PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Peugeot 207 (2008) Πρόβλημα με μίζα ή ηλεκτρολογικά;

geodelik - Παρ 23 Φεβ 2018, 17:37:57
Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207 (2008) Πρόβλημα με μίζα ή ηλεκτρολογικά;
Καλησπέρα παιδιά.

Χρειάζομαι τα φώτα σας. Το αυτοκίνητο το είχα παρκαρισμένο 24 ώρες και δούλευε μια χαρά. Πάω να το πάρω για να κάνω μια απόσταση 200 μέτρων ώστε να το φέρω κάτω απο το σπίτι, να το φορτώσω πράγματα για μια μετακόμιση. Το φορτώνω, πάω να βάλω μπροστά και κάνει τον κλασσικό θόρυβο της μίζας. Μετα απο 3 φορές παίρνει και σκέφτομαι, τυχαίο είναι. Μετα απο 800 μέτρα, ανάβει ένδειξη Brake System Faulty. Παγώνω, πατάω φρένα και λειτουργουν κανονικά. Κάνω ακόμα 400 μέτρα, παρκάρω για να ξεφορτώσω και δεν παιρνει μπροστά. Γυρνώντας το κλειδί, πέρα απο τον θόρυβο της μίζας, αρχισαν να λειτουργούν οι υαλοκαθαριστηρες και αναβόσβηνε το ταμπλό του ραδιοφώνου. Μετα απο δεκα προσπάθειες, πηρε μπρος και έκανα 1 χιλιόμετρο για να επιστρέψω σπιτι. Τώρα το ξαναδοκίμασα και δεν παιρνει καθόλου μπροστά, και κανει ξανά τα ιδια.

Εχει κανείς καποια ιδέα, τι μπορεί να ειναι; Το πρόβλημα είναι οτι ειμαι εξωτερικο αυτή την περίοδο και αμα παω σε συνεργειο θα με γδάρουν. Θα αναγκαστώ να το παω λογικα, αλλα προτιμώ να εχω μια ιδεα περι τινος προκειται. Έχω και βίντεο την ώρα που το βάζω μπρος για οποιον ενδιαφερεται.

ΥΓ. Το αυτοκίνητο εχει 118000 χλμ και όλα τα σερβις εχουν γινει σε αντιπροσωπία στην Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
thodorisls - Παρ 23 Φεβ 2018, 19:41:59
Θέμα δημοσίευσης: Re: Peugeot 207 (2008) Πρόβλημα με μίζα ή ηλεκτρολογικά;
geodelik έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά.

Χρειάζομαι τα φώτα σας. Το αυτοκίνητο το είχα παρκαρισμένο 24 ώρες και δούλευε μια χαρά. Πάω να το πάρω για να κάνω μια απόσταση 200 μέτρων ώστε να το φέρω κάτω απο το σπίτι, να το φορτώσω πράγματα για μια μετακόμιση. Το φορτώνω, πάω να βάλω μπροστά και κάνει τον κλασσικό θόρυβο της μίζας. Μετα απο 3 φορές παίρνει και σκέφτομαι, τυχαίο είναι. Μετα απο 800 μέτρα, ανάβει ένδειξη Brake System Faulty. Παγώνω, πατάω φρένα και λειτουργουν κανονικά. Κάνω ακόμα 400 μέτρα, παρκάρω για να ξεφορτώσω και δεν παιρνει μπροστά. Γυρνώντας το κλειδί, πέρα απο τον θόρυβο της μίζας, αρχισαν να λειτουργούν οι υαλοκαθαριστηρες και αναβόσβηνε το ταμπλό του ραδιοφώνου. Μετα απο δεκα προσπάθειες, πηρε μπρος και έκανα 1 χιλιόμετρο για να επιστρέψω σπιτι. Τώρα το ξαναδοκίμασα και δεν παιρνει καθόλου μπροστά, και κανει ξανά τα ιδια.

Εχει κανείς καποια ιδέα, τι μπορεί να ειναι; Το πρόβλημα είναι οτι ειμαι εξωτερικο αυτή την περίοδο και αμα παω σε συνεργειο θα με γδάρουν. Θα αναγκαστώ να το παω λογικα, αλλα προτιμώ να εχω μια ιδεα περι τινος προκειται. Έχω και βίντεο την ώρα που το βάζω μπρος για οποιον ενδιαφερεται.

ΥΓ. Το αυτοκίνητο εχει 118000 χλμ και όλα τα σερβις εχουν γινει σε αντιπροσωπία στην Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

μπαταρία?
geodelik - Παρ 23 Φεβ 2018, 20:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειμαι και κανας ειδικος, αλλα δεν νομιζω να ειναι η μπαταρια. Το αυτοκινητο δεν παιρνει μπροστα αλλα τα φωτα αναβουν και οι υαλοκαθαριστηρες δουλευουν, απο μονοι τους βεβαια. Παρατηρησα οτι η ημερομηνια και η ωρα αλλαξαν. Η ημερομηνια ειναι 1 Γεναρη 2004 και η ωρα 00.00. Αυτος ειναι ο λογος που σκεφτηκα τα ηλεκτρολογικα. Καποιο βραχυκυκλωμα ισως;

Μπορω να ανεβασω με καποιο τροπο βιντεο στο φορουμ για να δειτε τα συμπτωματα;
vagelis207 - Παρ 23 Φεβ 2018, 21:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παρόμοια συμπτώματα φίλος με DS3 και ήταν μπαταρία.
Τσεκαρε μπαταρία πρώτα.Αν είναι πεσμένη μπορεί να σου κάνει διαφορα κουλά
Mono AEK - Παρ 23 Φεβ 2018, 21:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι όταν σου κάνει πολλά κουλά μαζί συνήθως είναι μπαταρία

Αν δεν την έχεις αλλάξει και πρόσφατα ξεκινά από κει
geodelik - Παρ 23 Φεβ 2018, 21:58:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μολις πηγα και δοκιμασα αν θα δουλεψει, και με την τεταρτη προσπαθεια πηρε μπροστα. Άγνωσται αι βουλαί της Peugeot. Πραγματικο μυστηριο. Οποτε φανταζομαι οτι δεν ειναι η μπαταρια. Δεν το γλυτωνω το συνεργειο μου φαινεται.

Να πω εδω οτι η μπαταρια, ειναι η μανισια. Σε 2 μηνες κλεινει τα δεκα ετη.
JDROGAS - Παρ 23 Φεβ 2018, 22:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Eιναι η μπαταρια!
geodelik - Παρ 23 Φεβ 2018, 22:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι όταν σου κάνει πολλά κουλά μαζί συνήθως είναι μπαταρία

Αν δεν την έχεις αλλάξει και πρόσφατα ξεκινά από κει

Οπως εγραψα πιο πανω η μπαταρια ειναι σχεδον 10 ετων, η μανισια και δεν ειχα ποτε προβλημα ως τωρα. Αν ηταν μπαταρια, θα επαιρνε μπροστα χωρις καλωδια;

Επειδη ειμαι Γερμανια, το προβλημα ειναι οτι αμα αρχισω και το ψαχνω θα πληρωσω τοσα λεφτα, που πιο φθηνα θα μου ερθει αμα το πεταξω σε κανα γκρεμο. Μονο για να δουνε αν εχει κατι περνουν 80 ευρω και μετα σου βγαζουν την λυπητερη. Αλλα λογικα δεν το γλυτωνω...
JDROGAS - Παρ 23 Φεβ 2018, 22:47:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε μια μπαταρια τα εχει παιξει!
Χωρις καινουργια μπαταρια τι να τσεκαρεις?
Ξεκινα απο εκει που ειναι και φτηνα και 99% σιγουρο οτι θελει αλλαγη.
vagelis207 - Παρ 23 Φεβ 2018, 22:51:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δέκα χρόνια μπαταρία?????
Πόσο περιμένεις ότι θα κρατήσει?
Εμένα κράτησε έξι χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος,φαντάσου δέκα.Ειναι πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο.Συμφωνω με Γιαννη,σχεδον σίγουρα μπαταρία.Αν όμως συνεχισεις να το δουλεύεις έτσι τότε είναι πιθανό να αποκτησεις και άλλα προβλήματα.
geodelik - Παρ 23 Φεβ 2018, 22:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το αφηνω παρκαρισμενο και απο Δευτερα ψαχνω συνεργειο για αλλαγη μπαταριας.

Εχετε καποια να προτεινεται; Πρεπει να προσεξω κατι; Ειμαι ασχετος απο οτι εχετε καταλαβει.
JDROGAS - Παρ 23 Φεβ 2018, 23:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
geodelik έγραψε:
Το αφηνω παρκαρισμενο και απο Δευτερα ψαχνω συνεργειο για αλλαγη μπαταριας.

Εχετε καποια να προτεινεται; Πρεπει να προσεξω κατι; Ειμαι ασχετος απο οτι εχετε καταλαβει.

Eαν μπορεις να βρεις τη δικη του για να περασεις αλλα 10 χρονια.
geodelik - Σαβ 24 Φεβ 2018, 00:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Η μπαταρια που φοραει ειναι η Varta 12V L2 400/640A EN. Με μια γρηγορη ματια, δεν βρισκω την ιδια. Μπορω να βαλω αλλη με περισσοτερα αμπερ πχ;
salex - Σαβ 24 Φεβ 2018, 01:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
geodelik έγραψε:
Η μπαταρια που φοραει ειναι η Varta 12V L2 400/640A EN. Με μια γρηγορη ματια, δεν βρισκω την ιδια. Μπορω να βαλω αλλη με περισσοτερα αμπερ πχ;

Ναι και βάλε στο πρόγραμμα να τις αλλάζεις κάθε 3 χρόνια το πολύ. Χαλάνε, όσο λίγο ή πολύ και να τις χρησιμοποιεις.
action_peugeot - Σαβ 24 Φεβ 2018, 15:55:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαταρία 200%
Βάλε μπαταρία να ησυχάσεις. 10 χρόνια πέρασαν.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες