PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Βελτίωση για Δίλιτρους & Τουρίσμους (206 2,0 GTI & GT)

pduke - Τρι 03 Σεπ 2002, 13:21:30
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Βελτίωση για Δίλιτρους & Τουρίσμους (206 2,0 GTI &
Το ανοίγω γιατί γίναμε αρκετοί και πρέπει να τα πούμε.

Πρώτα απόλα θέλουμε avatar GT!!!!δεν το συζητώ

Κατά τα άλλα ας αρχίσουν οι κουβέντες και επιτρέψτε μου να πω ότι είναι καλό να προχωρήσουμε μαζί αν βέβαια συμφωνίσουμε!!!!
Οι κλέφτες στην αγορά είναι πολλοί και δεν θέλουμε να τους πλουτήσουμε.΄
Σαν στόχο βάζω τα 155 άλογα και μετά βλέπουμε.
Παραθέτω τιςβελτιώσεις που προτείνονται για να φτάσουμε εκεί:
1.φίλτροχοάνη της ITG με βαρελάκι(συζητιέται και το BMC)
2.όλο το σύστημα της Devil (χταπόδι,downpipe,καταύτης,σωλήνας προς τελικό(ή όπως αλλιώς λεγεται),τελικό)
3. superchips

άντε και καλή αρχή
Sidobre - Τρι 03 Σεπ 2002, 14:19:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: Για Δίλιτρους και Τουρίσμους!!!!!!!!
pduke έγραψε:
Πρώτα απόλα θέλουμε avatar GT!!!!δεν το συζητώ

Η φωνή σας, προσταγή μας!!! 8O

Ave GT! Oι 16βάλβιδοι σας χαιρετούν!

Μπορείτε να βάλετε πλέον όποιο avatar θέλετε!
fpug - Τρι 03 Σεπ 2002, 14:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
file pduke me vriskeis apolyta symfono me tis 3 vasikes metatropoules gia arxi.
aytes exw ki egw sto programma mou gia to ameso mellon.

to thema einai to poso kostizoun.
to programma tis superchip kanei 180.000
kai to varelaki gyrw sta 90.000
den xerw poso tha paei to oloklirwmeno systima tis devil.
pantws sistima exatmisis mono tis devil tha evaza sto GT mou.
pduke - Τρι 03 Σεπ 2002, 14:41:32
Θέμα δημοσίευσης: Re: Για Δίλιτρους και Τουρίσμους!!!!!!!!
Sidobre έγραψε:

Η φωνή σας, προσταγή μας!!! 8O

Ave GT! Oι 16βάλβιδοι σας χαιρετούν!

Μπορείτε να βάλετε πλέον όποιο avatar θέλετε!

Σιντομπράρα μου!!!!!είσαι κορυφή. Razz Razz Razz Razz

Στα GT μας τώρα:
Τελικό = 110.000 ( το έβαλα εγώ και μάλλον με πιάσαν για τα καλά)
Χτπόδι 4-1 = 15.000 (περίπου)
4-2-1 = 280.000 (ίσως)
Τα υπόλοιπα δεν ξέρω ακόμα
περιμένω αυτή τη βδομάδα τηλέφωνο με τιμές.
fpug - Τρι 03 Σεπ 2002, 14:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
pduke eixes ki esy to provlima me ton imanta tou dynamo?
einai to klasiko provlima pou otan vazeis mpros akous ena eleeino thorybo gia liga lepta.
pduke - Τρι 03 Σεπ 2002, 15:03:33
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
pduke eixes ki esy to provlima me ton imanta tou dynamo?
einai to klasiko provlima pou otan vazeis mpros akous ena eleeino thorybo gia liga lepta.

Εννοείτε!!!!αλλά τώρα μου το κάνει και εν κινήσει και μάλλον φταίει ένα σιδεράκι στη βάση της μηχανής που κοπανάει

έχεις κάνει κατι εσύ μ' αυτό?(τον ιμάντα)
πόσα χλμ έχεις?
γράψε προβλήματα και έρχομαι με τα δικά μου
fpug - Τρι 03 Σεπ 2002, 15:08:26
Θέμα δημοσίευσης:
to autokinito to pira prin apo 2 mines.
exei 35,000km kai einai september 1999
epeidi to eixe o pateras mou apo kainourgio tou eixe alaxei 2 fores ymanta alla tipote o thorybos paremene.
prin apo liges meres parageilla stin peugeot ton kainourgio ymanta pou einai aytolipenomenos.
Ton valame molis xtes kai den kanei thorybo. Tha perimenw ligo kairo na dw ti ginete.
Pantws an mpeis sto site pou legame prin tha deis oti to idio provlima perigrafei kai o agglos kai lithike me ton autolipenomeno ymanta.
fpug - Τρι 03 Σεπ 2002, 15:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
'Squealing from the power steering pullies on cold starts.. Seems to be Common on GT & GTi. The first belt & the idler tensioner pulley were replaced at 6K Service. The squealing started again at 8,200 miles. It got so bad that it was embarrassing to start the car in the morning! But I persevered with it until I went on holiday for a week at the end of May.
I called Peugeot Customer Relations to see if this common problem was cured cos I didn't want the car to be returned only for the belt to squeal again. They assured me that it would be OK on its return.
A week later I picked the car up. Silence!! But not for long around 200 miles and 3 days to be exact. In it goes again, this time they decide to change the alternator due to a suspect pulley.
The car is returned next day. Silence!! I drive home 7 miles, then start the car next morning, guess what the squeal has returned. 7 miles & 14hrs later!

I blow a gasket at every Peugeot employee that I can in both supplying and servicing dealerships.... This really is the last straw...

I returned the car again to the supplying dealer. The Technician cleans out a load of muck & shit from the 'anti-squeal' channels in all of the pullies. When I pick the car up this time, silence!! It really is quieter than I can remember having it upon delivery. I though, excellent, its fixed at last. But NO, 40 miles and 36hrs later, it has returned!
This really is the last straw, an appointment was made to meet with the Factory inspector. He confirms that there is a problem that Peugeot have not to this date solved.
I am now waiting for a new belt that is supposed to be self lubricating and that Peugeot believe will cure this problem once and for all!!! We'll See!!!I am now waiting for'

auta egrapse o agglos.
I idia i peugeot paradexotan to provlima me ayto ton thorybo.

Zita na sou parageiloun ki esena ena tetoio ymanta mpsa kai stamatisei.
kostos ymanta mazi me ergatika 50 euro.!!
pduke - Τρι 03 Σεπ 2002, 15:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
provlima lithike me ton autolipenomeno ymanta.

Αυτό ούτε που έφτασε στα αυτια μου.Τιμή έχουμε?Κωδικό ανταλακτικού?
αύριο κιόλας θα πάω
pduke - Τετ 04 Σεπ 2002, 21:26:57
Θέμα δημοσίευσης: Μπορεί ο κινητήρας μου να γιατρεύτηκε μόνος του?
εν συντομία θα τα πω

Παιδιά από τότε που μπήκα στο club ο κινητήρας έκανε διακοπές.Άλλαξα βενζινάδικα και κάποια στιγμή έβαλα racing shell και του πέρασε....Μετά του ξανάρθε!!!Μέχρι να το παώ στην μαμά(peugeot) άρχισε να έχει και αριθμίες στο ρελαντί!(η ξάτμιση φυσούσε και ρουφούσε(άψογη τεχνική στην κυκλική αναπνοή για να παίζεις αυστραλέζικο ντιτζερίτου!!!))
Το πήγα και το βάλαν στον εγκέφαλο.Τζίφος."Θα είναι ο ρυθμιστής του ρελαντί"αποφάνθηκαν,αλλά εγώ έφευγα διακοπές και δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο.
Αφού γύρισα το ξαναπήγα,το ξανα βάλανε στον εγκέφαλο και είχαμε πόρισμα!Μια βαλβίδα ρύθμισης (δεν θυμάμαι τι!!!ντροπηηηηη) στο πίσω δεξί άκρο δίπλα στο καπακι."Θα παραγγείλουμε",και παραγγείλανε.
Ακόμα περιμένω(2 βδομάδες και κάτι) ,αλλά ενώ περίμενα,την τελέυταία εβδομάδα το αυτοκίνητο άρχισε δουλεύει μια χαρά!!!ούτε διακοπές ούτε ντιτζερίτου!

έχει κανείς άποψη επί του θέματος???
Βενζινάδικο πάντως δεν άλλαξα!!
zuper206 - Πεμ 05 Σεπ 2002, 11:15:51
Θέμα δημοσίευσης: Oi dikes mou metatropes.
Barelaki BMC (Gia 2litro kinitira) = 100.000
(H eisagwgh oxi apo to ftero alla apo kato)

Teliko kai messaio Powerful = 165.000
(gia xtapodi einai arketa lefta... >165.000)

Zantes OZ Crono Evo 17" kai Lastixa DUNLOP SP9000 "Z" rate = 550.000

EEEEEE Ftanei nomizw.......

Bebaia gia Superchip re-mapping to skeftomai...........
pduke - Πεμ 05 Σεπ 2002, 11:37:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: Oi dikes mou metatropes.
zuper206 έγραψε:
Barelaki BMC (Gia 2litro kinitira) = 100.000
(H eisagwgh oxi apo to ftero alla apo kato)

Teliko kai messaio Powerful = 165.000
(gia xtapodi einai arketa lefta... >165.000)

Zantes OZ Crono Evo 17" kai Lastixa DUNLOP SP9000 "Z" rate = 550.000

EEEEEE Ftanei nomizw.......

Bebaia gia Superchip re-mapping to skeftomai...........

Επιτέλους ρε ζούπερμαν!!!!Σε περιμέναμε!
Πες μου κάτι,το BMC έκανε πραγματική διαφορά?Θέλω να απαντήσεις με το χέρι στην καρδια...
Όταν λες εισαγωγή από κάτω?
Sidobre - Πεμ 05 Σεπ 2002, 11:41:26
Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπορεί ο κινητήρας μου να γιατρεύτηκε μόνος του?
pduke έγραψε:
εν συντομία θα τα πω

Παιδιά από τότε που μπήκα στο club ο κινητήρας έκανε διακοπές.Άλλαξα βενζινάδικα και κάποια στιγμή έβαλα racing shell και του πέρασε....Μετά του ξανάρθε!!!Μέχρι να το παώ στην μαμά(peugeot) άρχισε να έχει και αριθμίες στο ρελαντί!(η ξάτμιση φυσούσε και ρουφούσε(άψογη τεχνική στην κυκλική αναπνοή για να παίζεις αυστραλέζικο ντιτζερίτου!!!))
Το πήγα και το βάλαν στον εγκέφαλο.Τζίφος."Θα είναι ο ρυθμιστής του ρελαντί"αποφάνθηκαν,αλλά εγώ έφευγα διακοπές και δεν είχαν ετοιμοπαράδοτο.
Αφού γύρισα το ξαναπήγα,το ξανα βάλανε στον εγκέφαλο και είχαμε πόρισμα!Μια βαλβίδα ρύθμισης (δεν θυμάμαι τι!!!ντροπηηηηη) στο πίσω δεξί άκρο δίπλα στο καπακι."Θα παραγγείλουμε",και παραγγείλανε.
Ακόμα περιμένω(2 βδομάδες και κάτι) ,αλλά ενώ περίμενα,την τελέυταία εβδομάδα το αυτοκίνητο άρχισε δουλεύει μια χαρά!!!ούτε διακοπές ούτε ντιτζερίτου!

έχει κανείς άποψη επί του θέματος???
Βενζινάδικο πάντως δεν άλλαξα!!

Aσε και εγώ την έχω πάθει και δεν ξέρω τι μου γίνεται!

Αρυθμίες, σβησίματα, σκορτσαρίσματα και άλλα λοιπά....

Τα πάντα είχαν ώς αφετηρία ένα κακό γέμισμα στο ρεζερβουάρ.
Από τότε έχω γεμίσει καμμιά 20αριά φορές με καλή βενζίνη και τίποτα.

Αλλάξαμε προληπτικά μπουζί, ο εγκέφαλος δεν δείχνει τίποτα και όλα δείχνουν να είναι ΟΚ. Κάποια στιγμή όταν μπορέσω θα τo κοιτάξουμε με το συνεργείο εκτενέστερα.

Ούτε και σε μένα τα κάνει πάντα, όμως έχω παρατηρήσει κάτι που σίγουρα το κάνει πλέον συχνότατα:

Οταν καρατάς σταθερό το γκάζι με μέτριες στροφές (3.000-4.000) σκορτσάρει αρκετά.

Αυτά για να προσέχουμε.....
zuper206 - Πεμ 05 Σεπ 2002, 11:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
Apo to BMC eimai apolyta ikanopoihmenos.
Ektos apo ton wraio hxo pou dinei exei mia ejairetikh kataskeyh. To iliko pou exei empodizei thn thermothta tou kinitira na to ephreasei.

Prin thn egkatastash h dynamometrisi edine 140 me thn egkatastash kai meta apo mia ebdomada edeije 146,5 .

Tha skanarw to report tis dynamometrisis otan mporesw kai tha to steilw.

Otan lew eisagwgh apo katw enno oti ebgala thn bash tou manisioy filtrou, diplwsa ton swlhna (einai san xartinos) pou fernei ton aera apo to ftero
kai prosthesa ena swlhna peripou katheta (mia mikri klisi pros ta mprosta) pou fernei ton aera sto BMC.

Otan to BMC exe eisagwgh apo to ftero (default) h dynamometrisi edeije 143

Den exw janapaei gia dynamometrish...alla exw dei arketa megalh diafora sthn symperifora.
chatasos - Πεμ 05 Σεπ 2002, 12:17:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: Μπορεί ο κινητήρας μου να γιατρεύτηκε μόνος του?
Sidobre έγραψε:

Αρυθμίες, σβησίματα, σκορτσαρίσματα και άλλα λοιπά....

Τα πάντα είχαν ώς αφετηρία ένα κακό γέμισμα στο ρεζερβουάρ.
Από τότε έχω γεμίσει καμμιά 20αριά φορές με καλή βενζίνη και τίποτα.

Αλλάξαμε προληπτικά μπουζί, ο εγκέφαλος δεν δείχνει τίποτα και όλα δείχνουν να είναι ΟΚ. Κάποια στιγμή όταν μπορέσω θα τo κοιτάξουμε με το συνεργείο εκτενέστερα.

Περίπου είχα πάθει τα ίδια... το άφησα 1 μέρα στη Lion, δεν βρήκανε τίποτα,
τους έβρισα την επόμενη αφού πριν μία εβδομάδα είχα κάνει service, το
ξαναάφησα άλλη μια μέρα, μου άλαξαν εγκέφαλο ΔΩΡΕΑΝ (εκτός εγγύησης),
και από τότε όλα ΟΚ....

Μήπως κάπου "μπερδεύεται" ο εγκέφαλος?
pduke - Πεμ 05 Σεπ 2002, 12:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
140 στον τροχο????
με τα δυο καζανάκια μόνο?
zuper206 - Πεμ 05 Σεπ 2002, 14:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
Duke epeidh den eimai kai sxetikos kai auta pou grafei panw sto xarti pou bghke einai ligo kinezika gia emena tha to ferw aurio kai tha sou grapsw tis times prin kai meta to BMC. Pistepse me omws blepeis megalh diafora...
pduke - Πεμ 05 Σεπ 2002, 17:23:07
Θέμα δημοσίευσης:
zuper206 έγραψε:
Duke epeidh den eimai kai sxetikos kai auta pou grafei panw sto xarti pou bghke einai ligo kinezika gia emena tha to ferw aurio kai tha sou grapsw tis times prin kai meta to BMC. Pistepse me omws blepeis megalh diafora...

Θα περιμένω εναγωνίως!!!Είσαι ωραίος!
Πάντως οι 6 ίπποι έρχονται και επιβεβαιώνουν τους 6 του ITG που είναι παλι με βαρέλι!
fpug - Παρ 06 Σεπ 2002, 02:39:31
Θέμα δημοσίευσης:
to BMC einai ontws polly kalo kai axizei ta lefta tou. 8)
TREXOYLAS - Παρ 06 Σεπ 2002, 14:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
Vre pduke agori mou , ti 8es twra kai asxolise me metatropes kai tetoia ?
Afou sto exw 3anapei , esu osa aloga sou leipoun ta kerdizeis apo ta xeria sou !!!
Paidia o pduke exei toso <<makria>> xeria pou denei ta kordonia tou or8ios !
Mporeis akoma (an 8es nte kai kala na pas pio grigora) na deseis to 206 sou pisw apo to Saxo mou !!!!!
xaxaaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaaxaaaxaxaxaxa.....
pduke - Παρ 06 Σεπ 2002, 16:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το ήξερα ότι θα έχω προβλήματα με σένα εδώ μέσα!!!!
Τρελοχειροφρενάκια!!! Mr. Green
christhehealer - Δευ 09 Σεπ 2002, 15:57:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ax, για σας δουλεύω

http://www.motorsport22.freeserve.co.uk/

και ο Πανοδούκας με ποτίζει φαρμάκια Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
pduke - Δευ 09 Σεπ 2002, 16:40:38
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Ax, για σας δουλεύω

http://www.motorsport22.freeserve.co.uk/

και ο Πανοδούκας με ποτίζει φαρμάκια Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Πότε σε πότισα φαρμάκια?????
Όταν θα σε ποτίσω κάτι θα είναι πεντατονικές και ουίσκια!!!!
Και το καθυστερίσαμε κιόλας.
christhehealer - Δευ 09 Σεπ 2002, 16:56:28
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Πότε σε πότισα φαρμάκια?????

Διάβασε τα post σου, για τον καινούριο μας σπόνσορα Laughing Laughing Laughing Laughing

pduke έγραψε:
Όταν θα σε ποτίσω κάτι θα είναι πεντατονικές και ουίσκια!!!!
Και το καθυστερίσαμε κιόλας.

Nα λύσω κάποιες εκρεμμότητες, κοινωνικών υποχρεώσεων (είπαν σ' ένα φίλο μου παντρέψου και μετά έχει γλέντι θα πιεις όσο θέλεις, αυτός τους πίστεψε και παντρεύεται) , και έφτασα 8) 8)
p206Mike - Παρ 22 Νοέ 2002, 12:38:08
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Βελτίωση 206 2.0 GTI (part II)
Όταν θα πέσει στα χερια σου το δίλιτρο με τα 138 αλογάκια και όχι 136 και με 19,5 ρόπη με 210 τελική και με 0-100 σε 8,4 και με μόνο 6 εκτατομυρια σχετικά με τις τιμές που παίζουν ...έλα μετά να μου πεις για σηματακια εφορίας για ασφάλεια και τα λοιπα...
Άσε που αν τρελλαθείς και τόσο με την υποδύναμη και θελεις παραπάνω αλογα τόσο πολύ και δεν σε ενδιαφερει και η κατανάλωση υπάρχει και η λύση του τετραπετάλουδου ή της προσθήκης turbo (π.χ. 206 gti + turbo 290ps by Δάρας) και τότε αν μου βρεις αυτοκίνητο που με κόστος 6.000.000 συν 1.500.000 για οποια μετατροπή επιλέξεις, να έχει τα χαρακτηριστικά του 206(που ολοι γνωρίζουμε) και σε αυτή την τιμη (περίπου 7.500.000 μυρια το όλο πακέτο) έλα να τα ξαναπούμε...
Αν μου βρεις εσύ ποιο ανταγωνιστικό πακέτο για καινούριο αυτοκίνητο μέχρι 7.500.000 μυρια τότε πάσο και έχεις δίκιο....
Σε σχέση με το rallaki τώρα ...πανω κάτω πανε τα ίδια μονο που το 206 είναι σαφώς πιο γαμάτο σε Look έχει σαφώς πιο χλειδάτο σαλόνι...και γενικότερα δεν έιναι μόνο ένας κουβάς που τρέχει...
Έχει όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο πόλης και όχι αγώνων...π.χ. clima, και όλα τα ηλεκτρονικα καλούδια και επιπλέον έχει πολύ υψηλότερα standars ασφαλείας από ένα ραλλάκι...
Τέλος ακόμα και μαμά αποδίδει κάτι περισσότερο από ένα ραλλάκι σε τελική και σε ροπή...
Κάνε ένα ταξιδάκι με rally και ένα ταξιδάκι με 206 και θα καταλάβεις πολλά..
Εκτός αν σκοπεύεις να λάβεις μέρος σε καμία ειδική ή αν το μόνο που σε ενδιαφέρει σε ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης είναι τα γκάζια και τα κρατήματα...
Δεν λεω καλό και το rallye αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα....
konstantinos - Παρ 22 Νοέ 2002, 12:44:06
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 2,0lt 16v
p206mike έγραψε:
Όταν θα πέσει στα χερια σου το δίλιτρο με τα 138 αλογάκια και όχι 136 και με 19,5 ρόπη με 210 τελική και με 0-100 σε 8,4 και με μόνο 6 εκτατομυρια σχετικά με τις τιμές που παίζουν ...έλα μετά να μου πεις για σηματακια εφορίας για ασφάλεια και τα λοιπα...
Άσε που αν τρελλαθείς και τόσο με την υποδύναμη και θελεις παραπάνω αλογα τόσο πολύ και δεν σε ενδιαφερει και η κατανάλωση υπάρχει και η λύση του τετραπετάλουδου ή της προσθήκης turbo (π.χ. 206 gti + turbo 290ps by Δάρας) και τότε αν μου βρεις αυτοκίνητο που με κόστος 6.000.000 συν 1.500.000 για οποια μετατροπή επιλέξεις, να έχει τα χαρακτηριστικά του 206(που ολοι γνωρίζουμε) και σε αυτή την τιμη (περίπου 7.500.000 μυρια το όλο πακέτο) έλα να τα ξαναπούμε...
Αν μου βρεις εσύ ποιο ανταγωνιστικό πακέτο για καινούριο αυτοκίνητο μέχρι 7.500.000 μυρια τότε πάσο και έχεις δίκιο....
Σε σχέση με το rallaki τώρα ...πανω κάτω πανε τα ίδια μονο που το 206 είναι σαφώς πιο γαμάτο σε Look έχει σαφώς πιο χλειδάτο σαλόνι...και γενικότερα δεν έιναι μόνο ένας κουβάς που τρέχει...
Έχει όλες τις ανέσεις που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο πόλης και όχι αγώνων...π.χ. clima, και όλα τα ηλεκτρονικα καλούδια και επιπλέον έχει πολύ υψηλότερα standars ασφαλείας από ένα ραλλάκι...
Τέλος ακόμα και μαμά αποδίδει κάτι περισσότερο από ένα ραλλάκι σε τελική και σε ροπή...
Εκτός αν σκοπεύεις να λάβεις μέρος σε καμία ειδική ή αν το μόνο που σε ενδιαφέρει σε ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης είναι τα γκάζια και τα κρατήματα...

Πω πω... φωτιές που ανάβει το παλικάρι... Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked (ψιτ εγώ μαζί σου είμαι) Wink Wink Wink
p206Mike - Παρ 22 Νοέ 2002, 12:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Άξιος Κωνσταντίνε....... 0X
pugsang - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:02:18
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:

Παραβλέπω τα περι κουβα που τρέχει και συνεχίζω.

Δεν νομίζω οτι με 290ps του turboDara θα ειναι το 206 που ολοι ξέρουμε.
Εσυ δηλαδή νομίζεις οτι θα στρίβει οπως ξέρουμε?
Και αντε πες οτι στρίβει για πόσο θα αντέξει ενα αυτοκίνητο που απο τα 138 το πήγες στα 290ps?
p206Mike - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:09:04
Θέμα δημοσίευσης:
Να τα .....Να τα...Πλακώσαν οι ραλλάκηδες..Αυτό ήθελα!!! Twisted evil
Όταν λέω + 1.500.000 εκατομύριο μετατροπή τα 500.000 χιλιάρικα περίπου πάνε για το στισήμο του αυτοκινήτου που θα αντέχει και θα παραντέχει αυτα τα άλογα...Ο Δάρας είναι γνώστός και στην διάθεσή σου για κάθε απορία .....Δίνει μάλιστα 5 ετή εγγύηση....
Και στην τελική δεν είμαι fun των turbo ....Για μια τρετραπετάλουδη δεν θα λεγα οχι ομως.... Twisted evil
pugsang - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
Με τον Δάρα αγαπητέ δεν θελω να εχω απολύτως καμμια σχέση ακριβώς επειδή ειναι γνωστός....

Συζητάμε παντως για μια αύξηση ισχύος της τάξεως του 110%.Δεν νομίζεις οτι είναι πολύ?
Sidobre - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Aντε πάλι διαμάχες μεταξύ ραλλάκιδων και 206άριδων....

Ρε παιδιά ακόμα δεν ηρεμήσατε;

Λοιπόν επειδή κουράζει λίγο το όλο θέμα, να σταματήσουμε και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ότι τα 2 αυτοκίνητα ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

Αντε γιατί σε λίγο θα συγκρίνουμε Seicento με Jeep...

Γιατί πρέπει συνέχεια να χάνουμε αυτό το ωραίο κλίμα που προσπαθούμε να κρατήσουμε τόσο καιρό;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό να του το εξηγήσω εγώ!

Aν κρατήσουμε τώρα τα καθαρά λόγια και όχι τα αγκάθια (!)

Mike θα συμφωνήσω ότι αν το κάνεις turbo είτε σε Δάρα είτε οπουδήποτε αλλού, θα χάσει όλη την μαγία που έχει αυτή την στιγμή το αυτοκίνητο και είναι κρίμα...

Κάντο καλύτερα σε ένα Punto που δεν στρίβει!

Δεν είναι τετρακίνητο το αυτοκίνητο για να αντέξει τόση δύναμη και είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές για να το καταστρέψεις έτσι.

Για τετραπετάλουδο μέσα είμαι και εκεί θα δείς.

Ο δίλιτρος είναι όντως κλειστός για λόγους οικονομίας και ρίππων.
Αλλά αν όντως το νέο RC έχει διαφορετικό κινητήρα και όχι τον ίδιο εξελιγμένο τότε κάτι τρέχει και σημαίνει ότι καλό είναι να μην πουσάρεται τόσο πολύ.
peugeot206cc - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:32:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τι έγινε ; Το RC το ξεχάσατε ;;; Wink
konstantinos - Παρ 22 Νοέ 2002, 13:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Αλλά αν όντως το νέο RC έχει διαφορετικό κινητήρα και όχι τον ίδιο εξελιγμένο τότε κάτι τρέχει και σημαίνει ότι καλό είναι να μην πουσάρεται τόσο πολύ.

Εχω την εντύπωση (δεν λέω οτι είμαι σίγουρος) οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου απο την αρχή. Η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του είναι η lotus, σαν υπεργολαβία (αθάνατη ελληνική γλώσσα), για λογαριασμό της peugeot.
Sidobre - Παρ 22 Νοέ 2002, 14:11:06
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Εχω την εντύπωση (δεν λέω οτι είμαι σίγουρος) οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου απο την αρχή. Η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του είναι η lotus, σαν υπεργολαβία (αθάνατη ελληνική γλώσσα), για λογαριασμό της peugeot.

Και εγώ αυτό ξέρω, για αυτό έγραψα ότι ο τωρινός 2λιτρος μάλλον δεν θα έπρεπε να πουσαριστεί πολύ. Αυτοί κάτι θα ξέρουν Wink
pugsang - Παρ 22 Νοέ 2002, 14:18:25
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην θεωρηθεί οτι ξεκινάω πάλι κόντρα μιας και δεν εχω τέτοιο σκοπό διόρθωσα τα post μου.Επίσης να τονίσω οτι σε καμμια των περιπτώσεων δεν είχα σκόπό να θίξω το 206 σαν αυτοκίνητο και τους κατόχους αυτού.

Εξακολουθώ όμως να πιστεύω οτι μια turboβελτιώση της τάξεως του 110% είναι υπερβολή για οποιοδήποτε αυτοκίνητο

Αυτά

ΜΦΧ

Μάκης
konstantinos - Παρ 22 Νοέ 2002, 14:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
peugeot206cc έγραψε:
Τι έγινε ; Το RC το ξεχάσατε ;;; Wink

Σιγά μην το ξεχάσουμε. Με αυτό κοιμόμαστε και με αυτό ξυπνάμε (υπερβολές).

Την Τετάρτη στην εκπομπή του Φωτεινέλη είχε κάποια στιγμιότυπα (ωραία) για το RC, το είδε κανείς???
Sidobre - Παρ 22 Νοέ 2002, 14:45:55
Θέμα δημοσίευσης:
Για να ενισχύσω λίγο τα επιχειρήματα σχετικά με το Turbisma, στα μέγαρα τα θηρία Accord του BTCC (με πόσα άλογα!) δεν καταφέρνουν να ξεκολήσουν επαρκώς από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα!

Γιατί άραγε αυτό; Rolling eyes
richardos - Παρ 22 Νοέ 2002, 21:50:42
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο πάντως και να θέλετε να κοπάσει το κλίμα εγώ δεν μπορώ να μην απαντήσω στον φίλο με την μεγλαλη φαντασία.
Κατ αρχήν είναι φανερό πως κάνει ευθεία αντιπαράθεση του 206GT με το 106 rallye.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ φίλε. Κάτι μας είπες.
Το ένα κοστίζει 6+ μύρια, και το άλλο 4- μύρια.
Αλλά και να τα διέθετα μάλλον ενάμιση rallye θα έπερνα και όχι 206.
Ποιός σου πε ότι θα σου κάνει μετατροπή στα 290PS με 1,5μύριο φίλε.
Ποιός σου πε ότι το μισό μύριο πάει για ανάρτηση και πέδηση.
Ποιός σου πε ότι όλη η μηχανική μετατροπή στα 290PS κοστίζει λοιπόν μόνο 1μύριο.
Ποιος σου πε για 5 χρόνια εγγύηση.
Θυμήσου καλύτερα αυτά. Μην γεμίζεις το site με παραπληροφόρηση.
Και πάνω απόλα μην ζεις σε ψευδαισθήσεις φίλε μου. Ούτε εσύ βοηθιέσαι ούτε εμάς βοηθάς.
dfrankos - Σαβ 23 Νοέ 2002, 03:18:16
Θέμα δημοσίευσης:
na kano kai ego kapoies paratirisis exo 2 mines to 206 GTi kai kata8eto ta e3eis.
1. den kanei 6 miria alla teliki 6,8 Crying or Very sad Crying or Very sad
2. mono stin teliki perasa rallye distixos sta fanaria feugei sinexos miso kapo to poustiko Sad Sad
3. exei xirotero stisimo apo rallye alla sta frena kamia sxesi pisteuo logo toy ABS.
4. einai poly pio xlidato kai pio olokliromeno autokinito kai gi auto kanei kai pio polla lefta to rallye mono trexei kai strivei (auto omos to kanei poly kala).
prosopika pisteuo oti einai entelos diaforetika autokinita (kai gi auto kai i diafora stin timi alla kai sto koino pou apeu8inontai). ego pantos edosa 3 miria kai xrostao alla 3,8 (peripou ena rallye kai auto ponaei Crying or Very sad Crying or Very sad )
Nikel - Σαβ 23 Νοέ 2002, 03:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
richardos έγραψε:
Οσο πάντως και να θέλετε να κοπάσει το κλίμα εγώ δεν μπορώ να μην απαντήσω στον φίλο με την μεγλαλη φαντασία.
Κατ αρχήν είναι φανερό πως κάνει ευθεία αντιπαράθεση του 206GT με το 106 rallye.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ φίλε. Κάτι μας είπες.
Το ένα κοστίζει 6+ μύρια, και το άλλο 4- μύρια.
Αλλά και να τα διέθετα μάλλον ενάμιση rallye θα έπερνα και όχι 206.
Ποιός σου πε ότι θα σου κάνει μετατροπή στα 290PS με 1,5μύριο φίλε.
Ποιός σου πε ότι το μισό μύριο πάει για ανάρτηση και πέδηση.
Ποιός σου πε ότι όλη η μηχανική μετατροπή στα 290PS κοστίζει λοιπόν μόνο 1μύριο.
Ποιος σου πε για 5 χρόνια εγγύηση.
Θυμήσου καλύτερα αυτά. Μην γεμίζεις το site με παραπληροφόρηση.
Και πάνω απόλα μην ζεις σε ψευδαισθήσεις φίλε μου. Ούτε εσύ βοηθιέσαι ούτε εμάς βοηθάς.

Και ποιος σου εδωσε εσενα το δικαιωμα να ανεβαζεις τους τονους Evil
Ρε για χαλαρωστε λιγακι! Ολο αντιπαλοτητες και εχθρες μου ειστε! Θα το φωναζω...και θα το λεω...Θρυλε ολε...oops λαθος...Θα το φωναζω...και θα το λεω οτι ειναι 2 διαφορετικα αυτοκινητα. Τελος...The End...Finito...Tωρα εαν εσεις θελετε να το τραβατε εεε τι να πω.......I rest my case....
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 09:18:35
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
konstantinos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Και εγώ αυτό ξέρω, για αυτό έγραψα ότι ο τωρινός 2λιτρος μάλλον δεν θα έπρεπε να πουσαριστεί πολύ. Αυτοί κάτι θα ξέρουν Wink

Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω παντως οτι η πεζο θα βγαλει εναν και μονο κινητηρα για να τον βαλει στο RC. Χρονια τωρα αποδεικνυει το αντιθετο. Αρκει να περιμενουμε βεβαια μεχρι να δουμε και τον κινητηρα.
Mix206cc - Σαβ 23 Νοέ 2002, 10:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
konstantinos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Εγω παντως ειχα διαβασει οτι ειναι ο ιδιος κινητηρας απλα τον βελτιωσανε και συγκεκριμενα ''Η εξελιξη του διλιτρου κινητηρα και η τοποθετηση συστηματος μεταβλητου χρονισμου των βαλβιδων αυξησε την ισχυ κατα 40 ιππους σε σχεση με το απλο διλιτρο GTi με τους 137 ιππους.'' αποσπασμα απο Auto Triti
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 10:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Mix206cc έγραψε:
konstantinos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Εγω παντως ειχα διαβασει οτι ειναι ο ιδιος κινητηρας απλα τον βελτιωσανε και συγκεκριμενα ''Η εξελιξη του διλιτρου κινητηρα και η τοποθετηση συστηματος μεταβλητου χρονισμου των βαλβιδων αυξησε την ισχυ κατα 40 ιππους σε σχεση με το απλο διλιτρο GTi με τους 137 ιππους.'' αποσπασμα απο Auto Triti

Μακαρι να ειναι ο ιδιος (για ευνοητους λογους)..... Wink
Mix206cc - Σαβ 23 Νοέ 2002, 10:55:23
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:

Και αντε ειναι ο ιδιος πως θα τοποθετησεις μεταβλητο χρονισμο Question Question
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
Mix206cc έγραψε:
fpug έγραψε:

Σε ποιο αυτοτριτη το διαβασες?
Mix206cc - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Mix206cc έγραψε:
fpug έγραψε:

Σε ποιο αυτοτριτη το διαβασες?

Τευχος 35 AUTOCAR Sorry μπερδευτηκα :D :D :D
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:19:24
Θέμα δημοσίευσης:

και το κειμενοL'âme de la 206 RC dérive du quatre cylindres seize soupapes de deux litres type EW10, qui équipe depuis 1999 les 206, 307 et 406 - et qui développe 138 ch sur ce qu'était jusqu'alors le modèle 206 le plus puissant. La mécanique a été travaillée pour offrir plus de puissance et de couple. Elle délivre maintenant 177 ch à 7000 tr/mn (rupteur à 7300 tr/mn). Le couple maximum de 202 Nm est atteint à 4750 tr/mn, mais 80% de cette valeur sont disponibles dès 2000 tr/mn. L'arbre à cames d'admission est équipé d'un système à calage variable continu (VVT), qui favorise le remplissage des cylindres quel que soit le régime du moteur. La boîte de vitesses manuelle est à cinq rapports. Ainsi gréée, la 206 RC passe de 0 à 100 km/h en 7,5 secondes et abat le kilomètre départ arrêté en 28 secondes. Elle atteint 220 km/h (sur circuit, bien sûr !).

Wink
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον τον βρηκαμε......
Mix206cc - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:

και το κειμενοL'âme de la 206 RC dérive du quatre cylindres seize soupapes de deux litres type EW10, qui équipe depuis 1999 les 206, 307 et 406 - et qui développe 138 ch sur ce qu'était jusqu'alors le modèle 206 le plus puissant. La mécanique a été travaillée pour offrir plus de puissance et de couple. Elle délivre maintenant 177 ch à 7000 tr/mn (rupteur à 7300 tr/mn). Le couple maximum de 202 Nm est atteint à 4750 tr/mn, mais 80% de cette valeur sont disponibles dès 2000 tr/mn. L'arbre à cames d'admission est équipé d'un système à calage variable continu (VVT), qui favorise le remplissage des cylindres quel que soit le régime du moteur. La boîte de vitesses manuelle est à cinq rapports. Ainsi gréée, la 206 RC passe de 0 à 100 km/h en 7,5 secondes et abat le kilomètre départ arrêté en 28 secondes. Elle atteint 220 km/h (sur circuit, bien sûr !).

Wink

Ολα τα καταλαβα εκτος απο τα Γαλλικα Razz :D :D Laughing
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα ουτε εγω ξερω Γαλλικα
απλα εκει που εχω κανει bold συν τον κωδικο της μηχανης καταλαβαινει κανεις οτι ειναι μαλλον ο ιδιος κινητηρας. Αν καποιος ξερει γαλλικα ας βοηθησει. Cool
Mix206cc - Σαβ 23 Νοέ 2002, 11:37:30
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Βασικα ουτε εγω ξερω Γαλλικα
απλα εκει που εχω κανει bold συν τον κωδικο της μηχανης καταλαβαινει κανεις οτι ειναι μαλλον ο ιδιος κινητηρας. Αν καποιος ξερει γαλλικα ας βοηθησει. Cool

κειμενοL'âme de la 206 RC dérive du quatre cylindres seize soupapes de ''deux litres type EW10'', qui équipe depuis 1999 les 206, 307 et 406 - et qui développe ''138 ch'' sur ce qu'était jusqu'alors le modèle 206 le plus puissant. La mécanique a été travaillée pour offrir plus de puissance et de couple. Elle délivre maintenant 177 ch à 7000 tr/mn (rupteur à 7300 tr/mn). Le couple maximum de 202 Nm est atteint à 4750 tr/mn, mais 80% de cette valeur sont disponibles dès 2000 tr/mn. L'arbre à cames d'admission est équipé d'un système à calage variable continu ''(VVT)'', qui favorise le remplissage des cylindres quel que soit le régime du moteur. La boîte de vitesses manuelle est à cinq rapports. Ainsi gréée, la 206 RC passe de 0 à 100 km/h en 7,5 secondes et abat le kilomètre départ arrêté en 28 secondes. Elle atteint 220 km/h (sur circuit, bien sûr !).
Απο αυτα τα σημεια μαλλον φαινεται οτι ειναι ο ιδιος
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 12:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
βρηκα κι ενα pdf αλλα ειναι παλι στα γαλλικα.

http://www.kuabateam.it/idanet/idapics/report/gti180/206rc.htm
pduke - Σαβ 23 Νοέ 2002, 13:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κωδικός είναι EW10JS4 VVT,που σημαίνει ότι είναι βασισμένος εξολοκλήρου στον τωρινό.Το ίδιο συμβαίνει και με τον 2.2.Ο μεταβλητός χρονισμός και των 2 είναι που τα μπερδεύει όλα.
Στη χειρότερη πάντος απότι φαντάζομαι θα αλλάξουμε ,στρόφαλο ,μπιέλες, πιστόνια ,εκκεντροφόρους ,εγκέφαλο και θα προσθέσουμε τον μηχανισμό του μεταβλητού στην άκρη των εκκεντροφόρων και τσουπ!!!νατο το RC(το οποίο βέβαια θα μας κοστίσει περίίπου όσο καινούριο αλλά χωρίς τα recaro........!!!!

ερώτηση:ξερει κανείς τις διαφορές του 2.0 με τα 137 και αυτού με τα 138 εκτός από τον διπλό Λ??
Dfrangos κανόνισε να βρεθούμε !!!δύο δίλιτροι στην ίδια πόλη.....στο ίδιο φορουμ.....απαπαπαπαα!!!
fpug - Σαβ 23 Νοέ 2002, 13:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Ο κωδικός είναι EW10JS4 VVT,που σημαίνει ότι είναι βασισμένος εξολοκλήρου στον τωρινό.Το ίδιο συμβαίνει και με τον 2.2.Ο μεταβλητός χρονισμός και των 2 είναι που τα μπερδεύει όλα.
Στη χειρότερη πάντος απότι φαντάζομαι θα αλλάξουμε ,στρόφαλο ,μπιέλες, πιστόνια ,εκκεντροφόρους ,εγκέφαλο και θα προσθέσουμε τον μηχανισμό του μεταβλητού στην άκρη των εκκεντροφόρων και τσουπ!!!νατο το RC(το οποίο βέβαια θα μας κοστίσει περίίπου όσο καινούριο αλλά χωρίς τα recaro........!!!!

ερώτηση:ξερει κανείς τις διαφορές του 2.0 με τα 137 και αυτού με τα 138 εκτός από τον διπλό Λ??
Dfrangos κανόνισε να βρεθούμε !!!δύο δίλιτροι στην ίδια πόλη.....στο ίδιο φορουμ.....απαπαπαπαα!!!

Εστω κι ετσι αξιζει γιατι θα εχουμε και το look και τη μηχανη Wink
pduke - Σαβ 23 Νοέ 2002, 20:40:08
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:

Εστω κι ετσι αξιζει γιατι θα εχουμε και το look και τη μηχανη Wink

Ακριβώς αυτό!!!GT rules!!!!

Φίλε Fpug ψάξε σε παρακαλώ εκεί κάτω για την αναβάθμιση σε 2.2!!!σε θερμοπαρακαλώ δηλαδή ,αν έχει κάποιον και αν δεν έχεις χτύπα καμιά πόρτα γιατί όλοι της πεζώ εδω δεν μου δίνουν καλές δικαιολογίες!!!
Miltellas - Κυρ 24 Νοέ 2002, 02:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για να παρέμβω λίγο...

Αναφέρθηκε ότι ο 2λιτρος δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Μηχανικός δεν είμαι αλλά οδηγός είμαι, οπότε θα μιλήσω από την πλευρά του οδηγού.
Ο 2λιτρος έχει σαφώς περισσότερα περιθώρια βελτίωσης από τον 1.6 16V της Peugeot (106 ή 206 έχουν στην ουσία το ίδιο μοτέρ).

Εξηγώ:
Ο 2λιτρος είναι χαμηλόστροφος και χαμηλόροπος. Ό,τι κάνει το κάνει ήρεμα, άμεσα και χωρίς φασαρία. Λειτουργεί σε αντίστοιχες θερμοκρασίες με τον 1.4 των 75PS, δηλαδή πολύ χαμηλές. Σε συνθήκες πόλης (με καλό λάδι), με σβέλτη οδήγηση (και όχι συγκρατημένη ή αργή) δεν φτάνει ο δείκτης λαδιού ούτε τους 90C. Στο πλάκωμα δεν πιάνει ούτε τοπυς 115C. Συγκριτικά με τον 1.6 16V λειτουργεί 15C χαμηλότερα. Κι αυτό είναι μεγάλη διαφορά και δείχνει ότι έχει μεγαλύτερα περιθώρια αξιόπιστης βελτίωσης. Διαθέτει ροπή από το ρελαντί αρκετή για να φτάσει τις 5000-5500 σαλ σε χρόνο DT. Από κει και πάνω ο κινητήρας δυσανασχετεί. Εάν υποτεθεί ότι εξελίσσεται και γίνεται υψηλόροπος, τότε μπορούμε να ανεβούμε στις 6500-7000σαλ αποκτώντας PS που σκοτώνουν και με αντίστοιχα χαμένη ροπή χαμηλά. Τέτοιον 2λιτρο κινητήρα είχαμε με 167PS, αλλά τώρα με τον VVT κινητήρα 180PS του RC έχουμε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Βασικό: Με το 2λιτρο των 138PS πλακώνεσαι στο γκάζι χωρίς να γα**ς το μοτέρ όπως συμβαίνει με τον 1.6 16V του 206 και ακόμα χειρότερα με του Rαllye όπου (καί στο 206 καί στο 106) κάποια στιγμή ο δείκτης λαδιού θα φλερτάρει τους 140C και θα αναγκαστείς να κόψεις ρυθμό, εκεί που το 2λιτρο δεν θα ξεφύγει ποτέ τους 125C. Όποιος "πυροβολημένος" οδηγήσει το 2λιτρο θα καταλάβει και θα γουστάρει την άλλη όψη του νομίσματος.
Wink
DimiP - Κυρ 24 Νοέ 2002, 22:14:59
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Για να παρέμβω λίγο...

Αναφέρθηκε ότι ο 2λιτρος δεν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Μηχανικός δεν είμαι αλλά οδηγός είμαι, οπότε θα μιλήσω από την πλευρά του οδηγού.
Ο 2λιτρος έχει σαφώς περισσότερα περιθώρια βελτίωσης από τον 1.6 16V της Peugeot (106 ή 206 έχουν στην ουσία το ίδιο μοτέρ).

Εξηγώ:
Ο 2λιτρος είναι χαμηλόστροφος και χαμηλόροπος. Ό,τι κάνει το κάνει ήρεμα, άμεσα και χωρίς φασαρία. Λειτουργεί σε αντίστοιχες θερμοκρασίες με τον 1.4 των 75PS, δηλαδή πολύ χαμηλές. Σε συνθήκες πόλης (με καλό λάδι), με σβέλτη οδήγηση (και όχι συγκρατημένη ή αργή) δεν φτάνει ο δείκτης λαδιού ούτε τους 90C. Στο πλάκωμα δεν πιάνει ούτε τοπυς 115C. Συγκριτικά με τον 1.6 16V λειτουργεί 15C χαμηλότερα. Κι αυτό είναι μεγάλη διαφορά και δείχνει ότι έχει μεγαλύτερα περιθώρια αξιόπιστης βελτίωσης. Διαθέτει ροπή από το ρελαντί αρκετή για να φτάσει τις 5000-5500 σαλ σε χρόνο DT. Από κει και πάνω ο κινητήρας δυσανασχετεί. Εάν υποτεθεί ότι εξελίσσεται και γίνεται υψηλόροπος, τότε μπορούμε να ανεβούμε στις 6500-7000σαλ αποκτώντας PS που σκοτώνουν και με αντίστοιχα χαμένη ροπή χαμηλά. Τέτοιον 2λιτρο κινητήρα είχαμε με 167PS, αλλά τώρα με τον VVT κινητήρα 180PS του RC έχουμε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.

Βασικό: Με το 2λιτρο των 138PS πλακώνεσαι στο γκάζι χωρίς να γα**ς το μοτέρ όπως συμβαίνει με τον 1.6 16V του 206 και ακόμα χειρότερα με του Rαllye όπου (καί στο 206 καί στο 106) κάποια στιγμή ο δείκτης λαδιού θα φλερτάρει τους 140C και θα αναγκαστείς να κόψεις ρυθμό, εκεί που το 2λιτρο δεν θα ξεφύγει ποτέ τους 125C. Όποιος "πυροβολημένος" οδηγήσει το 2λιτρο θα καταλάβει και θα γουστάρει την άλλη όψη του νομίσματος.
Wink

τα τελη κυκλοφοριας θα τα γουσταρει ομως;;;;
αληθεια το service του 2λιτρου στα ιδια χλμ με τα ιδια ανταλλακτικα με ενα 1400αρι η 1.6 εχει ιδιο κοστος η μηπως.....
Miltellas - Δευ 25 Νοέ 2002, 01:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που κοστίζει στο 2λιτρο δεν είναι το service αλλά τα τέλη κυκλοφορίας και η ασφάλεια.
Αλήθεια πόσο πληρώνετε οι 2λιτροι για ασφάλιση;
Rally - Δευ 25 Νοέ 2002, 09:35:53
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:

το υφος που γραφεις τουλαχιστον απαιτουσε να εισαι πολυ πιο ενημερωμενος και να μην παραπληροφορεις τους υπολοιπους οπως πολυ σωστα επαισημανε και ο ριχαρδος.απο που να αρχισω, απο το 1500000 εκατ. στον Δαρα, απο το οποιο κιολας τα 500000 ειναι για στησιμο και εχεις και 290 αλογα και 5 χρονια εγγυηση??? φιλαρακο ο δαρας τα ξερει αυτα ????Laughing Laughing Laughing
να προχωρησω για την τιμη του αυτοκινητου που ο ο ιδιοκτητης του σε διεψευσε?
τωρα που ολα αυτα που ελεγες ειναι αστοχα αλλα ας προχωρησουμε και στην συγριση του αυτοκινητου.θες δηλαδη να συγρινουμε το ραλακι με ενα διλιτρο 206 το οποιο ομως εχει περασει και μια βολτα απο τον δαρα και εχει τουρμπιστει.δηλαδη ενταξει τι αλλο θα ακουσουμε.και ας τελειωσει πια αυτη η συγκριση με το ραλακι που εχει γινει καταντια τι θα φορεσουμε απο το ραλακι, πως θα περασουμε το ραλακι, πως να φορεσουμε την μηχανη απο το ραλακι, τι αναρτηση εχει το ραλακι και και και.υπομονη και σε κανενα χρονο θα σταματησει να βγαινει αυτος ο 'κουβας' οπως ειπες και ο κοσμος με 7500000 εκατ. θα εχει ενα πανεμορφο αυτοκινητο με 290 αλογα και ασε μας εμας να οδηγουμε μεσα στην κακομοιρια του 106 χωρις το clima και τις ανεσεις και ολα τα ηλεκτρονικα καλουδια και το χλειδατο σαλονι, ασε μας μονο να απολαμβανουμε καθε στιγμη που οδηγουμε το συγκεκριμενο αμαξι και εμεις και οσοι το εχουν οδηγησει ξερουν το γιατι Exclamation Exclamation Exclamation
Vaggelis - Δευ 25 Νοέ 2002, 11:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
Καταθέτοντας και εγώ την άποψή μου, θέλω να πω ότι το 206 Gti (στη Γαλλία Τ16) είναι αυτό που λέει το συθετικό του ονόματος του - μεγάλου τουρισμού (GT) -.
Δημιουργήθηκε σε μια περίοδο, όπου στη μόδα ήταν τα αυτοκίνητα με έμφαση στην ανεση στο ταξίδι και μάλιστα την εποχή που η Ε.Ε. θέσπισε αυστηρότερα όρια στις εκπομές καυσαερίων. Έτσι, αυτοκίνητα όπως το Punto GT (που έγινε HGT), το Clio Williams κ.λ.π. πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Τελευταία, με την εξέλιξη νέων κινητήρων (ή αναβάθμιση των παλιών στη περίπτωσή μας) παρατηρείται μια "επιστροφή στις ρίζες" με την παρουσίαση νέων μοντέλων (μίνι βόμβες...) όπως το 206 RC, το Clio Sport κ.λ.π.
Το μόνο παράπονό μου από την Peugeot, είναι οτι ακόμα δεν έχει απαντήσει στους "αντίπαλους" γείτονες της Renault, με ένα δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα έστω στα 1400 κ.ε. με απόδοση γύρω στα 90 ΗΡ τουλάχιστον... (και 100 ΗΡ, γιατί όχι)
Ας μας πούν μετα πιο είναι το πιο ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο...
p206Mike - Δευ 25 Νοέ 2002, 12:57:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν έχω οδηγήσει rallye εκτιμώ το στησιμό του, τις επιδόσεις του,και πιστεύω πως θα είναι το αυτοκίνητο που θα λείψει στο μέλλον...Αναγκάστικα και έγινα εριστικός (ίσως) γιατί ο Rally μίλησε με αρκετά απαξιωτικά λόγια για το 2.0

Παράθεση:
το υφος που γραφεις τουλαχιστον απαιτουσε να εισαι πολυ πιο ενημερωμενος και να μην παραπληροφορεις τους υπολοιπους οπως πολυ σωστα επαισημανε και ο ριχαρδος.απο που να αρχισω, απο το 1500000 εκατ. στον Δαρα, απο το οποιο κιολας τα 500000 ειναι για στησιμο και εχεις και 290 αλογα και 5 χρονια εγγυηση??? φιλαρακο ο δαρας τα ξερει αυτα ????
τωρα που ολα αυτα που ελεγες ειναι αστοχα αλλα ας προχωρησουμε και στην συγριση του αυτοκινητου.θες δηλαδη να συγρινουμε το ραλακι με ενα διλιτρο 206 το οποιο ομως εχει περασει και μια βολτα απο τον δαρα και εχει τουρμπιστει.δηλαδη ενταξει τι αλλο θα ακουσουμε.και ας τελειωσει πια αυτη η συγκριση με το ραλακι που εχει γινει καταντια τι θα φορεσουμε απο το ραλακι, πως θα περασουμε το ραλακι, πως να φορεσουμε την μηχανη απο το ραλακι, τι αναρτηση εχει το ραλακι και και και.υπομονη και σε κανενα χρονο θα σταματησει να βγαινει αυτος ο 'κουβας' οπως ειπες και ο κοσμος με 7500000 εκατ. θα εχει ενα πανεμορφο αυτοκινητο με 290 αλογα και ασε μας εμας να οδηγουμε μεσα στην κακομοιρια του 106 χωρις το clima και τις ανεσεις και ολα τα ηλεκτρονικα καλουδια και το χλειδατο σαλονι, ασε μας μονο να απολαμβανουμε καθε στιγμη που οδηγουμε το συγκεκριμενο αμαξι και εμεις και οσοι το εχουν οδηγησει ξερουν το γιατι

Όσον αφορά τις βελτιώσεις με turbo...Το θέμα το έθειξα γιατί ο φίλος φάνηκε να διψάει για άλογα..Και εγώ ανταπάντησα ότι κάποιος που έχει πόρωση με τα άλογα και θέλει κι άλλα , έναν δίλιτρο κινητήρα μπορείς σαφώς να τον πουσάρεις τόσο ώστε να πάρεις πολύ περισσοτερα άλογα από έναν 1.6 αρκεί να έχεις λεφτά για την μετατροπή αλλά και για το τάϊσμα αργότερα....
Προσωπικά σκέφτομαι αποκλειστικά και μόνο ατμοσφαιρικές λύσεις...π.χ τετραπετάλουδο και άλλα...
Σχετικά με την τιμή του 206gti εγώ το αγόρασα 6.300.000 καινούριο το 2001.
Έπειτα δεν έιπα εγώ ποτέ να συκγρίνουμε ένα rallye με ένα 206 2.0 τουρμπίσιο...
Δεν χρειάζεται τούρμπισμα για να συκγριθεί...
ούτε κανένας 206ακιας ζηλεύει το rallye γιατί πολύ απλά θα μπορούσε να το χε αν το επιθυμούσε...
Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν μπορούν να συγκριθούν ειδικά....σε κάποιους τομείς...(το ένα είναι μικρομεσαιο και το άλλο μικρό.)
Θα έλεγα όμως ότι το 206 gti ικανοποιεί τον οδηγό που θέλει γκάζια και παράλληλα θέλει και ένα αυτοκίνητο όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά...
Ετσι σε μια γενική σύγκριση η οποία μπορεί να γίνει σε γενικά πάντα πλαίσια επειδή είναι όπως έχουμε χιλιοπεί 2 διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητα ....
έχουμε:
206 gti
Υπερ:
-Χαμηλή τιμή αγοράς για αυτά που προσφέρει ακόμα και για τα άλογα που δίνει...(στη διάθεσή σου αν βρεις αμάξι με 138 άλογα στα 6.300.000 καινούριο!)
-Επιδόσεις που βάση των μετρήσεων της αντιπροσωπείας υπερτερεί έστω για δέκατα στα 0-100 και στην τελική standar....και στην ροπή..
-Κατανάλωση πιο χαμηλή από ένα rallye (βάση πάλι τα στοιχεία που δίνει η αντιπροσωπεία)
-Μια μηχανη πνιγμένη που αν υπάρχει διάθεση και χρήμα μπορεί να πουσαριστεί πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη απόδοση από ένα rallye.Τα 138 άλογα είναι το minimum της απόδοσής της ενώ το rallaki ζορίζεται αρκετά ήδη για να βγάλει αυτά που βγάζει...
-Ένα αμάξωμα που εξακολουθεί να τραβάει ακόμα τα βλέματα και δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα,
-Ένα σαλόνι που προσφέροντας όλες τις ανέσεις (δέρμα,κλιμα κ.α.) ταξιδεύει άνετα 4 άτομα και πιο ευρήχωρα...
-Μεγαλύτερα standarts ασφαλείας και πιο εξελιγμένη τεχνολογία...αφού είναι και αρκετά νεότερο...
-Κορυφαίο σύστημα φρένων σε σχέση και με άλλα πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα...(συμφωνα πάντα με μετρήσεις και με τα όσα έχουν γραφτεί σε περιοδικά και συγκριτικά tests.)
Αρνητικά:
-Υψηλό τεκμήριο για την απόκτησή του αλλά και δυσκολη μεταπώληση λόγω αυτού.(αρνητικό που μετά την κατάργηση των τεκμηρίων μέχρι τα 2.0 δεν θα υφίσταται πλέον αφού είδη έχει αρχίσει να γίνεται περιζήτητο στα μεταχειρισμένα μοντέλα.)
-Κρατήματα τα οποία ναι μεν δεν φτάνουν σε απόδοση αυτά του rallye αλλά το στήσιμο της ανάρτησης είναι ένας ένας τομέας που μπορεί εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα πολλά χρήματα να βελτιωθούν και μα γίνουν και καλύτερα...(μην ξεχνάμε ότι και τα δύο ανήκουν στην ίδια γαλλική φιλοσοφία.)
-ΚΑι τελευταίο και σιγουρα πιο σημαντικό αρνητικό (το μοναδικό άξιον αναφοράς κατα την γνώμη μου) είναι τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας καθώς και η ασφάλεια...
Το κόστος είναι κάπου 110.000 για τα τέλη και 120.000 με πλήρη κάλυψη κλοπής και πυρκαγιάς για την ασφαλιστική κάλυψη για ένα εξάμηνο.
Από την άλλη έχεις ένα rallye να μου αντιπαραθέσεις το οποίο έιναι ένα απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και οδηγηκών συκγινήσεων που όμως υστερεί σε όλους τους άλλους τομείς...
Επειδή όμως δεν θέλω ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί με μόνη προταιρεότητα τις επιδόσεις και επειδή τυνχάνει να μην θέλω να γίνω ο Κυρκος αλλά να θέλω να απολαμβάνω και κάποιες οδηγηκές συγκινήσεις μέσα στα χλειδάτα δερμάτινα bucket καθίσματα του 206 μου και στο εσωτεικό του που δεν χορταίνω να κοιτάζω, και να ταξιδεύω γρήγορα άνετα και αξιόπιστα....κατέληξα να αγοράσω το 206 gti και να έιμαι πολύ ευχαριστημένος σχετικά πάντα και με τα λεφτά που έχω δώσει ως τώρα...και το τι μου έχει δώσει το αμάξι από οδηγηκές συγκινήσεις..
Γι αυτό το λόγο τσαντίζομαι όταν γράφονται απαξιωτικά λόγια γι αυτό με μοναδικό γνώμωνα την απόδοση του δίλιτρου κινητήρα του και συγκρίνοντάς το με αυτοκίνητα σαν το clio που εκτός από την καλή απόδοση του και το καλό του στήσιμο, θα πρέπει να ανεκτείς το εντελώς λιτό για τα λεφτά του σαλόνι που είναι γεμάτο κούρμπες , το σχεδόν απαίσιο αμάξωμά του καθώς και την όπως έχει γραφτεί και σε περιοδικά κακή θέση οδήγησής του με το μεγάλο αντιαισθητικό τιμόνι...

Παιδιά κουλάρετε και δεν είναι μόνο οι επιδόσεις που χαρακτηρίζουν ένα αυτοκίνητο....(τουλάχιστον για μένα...)
Περι ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα.....
p206Mike - Δευ 25 Νοέ 2002, 12:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κάνε μια βόλτα και δες τι τιμές δίνει η ίδια η αντιπροσωπεία...
http://www.peugeot.gr/cars/206/ για 206gti

http://www.peugeot.gr/cars/106/ gia 106 1.6 16v

Υ.Γ. Τέλος να σου θυμίσω ότι γράφεις σε club για το 206 όπου οι κατόχοι άλλων peugeot και οχι μόνο και άλλων αυτοκινήτων πιστεύω είναι ευπρόσδεκτοι, και ίσως και συ να είσαι παρα πολύ χρήσιμος με τις γνώσεις σου όπως και άλλα παιδιά με άλλα αυτοκίνητα και να μας βοηθάς και να θέλουμε την γνωμη σου και την ανταλλαγη απόψεων.....Εγώ σαν απλό μέλος δεν μπορώ να ανεκτώ να λες απαξιωτικά λόγια σε αυτό το forum για οποιαδήποτε έκδοση 206 και να μην υπάρχει ανάλογη απάντηση...
pduke - Δευ 25 Νοέ 2002, 12:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Καταθέτοντας και εγώ την άποψή μου, θέλω να πω ότι το 206 Gti (στη Γαλλία Τ16) είναι αυτό που λέει το συθετικό του ονόματος του - μεγάλου τουρισμού (GT) -.
Δημιουργήθηκε σε μια περίοδο, όπου στη μόδα ήταν τα αυτοκίνητα με έμφαση στην ανεση στο ταξίδι και μάλιστα την εποχή που η Ε.Ε. θέσπισε αυστηρότερα όρια στις εκπομές καυσαερίων. Έτσι, αυτοκίνητα όπως το Punto GT (που έγινε HGT), το Clio Williams κ.λ.π. πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Τελευταία, με την εξέλιξη νέων κινητήρων (ή αναβάθμιση των παλιών στη περίπτωσή μας) παρατηρείται μια "επιστροφή στις ρίζες" με την παρουσίαση νέων μοντέλων (μίνι βόμβες...) όπως το 206 RC, το Clio Sport κ.λ.π.
Το μόνο παράπονό μου από την Peugeot, είναι οτι ακόμα δεν έχει απαντήσει στους "αντίπαλους" γείτονες της Renault, με ένα δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα έστω στα 1400 κ.ε. με απόδοση γύρω στα 90 ΗΡ τουλάχιστον... (και 100 ΗΡ, γιατί όχι)
Ας μας πούν μετα πιο είναι το πιο ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο...

1.S16 και όχι T16
2.do not underestimate the power of renault......ίσως η πιο δυνατή εταιρεία στο χώρο αυτή τη στιγμή
zuper206 - Δευ 25 Νοέ 2002, 15:27:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ego leo na to poulisw kai na paro ena metaxeirismeno YOGO.

Na mhn stenaxwriemai an kathe toso anakaliptw kai mia gratzounia.
Na mhn me noiazei pou tha to parkaro.
Na mhn xodeuo xrhma gia thn beltiwsh tou.
Na mhn me noiazei an oi dromoi einai karodromoi.
Na mhn anxonomai otan brexei.....asto na to parsirei kana rema....kapou tha to bro.
kai allllaaa polla...

Razz Razz 206 Gti FOR SALE
Rally - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:02:08
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Καταρχήν έχω οδηγήσει rallye εκτιμώ το στησιμό του, τις επιδόσεις του,και πιστεύω πως θα είναι το αυτοκίνητο που θα λείψει στο μέλλον...Αναγκάστικα και έγινα εριστικός (ίσως) γιατί ο Rally μίλησε με αρκετά απαξιωτικά λόγια για το 2.0

Παράθεση:
το υφος που γραφεις τουλαχιστον απαιτουσε να εισαι πολυ πιο ενημερωμενος και να μην παραπληροφορεις τους υπολοιπους οπως πολυ σωστα επαισημανε και ο ριχαρδος.απο που να αρχισω, απο το 1500000 εκατ. στον Δαρα, απο το οποιο κιολας τα 500000 ειναι για στησιμο και εχεις και 290 αλογα και 5 χρονια εγγυηση??? φιλαρακο ο δαρας τα ξερει αυτα ????
τωρα που ολα αυτα που ελεγες ειναι αστοχα αλλα ας προχωρησουμε και στην συγριση του αυτοκινητου.θες δηλαδη να συγρινουμε το ραλακι με ενα διλιτρο 206 το οποιο ομως εχει περασει και μια βολτα απο τον δαρα και εχει τουρμπιστει.δηλαδη ενταξει τι αλλο θα ακουσουμε.και ας τελειωσει πια αυτη η συγκριση με το ραλακι που εχει γινει καταντια τι θα φορεσουμε απο το ραλακι, πως θα περασουμε το ραλακι, πως να φορεσουμε την μηχανη απο το ραλακι, τι αναρτηση εχει το ραλακι και και και.υπομονη και σε κανενα χρονο θα σταματησει να βγαινει αυτος ο 'κουβας' οπως ειπες και ο κοσμος με 7500000 εκατ. θα εχει ενα πανεμορφο αυτοκινητο με 290 αλογα και ασε μας εμας να οδηγουμε μεσα στην κακομοιρια του 106 χωρις το clima και τις ανεσεις και ολα τα ηλεκτρονικα καλουδια και το χλειδατο σαλονι, ασε μας μονο να απολαμβανουμε καθε στιγμη που οδηγουμε το συγκεκριμενο αμαξι και εμεις και οσοι το εχουν οδηγησει ξερουν το γιατι

Όσον αφορά τις βελτιώσεις με turbo...Το θέμα το έθειξα γιατί ο φίλος φάνηκε να διψάει για άλογα..Και εγώ ανταπάντησα ότι κάποιος που έχει πόρωση με τα άλογα και θέλει κι άλλα , έναν δίλιτρο κινητήρα μπορείς σαφώς να τον πουσάρεις τόσο ώστε να πάρεις πολύ περισσοτερα άλογα από έναν 1.6 αρκεί να έχεις λεφτά για την μετατροπή αλλά και για το τάϊσμα αργότερα....
Προσωπικά σκέφτομαι αποκλειστικά και μόνο ατμοσφαιρικές λύσεις...π.χ τετραπετάλουδο και άλλα...
Σχετικά με την τιμή του 206gti εγώ το αγόρασα 6.300.000 καινούριο το 2001.
Έπειτα δεν έιπα εγώ ποτέ να συκγρίνουμε ένα rallye με ένα 206 2.0 τουρμπίσιο...
Δεν χρειάζεται τούρμπισμα για να συκγριθεί...
ούτε κανένας 206ακιας ζηλεύει το rallye γιατί πολύ απλά θα μπορούσε να το χε αν το επιθυμούσε...
Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν μπορούν να συγκριθούν ειδικά....σε κάποιους τομείς...(το ένα είναι μικρομεσαιο και το άλλο μικρό.)
Θα έλεγα όμως ότι το 206 gti ικανοποιεί τον οδηγό που θέλει γκάζια και παράλληλα θέλει και ένα αυτοκίνητο όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά...
Ετσι σε μια γενική σύγκριση η οποία μπορεί να γίνει σε γενικά πάντα πλαίσια επειδή είναι όπως έχουμε χιλιοπεί 2 διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητα ....
έχουμε:
206 gti
Υπερ:
-Χαμηλή τιμή αγοράς για αυτά που προσφέρει ακόμα και για τα άλογα που δίνει...(στη διάθεσή σου αν βρεις αμάξι με 138 άλογα στα 6.300.000 καινούριο!)
-Επιδόσεις που βάση των μετρήσεων της αντιπροσωπείας υπερτερεί έστω για δέκατα στα 0-100 και στην τελική standar....και στην ροπή..
-Κατανάλωση πιο χαμηλή από ένα rallye (βάση πάλι τα στοιχεία που δίνει η αντιπροσωπεία)
-Μια μηχανη πνιγμένη που αν υπάρχει διάθεση και χρήμα μπορεί να πουσαριστεί πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη απόδοση από ένα rallye.Τα 138 άλογα είναι το minimum της απόδοσής της ενώ το rallaki ζορίζεται αρκετά ήδη για να βγάλει αυτά που βγάζει...
-Ένα αμάξωμα που εξακολουθεί να τραβάει ακόμα τα βλέματα και δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα,
-Ένα σαλόνι που προσφέροντας όλες τις ανέσεις (δέρμα,κλιμα κ.α.) ταξιδεύει άνετα 4 άτομα και πιο ευρήχωρα...
-Μεγαλύτερα standarts ασφαλείας και πιο εξελιγμένη τεχνολογία...αφού είναι και αρκετά νεότερο...
-Κορυφαίο σύστημα φρένων σε σχέση και με άλλα πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα...(συμφωνα πάντα με μετρήσεις και με τα όσα έχουν γραφτεί σε περιοδικά και συγκριτικά tests.)
Αρνητικά:
-Υψηλό τεκμήριο για την απόκτησή του αλλά και δυσκολη μεταπώληση λόγω αυτού.(αρνητικό που μετά την κατάργηση των τεκμηρίων μέχρι τα 2.0 δεν θα υφίσταται πλέον αφού είδη έχει αρχίσει να γίνεται περιζήτητο στα μεταχειρισμένα μοντέλα.)
-Κρατήματα τα οποία ναι μεν δεν φτάνουν σε απόδοση αυτά του rallye αλλά το στήσιμο της ανάρτησης είναι ένας ένας τομέας που μπορεί εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα πολλά χρήματα να βελτιωθούν και μα γίνουν και καλύτερα...(μην ξεχνάμε ότι και τα δύο ανήκουν στην ίδια γαλλική φιλοσοφία.)
-ΚΑι τελευταίο και σιγουρα πιο σημαντικό αρνητικό (το μοναδικό άξιον αναφοράς κατα την γνώμη μου) είναι τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας καθώς και η ασφάλεια...
Το κόστος είναι κάπου 110.000 για τα τέλη και 120.000 με πλήρη κάλυψη κλοπής και πυρκαγιάς για την ασφαλιστική κάλυψη για ένα εξάμηνο.
Από την άλλη έχεις ένα rallye να μου αντιπαραθέσεις το οποίο έιναι ένα απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και οδηγηκών συκγινήσεων που όμως υστερεί σε όλους τους άλλους τομείς...
Επειδή όμως δεν θέλω ένα αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί με μόνη προταιρεότητα τις επιδόσεις και επειδή τυνχάνει να μην θέλω να γίνω ο Κυρκος αλλά να θέλω να απολαμβάνω και κάποιες οδηγηκές συγκινήσεις μέσα στα χλειδάτα δερμάτινα bucket καθίσματα του 206 μου και στο εσωτεικό του που δεν χορταίνω να κοιτάζω, και να ταξιδεύω γρήγορα άνετα και αξιόπιστα....κατέληξα να αγοράσω το 206 gti και να έιμαι πολύ ευχαριστημένος σχετικά πάντα και με τα λεφτά που έχω δώσει ως τώρα...και το τι μου έχει δώσει το αμάξι από οδηγηκές συγκινήσεις..
Γι αυτό το λόγο τσαντίζομαι όταν γράφονται απαξιωτικά λόγια γι αυτό με μοναδικό γνώμωνα την απόδοση του δίλιτρου κινητήρα του και συγκρίνοντάς το με αυτοκίνητα σαν το clio που εκτός από την καλή απόδοση του και το καλό του στήσιμο, θα πρέπει να ανεκτείς το εντελώς λιτό για τα λεφτά του σαλόνι που είναι γεμάτο κούρμπες , το σχεδόν απαίσιο αμάξωμά του καθώς και την όπως έχει γραφτεί και σε περιοδικά κακή θέση οδήγησής του με το μεγάλο αντιαισθητικό τιμόνι...

Παιδιά κουλάρετε και δεν είναι μόνο οι επιδόσεις που χαρακτηρίζουν ένα αυτοκίνητο....(τουλάχιστον για μένα...)
Περι ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα.....

[/quote]
Υ.Γ. Τέλος να σου θυμίσω ότι γράφεις σε club για το 206 όπου οι κατόχοι άλλων peugeot και οχι μόνο και άλλων αυτοκινήτων πιστεύω είναι ευπρόσδεκτοι, και ίσως και συ να είσαι παρα πολύ χρήσιμος με τις γνώσεις σου όπως και άλλα παιδιά με άλλα αυτοκίνητα και να μας βοηθάς και να θέλουμε την γνωμη σου και την ανταλλαγη απόψεων.....Εγώ σαν απλό μέλος δεν μπορώ να ανεκτώ να λες απαξιωτικά λόγια σε αυτό το forum για οποιαδήποτε έκδοση 206 και να μην υπάρχει ανάλογη απάντηση...[/quote]

Αρχικα να σου θυμισω οτι δεν μιλησα με απαξιωτικα λογια για το 206 αντιθετως θα ελεγα εσυ εισαι αυτος που ανοιξε το συγκεκριμενο θεμα βασισμενος σε κατι που ειχα πει και εσυ εισαι αυτος που μιλησε περι κουβαδων για τα 106 εσυ εισαι που συνεχισες την συγκριση εσυ εισαι αυτος που χαρηκε οταν ειδε τα ραλακια να απαντανε. πρεπει να καταλαβεις κατι, αλλο απαξιωτικα λογια και αλλο κριτικη για εναν συγκεκριμενο κινητηρα.αλλωστε δεν νομιζω οτι οι επιδοσεις του για διλιτρο κινητηρα δεν επιδεχονται κριτικη.εσυ αντιθετως μπορεις να ανατρεξεις στο post σου να δεις τι εγραψες για το ραλακι αν και σεβομενος το forum στο οποιο γραφω δεν σταθηκα εκει και κυριως επικεντρωθηκα περι τουρμπισματος στον δαρα που αυτα που εγραφες ηταν ανακριβειες και στις οποιες φυσικα δεν ξανααναφερθηκες!!! συμφωνω μαζι σου οτι ενα αυτοκινητο δεν το χαρακτηριζουν μονο οι επιδοσεις αλλωστε με αυτην την λογικη το punto gt θα ηταν πιο δημοφιλες απο το ραλακι και 206 και μερικα πραγματα ειναι και θεμα γουστου. σεβομαι αυτα που κοιτας και ψαχνεις σε ενα αμαξι αλλα εσυ καταφερθηκες κατα του ραλυ και με λιγα λογια το ποσο απολιτιστο ειναι και φυσικα ενω παραδεχεσαι οτι τα δυο μοντελα δεν συγκρινονται εσυ ακομα και στο τελευταιο post σου συνεχιζεις την συγκριση και αν και το γεγονος αυτο με κολακευει ως κατοχος ραλλυ δεν ειναι σωστο μονο και μονο γιατι αδικουμε το ραλακι λογω διαφορας κυβικων και βασικοτερα ΤΙΜΗΣ.ειναι δηλαδη το ιδιο με το να αρχισω εγω να συγκρινω το 206 gti με αυτοκινητα επιδοσεων μεχρι και 2 εκατ. πιο ακριβα, ας πουμε λεον 1.8τ, corolla s, civic type R, focus st και αλλα.ε δεν θα ηταν τελειως αδικο αφου ειναι ασυγκριτες οι επιδοσεις?
οταν αναφερθηκα στο CLIO δεν αναφερθηκα περι αισθητικης αλλα περι επιδοσεων και να σου θυμισω οτι η RENAULT ειναι χρονια μπροστα οχι μονο στον διλιτρο αλλα και στο 1400 με 98 αλογακια 16βαλβιδο, οσο και τεχνολογικα, ασφαλεια και αισθητικη, αν μη τι αλλο να ειμαστε αντικειμενικοι.
κλεινοντας το θεμα απλα θελω να πω δυο πραγματακια που ειναι περισσοτερο νοοτροπια. τα αυτοκινητα gti ειναι αυτοκινητα επιδοσεων και τα αυτοκινητα επιδοσεων συκρινονται με βαση τις επιδοσεις και οδηγικη συμπεριφορα. το 206 δεν ειναι gti ειναι ενα ομορφο γρηγορο αυτοκινητο, αν ηταν δεν θα εβγαζε το RS με τα 170 αλογα και φυσικα δεν θα πληρωνα 6500000 εκατ. για ενα αμαξι μικρο που αρχιζει απο 3000000 εκατ. θα επαιρνα ενα ραλακι και ακομα ενα μεταχειρισμενο και θα εβαζα σε ενα γκαραζ το καινουργιο και θα το εβγαζα μετα απο 10 χρονια οταν τοτε τα αυτοκινητα θα εχουν τετοια ηλεκτρονικα συστηματα που ουτε προσπεραση δεν θα μπορεις να κανεις ουτε θα μπορεις να πλησιασεις αλλο αυτοκινητο και δεν θα μπορεις να πιανεις παραπανω απο τα ορια ταχυτητας. ειχα την τυχη να εχω αλλαξει 2-3 αυτοκινητα, να εχω οδηγησει αρκετα και εγω καταλαβει ενα πραγμα. τα λουσα τα βαριεσαι, ενα πραγμα μενει στην διαρκεια του χρονου σε ενα αμαξι η ΟΔΗΓΗΣΗ.
Rally - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
και φυσικα η εμπορικη επιτυχια σε ενα αμαξι τα λεει ολα και το gti δεν τα πηγε καλα για ευνοητους λογους στην ελλαδα .θα ελεγα οτι αν καποιος επαιρνε το 206 1600 και το τουρμπιζε και πιο γρηγορο θα ηταν με 160-170 αλογα και πιο φτηνα .after all value for money is important for some people.
fpug - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
Προς RALLY:

καλα ολα αυτα αλλα το οτι το RC εχει την ιδια μηχανη με το GTI τι σου λεει?
Η μηχανη αυτη επιδεχεται μετατροπη που θα την φτασει κοντα στα 200 ατμοσφαιρικα χωρις τουρπο και προβληματα.
Τωρα γιατι η Peugeot τον εβγαλε με 138 στην αρχη αυτο χρειαζεται κουβεντα.
Rally - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:22:08
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Προς RALLY:

Η μηχανη αυτη επιδεχεται μετατροπη που θα την φτασει κοντα στα 200 ατμοσφαιρικα χωρις τουρπο και προβληματα.

ναι το γνωριζω.θα ελεγα οτι το διλιτρο ηταν μια κινηση, και στοχευει στην μεριδα των αγοραστων που ηθελαν κατι παραπνω απο τα 90 αλογα το παλιου 1600.με τον καινουργιο ομως που η ψαλιδα της διαφορας εκλεισε δεν αξιζουν τα 138 αλογα τα λεφτα αυτα.marketing παιχνιδια για την συνεχισει της εμπορικοτητας μοντελων τα εχουμε ξαναδει απο την συγκεκριμενη εταιρεια πχ ραλλυ και gti 106. γιατι δεν θα μπορουσε η peugeot να εχει τοποθετησει αυτους τους κινητηρες πιο πριν?
Rally - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:22:31
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Προς RALLY:

ναι το γνωριζω.θα ελεγα οτι το διλιτρο ηταν μια κινηση, και στοχευει στην μεριδα των αγοραστων που ηθελαν κατι παραπνω απο τα 90 αλογα το παλιου 1600.με τον καινουργιο ομως που η ψαλιδα της διαφορας εκλεισε δεν αξιζουν τα 138 αλογα τα λεφτα αυτα.marketing παιχνιδια για την συνεχιση της εμπορικοτητας μοντελων τα εχουμε ξαναδει απο την συγκεκριμενη εταιρεια πχ ραλλυ και gti 106. γιατι δεν θα μπορουσε η peugeot να εχει τοποθετησει αυτους τους κινητηρες πιο πριν?
pduke - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν αρχίσω τις ντομάτες σε όλους με τις χαζοκόντρες σας,λέω να πάρετε αμφότεροι ραλλάκια και 2λιτρα και να έρθετε στο Πήλιο....
Θα βάλουμε ένα 2λιτρο και ένα ραλλάκι και μια νταμιτζάνα τσίπουρο στον καθένα...από το πολύ το τσίπουρο δεν θα βλέπετε το τιμόνι σας για να πειτε αν είναι πεζώ ή όχι!!!!!!όποιος καταλάβει σε τι αμάξι μπήκε είναι ο νικητής!!!!
fpug - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
fpug έγραψε:
Προς RALLY:

ναι το γνωριζω.θα ελεγα οτι το διλιτρο ηταν μια κινηση, και στοχευει στην μεριδα των αγοραστων που ηθελαν κατι παραπνω απο τα 90 αλογα το παλιου 1600.με τον καινουργιο ομως που η ψαλιδα της διαφορας εκλεισε δεν αξιζουν τα 138 αλογα τα λεφτα αυτα.marketing παιχνιδια για την συνεχιση της εμπορικοτητας μοντελων τα εχουμε ξαναδει απο την συγκεκριμενη εταιρεια πχ ραλλυ και gti 106. γιατι δεν θα μπορουσε η peugeot να εχει τοποθετησει αυτους τους κινητηρες πιο πριν?

Σωστα!! και η Peugeot ειναι η μονη εταιρια απο αυτες που κατεβαινουν στο WRC και δεν εχει βγαλει καποιο 'θηριο'.

Τελως παντων και αυτοι που εχουν το τωρινο 2λιτρο τους δινετε η ευκαιρια να μετατρεψουν και να ανεβουν στα 180 αλογα.
p206Mike - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
Λέτε να έφτασε ο καιρός για αξιόπιστη μετατροπούλα??

Evil Evil Evil Καλά τα 138 αλλά ποιός θα έλεγε όχι στα 180???? Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Sidobre - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:52:06
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Πριν αρχίσω τις ντομάτες σε όλους με τις χαζοκόντρες σας,λέω να πάρετε αμφότεροι ραλλάκια και 2λιτρα και να έρθετε στο Πήλιο....
Θα βάλουμε ένα 2λιτρο και ένα ραλλάκι και μια νταμιτζάνα τσίπουρο στον καθένα...από το πολύ το τσίπουρο δεν θα βλέπετε το τιμόνι σας για να πειτε αν είναι πεζώ ή όχι!!!!!!όποιος καταλάβει σε τι αμάξι μπήκε είναι ο νικητής!!!!

Xα χα χα χα χα!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Εγώ είμαι μέσα πάντως!!!
p206Mike - Τρι 26 Νοέ 2002, 10:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
1.Θα έλεγα ότι άκρη δεν προκειται να βγάλουμε με αυτό το θέμα...
2.Μην μου συγκρίνεις την corolla τώρα την turbo (και σιγά τις επιδόσεις) με το 2.0 ατμοσφαιρικό,,,Σύγκρινέ την με το LEON...
3.Οσον αφορά τις πωλήσεις που έκανε το 2.0 στην Ελλάδα .....να σκεφτούμε και λίγο ότι ήθελε 7.000.000 τεκμήριο μεχρι και τον ερχόμενο Ιανουάριο η απόκτησή του?
4.Δεν έχω ασχοληθεί με βελτιώσεις Turbo και την υπόθεση Δάρας την διάβασα σε ένα περιοδικό...Πρέπει να ταν το Power..Στην ανάφερα απλώς γιατί , έθαψες τον κινητήρα λόγω της απόδοσής του....Άλλες αποδόσεις έχεις όταν τουρμπίσεις ένα 1.6 και άλλες έναν 2.0 κινητήρα ή κάνω λάθος...
(Και αναφέρομαι πάντα σε διψασμένους για άλογα...)
5.Δεν βλέπω να είχες και σημαντικά επιχειρήματα να μου αντιπαραθέσεις στα δικά μου...και εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως το 206 gti χωρίς να είναι κάτι το τρελό...είναι ένα αυτοκίνητο που καλύπτει λίγο απ όλα στην προσιτή τιμή που παίζει...Επιδόσεις-Άνεση-Prestige-Πολιτισμένο χαρακτήρα...
Έχει λίγο απ όλα .....
6.Θα σε καλούσα σε ένα ταξιδάκι μαζί μου και ίσως μετά το ξανασκεφτόσουν....
7. Και τέλος ...Παιδιά μην γελιόμαστε....Για να έχεις αυτοκίνητο με ΑΡΧ!@#$!ΔΙΑ θα πρέπει να σκάσεις από 13-14 μύρια και πάνω...Το γνωρίζουμε όλοι...
8.Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον φίλο zuper206 ...Yugo και πάλι Yugo...!!!
Για όλους τους λόγους που προανέφερε....Επίσης δεν σκέφτομαι να πάρω αμάξι πάνω από 7 μύρια εάν πρώτα δεν έχω αγοράσει γκαράζ κλειστό για να το φυλάσω...
9.Το αυτοκίνητο για εμάς τους κοινούς θνητούς είναι πάνω απ όλα μέσον εξυπηρέτησης...Όταν έχεις ένα ακριβό για τα δεδομένα σου αυτοκίνητο και όλο το προσέχεις....Εχεις περασει στο στάδιο να εξυπηρετείς εσύ το αυτοκίνητο.....και αυτό απλά να το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ.... Laughing Laughing Laughing Laughing
Vaggelis - Τρι 26 Νοέ 2002, 11:06:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, μην ξεχνάμε τον λόγο για τον οποίο η Peugeot εξόπλισε το 206 με τον δίλιτρο με τα 138 άλογα. Ως γνωστόν, όταν παρουσιάστηκε το 206, τοποθετήθηκε στην γκάμα της Peugeot, ανάμεσα στο 106 και το 306. Για λόγους εσωτερικόυ ανταγωνισμού ανάμεσα στα προϊόντα της, η εταιρεία δεν τοποθέτησε τον ήδη υπάρχον δίλιτρο με τα 167 (!!!) άλογα, γιατί το 206 ήταν κοντά σε διαστάσεις με το 306 και θα "έκλεβε" πωλήσεις και για τον ίδιο λόγο δεν τοποθέτησε τον 1600άρι με τα 122 άλογα, για να μην κλέψει πωλήσεις από το Rally. Η αντικατάσταση του 306 από το -μεγαλύτερο- 307 και η σταδιακή αντικατάσταση -μέχρι το 2004- του 106, επέτρεψε στην Peugeot να τοποθετήσει στο 206 τον 1600 με πιο νορμάλ ρυθμίσεις (110 επίσημα, 118 ανεπίσημα άλογα κατα ISO) και να παρουσιάσει το RC με τον -βελτιωμένο- δίλιτρο με τα 180 άλογα (επίσημα, ανεπίσημα δεν ξέρουμε ακόμα...)
fpug - Τρι 26 Νοέ 2002, 11:12:07
Θέμα δημοσίευσης:
p206mike έγραψε:
Λέτε να έφτασε ο καιρός για αξιόπιστη μετατροπούλα??

Evil Evil Evil Καλά τα 138 αλλά ποιός θα έλεγε όχι στα 180???? Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Ναι ναι Cool Laughing Smile :D Wink Razz
Εχω τυπωσει και το pdf με ολα τα στοιχεια του RC και περιμενω ενα φιλαρακι να το μεταφρασει απο τα Γαλλικα.
pduke - Τρι 26 Νοέ 2002, 11:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά είστε επιρεπής στη βενζίνη όλοι σας...
Τσιπουράκι κανείς να πάνε τα φαρμάκια(που δεν έχουμε τουτου 14.000.000)??

Τα χέρια των 14 και 20 εκατ ποιος τα έχει είναι το θέμα ρεεεεεεεεεε!!!!
Miltellas - Πεμ 28 Νοέ 2002, 00:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:

Τα χέρια των 14 και 20 εκατ ποιος τα έχει είναι το θέμα ρεεεεεεεεεε!!!!

Και το άλλο θέμα είναι, αυτός με τα 14-20μύρια αν έχει "χέρια"... Laughing

Αχ, το χρήμα "χέρια" δεν κοιτά... Sad
pduke - Πεμ 28 Νοέ 2002, 10:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Και το άλλο θέμα είναι, αυτός με τα 14-20μύρια αν έχει "χέρια"... Laughing

Αχ, το χρήμα "χέρια" δεν κοιτά... Sad

μμμμ...οπότε με 7,5 χέρια έχουμε 7,5εκατ για αυτοκίνητο.....άρα .......μμμμμμμμμ...........ΝΑΙ!!!..θέλω 4 χέρια και 10 εκατ για το RC και τις βενζίνες του συν κάτι φλάτζες που θα κάψει σαν γνήσιο πεζώ...
Περικλής - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 00:35:47
Θέμα δημοσίευσης: Πώς μπορεί να δυναμώσει ένα 206GTI?
Ποιός γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με τον κινητήρα των 2.0lt προκειμένου αυτός να δυναμώσει?ΠΡΟΣΟΧΗ
-Δεν μιλάω για τούρμπισμα και για NITRO.
-Έχει κανείς δοκιμάσει εξάτμιση με καταλύτη μαζί?Η supersprint αναφέρει αύξηση 11HP για καταλύτη με δύο καζανάκια,το έχει τοποθετήσει κανείς αυτό?
-Η ΚΝ έχει βγάλει ένα κιτ που μοιάζει με σκούπα και φιλτροχοάνη μέσα σε αυτή με κόστος περίπου 450Ε,(δεν αναφέρομαι στο κιτ 57i φιλτροχοάνης).Γνωρίζει κανείς κάτι γι'αυτό?
-Κάποιοι ασχολούνται με τον εγκέφαλο και ας είναι τρίφυσος.Έχει κάποιο μέλος του club με GTI ή GT δοκιμάσει να αλλάξει πρόγραμμα στον εγκέφαλο και αν ναι πού και με τι αποτέλεσμα?
-Έχει κανείς ρωτήση στη CONDOR αν η PTS ασχολείται καθόλου και με την περίπτωση του 2λιτρου κινητήρα?
pduke - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 12:04:45
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πώς μπορεί να δυναμώσει ένα 206GTI?
Περικλής έγραψε:
Ποιός γνωρίζει τι μπορεί να γίνει με τον κινητήρα των 2.0lt προκειμένου αυτός να δυναμώσει?ΠΡΟΣΟΧΗ
-Δεν μιλάω για τούρμπισμα και για NITRO.
-Έχει κανείς δοκιμάσει εξάτμιση με καταλύτη μαζί?Η supersprint αναφέρει αύξηση 11HP για καταλύτη με δύο καζανάκια,το έχει τοποθετήσει κανείς αυτό?
-Η ΚΝ έχει βγάλει ένα κιτ που μοιάζει με σκούπα και φιλτροχοάνη μέσα σε αυτή με κόστος περίπου 450Ε,(δεν αναφέρομαι στο κιτ 57i φιλτροχοάνης).Γνωρίζει κανείς κάτι γι'αυτό?
-Κάποιοι ασχολούνται με τον εγκέφαλο και ας είναι τρίφυσος.Έχει κάποιο μέλος του club με GTI ή GT δοκιμάσει να αλλάξει πρόγραμμα στον εγκέφαλο και αν ναι πού και με τι αποτέλεσμα?
-Έχει κανείς ρωτήση στη CONDOR αν η PTS ασχολείται καθόλου και με την περίπτωση του 2λιτρου κινητήρα?

Περικλή μου καλώς ήρθες στον κόσμο της έλλειψης για τους 2λιτρους.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Ξέχνα την Condor
2. Devil χταπόδι με ή χωρίς decat,μεσαίο, τελικό.Εισαγωγή ITG ΜΑΧΟGΕΝ ή αναμονή για την κατασκευή παρόμοιας από το Βόρειο team....με αυτά πηγαίνεις αποδεδειγμένα στα 22χλγμ ροπής και στα 150 άλογα.(χωρίς καταλύτη)
3.αν θες κάνεις και έναν παράλληλο προγραμματισμό στην superchips για άλλα 5-6.

Από εκεί και πέρα το χάος....
Στο χταπόδι μπορεί να παίξει ομαδική παραγγελεία (θα σε ενημερώσω αν θες)
πιθανότατα να δοκιμάσω κάποια στιγμή τον εγκέφαλο από το CUP και θα σου πω και γιαυτό.

Αυτά, αλλιώς αλλάζεις και βάζεις του RC.....(για κινητήρα μιλάω)

Τα σέβη μου
Cool Cool Cool Cool
Ivang - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 12:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
Εεεε, ρε πως φαίνεται ο παλιός, αφορμή ψάχνει για να μιλήσει για 2λιτρο ... Cheers Cheers Smile colors Cheers Cheers
pduke - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 12:59:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ivang έγραψε:
Εεεε, ρε πως φαίνεται ο παλιός, αφορμή ψάχνει για να μιλήσει για 2λιτρο ... Cheers Cheers Smile colors Cheers Cheers

Μπράβο καλά που με εμψύχωσες γιατί δεν έκλεισα σωστά....

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΟΣΟ ΕΓΩ!!!!!!

Διότι η πολύ δημοκρατία μας έφαγε Shocked (αν δεν κάτσουν τα παραπάνω φεύγω για Κούβα..... Confused )
Cool Cool Cool

Α και να πω ακόμα ότι έρχεται γνώμη εντός μιας-δυο εβδομάδων μετά από τοποθέτηση των παρακάτω :
1.αγωνιστικά πίσω σινεμπλόκ
2.ράβδοι στρέψης 20άρες
3.αμορτισερ από RC
4.ελατήρια Eibach

ξανατασέβη μου....
Περικλής - Πεμ 22 Μάϊ 2003, 18:06:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κινητήρας του RC θα είναι μια χαρά αλλά με αυτή τη λογική αλλάζουμε και αυτοκίνητο και παίρνουμε το RC.Το χταπόδι που ήδη έχει το 2λιτρο νομίζω ότι είναι αρκετά καλό,(το δικό μου είναι μοντέλο 2001 και έχει χταπόδι 4 σε 1 ανοξείδωτο από τη μάνα του.Νομίζω ότι έχεις δίκιο και δύο καζανάκια είναι καλά για αρχή αν και η DEVIL έχει περίεργο αντιπρόσωπο.Η εισαγωγή αυτή της ITG πως είναι δεν την έχω ξανακούσει θα πάω αύριο μέχρι την Powerchips στη Βουλιαγμένης για να ρωτήσω.Με τη superchips να σου πω την αλήθεια φοβάμαι γιατί έχωακούσει διάφορα,ένας φίλος με rallye ταλαιπωρήθηκε αρκετά.
Εibach έχω βάλει εγώ και είναι αρκετά καλά αλλά δεν ξέρω αν συνεργάζονται με τα αμορτισέρ του RC το οποίο έχει διαφορετική πίσω ανάρτηση με επιπλέον συνδέσμους όπως στο SW.Τα ΕΙΒΑCH τα έχω συνδυάσει με OSRAV και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.Ράβδους 20αρες που βρήκες?Οι δικές μας είναι 19,5 και αυτές της PTS είναι παχύτερες από 20mm.Για συνεμπλόκ το σκέφτομαι και εγώ,ενημέρωσέ με για τιμή και λοιπές πληροφορίες.Για τον εγκέφαλο CUP,από Γαλλία υποθέτω γιατί εκεί υπάρχει CUP για 206 2λιτρο,ενδιαφέρομαι και περιμένω ενημέρωση.Οι ομαδικές κινήσεις επιβάλλονται και περιμένω καθοδήγηση από παλιότερα μέλη.Χαιρετ,ω προς το παρόν.
Pughell - Παρ 23 Μάϊ 2003, 15:35:58
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με το μοτερ,εγω ενα εχω να πω...Να βρεθει ενα μοτερ απο 306 με τα 167(στην Αγγλια και την Γαλλια υπαρχουν αρκετα) και να μπει ολοκληρη η κυλινδροκεφαλη και η εξατμιση απο εκεινο...Εργοστασιακη εφαρμογη,167 αλογα χωρις προβληματα και πανω απο ολα με κοστολογιο παρομοιο με οτι θα εβαζες αν βελτιωνες το δικο σου μοτερ. Wink
pduke - Παρ 23 Μάϊ 2003, 16:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
pughell έγραψε:
Σχετικα με το μοτερ,εγω ενα εχω να πω...Να βρεθει ενα μοτερ απο 306 με τα 167(στην Αγγλια και την Γαλλια υπαρχουν αρκετα) και να μπει ολοκληρη η κυλινδροκεφαλη και η εξατμιση απο εκεινο...Εργοστασιακη εφαρμογη,167 αλογα χωρις προβληματα και πανω απο ολα με κοστολογιο παρομοιο με οτι θα εβαζες αν βελτιωνες το δικο σου μοτερ. Wink

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα,
ακόμα και αν η μετροπή γίνεται ,ο κινητήρας αυτός θέλει 6 άρι κιβώτιο για να αποδώσει.Εδώ μέχρι και το RC πήρε κακές κριτικές για τη σχέση κιβωτίου-κινητήρα......
Και βέβαια το κακό είναι ότι το GT-GTi δεν παίρνει 6'αρι λόγω έλλιψης χώρου!!!!
Pughell - Παρ 23 Μάϊ 2003, 16:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι σχετικα απλο...Η εκρηκτικοτητα του μοτερ μπορει να αλλαξει σημαντικα απλως αλλαζοντας ενα διαφορικο...Βεβαια μπορει να μειωθει λιγο η τελικη αλλα οι επιταχυνσεις αλλαζουν αρδην!!! Wink
Εκτος αυτου το μειωνεκτημα του 206 σε σχεση με το 306 ειναι οτι το πρωτο ειχε ενα εντελως "κλειστο" 6αρι σασμαν ενω το αλλο ενα 5αρι με την 5η ελαφρως overdrive.Για αυτο χανει και σε επιδοσεις...Συμπληρωνω επισης οτι το μοτερ του 306 δεν ειναι πανομοιοτυπο με του 206.Εχει καλυτερη ροπη χαμηλα,βασικος παραγοντας για τις ρεπριζ. Confused
ΝΙΚΟΣ - Παρ 23 Μάϊ 2003, 16:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Περικλη τα SUPERCHIPS δουλευουν αψογα.Εμεις τα εχουμε σε 2 106 το ενα GTI το αλλο RALLYE και εγω που το ειχα δεν εχουν κανενα προβλημα.
Τωρα οσον αναφορα πραγματα απο PEUGEOTSPORT ξεχνα τον CONDOR.Αν θες υπαρχει ατομο..............ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Question Question Question Question Question
Περικλής - Παρ 23 Μάϊ 2003, 17:30:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι πριν 2 χρόνια είχα ένα 106GTI το οποίο με σκούπα πρόγραμμα powerchips εξάτμιση από καταλύτη και πίσω supersprint και φλάτζα καπακιού ήταν 137 άλογα και δούλευε άψογα.Με την εδώ αντιπροσωπία της superchips έχω αμφιβολίες.
Η κυλινδροκεφαλή του κινητήρα των 167HP δεν μπαίνει στο δικό μας μπλοκ,μην σας ξεγελάει ο κυβισμός μιλάμε για εντελώς διαφορετικό κινητήρα,ενώ ολόκληρος ο 167αρης με το σασμάν δεν χωράει στο 206 γι'αυτό και RC δεν είναι 6τάχυτο.
Έχει τοποθετήσει κανείς γνωστός πρόγραμμα σε 206 2λιτρο για να μάθουμε πως δουλεύει γιατί και η τιμή του είναι γύρω στις 200000δρχ.
p.duke θα είμαστε σε επαφή για μελλοντικές κινήσεις γιατί με ομαδικές παραγγελίες μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες τιμές.Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ομαδικά για πρόγραμμα είμαι μέσα.Για την εισαγωγή της ITG περιμένω πληροφορίες απ'ο εσένα.
Ποιός είναι αυτός που ασχολεόται με το 2λιτρο κινητήρα?
Εγώ μέχρι τώρα μόνο ανάρτηση έχω αλλάξει και ένα φίλτρο ΚΝ αλλά αισθάνομαι πως το αυτοκίνητο χρειάζεται και άλλη δύναμη το έχω βαρεθεί
Pughell - Σαβ 24 Μάϊ 2003, 09:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκιμαστε να δειτε τι απαντηση θα παρετε απο την Ecosse στην Αγγλια.Στειλτε τους ενα E-mail.
Η διευθυνση ειναι www.ecosse-peugeot.co.uk. Wink
GIANNIS206 - Σαβ 24 Μάϊ 2003, 11:23:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τις 20αρες ράβδους στρέψης τις πήραμε από αντιπροσωπεία της LION είναι από το ccοι πίσω!Να ζητήσεις αυτές!Το GT-GTi βγαίνει με τις 19,5 όπως είπες!
kaisaras96 - Σαβ 24 Μάϊ 2003, 21:15:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το κιβωτιο του 2,0 ειναι ιδιο με του 1,6!
Ειναι δυνατη δηλαδη η μεταμοσχευση του ενα στο αλλο. Question Question Question Question Question Question Question
Pughell - Κυρ 25 Μάϊ 2003, 14:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ακομα και αν ειναι ιδιο,ποιος ο λογος να γινει μια τετοια αλλαγη;
Το μονο καλο ειναι οτι αν οντως ταιριαζουν,θα μπαινουν στο 2λιτρο ολα τα διαφορικα που μπορουν να μπουν και στα 16βαλβιδα 106. Thumb right
Περικλής - Τρι 27 Μάϊ 2003, 16:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
Επικοινώνησα με τη peugeot sport στη Γαλλία και δεν υπάρχει τίποτα για το 2λιτρο κινητήρα.Η ITG έχει βγάλει μια εισαγωγή από ανθρακονήματα,με φιλτροχοάνη στο εσωτερικό της (αυτή που μου είπες pduke) και είναι το μοναδικό είδος σκούπας που υπάρχει για το GTI.Η τιμή καταλόγου για την εισαγωγή αυτή είναι 560Ε,βέβαια πάντα υπάρχει κάποια έκπτωση ειδικά αν γίνει κάποια ομαδική παραγγελία.Σύμφωνα με μια δυναμομέτρηση που υπάρχει στο site της ITG το κέρδος είναι 6άλογα.
Εκτός από τη superchips υπάρχει και το το πρόγραμμα της powerchips,και τα δύο προγράμματα αναφέρουν αύξηση της ιπποδύναμης κατά 10 περίπου ίππους και η τιμή αυτών 600Ε και 500Ε αντίστοιχα.
Περιμένω γνώμεσ και προτάσεις.
fpug - Σαβ 31 Μάϊ 2003, 21:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Περικλη εκτος απο την ITG υπαρχει και το βαρελακι της BMC (για το 2λιτρο ειναι ποιο μεγαλο. Υπαρχει και για 2.0 και για 1.6) το οποιο ειναι απο ανθρακονηματα και ειναι επισης καλο. Αυτο κανει 300Ε. τωρα απο προγραμμα με οσους 2λιτρους εχω μιλησει απο Αγγλια συνηστουν Superchip. Κι εγω αυτα σκοπευω να βαλω (αντε να δουμε ποτε ολο το λεω κι ακομη φραγκα τιποτα). Τα 450 Ε που κανει το κιτ της Κ&Ν ειναι πολλα νομιζω. Και επισης καλυτερα το βαρελακι γιατι εδω με τοση σκονη και τοσο νερο οταν βρεχει η φιλτροχοανη θα ταλαιπωρειται.

Wink Wink
Περικλής - Κυρ 01 Ιούν 2003, 02:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
Η εισαγωφή της ITG μοιάζει καλή κατασκευή και βγαίνει ως direct fit μόνο για 5-6 αυτ/τα μεταξύ των οποίων και το 206GTI.Όσον αφορά το πρόγραμμα συμφωνώ μαζί σου,και αν το τοποθετήσεις ενημέρωσέ μας.Εσύ τι αλλαγές έχεις κάνει και ποια η γνώμη σου γι'αυτές.
Ghost Dog - Κυρ 01 Ιούν 2003, 07:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Υπομονη και καποιο τρελο gti απο εδω θα κανει κατι στο θεμα της εισαγωγης.... Twisted evil Very happy Laughing
Τα αλλα ας τα <<ξερασει>> ο ιδιος.... Wink
Περικλής - Κυρ 01 Ιούν 2003, 11:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Λύσε τη σιωπή σου,τι κρύβεις?
Ghost Dog - Κυρ 01 Ιούν 2003, 14:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
υπομονη να ολοκληρωθει πρωτα και θα τα πει ο <<αρμοδιος>>!
DimiP - Κυρ 01 Ιούν 2003, 15:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Περικλής έγραψε:
Μέχρι πριν 2 χρόνια είχα ένα 106GTI το οποίο με σκούπα πρόγραμμα powerchips εξάτμιση από καταλύτη και πίσω supersprint και φλάτζα καπακιού ήταν 137 άλογα και δούλευε άψογα.Με την εδώ αντιπροσωπία της superchips έχω αμφιβολίες.
Η κυλινδροκεφαλή του κινητήρα των 167HP δεν μπαίνει στο δικό μας μπλοκ,μην σας ξεγελάει ο κυβισμός μιλάμε για εντελώς διαφορετικό κινητήρα,ενώ ολόκληρος ο 167αρης με το σασμάν δεν χωράει στο 206 γι'αυτό και RC δεν είναι 6τάχυτο.
Έχει τοποθετήσει κανείς γνωστός πρόγραμμα σε 206 2λιτρο για να μάθουμε πως δουλεύει γιατί και η τιμή του είναι γύρω στις 200000δρχ.
p.duke θα είμαστε σε επαφή για μελλοντικές κινήσεις γιατί με ομαδικές παραγγελίες μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες τιμές.Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ομαδικά για πρόγραμμα είμαι μέσα.Για την εισαγωγή της ITG περιμένω πληροφορίες απ'ο εσένα.
Ποιός είναι αυτός που ασχολεόται με το 2λιτρο κινητήρα?
Εγώ μέχρι τώρα μόνο ανάρτηση έχω αλλάξει και ένα φίλτρο ΚΝ αλλά αισθάνομαι πως το αυτοκίνητο χρειάζεται και άλλη δύναμη το έχω βαρεθεί

ΘΥΜΗΖΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ:
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΤΗΣ BMC , ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ (ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕ >5000ΧΛΜ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο LARRY69 ΚΟΜΠΛΕ !
Ntinos - Κυρ 01 Ιούν 2003, 18:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
το βαρελακι που πουλαει ομως ειναι 60 η 70αρι?γιατι για το διλιτρο η bmc προτεινει το μεγαλο.
300 ευρω ρε παιδια ποιος φραγκοφονιας το πουλαει?
εγω το εχω βρει απο 230-250 το ανωτερο στην αθηνα τουλαχιστον.οποιος ενδιαφερεται μου λεει να του πω και μαγαζι στην αθηνα
Περικλής - Κυρ 01 Ιούν 2003, 19:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
Βοηθάει καθόλου το βαρελάκι της BMC,έχει δει κανείς καμιά δυναμομέτρηση,ή έχει κανένας προσωπική εμπειρία?Είχα δει παλιότερα ένα συγκριτικό για σκούπες για rallye και το βαρελάκι δεν τα είχε πάει και τόσο καλά,είχε μικρότερη απόδοση από τις σκούπες,αθτό βέβαια όσον αφορά τον κινητήρα του rallye.Η εισαγωγή της ΚΝ στην οποία είχα αναφερθεί παλιότερα δεν είναι το κιτ 57i αλλά μοιάζει με φιλτροκούτι με φιλτροχοάνη μέσα σε αυτό.
Πού έχεις βρει το βαρελάκι σε καλή τιμή?
pduke - Δευ 02 Ιούν 2003, 10:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Φιλε Περικλη εκτος απο την ITG υπαρχει και το βαρελακι της BMC (για το 2λιτρο ειναι ποιο μεγαλο. Υπαρχει και για 2.0 και για 1.6) το οποιο ειναι απο ανθρακονηματα και ειναι επισης καλο. Αυτο κανει 300Ε. τωρα απο προγραμμα με οσους 2λιτρους εχω μιλησει απο Αγγλια συνηστουν Superchip. Κι εγω αυτα σκοπευω να βαλω (αντε να δουμε ποτε ολο το λεω κι ακομη φραγκα τιποτα). Τα 450 Ε που κανει το κιτ της Κ&Ν ειναι πολλα νομιζω. Και επισης καλυτερα το βαρελακι γιατι εδω με τοση σκονη και τοσο νερο οταν βρεχει η φιλτροχοανη θα ταλαιπωρειται.

Wink Wink

Φίλιππε το ITG υπερτερεί του BMC κυρίως στο ότι παίρνει τον αέρα μέσα στο ΄βαρέλι κάθετα προς το φίλτρο(το βαρελι τοποθετημένο παραλληλα στο έδαφος), ενώ το BMC σε σειρά(το βαρελι τοποθετημένο κάθετα στο έδαφος).Οπότε στο ITG έχουμε στροβιλισμό του αέρα.
Όλα αυτά στη θεωρία βέβαια..... Rolling eyes
Περικλής - Δευ 02 Ιούν 2003, 13:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
ppduke κατά τον κόσμο Πάνο,εσύ που βρίσκεις διάφορες άκρες για φτηνές προμήθειες,μήπως έχεις καμιά πηγή για να βρω καμιά εξάτμιση devil ή supersprint και την εισαγωγή της ITG,γιατί μετά από περίπου 16 μήνες θητεία στην αεροπορία δεν είμαι για μεγάλες επενδύσεις.Όσον αφορά την εξάτμιση,ενδιαφέρομαι για direct fit καζανάκι και όχι για universal
FARSARISKOSTAS - Τετ 04 Ιούν 2003, 01:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
loipon epeidi ego eimai asxetos apo pezo kai eidikotera me ta 2litra pistolia diavasa sto kainoyrio car & driver oti to 206 rc 180 hp foraei ton gnosto 2litro kinitira ton 136 hp.ta 180 alogata erxontai apo nees kylindrokefales ftiagmenes apo krama alouminiou akseligmenes apo tin mecachrome, metablitos xronismos balbidon, diaforopoiimeni eisagogi & eksagogi,nea diaxeirisi kai xartografisi egkefalou.auta einai merika apo osa exoun allaxtei.pisteuo loipon oti me merikes allages apo autes pou exei kanei kai i pezo tha sas dosoun kapoia othisi pros ta pano sta dynamometra.an kai pisteuo oti sxedon oloi exetai peiragmenes eisagoges kai eksagoges.pantos ego leo tin periptosi tou ........ an mporeite na breite ta idia eksartimata me ayta pou tha foraei to rc.

se thema ixosystimatos tha sas symbouleua kalytera kai sigourotera......filika kostas Laughing Laughing Laughing
NICK THE GREEK - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
:evil:ΤΟ 206 GTI ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 200 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ.ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ RC ΘΑ ΤΟ ΧΕΙ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ!ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟ RC ΜΕ 177 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΑΚΟΜΗ!!!
konstantinos - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:12:29
Θέμα δημοσίευσης:
NICK THE GREEK έγραψε:
:evil:ΤΟ 206 GTI ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 200 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ.ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ RC ΘΑ ΤΟ ΧΕΙ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ!ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟ RC ΜΕ 177 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΑΚΟΜΗ!!!

Για δώσε και καμία πληροφορία, για το τι έχει κάνει ο φίλος σου...
NICK THE GREEK - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:31:00
Θέμα δημοσίευσης:
:evil:ΛΟΓΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ TUNING ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΟΤΕΡ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ Ε ΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ 307 GTI KAI 206 RC.ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
mick206 - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
FARSARISKOSTAS έγραψε:
mecachrome

Για όσους θυμούνται mecachrome => F1 . Φίλε Κώστα μου φαίνεται,αν θυμάμαι καλά,πως η mecachrome συνεργαζόταν και με τη Renault... Γιατί ο διλιτρος της Renault έβγαζε περίπου 145 άλογα και με τις διάφορες ρυθμίσεις που κάνανε, έβγαλε 172 που βγάζει τώρα... Wink
Άν είμαι λάθος να με διορθώσει κανείς...
όχι τίποτα άλλο αλλα παραμονεύει και ο... μπαμπούλας... LaughingLaughingLaughing
konstantinos - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
NICK THE GREEK έγραψε:
:evil:ΛΟΓΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ TUNING ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΟΤΕΡ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι... ? Confused

NICK THE GREEK έγραψε:
ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ Ε ΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ

Σίγουρα τα άλογα αυτά είναι ατμοσφαιρικά?

Οταν ξαναδείς τον φίλο σου μίλα του και για εμάς... και θα είναι καλοδεχούμενος στην παρέα μας.
NICK THE GREEK - Τετ 02 Ιούλ 2003, 10:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
Evil ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΤΕΡ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΝΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΒΕΛΤΙΩΤΗ!
pduke - Τετ 02 Ιούλ 2003, 11:14:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικά είμαι δύσπιστος αλλά ξεκίνησες με την πολλή σωστή επιλογή της αλλαγής της πεταλούδας (κάτι που ψάχνω εδώ και καιρό) οπότε μου εντείνεις την ανυπομονησία....

Περιμένουμε νεότερα, ή κάποια στοιχεία επικοινωνίας με τον άνθρωπο αυτό...
NICK THE GREEK - Τετ 02 Ιούλ 2003, 11:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
Evil ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΥΤΕΡΗ.(srortgarage@yahoo.com),ΕΛΑΙΩΝ 90 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Περικλής - Τετ 02 Ιούλ 2003, 12:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τι πεταλούδα είναι αυτή,από που την προμηθεύτηκε.Μήπως είναι πατέντα κάποιου ενχώριου βελτιωτή?Πρέπει να μάθουμε μερικές πληροφορίες παραπάνω,διαφορετικά τι club είμαστε.Πάντως εγώ όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα για το 2λιτρο κινητήρα όσον αφορά σε εκκεντροφόρους και εισαγωγή.Ένα τετραπετάλουδο που υπάρχει σε κάποιο 206club,άλλης ευρωπα'ι'κής χώρας,έχει τον κινητήρα του 405Mi16.
NICK THE GREEK - Τετ 02 Ιούλ 2003, 12:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Evil ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.
kaisaras96 - Παρ 04 Ιούλ 2003, 15:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
H βελτιωσιμοτητα ενος κινητηρα εξαρταται πλεον σχεδον αποκλειστικα απο τον εγκεφαλο ECU που διαθετει.
Χταποδια,εκεντροφοροι,εξατμισεις,τετραπεταλουδα,πιστονια υπαρχουν για ολα τα αυτοκινητα.Εκκεντροφοροι βαση της ομοιοτητας με το 167αρη λογικα θα μπαινουν οπως και αλλα εξαρτηματα αυτης της μηχανης.
Απλα για ολα αυτα χρειαζεται το καταλληλο management που να προγραμματιζεται.
Για να βγαλει 200 αλογα σιγουρα θα εχει αλλαξει εγκεφαλο και αυτη η μαγικη επιστρωση για αντοχη γινεται στα χιτωνια και προφανως ειναι το νικασιλ που χρησιμοποιηται ακομα και απο εργοστασιακους κινητηρες.
Οσο για το αξιοπιστα δεν σημαινει τιποτα,συμβιβασμοι στην αξιοπιστια γινεται οταν δεν υπαρχει το χρημα,αμα τα χεις βαζεις τα καλλυτερα και ησυχαζεις.........
chatasos - Κυρ 06 Ιούλ 2003, 23:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
NICK THE GREEK έγραψε:
Evil ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΥΤΕΡΗ.(srortgarage@yahoo.com),ΕΛΑΙΩΝ 90 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Εννοείς το Sport Garage στην Πετρούπολη?
Pughell - Δευ 07 Ιούλ 2003, 15:55:59
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα αυτο εννοει αν και απο το 13αρι 106 που ειχαν φτιαξει και το ειχε παρουσιασει και το Power T. δεν ηταν και τιποτα το ιδιαιτερο κρινωντας απο τα νουμερα που εβγαλε,παρολο που το αμαξι ηταν ενος απο τα παιδια που εργαζονταν εκει μεσα οποτε θεωρητικα θα επρεπε να ειχε δωθει ιδιαιτερη προσοχη... Confused
TONY PAP - Παρ 01 Αύγ 2003, 09:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ανακάλυψα μια ωραία σελίδα με links για 2λιτρα κλπ Shocked

http://206gti.net/sawlow.shtml

Καλό ψάξιμο Very happy Very happy Very happy
DIMSAV - Σαβ 04 Οκτ 2003, 17:36:43
Θέμα δημοσίευσης: Βελτίωση 206 2.0 GTI -part II
Γεια χαρα σε ολους,ως νεος δεν προλαβα να συμμετασχω στη συζητηση που κανατε για το παραπανω θεμα,αλλα διαβασα ολες τις αποψεις-προτασεις.Ετσι θα ηθελα να ρωτησω αν εχει δοκιμαστει κατι καινουριο ή ακουσατε καποιο καινουριο προιον.Η εισαγωγη MAXOGEN ITGwww.itgairfilters.com/max231.asp φαινεται απο τισ καλύτερες του ειδους,πολυ προσεγμενη δουλεια την περιεργαστηκα στην POWERCHIPS οταν περασα,την φοραει κανεις?Βεβαια το προβλημα στο αυτοκινητο ειναι ο πολυ συντηρητικα ρυθμισμενος εγκεφαλος,η αποκριση στο γκαζι ειναι πολυ αργη.Απο τα προγραμματα που κυκλοφορουν ποιο φαινεται ή ξερουμε οτι δουλευει καλυτερα?Εχει βαλει καποιος?Τελος,ολοκληρο συστημα της DEVIL θα αξιζε τον κοπο?
Pughell - Σαβ 04 Οκτ 2003, 19:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
Pduke is the anwser to your questions...
GIANNIS206 - Σαβ 04 Οκτ 2003, 20:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά ο pduke από Δευτέρα!
DIMSAV - Δευ 06 Οκτ 2003, 20:21:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτος απο τα παραπανω,ξερεις κανεις ποσα μερη απο τοRC180 μπορουμε να χρησιμοποιησουμε(αναρτηση,πισω αξονα,συστημα εξατμισης)?μπορει αραγε να χρησιμοποιηθει η κυλινδροκεφαλη?pduke δωσε μας τα φωτα σου,τα παιδια λενε εχεις το data base για την περιπτωση.
Pughell - Τρι 07 Οκτ 2003, 22:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
Την εξατμιση ξεχαστε την γιατι στι RC ειναι κατα φαρδος του πορτ μπαγκαζ...Απο αξονες και φρενα κανετε οτι θελετε...Απο μηχανικα επισης ξεχαστε το...Αλλα πιστονια και εντελως διαφορετικη κεφαλη και εισαγωγη.
DIMSAV - Τετ 08 Οκτ 2003, 02:36:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξερω οτι ειναι το τελικο παραλληλα με τον πισω προφυλακτηρα αλλα απαξ και αλλαχτει ο πισω αξονας ολοκληρος και τοποθετηθει ολοκληρη η εξατμιση(χταποδι,μεσαιο,τελικο)ο χωρος φαινεται να υπαρχει.οσο για τα μηχανικα το σιγουρο ειναι οτι θα κοστιζει αρκετα σαν μετατροπη,αλλα το ερωτημα ειναι αν αποφασισεις νατην κανεις γινεται?Ακομα μου κοπηκε η σωληνα της εξατμισης μετα το μεσαιο προς τα πισω και η αντιπροσωπεια δινει ως ανταλλακτικο ολοκληρο το μεσαιο συμπεριλαμβανομενου και του καταλυτη που ειναι διπλα(τιμη 980ευρο),παλι καλα που το καλυπτει η εγγυηση ,αλλα οταν ληξει και τρυπησει το καζανακι ,μαλλον το κοβουμε.Ειπωθηκε οτι μπορει να προηλθε απο βιαιες επιταχυνσεις,εχει κανεις αντιστοιχο παραδειγμα?
Περικλής - Παρ 10 Οκτ 2003, 21:20:07
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου φίλε μην έχεις μεγάλα σχέδια για το GTI σου.Ο πίσω άξονας του RC μάλλον δεν ταιριάζει γιατί έχει διαφορετική διάταξη όπως αυτή του station.Ταιριάζουν οι αντιστρεπτικές και τα αμορτισέρ,από κινητήρα τίποτε.Έχω αλλάξει και εγώ με την εγγύηση τον καταλύτη με το μεσαίο καζανάκι γιατί είχε ξεκολλήσει το κάλυμα του καταλύτη.Αν σου ξαναχαλάσει,βάλε καλύτερα κάποιο άλλη εξάτμιση με αγωνιστικό καταλύτη.Στον κινητήρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.Η εισαγωγή της ITG είναι αρκετά καλή αλλά τα 600Ε δεν είναι και λίγα.
BUBA - Τρι 14 Οκτ 2003, 22:59:06
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε DIMSAV αγορασα προσφατα , πριν απο κανα μηνα ενα GTI 2000 και ενδιαφερομαι και εγω για καποια μηχανικη βελτιωση. Μπορεις να μου πεις κατα που πεφτει αυτη η POWERCHIPS , η κανα URL ακομα καλυτερα μπας και πεταχτω να την δω ??
Επισης οτι αλλη μηχανικη βελτιωση επιδεχεται το GTI και ειδικοτερα αν καποις την εχει δοκιμασει θα με ενδιεφεραι να την ακουσω
fpug - Τετ 15 Οκτ 2003, 13:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
Φιλε DIMSAV αγορασα προσφατα , πριν απο κανα μηνα ενα GTI 2000 και ενδιαφερομαι και εγω για καποια μηχανικη βελτιωση. Μπορεις να μου πεις κατα που πεφτει αυτη η POWERCHIPS , η κανα URL ακομα καλυτερα μπας και πεταχτω να την δω ??
Επισης οτι αλλη μηχανικη βελτιωση επιδεχεται το GTI και ειδικοτερα αν καποις την εχει δοκιμασει θα με ενδιεφεραι να την ακουσω

Εγω θα σου προτεινα Superchips προγραμμα που ειναι αρκετα δοκιμασμενο στα 206 2λιτρα.
Επισης ενα bmc βαρελακι στην εισαγωγη και ενα καλο συστημα εξατμισης (devil)?.

Απο εκει και περα για περισσοτερη υποδευναμη θα χρειαστεισ εκτεταμενες επεμβασεις στον κινητηρα που δεν νομιζω οτι συμφερουν οικονομικα.

Wink
Ronin - Τετ 15 Οκτ 2003, 16:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:

Φιλε Αλεξανδρε...αν μου επιτρεπεις να εκφρασω μια απορια...
Θεωρητικα οταν καποιος ψαχνει λυσεις να βελτιωσει το αυτοκινητο του,υποτιθετε οτι το εχει καποιο καιρο,εχει δει τις δυνατοτητες του και ψαχνει το λιγο παραπανω(η πολυ παραπανω,αναλογα με την τσεπη)...
Αν τα παραπανω εχουν βαση( που μπορει να μην εχουν κι ολας,γιατι ενδεχομενος το προηγουμενο σου αυτοκινητο να ηταν κανενα Punto GT πχ με 200+ αλογα), τοτε ποτε βρε θηριο προλαβες μεσα σε 1 μηνα το βαρεθεις κι ολας??? Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

P.s. Αν σε ενδιαφερει παντος,στο θεμα της εισαγωγης,μπορει να σε βοηθησει ο PDuke...
BUBA - Σαβ 18 Οκτ 2003, 22:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
Oxi Πανο δεν το βαρεθηκα το αμαξι αλοιμονο, αντιθετως επειδη δεν το οδηγω και πολυ συχνα - πηγαινω στην δουλεια ακομα με το παλιο - δεν το εχω χορτασει ακομη, δεν εχω βγει ακομη εθνικη για παραδειγμα να το οδηγησω σε ελευθερο δρομο. Μονο λιγο αττικη οδο οπου το πηγα μερχι 150 για μερικα seconds ετσι στα μουλοχτα καθωτι τα στρουμφακια παραμονευουν.
Α, με την ευκαιρια , σχετικα με το παλιο μου αμαξι, ποιο Punto GT ... ενα κακομοιρο Citroen AX 1.0E μοντελο 88 ειναι με .....45+ αλογα, το οποιο και φυσικα κρατησα. Το χρειαζομαι για να με κινει οταν το Peugeot θα ετοιμαζεται πυρετωδως στους διαφορους ....βελτιοτικους οικους Smile Smile καλα καλα πλακα κανω.
Ως καινουργιο μελος του forum λιγο να εξηγησω πως βρεθηκα σχεδον απο το πουθενα με το 2λιτρο GTI. Ειχα κατασταλαξει μετα απο μηνες ωριμανσης να αγορασω το 106 το ραλλακι ωσπου πηγα στην Peugeot τον Αυγουστο να το κλεισω και μου λενε οτι δεν πωλειται πια. Κοκαλο εγω, μου κοπηκαν τα ποδια γιατι ξερεις ειχα κατασταλαξει κι αντε τωρα να ξεκολησω. Μπαινω λοιπον ψιλοαπογοητευμενος στο autotriti.gr ψαχνοντας για rally μεταχειρισμενο μεν αλλα απο 2002 και μετα - ναι πως και θα εβρισκα, αναρπαστα ειναι - , και εκει που σερφαρα βλεπω αγγελια για 206GTI μοντελο 02, 3000 km, 15,500 euro. Να μην μακρυγορω, πηγαινω το βλεπω απο κοντα, το αμαξι "τζιτζι" μυριζε "καινουργιλα", μαυρο χρωμα, plus:
1. χαμηλωμενο πισω 3cm με eibah,
2. αεροτομη γνησια Peugeot,
3. συναγερμος
4. Πισω φωτα βαμενα μαυρα ματ
Ο τυπος το ειχε 15 μηνες σε κλειστο parking, το κινουσε μονο κανα ΣΚ για καμια βολτα και ηθελε 4πορτο και χωρους γιατι περιμενε 2ο παιδι η γυναικα του!
Του περναω ενα ελεγχο σε συνεργειο και το αγορασα χαλαρα μεσα σε μια βδομαδα. Το ραλλακι το ξεχασα την επομενη μερα κιολας
Απο μηχανολογικα δεν σκαμπαζω και πολλα οποτε μεχρι στιγμης εχω περιοριστει σε 2 αισθητικες παρεμβασεις , εκει τουλαχιστον ματια εχω αρα καταλαβαινω
1. Εβαψα τις πλαστικες φετες των προφυλακτηρων και των πλαινων πορτων μαυρες γυαλιστερες οπως το αμαξομα. Αποτελεσμα Κορυφαιο, πινελια που αξιζε τα λεφτα της
2. Εβαλα το Armrest της Peugeot. Ποιοτικα οχι σπουδαιο, πλαστικουρα, αλλα πολυ λειτουργικο
Τα 2 παραπανω στον Κανελλη.
Επισης αλλαξα λαδια στα 3500Km και εβαλα MOTUL 300V CHRONO με βαση τα κολακευτικα σχολια στο αντιστοιχο section του forum.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν καιγομαι πραγματικα για βελτιωσεις απλα εχω κολησει εδω και 2 βδομαδες και διαβαζω το forum ασταματητα. Μιλαμε οτι εχω λιωσει στο διαβασμα, δεν προλαβαινω να αγοραζω "Netcartes" για το Ιντερνετ, ε και οσο να ναι επηρεαζομαι και εγω απο αυτα που διαβαζω.
Λοιπον οσον αφορα το κεφαλαιο ΒΕΛΤΙΩΣΗ το σκεπτικο μου εχει ως εξης:
Μηχανολογικα ειμαι πολυ συγκρατημενος επειδη δεν ξερω πολλα, δεν συμβιβαζω αξιοπιστια στον κινητηρα για λιγα η ακομα και για αρκετα extra αλογα.Μου φτανουν τα 140-
Δεν θα με ενδιεφερε για παραδειγμα ιδιαιτερα να βελτιωσω εξαγωγη δινοντας 500+ ευρω για "μολις" 3-4 αλογα παραπανω. Τι διαφορα θα καταλαβω στο δρομο αραγε ?? Εαν υπαρχει ομως αλλου ειδους βελτιωση που να μου δωσει 15+ αλογα εστω και με αρκετα παραπανω λεφτα οχι ομως εισβαρος της αξιοπιστιας και χρονου ζωης του κινητηρα, τοτε θα με ενδιεφερε αυτη περισοτερο.
Θα με ενδιεφερε επισης να χαμηλωσω εως 3cm μπροστα (αισθητικα) και ας χασω λιγο σε ανεση, κερδιζοντας ομως και σε κρατημα. Ειναι αυτο δυνατον? Αλυσιδες θα μπορω να βαλω μετα?
Απο οτι εχω καταλαβει το GTI ειναι και λιγο ειδικη περιπτωση, γιατι ειναι ουσιαστικα πληρες και πολλες συζητησεις στο forum ειναι "ακυρες" καθωτι ειτε εχει τα ζητουμενα προς βελτιωση απο την μανα του, ειτε δεν παιζουν σε αυτο. Για παραδειγμα διαβαζα για μερες το section με τις σκουπες και μολις σημερα εμαθα σε ενα καταστημα που ρωτησα οτι δεν μπαινει σκουπα στο 2λιτρο. Μονο φιλτροχοανη με 60 ευρω. Ωραια εστω και την βαζω χωρις να ξερω και τι ακριβως κανει, τι ειναι 60 ευρω συν τα περαστικα.
Τι θα καταλαβω μετα στον δρομο? Απο αποδοση φανταζομαι απο τιποτα εως ψιχουλα. Λενε ομως οτι βελτιωνει το ηχο , οκ δεν με χαλαει να εχω λιγο πιο ραλλιαρικο ηχω στην πολη για να γουσταρω. Σε ενα τετραωρο ταξιδι ομως τι γινετε? Ειναι δυνατον να εχω ραλλιαρικο ηχω μεχρι τις 4000 στροφες αλλα απο εκει και πανω να εχς και την ησυχια μου σε ενα ταξιδι ?
Γενικα ειμαι ακομα στο διαβαζμα, και δεν βιαζομαι να κανω κινησεις ιδιαιτερα αμφιβολου αποτελεσματος
Ελπιζω να μην κουρασα με την φιλολογια μου αλλα ως νεοπας θεωρησα καλο να εξηγησω τα νεα δεδομενα που βιωνω σε σχεση με το ανελπιστα καλο αμαξι που επεσε στα χερια μου
Αντε να ερθω και σε κανα meeting με το καλο!
Ωχ ... μου φαινεται πως τελεινει η NetCarta Smile
PHSYBORG - Κυρ 19 Οκτ 2003, 09:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το πηρες σε απιστευτη τιμη φιλε μου αλλα ....ρε παιδια εχω προβλημα !!! Sad
Εχω ερωτευτει το RC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαβασα κ στο Drive την παρουσιαση του, το χει σε κοκκινο χρωματακι κ τρελαθηκα κ αλλο λεμε!ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑ ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DIMSAV - Δευ 20 Οκτ 2003, 00:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοριζικο το 2λιτρακι,ευχομαι ωραιες και σβελτες βολτες.Η POWERCHIPS ειναι στην Τατοιου κοντα στην γεφυρα της βαρυμπομπης,εκει ειδα την εισαγωγη και οπως ειπα αρκετα εντυπωσιακη,οσο αφορα τον αναπρογραμματισμο φαινεται οτι η SUPERCHIPS ειναι πιο καλη λυση αλλα δεν βρεθηκε κανεισ που να το εχει δοκιμασει στο forum για να ξερουμε το αποτελεσμα.Εξατμιση ασυζητητι DEVIL για το 2λιτρο υπαρχει χταποδι και τελικο δεν βρηκα κατι γιατο μεσαιο με τον καταλυτη.Στο θεμα της εισαγωγης το αυτοκινητο ειναι πολυ πνιγμενο και πιστευω οτι πρεπει να τοποθετηθει και ειναι αμελιτεα η επιδραση στην αξιοπιστια,αλλα ο προγραμματισμος εχει το ρισκο του εστω και μικρο,αν ειναι επιτυχημενος ομως μαζι με ταπροαναφερθεντα θα το ξυπνησει. Ετσι αν ολα δουλεψουν, αξιζουν τα περιπου 1500Ε,οχι τοσο για τα 150HP, αλλα για την αποκριση στο γκαζι που τοσο του λειπει οταν οδηγηθει γρηγορα σε στριφτερες διαδρομες.Μια και ειπα για στριψιμο ειδατε τις γωνιες που επαιρνε στην αναβαση Αγ.Αννας το 206 ,ωραιοτερα και απο πισωκουνα.
Miltellas - Δευ 20 Οκτ 2003, 01:01:04
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
...1. χαμηλωμενο πισω 3cm με eibah, ...

Πίσω το 206 δεν έχει ελατήρια αλλά ράβδους στρέψης τις οποίες ή τις αλλάζεις με σκληρότερες της Peugeot ή τις ρυθμίζεις στο ύψος που θέλεις (ανάλογα με το πόσο χαμήλωσες εμπρός).
Μήπως εννοείς "χαμηλωμένο μπροστά 3cm με eibach";
Η Eibach είναι φημισμένος κατασκευαστής ελατηρίων.
Ronin - Δευ 20 Οκτ 2003, 13:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:
Oxi Πανο δεν το βαρεθηκα το αμαξι αλοιμονο, αντιθετως .....
.............................................................................................................
Αντε να ερθω και σε κανα meeting με το καλο!
Ωχ ... μου φαινεται πως τελεινει η NetCarta Smile

Ακρως περιεκτικο και κατατοπιστικο το Post σου Αλεξανδρε.Μπραβο...
Επισης,συγχαρητιρια για την επιλογη του 206 GTI.Προκειτε για ενα εξαιρετικο αυτοκινητο.
Κλεινοντας...καλως ηρθες στην παρεα μας,και θα χαρουμε πολυ να σε δουμε και να σε γνωρισουμε και απο κοντα....
Vini - Δευ 20 Οκτ 2003, 13:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
BUBA έγραψε:

... και εκει που σερφαρα βλεπω αγγελια για 206GTI μοντελο 02, 3000 km, 15,500 euro. Να μην μακρυγορω, πηγαινω το βλεπω απο κοντα, το αμαξι "τζιτζι" μυριζε "καινουργιλα", μαυρο χρωμα, plus:
1. χαμηλωμενο πισω 3cm με eibah,
2. αεροτομη γνησια Peugeot,
3. συναγερμος
4. Πισω φωτα βαμενα μαυρα ματ
Ο τυπος το ειχε 15 μηνες σε κλειστο parking, το κινουσε μονο κανα ΣΚ για καμια βολτα και ηθελε 4πορτο και χωρους γιατι περιμενε 2ο παιδι η γυναικα του!
Του περναω ενα ελεγχο σε συνεργειο και το αγορασα χαλαρα μεσα σε μια βδομαδα. Το ραλλακι το ξεχασα την επομενη μερα κιολας

Πολύ καλή κίνηση ! ! ! ! ... Μεγάλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ και την άρπαξες ! ! ! Είναι και ΜΑΥΡΟ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ & ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ...
Είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος ... ! ! !

Και καλωσόρισες και στο χώρο ... Wink
GIANNIS206 - Δευ 20 Οκτ 2003, 17:31:59
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδο το τουτου σου!
BUBA - Δευ 20 Οκτ 2003, 23:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καταρχας σας ευχαριστω ολους για τις ειλικρινεις ευχες.
Μιλτο οσον αφορα το χαμηλωμα, ...χε χε μου φαινεται οτι εκτεθεικα και εγω αλλα ισως και ο πρωτος ιδιοκτητης, οχι δεν ενοουσα μπροστα, καλα ειπα πισω αλλα ρε γ*μ*τ*, θυμαμαι καθαρα οτι μου ειπε επανηλημενως: "ελατηρια eibach πισω" - εγω βεβαια τοτε δεν ηξερα τι ειναι αυτο - αλλα εκτος των αλλων το αμαξι ειναι καθαρα χαμηλωμενο ΜΟΝΟ πισω αλλα οχι πολυ. Για αυτο και υπεθεσα εχοντας πια διαβασει αρκετο forum οτι θα ειναι 3cm. Τελος παντον, γραψε λαθος, θα το ψαξω, απο μπροστα παντος το αμαξι χασκει οπως ειναι απο την μανα του.
Τωρα οσον αφορα την αυξηση ιποδυναμης πανω κατω τα πραγματα φαινονται σχετικα ξεκαθαρα μετα τα αναλυτικα posts των pduke/Περικλη στην παλαιοτερη ειδικη θεματικη ενοτητα για GTI και του DIMSAV σε αυτη.
Δηλαδη μπροστα ITG/BMC, πισω Devil, και "on top of that" Superchips.
Απλα αν μου επιτρεπετε εχω μια ισως απλοικη ερωτηση:
Στο αγγλικο site της superchips εχει ενα πολυ ενδιαφερον pdf με τα συγκρητικα γραφηματα Power και Τοrque πριν και μετα την μετατροπη του 206. pdf link
Καταρχας αυτοι μιλανε για +15bhp (απο 144 σε 152) στις 6420 rpm! Mηπως υπερβαλουν λιγο? Eπισης γιατι 144 και οχι 137-140 οπως λεει η Peugeot ?
Tελος κοιταζοντας τις καμπυλες ισχυως βλεπω οτι το κερδος ουσιαστικα ξεκιναει απο τις 5000rpm και μεγιστοποιειται στις 6420. Kαι σκεφτομαι με το απλο μυαλο μου: σε τι ποσοστο χρονου οδηγησης ειμαι πανω απο τις 5000? Ενα 10% ? μαλλον πολυ ειπα...
Και τελος κατι ενδιαφερον, Tο αυστραλιανο 206GTI site www.206GTI.net εχει ενα link σε μια Αγγλικη εταιρια βελτιωσης L.A.D που ειδικευται σε 206GTI/GT (και καποια αλλα) η οποια ισχυριζεται βελτιωση +30Ηp στα 170 στο "βολαν". 23 χρονια εταιρια, plus 12 μηνες εγγυηση στη μετατροπη, μοιαζει αξιοπιστη.
Για 1726 euro με περαστικα οχι toso ασχημα σκεφτομαι..
DIMSAV - Τρι 21 Οκτ 2003, 00:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξανδρε,ηLAD ειναι γνωστη εταιρια για γαλλακια στην Αγγλια και οπως μου απαντησαν στο mail που εστειλα,κανουν ροικη εξελιξη στην κυλινδροκεφαλη,αλλαγη εκκεντροφορων,προγραμματισμο και αλλαγες στην εισαγωγη και στην εξατμιση.Επισης μου ειπαν οτι χρειαζονται μια εβδομαδα για ολες τις εργασιες.Η αποδοση των 170 ιππων ειναι απολυτως λογικη για το ειδος της μετατροπης(2ου σταδιου) και εχει εγγυηση ενα χρονο.Η μεγαλη διαφορα σε σχεση με ο,τι συζητησες αρχικα ειναι οτι η εν λογω μετετροπη ειναι δευτερου σταδιου ,σιγουρα θα μεταμορφωση το αυτοκινητο και πιστευω οτι το κανει καλυτερο και απο CLIO SPORT,αλλα οπως ολες οι μετατροπες αυτου του ειδους,οσο καλα και αν γινουν,εχουν λιγοτερη αξιοπιστια απο την μαμα κατασταση.Εντουτοις,θα εδινα τις 600000 παλαιες δρχ. αν ημουν στην Αγγλια και μπορει να το κανω αν παω εκει για ειδικοτητα.Οσο για την μετατροπη εισγωγη-προγραμμα-εξατμιση μην εξεταζεις την αποδοση ως απολυτο νουμερο -15hp-(δεν ξερουμε και τι εισαγωγη και εξατμιση ειχαν κατα τη δυναμομετρηση στην SUPERCHIPS) αλλα να εχεις υποψη σου οτι κερδιζεις κατι σημαντικοτερο,την αυξημενη αποκριση στο γκαζι και την καλυτερη "εξοδο" των ιππων στο δρομο,αυτο στην κοντρα στο φαναρι δεν το πολυκαταλαβαινεις,αλλα πανω στο Διονυσο π.χ. κανει διαφορά.Εξισου αξιοπιστη και ακομα καλυτερη ειναι η τοποθετηση του μοτερ 2.2 απο 406 αλλα ακομα δεν ξερω τι επιπλεον απαιτειται,αν καποιος στο forum ξερει κατι περισσοτερο ας το μοιραστει μαζι μας.
pduke - Τρι 21 Οκτ 2003, 12:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνώμη παιδιά σήμερα το είδα το άρθρο Embarassed

Ψαχνόμαστε για φιαξιματάκια σε δίλιτρο ε?....

Για να μην τα πω όλα από την αρχή θα εκθέσω τις τελευταίες μου σκέψεις.

1.αφορμή η δυναμομέτρηση του RC από 4τροχούς. 151 ίπποι!!!(στον τροχό φαντάζομαι....) και 16,3 ροπή.....
Αν δεν πρόκειτε για λάθος τότε ξεχάστε τα όλα.Αν η Mecachrome κατάφερε μόνο 20 ίππους τότε εμείς είμαστε μόνο για κανα μπουλόνι....

2.Ξεχνάμε τα παραπάνω

3.Εισαγωγή: Αισχος!
πρόβλημα: Χώρου
λύση....
α) Αλλαγή της πολλαπλής με του 2.2(τρελή πατέντα αλλά γίνετε) ή με του RC(είδωμεν) + ITG (το καλύτερο με διαφορά) αλλά home made διότι έχομε τα σχέδια!!! Wink (δεν γεννήθηκε ακόμα ο κ....λης που θα μου πάρει 600Ε για εισαγωγή)

β) Τετραπετάλουδο!!!
ο κινητήρας είναι γεννημένος γιαυτό, ανάποδος με την εισαγωγή μπροστά, ότι πρέπει.μια τρύπα στο καπώ θέλει μόνο.

γ) αλλαγή της πεταλούδας(είναι πάρα πολύ μικρή η ριμάδα) με μία πατέντα(δεν ταιριάζει καμία)

4.Εξαγωγή:
Devil full χωρίς καταλύτη άν θελετε άλογα

5.Turbo!!
Garett Vat 25 από το 405 Τ16(230 overboost...).αν βρείτε και μηχανικό να το κάνει τότε τα λέμε....

6.Στήσιμο
α)Τα 2.5άρια Eibach(πολύ σκληρά πάντως)με ένα καλό αμορτισέρ(bilstein, koni) ή με κάτι σαφώς φτηνότερο και πιθανότατα εξίσου καλό όπως record ή gabriel ή decarbon. + τις 20άρες ράβδους του RC πίσω

β) όλα του RC.Τα μπρόστά μάλλον μπαίνουν , τα πίσω σίγουρα.Περικλή ρώτησε ο πολίτης στο βόλο, στην ουσία μπαίνουν οι δύο επιπλέον μπάρες και αλλάζει το τελικό.

γ) η καινούργια της bilstein.Ρυθμιζόμενη με διπλά ελλατήρια (1000Ε)

7. τροπέτο RC και καλό χειμώνα γεμάτο αλλαγές-μετατροπές.......

8. αγορά του RC και πώληση του παρόντος...

Αυτά

ευχαριστώ,
τα σέβη μου

τώρα που γίναμε πολλές οι δίλιτρες μπορούμε να πετύχουμε και τιμές...
pduke - Τρι 21 Οκτ 2003, 12:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
DIMSAV έγραψε:
Εξισου αξιοπιστη και ακομα καλυτερη ειναι η τοποθετηση του μοτερ 2.2 απο 406 αλλα ακομα δεν ξερω τι επιπλεον απαιτειται,αν καποιος στο forum ξερει κατι περισσοτερο ας το μοιραστει μαζι μας.

Μην ξύνεις πληγές φίλε μου,2 χρόνια το έψαχνα, δεν γίνετε τίποτα....

ο δικός μας δεν αναβαθμίζεται και 2.2 δεν χωράει.....
Pughell - Τρι 21 Οκτ 2003, 18:02:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλικη συμβουλη,την LAD ξεχαστε την...Αν σκεφτεστε για λυσεις εξωτερικου τοτε ή GMC UK ή Gutmann Motorsport De Wink .
DIMSAV - Τρι 21 Οκτ 2003, 19:31:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο,ο 2.2 σιγουρα δεν χωραει ,απο αξιοπιστει πηγη η απαντηση ή απλα κανεις δεν το αναλαμβανει?Παλια ειχα δει σε μια ολλανδικη σελιδα να το παρουσιαζει αλλα τα στοιχεια χαθηκαν στο τελευταιο φορματ.Οταν λες ο δικος μας δεν αναβαθμιζεται ουτε με επεμβασεις στο καπακι δεν μπορει να ξυπνησει?Προγραμμα εχεις δοκιμασει? Στελιο,γιατι απορριπτεις την LAD εχεις πληροφοριες οτι δεν κανει καλη δουλεια?Μην ξενητευτουμε και την πατησουμε.Εγω εχω δει δυο ΚΛΙΟ που εχει φτιαξει και εδω και δυο χρονια πετανε χωρις κανενα προβλημα.
pduke - Τρι 21 Οκτ 2003, 23:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
DIMSAV έγραψε:
Πανο,ο 2.2 σιγουρα δεν χωραει ,απο αξιοπιστει πηγη η απαντηση ή απλα κανεις δεν το αναλαμβανει?Παλια ειχα δει σε μια ολλανδικη σελιδα να το παρουσιαζει αλλα τα στοιχεια χαθηκαν στο τελευταιο φορματ.Οταν λες ο δικος μας δεν αναβαθμιζεται ουτε με επεμβασεις στο καπακι δεν μπορει να ξυπνησει?Προγραμμα εχεις δοκιμασει?

Όταν λέω ότι δεν αναβαθμίζεται έννοώ δεν μπορεί να αναίβει στα 2.2.

Η απάντηση για το αν χωράει ο 2.2 δεν είναι τελική(.....) απλά δεν μόρεσα ποτέ να βγάλω άκρη με κανέναν και τα παράτησα.Πίστεψέ με αφιέρωσα πολλή σκέψη και προσωπικό κόπο γιαυτό το θέμα αλλά κανείς ($#*%$($( δεν έκανε τον κόπο να το ψάξει για να με πείσει έστω ότι δεν γίνετε!!!ως εκ τούτου τα παράτησα.Αν έχεις άκρες είμαι μαζί σου.Προχώρα το.

Η Ολλανδική σελίδα που λες είναι η πατέντα με την εισαγωγή του 2.2 σε GTi και εκεί είναι που παρουσιάζεται το πρόβλημα χώρου Wink
Πάντως αν δεν κάνω λάθος η πολλαπλή του RC είναι του2.2 τροποποιημένη οπότε να η λύση.

Και ξαναλέω ότι μιας και είμαστε αρκετούτσικοι δίλιτροι πια μπορούμε να χτυποήσουμε και τιμές σε
α) χταπόδι Devil ή supersprint
β) ανάρτηση 2λιτρου
γ) Θα ασχοληθώ με έναν φίλο να κατασκευάσουμε εισαγωγή ITG (όπως είπα έχω τα σχέδια(άρε ivang....)).Ο φίλος ασχολείται με πολυεστέρες και άλλα τέτοια οπότε μάλλον θα τα καταφέρουμε.Αν δουλέψει θα σας πω
DIMSAV - Πεμ 23 Οκτ 2003, 00:41:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο,το συζηταω για τις εξατμισεις και την εισαγωγη και απο αναρτηση τι εχεις στο μυαλο σου?Σημερα μου ηρθε mail απο GMC απο την Αγγλια και ειπανε οτι δεν πολυ αξιζει να ασχοληθουν με το συγκεκριμενο μοτερ γιατι ο εκκεντροφορος εξαγωγης εχει αισθητηρα γωνιας και δεν μπορει να αλλαχτει.Προτεινουν μονο αλλαγη εκκεντροφορου εισαγωγης με κερδος 10 αλογα,για οποιες αλλαγες 1ου σταδιου τις θεωρουν πεταμενα λεφτα.Επισης η PEUGEOT SPORT Αγγλιας ετοιμαζει καποια μηχανικα πραγματακια για μας απο Νοεμβριο,ειδωμεν.
GIANNIS206 - Πεμ 23 Οκτ 2003, 00:44:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά τώρα θυμήθηκαν οι άγγλοι να βγάλουν μηχανικά πραγματάκια?
DIMSAV - Πεμ 23 Οκτ 2003, 00:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Mεσα στο Νοεμβριο θα τα βγαλουν στο site
Sidobre - Πεμ 23 Οκτ 2003, 09:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι δεν το θυμήθηκαν τώρα οι Αγγλοι ή οι Γάλλοι για τα μηχανικά μέρη και τα ανταλλακτικά για το δίλιτρο.

Το 206 RC παίρνει homologation για Group N και αρκετά πραγματάκια θα τα έχετε κοινά! Αντε να δείτε και εσείς λίγο φως...
pduke - Πεμ 23 Οκτ 2003, 10:54:49
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα αυτά θα βγούν για τον EW10J4S.....του οποίου τα κοινά με τον δικό μας είναι ...το μπλοκ.....

ευχαριστώ και περαστικά μας

Μακάρι πάντως να ταιριάζουν...
fpug - Πεμ 23 Οκτ 2003, 12:34:22
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Όλα αυτά θα βγούν για τον EW10J4S.....του οποίου τα κοινά με τον δικό μας είναι ...το μπλοκ.....

ευχαριστώ και περαστικά μας

Μακάρι πάντως να ταιριάζουν...

Πανο ολο και κατι θα ταιριαζει και στα δικα μας.

τσεκαρε τα pm σου. Wink
Pughell - Πεμ 23 Οκτ 2003, 22:14:17
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με την LAD δεν ειναι και οτι καλυτερο για να πεις οτι θα στειλω εξω μοτερ.Αν ειναι να φτιαξεις μοτερ εξω διαλεγεις ή PRIMA Racing ή GMC ή BBR(με επιφυλαξη ομως).
Μην μπερδευεστε,και οι αγγλοι δεν εινια θεοι,απλα κατεχουν καλυτερα τον προγραμματισμο σε σχεση με εμας.

Οσο για την Peugeot sport Αγγλιας...ΜΟΥΦΑ!!!!
ANGEL - Σαβ 25 Οκτ 2003, 23:07:55
Θέμα δημοσίευσης:
Guys υπομονή Τετάρτη το βάζω μέσα για αλλαγή κινητήρα αν πετύχει τότε ……
Sniper Sniper 2gunfire 2gunfire Armed Armed
Περικλής - Σαβ 25 Οκτ 2003, 23:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι μέσα για ομαδική αγορά εξάτμισης,η δική μου μάλιστα έχει αρχίσει να έχει σημεία φθοράς.
PDUKE,τι έμαθες για την πίσω ανάρτηση?Αυτή είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά,γράψε περισσότερες πληροφορίες.
Επίσης είμαι μ'εσα και για την εισαγωγή γιατί τα 600Ε είναι όντως πολλά.Περιμένω νέα.
DIMSAV - Κυρ 26 Οκτ 2003, 00:24:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ο πισω αξονας σιγουρα μπαινει,απλα πρεπει να συμβιβαστουμε με το θεμα της ρεζερβας και πρεπει να αλλαχτει και η εξατμιση γιατι στο RC ανακαμπτει και φερεται παραλληλα με τον προφυλαχτηρα.Ολα αυτα σχετικα ευκολα ειναι αλλα στο θεμα του προγραμματισμου που θα βρουμε δειγματα γραφης οτι SUPERCHIPS,POWERCHIPSκ.τ.λ. ειναι αξιοπιστες και αποτελεσματικες?O ALEX εγραψε
Παράθεση:
αλλαγη κινητηρα
Τι εννοεις?
DIMSAV - Δευ 10 Νοέ 2003, 01:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΟΥ RC ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ?ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ 6ΑΡΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,ΞΕΡΩ ΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ?(ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ Κ.Τ.Λ.)
Pughell - Δευ 10 Νοέ 2003, 21:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Το RC εχει πιο κοντο διαφορικο και πιο μακρια 1η.Κατα τα αλλα ειναι σχεδον ιδια...
6αρι απο αλο δεν μπαινει λογο χωρου.Αν παντως καποιος εχει 16αρι μοτερ μπορει να βαλει το 6αρι που φορανε τα αγωνιστικα. Wink
Anonymous - Δευ 26 Ιαν 2004, 15:39:08
Θέμα δημοσίευσης: 206 2.0L Gti Συμπέρασμα
Παιδιά καλησπέρα. Είμαι νέος στην παρέα και έχω εδώ και ενάμιση χρόνο το 206 Gti. Να πώ την μαυρη αλήθεια όταν το πήρα το περίμενα πιο γρήγορο. Κάτι με χαλάει στο κιβώτιο βασικά. Αργεί να φορτώσει. Απο απλές μετατροπές (χωρίς να μπεί χέρι στο μοτέρ) έχετε κάτι να προτείνετε?

Thanks
Tomcat - Δευ 26 Ιαν 2004, 19:54:44
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 2.0L Gti Συμπέρασμα
pegasus έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα. Είμαι νέος στην παρέα και έχω εδώ και ενάμιση χρόνο το 206 Gti. Να πώ την μαυρη αλήθεια όταν το πήρα το περίμενα πιο γρήγορο. Κάτι με χαλάει στο κιβώτιο βασικά. Αργεί να φορτώσει. Απο απλές μετατροπές (χωρίς να μπεί χέρι στο μοτέρ) έχετε κάτι να προτείνετε?

Thanks

Καταρχην καλωσηρθες!!

Οταν γραφεις Aθηνα , μηπως εννοεις Καλλιθεα?? Γιατι μολις χτες ενα Gti ειχε την τυχh να δεχτει μια καρτουλα του Club!!
BUBA - Τρι 27 Ιαν 2004, 00:55:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε και συναδελφε 2λιτρε Σακη καλως ηρθες και απο εμενα. Υπαρχουν 2 topic στο forum για το Gti 2.0 τα εξης:

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2242
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1610

Και εγω "αβελτιωτος" ειμαι ακομη αλλα καπου εχει ωριμασει το πραμα και ειμαι στην ιδια θεση με εσενα χωρις βεβαια να βιαζομαι ιδιαιτερα οποτε μπορουμε και να βοηθηθουμε.
Λιγο πολυ ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα για ενα Α σταδιο βελτιωσης, δεν σου λεω περισσοτερα αυτη την στιγμη καθοτι υπαρχουν και αλλοι πιο γνωστες στο forum. Ξεκινα το διαβασμα, αλλα διαβασε και αλλες ενοτητες στα μηχανικα γιατι βοηθανε, ασχετα αν συνηθως δεν αναφερονται στο διλιτρο.
Θα βγαλεις και απο μονος σου καποια συμπερασματα και μετα τα ξαναλεμε..
Good Luck
mick206 - Τρι 27 Ιαν 2004, 01:25:07
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Σάκη δύο είναι οι λύσεις για το αργό φόρτωμα! Ή σκληρός δίσκος ή μεγαλύτερη μνήμη! Εκεί θα φορτώνει στο τσάκ μπάμ!! Laughing Laughing Laughing
Λοιπόν πέρα απο την πλάκα... Καλώς ήρθες στο κλάμπ! Wink
Βαλβολίνες άλλες δοκίμασες ή έχεις τις μαμίσιες;; Πάντως για όποια απορία και να έχεις,ένα είναι σίγουρο! Έχουμε αρκετούς 2λιτρους(πλέον... Laughing ) για να σε βοηθήσουν! Wink
ΝΙΚΟΣ - Τρι 27 Ιαν 2004, 02:22:28
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 2.0L Gti Συμπέρασμα
pegasus έγραψε:

Thanks

Χωρις να μπει χερι στο μοτερ..........Το θεμα ειναι ποσα διαθετεις να δωσεις.

Χωρις να μπει χερι στο μοτερ..και να δεις διαφορα και οχι ψηλου πηδημα μπορεις να βαλεις ενα σασμαν Close ratio με μπλοκε και αν διαθετεις και περισοτερα χρηματα μπορεις να συνδιασεις τα παραπανω με ισα δοντια στο σασμαν.Δηλαδη ομη και καθαρη δυναμη.Το θεμα ειναι ομως οτι παυεις να εισαι της ευθειας και πας σφαιρα σε στροφες και απο στροφη σε στροφη.Μετα μπορεις να αλλαξεις βολαν με ποιο ελαφρυ για τα αποτομα ''τερμα γκαζι'' αλλα παλι χανεις σε τελικες και ''γεματες ταχυτητες'' μιας και ποιο ελαφρη βολαν ''τελειωνει''το μοτερ σχετικα γρηγορα.Το αποτελεσμα ειναι ΤΙ θες να εχεις απο το αμαξι σου.Ολα μαζι δεν γινοντε Wink [/b]
Anonymous - Τετ 28 Ιαν 2004, 16:15:20
Θέμα δημοσίευσης: 2.0 gti
Καταρχάς ευχαριστώ πολυ για την υποδοχή σας.

Αυτό που θα ήθελα, και έχω ακούσει οτι γίνεται χωρίς ομως να ξέρω απο πρώτο χέρι, είναι ότι μπορείς με κάποιες αλλαγές (δεν ξέρω ποιές) να το φτάσεις το μοτέρ στα επίπεδα του RC! Έχετε ακούσει κάτι επι τούτου???
pduke - Πεμ 29 Ιαν 2004, 15:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
όχι πολύ δύσκολα, αλλά όχι τόσο αξιόπιστα όσο να βάλεις το μοτέρ του RC...

Ξέρεις τώρα εκκεντροφόροι, εισαγωγή, εξαγωγή, εγκέφαλο...
Αλλά δεν το κάνει κανείς...γιατί???

Και το χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα το μοτέρ μας δεν το ξέρει κανένας!!ΚΑΝΕΝΑΣ.

Όπως και νά'χει Καλώς ήρθες στο κλαμπ όπου τελικά οι αυτοκινητιστικές (και όχι μόνο) εμπειρίες που θα ζήσεις είναι υπεράνω κάθε μετατροπής...

καλή συνέχεια
DaSoP - Παρ 30 Ιαν 2004, 09:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παιδια ειχα ψαχτει λιγακι για φιλτρο+ εξατμιση αλλα οταν ρώτησα για την MAGNEX απο αγγλια μου ειπαν περι των 1500€...οποτε εβαλα μια χειροποιητη απο καταλυτη και πισω με σωληνα 54mm(αν δεν κανω λαθος απο την μανα του εχει 51mm) και οσο για το φιλτρο εβαλα ενα της KN μεσα στο φιλτροκουτι γιατι απο συζητησεις που έκανα εφοσον δεν ειχα προγραμμα δεν θα δουλευε σωστα η φιλτροχοανη! Το αυτοκίνητο εχει παρει αρκετα στις μεσαιες και φορτωνει αρκετα καλυτερα! Τωρα ψαχνω και για καποιον παραλληλο αγραφο εγκεφαλο απο αγγλια(τεσταρισμενος 16 αλογα πάνω μονο με φιλτρο+εξατμιση απο καταλυτη και πισω...) γιατι εχω την εντυπωση οτι εδω Ελλαδα μας ψιλοκοροϊδευουν με τα προγραμματα... ΑΑΑΑ οταν φιαξει καπως ο καιρος εδω πανω (σημερα ας πουμε το εχει στρωσει απο νωρις το πρωι) θελω να καταργησω το κατω μερος απο το φιλτροκουτι και να βαλω αλουμινοσωληνα για καλυτερη ροη αερα... Ελπιζω να βοηθησα καπως... Wink
fpug - Παρ 30 Ιαν 2004, 12:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
Λοιπον παιδια ειχα ψαχτει λιγακι για φιλτρο+ εξατμιση αλλα οταν ρώτησα για την MAGNEX απο αγγλια μου ειπαν περι των 1500€......

1500 η MAGNEX Question Question Question Shocked Shocked Shocked

300 ΕΥΡΩ εβαλα το magnex το τελικο

εκτος αν σου εδωσαν τιμη για ολοκληρωμενο συστημα.

Αλλα παλι πολλα φαινονται.
DaSoP - Παρ 30 Ιαν 2004, 12:32:24
Θέμα δημοσίευσης:
τοσο εχει το τελικο (300€) εμενα μου ειπαν 1500€ ολη απο μπροστα αλλα δεν θυμαμαι για τον καταλυτη...
fpug - Παρ 30 Ιαν 2004, 13:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
τοσο εχει το τελικο (300€) εμενα μου ειπαν 1500€ ολη απο μπροστα αλλα δεν θυμαμαι για τον καταλυτη...

εμενα μου πηγε 300 το τελικο magnex και 100 το μεσαιο (χειροποιητο). Wink
Ronin - Παρ 30 Ιαν 2004, 13:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
DaSoP έγραψε:

Μάλιστα...

Μπορείς να μας πεις Φίλιππε,αν είδες καποια διαφορά στο αυτοκίνητο σε σχέση με πρίν?

Άξιζε τον κόπο?

Απο θόρυβο πως πάει πλέον??
fpug - Παρ 30 Ιαν 2004, 13:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
fpug έγραψε:
DaSoP έγραψε:

Μάλιστα...

Μπορείς να μας πεις Φίλιππε,αν είδες καποια διαφορά στο αυτοκίνητο σε σχέση με πρίν?

Άξιζε τον κόπο?

Απο θόρυβο πως πάει πλέον??

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1145&postdays=0&postorder=asc&start=80&sid=3b091a732e67987e3733aa49351bdde0
Pughell - Παρ 30 Ιαν 2004, 22:48:56
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστο το συστημα της Magnex απο καταλυτη και πισω παει πειρου κατι λιγοτερο απο 1000αρικο...Με 2 καζανια εννοειται. Wink
Οποτε καπου κατι κανατε λαθος... Very happy
DaSoP - Σαβ 31 Ιαν 2004, 08:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν κανω λαθος στα 1500€ ειναι και το χταποδι... Κανουν αναβαθμιση στο site και δεν μπορω να δω τωρα... BUT I'LL BE BACK!!!
Anonymous - Σαβ 31 Ιαν 2004, 14:19:50
Θέμα δημοσίευσης:
Για να πώ την αλήθεια όλα αυτά περί μετατροπών μου ακούγονται ψιλόchineesse! Δεν ξέρω και πολλά απο μετατροπές. Άλλωστε δεν έχω και πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα.
By the way να σας πω και κάτι που έπαθα. Πριν απο το 206 είχα το polo το gti με τα 101hp. Στα 59000 χιλ το πήγα για ρεκτιφιε! Είχαν στραβώσει τα πιστόνια και είχαν γδάρει τους κυλνίδρους! Το αυτ/νητο ηταν μαμίσιο. Δεν είχα βάλει χέρι σε τίποτα. Μόνο λάδια του άλλαζα και λάστιχα! Αφού το έφτιαξα ύστερα απο 10 μήνες το polaκι πήγαινε σαν κότα (ύστερα απο το πρώτο καλό ξεμπούκωμα μετά το ρεκτιφιέ). Δεν τράβαγε καθόλου. Μέχρι που με πήρε και ένα 1300αρι yaris.
Το πάω πάλι στον μάστορα. Οι δύο οι κύλινδροι είχαν κανονική συμπίεση (220 μου είπε) ο ένας 200 και ο 4ος.... 30!!!! Ρεκτιφιέ το καπάκι! Το αυτ/νητο είχε τότε 64000 χιλ. Τελικά το έφτιαξα και το πούλησα. Μετά τα 2 ρεκτιφιέ το polaκι πήγαινε τον κώλο του, αλλά δεν του είχα πλέον εμπιστοσύνη.

Ύστερα απο αυτό που έπαθα φοβάμαι μην πάθω τίποτα τέτοιο πάλι....

Καλό ε?

Συμπέρασμα & Συμβουλή: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ POLO!!!!!!!!!

Υ.Γ : κανα meetting γίνεται?
mick206 - Σαβ 31 Ιαν 2004, 19:22:30
Θέμα δημοσίευσης:
pegasus έγραψε:
Υ.Γ : κανα meetting γίνεται?

Φίλε Σάκη meetings γίνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα... 1 φορά την εβδομάδα αλλα αυτό τον καιρό,προς το παρόν,δεν γίνεται κάτι.
Στη θεματική ενότητα "Γενικές Συζητήσεις" θα βρίσκεις για οτι πρόκειται να γίνει... Wink
Pughell - Κυρ 01 Φεβ 2004, 16:15:06
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστο δυσκολο μου φαινεται η Magnex να βγαλει χταποδι για Peugeot...Μονο για 205 ειχε βγαλει και αλλα 2-3 μοντελα που ειχαν σχετικα κακη εξαγωγη...
Η Devil παντως εχει σιγουρα...

Σακη τα 16v μοτερ της VW ειχαν προβλημα σε αυτον τον τομεα και στραβωναν συχνα μπιελες απο υπερστροφια.Για αυτο και στην 2η γενια με τους πισω δισκους χαμηλωσαν τον κοφτη και αλλαξαν και τον ιμαντα χρονισμου μαζι με τον τεντωτηρα γιατι ειχαν προβλημα...
Xristos - Κυρ 15 Φεβ 2004, 23:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια, λεγομαι Χρηστος , νέος στην παρέα και κάτοχος εδώ και 18 μήνες ενος 206 2,0.
Εχω βαλει Κ&Ν στο φιλτροκουτι και ψαχνω για εξατμιση.Η γνωμη σας για τον καταλυτη πια ειναι, να τον αλλαξω?
Οταν βρεις τον εγγεφαλο απο Αγγλια θελω να μου πεις.
pduke - Δευ 16 Φεβ 2004, 00:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Xristos έγραψε:
Γεια σας παιδια, λεγομαι Χρηστος , νέος στην παρέα και κάτοχος εδώ και 18 μήνες ενος 206 2,0.
Εχω βαλει Κ&Ν στο φιλτροκουτι και ψαχνω για εξατμιση.Η γνωμη σας για τον καταλυτη πια ειναι, να τον αλλαξω?
Οταν βρεις τον εγγεφαλο απο Αγγλια θελω να μου πεις.

Γεια σου Χρήστο και καλώς ήρθες στο ομορφότερο κλαμπ της Ελλάδος και το μοναδικό για το αυτοκίνητό σου......

Να τον αλλάξεις τον καταλύτη και να μας πεις μετά εντυπώσεις γιατί κανένας μας δεν τον έχει αλλάξει..... Wink
Ελπίζω βέβαια να εννοείς ότι θα βάλεις αγωνιστικό και όχι ότι θα τον βγάλεις εντελώς...
Το θέμα της εξάτμισης έχει συζητηθεί πολλές φορές οπότε κάνε έναν κόπο και ψάξε το φορουμ (να μας γνωρίσεις κιόλας)

Πάντως προτείνω μιας και μολύ διλιτρίλα μαζεύτηκε, να βρεθείτε όλοι εκεί στην Αθήνα και αφού τα πείτε (και τα πιείτε) να μας ενημερώσετε και εμάς τους "εκτός" τι συμπεράσματα βγάλατε.

Χρήστο καλώς ήρθες και πάλι
Xristos - Δευ 16 Φεβ 2004, 19:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
Aρχες Μαρτιου μπαινει ημιαγωνστικος καταλυτης, πιο ελευθερο μεσαιο και τελικο με οβαλ αποληξη, ολα χειροποιητα απο Παπαδοπουλο, και μαλλον προς τα τελη παω για ροικη εξελιξη στο καπακι.
Παιδια κανενα προγραμματακι της προκοπης εχετε υπόψιν?
Ειμαι απο επαρχια, αλλα ανεβαινω συχνα Αθηνα. Κανονιστε για κανενα meeting.
PHSYBORG - Δευ 16 Φεβ 2004, 19:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
Xristos έγραψε:
Aρχες Μαρτιου μπαινει ημιαγωνστικος καταλυτης, πιο ελευθερο μεσαιο και τελικο με οβαλ αποληξη, ολα χειροποιητα απο Παπαδοπουλο, και μαλλον προς τα τελη παω για ροικη εξελιξη στο καπακι.

Ποσο πηγε το μαλι στο παπαδοπουλο ? Question
fpug - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
Xristos έγραψε:

το μονο αξιοπιστο για το 2λιτρο ειναι Superchips.
PoLiThS - Τρι 17 Φεβ 2004, 11:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΠΠΠΠΠΠΦφφφφφφφφφφφφφφφ Διλιτρίλα βρώμάει το μερος.... ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧΧΧ TU5JP4 να πάρετε παλίοπαιδα... αντε τςρα με τα EW10J4
Απο εδώ και πέρα σνομπάρισμα.... Ου Ου Ου Κάτω η χουντα και η κλίκα των δίλιτρων ου ου ου

Υπενθίμιση έχετε ενα μέλος με ΜΟΥΣΙΑ που ακούει στο ονομα "κοκορετσάκι" και εναν τύπο απο Ξεσαλλονίκη που ροχαλίζει ακατάπαυστα...
teoman - Τρι 17 Φεβ 2004, 15:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
ΠΠΠΠΠΠΠΦφφφφφφφφφφφφφφφ Διλιτρίλα βρώμάει το μερος.... ΜΠΛΙΑΧΧΧΧΧΧΧ TU5JP4 να πάρετε παλίοπαιδα... αντε τςρα με τα EW10J4
Απο εδώ και πέρα σνομπάρισμα.... Ου Ου Ου Κάτω η χουντα και η κλίκα των δίλιτρων ου ου ου

Υπενθίμιση έχετε ενα μέλος με ΜΟΥΣΙΑ που ακούει στο ονομα "κοκορετσάκι" και εναν τύπο απο Ξεσαλλονίκη που ροχαλίζει ακατάπαυστα...

Αϊ βόσκησε τα γίδια σου εκεί σα πάνου.... τσοπανάκο,ε τσοπανάκο... Laughing
Xristos - Τρι 17 Φεβ 2004, 16:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει βαλει κανεις απο εσας Superchip?
DaSoP - Τρι 17 Φεβ 2004, 16:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα ρωτησει για προγραμμα και μου ειχαν πει οτι βγαζει μονο η SUPERCHIPS και η POWERCHIPS(αλλοι λενε οτι ειναι το ιδιο...?) αλλα μου ειπαν πως δεν αξιζει τα 600€ (περιπου) γιατι δεν δίνει αυτο το 10% που υποσχεται... Εψαξα λοιπον για αγραφο παραλληλο και προς το παρον βρηκα κατι! Οσοι πιστοι... http://www.dastek.co.za/ και φυσικα περιμενω απαντησεις... Evil
STELIOS - Τρι 17 Φεβ 2004, 19:06:38
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
Ειχα ρωτησει για προγραμμα και μου ειχαν πει οτι βγαζει μονο η SUPERCHIPS και η POWERCHIPS(αλλοι λενε οτι ειναι το ιδιο...?)

ΔΕΝ ειναι
Touristas - Τρι 17 Φεβ 2004, 19:14:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια μπορη να μην εχω 2λιτρο μοτερ αλλα θα ηταν οτι επρεπαι για το 307!!!!Αν καταφερω και βρω εχει μπει κιολας!!!Τωρα για την εξαγωγη μπορειτε να βαλεται το χταποδακι του 2.2 για πιο σηγουρα θα σας πω αυριο!! Razz
DIMSAV - Τετ 18 Φεβ 2004, 04:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ!ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΑΡΑΓΕ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ SITE ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗς UNICHIPS ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ V-POWER(95) ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ 98,99+ Ή 100ΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΩΡΑ ΣΤΟ 206 ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΙΑΤΗΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τετ 18 Φεβ 2004, 11:01:33
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΕ 500 ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΑΧΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ (ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΡΟ). ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.......!!!!!!
pduke - Τετ 18 Φεβ 2004, 23:51:24
Θέμα δημοσίευσης:
DIMSAV έγραψε:
ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ!ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΑΡΑΓΕ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ SITE ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗς UNICHIPS ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ V-POWER(95) ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ 98,99+ Ή 100ΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΩΡΑ ΣΤΟ 206 ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΙΑΤΗΡΩ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.

Αν μιλάμε για το ίδιο σαιτ, που μάλλον το ίδιο είναι γιατί έχω φάει τον τόπο, ο τύπος είναι από δανία και έβαλε την πολλαπλή εισαγωγής από τον 2.2 και με τρελές πατέντες και δεν είδε και τίποτε, ίσως αν έβαζε χέρι στον εγκέφαλο. Πάντως ο κινητήρας δεν χωράει με τίποτα και ο υπάρχον δεν μετατρέπεται σε 2.2(είναι και το VVT πανάθεμάτο).
Πάντως η εισαγωγή του RC είναι βασισμένη σε αυτήν του 2.2 η οποία με τη σειρά της στις παλιές των XU.
pduke - Πεμ 19 Φεβ 2004, 00:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
Άνοιξα νέο θέμα γιατί ανεβήκαμε 200 κυβικά και ξεφύγαμε από το θέμα

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=66322#66322
[/url]
fpug - Παρ 20 Φεβ 2004, 10:03:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω καποιες πληροφοριες για κιτ απο Γαλλια για το δικο μας μοτερ.
Μολις μαθω νεοτερα θα ενημερωσω
Qman - Τετ 07 Ιούλ 2004, 10:49:15
Θέμα δημοσίευσης: 206 GTi 2.0 Απορίες
Ρε παιδιά έχω διαβάσει 50 περιοδικά και τα 51 δίνουν διαφορετικές τιμές
1) Άλογα 131,132,136,137,138 Πόσα είναι τελικά????
2) Ροπή 17.5-20 kg
3) 0-100 από 8.4 (Peugeot) μέχρι 9.2
4) Κατανάλωση 7.7-9.4
για να λέμε του στραβού το δίκιο οι μετρήσεις περιέχουν πάντα κάποιο σφάλμα λόγω οδηγού,φορτίου,θερμοκρασίας κλπ αλλά τέτοιες αποκλίσεις είναι υπέρ του δέοντως (πως τα λέω)!!!
Τι παίζει τελικά???Ποιές είναι οι πιο προσεγγιστικές τιμές???

To τόπικ "206 GTi 2.0 Απορίες" ενσωματώθηκε στο παρών
Εκ της MOD Team
MEMsound

Ronin - Τετ 07 Ιούλ 2004, 11:00:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 GTi 2.0 Απορίες
Qman έγραψε:
1) Άλογα 131,132,136,137,138 Πόσα είναι τελικά????
2) Ροπή 17.5-20 kg
3) 0-100 από 8.4 (Peugeot) μέχρι 9.2
4) Κατανάλωση 7.7-9.4
για να λέμε του στραβού το δίκιο οι μετρήσεις περιέχουν πάντα κάποιο σφάλμα λόγω οδηγού,φορτίου,θερμοκρασίας κλπ αλλά τέτοιες αποκλίσεις είναι υπέρ του δέοντως (πως τα λέω)!!!

Κωνσταντίνε,γενικότερα το 2.0λιτρο 206,έχει 8,4sec στο 0-100.
Βγάζει 137 άλογα,και η ροπή του είναι στα 19,4kgm/4100 rpm.

Αυτά...

(βάλε και στα favorites σου το www.206gti.net )
BUBA - Τετ 07 Ιούλ 2004, 11:40:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 GTi 2.0 Απορίες
Qman έγραψε:
......
4) Κατανάλωση 7.7-9.4

Πραγματικη Καταναλωση που βλεπω εγω ειναι :
Εντος πολης , με φαναρια κτλ. => 13+ Crying or Very sad Crying or Very sad
Tαξιδι με γρηγορους ρυθμους => 10
Ταξιδι με αργους ρυθμους (110-120km/h) => 7-8
DaSoP - Τετ 07 Ιούλ 2004, 17:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
Νομιζω πως ο Αλεξανδρος ειναι πιο κοντα στις πραγματικες τιμες καταναλωσης!
Εντος πολη εμενα μου καιει καπου στα 11,2
Ταξιδι με γρηγορους ρυθμους 8,5-9,5
Ταξιδι με αργους ρυθμους (110-120) 6,7!
Και για του λογου του αληθες: Πηγα Ιωαννινα-Αλεξανδρουπολη (680Km πειπου) σχεδον σταθερα στα 130(και με μερικα ξεσπασματα μεχρι τα 180) με 6,7 lt/100Km
Και πηγα Ιωαννινα-Μεσσολογι(190Km απο περιφερειακο Αρτας) με 9,3lt/100Km (σχεδον ολο τον περιφερειακο τον περασα με 210 στο κοντερ...)

Και ολα αυτα με χειροποιητη εξατμιση χωρις μεσαιο καζανακι και με μεγαλυτερη διαμετρο σωληνα και φιλτρο ΚΝ στο φιλτροκουτι το οποιο ειναι 'ανοιχτο' απο κατω...
Ronin - Τετ 07 Ιούλ 2004, 17:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:
...και φιλτρο ΚΝ στο φιλτροκουτι το οποιο ειναι 'ανοιχτο' απο κατω...

Μιας και το είπες..Το KN πως το βλέπεις??Στις υψηλές στροφές τραβάει ή μπουκώνει και κάνει μόνο θόρυβο ρε Χρήστο?
Baphomet - Τετ 07 Ιούλ 2004, 18:52:45
Θέμα δημοσίευσης:
DaSoP έγραψε:

Και πηγα Ιωαννινα-Μεσσολογι(190Km απο περιφερειακο Αρτας) με 9,3lt/100Km (σχεδον ολο τον περιφερειακο τον περασα με 210 στο κοντερ...)

τι δουλειά ειχες στην ιδιαιτερη πατριδα μου??? Smile
Qman - Πεμ 08 Ιούλ 2004, 00:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή βλέπω πως μαζευτήκανε όλοι οι δίλιτροι θα μου προτείνετε κάποια βελτίωση για το μέλλον (δοκιμασμένη)...με μέτριο κόστος
γιατί στο 1.4 8ν που είχα εξατμίσεις και φιλτροχοάνες ήταν μόνο για μούρη...δεν είδα ΚΑΜΙΑ διαφορά!!!!Α και κάτι άλλο κάπου διάβασα πως δεν μπαίνει σκούπα γιατί δε χωράει???Αν θέλετε προτείνετέ μου το οτιδήποτε από φίλτρα,εξατμίσεις μέχρι αναρτήσεις(ενα χαμηλωματάκι το θέλει)
BUBA - Πεμ 08 Ιούλ 2004, 10:13:05
Θέμα δημοσίευσης:
Qman έγραψε:
Επειδή βλέπω πως μαζευτήκανε όλοι οι δίλιτροι θα μου προτείνετε κάποια βελτίωση για το μέλλον (δοκιμασμένη)...με μέτριο κόστος
γιατί στο 1.4 8ν που είχα εξατμίσεις και φιλτροχοάνες ήταν μόνο για μούρη...δεν είδα ΚΑΜΙΑ διαφορά!!!!Α και κάτι άλλο κάπου διάβασα πως δεν μπαίνει σκούπα γιατί δε χωράει???Αν θέλετε προτείνετέ μου το οτιδήποτε από φίλτρα,εξατμίσεις μέχρι αναρτήσεις(ενα χαμηλωματάκι το θέλει)

Κωσταντινε , μαζεψα ολα τα Τοpic απο τις Μηχανικες Βελτιωσεις που αναφερονται αποκλειστικα στο 2.0L, δεν ειναι και πολλα δυστυχως , αλλα ειναι μια καλη αρχη για να κατατοπιστεις

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2726

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2242

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1610

Σκουπα κανονικα δεν χωραει για αυτο και δεν υπαρχει επισημα στο εμποριο για το 2.0,
Εαν τυχον τυχει και δεις κατι σαν σκουπα στον 2.0 θα ειναι σιγουρα πατεντα ιδιοκατασκευη με αποδοση μαλλον υποδεεστερη της μαμα καταστασης.
Σε ελευθερα φιλτρα και βαρελακια εχει παντως επιλογες
Qman - Πεμ 08 Ιούλ 2004, 13:53:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου,ελπίζω να τα πουμε κι από κοντά...να δω και το δικό σου τερατάκι!!!
pduke - Πεμ 08 Ιούλ 2004, 14:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και αναφέρατε τα του κινητήρα η αλήθεια είναι πως αυτός ο 2λιτρος συμπεριφέρεται περίεργα,

είτε τον έχεις μαμά, είτε με χοάνες είτε με τελικά είτε χωρίς μεσαία είτε είναι ανηφόρα είτε κατηφόρα ... το ίδιο παέι.....

... είτε έχει 1 λάμδα είτε 2 είτε ντίζα είτε ηλεκτρονικό γκάζι... είτε....είτε....
Tomcat - Πεμ 08 Ιούλ 2004, 22:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι πολύ σωστά ρυθμισμένος μάλλον!!!!! Ότι και να του πειράξεις ... έχει την τάση να επανέρχεται στις αρχικές επιδόσεις!! Smile Smile Smile
Qman - Παρ 09 Ιούλ 2004, 10:47:44
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή για βελτίωση να το ξεχάσω???Εγώ γι αυτό έδωσα το 1.4 που είχα... Sad γιατί η μόνη βελτίωση που έπαιρνε ήταν...να αλλάξω αυτοκίνητο!!!Ακόμα βέβαια δεν έχω χαρεί τα αλογάκια μου (δεν το ανοίγω ακόμα) αλλά κάποτε θα τα συνηθίσω και αυτά και έτσι προτρέχω να δω τι θα κάνω...
speedy100 - Σαβ 10 Ιούλ 2004, 01:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους, Smile

Γιατί είμαστε «κολημένοι» με τα SuperChips και PowerChips? Question Υπάρχουν και άλλοι βρε παιδιά πολύ πιο αξιόπιστοι και μάλιστα ντόπιοι που προμηθεύουν με προγράμματα πολλούς επώνυμους του εξωτερικού,,, Exclamation
Σας πιάνω αδιάβαστους ή μάλλον άψαχτους.
Για κάντε κανένα σωστό search στο web. Wink

Φιλικά
Περικλής - Κυρ 11 Ιούλ 2004, 20:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot για τα μοντέλα από το 2001 και μετά,ανακοινώνει 138 ίππους και 19,8 χιλιογραμμόμετρα ροπής.Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσιευμένες δυναμομετρήσεις του συγκεκριμένου κινητήρα,η ιπποδύναμή του βρίσκεται στα 140 άλογα.
Όσον αφορά την κατανάλωση,σε πολύ γρήγορο ρυθμό σε εθνικό δίκτυο,συνήθως Αθήνα-Πάτρα,με δυσκολία πέφτω κάτω από τα 13λίτρα/100χλμ.Κατανάλωση της τάξης των 10λίτρων/100χλμ έχω να δω από την περίοδο του στρωσίματος.
DaSoP - Σαβ 17 Ιούλ 2004, 14:03:08
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
DaSoP έγραψε:
...και φιλτρο ΚΝ στο φιλτροκουτι το οποιο ειναι 'ανοιχτο' απο κατω...

Μιας και το είπες..Το KN πως το βλέπεις??Στις υψηλές στροφές τραβάει ή μπουκώνει και κάνει μόνο θόρυβο ρε Χρήστο?

Πολυ καλο! Καμμια σχεση με το εργοστασιακο! Καταρχην δεν ειναι χαρτινο(ΕΛΕΟΣ!) Το αυτοκινητο εχει καλυτερη αποκριση οταν κολλας το γκαζι στο πατωμα... Και σημερα μαλιστα πηρα και το καθαριστικο του! Εχω ανοιξει το φιλτροκουτι απο κατω και ειχε μαυρισει το κακομοιρο...
DaSoP - Σαβ 17 Ιούλ 2004, 14:04:54
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
DaSoP έγραψε:

τι δουλειά ειχες στην ιδιαιτερη πατριδα μου??? Smile

Βολτιτσα στον κολλητο μου!
nik29 - Τετ 03 Ιαν 2007, 17:01:34
Θέμα δημοσίευσης: ποσα αλογα?
ποσα αλογα εχει ενα 206 gt μαμα?
Ghost Dog - Τετ 03 Ιαν 2007, 17:08:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: ποσα αλογα?
nik29 έγραψε:
ποσα αλογα εχει ενα 206 gt μαμα?

138
MEMsound - Τετ 03 Ιαν 2007, 17:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
Τιμές Peugeot
136~138
Τα GT και τα πρώτα GTI είχαν μηχανικό γκάζι
Τα τελευταία GTI ηλεκτικό
Γιατί ρωτάς? Question

Επίσης θα παρακαλούσα πριν ανοίξουμε 1 τόπικ να ψάχνουμε πρώτα λίγο αν υπάρχει κάτι σχετικό.
Επίσης ο τίτλος να είναι συγκεκριμένος και να δηλώνεται το μοντέλο Peugeot στο οποίο αναφέρεται το τόπικ για να μην ψαχνόμαστε μετά από λίγο καιρό.

Εκ της MOD Team
MEMsound

nik29 - Τετ 03 Ιαν 2007, 23:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
ειχα μια διαφωνια με ενα φιλο που εχει 206 και μου ελεγε οτι τα gt εχουν 180.
bakclima - Πεμ 04 Ιαν 2007, 00:02:53
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει να μπερδευει το gt με το rc που εχει 180 και ειναι 2λιτρο Wink
206xs - Παρ 15 Ιούν 2007, 19:17:26
Θέμα δημοσίευσης: Γίνεται να κάνω το 206 2.0 να έχει 200 αξιόπιστα άλογα?
Καλησπέρα σε όλους,

Καταρχάς να διευκρινήσω ότι είμαι τύπος μεγάλου τουρισμού και όχι κόντρας. Απλά αναρωτιέμαι , προς το παρόν φιλολογικά, αν υπάρχουν τρόποι με ένα λογικό κόστος ( μέχρι 8.000 ευρώ) να βελτιώσει κανείς το 2.0 με τα 138 άλογα κοντά στα 200 ή ακόμα καλύτερα να μεγαλώσει τη ροπή κατά 2-3 κιλά χωρίς να αυξηθεί υπέρμετρα ο θόρυβος που να γίνεται κουραστικό το ταξίδι ή να μειωθεί η αξιοπιστία τόσο που να χρειάζεσαι το μάστορα σε λιγότερο από κάθε 10.000χλμ. Μπορεί να είναι χαζό ή υπερ απλοικό το ερώτημα μου ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη βελτιώση ούτε με τους αγώνες (εκτός από θεατής) αλλά επειδή αρκετοί εδω μέσα έχετε χάσει χρόνο , χρήμα και κόπο με καλά , κακά ή ανάμικτα αποτελέσματα θα με ενδιέφερε η άποψη σας. Silly
volvos - Παρ 15 Ιούν 2007, 23:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
αν εχεις σκοπο να δωσεις τοσα λεφτα μια ειναι η λυση
dp-engineering.com ή καπως ετσι.

ειναι λιγο ακριβοι αλλα παιρνεις πακετο το τουρμπο κιτ τους μαζι με το εγκεφαλακι τους προγραμματισμενο και τελειωσες...
στη κυριολεξια ΤΕΛΟΣ...
MEMsound - Σαβ 16 Ιούν 2007, 03:11:07
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη, αν και υπάρχουν και άλλες λύσεις.
η κάθεμια με τα πλεονέκτηματά και μειονεκτήματά της:

(με τυχαία σειρά)

1) ατμοσφαιρική βελτίωση.
Αρκετά λεφτά για σωστό αποτέλεσμα με όριο τα 200 άλογα αλλα περιορσμούς στην ευχρηστία.
Θα χρειαστούν εκκεντρόροι που να δουλευουν ψηλά για να βγούν αυτά τα άλογα. Το μοτερ θα χάσει την "ζωηράδα" που έχει στις χαμηλές στροφές και που του δίνει την ευχρηστία "ταξι" μέσα στην πόλη και στις καθυμερινές μετακινήσεις. Αναγκαστικά θα χρειαστείς και πιο κοντό κ/π ώστε να μπορείς να ευχαρηστηθείς αυτή την επιπλέον δύναμη αλλά και για να το βοηθήσεις χαμηλά.
Πακέτο πάει και νέο πρόγραμμα/εξάτμιση (=χταπόδι, μιας και η μαμά πολλαπλή δεν είναι για πολλά~πολλά)
Λύσεις υπάρχουν και έτοιμες για εκκεκντροφόρους/εξάτμιση κλπ κλπ και πρόγραμμα την βρήσκεις την άκρη.
Ο Νάσσος πρόσφατα έκανε κάτι τέτοιο στο δικό του 2,0 206 μαζί με αλλαγή μερικών σωθικών στο μοτέρ. Ακόμα είναι στο στρώσιμο και δεν έχει βάλει (για οικονομικούς λόγους) πρόγραμμα και εξάτμιση (χταπόδι deviλ+ελευθερο καταλύτη/μεσαίο/τελικό), πράγματα που όπως καταλάβει θα κάνει στο άμεσο μέλλον (=μόλις έχει λεφτά).
Οπότε τότε θα δούμε (με την σχετική δυναμομέτρηση) τι ακριβώς θα έχει επιτύχει. Κόστος μπορεί να σε ενημερώσει ο ίδιος καθώς και λεπτομέρειες για το τι και πώς.
Επίσης μια Light εκδοση θα μπορούσε να έχει να κάνει με υπερκυβισμό από το 2,2 μοτερ της peugeot με στόχο τα +20Ps και 3~4κιλά ροπής με παρόμια με τα μαμά χαρακτηριστικά λειτουργείας.
Μέχρι και 4πετάλουδο μπορείς να το κάνεις αλλά ξεφευγεις γενικώς, βλ εδώ http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=5067
Γενικά για την περίπτωσή σου (σβέλτο touring) δεν ξέρω κατά πόσο κάτι τέτοιο έχει νόημα μιας και μια τέτοιου είδους ατμοσφαιρική βελτίωση (για να την ευχαριστηθείς) απαιτεί γενικώς λίγο "κυνήγημα" στο αμάξι, "δούλεμα" σε ψηλές rpm, και έχεις νκαι το μείον μιας σχετικής φασαρίας από την πιο ελευθερη εξάτμιση (αν και αυτό λύνεται σχετικά)

2) Τουρμολύση
Ξεχνάς με την μία Ελληνικές εφαρμογές / πατέντες και λοιπές σαχλαμάρες
Μία είναι η σοβαρή λύση. Τηνανέφεραι ο Παναγιώτης πιο πάνω. Οι τύποι έχουν κάνει απίστευτα πράγματα. Βλ εδώ. http://www.dp-engineering.nl/EN/
το δεν τελικό αποτέλσμα του συγκεκριμένου "demo" 206 με τα μερικές εκατοντάδες ps είναι τελείως "αντε γεια"... (βέβαια θα έχει και εξωφρενικό κόσοτος)
Πάντως σε σχετικά νορμάλ καταστάσεις, το δικό μας μοτερ με ελάχιστη πίεση του τύπου 0,5bar φτάνειθ για πλάκα τα 200+κάτι άλογα χωρίς ιδιαίτερο lag κλπ κλπ λόγω κιβικών/ροπής κλπ κλπ
Πάλι θα χρειαστείς νέα εξάτμιση / πρόγραμμα (την λύση του παράλληλο εγκέφαλου και του 5ου μπεκ την ξεχνας...) καθώς και (για να έχεις το κεφάλη σου ύσηχο) διάφορα περιφερειακά (οργανα/ψυγεία λαδιού/μεγαλύτερα μπεκ κλπ κλπ)
κόστος κομπλε με όλα ακινούργια πιστευω γύρω στα 5000.
πολύ πιθανό να σε βολέψει κάτι τέτοιο μιας και μπόλικη ροπή θα έχεις και άλογα. Λίγο θα μειωθεί η φιλικότητα και γραμμικότητα στις στροφές, αλλά αφού γενικώς δεν είσια στροφάκιας αυτό δεν σε ενοχλεί, άσε που υπάρξει του ΑΤΒ θα σε γλυτώσει από πολλά χαζογλυστρήματα.

3) compressor
αυτό είναι τρελλή μαγκιά γενικώς αλλά κοστίζει + του ότι δεν ξέρω αν μένειθ χώρος για το aircondition (=θέλει ψάξιμο αυτό) Πανβτως με το καλημέα και χωρίς τα θερμικά φορτία του τουρμο θα έχεις 220+Ps, σχεδόν ατμοσφαιρική λειτουργία κινητήρα και ταυτόχρονα σχεδόν τουρμπίσια ροπή με διάρκεια μάλιστα (όπως είναι πχ το προηγούμενο μινι) και δεν χάνεις τον στριφτερό χαρακτήρα του αμαξιού σου.
Γι αυτό βλ εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4995

4) αλλαγή μοτερ σε RC.
(κομπλέ μοτερ/πλεξούδα/σασμάν και ότι άλλο χρειαστέι και αν θες και τα πολύ ομορφα καθίσματα σαν κερασάκι στην τούρτα αν πάρει τροπέτο από RC
Για εμένα είναι η πιο λογική κίνηση (εγώ αυτό θα έκανα και ίσως κάνω αν έχω ποτέ περισσευούμενα τα χρήματα)
Χωρίς πειραματισμούς και πατέντες με αρκετή αξιοπιστία και με σχετικά λογικό κόστος γύρω στα 5000max κομπλε πας στα 170+Ps (τα οποία θεωρώ ικανοποητικότατα) χάνοντας ψιλοπράγματα σε καθυμερινή μετακίνηση μιας και ο μεταβλητός χρονισμός (κάτι που με πχ ατμοσφαιρική βελτίωση στο υπάρχον μοτερ δεν μπορείς να πετύχεις με την καμία) βοηθάει την λειτουργεία και χαμηλά και μεσαία και ψηλά.
Σχετκά με αυτό δες εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4588

αυτά από εμένα, αν δεν ξέχασα κάτι Shocked Razz Cool [/i]
Pughell - Δευ 18 Ιούν 2007, 07:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντως που ειδα ενα GTi με κομπλε Supersprint(χταποδι,μεσαιο,τελικο),καταλυτη 200αρη και τον πιο ηπιο Piper που βγαζει(μονο για τις βαλβιδες εισαγωγης δινει),ηταν πολυ ωραιο και κρατουσε και δυναμη μεχρι τις 6500 πολυ ευκολα. Wink

Βεβαια τα χρηματα δεν ειναι και λιγα καθως το κοστολογιο παει αρκετα ψηλα,που δεν ξερω κατα ποσο αξιζει για τα +15/20 αλογα που παιρνει περιπου...

Τουλαχιστον δεν κανει θορυβο και δεν εχει καμια ιδιαιτερη απαιτηση σε συντηρηση... Smile
Α!Και το καλο ειναι οτι απο οτι ειπε το παιδι,δουλευε με μαμα προγραμμα... Exclamation

Περισσοτερα μην με ρωτηστε καθως ηταν φιλος-φιλου,κλπ... Sad
grandtourisme1805 - Τετ 18 Ιούλ 2007, 13:43:49
Θέμα δημοσίευσης: 206-αλλαγη εμβολων και προγραμματισμος σε 2.0 gt
Γεια σας παιδια θα ηλελα την γνωμη σας για την αλλαγη εμβολων και τον προγραμματισμο του αυτοκινητου,οποις εχει κανει κατι αναλογο ας μου πει μια δευτερη γνωμη. ευχαριστω
Pughell - Τετ 18 Ιούλ 2007, 13:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εχεις 2λιτρο GT και ντιζατο μαλιστα,το προγραμμα δεν πρεπει να ειναι κατι δυσκολο... Smile
Πιστονια ομως γιατι θες; Confused Σκοπευεις να πας σε κατι πολυ αγριο απο θεμα εκκεντοφορων; Question
fynos - Τετ 18 Ιούλ 2007, 14:25:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως τίποτα ελαφρωμένα ?
grandtourisme1805 - Τετ 18 Ιούλ 2007, 17:48:17
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον το γκΑζι ειναι ντιζατο.απο προγραμματιστες εχετε κανεναν υποψην σας?παραυτα ειχα ρωτησει καποιν ονοματι ΣΤΕΡΓΙΟΥ και μου ειπε 180 αλογα με 4000 ευρω......(ολοσωμη supersprint εξατμηση-προγραμμα-εεκ-ροικη).επισης τα εγγυηθηκε ολα αυτα εννοω ολο το κιτ και τα αλογα του..
volvos - Τετ 18 Ιούλ 2007, 19:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
oyoyo απο εγγυηση αλλο τιποτα...
αμα θες με 4+ πας βαζεις ενα τουρμπο κιτ της dpengineering και παιρνεις οντως 180αλογα

με στεργιου και λοιπες ελληναρες ουτε τα 160 δα θα πιασεις... Wink
grandtourisme1805 - Τετ 18 Ιούλ 2007, 20:46:53
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον περι ελληναρες συμφωνω μαζι σου... οντως ειμαστε σε μια χωρα κερδοσκοπων χωρις βεβαια να λοιπουν και οι εξερεσεις.λοιπον το κιτ το dp-enginearing το εχω δει απλα δεν ξερω το κοστος και απο που μπορω να το προμηθευτω στην ελλαδα...αλλα για την δουλεια που εχουν κανει ουτε λογος....απλα επαγγελματιες.
Road_Runner - Τετ 18 Ιούλ 2007, 22:36:36
Θέμα δημοσίευσης:
αυτα περι 180 αττιων, με ροικη, προγραμμα και φουλ εξατμιση μου ακουγονται καπως... Και τα 160 αισιοδοξα μου ακουγονται....
Pughell - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 08:47:53
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
αυτα περι 180 αττιων, με ροικη, προγραμμα και φουλ εξατμιση μου ακουγονται καπως... Και τα 160 αισιοδοξα μου ακουγονται....

+1... Rolling eyes
Εκτος και αν σου βαλει αρκετα αγριους εκκεντροφορους,τα 160 δεν ειναι και πολυ ευκολο νουμερο,ασε που μετα θα χασεις τα χαμηλα σου...
Παντως οτι και να το κανεις.RC δεν προκειται να γινει απο θεμα αποδοσης εκτος και αν πειραματιστεις με πεταλουδες. Confused

Γενικα θα συμφωνησω με τον Πανο οτι το κιτ της DP ειναι σαφως προτιμοτερη λυση. Wink
grandtourisme1805 - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 08:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο περι dp ουτε λογος...αναμφιβολα ειναι δοκιμασμενο οτι κανουν..εγω απλα δεν ξερω ουτε το κοστος ουτε που μπορω να το προμηθευτω το κιτ τους.Λοιπον ειχα παρει τηλ στον κ.Στεργιου και επισης στον Λιολιο.ο οποιος δν μου εδωσε μια συγκεκριμενη απαντηση για τν βελτιωση που ζητησα Confused μου ειπε περνα απο εδω να σηζητησουμε.(εγω ειμαι απο Σερρες)δλδ ποσα λ7 βενζινη θελω?
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:03:38
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό τον καιρό ετοιμάζεται (για μέλος του club) στον Σεβνταλή ένα 206gti 2,0 (look GT) με παρόμοια πράγματα (εκκεντροφόρους/ροικές/προγραμμα/εξάτμιση/ένα μικρό υπερκιβισμό και κάτι άλλα πραγματάκια)

Αν δεν βιάζεσαι, να δεις τι θα βγει από εκεί.
Υπολογίζουν γύρω στα 180+ άλογα.
Θα δείξει στο δυναμόμετρο.

Το μοτέρ έχει φτιαχτεί, δεθεί και ήδη στρώνεται και μένει να περαστεί το νέο πρόγραμμα και η εξάτμιση μόλις το παλικάρι μαζεψει τα χρήματα. Wink Wink
Pughell - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο σχετικα με τον υπερκυβισμο,εγω ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος,για να μην πω καθετος... Confused
Τα χιτωνια ειναι το μονο συμπαγες τμημα των αλουμινενιων μοτερ.Κοινως αυτα ειναι που αποτρεπουν τις στρεβλωσεις και τον εφελκυσμο μερικες φορες(ναι,ναι ειναι αληθεια...).
Οποτε αν μεγαλωσεις την διαμετρο των πιστονιων,φανταζεσαι τι μπορει να γινει σε πιθανη "στραβη".
Απο την αλλη αν τα κυβικα προελθουν απο διαδρομη,θα χαθει το οσο στροφαρισμα εχει απομεινει στο συγκεκριμενο μοτερ. Sad
Για αυτο λεω οτι δεν αξιζει...

Νικο κατα την γνωμη μου το καλυτερο value for money ειναι ΦΠΕ φαση,αντε και κανενα σετ light εκκεντροφορους,αν και αμφιβαλλω κατα ποσο καλα θα αποδωσουν.
Ετσι και αλλιως με φιλτρο-προγραμμα και μια κομπλε Supersprint με χταποδι,τα 150 τα εχεις πολυ ευκολα. Smile Απο εκει και πανω ειναι τα δυσκολα... Sad
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην παρεξηγηθώ δεν είπα ότι συνφωνώ ή ότι θα το εκανα στο δικό μου μοτερ.
Απλά το ανέφερα για να το έχουμε στα υπόψιν μας.
Ας περιμένουμε όμως να ετοιμαστεί πλήρως ας μετρηθεί σε δυναμόμετρο και δρόμο, ας βγει και το τελικό κοστολόγιο.

Δεν νομίζω ότι στα καλά καθούμενα θα έκανε κάποιος ρεκτιφιέ κλπ κλπ (με τους γνωστούς κινδύνους που αυτό έχει) έτσι απλά για να βελτιώσει το μοτερ του.
τουλάχιστον εγώ (μιας και την έχω πατήσει από κακό ρεκτιφιέ στο άλλο αυτοκίνητο που έχω) δεν θα το έκανα με την καμία σε "υγιές" μοτερ...

volvos - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:32:49
Θέμα δημοσίευσης:
επισης τωρα που το λετε ο μαφια στο στεργιου δεν ειχε παει που του εκανε τα υπεροργια με το κουικ σιφτ?
+οτι το πηγαινε βολτα με c2 150αλογα που πηγαινε σα το δικο μου?? Crying or Very sad
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
δεν τους αντέχω αυτούς τους "βελτιωτές"...

χιλιες φορές μαμά με την παπάτζα μου... Crying or Very sad Crying or Very sad Evil Twisted evil
volvos - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 09:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
toys ελληνες βελτιωτες Cool

και ειδικα οταν η ιδια η πεζο σου δινει μοτερ με 170++αλογα
το να πας να το παιξεις εξυπνος (ελληναρα μαστορι γαρ) και να την συναγωνιστεις ειναι για κλωτσιες...
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 10:35:44
Θέμα δημοσίευσης:
δεν διαφωνώ πουθενα... Cool Wink
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 11:16:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΤΣΙ γίνονται σωστές δουλειες...
(με το αντίστοιχο τιμημα...)
http://206gti.net/t16/
Twisted evil Twisted evil Twisted evil
DIMCHRI - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 15:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ΕΤΣΙ γίνονται σωστές δουλειες...
(με το αντίστοιχο τιμημα...)
http://206gti.net/t16/
Twisted evil Twisted evil Twisted evil

με το αντίστοιχο τίμημα δηλ. 8800 ευρώ θα πρέπει να είσαι θεότρελος να πας και να μετατρέψεις το αυτοκινητάκι σου........ Wink
MEMsound - Πεμ 19 Ιούλ 2007, 18:07:03
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό το σκεπτίκό είναι που κάνει του φθηνούς Ελληνες (δήθεν) βελτιωτές να έχουν δουλειά...
και τα αμάξια να είναι κυριακή βόλτα ... δευτέρα συνεργείο σαν παλιά 2χρονα KTM...

όντως είναι πολλά τα λεφτά αλλά αν πρόσεξες (και αν διάβασα σωστά και δεν κάνω λάθος) σου δίνουν ολόκληρο καινούργιο μοτερ...
δεν βελτιώνουν το δικό σου... Wink Wink

anyway ολο αυτό τουρμπο-concept είναι και λίγο offtopic εδώ...

MEMsound - Κυρ 27 Σεπ 2009, 20:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
μετα το 1ο τερας 2,0 Τ από την dp engineering (phase 1 --- phase 2 --- phase 3), το αντίστοιχο λιγο πιο "χαλαρο" 2,0 cc και το αλλο τερατάκι το 206 RC T που εχουμε ποσταρει εδω... εφτιαξαν κι ενα 4πετάλουδο 2λιτρο 206 Τ

http://www.youtube.com/watch?v=GdOCc3jqwrA
http://www.youtube.com/watch?v=tL52X_Ac4nU&NR=1
ΚΟΛΑΣΗ!!!!
ΤΕΛΟΣ!!!!

W00t W00t Worthy Worthy Clapping Clapping
DIMCHRI - Κυρ 27 Σεπ 2009, 20:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
καμία βελτίωση για 2.2 έχει ??? Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Κυρ 27 Σεπ 2009, 21:10:00
Θέμα δημοσίευσης:
εσυ να το αφησεις οπως ειναι...
μια χαρα δουλευει Laughing

και γω απλά τα θαυμάζω τα παραπάνω, αλλα η υλοποιηση κάτι τετοιου στην Ελλάδα μου φανταζει τουλάχιστον απίθανη...

TIOS - Κυρ 01 Νοέ 2009, 09:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
μανθο ποσα χρηματα κοστιζει αυτη η δουλεια?
MEMsound - Κυρ 01 Νοέ 2009, 10:01:50
Θέμα δημοσίευσης:
ξερω γω...
λεφτα να χεις να δίνεις... (αναφερομαι στα project)

στο site της DP εχει κάποιες ενδεικτικές τιμές των "ετοιμων" πακέτων που πουλάει:
πχ: http://www.dp-engineering.nl/EN/products/turbo_kits/component_package/ew_16v_compo.php
εγω πχ θα εβαζα την 28r και το ακριβό χταπόδι... 2700κάτι ευρω

και μετα προσθετεις:
ιντερκουλερ
σωληνωσεις
εξατμιση 65μμ
κλπ κλπ
βαλε αλλα 2000ε "ευκολα"

κοινώς εισαι κάπου στα 5000ε
και καλό θα ηταν να εχει βάλεις και κάνα φρενο της προκοπής (+1000ε το λιγότερο - ανάρτηση θεωρω οτι θα εχεις ηδη βάλει πριν μπεις σε σκέψεις τουρμπίσμματος)

επίσης αν το θες πιο στριφτερο - εγω θα ψυνόμουν πολυ περισσότερο για κομπρεσσορ αντί για τουρμπο...
με κοστος παραπλήσιο... αλλα δεν υπαρχει "ετοιμο" κιτ...
TIOS - Τρι 03 Νοέ 2009, 22:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
ολα αυτα χωρις να ανοιξεις το μοτερ ετσι?
MEMsound - Τρι 03 Νοέ 2009, 23:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
δε νομίζω οτι θα εμπιστευόμουν τα μαμα "εντόστια" για κάτι τέτοιο...
απ την άλλη... δεν ξέρω ποιον θα εμπιστευόμουν να ανοίξει μοτερ...

υ.γ. την εχω πατήσει με ρεκτιφιατζή κλπ κλπ και γι αυτό το λεω
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 10:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
(pughell... Laughing ) εχουμε καπου τα στοιχεια των μαμα εκκεντροφορων του 2λιτρου? Question
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 10:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μπααααα... Confused
Αφου εχει ο Πετρος ρολοι ρε,πηγαινε τους να στους μετρησει(αν εχει χρονο) το παιδι. Wink
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 12:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
για να τους παω πρεπει να τους βγαλω

και ελεγα να μην τους βγαλω "χωρις λόγο"... καθοτι αυτο τον καιρο δεν παιζει το "μαρουλι" για αγορα αλλων, εκτος των used που επεσαν στα χερια μου, και θελω να δω τι διαφορες εχουν και αν αξιζει να τους αγορασω/βαλω τελικα.
BTS - Τετ 21 Απρ 2010, 12:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα τους βγάλεις χωρίς λόγο...

Θα βάλεις τον εισαγωγής από το σετάκι και θα δεις πως πάει και αν αξίζει τον κόπο... Wink

Τους δίνω Λευτέρη μες τη βδομάδα.

ΥΓ. Λευτέρη αν θες στείλε το τηλ σου με πμ.
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 12:33:44
Θέμα δημοσίευσης:
εισαι σιγουρος οτι ο εξαγωγης "605" ειναι ο μαμα?
http://www.compsystems.com.au/index.php?option=com_content&view=article&id=64%3Acat206gti&catid=2%3Aecu&Itemid=6

ηθελα να δω διαφορες απο μαμα (πριν αρχισουμε τα βαλε/βγαλε)
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 12:49:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω να ειναι εντελως μαμα μιας και σχεδον ολοιδιο προφιλ δινει και η Piper ρε... Confused
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 12:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αλλα οπως τους μετρησαμε:

Παράθεση:
Επίσης, ο βασικός κύκλος και στους δύο εκκ είναι 30.00mm, κάτι που δείχνει πως η εξαγωγή δεν έχει υποστεί reprofile

και ακριβως αυτο κανει και η πιπερ:
http://www.pipercams.co.uk/pipercams/www/product_nav.php?type=C&cat=CM&man=17&engine=40

αν δεις το 1ο σετ ειναι μονο ο εισαγωγης αλλαγμενος GTI2BP270 (£220.00 Blank γι αυτο και εχει αυτα τα χρηματα)
το 2ο σετ GTI2BP270R ειναι και οι 2 ρεπροφιλ (£210.00 Repro)
και το 3ο σετ GTI2BP285 ειναι απο νεο μασουρι (£409.00 Blank)
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 13:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μου λες αυτα που σου ειχα πει ρε(περι Piper); Laughing Laughing Laughing
Η μονη περιπτωση ειναι να μην ειναι γνησιοι... Confused
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 13:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing
ειδες τι καλα που τα εμαθα - απ εξω τα λεω.. νερακι
Laughing Laughing

γι αυτο θελω να βρω τα στοιχεια των μαμα... Wink

ο εισαγωγης γνησιος φαινεται
ο αλλος φαινεται γνησιος μαμα
και οι δυο εχουν χτυπημενο με την ιδια γραμματοσειρα τον σχετικο κωδικο...
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 13:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου ετσι και αλλιως θα βαλεις τον εισαγωγης,βαλε και τους δυο...
Το πολυ-πολυ το καθυστερεις μια μερα περισσοτερο,τρεχεις μεχρι τον Πετρο να μετρησετε και τον εξαγωγης και τελειωσε η υποθεση. Wink
volvos - Τετ 21 Απρ 2010, 13:28:41
Θέμα δημοσίευσης:
TO θεμα ειναι οτι και το αμαξι που τους φοραγε ηταν ερειπιο στο δρομο... Crying or Very sad
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 13:58:32
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αφου ετσι και αλλιως θα βαλεις τον εισαγωγης,βαλε και τους δυο...
Το πολυ-πολυ το καθυστερεις μια μερα περισσοτερο,τρεχεις μεχρι τον Πετρο να μετρησετε και τον εξαγωγης και τελειωσε η υποθεση. Wink

το θεμα ειναι αν δεν αξιζει (για αυτο που θελω να κανω και οχι "αντικειμενικα") η διαφορα απο τους μαμα να μην μπω καν στην διαδικασια και τα εξοδα του βαλε / βγαλε τωρα
αυτο σου λεω τοση ωρα
δεν τους εχω αγορασει τους used ακομα Wink

αρα...
ψαχνουμε για τα στοιχεια των μαμα... και βλεπουμε
BTS - Τετ 21 Απρ 2010, 14:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Με βάση όσα είδα (κατεργασία, ποιότητα κατασκευής κλπ) και με βάση τη μέτρηση, ο εξαγωγής της Cat πρέπει να είναι ο μαμά.

Πιθανόν και με τον piper να ισχύει το ίδιο. Μην κολλάμε στις μοίρες, ο καθένας μετράει με διαφορετικό τρόπο.

Μάνθο, μπορεί να μετρηθεί το βύθισμα στους μαμά εκκ και χωρίς να τους βγάλεις. Έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αν επαληθευτούν αυτά που λέω, τότε δεν χρειάζεται να βάλεις τον εξαγωγής. Ο λόγος είναι ότι ο δικός σου έχει ήδη κάνει την πατουρίτσα του με τα ωστήρια του. Βάζοντας έναν άλλον, used εκκ με άλλο wear pattern, ρισκάρεις να έχεις πιο γρήγορη φθορά...

Γι΄αυτό σου λέω, μόνο εκκ εισαγωγής και μετά χρόνισμα. Wink
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 16:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε ΄σεις,δεδομενου οτι και η Cat,και η Piper και,αν δεν κανω λαθος,και η Schrick εχουν παραπλησιο προφιλ για το συγκεκριμενο μοτερ,το γεγονος του να μην δουλευει ειναι λιγο παραδοξο... Scratch
Απλα,οπως εχω ηδη πει στον Μανθο,το προφιλ στο οποιο αλλαζει το σετ των δυο και οχι μονον ο εισαγωγης(βλεπε περιπτωση Piper),λογικα θα θελει αυξημενη συμπιεση ελεω overlap και δεν θα ειναι σαν την περιπτωαη που αλλαζεις μονον τον εισαγωγης και διατηρει σχετικα αυξημενα τα psi στους θαλαμους οποτε και η επιπλεον συμπιεση δεν ειναι αναγκαια...

Τωρα θα μου πεις ολα αυτα ειναι υποθεσεις και δεν διαφωνω,απλα αν δεν κατσεις να ασχοληθεις σοβαρα,να μετρησεις τα psi που εχει το μαμα μοτερ με μαμα εκκεντρα στα μαμα σημαδια,να βαλεις μετα τους Cat και,αφου χρονισεις οπως λεει η εταιρια,να ξαναμετρησεις psi,τοτε δεν προκειται να γινει σωστη δουλεια...

Και του Αρη το RC ακριβως ιδια περιπτωση ειναι και φαινεται ξεκαθαρα...
BTS - Τετ 21 Απρ 2010, 20:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Τωρα θα μου πεις ολα αυτα ειναι υποθεσεις και δεν διαφωνω,απλα αν δεν κατσεις να ασχοληθεις σοβαρα,να μετρησεις τα psi που εχει το μαμα μοτερ με μαμα εκκεντρα στα μαμα σημαδια,να βαλεις μετα τους Cat και,αφου χρονισεις οπως λεει η εταιρια,να ξαναμετρησεις psi,τοτε δεν προκειται να γινει σωστη δουλεια...

Και του Αρη το RC ακριβως ιδια περιπτωση ειναι και φαινεται ξεκαθαρα...

Πολύ σωστά.
Η πλάκα είναι ότι αυτά που περιγράφεις Στέλιο, είναι απλά και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα!
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 20:34:33
Θέμα δημοσίευσης:
Α,καταλαβα...Εχω μακρια,ξανθια κοτσιδα και...βαριεμαι που ζω! Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 21:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Α,καταλαβα...Εχω μακρια,ξανθια κοτσιδα και...βαριεμαι που ζω! Laughing Laughing Laughing

δεν βαριεμαι
απλα πηζω με σπιτι και μαγαζι...
σαχλαμαρες και οι 2 Laughing Laughing Laughing

οποτε κανονιζω να μετρησω με τους μαμα τα psi
θα δω τι παιζει και με την τοποθετηση (κόστος) μονο του εισαγωγης και βλέπουμε

γλυκοκοιταζα βεβαια τους Piper GTI2BP285 αλλα αυτο το σεναριο λογω κοστους δεν μπορει να γινει με τιποτα "αμεσα"

χρονισμα για τους 605? που το βρισκουμε?
ααα εδω σωστα?
(βεβαια για να χρονισεις θες και τα αντιστοιχα ρυθμιζομενα γραναζια σωστα...?)
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 22:01:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δες βρε βλαχο μια με το timing disc που χρονιζεται το μαμα μοτερ και που ανοιγοκλεινουν οι βαλβιδες,και μετα... Confused
Μπορει τα σημαδια να ειναι ιδια και στις δυο περιπτωσεις οποτε τα γραναζια να ειναι αχρηστα ή μπορει να γραναζια σου να ειναι ρυθμιζομενα μιας και δεν εχεις μεταβλητο χρονισμο για να σε επηρρεαζει.

Πανε αστο μια μερα συνεργειο να παγωσει το μοτερ,να βαλουν συμπιεσομετρο επανω να μετρησουν και τους 4,και απο εκει και περα,αφου φυσικα ελεγχθει και το χρονισμα,προχωρας αναλογα...

Κατα τα αλλα δεν βαριεσαι,λες και εμεις δεν δουλευουμε,δεν εχουμε σπιτια,σκυλια,γατια,γυναικες και παιδια... Rolling eyes
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 22:28:43
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
η νυφη δεν κοιμαται καλα εκτος του γκαραζ και μετα παραπονιεται...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

υ.γ. θα το κανονησω, ευχαριστω για τις ινφο Love
Pughell - Τετ 21 Απρ 2010, 22:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παρτην μαζι σου στο κρεββατι τοτε... Laughing

Απλα επειδη το κοβω χλωμο,παρε καλυτερα το κρεββατι στο πεζοδρομιο,δεν θα σε παρεξηγησουν οι γειτονες μιας και ξερουν τι μλκας εισαι! Rotfl Rotfl Rotfl
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 22:45:52
Θέμα δημοσίευσης:
το πολυ-πολυ να κοιμηθω εντος να της κανω παρεα Dizzy2 Tease Laughing Laughing Laughing
salex - Τετ 21 Απρ 2010, 23:08:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά θα μπει κανένας εκκεντροφόρος ή θα τους λιβανίζουμε;

Άντε, ξεχειμωνιάσαμε ντεεεεεε! Razz
Μια τα καλώδια, μια το κάθισμα, μια το νισάν. Λες και δεν θέλει!
MEMsound - Τετ 21 Απρ 2010, 23:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

αλλα... επιτρεψτε μου να ειμαι πολυ επιφυλακτικος με το τι κανω στο αμαξι μου και ποτε γιατι εχω ακομα και για 2 ρημαδοεκκεντρα να γαργαλιεται το συμπαν...

= 10 μετρα... μια κοβε... οπως ελεγε και ο παππους Wink

Pughell - Δευ 28 Μάρ 2011, 16:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας χρονος περασε σχεδον,και το μελλον....της νυφης κρινεται αβεβαιο. Laughing Laughing Laughing
Pughell - Δευ 28 Μάρ 2011, 17:01:36
Θέμα δημοσίευσης:
Να και κατι χρησιμο μιας και συγκρινει το πριν και το μετα...
Δεν λεω,πολυ αισιοδοξα νουμερα δηλωνουν αλλα και τα μισα να κερδιζεις,χαλαλι...

http://www.youtube.com/watch?v=iuybHJ2M51U
volvos - Δευ 28 Μάρ 2011, 17:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
πραγματικα δε μπορω να καταλαβω ποιον δουλεουν τα βλαχακια
ολα τα πατηματα κλειστο καπο και ειμαι σιγουρος καμια γατα στην εισαγωγη
και τελευταιο πατημα ανοιχτο καπο χυμα ολα παρε κοσμο αερα......

το μονο που με προβληματιζει ειναι η πτωση ψηλα...λογικα ειναι απο εξατμιση στελιο?
Pughell - Δευ 28 Μάρ 2011, 17:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μωρε κατι βρωμαει σιγουρα,δεν το συζηταμε... Laughing Laughing Laughing
Απλα το ματι μου πεφτει στο φιλτρο αερος που ενω στις πρωτες μετρησεις ειναι με κλειστο καπο,στην τελευταια ειναι με ανοιχτο και εχει ενα πλαστικο χωνι,λες και ειναι ξεφιλτρο.

Περι πτωσης οχι,δεν νομιζω να ειναι απο εξατμιση...Κατι αλλο πρεπει να συμβαινει. Scratch
Παντως σε ολα τα πατηματα δεν μπορω να διακρινω ηχο απο καποια aftermarket εξατμιση. Sad

Το οτι ανεβαζει σιγουρα καλυτερα παντως στο τελευταιο πατημα,φαινεται και με το αυτι. Neutral
MEMsound - Τρι 29 Μάρ 2011, 00:49:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ενας χρονος περασε σχεδον,και το μελλον....της νυφης κρινεται αβεβαιο. Laughing Laughing Laughing

Laughing Laughing Laughing Laughing
περσι υπηρχαν αλλες προτεραιότητες...και φετος ειμαστε πολλοι προσεκτικοι στα εξοδα...

θα δειξει...

Πάντως ανεξαρτητα με το τι μαιμουδια μπορει να χουν κανει (περαν της αλλαγης εκκεντρων και του προγραμματος) στο παραπάνω βιντεο, η διαφορα πριν-μετα στο εν λογω 206 ειναι ακρως ενδιαφερουσα... Wink

εξατμιση πάντως δεν εχει σιγουρα ή εστω εχει αλλα ειναι εκνευριστικα "υσηχη" Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες