Mono AEK έγραψε: |
63αρι εχεις ![]() Με το καταλύτη τι σκέφτεσαι να κάνεις? |
Pezakias207 έγραψε: |
Να ρωτησω και εγω μια απορια. Οταν εβαλα εξατμιση ο εξατμισας μου αφαιρεσε εντελος το κυκλωμενο μεταλο της φωτογραφιας λεγοντας μου οτι θα περνει καλυτερα αερα η τουρμπινα χωρις αυτο γιατι ανεβαζει πολυ θερμοκρασια αλλα εγω βλεπω ολους να το εχουν. Ειναι λογικο?
http://imgur.com/a/LjFC5 |
salex έγραψε: |
Καλό θα ήταν να το ξαναβάλεις γιατί η θερμοασπίδα αυτή προστατεύει τα γύρω πλαστικά από λιώσιμο.
Αν δεν την έχεις, θα παρατηρήσεις ότι σιγά σιγά αρχίζουν και παραμορφώνονται τα πλαστικά της μετώπης. Το τουρμπο ακτινοβολεί όταν πυρώνει, δεν είναι μόνο ότι ζεσταίνεται. Οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του, κινδυνεύει να λιώσει! |
salex έγραψε: |
Τα αναβαθμισμένα downpipe τις περισσότερες φορές είναι χωρίς καταλύτη και έχουν θέσεις για τους αισθητήρες εκεί ακριβώς που τους έχει και το εργοστασιακό.
Υπάρχουν τέσσερα σενάρια εδώ: 1. Να είσαι με καταλύτη μετά το σπιράλ. Στο downpipe δεν θα υπάρχει τίποτα. Προεκτείνεις τον δεύτερο αισθητήρα λαμβδα ώστε να μπει μετά τον καταλύτη και όλα λειτουργούν κανονικά. 2. Βάζεις τους αισθητήρες ακριβώς στη θέση τους, όπως ήταν πριν. Μονο που επειδή τώρα δεν υπάρχει καταλύτης ανάμεσά τους, σε 500χιλιόμετρα θα σου ανάψει λαμπάκι σφάλματος καταλύτη. Αυτό απενεργοποιείται μέσα από το προγραμμα. Αν έχεις και καταλύτη μετά τους αισθητήρες, είσαι νόμιμος και βγάζεις κάρτα καυσαερίων και ΚΤΕΟ. Αυτή τη λύση έχω υιοθετήσει στο δικό μου αυτοκίνητο γιατί προτιμώ να είναι εντάξει σε όλα του. 3. Να μην υπάρχει καθόλου καταλύτης στην εξάτμιση. Οπότε οι αισθητήρες μπαίνουν στις θέσεις τους, αλλά χρειάζεται παρέμβαση πάλι από το πρόγραμμα. 4. Να κρατήσεις στο εργοστασιακό downpipe και να αφαιρέσεις τον προκαταλύτη. Οπότε ούτε αισθητήρες χρειάζεται να πειράξεις, ούτε καμια τροποποίηση στο πρόγραμμα να κάνεις. Νομότυπος θα είσαι γιατί υπάρχει καταλύτης και βγάζει και κάρτα καυσαερίων. Και κέρδος ισχύος θα έχεις γιατί θα φύγει ο πιο πυκνός καταλύτης από την εξάτμιση. Διαλέγεις και παίρνεις! |
vatos έγραψε: |
νομίζω οτι αν κάτσω ποτέ να ασχοληθώ θα κάνω την κουρτίνα 1 μαζί με downpipe καινούριο χωρίς καταλύτη από ebay μιας και από προγράμματα ότι έχω ψάξει ακόμα δεν βγάζω και πολύ άκρη ούτε έχω δει πόσο κοστίζουν |
salex έγραψε: | ||
Τότε μπορείς να κάνεις το 4! Έχει τον καλύτερο λόγο απόδοσης/κόστους και δεν χρειάζεται καν να ακουμπήσεις τους αισθητήρες. Η κουρτίνα 1 δυστυχώς θέλει κοπτοραπτική στο καλώδιο του πίσω αισθητήρα για να το προεκτείνεις. Τα καλώδια αυτά είναι πολύ ευαίσθητα εσωτερικά, μιας και ο πίσω λάμβδα λειτουργεί με τάση 0-1Volt. Οποιαδήποτε αλλαγή στην ωμική αντίσταση των καλωδίων χαλάει τις μετρήσεις. 4. Να κρατήσεις στο εργοστασιακό downpipe και να αφαιρέσεις τον προκαταλύτη. Οπότε ούτε αισθητήρες χρειάζεται να πειράξεις, ούτε καμια τροποποίηση στο πρόγραμμα να κάνεις. Νομότυπος θα είσαι γιατί υπάρχει καταλύτης και βγάζει και κάρτα καυσαερίων. Και κέρδος ισχύος θα έχεις γιατί θα φύγει ο πιο πυκνός καταλύτης από την εξάτμιση. |
Gotcha έγραψε: |
Βαζοντας καταλυτη κατω μονο κερδος θα εχεις. Προσεχε μονο να γινει καλη δουλεια με τα καλωδια. Επισης ισως και να αξιζε απο την στιγμη που θα τον φερεις κατω να βγαλεις το μεσαιο (βεβαια θα παρεις πολυ βαβουρα) |
salex έγραψε: | ||
Γιώργο μου, με την μαμά 50άρα εξάτμιση ούτε θόρυβο θα ακούσει, αλλά ούτε και διαφορά θα δει χωρίς το μεσαίο. Θυμάστε για πόση ισχύ βάζαμε στα σαξόραλα 50άρες; 140 άλογα βαριά. Εδώ έχουμε 200 και ακόμα το σκεφτόμαστε αν χρειάζεται. |
vatos έγραψε: |
καλά προφανώς μιλάμε για όλη την εξάτμηση
αυτά που έχω βρει είναι 55mm και το downpipe 64mm εξωτερικά http://www.ebay.co.uk/itm/Fox-vorschalld%C3%A4mpferersatzrohr-Peugeot-207-RC-208-GTi/391832569193?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649 |