Εμένα η απορρια μου ειναι..αν πχ με το μαμα στήσιμο εχει (195/65:15) ας πούμε ακτίνα της ροδας 1μετρο...
Αν βαλω 195/60/16 θα αυξηθεί η ακτίνα κατα 0.93%.το ύψος του ελαστικού 0.59cm και η συνολική ακτίνα κατα 1.86cm
θελω να αποφύγω την πολυ μεγάλη ακτίνα-περίμετρο της ροδας για να μη ψοφήσει περισσότερο το γαϊδούρι μου...σωστα;
Αν δείτε όμως την διαφορά τπυ 195/65/15 με το 205/50//17 ειναι μικρότερη με αυτη τπυ 195/60/16...Δε ξερω αν το σκεφτομαι σωστα αλλα το μονο που Παει "στραβα" ειναι ο 1 πόντος ανα ελαστικό,άρα περισσότερη τριβή..ειδάλλως σαν "ροδα" με τη 17 ειναι κοντύτερα στο ήδη υπάρχον στήσιμο
Δε ξερω αν κάνω λάθος αλλα σύμφωνα με τους αριθμούς αυτο βλεπω.
Κ εγω ετσι το σκεφτομαι οτι με τη 17αρα δε θα ξεσερνει καθόλου αλλα οι αριθμοί λένε αλλα...
Και με 225/45/17 βλεπω οτι ολα στο σύνολο με μια μικρή απόκλιση 0.03% ειναι ιδιο! Δηλαδή αν βαλω τη 15αρα μου δίπλα στη 17 ειναι ακριβός ίδιες σε περίμετρο,απλα η 17αρα εχει μικρότερο προφιλ και μεγαλύτερη ζάντα ενώ η 15 το αντίθετο.το ύψος όμως ειναι το ιδιο(πχ το κενό στο θωλο θα ειναι το ίδιο)
Εκει το κύριο πρόβλημα ειναι το πλάτος όπου με 12cm σύνολο παραπάνω τριβή στο δρόμο θα ξεψυχήσει [img] [/img] |