PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Battery Charge fault

imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 09:13:31
Θέμα δημοσίευσης: Battery Charge fault
Η πρώτη σοβαρή βλάβη μετά από 8 χρόνια που έχω το αμάξι στην κατοχή μου και 105.000χλμ που έχω κάνει εγώ.Το αμάξι έχει 250.000χλμ.
Εχθές ενώ είχα το κλιματιστικό σε λειτουργία μου άναψε το λαμπάκι της μπαταρίας με ένδειξη στην οθόνη Battery charge fault.Έσβησα αμέσως το κλιματιστικό και έσβησε η ένδειξη.Μετά από 2 ώρες,χωρίς κλιματιστικό,εν κινήσει μου άναψε ξανά.Αφού έκανα με μικρή ταχύτητα κάποια χλμ άναψε το STOP και όλες οι ενδείξεις.Σταμάτησα και το πήγα με οδική βοήθεια στο συνεργείο.Από τηλεφωνική επικοινωνία με το μηχανικό μου είπε ότι απλώς η μπαταρία δε φορτιζόταν,εξαντλήθηκε και γι'αυτό αναψε το stop.Μάλλον το δυναμό τα "έπαιξε".Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;Με ένα μικρό βολτόμετρο που έχω στο αμάξι,η μπαταρία με το αμάξι σβηστό ήταν 12,25v και μόλις το έβαζα σε λειτουργία έγραφε 11,55v.
christos_99 - Κυρ 03 Σεπ 2017, 11:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δυναμο, και κατ επεκταση σου ξελιγωσε την μπαταρια....

Υπαρχουν και ηλεκτρολογοι οι οποιοι αλλαζουν καρβουνακια στον δυναμο, χωρις ομως να γνωριζω προσωπικα αν αξιζει κατι τετοιο απ την αγορα καινουριου
imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 11:23:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή λες να πάω σε εξολοκλήρου αγορά νέου δυναμό και όχι επισκευή του;Επίσης η μπαταρία λες να τα έφτυσε και να πρέπει να αγοράσω ΚΑΙ μπαταρία;
christos_99 - Κυρ 03 Σεπ 2017, 11:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην τα δωσεις ολα μαζι και πονεσεις (οσο να ναι και δυναμο και μπαταρια κοστιζει...) αλλαζεις καινουριο δυναμο, αν εισαι τυχερος και παρει μπρος εισαι καλα. Πολυ πιθανον ομως σε 1 μηνα να σ αφησει και η μπαταρια αφου εχει πεσει ηδη η ταση της, γι αυτο αν παρει κανε αρκετα χλμ να την δυναμωσει λιγο...

Αν δεν παρει μπρος τοτε την φορτιζεις στον ηλεκτρολογο (περιπου 8 ωρες χρειαζεται αν θυμαμαι καλα) αλλα και αυτο ειναι αμφιβολο αν θα επανελθει στην αρχικη της λειτουργια. Εννοειτε θα την ξαναμετρησετε, απο volt νομιζω γυρω στα 13+ χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, ξερει καλυτερα ο μαστορας. Συνηθως αυτη την παρακτικη την εφαρμοζουν για προσωρινες καταστασεις.
imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 12:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι παίρνει μπρος κανονικά και τώρα.Απλώς μετά από λίγο ανάβουν τα λαμπάκια.
christos_99 - Κυρ 03 Σεπ 2017, 12:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα, μην το βαζεις ασκοπα μπρος μεχρι να αλλαξεις δυναμο, μονο χειροτερη κανεις την ζωη της μπαταριας...

Ξεκινας απο δυναμο και βλεπεις στην πορεια πως θα παει η μπαταρια, οστωσο μετρηστε την μπαταρια μετα την αλλαγη δυναμο να ξερεις αν σε περιμενει στην γωνια και αλλαγη της!
imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 12:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το βάζω μπροστά.Περιμένω αύριο το πρωί να ανοίξει το συνεργείο να το δει ο μηχανικός.
vatos - Κυρ 03 Σεπ 2017, 14:37:05
Θέμα δημοσίευσης:
ο ιμάντας του δυναμό είναι πάνω ;

το είχα πάθει σε renault clio έκανα μια όπισθεν έκοψε τον ιμάντα και απλά έμεινα από μπαταρία γιατί δεν φόρτιζε
imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 15:37:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ο ιμάντας επάνω είναι και τεντωμένος.Και καινούριος τον είχα αλλάξει το Μάιο μαζί με τον ιμάντα χρονισμού.Επειδή κι εμένα μου είχε τύχει να κοπεί,παλιά με άλλο αμάξι,ήταν το πρώτο που κοίταξα.
taskom - Κυρ 03 Σεπ 2017, 16:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μπας και είναι καμιά γείωση από το δυναμό και δεν φορτίζει καλά την μπαταριά μου έχει τύχη εμένα ...
imaginas - Κυρ 03 Σεπ 2017, 16:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω ιδέα!Μακάρι να είναι κάτι απλό και να μη χρειαστεί να πληρώσω πολλά διότι αυτή την εποχή είναι δύσκολα!Αύριο πιστεύω ότι θα μάθω!
imaginas - Δευ 04 Σεπ 2017, 10:38:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά τα καρβουνάκια ήταν.Αλλάχτηκε όλη η πλακέτα του αυτόματου με τα καρβουνάκια και είναι εντάξει.Συνολικό κόστος ανταλλακτικό+εργασία 90€
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες