Snorakos έγραψε: |
Αγαπητοί Γάλλοφιλοι μου Καλησπερα,
Είμαι νέο μέλος στην ομάδα, και πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής. Έχω ένα 206cc 1.6 16v NFU μοτέρ, και μέχρι και χθες το πρωί απολάμβανα στο έπακρον την οδήγηση του. Χθες το πρωί λοιπόν πηγαίνοντας για την δουλεια μου και ενώ το αμαξι ήταν κρύο, το πήγαινα πολύ ήρεμα και συναντάω φανάρι στα 2 χλμ. Σταματάω λοιπόν και μόλις ανάβει πράσινο ξεκινάω ηρεμα και στρίβω αριστερά στη Μεσογειων. Με το που συμπλεξάρω για να βαλω 2α, το αμαξι παθαίνει γενικό black out και ανάβει alarm μόνο του. Όταν λεω γενικό black out εννοώ γενικό! Έσβησαν όλα! Και το μοτέρ, και το ραδιόφωνο, και η οθόνη πολλαπλής αλλά ακόμα και τα κοντέρ. Χαροπάλεψα λοιπόν να το κάνω στην άκρη μιας και δεν είχα υδραυλικό τιμόνι, αλλά ούτε και φρένα μιας και το αμαξι ήταν σβηστό. Προσπαθώ 2-3 φορές να το βαλω μπροστά αλλά δεν πήρε, ενώ η μίζα γύριζε κανονικά. Μετά από τηλέφωνο στον μάστορα μου, έβγαλα τον θετικό πόλο της μπαταρίας, τον ξανά έβαλα και πήρε κανονικά. Από εκείνη την στιγμή και μετά το αμαξι δουλευει κανονικά χωρίς να το έχει ξανακάνει. Επίσης δεν ξερω άμα παίζει κάποιον ρόλο, αλλά ο μετρητής της βενζίνης είχε κολλήσει κάτω κάτω, και ας είχε βενζίνη μέσα (πάνω από την 1η γραμμή). Βέβαια όταν έβαλα ένα 20αρικο ο δείκτης πήγε πάνω από την μέση, που σημαίνει ότι η ένδειξη είναι σωστή. Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν μου είχε τύχει να μου σβήσει το μοτέρ 1-2 φορές όταν χρειάστηκε να το στροφάρω την ώρα που ήταν κρυο, αλλά ποτέ δεν είχαν σβήσει όλα. Φαντάστηκα ότι το έκανε επειδή το στροφαρα ενώ ήταν κρυο. Αλλα γενικό black out πρώτη φορά. Μίλησα με 2-3 μάστορες και άκουσα πολλές γνώμες όπως πχ BSI, βραχυκύκλωμα καλωδίου, immobilizer κ.α. Η αλήθεια είναι πως από τα παραπάνω το μοναδικό που μου φαίνεται λογικό είναι η BSI, μιας και το αυτοκίνητο έσβησε ΤΕΛΕΙΩΣ. Φαντάζομαι πως εάν ήταν το immobilizer δεν θα έσβηναν όργανα, οθόνη πολλαπλής κλπ. Παιδιά δώστε καμία ιδεα γιατί το μυαλό μου πάει να σπάσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος του PSClub |
Soultanos THP έγραψε: | ||
|