PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - κεντρικη oθονη 207 + connects2 + aftermarket

DimiP - Παρ 14 Δεκ 2018, 08:16:51
Θέμα δημοσίευσης: κεντρικη oθονη 207 + connects2 + aftermarket
θα ηθελα τη βοηθεια οσων γνωριζουν γιατι εχω μπλεχτει.
προσφατα αλλαξα ανταπτορες στα χειριστηρια τιμονιου στο 207 βαζοντας connects2

H πηγη ειναι η DigitalIQ (AN-8690).

Λογικα με τα connects2 δεν θα επρεπε να εχω προβλημα, ομως τα προβληματα ειναι τα εξης:
1) δεν μπορω να αντιστοιχησω ολα τα πατηματα του χειριστηριου , συγκεκριμενα δεν αντιλαμβανεται τη "ροδα" με αποτελεσμα να τη μπερδευει με τα πληκτρα seek του χειριστηριου. Καταφερα με το ζορι να δωσω ιδια τιμη στη ροδα και στα πληκτρα seek (στην ουσια κανουν το ιδιο πραγμα).
2) δεν βλεπω το trip computer στην κεντρικη οθονη αλλα ουτε και πληροφοριες για το δαριοφωνο , volume κλπ
δειχνει μονο την ημερ/νια κ την ωρα κ θερμοκρασια
μονο αν πατησω το κεντρικο πληκτρο του χειριστηριου των υαλοκαθαριστηρων βγαινει το trip για 10 δευτερα κ μετα χανεται.

εχει καποιος χρησιμοποιησει connects2 σε 207 ; εχει αντιμετωπισει αντιστοιχο προβλημα ;
τι ακριβως φταιει με την αθονη κ δεν εμφανιζει τις πληροφοριες ; το οτι αφαιρεθηκε το μαμα ραδιοCd η τα connects2 ;
lagos911 - Σαβ 29 Δεκ 2018, 11:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονιά πολλά.

1. Δεν το έψαξα και πολύ με την ρόδα αλλά πάνω κάτω το ίδιο που κάνει. Νομίζω δεν μπορεί να το δει το σαν διαφορετικό κουμπί γιατί βγάζει την ίδια τάση. Για να έχεις περισσότερες επιλογές όταν σεταρεις τα κουμπιά στο android έχει και την επιλογή τι να κάνει ένα κουμπί όταν το πατάς παρατεταμένα.

2. Την ένταση και το ραδιόφωνο δεν το βλέπεις γιατί έβγαλες την μαμά μονάδα που συνεργάζεται η κεντρική οθόνη. Πλέον θα τα βλέπεις όλα αυτά από την οθόνη του android.

Για να μπορέσει να συνεργαστεί μια μονάδα universal aftermarket χρειάζεται ένας decoder οπού το δίνουν μαζί μόνο με set ηχοσυστηματα για το 207 αποκλειστικά από κινά. Εδώ έχει ορισμενα που εχει φτιαξει και ο Ντούσης https://www.youtube.com/watch?v=gABWva3H_qs

Στο trip computer μπορώ και μπαίνω κανονικά πατώντας το στρόγγυλο κουμπί από το μοχλό για τους υαλοκαθαριστήρες. Εγώ το πατάω και μένει εκεί. Ποια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων έχεις; Αυτή που έχει της 3 γραμμές μόνο γράμματα ή που βγάζει τα και εικονίδια; Εαν εχεις αυτη με τα εικονιδια πρεπει να το κανεις να φαινεται ετσι ωστε να μενουν. https://www.youtube.com/watch?v=EDPwD_VKXv4 εσυ μαλλον πατας και σου βγαζει το παραθυρακι και μετα κλεινει. Εαν πας στις ρυθμισεις καπως το οριζεις. Εμενα εχει την πιο απλη οθονη και δουλευει διαφορετικα.

Και γενικά με το τους συνδυασμούς που σου δίνει το 2connects κάνεις τα πάντα αφού μπορείς και μπαίνεις στο μενού εκτός από το κουμπί dark που είχε το η μαμά μονάδα.

Η μοναδα πολλαπλων ενδιξεων δεν χανει πραγματα βαζοντας αλλη μοναδα. Απλά χανεις τα κουμπια που εχει πανω η μαμα μοναδα. Εκει χρειαζεται το 2 connects που σου δινει προσβαση στο μενου αλλα και στο steering wheel κουμπια.

Οσο αφορα τον decoder που σου ελεγα πιο πανω τον εχω βρει και τον πουλανε και ξεχωριστα σε ενα αμπαρκο site. Αλλα και παλι με διαφορετικη μοναδα android δεν ξερω αν μπορει να λειτουργησει σωστα.
DimiP - Σαβ 29 Δεκ 2018, 13:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
lagos911 έγραψε:
Χρονιά πολλά.

1. Δεν το έψαξα και πολύ με την ρόδα αλλά πάνω κάτω το ίδιο που κάνει. Νομίζω δεν μπορεί να το δει το σαν διαφορετικό κουμπί γιατί βγάζει την ίδια τάση. Για να έχεις περισσότερες επιλογές όταν σεταρεις τα κουμπιά στο android έχει και την επιλογή τι να κάνει ένα κουμπί όταν το πατάς παρατεταμένα.

2. Την ένταση και το ραδιόφωνο δεν το βλέπεις γιατί έβγαλες την μαμά μονάδα που συνεργάζεται η κεντρική οθόνη. Πλέον θα τα βλέπεις όλα αυτά από την οθόνη του android.

Για να μπορέσει να συνεργαστεί μια μονάδα universal aftermarket χρειάζεται ένας decoder οπού το δίνουν μαζί μόνο με set ηχοσυστηματα για το 207 αποκλειστικά από κινά. Εδώ έχει ορισμενα που εχει φτιαξει και ο Ντούσης https://www.youtube.com/watch?v=gABWva3H_qs

Στο trip computer μπορώ και μπαίνω κανονικά πατώντας το στρόγγυλο κουμπί από το μοχλό για τους υαλοκαθαριστήρες. Εγώ το πατάω και μένει εκεί. Ποια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων έχεις; Αυτή που έχει της 3 γραμμές μόνο γράμματα ή που βγάζει τα και εικονίδια; Εαν εχεις αυτη με τα εικονιδια πρεπει να το κανεις να φαινεται ετσι ωστε να μενουν. https://www.youtube.com/watch?v=EDPwD_VKXv4 εσυ μαλλον πατας και σου βγαζει το παραθυρακι και μετα κλεινει. Εαν πας στις ρυθμισεις καπως το οριζεις. Εμενα εχει την πιο απλη οθονη και δουλευει διαφορετικα.

Και γενικά με το τους συνδυασμούς που σου δίνει το 2connects κάνεις τα πάντα αφού μπορείς και μπαίνεις στο μενού εκτός από το κουμπί dark που είχε το η μαμά μονάδα.

Η μοναδα πολλαπλων ενδιξεων δεν χανει πραγματα βαζοντας αλλη μοναδα. Απλά χανεις τα κουμπια που εχει πανω η μαμα μοναδα. Εκει χρειαζεται το 2 connects που σου δινει προσβαση στο μενου αλλα και στο steering wheel κουμπια.

Οσο αφορα τον decoder που σου ελεγα πιο πανω τον εχω βρει και τον πουλανε και ξεχωριστα σε ενα αμπαρκο site. Αλλα και παλι με διαφορετικη μοναδα android δεν ξερω αν μπορει να λειτουργησει σωστα.

φιλε ευχαριστω για τις πληροφοριες.
ολο αυτον τον καιρο εχω μαθει κιεγω αρκετα για τα παραπανω.
οι ντοπιοι λενε πω η ταση της ροδελας ειναι χαμηλη και δεν αναγνωριζεται
οι ξενοι (connects2) λενε πως ειναι πολυ "συντομη" και ετσι δεν αναγνωριζεται - δεν μπορει να την "πιασει" δηλ.
ειτε συμβαινει τεχνικα το ενα η το αλλο με το συγκεκριμενο ανταπτορα δεν μπορω να το κανω να παιξει σωστα - μου προτειναν ενα αλλο αλλα δεν εχει δοκιμασθει οποτε δεν μπηκα στη διαδικασια αγορας γιατι μπορει ουτε αυτος να παιξει.

για την οθονη του 207 ναι καταλαβα τι παιζει. νομιζα (απο λαθος μου) πως ο ανταπτορας ηταν υπευθυνος και για να δειχνει τις πληροφοριες στην οθονη του 207 αλλα καταλαβα πως εχει σχεση μονο με την αντιστοιχηση των εντολων στα χειρηστηρια.

το trip το εφτιαξα τελικα κουμπωνοντας το μαμα ραδιοcd (και παλι εσφαλμενα πιστευα πως μπορουσα να το εχω μονιμα λογω του connects2)

το συγκεκριμενο μοντελο που φαινεται στο video του Δουση μου το προτειναν κι εμενα αλλα δεν μου αρεσε οπτικα.
Σε αυτο ο Δουσης δεν εχει κανει τιποτα το ιδιαιτερο.
Το μοντελο ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ειναι συμβατο με το 207 (plug and play) και παιζει αψογα ΧΩΡΙΣ ανταπτορα τυπου connects2 για τα χειρηστηρια.
προκειται γιαυτο εδω το προιον:
https://digitaliq.gr/product/iq-an7017c_gps/
οπου οπως θα δεις λεει καθαρα "STEERING WHEΕL COMMANDS with CANBUS for models 2007>"
Αυτο σημαινει πως δεν θελει καποιον ανταπτορα για να παιξει.
lagos911 - Σαβ 29 Δεκ 2018, 13:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα δεν μου αρεσει αυτο που μπαινει κατω του Ντουση.

Αλλα πριν μερικες μερες βγηκανε στο aliexpress μοναδες με android 8 για 207.

Ισως αυτη τελικα ειναι καλυτερη επιλογη. Αντικατασταση πανω οθονης και κατω μοναδας.

Αλλα ειναι λιγο τσιμπιμενες οι τιμες. Αν και αν βαλεις ολα τα λεφτα που εδωσα εγω για μοναδα + 2 connects πρεπει να βγαινει κανενα 330 αρι

Τεσπα οπως και να εχει παντα θα βγαινει κατι καλυτερο.

εχε το νου σου και στο forum του xda εαν η μοναδα σου φοραει px5 chipset που υπαρχει υποστιριξει και ασχολουνται προγραμματιστες.

Αν θες δοκιμασε και αυτο μπορει να παιξει... https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcb-android-head-unit-general/vehicle-apk-t3267067/page6
DimiP - Σαβ 29 Δεκ 2018, 19:39:43
Θέμα δημοσίευσης:
lagos911 έγραψε:
και εμενα δεν μου αρεσει αυτο που μπαινει κατω του Ντουση.

Αλλα πριν μερικες μερες βγηκανε στο aliexpress μοναδες με android 8 για 207.

Ισως αυτη τελικα ειναι καλυτερη επιλογη. Αντικατασταση πανω οθονης και κατω μοναδας.

Αλλα ειναι λιγο τσιμπιμενες οι τιμες. Αν και αν βαλεις ολα τα λεφτα που εδωσα εγω για μοναδα + 2 connects πρεπει να βγαινει κανενα 330 αρι

Τεσπα οπως και να εχει παντα θα βγαινει κατι καλυτερο.

εχε το νου σου και στο forum του xda εαν η μοναδα σου φοραει px5 chipset που υπαρχει υποστιριξει και ασχολουνται προγραμματιστες.

Αν θες δοκιμασε και αυτο μπορει να παιξει... https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcb-android-head-unit-general/vehicle-apk-t3267067/page6

πως θα βρω τι chipset φοραει η μοναδα μου ;
η μονη πληροφορια του εισαγωγεα ειναι για τη CPU
Dual CPU : Cortext A53 8core 1.5Ghz (Ultra High Speed CPU)
απο την αλλη ετσι που ο καθε Κινεζος αλλαζει ονομα σε ιδιες συσκευες και τις πουλαει σαν κατι αλλο, δεν βγαζω ακρη βασιζομενος στο μοντελο της συσκευης
lagos911 - Κυρ 30 Δεκ 2018, 13:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
ναι και εμενα ο επεξεργαστης τα ιδια χαρακτηριστικα εχει

εαν πας στην ρυθμισεις το αναφερει το build number

https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-software-development/rom-malaysk-roms-px5-2-4-gb-8-0-android-t3762724

εαν φορας αυτη ειναι κομπλε
και να μην υπαρχει υποστιρηξει μελοντικα απο τον κατασκευαστη
θα βγαζουν περιεχομενο στο xda

στην ουσια αλλαζουν πολλα πραγματα userinterface

με αλλους launchers και διαφορα αλλα.

ισως ειναι η δυνατοτερη cpu που υπαρχει σε android auto

αλλα καλυτερα μην σου πω τι θερμοκρασιες σηκωνει γιατι μετα θα σκεφτεσαι να την ανοιγεις το καλοκαιρι.
DimiP - Κυρ 30 Δεκ 2018, 18:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχα
ευχαριστω θα το μελετησω

px5 ειναι
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες