PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Xenon η αλογονου

GnhsiosRallos - Τρι 31 Μάϊ 2016, 20:31:40
Θέμα δημοσίευσης: Xenon η αλογονου
Γεια σας παιδια καηκε μια λαμπα xenon στο δεξι μου φαναρι και σκευτομαι μηπως αντι να την αλλαξω να το γυρισω στις συμβατικες αλλα σε αυτες
http://saveltrade.gr/index.php?route=product/product&path=565&product_id=1760&lkws_302=574d77c6-0382-38f3-05a9-da0f2e15ded8
η λαμπες xenon που εχω ειναι 6000κ
Τι λετε να κανω? Η μια xenon εχει 15.50 ευρω και οι 2 αλογονου που σας εδειξα πανω 22
android - Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:21:03
Θέμα δημοσίευσης:
παρε πιο λευκες αυτες απλα καγκουρο εφε εχουν,χανουν σε φωτισμο

H white vision ειναι καλες σε φωτισμο δεν μπλεδιζουν αλλα δεν κιτρινιζουν κιολας
GnhsiosRallos - Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
παρε πιο λευκες αυτες απλα καγκουρο εφε εχουν,χανουν σε φωτισμο

H white vision ειναι καλες σε φωτισμο δεν μπλεδιζουν αλλα δεν κιτρινιζουν κιολας

λες δηλαδη καλυτερα να καταργησω τα xenon?
309 lover - Τρι 31 Μάϊ 2016, 21:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Η προσωπικη μου αποψη ειναι να βαλεις τις βελτιωτικες αλογονου. Τα φαναρια του 106 δεν εχουν προτζεκτορα αλλα κατοπτρο και με διαθλαστικο κρυσταλλο και τα ξενον σε αυτα τα φαναρια στραβωνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εγω εχω δοκιμασει τις Osram Night breaker σε σαξο και ειναι μια χαρα απο φωτισμο σε σχεση παντα με τις συμβατικες.
driver7 - Τρι 31 Μάϊ 2016, 22:00:33
Θέμα δημοσίευσης:
Philips whitevision....κανα 20αρι το σετ...λευκό φως 4300... Όντως πολύ κοντά σε 4300 xenon...ίσως ένα κλικ πιο κίτρινες...4300Κ λένε, 4100 έχουν βγάλει σε τεςτ...καθόλου μπλε βέβαια....αρκετά δυνατές θα έλεγα πιο δυνατές από μαμά και 1 χρόνο Που τις εχω περίπου δεν έχει καεί καμία ...
Blue Cub - Τετ 01 Ιούν 2016, 08:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα αποψη μου ειναι πως αμα δε μενεις/κινεισαι σε χωριο-νησι-επαρχια-προαστιο με ανεπαρκη φωτισμο, τοτε βαλε απλες λαμπες.
Αν ειναι για πολη, τοτε δε χρειαζεσαι λαμπαρες, εκτος αν βαλεις μονο στους προβολεις για οταν θα χρειαστεις φως σε επαρχιακο δρομο σε κανα ταξιδι σου.
sotos 106xs - Τετ 01 Ιούν 2016, 09:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
309 lover έγραψε:
Η προσωπικη μου αποψη ειναι να βαλεις τις βελτιωτικες αλογονου. Τα φαναρια του 106 δεν εχουν προτζεκτορα αλλα κατοπτρο και με διαθλαστικο κρυσταλλο και τα ξενον σε αυτα τα φαναρια στραβωνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Εγω εχω δοκιμασει τις Osram Night breaker σε σαξο και ειναι μια χαρα απο φωτισμο σε σχεση παντα με τις συμβατικες.

+1
Πολύ σωστός.
Τις Philips Diamond Vision τις είχα βάλει κάποια στιγμή, το χρώμα τους ήταν πολύ λευκό και αρκετά κοντά σε xenon όμως για να το πετύχουν αυτό σε λάμπα αλογόνου περιορίζουν την εμβέλειά της, έτσι οι λάμπες δείχνανε ωραίες αλλά μέχρι εκεί, το βράδυ ήταν απελπισία, πέρα απο μικρή απόσταση δεν έβλεπες τίποτα.
Εδώ και κάποια χρόνια έχουν μπεί οι Osram NightBreaker με εμφανή διαφορά σε ένταση και χρώμα φωτός πάντα σε σχέση με τις απλές.
Η απόσταση εμβέλειάς τους είναι αρκετά πιο μεγάλη απο τις απλές και η δέσμη τους πιο πλούσια, είναι μια καλή λύση για λάμπα αλογόνου και σε σχετικά καλή τιμή.
Η saveltrade δεν τις έχει απ'ότι ξέρω, υπάρχουν σίγουρα εδώ : http://www.ctd.gr/Category.asp?ID=13214
Και είναι οι Nightbraker Unlimited, πιο βελτιωμένες υποτίθεται.
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω τα φανάρια του 106 δεν έχουν προντζέκτορα και αυτό που καταφέρνεις με τα xenon είναι να στραβώνεις τον κόσμο, οπότε αν θές να είσαι σωστός,να βλέπεις σωστά και να μην φτάνεις τους 500 βαθμούς κελσίου μέσα στο φανάρι σου, πέτα τα xenon και γύρνα σε αλογόνου.
drdino - Τετ 01 Ιούν 2016, 14:32:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το ότι δεν έχουν προτζέκτορα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχουν και φωτιστικά σώματα για xenon με κάτοπτρο. Σημασία έχει ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για λαμπτήρα xenon. Smile
309 lover - Τετ 01 Ιούν 2016, 17:48:44
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Το ότι δεν έχουν προτζέκτορα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπάρχουν και φωτιστικά σώματα για xenon με κάτοπτρο. Σημασία έχει ότι το φανάρι δεν είναι σχεδιασμένο για λαμπτήρα xenon. Smile

Κωνσταντινε δεν ξερω αμαξι μεχρι στιγμης που να εχει εργοστασιακα ξενον χωρις προτζεκτορα. Ποιο εχεις εσυ υποψιν σου και λες οτι υπαρχουν και φαναρια με ξενον χωρις προτζεκτορα;;
android - Τετ 01 Ιούν 2016, 18:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
υπάρχουν ξένον που τελειώνουν σε R έχει μια κεραμική επίστρωση που στην ουσία προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο μπας και βγάλει μια γραμμή στην δέσμη και όχι άχνα στο πουθενά,τώρα το πόσο το πετυχαίνει είναι ένα θέμα περίεργο πάντως σίγουρα στραβώνει λιγότερο

Η αλογόνου αυτές που είπαμε ,Σε σκοτεινά σημεία πάντως ανεπαρκής φωτισμός κτλ κάνουν καλή δουλειά. Το κακό τους ίσως είναι το μειωμένο life time,άλλα και γι αυτό υπάρχουν eco λάμπες που βγάζουν θεωρητικά το διπλάσιο life time
Αλλά ο φίλος για να κοιτάζει 5000κ κτλ σίγουρα θέλει κάποιο εφέ στο φωτισμό από τα κιτρινα

Τώρα αν θα βάλει ξένον η αλογόνου είναι δικό του θεμα πάντως αυτες τις αλογόνου τον 5000κ μην τις βάλεις είναι μόνο φρουφρου και καθόλου φως
Αν μπεις στο σιτε της θα δεις οτι δεν υπαρχουν τις πατησε το τρενο
sotos 106xs - Τετ 01 Ιούν 2016, 20:37:47
Θέμα δημοσίευσης:
Σε απλό φανάρι τα xenon χωρίς πατέντα για να δουλέψουν σχετικά σωστά ΔΕΝ μπαίνουν. Θα βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη και το φανάρι εντός θα βράσει.
Απο 'κει και πέρα εννοείται ότι είναι θέμα του καθενός το τί θα κάνει.
Στην επιλογή Philips ή Osram επειδή έχουν δοκιμαστεί και οι δύο στο 106, η Osram (Nightbreaker)έχει πιο δυνατό φως ,πιο μακρυά σχετικά ακτίνα δέσμης και πιο ανοιχτή γωνία διάθλασης. Σε kelvin είναι σχεδόν ίδιες με την Philips (Χtreme vision-αντίστοιχη της Nightbreaker)να κιτρινίζει ελαφρός περισσότερο. Οτιδήποτε είναι πάνω απο τα 4.000k είναι μέχρι στιγμής''καταδικασμένο'' να μήν έχει την απαιτούμενη απόδοση,σε λάμπα αλογόνου πάντα.
drdino - Τετ 01 Ιούν 2016, 21:07:16
Θέμα δημοσίευσης:
309 lover έγραψε:
drdino έγραψε:

Κωνσταντινε δεν ξερω αμαξι μεχρι στιγμης που να εχει εργοστασιακα ξενον χωρις προτζεκτορα. Ποιο εχεις εσυ υποψιν σου και λες οτι υπαρχουν και φαναρια με ξενον χωρις προτζεκτορα;;

607, Laguna mk2, qashqai, maxima, S60 mk1 στα γρήγορα.
309 lover - Τετ 01 Ιούν 2016, 22:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
309 lover έγραψε:
drdino έγραψε:

607, Laguna mk2, qashqai, maxima, S60 mk1 στα γρήγορα.

Το ψαξα λιγο....εχεις δικιο. Οντως υπαρχουν και εργοστασιακα φαναρια με κατοπτρο για ξενον.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες