PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 106 - Επιλογή ηχείων για 106

glf - Κυρ 07 Μάρ 2004, 02:13:24
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Επιλογή ηχείων για 106
σήμερα την έπεσα για να ψάξω ηχεία για το 106. θα μπουν χωρίς ενισχυτή στο mp3οφωνο 891 της JVC (45W max/channel , 17W/channel RMS 40-20000 Ηz απόκριση)και καλά θα ήταν να μην παιδευτώ να βάζω ξεχωριστά tweeter στις πόρτες, απλώς να τα πάρω, να βγάλω τα παλιά και να βάλω τα καινούργια !

Με αυτά τα δεδομένα και φυσικά το ότι δε θα δώσω πολλά, τι λέτε γι αυτές τις επιλογές στα γρήγορα ?

ALPINE - SPS -1329S
13CM Ηχεία 2 δρόμων ομοαξονικά (80 Watt)
75 €
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=1180&BRANDID=3

JBL - GT0 502 MkII
5.25" 2-Way 90W Peak
95 €
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=545&BRANDID=9

PIONEER - TS-1376
13 CM Ηχεία 3 δρόμων Ομοαξονικά (120 Watt)
56 € !!!!!!
http://www.kalogeropoulos.gr/Products/SpecificProduct.asp?PRODID=2029&BRANDID=1

και κάτι ακόμα. κοιτάω για ηχεία 2 δρόμων σωστά ?
Δεν θυμάμαι, αλλά μήπως τα 3 δρόμων είναι για συνεργασία με sub ?

Και κάθε άλλη πρόταση κάτω των 100€ δεκτή Smile
DimiP - Κυρ 07 Μάρ 2004, 10:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
τα 3δρομα ηχεια δεν ειναι για "συνεργασια με sub"
3δρομων ηχεια απλα σημαινει οτι πανω στο ιδιο ηχειο πλαισιο υπαρχουν tweeter, mid, woofer.
δηλαδη το ηχειο μπορει ολοκληρωμενα να δωσει υψηλες/μεσαίες και χαμηλες συχνοτητες.
ετσι αν εχεις 2 καλα 3δρομα ακομα και χωρις sub μπορεις να εχεις εναν καπως ολοκληρωμενο ηχο με καποιο μπασακι , χωρις πολλα πολλα βεβαια.
συνηθως αποτελει λυση για αυτους που θελουν να ακουνε ενα ολοκληρωμενο ηχο αλλα χωρις sub.
glf - Κυρ 07 Μάρ 2004, 11:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
αχα! δηλαδή με αυτά τα Pioneer καθαρίζω ? γιατί και η τιμή είναι τόσο χαμηλή που μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη ! Smile πάντως το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι τα db.. αμα πιάνουν και λίγο καλό μπάσο, δε θέλω τίποτα άλλο..
mick206 - Κυρ 07 Μάρ 2004, 12:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
πάντως το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι τα db.. αμα πιάνουν και λίγο καλό μπάσο, δε θέλω τίποτα άλλο..

Νικόλα κι εγώ έτσι έλεγα... Laughing Laughing Είναι να μην κολλησεις το μικρόβιο του ήχου Laughing
Έχω αλλάξει άρδην σκεπτικό!! Θέλω να το κάνω club το αμάξι... Shocked Rolling eyes Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing
Να κάνω μέσα party!! Laughing Cool Afroman
DimiP - Κυρ 07 Μάρ 2004, 15:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
glf έγραψε:
πάντως το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι τα db.. αμα πιάνουν και λίγο καλό μπάσο, δε θέλω τίποτα άλλο..

Νικόλα κι εγώ έτσι έλεγα... Laughing Laughing Είναι να μην κολλησεις το μικρόβιο του ήχου Laughing
Έχω αλλάξει άρδην σκεπτικό!! Θέλω να το κάνω club το αμάξι... Shocked Rolling eyes Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing

να σου προτεινω τοτε ενα καταστημα που κανει ειδικες κατασκευες ωστε να μπορεις να σερβιρεις τεκιλες απο την εταζερα!!! Cool Cool Cool
kovac - Κυρ 07 Μάρ 2004, 16:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω βάλει και ντισκόμπαλα!!!!!!! Laughing Laughing Laughing
Ξηλώνεις τα πίσω καθίσματα και τοποθετείται πανεύκολα!!!!!! Shocked Shocked Shocked
Άσε που παρέχει καλύτερη προστασία από "κλουβί"!!!!!! Cool Cool Cool
Skull - Κυρ 07 Μάρ 2004, 17:40:02
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο πρωτα απο ολα θα θεωρουσα λιγο ασκοπο να βαλεις μπροστα ηχεια στο 106!Δεν εχω ακουσει για να ειμαι ειληκρηνεις αλλα απο οτι εχω ακουσει δεν λενε και πολλα πραγματα!Αυτο οφειλετε στα μικρα ηχεια(13αρια) που τοποθετουντε στις πορτες!
Κατα την γνωμη μου παρε ενα φθηνο διαιρουμενο ηχειο με crossover και tweeter για να εχεις και καλα μπασα απο μπροστα και τα ψιλα να ακουγοντε καλα!
Αληθεια εχει βασεις για tweeter γιατι το ειχα ακουσει και αυτο!

Οσο για την μαρκα για μενα τα καλητερα ηχεια που εχω ακουσει να παιζουν με κασετοφωνο ειναι τις mac-audio!Τα διαιρουμενα μαζι με crossover θα σου βγουνε γυρο στο 65ευρο και θα εχεις την καλητερη ποιοτιτα που μπορει να σου προσφερει μονο η πηγη σε συνδυασμο με ενταση και χρηματα! Very happy
Παντα βλεπω τα πραγματα που αγοραζω να ειναι απο εταιριες που εξηδικευοντε σε αυτο το ειδος!
Αν σκεφτεσε για ενισχυτη πιο μετα καλητερα να μην τα βαλεις! Wink
glf - Κυρ 07 Μάρ 2004, 18:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
χμ.. με ενισχυτή στερεωμένο στο κλουβί βλέπω να με κόβουν αβίαστα στο επόμενο αγώνα που θα παω τεχνικό έλεγχο... ας είμαστε σοβαροί παρακαλώ. και αυτά περί τεκίλας στην εταζέρα θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν μέσω PM's. Σας παρακαλώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο στο θέμα.

Θέλω να αλλάξω τα εργοστασιακά μεγαφωνα, εκ των οποίων το ένα πρέπει να έχει σκιστεί, με τα καλύτερα value for money 13αρια, που να εχουν ενσωματωμενο tweeter για να μην βάλω βάσεις στα καπάκια του καθρέπτη !

αν έχετε να μου προτείνετε συγκεκριμένο μοντέλο ή το καλύτερο από τα 3 που είπα πιο πάνω, παρακαλώ καντε το γιατί....

ΕΧΩ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ !!!!!!!!!!

αααααααχαχαχαχχαχαχαχαχαχα
DimiP - Κυρ 07 Μάρ 2004, 22:05:21
Θέμα δημοσίευσης:
πλακα-πλακα το μοναδικο ραλύ που εχω ακουσει (μα γιατι τα ραλια δεν ασχολουνται με τον ηχο?) και επαιζε δυνατα και καλα, ειχε sub 12αρι πισω και διαιρουμενα παρακαλω στην εταζερα!!! ω ναι ! Laughing
glf - Κυρ 07 Μάρ 2004, 23:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
(μα γιατι τα ραλια δεν ασχολουνται με τον ηχο?)

εύκολη απάντηση... γιατί όταν οδηγάμε, κλείνουμε το ράδιο και ανοίγουμε το παράθυρο για να ακούμε σκασίματα από εξάτμιση και λάστιχα να λιώνουν Smile

εγώ το θέλω το ράδιο για όταν θα πρέπει να περιμένω σταματημένος να περάσω σε ΣΕΧ Smile
Ghost Dog - Δευ 08 Μάρ 2004, 08:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
όταν θα πρέπει να περιμένω σταματημένος να περάσω σε ΣΕΧ Smile

ολο στο ΣΕΧ το μυαλο σου! Razz Razz Razz Shocked Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 08 Μάρ 2004, 16:37:25
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
glf έγραψε:

Εγω θα ελεγα να το κανεις μαναβικο Laughing Laughing Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 08 Μάρ 2004, 16:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
PoiSoNeR έγραψε:
glf έγραψε:
όταν θα πρέπει να περιμένω σταματημένος να περάσω σε ΣΕΧ Smile

ολο στο ΣΕΧ το μυαλο σου! Razz Razz Razz Shocked Laughing

......και μονο το μυαλο του Laughing Laughing Laughing Laughing Και αμα δεις και τι γουστα εχει..........Ολες πορνοσταρ ενα πραγμα...Κατι κορμια ατελειωτα σε φαρδος Laughing Laughing Laughing ..αλλα ειπαμε...μονο το μυαλο του.

Ρε Γκαλφα.....Δεν....ξερεις..που δεν........Δεν πας να τρεξεις κανεναν αγωνα Question ...πως λεμε δεν πας για ψαρεμα...... Laughing Laughing
ΝΙΚΟΣ - Δευ 08 Μάρ 2004, 16:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
glf έγραψε:
χμ.. με ενισχυτή στερεωμένο στο κλουβί βλέπω να με κόβουν αβίαστα στο επόμενο αγώνα που θα παω τεχνικό έλεγχο... ας είμαστε σοβαροί παρακαλώ. και αυτά περί τεκίλας στην εταζέρα θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν μέσω PM's. Σας παρακαλώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο στο θέμα.
Θέλω να αλλάξω τα εργοστασιακά μεγαφωνα, εκ των οποίων το ένα πρέπει να έχει σκιστεί, με τα καλύτερα value for money 13αρια, που να εχουν ενσωματωμενο tweeter για να μην βάλω βάσεις στα καπάκια του καθρέπτη !

αν έχετε να μου προτείνετε συγκεκριμένο μοντέλο ή το καλύτερο από τα 3 που είπα πιο πάνω, παρακαλώ καντε το γιατί....

ΕΧΩ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ !!!!!!!!!!

αααααααχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

Γιατι ρε...δεν ειμαστε σοβαροι εμεις Question Κοιτα ποιος μιλαει.......Θες και επιπεδο τουρτα........ Laughing Laughing Laughing
Skull - Δευ 08 Μάρ 2004, 21:25:06
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο ξαναλεω οτι τα ηχεια στο 106,τα 13αρια,δεν θα σε ευχαρηστησουν γιατι 1ον ειναι πολυ μικρα και 2ον δεν εχουν καθολου καλη θεση!Τωρα αν θες να ακους πολυ χαμηλα μουσικη λιγο πριν το ΣΕΧ ετσι για ατμοσφαιρα ενα ραδιοφωνακι με δικο του ηχειο θα ηταν προτειμοτερο...(πλακα κανω)! Laughing Laughing

Το καλητερο ειναι να πας σε αυτο το μαγαζι που θα τα αγορασεις και μαλον θα στα περασουν τζαμπα να δοκιμασεις πρωτα και μετα να κατασταλαξεις! Very happy

Τα πιο πολλα ραλια βαρενουν τις εταζιερες με διαιρουμενα και 3 δρομων για να αποφυγουν το door panel!Εχω δει 106 που ειχε 3 ξεχωρηστα ζευγαρια με 3 crossover για τα χαμηλα,μεσσαια και ψηλα!Το ακουστικο αποτελεσμα απαισιο! Razz
glf - Δευ 08 Μάρ 2004, 23:13:02
Θέμα δημοσίευσης:
ε τελικά έτσι έγινε η δουλειά. πήγα, δοκιμάσαμε καμια 10αρια διαφορετικά, έκατσα σ'αυτό που είχε τον πιο καθαρό ήχο και έφυγα κύριος και φυσικά πολύ καλύτερα από πριν. μόνο που δε θυμάμαι τι μάρκα έβαλα Smile

το 2ο που μου άρεσε ήταν ενα alpine, αλλά με 3 διαδοχικά βάλε βγάλε κατέληξα σ'αυτά που έβαλα. αμερικάνικη μάρκα μου ειπε οτι ειναι.
Skull - Τρι 09 Μάρ 2004, 17:54:41
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο εκανες το καλητερο που μπορουσες να κανεις! Very happy

Αυτος ο τροπος επιλογης ειναι και ο καλητερος! Wink
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες