PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - Μεγαλύτερες βαλβίδες 106 Rallye

Vlaik - Σαβ 25 Μάρ 2017, 21:31:20
Θέμα δημοσίευσης: Μεγαλύτερες βαλβίδες 106 Rallye
Καλησπέρα στην ομάδα, μιας και σύντομα σκοπεύω να κάνω γενική επισκευη στο αμάξι μου... Σκέφτομαι να κάνω το κεφαλάρι μου όπως ένα 206, μην πείτε πάρε ένα έτοιμο οι λόγοι αρκετοί που δεν θέλω!
Οπότε η απορία μου είναι η εξής, έχει τοποθετήσει κάνεις ή έστω να γνωρίζει αν οι βαλβίδες του 206 16v εισαγωγής και εξαγωγης ταιριάζουν στο καπάκι του 106; Φυσικά, με την ανάλογη κατεργασία στις έδρες και αν έχει κάποιο όφελος!
alfasud - Κυρ 26 Μάρ 2017, 12:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οι εξαγωγης ειναι ιδιες.Οι εισαγωγης ειναι μεγαλυτερε αλλα υπαρχει διαφορα στους αυλους και στην εργοστασιακη επιφανεια των αυλων ( καλυτερη κατεργασια του 206, οποτε πρακτικα ενα γυαλισμα με το χερι ειναι αρκετο ).

Απο κει και περα υπαρχουν διαφορες στο σχημα του θαλαμου καυσης. Γιατί δεν θελεις κεφαλη 206;;
Pughell - Κυρ 26 Μάρ 2017, 14:27:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ειχε πει ο Kane,πληρωστε για να μαθετε... Worthy

Παραπλησιο(ως προς το 60-70%) γινεται,ιδιο δεν θα γινει ποτε. Cool
Vlaik - Κυρ 26 Μάρ 2017, 17:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Οι εξαγωγης ειναι ιδιες.Οι εισαγωγης ειναι μεγαλυτερε αλλα υπαρχει διαφορα στους αυλους και στην εργοστασιακη επιφανεια των αυλων ( καλυτερη κατεργασια του 206, οποτε πρακτικα ενα γυαλισμα με το χερι ειναι αρκετο ).

Απο κει και περα υπαρχουν διαφορες στο σχημα του θαλαμου καυσης. Γιατί δεν θελεις κεφαλη 206;;

Ο λόγος που δεν θέλω κεφαλή 206 είναι ότι η συμπίεση μαζί με τις τσέπες που θα γίνουν θα πέσει οριακα στο 10 αντί για 11+ που θέλω με την κεφαλή του 106...
Γνωριζω ότι υπάρχουν άλλα δεν ξέρω αν έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα σαν βαλβίδες έτσι ώστε να έχει την σωστή ροή αέρα...
Vlaik - Κυρ 26 Μάρ 2017, 18:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Καλα ειχε πει ο Kane,πληρωστε για να μαθετε... Worthy

Παραπλησιο(ως προς το 60-70%) γινεται,ιδιο δεν θα γινει ποτε. Cool

Στέλιο, είμαι καιρό μέσα σε φόρουμ και σελίδες και πίστευα ότι είσαστε μια ομάδα εδώ για να βοηθάει ο ένας τον άλλον! Πράγμα που με την σημερινή σου απάντηση με άφησες αφωνω παρόλο τις αρκετές απαντήσεις που με έχεις δώσει στο φβ!
Pughell - Κυρ 26 Μάρ 2017, 20:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ομαδα ειμασταν-ειμαστε-και θα ειμαστε για πολυ καιρο ακομα για αυτους που θελουν να μας ακουσουν.
Και πιστευω οτι υπαρχου πολλοι εδω μεσα που ακουσαν και βγηκαν κερδισμενοι απο το τεχνικο υποβαθρο του PS Club που δημιουργηθηκε απο τα μελη του. Rolling eyes
Για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν,οπως εγραψα(και πολυ σωστα ειχε πει ο Σταυρος),ας πληρωσουν για να μαθουν. Laughing

Εκτος και αν προσπαθεις να πεισεις(τους υπολοιπους) οτι δεν γνωριζεις τι εστί κεφαλη 206 για αυτο και η λογικη του να βελτιωσεις την ραλλισια σου αντι να αντικαταστησεις ολοκληρο το μοτερ με ενα jp4.

Στο τεχνικο κομματι εχει απειρα thread για τις κεφαλες,που αν τα διαβασεις,καταληγουν ολα στο ιδιο κοινο συμπερασμα.
Οπότε ή ο γιαλος ειναι στραβος ή στραβα αρμενιζουμε,που λενε... Laughing Laughing Laughing
Vlaik - Κυρ 26 Μάρ 2017, 20:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ομαδα ειμασταν-ειμαστε-και θα ειμαστε για πολυ καιρο ακομα για αυτους που θελουν να μας ακουσουν.
Και πιστευω οτι υπαρχου πολλοι εδω μεσα που ακουσαν και βγηκαν κερδισμενοι απο το τεχνικο υποβαθρο του PS Club που δημιουργηθηκε απο τα μελη του. Rolling eyes
Για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν,οπως εγραψα(και πολυ σωστα ειχε πει ο Σταυρος),ας πληρωσουν για να μαθουν. Laughing

Εκτος και αν προσπαθεις να πεισεις(τους υπολοιπους) οτι δεν γνωριζεις τι εστί κεφαλη 206 για αυτο και η λογικη του να βελτιωσεις την ραλλισια σου αντι να αντικαταστησεις ολοκληρο το μοτερ με ενα jp4.

Στο τεχνικο κομματι εχει απειρα thread για τις κεφαλες,που αν τα διαβασεις,καταληγουν ολα στο ιδιο κοινο συμπερασμα.
Οπότε ή ο γιαλος ειναι στραβος ή στραβα αρμενιζουμε,που λενε... Laughing Laughing Laughing

Στέλιο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου έψαξα αλλά δεν βρήκα ακριβώς το θέμα που ήθελα να ρωτήσω!
Το να πάρω ένα 206/c2 και να το βάλω επάνω, ποιος με δίνει εγγύηση ότι θα είναι σωστό; θα πληρώσω 300-400€ και πάλι θα χρειαστεί άνοιγμα τσέπες Service κεφαλή και πάλι κλείσιμο οπότε πάμε στα 700€ σωστά;

Το ότι έχω βρει άπειρα θέματα που με βοήθησαν και σε μένα χωρίς να γράψω φυσικά και σας τιμάει αλλά εγώ εδώ ρώτησα ένα συγκεκριμένο θέμα... Γνωρίζω τα βασικά διότι τώρα ασχολούμαι πραγματικά με το μοτέρ αυτό σαν χόμπι και ψάχνω να βρω τις λύσεις
Pughell - Κυρ 26 Μάρ 2017, 22:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Το ερωτημα που εθεσες ως αρχικο,εχει απαντηθει πανω απο 5 φορες ξεχωριστα,απλά δεν το βρηκες...

Συνοψιζωντας,εχεις ενα αμαξι με 200.00 χλμ,με πιθανοτατα κλασμενα ελατηρια πιστονιων,οβαλ σαν πιστα Nascar και σιγουρα πολυ σκισιμο στην πλατη του μετα απο 20 χρονια...
Σκεφτεσαι να δωσεις καμια 500αρα για φτιαγμενη κεφαλη(ισως και λιγα βαζω),σε ενα μπλοκ που ειναι κατα 80-85% για πεταμα.
Στα 500,θα εχεις χτισει μια προοπτικη για κεφαλη Χ ροης με μια εντελως σαπια βαση,οπότε δωρο-αδωρο...

Ενα μοτερ JP4 της προκοπης ξεκιναει απο 350-400 ευρω...
Εστω οτι ολα τα μεταλλα του κοστιζουν 300 ευρω.
Και άλλα 100-150 να δωσεις για τσεπες στα μαμα πιστονια του.
Με 700 ευρω ταβανι,εχεις μοτερ καινουργιο πρακτικα,με πολυ καλυτερη προοπτικη απο οποιοδηποτε ραλλισιο,που στα ιδια λεφτα φυσικα δεν θα ειναι καινουργιο απο μπλοκ ή η κεφαλη του θα αποδοσει εστω και κατι κοντα σε αυτο του JP4.

Και please,μην αναφερεις αυτην την χαζομαρα περι service κεφαλης που γραφει ο καθε ανιδεος(μην πω ηλιθιος) μιας και περαν του οτι οι συγκεκριμενες κεφαλες ουδεποτε εβγαζαν φθορα περα απο τσιμουχακια(20-30 ευρω κοστος ανταλλακτικου),η επισκευη κεφαλης ειναι κατι που εχει σταματησει να υφισταται ως παροχη εργασιων στην αυτοκινητοβιομηχανια εδω και 20 σιγουρα χρονια,εκτος και αν αναφερομαστε σε καμμενη φλαντζα,κλπ,κλπ.

Οπότε να το παμε παλι απο την αρχη το θεμα; Question
Vlaik - Κυρ 26 Μάρ 2017, 23:41:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ας απαντησω στην αρχικη μου ερωτηση, ακοαμ δεν βρηκα απαντηση αν γινει καλυτερο ή χειροτερο και αν αξιζει ο κοπος, διοτι δεν ξερω αν ειναι ακριβως ιδιες οι βαλβιδες, συγνωμηα λλα αργο να το πιασω σαν απαντηση, αν γινοταν θα ημουν ευγνωμονο αν τα λεγαμε λιγοτερα επιστημονικα Idea

Επειτα το μοτερ ακριβως τοσα λεει οτι εχει (αληθεια ψεματα, δεν το γνωριζω!)
Αφου δεν καιει σαν μ@μημενο λαδια για αυτο σκεφτομαι ενα ολικο rebuild!
Tωρα για το block, μοτερ που δεν καιει λαδια πως ειναι για πεταμα;;;

Τωρα παμε στο καυτο ερωτημα, αφου ειναι τοσο καλο το jp4 γιατι κανενας δεν το χρησιμοποιει; Δεν μπορω να βασιστω σε μια λογικη, εκτος αν δω κατι αντιστοιχο που στον λογο μου δεν εχω δει σε κανενα σαξοραλλο ατοφιο μοτερ φορεμενο!!!
Το set up που λες μας παει για φρεσκο μοτερ στα 1000ευρω οπου με τοσα βαζω 4 πιστονια και εκει αρχιζει το πανηγυρι, οποτε δεν το βλεπω ως πιο καλο προς την γνωμη μου παντα, ισως ειμαι και λαθος

Οσο για το service στο καπακι, ποιος θα κατσει να καθρισει εδρες βαλβιδες να τις στεγανωποισησει κτλ; δεν νομιζω να γινεται με 20-30 ή 50ευρω αυτη η δουλεια, αν μπορεις και εχεις τις ακρες σε στελνω αυριο το καπακι μου!!!
Pughell - Δευ 27 Μάρ 2017, 01:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
Για να κλεινει το θεμα με τις βαλβιδες,οχι,δεν ειναι ιδιες στην εισαγωγη.Στην εξαγωγη ειναι ολοιδιες.
Σε σχεση με ενα μαμα J4,βαζωντας βαλβιδες απο JP4,ναι,γινεται καλυτερο αλλά οχι καλυτερο απο μαμα JP4.
Οσο και να το βελτιωσεις το J4,ποτε δεν φτανει σε ροη το JP4.
Νόμος αυτο και με την σφραγιδα απο τους καλυτερους μοτεριστες της Ευρωπης.

-Rebuild
Ενα μοτερ κατα την φαση του rebuild,το προβλημα δεν ειναι μονον το οβαλ των πιστονιων,ειναι και οι ανοχες/φθορα στον στροφαλο,στα εδρανα του στροφαλου,κλπ,κλπ...
Με oversize πιστονια καλυπτεις το οβαλ,τα υπολοιπα ομως παραμενουν(και κοστιζουν πολλα για να επισκευαστουν).

-Σφυρηλατα πιστονια
Βαλε πιστονια με ιδιους εκκεντροφορους σε οτι J4 θες,βαλε τους ιδιους εκκεντροφορους σε JP4 μοτερ με μαμα πιστονια και τσεπες για να χρονισεις,και μετα χτυπα το κεφαλι σου στον τοιχο που το JP4 ειναι πιο δυνατο,χωρις σφυρηλατα και με χαμηλοτερη συμπιεση.
Πληρωνοντας μαθαινεις...

-Service καπακι
Οι εδρες δεν ειναι κατι που κραταει επικαθησεις να χρειαζεται καθαρισμα ή να θελουν φλαντζοκολλα για να στεγανοποιησουν.
Οπότε μενουν μονον τα τσιμουχακια και τριψιμο βαλβιδων για την "επισκευη καπακιου" που λες...
Ρωτα τον δικο σου ποσο του χρεωνουν τα ρεκτιφιε για αυτο το πραγμα να κλαψεις.
alfasud - Δευ 27 Μάρ 2017, 06:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικά με το service κεφαλής (Sic Cool ), το έκανα πριν λίγο καιρό μόνος μου, στα πλαίσια σχετικού... project: μπλοκ - κεφαλή JP4, εκκεντροφόροι peugeot sport ( J4 ) και λοιπά απαραίτητα από τον J4.

Η αντικατάσταση στα τσιμουχάκια βαλβίδων είναι πολύ εύκολη. Όσο για το καθάρισμα θαλάμου καύσης, εδρών και βαλβίδων, γίνεται επίσης πανεύκολα και... διασκεδαστικά μπορώ να πω για έναν ερασιτέχνη με πραγματικά αστείο κόστος υλικών - εργαλείων.

To ίδιο σετάπ ( εκκεντροφόροι - πολυπετάλουδα) τα είχα πριν σε J4, οπότε καταλαβαίνεις έχω ζωντανό παράδειγμα σύγκρισης J4 με Jp4 Cool .
Ιδού και φορεμένος στο 106 μου:

Θα σου πρότεινα λοιπόν:
μπλοκ κεφαλή Jp4
Αν σκοπεύεις να μείνεις σε σχετικά ήπια προφίλ εκκεντροφόρων, χωρίς μεγάλα βυθίσματα δηλαδή, κρατάς τα πιστόνια του Jp4 ( θεωρώ ότι το μπλοκ είναι οκ από οβάλ και γενικά φθορά).
Aν σκοπεύεις να το αγριέψεις πολύ, περνάς πιστόνια σφυρίλατα ώστε να μπορέσεις να βάλεις μεγάλα βυθίσματα και να μην πέσει η συμπίεση.
Aν το υπάρχων μπλοκ είναι οκ, βάζεις απ ευθείας σφυρίλατα και μια κεφαλή Jp4.
Σε κάθε περίπτωση στην κεφαλή δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο εκτός από τα προαναφερθέντα (τσιμουχάκια - τρίψιμο εδρών - καθάρισμα) και ένα τρίψιμο (προαιρετικά ) με το χέρι στους αυλούς.
Για μένα ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας στον Jp4 είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις μεγάλα βυθίσματα εκκεντροφόρων, αν δεν θέλεις να αλλάξεις πιστόνια.
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 09:10:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή για να καταλάβω και συγνώμη που σας ζαλίζω...
Αν πάρω ένα σωστο μοτερακι c2/307/206 δεν γνωρίζω πιο είναι καλύτερο πραγματικά, και βαλω εκκεντρα ελατήρια εισαγωγή εξαγωγή βολαν από το ΤU5J4 θα είναι καλύτερο και πιο δυνατό από το Saxo;
Μελλοντικά το max που θα μπεί είναι τα catcams 743 ή τα Newman ph3... Μπαίνουν ή έχουν θέμα με την κεφαλή;

Υ.Γ για το μπλοκ ήξερα ότι είναι παντού ελαφρύτερο αλλά όχι καλύτερο ειλικρινά!
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 09:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα για το καπάκι, αν εννοείς τον Σάκη με το 106 ό,τι καπάκι κάναμε και ρωτήσαμε όλα ήταν Αθήνα και εκεί το κάναμε κιόλας και για Service χωρίς ροϊκη μας ζήτησαν όλοι από 110-140€!
alfasud - Δευ 27 Μάρ 2017, 09:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο πιο οικογενειακό χαρακτήρα έχει το αμάξι - δότης τόσο το καλύτερο, με την λογική βεβαιότητα πάντα ότι ο οδηγός του οικογενειακού δεν έχει πολλές πιθανότητες να είναι.. καύτης και σιδεροφάγος Very happy .

Ακριβώς αυτό που έγραψες, ένα υβρίδιο ( όπως έχει επικρατήσει να το λέμε), δηλαδή:
Μπλοκ - κεφαλή JP4,
εκκεντροφόροι, ελατήρια βαλβίδων, καπελότα, ωστήρια, εισαγωγή, εξαγωγή, κάρτερ, καπάκια ιμάντα εκκεντροφόρων, βάσεις μηχανής , αισθητήρες και λοιπά ηλεκτρικά J4, (βολάν που αναφέρεις βάζεις και του JP4, είναι σαν του τρύφισου J4)

δίνει περισσότερη δύναμη και (για μένα σπουδαιότερο) καλύτερες καμπύλες από χαμηλά σε όλο το φάσμα από ένα αντίστοιχο J4.

Σχετικά με τα έξοδα, με κάπου 125 ευρώ αν θυμάμαι καλά παίρνεις ένα πλήρες σετ επισκευής μπλοκ - κεφαλής ( δηλαδή όλες τις φλάντζες, τσιμουχάκια βαλβίδων, φλάντζα κεφαλής κ.λ.π. ) για τον Jp4.

Για τους 743 δεν ξέρω να σου πω, αλλά από ότι είδα στα specs έχουν βύθισμα 10, οπότε λογικά αν δεν βρίσκουν, σίγουρα θα είναι πολύ οριακοί πιστεύω .
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 10:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
743 - 256 μοιρες, 10 βύθισμα, 1.55 & 1.9 βύθισμα βαλβίδας
Ph3 - 264 μοιρες, 10.15 βύθισμα, 1.8 βύθισμα βαλβίδας συμμετρικό...
Απλά με κάνει εντύπωση γιατί τα jp4 δεν είναι φλατ αλλά πομπε για αυτό ρώτησα και δεν έχω δει κάποιο με 10αριδες εκκεντροφορους με στοκ πιστόνια
alfasud - Δευ 27 Μάρ 2017, 13:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Θα βρισκουν λογικα.Ακομη και δεν βρισκουν το οριο ασφαλειας θα παραβιαζεται...
Pughell - Δευ 27 Μάρ 2017, 14:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
Γνησιους Kent 51 τους παιρνει αφοβα,ακομα και με περιεργα χρονισματα.
Η διαφορα των 51 με τους 708/743 δεν ειναι και τοοοσο μεγαλη...

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ολοι εχουν κολλησει με τους 743 ενω ειναι ενα κλικ ηπιοτεροι απο τους παλιοτερους 708. Laughing Laughing Laughing
Ενημερωτικά παντως,ο Stessens μου ειχε πει να τσεκαρω διακενο(σε JP4) ωστε να υπαρχει τουλαχιστον 1mm clearance μεταξυ βαλβιδας και πιστονιου.

Περι κοστος ρεκτιφιε,λογικο ειναι να ζητανε παντου καπου κατω απο 150 ευρω...
Αφου ολα τα ρεκτιφιε υπολογιζουν πλανισμα,τριψιμο βαλβιδων και καθαρισμα αυλων/τσιμουχακια οπότε που το περιεργο;
Αν οντως εχει θεμα με τα τσιμουχακια,αλλάξτε τα μονοι σας και πληρωστε τα 30 ευρω που κοστιζουν.
Γενικα με τον Σακη εχετε ρεκορ μαλακiας,εχει ρεκτιφιε που κανουν εκπληκτικη δουλεια με ακομα χαμηλοτερο κοστολογιο στα μερη μας. Rolling eyes
vassat - Δευ 27 Μάρ 2017, 21:03:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
...
Συνοψιζωντας,εχεις ενα αμαξι με 200.00 χλμ,με πιθανοτατα κλασμενα ελατηρια πιστονιων,οβαλ σαν πιστα Nascar και σιγουρα πολυ σκισιμο στην πλατη του μετα απο 20 χρονια...
Σκεφτεσαι να δωσεις καμια 500αρα για φτιαγμενη κεφαλη(ισως και λιγα βαζω),σε ενα μπλοκ που ειναι κατα 80-85% για πεταμα.

Το μπλοκ γιατί να είναι για πέταμα; κάνουν οβάλ οι κύλινδροι σε αυτά τα χιλιόμετρα (200Κ+);;
Η καταλληλότητα ή μη του μπλοκ/ελατηρίων διαπιστώνεται με συμπιεσιομέτρηση, σωστά; Υπάρχουν επιπλέον έλεγχοι που υποδεικνύουν την κατάσταση τους;
/ Β
Pughell - Δευ 27 Μάρ 2017, 21:54:35
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι Billy,το συμπιεσομετρο δειχνει το πως στεγανοποιει,οχι απο που ειναι προβληματικη η στεγανοποιηση.
Το οβαλ ειναι λογικη φθορα,και στα συγκεκριμενα μοτερ εντονη.
Σε μοτερ ακομα και με 100.000 χλμ,το οβαλ μπορει να εχει γινει πανω απο τα ανεκτα επιπεδα και ο μονος τροπος να λυθει ειναι νεα χιτωνια ή oversize πιστονια.

Τα συγκεκριμενα μοτερ ομως περα απο το οβαλ(που πονανε),πονανε ακομα πιο εντονα και στα εδρανα του στροφαλου τους.
Εκει τα ραλλομοτερ ειναι συνηθως για πεταμα μιας και απο το εντονο στροφαρισμα και τα τριμεταλλικα κουζινετα,ο στροφαλος αποκτα φθορα,τα καβαλλετα καταπονουνται πολυ και ολα αυτα εχουν σαν αποτελεσμα χαμηλη πιεση λαδιου,προβληματικη λιπανση και ενα σωρο παρενεργειες.
Παρενεργειες που υπαρχουν σε ολα τα μοτερ βεβαια απλά στα 1600αρια ειναι πολυ πιο εντονα.

Εκει τα JP4 υπερτερουν κατα πολυ,γιατι ενα ραλλομοτερ σε μαμα μορφη στροφαρει 7μιση ενω ενα JP4 γυριζει 1000 στροφες κατω,μαλιστα με ελαφρυτερα κινουμενα μερη και καλυτερη λιπανση λογο αυξημενης πιεσης λαδιου απο το ιδιο το εργοστασιο.
Οπότε απο εκει προκυπτει οτι:
Αξιοπιστια/φθορα j4 vs jp4 -> Σημειωσατε 2
Αποδοση j4 vs jp4 -> Σημειωσατε παλι 2
Κοστος επισκευης j4 vs κοστος επισκευης jp4 -> Σημειωσατε για ακομα μια φορα 2

Οπότε με ποια λογικη να επιλεξει κανεις εναν j4,εκτος και αν προοριζεται για συγκεκριμενη αγωνιστικη χρηση ή καποια αλλη παραμετρο συλλεκτικης αξιας;
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 22:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γνησιους Kent 51 τους παιρνει αφοβα,ακομα και με περιεργα χρονισματα.
Η διαφορα των 51 με τους 708/743 δεν ειναι και τοοοσο μεγαλη...

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ολοι εχουν κολλησει με τους 743 ενω ειναι ενα κλικ ηπιοτεροι απο τους παλιοτερους 708. Laughing Laughing Laughing
Ενημερωτικά παντως,ο Stessens μου ειχε πει να τσεκαρω διακενο(σε JP4) ωστε να υπαρχει τουλαχιστον 1mm clearance μεταξυ βαλβιδας και πιστονιου.

Περι κοστος ρεκτιφιε,λογικο ειναι να ζητανε παντου καπου κατω απο 150 ευρω...
Αφου ολα τα ρεκτιφιε υπολογιζουν πλανισμα,τριψιμο βαλβιδων και καθαρισμα αυλων/τσιμουχακια οπότε που το περιεργο;
Αν οντως εχει θεμα με τα τσιμουχακια,αλλάξτε τα μονοι σας και πληρωστε τα 30 ευρω που κοστιζουν.
Γενικα με τον Σακη εχετε ρεκορ μαλακiας,εχει ρεκτιφιε που κανουν εκπληκτικη δουλεια με ακομα χαμηλοτερο κοστολογιο στα μερη μας. Rolling eyes

Για τα Kent δεν ξέρουνε το Valve lift όπου εκεί παίζει ρόλο ο εκκεντροφορος σύμφωνα με αυτά που έχουμε μιλήσει, αν τα έχω καταλάβει σωστά...
Επειτα τα 743 είναι σαφώς πιο δυνατά από 708 αποδεδειγμένα σε πολλά μοτέρ μιας και η ίδια η catcams τα δινει + 3-4hp!
Τώρα για τα ρεκτιφιέ που λες εκτός του γνωστού στην Κατερίνη πιο άλλο εμπιστεύεσαι που έχει Flow bench στην Θεσσαλονίκη να πάρουμε μια τιμή και από εκεί 😉
Πάντως του Σάκη, με τα ρεκόρ λαδακια οπως λες, δείχνει αρκετά καλά δείγματα για φουλ Stock motor ακόμα και στην φάση που είναι αρυθμιστο το αυτοκίνητο, με τα αποτελέσματα που φέρνει!
geo106xs - Δευ 27 Μάρ 2017, 22:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,απο τη στιγμη που μιλαμε για μεταχειρισμενα μοτερ κανεις δε μπορει να γνωριζει τι εχει περασει και σε τι χερια. Μη ξεχναμε πως τα jp4 φορεθηκαν σε οχηματα που τα οδηγουσαν ανθρωποι με πληρη αγνοια στον τομεα της συντηρησης,ενω τα j4 ενδεχομενως να τυγχαναν καλυτερης μεταχειρισης στα χερια ενος σκιστη που γνωριζε τι σημαινει υψηλη θερμοκρασια ψυκτικου ή λαδιου ενω τα λιπαντικα του ηταν παντοτε συνθετικα.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια περιπτωση οταν δουλευα μια εποχη σε αντιπροσωπεια citroen ενος μεσηλικα κυριου με xsara 1.6 16v το οποιο ηρθε με το μοτερ αδειο απο ψυκτικο κατακαλοκαιρο και ενω ειχε διανυσει αρκετη αποσταση προκειμενου να ερθει στο συνεργειο! Ποιος μου λεει λοιπον εμενα οτι αυτο το μοτερ δε πουληθηκε καλογυαλισμενο σε "αριστη" κατασταση σε εναν σαξοραλλεο προκειμενου να γινει "υβριδιο".

Γνωμη μου ειναι Γιωργο να κανεις λιγη υπομονη και να στειλεις για ενα γενικο ρεκτιφιε το μοτερακι σου με σφυριλατα εμβολα φρεσκα μεταλλα και καλο καθαρισμα στις διοδους λαδιου βαλε και ενα σετ σοβαρους εκκεντροφορους να το ευχαριστηθεις!

Για να μη παρεξηγηθω,σε καμια περιπτωση δε σνομπαρω τη λυση που προτεινουν οι προλαλησαντες,αλλα μη τα κανουμε ολα ισωμα,γιατι σιγα μη ξερει ο μαντρας τι σου πουλαει ή ο ιδιωτης που θελει να το ξεφορτωθει προκειται να σου πει αν του εμεινε ποτε απο ψυκτικο ή λαδια.
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 23:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή για να καταλάβω ακόμα και μια επισκευη σε ένα τέτοιο μοτέρ που το τονίζω ΔΕΝ καίει ΛΑΔΙΑ, δεν θα είναι επιτυχημένη;
Μιας και η τιμή το να πάρω ένα μτχ TU5JP4 είναι ίδια με το να επισκευάσω το TU5J4 με ολοκαίνουρια μέταλλα παντού...
Μιας και το ρεκτιφιέ θα κάνει φυσικά γυάλισμα σε κορμό και στροφάλο...
Vlaik - Δευ 27 Μάρ 2017, 23:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο επειδή έχω δει και εγώ ο Στέλιος από τελείως στοκ μοτέρ να βγαίνουν 160 αλογα με δύο εκκεντρα μόνο ΑΧΡΟΝΙΣΤΟ χωρίς τσέπες!
Βρήκα μοτέρ tu5jp4 ολόφρεσκο με πραγματικα χιλιόμετρα κάτω τον 50.000km είναι μεν καλύτερο σαν υβρίδιο αλλά ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί επισκευη και το κυριότερο δεν ξέρουμε τι βύθισμα εκκεντροφορων και τι Valve lift δέχεται, εκτός αν μου απαντήσει τεκμηρίωμενα.
Πχ το saxorallo με μια φλαντζα 206 δέχεται άνετα το 10 βύθισμα με ένα χρονισμα στο 1.3 Valve lift...

Υ.Γ όπως λέει και η υπογραφή μου κάτω θέλω οτιδήποτε stock για να δουλεύει παντού και πάντα, αυτή είναι η λογική μου! Τα σφυριά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ας είναι καλύτερα!
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 08:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Για τα Kent δεν ξέρουνε το Valve lift όπου εκεί παίζει ρόλο ο εκκεντροφορος σύμφωνα με αυτά που έχουμε μιλήσει, αν τα έχω καταλάβει σωστά...

Ποιος ειπε οτι δεν τα ξερουμε ρε,κανονικα τα ανακοινωνουν οι ανθρωποι.
1,22 εισαγωγη και 0,91 εξαγωγη εχει.

Vlaik έγραψε:
Επειτα τα 743 είναι σαφώς πιο δυνατά από 708 αποδεδειγμένα σε πολλά μοτέρ μιας και η ίδια η catcams τα δινει + 3-4hp!

Καλα,το "σαφως πιο δυνατα" αναλογα πως το οριζει ο καθενας μιας και η Cat επισημα δεν δηλωνει τιποτα,την δηλωση περι +3/4 αλογα την κανει εξωτερικος συνεργατης και να διευκρινιζει τις συνθηκες μετρησης μιας και στην περιπτωση των 743 εχουν βαλει και πεταλουδα,κλπ,κλπ...
Οπότε ναι μεν πιο σοφο να επιλεξει καποιος τους 743 αλλά τουλαχιστον χαζο αν τους επιλεξει μονον και μονον γιατι αποδεδειγμενα θα του βγαλουν αυτα τα 3 αλογα πανω.

Vlaik έγραψε:
Τώρα για τα ρεκτιφιέ που λες εκτός του γνωστού στην Κατερίνη πιο άλλο εμπιστεύεσαι που έχει Flow bench στην Θεσσαλονίκη να πάρουμε μια τιμή και από εκεί 😉

Το flow bench τι το θες για την επισκευη που λες;
Επισης και αυτοι που εχουν flow bench(ιδιαιτερα εκει που εστειλε ο Σακης),αποδεδειγμενα δεν το χρησιμοποιουν και πανε βαση εμπειριας οπότε σκεψου τι πληρωνεις και τι παιρνεις στο τελος.

Vlaik έγραψε:
Πάντως του Σάκη, με τα ρεκόρ λαδακια οπως λες, δείχνει αρκετά καλά δείγματα για φουλ Stock motor ακόμα και στην φάση που είναι αρυθμιστο το αυτοκίνητο, με τα αποτελέσματα που φέρνει!

Μεγαλη κουβεντα θα ανοιξουμε και δεν εχει νοημα,αστο...
Αν παντως αυτο ειναι το κριτηριο σου για τα "καλα δειγματα",εγω θα ελεγα να αναθεωρησεις.
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 08:07:07
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Καλα,απο τη στιγμη που μιλαμε για μεταχειρισμενα μοτερ κανεις δε μπορει να γνωριζει τι εχει περασει και σε τι χερια. Μη ξεχναμε πως τα jp4 φορεθηκαν σε οχηματα που τα οδηγουσαν ανθρωποι με πληρη αγνοια στον τομεα της συντηρησης,ενω τα j4 ενδεχομενως να τυγχαναν καλυτερης μεταχειρισης στα χερια ενος σκιστη που γνωριζε τι σημαινει υψηλη θερμοκρασια ψυκτικου ή λαδιου ενω τα λιπαντικα του ηταν παντοτε συνθετικα.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα μια περιπτωση οταν δουλευα μια εποχη σε αντιπροσωπεια citroen ενος μεσηλικα κυριου με xsara 1.6 16v το οποιο ηρθε με το μοτερ αδειο απο ψυκτικο κατακαλοκαιρο και ενω ειχε διανυσει αρκετη αποσταση προκειμενου να ερθει στο συνεργειο! Ποιος μου λεει λοιπον εμενα οτι αυτο το μοτερ δε πουληθηκε καλογυαλισμενο σε "αριστη" κατασταση σε εναν σαξοραλλεο προκειμενου να γινει "υβριδιο".

Για να μη παρεξηγηθω,σε καμια περιπτωση δε σνομπαρω τη λυση που προτεινουν οι προλαλησαντες,αλλα μη τα κανουμε ολα ισωμα,γιατι σιγα μη ξερει ο μαντρας τι σου πουλαει ή ο ιδιωτης που θελει να το ξεφορτωθει προκειται να σου πει αν του εμεινε ποτε απο ψυκτικο ή λαδια.

Για τα λαδια,ουτε καν...

Ολα αυτα τα χρονια,που τα σαξοραλλα τα προλαβα καινουργια οταν πρωτοβγηκαν στην αγορα,ολοι εβαζαν το κλασσικο 10-40,που ποτε δεν ηταν συνθετικο.
Οπότε το περι λαδιου σιγουρα δεν ισχυει...
Οτι υπηρξαν και ελαχιστες εξαιρεσεις,ναι,σιγουρα υπηρξαν που προτιμησαν κανα 5-40 αλλά στην καλυτερη περιπτωση να ηταν ενα 10% του ογκου της αγορας.
Σε αντιθεση με τα jp4 που σιγουρα δεν ηταν τοσο καλοσυντηρημενα αλλά στις περισσοτερες περιπτωσεις φορεσαν 5-30 ή 5-40,που ηταν καθαρα συνθετικα.
Επισης ο βασικοτερος παραγοντας/κριτηριο για φθορα/κατασταση προκυπτει απο το οτι τουλαχιστον το 70% των σαξοραλλακιδων δεν ειχε ιδεα τι σημαινει "Ζεσταινω λαδια" που σε συνδυασμο με το 10-40 ηταν πολυ επιπονο για το μοτερ,ενω τα jp4 με 5αρι λαδι και τον μεσο οδηγο πισω απο το τιμονι,πολυ σπανια ειχαν τετοια θεματα. Wink
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 08:09:52
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:
Γιώργο επειδή έχω δει και εγώ ο Στέλιος από τελείως στοκ μοτέρ να βγαίνουν 160 αλογα με δύο εκκεντρα μόνο ΑΧΡΟΝΙΣΤΟ χωρίς τσέπες!
Βρήκα μοτέρ tu5jp4 ολόφρεσκο με πραγματικα χιλιόμετρα κάτω τον 50.000km είναι μεν καλύτερο σαν υβρίδιο αλλά ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα χρειαστεί επισκευη και το κυριότερο δεν ξέρουμε τι βύθισμα εκκεντροφορων και τι Valve lift δέχεται, εκτός αν μου απαντήσει τεκμηρίωμενα.
Πχ το saxorallo με μια φλαντζα 206 δέχεται άνετα το 10 βύθισμα με ένα χρονισμα στο 1.3 Valve lift...

Υ.Γ όπως λέει και η υπογραφή μου κάτω θέλω οτιδήποτε stock για να δουλεύει παντού και πάντα, αυτή είναι η λογική μου! Τα σφυριά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ας είναι καλύτερα!

Οχι,εγω δεν εχω δει τετοιο πραγμα...
160 με κλειστο μοτερ δεν βγαινουν καθολου ευκολα. Confused
160 βγαινουν απο μαμα πιστονια αλλά με κεφαλη,πολυ ψαγμενα περιφερειακα και εκκεντροφορους που δεν ειναι για καθε μερα.

Επισης ξεκολληστε με το ρημαδιασμενο το βυθισμα/διαρκεια,ενα μοτερ μπορει να κανει τοσο καλυτερες καυσεις που να αποδιδει και περισσοτερα ακομα και με 5 μοιρες κατω,οπως και με 0,5 βυθισμα λιγοτερο.
Vlaik - Τρι 28 Μάρ 2017, 10:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Vlaik έγραψε:

Ποιος ειπε οτι δεν τα ξερουμε ρε,κανονικα τα ανακοινωνουν οι ανθρωποι.
1,22 εισαγωγη και 0,91 εξαγωγη εχει.

Vlaik έγραψε:

Καλα,το "σαφως πιο δυνατα" αναλογα πως το οριζει ο καθενας μιας και η Cat επισημα δεν δηλωνει τιποτα,την δηλωση περι +3/4 αλογα την κανει εξωτερικος συνεργατης και να διευκρινιζει τις συνθηκες μετρησης μιας και στην περιπτωση των 743 εχουν βαλει και πεταλουδα,κλπ,κλπ...
Οπότε ναι μεν πιο σοφο να επιλεξει καποιος τους 743 αλλά τουλαχιστον χαζο αν τους επιλεξει μονον και μονον γιατι αποδεδειγμενα θα του βγαλουν αυτα τα 3 αλογα πανω.

Vlaik έγραψε:

Το flow bench τι το θες για την επισκευη που λες;
Επισης και αυτοι που εχουν flow bench(ιδιαιτερα εκει που εστειλε ο Σακης),αποδεδειγμενα δεν το χρησιμοποιουν και πανε βαση εμπειριας οπότε σκεψου τι πληρωνεις και τι παιρνεις στο τελος.

Vlaik έγραψε:

Μεγαλη κουβεντα θα ανοιξουμε και δεν εχει νοημα,αστο...
Αν παντως αυτο ειναι το κριτηριο σου για τα "καλα δειγματα",εγω θα ελεγα να αναθεωρησεις.

Της πληροφορίες θα τις βρεις για αυτό που σε λεω στο catcams.co.uk όπου ειδικά η 743 έχουν βγάλει 178 με τσέπες σε vagmag dyno! Όσο για 1.22*και 0.91 είναι γελειο μπροστά στο 1.4 και 1.9 αντίστοιχα πιστεύω ειδικά σε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ...
Τώρα για του Σάκη δεν θα ανοίξω συζήτηση γιατί την διαφορά την είδαμε με τα μάτια μας και ξέροντας πως πήγαινε πριν με τώρα...
Vlaik - Τρι 28 Μάρ 2017, 10:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Vlaik έγραψε:

Οχι,εγω δεν εχω δει τετοιο πραγμα...
160 με κλειστο μοτερ δεν βγαινουν καθολου ευκολα. Confused
160 βγαινουν απο μαμα πιστονια αλλά με κεφαλη,πολυ ψαγμενα περιφερειακα και εκκεντροφορους που δεν ειναι για καθε μερα.

Επισης ξεκολληστε με το ρημαδιασμενο το βυθισμα/διαρκεια,ενα μοτερ μπορει να κανει τοσο καλυτερες καυσεις που να αποδιδει και περισσοτερα ακομα και με 5 μοιρες κατω,οπως και με 0,5 βυθισμα λιγοτερο.

Μάλλον κοροϊδεύομαστε μεταξύ μας γιατί 141whp δεν γράφονται για πλάκα σε mustang dyno πολύ γνωστό της Θεσσαλονίκης!
Ένα τελείως στοκ μοτέρ με εκκεντρα που έχουν δύναμη από τις 2500-7500 και είναι ροπατο, αν δεν είναι καθημερινο αμαξι αυτό πιο είναι;;;

Όσο για τα λάδια η PS μέσα στο site της δίνει 10w50 για τα Saxoralla από ότι είχα δει πριν ένα 3μηνο :/
geo106xs - Τρι 28 Μάρ 2017, 13:45:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και το θεωρω δυσκολο καποιος με ενα ταπεινο xsara,c3,307 να ζηταγε ακριβο συνθετικο 5-40,τουλαχιστον εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι ασκιστα.

Στο j4 που ετοιμαζομαι να βαλω τωρα,το οποιο εχει γυρω στις 70k χλμ να βαζω αφοβα 5-40 ή θα το "φαω" πριν την ωρα του;
alfasud - Τρι 28 Μάρ 2017, 13:47:41
Θέμα δημοσίευσης:
Castrol Magnateg 10 40 λέμεεεεεεεε Cool Laughing Laughing Laughing
geo106xs - Τρι 28 Μάρ 2017, 14:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερεις Τζωρτζ οτι τα magnatec τα εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση! Ακομη και στο τωρινο μοτερ που μαζευει υπογραφες,παραμενω πιστος! Laughing Αλλα βασει των λεγομενων του Στελιου τα 5-30 ή 5-40 προσφερουν ποιοτικοτερη λιπανση.

Σχετικα με τα περιφεριακα που ανεφερε ο Στελιος,ειναι μεγαλο θεμα να εχουν δεσει μεταξυ τους! Ακομη και σε επιπεδο πρωτου σταδιου οι διαφορες ενος απλου φ.π.ε με ενος φ.π.ε + περιφεριακα ειναι παραπανω απο εμφανεις,ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εκκεντροφορατο μοτερ. Επισης πιστευω πως η μεγαλυτερη βαρυτητα πρεπει να δωθει στην εισαγωγη,μιλωντας απο το καπω-γριλια μεχρι και την πεταλουδα.
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 19:17:17
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Της πληροφορίες θα τις βρεις για αυτό που σε λεω στο catcams.co.uk όπου ειδικά η 743 έχουν βγάλει 178 με τσέπες σε vagmag dyno!

Το promotion που κανουν οι αγγλοι,ειναι κατι που επισημα οι βελγοι ποτε δεν υποστηριξαν.Ελπιζω αυτο σε πρωτη φαση να σε προϊδεαζει για διαφορα πραγματα...
Οι αγγλοι,ανευ μετρησης φυσικα,δηλωνουν οτι μπορουν να βγαλουν μεχρι και 155-160 αλογα,χωρις ομως να αναφερουν τα παρελκομενα τους.Αυτο στα λογια...
http://www.catcams.co.uk/acatalog/TU5j4_Remapped_Ecu.html
Στην πραξη,εκτος και αν εχεις βρει κατι αλλο,μεχρι στιγμης η μονη επισημη αναρτηση που ειχε βγει στο blog/site των αγγλων,αφορουσε το project της Pug1off με πειραγμενη πεταλουδα και 151 αλογα στις 7700,στον στροφαλο.
Και μην ξεχασω,η αναρτηση αυτη κατεβηκε,ε...Μαντεψε γιατι.
http://www.pug1off.com/tuning_106saxo.html

Τωρα τα 178 που τα ειδατε εσεις,εγω προσωπικα δεν τα εχω εντοπισει ακομα...
Α,και το δυναμομετρο της Pug1off ειναι Superflow,ιδιο με του Παπαδοπουλου,εδω στα μερη μας.

Vlaik έγραψε:
Όσο για 1.22*και 0.91 είναι γελειο μπροστά στο 1.4 και 1.9 αντίστοιχα πιστεύω ειδικά σε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ...

Ε,μην πιστευεις και τοοοοσα πολλα γιατι μεχρι πριν λιγο καιρο καταλαβαινες μονον τις ονομαστικες διαρκειες. Laughing
Ναι μεν ειναι διαφορα αλλά δεν θα βγουνε και 10 αλογα απο εκει. Rolling eyes

Vlaik έγραψε:
Τώρα για του Σάκη δεν θα ανοίξω συζήτηση γιατί την διαφορά την είδαμε με τα μάτια μας και ξέροντας πως πήγαινε πριν με τώρα...

Και εγω ειδα αλλά θα προτιμουσα να μην το σχολιασω.
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 19:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Μάλλον κοροϊδεύομαστε μεταξύ μας γιατί 141whp δεν γράφονται για πλάκα σε mustang dyno πολύ γνωστό της Θεσσαλονίκης!
Ένα τελείως στοκ μοτέρ με εκκεντρα που έχουν δύναμη από τις 2500-7500 και είναι ροπατο, αν δεν είναι καθημερινο αμαξι αυτό πιο είναι;;;

Όσο για τα λάδια η PS μέσα στο site της δίνει 10w50 για τα Saxoralla από ότι είχα δει πριν ένα 3μηνο :/

Εγω δεν κοροιδευω καθολου...
Το γνωστο δυναμομετρο της πολης που λες,το ξερουν μονον οι κοντρακηδες φτωχομπινεδες που δεν πληρωνουν τα 20-40 παραπανω για να πανε στα οντως δυο γνωστα της πολης. Rolling eyes

Για το αν ειναι ροπατο,ασε να εχω/εχουμε διαφορετικη αποψη σε αυτο το θεμα.

Περι 10W50 που δινει η PS,ναι,το δινει για το αγωνιστικο,λαδι που τοτε κοστιζε 8μιση χιλλιαδες δραχμες το λιτρο(και σημερα κοστιζει 15/λιτρο).
Τετοιο λαδι δεν ειχαν φερει καν πριν το 2005 στην πολη,τα εφερε καποια στιγμη ο Γκαγκασταθης οταν ζητησαν διαφοροι για αγωνιστικα μοτερ.
Επισης δινει τετοιο ιξωδες γιατι η Elf/Total ποτέ δεν εβγαζε 5w50.
Στο manual ομως του αυτοκινητου,εδινε και 5w40,και 10w40 μεχρι και 15w50.
Το οτι δινει βεβαια τετοιες επιλογες,δεν σημαινει οτι ειναι και το ιδανικο σε καμια περιπτωση. Confused
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 19:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Αν και το θεωρω δυσκολο καποιος με ενα ταπεινο xsara,c3,307 να ζηταγε ακριβο συνθετικο 5-40,τουλαχιστον εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι ασκιστα.

Στο j4 που ετοιμαζομαι να βαλω τωρα,το οποιο εχει γυρω στις 70k χλμ να βαζω αφοβα 5-40 ή θα το "φαω" πριν την ωρα του;

Δοκιμαζεις και βλεπεις ρε George...
Πολυ πιθανον να στο καψει αλλά ισως και να αντεξει.
40αρια ειναι και τα δυο,απλά το 5αρι θα αφηνει πισω του πιο λεπτο φιλμ που πρακτικα μεγαλωνει το διακενο.

Υ.Γ. Για το αν εβαζαν το "ακριβο" 5-40,δεν το ζητουσαν,τους το εβαζε ο ιδιος ο Θεοχαρακης και οι κατα τοπους αντιπροσωπειες καθως υπηρχε ηδη οδηγια για 5-30 και 5-40. Wink
Τωρα στα εξω συνεργεια,ναι,πολλοι εβαζαν 10-40 αλλά αυτο σιγουρα εκτος εγγυησης με οσα χλμ μπορει να εχει κανει εως τοτε...
Vlaik - Τρι 28 Μάρ 2017, 20:17:39
Θέμα δημοσίευσης:
Του μόνο σίγουρο είναι ότι μου εξηγήσες πολλά σε θέματα που είχα πλήρη άγνοια! Πραγματικά σε ευχαριστώ γιατί είναι ένα θέμα το οποίο με απασχολεί και θα με απασχολεί καιρό...
Τώρα για τα εκκεντρα λοιπόν είναι ένα θέμα που με απασχολεί απίστευτα και σήμερα μετά από συζήτηση με τον Μπουμπη σε τελείως απλανιαριστο καπάκι με σωστά ελατήρια retainers μπορούν να μπουν μέχρι 268 με 9.8 βύθισμα σαν ταβάνι :-/
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 20:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θελω ευχαριστιες για τιποτα,και εμενα οσα δεν εμαθα μονος μου,καποιος αλλος μου τα εμαθε.
Απλά σε μια ομαδα/κοινοτητα/forum που την απαρτιζουν μελη καποιας Χ ηλικιας/εμπειριας/γνωσης,ρωτας για να μαθεις,δεν πας να τους πεις τα Χ-Ψ κατορθωματα του καθε κλαρινογαμπρου που βγηκε και δηλωσε στο fb οτι την εχει 2 μετρα διπλωμενη.

Περι εκκεντρων,αν μιλησες με τον Μπουμπη για JP4 και σου ειπε τετοιο πραγμα,τοτε δεν εχει ιδεα τι του γινεται.
Vlaik - Τρι 28 Μάρ 2017, 20:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Δεν θελω ευχαριστιες για τιποτα,και εμενα οσα δεν εμαθα μονος μου,καποιος αλλος μου τα εμαθε.
Απλά σε μια ομαδα/κοινοτητα/forum που την απαρτιζουν μελη καποιας Χ ηλικιας/εμπειριας/γνωσης,ρωτας για να μαθεις,δεν πας να τους πεις τα Χ-Ψ κατορθωματα του καθε κλαρινογαμπρου που βγηκε και δηλωσε στο fb οτι την εχει 2 μετρα διπλωμενη.

Περι εκκεντρων,αν μιλησες με τον Μπουμπη για JP4 και σου ειπε τετοιο πραγμα,τοτε δεν εχει ιδεα τι του γινεται.

Δεν προβάλω κατορθώματα αλλά πράγματα που τα έχω δει με τα μάτια μου, αν φάνηκε έτσι συγνώμη ειλικρινά δεν είχα αυτή την πρόσθεση!

Τώρα για τα εκκεντρα, έτσι μου είπε τώρα τι να σου πω Στέλιο, απλά έχω διαβάσει παλιότερα μια συζήτηση ότι περνει μέχρι 10.5 όπως έλεγες!
vassat - Τρι 28 Μάρ 2017, 21:30:55
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Εκει τα JP4 υπερτερουν κατα πολυ,γιατι ενα ραλλομοτερ σε μαμα μορφη στροφαρει 7μιση ενω ενα JP4 γυριζει 1000 στροφες κατω,μαλιστα με ελαφρυτερα κινουμενα μερη και καλυτερη λιπανση λογο αυξημενης πιεσης λαδιου απο το ιδιο το εργοστασιο.
Οπότε απο εκει προκυπτει οτι:
Αξιοπιστια/φθορα j4 vs jp4 -> Σημειωσατε 2
Αποδοση j4 vs jp4 -> Σημειωσατε παλι 2
Κοστος επισκευης j4 vs κοστος επισκευης jp4 -> Σημειωσατε για ακομα μια φορα 2

Οπότε με ποια λογικη να επιλεξει κανεις εναν j4,εκτος και αν προοριζεται για συγκεκριμενη αγωνιστικη χρηση ή καποια αλλη παραμετρο συλλεκτικης αξιας;

Το δίλημμα έχει γίνει (ήδη από προηγούμενο νήμα: TU5j4_vs_TU5jp4) μονόδρομος, ήτοι:
Που/Πως θα ανευρεθεί αξιόλογο μτχρ JP4 μοτέρ;;;
Επίσης, το 1mm clearance (μεταξύ εκκεντροφόρου και πιστονιού) πως εξασφαλίζεται/μετριέται;
/ Β
Pughell - Τρι 28 Μάρ 2017, 21:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά πρεπει καποια στιγμη να καταλαβετε οτι ολοι μπορει να βλεπουμε το ιδιο πραγμα(πχ εναν ροζ ελεφαντα να πεταει) αλλά ολοι να καταληγουμε σε διαφορετικα συμπερασματα.
Σε καποιους μπορει να τους φανει περιεργο που ο ελεφαντας ειναι μεγαλος,σε καποιους οτι ειναι ροζ,σε καποιους οτι πεταει...
Η λογικη λεει οτι ο παραλογισμος της υποθεσης ειναι οτι ενας ελεφαντας ποτε δεν θα πεταξει αλλά αντε να το καταλαβουν αυτοι που τους φαινεται περιεργο που ειναι ροζ ή που ειναι μεγαλος.
Ξερω,αστειο παραδειγμα Laughing Laughing Laughing αλλά η αληθεια ειναι οτι απειρες φορες βρισκομαστε μπροστα σε τετοιες περιπτωσεις... Confused

Περι εκκεντροφορων και βυθισματος σε JP4,μετα οταν εγω βριζω/κραζω ειμαι ο μαλακαs της υποθεσης... Mad Mad Mad
Εγω δεν ξερω την τυφλα μου,το δεχομαι,αλλά αν ημουν ενα αξιοσεβαστο προσωπο στον ευρυτερο ελληνικο χωρο αναφορικα με το αντικειμενο του αυτοκινητου,θα προσεχα πολυ καλα τι θα ελεγα πριν το τσεκαρω.
Δες την παρακατω φωτο και βγαλε συμπερασμα μονος σου ποσο ειναι το βυθισμα με μαμα πιστονια,και εχει και λιγο παραπανω μιας και κατ΄επιλογην δινει και 5 δεκατα πλανισμα στην κεφαλη.

https://s14.postimg.org/g34nvhk01/Distribution.png

Σε περιπτωση που δεν το εντοπισεις,λεει 10,49 για εισαγωγη και 10,48 για εξαγωγη,και τα δινει με μηχανικα ωστηρια και περιπου 270-275 μοιρες.
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 07:18:41
Θέμα δημοσίευσης:
vassat έγραψε:

Το δίλημμα έχει γίνει (ήδη από προηγούμενο νήμα: TU5j4_vs_TU5jp4) μονόδρομος, ήτοι:
Που/Πως θα ανευρεθεί αξιόλογο μτχρ JP4 μοτέρ;;;
Επίσης, το 1mm clearance (μεταξύ εκκεντροφόρου και πιστονιού) πως εξασφαλίζεται/μετριέται;
/ Β

Billy υπαρχουν...

Δεν ειναι κατι τοσο δυσκολο να βρεθει.
Ναι,ΟΚ,υπαρχουν και αρκετα "σάπια" στην αγορα αλλά σε γενικες γραμμες τα περισσοτερα τους ειναι σε αρκετα εως καλη κατασταση,και εχει και καποια μοτερ που ειναι αψογα.

Περι clearance,αναγκαστικά trial και error με πλαστελινη στο πιστονι και dummy assembly. Confused
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 07:40:19
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Απλά πρεπει καποια στιγμη να καταλαβετε οτι ολοι μπορει να βλεπουμε το ιδιο πραγμα(πχ εναν ροζ ελεφαντα να πεταει) αλλά ολοι να καταληγουμε σε διαφορετικα συμπερασματα.
Σε καποιους μπορει να τους φανει περιεργο που ο ελεφαντας ειναι μεγαλος,σε καποιους οτι ειναι ροζ,σε καποιους οτι πεταει...
Η λογικη λεει οτι ο παραλογισμος της υποθεσης ειναι οτι ενας ελεφαντας ποτε δεν θα πεταξει αλλά αντε να το καταλαβουν αυτοι που τους φαινεται περιεργο που ειναι ροζ ή που ειναι μεγαλος.
Ξερω,αστειο παραδειγμα Laughing Laughing Laughing αλλά η αληθεια ειναι οτι απειρες φορες βρισκομαστε μπροστα σε τετοιες περιπτωσεις... Confused

Περι εκκεντροφορων και βυθισματος σε JP4,μετα οταν εγω βριζω/κραζω ειμαι ο μαλακαs της υποθεσης... Mad Mad Mad
Εγω δεν ξερω την τυφλα μου,το δεχομαι,αλλά αν ημουν ενα αξιοσεβαστο προσωπο στον ευρυτερο ελληνικο χωρο αναφορικα με το αντικειμενο του αυτοκινητου,θα προσεχα πολυ καλα τι θα ελεγα πριν το τσεκαρω.
Δες την παρακατω φωτο και βγαλε συμπερασμα μονος σου ποσο ειναι το βυθισμα με μαμα πιστονια,και εχει και λιγο παραπανω μιας και κατ΄επιλογην δινει και 5 δεκατα πλανισμα στην κεφαλη.

Σε περιπτωση που δεν το εντοπισεις,λεει 10,49 για εισαγωγη και 10,48 για εξαγωγη,και τα δινει με μηχανικα ωστηρια και περιπου 270-275 μοιρες.

Κάνεις δεν σε ανέφερε αυτό γιατί πολύ απλά τα έχεις κάνεις πράξη, για αυτό λέμε και μαστορια με @@@ και το ανάποδο Razz
Τώρα εφόσον περνει αυτά τα εκκεντρα είμαστε κομπλέ και από εκεί με τα σωστά ελατήρια retainers, εκεί όμως ξεκινάει ακόμα ένα πρόβλημα που εντόπισα και το έχεις αναφέρει το Valve lift όπου σε μαμά tu5jp4 είναι μικρότερο!
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 08:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Αναφορικα με το παραπανω,υπολογισα και ποσες μοιρες περιπου εχει στο 1mm ο καθε εκκεντροφορος,αλλά αναφερομαι στην πραγματικη διαρκεια,οχι στην ονομαστικη.
248 εχει στην εισαγωγη στο 1mm και 238 στην εξαγωγη στο 1mm με 97,5 μοιρες lobe angle.
Αν ανατρεξετε στον καταλογο της Cat,μιας και ειναι η μονη που δινει τετοια στοιχεια,θα δειτε οτι τετοιες πραγματικες διαρκειες και βυθισματα,εχουν οι 734(με 108 μοιρες lobe angle),ουτε καν οι 715...
Οπότε βγαλτε συμπερασμα του τι χωραει και τι οχι σε μαμα πιστονια και χωρις τσεπες. Rolling eyes
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 09:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε συνοψίζοντας και συγνώμη που ίσως καταντάει βαρετό..
TU5JP4 μαμά χρονιζει σχετικά εύκολα με 743 για J4 εκκεντρα;
Εφόσον έχουν μπει ελατήρια retainers!
Εχωντας λοιπόν ένα μοτέρ καλύτερη κεφαλή και πιο σωστή ροϊκα άρα θεωρητικά πάντα, και πιο γεμάτο παντού με φουλ περιφεριακα από Saxorallo;

Υ.Γ Συγνώμη για την ζαλάδα!
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 13:00:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα ενδιαφέρον site που δίνει μερικές εξηγήσεις και πάνε σύμφωνα με αυτά που ήδη μου έχεις πει...

https://www.kamracing.co.uk/car-tuning/citroen/citroen-c2/engine/citroen-c2-cat-cams-1322705-trackday-camshaft-set.html?___SID=U
Lef205 - Τετ 29 Μάρ 2017, 14:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:
Ένα ενδιαφέρον site που δίνει μερικές εξηγήσεις και πάνε σύμφωνα με αυτά που ήδη μου έχεις πει...

https://www.kamracing.co.uk/car-tuning/citroen/citroen-c2/engine/citroen-c2-cat-cams-1322705-trackday-camshaft-set.html?___SID=U

Από εκεί τα αντιγράφει
Αυτός μόνο για Ρενώ κάνει Laughing
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 17:14:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω πει και το ξαναλεω,οσο καλος στις τιμες του ειναι ο Kamracing,τοσο αχρηστος ειναι στις τεχνικες πληροφοριες που δινει,διαδιδωντας απιστευτες μαλακiες... Laughing Laughing Laughing

Ιδιαιτερα σε C2 VTS αμα δεις +25 αλογα με αυτους τους εκκεντροφορους και ολα τα παρελκομενα που λεει,τοτε θα ειναι και η εποχη που η Ελλαδα θα εχει βγει απο τα μνημονια. Rotfl Rotfl Rotfl
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 18:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το εχω πει και το ξαναλεω,οσο καλος στις τιμες του ειναι ο Kamracing,τοσο αχρηστος ειναι στις τεχνικες πληροφοριες που δινει,διαδιδωντας απιστευτες μαλακiες... Laughing Laughing Laughing

Ιδιαιτερα σε C2 VTS αμα δεις +25 αλογα με αυτους τους εκκεντροφορους και ολα τα παρελκομενα που λεει,τοτε θα ειναι και η εποχη που η Ελλαδα θα εχει βγει απο τα μνημονια. Rotfl Rotfl Rotfl

Δηλαδή αν δεν βγάλει 150 - 160 με καλύτερη κεφαλή και περιφεριακα από Saxo VTs ένα JP4 ποια η ουσία για τοποθέτηση του; όταν ένα σαξοραλλισιο τα 155-160 τα βγάζει σχετικά εύκολα με επιθετικό πρόγραμμα...

Υ.Γ Εκεί μετρήσαμε άρα εκεί θα ξανά μετρησουμε οπότε περνουμε ως βάση αυτό το δυναμόμετρο
geo106xs - Τετ 29 Μάρ 2017, 18:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο,οταν λες "επιθετικο προγραμμα" εννοεις μονον σε μορφη φ.π.ε ή εκκεντροφορατο;
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 19:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Γιωργο,οταν λες "επιθετικο προγραμμα" εννοεις μονον σε μορφη φ.π.ε ή εκκεντροφορατο;

Σε εκκεντροφορατο stock tu5j4 με 743 όταν δουλεύεις μόνο 100αρα και αρκετές μοιρες, εγώ το θεωρώ επιθετικό πρόγραμμα Wink
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Δηλαδή αν δεν βγάλει 150 - 160 με καλύτερη κεφαλή και περιφεριακα από Saxo VTs ένα JP4 ποια η ουσία για τοποθέτηση του; όταν ένα σαξοραλλισιο τα 155-160 τα βγάζει σχετικά εύκολα με επιθετικό πρόγραμμα...

Υ.Γ Εκεί μετρήσαμε άρα εκεί θα ξανά μετρησουμε οπότε περνουμε ως βάση αυτό το δυναμόμετρο

Ναι,ναι,ενα @@ βγαζει...
Για να βγαλεις 165 θες 52αρηδες και πιστονια,δηλαδη overlap στον Θεο και πολυ χωρο για τα πιστονια.
Με τους 743 οταν δεις 160,τοτε το μαμα θα στο δειχνει 135...
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Και please μην διαβαζω για επιθετικα προγραμματα και λοιπες παπαριεs,η διαφορα σε αναλογια μιγματος απο πχ ενα safe 12,7 στο 13,2 ειναι 3 αλογα με τα καυσαερια να κανουν πάρτυ με τις βαλβιδες εξαγωγης.
Τωρα αν καποιος ειναι τοσο στοκος για να ρισκαρει με το μοτερ του(το κλασσικο συμπτωμα που ραγιζουν οι φουστες των J4),τοτε μπραβο του...
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Vlaik έγραψε:

Ναι,ναι,ενα @@ βγαζει...
Για να βγαλεις 165 θες 52αρηδες και πιστονια,δηλαδη overlap στον Θεο και πολυ χωρο για τα πιστονια.
Με τους 743 οταν δεις 160,τοτε το μαμα θα στο δειχνει 135...

Κάτσε ρε Στέλιο του ξαδέρφου μου καθαρό 52αρι γνήσιο από Αλέπη έβγαλε 178 με ροϊκη και 4 πιστόνια...
Στο συγκεκριμένο dyno τα φπε έδειχναν από 115-120 δηλαδή όσα άλογα λες και εσύ αλλά σε 1ο σταδιο τι το περίεργο βλέπεις δηλαδή;
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Και please μην διαβαζω για επιθετικα προγραμματα και λοιπες παπαριεs,η διαφορα σε αναλογια μιγματος απο πχ ενα safe 12,7 στο 13,2 ειναι 3 αλογα με τα καυσαερια να κανουν πάρτυ με τις βαλβιδες εξαγωγης.
Τωρα αν καποιος ειναι τοσο στοκος για να ρισκαρει με το μοτερ του(το κλασσικο συμπτωμα που ραγιζουν οι φουστες των J4),τοτε μπραβο του...

Οι μοιρες είναι που κάνουν την διαφορά και όχι τόσο πολύ το μείγμα εφόσον βλέπεις πυρομετρο, αλλά αυτή είμαι μια άλλη συζήτηση...
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:25:03
Θέμα δημοσίευσης:
Το οτι εβγαλε 178 δεν σημαινει οτι εχει και 178...

Γενικα,ενα τυπικο J4 με 78,5 πιστονια και υδραυλικο προφιλ,τερματιζει καπου στα 165,αντε 170 με κανα χταποδι.
Απο εκει και πανω οι ραμπες γινονται πολυ αγριες για το ωστηριο,συν οτι τα μαμα μπεκ ηδη ειναι στο οριο και χρειαζεται ειτε εξωτερικος ρυθμιστης ειτε μπεκ,κλπ,κλπ.

Το κακο της υποθεσης ειναι οτι εχετε κολλησει με ενα dyno που δεν υπαρχει κριτηριο προς συγκριση μιας και τα χρονια που τα σαξοραλλα ηταν ακομα μαμα/φπε και καινουργια(εννοω σε καλη κατασταση),τοτε κανενας δεν μετρουσε εκει.
Και επισης μετα απο 20 χρονια και 3-4 χερια που εχει αλλαξει το καθε σαξοραλλο,αντε να ξερεις ή να ανακαλυψεις ποιο ειναι μαμα ή οχι.
Για αυτο και επιμενω να ξεκολλησετε με τα ρημαδια τα αλογα,δεν ειναι στραγαλια.
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:25:41
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Vlaik έγραψε:

Από εκεί τα αντιγράφει
Αυτός μόνο για Ρενώ κάνει Laughing

Ας εγραφες το post 2-3 μερες μετα,μην σε βριζω προκαταβολικα για τον Απριλη... Laughing Laughing Laughing
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 20:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:
Pughell έγραψε:

Οι μοιρες είναι που κάνουν την διαφορά και όχι τόσο πολύ το μείγμα εφόσον βλέπεις πυρομετρο, αλλά αυτή είμαι μια άλλη συζήτηση...

Α,δηλαδη αλλαζεις μονον μοιρες χωρις να πειραξεις μιγμα,ε;
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 21:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το οτι εβγαλε 178 δεν σημαινει οτι εχει και 178...

Γενικα,ενα τυπικο J4 με 78,5 πιστονια και υδραυλικο προφιλ,τερματιζει καπου στα 165,αντε 170 με κανα χταποδι.
Απο εκει και πανω οι ραμπες γινονται πολυ αγριες για το ωστηριο,συν οτι τα μαμα μπεκ ηδη ειναι στο οριο και χρειαζεται ειτε εξωτερικος ρυθμιστης ειτε μπεκ,κλπ,κλπ.

Το κακο της υποθεσης ειναι οτι εχετε κολλησει με ενα dyno που δεν υπαρχει κριτηριο προς συγκριση μιας και τα χρονια που τα σαξοραλλα ηταν ακομα μαμα/φπε και καινουργια(εννοω σε καλη κατασταση),τοτε κανενας δεν μετρουσε εκει.
Και επισης μετα απο 20 χρονια και 3-4 χερια που εχει αλλαξει το καθε σαξοραλλο,αντε να ξερεις ή να ανακαλυψεις ποιο ειναι μαμα ή οχι.
Για αυτο και επιμενω να ξεκολλησετε με τα ρημαδια τα αλογα,δεν ειναι στραγαλια.

Αν εννοείς ροδα ναι εκεί τερματιζει! Τώρα για μοτέρ απλά είναι αστείο το νούμερο ειλικρινά...
Πως θα μετρήσει Στέλιο εκεί αφού δεν υπήρχε το δυναμόμετρο;
Vlaik - Τετ 29 Μάρ 2017, 21:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Vlaik έγραψε:
Pughell έγραψε:

Α,δηλαδη αλλαζεις μονον μοιρες χωρις να πειραξεις μιγμα,ε;

Όχι άλλα ένα πρόγραμμα με 12.7 μείγμα και 29 μοιρες είναι το ίδιο με ένα 12.7 μείγμα και 34 μοιρες;
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 21:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Αν εννοείς ροδα ναι εκεί τερματιζει! Τώρα για μοτέρ απλά είναι αστείο το νούμερο ειλικρινά...
Πως θα μετρήσει Στέλιο εκεί αφού δεν υπήρχε το δυναμόμετρο;

Σε στροφαλο αναφερομαι.Σε ροδες αναφερονται μονον οι καθυστερημενοι για πολλους και ευνοητους λογους.

Το ποσο αστειο ειναι το νουμερο,πες το σε αυτους που τρωνε δεκαδες χιλιαρικα για να βγαλου τα "αστεια αλογα",οχι σε αυτους που μετρανε το 5ευρω στην τσεπη τους μην τους προλαβει το αναμμενο λαμπακι της βενζινης στο καντραν...
Pughell - Τετ 29 Μάρ 2017, 21:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
Vlaik έγραψε:

Όχι άλλα ένα πρόγραμμα με 12.7 μείγμα και 29 μοιρες είναι το ίδιο με ένα 12.7 μείγμα και 34 μοιρες;

Αν ενα προγραμμα ειναι σωστο για το μοτερ με 12,7 και 29 μοιρες,τοτε ενα προγραμμα με 12,7 και 34 πολυ απλά χτυπαει πυρακια...

Λογικα δεν το ξερεις αλλά η προπορεια αναφλεξης επηρρεαζει αμεσα την αναλογια σε τελικο αποτελεσμα.
MariosT - Πεμ 30 Μάρ 2017, 12:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως μονοπεταλουδο με 708 - 743 βγαζει μεταξυ 140 και 150+ πραγματικα, ειτε με επιθετικο προγραμμα ειτε τον παπα τον ιδιο με stock πιστονια σε J4.Tα παραπανω αλογα που δειχνουν ορισμενα δυναμομετρα για απλα set up ειναι για την χωνεψη . Δεν επαρκη ο αερας που διαχυριζονται τα εκκεντρα αυτα για παραπανω αλογα.

Το δικο μου set up με 708
https://www.youtube.com/watch?v=nev4ozzU4uI
vassat - Παρ 14 Απρ 2017, 16:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Σχετικά με το service κεφαλής (Sic Cool ), το έκανα πριν λίγο καιρό μόνος μου, στα πλαίσια σχετικού... project: μπλοκ - κεφαλή JP4, εκκεντροφόροι peugeot sport ( J4 ) και λοιπά απαραίτητα από τον J4.

Η αντικατάσταση στα τσιμουχάκια βαλβίδων είναι πολύ εύκολη. Όσο για το καθάρισμα θαλάμου καύσης, εδρών και βαλβίδων, γίνεται επίσης πανεύκολα και... διασκεδαστικά μπορώ να πω για έναν ερασιτέχνη με πραγματικά αστείο κόστος υλικών - εργαλείων.

To ίδιο σετάπ ( εκκεντροφόροι - πολυπετάλουδα) τα είχα πριν σε J4, οπότε καταλαβαίνεις έχω ζωντανό παράδειγμα σύγκρισης J4 με Jp4 Cool .
Ιδού και φορεμένος στο 106 μου:

Θα σου πρότεινα λοιπόν:
μπλοκ κεφαλή Jp4
Αν σκοπεύεις να μείνεις σε σχετικά ήπια προφίλ εκκεντροφόρων, χωρίς μεγάλα βυθίσματα δηλαδή, κρατάς τα πιστόνια του Jp4 ( θεωρώ ότι το μπλοκ είναι οκ από οβάλ και γενικά φθορά).
Aν σκοπεύεις να το αγριέψεις πολύ, περνάς πιστόνια σφυρίλατα ώστε να μπορέσεις να βάλεις μεγάλα βυθίσματα και να μην πέσει η συμπίεση.
Aν το υπάρχων μπλοκ είναι οκ, βάζεις απ ευθείας σφυρίλατα και μια κεφαλή Jp4.
Σε κάθε περίπτωση στην κεφαλή δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο εκτός από τα προαναφερθέντα (τσιμουχάκια - τρίψιμο εδρών - καθάρισμα) και ένα τρίψιμο (προαιρετικά ) με το χέρι στους αυλούς.
Για μένα ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας στον Jp4 είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις μεγάλα βυθίσματα εκκεντροφόρων, αν δεν θέλεις να αλλάξεις πιστόνια.

Δύο ερωτήσεις στους επαΐοντες:
- στα πιστόνια του JP4 είναι εφικτό να γίνουν "τσέπες" ή αναγκαστικά σφυρήλατα;
- η κεφαλή πέρα από γυάλισμα -"κατά γενική ομολογία"- (έχω διαβάσει και σε άλλο νήμα τα γραφόμενα του Στέλιου) δεν απαιτεί περαιτέρω κατεργασία. Όμως το γεγονός ότι θα υπάρχει περισσότερος αέρας στην εισαγωγή, αρά και περισσότερα καυσαέρια στην εξαγωγή, είναι "διαχειρίσιμο" από το σύστημα εξαγωγής της κεφαλής;
/ Β
Pughell - Παρ 14 Απρ 2017, 19:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Γινονται κανονικα τσεπες,εχει καποια περιθωρια.

Περι κεφαλης,δεν υπαρχει θεμα διαχειρησης,οι εξαγωγης επαρκουν για μεγαλα νουμερα που βολτισιο μοτερ συνηθως δεν πιανει.
Τωρα αν πηγαινεις για 190+,ε,ναι,εκει ιδανικα βαζεις και μεγαλυτερες βαλβιδες εξαγωγης.
Το προβλημα δεν ειναι τοσο στην διαμετρο των αυλων οσο στην διαμετρο των βαλβιδων,αν και συνηθως εχει τερματισει το μαντεμι σε εκεινες τις τιμες ροης παρά η ιδια η κεφαλη. Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες