PSClub - Hellas

Κινητήρας - Engine management system faulty

Sonus - Πεμ 31 Αύγ 2017, 14:59:09
Θέμα δημοσίευσης: Engine management system faulty
Καλησπέρα σε όλους.

Ξαφνικά σήμερα μου εμφάνισε το παραπάνω μήνυμα όταν πήγαινα με 120 άναβε στιγμιαία και έσβηνε μετά όταν σταμάτησα σε φανάρι το αμάξι μπήκε safe mode.Το πήγα στον μάστορα (όχι αντιπροσωπεία) το βυσμάτωε και βρήκε πρόβλημα στον πολλαπλασιαστή. Τον αλλάξαμε αλλά πάλι τα ίδια. Εμφανίζει επίσης σφάλματα για την πεταλούδα. Το θέμα είναι το εξής, ότι σβήνουμε το σφάλμα το βγάζουμε μια βόλτα και πάει κομπλέ, μετά από λίγο μπαίνει safe mode.
Aπό χρονισμό το αμάξι είναι ΟΚ. Όταν μπαίνει safe mode το τα βεντιλατέρ δουλεύουν στην μεγάλη σκάλα.
Παίδες έχετε καμιά ιδέα?
Υπάρχει περίπτωση να είναι από βενζίνη?
salex - Πεμ 31 Αύγ 2017, 18:26:36
Θέμα δημοσίευσης: Re: Engine management system faulty
Sonus έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.

Ξαφνικά σήμερα μου εμφάνισε το παραπάνω μήνυμα όταν πήγαινα με 120 άναβε στιγμιαία και έσβηνε μετά όταν σταμάτησα σε φανάρι το αμάξι μπήκε safe mode.Το πήγα στον μάστορα (όχι αντιπροσωπεία) το βυσμάτωε και βρήκε πρόβλημα στον πολλαπλασιαστή. Τον αλλάξαμε αλλά πάλι τα ίδια. Εμφανίζει επίσης σφάλματα για την πεταλούδα. Το θέμα είναι το εξής, ότι σβήνουμε το σφάλμα το βγάζουμε μια βόλτα και πάει κομπλέ, μετά από λίγο μπαίνει safe mode.
Aπό χρονισμό το αμάξι είναι ΟΚ. Όταν μπαίνει safe mode το τα βεντιλατέρ δουλεύουν στην μεγάλη σκάλα.
Παίδες έχετε καμιά ιδέα?
Υπάρχει περίπτωση να είναι από βενζίνη?

Γιώργο, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά αυτά τα συμπώματα τα έχει όταν χαλάει η πεταλούδα.
Sonus - Πεμ 31 Αύγ 2017, 18:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο και σε αυτήν την περίπτωση πάμε για αλλαγή ε? Αρχικοποίηση μπορεί να κάνει κάτι?
Gotcha - Παρ 01 Σεπ 2017, 09:34:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα αλλαξει πεταλουδα στα 110.000κμ. Τα φτυνει το μοτερακι που εχει μεσα. Κοστος ανταλλακτικου αν θυμαμαι κοντα στα 170.

Μου το χε κανει και μενα το στιγμιαιο λαμπακι κανα 2 φορες, που με σβησιμο-αναμα του κινητηρα εφευγε. Μεχρι που αναψε μια μερα για τα καλα και μπηκε safe mode.
Sonus - Παρ 01 Σεπ 2017, 10:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα στις 107000 μου το έβγαλε...το αγαπημένο μου αμαξάκι με έχει μαμήσει άσχημα τον τελευταίο χρόνο...
salex - Σαβ 02 Σεπ 2017, 20:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παρακαλώ θυμηθείτε: 5 χρόνια ή 100.000χλμ. Αυτή είναι η προγραμματισμένη ζωή προιόντος του αυτοκινήτου σας. Μετά από αυτό το σημείο, γίνεται οικονομικά ασύμφορο, έτσι ώστε να σας αναγκάσει να αγοράσετε καινούργιο.
Sonus - Κυρ 03 Σεπ 2017, 10:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις μου έφερε ο Διονύσης(NoDsl) μια ολοκαίνουρια πεταλούδα.Θέλω να τον ευχαριστήσω και από δώ γιατί ενω δεν ήταν υποχρεωμένος και προσπάθησε να δει πραγματάκια με το διαγνωστικό αλλα και την έφερε στον χώρο μου. Ευχαριστώ φίλε για την εξύπηρέτηση. Αύριο που θα γίνει και η τοποθέτηση θα πω και αποτελέσματα
NoDsl - Κυρ 03 Σεπ 2017, 12:37:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε γιωργο μακαρι να σου λυσει το προβλημα. Smile
xristos_1987 - Κυρ 03 Σεπ 2017, 18:49:16
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε και εγω ειχα θεμα με την πεταλουδα!Εχω 197000 χιλιομετρα...πανε σε καποιον που ξερει απο αυτα μπορει να εχει βουλωσει και να μην λειτουργει καλα!εμενα ετσι ηταν...την εβγαλε την καθαρισε και απο τοτε μια χαρα!
Sonus - Κυρ 03 Σεπ 2017, 19:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μπας και το ζήτημα που αντιμετωπίζεις κι εσυ τώρα σχετίζεται με πεταλούδα?
makis106 - Κυρ 03 Σεπ 2017, 20:49:49
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Παρακαλώ θυμηθείτε: 5 χρόνια ή 100.000χλμ. Αυτή είναι η προγραμματισμένη ζωή προιόντος του αυτοκινήτου σας. Μετά από αυτό το σημείο, γίνεται οικονομικά ασύμφορο, έτσι ώστε να σας αναγκάσει να αγοράσετε καινούργιο.
Laughing Laughing ισχυει, μολις γραψει 100000 το κοντερ, απασφαλιζει και ετοιμαζεται για εκρηξη!!
Πραγματικα ομως προγραμματισμενο. Απο που να το πιασεις, απο την αντλια υψηλης που στις 100000 εχει τελειωσει η αυτολιπανση της και αυτοκαταστρεφεται, απο τις πεταλουδες που καπου εκει παραδιδουν το πνευμα, απο τους οδηγους των βαλβιδων που στα 100000 εχουν γινει σωβρακο, επισης εχω την υπονοια οτι και τα πιστονια καπου εκει εχουν αρχισει να κουραζονται, ψαχνοντας ευκαιρια για να σου "ραγισουν" την καρδια... ανεξαρτητως προγραμματος.
Δυστυχως ολες αυτες οι καλες τεχνολογιες που κουβαλανε εχουν ενα μειονεκτημα, ειναι καλες για οσο αντεχουν και ειναι προγραμματισμενες για το χρονο αυτο. ελαφρα λεπτα εμβολα, μικρες λεπτες βαλβιδες που γ@μανε τους οδηγους, για μειωση τριβων και αντιστασεων, αμεσος ψεκασμος για οικονομια και μειωση ρυπων, μεγαλοι βαθμοι συμπιεσης, ολα με τα ακολουθα μειονεκτηματα. Φοβερος κινητηρας μεχρι να τελειωσει...
Sonus - Δευ 04 Σεπ 2017, 11:30:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μάγκες αρχικοποίηση της πεταλούδας πως γίνεται? Εκτός από lexia
xristos_1987 - Δευ 04 Σεπ 2017, 16:04:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα ηταν η πεταλουδα και με εβαζε σε safe mode και στον εγκεφαλο ελεγε βλαβη εγκεφαλου...βαλαμε καινουργιο εγκεφαλο πανω και παλι το ιδιο..και ειχα ενα τσακαλι ηλεκτρολογο και με λεει πρεπει να ειναι η πεταλουδα σου...με την εβγαλε με την καθαρισε και τωρα ειναι μια χαρα...
Sonus - Δευ 04 Σεπ 2017, 18:49:28
Θέμα δημοσίευσης:
Την άλλαξα και είναι ΟΚ...works like a charm....ευχαριστώ και πάλι NoDsl
NoDsl - Δευ 04 Σεπ 2017, 20:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
Sonus έγραψε:
Την άλλαξα και είναι ΟΚ...works like a charm....ευχαριστώ και πάλι NoDsl

Wink
salex - Δευ 04 Σεπ 2017, 22:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
xristos_1987 έγραψε:
Εμενα ηταν η πεταλουδα και με εβαζε σε safe mode και στον εγκεφαλο ελεγε βλαβη εγκεφαλου...βαλαμε καινουργιο εγκεφαλο πανω και παλι το ιδιο..και ειχα ενα τσακαλι ηλεκτρολογο και με λεει πρεπει να ειναι η πεταλουδα σου...με την εβγαλε με την καθαρισε και τωρα ειναι μια χαρα...

Αδερφέ, ξεκίνα να ψάχνεις για πεταλούδα γιατί με καθάρισμα ή χωρίς, τα κενά στον μηχανισμό της δεν φτιάχνονται αν δεν την αλλάξεις. Αυτό είναι που την κάνει να δυσλειτουργεί.

Τις περισσότερες φορές τα προβλήματα ξεκινάνε με την πεταλούδα να κουτσολειτουργεί και πότε πότε να βγάζει σφάλματα. Μέχρι που αποφασίζει και σε αφήνει στα κρύα του λουτρού χωρίς να νοιάζεται αν είσαι πάνω σε κανένα βουνό ή πουθενά ταξίδι.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες