PSClub - Hellas

Κινητήρας - Βελτιωση στην peugeot

Melt - Τετ 16 Μάρ 2016, 13:29:31
Θέμα δημοσίευσης: Βελτιωση στην peugeot
Καλησπερα. Εχω βρει ενα 207 rallye το οποιο εχει φπε. Οταν ρωτησα τον ιδιοκτητη τι προγραμμα φοραει κλπ, μου απαντησε οτι ολα εχουν γινει στην επισημη αντιπροσωπεια της peugeot. Επειδη δεν εχω ξανα ακουσει καποιον με προγραμμα και εξατμιση της peugeot εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια? Υπαρχουν τα συγκεκριμενα ή παραμυθια μου λεει? Αν ναι αξιζουν?

Ευχαριστω!
Mono AEK - Τετ 16 Μάρ 2016, 14:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
προφανως και εννοει οτι τα εχει φτιαξει σε καποια πεζο οχι οτι ειναι γνησια πεζο.

πχ καποτε ο κονδωρας εβαζε προγραμματα και γενικα ασχολιοταν με βελτιωσεις οπως και ο γκαλο
οχι οτι χρησιμοποιουσε προγραμμα η εξατμισεις της πεζο

παρολα αυτα δεν εχω προσωπικη εμπειρια για να σου πω τι χρησιμοποιουσε

τωρα το αν αξιζουν η οχι μονο ο δρομος η ενα δυναμομετρο μπορει να στο πει
Melt - Τετ 16 Μάρ 2016, 14:11:55
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
προφανως και εννοει οτι τα εχει φτιαξει σε καποια πεζο οχι οτι ειναι γνησια πεζο.

πχ καποτε ο κονδωρας εβαζε προγραμματα και γενικα ασχολιοταν με βελτιωσεις οπως και ο γκαλο
οχι οτι χρησιμοποιουσε προγραμμα η εξατμισεις της πεζο

παρολα αυτα δεν εχω προσωπικη εμπειρια για να σου πω τι χρησιμοποιουσε

τωρα το αν αξιζουν η οχι μονο ο δρομος η ενα δυναμομετρο μπορει να στο πει

Κατ αρχην ευχαριστω που απαντησες. Τωρα ο μονος τροπος για να μαθουμε ειναι μεσω εγκεφαλου ή ουτε εκει παιζει να δειξει τιποτα?
puglover - Τετ 16 Μάρ 2016, 16:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο πιθανο ειναι να λεει παραμυθια. Νομιζει οτι εισαι ανιδεος και προσπαθει να δωσει κυρος στη βελτιωση που εχει κανει λεγοντας οτι το εφτιαξε μεσα στην peugeot. Να μας πει την αντιπροσωπεια να παμε κι εμεις! Το book service ειναι απο αντιπροσωπεια ή ουτε απεξω δεν περνουσε? Cool
Melt - Τετ 16 Μάρ 2016, 16:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Το πιο πιθανο ειναι να λεει παραμυθια. Νομιζει οτι εισαι ανιδεος και προσπαθει να δωσει κυρος στη βελτιωση που εχει κανει λεγοντας οτι το εφτιαξε μεσα στην peugeot. Να μας πει την αντιπροσωπεια να παμε κι εμεις! Το book service ειναι απο αντιπροσωπεια ή ουτε απεξω δεν περνουσε? Cool

Υπαρχει book service απο οτι λεει. Τωρα δεν ξερω αν περιλαμβανει το προγραμμα και την εξατμιση που εχει βαλει. Το προβλημα μου ειναι μην ειναι τιποτα της πλακας και οχι κατι αποδεδειγμενα καλο για το αυτοκινητο και εχω μεγαλα μπλεξιματα μετα..
actinf - Τετ 16 Μάρ 2016, 19:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω ο άνθρωπος ήταν σαφής
"όλα έχουν γίνει στην επίσημη αντιπροσωπία"

Όπως ήδη ειπώθηκε, παλιά οι επίσημες αντιπροσωπείες ασχολιόντουσαν με επαναπρογραμματισμό. Επομένως πραγματικά δεν βλέπω τίποτα περίεργο στη δήλωσή του.
Τώρα το πόσο καλό ήταν ή αν πράγματι είχε γίνει, και πάλι απαντήθηκε -> δυναμόμετρο.
Giannis307 - Τετ 16 Μάρ 2016, 19:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
actinf έγραψε:
Νομίζω ο άνθρωπος ήταν σαφής
"όλα έχουν γίνει στην επίσημη αντιπροσωπία"

Όπως ήδη ειπώθηκε, παλιά οι επίσημες αντιπροσωπείες ασχολιόντουσαν με επαναπρογραμματισμό. Επομένως πραγματικά δεν βλέπω τίποτα περίεργο στη δήλωσή του.
Τώρα το πόσο καλό ήταν ή αν πράγματι είχε γίνει, και πάλι απαντήθηκε -> δυναμόμετρο.

Κουνια που σε κουναγε.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Melt - Τετ 16 Μάρ 2016, 20:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα η εξατμιση μου ειπε ειναι ολοσωμη φ63 απο dp και φ80 τελικο. Intercooler απο καποιο seat και ηπιο προγραμμα χωρις ανεβασμενη πιεση και βγαζει 190-200hp. Το check engine ειναι μονιμα αναμμενο. Εσεις οι πιο εμπειροι τι βλεπετε?
Kostaswannabe - Τετ 16 Μάρ 2016, 21:14:51
Θέμα δημοσίευσης:
Check engine γιατι μονίμως αναμμένο?? Δεν μπορούσε νατο βγάλει ο πρόγραμματιστης η δεν μπορούσε ο εξατμισας να βάλει ένα καταλυτακι με 30 γιουρα??
Mono AEK - Πεμ 17 Μάρ 2016, 00:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως λεει και ο κωστας το τσεκ λογικα ειναι απο την εξατμιση και δε χρειαζεται να σε ανησυχει

Το κουλερ απο σεατ ειναι ισως η καλυτερη επιλογη

Προγραμμα που δεν ανεβαζει πιεση τι προγραμμα ειναι?

Ενα τεστ ντραιβ μια βολτα για τσεκ σε καποιο μαστορα εμπιστοσυνης σου και δε νομιζω παντως να χεις θεμα ετσι οπως τα λες
Melt - Πεμ 17 Μάρ 2016, 10:31:17
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Οπως λεει και ο κωστας το τσεκ λογικα ειναι απο την εξατμιση και δε χρειαζεται να σε ανησυχει

Το κουλερ απο σεατ ειναι ισως η καλυτερη επιλογη

Προγραμμα που δεν ανεβαζει πιεση τι προγραμμα ειναι?

Ενα τεστ ντραιβ μια βολτα για τσεκ σε καποιο μαστορα εμπιστοσυνης σου και δε νομιζω παντως να χεις θεμα ετσι οπως τα λες

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι τα λεει ολα πολυ γενικα.

Πχ δεν ξερει γιατι αναβει τσεκ παρα μονο οτι σβηνει μεσω διαγνωστικου αλλα ξανα αναβει.
κουλερ απο "καποιο" σεατ.
"Χαλαρο" προγραμμα.
Giannis307 - Πεμ 17 Μάρ 2016, 10:35:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ήθελες φιλε μου να σου πει τι τριμς έχει και πόσο αβανς? Αν είσαι από Αθήνα πάντως έλα μια βόλτα να στο τσεκάρω χώρις καμία χρεωση
MEMsound - Πεμ 17 Μάρ 2016, 17:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
ή ειναι οντως ασχετος με οτι εχει κανει στο αμαξι του και τον εχουν πιασει κοτσο αντιστοιχα στο παρελθον
ή ξέρει πολλα και το κρυβει για να μην τον ρωτας κι εσυ αντιστοιχα

απ τα γραφομενα σου εκτιμω οτι ουτε εσυ ξερεις πολλα γυρω απο τα 207 κλπ...οποτε εισαι σιγουρος οτι θες να μπλεξεις με το συγκεκριμενο 207?
μηπως να βρεις ενα "μαμα" εντελως ή εχεις γλυκαθεί από την ιδέαα οτι είναι (οπως λεει) 200αλογα ή ξερω γω από την εμφανιση του αν εχει πχ κανα ζαντολαστιχο κλπ κλπ?

πατε παρεα σε συνεργειο/φανοποιειο της προκοπης και το τσεκαρετε (εγω θα εδινα και καποια χρηματα στο συνεργειο για την εργασια του ελεγχου - κανα 50αρικο ας πουμε)

το πατε και σε ενα δυναμομετρο και βλεπεται τι κανει εκει (ξερω γω 50ε?)

το κανετε και μια βολτα στο δρομο (10ε βενζινη)

νομιζω οτι πχ το να ξοδεψεις ας πουμε 100+κατι ευρω πριν εκταμιευσεις 4~5000ε ειναι αμελητεο ποσο και θα σε γλιτωσει ισως απο κακοτοπιες... . . .

αν δεν εχεις συνεργειο γνωστο σου ΜΗΝ παρεις "βελτιωμενο" από αγνωστο που στα ψιλομασαει)...παρε ενα "μαμα", ειναι (μαλλον) ασφαλεστερη επιλογη (χωρις να ειναι κι αυτο εγγυήμενο φυσικα αλλα τουλαχιστον ελεγχεται ευκολοτερα σε οποιαδηποτε peugeot)
Melt - Πεμ 17 Μάρ 2016, 17:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ή ειναι οντως ασχετος με οτι εχει κανει στο αμαξι του και τον εχουν πιασει κοτσο αντιστοιχα στο παρελθον
ή ξέρει πολλα και το κρυβει για να μην τον ρωτας κι εσυ αντιστοιχα

απ τα γραφομενα σου εκτιμω οτι ουτε εσυ ξερεις πολλα γυρω απο τα 207 κλπ...οποτε εισαι σιγουρος οτι θες να μπλεξεις με το συγκεκριμενο 207?
μηπως να βρεις ενα "μαμα" εντελως ή εχεις γλυκαθεί από την ιδέαα οτι είναι (οπως λεει) 200αλογα ή ξερω γω από την εμφανιση του αν εχει πχ κανα ζαντολαστιχο κλπ κλπ?

πατε παρεα σε συνεργειο/φανοποιειο της προκοπης και το τσεκαρετε (εγω θα εδινα και καποια χρηματα στο συνεργειο για την εργασια του ελεγχου - κανα 50αρικο ας πουμε)

το πατε και σε ενα δυναμομετρο και βλεπεται τι κανει εκει (ξερω γω 50ε?)

το κανετε και μια βολτα στο δρομο (10ε βενζινη)

νομιζω οτι πχ το να ξοδεψεις ας πουμε 100+κατι ευρω πριν εκταμιευσεις 4~5000ε ειναι αμελητεο ποσο και θα σε γλιτωσει ισως απο κακοτοπιες... . . .

αν δεν εχεις συνεργειο γνωστο σου ΜΗΝ παρεις "βελτιωμενο" από αγνωστο που στα ψιλομασαει)...παρε ενα "μαμα", ειναι (μαλλον) ασφαλεστερη επιλογη (χωρις να ειναι κι αυτο εγγυήμενο φυσικα αλλα τουλαχιστον ελεγχεται ευκολοτερα σε οποιαδηποτε peugeot)

Έχεις απολυτο δικιο και περιπου ετσι σκεφτομαι και εγω. Δεν εχω τις τρελες γνωσεις γυρο απο το 207 αλλα γνωριζω τουλαχιστον τα βασικα ωστε οτι μου λεει να μου φαινεται υποπτο. Και εγω για "μαμα" κοιταζα απλως με το συγκεκριμενο ειμασταν κοντα και θα γινοταν καλυτερος ελεγχος και γενικα φαινοταν προσεγμενο.

Το προβλημα ειναι οτι εδω που βρισκομαι δεν υπαρχουν δυναμομετρα και μου φαινεται δυσκολο καποιο συνεργειο να εχει γνωσεις πανω στην βελτιωση. Μεχρι και η επισημη αντιπροσωπεια της peugeot εχει κλεισει οποτε καταλαβαινεις.

Μαλλον δεν θα κινηθω για το συγκεκριμενο μιας και δεν μου τρεχουν απο τα παντελονια και οι εποχες που ζουμε δεν ειναι για τετοια ρισκα.
puglover - Πεμ 17 Μάρ 2016, 18:46:39
Θέμα δημοσίευσης:
power by botis γραφει, οποτε αν θες του κλεινεις ενα ραντεβου στον Μποτη στην τριπολη και ρωτας κατευθειαν τον μαστορα τι και πως. Δε φαινεται και ασχημο παντως απο τις φωτο...Ωραια πραγματακια φοραει.
Melt - Πεμ 17 Μάρ 2016, 18:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
power by botis γραφει, οποτε αν θες του κλεινεις ενα ραντεβου στον Μποτη στην τριπολη και ρωτας κατευθειαν τον μαστορα τι και πως. Δε φαινεται και ασχημο παντως απο τις φωτο...Ωραια πραγματακια φοραει.

Τσακαλι εισαι παντως Smile. Μιλησα με Μποτη αλλα δεν πολυ εβγαλα ακρη. Τα παιδια πιο πανω εγραψαν οτι το τσεκ που αναβει ειναι λογο καταλυτη αλλα το παιδι ισχυριζεται οτι εχει καταλυτη κανονικοτατα.
Mono AEK - Πεμ 17 Μάρ 2016, 19:12:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλο το εχει καταλυτη αλλο το αναβει τσεκ απο καταλυτη.

Φιλε μου πας σε ενα μαστορα το κουμπωνεις στο διαγνωστικο βλεπεις απο τι ειναι το σφαλμα τσεκαρεις χρονισμο και λαδια (αυτα θα πρεπε να σε ανησυχουν) βλεπεις και τι πιεση δουλευει και σου λυνονται ολες οι αποριες

Δε στο λεω με κακια αλλα αν περιμενεις να ακουσεις ειναι σουπερ η ειναι σκαρτο απο εδω μεσα για ενα αμαξι που δεν εχει δει κανεις μας δε θα παρεις ποτε αυτοκινητο
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες