PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 307 1.4 2007 - Ασταθεια στροφων; Προβλημα Ρελαντι;

winston - Πεμ 01 Οκτ 2020, 17:28:31
Θέμα δημοσίευσης: 307 1.4 2007 - Ασταθεια στροφων; Προβλημα Ρελαντι;
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Είμαι κάτοχος ενός 307 1.4 16V (2007) Oxygo και εδώ και καιρό μου εμφανίζει το εξής πρόβλημα.

Όταν το βάζω μπρος και ξεκινάω, στα πρώτα δευτερόλεπτα πέφτουν εντελώς οι στροφές, σε σημείο να μην προχωράει και πρέπει να πατήσω συμπλέκτη για να μην μου σβήσει. Μέτα από λίγα(3-4) δευτερόλεπτα, τις πιάνει κ ξεκινάει απότομα.
Με ανησύχησε σήμερα περισσότερο, επειδή μου έσβησε κιόλας, μισό λεπτό αφού είχα ξεκινήσει, αλλά πήρε μπρος κανονικά.

Το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ με την 1η ενώ στην όπισθεν ποτέ!

Θα ήθελα τις απόψεις σας καθώς δεν γνωρίζω πολλά τεχνικά και τις προσεχείς ημέρες πρέπει να περάσω σέρβις(μικρό) και να αλλάξω ιμάντα αντλία φρένα και το κόστος θα είναι ήδη σημαντικό.

Ευχαριστώ
Hellas4x4 - Τρι 06 Οκτ 2020, 13:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποια πιθανά σενάρια:
- μάτι στροφάλου
- πολλαπλασιαστής
- βαλβίδα ψυχρής
- μοτέρ ρελαντί
- πεταλούδα γκαζιού κ.α.

(ΥΣ Επίσης, όπως θα σου αναφέρουν και οι διαχειριστές, καλό θα ήταν να περάσεις από εδώ: Λίγα λόγια για εμάς.... (Ηλικία, ενδιαφέροντα, απασχόληση))
TopGear - Τετ 07 Οκτ 2020, 09:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
Hellas4x4 έγραψε:
Κάποια πιθανά σενάρια:
- μάτι στροφάλου
- πολλαπλασιαστής
- βαλβίδα ψυχρής
- μοτέρ ρελαντί
- πεταλούδα γκαζιού κ.α.

(ΥΣ Επίσης, όπως θα σου αναφέρουν και οι διαχειριστές, καλό θα ήταν να περάσεις από εδώ: Λίγα λόγια για εμάς.... (Ηλικία, ενδιαφέροντα, απασχόληση))

Πράγματι πιθανώς βαλβίδα ψυχρής αφού το εμφανίζει στην εκκίνηση. Ειδικότερα αν κάνει και σα μπουκώματα.
winston - Παρ 16 Οκτ 2020, 14:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.
Υπόσχομαι να ενημερώσω για την εξέλιξη του θέματος.
Προς το παρόν πέρασα σέρβις αλλά καμία αλλαγή.
GeoMus27 - Κυρ 01 Νοέ 2020, 01:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
winston έγραψε:
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.
Υπόσχομαι να ενημερώσω για την εξέλιξη του θέματος.
Προς το παρόν πέρασα σέρβις αλλά καμία αλλαγή.

τελικά φιλε έβγαλες ακρη? μ το κανει αυτο πάνω απο χρόνο εμένα αλλα δεν μ σβήνει..
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες