κανει.. |
Στραβώνει εύκολα; Πώς να το στραβώσω, να το χτυπήσω με κανα σφυρί; Δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει; |
ROM206 έγραψε: |
......ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....... |
MEMsound. έγραψε: | ||||
Αν έχει εσωτερική διάμετρο το τελικό μικροτερη από 48mm ή μεγαλύτερη από 52mm να μην την πάρεις. Αν είναι μεταξύ 48 - 52 mm σου καάνει αρκεί να ταιρίαζουν οι κλίσεις της μπούκας ώστε να φαίνεται όμορφη. Επίσης ΄ρόσεξε μην πας σε κανένα "γάτο" εξατμισά και προκειμένου να σου την ταιρίαξει κάνει γωνιάσματα στην σωλήνα.
ΟΧΙ με σφυρί! Με το χέρι ή με κάποια πένσα / κάβουρα κλπ και απαλά όχι απότομα. |
Όσον αφορά την καλή δουλειά έχεις δίκιο. Όμως όλες οι εξατμίσεις δεν είναι ίδιες. Διαφέρουν σε διατομή, υλικό κατασκευής, μέγεθος, σχεδίαση στο εσωτερικό και το βασικότερο από όλα στο λόγω κατασκευής τους Αλλο συστημα εξάμτισης βάζεις σε ένα turbo, άλλο σε ένα αμοσφαιρικό. Άλλο βάζεις σε ένα κινητήρα 1,4 και άλλο σε 2λιτρο. Άλλο σε μοτερ που χτυάπάει 8αρες... και άλλο που βγάζει την μέγιστη δυναμή του στις 5500rpm. Σε κάθε περίπτωση η εξάτμιση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά που έχουμε στον κινητήρα μας και ο ορθός τρόπος είναι πρωτα αποφασίζουμε που θα φτάσουμε σε επεμβάσεις στο μοτέρ και μετά σχεδίαζουμε το αντίστοι σύστημα εξάτμισης. Τώρα για πρώτο στάδιο (κοινώς Φ.Π.Ε.) τα πράγματα είναι πιο απλά αλλά και πάλι δεν δουλεύουν όλα με τον ίδιο τρόπο και δεν αναφέρομαι στον ήχο αλλά στην απόδοση. αυτα....! ![]() |
Όσον αφορά την καλή δουλειά έχεις δίκιο. Όμως όλες οι εξατμίσεις δεν είναι ίδιες. Διαφέρουν σε διατομή, υλικό κατασκευής, μέγεθος, σχεδίαση στο εσωτερικό και το βασικότερο από όλα στο λόγω κατασκευής τους Αλλο συστημα εξάμτισης βάζεις σε ένα turbo, άλλο σε ένα αμοσφαιρικό. Άλλο βάζεις σε ένα κινητήρα 1,4 και άλλο σε 2λιτρο. Άλλο σε μοτερ που χτυάπάει 8αρες... και άλλο που βγάζει την μέγιστη δυναμή του στις 5500rpm. Σε κάθε περίπτωση η εξάτμιση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά που έχουμε στον κινητήρα μας και ο ορθός τρόπος είναι πρωτα αποφασίζουμε που θα φτάσουμε σε επεμβάσεις στο μοτέρ και μετά σχεδίαζουμε το αντίστοι σύστημα εξάτμισης. Τώρα για πρώτο στάδιο (κοινώς Φ.Π.Ε.) τα πράγματα είναι πιο απλά αλλά και πάλι δεν δουλεύουν όλα με τον ίδιο τρόπο και δεν αναφέρομαι στον ήχο αλλά στην απόδοση. αυτα....! ![]() |
volvos έγραψε: |
μπορει να μου πει καποιος ποια ειναι .......ο λογος που το ψαχνω ειναι γιατι ειμαι αποφασισμενος να βαλω τις εξτρα ραβδους του rc αρα χρειαζεται να φτιαξω απο τωρα το καζανακι..... |
Shiba έγραψε: |
προσ το παρων το θελω πιο πολυ για τον λιγο θορυβο και για να βγαλω αυτο το μικρο που εχει απο πισω.αλλωστε εχω σκοπο μετα το καλοκαιρι να κανω την αγορα τελικο-μεσαιο-καταλυτη απο φιλο πολυ καλο εξατμισα... |
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΑΛ...ΕΣ.ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΣ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;( ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΛΙΚΑ ΓΙ ΑΜΑΞΙΑ) |
ΜΑΝΘΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ Η ΤΙΜΗ(ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΕ ΤΙΜΟΚΑΤΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΖΩ ΝΑ ΗΣΟΥΝ!)ΕΑΝ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΕΝΑ ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΣ ΑΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΡΑΛΛΥ;((ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ.)) ΑΑ! ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΤ ΤΙ ΛΕΣ, ΑΞΙΖΟΥΝ; |
μπορει να μου πει καποιος ποια ειναι η διατομη η εσωτερικη της εξατμισης του rc και αν θα ειναι οκ η τοποθετηση του σε μενα?
δηαλδη εφοσον εγω εχω 45χιλ αν αυτο εχει 50χιλ αν θα ειναι οκ η τοποθετηση του σε μενα με καποια πατεντα για να ταιριαξει το 45 στο 50... θεωρω οτι απο αποδοση θα ειμαι οκ γιατι αποκλειεται να ειναι πιο ελευθερο η ποιο μεγαλο σε ογκο απο ενα ελευθερο χειροποιητο π.χ.... ο λογος που το ψαχνω ειναι γιατι ειμαι αποφασισμενος να βαλω τις εξτρα ραβδους του rc αρα χρειαζεται να φτιαξω απο τωρα το καζανακι..... |
απο τη στιγμη που αποφασισα να βαλω ραβδους panar του rc ειναι δεδομενο οτι θα καταργησω ρεζαρβα και θα πρεπει να βαλω αλλο καζανακι....
εχεις κανει καμια ιδεα τι να κανω???? απεχθανομαι τη φασαρια των χειροποιητων-ελευθερων κλπ κλπ σκεφτηκα και απο sw αλλα αποδειχτηκε οτι αυτο λογω μεγαλυτερου πισω προβολου το εχει κανονικα-καθετα..... |
MEMsound. έγραψε: |
Όλα καλά λοιπόν!
Μεγειά! Και όχι τέζες παντού πλέον γιατί τώρα ακούγεσαι και κυκλοφορούν και στρομφάκια..... |
Θέλω την βοήθεια σας. Χτες και εντελώς τυχαία διαπίστωσα ότι το καινούριο τελικό που έχω βάλει (Sebring custom fit) είχε διαρροή καυσαερίων ![]() ![]() ![]() |
Drapetis206 έγραψε: |
...πως θα ηταν λαλακια να προσπαθησω να βελτιωσω 1400αρι 206 γιατι ουτε αποδοση θα δω ουτε τιποτα.....Καποιος να με βοηθήσειιιιιιιι |
Drapetis206 έγραψε: |
...θα μπορουσα ισως καποια στιγμη να μιλησω κ με καποιον ειδημονα του club που θα μπορουσε ισως να με βοηθήσει??? |
φιλος με 206 1.6 προ μουλτιπλεξ εποχη ψαχνει να βαλει εξατμιση απο ραλλυ- χταποδι-διχαλο κλπ κλπ- του ειπαν οτι δεν γινεται στο δικο του και θα εχει προβληματα με αιρκοντισιον και κατι τετοιες αηδιες.... ισχυει τιποτα απο αυτα???? |
lepou έγραψε: |
Ναι στο Στ..........
Γενικα εκανε καλη δουλεια αλλα μου τα χαλασε στην λεπτομερεια. |
Steve έγραψε: |
Φ45 εξωτερική διάμετρος είναι το βασικό για την μία άκρη που θα γίνει η κόλληση της εξάτμισης.
Εγώ μέσα στον Μάιο θα βάλω τελικό Gr. N της Sebring ![]() |
Baphomet έγραψε: | ||
Φ45 σιγουρα? εσωτερικη πόσο δηλαδη? |
Λογικά το μπλοκ είναι ίδιο, απλά το καπάκι αλλάζει (8v σε 16v) οπότε παίζει και να ταιριάζει κουτί! (αν το επιχείρημα μου αυτό δεν είναι μαλ***α ![]() Το θέμα είναι όμως από πλευράς απόδοσης τί γίνεται, γιατί σίγουρα το 16v βγάζει περισσότερα καυσαέρια! ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Εγώ σου προτείνω να βάλεις το μαμά του χταπόδι του rallye 1,6 8ν.
Και αν μην αρχίσεις του πειραματισμούς με χειροποίητα χταπόδια τα οποία και είναι αρκετά ακριβά. Παρεπιπτόντως μάλλον σου έχω βρει και ένα τέτοιο χταποδάκι (μάλλον = θα πρέπει να ξαναρωτήσω) |
Baphomet έγραψε: |
μπήκε και το τελικό...διαφορά δεν έχω καταλάβει ακόμα...και απο θόρυβο λίγα πράγματα...πιο πολύ ακουγεται η σκουπα. ![]() ![]() |
Baphomet έγραψε: |
αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το μεσαίο... χρειάζεται? δεν χρειάζεται? ξέχασα και να ρωτησω... ![]() |
STELIOS έγραψε: | ||
Πετα το μωρε να ησιχασεις. Θα κερδισεις κ'ενα δυο κιλα σε βαρος. ![]() |
Lef205 έγραψε: |
Ανεξαρτητα απο την αποδοση,εισαστε σιγουροι οτι μπαινει χταποδι απο 16ν σε 8ν? ![]() |
kanelj έγραψε: |
και εγω θελω απαντηση ΤΕΛΙΚΗ αν γινεται!
Γνωστος μου παντως (φιλος) μου λεει οτι μπαινει με μια μικρη μετατροπη (και δεν εννοω να παρει το σφυρι και να αρχιζει να βαραει...!) και το εχει ξανακανει σε αυτον τον κινητηρα! Για να μου το λεει καποιος επαγγελματιας δεν θα ισχυει (ειναι και γνωστος και οχι καποιος εξατμισας τυχαιος της γειτονιας!)?? παντως ανεξαρτητα αν μπαινει τελικα ή οχι μηπως μια καλη λυση θα ηταν να βαλω χταποδι?μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλη λυση! |
kanelj έγραψε: | ||||
καποιος ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Eγω ξερω πως απο αποψη διαστασεων μπαινει κανονικα. Οι αυλοι εξαγωγης εχουν τις ιδιες θεσεις δηλαδη. Ομως οπως ειπε και ο Μανθος παραπανω το 16ν εχει αλλη φιλοσοφια απ'το 8ν οπωτε μαλλον δεν θα παρεις το Maximum που θελεις στη αποδοση (παρ'οτι κατσκευαστικα ταιριαζουν). Εμενα αποψη μου ειναι δωσε παραπανω λεφτα και παρε χταποδι aftermarket (π.χ. Supersprint) και καταλητη. |
H πολλαπλη ειναι 4 σωλινες συνηθος μικρου μικους που βγαζουν κατευθειαν στο καταλητη, δηλαδη ο καταλητης καθεται ακριβος μπροστα απ'το block του κινητηρα. Το χταποδι ειναι οπως στη φωτο επανω. Εχει μακρητερους αυλους που βελτιωνουν τη ροϊκοτητα και συνηθος εχει την εξης σηνδεσμολογια 4 σε 2 σε 1 (και ο καταλητης καθεται κατω απ'το κινητηρα).
Η βασικη διαφορα ειναι πως η πολλαπλη εξαγωγης επειδη εχει το καταλητη ψηλα και πιο κοντα στους αυλους εξαγωγης ειναι περισσοτερο εμποδιο στην ελευθερη ροη των καυσαεριων. |
Πολλαλή:
Κοντοί σωλήνες που αμέσως ενώνονται σε ένα. Ο καταλύτης δεν είναι απαραίτητο να είναι κάθετα μπροστά από το μοτέρ, όμως αυτό είναι πολύ συνηθισμένο προκειμένου να ζεσταίνεται πιο γρήγορα από τα καυσαέρια. Χταπόδι: Σωλήνες με υπολογισμένο μήκος ώστε ηροή των καυσαερίων να γίνεται με συντονισένο τρόπο με σκοπό την μέγιστη ιπποδύναμη και ροπή ή 1 από τα δύο ανάλογα με τον σχεδιαμό/χρήση κλπ κλπ. |
STELIOS έγραψε: | ||||
Πεστα ρε Μανθο γιατι θα με βγαλουν τρελο... |
Vaggelis έγραψε: |
Α ρε Πέτρο τυχερέ....
και πάνω που τα είχα βρεί με τον Σπύρο, να το πάρω εγώ το τελικό...... ![]() ![]() ![]() ευχαριστημένος μέχρι στιγμής;;; από θόρυβο πως είναι;;; |
εχει κανεις αποψη για τις walker? εχω βρει τρελλο δοντι αλλα ειναι ψιλοαγνωστες.... |
Στο τελευταιο Power δοκιμασανε εξατμιση cat back σε 307 1.6 48mm μαρκας grapnel απο την bosal-brospeed, ανοξειδωτη με δυο καζανακια.
Το αποτελεσμα: +1.8 αλογα στο δυναμομετρο, και κοστος 180 ευρω. 100 ευρω ο ιππος δλδ ![]() Οχι ασχημα! Πολυ καλο value for money και εγγυηση 5 ετη. |
sps έγραψε: | ||
Οι walker δεν ειναι αγνωστες, τουλαχιστον σε μενα, ειναι στυλ ansa που κυριως φτιαχνουν εξατμισεις αντικαταστασης για τα εργοστασιακα καζανακια.... |
....cat back εξάτμιση.... |
Thanxs Μάνθο!
Μιαπουταναφέραμε όμως.... ![]() Αν αλλάξω (με τα προϊόντα του καταστήματος μας...) σε χειροποίητο χταπόδι και σε χειροποίητο σύστημα από καταλύτη και πίσω (γιατί όχι και καταλύτη πιο ελεύθερο..)....θα έχω υπερβολική ηχορύπανση....???(δηλαδή με λίγα λόγια θα περνάω από στενό και θα τρίζουν τα τζάμια???)...Α!και από απόδοση???να περιμένω κανα 4 με 5 άλογα??? |
κυριοι εχω τις εξης ερωτησεις...
τελικα το δοντι εχει walker οι οποιες δε βγαζουν βελτιωτικες. ομως μου κανει καλη εκτπωση σε supersprtint. αν η εκπτωση αποδειχθει καλη και σε αξιοπρεπη πλαισια θα σας ενημερωσω για συνεργασια. προσοχη ο τυπος ειναι αντιπροσωπος και κανει εισαγωγη-χονδρικη. δε μιλαμε για κανα μαγαζακι... το ερωτημα ειναι το εξης. αν παρω το χταποδι της σουπερσπριντ και τελικο τι κανω με μεσαιο? μπορω να παρω της σπριντ το μεσαιο και να το κοψω στην αρχη του για να βαλω καταλυτη? να βαλω χειροποιητο μεσαιο κομματι με καταλυτη μεγαλο σε ογκο και να μη βαλω μεσαιο καζανακι?δε θελω ομως θορυβο ![]() να τα στριμωξω ολα μαζι καταλυτη μεσαιο σε χειροποητο τμημα? αν ισχυει η εκτπωση σε πραγματικες τιμες καταστηματων ειναι ψευτιλα να μη παρω μεσαιο απο σουπερσπτιντ.αλλα να το πετσοκοψω δεν ειναι πιο ξεφτιλα? ξερει κανει διατομες σωληνων-εσωτερικες- της σουπρεσπριντ? τιμες απο λουη. χταποδι 505€ μεσαιο και τελικο 400€ τελικο μονο 310 κα 290€ - 2 μοντελα- |
η σουπερσπριντ λεει στο σαιτ
oversize 50mm αυτο σημαινει εσωτερικη ή εξωτερικη διαμετρο 50??? |
Ξερει κανεις το τηλ του Ποπαϋ στην καλλιθεα?
Επισης ξερει κανεις ποσο τσιμπαει τις τιμες του?Εχει παει κανενας? Ποσο να μου ζητησει για φουλ συστημα εξατμισης (εκτος πολλαπλης γιατι την εχω εγω και το τελικο που θα κρατησω αυτο που εχω....)??? Αυτα ![]() ![]() |
TIOS έγραψε: |
δυστηχως για εμας τους 20 16v (οχι rc )η γνωστη εταιρια supersprint δεν εχει εισαγει χταποδι και ψαχνομαι για κατι αντιστοιχο .γνωριζει κανεις ? |
χταποδι απο rc ταιριαζει γωριζεις τιμη ? |
Thank you for your e-mail. Unfortunately we do not have a dealer in Greece. We do supply a complete system and manifold for the 206. Please see below prices and options:
You have two options with regards to the whole system: Manifold £ 325.00 + VAT System £ 270.00 + VAT CAT out pipe £ 22.00 + VAT or Hi-flow CAT £350.00 + VAT This above system can provide an increase of 15 -20 BHP, better torque and increased power band. Shipping to Greece would depend on the weight of the parcel and can vary from £45.00 – £60.00 + VAT. |
αλεξανδρε το μονο που μου λειπει εναι το χταποδι εψαξα κα βρηκα απο devil εχει στην ελλαδα εκτος αθηνας 2710242668 το τηλ ρωτησα και η τιμη του ηταν 700 !!!ευρο χωρις περαστηκα που εχει πολυ ζορι γαι να μπει πιστευω να μαζευτουμε μερικοι να κανουμε καλυτερη τιμη γιατι μονος μου λιγο χλωμο το κοβω |
Επισης σημερα καταλαβα οτι σε σκισιμο του αυτοκινητου και σε μεγαλες θερμοκρασιες πεταει και φωτια ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Δημητρη, πιστευω πως μια διαμετρος 48 mm εισαι οκ!
Μην ξεχνας πως και το ραλλυ αυτη τη διαμετρο εχει. Αφου θα τα αλλαξεις ολα, καταλυτες χταποδια κλπ, στη σωληνα θα κολλησεις? ![]() |
DrJekyll έγραψε: |
Κάτι τελευταίο....
όποιοι τοποθετήσαν χταποδι από rallye στον TU5JP4....τον 2ο λ, πως τον μετέφεραν από εκεί που είναι (πάνω στην πολλαπλή - αν δεν κάνω λάθος) κάτω πλέον, στον καταλύτη....? Είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο κάθε εξατμισάς? ή να εμπιστευτώ μόνο κάποιον που το έχει ξανακάνει? |
lepou έγραψε: |
.....Υπαρχουν δυο ακομα θεματα προς γνωση ολων.
Το ενα εχει να κανει με το υδραυλικο τιμονι που πρεπει να βγει για να ξεκουμποσει η πολαπλη εξαγωγης. Το δευτερο εχει να κανει με το φιλτρο λαδιου που θα μπει φιλτρο απο 106ραλυ. Θα καταργηθει το συστημα και πρεπει να ταποθει και μια επιστροφη που υπαρχει. Αυτα σχεδον ολοι οι εξατμισαδες δεν τα κανουν . Θελεις μηχανικο εκει. |
..
παντως καπου γυρω στα 10 αλογα(και πολυ λεω) υποστηριζουν οτι εχουν παρει και οσοι εχουν κανει τη μετατροπη με χταποδι απο 106 και κοστος καπου στο 1000ρικο! |
για μεταχειρισμενη κανεις δεν την δινει χωρις το μοτερ ( το σκεφτομαι ..) |
Touristas έγραψε: | ||
Είναι λογικό να μην τη δίνουν χώρια ![]() |
Ρε Αργυρη καθε φορα που βλεπω post σου εδω,λεω αντε το βαλε το παλιο χταποδι....
Λοιπον ελα να σε φιλοξενησω στην Πατρα δυο μερες να δωσεις 150ευρω κομπλε να φυγεις χταποδατος....το δοκιμασα και μονο κερδησα.... |
COOL ALEXIS έγραψε: | ||
Και δεν το βάζει μόνος του ο ανεπρόκοπος ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
brz20 έγραψε: |
Καλησπερα παιδια.Εχω βρει τις τελευταιες μερες μια εξατμηση για 307 της Sebring.Ειναι αυτη εδω:
![]() Η Sebring υποσχετε 10% αυξηση ιπποδυναμης!Κατα ποσο αληθευει ενα τετοιο ποσοστο?Ποσα συν θα εχει τελικα?Πιστευω οτι επειδη δεν ειναι Universal θα παει καλα απο θορυβο.Τι εννοω με αυτο.Θελω να κανω το αμαξι μου να βγαλει λιγο πιο γλυκο μπασο αλλα να μην το παρακανει.Τα πολυ εντονα δεν ειναι λειτουργικα.Την εχει δοκιμασει καποιος απο εσας?Εστω καποιος που να φορα την συγκεκριμενη μαρκα. |
εεε να μπουκώσει όχι...
να χαλάσουν βαλβίδες εξαγωγής και λοιπά, ναι... ![]() ![]() για να λες από 170->100 σημαίνει ότι βουλώσει κάργα ο καταλύτης... |
δ. θα δοκιμασω και ενα παπαδοπουλο-σταμελο και θα σας ενημερωσω! |
πες μου οτι εβαλε και καλο καταλυτη να πεσω κατω ......
το λαμπακι γιωργο δε με απασχολει...εχουμε τσακαλο μηχανικο! με το λαπτοπ μες στο συνεργειο θα ειμαι! ![]() |
η κατασταση ειναι γελοια...
πηρα το φιλο......του λευτερη ![]() ns-racing μοσχατο! 250 το διχαλο (με ζουαν) 200 τελικο σωληνωσεις! |
η κατασταση ειναι γελοια...
πηρα το φιλο......του λευτερη ![]() |
παπαδοπουλος 350....παμε πατρα λεμεεεεε..
drulic εχεις δικιο αλλα να τις χεσω τις κολλησεις και τα καζανια αν πληρωσω 420 για κατι που στη πατρα θα το φτιαξω με 220 και ας αντεξει και τα μισα χρονια. |
παπαδοπουλος 350....παμε πατρα λεμεεεεε..
drulic εχεις δικιο αλλα να τις χεσω τις κολλησεις και τα καζανια αν πληρωσω 420 για κατι που στη πατρα θα το φτιαξω με 220 και ας αντεξει και τα μισα χρονια. |
tsosmoulis έγραψε: | ||
καλά αυτό το ποστ καλύτερα να διαγραφεί! ![]() τί λες ρε συ Παναγιώτη??????????? μία κράζει τους κυρ-μήτσους και μετά λες "αλλα να τις χεσω τις κολλησεις και τα καζανια αν πληρωσω 420 για κατι που στη πατρα θα το φτιαξω με 220 και ας αντεξει και τα μισα χρονια" απλά απίστευτο...και απράδεκτο. υποτίθεται ρε συ Πάνο ξέρεις και 2 πράγματα μηχανολόγος είσαι! |
tsosmoulis έγραψε: |
ο μοναδικός που μίλησε για ποιότητα ήταν ο Παναγιώτης ο οποίος έμμεσα έδωσε (έτσι το έλαβα εγώ) να αντιληφθεί ότι σε 2 χρόνια θα είναι "άχρηστη" η εξάτμιση. Η τιμή πολλές φορές δεν προδίδει την ποιότητα αλλά έτσι που παρουσιάστηκε(ατυχώς) η δουλειά του εξατμισά δεν άφησε καλές εντυπώσεις, που ο άνθρωπος όντως μπορεί να κάνει καλή δουλειά.
@sps: έφτιαξες και χταπόδι μήπως? |
tsosmoulis έγραψε: |
πάντως για το τελευταίο που είπες...και η κόλληση θέλει τέχνη (πώς, που, γιατί κτλ) |
ειχε εξατμιση απο 106 χωρις μεσσαιο και με ενα τελικο σεπρινγκ καστομ φιτ.... |
ειναι απλα οι τιμες της επαρχιας.
π.χ.στη πατρα σε καλο μαστορα εκανα ευθυγραμμιση με 10-15 ευρω οταν εδω ζητανε ταριφα 25........ |
στελιο για το δικο μου δηλαδη με...
εκκεντρφορους 106 + προγραμμα ![]() καταλυτη vic 300αρη μεσσαιο φ50(εξωτερικο) (που το σκεφτομαι να το βαλω αλλα θελω ησυχια) α. εχω καταληξει να βαλω 50αρα εξωτερικη-47αρα εσωτερικη! β. να βαλω ενα μεγαλο τελικο για ακομα λιγοτερο θορυβο! τι εννοω? το μεσσαιο που εχω με ενα πιο ελευθερο λιγο τελικο? καθολου μεσσαιο με πιο μεγαλο τελικο? |
WilDuck έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() Να νιώθω μεγάλο κορόιδο που στη Λιβαδειά έδωσα 40-45 Ε για ευθυγράμμιση; |
στελιο για το δικο μου δηλαδη με...
εκκεντρφορους 106 + προγραμμα ![]() καταλυτη vic 300αρη μεσσαιο φ50(εξωτερικο) (που το σκεφτομαι να το βαλω αλλα θελω ησυχια) α. εχω καταληξει να βαλω 50αρα εξωτερικη-47αρα εσωτερικη! β. να βαλω ενα μεγαλο τελικο για ακομα λιγοτερο θορυβο! τι εννοω? το μεσσαιο που εχω με ενα πιο ελευθερο λιγο τελικο? καθολου μεσσαιο με πιο μεγαλο τελικο? |
στελιο το βασικο ειναι οτι δε θελω πολυ θορυβο ασχετα αν δε θα παρω το 100% της αποδοσης....
το ερωτημα με το μεσσαιο ειναι αν θα χασει σε αποδοση στις μεσσαιες επειδη δε θα εχει μεσσαιο καζανι οπως γινεται με τα 106 .... αν δε βαλω μεσσαιο μπορει να παω στο μελλον στη λυση ενος custom fit σεπρινγκ ρεμουσ που δε κανουν κιχ...το ερωτημα το ξαναλεω ειναι απο αποδοση ολοι λενε να κραταμε το μεσσαιο................... |
στελιο το βασικο ειναι οτι δε θελω πολυ θορυβο ασχετα αν δε θα παρω το 100% της αποδοσης....
το ερωτημα με το μεσσαιο ειναι αν θα χασει σε αποδοση στις μεσσαιες επειδη δε θα εχει μεσσαιο καζανι οπως γινεται με τα 106 .... αν δε βαλω μεσσαιο μπορει να παω στο μελλον στη λυση ενος custom fit σεπρινγκ ρεμουσ που δε κανουν κιχ...το ερωτημα το ξαναλεω ειναι απο αποδοση ολοι λενε να κραταμε το μεσσαιο................... |
αν δε βαλω μεσσαιο μπορει να παω στο μελλον στη λυση ενος custom fit σεπρινγκ ρεμουσ που δε κανουν κιχ...το ερωτημα το ξαναλεω ειναι απο αποδοση ολοι λενε να κραταμε το μεσσαιο................... |
α. 50αρα εξωτερικη για να εχουμε δυναμη απο χαμηλα |
β. οχι μεσσαιο μονο ενα μεγαλο τελικο για να μην εχουμε πολυ θορυβο... |
δηλαδη για να συνοψισουμε και να βγει ενα συμπερασμα εσυ στελιο προτεινεις
α. 50αρα εξωτερικη για να εχουμε δυναμη απο χαμηλα β. οχι μεσσαιο μονο ενα μεγαλο τελικο για να μην εχουμε πολυ θορυβο... ασχετο ο καταλυτης που εχω (300αρης βικ) ελπιζω να ειναι μια χαρα απο πλευρας ογκου σα καζανι πρωτο... |
στο δικο μου 1,4 οταν εβαλα εξαγωγη απο 1,6 8ν κ πηγε κατω ( πισω ) |
Steve έγραψε: | ||
Μπορεί να πώ και μαλ***α, αλλά με την απορία δεν θέλω να μείνω.
Αν το 1.4 8v παίρνει εξαγωγή από 1.6 8v, με το 1.4 16v τί γίνεται? Γίνεται κάτι ή τίποτα? (επειδή τσούζει το χιλιάρικο της supersprint από μπρος μέχρι πίσω το σύστημα... ![]() |
Steve έγραψε: | ||||
Επιμένω στην ερώτηση διότι η Supersprint δίνει το ίδιο χταπόδι για 1.4 8v και 1.4 16v... Ξέρει κανείς αν ταιριάζει το 1.6 8v-ο-χτάποδο και άν αξίζει τον κόπο να το αλλάξω? ![]() |
και θεωρώ ότι δεν θα κάνει τίποτα... |
tsosmoulis έγραψε: | ||
καλά αυτό το ποστ καλύτερα να διαγραφεί! ![]() τί λες ρε συ Παναγιώτη??????????? μία κράζει τους κυρ-μήτσους και μετά λες "αλλα να τις χεσω τις κολλησεις και τα καζανια αν πληρωσω 420 για κατι που στη πατρα θα το φτιαξω με 220 και ας αντεξει και τα μισα χρονια" απλά απίστευτο...και απράδεκτο. υποτίθεται ρε συ Πάνο ξέρεις και 2 πράγματα μηχανολόγος είσαι! |
Αν πάλι θες απλά ένα πιο γρήγορο 206 τότε δεν άσχολήσε με το 1,4 και κουμπώνεις ένα 1,6 και ξεμπερδευεις και έχεις με το καλημέρα +20ps τουλάχιστον και +κάμποση ροπή. |
...θες να φτιάξεις ένα πιο γρήγορο 1400άρι 16ν 206... |
Pughell έγραψε: |
Μανθε η Devil δινει για το 16αρι με τα 90 αλλα και για το 16αρι με τα 105 το ιδιο χταποδι... ![]() Βεβαια το ιδιο δινει για ολα τα 8v μοτερ,απο τα 1100 μεχρι τα 1600αρια. ![]() Τα Supersprint παντως διαφοροποιειται καθως ακομα και για το 1300αρι 106 σε σχεση με το 1600αρι 106 εχει διαφορετικα παχη καλαμιων. ![]() |
ναι πατρα...
επιστημονας δεν ειμαι μηχανολογος μηχανικος ειμαι και προσπαθω να μην με πιανουν ευκολα κοροιδο οπως αλλους..... |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
καλησπερα ηθελα να ρωτησω το εξησ προχθεσ το autotriti ειχε μεσα ενθετο εξατμισεισ και διαφιμιζε η exaust center ενα c2 1600κυβικα αλλαγη χταποδι,αγωνιστικος καταλυτης,μεσαιο σιλανσιε και τελικο σιλανσιε κοστοσ 1200ευρω και το οποιο λεει οτι αθξανει τα αλογα απο 10-12ιππουσ και ροπη απο 0.9εωσ 1,4χιλιογραμμομετρα. Ρωτησα τον τυπο για 307 1600 και μου ειπε οτι περιπου ειναι το ιδιο και για το 307 1600, φυσικα δεν πολυ πιστεψα το θεμα τον αλογων επισης εσεισ τι προτεινετε να μπει πρωτα προγραμμα και μετα αυτο το ολοκληρωμονο συστημα εξατμισης? |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
καλησπερα ηθελα να ρωτησω το εξησ προχθεσ το autotriti ειχε μεσα ενθετο εξατμισεισ και διαφιμιζε η exaust center ενα c2 1600κυβικα αλλαγη χταποδι,αγωνιστικος καταλυτης,μεσαιο σιλανσιε και τελικο σιλανσιε κοστοσ 1200ευρω και το οποιο λεει οτι αθξανει τα αλογα απο 10-12ιππουσ και ροπη απο 0.9εωσ 1,4χιλιογραμμομετρα. Ρωτησα τον τυπο για 307 1600 και μου ειπε οτι περιπου ειναι το ιδιο και για το 307 1600, φυσικα δεν πολυ πιστεψα το θεμα τον αλογων επισης εσεισ τι προτεινετε να μπει πρωτα προγραμμα και μετα αυτο το ολοκληρωμονο συστημα εξατμισης? |
παει 1300...κομπλε. και θες και επαναπρογραμματισμο..
εγω δε εχω αμφιβολιες ποσο δουλευει σε μαμα καταστασεις... στελιο στο ειχα πει και αλλου. σε c2 vts ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ το σουπερσπριντ με κομπλε εξατμιση και σκουπα-προγραμμα εδειξε 134 και 15κιλα ροπη και με ραλοχταποδο εδειξε 135αλογα και 16κιλα ροπη δηλαδη +1κιλο ροπη σε ολο το φασμα... |
Οσο για την διαμετρο,ναι ρε βλαμμενε,η διαμετρος με μαρανε καθως σου εχω ξαναπει οτι η Supersprint χρησιμοποιει τεχνολογια με προφυσια στα καζανια της που κανενας αλλος δεν κανει,και ναι,αυτο εχει τρομερη διαφορα στην αποκριση,στην ροπη και σε καποιες περιπτωσεις και στα αλογα... |
261052830 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ πατρα...
πες του οτι εχεις φτιαξει ενα μαυρο προσφατα και ενα χρυσο 206 1.6 με εξατμιση απο 106..... συμβουλη α. να βαλεις σπιραλ και οχι ζουαν...εμενα το αλλαξα 2η φορα το ζουαν και ηδη τριζει...και μαλλον ειναι τα ελατηρια. το σπιραλ ειναι +50ευρω αλλα τα αξιζει...μη το τσιγκουνευτεις θα με θυμηθεις... συμβουλη β. περνα απο μαστοροπουλο που λεει ο μανθος πεντελης και απο καραμπελα...και δανελατο. ολοι αυτοι αν τους πεις να τους πας τα κομματια οπως εγω τρελαινονται γιατι θελουν παση θυσια να βγαλουν καποια χ λεφτα.... αν ομως παρεις απο αυτον το μεσσαιο και καταλυτη τοτε αλλαζει το πραμα. δυστυχως ομως προβλεπω και παλι να τρεχεις πατρα. για να καταλαβεις ο καισαρας με το χρυσο 206 που εβαλε και αυτος εκει εξατμιση νομιζω οτι αλλαξε προσφατα καταλυτη(ειχε απο ραλυ μεταχειρ) με κατω απο 150 ευρω (απλο μοντελο βεβαια αλλα πιασε το αυγο και κουρευτο) |
Υπάρχει του volvos και του gavanas.
Από Δευτέρα μπορώ να ρωτήσω (αν σε ενδιαφέρει) και για τους καταλλυτες που φέρνει η Remus τιμή/τρύπες κλπ ![]() |
261052830 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ πατρα...
πες του οτι εχεις φτιαξει ενα μαυρο προσφατα και ενα χρυσο 206 1.6 με εξατμιση απο 106..... συμβουλη α. να βαλεις σπιραλ και οχι ζουαν...εμενα το αλλαξα 2η φορα το ζουαν και ηδη τριζει...και μαλλον ειναι τα ελατηρια. το σπιραλ ειναι +50ευρω αλλα τα αξιζει...μη το τσιγκουνευτεις θα με θυμηθεις... συμβουλη β. περνα απο μαστοροπουλο που λεει ο μανθος πεντελης και απο καραμπελα...και δανελατο. ολοι αυτοι αν τους πεις να τους πας τα κομματια οπως εγω τρελαινονται γιατι θελουν παση θυσια να βγαλουν καποια χ λεφτα.... αν ομως παρεις απο αυτον το μεσσαιο και καταλυτη τοτε αλλαζει το πραμα. δυστυχως ομως προβλεπω και παλι να τρεχεις πατρα. για να καταλαβεις ο καισαρας με το χρυσο 206 που εβαλε και αυτος εκει εξατμιση νομιζω οτι αλλαξε προσφατα καταλυτη(ειχε απο ραλυ μεταχειρ) με κατω απο 150 ευρω (απλο μοντελο βεβαια αλλα πιασε το αυγο και κουρευτο) |
kapoia στιγμη θελω να παω να πεταξω το ζουαν και να βαλω ενα σπιραλ..
ο λαιμος απο το διχαλο ειναι 54αρης και μετα το ζουαν παει σε 50.8 δηλαδη απο 54 στο ζουαν πεφτει σε 50.8. εχουμε καποια ιδεα αν πρεπει να προτιμησω καποια συγκεκριμενη διατομη σπιραλ? υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο θεμα με αποδοση λογω των περιεργων στενεματων που αναγκαστικα κανεις με το σπιραλ? |
ΑΡΝΗΤΙΚΑ προεκταση λ με οτι αυτο συνεπαγεται |
fynos έγραψε: | ||
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αυτό, για δώσε κάποια παραπάνω πληροφορία ! Καταλύτης με 100 και παραπάνω κυψέλες είναι καλά ? το ιδανικό ποιο είναι ? |
Ολα αυτα τα βαλε βγαλε, τα χιλιομετρα που κανεις χωρις τον λ κλπ, ειναι λγο επιφοβα, για αυτο το εβαλα στα αρνητικα. |
fynos έγραψε: |
Από θέμα καλωδίου, ο ηλεκτρολόγος τι σου έβαλε ?
Όντως μπορείς να βάλεις ότι νάνε ή υπάρχει κάποιος περιορισμός ? Ευχαριστώ πολύ, καλορίζικο !! |
ρ α λ λ υ
και τερμα η συζητηση για το θεμα αυτο... επισης σπυρο τα πειρακια φυγανε? |
χοντρικα με λιγο κατω απο 1000 παιρνεις κομπλε το σετ της σουπερσπριντ χωρις καταλυτη +250 ενας καταλυτης +κανα 100αρι σε εξατμισα να στα περασει... παει 1300...κομπλε. και θες και επαναπρογραμματισμο.. εγω δε εχω αμφιβολιες ποσο δουλευει σε μαμα καταστασεις... στελιο στο ειχα πει και αλλου. σε c2 vts ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ το σουπερσπριντ με κομπλε εξατμιση και σκουπα-προγραμμα εδειξε 134 και 15κιλα ροπη και με ραλοχταποδο εδειξε 135αλογα και 16κιλα ροπη δηλαδη +1κιλο ροπη σε ολο το φασμα... |
με ειχες κλεισει τη πεμτπη |
η σουπερσπριντ εδινε τοσα χωρις καταλυτη και με προγραμμα ![]() |
Στην εκδοση με 200αρη καταλυτη που παρουσιασε πριν λιγο καιρο υποθετω οτι θα δουλευει κανονικα. |
μολις μετρησει με το gtech Ο μαφια που ειναι τελειως μαμα θα συγκρινουμε..αν και του γιωργου εγιναν καποια λαθη στην εξατμιση που δε νομιζω ομως να επηρεασουν τα μεγιστα νουμερα τοσο οσο το ευρος της ![]() |
SORY αλλα το κιτ της σουπερσπριντ για το 206 γραφει καπου πανω Overisized 50mm..........
an de kano lathos! |
ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ 206CC ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.....50ΜΜ OVERSIZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
mafia206 έγραψε: |
Επειτα έφτιαξε σιγά σιγά το ρελαντι και στα καπάκια ανάβει ξανά το λαμπάκι μόνιμα.
Αν κατάλαβα σωστά πρέπει να μπήκε το αμάξι κάτι σαν safe mode γιατί η διαφορά ήταν αισθητή στον δρόμο προς το χειρότερο. Τώρα δεν ανάβει λαμπάκι,πήγα και το έσβησα στον Αργύρη,το διαγνωστικό έδειξε καταλύτη και το αποδώσαμε στον ελέυθερο καταλύτη λόγω της ταχύτητας των καυσαερίων. Προς το παρόν δεν έχει ξανανάψει.... |
φρικη...
κατεστρεψα το εργο τεχνης που μου ειχε κανει ο πατρινος... αβγαλα το ζουαν εβαλα σπιραλ εδω σε αθηναιο. μου εκανε μια στενωση μετα το σπιραλ σα τα μουτρα του πληρωσα και κερατιατικα..... και τελικα????????????????????????????????????????? το τριξιμο ηταν απο ΤΑ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ . . . . (και μαρεσει που επεμενα ο μαλ**ας οτι ειναι το ζουαν ντε και καλα) αμα εισαι γκαντεμης μαθαινεις να ζεις με αυτο.ΤΕΛΟΣ. |
φρικη...
κατεστρεψα το εργο τεχνης που μου ειχε κανει ο πατρινος... αβγαλα το ζουαν εβαλα σπιραλ .... |
φρικη...
κατεστρεψα το εργο τεχνης που μου ειχε κανει ο πατρινος... αβγαλα το ζουαν εβαλα σπιραλ εδω σε αθηναιο. μου εκανε μια στενωση μετα το σπιραλ σα τα μουτρα του πληρωσα και κερατιατικα..... και τελικα????????????????????????????????????????? το τριξιμο ηταν απο ΤΑ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ . . . . (και μαρεσει που επεμενα ο μαλ**ας οτι ειναι το ζουαν ντε και καλα) αμα εισαι γκαντεμης μαθαινεις να ζεις με αυτο.ΤΕΛΟΣ. |
Ρε παιδια που ειναι το emoticon με τη μουτζα? ![]() |
κατεστρεψα το εργο τεχνης που μου ειχε κανει ο πατρινος... |
καλα ο γιωργος δεν εχει προβλημα ιδιαιτερο με τον 7.45 ![]() ![]() ![]() θα τη βρει την ακρη πιο ευκολα ![]() |
γιωργο ειναι δεδομενο οτι θα ξανασυνεβαινε...αυτο λεγαμε με αργυρη...
0 7.45 ειναι πολυ τσιτα για να σηκωσει τετοια ελευθερωση τηςε εξατμισης μαλλον τραβα βαλε τους εκκεντροφορους και μετα ψαξε για προγραμμα να τελειωνει η ιστορια |
Σήμερα έβαλα και εγώ την εξάτμισή μου με rallye πολλαπλή.
Καταλύτης από S3 (σχεδόν ολοκαίνουριος), δυστυχώς για κάποιο λόγο σπιράλ δεν μπορούσε να βάλει και έτσι έχω καινούρια μπίλια, μεσαίο από το μάστορα, και το τελικό που είχα της Ssprint. http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00315.jpg http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00314.jpg Από κούρμπες, έχω την εντύπωση ότι είναι τέλειος. . . . αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα !! Ευχαριστώ τoν mafia206 για το δίχαλο, αλλά και για τoν εξατμισά με την πολλαπλή . . . και φυσικά τoν Tourista που μας διαφώτισε έγκαιρα σε ότι χρειαστήκαμε . . . Ευχαριστώ . . . |
fotis-84 έγραψε: |
sorry για το offtopic
σε ενα τελειως ελευθερο συστημα εξατμισης χωρις καταλυτη και με ενα γρουπ Ν και πολυ συμπιεση ,το καζανακι αν μπει στη μεση αντι για πισω τι επιπτωσεις θα εχει θετικες-αρνητικες? παντα σε σχεση με ενα συστημα που εχει το καζανακι στο τελος... |
Road_Runner έγραψε: |
Ερώτηση: αν αλλάξει η συμπίεση στο αμάξι, πρέπει να αλλάξει και η εξάτμιση? Δεν μιλάμε για νορμαλ εξάτμιση, αλλά για custom made αλλά για μικρή συμπίεση...
Πρέπει να αλλάξει θέση το τελικό-μεσαίο, η να μεγαλώσουν οι διατομές κλπ κλπ? |
Μανθο σωστα το ειπες,γενικα η αυξημενη συμπιεση θελει και πιο ελευθερη εξατμιση,ειτε αυτο ειναι απο διατομη,ειτε απο λιγοτερα καζανια(σε περιπτωση που αυτα ειναι με διαφραγματα). ![]() |
fotis-84 έγραψε: |
σημερα που το οδηγησα λιγο ,φαντασου ακομα δεν ειχαν καει οι κολλες, κανει αρκετο θορυβο εως καταξερο μεχρι τις 4000 ..μετα δεν ξερω τι γινεται αλλα δεν νομιζω να αντεξω στον πειρασμο... |
ο υπολογιστείς εκεί που έγραφε 25l τώρα έδειχνε 20l ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Στο yaris της αδερφής μου έχω ξεπεράσει το 90 σε στιγμιαία κατανάλωση ![]() ![]() |
mafia206 έγραψε: |
Είμαι και εγώ περίεργος να δω διαφορές!
Αν και φοβάμαι ότι η 16άρα κόβει αρκετά... Παρόλα αυτά πρέπει να το κανονίσουμε ![]() |
volvos έγραψε: | ||
εσενα απο τη στιγμη που το ειχες μετρησει με το τζιτεκ ΧΑΙΒΑΝΙ ειναι πολυ ευκολο να δουμε διαφορες πριν μετα... ΑΝΤΕ ΠΙΑΑΑΑ |
Σήμερα έβαλα και εγώ την εξάτμισή μου με rallye πολλαπλή.
Καταλύτης από S3 (σχεδόν ολοκαίνουριος), δυστυχώς για κάποιο λόγο σπιράλ δεν μπορούσε να βάλει και έτσι έχω καινούρια μπίλια, μεσαίο από το μάστορα, και το τελικό που είχα της Ssprint. http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00315.jpg http://i171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/DSC00314.jpg Από κούρμπες, έχω την εντύπωση ότι είναι τέλειος. . . . αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα !! Ευχαριστώ τoν mafia206 για το δίχαλο, αλλά και για τoν εξατμισά με την πολλαπλή . . . και φυσικά τoν Tourista που μας διαφώτισε έγκαιρα σε ότι χρειαστήκαμε . . . Ευχαριστώ . . . |
apostok έγραψε: |
...αναρωτιεμαι τωρα κατα ποσο σωστο θα ειναι το αντιγραφο του σουπερσπριντ??? ... |
εδω θα δειτε στο περιπου τι παιρνετε απο μια εξατμιση...
το παπι εχει μεσσαιο σουπερσπριντ τελικο ντεβιλ με σωληνωσεις σουπερσπριντ φ48 και φιλτρο εγω μαμα μετρημενα και τα δυο καλοκαιρι με περιπου ιδιες θερμοκρασιες και υγρασια http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/papi-mamadikomoy.jpg |
![]() ![]() συγνώμη αλλά την διαφορά παντού στις μεσαίες στροφές δεν την βλέπεις??? εγω την θεωρώ ακρως ενδιαφέρουσα. εξάλλου για αλλαγή συστήματος εξάτμηση μιλάμε σε ατμοσφαιρικό 1600άρι και μάλιστα χωρίς τοποθέτηση ραλλοχτάποδου και μετακίνηση του μεσαίου κάτω ![]() όχι για τοποθέτηση νιτρομπουκάλας. ![]() επίσης ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνουμε μέγιστες τιμές αλλά όλο το διάγραμμα. ![]() ![]() μια χαρά βελτίωση είναι ![]() ![]() |
Βραδυνος τυπος και συ βλεπω |
θα τα κανει ο εξατμησας? |
τι γινεται με το φιλτρο τα παιρνω απο την peugeot και του τα παω εγω???
|
το δερματινο ταμπλο που το βρηκες ρε θηριο φοβερο ειναι!??
|
![]() |
Ελα ντε τι να πω μεγαλο μαγαζι στην θεσ/νικη ειναι! επωνυμο ειναι! αν θεσ σου στελνω με πμ, ξερεις τωρα οχι διαφιμιση κτλππ |
Παναγιώτη, λέγε διαμετρήματα και μήκη για να μην κάνω καμιά μλκία. Μεσαίο μετά τον καταλύτη βάζω; Πίσω τί; Υπόψιν ότι δεν γουστάρω θόρυβο. |
Για να έχεις και μια πιο πραγματική εικόνα εκτός από τα σκίτσα, για δες και τα link ![]() http://s171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/?action=view¤t=DSC00354-photo.jpg http://s171.photobucket.com/albums/u319/fynos/psclub%20photos/?action=view¤t=DSC00333-photo.jpg Οπότε το θέμα εξάτμιση για το 206 είναι ολοκληρωμένο ![]() |
Θες μεταλλικό φίλτρο 27, μούφα 26, αισθητά πίεσης λαδιού 28 και μια βίδα για να κλίσεις μια περισσευούμενη τρύπα !
![]() |
Κάτσε να σου δώσω και κωδικούς για αυτά που θα ψωνίσεις από την Peugeot, πριν πας στον εξατμισά !
Ροδέλα τάπας : 16454 (θα φορεθεί στην βαλβίδα) Βαλβίδα : 113114 Φίλτρο : 1109Τ0 Μούφα : 1103Α7 Για όλα αυτά θες ~ 25 euro |
... από μεσά του με έβριζε!! |
...επισης το τελικο σου δεν εχει ουτε 150ευρω στο εμποριο......... |
Ρε Μιλτο πιστευω ταλαιπωρηθηκες αρκετα, χωρις να πρεπει!
Καταρχην γιατι δεν εφτιαξες ενα καινουριο διχαλο κρατωντας μονο τα πλακακια απο το παλιο? Ολα τα λεφτα απο απποδοση στην εξατμιση ειναι η πολλαπλη και το διχαλο. Δε λεω οτι ειναι λαθος, αλλα οι προσθετες κολλησεις και ισως το παλιο διχαλο που στενευει καπου, μα μην ειναι και ο,τι καλυτερο. |
Μετα, απορω πως σου αναψε λαμπακι δεδομενου οτι εισαι 2001 μοντελο.
Επισης, με λ ασυνδετο εμενα και του Παναγιωτη δουλευε μια χαρα, μη σου πω ανεβαζε και καλυτερα,ο δε Παναγιωτης πηγε ασυνδετος μερι αθηνα απο πατρα,και λαμπακι δεν αναψε. |
Για τα κομπιασματα κλπ. δεν εχω ιδεα γιατι το κανει. Ισως το προγραμμα σου,ισως ο εγκεφαλος που θα προσαρμοστει σε κανα 2 μερες. Ευχομαι συντομα να δουλεψουν ολα τελεια! ![]() |
και 2000 με 25000 περίπου σαν μαμά. |
Σαν το μαμά της McLaren F1? |
Miltellas έγραψε: | ||||
Όχι, σαν μαμά δίχρονο καρτ 125! ![]() |
Από θόρυβο είμαι πολύ καλά. Ευτυχώς αυτό... πέτυχε! Μεγάλο μεσαίο μετά από μεταλλικό-ελεύθερο καταλύτη και ελεύθερο τελικό (GrN). Για τον θόρυβο την πολλή δουλειά την έκανε το μεσαίο.
Για καυσαέρια θα δω μάλλον Παρασκευή ή την άλλη Τετάρτη που έχω ρεπό, οπότε θα δοθεί και χρόνος να "στρώσει" ό,τι τυχόν δεν έστρωσε. |
nik_marin έγραψε: |
Και γιατί να βγάλεις το devil ? |
Mixxx έγραψε: |
Η άλλη απορία μου έιναι τι διαφορά έχει το grN Remus Φ48 από Φ54 εκτός από τον θόρυβο; |
...Το πρόγραμμα δεν πέτυχε; Ίσως... Αλλά ρε παιδιά τα μαλλιά μου πλήρωσα και θα πληρώνω για κανα χρόνο τώρα... Όχι, κάποιοι έλεγαν ότι πριν οι εκκεντροφόροι δεν ταΐζονταν... κι εγώ έκανα πιο πλούσιο μίγμα ψηλά και τί βλέπω; Πήρε μεσαίες... Τρίχες... Τώρα θα φταίει ο προγραμματιστής... Ίσως... Ίσως και να είναι καλύτερα να πάω σε άλλον (που δεν μπορώ οικονομικά πλέον ούτε για κασέρι στο σούπερ μάρκετ - με ξετίναξαν τα "ίσως")... Ίσως θα έπρεπε να έκανα αυτό ή το άλλο... Ίσως να πήγαινα στον τάδε ή στον δείνα... Ίσως θα έπρεπε να ήξερα τί να κάνω... Ίσως θα έπρεπε να "πρόσεχα"... Ίσως έτσι... Ίσως αλλιώς... Ίσως... Αλλά... Σαν πολλά δεν είναι τα λεφτά και η ταλαιπωρία για να λέω "ΙΣΩΣ"; Είμαι τόσο φτωχός ή εσείς που τα κάνετε αυτά είστε τόσο πλούσιοι; Και η πλάκα είναι ότι όποιος κάνει βελτίωση διαλαλεί ότι πάει καλύτερα από πριν... εκτός από μένα!... |
GIANNIS206 έγραψε: |
Το κακό είναι ότι μαλλον ο καταλύτης μου άρχισε να δείχνει τα χρονάκια του και δεν ξέρω τι θα κάνω όταν πλέον θα είναι για πέταμα! |
Θα τον αλλάξεις και θα βάλεις έναν αγωνιστικό 200 οπών. |
Για να μπει ο αγωνιστικός θέλει δίχαλο? ![]() |
MEMsound έγραψε: | ||||
έχει διαφορά στην ροή των καυσαερίων αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν το 48 ή 54 είναι εσωτερική ή εξωτερική διάμετρο αν είναι εσωτερική εσύ χρειάζεσαι το 48. ![]()
αυτά κάποτε τα είχα ξανακούσει... τότε επέλεξα το 2,0... από τότε το μόνο 16αρι που έχω δει να δουλευει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλά (και σχετικά απροβληματίστα και να πηγαίνει σαν το 2λιτρο, ίσως και λίγο καλήτερα) είναι του volvos (και του Τάσου πότε~πότε = όποτε το αφήσει σε ησηχία... ![]() ![]() Μεταξύ των 206 του volvos και του Μίλτου από όσο έχω καταλάβει διαφορετικά είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα και ίσως το χρόνισμα των εκκεντροφόρων. Τα της εξάτμισης από όσα εχω ακούσει/διαβάσει για τα δύο αυτοκίνητα είναι παραπλήσια και με μικρές διαφορές που δεν θεωρώ ότι κάνουν την διαφορά. Οπότε Μίλτο το "ίσως" σου πρέπει να εστιαστεί στο πρόγραμμα (συνεχίζουμε την κουβέντα στο σχετικό τόπικ). |
σε όσους έκαναν κάτι αντίστοιχο με εμένα ! |
StorM_GmA έγραψε: |
...ρώτησα έναν γνωστό εξατμησά για εξαγωγή...
κυρίως για χταπόδι...και μόλις του λέω 1.6 16v μου λέει "δεν νομίζω να το σηκώνει το χταπόδι"... ... |
γιατί ο τύπος
ή βαριόταν να σου μιλήσει... ή ειχε το μαυλό του αλλού.. ή δεν είχε ιδέα τι του ελεγες... η απλά ειναι παντελώς ασχετος... |
StorM_GmA έγραψε: |
..."ο μάγος" της εξαγωγής ... μου είπε 1.100-1.200ευρώ...μήπως και
σ'αυτό μου είπε ότι ήθελε? |
Σωστα Μιλτο, αλλα πανω απο τα 120 και η πιο θορυβωδης εξατμιση δεν ακουγεται.
Αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο |
Τέλος πάντων, για ποιά πράγματα σου είπε ότι θα πληρώσεις τόσα χρήματα; Για όλα; Πχ χταπόδι+σωλήνα+μεσαίο+καταλύτη+τελικό+εργασία; |
Σωστα Μιλτο, αλλα πανω απο τα 120 και η πιο θορυβωδης εξατμιση δεν ακουγεται.
Αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: | ||
Φίλε να με συνχωρείς αλλά κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.....καρατσεκαρισμένο ![]() ![]() ![]() |
1200 eyro
17kila ροπη με μια εξατμιση.... Α ΡΕ ΤΑΚΗΗΗΗΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣ |
Με το που έβαλα και τους εκκεντροφόρους έχει δύναμη μέχρι τον κόφτη 7350 |
COOL ALEXIS έγραψε: | ||||
Μήπως μιλάμε για κανονική εξάτμιση και όχι για εξάτμιση ματρακά style ![]() ![]() ![]() |
tsikis έγραψε: |
Την έχω κάνει στην ΤΑΤ dynameter( bonalume dyno center ) και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα οτι χάνει ... το συγκεκριμένο δυναμόμετρο ! ( ασε που τα 135 άλογα δεν είναι και κάτι τραγικό , μην τρελαθούμε )
τώρα αν επιμένεις για την δυναμομέτρηση ... δεν την έχω σκαναρισμένη ! αν βρώ κάποιο scanner θα την ανεβάσω ! πάντως παλιότερα την είχα ανεβάσει στο forum ! |
Με εκκεντροφόρους έβγαλε 138 αλλά χωρίς διάρκεια οπότε κόψαμε το πικ και το ρύθμισε στα 135 αλλά με διάρκεια !!
απο μοτέρ σε μοτέρ θα δεις μεγάλες διαφορές ! Υ.Γ. με βενζίνη τελείως μούφα γιατί το προηγούμενο βράδυ είχα ξεμείνει και έβαλα silk oil !!! τώρα βαζω μόνο κατοστάρα ελιν και είμαι περίεργος αν πάω , θα δω διαφορά ? πάντως δουλεύει πολύ καλύτερα με super αμολυβδη ! |
ΑΥΤΟ ΤΟ τσAPRRRRRRR
ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ...... ΓΑΜΩΩΩΩΩΩΩ... |
Την έχω κάνει στην ΤΑΤ dynameter( bonalume dyno center ) και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα οτι χάνει ... το συγκεκριμένο δυναμόμετρο ! ( ασε που τα 135 άλογα δεν είναι και κάτι τραγικό , μην τρελαθούμε )... |
Καλά... είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης χτυπιέται στο μόνιτορ από τα γέλια... ![]() Ξηροκαρπάδικο το καταντήσαμε το τόπικ! ![]() |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Οποιος νομίζει ότι απο φόρουμ θα μαθει ή έχει μάθει κάνει λάθος. |
volvos έγραψε: | ||
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ... ολοι απο ενα φορουμ μαθανε - ξεκινησαν τωρα το τι θελει να μαθει ο καθε ενας και ποσο θα φιλτραρει τις πληροφοριες που θα συλλεξει ειναι δικο του καπελο.οπως και αν θα αρκεστει σε αυτα που του λενε ή θα παει ενα βημα παραπερα διαβαζοντας και κανα βιβλιο για να καταλαβει τι ειναι αυτο που του λενε. και σορυ αλλα ελλαδα εγω προσωπικα δεν εχω δει κανεναν μηχανικο (περαν απο 2-3 που ειναι οι φωτεινες εξαιρεσεις) οι οποιοι να ξερουν παραπανω απο εμας σε καποιους τομεις και να πρεπει να τους σεβομαστε θαυμαζουμε.εμεις αλλωστε τη πλακα μας κανουμε εδω ανταλλασοντας αποψεις και γνωμες. δε τρωμε τα λεφτα του κοσμο ταζοντας αλογα!? εχοντας ζησει και πιο παλιες εποχες προ ιντερνετ και φορουμοεποχων υπαρχει πολυς κοσμος που γλυτωσε τα λεφτα του απο αυτα τα φορουμ. καποιοι τη πατησαν. αλλα ειναι λιγοτεροι απο αυτους που παλιοτερα πηγαιναν σα τα προβατα στη σφαγη... το μυστικο λοιπον ειναι το φιλτραρισμα...... ![]() |
Καλά... είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης χτυπιέται στο μόνιτορ από τα γέλια... ![]() Ξηροκαρπάδικο το καταντήσαμε το τόπικ! ![]() |
Μην γράφουμε συνέχεια τα ίδια .. αν δεις στην προηγούμενη σελίδα άντε και στην προπροηγούμενη θα το βρείς ! ![]() |
μα δεν είπε κανείς ότι είναι χωρίς εκκεντροφόρους !
αν είχεσ διαβάσει πιο πριν θα έβλεπες τι είχα γράψει ! ότι: "χωρίς εκκεντροφόρους και μόνο με εξάτμιση ήταν στα 128 ! όταν έβαλα τους εκκεντροφόρους πήγα 135 και κράτησε τα άλογα μέχρι τον κόφτη " |
Εμένα μου είπε ότι δεν μπορεί να τις κάνει τελείως ομαλές μέχρι εκεί πάνε ... κάποιος με εκκεντροφόρους και να έχει κάνει και δυναμομέτρηση ... να δούμε πως είναι , υπάρχει ? |
to Βασικο ειναι οτι δε ξερουμε ποσα εδειχνε στο εν λογω δυναμομετρο το αμαξι του τσικι μαμα...
γιατι αν μαμα δειχνει 120 τοτε ολα εξηγουνται... |
emena to paidi ekei mou eixe pei oti den exei dei kanena mama panw apo 112 .. alla mama xwris tipota .. egw den tou ekana kai den me enoize na dwsw lefta gia kati teleiws prhroforiako ! |
katse re file giati tha me trelaneis
pisteueis oti einai toso diskolo na vgalei 135 aloga to amaksaki mou ? me filtro programma full eksatmish kai ekkentroforous ? kai liga vgazei .. ta fiestakia mono me full eksatmish programma kai filtro ftanoun 130 kai apo mama einai mono 100 ! mhn ta kanete toso tragika ta pragmata ! esu ti exeis kai ti tou exeis kanei ? |
kai epeisis an to dunamometra ths TAT klevei .. tote ti na poune ta alla dunamometra ! kathe allo para aisiodokso einai pantos gia na ksereis plhroforiaka ! ![]() ![]() |
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΟΡΓΙΟ???? ![]() ![]() |
εγω παντως εχοντας μετρησει με το gtech 5-6 πλεον 206 με αυτα τα πραγματα ή παραπλησια και εχοντας διασταυρωσει τα νουμερα με το αμαξι του γαβανα και το δικο μου και του dimzaf206 σε δυναμομετρα το λεω για τελευταια φορα οτι α. εκκεντρα 106+εξατμιση 106+προγραμμα +σκουπα (ποιος θα ελεγε οτι θα το πω εγω αυτο λεφοοοο) ειναι 20-25 αλογα πανω απο μαμα ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. φιλικα ![]() |
Θα στο πω απλα για ποιον λογο αμφισβητουνται τα νουμερα που λες... ![]() Το μοτερ σου δεν το εχεις "ανοιξει" για συμπιεσεις,γυαλισματα,ροικες,κλπ. Κοινως εχεις οτι και οι περισσοτεροι εδω μεσα,αρα για να βγαλεις τα αλογα που λες,ο μονος τροπος να γινει αυτος θα ηταν να ανεβασεις πολλες στροφες. |
Ε,οταν στην δυναμομετρηση το μοτερ σου εχει αρχισει και χανει αλογα ηδη απο τις 5800,ενω καποια αλλα παραπλησιας δυναμης(στα λογια παντα) πρεπει να ξεπερασουν τις 6000,τοτε κατι δεν παει καλα. ![]() |
Ο volvos βγαζει τα αλογα στις 6900 και εσενα σου φαινεται μικρη η διαφορα; ![]() ![]() Εκτος αυτου ο volvos εχει και ελαχιστα ανεβασμενη συμπιεση που σημαινει οτι θα επρεπε να βγαζει ακομα χαμηλοτερα την δυναμη. ![]() |
Και ενώ σας είπα ότι μπορούσε να μου ρυθμίσει το peak πιο ψηλά (πάνω από τις 6000 δηλαδή) αλλά δεν το ήθελα γιατί τότε θα έχανα χαμηλά. |
ΟΤΑΝ δουλεύει! Γιατί τον υπόλοιπο καιρό (360 μέρες τον χρόνο) κάνει διακοπές!!!! ![]() |
nik_marin έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...Αλλά δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω γιατί αμφισβηούνται απολύτως λογικά νούμερα από άτομα που δεν έχουν το ανάλογο υπόβαθρο (να έχουν δουλέψει δλδ σε αυτό το μοτέρ...)... |
...
π.χ το dynojet μαμα μετραει 114 αν θυμαμαι καλα απο ενα συγκριτικο περιοδικου ![]() |
Συνηθως ο μεγιστος θορυβος βγαινει εκει που εχουμε την περισσοτερη ροπη και στα δικα μας αυτοκινητα ειναι 3-4 Κ rpm δλδ το δικο μου βγαζει μεγιστο θορυβο με 5η στις 3500 που αντιστοιχουν σε 120 χλμ πανω-κατω. |
Ghost Dog έγραψε: |
Μια δυναμομετρηση κοστιζει 50ευρω πανω κατω.... |
Δεν ξέρω τι κάνει και που, αλλά εγώ απολαμβάνω τα ουκ’ ολίγα σκασιματάκια ! |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Υ.Γ. : Οι φλόγες στις αλλάγες ταχυτήτων υψήστροφων οχημάτων δείχνουν πολύ πλούσιο μείγμα (άρα μείωση της απόδοσης) και κατεπέκτασην κακή ρύθμιση. Φιλικά ![]() |
Road_Runner έγραψε: | ||
Επισης αυτο δειχνει οτι το μοτερ θα "ζησει" περισσοτερο.... Γιατι το πολυ φτωχο μειγμα μονο καλο δεν κανει στο μοτερ... Ναι μεν εχει καλυτερη αποδοση αλλα μικραινει την ζωη του κινητηρα... |
Ivang έγραψε: |
Επίσης έχω διακρίνει ότι το χταπόδι της Supersprint είναι 4 σε 1 ενώ του 106 4 σε 2 σε 1, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό, διαφορές σε επιτάχυνση, τελικές? Τέλος αν επιχειρήσω κάτι από τα δύο σε τι διάμετρο εξάτμιση να πάω (μεσαίο & τελικό) Φ48 ή Φ50? |
Για να ρωτήσω κι εγώ, σκέφτομαι να βάλω χταπόδι Supersprint (αντιγραφή) το οποίο το έχω βρει σε πολύ καλή τιμή. Θα παίξει με εκκεντροφόρους από rallye και ρυθμιζόμενα γρανάζια ή να επιλέξω να βάλω την πολλαπλή του 106 με φτιαχτό δίχαλο. Τέλος όσον αφορά την αλλαγή της θέσης του φίλτρου λαδιού ισχύει μόνο για την πολλαπλή του rallye ή και για το χταπόδι της Supersprint? Επίσης έχω διακρίνει ότι το χταπόδι της Supersprint είναι 4 σε 1 ενώ του 106 4 σε 2 σε 1, ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό, διαφορές σε επιτάχυνση, τελικές? Τέλος αν επιχειρήσω κάτι από τα δύο σε τι διάμετρο εξάτμιση να πάω (μεσαίο & τελικό) Φ48 ή Φ50? |
το χταπόδι αυτό χρειάζεται την αλλαγή στη θέση του φίλτρου λαδιού? |
αν πρόκειται να βαλεις όλη την σουπερσπριντ νομίζω οτι αξίζει να το ψάξεις και για κάτι πιο "αγριο" από τους ραλλοεκκεντροφόρους... |
Συμφωνώ! Αλλα εξαρτάται και από ποιός θα του προγραμματίσει αυτόν τον γαμωεγκέφαλο! ![]() |
Και για να στο κάνω λίγο πιο λιανά, αν κάποιος θέλει να βάλει λίγο (ελαφρώς) καλύτερους εκκεντροφόρους από αυτούς του ραλλύ, είναι προτιμότερο να μειώσει τις μοίρες, και να αυξήσει ελάχιστα το βύθισμα: αντί για 262/8,2 που είναι (αν θυμάμαι καλά) του ραλλύ, να βάλει κανένα 256/9 έως 9,5 βύθισμα. Περισσότερη ροπή και λειτουργία από χαμηλά... |
ναι τραγουδα.
με την εισαγωγη του 206 οτι εκκεντρα και να βαλεις παραπανω αλογα απο τα ραλλισια δε βγαζεις.καλυτερο φασμα ισως.παραπανω οχι (και δε μιλαω για 1-2αλογα) |
28-11-2007 à 17:42:37, MrPurple έγραψε: |
http://clientmulti.free.fr/206cc/MaCC/24112007_1.JPG http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120071.jpg Jonction cata/inter en olive avec collier identique au collier collecteur/cata Le tube en 76mm c'est le par flame ![]() http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120072.jpg Tube apes pa flame jusqu'au premier coude http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120073.jpg Les 2 coudes visibles! http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120074.jpg L'ecart entre le coude et la barre de renfort du CC Tres bien fait, pas trop pret du sol, et qui touche pas la barre ligne a chaud comme a froid! http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120075.jpg Le pot en fin de ligne vue de dessous! http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/271120076.jpg Et une petite vue arriere! J'enverrais le par choc en peinture prochainement! http://images.forum-auto.com/mesimages/92566/18092007000.jpg |
αν εχει εστω και μικρή τρύπα ή διαροή σε οποιοδήποτε σημείο από εκεί δημιουργείται πρόβλημα και δεν βγάζεις κάρτα... ![]() |
STELIOS έγραψε: | ||
Εμενα που χανει απ'την πολλαπλη εδω και καιρο, εχω βγαλει κανονικα καρτα 2 φορες... |
εξωτερικά
206gti/xs 1,6 (αν δεν κάνω λάθος) 48 (αλλιώς λιγότερο) δεν εχουν χταπόδι 4σε2 και μετά το διχαλο 2σε1 όπως τα 106 για να μπορέσουν να βάλουν τον καταλύτη μπροστα αμέσως μετά την πολλαπλή και να ζεσταίνεται αμέσως (για να βγάζει λιγότερα καυσαερια λόγω νεότερων οδηγιών για ρυπους κλπ κλπ κλπ) 206gti 2,0 54 πολλαπλή απλή και ο καταλύτης από κάτω (δεν υπάρχει χώρος για πιο κοντά μιας η εξαγωγή ειναι πίσω (ανάποδα από τα 1,6) 206 rc 70 κανονικό χταπόδι 4-2-1 (για βέλτιστη απόδοση μιας και αυτός ηταν ο στόχος = η πλήρης εξέλιξη σε όλους του τομείς του απλού 2,0λιτρου) 207 1,6 sport δεν εχω ιδέα (λογικά κάτι αντίστοιοχο με το 1,6 206) 207 rallye 50 φυσικά λόγω τουρμπίνας δεν υφίσταται διχαλο κλπ κλπ... |
saxo kit kar έγραψε: |
Η βασική μας απορία ήταν, για τη δεν έφτιαχναν οι Γάλλοι από την αρχή τα saxoralla με σολινα Φ50 που όλοι ξέρουμε ότι αποδίδει λίγο καλύτερα από την διάμετρο την μαμά Φ 48; Έτσι είπαμε να μάθουμε σε πιο από τα παραπάνω αυτοκίνητα βγενη σολινα Φ 50 και που το βοηθαει περισσότερο, από ότι βλέπω μόνο το 207 rallye βγενη με Φ 50 σολινα, δηλαδή αν και σε αυτό μεγαλοση η διάμετρος σε Φ52 θα αποδοση καλύτερα; Τώρα όσο αφορά το δίχαλο, δεν μου αρέσει που αφήσαν την μια σολινα τσαλακωμένη και δεν ξέρω για ποιόν από τους δυο λόγους την άφησαν, ο ένας είναι για να μην βρίσκει με το φίλτρο αν δεν κάνω λάθος και ο άλλος που έχω ακούσει είναι για να έχει καλύτερο στροφάρισμα χαμηλά, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Αν το αφορέσω το δίχαλο και του βάλω κανονική σολινα, δηλαδή μετά την πολλαπλή να γίνει η σολινα Φ 50 μέχρι και το τελικό, που πιστεύεται ότι θα χάση το αμάξι, η άλλη λύση είναι να βάλω άλλο δίχαλο με ανοιγμένο το τσαλακωμένο κομμάτι. Πρέπει να σας ενιμεροσω και για το ότι ο καταλυτής και το μεσεω λείπουν για να βγαίνουν φλογίτσες, εδώ στο νιση δεν έχουμε προβλήματα με την αστυνομία, με τα δεδομένα που σας έδωσα πια θα είναι η σωστότερη κίνηση που πρέπει να κάνω; |
kapetanakis giorgos έγραψε: |
εχω βαλει χταποδι 4 2 1 φ52 σολινα καταλιτη 400αρι τελικο οβαλ 230χ115χ40με φ50 μια σκουπα.το αποτελεσμα ειναι απ δυο διαφορετικα δυναμομετρα, 151αλογα και 17.2 κιλα ροπης.το επομενο σταδιο ειναι εκεντρα γραναζια πιστονια ελατιρια βαλβιδων μηχανικα οστιρια μπιελες προγραμμα βολαν τροχαλιες. |
kapetanakis giorgos έγραψε: |
κακο πραμα η ειρονια.. στο τερματου μονοπεταλουδο 195αλογα θα το δειται παρουσιαση.. ειδιμονες.. |
SnakeMJK έγραψε: |
...Επόμενο βήμα, ένα καλό και πλήρως ελεύθερο τελικό, πάλι με κουμπωτό λαιμό για να το βάζω όποτε έχω κέφια για βαβούρα. Φαντάζομαι με ένα ελεύθερο τελικό θα είναι ακόμα πιο αισθητή η διαφορά στην απόδοση μετά από αυτή τη μικρή επέμβαση στην εξαγωγή. |
grpap έγραψε: |
Ναι αλλα για να παει ο καταλυτης από κατω πρεπει να γινει νεος υπολογισμος γιατι αλλαζει η θεση ενός κρισιμου σκευους.
Οποτε η τωρινη του εξατμιση παει περιπατο. Θα προτεινα να μην αλλαξει τιποτε άλλο και να αφησει το μαμα τελικο. Μην ξεχναμε ότι εχει αλλαχτει η διαμετρος του μεσαιου και η διαμετρος της σωληνας.Με ελευθερο τελικο ακομα και στον ιδιο ογκο θα χασει σε σχεση με τωρα. Σε σχεση με μαμα είναι ηδη πιο κατω. |
ΚΑΙ πιο συγκεκριμενα παιρνεις ενα χταποδι 1.3 που ειναι κοσμημα και παρα πολυ καλα μελετημενο και ας ειναι 4-1 για δυναμη ψηλα
βαζεις καταλυτη απο κατω σε 2χ αποσταση και ειναι αρχοντας... |
Τα πρωτα 206 (1.1 & 1.4) εβγαιναν με τον καταλυτη απο κατω.
Πανω (αμεσως μετα τη πολλαπλη) πηγε αργοτερα για λογους ρυπων (φτανει γρηγοροτερα σε ιδανικη θερμοκρασια λειτουργιας). Η διαμετρος και στις 2 περιπτωσεις παρεμεινε η ιδια. Επισης και στα 106 (με ακριβως το διο 1400αρι μοτερ) ο καταλυτης ηταν απο κατω. |
ti σχεση εχει ρε παιδια ο ο ογκος του καζανιου με αποδοση/??
το μαμα ειναι τερας γιατι δε πρεπει να κανει καθολου φασαρια. οχι για να πηγαινει καλυτερα. ενα αφτερμαρκετ αναλογα ποσο θορυβο θες εχει και το αναλογο ογκο κλπ κλπ κλπ. δεν ειναι θεμα αποδοσης το μεγεθος ειδικα στο τελευταιο καζανακι ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ σε θεμα παλμων... |
ParisMcridis έγραψε: |
παιδια εγω εχω βαλει στο δικο μου(1.4 16v) τελικο sebring universal.λεω να αλλαξω η να καταργησω το μεσαιο.αξιζει κατι απο τα δυο η τζαμπα ο κοπος?
δε φοραω προγραμμα κ εχω κ σκουπα της green.τι να κανω???? ![]() ![]() ![]() |
drdino έγραψε: |
Τύλιγμα μόνο αν είσαι σίγουρος για την ποιότητα του χταποδιού... |
AlienHack έγραψε: | ||
Δηλαδή? |
AlienHack έγραψε: |
αφού το μηκος πρεπει να μεινει ίδιο όμως άρα μονο στο σημείο του αριστερού βελους μπορεί να κόψει ο εξατμησας για να επιμικείνει το διχαλο... |
βασικα δε ξερω πως ειναι απο κατω το 307 μην εχει καμια περιεργη γεφυρα! και αντε να ρωτησεις τον αργυρη ειναι απασχολημενος να βγαλει τα μπεκ του ![]() ![]() ![]() |
παρασκευηηηηηηηη ![]() |
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥΥΥΥΥ |
μη λες πολλα γιατι εχω ετοιμασει νεα λιστα
βαση σαζμαν βαση πανω τελικα κοπαναει η ζωνη κολλαει κατι τριζει πισω δεξια δεν εφτιαξες τη ζωνη του συνοδηγου και χτυπαει σα τρελλη ξεχασες το λαστιχακι στο αριστερο αμορτισερ στο πιατελο κλπ κλπ κλπ κλπ αντε μη τα παρω στο κρανιο και στο αφησω κανα μηνα παλι ![]() |
giannisC2vts έγραψε: |
o μηχανικος μου ειπε να παω να βαλω 54αρα εξωτερικη δηλαδη μεσα 52 μετα το διχαλο μεχρι πισω με μεσαιο εχω κ καταλυτη πανω..... |
giannis27 έγραψε: |
σε ατμοσφαιρικά αμάξια το μεσαίο καζανάκι είναι νόμος κανόνας! |
γιαννη για μενα δεν αξιζει με τιποτα και με κανενα προγραμμα δε το διορθωνεις το αδειασμα μεσσαιες
εκτος αν το εχεις ξεκαθαρα και μονο για κοντρες το αμαξι οποτε δε σε νοιαζει τι κανει χαμηλομεσσαιες... εδω και η πεζο σπορτ στο 106 με 150αλογα ποσο δινει ρε στελιο διατομη 50ή51?? |
o δικος σας κατω δεν εχει κρατησει κανα καλουπι (αντιγραφο εστω) για να φτιαξει και αλλο αν χρειαστει? |
πραγματικα χαιρεσαι να του τα σκας και ας ειναι λιγο πιο ακριβος απ αλλους. ειναι αυτο που λενε οτι πληρωνεις παιρνεις........ |
ο ανθρωπος ειναι ευγενεστατος παρα πολυ καλος στη δουλεια του γνωστης και πραγματικα χαιρεσαι να του τα σκας και ας ειναι λιγο πιο ακριβος απ αλλους. ειναι αυτο που λενε οτι πληρωνεις παιρνεις........ |
τασο το κσεφτομαι και εγω για χταποδι...
λες? Αλλα το ερωτημα ειναι κανει σε μας με καρτερ γεφυρες κλπ |
που θα τη φτιαξει αγορι μου τη προεκταση?
θα πετσοκοψεις το χταποδι αλλαζοντας τα μηκη των σωληνωσεων του διχαλου?????????????? |
Θα σου πω εγώ γιατί.
Ολα τα υπόλοιπα είναι 4-1. Ενώ του 106 είναι 4-2-1. Προτιμώ να φιάξει κάποιος καλός μια προέκταση, παρά ένα έτοιμο 4-1. |
Ivang έγραψε: | ||
Τάσο, γιατί δεν κοιτάς το 802101 που είναι 4-2-1 ![]() |
Γιατί είναι φιαγμένο για 8v. ![]() |
Και σένα, σαν 8v πάει ![]() ![]() |
telika πως σκεφτεσαι να το βαλεις?? |
4 σε 1 δεν θέλω να βάλω για πολλούς λόγους. ![]() |
to eρωτημα ειναι αυτο που λεει ο ο μικρουτσικος
802105 για 8ν κανει για μας????????? |
giati δε πας σε ντεβιλ που λογικα θα ειναι ιδιο με το πεζο σπορτ οποτε θα εισαι οκ σε ομολογκασιον αν θες το τρεξεις καποια στιγμη? |
κατσε σα κιτκαρ ποσο τους νοιαζει αν εχεις το πεζο σπορτ???
επισης το ντεβιλ νομιζω οτι μοιαζει αρκετα με το πεζο σπορτ... το σουπερσπριντ ειναι λογικο να εχει πολυ μικρες διατομες για να μπορεσει να κρατησει τα χαμηλομεσσαια... |
Τασο στο κοστολογιο ξεχασες καθισματα,χανς, πυροσβεση κλπ, οποτε αν ηταν να κανεις 1-2 σπριντακια το 2009, σε βλεπω για το 2011! ![]() Παναγιωτη τους νοιαζει γιατι σαν κιτ καρ ομολογκαρεται μονο με το συγκεκριμενο χταποδι. Ο,τι αλλο μη ομολογκαρισμενο = παραβαση. Ειναι σαν τα φρενα του 106, που ομολογκαρονται νομιζω μονο brembo & AP. Ο,τι αλλο εχεις ειναι παρανομο, ετσι δεν ειναι Λεφ? |
Μπαίνει κανονικά απλά δεν το έχει δοκιμάσει κανείς (ακόμα) |
kane έγραψε: | ||
Χμμ,εγω δηλ που εχω κορμο/κεφαλη 206 στο σαξό και καρτερ απο σαξό δν πιανομαι ως "δοκιμη"? ![]() ![]() ![]() |
kane έγραψε: |
Προεδρα δυστηχως λεπτομερειες για την μοντιφα δεν γνωριζω (επειδη δεν ημουν παρων στην αλχημεια του μαστορα) αλλα οπως και να χει,ειμαστε πλεον καμμια 10 σαξοραλλα στη θεσνικη ετσι, ενας φιλος στη δραμα,καμμια 5 στη πατρα κτλ κτλ κτλ...(μη πω και για καμποσα αγωνιστικα)
Δηλ εχει δοκιμαστει πάμπολλες φορες... Υ.Γ. σταυρε αφου ξερουμε τι λαμογιο εισαι ρε...Οταν λαμβανει χωρα συζητηση για εξελιξη σε κατι,ολο λες τις μλκς σου, και μολις δουλεψει σε 5-10 ατομα πας και τα βαζεις... ![]() ![]() ![]() Δν ειναι κακο,απλα να το παραδεχεσαι.Μου θυμιζεις αριστερο με δεξια τσεπη,ενα πραμα. |
giati δε πας σε ντεβιλ που λογικα θα ειναι ιδιο με το πεζο σπορτ οποτε θα εισαι οκ σε ομολογκασιον αν θες το τρεξεις καποια στιγμη? |
Ψάχνωντας λίγο τα ανταλλακτικά για την αλλαγή των κάρτερ μεταξύ 106 και 206 στο 106 δίνει 2 κωδικούς 0301Α9 (L3) και 0301C2 (L4), ξέρετε αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους; για ποιό λόγο; |
Το δίχαλο το μακραίνεις για να μην βρίσκει στο κάρτερ. |
Steve μόνο μάκρεμα θέλει (αν θυμάμαι καλά από την τοποθέτηση του Μίλτου καμιά 5cm) ή και κόντεμα για να κρατήσω το μαμά μήκος του rallye; |
RoadRunner122 έγραψε: |
http://www.spoox.co.uk/catalog/product_info.php?cPath=85_232&products_id=1393
είναι όντως PS ή μπάμιες? Την PS αλλιώς την ήξερα ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Για την τοποθέτηση χταποδιού από Rallye δε χρειάζομαι και το δίχαλό του; |
Ευχαριστώ αλjήτη. ![]() |
Και τροποποίηση στο δίχαλο ή φτιάξιμο καινούριου ![]() |
ρωτησα σημερα εξατμισα που παω τελευταια
(gp exhaust) για κουλαλεξη για 206 1.6 φτιαχτο διχαλο καταλυτη magnaflow μεταλλικο 200τρυπες ευρο3 μεγαλα καζανια μεσσαιο τελικο για 0 θορυβο σωληνωσεις ανοξειδωτες 51 σπιραλ δηλαδη κομπλε ολα 750ευρω και οσο χρειαστει συνεργειο βαλε βγαλε χταποδια καλη τιμη φαινεται και η δουλεια των παιδιων ειναι αξιοπρεπης για αθηναικα δεδομενα |
ALEXAKOS 13 έγραψε: |
ξερω ακριβως τι θελω να κανω και ποσα διαθετω.. αλλα δεν ξερω που..
θελω προγραμμα για 25 αλογα και μια εξατμιση να τα βοηθαει. μεχρι 1000 δινω απλα δεν θελω να εχω το παραμικρο προβλημα μελοντικα γιαυτο κοτευω λιγο για το προγραμμα και σκεφτομουν μονο εξατμιση αν εχεις- εχετε κατι σιγουρα αξιοποιστο να μου προτεινεται θα το ηθελα πολυ! και παλι ευχαριστω ΥΓ του πινω το αιμα και μαμα που ειναι βεβαια το ζεσταινω και το κρυωνω οπωσ πρεπει και αλλαζω λαδια καθε 7000 χλμ |
mechanic έγραψε: |
Στη θεση σου θα αφηνα το DP ως εχει και απο εκει και πισω θα εβαζα μια SuperSprint... (με oversize 60αρα σωληνα) μην περασεις τα 60μμ γιατι θα σου stallαρει οταν θα εισαι ατουρμπηστος |
nikos 206cc έγραψε: |
...Με λιγα λογια ή ραλλοχταποδο ή supersprint και τιποτα αλλο...ουτε π.χ remus ![]() |
Το οτι πηρε κουρμπαδορο μου το εχει πει και ο Κωστας(Sakis Le Mans)...
Το οτι φτιαχνει παπαδες,σιγουρα αυτο που ειδα δεν ηταν παπάς. Το οτι ειναι φτηνος,δεν διαφωνω,απλα δεν ξερω αν το κοστολογιο του αξιζει αυτο το οποιο ζηταει ο καθενας,οταν το ζητουμενο ειναι και η ποιοτητα... Οπως εχω ξαναπει,ειναι καλο παληκαρι αλλα απο εκει και περα οταν ακομα δουλευε στον Γιαλαντζη,ποτε δεν με κερδισε με την δουλεια του. Ακομα και οταν εφυγε,οσες δουλειες του ειδα,δεν με εντυπωσιασε καμια. Τωρα παλι,το 207 του Κωστα που ειδα απο κατω,ηταν πολυ συμπαθητικο,ιδιαιτερα για τα χρηματα που εδωσε,αν και για τα δικα μου γουστα και το setup που ειδα(μεσαιο + τελικο),ο θορυβος ειναι σε πολυ μεγαλα επιπεδα,ακομα και για τουρμπατο. Για μενα,το καλυτερο που εχει να κανει ο Νικος ειναι μια ερευνα αγορας και στους δυο και να κανει μια συμφωνια εξαρχης οτι αν δεν γινει ακριβως αυτο που ζηταει,τοτε πληρωμη γιοκ... ![]() |
Panos_Rallye207 έγραψε: |
Παιδες να κανω μια ερωτηση και συγνωμη αν ειμαι offtopic.Εχω αλλαξει τελικο στο αμαξι και θελω να αλλαξω τη μπουκα.Πως θα γινει και ποσο θα μου κοστισει πανω κατω η αλλαγη(η εργασια βασικα...).Ευχαριστω ![]() |
ειναι θεμα κοστους.
αν το βρεις κατω απο 350 το παιρνεις μεταχειρ παντως εγω οταν εβαλα χταποδι 106 πιο πολυ ξυπνησε μεσσαιες παρα ψηλα (ή τουλαχιστον σου εδινε αυτη την εντυπωση γιατι τελικα ειχε παρει παντου) το 106 χταποδι εχει και το συν οτι κερδιζεις και χωρο για ψυκτρα λαδιου! |
Octane έγραψε: |
Κ γω σκεφτομουν για το 4-2-1 ss (106) , ομως διαβασα οτι παιζει θεμα στο φιλτρο λαδιου με θερμοκρασιες... , επειδη ερχεται πολυ κοντα του... ![]() Κ επειδη δυστυχως δεν εχω την πολυτελεια να το δοκιμασω κ "αν δεν" να το γυρισω πισω... , προσπαθω να βγαλω ακρη απο τα γραφομενα ![]() |
Octane έγραψε: |
Επαναλαμβανω ομως οτι ρωταω για το 4-1 (της ss) , οχι το 4-2-1 , κ στο site της εχει δυναμομετρηση που κερδιζει παντου(!!!) (μουφες προφανως...) . |
Pughell έγραψε: | ||||
Παντου υπαρχει ενας μυθος... ![]()
Μπα,το αντιθετο μαλιστα,σε αρκετες περιπτωσεις που ξερω,επαληθευτηκαν ακριβως αυτα που δηλωνουν. ![]() |
Αυτο του C2. ![]() Ηδη ολα τα χταποδια της Ssprint επαρκουν και με το παραπανω για 2 κλικ πανω οσο αφορα την αποδοση του μοτερ,οποτε και σε light εκκεντροφορους να πας αργοτερα,σιγουρα θα σε καλυπτει. Εγω με το που εβγαλα την ραλλισια εξαγωγη και εβαλα το χταποδι,η διαφορα ηταν τουλαχιστον εμφανης μεχρι το κοφτη και δεδομενου οτι το μοτερ του 206 απο θεμα πληρωσης ειναι πολυ πανω σε σχεση με το ραλλισιο,φαντασου ποσο πιο επαρκες θα ηταν το χταποδι σε ενα μοτερ απο 106,ακομα και με εκκεντροφορους,πιστονια,κλπ,κλπ. Οποτε σε καμια περιπτωση δεν αξιζει να μπεις στο διλλημα χταποδι C2 ή 106 μιας και του C2 αποκλειεται να ειναι χειροτερο και να μην επαρκει απο πλευρας ροης. ![]() |
Καλα,ποτε μην λες ποτε...Ραλλοεκκεντρα για να μην πω light 1ου σταδιου πχ Schrick,κλπ.
Επισης ξεφορτωσου αμεσα την χοανη.Δεν λεω,καλος ο ηχος αλλα απο αποδοση,υπαρχουν πολυ καλυτερα πραγματα. Περισσοτερα στα αναλογα topic. ![]() |
me schrick φουλ εξατμιση και προγραμμα θα εισαι κιτκαρος κανονικος ![]() χωρις καμια παρενεργεια οποτε μη το φοβασαι ![]() |
Octane έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() Τι θα γινει εδωπερα? Θα σταματησουμε καθολου?!? Περιση που το παρελαβα ειχα πει οτι θα το αφησω "μαμα"... Τελικα κατι ηξεραν ολοι οσοι με ακουσαν που γελουσαν... ![]() Υ.Γ.Ηδη χαζευω schrick k newman... , τι ηθελα κ ρωτησα για χταποδι... ![]() |
Έλεος με τα full decat ρε παίδες, στο 2010 ζούμε. |
Έλεος με τα full decat ρε παίδες, στο 2010 ζούμε. |
η χρονολογία τι σχεση εχει? ![]() ![]() ![]() εγω απο σποντα εχω βρεθει μια μερα τωρα χωρις cat.. Και ακομα προσπαθω να καταλαβω που κερδισα και που εχασα... |
Κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα; Και δε μιλώ, τόσο, για την εργασία του μηχανικού, που δεν έχω αμφιβολίες, όσο γι' αυτήν του εξατμισά. Δηλαδή διατομές, κούρμπες, συνδέσεις, κτλ. ![]() Είχα μιλήσει, παλαιότερα, με kane & Pughell και είχαμε πει για 50mm, που είναι μια ικανοποιητική διατομή, ακόμη και για πιθανή μετέπειτα τοποθέτηση εκκεντροφόρων από Rallye 16V. ![]() |
iceage έγραψε: | ||
Να προτιμήσεις να κάνεις την εξάτμιση ένα ενιαίο κομμάτι με μία σταθερή διατομή και με κούρμπες σε κουρμπαδόρο και όχι με κολλητές γωνίες. Σε πόσα καζανάκια θα πας εκτός από τον καταλύτη? Θα την κάνεις όλη straight trough? |
Τι προτείνεις εσύ, Γιώργο; |
nikolas206gti έγραψε: |
Για ποιο λόγο όχι κολλητές γωνίες ? ![]() ![]() |
![]() |
Αυτό το χταπόδι ή του S1600 περνάει πάνω από το σασμάν και πίσω από τον καθρέφτη? |
οχι κατσαρολες κολλαει ο ανθρωπος δε στηνει μοτερ στη ορεκα γαλλιας |
Αν βαλεις supersprint, ο,τι και να φτιαξεις στο μελλον, δε θα εχεις κανενα προβλημα.
κοιτα και λιγο τη δυναμομετρηση στο site της supersprint να δεις οτι και μαμα, κερδζεις παντου! |
Ολοιδιο setup αλλα χωρις το χταποδι,εχει ο Steve... |
Πάνος έγραψε: |
Κόστος το ολοσωμο Στελιο; |
LIONHEART έγραψε: |
Το ss χαρά μου κάθεται με 400 και 100 ο σωλήνας 500 μένει να δώ τιμή καταλύτη και ένα καλό τελικό... |
Δηλαδη κομπλε ολο το συστημα με VAT και μεταφορικα φτασαμε χιλιαρικο.
Εδω μιλαμε προφανως: http://www.supersprint.com/USP00peu20612.asp 757€ χωρις μεταφορικα και VAT. Κομπλε ολο. |
Και αν μπείτε τσόντα σε κανα GB, θα το πάρετε όλο το σετ 750 μαζί με μεταφορικά και φπα ![]() |
Λογικα μπορεις να παιξεις και με αυτο το τελικο που ειναι για το διλιτρο gti 120x80 οπως και για το 1.6.
http://www.supersprint.com/eng/SPP2000000802205.asp |
![]() Με 1000 ευρώ τοποθετημένη κομπλέ Supersprint... είναι όνειρο την σήμερον εποχή κύριε λογιστά μας ![]() |
...ποτε θα κανουμε κανα gb; ![]() ![]() ![]() |
by the way...
εχετε υποψιν σας και αυτο http://www.hottuning.nl/?nav=products&category_id=543 |
LIONHEART έγραψε: | ||
δεν νομίζω να είναι καλύτερο απο ss η το ίδιο όμως....ε? Βασικά το copy που το βρήκες?? Είναι πολύ πιο φτηνό?με την ίδια απόδοση??? |
Συμφωνω και επαυξανω...Ετσι και αλλιως η εξατμιση του RC διαχειριζεται σαφως μεγαλυτερες ποσοτητες καυσαεριων οποτε λογικα στο 135αρι θα δουλευει χωρις προβλημα.
Αντε,παρεα με ενα τελικο πες για να ειναι και αρκετα ελευθερη και ειναι jet... |
Αμα βαλει και τους καταραμενους τους εκκεντροφορους που πηρε,τοτε πολυ πιθανον να 160αρισει κιολας... |
Ghost Dog έγραψε: |
Μανθο θα με ενδιεφερε εμενα να παρω μεσαιο SS και αργοτερα ενα τελικο (δεν μου αρεσει ομως εμφανισιακα το SS), οποτε σου δινω το δικο μου!
![]() |
οτι μπορεις μεγαλυτερο..θεωρω δεδομενοαλλωστε οτι καποια στιγμη θα πας και σε πιο αγρια εκκεντρα οποτε να μπορει να σε καλυψει και ας ειναι αδειο χαμηλα |
Με το κοστολογιο που εχει το Raceland,νομιζω οτι δεν εχει νοημα να ασχοληθεις καν με ραλλοχταποδο ρε... ![]() |
αν περιμενεις 1-2 βδομαδες ισως ειναι διαθεσιμοι ![]() |
![]() |
Με το κοστολογιο που εχει το Raceland,νομιζω οτι δεν εχει νοημα να ασχοληθεις καν με ραλλοχταποδο ρε... ![]() |
Δεν νομιζω να τιθεται θεμα ρε... ![]() Οι αγγλαρες το ραλλισιο το χρησιμοποιουν εως και σε light εφαρμογες με σφυρηλατα πιστονια και αν θεωρησουμε πιο αξιοπιστη πηγη τον Sandy309,ειχε γραψει καποτε οτι το πρωτο του τμημα απο τα 4 μεχρι να γινουν 2,ειναι μια χαρα για τις περισσοτερες περιπτωσεις και μονον το τμημα 2-1 ειναι που χριζει αλλαγης αλλα αυτο σε αρκετα πιεσμενες και ακραιες εφαρμογες... Οποτε δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα και με αυτο του 206. Ενταξει,το ιδανικο θα ηταν ενα SSprint αλλα δεδομενης της καταστασης και του κοστολογιου,και το Raceland θα καλυψει μια χαρα τις αναγκες του Νικου. Εναλλακτικα αλλαζει το καρτερ και βαζει ενα ραλλισιο και βαζει και ραλλισιο Raceland... |
ναι
οτι ειναι για 106, για να μπει στο 206 θελει και καρτερ απο 106 ισως ενδιαφερουσα λεπτομερεια (αν οι πληροφοριες μου ειναι σωστες) το καρτερ του 106 ειναι λαμαρίνα ενω του 206 αλουμινιο με οτι θερμοαπαγωγικες διαφορες μπορει να εχει αυτο |
iceage έγραψε: |
(Έκανες καμιά ερώτηση για τα ραλλοδιαφράγματα?) |
Αυτό με μεγάλα, όχι μικρά ![]() |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Θα γεμίσει ο κόσμος κιτκαρόπουλα...
Θα με δεις μέχρι και σε πίστα ![]() |
54αρα χωρις μεσαιο και με χταποδι 4-1 με τοσο μεγαλους αυλους,πολυ λαθος επιλογη θα ελεγα... ![]() |
Πάνο, sorry, έλεγα εδώ και 2 βδομάδες τι ξέχασα! ![]() |
Στελιο και γω της ιδιας αποψης ειμαι ρε.Απλα επειδη τον Ιανουαριο θα ξερω αν αλλαξω αυτοκινητο δεν διατιθεμαι να σκασω ενα 500αρι για να το χαιρεται ο επομενος.Ετσι κι αλλιως το μεσαιο πρεπει να αλλαχθει λογω σαπισματος οπως ειπα,γι'αυτο ερωτω ![]() |
μην βαλεις μεσαιο ρε!! εγω εδω και 2 χρονια χωρις ειμαι... ουτε ο ηχος αλλαξε ουτε τιποτα... |
http://i56.tinypic.com/2ufapt4.jpg turanza? |
...
Αν έχω καταλάβει καλά, μερικοί μετατρέπουν και το δίχαλο αυτό, ... |
abaleo έγραψε: |
η εξάτμιση που θα φτιαχτεί αύριο (εις διπλούν), για 206 με ραλλοέκκεντρα, σύμφωνα με τις οδηγίες των γκουρού θα είναι κάπως έτσι:
![]() |
Τάσο κανε υπομονη μερικες μερες για το χταποδι...
Μαλλον θα παιχτει μαζικη αγορα raceland ![]() |
reselie έγραψε: | ||
ενδιαφέρον ![]() |
Ε ας βαλει ο Τασος που ψαχνεται ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Που ειναι η μεγαλυτερη μλκια που μπορεις να κανεις οποτε απεφυγε το. ![]() |
...
Ζωντανο παραδειγμα μελους εδω μεσα που τα εχει κανει ολα με ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προδιαγραφες οπως ακριβος λεγεται εδω μεσα οτι ειναι το τελειο.. και βγαζει 7 αλογα πανω απο μενα που ειχα μονο την εξατμιση.. (αυτος ειχε εκεντρα προγραμμα κτλ..) ΔΗλαδη αν βαλω προγραμμα και παω να δυναμομετρησω και βγαλω εστω και 2 αλογα πανω απο αυτον τι θα λεμε ? οτι οι 2 ραφες στο μαμημενο διχαλο μου τελικα κοβουν αλογα? δινουν? και τα 100-200 ευρώ που εδωσε το αλλο παιδι για να φτιάξει το αμαξι του με την καλυτερη δυθνατη δουλεια? πιασαν τοπο? ... |
[...] δεν μπορω να ακουω βλακειες για value for money σε αυτοκινητο 10ετιας σαν δικαιολογια για να μην δωσεις 50-100Ε επιπλεον οταν σπαταλας 500αρικα σε πραγματα απο τα οποια δεν θα εχεις κανενα οικονομικο οφελος. |
Για να σε ξεστραβωσω,αν και αμφιβαλλω αν θα βαλεις μυαλο,ο Steve εδωσε 130Ε για εντελως νεο διχαλο,τοποθετηση της Supersprint και νεες σωληνωσεις απο το διχαλο μεχρι τον καταλυτη και απο τον καταλυτη μεχρι τον μεσαιο σωληνα.
Οποτε βγαλε συμπερασμα ποσο πραγματικα κοστιζε το διχαλο... |
Na ftiaksoume kana dyo set up
analoga to xrima pou mporei/thelei na dosei kai thoryvo pou thelei na exei o kathenas kai na telionei i ypothesi? |
...
opote gia oso kairo leipo, mporeite na ton zalizete aytovoulos ![]() ![]() ![]() |
Το καλύτερο value for money setup, είναι το δικό μου. |
![]() ![]() ![]() |
Sτην Κοζανη θα αποδείξει ο Στιβις ποσα τα εχει τα 30cm... ![]() Θα παμε το τριο στουτζες... εγω αυτος και ο Σακας!! |
Pugobios έγραψε: |
με το ψωλόκρυο που έπιασε εκει πανω στους -5 παραπάνω απο σένα θα βγάλει οπως και να χει ![]() |
Kαι γω σε 300 θα ειμαι ετοιμος ![]() |
![]() |
γιατι να βαλει αμιαντου? και να εχει τον φοβο απο τις θερμοκρασιες και συστολες διαστολες να εισπνεει μορια και να εχει τα παρελκομενα.. ![]() υπαρχουν και αλλες μονοτικες ταινιες απο ινες υαλοβαμβακα.. ισως ειναι ποιο ακριβες αλλα.. εχεις το κεφαλι σου ησηχο.. |
Μπορεις επισης να βαλεις μεσαιο και τελικο χωρις να αλλαξεις χταποδι μιας και ειναι ηδη σχεδιασμενο ετσι το συστημα. |
Eπειδη ειμαι για την ραλλοχταποδοαλλαγη μεσα στο μηνα ,απο καταλυτη εχει καμια διαφορα αν ειναι 100αρης 200αρης κλπ...στην αποδοση εννοω ![]() |
εβαυ->μαγναφλοου 200αρη και τελειωνεται το χετε κουρασει ![]() ![]() |
Πατε να βελτιωσετε κατι και σκεφτεστε για κεραμικο καταλυτη; ![]() ![]() |
takis_206 έγραψε: |
Aν θελετε μπορω να ρωτισο τιμη για ομαδικη αγορα καταλυτη fox 200ari μεταλικο ειναι αυτος : http://s879.photobucket.com/albums/ab354/takis_206/?action=view¤t=492551_0_b.jpg
http://s879.photobucket.com/albums/ab354/takis_206/?action=view¤t=492551_2_b.jpg |
Για ρώτα... ενδιαφερον ακουγεται... |
Στελιο οταν λες σχημα τι εννοεις?Τι σχημα πρεπει να εχει?? |
Στελιο τιμή?
και για μαζικη αγορα πχ 4 τεμαχίων... ![]() |
6.. |
Καλα...
Τον Θαναση τον ξερω οποτε δεν ρωταω(τα φιλτρα σου το εχω παραγγειλει ρε γκρινια). Για τους υπολοιπους,οταν θα εχετε χρηματα στην τσεπη,τοτε το ξανασυζηταμε μιας και ως συνηθως ναι μεν αλλά... |
-1 απο μεμα τοτε ![]() Αν ειναι να δωσω 4 κατοσταρικα για ενα σεταπ των 130-140 αλογων δεν βαζω μια εισαγωγη C2 ![]() |
Αμα διαβαστε τα specs,θα δειτε οτι ειναι ομολογκαρισμενος με προδιαγραφες για αγωνιστικα και εγκεκριμμενος απο την FIA.
Για αυτο και το κοστολογιο και για αυτο και η σχεδιαση... |
Δεν ειναι τοσο ακριβος,για αυτο που ειναι φυσικα...
Η απλη σειρα της HJS με 200 cpsi για βελτιωση(που χαρακτηριζεται σαν tuning) εχει καταλυτη με 50mm εισοδο/εξοδο με καπου στα 350Ε. Ειναι λογικο νουμερο για το ονομα οταν στην αγορα ζητανε τα ιδια χρηματα για Twister,Fox,και λοιπες βλακειες... Ο τοπικος αντιπροσωπος ζηταει 550Ε για τον ιδιο καταλυτη. ![]() |
Οπως ειπα,ο κεραμικος με τον συρματινο ειναι συγκριση πoυτσας με βουρτσα... |
Μεταλλικοι ειναι και οι δυο που εβαλες Πανο.
Απλα ο ενας ειναι με 54αρα εισοδο/εξοδο και ο δευτερος με 50αρα. |
οι magnaflow και catco που παρουσιαζονται στα παραπανω λινκ ειναι κεραμικοι, οποτε εχει δικιο ο Στελιος!
Εχω στειλει email στη magnaflow και περιμενω απαντηση για 200ρη μεταλλικο. |
Το καλες που το ειδες; ![]() ![]() ![]() |
Το καλες που το ειδες; ![]() ![]() ![]() |
Αυτο ειναι ενας σωλήνας που αντικαθιστα τον καταλυτη(?) κοινως δεν ειναι καταλυτης.
προτεινω 1 μερα ban στο Λευτερη που προτεινει decat πραγματα! ![]() |
Λευτέρης έγραψε: | ||
Δεν μπορείτε ![]() ![]() ![]() δεν λεέι κάπου ντι κατ ![]() και λέει οτι είναι τρόπος για να συγκρίνεται τον καταλύτη τους με τον δικό σας τον φορτομένο με χιλιόμετρα!!!!!!! έτσι κατάλαβα!!!! ![]() |
bagosgt έγραψε: |
ρε λευτερη να σε ρωτησω κατι,στο παπι στη φωτο,διπλα απο το 106 σου,αμολυβδη δε βαζεις(λογικα ναι,θα μου απαντησεις).
αλλα τον κοβω στεγνα οτι δεν εχεις καταλυτη στο παπι,οποτε καις αμολυβδη χωρις καταλυτη,επομενως πας για βδομαδα ολοκληρη για ban. εισαι ταραχοποιο στοιχειο κ "ξεσηκωνεις",εμας,τα πιο συνειδητοποιημενα μελη ![]() |
το παπι δεν δουλευει ...... και ειναι μοντελο μη καταλυτικο... εχω ενα αλυσοπριoνο που καιει αμολυβδη αλλα δεν εχει καταλυτη... ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ BAN!! για παμε στο θεμα μας ομως ... |
και εγω ψηνομαι...εχω αποριες ομως και θελω να μου τις λυσετε ![]() ![]() |
καλα μη το βιαζεσαι τοσο να μαζεψουμε κανα φραγκο ![]() |
nikolas206gti έγραψε: | ||
Στελιος, εχει αναφερει πως κεφαλη 206 δεν δουλευει σωστα στο 106 ![]() |
Σορυ για το συντομο offtopic , μια γρηγορα ερωτηση γιατι δεν εχω ιδεα απο τιμες εξατμησαδων,
πηγα σε εξατμησα (νομιζω γνωστος στην Θεσνικη) και του ζητησα να μου βαλει απο κατω σωληνα 50αρα απο διχαλο και πισω και να κολησει πανω εναν καταλυτη και ενα τελικο που ειχα εγω (του τα εδωσα εγω αυτα) η τιμη που ζητησε ειναι 100Ε... ειναι ακριβα? νορμαλ΄? Η δουλεια του λογικα πρεπει να ειναι καλη λογο ονοματος.. |
δηλαδη πληρωνεις σωληνα μεχρι καζανι και την δουλεια?αν ειναι ετσι ειναι καλα |
πληρωνω σωληνα 50αρη απο διχαλο και πισω ΚΑΙ την δουλεια για την τοποθετηση ενος καταλυτη και ενος μεσαιου (καταλυτης και μεσαιο ειναι δικα μου) μια ακομα ερωτηση. οταν λεμε σωληνα 50αρη ειναι η εξωτερικη διαμετροσ του ή η εσβτερικη? |
Γιαλαντζης μου ζητησε 70 για να μου βαλει μια σωληνα απο διχαλο μεχρι πισω οποτε λογικη η τιμη ![]() |
ενω οι αλλες κατι παθαινουν ![]() |
προφανος.
ΑΝ και κατι μου ειπε ο νεαρος που θα την περνουσε οτι αυτοι χρησημοποιουνε σωληνες απο ενα υλικο aloum... κατι... δεν χαλανε δεν σπανε λεει.. ![]() |
Και επειδη δεν θυμαμαι...το χταποδι αυτο μπαινει χωρις μετατροπες κλπ σωστα???Βιδα μπαινει βιδα βγαινει ε?? ![]() |
Aluminized steel προφανως ![]() |
η απορια μου δε λυθηκε...για ραλομοτερ με 206 κεφαλι τι χταποδι παιρνω? |
δεν εχω κατι νεοτερο απ αυτα που ξερεις...
το χταποδι περιμενει στο γκαραζ... το τελικο υπαρχει ηδη... θελουμε λεφτα για ενα καταλυτη 100αρι (μαλλον) και ενα μεσαιο (οτι μου πεις) |
Παρε ρε γυφτουλα εναν Magnaflow αφου ετσι και αλλιως τζαμπα ειναι και σαν διατομη ειναι ακριβως για σενα... Τοσο καιρο που εχεις το χταποδι και τα εκκεντρα στην αποθηκη,στο τελος θα σκουριασουν ακομα και τα ανοξειδωτα. |
φυσικα και μπορειτε... ![]() σε λιιιγο καιρό (δεν ξερω ποτε) θα υπαρχει μαλλον και μια διαθεσιμη... ![]() |
Παρε ρε γυφτουλα εναν Magnaflow αφου ετσι και αλλιως τζαμπα ειναι και σαν διατομη ειναι ακριβως για σενα... Τοσο καιρο που εχεις το χταποδι και τα εκκεντρα στην αποθηκη,στο τελος θα σκουριασουν ακομα και τα ανοξειδωτα. |
τριπαπαρε δεν γινονται ολα μαζι... οταν φτιαχνεις σπιτι και σου βαζει τρικλωποδιες το αλλο αμαξι δεν γινεται εσυ να αγοραζεις καταλύτες... δεν ειναι θεμα γυφτιάς εκτός και αν εχεις βρει κανα δεντρο και κοβεις ευρω εσυ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Τους εκκεντροφορους τους εχεις στα χερια σου πανω απο χρονο ρε τομαρι... ![]() Απο τοτε δεν περασαν απο τα χερια σου 300-400Ε για να τους βαλεις και να σεταρεις αναλογα το προγραμμα; |
Μιλώντας εκτενεστερα με Στελιο για την εξάτμιση στο 206, έχω βγάλει ένα πλάνο με τι θα χρειαστούμε ακριβώς. ![]() Χταπόδι raceland 4-1, 54άρα σωλήνα έχω οπότε την κρατάω, ένα μεγάλο μεσαίο (περί τα 40cm σε μήκος και μεγάλο) και μεγάλο GroupN 54άρι το οποίο υπάρχει. ![]() Θανάση, μιας και βλέπω πως ασχολείσαι με τα της εξάτμισης, συμφωνείς σε μία τέτοια κίνηση ?????? ![]() Υ.Γ. Απλά για να λυθεί κάθε τελευταία λεπτομέρεια, εντός της ημέρας θα ανεβάσω φωτό από την υπάρχων δουλειά ώστε να δούμε μήπως χρειάζονται και κάποιες άλλες διορθώσεις ![]() |
mechanic εισαι ελλαδα? θεσνικη δεν ηρθες καμια βολτα? |
Συμφωνα με αυτο
http://www.raceland.com/products/ro-pe-206-16v_37/uitlaat-collector-inox-peugeot-206-16v τοτε πολυ απλα στο πλακακι δεν θα βαλετε το τμημα που σας στελνουν αλλα θα φτιαξετε νεο με σωληνα μεγαλυτερης διατομης. |
http://i1014.photobucket.com/albums/af264/allandrive/SOT_0116.jpg |
Νικολα δεν εχεις αρκετο θορυβο με αυτο το setup;
Επισης ενας καταλυτης χρειαζεται παντα ρε για πολλους και διαφορους λογους. |
takis_206 έγραψε: | ||
εχει καταλυτη αλλα η ξεροκεφαλια του δεν τον αφηνει να τον βαλει. δεν κανει θορυβο ρε σι σαν wrc κανει το ακουσα απο το τηλεφωνο!!! ![]() |
Αν και δεν φαινεται και πολυ καλα,στο σημειο οπου σε εβγαλε τον καταλυτη,εχει κανει μλκια... ![]() Επισης το τελικο καζανι δεν μου φαινεται και τοοοσο μεγαλο ωστε να αντισταθμισει εντελως την ελλειψη μεσαιου και καταλυτη. Αυτο το setup θα ταιριαζε οριακα σε αγωνιστικο με παραπλησιο μοτερ αλλα με πολυ χαμηλο βαρος(πχ κανενα ΑΧ,205,κλπ).
|
http://i1014.photobucket.com/albums/af264/allandrive/SOT_0115-1.jpg
Στελιο, σε ποια θεση προτεινεις να μπει ο καταλυτης ??????????? ![]() |
GEMI έγραψε: |
Στέλιο αυτός ο 50 άρης σωλήνας κ μεσαίο για το ΑΧ ταιριάζει ?
![]() |
http://cgi.ebay.co.uk/Magnaflow-Metall-Rennkat-Sportkat-200-Zeller-oval-54mm-/300531121230?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item45f90cfc4e
Στελιο αυτος παντως, δεν πιστευω πως θα ειναι και οτι καλυτερο. Φιλος με σαξο τον πηρε μτχ βεβαια και σε μια μερα εκανε τρυπα στο πλαι. Τοτε θυμαμαι πως πηγαμε στον Παπαδοπουλο και μας ειπε πως οι καταλυτες αυτοι δεν ειναι καλοι. Δεν θυμαμαι βεβαια αν ηταν magnaflow αλλα ήταν οπως και αυτος στην φωτο. Τωρα τι γινεται ακριβως δεν γνωριζω. Χμμ... ![]() |
Ο ενας ειναι ο Magnaflow...Ο αλλος ποιος ειναι που λες; ![]() |
εσεις οι γνωστες... (Στελιοι και ΣΙΑ)
ενα καταλύτη σχεδιου σαν αυτον (αλλα θα τοποθετηθεί με αναποδη φορα εισοδου των καυασαεριών απ οτι στο σκιτσο) 400αρη ή και λιγοτερων οπων αλλα μεγαλο σχετικα σε μεγεθος (να χρησιμοποιηθεί και αντι για μεσαίου) με διαμετρο εισοδου/εξοδου 54mm (η και ελαχιστα μεγαλητερη) που και πόσο βρισκουμε? |
...
Υ.Γ:Κωλαρα μου μην ανησυχεις δεν μου γλιτωνεις μαζι θα την κανουμε την εξατμιση χερακι χερακι ![]() ![]() ![]() |
salex έγραψε: | ||
Μάνθε, τέτοιο καταλύτη (τεράστιο 200άρη που περνάει κάρτα καυσαερίων) βρίσκεις από VAG TFSI κινητήρες. Ειδικά μεταχειρισμένους βρίσκεις εύκολα, σε πολύ λογικές τιμές, από ανθρώπους που τους ξηλώνουν. Η διάμετρος εισόδου/εξόδου είναι 60mm σε αυτούς, αλλά και τόση χρειάζεσαι εσύ με το 2λιτρο. Να σου βρω κανέναν; |
salex έγραψε: | ||
Μάνθε, τέτοιο καταλύτη (τεράστιο 200άρη που περνάει κάρτα καυσαερίων) βρίσκεις από VAG TFSI κινητήρες. Ειδικά μεταχειρισμένους βρίσκεις εύκολα, σε πολύ λογικές τιμές, από ανθρώπους που τους ξηλώνουν. Η διάμετρος εισόδου/εξόδου είναι 60mm σε αυτούς, αλλά και τόση χρειάζεσαι εσύ με το 2λιτρο. Να σου βρω κανέναν; |
Eκει που το χταποδι γινεται 1 και παει απο κατω ειναι 54?Και μολις τελειωνει απευθειας κολλαμε τον καταλυτη και μετα μονο μια σωληνα χωρις μεσαιο?Το λεω γιατι ο θορυβος δεν θα ειναι πολυ μεγαλος χωρις μεσαιο?
Τελος,η 54αρα με σεταπ 130 αλογων δεν ειναι too much?? Οχι τπτ αλλο να μην μου κουνιεται και ο Αλιεν ![]() |
Ραλλοεισαγωγη ξεχνα την. Σε κόστος αγοράς και τοποθέτησης και μετατροπών θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' ότι το να βρεις μία εισαγωγή κομπλέ από c2. Επειδή θα την πάρεις και την εισαγωγή, η 54άρα τότε θα σου χρειαστεί.
Και λίγο να χάσεις μεσαίες δεν λέει κάτι, μετά όμως στα ψηλά, η 54άρα θα είναι μονόδρομος. ![]() |
οταν βρισκεις απο ebay με 20 λιρες δε νομιζω να πλησιαζει ουτε το μισο το κοστος μετατροπης! Κι εχω επιχειρηματα γι αυτο, αλλα τα λεμε σε αλλο τοπικ ![]() |
54 θα μπει....
Το θεμα ειναι να δουμε και την διατομη του χταποδιου εκει που γινεται 1... Καλα οσο για τα περι κοντρας δεν θα μιλησω,εχεις μαθει την πινακιδα μου απ'εξω πια ![]() ![]() |
Mια ερωτηση. ![]() Οι καταλυτες οπως ξερουμε ειναι διαφορων οπων... 100σταρηδες,200ρηδες, 300 κλπ Σαν αποδοση ποιοι υποτιθεται οτι ειναι καλυτεροι και οι τρυπες τι ρολο παιζουν?? Τι να προτιμησω τωρα σε καταλυτη με την αλλαγη της πολλαπλης με αυτην της raceland?Εννοω σε τρυπες.. ![]() |
Τα αυτοκινητα με δυο αισθητηρες λ, για να μην αναψει το check engine χρειαζεται καταλυτη euro 3. Αν ειναι με ενα λ, τοτε και ο euro 2 ειναι μια χαρα ![]() |
Μαλλον δεν μιλαω ελληνικα... ![]() |
Το Euro 2 ή Euro 3 καθοριζεται απο την περιεκτικοτητα σε μεταλλα ρε οποτε οτι πληρωνεις παιρνεις...
Τοσο απλα. |
![]() Πλάκα μου κάνεις ρε Νικόλα; ![]() |
Οχι ρε, αληθεια λεω. Ειναι παρα πολυ ησυχο. Αν φτασω στο σημειο να κανει οπως τοσο θορυβο οσο το δικο σου, τοτε ζητω που καηκαμε ![]() |
Πολυ... |
Στελιο, ερωτηξη ![]() Δες καλα την φωτο http://i1014.photobucket.com/albums/af264/allandrive/SOT_0115-1.jpg Στην θεση 2 ειναι καλα να μπει ο καταλυτης ??? ![]() Και κατι ακομα. Ο καταλυτης που θελω να βαλω ειναι 200αρης Americat (μην σχολιασεις μαρκα) αλλά εχει υποδοχή για 50άρα σωλήνα. Μπορεί να ανοίξει και να γίνει 54άρα ?? Οταν λεμε υποδοχη, οπως ειναι οταν τον παιρνουμε. Ειναι οβαλ και στις ακρες κολλας την σωληνα ![]() ![]() |
κανένα ήσυχο τελικό και για εμάς ? αυτά τα group η μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα |
κανένα ήσυχο τελικό και για εμάς ? αυτά τα group η μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα |
εγω με το γκουπ Ν και τον 50ρη σωληνα (και με καταλυτη 200αρη) εχω προβλημα. ΠΑΡΑ πολυ θορυβο... ![]() καμπριο σχεδον δεν μπορω να οδηγησω απο την βαβουρα.. ουτε ν αμιλησω ουτε να ακουσω μουσικη... οποτε καποια στιγμη θα βαλω ενα ελευθερο μεσαιο και ελπιζω να στρώσει.. |
250αρης ειναι ο καταλυτης σου ![]() |
εγω με το γκουπ Ν και τον 50ρη σωληνα (και με καταλυτη 200αρη) εχω προβλημα. ΠΑΡΑ πολυ θορυβο... ![]() καμπριο σχεδον δεν μπορω να οδηγησω απο την βαβουρα.. ουτε ν αμιλησω ουτε να ακουσω μουσικη... οποτε καποια στιγμη θα βαλω ενα ελευθερο μεσαιο και ελπιζω να στρώσει.. |
Μπροστά, δλδ, το σκουλήκι είναι σε κοινή θέα; ![]() ![]() ![]() |
greenpug106 έγραψε: |
Παιδιά σε 200άρη καταλύτη με σωλήνες 50μμ τι προτείνετε?
Magnaflow Value for money..? Από που μπορώ να τους προμηθευτώ? http://www.derautoladen.de/ Αυτός δεν στέλνει Κύπρο όπως μου είπε. Ο δικός μου (μαμά) έχει σπάσει από μέσα και κάνει μεγάλο θόρυβο |
Κωνσταντίνε για δωσε καποια στοιχεια. Εισοδο και εξοδο σωληνας (διαμετρο) και ποσα λεφτα σου βγηκε συνολικα μαζι με μεταφορικα ![]() |
Κωνσταντινε εσυ το raceland χταποδι δεν φορας??
Τι διαμετρο εχει εκει που γινεται απο 4 σε 1? Νικολα δες για τον καταλυτη εδω αν ειναι να κανονισουμε ![]() |
βαψτο μπλε(που ειναι ηδη) και πετα το στην θαλασσα... |
βαψτο μπλε(που ειναι ηδη) και πετα το στην θαλασσα... |
Οριστε και φωτο απο το raceland χταποδι του 106. Διαμετρο δεν μετρησα γιατι με τον χαρακα δεν γινετε σωστη δουλεια ![]() |
RoadRunner122 έγραψε: |
Nίκο, πόσες 8έσεις για λ έχει? |
Οχι,αυτο ειναι σιγουρο,με εισαγωγες αγρια εκκεντρα κλπ δεν μπλεκω,ισως ενα Κ/Π και μεχρι εκει...οποτε με βλεπω σε 50αρα απ'οτι καταλαβαινω.. |
greenpug106 έγραψε: |
Σήμερα παρέλαβα και εγώ τον καταλύτη που είχα πληρώσει.
Φαίνεται καλή δουλειά, θα δείξει ![]() |
greenpug106 έγραψε: | ||
Σωλήνας 51μμ Τον πήρα 95 στερλίνες + 20 μεταφορικά. http://www.magnaflowstainlesssteelexhausts.com/universal-catalytic-converters/91004m-universal-cat-51mm-id.html Εδώ από ότι βλέπω τον βρίσκεις 61 στερλίνες. ![]() Ρώτα για μεταφορικά αν σε ενδιαφέρει ![]() |
Υποτιθεται θα το εδινες... Θα το κρατησεις τελικα?> Αν ναι βαλε 54 σιγα μη και δε βαλεις εισαγωγη ![]() |
Καπου κατι ειναι λαθος μηπως; ![]() ![]() ![]() ![]() |
Για καταλύτη μάλλον θα δώ και εγώ... αν είναι τέτοια η τιμή ![]() |
nikos 206cc έγραψε: | ||
Επειδη και εγω αυτο ελεγα,του εδωσα κωδικο οπως τον εχει στο εβαυ και μου ειπε οτι μιλαμε για τον ιδιο..91004 Μου ειπε επισης οτι ολοι πιστευουν οτι ολα απο εξω ειναι πιο φθηνα,κατι που δεν ισχυει... Εμενα με ενδιαφερει οτι βρηκαμε μια καλη λυση και απο Δευτερα φτιαχνω εξατμιση ![]() ![]() ![]() |
Μιλησα με τον αντιπροσωπο εδω Θεσσαλονικη για Magnaflow 200αρη μεταλλικο 54 εξωτερικη και 51 εσωτερικη διαμετρο
Τιμη κρατηθειτε ![]() 87 ευρω (με ΦΠΑ μεσα) ![]() |
Λογικα, αυτος ο 54 εξωτερικη κανει και σε μενα και ας ειναι 51 μεσα. Σωστα ή κατι κάνω λάθος και θέλω 55 έξω ??? ![]() Υ.Γ. 54αρα σωληνα φοράω με 51 εσωτερική διάμετρο ![]() |
Αυτο που λεμε συζητηση μπουζουκι ![]() ![]() ![]() |
Εμενα ο εξατμισας μου, μου ανεφερε χαρακτηριστικα, οτι και ο καταλυτης που φοριεται σε 50αρα σωληνα τωρα κανει και για την 54αρα σωληνα την δικη μου. Τα συμπερασματα δικα σας. ![]() |
Εμενα ο εξατμισας μου, μου ανεφερε χαρακτηριστικα, οτι και ο καταλυτης που φοριεται σε 50αρα σωληνα τωρα κανει και για την 54αρα σωληνα την δικη μου. Τα συμπερασματα δικα σας. ![]() |
αντοχη λογικα...φοραω αμερικατ εδω και 112000 και δουλευει ακομα.. |
αμα το συνδυασετε και με κανα 14/60... ![]() ![]() |
Δεν εχει κολλησεις μεσα στο χταποδι,ηλιθιος να εισαι το καταλαβαινεις... |
Το γρεζι με την κολληση εχει καμια σχεση; ![]() Γρεζια μπορει να εχει,αναλογα με το ποσο καλο ηταν το τρυπανι πυο χρησιμοποιησαν αλλα ετσι και αλλιως,δεν μπορεις να κανεις κατι. Κολλησεις παντως δεν εχει μιας και ολες ειναι εξωτερικες. |
Ενταξει ρε, μην βαρας. Ενα λαθος εκανα ![]() ![]() |
το μεσαιο θα κοψει μεν αλλα μη φανταστεις τιποτα τρελο...θελει μεγαλο τελικο για να κοψει θορυβο.. |
εχει ο αδερφος μου ενα Ν αρκετα μεγαλο αν θες ρωταω τιμη |
"συμπαθητική" και αρκετα οικονομικη λυση για μειωση του θορυβου θεωρω οτι ειναι μαμα καζανι απο 2λιτρο 206 (οχι απαραιτητα μαμαα πεζω που λογικα θα ειναι ακριβο --- μπορει να ειναι και αφτερμαρκετ αλλα "μαμα" οχι ελευθερο) |
Stef 206 GTi έγραψε: |
Επειδή δε βρήκα κάποια σχετική πληροφορία ψάχνοντας (μπορεί και να γκαβώθηκα ![]() Έχω ήδη αφεραίσει μεσαίο και αλλάξει τελικό...να το κάνω όλο σωλήνα και τελικό ή θα το κάνω χειρότερα από θέμα απόδοσης? (θέλω και τα μπαμ μπουμ ρε γα**το..χαχα) |
Και μ' αυτές τις κούρμπες σε ράβει ο Ρεσίφης. |
βαλε σα του στεβε με τις τελεις κουρμπες για να σε ραβει πιο ανετα ![]() |
οι κουρμπες μποερει να φαινονται χαλια αλλα η πραγματικη στενωση ειναι ελαχιστη. ετσι ηταν και δικια μου
και σορυ αλλα αμα καθομαστε να ψυριζουμε τη μαιμου στη τελευταια κουρμπα πριν το τελικο τοτε ας ειναι ολη η υπολοιπη σωστη και τι στα κομματια |
"συμπαθητική" και αρκετα οικονομικη λυση για μειωση του θορυβου θεωρω οτι ειναι μαμα καζανι απο 2λιτρο 206 (οχι απαραιτητα μαμαα πεζω που λογικα θα ειναι ακριβο --- μπορει να ειναι και αφτερμαρκετ αλλα "μαμα" οχι ελευθερο) |
Δηλαδη κατσε , αν ειναι οι κουρμπες ωραιες και οι ενωσεις σωστες , ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ?!?!? (μιλαω για το υπολοιπη που ειπες...) Οκ , οι διαμετροι ειναι επιλογες του Πετρου. Υ.Γ. Πραγματικα απορω ωρες ωρες , αλλου εισαι τοσο ψειρας και τις κουρμπες που απο 50 γινεται 25 , τις προσπερνας... . ![]() ![]() |
Αν παιζεις στα 140 τωρα με την εισαγωγη τι να την κανεις την 50αρα ![]() 54 ολη ![]() |
+1 ![]() Εγω με σωστη εξατμιση, ημουν ενα αμαξι συν απ' οτι πριν ![]() |
χμμμ.... εγω τουλαχιστον εχω 50αρα... αλλα με γαμας τωρα... με βαζεις σε σκεψεις.. γιατι εχω ολα πανω και φοβαμαι μην με κοβει, απτην αλλη μολις την εβαλα ρε γαμοτο, κριμα να ξανα αλλάζω... ![]() |
Εισαι και τρουμπουκι ![]() ![]() |
ζημεια μας εκανε ο Volvos... ![]() |
Εμενα τα λες ???????? ![]() ![]() |
[ Εισαι και τρουμπουκι ![]() ![]() |
Γιατι αν προσπαθησεις να εξηγησεις στον Αλεξ οτι 1+1=2 θα αλλαξεις 5 χρωματα ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||||
![]() |
AlienHack έγραψε: | ||||
![]() |
εδω σε αυτο το σημειο της συζητησης ειναι η ευκαιρια μου να ρωτησω κατι το οποιο μου το τονισε ο Κολάρας!
η εξατμιση μου ειναι ραλοχταποδο διχαλο καταλυτης τελικο groupN. Δεν εχω μεσαιο. Η σωληνα ειναι μια 50αρα με ελαχιστες κουρμπες που δεν στενευουν οπως αυτες που βλεπω στις φωτο (καλη σωληνα.. ) Νομιζα οτι ειμαι τζετ απο εξατμιση ΑΛΛΑ ο στελιος ειδε μια μικρη παραφωνια. Ενω ολη η εξατμιση ειναι 50αρα ΥΠΑΡΧΕΙ ενα μικρο κομματι 10-15 εκατοστα ΑΚΡΙΒΟΣ πριν το τελικο που εχει στενεμα απο 50- 45 και μετα ξανα 50 στο τελικο... αυτο μαλλον ο παπ**ας ο εξατμισας οταν μου εκανε την διόρθωση αλαγη απο 45 σε 50 το ξεχασε... Η ερωτηση μου ειναι, κοβει αυτο ή βοηθάει το backpressure? δηλαδη να παω να το διορθώσω και να βαλω και εκει ενα κομματι 50αρας? ή ισως να βοηθάει το στενεμα εκει? Να υπενθιμίσω οτι τα καυσαέρια μου ειναι αρκετα μια που εχω τα παντα ολα πανω στο αμαξι (εκεντρα ραλι , εισαγωγες μπεκ c2...) |
Δεδομενου οτι παλιοτερα ειχατε διαφορες 3-4-5 αμαξια και τωρα ειστε περιπου στα 2,με το κριτηριο οτι εσυ εχεις και ραλλοεκκεντρα με εισαγωγη και προγραμμα,τοτε κατι δεν παει καθολου καλα και σιγουρα δεν ειναι μονον απο την εξατμιση...
Ουτε θεμα βαρους ειναι μιας και παλιοτερα ησουν με 17αρια σε αντιθεση με τωρα. Με την βελτιωση κατι δεν ειναι σωστο... |
προγραμμα εφτιαξες μετα που εβαλες εισαγωγη?? |
το πνιξιμο στην εξατμιση το εφτιαξες? |
εσεις που την εχετε παιξει με τις εξατμισεις σας τοσο πολυ θα ξερετε καλυτερα. |
Sinanai έγραψε: | ||
Μπα, έχουν τυφλωθεί. ![]() ![]() ![]() |
Αλλά το βασικότερο είναι να αποφασίσεις τί διάολο θέλεις από το αμάξι ![]() ![]() ![]() |
Με πρόλαβε ο κωλάρας, Alex, βγάλε και πούλα την εξάτμιση (ότι μπορείς δηλαδή) και τελειώνει η υπόθεση με μια 54άρα.... ![]() |
Και το καζανι αλλα και ο καταλυτης ειναι αχρηστα...
Πρεπει να βαλεις 54αρια.Με λιγα λογια υπολογιζε καπου στα 400Ε για ολα απο την αρχη... |
επειδη πεμπτη παρασκευη θα παω γυαλαντζη να διορθώσω το πνιξιμο πισω πισω που εχει το αμαξι. Να το κανω αυτο το κομμάτι 54? ωστε να τερείαζει με αργότερα μολις βρω χρημα παω και αλλάζω και την υπόλοιπη σωλήνα με 54αρα.
μην βαλω τωρα 50 εκει και μετα πρεπει να το αλλάζω και αυτό.. ΕΚτος αν το να μπει μεγαλυτερη σωληνα πισω τωρα μπορει να λειτουργήσει αρνητικα. .. Επίσης, ο καταλυτης και το τελικο ειναι 50αρια.. για να βαλω μεγαλυτερη σωληνα πρεπει να τα αλλάξω και τα 2?? ![]() |
,εγω θα εκανα καταρχην ενα σωστο διχαλο και μετα θα αλλαζα το κομματι απο τον καταλυτη και πισω με 54mm(σωληνα και καζανι). |
Χιλιες φορες να πουλησει χταποδι-διχαλο κανα 100-150 και να δωσει αλλα 50-100 να βαλει raceland να τελειωνει ![]() |
Θα συμφωνησω και εγω,τωρα πια ειναι αργα για Raceland... ![]() |
Στου κουφου την πορτα,παρε την πορτα και φυγε... ![]() |
γιατι ειναι αργα? ![]() θα αλαξω μονο το κομματι να το κανω αρμοινικο 50αρα ολη την εξατμιση... θα παω να δυναμομετρησω και αν ειμαι κατω απο 130 αλογα .... με βλεπω για raceland... να πηγαινει με την αναρτηση σετακι.. ![]() |
Όργιο, 120 το δίχαλο, και κανα 100άρικο μέχρι πίσω, 220 τελική τιμή.
Άντε, ξηλώσου και τελείωνε ![]() |
πως θα βγει ρε 100αρικο μεχρι πισω? εδω σου λενε θελω τελικο και καταλύτη ... 100 ειναι μονο η σωλήνα.. |
200 πληρωσα ΕΓΩ γιατι σας γαμάω όλους για το μπλε αγωνιστικο Saxo μπλα μπλα μπλα |
Εβαλα εχθες ετσι για το γ@μωτο ενα 10αρικο 100σταρα v-power racing απο γνωστο για την καλη του βενζινη πρατηριο(στην Ψελλου)
Το αμαξι δεν πηρε απλα τα πανω του..αρχισε να πυροβολαει..καμια σχεση απο τοτε που ειμουν μαμα και εβαζα 100σταρα Το μοτερ δειχνει να την γουσταρει πολυ παραπανω την καλη βενζινη τωρα πια ![]() Παιζει με την αλλαγη ολης της εξατμισης να στεγνωνει πιο ευκολα και να θελει καλυτερης ποιοτητας βενζινη τωρα πια? Με την αλλαγη εξατμισης οπως ειπα το αμαξι πηρε παντου αλλα κυριως μετα τις 4.000 ειναι που αρχιζει το πανυγηρι...εχθες το αμαξι γεμιζε απο τις 3000 και μαλιστα ηταν ακομα πιο δυνατο ψηλα ![]() |
Δυστυχως 70 ευρω ειναι κομπλε η ολη φαση της δυναμομετρησης ![]() Και τωρα ηδη θα μου φυγουν αρκετα για νεο τελικο Επισης το αμαξι ειχε βγαλει 109.6 παλιοκλεφτη ![]() Θα γινει ανοιγμα καποια στιγμη ελπιζω με τον φιλο του silo που ειμασταν κοπιες για να δουμε ποσο μπροστα θα ειαι τωρα. Οσο για τα περι διχαλου πραγματικα πιστευω οτι τωρα δεν αξιζει το raceland....εμεις το πηραμε κομπλε με μεταφορικα 210 και ηταν και group buy.... Επισης ο Γιαλαντζης θα σου παρει και κανα 30αρι να στο περασει...οποτε υπολογιζε 250 συνολο Δωσε τα 120 για ενα σωστο διχαλο και τελειωσες..αλλωστε το ραλλοχταποδο αποδεδειγμενα με σωστο διχαλο κανει πολυ καλη δουλεια...τωρα να δωσεις παραπανω φραγκα για ισως 1-2 αλογα παραπανω δεν αξιζει την ταλαιπωρεια.Και περιμενεις αν πουλησω αμαξι σε σενα θα παει το raceland ![]() |
αν θελεις επειδη εγω με το υγραεριο θα δωσωτο πολυ κανα 10αρικο για βενζινη σε επιχωρηγω κανα 10αρικο απο τα 70... ![]() |
"μπρρρ" συνεχές, σαν μπούκωμα; ![]() |
Τι φταίει και (πολύ κοντά ή και) στον κόφτη ακούγεται ένα "μπρρρ" συνεχές, σαν μπούκωμα; ![]() |
Νικ και να το βαλεις αυτο δεν θα κοψει ![]() Μεγαλο τελικο θελει για να εισαι και χωρις ενδοιασμους μην κοψεις αποδοση,εστω και λιγο ![]() Οταν ειπα Γιαλατζη για κατι τετοιο με ειπε οτι ουτε db δεν θα κοψει. Εκτος αν βαλεις τερας μεσαιο αλλα και παλι δεν αξιζει οσο ενα καλο τελικο |
Αναζητοντας και το τελευταιο αλογο σε καποιο χωραφι του Πυργου ![]() ![]() |
GEMI έγραψε: |
Να πω μια ιδέα κ εγώ που την έχουμε εφαρμόσει σε 106 1,6 8v με έκκεντρο. [...] |
Ποιος ειναι ο "ενδιαφερομενος" ![]() Ο Νικολας 206 ? |
Βασικα ξεχασα να ρωτησω χθες τον Γιωργο (Iceage) ποσο κοστιζει ενα καζανι μεγαλυτερο απο το δικο μου (τελικο) που εχει τωρα επανω. ![]() Αν γυρισετε καποιες σελιδες πισω, θα δειτε τι τελικο φοραω, ποσο μεγαλο ειναι και νομιζα οτι δυσκολα θα εβρισκα μεγαλυτερο ![]() |
Οποτε το ζητουμενο ειναι:
"ειμαι σε αυτο το επιπεδο, και θελω να ξερω τι αλλες τσαμπα-tunning λυσεις εχω"? |
Το δικό μου είναι Φ18cm και μήκος 40cm. |
niko οπως σου ειπα και απο κοντα το αμαξι σου δεν κανει πολυ φασαρια κανει ασχημη φασαρια σαν χαλασμενο γκρουπ ν με πατατα απο πισω. |
Καλα ρε μλακα,με δουλευεις ? ![]() Ειπαμε λεφτα για ss δεν υπαρχουν Και ξαναρωταω,υπαρχει περιπτωση σε θεμα αποδοσης με το ιμιτασιον καζανι του 2λιτρου?Αυτο των 80 ευρω εννοω το ιταλικο |
Στέλιο τι ασχολείσαι ρε; |
Σταυρακο,ξυδι ![]() |
Επισης με ρωτησε αν ειναι με τα 135 ή τα 136 ![]() |
Ακομα και την βαση σου που λεμε να παρω,σκεφτομαι να την κανω πιτογυρα παρα να τα δωσω στο καρο μου,τοσο ξενερωμενος ![]() |
Με πορδές, αυγά δε βάφονται. |
GEO!!207-RC!! έγραψε: |
ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΙΔΕΣ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΩ Τ ΑΜΑΞΙ ΤΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΑΡΧΙ..??ΕΧΩ 207 RC ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κ ΣΚΑΣΤΡΑ S3. |
διπλες τετοιες "μπουκες"
http://i8.ebayimg.com/08/i/001/03/f2/ab03_35.JPG (οπως η μαμα του 206rc) ή διπλες τετοιες: http://aws-cf.caradisiac.com/prod/uploads/200401/zekalimero_1075057906_duplex_devil_01.jpg ?? |
Nikos Kal έγραψε: |
Φίλε εγώ στο 106 που ήταν σφυρί κ το έσπασα τώρα έχω φτιάξει φουλ στοκ απτην αρχή tu5jp4 μοτέρ με γρανάζια εκκεντρα εισαγωγή εξαγωγή από 106. Και για εξάτμιση η καλύτερη λύση ένα διχάλο φτιαχτό σωλήνα κ τελικό με τεράστιο καζανάκι για να μην σηκώνεις τν τοπο |
Φ.. Και για εξάτμιση η καλύτερη λύση ένα διχάλο φτιαχτό σωλήνα κ τελικό με τεράστιο καζανάκι για να μην σηκώνεις τν τοπο |
Αυτο σιγουρα ΔΕΝ ειναι η καλυτερη λυση ![]() ![]() ![]() |
kpsig έγραψε: | ||
Για ελατήρια βαλβίδων, έβαλες του 106, μαζί με τα καπελότα; απευθείας; |
Αυτο σιγουρα ΔΕΝ ειναι η καλυτερη λυση ![]() ![]() ![]() |
Nikos Kal έγραψε: | ||||
Το γτ δν μ λες. Με χταπόδι από supersprint π είναι τ μόνο μ δουλεύει αντε να πάρεις 8 άλογα κ το κόστος πάει 400+++ Με διχάλο σωστό 4 άλογα είναι εφικτά. Παρολαυτα πες μ το γτ δν ειναι |
geo106xs έγραψε: |
8 αλογα πανω μονο με χταποδι; ![]() Νικο που τα εχεις δει αυτα τα νουμερα; Το εχεις δει σε δυναμομετρο, ή υποθετεις; Το αυτοκινητο μου,ειναι φουλ περιφεριακα με κλειστο μοτερ,αν βγαλει σε δυναμομετρηση 130hp θα παρω το νουμερο σε καμψεις απο τη χαρα μου! Να ειμαστε λιγο φειδωλοι με τα νουμερα γιατι η απογοητευση περιμενει στη γωνια! ![]() |
Pughell έγραψε: | ||||||
Δεν λεω για το χταποδι/διχαλο,για την υπολοιπη εξατμιση λεω. ![]() Για το χταποδι συμφωνω απολυτα οτι τα 500 του Supersprint ειναι παραλογο νουμερο αναλογικα με αυτο που παιρνεις σε ραλλομοτερ(σε JP4 το συζηταμε αν και παλι,τσουζει) απλά και με το διχαλο δεν προκειται να παρεις τα ιδια που θα παρεις ακομα και με ενα Raceland οπότε προσωπικα,σε JP4 τουλαχιστον,θα ψηφιζα Raceland(200-220 ευρω) παρά μακρυ διχαλο(120-140 ευρω). ![]() Υ.Γ. Για τα αλογα,αυτο που λεει ο Γιωργος,δεν ειναι στραγαλια να βγαινουν ετσι ευκολα απο ενα χταποδι ή μια εξατμιση. ![]() |
Εννοείται δν είναι στραγάλια ειδικά όταν μιλάμε για ατμόσφαιρα. Όσο για το υπόλοιπο της εξάτμισης υπάρχει κάποια θεωρια; Εγώ αυτή π έχω έχει φτιαγμένο διχάλο καζανάκι και μετά τελικό π σηκώνει κ τν τοπο.ενώ με σωλήνα κ μεγάλο τελικό καζανακι δν ακους τπτ |
geo106xs έγραψε: |
Βολαν,τροχαλια,πεταλουδα,φιλτρο,προγραμμα,54ρα με διχαλο και 200ρη καταλυτη και ισως και κανα αλλο ψιλολοϊδι που δε θυμαμαι.
10 αλογα θα ειναι θαυμα αν εχω κερδισει! |