PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - 207 diesel - σωληνωσεις intercooler εισαγωγης και turbo

Δημήτρης. - Πεμ 02 Μάρ 2017, 14:07:34
Θέμα δημοσίευσης: 207 diesel - σωληνωσεις intercooler εισαγωγης και turbo
ανοιγω καινουργιο θεμα γιατι δεν βρηκα για πετρελαιο στην αναζητηση(εκτος αν εκανα κατι λαθος)
λοιπον εχει περιπου 2 βδομαδες που διαπιστωσα οτι το αμαξι μου με μικρη ταχυτητα (περιπου 20 - 60 χλμ) και ταχυτητα 2ρα εως και 4αρτη οταν αφηνα το γκαζι και πηγαινα να το ξαναπατησω μου εκανε ενα κοψημο και μετα εδινε...
μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα προβλημα στο κολαρο (οπως φαινεται και στις φωτο που εχω αλλαξει) δεν θα πω πως ηταν τρυπιο αλλα ειχε ξεφλουδισει...

το εχει παθει καποιος αλλος αυτο??

και ακομη μια ερωτηση αυτα τα κολαρα δεμ μου φαινονται και πολυ ενταξει μηπως σιλικονατα θα ηταν καλυτερα??
ευχαριστω εκ των προταιρων...

Andreasf1 - Πεμ 02 Μάρ 2017, 14:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο τα μαμά. Εγώ τα εχω αλλάξει με σιλικόνης.
Αν θες να τα αλλαξεις θες ενα 45° απο το τούρμπο πρός το κουλερ και το άλλο ενα ίσιο απλό κολάρο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι φ50 και τα δύο.
Μπορείς να αλλαξεις και τα άλλα δύο του κουλερ αλλά αν δεν έχουν θέμα δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να αλλαχτουν.
Δημήτρης. - Πεμ 02 Μάρ 2017, 19:50:38
Θέμα δημοσίευσης: σωληνωσεις intercooler εισαγωγης και turbo
λεω να τα αλλαξω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο...αλλα ασε που ειναι και του 08 μοντελο.....και το πλαστικο κουτι ειναι γεματο λαδια...αρα λεω να το κανω ενα καθαρισμα και να δω να τα αλλαξω...
ευχαριστω..
KonstadinosHDI - Κυρ 26 Μάρ 2017, 13:32:30
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα κ απο εμενα Smile
Ειμαι και εγω ιδιοκτητης ενος Peugeot 207 hdi 1.6 με την ιδια πεταλουδα...προσωπικα δεν ειχα προβλημα με τα κολαρα αλλα και εμενα γεμιζει λαδια + οτι χανει αερα απο μια τρυπα που εχει ενα σημειο της πεταλουδας με αποτελεσμα να μου βγαζει depollution faulty Sad ... Ρωτησα να το αλλαξω,στην αντιπροσωπεια μου ειπαν πως κοστιζει 310 ... Μεταχειρο κανει 170 και ειναι δυσκολο να βρεθει,λογο του οτι μου φανηκαν ακριβες και οι 2 λυσεις σκεφτηκα να το βγαλω και να το καθαρισω + να κολισω την τρυπα πραγμα το οποιο εκανα αλλα δεν επιασε με αποτελεσμα να εχω παλι τσεκ αναμενω οχι ομως μονιμα...μια μερα ειναι αναμενω μια δεν ειναι.
Μηπως μπορειτε να μου προτινεται καποια αλλη λυση ?
(Νομιζω πως αυτο που πρεπει να κανω ειναι να παρω μεταχειρο φοβαμαι ομως μη δε σβησει το τσεκ και ουσιαστικα να "πεταξω" 170€)
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Andreasf1 - Κυρ 26 Μάρ 2017, 14:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν γεμίζει λάδια εσωτερικά είναι φυσιολογικό, μην ανησυχεις. Είναι απο τις αναθυμιασεις.

Για να σου ξανά έβγαλε τσεκ ίσως να μην έχεις κολλήσει καλά την τρύπα και να χάνει.

Η καλύτερη λύση για τον εναλλάκτη αέρος (δεν είναι πεταλούδα, τουλάχιστον όχι με την έννοια που νοείται η πεταλούδα σε ενα βενζινοκίνητο) είναι να καταργηθεί και να μπούν μεταλλικές σωληνώσεις. Πιστεύω σε συνεργασία με κάποιον προγραμματιστή κρατώντας μόνο τους αισθητήρες όπως map και αισθητήρα θερμοκρασία στις μεταλλικές σωληνώσεις θα γινόταν η δουλειά.
Ίσως θα μπορούσε να μας απαντήσει και ο Στέλιος (σαλεξ) στο αν γίνεται ή αν έχει κάτι στο μυαλό του.
action_peugeot - Κυρ 14 Ιαν 2018, 16:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
Κωδικό βλάβης έχουμε
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες