PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Λάδια στο φίλτρο αέρα 106 ραλλυ 16v

Athathione - Δευ 15 Απρ 2019, 18:20:55
Θέμα δημοσίευσης: Λάδια στο φίλτρο αέρα 106 ραλλυ 16v
Καλησπέρα σας.

Μετα απο σχεδόν 3 χρόνια ακινησίας, ενεργοποίησα και πάλι το αγαπημένο μου Ραλακι. Η μηχανή στάλθηκε για γενικό ρεκτιφιέ ( είχε και καμένη φλατζα) . Αφού μπήκαν όλα επάνω, το μηχανάκι δεν τραβούσε... ειδικά στα χαμηλά. Ο εγκέφαλος μας έδινε σαν σφάλματα πολλαπλασιαστη ( αλλάξαμε και όλα καλα) και p0443 και p0444. Αλλάξαμε και τα 2 κανιστρα στους θόλους και η μηχανή θυμίζει πλέον το παλιό καλό ραλλυ!
Το πρόβλημα που παραμένει όμως και θα ήθελα τα φώτα σας, Λάδια, αρκετά λάδια μου φέρνει από τις αναθυμιάσεις του καπακιου στην φιλτροχοανη... τι μπορεί να είναι??

Σας ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
Hellas4x4 - Δευ 15 Απρ 2019, 19:10:24
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πρώτα χλμ μετά το ρεκτιφιέ θα έχεις και μεγάλη κατανάλωση λαδιού και αναθυμιάσεις...
Αν δεις ότι περνάς κάποια χλμ και δεν αλλάζει κάτι, τότε πιθανώς να έχει κάποιο θέμα με την κυκλοφορία των λαδιών...
Είσαι σίγουρος ότι είναι από τις αναθυμιάσεις του λαδιού;;;
Εμένα πχ χάνει η τάπα συμπλήρωσης των λαδιών (όλες όσες και να δοκίμασα τα ίδια)...
Άλλο σημείο μπορεί να είναι στο κολάρο ψύξης των λαδιών, που βρίσκεται πίσω απο το φίλτρο λαδιού...

(ΥΣ Επίσης όπως θα σου αναφέρουν και οι διαχειριστές, καλό θα ήταν να περάσεις από εδώ: Λίγα λόγια για εμάς.... (Ηλικία, ενδιαφέροντα, απασχόληση))
Athathione - Δευ 15 Απρ 2019, 19:33:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ναι σίγουρα από τις αναθυμιάσεις από το καπάκι. Δεν έχω μαμα φίλτρο. Ήταν σκούπα και πλέον είναι μόνο φίλτρο χωρίς το πλαστικό της σκούπας και πάνω εκεί κουμπωνει το σωληνάκι από τις αναθυμιάσεις το οποίο βγαίνει και ευκολα για έλεγχο. Δεν το ηξερα αυτό ότι μετά από ρεκτιφιέ ειναι φυσιολογικό αυτό... μακάρι να είναι έτσι και να ελαττωθεί.

Όσο για το καπάκι για το συμπλήρωμα των λαδιών... γνωστή "πληγή " των Ραλλυ...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες