PSClub - Hellas

Κινητήρας - Βελτιωση 207 rallye

Gregts21 - Τρι 31 Μάϊ 2016, 17:28:53
Θέμα δημοσίευσης: Βελτιωση 207 rallye
Καλησπερα σε ολο το φορουμ,ονομαζομαι γρηγορης και εδω και 3 μηνες εχω ενα peugeot 207 rallye μαμα με 60.000.Θα ηθελα να βελτιωσω το αμαξι μου με στοχο να φτασω τα 220-250 αλογα.Η βελτιωση που εχω σκεφτει ειναι αρχικα να βαλω τουρμπο απο rc προγραμμα ολοσωμη εξατμιση 63.5mm και ενα φιλτρο πανελ μεσα στο φιλτροκουτι...και πιο μετα ισως ενα μεγαλυτερο intercooler μιας και δεν νομιζω να το καλυπτει το εργοστασιακο.θα ηθελα οσοι εχετε δοκιμασει μια τετοιου ειδους βλετιωση να μου πειτε την γνωμη σας και τις εμπειριες σας .ειδικοτερα με το θεμα επιλογης του τουρμπο.και αν το τουρμπο απο rc ειναι καλη επιλογης αλλα και ποσο θα κοστισει η αλλαγη τουρμπο(αγορα ,τοποθετηση).ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Tzive - Τρι 31 Μάϊ 2016, 17:30:30
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτα άλλαξε το intercooler και μετά όλα τα υπόλοιπα!
Gregts21 - Τρι 31 Μάϊ 2016, 17:35:49
Θέμα δημοσίευσης:
Για το tourbo τι εχεις να προτεινεις;του rc αξιζει;επισης εχω βρει μια εταιρια στην θεσσαλονικη που δινει τουρμπο rc 650€ καινουργιο με εγγυηση εναν χρονο;κατα ποσο αξιζει κατι τετοιο;
Mono AEK - Τετ 01 Ιούν 2016, 12:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
αξιζει
μια χαρα τα εχεις σκεφτει
θα συμφωνησω να ξεκινησεις απτο ιντερκουλερ

κατα πασα πιθανοτητα το τουρμπο σε αυτη τη τιμη ειναι κινεζικο
Gregts21 - Τετ 01 Ιούν 2016, 19:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι απλα αν βαλω intercooler δεν θα αποκτησω lag χαμηλα;εχετε καποιο καλο intercooler να μου προτεινετε και σε τι τιμες κυμαινονται;Επισης σε περιπτωση που βαλω intercooler χρειαζεται να προγραμματισω και τον εγκεφαλο;
JDROGAS - Τετ 01 Ιούν 2016, 19:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:
Ναι απλα αν βαλω intercooler δεν θα αποκτησω lag χαμηλα;εχετε καποιο καλο intercooler να μου προτεινετε και σε τι τιμες κυμαινονται;Επισης σε περιπτωση που βαλω intercooler χρειαζεται να προγραμματισω και τον εγκεφαλο;

Σαφως με ιντερκουλερ και εξατμιση χρειαζεσαι απαραιτητα προγραμματισμο.
Ιντερκουλερ δοκιμασμενο ειναι απο Seat Leon Cupra.
Gregts21 - Δευ 06 Ιούν 2016, 02:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
Σε οτι αφορα την εξατμιση σκεφτομαι για χειροποιητη.ξερει κανεις ποσο θα παει η ολοσωμη;καθως και τι διαστασεις πρεπει να εχει.σε καποια ποστ διαβασα για dp 70mm και 63.5 η υπολοιπη και σε καποια αλλα 63.5 ολη η εξατμιση;τι ειναι καλυτερο;και επισης απο μια ολοσωμη εξατμιση μαζι με προγραμμα και ιντερκουλερ ποσα αλογα,ροπη δινει;
Gregts21 - Δευ 06 Ιούν 2016, 02:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης αν εχει καποιος καποιον καλο εξατμισα να μου προτεινει ας μου στειλει πμ !ευχαριστω πολυ!
Mono AEK - Δευ 06 Ιούν 2016, 10:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που ειμαι φιλτρο προγραμμα εξατμιση και κουλερ κι εχω σκοπο να αλλαξω τουρμπο καποια στιγμη χρησιμοποιησα 70dp και 63,5 υπολοιπη

με αυτο το σεταπ εβγαλα 210 αλογα

η εξατμιση μου κοστισε 850 χειροποιητη με καταλυτη 2 καζανακια και 4 αποληξεις οποτε αναλογα τι θα φτιαξεις υπολογισε
Gregts21 - Πεμ 09 Ιούν 2016, 13:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
Για mahmout exhaust ολοσωμη εχεις κανενας αποψη;
davidperry - Σαβ 11 Ιούν 2016, 23:32:02
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω πηρα μαμα gt πριν λιγο καιρο και ενδιαφερομαι να βρω συνεργειο- μηχανικο στην θεσσαλονικη που να ξερει το μοτερ... και στην πορεια προγραμματιστη κτλ...

εχετε κατι να προτεινεται;

η new land τι λεει;
Pughell - Δευ 13 Ιούν 2016, 14:36:31
Θέμα δημοσίευσης:
Η Newland δεν ειναι πια στο εξουσιοδοτημενο δικτυο αλλά περα απο αυτο,ποτε δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο σε τεχνογνωσια,ασχετα αν σε τιμες ηταν λογικη.

Γενικοτερα δεν ειναι κανα μοτερ που απαιτει να εισαι πυρηνικος επιστημονας αλλά πρεπει να ξερεις 5 βασικα πραγματα για να το εχεις αρτιο.
Gregts21 - Δευ 13 Ιούν 2016, 21:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα το θεμα ειμαι οτι αντι για να βοηθαει το φορουμ εμας που δεν ξερουμε και που ειμαστε καινουργιοι στο tuning μας μπερδευει ακομα περισσοτερο..αφου σε καθε ποστ περι εισαγωγης..εξατμισεων τουρμπο κλπ ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του και ολοι διαφωνουν με ολους..χωρις να θελω να προσβαλω καποιον..εγω τουλαχιστον σε πολλα θεματα δεν βγαζω ακρη 😜
Andreasf1 - Δευ 13 Ιούν 2016, 23:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ, ίσως εν μέρη ισχύει.. Αλλά με λίγη κριτική σκέψη και αν έχεις μια στοιχειώδη γνώση θεωρώ μπορείς να βγάλεις πολύ εύκολα συμπεράσματα. Υπάρχει πολύ υλικό,αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Απλά θέλει διάβασμα το "πράμα". Αν το κάνεις δεν πιστεύω πως δεν θα βγάλεις άκρη! Smile Επίσης γιαυτό είναι το κλαμπ σε ότι απορία σου να βοηθήσει.
Mono AEK - Δευ 13 Ιούν 2016, 23:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου θα συμφωνησω μαζι σου αλλα εν μερει ειναι και λογικο

Ο καθενας εχει την αποψη του και την εκφραζει δε γινεται να συμφωνουν ολοι με ολους

Γιαυτο ρωτας κι εσυ και νομιζω πηρες απαντηση σε ολα

Απο κει και περα μη περιμενεις ποτε κανεναν να σου πει κανε αυτο κανε το αλλο η αποφαση θα ναι παντα δικη σου
εσυ πληρωνεις εξαλλου
Gregts21 - Πεμ 23 Ιούν 2016, 15:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι παιδια αν βαλουμε σε 207 ραλλυ μια τουρμπινα rc και περασουμε το αντιστοιχο προγραμμα θα πηγαινει σαν το rc απο πλευρας αποδοσης;
akis1976 - Πεμ 23 Ιούν 2016, 17:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:
Να ρωτησω κατι παιδια αν βαλουμε σε 207 ραλλυ μια τουρμπινα rc και περασουμε το αντιστοιχο προγραμμα θα πηγαινει σαν το rc απο πλευρας αποδοσης;

Το ίδιο θα πηγαίνει το ίδιο μοτέρ είναι,η τουρμπίνα αλλάζει.
Tzive - Πεμ 23 Ιούν 2016, 21:25:49
Θέμα δημοσίευσης:
akis1976 έγραψε:
Το ίδιο θα πηγαίνει το ίδιο μοτέρ είναι,η τουρμπίνα αλλάζει.
έχει αλλη εξάτμιση απο το σπιράλ και πίσω και σίγουρα έχει και άλλο κωδικό πιστόνια/μπίελες (***χωρις να ξέρω τι διαφορές έχουν***)
Gregts21 - Παρ 24 Ιούν 2016, 09:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τοτε αφου εχει αλλα πιστονια μπιελες δεν θα πηγαινει το ιδιο.ετσι δεν ειναι;
Tzive - Παρ 24 Ιούν 2016, 09:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:
Αλλο κωδικό έχει στην peugeot. Δεν ξέρω αν έχουν ουσιαστική διαφορά...
Mono AEK - Παρ 24 Ιούν 2016, 10:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:

δε βρισκω το λογο να βαλεις τουρμπο rc με το προγραμμα του μαμα rc

Rolling eyes Rolling eyes

αν εννοεις τουρμπο rc + εξατμιση + προγραμμα + κουλερ με ενα αντιστοιχο rc με προγραμμα εξατμιση κουλερ ναι λογικα το ιδιο θα πηγαινετε
makis106 - Παρ 24 Ιούν 2016, 13:02:01
Θέμα δημοσίευσης:
Gregts21 έγραψε:
Το ιδιο θα πηγαινει, υποτιθεται οτι τα πιστονια ειναι απλα πιο ανθεκτικα.
Κατα τα αλλα αφου θα βαλεις custom προγραμμα, θα πηγαινει καλυτερα απο ενα μαμα rc, αρκει να αλλαξεις τουλαχιστον την εξατμιση.
Gregts21 - Σαβ 25 Ιούν 2016, 01:04:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον απο εβδομαδα παω για ολοσωμη εξατμιση .η εξατμιση θα γινει 63.5 ολη .θα μπορουσατε να μου δωσετε καποιες συμβουλες για το τι να ζητησω ακριβως στον εξατμισα ;(το αμαξι εχω στοχο να το παω φουλ πρωτο σταδιο με ιντερκουλερ)
Mono AEK - Σαβ 25 Ιούν 2016, 10:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
να κατεβασεις το καταλυτη κατω
Gregts21 - Σαβ 25 Ιούν 2016, 15:25:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο εννοειτε.εχεις να μου προτεινεις κατι αλλο;
Gregts21 - Πεμ 30 Ιούν 2016, 10:30:35
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτησω κατι παιδια.τωρα εβαλα ολωσομη εξατμιση και φιλτρο ελευθερας στο φιλτροκουτι.με τι μου προτεινετε να συνεχισω;(σκεφτομαι για ιντερκουλερ,σωληνωσεις κιτ forge ,σκαστρα,προγραμμα)με τι σειρα θα ηταν καλυτερο να μπουνε;το προγραμμα
Να μπει στο τελος;
Mono AEK - Πεμ 30 Ιούν 2016, 11:26:39
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι και να αλλαζεις για να δουλεψει σωστα θελει προγραμμα
οποτε 2 δρομοι υπαρχουν
η ρυθμιζεις και ξαναρυθμιζεις καθε φορα που αλλαζεις κατι
η τα αλλαζεις ολα και πας μια και καλη για ρυθμισμα
309 lover - Πεμ 30 Ιούν 2016, 18:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Οτι και να αλλαζεις για να δουλεψει σωστα θελει προγραμμα
οποτε 2 δρομοι υπαρχουν
η ρυθμιζεις και ξαναρυθμιζεις καθε φορα που αλλαζεις κατι
η τα αλλαζεις ολα και πας μια και καλη για ρυθμισμα

+1
Gregts21 - Τρι 26 Ιούλ 2016, 17:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτομαι να κανω την τουρμπινα του ραλλυ ολη john cooper works.αξιζει .υπαρχει καποιος που το εχει κανει;
NoDsl - Τετ 26 Απρ 2017, 20:25:53
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Gregts21 έγραψε:
Το ιδιο θα πηγαινει, υποτιθεται οτι τα πιστονια ειναι απλα πιο ανθεκτικα.
Κατα τα αλλα αφου θα βαλεις custom προγραμμα, θα πηγαινει καλυτερα απο ενα μαμα rc, αρκει να αλλαξεις τουλαχιστον την εξατμιση.

Μιας και έπεσα πάνω του σήμερα που κάτι χάζευα, ας υπάρχει και εδώ σαν πληροφορία, αν και νομίζω θα χαθεί με τον καιρό.

Παράθεση:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα έμβολα του κινητήρα EP6DTS είναι ίδια με τα έμβολα EP6DT/EP6CDT με τη διαφορά της θερμικής επεξεργασίας του πάνω στομίου του ελατηρίου.

Rallyestas - Πεμ 27 Απρ 2017, 15:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
σκεφτομουν καποια στιγμη να βελτιωνα το αμαξι 1ο σταδιο, αλλά δεν ξερω αν τα χρηματα που θα κοστισει ολο αυτο αξιζει να δαπανηθουν.
πρωτο σταδιο αν δεν κανω λάθος ειναι φιλτρο ελευθερο (που θα βαλω ετσι και αλλιως συντομα), εξατμιση και προγραμμα.. οταν λενε εξατμιση τι εννουν? απο σπυραλ και πισω? ή απο καταλυτη και άλλα?
Andreasf1 - Πεμ 27 Απρ 2017, 18:26:08
Θέμα δημοσίευσης:
Αναλόγως εσύ τι θες και που θες να φτάσεις το αμάξι σου.
Το καλυτερο είναι να βάλεις ολόσωμη και όχι μόνο απο σπιράλ και πίσω.
Πιο σημαντικό σε κάποιες περιπτώσεις είναι να ελευθερώσεις απο τουρμπίνα μέχρι σπιράλ(downpipe δλδ) παρά catback(απο σπιραλ και πισω).
Η καλύτερη λύση για πρώτο στάδιο απο άποψη εξάτμισης είναι μια ολόσωμη με μεταφορά του καταλύτη στο πάτωμα.
kwstas1.1 - Πεμ 27 Απρ 2017, 19:49:16
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Πιο σημαντικό σε κάποιες περιπτώσεις είναι να ελευθερώσεις απο τουρμπίνα μέχρι σπιράλ(downpipe δλδ) παρά catback(απο σπιραλ και πισω).
Η καλύτερη λύση για πρώτο στάδιο απο άποψη εξάτμισης είναι μια ολόσωμη με μεταφορά του καταλύτη στο πάτωμα.

Πάντως Ανδρέα το δικό μου 207 όταν το είχα θυμάσαι πως θέριζε...:ρ φίλτρο πάνελ αφαίρεση μεσαίου και προκαταλυτη κι πρόγραμμα....το αμάξι για αυτά που ήτανε πήγαινε απίστευτα !
puglover - Πεμ 27 Απρ 2017, 20:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
Προγραμμα απο που Κωστα?
kwstas1.1 - Πεμ 27 Απρ 2017, 22:44:03
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Προγραμμα απο που Κωστα?

Overload 100αρας, ρυθμισμένο 1.4 ΟΒΕΡ και 1.1 κόφτη! Δεν ξέρω αν το αμάξι μου ήτανε σε τέλεια κατάσταση το μοτέρ ειχα καθαρισει και βαλβιδες και πήγαινε έτσι Αλλά πραγματικά θεριζε! Πολύ ικανοποιημένος με το πρόγραμμα πάντως από overload....περιμενα να είναι απαλά καλο Αλλά βγήκε πολύ δυνατό και φάνηκε κ στο δρόμο αυτο!
Andreasf1 - Πεμ 27 Απρ 2017, 23:40:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βρε Ντινό μου, απλα εγώ λέω την βέλτιστη λύση. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν θα πήγαινε ακόμα καλυτερα το αμάξι σου με μια ολόσωμη; :p
Και επίσης εχεις να κανεις και με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Δεν χρειάζεται να ζοριζεις την τουρμπίνα σου χωρίς λόγο.
Rallyestas - Παρ 28 Απρ 2017, 15:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:

ποσο κοστιζει αυτο που λες?
Andreasf1 - Παρ 28 Απρ 2017, 20:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε συμβουλευα να βρεις μια μεταχειρισμενη μιας και θα την πάρεις με τα μισά λεφτά.

Αν πας σε εξατμισα μια νορμαλ τιμή είναι κάπου στα 400€ + καταλύτη. Για μεταχειρο μια καλή τιμή είναι κάπου στα 250€. Τώρα βέβαια ο καθένας τιμολογει όσο θέλει..
android - Παρ 28 Απρ 2017, 23:52:40
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
puglover έγραψε:
Προγραμμα απο που Κωστα?

Overload 100αρας, ρυθμισμένο 1.4 ΟΒΕΡ και 1.1 κόφτη! Δεν ξέρω αν το αμάξι μου ήτανε σε τέλεια κατάσταση το μοτέρ ειχα καθαρισει και βαλβιδες και πήγαινε έτσι Αλλά πραγματικά θεριζε! Πολύ ικανοποιημένος με το πρόγραμμα πάντως από overload....περιμενα να είναι απαλά καλο Αλλά βγήκε πολύ δυνατό και φάνηκε κ στο δρόμο αυτο!

το πουλησες?
kwstas1.1 - Σαβ 29 Απρ 2017, 07:51:31
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:
puglover έγραψε:
Προγραμμα απο που Κωστα?

το πουλησες?

Ναι ναι φίλε μου! Το έδωσα ανταλλαγή με ένα audi a3 του 2010 1.4tfsi συν διαφορά, το κράτησε ο αδερφός μου το audi και εγώ κοιτάω σε κάνα 3μηνο να πάρω Mini που ήθελα!
makis106 - Σαβ 29 Απρ 2017, 08:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
android έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:
puglover έγραψε:
Προγραμμα απο που Κωστα?

το πουλησες?

Ναι ναι φίλε μου! Το έδωσα ανταλλαγή με ένα audi a3 του 2010 1.4tfsi συν διαφορά, το κράτησε ο αδερφός μου το audi και εγώ κοιτάω σε κάνα 3μηνο να πάρω Mini που ήθελα!
Δεν τον αποχωρίζεσαι τον ΤΗΡ!! Laughing
Με το καλό να πάρεις και το μίνι και μετά να μας γράψεις ένα συγκριτικό μεταξύ των τριών!
kwstas1.1 - Σαβ 29 Απρ 2017, 09:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ήδη μπορώ να εκφέρω μια γνώμη χαχαχα! Νου λείπει το γκάζι του 207 ήτανε πολύ δυνατό ειδικά με το πρόγραμμα....ητσνε και στημένο bilstein κίτρινα με rc ελατήρια και ήτανε απόλαυση στην οδήγηση...συγγριτικα με το audi ας πούμε είναι πολύ πιο γρήγορο το 207 μαμά και τα 2, το audi είναι λίγο πιο ποιοτικό ας πούμε μέσα Δεν ακούς τπτ ειναι πολυ βαρυ,αλλά και το 207 ήτανε απίστευτο σε όλα του μέσα και έξω ! Στο γκαζι μονο με.αλλη τουρμπινα θα πηγαινει καλα το αουντι...και με προγραμμα πιστευω θα ελάχιστα πιο καλο απο το 207 μαμα...πολυ μικρές διαφορές στην κατανάλωση,πολύ οικονομικό το 207 και πιο σκληροπυρηνικο από το αουντι. Τώρα για το μινι είναι ότι πιο άβολο υπάρχει σε όλα και ανάρτηση κοπαναει τρίζουν ολα (είχε ο κολλητός μου) καίει και παραπάνω αρκετά πολύ, από τα άλλα 2, Αλλά το αγαπάω σαν αμαξι! Ειναι συναρπαστικό στην οδήγηση και είναι τρενπ! Όπως και το 207 δλδ ήτανε τρένο απλά Όχι τόσο απολαυστικό στην οδήγηση οσο το μινι! Από θέμα γκάζι όταν είχα μαμά το 207 150αλογα και άνοιγα με το μινι(163) του κολλητού μου ήμουν πίσω από 2ες 60 μέχρι τα 180 γύρω στα 4-5 αμάξια...οτσν το έκανα 1ο στάδιο από 2ες 60 μέχρι πάλι τα ίδια χλμ ήμουν μπροστά εγώ 2-3 αμάξια ! Βέβαια σε ανοίγματα ροπής το 207 ήτανε πολύ μπροστά...δλδ 3ες 80 ήμουν μπροστά μονο στο πατα μέχρι τα 130 γυρω στα 3 αμάξια! Είμαι εντελώς off topic, Μια μικρή σύγκριση έκανα δεν θα συνεχίσω να λέω αλλά :ρ
alexandros 207 Rallye - Σαβ 29 Απρ 2017, 21:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσο το πουλησες ? Απο περιεργεια
kwstas1.1 - Σαβ 29 Απρ 2017, 21:33:55
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
Ποσο το πουλησες ? Απο περιεργεια

Κοίταξε το.ρκσνσ ανταλλαγή και βάλαμε μια διαφορά και πήραμε το audi....στην ουσία ο.μαντρας το πήρε γύρω στα 5.500ε.... Αν έκανα υπομονή θα το δινα και 6.000ε! Απλα βαρέθηκα και το δωσα στον μάντρα...το.αμαξι ήτανε χαρτί είχα ρίξει πάνω 2.000ε και ήτανε πενα! Το πούλησε μέσα σε 2 μέρες ο.μαντρας...οποιος το πήρε ειλικρινά πήρε αμαξαρα! Επίσης αφότου το έδωσα στον μάντρα είχα 4 τηλέφωνα μετά από 2 μέρες και μου έδιναν και 6 στο χέρι και το ήθελαν το αμάξι !!! Κλασικά έτσι γίνεται...το δίνεις 1 μήνα δεν έχεις κάποιο τηλέφωνο και με το που το πουλάς σε παίρνουν 100 άτομα !
alexandros 207 Rallye - Σαβ 29 Απρ 2017, 21:38:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ο νομος του Μερφι Mad
Gregts21 - Κυρ 14 Μάϊ 2017, 11:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο αξιζει η τοποθετηση κιτ water methanol σε φουλ πρωτο σταδιο rc;
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες