Andreasf1 έγραψε: |
Με τον hdi16 110 εδώ και 3 χρόνια και 75.000χλμ στην δική μου κατοχή θέματα σοβαρά δεν έχω αντιμετωπίσει.
Πέρα απο κάποια γνωστά θέματα που έχουν όλα τα σύγχρονα diesel με τα συστήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (dpf egr κτλ) και μια Ν75 που αλλαξα πρόσφατα προληπτικά (φυσιολογική φθορά λόγο χλμετρων) δεν έχω κάποιο παράπονο. Έχω επίσης αλλάξει και κάποιες τσιμουχες στα μπεκ γιατί τα είχε "πειράξει" καποτε κάποιος μάστορας και δεν τα είχε αντικαταστήσει μετά με αποτέλεσμα να έχω διαρροή λαδιού. Με σωστή συντήρηση δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο θέμα πέραν των φυσιολογικών φθορών. Να φανταστεί υπαρχουν περιπτώσεις που τα κάνουν big turbo καμιά 200αρια άλογα και 45κιλα ροπή με κλειστό μοτέρ και δεν κάνουν κιχ. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω την αντοχή των μοτέρ αυτών. Κάτι άλλο, τι εννοείς "πεταλούδα turbo" και τι "ηλεκτρονικοί ή μηχανικοί θορυβοι"; |
Andreasf1 έγραψε: |
Νομίζω πως αλλάζεις σε χαμηλες στροφές ταχύτητα μιας και αν απο αλλαγή σε αλλαγή πεφτεις στις 1000-1100 στροφές το δουλευεις μάλλον πολύ χαμηλά :Ρ
Μήπως η "πεταλούδα" έχει να κάνει με το actuarot της westgate ή ίσως την Ν75(βαλβίδα τούρμπο); Μάλλον για Ν75 μου κάνει γιατί δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό το actuator(απο peugeot εννοώ). Πάντως υπάρχει και η περίπτωση της αστοχίας υλικού που μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Αυτό με τον ήχο στην καμπίνα δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι.. Μήπως συντονίζει κάτι απο συστολή διαστολή γιαυτό και δεν στο κάνει όταν είναι κρύο; πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το σημείο που προέρχεται ο ήχος αλλιως δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. |