Hellas4x4 έγραψε: |
Εκτός του να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες συναδέλφους, να προσθέσω και το παρακάτω... ![]() Αν δεν αλλάξεις φίλτρο μπορείς να τα ρουφήξεις σε βενζινάδικο... Εξ όσων γνωρίζω συνίσταται η εναλλαγή των τρόπων αλλαγής λαδιών. Το ρούφηγμα για να φεύγουν και τα κατάλοιπα που δεν φεύγουν με το άδειασμα από την τάπα κάτω. Προσωπικά, επειδή αλλάζω ανά 5.000 χλμ λάδια, τα αλλάζω εναλλάξ... Φίλτρο αλλάζω ανά 2 αλλαγές λαδιού 10.000χλμ, οπότε το συνδυάζω με άνοιγμα από κάτω, ενώ όταν απλώς τα αλλάζω, το κάνω με τον τρόπο της αναρρόφησης... ![]() |
christos_99 έγραψε: |
Οπως τα λεει ο Μαριος απο πανω.
Εγω τ αλλαζω μονος ετσι ακριβως, τα παλια λαδια τα βαζω στα αδεια κουτια απο τα καινουρια και τα παω σε οποιοδηποτε συνεργειο για ανακυκλωση, ολοι τα περνουν με χαμογελο. Μαλιστα μια φορα σε ενα εμεινε εκπληκτος που εκανα τετοια κινηση, μου λεει πρωτη φορα κανει καποιος κατι τετοιο στο μαγαζι του, μου εδωσε και συγχαρητηρια. ![]() ![]() Τα παλια λαδια πρεπει να συλλεγονται και πηγαινουν σε ειδικους χωρους για ανακυκλωση, μην τα πεταξεις σε κανα υπονομο.... Για το φ λαδιου θελει κλειδι με αλυσιδα, το παιρνεις απο καταστημα με σιδηρικα κλπ περι τα 3-5 ευρω και πας μαζι του μια ζωη. Επιπλεον βαλε λιγο λαδακι στην λαστιχενια τσιμουχα του καινουριου φιλτρου, βοηθαει αρκετα στο να μην γινει σωμα με τον κορμο, αλλα και να ξεβιδωθει πιο ευκολα στην επομενη αλλαγη ![]() Τεραστια προσοχη στο σφιξιμο της ταπας του καρτερ, ειναι αλουμινενιο και τα πασα τρωγωνται για πλακα, απο κει που θα παρεις τα λαδια παρε και την χαλκινη ροδελα της ταπας, το κοστος ειναι αστειο. |
stavrosthira7 έγραψε: | ||
|
killbill έγραψε: |
παιδια ποια μαρκα λαδιου προτεινετε για το 106; |