Ghost Dog έγραψε: |
Σκεφτομουν ότι σαν ελευθερος επαγγελματιας ειχε νοημα η "ενοικίαση" καποιου αυτοκινητου με χρονομισθωση, ώστε το μισθωμα του να το περναω στα μηνιαια εξοδα μου.....
εχει ψαχτεί κανεις με το θεμα?? |
Steve έγραψε: |
Δεν περνάς μόνο το μίσθωμα, περνάς βενζίνες/πετρέλαια, διόδια, σέρβις (αν δεν περιλαμβάνεται στο leasing), λάστιχα, αναλώσιμα και γενικώς οτιδήποτε από φθορά/συντήρηση. |
(ανάλογα με την μορφή εταιρείας, υπάρχουν κι άλλα που "κερδίζεις" με το leasing, το μόνο που χάνεις είναι ότι στο τέλος του leasing έχεις πληρώσει 15-20% επί της αξίας του αυτοκινήτου σε σχέση με το αν το αγόραζες καινούριο, αν το κρατήσεις για αρκετό καιρό, οπότε βλέπεις αν σε συμφέρει από πλευράς εξόδων και πράττεις αναλόγως) |
volvos έγραψε: |
Εκει καπου κανεις μια ικε μονοπροσωπη
Βαζεις μεσα πτυχιο και μετα περνας σαν εξοδα Τα παντα... |
Mono AEK έγραψε: |
Παίδες ο ΦΠΑ που αφορά αυτοκίνητα δεν εκπιπτει στο 90% των επιχειρήσεων οποιασδήποτε μορφής
Εκπιπτει σε αυτοκίνητα με επαγγελματική άδεια όπως ταξί φορτηγά κλπ και σε επαγγέλματα που δικαιολογούν τέτοια οχήματα Δεν είναι θέμα μορφής της επιχείρησης |
H IΚΕ είναι μια Α.Ε. τσέπης.
Το πλαίσιο των Α.Ε. ορίστηκε το 1920 από τους Γάλλους και έκτοτε έμεινε απείραχτο. Η ΙΚΕ είναι η κότα με τα χρυσά αυγά ![]() |
Όπως σας είπα κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια και ο καθένας έχει το λογιστή του να παίρνει αποφάσεις
Εγω πάντως και σε ατομική επιχείρηση αν υπάρξει αγορά αυτοκινήτου με τιμολόγιο το πηγαίνω στα πάγια και αναμορφωνω ένα ποσοστό στο τέλος της χρόνιας αλλά αυτό είναι πολύ γενικό και θέλει κάποια συζήτηση με το πελάτη πρώτα και κάποιες επισημάνσεις Και στο λίζινγκ το ίδιο πράττω απλά δε πάει στα πάγια αλλά στα έξοδα ΦΠΑ όμως δεν εκπιπτει πουθενά όπως σας είπα πέρα από συγκεκριμένες εξαιρέσεις |
επισης τα ποσοστα 70-30 βασει κυβικων εχουν καταργηθει |
Εγώ θα σε πάω αλλού
Στη μίσθωση λόγω συμβάσεων που έχουν οι εταιρίες με τα συνεργεία να ξέρεις ότι η συντήρηση που γίνεται είναι του κωλου και αυτό το ξέρω εκ των έσω Υπάρχουν αμάξια που πάνε για σέρβις και φεύγουν χωρίς καν να αλλάξουν λάδια Αυτό σε περίπτωση που θες να κρατήσεις το αμάξι |
salex έγραψε: |
Θα κρατάμε ταμειο, εισροες εκροές και βιβλία μεγάλης κατηγορίας για να δικαιολογήσουμε τα σαράβαλα. ΙΚΕ, ΑΕ κλπ.
Εγώ με αυτοκίνητα δουλεύω 100% και καινούργιο αυτοκίνητο να δικαιολογήσω στον εαυτό μου δεν μπορώ. Κατάντια είμαστε, δεν είμαστε πολιτισμένη χώρα. Άρη γερά! Για μια καβάλα ζούμε! |
Καλοτάξιδο! |
sps έγραψε: |
καλοριζικο Αρη, τι πηρες?
Σαν ΙΧ στο ονομα σου εφοσον εχεις ατομικη περναει το 30% των εξοδων. Για την αξια αγορας δεν γνωριζω. |