JIMAR έγραψε: |
Μπορεις να μου περιγραψεις καποια ενδειξη οτι η καδενα η' ο τεντωτηρας μπορει να θελει αλλαγμα ? γιατι ειλικρινα δεν καταλαβαινω να εχει κατι το αυτοκινητο. |
makis106 έγραψε: |
Για το χρονισμα, με ενα διαγνωστικο στο κινητο οπως το torque εντοπιζεις και τσεκαρεις τα Long Term Fuel Trims (LTFT1). αν ειναι πανω απο 10% τοτε το χρονισμα εχει θεμα.
Για τις βαλβιδες, δεν φαινεται απο διαγνωστικο, απλα αν δεν εχεις κανει καθαρισμο τα τελευταια 40000χλμ, σιγουρα θα θελουν. |
Pezakias207 έγραψε: |
Το αμάξι θα πρέπει να είναι ζεστό ή κρύο? Παίζει καποια διαφορά? |
salex έγραψε: |
Δεν έχει διαφορά γιατι η τιμή που κρατάει ο εγκέφαλος για τα LTFT αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς (+- 1% ανα ημέρα το πολύ). |
salex έγραψε: | ||
Δεν έχει διαφορά γιατι η τιμή που κρατάει ο εγκέφαλος για τα LTFT αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς (+- 1% ανα ημέρα το πολύ). Βρε παιδιά, εξηγήστε μου κάτι: Όταν ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο βγάζει 10% και 15% λιγότερη ισχύ από ό,τι πρέπει, με τι κουράγιο το βελτιώνετε; Δεν σας πάει το μυαλό ότι ίσως πρέπει να κάνετε μια προεργασία πριν πάτε για πρόγραμμα; Συνήθως η μειωμένη εργοστασιακή ισχύς είναι προάγγελος κακών. Πώς βάζετε προγράμματα όταν το αυτοκίνητο βγάζει 120 και 130 άλογα? Ένα ολοκαίνουργιο THP150 βγάζει 150+ και ένα RC 170+ πάντοτε. Άντε να βγάλουν +-8 άλογα. Με 20 και 30 άλογα κάτω, κάπου κάτι παίζει. Για να καταφέρεις να βγάλεις 227Nm αντί για 250+ που είναι μαμά το αυτοκίνητο, κάτι κακό γίνεται. Βρείτε πρώτα τα αλογα που σας λείπουν και μετά φτιάξτε το. Αν το κάνεις ανάποδα, πως θα καταλάβεις τί συμβαίνει; Ένα υγιές πρώτο στάδιο ΤΗΡ150 πρέπει να βγάζει από 150->180+ με 95αρα, ή 190+ με 100αρα. Αυτό δίνουν το 99% των βελτιωτών που υπάρχουν στην αγορά σήμερα. Θα μου πεις: 40 άλογα θα κέρδιζα έτσι, 40 άλογα κέρδισα και αλλιώς. Ναι σύμφωνοι. Όμως εσύ τελικά έβαλες πρόγραμμα για να πηγαίνεις σαν ένα καλό μαμά αυτοκίνητο με περιφερειακά. Που να δεις κανενα Citroen DS3 του 2011 που βγάζει 165 άλογα εντελώς μαμά με 100άρα χωρίς να το έχει ακουμπήσει ποτέ κανένας. |
makis106 έγραψε: |
To πρωτο. |
salex έγραψε: |
Που να δεις κανενα Citroen DS3 του 2011 που βγάζει 165 άλογα εντελώς μαμά με 100άρα χωρίς να το έχει ακουμπήσει ποτέ κανένας. |
salamanque_207 έγραψε: |
Μολις ειδα ενα τετοιο σε αλλαν βελτιωτη μετρημενο σε δυναμομετρο ΤΑΤ 167 αλογα. Σου εχει τυχει και σενα κανα τετοιο και πως το εξηγεις? |